Page 1

Iδιοκτησία: Ι. & Ε. KOYTΣOΛIONTOΥ Ο.Ε. Γραφεία: Φ. Tζαβέλλα 11 - IΩANNINA 453 33

G

G

Έτος 56ο - Aρ. φύλλου 16.134

G

Tηλ. Kέντρο 26510 25.677, 33.791 - Fax: 26510 30.350

Tιμή 0,60 €

G

G

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

http://www.proinoslogos.gr

G

email:info@proinoslogos.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Με 1 στους 3 χωρίς δουλειά «πρωταθλήτρια» Ελλάδος και πάλι η περιοχή μας…

ΕΦΙΑΛΤΗΣΗΑΝΕΡΓΙΑΣΤΗΝΗΠΕΙΡΟ!

 Υπάρχουν περιθώρια στον πρωτογενή τομέα, αλλά

δεν υπάρχουν κατευθύνσεις, κίνητρα και ρευστότητα

Q Η πτώση 7,2% στην βιομηχανική παραγωγή περιόρισε σημαντικά την απασχόληση • Εφιαλτικά είναι τα στοιχεία για την ανεργία, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, με την Ήπειρο να αναδεικνύεται και πάλι «πρωταθλήτρια» Ελλάδος.

ΟΑΕΔ: Από την Δευτέρα αιτήσεις για το ειδικό εποχικό βοήθημα σελ. 5

• Ιδιαίτερα βαρύ είναι το κλίμα που επικρατεί από χθες στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι τελικά απεστάλη η λίστα με τα στοι-

ΚΩΣΤΑ ΑΓΟΡΗ «Θερίζει» η ανεργία στην Ήπειρο, με τους νέους να δέχονται το μεγαλύτερο πλήγμα από την αναδουλειά και την στασιμότητα σε κάθε είδους παραγωγική επένδυση… τον Ιούλιο είχαν καταγραφεί σε όλη την Ελλάδα 1.374.054 άνεργοι!

Δεν κουνιέται φύλλο! Δεν χρειάζεται βέβαια να πάει κάποιος μακριά, ούτε και να αναρωτηθεί πώς συμβαίνει

Ανοιχτά μια Κυριακή το χρόνο ψήφισε ο Εμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων

Αίσιο τέλος στο Ξηροβούνι Άρτας

Ολονύχτια επιχείρηση για τρεις «χαμένους» κυνηγούς ® στη σελιδα

16

ΦΩTO «Π.Λ.»

PEΠOPTAZ

Για τη λειτουργία των καταστημάτων…

• Στο άνοιγμα των καταστημάτων μόνο μια Κυριακή το χρόνο, εκείνη πριν τα Χριστούγεννα, επιμένει ο Εμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων, ο οποίος έλαβε και την σχετική απόφαση ομόφωνα κατά την συνεδρίαση του Δ.Σ. το απόγευμα της Τετάρτης. Η πρόταση θα κατατεθεί στην

«Μπρος γκρεμός και πίσω… ρέμα» η λίστα για το Πανεπ. Ιωαννίνων! ° «Τα στοιχεία είναι πρόχειρα και υπάρχουν κενά», σύμφωνα με τον ΤΡ. ΑΛΜΠΑΝΗ, όμως αυτό δε σημαίνει ότι θα… κολλήσει το Υπ. Παιδείας

Ρ Ε Π Ο Ρ Τ Α Ζ Τα ποσοστά της εκτινάχθηκαν τον Ιούλιο στο 30,5% (στο 27,6% ο πανελλαδικός Μέσος Όρος) σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής και απλά επιβεβαιώνουν την ασφυκτική κατάσταση που επικρατεί στην αγορά εργασίας. Η ανεργία στην περιοχή μας εξακολουθεί να έχει ανοδική πορεία, κάνοντας πολλούς να αναρωτιούνται, μέχρι που μπορεί να φθάσει! Πάντως συνολικά

Επιβεβαίωσε χθες ο Πρύτανης ότι την έχει στείλει

αρμόδια Αντιπεριφερειάρχη Τ. Καλογιάννη, στο πλαίσιο της διαβούλευσης που έχει ξεκινήσει, μέχρις ότου καταλήξει σε απόφαση. Το πλαίσιο του Νόμου που προωθεί το άνοιγμα των καταστημάτων 7 Κυριακές το χρόνο, περιέγραψε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ιωαννίνων Γ. Νταλαμάγκας, ενώ αυτό ¯ 15η σελ.

αυτό, αφού είναι φυσικό επακόλουθο της γενικότε- ¯ 15η σελ.

Αν και αργότερα διαψεύσθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ

Αναστάτωση χθες στα Γιάννενα για τα περί «λουκέτου» στο Αεροδρόμιο

® Περί «πρωτοφανούς εγκλήματος» έκανε λόγο το Επιμελητήριο…

• Θόρυβος και μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε χθες στα Γιάννενα από την είδηση που κυκλοφόρησε στα αθηναϊκά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ότι το αεροδρόμιο Ιωαννίνων μαζί με άλλα 21 σε όλη την Ελλάδα πρόκειται να κλείσει, ύστερα από απαίτηση της Τρόικα! Αν και το απόγευμα το ΤΑΙΠΕΔ διέψευσε την σχετική είδηση, το.. κακό είχε ήδη γίνει, με το Επιμελη-

Νέο θύμα της ασφάλτου…

Νεκρός σε τροχαίο χθες 65χρονος στην Ανατολή

 Στην Άρτα οδηγός δικύκλου παρέσυρε 76χρονο και τον εγκατέλειψε… • Δεν πέρασαν δυο μέρες κι ένας ακόμη συνάνθρωπός μας προστέθηκε στην λίστα με τα θύματα της ασφάλτου, που τελευταία μακραίνει επικίνδυνα. Χθες το πρωί η άσφαλτος στην Ανατολή Ιωαννίνων βάφτηκε με αίμα σε τροχαίο δυστύχημα που συ-

ΑΠΟΨΕΙΣ

Το νέο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο «φάρος» για όλο το Πωγώνι! ® Του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΜΠΙΓΓΟΥ, Επίτ. Συμβούλου Φιλολόγων Ν. Ιωαννίνων

G Πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα στο ιστορικό Δελβινάκι τα εγκαίνια του Ελεύθερου Ανοιχτού Πανεπιστημίου. Την ιδιαίτερα σπουδαία αυτή πρωτοβουλία είχε ο δραστήριος ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Απόστολος Παπαϊωάννου και την αγκάλιασαν με ξεχωριστή προθυμία μάλιστα ομόφωνα και το Δημοτικό Συμβούλιο Πωγωνίου και η Εκκλησία διά στόματος του Μητροπολίτη κ.κ. Ανδρέα και του Δ/ντή Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Βελλάς Αρχι- ¯ 8η σελ.

χεία των διοικητικών υπαλλήλων που μετ’ επιτάσεως ζητούσε το Υπουργείο Παιδείας, απειλώντας με εισαγγελική παρέμβαση. Ο επίμαχος κατάλογος έχει σταλεί, παρόλα αυτά παρουσιάζει ελλείψεις και κενά, τα οποία δεν επιτρέπουν την σωστή αξιολόγηση

νέβη στη συμβολή των οδών Βοσπόρου και Αγίας Σοφίας. Δίκυκλο που οδηγούσε 65χρονος, ο Κ.Λ . από τον Κατσικά, συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με αγροτικό αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 73χρονος. Από την σύγκρουση τραυματίστηκε σοβαρά οδηγός ¯ 15η σελ.

του προσωπικού του ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος της Ηπείρου, προκειμένου να αποφασιστεί ποιοι απ’ τους υπαλλήλους του θα τεθούν σε διαδικασία διαθεσιμότητας και κινητικότητας. Κάτι βέβαια που δεν σημαίνει απα- ¯ 14η σελ.

Ι. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: Δικαιότερος και πιο αναλογικός ο νέος φόρος ακινήτων σελ. 5η

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορική έρευνα

«Οι Ζωσιμάδες» ρίχνουν… φως στον Ευεργέτη Ιωάννη Δομπόλη

® Στην προσφορά του προς την Πατρίδα αναφέρθηκε ο Σπ. Εργολάβος τήριο Ιωαννίνων να σπεύδει να ανακοινώσει περί «πρωτοφανούς εγκλήματος» σε βάρος της περιοχής μας, εάν τελικά υιοθετηθεί μια τέτοια πρόταση.

ΦΩTO «Π.Λ.»

Ο Δημ. Δημητρίου «Η πρόταση έρχεται σε μια χρονική περίοδο κατά την οποία το σύνολο των φορέων της περιοχής αναζητούν αναπτυξιακές λύσεις οι οποίες στηρίζονται βασικά στην επέκταση και τον εκσυγχρονισμό του Αεροδρομίου Ιωαννίνων. Όταν λοιπόν όλες οι προτά- ¯ 15η σελ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ:

Tου Γ. ΓΙΑΝΝΑΚΗ

® σελ. 9

Εντοπίστηκε σε έφοδο της Ασφάλειας Ιωαννίνων

Καφενείο είχε μετατραπεί σε χαρτοπαικτική λέσχη!

® Εννέα άτομα συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω παίζοντας πόκερ

• Αν και η Πρωτοχρονιά αργεί ακόμη, κάποιοι είπαν να τηρήσουν από νωρίς το έθιμο και «στρώθηκαν» στη χαρτοπαιξία. Η … τύχη όμως δεν τους χαμογέλασε, καθώς αντί να μετρούν κέρδη, βρέθηκαν με χειροπέδες. Ο λόγος για εννέα άτομα που συνελήφθησαν εν ώρα … δράσης σε καφενείο στα Γιάν- ¯ 15η σελ.

Βαρύ είναι το κλίμα από χθες στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, όπως υποδηλώνει και το μαύρο πανί πάνω στο γλυπτό του ιδρύματος. Στην ένθετη φωτό ο Πρύτανης Τριαντ. Αλμπάνης.

• Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Ζωσιμαίας Σχολής «Οι Ζωσιμάδες», δεν είναι ένα απλό σωματείο, όπως πολλά άλλα. Είναι ένας πνευματικός φορέας, ο οποίος –όπως και άλλοι παρόΡΕΠΟΡΤΑΖ μοιοι φορείς- παρουσιάζει πλούσια πολιτιστική και εκΧΡΗΣΤΟΥ ΤΣΕΤΣΗ δοτική δραστηριότητα. Ο αναμνηστικός τόμος, αφιερωμένος στον ιδρυτή του Πανεπιστημίου Αθηνών Ιωάννη Δομπόλη, από το Δεσποτικό Ζίτσας, «καρπός» εξάχρονης εξαντλητικής έρευνας, είναι το τέταρτο ιδιαίτερα σημαντικό ¯ 15η σελ.

Δ ιαπιστώσεις...

Οι Έλληνες ζούμε καλύτερα με τα λίγα και απαραίτητα… ® Του ΙΩΑΝΝΗ Γ. ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ

G Τακτοποιώντας την οικογενειακή μου βιβλιοθήκη, μετά την επισκευή του πατρικού μου σπιτιού, στο Πάπιγκο, μεταξύ των άλλων βιβλίων, ανεκάλυψα και το από πολλά χρόνια ξεχασμένο μικρό μεν το δέμας και απέριττο βιβλίο μου με τον τίτλο «Για μια καινούργια Ελλάδα», αλλά μεστό και μάλιστα μπορώ να πω συγχρόνου περιεχομένου και όπως λέει ένα δημοτικό μας τραγούδι «…φορτωμένο με χιλιάδες αναμνήσεις…», με έφερε πίσω στη 10ετία του 1940, στα γυμνασιακά μου χρόνια! Τότε που τα τρομακτικά γεγονότα του Α’ Παγκο- ¯ 9η σελ.


Σελ. 2η

 Eκδηλώσεις Γεγονότα Με αφορμή την παραμονή Δημόπουλου και το «κόψιμο» Βάββα…

Τριγμοί στο τοπικό ΠΑΣΟΚ από τις αλλαγές στα νοσοκομεία!..

® Όλα ήρεμα λέει ο Γραμματέας της Ν.Ε. Στεφ. Ζούμπας, αν

και η Μαργαρίτα Κιτσανού ξεσπαθώνει κατά του Ευ. Αργύρη

• «Ευσεβείς πόθους» χαρακτήρισε τα περί τρικυμίας στο τοπικό ΠΑΣΟΚ μιλώντας για παράκεντρα που τα διοχετεύουν, τόσο ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων Στέφανος Ζούμπας, όσο και το μέλος του ΠΑΣΟΚ Μαργαρίτα Κιτσανού, η οποία μάλιστα έχει και άποψη από «πρώτο χέρι» για τα τεκταινόμενα στο Πανεπιστη-

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΙΛΙΑΝ ΣΤΑΣΙΝΟΥ μιακό Νοσοκομείο, καθώς εκεί ασκεί τα ιατρικά της καθήκοντα. Κι αυτά με αφορμή το δημοσίευμά μας για την παραμονή του Βασίλη Δημόπουλου στη Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και το «κόψιμο» του Φώτη Βάββα από το «Χατζηκώστα».

Ο Στεφ. Ζούμπας Ο Γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων κ. Στέφανος Ζούμπας ήταν κατηγορηματικός στις δηλώσεις του (ΒΗΜΑ 90,1) όταν είπε ότι ουδεμία ενόχληση υπάρχει στη Ν.Ε. και έσπευσε να σημειώσει ότι τόσο ο κ. Δημόπουλος όσο και ο κ. Βάββας είναι αξιόλογοι διοικητές, σημαντικά στελέχη του κόμματος και πρέπει να παραμείνουν και οι δύο σε Νοσοκομεία. Απαντώντας στα περί παρεμβάσεων υπέρ του Φώτη Βάββα από το γραφείο του Βαγγέλη Αργύρη

είπε ότι το μοναδικό Βουλευτικό γραφείο που υπάρχει είναι του Μιχάλη Κασσή κι αυτό δεν αναμίχθηκε καθόλου στο θέμα των Διοικητών. Καταλήγοντας ο κ. Ζούμπας ανακοίνωσε ότι με το νέο χρόνο η Ήπειρος αποκτά και πάλι ΠΕΣΥ με έδρα τα Ιωάννινα.

Η Μ. Κιτσανού Η Μαργαρίτα Κιτσανού μάλιστα προχώρησε ένα βήμα πιο πέρα τη σκέψη της, τονίζοντας κατηγορηματικά ότι τοπικό ΠΑΣΟΚ δεν είναι το γραφείο του πρ. βουλευτή Βαγγέλη Αργύρη, στον οποίο μάλιστα καταλόγισε πρακτικές του παρελθόντος, για… εγκατάσταση των επιλογών του στα Νοσοκομεία. «Δεν είναι ανάστατο το τοπικό ΠΑΣΟΚ, ανάστατο είναι το συγκεκριμένο πολιτικό γραφείο που δεν του πέρασε να μείνει ο Φώτης Βάββας στο Χατζηκώστα», είπε χωρίς να μασάει τα λόγια της η κ. Κιτσανού, η οποία μάλιστα από την καθημερινότητά της στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο χαρακτήρισε ιδιαιτέρως θετική τη μέχρι τώρα παρουσία του Βασίλη Δημόπουλου και άψογη τη συνεργασία μαζί του σε όλα τα καίρια θέματα του Ιδρύματος.

Στις Περιφερειακές εκλογές Μαΐου

ΜΙΧ. ΚΑΣΣΗΣ: Εγώ θα κατέβω αντάρτης αν το ΠΑΣΟΚ στηρίξει τον Αλ. Καχριμάνη...

• Με τον Μιχάλη Κασσή, βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων να δηλώνει ότι «αν το ΠΑΣΟΚ στην Ήπειρο στηρίξει Καχριμάνη, εγώ θα κατέβω αντάρτης και ας πάρω μόνο την ψήφο της μάνα μου και της γυναίκας μου», καταγράφεται τελικά ο απόηχος στην Ήπειρο, της κοινής αντιμετώπισης υποψηφίων, σε επίπεδο Περιφερειών από Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ. Άμεση ήταν και η παρέμβαση του Γραμματέα της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων Στέφανου Ζούμπα, ο οποίος μας δήλωσε ότι καμία απόφαση κεντρικά δεν αναφέρει ότι η Νέα Δημοκρατία με το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξουν από κοινού στην Ήπειρο τον σημερινό Περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη. Μάλιστα ο κ. Ζούμπας ισχυρίστηκε ότι το ΠΑΣΟΚ θα λάβει οριστικές αποφάσεις το Νοέμβριο κι ότι τα όσα δημοσιεύτηκαν περί κοινής στήριξης υποψηφίων βολεύει μάλλον την Ένωση Περιφερειών και την ΚΕΔΕ. Πάντως, σημείωσε την ανάγκη ευρύτερων συνεργασιών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Β. Στ.

Μετά το ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ βγάζει «κόκκινο» στον Φιλ. Φίλιο ® Το οικονομικό έλλειμμα στον Δήμο προβληματίζει πολλούς…

• Σαφή έκανε ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων τη θέση και τη στάση που θα κρατήσει το κόμμα σε επίπεδο Δήμου Ιωαννιτών, στέλνοντας μήνυμα ότι σε όποιες επιλογές του ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν δεν υπάρχει θετικό πρόσημο, τότε το κόμμα θα άρει τη στήριξή του. Ερωτηθείς για το Δήμο Ιωαννιτών και για το αν η θητεία Φίλιου έχει θετικό πρόσημο, ο κ. Ζούμπας εξέφρασε σοβαρούς προβληματισμούς, με αφορμή το οικονομικό

ΠPΩΪNOΣ ΛOΓOΣ

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

έλλειμμα, το οποίο χαρακτήρισε αδύνατο σημείο της σημερινής Δημοτικής Αρχής, ανάβοντας μετά τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ «κόκκινο» στον σημερινό Δήμαρχο. Το ΠΑΣΟΚ τοπικά φαίνεται ότι βρίσκεται σε διάλογο μόνο με στελέχη της παράταξης Φίλιου προερχόμενα από τον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο και όπως όλα δείχνουν μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου θα ληφθούν και οι τελικές αποφάσεις. Β. Στ.

Ο Οδοντίατρος ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΓΚΟΓΚΑΣ ανακοινώνει τη συνεργασία του με τον ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΟΛΟΓΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΚΟΝΤΗ ο οποίος διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στο ΚΟΛΩΝΑΚΙ ΑΘΗΝΩΝ τα τελευταία 22 ΧΡΟΝΙΑ και θα επισκέπτεται τα Ιωάννινα στα πλαίσια της εφαρμογής ONE DAY CLINIC σε όλα τα περιστατικά εμφυτευμάτων. Τηλέφωνο ιατρείου 26510-35204 Μόνο με ραντεβού

KAI AΛΛA ΠOY ENΔIAΦEPOYN

 Eκδηλώσεις Γεγονότα

Για την κάλυψη ανασφάλιστων συμπολιτών

Κάλεσμα ενίσχυσης του Δημοτικού Φαρμακείου

® Συγκέντρωση φαρμάκων το Σάββατο 19 Οκτωβρίου

• Δημόσια πρόσκληση – έκκληση προς τους κατοίκους της πόλης να στηρίξουν το Δημοτικό Φαρμακείο, απευθύνει με ανακοίνωσή του ο Δήμος Ιωαννιτών, μέσω του ΟΚΠΑΠΑ. Στο πλαίσιο αυτό το Σάββατο, 19 Οκτωβρίου από τις εννέα το πρωί μέχρι τις τρεις το μεσημέρι, σε ειδικό χώρο που θα διαμορφωθεί στην κεντρική πλατεία της πόλης των Ιωαννίνων, θα γίνεται συγκέντρωση φαρμάκων και ιατροφαρμακευτικού υλικού. «Απευθύνουμε έκκληση στους συμπολίτες μας να στηρίξουν την πρωτοβουλία αυτή. Οι κοινωνικές δομές που λειτουργεί ο Δήμος αφορούν όλους μας καθότι όλοι είμαστε μέλη της ίδιας κοινωνίας», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ κ. Φίλιππος Τσουμάνης, προσθέτοντας ότι οι ανασφάλιστοι συνεχώς αυξάνουν. «Με την προσφορά φαρμάκων και άλλου υλικού θα μπορέσουμε να διασφαλίσουμε τη συνέχιση της λειτουργίας του κοινωνικού φαρμακείου», κατέληξε.

KOINΩNIKA

Γνωστoπoίηση γάμου Γνωστοποιείται σύμφωνα με το άρθρο 1369 του Α.Κ., ότι ο ΒΛΑΣΙΟΣ ΚΑΛΛΗΣ του Ιωάννη και της Αικατερίνης, το γένος Βαζάτη, που γεννήθηκε και κατοικεί στα Ιωάννινα και η ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΜΠΑΡΚΑ του Ευαγγέλου και της Σταυρούλας, το γένος Ζιώγου, που γεννήθηκε στα Ιωάννινα και κατοικεί στη Μεταμόρφωση Ιωαννίνων, πρόκειται να παντρευτούν και ο γάμος τους θα γίνει στα Ιωάννινα.

Αφιερωμένη στην Τρίτη Ηλικία…

Πραγματοποιήθηκε χθες ημερίδα για την Ψυχική Υγεία ΦΩTO «Π.Λ.»

Το Σαββατοκύριακο

Διακοπές ρεύματος σε περιοχές του Λεκανοπεδίου • Για να εκτελεστούν απαραίτητες τεχνικές εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, θα γίνει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, ως εξής: Α) Αύριο, Σάββατο, από ώρα 8:30 π.μ. έως 11 π.μ. στις παρακάτω περιοχές: Ευαγγελίδη, Στρ. Παπάγου, Τιμολέοντος, Ζουρνά, Λεωφ. Γ. Παπανδρέου από το ύψος του ΕΚΑΒ έως 2ο Λύκειο και παρόδους. Β) Αύριο, Σάββατο, από ώρα 11:15 π.μ. έως 2:15 μ.μ. στις παρακάτω περιοχές: Περιοχή Βοτανικού, Οπλ. Παλάσκα, Γεννηματά, Στρ. Βογιάνου, Αιγίνης, Σκύρου, Σαλαμίνας, Υδρας, Κ. Παξινού, Μαξ. Γραικού, Μαρίας Κάλλας, Τέκμωνος και παρόδους. Γ) Μεθαύριο, Κυριακή, από ώρα 8:30 π.μ. έως 11 μ.μ. στις παρακάτω περιοχές: Αβέρωφ στο ύψος του Δημαρχείου, Ελ. Βενιζέλου, Κωλέττη, Παλαιολόγου, Καπλάνη, Παπαδοπούλου, Παπαζόγλου, Φρόντζου, Μπότσαρη, Μουλαιμίδου και παρό-

δους. Δ) Μεθαύριο, Κυριακή, από ώρα 8:30 π.μ. έως 12:30 μ.μ. στις παρακάτω περιοχές: Περιοχή Αμπελοκήπων πίσω από το Νοσοκομείο Χατζηκώστα, Τσιάρα – Φίλιου - Τάτση, Ζωγράφου, Μάρκου Αυγέρη, Λεωφ. Δημοκρατίας και παρόδους Ε) Μεθαύριο, Κυριακή, από ώρα 11:15 μ.μ. έως 2:15 μ.μ. στις παρακάτω περιοχές: Πεδινή πέριξ των επιχειρήσεων Μπότσιου και ψυγεία Δάλλα. ΣΤ) Μεθαύριο, Κυριακή, από ώρα 1 μ.μ. έως 2:15 μ.μ. στις παρακάτω περιοχές: Γοριτσάκι Ελεούσας και Ελεούσα, φυτώρια Άνω Λαψίστας, Λυκόστομο, Κρανούλα, Περίβλεπτος, Ασφάκα, οικ. Καρυών, Μεταμόρφωση, Χρυσόραχη, Βλαχάτανο, Βατατάδες, Γαβρισιοί, Λιγοψά, Πετσάλι, Πρωτόπαππα, Νεοχώρι, Άνω & Κάτω Λαψίστα και οι επιχειρήσεις εκκολαπτήρια Σιώπη, ΗΒΕ ΑΕ, ΧΗΤΟΣ, Αφοι Γραβάνη.

Τιμητική εκδήλωση για τη Σαρακατσάνα • Τιμητική εκδήλωση για τη Σαρακατσάνα προγραμμάτισε για την ερχόμενη Τετάρτη 16 Οκτωβρίου ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Θεσπρωτίας. Η εκδήλωση, με ώρα έναρξης 7.30 μ.μ., θα γίνει στο ΤΕΙ Ηγουμενίτσας και το πρόγραμμα περιλαμ-

βάνει τρεις ενότητες, ήτοι: Προσωπογραφία και προσφορά της Σαρακατσάνας, γέννα στη στράτα, τραγούδια με τους Νίκο Γιαννακό και Μιχάλη Καπρινιώτη. Ομιλητής θα είναι ο Επίτιμος Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων Γεώργιος Κ. Καπρινιώτης.

Δήμος Ζίτσας:

Διαφωνεί με την αξιολόγηση η «Λαϊκή Συσπείρωση» • Με ανακοίνωσή της η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» του Δήμου Ζίτσας, καταφέρεται κατά της Δημοτικής Αρχής, επειδή ζητά από τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην αξιολόγηση των τμημά-

Σε Κόνιτσα – Ελεούσα

Συγκεντρώσεις ΣΥΡΙΖΑ για τις δημοτικές εκλογές • Με αντικείμενο τις προσεχείς δημοτικές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ διοργανώνει το Σαββατοκύριακο δύο συγκεντρώσεις. Το Σάββατο στην Κόνιτσα, ώρα 7.30 μ.μ. στο «Δέντρο» και την Κυριακή στην Ελεούσα, ώρα 11 π.μ. στο κατάστημα «Αριστογεύσεις». Θα παραστεί κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον βουλευτή Χρήστο Μαντά.

των, μοιράζοντας ερωτηματολόγια που έχει συντάξει μια ιδιωτική εταιρεία. «Η αξιολόγηση με την οποία συμφώνησε και προχωρά η Δημοτική Αρχή Ζίτσας, δεν θα αποτρέψει τα οριζόντια μέτρα, δηλαδή τις νέες καταργήσεις οργανικών θέσεων, τις νέες απολύσεις», προσθέτει ακόμη η «Λαϊκή Συσπείρωση».

ΔΩΡΕΑ ΣΕ ΜΝΗΜΗ – Στη μνήμη του Ηλία Σέρμπη, ο κ. Αναστάσιος Γεωργιάδης προσέφερε οικονομική ενίσχυση για τις ανάγκες του νέου βρεφονηπιακού σταθμού της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων. Η Τ.Δ.Ε. εκφράζει θερμές ευχαριστίες

• Στην αίθουσα της ΕΗΜ πραγματοποιήθηκε χθες πρωί και απόγευμα η ενδιαφέρουσα ημερίδα για την Ψυχική Υγεία και την Τρίτη Ηλικία, που οργάνωσε η Εταιρεία Προαγωγής Ψυχικής Υγείας Ηπείρου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου.

Αυτό που τονίστηκε κατά την διάρκεια της εκδήλωσης είναι ότι τα άτομα της Τρίτης Ηλικίας είναι πιο ευαίσθητα, εξαιτίας διαφόρων παραγόντων, στο να παρουσιάσουν ψυχιατρικά προβλήματα (κατάθλιψη και άνοια τα πιο συνηθισμένα), ενώ λόγω της κρίσης έχουν μειωθεί οι δυνατότητες για περισσότερη φροντίδα προς αυτούς. Το «παρών» στην ημερίδα έδωσαν αρκετοί συμπολίτες, γιατροί και νοσηλευτές.

Την Κυριακή έναρξη της Ορειβατικής χρονιάς • Την Κυριακή, με ανάβαση στο Καταφύγιο Μιτσικελίου, γίνεται από τον Ορειβατικό Σύλλογο Ιωαννίνων, η έναρξη της Ορειβατικής χρονιάς. Η πορεία είναι διάρκειας τριών ωρών και αρχηγοί θα είναι οι Μα-

κρίδης Γεώργιος, Μπέλλου Γαρυφαλλιά. Η αναχώρηση θα γίνει από Περιφέρεια Ηπείρου στις 8:30 π.μ. • Πληροφορίες στα Γραφεία του Συλλόγου, Σμύρνης 15 καθημερινά 7-9 μ.μ. τηλ & fax.: 26510-22138.

Την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου

Ποιήματα του Θάνου Πάσχου παρουσιάζονται στα Γιάννενα

• H ποιητική συλλογή του Θάνου Πάσχου με τίτλο «Έρως ονειρευόμενος» θα παρουσιαστεί την Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, ώρα 8 μ.μ. στον Πολιτιστικό Πολυχώρο Δημήτρης Χατζής (Παλαιά Σφαγεία). Τη συλλογή θα παρουσιάσει ο φιλόλογος Θεόδωρος Διαμάντης, ενώ ποιήματα θα απαγγείλει η φοιτήτρια Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών, Έλενα Ζιάβρα. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Ποιος είναι • Ο Θάνος Πάσχος γεννήθηκε στην Πετρούπολη. Σπούδασε Ελληνική φιλολογία στην Αθήνα και εργάζεται ως φιλόλογος. Ο «Έρως ονειρευόμενος» είναι η πρώτη ποιητική συλλογή που εκδίδει χάρη στην οποία απέσπασε το 1ο Βραβείο Ποίησης Πρωτοεμφανιζόμενου Ποιητή «Μαρία Πολυδούρη» του Δήμου Καλαμάτας.

Από το Πνευματικό Κέντρο

Αφιέρωμα στον ποιητή και κριτικό Θαν. Μαρκόπουλο • Αφιέρωμα στον ποιητή και κριτικό λογοτεχνίας Θανάση Μαρκόπουλο θα παρουσιάσει το Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων το Σάββατο, 19 Οκτωβρίου και ώρα 8 μ.μ. στον Πολιτιστικό Πολυχώρο Δημήτρης Χατζής (Παλαιά Σφαγεία). Την εκδήλωση θα προλογίσει ο καθηγητής Μωυσής Ελισάφ, ενώ θα μιλήσει ο Δημήτρης Κόκορης, επίκ. Καθηγητής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο Παντελής Τσαλουχίδης, Φιλόλογος – Κριτικός λογοτεχνίας, ενώ θα μιλήσει και ο Θανάσης Μαρκόπουλος.

Ο Θανάσης Μαρκόπουλος γεννήθηκε στα Κρανίδια Κοζάνης. Σπούδασε Αρχαία Ελληνική και Νεοελληνική Φιλολογία στο Α.Π.Θ. και πήρε μεταπτυχιακό και διδακτορικό δίπλωμα από τον Τομέα Μεσαιωνικών και Νέων Ελληνικών Σπουδών του Τμήματος Φιλολογίας του ίδιου Πανεπιστημίου. Το ενδιαφέρον του εστιάζει στην ποίηση και στην λογοτεχνική κριτική. Κατά καιρούς έχουν δημοσιευθεί ποιήματα και κριτικά κείμενά του, γύρω από τη μεταπολεμική περίοδο, σε εφημερίδες και λογοτεχνικής φύσεως περιοδικά.


ΠPΩΪNOΣ ΛOΓOΣ

Σελ. 3η

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

διαδόσεις... «Φάουλ» στην ενημέρωση!

 Όταν υπάρχει μία σημαντική εξέλιξη στο Πανεπιστήμιο, καλό είναι το ίδιο το ίδρυμα να ενημερώνει άμεσα και όχι επιλεκτικά τα ΜΜΕ και κατ’ επέκταση την τοπική κοινωνία, γιατί διαφορετικά δημιουργούνται παρεξηγήσεις. Τουλάχιστον ή να απαντούν σε όλα τα τηλεφωνήματα ή σε κανένα! Βέβαια, προχθές ο Πρύτανης Τρ. Αλμπάνης δεν είχε καν πρόσβαση στο γραφείο του, όπως ανέφερε στη χθεσινή συνέντευξη τύπου, προκειμένου να διαχειριστεί επικοινωνιακά το θέμα που αφορούσε την αποστολή στο Υπ. Παιδείας της λίστας με τα ονόματα των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου και αυτό είναι κατανοητό! Έτσι, το κάθε «μέσο» έκανε τη δουλειά του με τον τρόπο που μπορούσε και υπήρξε τελικά μια… διάσταση απόψεων! Γι’ αυτή δεν ευθύνονται σίγουρα τα ΜΜΕ!.. Κ.Α.

«Γολγοθάς» η βόλτα με καρότσι!

 Το ότι τα πεζοδρόμια στα Γιάννενα σήμερα έχουν το κακό τους χάλι, δεν είναι κάτι καινούργιο. Αν και το έχουμε επισημάνει και μέσα από αυτή εδώ την στήλη πολλές φορές, ωστόσο δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι προς το καλύτερο. «Η βόλτα στην πόλη με καρότσι είναι ένας πραγματικός Γολγοθάς», μας είπε χθες μια νέα μητέρα, που δεινοπάθησε για να διανύσει με το μωρό της μια απόσταση λίγων εκατοντάδων μέτρων. Όπως είπε, δεν είναι μόνο ότι πολλά πεζοδρόμια είναι διαλυμένα. Σε κάποια σημεία υπάρχουν και άλλα «εμπόδια», όπως για παράδειγμα παρκαρισμένα Ι.Χ. ή κάδοι απορριμμάτων! Χαρακτηριστική περίπτωση στην οδό Φ. Τζαβέλλα, όπου οι τρεις κάδοι φράζουν στην κυριολεξία το πεζοδρόμιο! Μα να βλέπει κανείς καροτσάκι με μωρό στο δρόμο και κάδους με σκουπίδια στο πεζοδρόμιο, είναι πράγματι μια εικόνα οξύμωρη. Τι να πει κανείς, μας έφαγε η… πρωτοτυπία στα Γιάννενα! Ε.

Όποιος κατάλαβε…

 «Σχετικά με την πρώτη επιστολή (της ΔΑΚΕ Καθηγητών Ιωαννίνων) η οποία καλεί την ηγεσία του Υπουργείου και την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ηπείρου να παραιτηθούν, ως παταγωδώς αποτυχόντες, δεν δόθηκε ευρύτερη δημοσιότητα από την ίδια την ΔΑΚΕ, μετά από ευπειθέστερες παρεμβάσεις, προς μη ενδεχόμενη ευδοκίμηση του προφανούς στόχου της καταγγελίας ήτοι του προσώπου μου». Το παραπάνω… εύγλωττο απόσπασμα από την προχθεσινή ανακοίνωση της κ. Δώρας Χουλιάρα με την οποία απαντάει σε όσα της καταλόγισε η ΔΑΚΕ! Όποιος κατάλαβε, κερδίζει ένα… λεξικό ελληνικής γλώσσας! Κ.Α.

Προς συνεργάτες… Μια υπενθύμιση προς συνεργάτες αρθρογράφους: Ο «Π.Λ.» φιλοξενεί στις στήλες του όλες τις απόψεις, όλων των «αποχρώσεων», αρκεί φυσικά να μην εμπίπτουν στον ποινικό κώδικα και να μην προσβάλλουν τον αναγνώστη! Όποιος δεν συμφωνεί με κάτι που γράφεται στην εφημερίδα, οι στήλες της είναι ανοιχτές για να εκφράσει –κόσμια- την αντίθεσή του. Όσο για την λεγόμενη «γραμμή» του «Π.Λ.», αυτή είναι γνωστή εδώ και πάνω από 50 χρόνια και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση! Τα παραπάνω ως απάντηση σε ορισμένους συνεργάτες που μας παρατηρούν, όταν φιλοξενούμε απόψεις που δεν είναι της αρεσκείας τους... «Π.Λ.»

Τα μονοπώλια…

 Ενώθηκε η «Ολυμπιακή» με την AEGEAN! H «Ολυμπιακή» χρεώνει το εισιτήριο όσο θέλει, αφού ξέρει ότι η Ιόνια οδός δεν έδωσε ακόμη λύσεις και η Ε 65 έμεινε στα χαρτιά. Μακάρι να υλοποιηθούν οι προτάσεις άλλης, οικονομικής εταιρείας που προσφέρει πτήσεις χαμηλού κόστους και θα μπορεί να συνδέσει τα Γιάννενα και μ’ άλλους προορισμούς εντός και εκτός της χώρας. Αυτό γιατί δεν το κυνηγούν οι τοπικοί άρχοντες; Ας κάνουν και κάτι χρήσιμο. Ως πότε θα πληρώνουν οι Ηπειρώτες τη νύφη; ΜΑΤ

Πρωτοποριακή υπηρεσία επόμενης ημέρας από τα Ιωάννινα Η DHL Express, ο παγκόσμιος ηγέτης στην αγορά ταχυμεταφορών, με 35 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα επεκτείνεται ιδρύοντας νέο υποκατάστημα στα Γιάννενα. Ανταποκρινόμενη στις ανάγκες σας, προσφέρει την πρωτοποριακή υπηρεσία της επόμενης ημέρας των εξερχόμενων αποστολών σας προς ένα τεράστιο δίκτυο που ξεπερνά τις 220 χώρες σε όλο τον κόσμο. Με την μοναδική υπηρεσία της επόμενης ημέρας η DHL φέρνει πλέον τα Γιάννενα πολύ κοντά με τις αγορές της Ευρώπης και ολόκληρου του κόσμου. Η υπεύθυνη της DHL Express στα Ιωάννινα, κ. Π. Οικονομίδη και οι συνεργάτες της θα χαρούν να σας δώσουν περισσότερες πληροφορίες και να σας εξυπηρετήσουν πάντα με την εγγύηση της παγκόσμιας δύναμης της DHL.

Διεύθυνση: Χατζηπελερέν 10Α, Ιωάννινα • Τηλ.: 26510-25044, 6977-427745

Διαταράχτηκαν οι σχέσεις μας!

 Ποιοι παρενέβησαν ώστε να διαταραχτούν οι καλές σχέσεις που είχαμε με τις τράπεζες; Αυτές τις τράπεζες που ανταγωνίζονταν η μια την άλλη για το ποια θα χρηματοδοτήσει τις διακοπές μας, τα εξοχικά μας, το καινούργιο σπίτι μας και ό,τι άλλο μπορούσε να κάνει πιο άνετη τη δική μας ζωή! Είναι οι ίδιες τράπεζες που μας δάνειζαν με μεγάλη ευκολία και χωρίς να προβληματιστούν αν εμείς θα είμαστε σε θέση να τους αποπληρώσουμε τα δάνεια που απλόχερα μας έδιναν. Μάλιστα, ανταγωνίζονταν η μια την άλλη για το ποια θα μας δώσει τα περισσότερα. Και τώρα, αφού πρώτα επέτρεψαν να χάσουν τις καταθέσεις τους εκείνοι που ασφάλισαν τα χρήματά τους αγοράζοντας ομόλογα, μας δείχνουν το σκληρό τους πρόσωπο λες και κάποιοι τις υποκινούν να πάρουν από εμάς ό,τι περισσότερο μπορούν…

Με τη βοήθεια της εφορίας...

 Κι αφού έπεισαν τους Έλληνες να αγοράσουν και δεύτερο σπίτι, και εξοχικό και μετά και ένα ακόμη, για να έχουν επί πλέον εισόδημα, τα έβαλαν με την ιδιοκτησία. Ούτε ένα τετραγωνικό ακίνητης περιουσίας δεν θα μείνει αφορολόγητο, τους παράγγειλε η τρόικα! Βλέπεις, πάνω από 15 εκατομμύρια Γερμανοί δεν έχουν ούτε ένα δικό τους κεραμίδι και γι’ αυτό ένα από τα πρώτα μέτρα που επέβαλαν ήταν η βαριά φορολόγηση της ιδιοκτησίας. Και τώρα παράγγειλαν σ’ εκείνους που δεν έχουν να πληρώσουν τους φόρους που από παντού ξεφυτρώνουν ότι μπορούν να εκχωρήσουν στην εφορία ένα ακίνητό τους και αυτή θα το εκποιήσει! Και μη νομίσουμε ότι τα επί πλέον χρήματα που θα εισπράξει η εφορία θα τα επιστρέψει στο φορολογούμενο για να βγάλει άλλες υποχρεώσεις του. Αυτά θα τα κρατήσει! Με ποιο δικαίωμα; Δεν έχει σημασία. Αυτοί αποφασίζουν και διατάζουν…

Απ’ την ασυδοσία στη λεηλασία!..

 Οι κρατικοί λειτουργοί για πολλά χρόνια έκαναν τα στραβά μάτια και δεν έβλεπαν ότι βαφτίζαμε τα 50 στρέμματα γης 200, τα 200 ελαιόδενδρα 400 και τα 100 πρόβατα 150 για να πάρουμε καλύτερη επιδότηση, αφού όλοι γνώριζαν ότι οι αρμόδιοι από τις Βρυξέλλες δεν θα έκαναν τον κόπο να τα μετρήσουν! Θέλαμε να ανοίξουμε ένα μαγαζάκι και δεν είχαμε χρήματα; Δίναμε μια μιζούλα στο Δ/ντή για να εγκρίνει το δάνειο και κρατούσαμε τη θεσούλα μας και στο δημόσιο για παν ενδεχόμενο. Και γι’ αυτό είχαμε μεγάλη συμπαράσταση από τους συναδέλφους που χτυπούσαν εκ περιτροπής την κάρτα μας και, αν μας έψαχνε ο διευθυντής, έλεγαν ότι μας φώναξαν απ’ το σχολείο του παιδιού μας που αρρώστησε!

Ήρθαν τα επάνω κάτω...

 Δουλειά πουθενά! Χιλιάδες νέοι φεύγουν. Θα μείνουν στην Ελλάδα οι συνταξιούχοι και οι μετανάστες! Μια φουρνιά νέων ανθρώπων βαρυφορτωμένων με άχρηστα προσόντα στέλνουν τα βιογραφικά τους παντού! Μια ολόκληρη γενιά έχασε κάθε ελπίδα. Και εκείνοι που αποφασίζουν για την πορεία της χώρας μας μέσα απ’ τα γραφεία τους είναι καιρός να βγουν στην κοινωνία και στη ζωή για να δουν από κοντά την πραγματικότητα. Δεν ξέρω πού μπορούν να διδαχθούν εντατικά μαθήματα Ελληνικής πραγματικότητας, αλλά ένα είναι σίγουρο. Σκόρπισαν για χρόνια το δημόσιο πλούτο, πάντα με το αζημίωτο κι αντί να μας κάνουν ενεργούς πολίτες με κριτική σκέψη, μας έκαναν καταναλωτές που τώρα τους εκδικούνται αφού τους στερούν ακόμη και τον επιούσιο… Θεανώ Βλάχου

Υποδείγματα επιτυχίας!..

 Οι …κολλητοί της Μέρκελ χαρακτήρισαν ως καλά παραδείγματα την Ελλάδα και την Ισπανία. Σ’ αυτές τις χώρες, είπαν, λειτούργησε το σύστημα! Πράγματι, πολύ μεγάλη επιτυχία! 5.000.000 οικογένειες στην Ισπανία δεν έχουν ούτε έναν εργαζόμενο και στην Ελλάδα ξεπέρασαν τις 400.000! Όσο για τις περιπτώσεις των νεοαστέγων που αυξάνονται, δεν ξέρω αν τις υπολόγισαν στο πρωτογενές πλεόνασμα ή στις παράπλευρες απώλειες. Πάντως, χαίρονται για την επιτυχία των στόχων τους… Αυτοί καλά κάνουν και χαίρονται. Οι δικοί μας πώς το ανέχονται. Θ. ...οι διαδοσίες

® Του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΓΥΡΑ * Τα σημερινά σχόλια του κ. Δημ. Γύρα που ακολουθούν και που αναφέρονται στο θέμα της «Χρυσής Αυγής» δεν σημαίνει ότι εκφράζουν και την θέση της εφημερίδος. Αποτελούν αποκλειστικά δικές του απόψεις. «Π.Λ.»

Δεσποτική η συμπεριφορά

 Με τις γραμμές που ακολουθούν δεν προτιθέμεθα να παραστήσουμε το συνήγορο της Χρυσής Αυγής. Το όποιο τέτοιο συμπέρασμα θα είναι αυθαίρετο. Συνέβησαν όμως αυτές τις μέρες κάποια πράγματα, που δεν αντέχουμε στον πειρασμό να τα αφήσουμε ασχολίαστα. Δεν έχει ξαναγίνει ποτέ, «εν μέση δημοκρατία», Έλληνες βουλευτές, μάλιστα και αρχηγός κόμματος, να συλλαμβάνονται και χειροδέσμιοι, διαπομπευόμενοι και χλευαζόμενοι να οδηγούνται στις φυλακές. Κάποτε οι πανεπιστημιακοί μας δάσκαλοι μας δίδαξαν ότι ο βουλευτής ούτε διώκεται ούτε συλλαμβάνεται, ούτε φυλακίζεται, χωρίς να αρθεί η βουλευτική του ασυλία, παρά μόνο στην περίπτωση που διαπράττει αυτόφωρο κακούργημα. Αν κάποιος αναγνώστης πλανηθεί πως αυτά αποτελούν παλιές πανεπιστημιακές γνώσεις μας, τον παραπέμπουμε στο άρθρο 62 του ισχύοντος Συντάγματος, που ορίζει ακριβώς τα ίδια. Και στην προκειμένη περίπτωση τίποτε από τα δύο δεν συνέβη. Μπορεί βέβαια ο κ. Δένδιας, καθώς συμβαίνει με πολλούς όταν βρίσκονται στην εξουσία, συγκεντρώνοντας διάσπαρτες και άσχετες με τη δολοφονία του άμοιρου παλληκαριού Παύλου Φύσσα δικογραφίες και περιεχόμενα τηλεφωνικών συνομιλιών, που μόνο γέλωτα προξενούν, να μεθόδευσε τη φυλάκιση των πολιτικών αντιπάλων. Καθιέρωσε όμως ένα κακό προηγούμενο, καθόλου απίθανο να επαναληφθεί και στο μέλλον. Και καθώς οι εξουσίες εναλλάσσονται, ο εκάστοτε Δένδιας να μπορεί να περνάει χειροπέδες στα χέρια του αντιπάλου, γράφοντας στα παλιά του παπούτσια τις Διατάξεις του Συντάγματος. Αφορμές (Χρηματιστήριο, λίστα Λαγκάρντ, Μνημόνια, Βατοπέδι, κομματικά δάνεια, εκατομμύριο Τσουκάτου κ.λπ.) υπάρχουν. Και οι χειροπέδες εφαρμόζουν σε όλα τα χέρια!

Αναδρομές

 Κανείς δεν μπορεί να δικαιολογήσει την αποτρόπαια πράξη του Ρουπακιά, του ανθρωπόμορφου αυτού τέρατος, που δολοφόνησε τον άτυχο Παύλο Φύσσα. Δεν μπορεί όμως αυτό καθ’ εαυτό να γίνει αφορμή για να οδηγηθούν στη φυλακή Έλληνες βουλευτές, του όποιου κόμματος. Καθώς θα θυμούνται αρκετοί - αν όχι τους το θυμίζουμε - στις 8/1/1991, επί υπουργίας Β. Κοντογιαννόπουλου, ο Γιάννης Καλαμπόκας, μέλος του κόμματος της Ν.Δ. και μάλιστα Δημοτικός Σύμβουλος της Πάτρας, προσκείμενος στη Ν.Δ., κι ακόμη Πρόεδρος της Τοπικής ΟΝΝΕΔ, δολοφόνησε των αντιθέτων πολιτικών φρονημάτων καθηγητή Νίκο Τεμπονέρα, χτυπώντας τον με λοστό στο κεφάλι. Βέβαια και δικαίως ο δράστης δικάστηκε πρωτοδίκως σε ισόβια. Τι θα έπρεπε δηλαδή τότε; Να περάσουν χειροπέδες και στον Κοντογιαννόπουλο και σε άλλους βουλευτές της Ν.Δ. ή και στον αρχηγό της και να τους στείλουν στη φυλακή;

Ευρωπαϊκές υποκρισίες

 Τη συμπαράστασή της για τη σύλληψη βουλευτών στην πατρίδα μας εκφράζει και η Ευρώπη, παραβλέποντας αυτή τη φορά τις δημοκρατικές της ευαισθησίες. Όμως δεν είναι το ενδιαφέρον για τη χώρα μας που την παρακινεί και ιδίως τη Γερμανία. Αυτή είναι που γέννησε τον πραγματικό ναζισμό, που τον εξήγαγε στην Ευρώπη και τον εφάρμοσε με τον πιο αποτρόπαιο τρόπο στην πατρίδα μας. Και για να ξεπλύνει τη ντροπή του δικού της Χίτλερ, κόβεται τώρα για ναζισμό στην Ελλάδα. Αν δείχνουν πως ενδιαφέρονται, είναι γιατί, όταν στην Ελλάδα οι Έλληνες, αντί να εδράζουν στις σκέψεις τους και τις αντιδράσεις τους προς την οικονομική δυσπραγία που τους μαστίζει, τις στρέφουν στο φόβο ενός μελλούμενου κινδύνου από τη δράση της Χρυσής Αυγής, εκείνοι θα μπορούν ευκολότερα να επιβάλλουν τις δανειακές τους απαιτήσεις και τα εξοντωτικά τους μνημόνια. Κι όσο περισσότερο θα κατορθώνουν να εξαθλιώνουν τον ελληνικό λαό, τόσο και ευκολότερα θα καθιστούν δική τους την εθνική μας κυριαρχία, καθώς εμείς σε άλλον κίνδυνο θα στρέφουμε το νου μας. Αν πραγματικά ενδιαφέρονται για την ευημερία του ελληνικού λαού, αντί συμπαθητικών εκφράσεων, ας σπεύσουν να μας καταβάλουν τις γερμανικές αποζημιώσεις, που λύνουν προβλήματα και που όφειλαν να πράξουν από καιρό, αλλά κατορθώνουν να το αποφεύγουν εξ αιτίας ανικάνων και άτολμων ελληνικών ηγεσιών.

Το αληθεύει ορθόν

 Αιφνιδιάσθηκε η Κυβέρνηση από τη μη προφυλάκιση του Κασιδιάρη, του Μίχου και του Παναγιώταρου. Κι έμειναν άυπνοι μέχρι να ακολουθήσουν οι προφυλακίσεις τουλάχιστον του Μιχαλολιάκου και του Παππά. Αλλά όχι και αμέτοχοι, όπως ισχυρίζονται, όσοι είναι καχύποπτοι, παρ’ ότι το λόγο έχει η Δικαιοσύνη. Ωστόσο, χρειάζεται να γίνει αντιληπτό ότι ένα κόμμα που το έβαλε στη Βουλή η ψήφος του λαού, μόνο αυτή μπορεί και να το βγάλει. Όσο όμως η ανεργία θα μεγαλώνει, η φορολογία θα γίνεται αβάσταχτη, τα λουκέτα θα πληθαίνουν, οι μισθοί και οι συντάξεις, θα κουρεύονται, ο λαός θα δυστυχεί, οι αυτοκτονίες θα πολλαπλασιάζονται, η διαφθορά θα κυριαρχεί, η ατιμωρησία θα βασιλεύει, η λαθρομετανάστευση θα εμπεδώνεται, η εγκληματικότητα θα αυξάνει, η γραφειοκρατία θα δυναστεύει, ενώ ο Στουρνάρας θα προβάλλει σαρδονίως ευημερούντες αριθμούς, καμμία μέθοδος, δικαστική, νομική ή νομικίστικη, δεν μπορεί να εξαλείψει ένα Κόμμα, που παρ’ όσα συμβαίνουν, γίνονται, φημολογούνται ή διαδίδονται εξακολουθεί δημοσκοπικά, ακόμη και τώρα, να είναι το τρίτο κόμμα στη Βουλή.

Θεσσαλονίκη μου, μεγάλη φτωχομάννα

 Στη Θεσσαλονίκη για οικογενειακή υπόθεση βρεθήκαμε αυτές τις μέρες. Αυτός ήταν κι ο λόγος που αρνηθήκαμε τη στήλη της περασμένης Παρασκευής. Το βράδυ βρεθήκαμε σε μια περιποιημένη ψαροταβέρνα στου Χαριλάου. Τιμοκατάλογο δεν είχε. Μια πινακίδα όμως στο κάθε τραπέζι έγραφε τα φαγητά που προσφέρει: σαλάτες, ορεκτικά, ψάρια, άλλα θαλασσινά, κρέατα, τυριά, κάθε είδους φαγητά και κρασάκι χύμα. Και το εκπληκτικό, η επικεφαλίδα της έγραφε: «Η απάντηση στην κρίση. Τρώτε και πίνετε απεριόριστα με 12 ευρώ»! Και φάγαμε του σκασκού. Λέτε να το δούμε και στην πόλη μας; gyrastak@otenet.gr


Σελ. 4η

ΠPΩΪNOΣ ΛOΓOΣ

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Νο

1

Αυθεντική Ηπειρώτικη Φέτα

Στο εννεάμηνο (Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου)

Στα 2,6 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε το πρωτογενές πλεόνασμα…

® Υψηλότερα του στόχου κατά 4,1% τα έσοδα, συρρίκνωση κατά 17,2% στις δαπάνες

Π

ρωτογενές αποτέλεσμα 2,624 δισ. ευρώ, παρουσίασε ο προϋπολογισμός το εννεάμηνο 2013 (Ιανουαρίου Σεπτεμβρίου) έναντι πρωτογενούς ελλείμματος 2,069 δισ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2012 και στόχου για πρωτογενές έλλειμμα 2,873 δισ. ευρώ. Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, αυτό προκύπτει από τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, για το εννεάμηνο, σύμφωνα με τα οποία παρουσιάζεται έλλειμμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 2,667 δισ. ευρώ έναντι ελλείμματος 12,719 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2012 και στόχου για έλλειμμα 8,273 δισ. ευρώ. Το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού

ανήλθε σε 38,721 δισ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση κατά 2,025 δισ. ευρώ ή 5,5% έναντι του στόχου του εννεαμήνου 2013.

Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 34,709 δισ. ευρώ, 1,363 δισ. ευρώ ή 4,1%, υψηλότερα έναντι του στόχου του εννεαμήνου. Οι επιστροφές φόρων ανήλθαν τον Σεπτέμβριο σε 331 εκατ. ευρώ,

Μέχρι 21 Οκτωβρίου

ΥΠΑΝ: Παράταση για το πρόγραμμα «Εξωστρέφεια - Ανταγωνιστικότητα ΙΙ»

• Παράταση στην υποβολή προτάσεων για το πρόγραμμα «Εξωστρέφεια - Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων (ΙΙ)» έδωσε το Υπουργείο Ανάπτυξης, λαμβάνοντας, όπως σημειώνει, υπόψη τα αιτήματα των αρμοδίων οικονομικών εταίρων και την υψηλή ανταπόκριση του επενδυτικού κοινού. Έτσι, αποφασίστηκε η παράταση της προθεσμίας ηλεκτρονικής υποβολής των προτάσεων των ενδιαφερομένων από 10/10/2013 στις 21/10/2013 και ώρα 14:00 μ.μ. Το Πρόγραμμα υποστηρίζει την εξωστρεφή και ανταγωνιστική παρουσία των ελληνικών επιχειρήσεων σε διεθνές επίπεδο, ιδιαίτερα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. • Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπνται τους διαδικτυακούς τόπους www.ypoian.gr, www.ggb.gr, www.antagonistikotita.gr, www.espa.gr, www.StartupGreece.gov.gr και www.efepae.gr.

υψηλότερα κατά 100 εκατ. ευρώ ή 30% έναντι του μηνιαίου στόχου των 231 εκατ. ευρώ. Οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθαν στα 41,388 δισ. ευρώ και παρουσιάζονται μειωμένες κατά 3,580 δισ. ευρώ έναντι του στόχου. Ειδικότερα, οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 38,622 δισ. ευρώ και είναι μειωμένες έναντι του στόχου κατά 1,996 δισ. ευρώ, κυρίως λόγω της μείωσης των πρωτογενών δαπανών κατά 1,623 δισ. ευρώ έναντι του στόχου. Οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού παρουσιάζονται μειωμένες σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012 κατά 8,015 δισ. ευρώ ή 17,2%. Η μείωση αυτή οφείλεται κυρίως στη μείωση του συνόλου των πρωτογενών δαπανών κατά 2,576 δισ. ευρώ ή ποσοστό 7,4% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012, καθώς και στη μείωση των τόκων κατά 5,359 δισ. ευρώ ή ποσοστό 50,3% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012.

Με την συμμετοχή 16 επιχειρήσεων…

Επιτυχημένη η παρουσία της Ηπείρου στη Διεθνή Έκθεση Κύπρου

 Την εγκαινίασε ο Ν. Αναστασιάδης

• Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στην 38η Διεθνή Έκθεση Κύπρου, που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία από τις 4 έως τις 9 Οκτωβρίου. Την έκθεση εγκαινίασε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος επισκέφτηκε το περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου όπου τον καλωσόρισαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Άρτας κ. Βασίλης Ψαθάς, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γιάννης Παπαγιάννης και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων κ. Δημήτρης Δημητρίου. Στον κ. Αναστασιάδη προσφέρθηκε καλάθι με προϊόντα της Ηπείρου, ενώ του έγινε σύντομη ενημέρωση για τις δυνατότητες του πρωτογενή τομέα της περιοχής μας, και τη συμβολή του στην οικονομική ανάπτυξή της. Στην Έκθεση συμμετείχαν 16 επιχειρήσεις από όλη την Ήπειρο και το Επιμελητήριο Ιωαννίνων. Οι επιχειρήσεις είχαν τη δυνατότητα να προβάλουν τα προϊόντα τους στο πλήθος των επισκεπτών που κατέκλυσε τους χώρους της Έκθε-

Με την συμμετοχή του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων

Προώθηση ελληνοβραζιλιάνικης επιχειρηματικής συνεργασίας

• Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Διοίκησης του ΣΕΒΕ (Αντιπρόεδρος κ. Κυριάκος Λουφάκης) και της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων (Πρόεδρος Δρ. Δημ. Δημητρίου και Β’ Αντιπρόεδρος Ευθύμιος Χρυσοστόμου) με τον Πρόεδρο του Ελληνοβραζιλιάνικου Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρί-

ου – ΕΒΕΒΕ (έδρα Αθήνα) και μέλη Βραζιλιάνικης αποστολής από τον αγροτοδιατροφικό κλάδο – ζωοτροφές και Έλληνες επιχειρηματίες της Βόρειας Ελλάδας, καθώς και επιχειρηματίες και κυβερνητικούς εκπροσώπους της Βραζιλίας. Πραγματοποιήθηκαν Β2Β συναντήσεις για πώληση ζωοτροφών, αγορά λιπασμάτων, για συν-παραγωγή προϊόντων με Έλληνες παραγωγούς για την υλοποίηση συμβολαίων και για τη δημιουργία δικτύου (Logistics Hub) μεταποίησης, αποθήκευσης και διανομής των προϊόντων ενδιαφέροντος. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δημ. Δημητρίου παρουσίασε την πρωτογενή παραγωγή του Νομού και τα εξαιρετικής ποιότητας κτηνοτροφικά προϊόντα και διαφαίνεται ένα έντονο ενδιαφέρον το οποίο θα συνεχιστεί στις επόμενες ημέρες ώστε να γίνει πιο συγκεκριμένο.

«Ζεστές λύσεις» από 7,99 ευρώ στα Praktiker • Ο προορισμός για ένα ζεστό και οικονομικό χειμώνα περνάει, και φέτος, από τα καταστήματα Praktiker και το νέο «Κατάλογο Θέρμανσης», που περιλαμβάνει περισσότερα από 100 είδη σε προνομιακές τιμές, για «ζεστές λύσεις» που ξεκινούν από 7,99 ευρώ. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τα καταστήματα

Praktiker και το www.praktiker.gr διατηρώντας το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της μεγάλης ποικιλίας ειδών σε προσιτές τιμές, παρουσιάζουν μέσα από το νέο «Κατάλογο Θέρμανσης Praktiker» πληθώρα επιλογών σε: συστήματα θέρμανσης, θερμαντικά σώματα, τζάκια και καύσιμη ύλη, εργαλεία κοπής και αξεσουάρ αποθήκευσης & μεταφοράς ξυλείας, χαλιά και μοκέτες, προϊόντα μόνωσης. Επιπρόσθετα, οι καταναλωτές κερδίζουν όφελος και στα ακόλουθα: Δωρεάν μεταφορά με αγορές σε είδη θέρμανσης άνω των €200, για το διάστημα από 1η ως 30/11/2013. Ειδικές τιμές τοποθέτησης κλιματιστικών. Δώρο ο ΦΠΑ με αγορές σε μονωτικά είδη TESA.

σης, παράλληλα δε οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων είχαν συναντήσεις και συζητήσεις με εμπόρους και φορείς, με στόχο την καλύτερη προώθηση των προϊόντων τους. Η Περιφέρεια Ηπείρου, με ανακοίνωσή της, εκφράζει τις ευχαριστίες της προς τις επιχειρήσεις που συμμετείχαν στη Διεθνή Έκθεση Λευκωσίας και συνεχίζει τις δράσεις προώθησης των προϊό-

ντων της περιοχής μας και της τουριστικής προβολής της με στόχο την εξωστρέφεια των τοπικών επιχειρήσεων και την οικονομική ανάπτυξη της Ηπείρου. Οι επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην Διεθνή Έκθεση Κύπρου ήταν οι εξής: Κτήμα Γκλίναβος, Κατώγι - Στροφιλιά, Γάτσιος - Ποτοποιία, Ζοίνος Ε.Α.Σ Ιωαννίνων, Παραδοσιακό ξύδι-Οικ.Βαϊμάκη, Παραδοσιακά ζυμαρικά Σπανέλλη, Βιολογικά και Παραδοσιακά Προϊόντα - Αφοι Παπαγεωργίου, Μπακλαβαδάκια Κολιονάσιος, Καράλης Α.Ε, Β. Γείτονας και Σια Ο.Ε (Καπνιστό χέλι), Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Άρτας, Παραδοσιακά Αλλαντικά Μετσόβου, Ζαγόρι - Μπούτσικος Χ. - Ντούμας Ο.Ε, Μέλι Μετσόβου, Γλυκίσματα «Μέλιντρα», Φρούτα Κολιός.

Εξαγγελίες Υπ. Εργασίας…

Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα από το 2014 • Καθιέρωση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, την αναδιοργάνωση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας και την επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας, για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων, εξήγγειλε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης, μετά τη συνάντησή που είχε στο υπουργείο με τον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης (Task Force) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα, Χορστ Ράιχενμπαχ. «Συζητήσαμε για νέες, πολύ μεγάλες και σημαντικές αλλαγές που πρόκειται να θεσμοθετηθούν για την προστασία των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων» δήλωσε, μετά τη συνάντηση, ο υπουργός Εργασίας. «Οι αλλαγές αυτές θα αλλάξουν την εικόνα του κοινωνικού κράτους στην Ελλάδα» τόνισε ο κ. Βρούτσης και πρόσθεσε ότι ζήτησε την τεχνική βοήθεια της Task Force για την υλοποίηση των μέτρων. Έμφαση στη θεσμοθέτηση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος έδωσε στις δηλώσεις του ο Χορστ Ράιχενμπαχ, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της Ευρώπης που αυτό δεν έχει θεσμοθετηθεί.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΔΙΟΙΚ/ΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΡΜΟΔΙΑ Δ/ΝΣΗ: ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ Αρ. πρωτ. 109189 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Α.Δ.Α. ΒΛΛ946ΨΧΞΧ-ΧΧΥ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ «ΕΝΙΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ» 1. Ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε θα υλοποιήσει την δράση με τίτλο: «Ενιαίο σύστημα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας για άνεργους επιστήμονες με ειδίκευση/εξειδίκευση στον αγροτικό χώρο στις 8 περιφέρειες Σύγκλισης, στις 3 περιφέρειες Σταδιακής Εξόδου και στις 2 περιφέρειες Σταδιακής Εισόδου», με προϋπολογισμό 1.894.810 € και συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου και της Ελλάδας στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας. 2. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Ο. Καλογιάννη τηλ. 2108802992, e-mail: o.kalogianni@opekepe.gr Ε. Καρούσου τηλ. 210 8802856, e-mail: elpida.karousou@opekepe.gr Ζ. Κέντρου τηλ. 210 8802532, e-mail: zoi.kentrou@opekepe.gr A. Kρανιδιώτη τηλ. 210 8802426, e-mail: argyro.kranidioti@opekepe.gr 3. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων, οι οποίες θα γίνονται ηλεκτρονικά μέσω διαδικτύου, συμπληρώνοντας στην ιστοσελίδα του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε www.opekepe.gr την φόρμα «Αίτηση Συμμετοχής», αρχίζει την Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013 και λήγει την Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013, ώρα 14.00. Η διάθεση της με αρ.πρωτ. 108922/ 10-10-2013 πρόσκλησης γίνεται αποκλειστικά μέσω του Διαδικτύου στη διεύθυνση http://www.opekepe.gr σε ηλεκτρονική μορφή. 4. Αντικείμενο της δράσης αποτελεί η δημιουργία ενός συστήματος απόκτησης εργασιακής εμπειρίας διάρκειας 800 ωρών, με τη μορφή επιδοτούμενης συμμετοχής σε αυτό, 445 ανέργων επιστημόνων Πανεπιστημιακής ή Τεχνολογικής εκπαίδευσης οι οποίοι είναι εξειδικευμένοι σε αντικείμενα συναφή με τον αγροτικό χώρο και συγκεκριμένα άνεργοι γεωτεχνικοί (γεωπόνοι, δασολόγοι, κτηνίατροι), τοπογράφοι μηχανικοί και οικονομολόγοι. Κατά τη διάρκεια της απασχόλησης στις 13 Περιφέρειες της χώρας, Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, Ήπειρος, Δυτική Ελλάδα, Θεσσαλία, Ιόνιοι Νήσοι, Κρήτη, Πελοπόννησος, Βόρειο Αιγαίο, Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, Αττική Στερεά Ελλάδα και Ν. Αιγαίο, οι επιστήμονες θα ασκηθούν σε πραγματικές συνθήκες εργασίας σε διοικητικές και ελεγκτικές διαδικασίες που εφαρμόζονται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι πληρωμές των καθεστώτων ενισχύσεων κατ' εφαρμογή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ). 5. Οι ωφελούμενοι θα τοποθετηθούν σε εξειδικευμένες θέσεις πρακτικής εξάσκησης και θα πιστοποιηθούν για την εργασιακή εμπειρία που θα αποκτήσουν για ένα εξάμηνο. Η πιστοποίηση θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την απόδειξη της εργασιακής εμπειρίας που απέκτησε ο ωφελούμενος στα αντικείμενα εργασίας του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. με στόχο την βελτίωση της προοπτικής για την ένταξη του στην αγορά εργασίας. 6. Για την συμμετοχή των ωφελουμένων στο ενιαίο σύστημα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας προβλέπεται επίδομα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας, το οποίο ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 4.258 € συμπεριλαμβανομένων των νόμιμων κρατήσεων και των κρατήσεων για ασφαλιστική κάλυψη επαγγελματικού κινδύνου για κάθε ωφελούμενο. Οι αναλυτικοί όροι συμμετοχής στη δράση, τα κριτήρια και η διαδικασία επιλογής των ωφελουμένων, η διαδικασία πιστοποίησης κλπ. περιγράφονται στην αναλυτική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος η οποία είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε www.opekepe.gr Αθήνα, 10-10-2013 Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΠΑΜΠΑΣΙΔΗΣ


ΠPΩΪNOΣ ΛOΓOΣ

Σελ. 5η

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Νο

1

Αυθεντική Ηπειρώτικη Φέτα

Ευρεία σύσκεψη χθες στο Μ. Μαξίμου

Ι. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: Δικαιότερος και πιο αναλογικός ο νέος φόρος ακινήτων

® Τις επόμενες μέρες δίνεται το ν/σ για διαβούλευση

Σ

τις βασικές κατευθύνσεις για τον ενιαίο φόρο ακινήτων που θα τεθεί σε ισχύ από το 2014 κατέληξε η κυβέρνηση στην ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό, και το νομοσχέδιο θα δοθεί τις επόμενες ημέρες προς διαβούλευση. Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, ο φόρος θα είναι δικαιότερος και πιο αναλογικός γιατί όπως χαρακτηριστικά είπε «παίρνει λιγότερα από περισσότερους». Πρόσθεσε επίσης, πως η επιβάρυνση σε αγροτεμάχια και σε οικόπεδα μέσα σε αγροτικές περιοχές θα είναι ελάχιστη. Ειδικότερα εξερχόμενος του Μαξίμου ο κ. Σταϊκούρας είπε «Ναι, καταλήξαμε. Εδόθησαν οι κατευθύνσεις. Θα τις επεξεργαστούμε και θα δοθεί το νομοσχέδιο σε διαβούλευση τις επόμενες ημέρες». Ερωτηθείς για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου ο κ. Στουρνάρας αρκέστηκε να πει «είναι ένας φόρος, νομίζω, δικαιότερος από τον προηγούμενο, διότι παίρνει, να το πω απλά, λιγότερα από περισσότερους και, νομίζω, ότι αυτή είναι η βασική του φιλοσοφία». Σε ό,τι αφορά τα ακίνητα στην επαρχία και τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων ο υπουργός είπε: «Η επιβάρυνση των αγροτεμαχίων θα είναι ελάχιστη, ελαχιστότατη και θα

το δείτε και από τα νούμερα. Και οικόπεδα μέσα σε αγροτικές περιοχές, επίσης». Στα 2,850 δισ. ευρώ, τοποθετείται ο στόχος για τα έσοδα που

θα προέλθουν από τον νέο φόρο ακινήτων, ο οποίος από το 2014 θα αντικαταστήσει το τέλος ακινήτων που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ, καθώς και τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ). Δεν αποκλείεται, παράλληλα με τη θέσπιση του ενιαίου φόρου ακινήτων να υπάρξει μείωση του φόρου μεταβίβασης ακινήτων. Ο προγραμματισμός του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης είναι το νομοσχέδιο να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ η τρόικα αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα στις 18 Οκτωβρίου.

Το 2012, σύμφωνα με μελέτη της Hellastat

Περαιτέρω απώλειες για τις φαρμακευτικές επιχειρήσεις

• Η περικοπή των δημοσίων φαρμακευτικών δαπανών στα πλαίσια της πολιτικής για τη δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας έχει αρνητικές επιπτώσεις στις φαρμακευτικές εταιρείες, μειώνοντας τα έσοδά τους για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της Hellastat. Από την ανάλυση των οικονομικών καταστάσεων 116 επιχειρήσεων του κλάδου προκύπτει πως ο αθροιστικός κύκλος εργασιών του δείγματος διαμορφώθηκε το 2012 σε 5 δισ. ευρώ, μειωμένος κατά 5,8% από το 2011, με τη μέση μεταβολή ανά εταιρεία να διαμορφώνεται σε -6,8%. Αντίθετα, η κερδοφορία βελτιώθηκε, με τα συνολικά ΚΠΤΦΑ να διαμορφώνονται σε 450,27 εκατ. ευρώ, από 237 εκατ. ευρώ το 2011 (+90%). Ενδεικτικά, οι συνολικές πωλήσεις φαρμάκων το 2012 διαμορφώθηκαν σε περίπου 6 δισ. ευρώ, υποχωρώντας κατά 11,5% σε σχέση με το 2011. Το 77% προήλθε από τις πωλήσεις σε φαρμακαποθήκες και φαρμακεία, ενώ το υπόλοιπο 23% από τα νοσοκομεία. Η σωρευτική μείωση σε σχέση με το 2009 έχει πλέον φτάσει το 29,5%, ενώ σε όρους όγκου το 2012 σημειώθηκε περαιτέρω κάμψη κατά 6,5%, στις 479,4 εκατ. συσκευασίες. Την ίδια ώρα, η συνολική φαρμακευτική δαπάνη στη χώρα μας εκτιμήθηκε το 2012 στα 4,29 δισ. ευρώ, μειωμένη κατά 15,4% από το 2011. Από τη μελέτη της Hellastat προκύπτει ότι σημαντικό πρόβλημα αποτελούν τα χρέη των δημοσίων νοσοκομείων που προκαλούνται από τα ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων και τους αργούς ρυθμούς αποπληρωμής. Ενδεικτικά, τα χρέη προς τα μέλη του ΣΦΕΕ για τιμολόγια που εκδόθηκαν από 1/1/2010 έως 31/5/2013 ανέρχεται σε 1,14 δισ. ευρώ.

Συνεχίστηκε το ανοδικό σερί…

Με κέρδη 1,13% έκλεισε χθες το ΧΑ ® Στις 1.124 μονάδες ο Γενικός Δείκτης Τιμών

• Σε ανοδική τροχιά, για έκτη συνεχή συνεδρίαση, κινήθηκε χθες η χρηματιστηριακή αγορά, κλείνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τη συνεδρίαση της 20ης Μαΐου. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.124,28 μονάδες σημειώνοντας άνοδο σε ποσοστό 1,13%. Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε ανώτερη τιμή στις 1.127,70 μονάδες, όταν σημείωνε άνοδο έως και 1,44%. Η αξία των συναλλαγών, για μία ακόμη συνεδρίαση, κινήθηκε σε υψηλά επίπεδα και ανήλθε στα 131,06 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 1,19%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,84%. Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες των Χρηματοοικονομικών Υπη-

ρεσιών (+2,81%), των Πρώτων Υλών (+1,71%), του Πετρελαίου (+1,70%), των Τροφίμων (+1,68%) και των Τραπεζών (+1,56%). Αντιθέτως απώλειες παρουσίασαν μόνο οι δείκτες των Ταξιδιών (-0,54%) και του Εμπορίου (-0,01%). Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Πειραιώς (+5,63%), της ΕΧΑΕ(+5,15%), της Motor Oil (+3,73%), της Μυτιληναίος (+3,04%), της ΜΕΤΚΑ (+2,20%), της ΔΕΗ (+2,00%), της Τέρνα Ενεργειακή (+1,76%), της Coca Cola HBC (+1,71%) και του ΟΤΕ (+1,30%). Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Σωληνουργεία Κορίνθου (-3,95%), της MIG (-1,43%), του ΟΠΑΠ (0,65%) και της Εθνικής (-0,54%). Ανοδικά κινήθηκαν 89 μετοχές, 53 πτωτικά και 25 παρέμειναν σταθερές.

ΟΑΕΔ: Από την Δευτέρα αιτήσεις για το ειδικό εποχικό βοήθημα • Από την ερχόμενη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου θα μπορούν οι δικαιούχοι να αρχίσουν να υποβάλλουν αιτήσεις στον ΟΑΕΔ για την καταβολή του ειδικού εποχικού βοηθήματος. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 2 Δεκεμβρίου. Οι αιτήσεις υποβάλλονται είτε ηλεκτρονικά είτε στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ, είτε μέσω οποιουδήποτε άλλου χώρου ηλεκτρονικής πρόσβασης. Η υποβολή των αιτήσεων μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) θα γίνεται από 21/10/2013 έως 02/12/2013. Δικαιούχοι του βοηθήματος είναι εργαζόμενοι των παρακάτω κατηγοριών: οικοδόμοι, λατόμοι, ασβεστοποιοί, πλινθοποιοί, αγγειοπλάστες, δασεργάτες, ρητινο-

συλλέκτες, καπνεργάτες, μουσικοί μέλη των οικείων επαγγελματικών σωματείων, υποδηματεργάτες, μισθωτοί ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, χειριστές εκσκαπτικών ανυψωτικών- οδοποιητικών - γεωτρητικών μηχανημάτων, ηθοποιοί, τεχνικοί κινηματογράφου και τηλεόρασης, ταξιθέτες θεάτρου – κινηματογράφου, χειριστές και βοηθοί χειριστών κινηματογράφου, ελεγκτές κινηματογράφου και θεάτρου, ταμίες κινηματογράφου και θεάτρου, μισθωτοί τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου και σμυριδεργάτες. Πληροφορίες για τους όρους, τις προϋποθέσεις, το ύψος του βοηθήματος και τα δικαιολογητικά είναι διαθέσιμες στον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr). Τα δικαιολογητικά που αφο-

ρούν τις ημέρες ασφάλισης, στο εισόδημα και, για τους πολίτες τρίτων χωρών, στην άδεια διαμονής, αναζητούνται αυτεπάγγελτα από τον ΟΑΕΔ μέσω των Πληροφοριακών Συστημάτων του ΙΚΑ ΕΤΑΜ, της Γ.Γ.Π.Σ. και του Υπουργείου Εσωτερικών αντίστοιχα. Με εξαίρεση τους απασχολούμενους στον οικοδομικό κλάδο, οι λοιπές κατηγορίες δεν δικαιούνται το ειδικό εποχικό βοήθημα εάν πληρούν τις προϋποθέσεις τακτικής επιδότησης.


Σελ. 6η

ΠPΩΪNOΣ ΛOΓOΣ

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ... ΓΕΓΟΝΟΤΑ... ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ... ΓΕΓΟΝΟΤΑ... ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ... ΓΕΓΟ Παιδική παράσταση

Σήμερα, στα Παλιά Σφαγεία

«Χάνσελ και Γκρέτελ» στα Γιάννενα, την Κυριακή

• Το αριστουργηματικό παραμύθι των Αδερφών Γκριμ «Χάνσελ και Γκρέτελ» θα παρουσιάσει η

Παιδική Σκηνή του Γιάννη Χριστόπουλου στα Γιάννενα, όπου έρχεται για όγδοη συνεχή χρονιά. Η παράσταση θα ανέβει στον Κινηματογράφο ODEON μεθαύριο, Κυριακή, ώρες 12 μ. και 3 μ.μ.. Ισχύουν και εισιτήρια του ΟΓΑ. Τη σκηνοθεσία έχει κάνει ο Χάρης Ρώμας, η μουσική είναι του Γιάννη Ζουγανέλη, τα κοστούμια του Μιχάλη Ασλάνη και οι χορογραφίες της Μόνικας Κολοκοτρώνη.

Για παιδιά και εφήβους

Ομάδες Θεατρικού Παιχνιδιού από τους «Αθεράπευτους» • Ξεκίνησαν οι Ομάδες Θεατρικού Παιχνιδιού για παιδιά και εφήβους (από 4 έως 18 ετών) τις οποίες διοργανώνουν οι «Αθεράπευτοι». Οι συντονιστές τους συνδυάζουν επιστημονικές γνώσεις και εμπειρία με τη βιωματική συμμετοχή στο «γίγνεσθαι» των Ομάδων, που έχουν τίτλο «εκφράζομαι και δημιουργώ». Οι Ομάδες λειτουργούν υπό την εποπτεία του Δ.Σ. που εγγυάται τις αρχές, το ήθος και την κουλτούρα του Σωματείου, καθώς και υπό την

Εκδήλωση για σχολείο και περιβαλλοντικές δράσεις • Eκδήλωση με θέμα «Ανταλλαγή εμπειριών μέσα από δράσεις για το Περιβάλλον και η αξιοποίησή τους στη σχολική πράξη» θα λάβει χώρα σήμερα, Παρασκευή και ώρες 11 π.μ. με 2 μ.μ. στην αίθουσα «Δημήτρης Χατζής» του Πολιτιστικού Πολυχώρου (χώρος πρώην Παλαιών Σφαγείων). Την εκδήλωση διοργανώνει η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου στο πλαίσιο της καθιέρωσης «Εβδομάδας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης», σε συνεργασία με τους Δ/ντές Δ/νσεων Π.Ε. και Δ.Ε., με τα Κ.Π.Ε., τους Σχολικούς Συμβούλους και τους Υπεύθυνους Σχολικών Δραστηριοτήτων.

Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει εισηγήσεις του Προϊσταμένου Επιστημονικής & Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Π.Ε. Ηπείρου, εκπροσώπων των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Περιφέρειας, καθώς και εκπροσώπου του Κέντρου Ευρωπαϊκής Επιτροπής Πληροφόρησης Ηπείρου. Στόχος των εισηγήσεων η διάχυση της γνώσης και η ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας για ανάληψη δράσεων και συνεργασιών σχετικών με το Περιβάλλον. Η συνάντηση απευθύνεται σε Δ/ντές Σχολείων εκπαιδευτικούς, συλλόγους γονέων, τοπικούς φορείς και μαθητές.

Την Κυριακή, 20 Οκτωβρίου

Ημερίδα του ΚΠΕ Φιλιππιάδας για ντόπιες ποικιλίες σπόρων

καλλιτεχνική διεύθυνση του ψυχιάτρου – μουσικού – ηθοποιού και σκηνοθέτη Δημήτρη Παππά.

Θεατρικά εργαστήρια και φέτος από το Politheatro • Θεατρικά εργαστήρια για ενήλικες, εφήβους και παιδιά διοργανώνει για μία ακόμη χρονιά το Politheatro. Στο εργαστήριο Θεατρικής Έκφρασης θα διδάσκουν ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Θοδωρής Γκόγκος, η σκηνοθέτης και παιδαγωγός θεάτρου Γιάννα Κούλα και ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Βαγγέλης Αθανασίου. Στο εργαστήριο Θεατρικού Παιχνιδιού που απευθύνεται σε εφήβους θα διδάσκει η Γιάννα Κούλα, ενώ στο εργαστήριο Θεατρικού Παιχνιδιού για παιδιά η εμψυχώτρια ομάδας Κατερίνα Φώτου. • Πληροφορίες και εγγραφές στο τηλ.: 26510 – 03492 και στο e – mail: politheatro@yahoo.gr.

Γενική συνέλευση από τον Ελληνογαλλικό Σύλλογο • Γενική συνέλευση θα πραγματοποιήσει ο Ελληνογαλλικός Σύλλογος Ιωαννίνων την ερχόμενη Κυριακή και ώρα 7 μ.μ. στο Καφέ «Plaza» (Ξενοδοχείο «Olympic»). Στο πλαίσιό της θα γίνει οικονομικός απολογισμός, απολογισμός πεπραγμένων και προγραμματισμός δράσης του Συλλόγου και στη συνέχεια εκλογές για το νέο Δ.Σ., την Εξελεγκτική Επιτροπή και τον Τομέα Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας. ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΙΔ. ΛΕΩΦ. ΚΤΕΛ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΖΩΣΙΜΑΔΩΝ 4 - ΙΩΑΝΝΙΝΑ

ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ.: Φ1 /768/13

ΠΡΟΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ: ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ - ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΘΕΜΑ: «Ανάδειξη προμηθευτή πετρελαίου κίνησης-λιπαντικών»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Καλούνται οι εταιρίες εμπορίας καυσίμων και λιπαντικών να καταθέσουν έως τις 22-10-2013 και ώρα 14:00 μ.μ. στα γραφεία της έδρας του Συνεταιρισμού, Ζωσιμάδων 4 - 45444, στα Ιωάννινα, έγγραφες κλειστές προσφορές για την προμήθεια από τον Συνεταιρισμό πετρελαίου κίνησης - λιπαντικών για τις ανάγκες των (163 Δ.Χ.) ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ενταγμένων στην Υπερ. Κ.Τ.Ε.Λ. Ν. Ιωαννίνων Α.Ε., για χρονικό διάστημα ενός εξαμήνου με δυνατότητα επέκτασης, παράτασης για ένα ακόμη εξάμηνο. Οι ποσότητες πετρελαίου που προβλέπονται για τις ανάγκες των λεωφορείων μας, αφορούν παράδοση των καυσίμων (με ευθύνη της εταιρίας) στις εγκαταστάσεις μας στα Ιωάννινα (σε ποσότητες κατά ελάχιστο 20.000 λίτρα ανά παραγγελία), για δε τα λιπαντικά οι ποσότητες που προβλέπονται αφορούν παραδόσεις στην έδρα του Συνεταιρισμού στα Ιωάννινα. Η κατακύρωση θα γίνει με βάση την χαμηλότερη τιμή παράδοσης του πετρελαίου κίνησης στις εγκαταστάσεις μας στα Ιωάννινα σύμφωνα με: Τιμή βάσης (υπουργείο Ανάπτυξης ΕΛ.ΠΕ.) συν τιμές επιβάρυνσης ευρώ € / κυβικό πλέον Φ.Π.Α. η οποία διαμορφώνεται σε καθημερινή βάση και ανακοινώνεται από την ιστοσελίδα της Γεν. Γραμματείας Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας. Για την κατακύρωση του διαγωνισμού στον μειοδότη θα ληφθούν σοβαρά υπόψη και τα εξής: • Παραχώρηση τριών (3) αντλιών ταχείας ροής ποσότητας πετρελαίου, με δυνατότητα σύνδεσής τους με σύστημα διαχείρισης στόλου οχημάτων με κλειδί, για χρήση όλο το 24ωρο, καθώς και δυνατότητα να περιέλθει στην ιδιοκτησία του Συνεταιρισμού ο ανωτέρω μηχανολογικός εξοπλισμός μετά την λήξη σύμβασης της εμπορικής συνεργασίας, • Καθαρισμός των υφιστάμενων δεξαμενών καυσίμου (πετρελαίου) δύο φορές το χρόνο από εξειδικευμένο συνεργείο, • Διασφάλιση της καλύτερης ποιότητας του πετρελαίου κίνησης για όλη την διάρκεια της σύμβασης, καθώς και έλεγχος της ποιότητας με ανάλυση δειγμάτων και από πιστοποιημένο ιδιωτικό κέντρο - χημείο. Σε περίπτωση διαπιστώσεως ανάλυσης δειγμάτων εκτός ορίων προδιαγραφών, ο Συνεταιρισμός διατηρεί το δικαίωμα διακοπής της εμπορικής συνεργασίας. Ο τρόπος πληρωμής θα γίνεται με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό με πίστωση δεκαπέντε έως είκοσι ημερών από την ημέρα παράδοσης του καυσίμου. Σε περίπτωση μη κατάθεσης συμφερουσών προσφορών ο συνεταιρισμός διατηρεί το δικαίωμα να κηρύξει το διαγωνισμό άγονο και να τον επαναλάβει. Ιωάννινα 09-10-2013 Για τον Συνεταιρισμό Ο Πρόεδρος Αιμ. Πλιάτσικας

• Ημερίδα με τίτλο «Οι ντόπιες ποικιλίες σπόρων: σύμβολο για τη διατήρηση της ζωής» διοργανώνει το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλιππιάδας στο πλαίσιο των δράσεών του για το Σχ. έτος 2013-14. Η ημερίδα θα γίνει την Κυριακή, 20 Οκτωβρίου και ώρα 10 π.μ. στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Φιλιππιάδας (Παιδόπολη λίμνης Ζηρού) και θα είναι ανοικτή για το κοινό. Διοργανώνεται σε συνεργασία με την τοπική ομάδα της κοινότητας «Πελίτι». Η εκδήλωση έχει στόχο να συμβάλλει στη διάσωση και διάδοση των ντόπιων ποικιλιών σπόρων καθώς και της γνώσης γύρω από αυτούς που έχει μεταφερθεί από γενιά σε γενιά και να προμηθευτούν οι καλλιεργητές σπόρους μέσω της ανταλλαγής παραδοσιακών ποικιλιών λαχανικών, σιτηρών κ.λ.π..

Αιτήσεις στο Δήμο Πωγωνίου για Αγγλικά - Πληροφορική •  Με ανακοίνωση του ο Δήμος Πωγωνίου, ενημερώνει ότι άρχισε η υποβολή αιτήσεων για τα νέα τμήματα που θα ξεκινήσουν το Νοέμβριο και αφορούν: Αγγλικά για το χώρο εργασίας (σύνολο 25 ώρες , μαθήματα δύο φορές την εβδομάδα απογευματινές ώρες) Αγγλικά  για  τον  τουρισμό  (σύνολο  25  ώρες  ,  δύο  φορές  την εβδομάδα απογευματινές ώρες) Πληροφορική: Επεξεργασία Κειμένου – Διαδίκτυο (Ι) (50 ώρες) Υπολογιστικά Φύλλα – Παρουσιάσεις (ΙΙ) (50 ώρες ) Βάσεις Δεδομένων – Εξειδικευμένα θέματα (ΙΙΙ) (50 ώρες) Διαδικτυακά  εργαλεία  και  υπηρεσίες  στην  καθημερινή  ζωή  (25 ώρε ) Ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media) (25 ώρες) Δημιουργία Ιστοσελίδας (50 ώρες ) Ηλεκτρονική εφημερίδα (50 ώρες ) Νέες Τεχνολογίες στην Τρίτη Ηλικία ( 25 ώρες ) Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας       Για πληροφορίες και εγγραφές: κ. Αργυρώ Τρίκουλα, από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή, ώρες 09:00-14:00 Τηλ. 2653041862-6945559407 - email: argirotrikoula@gmail.com

Zώνιος Κ. Γεώργιος

Από σήμερα και έως 17 Οκτωβρίου

Mεταπτυχιακό Σχολείο και ημερίδα στα Τζουμέρκα

®® Για το πολιτισμικό παρελθόν και παρόν των μικρών τόπων • Mεταπτυχιακό Σχολείο με θέμα «Το πολιτισμικό παρελθόν και παρόν των μικρών τόπων. Μελέτη, ανάδειξη και αξιοποίηση» διοργανώνει από σήμερα, Παρασκευή έως και τις 17 Οκτωβρίου το Εργαστήριο Λαογραφίας του Τμήματος Ιστορίας – Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στα πλαίσια του εκπονούμενου ερευνητικού έργου με τίτλο «Ο τοπικός πολιτισμός της περιοχής των Τζουμέρκων (15ος-20ος αιώνας). Μελέτη, ψηφιοποίηση πολιτιστικού αποθέματος: προβολή και αξιοποίησή του». Το σχολείο θα λάβει χώρα σε τρία χωριά των Τζουμέρκων, στο Ματσούκι (Ιερά Μονή Βύλιζας), τους Καλαρρύτες και τα Πράμαντα.

Επιστημονική ημερίδα Παράλληλα, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό και Μορφωτικό Σύλλογο Κοινότητας Ματσουκίου Ιωαννίνων «Η Βύλιζα» και την Μοναστηριακή Επιτροπή Ιεράς Μονής Βύλιζας, θα γίνει στο Ματσούκι σήμερα, Παρασκευή και ώρα 10 π.μ.

επιστημονική ημερίδα με θέμα «Έρευνα, προβολή και διαχείριση του πολιτισμού των μικρών τόπων. Το παράδειγμα του ορεινού πολιτισμού των Τζουμέρκων (15ος – 20ος αι.)». Η ημερίδα θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα της Βιβλιοθήκης (κτίριο του Δημοτικού Σχολείου). Θα μιλήσουν οι Μεράντζας Χρήστος, Κασκάνης Βασίλης, Ζαχαράκης Νίκος, Μπέλλου Ευγενία, Μπάδα Κωνσταντίνα, Τσιόδουλος Στέφανος, Παπαγιάννης Θεόδωρος, Τσομώκου Μαρία και Νικόλαος Ζήνας.

Τρεις υποτροφίες από το Ρόταρυ για φοιτητές • Tρεις υποτροφίες για το ακαδημαϊκό έτος 2013-14 σε νεοεισαχθέντες φοιτητές στα Α.Ε.Ι. της χώρας προκηρύσσει η 2484 Περιφέρεια Διεθνούς Ρόταρυ. Η αξιολόγηση των υποψηφίων θα γίνει σύμφωνα με βαθμολογούμενα κριτήρια όπως αυτά αναφέρονται στην προκήρυξη. Οι αιτήσεις πρέ-

πει να υποβληθούν έως και την Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου. * Πληροφορίες σχετικά με τα κριτήρια μοριοδότησης και αιτήσεις στον Ροταριανό Όμιλο Ιωαννίνων, στα τηλ.: Βασίλειος Παπαγιάννης (Πρόεδρος) 6974228002 και Αλέξης Δρούγκας (Γραμματέας) 6944588291.

Το Κύπελλο Βετεράνων θα διεξαχθεί στην Κόνιτσα • To Kύπελλο Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Βετεράνων / Ανεξαρτήτων Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου θα διεξαχθεί στις 19 και 20 Οκτωβρίου στο κλειστό Γυμναστήριο της Κόνιτσας, με την συνεργασία του Δήμου Κόνιτσας και του Πανελλήνιου Ομίλου Φίλων Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (ΠΟΦΕΠΑ). Στους αγώνες θα λάβουν μέρος ομάδες από Κόζανη, Φλώρινα, Γιάννενα και για πρώτη φορά θα συμμετάσχει και η ομάδα της Κόνιτσας με έξι αθλητές.

Δρ. Σπυρίδων Θ. Γκανιάτσας Καρδιολόγος Έλεγχος/Προγραμματισμός εμφυτεύσιμων βηματοδοτών και απινιδωτών (DGK-Sachkunde) Οπλαρχηγού Πουτέτση 5 (2ος όροφος), 45332 Ιωάννινα Τηλ./Fax: 26510-22448, Κιν.: 6949-798270

Ειδικός Καρδιολόγος

ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΥΠΕΡΗΧΟΣ ΚΑΡΔΙΑΣ(TRIPLEX) • ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΚΟΠΩΣΗΣ ΣΕ ΚΥΛΙΟΜΕΝΟ ΤΑΠΗΤΑ HOLTER ΡΥΘΜΟΥ 24 ΩΡΩΝ • ΗΟLTER ΠΙΕΣΗΣ 24/48 ΩΡΩΝ ΜΕΛΕΤΗ – ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΥΠΕΡΤΑΣΗΣ ΜΕΛΕΤΗ ΛΙΠΙΔΑΙΜΙΚΟΥ ΠΡΟΦΙΛ-ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΥΠΕΡΗΧΟΥ ΚΑΡΔΙΑΣ (TRIPLEX) 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 21 ΙΩΑΝΝΙΝΑ, 1ος ΟΡΟΦΟΣ ΤΗΛ. 26510-21775 / 6977689955 MAIL: ZONIOSG@GMAIL.COM • WEB: Zonioskardiologos.gr ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 08.00 ΜΕ 14.00 ΚΑΙ 17.30 ΜΕ 21.00 ΤΕΤΑΡΤΗ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ ΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Σύγχρονο Νευρολογικό Ιατρείο

ΚΩΣΤΑΝΤΗΣ Σ. ΣΙΑΦΑΚΑΣ

Σοφία Μάρκου - Φώτου

• Face lift, βλεφαροπλαστική, ρινοπλαστική, ωτοπλαστική • Αυξητική - µειωτική - ανόρθωση µαστών - γυναικοµαστία, αποκατάσταση µαστού • Κοιλιοπλαστική, λιπογλυπτική, λιποαναρρόφηση, ανόρθωση µηρών, αφαίρεση σπίλων • Αnti-Ageing, Botox, υαλουρονικό οξύ, µεσοθεραπεία, δερµοαπόξεση • Εφαρµογές Laser, κηλίδες, ευρυαγγείες, ανάπλαση προσώπου, αποτρίχωση µε Laser • Κυτταρίτιδα, σύσφιξη, ραγάδες, ουλές

Ειδική Νευρολόγος-Υπ.∆ιδάκτωρ της Νευρολογικής Κλινικής του Π.Γ.Ν. Ιωαννίνων-Μετεκπαιδευθείσα στην Πανεπιστηµιακή Νευρολ. Κλινική του PitiéSalpêtrière, Παρίσι µε εξειδίκευση στις διαταραχές µνήµης, νόσο Αλτσχάιµερ (άνοια) και Πάρκινσον plus - ∆ιδακτορικό(PhD) στην πρόγνωση,αντιµετώπιση και θεραπεία των εγκεφαλικών επεισοδίων. Εφαρµογή botox για δυστονίες και σπαστικότητα από εγκεφαλικό ∆ιερεύνηση και παρακολούθηση Σκλήρυνσης κατά Πλάκας Προκλητά δυναµικά-µυογράφος-εγκεφαλογράφος Παρακέντηση για διάγνωση Αλτσχάιµερ και λειτουργική απεικόνιση εγκεφάλου µε τη χρήση τωνγνωσιακών εγκεφαλικών δυναµικών Aντιµετώπιση διαταραχών µνήµης,ηµικρανίας, νευροπαθητικού πόνου και αποκατάστασης εγκεφαλικών µε τη µέθοδο του διακρανιακού ερεθισµού. Κατ΄ οίκον παρακολούθηση εγκεφαλικών- άνοιας

Χαρ. Τρικούπη 13Α, Ιωάννινα, τηλ. 2651078009 κιν. 6974-208438 Δέχεται: Δευτ. ως Παρ. 9.00-1.30 / Δευ-Tρ-Πέμ-Παρ. 6.00-8.30

Πλαστικός Χειρουργός

Επίσκεψη κατόπιν ραντεβού Λεωφόρος Δωδώνης 18 (έναντι ξενοδοχείου Grand Serai - Ξενία) Τηλ. 26510-46941 - κιν.: 697 7271 288 e-mail: kostantissiafakas@gmail.com


ΠPΩΪNOΣ ΛOΓOΣ

Σελ. 7η

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ... ΓΕΓΟΝΟΤΑ... ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ... ΓΕΓΟΝΟΤΑ... ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ... ΓΕΓΟ Αύριο, από την Εταιρεία Φίλων του

Ξενάγηση και συναυλία στο Αρχαιολογικό Μουσείο • Mια ξεχωριστή βραδιά αφιερωμένη  στο  ίδρυμα διοργανώνει η Εταιρεία Φίλων  του  Αρχαιολογικού Μουσείου  Ιωαννίνων  αύριο, Σάββατο. Από  τις  7 μ.μ., θα  αρχίσουν  να  γίνονται  ξεναγήσεις  για  τους επισκέπτες στην πρόσφατα εγκαινιασθείσα περιοδική  έκθεση  «Πύρρος  Βασιλεύς  Ηγήτωρ.  Η  Ήπειρος της Μεσογείου και της Οικουμένης».    καθώς  και  στη  μόνιμη  έκθεση του Μουσείου.  Θα  ακολουθήσει  δεξίωση  και

μουσική  εκδήλωση  από  ομάδα φοιτητών  του  Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Αύριο, στη Ζ.Π.Α.

Συναυλία – αφιέρωμα στον Ρίχαρντ Βάγκνερ • Αφιέρωμα στα 200 χρόνια από τη γέννηση του Ρίχαρντ Βάγκνερ στην Αίθουσα Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος (ΖΠΑ) με προσκεκλημένο τον πιανίστα Νίκο Λαάρη, οργανώνει αύριο, Σάββατο και ώρα 8.30 μ.μ. το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών.

Την ερχόμενη Κυριακή

Eκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Παύλο Μελά στον Παρακάλαμο από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη και το Δήμαρχο Πωγωνίου Κώστα Καψαλη και πανηγυρική ομιλία (11:30 π.μ.) στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΚΔΑΠ Παρακαλάμου από τον φιλόλογο κ. Ηλία Παπαζήση.

Λίγα ιστορικά

• Eκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Ηπειρώτη Μακεδονομάχο Παύλο Μελά θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο, Κυριακή στον Παρακάλαμο. Το πρόγραμμά της περιλαμβάνει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του χωριού (11 π.μ.), χαιρετισμούς

Ο Παύλος Μελάς γεννήθηκε στις 29 Μαρτίου 1870 στην Μασσαλία της Γαλλίας. Κατάγεται από τη μεγάλη και ιστορική οικογένεια των Μελάδων της Ηπείρου με ρίζες που φθάνουν ως την Κωνσταντινούπολη (πριν την Άλωση). Οι ρίζες της οικογένειας βρίσκονται στην Παηδονιά (πλησίον του Παρακαλάμου) του Δήμου Πωγωνίου, όπου βρίσκεται και ο Πύργος των Μελάδων. Προσέφερε σπουδαίες υπηρεσίες κατά τον Μακεδονικό Αγώνα.

Κυριακές στο πανί

«Ανατολικά της Εδέμ» στα Παλιά Σφαγεία • Μεθαύριο, Κυριακή και ώρα 8.30 μ.μ. θα προβληθεί στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής» στα Παλιά Σφαγεία η δεύτερη σε σειρά ταινία, στο πλαίσιο του θεσμού «Κυριακές στο πανί» ως αφιέρωμα στον Ηλία Καζάν με τίτλο «Ανατολικά της Εδέμ». Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Μελίνα Κων. Ζάκκα Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια

 Ψυχολογική αξιολόγηση παιδιών, εφήβων, ενηλίκων. Διάγνωση - αντιμετώπιση μαθησιακών δυσκολιών. Επαγγελματικός προσανατολισμός. Συμβουλευτ.-Ψυχοθεραπεία. (Δέχεται με ραντεβού) Iωάννινα, Πινδάρου 4 Τηλ.: 26510 26560 κιν.: 6972897763

Από τη Νεανική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων έρχεται...

Σήμερα και αύριο

Εκπαίδευση στο «Du Lac» για νέους ρευματολόγους • Εντατικό πρόγραμμα εκπαίδευσης στους υπερήχους του μυοσκελετικού για ρευματολόγους θα πραγματοποιήσουν η Ρευματολογική Κλινική και το Εργαστήριο Κλινικής Ακτινολογίας και Απεικόνισης της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε συνεργασία με την Ελληνική Ρευματολογική Εταιρεία και Επαγγελματική Ένωση ρευματολόγων. Η εκπαίδευση θα γίνει σήμερα, Παρασκευή και αύριο, Σάββατο, στο Ξενοδοχείο «Du Lac». Η συγκεκριμένη επιστημονική εκδήλωση καινοτομεί, όπως ανα-

φέρεται σε σχετική ανακοίνωση, καθώς δίνεται η δυνατότητα εκπαίδευσης σε νέους γιατρούς με τη συμμετοχή τους σε πρακτική άσκηση υπερήχων. Οι εργασίες του επιστημονικού προγράμματος του σεμιναρίου θα ξεκινήσουν σήμερα, ώρα 5 μ.μ. και θα ολοκληρωθούν αύριο στις 5.45 μ.μ.. Τη σχετική πρόσκληση εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής υπογράφουν ο Καθηγητής Παθολογίας/Ρευματολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Αλέξανδρος Α. Δρόσος (φωτό) και η Καθηγήτρια Ακτινολογίας Μ. Ι. Αργυροπούλου.

Ένας «Σιμιγδαλένιος» για τα παιδιά όλων των τάξεων Ηπείρου-Λευκάδας

 Συνάντηση με εκπαιδευτικούς ενόψει των παραστάσεων

• Η παρουσίαση του έργου του Αλέξανδρου Αδαμόπουλου «Ο Σιμιγδαλένιος» που παρουσιάζει φέτος η Παιδική – Νεανική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντηση με ανθρώπους της εκπαίδευσης (φωτό) που διοργάνωσε την Τετάρτη το ΔΗΠΕ-

κών εμπειριών στα παιδιά», ενώ από την πλευρά του ο σκηνοθέτης της παράστασης, Γιάννης Αναστασάκης εξήγησε ότι ο «Σιμιγδαλένιος» είναι ένα έργο που «απευθύνεται σε παιδιά όλων των τάξεων, προσφέροντας διαφορετικές προσλαμβάνουσες ανάλογα με την ηλικία».

Το Σαββατ/κο, στο «Du Lac»

Σεμινάριο για τη θεραπεία με αντλίες ινσουλίνης στον διαβήτη τύπου 1 • Εκπαιδευτικό σεμινάριο με τίτλο «Θεραπεία με αντλίες ινσουλίνης στον διαβήτη τύπου 1» θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, στο Ξενοδοχείο «Du Lac» από την Ενδοκρινολογική Κλινική και το Διαβητολογικό Κέντρο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Το σεμινάριο πραγματοποιείται για πρώτη φορά και απευθύνεται σε γιατρούς και επαγγελματίες υγείας που παρακολουθούν ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 και εργάζονται σε διαβητολογικά ιατρεία και κέντρα ή και στην πρωτοβάθμια περίθαλψη. Στόχος του σεμιναρίου είναι η εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας στις αρχές της θεραπείας με αντλίες ινσουλίνης και η εξοικείωση στη χρήση τους στην κλινική πράξη. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλίες από ειδικούς στο αντικείμενο ιατρούς καθώς και πρακτική άσκηση στη χρήση αντλιών ινσουλίνης. Οι εργασίες του θα ξεκινήσουν αύριο, Σάββατο, ώρα 6:30 μ.μ. και θα ολοκληρωθούν μεθαύριο, Κυριακή, στις 2 μ.μ.. Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής είναι ο Καθηγητής Παθολογίας – Ενδοκρινολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Αγαθοκλής Τσατσούλης (φωτό).

Κάθε Πέμπτη λειτουργεί Ιατρείο Καπνίσματος στο Πανεπ. Νοσοκομείο • Σε γραπτή του δήλωση ο ομότιμος καθηγητής Πνευμονολογίας κ. Σταύρος Η. Κωνσταντόπουλος, αναφέρει ότι από λάθος του είχε δηλώσει ότι δεν λειτουργεί το Ιατρείο Καπνίσματος της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων. Όπως τονίζει, «αυτό είναι απο-

λύτως ανακριβές, αφού το ιατρείο λειτουργεί κανονικά υπό την ευθύνη της κ. Μαρίας Ματθαίου, Πνευμονολόγου, Διευθύντριας ΕΣΥ. Παροτρύνω τους καπνιστές της πόλης μας που επιθυμούν να «το κόψουν» να έρθουν σε επικοινωνία με το Ιατρείο, το οποίο λειτουργεί κάθε Πέμπτη».

Από τον Τομέα Υγείας του Παιδιού

Ενημέρωση παιδιάτρων πάνω σε επίκαιρα θέματα • Tην 23η επιστημονική εκδήλωσή  του  θα  πραγματοποιήσει ο Τομέας Υγείας του Παιδιού της

Συνέλευση Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων • Συνέλευση θα πραγματοποιήσει την Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου και ώρα 8:30 μ.μ. το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Ιωαννίνων προκειμένου να συζητηθούν τα οξυμένα προβλήματα του κλάδου. Η συνέλευση θα γίνει στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων.

ΕΙΝΑΙ ΜΥΘΟΣ ΠΛΕΟΝ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΥΕΣΤΙΑΚΟΙ ΦΑΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΟΙ!!! ΤΑ ΟΠΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΥΤΥΧΙΑΔΗΣ» ΣΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥΣ ΠΟΛΥΕΣΤΙΑΚΟΥΣ ΦΑΚΟΥΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ RODENSTOCK ΣΤΗΝ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΚΑΡΤΑ ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑΣ & ΕΓΓΥΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΤΕ, ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΑΣ…

ΟΠΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΥΤΥΧΙΑΔΗΣ» ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗ

1) ΑΒΕΡΩΦ 10 2) 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 35 3) OUTLET ΔΩΔΩΝΗΣ 14

Ιατρικής  Σχολής  Ιωαννίνων  το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, στο Αμφιθέατρο  του  Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.  Η  εκδήλωση  στοχεύει  στην ενημέρωση των παιδιάτρων της Ηπείρου και των γειτονικών περιοχών  πάνω  σε  επίκαιρα  παιδιατρικά θέματα.  Η  εναρκτήρια  τελετή  θα  γίνει αύριο, Σάββατο, ώρα 5:30 μ.μ.. Πρόεδρος  της  Οργανωτικής Επιτροπής  της  είναι  ο  αναπλ. Καθηγητής  Παιδιατρικής  Νικόλαος Χαλιάσος.

ΘΕ. Το έργο όπως κάθε χρόνο θα παρακολουθήσουν χιλιάδες μαθητές των σχολείων της Ηπείρου και της Λευκάδας. «Με τα εχέγγυα της ποιότητας, της ψυχαγωγίας, της θεατρικής απόλαυσης και της επικοινωνίας με την ψυχή των παιδιών το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων συνεχίζει το δρόμο της ποιοτικής δράσης και της κοινωνικής προσφοράς θέλοντας να έρθει για ακόμη μια φορά κοντά στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς τους», σημείωσε ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ, Γιώργος Λώλης. Ο αντιπρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ και πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου, Μωυσής Ελισάφ, αναφέρθηκε συνολικά στις δράσεις που ήδη πραγματοποιούνται αλλά και που σχεδιάζονται για τους επόμενους μήνες από το ΔΗΠΕΘΕ και το Πνευματικό Κέντρο. Εξαίροντας την προσπάθεια του ΔΗΠΕΘΕ να φέρει το θέατρο κοντά στους μαθητές η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ηπείρου, Δώρα Χουλιάρα, υπογράμμισε χαρακτηριστικά πως «προσφέρει την ευκαιρία ποιοτι-

Οι παραστάσεις Οι παραστάσεις της Παιδικής - Νεανικής Σκηνής του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων θα ξεκινήσουν στις 30 Οκτωβρίου και θα διαρκέσουν μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου. Θα δίνονται δύο παραστάσεις πρωινές ώρες της ημέρας (ώρες έναρξης 9.15 και 11.15 π.μ.). Ήδη υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον κι έχει ξεκινήσει ο προγραμματισμός για τα σχολεία που θα τις παρακολουθήσουν.

Αγιασμός στον Πνευμ. Φάρο και ομιλία του Ηλία Μάκου • Την Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου και ώρα 6 μ.μ. αρχίζει η νέα χρονιά για τον Πνευματικό Φάρο Ιωαννίνων, με αγιασμό στην αίθουσά του (Ι. Καβάσιλα 6, πλησίον ΙΚΑ). Θα ακολουθήσει ομιλία του θεολόγου και συνεργάτη του «Π.Λ.» Ηλία Μάκου με θέμα «Η πίστη εφαλτήριο σωτηρίας του Έθνους, της κοινωνίας και των ατόμων σε καιρούς κρίσεων και δυσκολιών».

Συνεχίζονται οι εγγραφές στο Εκκλ/κο Λύκειο Βελλάς • Συνεχίζονται στο ΓΕΕΛ Βελλάς οι εγγραφές και μεταγραφές για το σχολικό έτος 2013 – 14. Στο Εκκλησιαστικό Λύκειο λειτουργούν δύο κατευθύνσεις, Θεωρητική και Τεχνολογική. Η μετακίνηση των μαθητών είναι δωρεάν σε καθημερινή βάση με λεωφορεία του ΚΤΕΛ. Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα σε μαθητές που το επιθυμούν να διαμένουν και να σιτίζονται δωρεάν στη εστία του σχολείου.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΙΑΦΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ • Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κιάφας σας ανακοινώνει ότι ξεκίνησαν οι εγγραφές για την εκμάθηση παραδοσιακών χορών όλων των τμημάτων, Παιδικών, Εφήβων, Ενηλίκων. Τιμή: 8 ευρώ το μήνα. Πληροφορίες στα τηλέφωνα:

6972-308707 6944-241818


Σελ. 8η

ΠPΩΪNOΣ ΛOΓOΣ

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Α ΠΟΨΕΙΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ... ΓΕΓΟΝΟΤΑ... ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ... ΓΕΓΟ

Το νέο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Μέχρι 20 Οκτωβρίου οι αιτήσεις «φάρος» για όλο το Πωγώνι! Υποτροφίες προς νέους φοιτητές ® Του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΜΠΙΓΓΟΥ, Επίτ. Συμβούλου Φιλολόγων Ν. Ιωαννίνων

¯ από 1η σελ.

μανδρίτη Δημήτριου Αργυρού. Ασφαλώς θα αγάλλεται η ψυχή των Πωγωνησίων και ειδικότερα του Γεώργιου Γεννάδου, (ο οποίος ήταν μεγάλος Δάσκαλος του Γένους μας, διετέλεσε Γυμνασιάρχης από το 1834 και μετείχε ενεργά στην οργάνωση της Εκπαίδευσης στο νεοσύστατο Κράτος μας), καθώς ο καταξιωμένος Καθηγητής κ. Απόστολος Παπαϊωάννου από το Δολό Πωγωνίου, είχε την εντυπωσιακή πρωτοβουλία να ιδρύσει και να λειτουργήσει σε αγαστή συνεργασία με τους αρμόδιους παράγοντες Ελεύθερο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο στο ακριτικό Δελβινάκι

Από την εκδήλωση εγκαινίων του Ελεύθερου Ανοιχτού Πανεπιστημίου στο Δελβινάκι... του Δήμου Πωγωνίου. Πανεπιστήμιο το οποίο είναι στολίδι και φάρος φωτεινός για όλη την περιοχή, στην οποία θα προσδώσει ιδιαίτερη πνευματική πνοή και ανάπτυξη και βέβαια την παλιά της αίγλη. Οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων προσέφεραν και προσφέρουν πάρα πολλά στον ευαίσθητο χώρο της Εθνικής μας Παιδείας και η στοργή της Πολιτείας πρέπει να είναι αμέριστη. Επιπλέον, η ακριτική και πολύπαθη περιοχή του Πωγωνίου δικαιούται την στοργή της Πολιτείας και την αναμένει. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όσους βοήθησαν στην ίδρυση και λειτουργία (έναρξη μαθημάτων από 30 Οκτωβρίου) του Ελεύθερου Ανοιχτού Πανεπιστημίου στο Δελβινάκι. Επιστημονικός Υπεύθυνος και «ψυχή» του Πανεπιστημίου είναι ο κ. Απόστολος Παπαϊωάννου, ο οποίος υπογράμμισε ότι το Πανεπιστήμιο αυτό θα είναι ευέλικτο και θα περιλαμβάνει γνωστικά αντικείμενα και από τις θεωρητικές και από τις Θετικές Επιστήμες και βέβαια έρευνα.

Θυρανοίξια αύριο στο Χανόπουλο Άρτας • Αύριο, Σάββατο, θα πραγματοποιηθούν τα θυρανοίξια του Ιερού Ναού Αναλήψεως Χανόπουλου. Το πρόγραμμα της εορτής έχει ως εξής: Σήμερα, Παρασκευή και ώρα 7 μ.μ. Μέγας Εσπερινός Αύριο, Σάββατο και ώρα 7 π.μ. Ακολουθία εγκαινίων χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου.

πρότυπο μικροβιολογικό εργαστήριο ΔΟΛΙΩΤΗΣ Α. ΧΑΡΗΣ ΙΑΤΡΟΣ βιοπαθολόγος - μικροβιολόγος Πυρσινέλλα 10, 3ος όροφος, Ιωάννινα Τηλ./Fax: 26510-64141 • Κιν.: 6974 427559 • Email: biotest@in.com Συμβεβλημένος με Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και όλα τα ταμεία

αν ψάχνετε για... ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ 

Τηλ. 26510 23333

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11/10/2013 8.30 το πρωί έως 2 το μεσημέρι & 5.30 το απόγευμα έως το πρωί: ΜΗΤΣΗ - ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑ ΓΕΩΡΓΙΑ, Γ. Κύργιου 9, τηλ. 36925 8.30 το πρωί έως 9 το βράδυ: ΜΠΟΒΙΛΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, Καλλάρη 27 (Κουρμανιό), τηλ. 35088

 Κ.Τ.Ε.Ο. Τηλ. επικοινωνίας (ραντεβού) 93333. 

«ΠPΩΪNOΣ ΛOΓOΣ» KAΘHMEPINH ΠOΛITIKH-OIKONOMIKH EΦHMEPIΔA THΣ HΠEIPOY Φ.Tζαβέλλα 11β-ΓIANNINA 453 33 • Διαφημίσεις-Συνδρομές-Λογιστήριο: Τηλ. 2651025677 Σύνταξη: Τηλ. 26510 33791 - FAX: 26510 30350 • ΚΩΔΙΚΟΣ: 1823 http://www.proinoslogos.gr • e-mail: info@proinoslogos.gr Ιδιοκτησία: Ι. & Ε. ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΝΤΟΥ Ο.Ε. Έκδοση-Διεύθυνση: ΙΩΑΝΝΗΣ Β. ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΝΤΟΣ Οικονομική Διεύθυνση: ΜΑΡΙΑ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ Διεύθυνση Σύνταξης: ΕΥΔΟΞΙΑ Β. ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΝΤΟΥ Σύνταξη: Κ. ΑΓΟΡΗΣ - Γ. ΚΕΪΣΟΓΛΟΥ - Ν. ΜΑΝΟΥΡΗΣ Υπεύθυνος Διαφημιστικού: ΔΗΜΗΤΡΗΣ Κ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ Nομικός Σύμβουλος: ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΠΕΠΟΝΗ-ΝΤΑΚΑΛΕΤΣΗ Προϊστάμενος Τυπογραφείου: ΣΠΥΡΟΣ Π. ΖΑΧΑΡΗΣ

Σύμβουλος Έκδοσης: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΝΤΟΣ Γρ. Aθηνών: Καρόλου 24 Πλ.Καραϊσκάκη 10437 • Tηλ.: 210-5231636 και 210-5234647 Tιμή Φύλλου 0,60 • ETHΣIEΣ ΣYNΔPOMEΣ: Iδιωτών: 150,00 - Tραπεζών, Oργανισμών, Δήμων, Kοινοτήτων, Nομ. Προσώπων: 180,00 - Eξωτερικού: Δολλάρια 280,00 EKTYΠΩΣH: TYΠOEKΔOTIKH HΠEIPOY E.Π.E. - Πέραμα Iωαννίνων - Tηλ.: 2651081750

Στις Σχολές Γονέων Ιωαννίνων

Ξεκινούν σεμινάρια Οικογενειακής Ψυχολογίας και Συμβουλευτικής

από τον ΟΤΕ και την COSMOTE

• Είκοσι υποτροφίες ύψους 15.280 ευρώ για πρωτοετείς φοιτητές προκηρύσσουν και φέτος ο ΟΤΕ και η COSMOTE συνεχίζο-

ντας για δωδέκατη συνεχή χρονιά να στηρίζουν νέους φοιτητές προκειμένου να ανταπεξέρχονται στις οικονομικές δυσκολίες και να μπορούν να επικεντρώνονται στις σπουδές τους. Το Πρόγραμμα Υποτροφιών ΟΤΕ – COSMOTE απευθύνεται σε πρωτοετείς φοιτητές από όλους τους νομούς της Ελλάδας που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και σπουδάζουν σε Ιδρύματα Πανεπιστημιακού Τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης, μακριά από την πόλη κατοικίας τους. Για τις 20

• Ένας νέος κύκλος σεμιναρίων με θέματα Οικογενειακής Ψυχολογίας και Συμβουλευτικής Γονέων ξεκινούν στα γραφεία των Σχολών Γονέων Ιωαννίνων. Τα σεμινάρια απευθύνονται σε γονείς, αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο που θα ήθελε να διευρύνει τις γνώσεις του σε θέματα Οικογενειακής Ψυχολογίας, όπως είναι οι οικογενειακές σχέσεις και η συμπεριφορά παιδιών και εφήβων. Θα πραγματοποιούνται το δεύτερο Σάββατο κάθε μήνα, με εξαίρεση τον Οκτώβριο που είναι συνεχόμενα, ώρες 10 π.μ. με 1 μ.μ., ξεκινώντας από το Σάββατο, 19 Οκτωβρίου, που θα έχει ως θέμα τις «Επιπτώσεις της κρίσης στην ψυχι-

Υποτροφίες δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι υποψήφιοι που έχουν αποφοιτήσει κατά το 2013 από Ελληνικά Δημόσια Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια και έχουν εισαχθεί, μέσω του συστήματος Πανελλαδικών εξετάσεων, σε Ιδρύματα Πανεπιστημιακού Τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης της χώρας μας. Επιπλέον, στο ίδιο πλαίσιο και με τις ίδιες προϋποθέσεις συμμετοχής, ο ΟΤΕ και η COSMOTE θα απονείμουν και Τιμητικές Διακρίσεις, συνοδευόμενες από το ποσό των 1.528 ευρώ η καθεμία. Φέτος, παράλληλα με τα κοινωνικό-οικονομικά κριτήρια, για την επιλογή των υποτρόφων και διακριθέντων θα ληφθεί υπόψη και η σχολική επίδοσή τους * Η υποβολή αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά μέσω της επίσημης ιwww.ote-cosmoteστοσελίδας scholarships.gr, όπου οι συμμετέχοντες θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά μέχρι και τις 20 Οκτωβρίου. Στην Αναλυτική Προκήρυξη, που είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Προγράμματος Υποτροφιών ΟΤΕCOSMOTE, περιγράφονται αναλυτικά οι όροι, οι προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα.

Εξετάσεις φαρμακοποιών για άδεια ασκήσεως επαγγέλματος • Η ερχόμενη Δευτέρα, είναι η τελευταία προθεσμία για την κατάθεση δικαιολογητικών στις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Ηπείρου των υποψηφίων φαρμακοποιών για τις εξετάσεις για την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, περιόδου Οκτωβρίου 2013. Τελευταία προθεσμία κατάθεσης δικαιολογητικών στο

Μαθήματα από 4 Νοεμβρίου

Εγγραφές νέων σπουδαστών ξεκίνησαν στα ΙΕΚ του ΟΑΕΔ • Συνολικά 1.720 νέοι σπουδαστές θα εισαχθούν σε 29 ΙΕΚ του ΟΑΕΔ προκειμένου να καταρτισθούν σε 18 σύγχρονες ειδικότητες το χειμερινό εξάμηνο, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλουν σχετική αίτηση στα κατά τόπους ΙΕΚ του ΟΑΕΔ έως τις 17 Οκτωβρίου και να είναι κάτοχοι απολυτηρίου Λυκείου ή πτυχίου ΤΕΕ Β’ Κύκλου Σπουδών ή ΕΠΑ.Σ ή ΕΠΑ.Λ., ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας. Η έναρξη των μαθημάτων θα γίνει στις 4 Νοεμβρίου. Στο ΙΕΚ Ιωαννίνων του ΟΑΕΔ θα

 ΤΗΛΕΦΩ ΝΑ S.O.S. 

Άμεση Δράση: . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .100 Πυροσβεστική Yπηρεσία: . . . . . . . . . . . . .199 Δασοπυρόσβεση: . . . . . . . . . . . . . . . . . . .191 Γενικό Kρατ. Nοσ/μείο «Xατζηκώστα»: .80111 Eξωτερικά ιατρεία: . . . . . . . . . . . .80444 Παν/κό Nοσοκομείο (Δουρούτη): . . . . .99.111 Eξωτ. ιατρεία: . . . . . . . . . .99504-99505 Eπείγοντα - ασθενοφόρα: . . . . . . . . . . . . .166 ΙΚΑ (Ραντεβού) . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .184 Κέντρο Δηλητηριάσεων: . . . . . . . . . .7793777 Bλάβες: ΔEH: . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 1050 OTE: . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .13888 ΔEYAI: . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .54500 EΛΠA: . . . . . . . . . . .49695 - 49643 και 10400 HELLAS SERVICE . . . . . . . . . . . . . . . . . .1057 EXPRESS SERVICE . . . . . . . . . . . . . . . . .1154 ΟΔ. ΒΟΗΘΕΙΑ INTERAMERICAN . . . . . . .1168 ΚΛΕΙΔΑΡΑΣ (24 ώρες) . . .31600, 6946-333335 Πληρ. Καταλόγου (ΟΤΕ) . . . . . . . . . . . .11888

κή κατάσταση των παιδιών και εφήβων: Τι χρειάζεται να κάνουν οι γονείς». Τα σεμινάρια θα πραγματοποιούνται στο χώρο των Σχολών Γονέων (28ης Οκτωβρίου 19). Το κόστος του κάθε σεμιναρίου είναι 30 ευρώ και ο αριθμός των συμμετεχόντων κυμαίνεται από 6 έως 10 άτομα. * Πληροφορίες για τα σεμινάρια αι δηλώσεις συμμετοχής σε αυτά στο τηλ.: 6938900415, καθημερινά από τις 2 έως τις 3 μ.μ. ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: broumou_ mina@hotmail.gr.

Γενικό Πρωτόκολλο του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης είναι η Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου. • Για περισσότερες πληροφορίες οι υποψήφιοι μπορούν να επικοινωνούν με τη Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Ιωαννίνων, –Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26510-87130.

Σοφία Γ. Τσούλη MD, PhD Νευρολόγος

λειτουργήσουν οι ειδικότητες: 1. Τεχνικός φαρμάκων καλλυντικών και παρεμφερών προϊόντων. 2. Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής (Πολυμέσα/Web designer - developer/video games). 3. Στέλεχος Μηχανογραφημένου Λογιστηρίου - Φοροτεχνικού Γραφείου. 4. Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων. *** * Περισσότερες πληροφορίες στο ΙΕΚ Ιωαννίνων του ΟΑΕΔ (3ο Χιλιόμετρο Ιωαννίνων – Αθηνών), τηλ.: 26510 – 68160.

Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τέως Επικ. Επιμελήτρια Νευρολογικής Κλινικής Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων • Πλήρες Ηλεκτροφυσιολογικό Εργαστήριο (Ηλεκτρομυογράφημα, Ηλεκτροεγκεφαλογράφημα, Προκλητά δυναμικά) • Botox (Νευρολογικές παθήσεις, Θεραπεία σπαστικότητας) • Μεσοθεραπεία (Θεραπεία πόνου, αυχεναλγίας, ισχιαλγίας) • Διερεύνηση - Αντιμετώπιση: Κεφαλαλγίας - Ημικρανίας, Νόσου Parkinson, Διαταραχών μνήμης, Σκλήρυνσης κατά πλάκας Διεύθυνση: Χαριλάου Τρικούπη 2, Ιωάννινα (3ος όροφος) Τηλ.: 26510-73310 - Κιν.: 6972-895823 e-mail: stsouli@cc.uoi.gr

Αναπολώντας τα παλιά…

 ΣΥΓΚΟΙΝΩ ΝΙΕΣ 

ΦΕΡΥ ΜΠΟΟΥΤ HΓOYMENITΣA - KEPKYPA 26650 99400 ΚΤΕΛ ΑΣΤΙΚΟ (πληροφορίες) 22239 ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟ (Γ. Παπανδρέου 45) Τηλ. Δρομολογίων 14505 Eκδοτήρια Aθηνών: 26286 Θεσσαλονίκης: 27442 Kόνιτσα-Kακαβιά-Πωγώνι: 26211 25014 • ΠΑΤΡΑ - ΑΓΡΙΝΙΟ - ΚΑΤΣΑΝΟΧΩΡΙΑ • ΛΑΡΙΣΗΣ - ΕΥΒΟΙΑΣ - ΗΛΕΙΑΣ & ΧΑΝΙΩΝ ΡΕΘΥΜΝΟΥ - ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 41248 «OLYMPIC AIR» AEPOΔPOMIO: Τηλ. 26510-26218 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ: AΘHNA-IΩANNINA Δευτέρα έως Κυριακή 12 μ. Δευτέρα-Τετάρτη-Πέμπτη-Παρασκευή -Κυριακή 8.05 μ.μ. IΩANNINA-AΘHNA Δευτέρα έως Κυριακή 1.30 μ.μ. Δευτέρα-Τετάρτη-Πέμπτη-Παρασκευή -Κυριακή 9.35 μ.μ.

• 1962. Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Γεώργιος Κουρτελίδης (αριστερά), συγχαίρει τον Απόστολο Αναστασίου στα εγκαίνια του ΣΕΡΚΙ. Απευθυνόμενος προς το ακροατήριο είπε για τον κ. Αναστασίου: «Κύριοι ούτε ο πλέον δραστήριος πολιτικός δεν θα μπορούσε σε τόσο μικρό διάστημα να πετύχει την δημιουργία αυτού του Συν/κού καταστήματος με εμπορεύματα 35.000.000 δρχ. και διάφορα υλικά αξίας 15.000.000 δρχ. χωρίς να επιβαρυνθούν σχεδόν τίποτε οι ραφτάδες». Το ΣΕΡΚΙ βοήθησε πάρ απολύ τον κλάδο των ραφτάδων... (Αρχείο Απ. Αναστασίου)

σήμερα Π Α Ρ Α Σ Κ Ε Υ Η Ανατολή: 06.29’ Δύση: 17.55’ Σελήνη 6 ημ.

11

Ο Κ Τ Ω Β Ρ Ι Ο Υ

 ΡΑΔΙΟ-ΤΑΞΙ

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΟΡΤΗ:

 ΣΙΝΕΜΑ

11-10-1822

Τηλ: 46.777, 46.778, 46.779

ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ (ODEON) Tηλ. 26510-83105 • PRISONERS • ΤΟΥΡΜΠΟ • ΘΛΙΜΜΕΝΗ ΤΖΑΣΜΙΝ • EΓΩ Ο ΑΠΑΙΣΙΟΤΑΤΟΣ 2 • TΟ ΚΑΛΕΣΜΑ • ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ 2 • ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

ΕΤΟΣ: 2013 Μήνας: 10ος Εβδ.: 41

† Φιλίππου εκ των 7 διακ., Θεοφάνους του Γραπτού ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ: ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ:

– Οι Μυκονιάτες, με επικεφαλής τη Μαντώ Μαυρογένους, αποκρούουν επίθεση αλγερινών πειρατών και τουρκικών στρατευμάτων.

11-10-1944

– Οι υποχωρούντες Γερμανοί βομβαρδίζουν και καταστρέφουν το λιμάνι του Πειραιά.

11-10-1963

– Φεύγει από τη ζωή η μεγάλη γαλλίδα τραγουδίστρια Εντίθ Πιαφ.

σαν σήμερα Ο ΠΡΩΪΝΟΣ ΛΟΓΟΣ 11 Οκτωβρίου 1988 (Η πρώτη σελίδα σε τίτλους)

25

χρόνια πριν

 Ο Κ. Μητσοτάκης προκαλεί τον Α. Παπανδρέου. Εκλογές τώρα! «Να τελειώνουμε με την κρίση. Να πάρει ο λαός τις τύχες στα χέρια του». Από το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Τ.Α.. Το μικρότερο ποσόν δίνουν στην Ήπειρο… Μεγάλη η οικονομική συμβολή της ΕΟΚ. Αδύνατη η μεταστέγαση των κατοίκων Λασποτόπου. Δεν υπάρχουν κονδύλια για λαϊκές κατοικίες. Ματαιώθηκε η επίσκεψη του προέδρου ΕΡΤ. Δορυφορική T.V. αυτή την εβδομάδα στα Γιάννενα; Σε απόγνωση οι παραγωγοί Άρτας – Πρέβεζας. Κινδυνεύουν να μείνου απούλητα τα προϊόντα τους.


ΠPΩΪNOΣ ΛOΓOΣ

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ... Πόλεμος μεταξύ των Πτηνοτροφικών Συνεταιρισμών «ΠΙΝΔΟΣ» και της ΑΡΤΑΣ έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα, με την πρώτη να καταγγέλλει τη δεύτερη για αθέμιτο συναγωνισμό όταν η ΑΡΤΑ έχει μπει στο άρθρο 99 και πουλάει προϊόντα κάτω του κόστους, αφού δεν πληρώνει καμία υποχρέωση!

ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ... Τις καταγγελίες και με αυστηρό τόνο έκανε ο πρόεδρος της «ΠΙΝΔΟΣ» που ο ίδιος γνωρίζει από πρώτο χέρι τι γίνεται στο χώρο της πτηνοτροφίας, κι έχει δίκιο ο άνθρωπος για όσα λέει και καταγγέλλει. Αφού η ΑΡΤΑ χρωστάει και δεν εννοεί να πληρώσει πιστωτές και τραπεζικές υποχρεώσεις, έχει τη δυνατότητα να κάνει... παιγνίδι με τις τιμές, κάτι που δεν μπορεί να κάνει η «ΠΙΝΔΟΣ».

 Με τον ΓΙΩΡΓΟ ΓΙΑΝΝΑΚΗ

 Ο ΕΞΗΣ ΕΝΑΣ, ΣΤΥΛΙΟΣ! Είκοσι πέντε βουλευτές της Ν.Δ., μεταξύ αυτών μόνο ένας Ηπειρώτης, ο βουλευτής Άρτας Γ. Στύλιος, ζητούν από την κυβέρνηση να άρει τα περιοριστικά μέτρα στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης και να το αφήσουν ελεύθερο από τους δασμούς και φόρους όπως πριν!

 ΟΙ ΑΠΩΛΕΙΕΣ

«Με το νέο καθεστώς δεν κέρδισε τίποτα η οικονομία, αντίθετα έχασε, αφού η κατανάλωση έπεσε κατακόρυφα πέρυσι και ο κόσμος στράφηκε κυρίως στην υλοτομία την παράνομη, από την οποία χάνονται έσοδα αφού η διακίνηση γίνεται λαθραία» λένε οι βουλευτές της Ν.Δ.

 ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ!

ΣΤΟ ΑΠΡΟΧΩΡΗΤΟ!

Τα έγραφε τότε η στήλη και γίνονταν κακιά. Τώρα που τα πράγματα έφτασαν στο απροχώρητο ποιος θα βάλει τάξη στην αγορά του κοτόπουλου; Ποιος θα συμμεριστεί την αγωνία του προέδρου της «ΠΙΝΔΟΣ», ο οποίος έχει δίκιο μέχρι το Θεό, αλλά κι ο Θεός έχει βαρεθεί ν’ ακούει παράπονα;

 Η ΕΞΑΙΡΕΣΗ...

Αν εξαιρέσουμε τον πρόεδρο του συμβουλίου κ. Π. Σουκάκο, που τον ξέρουμε επειδή είναι αυτός κι από το δημιουργικό πέρασμά του από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, όλοι οι άλλοι είναι άγνωστοι και άφαντοι από τα νέα πανεπιστημιακά δρώμενα.

Η ΑΝΗΣΥΧΙΑ... Προς τι η ανησυχία στο «Χατζηκώστα» από την αλλαγή διοίκησης που επίκειται λίαν συντόμως; Τόσες και τόσες διοικήσεις πέρασαν και κανενός το κεφάλι δεν κινδύνεψε. Το ότι θα πρέπει ν’ αλλάξει το σημερινό καθεστώς διοίκησης δεν είναι και προς... θάνατο! καλύτερα μπορούν να γίνουν τα πράγματα κι όχι χειρότερα, έστω κι αν ο χώρος της υγείας περνάει δοκιμασία. Το «Χατζηκώστα» έχει γλιτώσει από του χάρου τα δόντια πολλές φορές μετά την λειτουργία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και τότε έβαλαν πολλοί άνθρωποι πλάτη, μεταξύ αυτών και τα τοπικά ΜΜΕ. Έφτασε κάποια στιγμή να είναι η πρώτη επιλογή των ασθενών, διότι εκτός της ιατρικής φροντίδας, παρουσίαζε και ανθρώπινο πρόσωπο. Τα τελευταία χρόνια αφέθηκε σε χέρια αδύναμα και οι αλλαγές σε όλους τους τομείς επιβάλλονται. Οι καθεστωτικές και φεουδαρχικές αντιλήψεις πρέπει να εκλείψουν προτού να είναι αργά...

Ενδεχομένως να έπιασε τόπο αυτή η ερώτηση και το αρμόδιο υπουργείο προσανατολίζεται σ’ ένα μεικτό σχήμα λειτουργίας της θέρμανσης. Δηλαδή θα υπάρξει και μείωση του πετρελαίου και επιδοματική πολιτική. Αυτά όλα πρέπει να γίνουν μέχρι τις 15 Οκτωβρίου που αρχίζει η σαιζόν προμήθειας καυσίμων.

 ΜΗ ΒΑΣΚΑΘΟΥΝ!

Με 1,30 η τιμή του λίτρου και μ’ ένα σωρό χαρτομάνι, αν τελικά δικαιούσαι επίδομα, δεν πρόκειται να βγει ο χειμώνας. Είχαν αφήσει να εννοηθεί από την προηγούμενη σαιζόν ότι κάτι θα γίνει με την μείωση της τιμής και ο κόσμος το περίμενε και δεν προσέφυγε σ’ άλλες πηγές θέρμανσης, όπως έκανε πέρυσι. Τώρα όλοι τρέχουν για ξυλόσομπες ή ηλεκτρικές σόμπες για να βολευτούν. Και πάνω που ζητήσαμε μείωση του φόρου, έρχεται η Τρόικα και διατάζει «πάρτε νέα μέτρα με φόρους σε καύσιμα, ΔΕΗ και αέριο»! Τι είπατε;

Αυτό όμως το καθεστώς ποιος το δημιούργησε; Ποιος κατ’ εξαίρεση και παράνομα χρηματοδοτούσε με θαλασσοδάνεια την ΑΡΤΑ όταν ήταν γνωστό ότι αυτή οδηγούνταν στην πτώχευση; Ποιος Υπουργός έβαλε την υπογραφή του και κατόπιν ποίου Ηπειρώτη βουλευτή την πίεση δέχτηκε για να τα βρίσκει τώρα μπροστά της η «ΠΙΝΔΟΣ»;

Πριν από ένα χρόνο οι πανεπιστημιακές κοινότητες κλήθηκαν να επιλέξουν ένα περίεργο συμβούλιο για καλύτερη διαχείρηση των του οίκου τους. Ένα χρόνο μετά μπορεί να μας θυμίσει κανείς ποιοι είναι αυτοί και τι έργο έχουν επιδείξει όλο αυτό το διάστημα;

 ΤΟ ΣΧΗΜΑ...

 ΑΝΤΙ ΜΕΙΩΣΗΣ, ΑΥΞΗΣΗ!

ΚΑΤ’ ΕΞΑΙΡΕΣΗ...

 ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ, ΤΙ;

Εκείνο που κάνει ιδιαίτερη εντύπωση είναι ότι από τους βουλευτές της Ν.Δ. στην Ήπειρο μόνο ένας φαίνεται να νοιάστηκε για τους Ηπειρώτες που έχουν εννιά μήνες το χρόνο χειμώνα και μάλιστα ο Γ. Στύλιος είναι και καμπίσιος και έβαλε την υπογραφή του στην ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό.

Αποκαλυπτικός ήταν ο Γ. Στουρνάρας στον Χατζηνικολάου όταν ρωτήθηκε αν είναι υπόθεση των Τροϊκανών η θέρμανση στην Ελλάδα. «Όχι», απάντησε. «Είναι πολιτική του υπουργείου μας για να παταχθεί το λαθρεμπόριο»! Τόσα χρόνια και δεν βρήκαν ένα τρόπο για την πάταξη του λαθρεμπορίου και ο λαουτζίκος θα τουρτουρίζει από το κρύο! Ωραίοι Έλληνες πολιτικοί είναι αυτοί. Φτου μη βασκαθούν!

Σελ. 9η

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

 ΤΟ ΔΡΑΜΑ...

Δεν κάνουμε κρίση στην πανεπιστημιακή και επιστημονική δράση του καθενός που στο είδος του μπορεί να είναι εξπέρ, αλλά στην δράση που έχει σχέση με το Πανεπιστήμιό μας και το καθημερινό δράμα που αυτό περνά ούτε μια ανακοίνωση συμπαράστασης δεν μάθαμε να έβγαλαν,

 ΟΙ ΕΚΛΕΚΤΟΙ...

Φοβάμαι πως οι περισσότεροι εκλεκτοί που ανακαλύφθηκαν από τους πανεπιστημιακούς ούτε θα γνωρίζουν κατά πού πέφτουν τα Γιάννινα, ούτε που θα ξέρουν την κατάσταση που επικρατεί. Ούτε οι ντόπιοι εκλέκτορες θα βρήκαν χρόνο να τους ενημερώσουν για τα τε-

κταινόμενα στο χώρο της παιδείας στην χώρα που λέγεται Ελλάδα και που κάποτε ήταν και χώρα τους.

 ΣΤΑ ΚΑΠΗΛΕΙΑ

Μη βγει τώρα εκείνος ο «Πανεπιστημιακός» και ξανασχολιάσει στις καφετέριες και στα καπηλειά την κριτική που κάνει η στήλη, γιατί θα γίνουμε από χίλια χωριά! Εκτός κι αν ο ίδιος είναι ικανοποιημένος από την δράση και την βοήθεια των εκλεκτών του από την Αριζόνα και την Αφρική, που ψήφισε πέρυσι για να διαφεντεύσουν το Πανεπιστήμιό μας. Ένας Σουκάκος δεν μπορεί να «δέσει» την «ραχοκοκαλιά» της μεσοκομμένης παιδείας στη χώρα μας και στο Πανεπιστήμιό μας...

 Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ...

Όμως η αντίσταση για την παροχή στοιχείων για τους διαθέσιμους του Πανεπιστημίου μας έφτασε στα όριά της. Χθες παραδόθηκαν ονόματα. Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας υπέκυψαν στις απειλές του Υπουργείου Παιδείας και για λόγους νομιμοφροσύνης παρέδωσαν στην... πυρά τους 48 υπαλλήλους που μέχρι προχθές περίσσευαν (;) τελικά!

 ΑΦΑΝΤΟΙ!..

Πού είναι λοιπόν η περιβόητη διοίκηση που αναφέρουμε παραπάνω, να βάλει τα στήθη της μπροστά, να προστατέψει τους άτυχους μέχρι προχθές εργαζόμενους; Ζητάω πολλά; Μα τόσα πολλά υποσχέθηκαν όταν έτρεχαν να γίνουν οι εκλεκτοί των πανεπιστημιακών που ήταν προσανατολισμένοι στο... υπερπέραν για να κάνει ο καθένας το «κονέ» του κι όχι να προωθήσει και στην προκειμένη περίπτωση να προασπίσει τα συμφέροντα του Πανεπιστημίου μας. Όσο για την έρευνα, ας την αφήσουμε! Ίσως στο διηνεκές κάτι να προκύψει...

 Η ΤΕΡΑΤΟΓΕΝΝΗΣΗ...

«Από την μέρα που αγόρασα αυτό το όπλο, το πήρα στην κρεβατοκάμαρά μου και έδιωξα τη γυναίκα μου για να κοιμηθώ μαζί του»! Το είπε βουλευτής της Χ.Α. Ο Θεός να φυλάξει μη το... γκαστρώσει κι έχουμε τερατογεννήσεις τύπου Χ.Α.!

 Ο... ΛΕΒΕΝΤΗΣ!

Αυτό ακούστηκε από... λεβέντη

Νομιμοποίηση Αυθαιρέτων (Σύμφωνα με τις διατάξεις του τελευταίου Νόμου)

ΣΠΥΡΟΣ Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ: Σπ. Κατσαδήμα 7 - Ιωάννινα Τηλ. επικοινωνίας: 2651025781 – 6947086762 – 6944297472 Fax: 2651076707 - email: skonst@newhome.gr, site: www.newhome.gr

Το γραφείο μας αναλαμβάνει: Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης (απαραίτητο για μεταβιβάσεις, ενοικιάσεις ακινήτων) Βεβαίωση Μηχανικού (για μεταβίβαση, αγορά, πώληση, γονική παροχή, δωρεά εν ζωή ακινήτου) Νομιμοποίηση αυθαιρέτων Ν.4178/2013 Μελέτη – Κατασκευή – Επίβλεψη Ιδιωτικών Έργων Κατασκευές οικοδομών - αντιπαροχές Ανακαινίσεις Τοπογραφικά Διαγράμματα

βουλευτή της Χ.Α. σε Ευρωπαϊκό τηλεοπτικό σταθμό, ο οποίος ήταν επιλογή Ελλήνων απογοητευμένων πολιτών! Πρώτη φορά ακούμε και βλέπουμε άνθρωπο να βάζει στη θέση της γυναίκας το πιστόλι του! Τι είδους οργασμό φέρνει αυτή η σχέση, μόνο ένας Χρυσαυγίτικος διεστραμμένος νους γνωρίζει...

 Ο ΦΟΒΟΣ...

Βρε τους καϋμένους τους Χρυσαυγίτες! Τρέχουν από δερματολόγο σε δερματολόγο να σβήσουν τα τατουάζ με τη σβάστικα και τις διάφορες πουλάδες από το φόβο της συμμετοχής στη συμμορία! Ο φόβος και η ντροπή αναγκάζει πολλά παιδιά που την είχαν δει... παλικαράδες να σβήνουν τα ενοχοποιητικά στοιχεία του ναζισμού, που πολλά απ’ αυτά εντελώς άκριτα είχαν υιοθετήσει...

 ΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ...

«Δεν μπορώ να συνυπάρχω με Χρυσαυγίτες σ’ αυτήν την αίθουσα, οι οποίοι είναι δολοφόνοι εγκληματίες, που δολοφονούν και την δημοκρατία». Η δήλωση είναι του βουλευτή της Ν.Δ. Ανδρέα Ψυχάρη, γιος του γνωστού Σταύρου του συγκροτήματος Λαμπράκη. Η απάντηση ήλθε από τον γνωστό Κασιδιάρη της Χ.Α. «Δεν ανέχομαι να είμαι στην ίδια αίθουσα με κλέφτες, απατεώνες, διεφθαρμένους χιλιάδων Ελλήνων και ανδρείκελα ξένων τοκογλύφων»! Όμορφος κόσμος ηθικός... Γιατί δεν φεύγουν και οι δυο τους για να μη στεναχωριούνται;

 ΟΙ ΔΟΣΟΛΗΨΙΕΣ...

Δοσοληψίες με την δικαιοσύνη έχουν ανοίξει μεγαλογιατροί και μεγαλοκαθηγητάδες του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου. Άλλοι για φακελάκια κι άλλοι για μεγαλοκαταθέσεις. Και μιλάμε για πολλά εκατομμύρια ευρώ «σοδειά» από το καθηγητιλίκι! Αλήθεια, πώς γίνεται αυτό;

 ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ!

Ήθελα να τ’ αποφύγω, αλλά μετά την τρίτη γκέλα του ΠΑΣ στο Αγρίνιο δεν μπορώ να μη σχολιάσω την άθλια εμφάνιση της ομάδας. Την αυτοπεποίθηση που είχε η ομάδα την έχασε και τρώει γκολ με το που μπαίνει η ομάδα στο γήπεδο. Δεν ξέχασαν το ποδόσφαιρο οι παίκτες του ΠΑΣ που τον έστειλαν στους μεγάλους της Ευρώπης, άσχετα αν δεν συμμετείχαν γι’ άλλους λόγους. Απλά ο προπονητής δεν έχει και πολύ μεγάλη... σχέση με το άθλημα!

 ΔΕΝ ΤΟ’ ΧΕΙ!..

Δεν έχω σχολιάσει ποτέ προπονητές για τις γνώσεις τις προπονητικές, διότι δεν είμαι ειδικός. Αλλά στην προκειμένη περίπτωση ο άνθρωπος δεν τό’ χει. Οι παίκτες του ΠΑΣ θέλουν άλλου τύπου κι άλλων δυνατοτήτων δάσκαλο. Αυτό πρέπει να το αντιληφθεί και ο μεγαλομέτοχος της ομάδας που μάλλον απέτυχε σ’ αυτή την επιλογή.

Ο τολμηρός Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης ggtolmiros@hotmail.com

Δ ΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ Οι Έλληνες ζούμε καλύτερα με τα λίγα και απαραίτητα…

 Του ΙΩΑΝΝΗ Γ. ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ

σμίου Πολέμου και οι μεγάλες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές και υλικές καταστροφές, δεν είχαν ξεχαστεί, νωπό ακόμη ήταν και το Ελληνικό αίμα που είχε χυθεί, νωπός κι ο πόνος, αγιάτρευτες και οι πληγές του ξερριζωμού του Μικρασιατικού Ελληνικού πληθυσμού από τις εστίες τους! Τότε, σ’ αυτή τη 10ετία, η Ελλάδα μας υπέστη, νέα εξίσου, ίσως και χειρότερα, τρομακτικά γεγονότα, την άνευ λόγου επίθεση των ανεκεφάλων και υπερφιάλων ηγετών των κρατών, Ιταλίας και Γερμανίας και κατόπιν τον αδελφικό σπαραγμό! Τότε, εκείνα τα τόσο δύσκολα χρόνια, μια ομάδα Ελλήνων που πολύ αγαπούσαν την Ελλάδα και βλέποντας τις μεγάλες θυσίες των Ελλήνων, που ενώ κέρδιζαν στους πολέμους, έχαναν πριν προλάβουν να χαρούν τις νίκες τους, γιατί άλλοι ύπουλοι εχθροί υποδούλωναν την Ελλάδα και σαν τις αράχνες που αρπάζοντας το θύμα τους, πρώτα το ναρκώνουν και το ακινητοποιούν και έπειτα, ήσυχα και ανενόχλητα, ρουφάνε το αίμα του, και θέλοντας να ανακαλύψουν τα αίτια, να τα καταπολεμήσουν για να σταματήσει, επί τέλους αυτή η καταστροφή, ξεκίνησαν ένα πνευματικό κίνημα –που δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τα εμφανισθέντα πριν και κατόπιν Κινήματα. Το πνευματικό αυτό Κίνημα, στηριζόμενο στα θεία λόγια του Ναζωραίου, τα επαναστατικά που πρωτοακούστηκαν εδώ και δύο χιλιάδες και χρόνια, που δεν απευθύνονταν στα υπεύθυνα της καταστροφής πρόσωπα, αλλά εστρέφοντο κατά των ιδίων, των ηττημένων, να διορθώσουν πρώτα εκείνοι τον εαυτό τους, δηλαδή σαν το γλύπτη που παίρνει τον ακατέργαστο και ακανόνιστο πέτρινο όγκο και με τη βαριά, το καλέμι και τη σμίλη, το κάνουν και παίρνει τη μορφή που χαίρεσαι να τη βλέπεις. Έτσι κάπως ο κάθε άνθρωπος θα πρέπει να απαλλάσσεται από τα πάθη του. Αυτοί λοιπόν οι άνθρωποι ίδρυσαν κατά πρώτον τον Σύλλογο «Ελληνικόν Φως». Μεταξύ των μελών του πρωτοπόρος ήταν ο αείμνηστος Νικόλαος Τσιριντάνης, καθηγητής της Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, πολυγραφώτατος συγγραφέας βιβλίων υπέρ του νέου Πνευματικού Κινήματος, και άλλων εντύπων και περιοδικών, όπως η «Συζήτησις», έγραφε και στο περιοδικό «Ακτίνες» και άλλων που κυκλοφορούσαν σε ολόκληρη την Ελλάδα. Κι εμείς τότε, μαθητές Γυμνασίου συμμετείχαμε σ’ αυτόν τον αγώνα με παλμό και τραγούδι και με πλήρη συναίσθηση του επιδιωκόμενου σκοπού του νέου Πνευματικού Κινήματος, που το σύνθημά του ήταν «Για μια καινούργια Ελλάδα» και τότε πρωτοκυκλοφόρησε το προαναφερθέν βιβλιαράκι «Για μια καινούργια Ελλάδα». Τρέχαμε μαθητές όντες των Κατηχητικών Σχολείων όπου οργανώνονταν σχετικές ομιλίες ή άλλες εκδηλώσεις ή εξορμήσεις και διανέμαν δωρεάν αυτό το μικρό βιβλίο. Μάλιστα, οι άνθρωποι τότε, λίγο – πολύ, είχανε ζήσει τους πολέμους και ακούοντας πρώτα τις ομιλίες και διαβάζοντας κατόπιν το βιβλιαράκι, χάραζε στα πρόσωπά τους μια συγκρατημένη ελπίδα γι’ αυτό που όλοι τους περίμεναν και πολύ το θέλανε, «όχι άλλος πόλεμος»! «Όχι άλλος πόλεμος: το τίμιο αίμα που εχύθηκε δεν ήταν προσφορά για να τραφή η σαπίλα, για να έχη δύναμη το όργιο της συναλλαγής των κουτοπόνηρων μικροϋπολογισμών, της αδικίας, της διαφθοράς. Το Έθνος μας, ο λαός μας ηγωνίσθη και αγωνίζεται και θα αγωνίζεται για να γίνη μια καινούργια δημιουργία επάνω στα ερείπια τους παληού, χρεωκοπημένου κόσμου, που έδωσε για καρπό το σημερινό κατάντημα γιατί όχι και η σημερινή ηθική και οικονομική κρίση, προσθέτουμε εμείς τώρα το 2013. Η θυσία έγινε για να βλαστήση από 1η σελ.

στα ερείπια του ψεύτικου, του διεφθαρμένου, του σάπιου, ένας νέος κόσμος. Κάτι πρέπει να αλλάξη. Αυτή τη φορά δεν πρέπει να επαναληφθή εκείνο που συνέβη τόσο συχνά στην ιστορία μας, να κερδίζωμε τους πολέμους και να χάνωμε τις

νίκες. Από των μαχών τα πεδία και από των νεκρών μας τους τάφους έρχεται το σύνθημα που είναι προσταγή ιερά. Και της συνειδήσεως προσταγή και του Έθνους προσταγή και του Θεού προσταγή. Πρέπει αυτή τη φορά να μην πάη χαμένο το τίμιο αίμα που εχύθηκε, για να έχωμε ένα αύριο, καλύτερο από το σήμερα –και ιδιαίτερα τώρα το 2013!» (Σελ. 5-6). Το ξαναλέμε: Αξιότιμοι κύριοι ηγέτες των μεγάλων και μικρών Κρατών, όχι άλλος πόλεμος στην Ελλάδα, ούτε με όπλα, ούτε με άλλα ύπουλα, εξίσου καταστρεπτικά μέσα και προπαντός μη μας διαιρείτε σε αντιμαχόμενα στρατόπεδα. Μη μας εισάγετε άλλα καινά δαιμόνια! Μας υπερεπαρκούν τα δικά μας Ελληνοχριστιανικά ιδεώδη! Αξιότιμοι κύριοι φίλοι, ηγέτες ξένων Κρατών μεγάλων και μικρών, μη μας δίδετε άλλα υλικά αγαθά και προπαντός μη μας δανείζετε! Τα πολλά μας κάνουν δυσκίνητους στο περπάτημά μας εδώ στη Γη και μας εμποδίζουν πολύ, στο πέταγμά μας «στις σφαίρες τρανών προγόνων ψηλά». Εμείς οι Έλληνες μπορούμε να ζούμε καλύτερα με τα λίγα, τα απαραίτητα. Κι όταν τυχαίνει κάποιοι με τον ιδρώτα τους ν’ αποκτήσουνε πολλά, τα μοιράζουμε στους αδελφούς μας που δεν έχουν. Δεν το γνωρίζουμε αν το είδατε, ερχόμενοι στην Ελλάδα μας είτε ως περιηγητές, είτε ως προστάτες, είτε αν το διαβάσατε στα ιστορικά μας βιβλία. Αναρίθμητοι είναι οι Έλληνες –ιδιαίτερα οι Ηπειρώτες- ευεργέτες που εργαζόμενοι ακόμη και στις δικές σας χώρες, τα χρήματα που απέκτησαν, με τον ιδρώτα τους, τα διέθεσαν στην πατρίδα τους την Ελλάδα, αλλά και στις δικές σας χώρες, χτίζοντας αθάνατα Μνημέια κοινής ωφελείας που στολίζουν τις δικές σας και δικές μας πόλεις. Αξιότιμοι κύριοι δικοί μας αρμόδιοι ηγέτες, μάθετέ μας ν’ αγαπούμε την Πατρίδα μας, τη Θρησκεία μας, τις Ελληνοχριστιανικές μας παραδόσεις. Προστατεύστε μας από τα παντός είδους εισαγόμενα καινά δαιμόνια, μη παρασύρεσθε από τις προθέσεις τους δήθεν να μας βοηθήσουν και προπαντός μη δανείζεσθε. Καλά το γνωρίζετε και από τους δικούς σας προγόνους. Εμείς οι Έλληνες, καλύτερα ζούμε με τα λίγα και ποτέ με τα πολλά και μάλιστα όταν αυτά είναι δανεικά. Αξιότιμοι κύριοι της διαδόχου τάξεως των μεγάλων εκείνων αγωνιστών και οραματιστών και πρωτεργατών μελών του Συλλόγου «Ελληνικόν Φως», υψώστε ξανά εκείνο το ίδιο λάβαρό σας, το γνωστό «Για μια καινούργια Ελλάδα», μαζί με τα μεγάλα σε βάθος, ύψος και πλάτος πνευματικά συνθήματα: Αγάπη, Πίστη, Ελπίδα, Παιδεία, Ήθος, Αιδώ, ιδίως μετά τις μεγάλες πολιτικές ανακατατάξεις σ’ ολόκληρο τον κόσμο, που έγιναν τα τελευταία χρόνια και εξακολουθούν να γίνονται. Είθε ο Θεός να βοηθήσει την Ελλάδα και θα την βοηθήσει!


Σελ. 10η

 ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ & ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ, Αγγειοχειρουργός Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων,

Master Πανεπιστημίου Αθηνών, Μετεκπαιδευθείς στην Νέα Υόρκη, Η.Π.Α. Παθήσεις φλεβών-αρτηριών-λεμφαγγείων. Θεραπεία κιρσών με ενδοφλεβικό LASER.Θεραπεία ευρυαγγειών.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ, Ορθοπαιδικός Χειρουργός

Μυοσκελετικές παθήσεις- αθλητικές κακώσεις- οστεοπόρωση. Λ. Δωδώνης 75, Ιωάννινα, Τηλ. 26510-28497 - Ωρ. Λειτουργίας: 09:00-14:00, 18:00-21:00, www.iasi-ioannina.gr

Μπαλίτας Αστέριος

Αγγειοχειρουργός - Αγγειολόγος.

Μετεκπαιδευθείς στη Γερμανία, εξειδικευθείς στην Ενδαγγειακή Χειρουργική. Αντιμετώπιση φλεβικών παθήσεων και κιρσών με Laser, Σκληροθεραπεία - Laser ευρυαγγειών, Ενδαγγειακή θεραπεία ανευρυσμάτων, Αγγειοπλαστική περιφερικών αγγείων, Πλήρης προληπτικός διαγνωστικός έλεγχος αγγείων. Δέχεται κατόπιν Ραντεβού. Δαγκλή 1, Α Κτίριο 1ος όροφος, Ιωάννινα. Τηλ. Ιατρείου 26510 70007, Κιν.: 6946 981282 www.vein.gr - email: abalitas@otenet.gr

 ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΟΙ ΒΑΣΙΛΙΚΗ Δ. ΑΛΥΜΑΡΑ

Διερεύνηση και αντιμετώπιση: παθολογικών τιμών γενικής αίματος (αιματοκρίτη, λευκών αιμοσφαιρίων και αιμοπεταλίων) • διαταραχών πήξης αίματος • λεμφαδενοπάθειας και σπληνομεγαλίας. Ώρες λειτουργίας ιατρείου: Καθημερινά 9.00-13.00 και κάθε Πέμπτη απόγευμα 17.30-20.30. Απογεύματα Δευτέρας και Τετάρτης δέχεται με ραντεβού. Χαρ. Τρικούπη 16, 1ος όροφος. Τηλ. Ιατρείου: 26510 34700 - κινητό: 6948 574225

ΚΩΣΤΑΣ Λ. ΜΠΟΥΡΑΝΤΑΣ

Καθηγητής Παθολογίας - Αιματολογίας Δέχεται με ραντεβού, Τηλ.: 6974-929764

 ΑΚΤΙΝΟΔΙΑΓΝΩΣΤΕΣ ΓΕΩΡΓΙΑ Π. ΓΕΙΤΟΝΑ

• ΜΑΓΝΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟΣ ΑΚΡΩΝ (ανοικτού τύπου) • ΑξΟΝΙΚΗ ΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑ (SpiRAL CT) - ΑξΟΝΙΚΗ ΣΩΜΑΤΟΣ - CT ΑΓΓεΙΟΓΡΑΦΙΑ • ΤRipLEX ΑΓΓεΙΩΝ • YΠεΡΗΧOΙ• ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ Συμβάσεις με όλα τα ταμεία • Δωδώνης 68 Ιωάννινα, Τηλ.: 26510-85721, 26510-85731, FAX: 26510-85731, e-mail: diagnosh@otenet.gr • Ώρες λειτουργίας: 8:30-14.30, 17.30-21.00 καθημερινά. Σάββατο κατόπιν ραντεβού

Γιατροί και Κλινικές των Ιωαννίνων ΧΡΗΣΤΟΣ Δ. ΖΩΗΣ

ΓAΣTPENTEPOΛOΓOΣ - Διδάκτωρ Παν/μίου Ιωαννίνων 28ης Οκτωβρίου 17α, 1ος όροφος, Ιωάννινα • Τηλ. Ιατρείου 26510-75622, fax: 26510-75633, κινητό: 6946-500405, e-mail: chzois@otenet.gr • Δέχεται καθημερινά 09:00-14:00 το πρωί και 18:00-21.00 το απόγευμα. Τετάρτη και Παρασκευή το απόγευμα, μόνο με ραντεβού

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Α. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΓAΣTPENTEPOΛOΓOΣ - Διδάκτωρ Παν/μίου Ιωαννίνων

Μετεκπαιδευθείς εις MAYO CLINIC, Rochester, ΗΠΑ & Πανεπιστημιακό Νοσ/μείο Gasthuisberg, Λουβένη, ΒΕΛΓΙΟ - Κάτοχος Ευρωπαϊκού Τίτλου Γαστρεντερολογίας (EBGH) Γαστροσκόπηση – Κολοσκόπηση με διοξείδιο του άνθρακα - 24ωρη φορητή πεχαμετρία (γαστροοισοφαγική-λαρυγγική παλινδρόμηση) Μανομετρία οισοφάγου (δυσφαγία, κινητικές διαταραχές, σκληρόδερμα) Ορθοπρωκτική μανομετρία - χρόνος διέλευσης - βιοανάδραση πυελικού εδάφους (ακράτεια, χρόνια δυσκοιλιότητα, πυελική ασυνέργεια) Δέχεται: πρωΐ 9-2, απογεύματα 6-9 πλην Τετάρτης, Σάββατο κλειστά. Παπάζογλου 4, 2ος όροφος, τηλ. & φαξ: 2651 304733, κινητό: 6944654048, e-mail: paplos@hotmail.com

ΧΡΥΣΟΥΛΑ Φ. ΤΑΣΟΛΑΜΠΡΟΥ

ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΟΣ Γαστροσκόπηση - (Υδρο)κολονοσκόπηση Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή πρωί: 9.00-1.30, απόγευμα: 5.30-8.00. Τετάρτη απόγευμα και Παρασκευή απόγευμα το ιατρείο λειτουργεί μόνο κατόπιν ραντεβού. Χαρ. Τρικούπη 16, Ιωάννινα τηλ.: 26510-65145 - κιν.: 6972-926687 email: c.tasolamprou@gmail.com

 ΓΕΝ. ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΓΙΑΝΝΗΣ Δ. ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΣ

Δέχεται καθημερινά 10.00 - 13.00 (πρωί) και 19.00 - 21.00 (απόγευμα). Δαγκλή 5 - Ιωάννινα. Τηλ. 26510 74900 • κιν. 6945 797908

 ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΙ-ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΙ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΑΪΤΑΝΗΣ

Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος Επ. Καθηγητής του Πανεπ. Ιωαννίνων Μιχ. Αγγέλου 20 - Τηλ.: 26510-83639 Δέχεται κατόπιν ραντεβού

Dr.OYPANIA ZΩH - TOΛH

ΔiΔAKTΩp iATpiKHΣ ΣXOΛHΣ ΠANεΠΙΣΤΗMiOY ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ. Γρ. Σακκά 7, Ιωάννινα. Το ιατρείο λειτουργεί με ραντεβού. Tηλ/Fax: 2651 0 32902 - E-mail: ozoi@otenet.gr

Dr.ΣΠYPIΔΩN Π. ΠPINTZHΣ

Eιδικός Δερματολόγος - Διδάκτωρ A.Π.Θ. Δέχεται ώρες: 10:30-12:30 και 6 - 8:30. iατρείο: 28ης Oκτωβρίου 49. Tηλ. iατρείου: 26510-78068 - Oικίας: 26510-23437

ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΒΑΣ. ΧΑΒΕΛΑΣ

Μιχ. Αγγέλου 5, Ιωάννινα. Tηλ./Fax: 2651033169 • κιν. 6944-220873. www.charrychavel.gr, email: charrychavel@gmail.com. Δέχεται καθημερινά εκτός Σα-Κυ, από 9.30-14.00 και 6.00-8.30. Τετάρτη και Παρασκευή απόγευμα μόνο ραντεβού.

 ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΙ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑ ΓΡΥΠΑΙΟΥ

Ώρες λειτουργίας ιατρείου: Δευτέρα 6-9 μ.μ. • Τρίτη 10 π.μ. - 1.30 μ.μ., 6-9 μ.μ. • Τετάρτη 10 π.μ. - 14 μ.μ. • Πέμπτη 10 π.μ. - 1.30 μ.μ., 6-9 μ.μ. • Παρασκευή 10 π.μ. - 1.30 μ.μ. Ιατρείο: 28ης Οκτωβρίου & Φ. Τζαβέλλα 2. Tηλ. iατρείου 26510-36060 - κινητό: 6932 736306

Δρ ΔHMHTPIOΣ KIOPTΣHΣ

Eιδικός Mεταβολισμού - Παχυσαρκίας Παν/μίου Παρισίων. Αναπληρωτής Kαθηγητής Πανεπιστημίου iωαννίνων Δέχεται Tρίτη και Tετάρτη 6-9 μ.μ. Xαρ. Tρικούπη 2 (3ος όροφος). Tηλ. 26510-30265 • κιν. 6974-662299

Dr. ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΞΗΤΑ-ΚΛΕΦΤΑΚΗ

Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Ιωαννίνων

Ώρες λειτουργίας (με ραντεβού): ΔευτέραΤετάρτη-Παρασκευή: 9 π.μ. - 3.30 μ.μ., ΤρίτηΠέμπτη: 9 π.μ. - 2 μ.μ., 6 μ.μ.- 9 μ.μ. Χαριλάου Τρικούπη 4 (2ος όροφος) Τηλ./fax: 2651065130, κιν.: 6974-890765

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Γ. ΤΣΑΜΠΟΥΛΑΣ

ΙΑΤΡΟΣ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΟΣ τ. Καθηγητής Ακτινολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ΥΠεΡΗΧΟΙ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΑΙ TRipLEX ΑΓΓεΙΩΝ • Συμβεβλημένος με εΟΠΥΥ ΩΡεΣ ΛεΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΙΑΤΡεΙΟΥ Πρωί: Καθημερινά πλην Σαββάτου, 9.00-13.00 Απόγευμα: Τρίτη-Πέμπτη, 18.00-20.00 Δωδώνης 50, 45 332 Ιωάννινα 3ος όροφος τηλ. 26514-02506 και (κινητό) 6937-589048

email: ktsampoulas@hotmail.com

ΑΡΕΤΗ Γ. ΧΑΡΙΣΙΑΔΗ-ΚΑΤΣΕΝΟΥ

Ιατρός Ακτινοδιαγνώστης εξειδικευθείσα στην Παιδιατρική Ακτινολογία στο Παν/κό Νοσοκομείο Αrmand Trousseau Παρίσι, πρ. επ. Ακτινολογικού εργαστηρίου ΠΓΝΙ - ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΕΡΗΧΩΝ ΝΕΟΓΝΩΝ, ΠΑΙΔΩΝ & ΕΝΗΛΙΚΩΝ – ΥΠΕΡΗΧΟΙ (εγκεφάλου, ισχίων, τραχήλου, μαλακών μορίων, κοιλίας) – Triplex αγγείων - ΥΠΕΡΗΧΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΚΥΣΤΕΟΓΡΑΦΙΕΣ VUS. Δαγκλή 5 (3ος όροφος) Ιωάννινα - Τηλ & Fax: 2651022911, Κιν: 6972698154 Δέχεται: πρωί 9:30-13:30 - Απογεύματα: 18:00-21:00 – εξυπηρέτηση επειγόντων Περιστατικών www.charisiadi.gr email: info@charisiadi.gr

 ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΟΙ

AΘANAΣIOΣ E. BΛAXOΠOYΛOΣ

EIΔIKOΣ ΓAΣTPENTEPOΛOΓOΣ Δέχεται: Καθημερινά το πρωΐ με ραντεβού Απόγευμα 6 - 8.30 χωρίς ραντεβού - Τετάρτη απόγευμα και Σάββατο πρωί κλειστό. 28ης Oκτωβρίου 49 iΩANNiNA THΛ.: 26510-76975 Kινητό: 6932-490211

ΠPΩΪNOΣ ΛOΓOΣ

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

 ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΙ

Δρ. ΣΠΥΡΙΔΩΝ Θ. ΓΚΑΝΙΑΤΣΑΣ

Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Bochum Γερμανίας. Εξειδικευμένος στην επεμβατική αντιμετώπιση αρρυθμιών. Υπέρηχοι καρδιάς, Δοκιμασία κόπωσης, Holter Ρυθμού. Δέχεται καθημερινά 08:00-14:00 και από 17:0020:00, Σάββατο 08:00-12:00. επισκέψεις κατ’ οίκον. Οπλαρχηγού Πουτέτση 5 (2ος όροφος). Τηλ/Fax 2651022448, Κιν. 6949798270

ΓΙΑΝΝΗΣ Π. ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗΣ

Υπέρηχοι Καρδιάς - Triplex - Δοκιμασία Κόπωσης Holter ρυθμού - Holter πίεσης - Ρύθμιση υπέρτασης και υπερλιπιδαιμίας. Δέχεται καθημερινά από 9 - 13.30 και από 17.30 - 20.30. Σάββατο με ραντεβού. Χαρ. Τρικούπη 16 - 1ος όροφ. - Τηλ. Ιατρείου: 26510 72200 κιν. 6944 624190

ΔΗΜΗΤΡΗΣ Α. ΝΤΟΥΚΑΣ

Α.Μ.Ι.Σ.Ι. 2293. Δέχεται καθημερινά 8:30 - 1:30 και 5:30 - 8:30. Τετάρτη απόγευμα και Σάββατο πρωί με ραντεβού. Κ. Φρόντζου 8. Τηλ. ιατρείου: 26510 24040 - κιν.: 6945 552278, οικίας: 26510 74843

ΘΩΜΑΣ ΠΟΤΣΗΣ

Ειδικός Καρδιολόγος Υπέρηχοι καρδιάς (triplex), Δοκιμασία κόπωσης, Holter ρυθμού & πίεσης, Ρύθμιση υπέρτασης και υπερλιπιδαιμίας. Παπάζογλου 4 (1ος όροφος). Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 08:30-14:00, απόγευμα 17:30-21:00. Σάββατο 9.00 - 12.00. Τηλ: 2651076980, 6974075208

 ΚΥΤΤΑΡΟΛΟΓΟΙ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΑΔΙΩΤΗΣ

Δαγκλή 1, Β’ κτίριο Ιωάννινα. ΔεΧεΤΑΙ: Δευτέρα έως Παρασκευή 9.00 έως 14.00 και 18.00 έως 20.00 απογ. Συμβεβλημένος με εΟΠΥΥ Τηλ. επικ.: 26510-72670, 6972-033960 e-mail: vagpapadiotis@gmail.com

 ΜΑΙΕΥΤΗΡΕΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ

 ΟΓΚΟΛΟΓΟΙ

ΕΛΕΝΑ Ι. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ-ΓΚΟΛΙΑ Μ.D.

ΛΗΔΑ Β. ΚΩΣΤΑΔΗΜΑ

κτός απόγευμα Τετάρτης). Δ/νση: Αγίας Μαρίνας και ευριπίδη Σούρλα 12 (Παράπλευρα της Αγροτικής Τράπεζας Καλούτσιανης, ισόγειο). Τηλ /Fax: 2651038188, Κιν: 6946080505, email: zoimitrog@gmail.com

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΑΘ. ΝΙΚΑΣ

Ειδικός Ιατρός Εσωτερικής Παθολογίας πρ. Επικ. Ιατρός Α’ Παθ/κής Κλ. ΠΓΝΙ

Ώρες λειτουργίας του ιατρείου: Δευτέρα - Παρασκευή 09.30-13.30 και 18.00-21.00 (εκτός απογεύματος Τετάρτης) 28ης Οκτωβρίου 17α (2ος όροφος), 45332 Ιωάννινα Τηλ. & fax: 26510-77933, κιν.: 6945545430 e-mail: spathanikas@otenet.gr

τ. Ιατρός Νοσοκομείου - Μαιευτηρίου «Έλενα Βενιζέλου» Αθηνών • Πλήρως εξοπλισμένο ιατρείο • Προληπτικός έλεγχος τραχήλου μήτρας-τεστ παπανικολάου • Παρακολούθηση κύησης χαμηλού και υψηλού κινδύνου- NST • Παρακολούθηση υποβοηθούμενης αναπαραγωγής • Διερεύνηση υπογονιμότητας • Γυναικολογική ενδοκρινολογία • εφηβική Γυναικολογία • Έλεγχος εμμηνόπαυσης • Γυναικολογικές παθήσεις • Παθήσεις μαστού • Αισθητική γυναικολογία. Κοραή 5 - Ιωάννινα 45444 (2ος όροφος), Τηλ./Fax: 26510-38110, κιν.: 6944-147758 • e-mail: elena_georgopoulou@yahoo.com. Από Δευτέρα έως Παρασκευή 08.30-13.30 και 17.30-21.00. Το Σάββατο πρωί με ραντεβού.

Πυρσινέλλα 10, 3ος όροφος, Ιωάννινα Δέχεται καθημερινά (Δευτ. - Παρ.): 10.30-13.30 και 18.00-20.00. Τετάρτη μόνο με ραντεβού Τηλ. Ιατρείου: 2651-400679, κιν.: 6972-205889

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Β. ΤΑΣΙΟΥΛΑΣ M.D.

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΠΑΞΕΒΑΝΙΔΟΥ ΓΚΡΙΜΟΤΣΗ

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 8.30-13.30 κ’ 17.30-20.30 (Τετάρτη απόγευμα και Σάββατο με ραντεβού). Χαριλάου Τρικούπη 28 (3ος Όροφος) (άνωθεν καταστημάτων Ζάρα) Ιωάννινα. Τηλ. 2651-30051 κιν. 6944-856594, Fax: 26510-30061, email: kdrimtzia@yahoo.gr

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π. ΡΕΝΤΖΟΣ

ΑΚΗΣ Κ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

• Γυναικολογικός-Υπερηχογραφικός έλεγχος-NST • Μαιευτικός - Υπερηχογραφικός έλεγχος • Koλποσκοπικός έλεγχος τραχήλου μήτρας Δέχεται καθημερινά: 9.00-13.30 (πρωΐ) - 18.00 20.30 (απόγευμα) εκτός Tετάρτης απόγευμα Σάββατο πρωί με ραντεβού. iατρείο: Ι. Γούναρη 2 - 2ος όροφος. Τηλ. ιατρείου: 26510-31016 κιν.: 6945-594292 - οικίας: 26510-57706

 ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΙ-ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΟΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ Ε. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Πλατεία Νότη Μπότσαρη 5 & Δαγκλή (έναντι ξενοδοχείου εγνατία). Τηλ. 26510-20632

KΩNΣTANTINOΣ X. ΔHMOΣ

EPΓAΣTHPIO: Aιματολογικό - Bιοχημικό, Mικροβιολογικό - Oρμονολογικό. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 08.00 έως 13.00 και 18.00 έως 20.00 (εκτός Tετάρτης απόγευμα), Σάββατο με ραντεβού. Πλατεία Aγ. Aποστόλων 4 (Πάνω από Πλατεία XATZH), Aμπελόκηποι, iωάννινα. Tηλ. 26510-72965 - Fax: 26510-72835, κιν.: 6947-937102

ΑΙΜΟΔΙΑΓΝΩΣΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α.Ε.

28ης Oκτωβρίου 20 - 1ος όροφος. Τηλ. ιατρείου: 26510-70800. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 08.00 π.μ.- 14.00 μ.μ., απόγευμα 18.00-21.00 μ.μ. - Σάββατο: 09.00 π.μ. - 14.00 μ.μ.

ΛΑΜΠΡΟΣ Π. ΛΩΛΑΣ

Κ. Φρόντζου 7, Ιωάννινα, 1ος όροφος, τηλ. / fax. 2651039002, κιν. 6945-375317. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 08:00 έως 14:00 και 18:00 έως 20:30 (εκτός Τετάρτης απόγευμα). Σάββατο 09:00 έως 11:00

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ

Φώτου Τζαβέλλα 2 & 28ης Οκτωβρίου, 2ος όροφος. Δέχεται καθημερινά 08:00 - 14:00 & 18:00 - 20:30, εκτός Τετάρτης απόγευμα. Σάββατο 09:00 - 13:00. Τηλέφωνο & Fax: 26510-70870, Κινητό: 6942-988549 Συμβεβλημένος με εΟΠΥΥ (ΟΠΑΔ, ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΟΑεε, εΤΑΑ)

 ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΙ

Σύγχρονο Νευρολογικό Ιατρείο ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΚΟΥ-ΦΩΤΟΥ

Υπ. Διδάκτωρ της Νευρολογικής Κλινικής του Π.Γ.Ν. Ιωαννίνων-Μετεκπαιδευθείσα στην Πανεπιστημιακή Νευρολ. Κλινική του pitié-Salpêtrière, Παρίσι - εξειδίκευση στις διαταραχές μνήμης, νόσο Αλτσχάιμερ (άνοια) και Πάρκινσον plus - Διερεύνηση και παρακολούθηση Σκλήρυνσης κατά Πλάκας, εγκεφαλικών και επιληψίας - Μυογράφημα-εγκεφαλογράφημα - Λειτουργική απεικόνιση εγκεφάλου (γνωσιακά δυναμικά) - Διακρανιακός ερεθισμός για διαταραχές μνήμης, ημικρανία, νευροπαθητικό πόνο Χαρ. Τρικούπη 13Α, Ιωάννινα, τηλ.2651078009 κιν.6974208438. Δέχεται: Δευτ ως Παρ. 9.00-1.30 / Δευ-Τρ-ΠέμΠαρ. 6.00-8.30

Πρότυπο Νευρολογικό Ιατρείο ΑΝΔΡΕΑΣ Γ. ΜΙΧΟΣ

Ιατρός Νευρολόγος τ. Επιμελητής Κλινικής Πάρκινσον και Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας, Κολωνία Γερμανίας • Ειδικευθείς στις Νευρολογικές Ακαδημαϊκές Κλινικές των Πανεπιστημίων Freiburg και Ηeidelberg Γερμανίας • Πλήρες ηλεκτροφυσιολογικό εργαστήριο: Νευρομυογράφημα - εγκεφαλογράφημα - Προκλητά δυναμικά • Νευρολογικός υπέρηχος (210/2003 ΦεΚ Α’ 168): Περιφερικά νεύρα - παρέγχυμα εγκεφάλου - διακρανιακό ΤRIPLEX αγγείων εγκεφάλου - Πρόληψη και παρακολούθηση εγκεφαλικού • Μελέτη και παρακολούθηση Πάρκινσον • Κεφαλαλγία - Αυχεναλγία - Ισχιαλγία - Νευροπαθητικός πόνος • Ιατρικός Βελονισμός. Διεύθυνση: Κοραή 10, Ιωάννινα. Ώρες ιατρείου: Καθημερινά 09-00’-13.30’ και 18.00’-21.00’. Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας παρακαλείστε να επικοινωνείτε τηλεφωνικά: Σταθερό: 26510-76636 - Κινητό: 6946-120208. Email: andreasmichos.am@gmail.com

Dr. ΓPHΓOPIOΣ Δ. NAΣIOΣ

Ιατρός Νευρολόγος Διδάκτωρ Ιατρικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Έμμισθος Επιστ. Συνεργάτης Πανεπιστημιακών Νευρολογικών Κλινικών Freiburg και Ulm Γερμανίας Εξωτερικός Συνεργάτης Κέντρου Αποκατάστασης «ΟΛΥΜΠΙΟΝ» ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Εξειδικευμένος στην Κλινική Νευροφυσιολογία, Νευρο-ωτολογία και Νευρο-οφθαλμολογία Πλήρες Νευροφυσιολογικό Εργαστήριο Εξειδικευμένο Ιατρείο Νευροεκφυλιστικών νόσων, Επιληψιών και Πολλαπλής σκλήρυνσης ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ 6 και ΣΤΑΔΙΟΥ Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2651025486, 2651065238, 6944435777. e-mail: grigoriosnasios@gmail.com

Dr ΤΣΟΥΛΗ ΣΟΦΙΑ

Ιατρός Νευρολόγος, Διδάκτωρ Ιατρικής Παν/μίου Ιωαννίνων, τ. Επιμελήτρια Νευρολογικής ΠΠΓΝΙ

Πλήρες ηλεκτροφυσιολογικό εργαστήριο (ηλεκτρομυογράφημα, ηλεκτροεγκεφαλoγράφημα, προκλητά δυναμικά). Διερεύνηση-αντιμετώπιση: Κεφαλαλγία-ημικρανία, Αυχεναλγία-Ισχιαλγία, Ν.Πάρκινσον, Διαταραχές μνήμης, Σκλήρυνση κατά πλάκας. Δέχεται καθημερινά 9-13:30 κ 6-8:30 απόγευμα, εκτός Δευτέρας κ Τετάρτης απόγευμα όπου δέχεται με ραντεβού. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας επικοινωνήστε για ραντεβού. Χαριλάου Τρικούπη 2, Ιωάννινα, Τηλ:2651073310, Κιν: 6972895823, εmail: s.tsouli@yahoo.com

 ΝΕΦΡΟΛΟΓΟΙ

ΕΛΛΗ ΚΟΛΙΟΥΣΗ - ΣΙΑΚΑ

Ιατρείο Νεφρολογίας και Υπέρτασης, HOLTER πίεσης και μικροσκοπική εξέταση ούρων αντίθετης φάσης. Δέχεται καθημερινά με ραντεβού, 9:30 13:30 και 17:30 - 20:00. Συμβεβλημένη με ε.Ο.Π.Υ.Υ. 28ης Oκτωβρίου 36 κ’ Κοραή (γωνία) (1ος όροφος), τηλ. 26510 39339, κιν.: 6947-819083

 ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ ΣΠΥΡΟΣ ΓΑΚΗΣ

Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 9-14. Απόγευμα μόνο με ραντεβού. Τηλ. Ιατρείου: 26510-33577 Τηλ. Σπιτιού: 26510-34002. Κιν.: 6998-436282 - email: spgakis@mail.com. Κοραή 10-12 - Ιωάννινα •Λεύκανση με το σύστημα ZOOM 2 (USA) •Ψηφιακή ακτινογραφία • Αισθητική οδοντιατρική Ιατρείο: Δαγκλή 7 (Δίπλα από ΑΤε). Τηλ.: 26510 29328 - Κιν.: 6972 900853

Κοραή 8, 1ος όροφος, Ιωάννινα. Τηλ. 26510-39618 - 39817 - κιν.: 697 4959732

 ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ ΓΚΑΡΤΖΟΝΙΚΑΣ Ν. ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Μετεκπαίδευση στο University Hospital Al. Manzoni – Lecco – italy • Πελματογράφος για ανάλυση βάδισης και παθήσεις κάτω άκρων. Δέχεται καθημερινά 09:00-14:00 και 17:30-20:30 εκτός Τετάρτης απόγευμα. Χαριλάου Τρικούπη 4. Ιωάννινα. Τηλ/Fax:2651401131. Κιν:6974398839. E-mail:dimgartz@yahoo.com

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Π. ΤΣΙΜΑΡΗΣ

Ορθοπαιδικός Χειρουργός. Δέχεται: Δευτέρα - Παρασκευή πρωί: 08.30-14.00, απόγευμα: 18.00-21.00. Μεσημέρι (14.00-18.00), Τετάρτη απόγευμα και Σάββατο πρωί με ραντεβού. Κοραή 4, Ιωάννινα (2ος όροφος), τηλ. 26513-06196, κιν.: 6974-143145, e-mail: dimitris.tsimaris@gmail.com

 ΟΥΡΟΛΟΓΟΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Α. ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΝΔΟΟΥΡΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΤΥΠΟ ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ

28ης Οκτωβρίου 59, έναντι Κοραή, 1ος Όροφος. Δευτέρα Παρασκευή 08.30 - 13.30 και 18.00 - 21.00. Τετάρτη απόγευμα και Σάββατο πρωί με ραντεβού. Τηλ. 26510-39222 (ιατρείου), 6947-271713 (κινητό 24 ώρες). Ιστοσελίδα: www.urology-ioannina.com, E-mail: dimikalo@gmail.com

ZHKOΣ Δ. ΛIAMHΣ

28ης Oκτωβρίου 32 - 1ος όροφος (πρώην Kλινική Δογορίτη). Τηλ: Ιατρείο: 26510-39210. Σπίτι: 26510-39478. Κιν: 6937-222900. Δευτέρα έως Παρασκευή: 9:00-13:30 & 18:00-21:00 - Σάββατο: Δέχεται με ραντεβού.

ANAΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΣΥΛΑΚΟΣ

Δέχεται καθημερινά: 09:00 - 13:30 και 17.00 20.00, εκτός Τετάρτης απογεύματος 17.00 - 19.00. Κοραή 8 (3ος όροφος) - Τηλ.- Fax: 26510-75276 Kιν. 6934 300303. e-mail: anasylakos@yahoo.gr

ΗΛΙΑΣ Π. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Δέχεται καθημερινά: Πρωί 9.00 π.μ. - 1.30 μ.μ. Απόγευμα 6.00 μ.μ. - 9.00 μ.μ. εκτός Τετάρτης απογεύματος (μόνο ραντεβού) Συμβεβλημένος με ΔΗΜΟΣΙΟ, ΤΥΔΚΥ, ΟΑεε(ΤεΒε), ΔεΗ, ΟΤε. Δ/νση: Σακελλαρίου 1-3 (Πλ. Πάργης) 3ος όροφος • Τηλ. Ιατρείου: 26510-74477, κιν. 6937 309908

 ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΙ

ΚΑΙΤΗ Α. ΔΡΙΜΤΖΙΑ-ΠΑΠΑΣΤΕΦΑΝΟΥ

• Ώρες λειτουργίας ιατρείου: Δευτέρα - Παρασκευή 9.00 - 14.00 και 5.30 - 8.30, Σάββατο πρωί με ραντεβού. • Βαλαωρίτου 12 (μεταξύ Άλσους και Λυκείου Ζωσιμαίας) - Ιωάννινα • Τηλ. 26510-27116, κιν.: 6946-468778 • email: akisoikono@yahoo.gr

ΠΑΠΠΑΣ Η. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

τ. Ιατρός Α’ Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» Μετεκπαιδευθείς στην Παιδοπνευμολογία - Σπιρομετρία Ι. Γούναρη 3 (απέναντι από το ρολόι), Τ.Κ. 45444, Ιωάννινα • Τηλ.: 26510-25545, 6976-436489 • www.thanospappas.gr • thanospapp@ gmail.com

ΜΑΡΙΑ Ε. ΦΙΝΤΖΟΥ-ΖΙΩΓΑ

Παιδίατρος εξειδικευθείσα στη Νεογνολογία

Μιχαήλ Αγγέλου 15, 4ος όροφος - Ιωάννινα. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00 - 13:30 πρωί, 18:00 20:30 απόγευμα. Τετάρτη απόγευμα και Σάββατο με ραντεβού. Τηλ./Fax: 26515-51194, κινητό: 6975-784104 • email: mfintzou@gmail/com

 ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΟΙ

ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ

Προαγωγή της Ψυχικής Υγείας Παιδιών, Εφήβων, Οικογένειας Πρόληψη, Διάγνωση, Θεραπεία, Αποκατάσταση Ψυχικές δυσκολίες παιδιών και εφήβων που εκδηλώνονται με διαταραχές στο συναίσθημα, στη συμπεριφορά, στην ένταξη στο σχολείο – αναπτυξιακές διαταραχές (π.χ. λόγου, μάθησης, αυτισμός κ.ά.) – διαταραχή ελλειμματικής προσοχής/ υπερκινητικότητα – σοβαρά γεγονότα ζωής (π.χ. διαζύγιο, ασθένεια, απώλεια αγαπημένου προσώπου κ.ά) – προβλήματα σχέσεων – δυσκολίες του γονέα στην άσκηση του ρόλου του – ατομική, ομαδική, οικογενειακή ψυχοθεραπεία, φαρμακοθεραπεία, συμβουλευτική γονέων Υπεύθυνοι Παιδοψυχίατροι: Χαριτίδου Σ. Ευμορφίλη – Καρατζένης Ε. Δημήτρης Δέχονται με ραντεβού: 28ης Οκτωβρίου 25, Ιωάννινα. Tηλ. 2651026590, 2651025029 κιν. 6946615985, 6972034331. E-mail: eumorfili@yahoo.com, dimkaratzenis@yahoo.com

KIMΩN TΣOYKANEΛHΣ

 ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΙ

 ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Π. ΖΩΗΣ

Παπάζογλου 3 (1ος όροφος) 453 32. Tηλ. ιατρείου: 26510-33326 - Kινητό: 6942-056871. Tηλ. οικίας: 26510-44921

ΜΙΧΑΗΛ-ΗΛΙΑΣ Ν. ΓΚΑΤΖΟΓΙΑΣ

Χειρουργική προσθίου ημιμορίου (καταρράκτης, πτερύγια), Laser αμφιβληστροειδή, Οπτικά πεδία, Παχυμετρία Κερατοειδούς, Παιδιατρικός εξοπλισμός, Ψηφιακή απεικόνιση βυθού. Δέχεται καθημερινά Δευτέρα - Παρασκευή από τις 09.00-14.00 και 18.00-21.00. Τετάρτη απόγευμα - Σάββατο με ραντεβού. 28ης Οκτωβρίου 6 (δίπλα στον ΟΤΕ) 3ος όροφος, Ιωάννινα. • Τηλ. 26510-65060, κιν.: 6944-654377.

Πνευμονολόγος - Φυματιολόγος • Ιατρείο βρογχικού άσθματος • Παρακολούθηση ασθενών με ΧΑΠ • Ιατρείο διακοπής καπνίσματος • Παρακολούθηση ασθενών με διαταραχές ύπνου • Λειτουργικός έλεγχος αναπνευστικού συστήματος • Μέτρηση αερίων αρτηριακού αίματος • Οξυμετρία • Καταγραφή νυχτερινής οξυμετρίας • Προεγχειρητικός έλεγχος. Μιχαήλ Αγγέλου 26 - Ιωάννινα. Τηλ.-Φαξ: 26510 79966, κιν.: 697 3228391 email: panzois@yahoo.gr. Δέχεται καθημερινά: Πρωί 09.00-13.00. Απόγευμα 18.00-21.00. Τετάρτη απόγευμα και Σάββατο πρωί με ραντεβού

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ι. ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ

ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΣ – ΦΥΜΑΤΙΟΛΟΓΟΣ • Πλήρης Λειτουργικός Έλεγχος Αναπνοής • Πληθυσμογραφία • Ανάλυση Αερίων Αίματος • Προεγχειρητικός Έλεγχος • Ιατρείο Διακοπής Καπνίσματος Καθημερινά: Πρωί 09:00 - 13:30, Απόγευμα 18:00 - 20:30. Δευτέρα και Τετάρτη απόγευμα με ραντεβού. Βλαχλείδη 9. e-mail: thanoskostoulas78@gmail.com. Τηλ.: 26510 64777, κιν. 6945 267006

ΝΙΚΑΣ ΑΛΕΞΙΟΣ, FEBO, MSc

ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΑΣ (Fellow of European Board of Ophthalmology) • MASTER in Health Care Management (MSc) • Μετεκπαιδευθείς στο Moorfields Eye Hospital, Λονδίνο, Αγγλία Χαριλάου Τρικούπη 13, 3ος όροφος, τηλ. 26510-30500. Το ιατρείο λειτουργεί: Δευτέρα-Παρασκευή: 09.00-13.30 & 18.00-21.00. Σάββατο πρωί: ειδικές Διαγνωστικές εξετάσεις (ραντεβού).

ΒΑΪΑ Θ. ΡΟΥΝΤΟΥ-ΥΦΑΝΤΗ

Χειρουργός Οφθαλμίατρος Σύγχρονο Οφθαλμολογικό Ιατρείο Ώρες λειτουργίας: πρωί από Δευτέρα έως Παρασκευή: 9.00-13.30 - απόγευμα Τρίτη - Πέμπτη - Παρασκευή: 18.00 - 20.30. Χαριλάου Τρικούπη 35, 4ος όροφος. Τηλ./Fax: 26511-17377 κιν.: 6973-691311

 ΕΙΔΙΚΟΙ ΠΑΘΟΛΟΓΟΙ IΩΑΝΝΗΣ Α. ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗΣ

Δέχεται Δευτέρα έως Παρασκευή. Πρωί: 11 π.μ. 1.30 μ.μ. - Απόγευμα (με ραντεβού): 6 μ.μ. - 8 μ.μ. Ιατρείο: 28ης Oκτωβρίου 49 (1ος όροφος). Τηλ. Ιατρείου: 26510-36039 • κινητό: 6945-399755

ΤΖΙΝΑ Δ. ΧΡΗΣΤΙΔΗ-ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, MD

ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΣ - ΦΥΜΑΤΙΟΛΟΓΟΣ Ιατρείο διακοπής καπνίσματος Έλεγχος αναπνευστικής λειτουργίας, Μέτρηση διαχυτικής ικανότητας, Αέρια αίματος, Προεγχειρητική εκτίμηση ασθενούς, Μελέτη ύπνου. Δέχεται καθημερινά: 9.00 - 17.00. Δωδώνης 24, 2ος όροφος. Τηλ. 2651003978, Κιν.: 6944-528253 e-mail:gchristidi@yahoo.gr

 ΡΕΥΜΑΤΟΛΟΓΟΙ

Dr. ΓΕΩΡΓΙAΔΗΣ Ν. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Ώρες λειτουργίας ιατρείου: Δευτέρα – Παρασκευή (9.00 – 14.00), απόγευμα (6-8 μ.μ.) Χαρ. Τρικούπη 24. Τηλ. 26510 26006, κιν.: 6932918877.

 ΨΥΧΙΑΤΡΟΙ

ΕΥΑΝΘΙΑ Μ. ΛΑΥΡΕΝΤΖΟΥ

ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ-ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ τ. Διευθύντρια εΣΥ Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής Κλινικής Ιωαννίνων. Εξειδικευμένη Συστημική Ψυχοθεραπεία ατομική - ομάδος ζεύγους - γονέων. Δέχεται με ραντεβού. Αραβαντινού 18, τηλ.: 26510-44838, κιν.: 6909187262, e-mail: evlavrentzou@yahoo.com

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α. ΔΗΜΟΣ

ΓEΩPΓIA MOIPOΠOYΛOY- ΛENTZAPH

ΖΩΗ Κ. ΜΗΤΡΟΓΙΑΝΝΗ

Δρ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Η. ΠΑΠΠΑΣ

Δέχεται καθημερινά: Πρωΐ: 9:00 π.μ. - 13.30 μ.μ. Απόγευμα: 6 - 8.30 το βράδυ (εκτός απόγευμα Τετάρτης) • Σάββατο πρωί με ραντεβού. Δ/νση: 28ης Oκτωβρίου 32 (πρώην Κλινική Δογορίτη). Τηλ. Ιατρείου: 26510-74470, Κινητό: 6973-691599

Διδάκτωρ Ιατρικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Τέως Επικ. Επιμελήτρια Β’ Παθολογικής Κλινικής ΠΓΝΙ

Δέχεται καθημερινά: πρωί 9:00-13:30 (Παρασκευή 11:00-14:00), απόγευμα 18:00-20:30 (ε-

ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ-ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ Μιχ. Αγγέλου 26 (έναντι βιβλιοπωλείου “Δωδώνη”) 1ος όροφος. Tηλ. 26510-75487 - iΩANNiNA Δέχεται με ραντεβού ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ-ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Σταδίου 10 (1ος όροφος) • Τηλ. 26510-27270 • email:pappavan gelis@htomail. com • Δέχεται με ραντεβού.


ΠPΩΪNOΣ ΛOΓOΣ να’χει όλα του τα μέρη ωραία. Το «Η ζωή, όπως ένα άγαλμα, πρέπει υδαίος άνθρωπος να μην αλλάσπο ο και άγαλμα χρειάζεται βάθρο στην καλή του προαίρεση. Το λιζει γνώμη, αλλά να μένει ακίνητος ινος στον άνθρωπο». έπα ο κι βάνι προσφέρεται στο Θεό Σωκράτης

Ύμνος προς την Αρετή «Ω αρετή πολύμοχθη στο γένος των ανθρώπων, εσύ είσαι τ’ ωραιότερο κυνήγι στη ζωή μας, για τη δική σου τη μορφή, παρθένα, στην Ελλάδα, καλόδεχτος κι ο θάνατος κι ο πόνος δίχως τέλος. Συ ωριμάζεις στο μυαλό μας τον καρπό αθάνατο, ή το γλυκό τον ύπνο». Αριστοτέλης «Μπροστά στην Αρετή, οι αθάνατοι θεοί, έβαλαν ιδρώτα δρόμος ανηφορικός, μακρύς και δύσβατος οδηγεί σ’ αυτή, για πρώτη φορά ωστόσο σαν αξιωθείς και φτάσεις πια στο τέλος του δρόμου, τότε, με όλες τις δυσκολίες, που παρουσιάζει, τον αισθάνεσαι εύκολο... και ξαλαφρώνεις». Ησίοδος

με την οποία εκδηλώνεται η εκούσια πράξη, με την οποία ο άνθρωπος, σα λογικό και κοινωνικό ον που είναι, συμμετέχει ενεργά στα κοινωνικά δρώμενα και στην πρακτική ηθική της ζωής. Ο πατέρας της ηθικής φιλοσοφίας, Σωκράτης, έλεγε: «Με τη θέλησή του κανείς δεν είναι κακός» (ουδείς εκών κακός). Και τόνιζε: «η Αρετή, είναι γνώση». Από αυτή, έλεγε, προκύπτει ότι η κακία πρέπει να ταυτίζεται με την άγνοια. 

ΕΛΠΙΔΑ • Η ελπίδα μοιάζει με άγκυρα: μας ακινητοποιεί, με την καθησυχαστική υπόσχεση, πως θα μας σώσει. • Περίεργο το λουλούδι της ελπίδας! Φυτρώνει πάνω σε ερείπια, κι ενώ του λείπει το εύφορο χώμα, αντί να ξεραθεί φουντώνει. • Η ζωή είναι ένα ύφασμα με στημόνι την ελπίδα και υφάδι τον πόνο (που ποτέ δεν σε ζεσταίνει όσο θα ήθελες). • Πανάκριβη ερωμένη η ελπίδα και άπιστη. • Μέλισσα η ελπίδα. Σου υπόσχεται μέλι και σου δίνει κεντρί. • Όλοι οι αδιέξοδοι δρόμοι θα’πρεπε «Αρετή, είναι η κίνηση να’χουν ένα όνομα: Οδός Ελπίδας. της ψυχής, προς το Θεό». Το λάδι που συντηρεί τη φλόγα της • (Πλωτίνος) ελπίδας δεν είναι λάδι της αλήθειας, αλλά της χίμαιρας. • Με το όχημα της ελπίδας ταξιδεύουμε ολοζωίς από την πίστη στην αλήθεια. Μα πόσα δρομολόγια δεν πήγαν χαμένα!.. Ιάσων Ευαγγέλου Από το θαυμάσιο βιβλίο του «ΨΗΦΙΔεΣ ιδεών» (1992)

«Ακόμα κι αν φορεί ρούχα ζητιάνας η αρετή, προκαλεί σεβασμό». Σίλερ «Αρετή δε, καν τις θάνη, ουκ απόλλυται». (Ρητό) «Ουκ εστίν αρετής κτήμα τιμιώτερον». (Κριτόλαος)

ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ, Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Ιωαννίνων επιστημονικά άρτια διάγνωση και αντιμετώπιση όλων των ψυχικών διαταραχών. εξειδίκευση στις ανθεκτικές περιπτώσεις, βελτιστοποίηση της φαρμακευτικής αγωγής, γνωσιακή - συμπεριφορική ψυχοθεραπεία. Χαριλάου Τρικούπη 28, 2ος όροφος. Τηλ. για ραντεβού: 6944-413495, 2651 305912 email: p.skapinakis@gmail.com

ΜΑΡΘΑ ΤΣΑΤΣΑΝΗ-ΝΟΥΣΙΑ Μ.D.

ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ Δέχεται: Δευτέρα - Παρασκευή 9-13.30 Απογεύματα με ραντεβού Δαγκλή 1, Ιωάννινα, Τ.Κ. 45444 Τηλ. - Fax: 26510-22322 - κιν.: 6977-579557 e-mail: mtsatsani@gmail.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Τ. ΧΡΗΣΤΟΥ

ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ-MSc Κοινωνικής Ψυχιατρικής Παν/μίου Ιωαννίνων Κοραή 13, 2ος όροφος, Ιωάννινα • ΔεΧεΤΑΙ Με ΡΑΝΤεΒΟΥ • Τηλ. ιατρείου 26510-25722 • Κινητό: 6973-029901

 ΩΡΛ-ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ ΕΪΝΤ Ι. ΑΝΤΑΜ

επεμβάσεις με υπερήχους - (Ανώδυνα, αναίμακτα και χωρίς νάρκωση) • Δέχεται καθημερινά πρωΐ: 9 - 13.00 & απόγευμα: 6 - 20.30. 28ης Οκτωβρίου 21 - 1ος όροφος - ΙΩΑΝΝΙΝΑ. Τηλ. ιατρείου: 75532, οικίας: 20577 - Κινητό: 6932-521398

AΘANAΣIOΣ EYAΓΓEΛOY ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΣ

Xειρουργεί με υπερήχους. 28ης Oκτωβρίου 45 Tηλ. ιατρ. 26510-20.258, οικ. 26510-45.006. Δέχεται καθημερινά 9-1 πρωί και 6-8.30 απόγευμα.

Dr. ΝΑΥΣΙΚΑ Β. ΖΙΑΒΡΑ-ΚΑΣΤΑΝΙΟΥΔΑΚΗ Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Μετεκπαιδευθείσα στο Charing Cross Hospital - imperial College του Λονδίνου • Ν. Δοσίου 8, Ιωάννινα - Τηλ.: (26510) 73528 Κινητό: 6974 - 498585 - e-mail: nziavra@ioa.teiep.gr

ΚΑΤΣΕΝΟΣ ΕΛ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος. ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΝΗΛΙΚΩΝ - ΠΑΙΔΩΝ. Μετεκπαιδευθείς στην ΩΡΛ Κλινική του Παιδιατρικού Παν/κού Νοσοκομείου Armand - Trousseau, Παρίσι • εργαστήριο Νευροωτολογίας Ακοολογίας • Τμήμα ενδοσκοπήσεων • Ιατρείο ΩΡΛ αλλεργίας • επεμβάσεις με ραδιοσυχνότητες. Δέχεται Καθημερινά από 9:00 - 14:00 & 17:30 - 20:30, Σάββατο μόνο με ραντεβού. Πλατεία Πάργης & Σμύρνης 2 (2ος όροφος), Ιωάννινα. Τηλ & Fax: 2651030006, κιν.: 6944 474555, email: info@katsenos.gr

ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ Α. ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Παπάζογλου 8 Δέχεται καθημερινά: πρωΐ 9.00 - 13.00, απόγευμα: 6.00 - 8.00, εκτός απογεύματος Τετάρτης • Τηλ.: 2651037747, κινητό 6945-296606

Dr ΝΟΥΣΙΑ Ε. ΧΡΙΣΤΙΝΑ-ΣΟΦΙΑ

Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Δημοκριτείου Παν/μίου Θράκης, τ. Επιμελήτρια Γ.Ν.Ι. «Γ. Χατζηκώστα» Χαριλάου Τρικούπη 13 - Ιωάννινα • Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή: 09.00 13.30, & 18.00-20.30 Τετάρτη απόγευμα: με ραντεβού για ειδικές διαγνωστικές και χειρουργικές πράξεις • Τηλ.-Fax: 26510-25696, κινητό 6946-460318 • email: csenousia@ yahoo.gr.

ΑΝΘΗ ΣΟΦΙΑΣ

 Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΤΟΥΚΑ

«Ο άνθρωπος, δεν αρμόζει να τιμά την ψυχή του με πράγματα (δώρα), που επιθυμεί... Να μην πέφτει δούλος του χρήματος ή της εξουσίας και να πουλάει, για όλ’ αυτά, ό,τι πιο πολύτιμο έχει μέσα του αγαθό! Όλο το χρυσάφι του κόσμου δεν είναι ισάξιο μπρος στην Αρετή! • Η αρετή, δεν χάνεται κι αν έρθει ο χρόνος... Κι αν ακόμα δεν υπάρχει το σώμα, κι όλα της γης το κορμί τα σκεπάζει όλα... Οι αξίζες ζουν!». Πλάτων

«Το άρωμα της αρετής εξαπλώνεται παντού και κατακλύζει όλους τους ανθρώπους». (Βούδας) «Αρετή, είναι η κίνηση της ψυχής, προς το Θεό». (Πλωτίνος) Τα μεγάλα πνεύματα των πρώτων καιρών έχουν προσπαθήσει επανειλημμένα να μας δώσουν να καταλάβουμε ποιο είναι το νόημα της Αρετής. Ο Πλάτων (427-347 π.Χ.) στο Φαίδρο του μας λέει: «Η αληθινή αρετή δεν είναι παρά ο εξαγνισμός των κάθε λογής παθών»... Και συνεχίζει: «Η αρετή δε γνωρίζει αφέντη. Καθένας θα πάρει ό,τι του ανήκει, ανάλογα με το πόσο την εκτιμά ή την περιφρονεί...». Ο μαθητής του, ο μεγάλος Αριστοτέλης (384-323 π.Χ.), στο έργο του «Ηθικά ευδήμεια», που είναι μια από τις τρεις πραγματείες του «Περί Ηθικής» (Ηθικά ευδήμεια, Ηθικά Μεγάλα και Ηθικά Νικομάχεια), στο ερώτημα τι είναι Αρετή, απαντά: «Η ηθική Αρετή, είναι πρακτική ενέργεια της ψυχής... Μια αρμονική ενέργεια της ψυχής απαλλαγμένη από αοριστίες, που προέρχονται από την υπερβολή ή της ελλείψεως». Σημειώνουμε: η αγαθή προαίρεση αποτελεί τη βάση πάνω στην οποία κτίζεται η ύψιστη μορφή της Αρετής, που αποτελεί τη μεγαλύτερη μορφή

προβληματισμός, θεματική σαφήνεια και επιγραμματική διατύπωση λόγου. Για την προσφορά του στα ελληνικά Γράμματα και τη συμβολή του στην πολιτιστική πρόοδο, έχει τιμηθεί με διακρίσεις. 

Φ ΙΛΟΣΟΦΙΚΑ Μεγάλες Αλήθειες της ζωής (Νο 14)

Διαχρονικές και πάνσοφες ρήσεις και νουθεσίες

ΠΕΤΡΟΣ ΣΚΑΠΙΝΑΚΗΣ, ΜD, MPH, PhD

Σελ. 11η

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Βούδας: Η ελπίδα, είναι κάτι βασικό, για τον άνθρωπο, γιατί ο άνθρωπος δεν είναι αρκετά γενναίος, ώστε να υπάρχει χωρίς αυτή. Βίας: Το πιο γλυκό πράγμα, για τον άνθρωπο, είναι η ελπίδα. Αριστοτέλης: Η ελπίδα, είναι το όνειρο ενός ξυπνητού ανθρώπου. Ευριπίδης: Οι ελπίδες τρέφουν τους κατατρεγμένους. Ουέλς: Xωρίς ελπίδα η ζωή του ανθρώπου μοιάζει με μια νύχτα ατέλειωτη. Σέλλεϋ: Η ελπίδα σβήνει, μα δεν πεθαίνει. Δουμάς: Η ελπίδα, είναι ο καλύτερος γιατρός που έχω γνωρίσει. Καρτέσιος: Η έλλειψη ελπίδας, προς τη ζωή, είναι έλλειψη ελπίδας προς τον άνθρωπο και το Θεό. Έριχ Φρομ: Η ελπίδα είν’ ένας δυνατός άνεμος, που σαρώνει τα πάντα. Λύττον: Η ελπίδα υπόσχεται με τρυφερότητα: «Θα περιμένω». Φίλες και φίλοι, η ελπίδα είναι η πιστή σύντροφος της ζωής μας. Είναι το γλυκό όνειρο, που μας συντροφεύει σ’ όλα τα βήματα της ζωής μας. Είναι μια σανίδα σωτηρίας, μέσα στη φουρτουνιασμένη θάλασσα της ζωής. Είναι φως, που μας οδηγεί, όπως ο φάρος φωτίζει κι οδηγεί τους ναυτιλομένους σ’ ασφαλείς θάλασσες και λιμάνια. Χωρίς αυτή, είμαι βέβαιος, πως ο άνθρωπος, θα είχε επιδείξει πολύ λιγότερα απ’ αυτά που καυχάται ότι έχει («Η ελπίδα οδηγεί στη δράση, είναι μια τεράστια δημιουργική δύναμη κι αποτελεί την αρχή όλων των σχεδίων μας», λέει ο Γάλλος γιατρός, βιολόγος και στοχαστής Αλεξίς Καρέλ, βραβείο Νόμπελ 1912). Και το σπουδαιότερο, όπως λέει και μεγάλος διανοητής, Ουέλς: «Χωρίς ελπίδα, η ζωή του ανθρώπου θα έμοιαζε με μια νύχτα ατέλειωτη...». «Ελπίδα, ως στην καταχνιά, / αχτίδα στο σκοτάδι, του πόνου η γιατριά, / ζωής, χαράς, σημάδι». Ανώνυμος ποιητής Φίλες και φίλοι, με βάση τα παραπάνω, ας ενστερνιστούμε: α) Τη σοφή ρήση των Ρωμαίων: «dum spiro spero» (εφόσον ζω ελπίζω και β) Την πάνσοφη ρήση του θυμόσοφου λαού μας: «η ελπίδα πεθαίνει τελευταία».

Ο Ιάσων ευαγγέλου (φιλολογικό ψευδώνυμο του ευαγγέλου ευαγγελίου), γεννήθηκε στο Βόλο το 1926. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Ιατρική (πτυχίο 1954) και Φιλοσοφία (πτυχίο 1974). Παρουσιάστηκε στα Γράμματα το 1962 και από τότε προσφέρει στο λογοτεχνικό χώρο ένα σημαντικό έργο, που το χαρακτηρίζει φιλοσοφικός, ηθικός και αισθηματικός

Γιατροί και Κλινικές των Ιωαννίνων ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΙ-ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΙ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Ν. ΣΑΒΒΑΣ

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος. Προγράμματα Διατροφής για Παχυσαρκία. Παθολογικές καταστάσεις (Αναιμίες - Υπέρταση - Διαβήτης - Ανορεξία), Υπερλιπιδαιμίες. Αθλητές. εγκυμοσύνη. Διαθέτει μηχάνημα λιπομέτρησης. Δευτ-Παρ.: 9:30-3:00 και 6:00-8:30. Τετάρτη απόγευμα κλειστά. Σάββατο με ραντεβού. 28ης Οκτωβρίου 49, 1ος όροφος. Τηλ. 26510 34534, Κιν.: 6936 952163, Email: georgiousavvas@gmail.com

ΖΑΜΠΙΡΑ ΧΡ. ΜΕΛΙΝΑ, MSc, pGDip

Πτυχιούχος ΑεΙ του Μητροπολιτικού Πανεπιστημίου του Λονδίνου (LONDON METROpOLiTAN UNiVERSiTY). Μεταπτυχιακό στην Αθλητική Διατροφολογία και ειδική στον ΖΑΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ. Διαθέτει τα πιο εξελιγμένα μηχανήματα ΛΙΠΟΜεΤΡΗΣΗΣ και ΑξΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΜεΤΑΒΟΛΙΣΜΟΥ. Αναλαμβάνει παιδική και ενήλικη ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ, καθώς και δίαιτες για κάθε περίπτωση. Βλαχλείδη 5, Ιωάννινα. Τηλ. 26510-71119.

ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

εφαρμοσμένα Προγράμματα Διατροφικής Αγωγής & Υποστήριξης Προγράμματα διατροφής για: • Υγιεινή διατροφή • Παχυσαρκία • Ανορεξία • Αθλητές • εγκυμοσύνη - Θηλασμό • Παθολογικές καταστάσεις (υπερλιπιδαιμίες, διαβήτης, ανορεξία) • Έλεγχος σωματομετρήσεων (λιπομέτρηση, έλεγχος βασικού μεταβολισμού μυικής μάζας, έλεγχος υγρών σώματος). Χαρ. Τρικούπη 4, 2ος όροφος, Ιωάννινα • Τηλ. / Fax: 26510-20380, Κιν.: 6944-632466 • email: apostolis_theoharous@hotmail.com

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Φ. ΚΑΤΣΑΜΑΝΗ, M.Sc (Med.Sc)

Πτυχιούχος ΑεΙ • Μεταπτυχιακό στην Κλινική Διατροφή • Πανεπιστήμιο Γλασκώβης – Σκωτία. Member of Nutrition Society UK. Μέλος Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων. εξεΤΑΣΗ ΜεΤΑΒΟΛΙΣΜΟΥ • ΛΙΠΟΜεΤΡΗΣΗ • ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΙΚΟΥ ΒΑΡΟΥΣ • ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΟΛεΣ ΤΙΣ ΗΛΙΚΙεΣ • εΓΚΥΜΟΣΥΝΗ • ΘΗΛΑΣΜΟΣ • ΠΑΘΗΣεΙΣ. Δευτέρα και Τετάρτη 10.00 έως 17.00. Τρίτη Πέμπτη - Παρασκευή 10.00 έως 14.00 και 18.00 έως 21.00. Σάββατο με ραντεβού. Πυρσινέλλα 6 Ιωάννινα, τηλ. 26510-20210 και κιν. 6941585838. Σε ειδικές περιπτώσεις επισκέψεις κατ’ οίκον, www.diaitologos.gr.

ΕΥΓΕΝΙΑ Η. ΠΕΤΡΙΔΗ

Μεταπτυχιακές Σπουδές στο Μεταβολισμό NUMESI-PARIS 7 • Φυσιολογικές Παθολογικές Καταστάσεις • Παχυσαρκία • Νευρική Ανορεξία • Παιδική - εφηβική Διατροφή • εγκυμοσύνη • Αθλητισμός. Φ. Τζαβέλλα 2 - Ιωάννινα - Τηλ. & Fax: 26510-76211, Κιν.: 6984-046488 - e-mail: evipetridi@hotmail.com

 ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ

ΚENTΡΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ MAΛΛIOY XPIΣTINA

Εργοθεραπεία – Λογοθεραπεία – Ειδικό Παιδαγωγικό Δέχεται καθημερινά έναντι Αεροδρομίου Τηλ. κέντρου: 26510 63985 - κιν. 6937 814113 www.ergotherapia-ioannina.gr

ΜΕΘΕΞΗ - Πρότυπο Κέντρο Εργοθεραπείας Λογοθεραπείας Μαθησιακών δυσκολιών ψυχολογικής υποστήριξης ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΟΝΤΟΔΗΜΟΥ Τηλ.: 6941-509757

ΤΑΤΙΑΝΑ ΣΑΪΝΗ

Τηλ.: 6941-476855, Νέα Ζωή, Μέλανδρα. Τηλ.-Fax: 26510-25508 - Κιν.: 6941-474677

 ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΙΠΠΑΣΙΑ

NIKOΣ Γ. TΣOMΠIKOΣ MIKPOBIOΛOΓOΣ Xαρ. Tρικούπη 6 Tηλ: Iατρείου 22.657 Oικίας: 74.186

ΣYMBEBΛHMENΟΣ ME OΛA TA TAMEIA

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΛΩΛΗ

εκπαιδευθείσα στο pECS Γνώστης ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας • Μαθησιακές δυσκολίες • Δυσλεξία • Διαταραχές Φώνησης & Ροής της ομιλίας • Διάχυτες Αναπτυξιακές Δια/χές • Αυτισμός • εξελεκτικές Αρθρωτικές, Φωνολογικές και Γλωσσικές Δια/χές • Βαρηκοΐα - Κώφωση • Νοητική Υστέρηση • Νευρολογικές Παθήσεις • Σύνδρομα. Συνεδρίες κατ’ οίκον, κιν. 6944-558596

ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΟΥ ΟΛΓΑ

Απόφοιτος ΤεΙ Ηπείρου. Αναλαμβάνει: αξιολόγηση και αποκατάσταση ατόμων με διαταραχές λόγου-γλώσσας όπως αρθρωτικά, δυσλεξια, μαθησιακές δυσκολίες, τραυλισμός, νοητική υστέρηση και άλλα, όπως και διάφορα σύνδρομα. Συνεδρίες κατ’ οίκον. Τηλ. 6978-188864

ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ ΙΠΠΑΣΙΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ – ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ – ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΠΡΟΤΥΠΟ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΣΤΕΡΓΙΟΥ MSc

• Πρόληψη-Διάγνωση-Αποκατάσταση Διαταραχών Λόγου-Ομιλίας-επικοινωνίας & Κατάποσης (Δυσφαγία) σε παιδιά & ενήλικες (Αρθρωση, Μαθησιακές δυσκολίες, Τραυλισμός, Βαρηκοΐα - Κώφωση, Διάφορα Σύνδρομα, εγκεφαλικές βλάβες & αποκατάσταση έπειτα από ατύχημα). • εκπαιδευμένοι στη μέθοδο pecs. Μέλος Συλλόγου Λογοπαθολόγων Λογοθεραπευτών ελλάδος. • Χρήση διαγνωστικών μέσων κατάλληλων για την έγκαιρη αξιολόγηση καθώς και επιστημονικού θεραπευτικού υλικού για τη σωστή αποκατάσταση. • Συμβουλευτική γονέων. • Δεκτά όλα τα ασφαλιστικά ταμεία. Χ. Κάτσαρη 31, Ιωάννινα, τηλ. 2651301832, κιν. 69550278606955869393

Καθηγήτρια Ειδικής Φυσικής Αγωγής, Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην Ειδική Αγωγή, Υπ. Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Ιωαννίνων, Μετεκπαιδευθείσα στην Θεραπευτική Εκπαιδευτική Ιππασία και στην Ιπποθεραπεία στο BadWildungen Γερμανίας • Απευθύνεται σε άτομα με εγκεφαλική παράλυση, πολλαπλή σκλήρυνση, βλάβες νωτιαίου μυελού, ορθοπεδικές παθήσεις, κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, παθήσεις ΚΝΣ, αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια, μυικές παθήσεις αλλά και σε άτομα με αυτισμό, νοητική υστέρηση, προβλήματα συμπεριφοράς, μαθησιακές δυσκολίες, ψυχικές διαταραχές, σύνδρομο Down, υπερκινητικότητα, τύφλωση – κώφωση. εθνικής Αντίστασης 1, Κατσικάς Ιωαννίνων, Τηλ. 6936-892931

 ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ

ΓΙΟΥΛΗ ΠΑΠΑΤΟΛΗ - ΑΛΕΞΙΟΥ

Eιδικός στις διαταραχές Λόγου, Φωνής και Ομιλίας. Μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Λογοπεδικών, Μέλος του Διεθνούς Συλλόγου Λογοπεδικών και Φωνιάτρων Πυρσινέλλα 21, τηλ. γραφείου 2651020720, κινητό 6944-728974

ΕΛΕΑΝΝΑ ΒΙΡΒΙΔΑΚΗ, M.S., CCC-SLp

Πτυχιούχος Παν/μίου Βοστώνης, ΗΠΑ Master - Παθολογία Λόγου & Ομιλίας • ειδικός στις Διαταραχές Λόγου, Ομιλίας, Σίτισης - Κατάποσης (Δυσφαγία) • Μέλος Αμερικάνικου (Α.S.H.A.) & Πανελληνίου Συλλόγου Λογοθεραπευτών • Διδάσκουσα Σχολής Λογοθεραπείας ΤεΙ Ιωαννίνων. Δέχεται με ραντεβού. Χαρ. Τρικούπη 5, 1ος όροφος • Τηλ. 2651032467, κιν: 6978-777297 • e-mail: info@virvidaki.gr.

ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΠΕΙΡΟΥ

Λογοθεραπεία - εργοθεραπεία - Ψυχολογική Στήριξη για παιδιά και ενήλικες

ΜΑΡΙΑ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, M.Sc, MRCSLT,

επιστημονική Υπεύθυνη Μετεκπαιδευθείσα στην Αγγλία, City University London ειδικός στις διαταραχές Λόγου, Φωνής, Ομιλίας και Κατάποσης. Κερκύρας 5, Ιωάννινα, τηλ. 2651067320, κιν. 6986180630. Δεκτά όλα τα ταμεία

Ρήνα Χριστιάνα-Λιβέρης Διονύσης

 ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ

ΓΚΑΖΙΑΝΗ Α. ΕΛΕΝΗ, ΜSc

ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ ΑΘΗΝΩΝ, MASTER ΣΤΗΝ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

• ΠΡΟΤΥΠΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕΣΗΣ ΚΑΙ ΑΥΧΕΝΑ-ΑΠΟΣΥΜΠΙΕΣΗ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗΣ ΣΤΗΛΗΣ DOc DEcOMPRESSION ενδείκνυται για παθήσεις: κήλες μεσοσπονδύλιων δίσκων, εκφυλισμένοι δίσκοι, κυκλοτερή προβολή δίσκων, λέπτυνση δίσκων, εκφυλισμένες αρθρικές επιφάνειες, οσφυαλγία, αυχεναλγία, ισχιαλγία • ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΠΟΝΟΥ HILTERAPIA® Θεραπεία HILT®: ΝΕΑ θεραπευτική προσέγγιση του πόνου με τη θεραπεία HILT®(Υψηλής ενέργειας Θεραπεία Laser). Ασφαλής και ανώδυνη θεραπεία, που εγγυάται βέλτιστα και μακροχρόνια αποτελέσματα από το πρώτο 15λεπτο της θεραπείας. Απευθύνεται στις περισσότερες επώδυνες καταστάσεις και αθλητικά τραύματα, όπως: οσφυαλγία, αυχεναλγία, ισχιαλγία, παθολογίες αρθρώσεων, οστεοαρθρίτιδα γόνατος, διαστρέμματα, τενοντοπάθειες, κακώσεις μηνίσκων και συνδέσμων, μυϊκές θλάσεις, χονδροπάθειες κ.α. • ΚΡΟΥΣΤΙΚΟΣ ΥΠΕΡΗΧΟΣ (επικονδυλίτιδα, τενοντώδεις ασβεστοποιήσεις, άκανθα πτέρνας, πελματιαία απονευρωσίτιδα, τροχαντηρίτιδα κ.λ.) Χρησιμοποιούνται παράλληλα ηλεκτ/πεία, υπέρηχος, διαθερμία, μαγνητικά πεδία, CpM κ.α. Σύμβαση με όλα τα ταμεία • Ώρες λειτουργίας: 8.3014.30 • Διεύθυνση: Αγίας Μαρίνας 12 (δίπλα στην Αγροτική Τράπεζα Καλούτσιανης). Τηλ.:26510-24111, 6976493035

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΥΤΣΑΜΑΝΗΣ

ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ, Cert MDT Μηχανική διάγνωση και θεραπεία σπονδυλικής στήλης (μέθοδος McKENZiE) Δέχεται καθημερινά από 9.00-13.00 και 17.30-21.30 (Σάββατο με ραντεβού). Μανάρη 5 (3ος όροφος) - πάνω από το Άλσος. Τηλ. 26510-33377, Κινητό: 6944-467572

ΠETPOΣ B. KΩΣTOYΛAΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ-ΚΑΘΗΓ. ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Mετεκπαιδευθείς στο North Jees Hospital Aγγλίας Διεύθυνση: Γερακάρη 2 (πλατ. Πάργης). Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή 9-1 (πρωί) - 6-9 απόγευμα. Σάββατο πρωί κατόπιν ραντεβού. Tηλ. Φυσικ/ρίου: 2651077304, Oικίας: 26510-30328, Kινητό: 6945-890366

ΜΑΝΤΖΙOΣ Κ. ΘΕOΔΩΡOΣ

ΦΥΣΙΚOΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ, Cert. MDT Μηχανική διάγνωση και θεραπεία οσφύος / αυχένα, μυοσκελετικών παθήσεων, μέθοδος McKENZiE. Ώρες λειτουργίας καθημερινά 9-13.30 και 17.3021.00 (Σάββατο με ραντεβού), 28ης Οκτωβρίου 45, 1ος όροφος. Τηλ. 26510-38355 & κιν. 6932-158566 www.mckenziemdt.org

NΑΝΤΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ ΑΤΕΙ ΛΑΜΙΑΣ

Σύγχρονοι μέθοδοι θεραπείας: • Αυχενικό Σύνδρομο • Οστεοαρθρίτιδα - Αρθρίτιδες • Οσφυαλγία - Ισχιαλγία • Ημικρανία • Μηνίσκοι Κακώσεις Συνδέσμων • Διαστρέμματα - Θλάσεις • επικονδυλίτιδα • Κύφωση - Σκολίωση • Νευραλγίες - Παρέσεις - Παραλύσεις • Μεταγχειρητικές Δυσκαμψίες. Χρησιμοποιούνται: Ηλεκτροθεραπείες, Υπέρηχοι, Διαθερμίες, Laser, Ηλεκτρομαγνητικά πεδία, CpM, POWER PLATE (Όργανο σύγχρονης γυμναστικής). CΥBEX (ΝεΟ). DEEP OSCILLATION (ΝεΟ - μηχάνημα αποκατάστασης αθλητικών κακώσεων). Φυσικοθεραπεία, Κινητική Αποκατάσταση. Ώρες Λειτουργίας Καθημερινά: 09.00 - 14.30 & 16.30 - 21.00 Σάββατο κατόπιν ραντεβού Θεραπείες κατ’ οίκον. Βαλαωρίτου 4 (πλησίον Άλσους) Ιωάννινα Τηλ.: 26510-22338 Κιν.: 6945 593717

ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΤΣΕΠΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ • Φυσικοθεραπείες • Ηλεκτροθερα-

πεία / Laser / Υπέρηχοι • εξειδικευμένος σε αθλητικές κακώσεις • Θεραπεία με την μέθοδο pNF για νευρολογικές παθήσεις • Μυοχαλαρωτικά μασάζ • Fango Massage • Medical Hot Stone • Σύγχρονα όργανα για ευεργετική γυμναστική • ειδικά προγράμματα για μυϊκή ενδυνάμωση • Δευτέρα - Παρασκευή: 8.30 14.00 & 17.30 - 21.30 Μαρίκας Κοτοπούλη 64 (Ριζάρειος Πολιτεία - ισόγειο) Τηλ. - Fax: 26510-72120 - κιν. 6947456737

ΤΣΟΥΝΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Φυσικοθεραπευτής - Καθ. Φυσικής Αγωγής Υπερσύγχρονο φυσικοθεραπευτικό κέντρο

Αντιμετωπίζονται άμεσα μυοσκελετικά προβλήματα και αποκατάσταση μεταχειρουργικών καταστάσεων: Όπως: Ολική αρθροπλαστική γόνατος - ισχύου • στροφέων ώμου • πρόσθιος χιαστός - μηνίσκος • κατάγματα - διαστρέμματα - μεταταρσαλγίες (διόρθωση στάση σώματος κατόπιν ειδικών πάτων) • προβλήματα μέσης - αυχένα • επικονδυλίτιδες - τενοντίτιδες - περιαρθρίτιδες • θλάσεις • ημικρανίες • όλες οι νευρολογικές παθήσεις Θεραπείες κατ’ οίκον - Σύμβαση με ΕΟΠΥΥ Καθημερινά: 9-1 και 5-9. Λαμπρίδου 9, ισόγειο. Τηλ.: 26510-42288 - email: pplateioannina@yahoo.gr

 ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ

ΛΑΠΠΑ Χ. ΒΑΣΙΛΙΚΗ

Ειδ. Αναλυτική κ’ Συστημική ΠαιδιώνΕφήβων-Ενηλίκων Δέχεται με ραντεβού, Χ. Τρικούπη 10, 1ος όροφος. Τηλ. επικοινωνίας 6986-701233

ΓΕΡΑΣΙΜΟΥΛΑ (ΜΙΝΑ) ΜΠΡΟΥΜΟΥ

Συμβουλευτική Ψυχολόγος, M.Sc. Ομάδες Σχολών Γονέων. Δέχεται με ραντεβού. 28ης Οκτωβρίου 19 (ισόγειο) (έναντι ΟΤε) Ιωάννινα. Τηλ.: 6938-900415. e-mail: broumou_mina@hotmail.gr

ΠΑΝΤΟΥΛΑ ΕΛΕΟΝΩΡΑ

Σύμβουλος ζευγαριών - Συντονίστρια - εκπαιδεύτρια Σχολών Γονέων (εξελικτικό Σύστημα Μαρίας Χουρδάκη). Διαταραχές Άγχους, Πουλίτσα 3 κ’ Κουγκίου (πίσω από τα Δικαστήρια). Τηλ.: 6974-022088 e-mail: mercytime@gmail.com Δέχεται με ραντεβού


Σελ. 12η

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ στο Σουλόπουλο 6 αγροτεμάχια συνολικής έκτασης 22 στρεμμάτων. Πληρ. τηλ.: 6941-461026 και 26510-45584. ΟΙΚ/12549 ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο 413 τ.μ. περιοχή Μέλανδρα με συντελεστή δόμησης 0,50. Πληρ. τηλ. 6938-919791 και 6936569710. ΟΙΚ/12761 ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο 1.100 τ.μ., με παλαιά πέτρινη διώροφη οικοδομή, στην Πλατανιά Ιωαννίνων. Πληρ. τηλ. 6972769665. ΟΙΚ/12779 Στα ΣΥΒΟΤΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ πωλούνται 11 στρεμ. με θέα το Ιόνιο. 800 μέτρα από το λιμάνι των Συβότων. Από αυτά τα 4,5 στρεμ. είναι άρτιο και οικοδομήσιμο. Πωλείται σε τιμή ευκαιρίας. Πληρ. 26510-79450 και 6972-647712. ΟΙΚ/12833 ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο στο νέο οικισμό Άγιο Νικόλαο Ελεούσας, 1074 τ.μ., άρτιο και οικοδομήσιμο, περιφραγμένο, εφαπτόμενο σε δρόμο. Πληρ. τηλ. 6945-899734. ΟΙΚ/13007 ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο 1.700 τ.μ. περίπου, άρτιο και οικοδομήσιμο με παλιό πέτρινο σπίτι 68 τ.μ. σε κεντρικό δρόμο στον οικισμό ΜΟΛΥΒΑΔΙΑ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ Δήμου Δωδώνης. Πληρ. 6977 478519, 210 6026370. ΟΙΚ/13015 ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ: α) Στα Σύβοτα Θεσπρωτίας έκταση 6 στρεμμάτων (κοντά στο γήπεδο) με θέα τη θάλασσα, κατάλληλο για οικοδομική επιχείρηση ή φωτοβολταϊκά. β) Οικόπεδο 191 τ.μ. σε απόσταση μόλις 500 μέτρα από τη θάλασσα. Πληρ. τηλ. 0043-512579434 και 0043-69911089840. ΟΙΚ/13066

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ

ισόγειο γωνιακό κεντρικό κατάστημα ΑΜΕΣΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ σε κομβικό σημείο με πρόσοψη 15 μέτρων σε τέσσερις δρόμους, επί των οδών Σπύρου Λάμπρου και Χρήστου Πάτση στην Πλατεία Πάργης. Ενδείκνυται κυρίως για εταιρίες ενεργειακών συστημάτων θέρμανσης και κλιματισμού ως και εξωτερικής θερμομόνωσης κτιρίων (κέλυφος), παραϊατρικές, κινητής τηλεφωνίας, διαφημιστικές ως και ειδών ευρείας κατανάλωσης. (ισόγειο 50 τ.μ., πατάρι 25 τ.μ., υπόγειο 35 τ.μ.)

Πληρ. τηλ.: 6981-130040

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ

σε τιμή ευκαιρίας, λόγω αναχωρήσεως, τρία ποτιστικά αγροκτήματα, 5,5 - 4,2 και 3,5 στρεμμάτων, στον κάμπο της Λαψίστας, κατάλληλα για πτηνοτροφεία. Πληροφορίες τηλ. 26510-25443.

ΠΩΛΕΙΤΑΙ αγροτεμάχιο στο Γερακάρι 1.000 τ.μ. (33Χ33) δίπλα από το Γκράν Σαράι, με θέα όλο το λεκανοπέδιο. Πληρ. στο τηλ. 6996-913207. Τιμή πολύ προσιτή. ΟΙΚ/13112 ΒΙΠΕ Ιωαννίνων, οικόπεδο 2.400 τ.μ. (30Χ80) μπαζωμένο, έτοιμο για οικοδομή, αξία αγοράς 68.040 ευρώ ΠΩΛΕΙΤΑΙ μόνο 50.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6979-332679. ΟΙΚ/13115

ΠΩΛOYNTAI διαμερίσματα, δυάρια, τριάρια, τεσσάρια, στην Eλεούσα Iωαννίνων. Πληρ. τηλ. 6944792801. AK/5962 ΠΩΛΕΙΤΑΙ διαμέρισμα 80 τ.μ., 1ου ορόφου, στο κέντρο της πόλης, ανακαινισμένο, με πάρκινγκ. Πληρ. τηλ. 2651066243. ΑΚ/12780 ΠΩΛΕΙΤΑΙ μεζονέτα παραθαλάσσια στο Κανάλι Πρέβεζας στον οικισμό των γιατρών. Πληρ. τηλ. 6956423686. ΑΚ/12894 ΠΩΛΕΙΤΑΙ μεζονέτα καινούργια ετοιμοπαράδοτη, 109 τ.μ. συν 60 τ.μ. ημιυπόγειο σε 200 μέτρα οικόπεδο, εντελώς ανεξάρτητη, στα Καρδαμίτσια, κοντά στο Δημοτικό. Πληρ. τηλ. 6977398023 και 26510-68020. ΑΚ/12909 ΠΩΛΕΙΤΑΙ διαμέρισμα 50 τ.μ., ρετιρέ, σε πολύ καλή κατάσταση με μεγάλη βεράντα στο σαλόνι και δύο μικρότερες στην κουζίνα και στο υπνοδωμάτιο, στον 5ο όροφο, οδός Θωμά Οικονόμου 14, Νέο Ψυχικό, Αθήνα. Πληρ. 6940-906410. ΑΚ/12936 ΕΥΚΑΙΡΙΑ: Πωλείται ισόγειο κατάστημα 45 τ.μ., ανακαινισμένο, διαμπερές επί της Κουγκίου 31, Κέντρο, Ιωάννινα. Διαθέτει δύο ξεχωριστά δωμάτια, WC με μπάνιο, κουζίνα, πατάρι καινούργια πρόσοψη και δύο εισόδους. Δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί και ως κατοικία. Τιμή: 38.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6979-671397. ΑΚ/12982 ΠΩΛΕΙΤΑΙ στην Αθήνα (Ιπποκράτους και Λεωφ. Αλεξάνδρας) ισόγειο διαμέρισμα 53 τ.μ., εσωτερικό, ήσυχο, ηλιόλουστο, φωτεινό, σε τιμή ευκαιρίας 39.000€, κατάλληλο για φοιτητές. Πληρ. τηλ. 6947006210. ΑΚ/12987

ΠΩΛΕΙΤΑΙ κατάστημα κεντρικό, νεόκτιστο, επί της οδού Αβέρωφ, επιφάνειας 110 τ.μ. με υπόγειο φωτισμένο 110 τ.μ. Πληρ. τηλ.: 6944-297472

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

κτήμα εκτάσεως 11 στρεμ. εξ αδιαιρέτου ομαλό και τετραγωνισμένο στη θέση «Χατζήμπεη» δίπλα από το πολυκατάστημα «ΜΕΤΡΟ» και με άμεση πρόσβαση στην περιφερειακή οδό.

Πληροφορίες στα τηλ. 26510-49787 & 26510-25733

Πωλούνται ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΓΚΑΡΣΟΝΙΕΡΕΣ – STUDIOS 27,5 τ.μ στον 1o όροφο πολυκατοικίας με αποθήκη επί της οδού Ευεργετών περιοχή Αρχιμανδρειού - Ζωσιμαίας και 38 τ.μ στον 1o όροφο πολυκατοικίας με αποθήκη επί της παρόδου Καστρισόια πλησίον Ζωσιμαίας Σχολής

Πληρ. τηλ. 6974-498668 (Τεχνικό Γραφείο)

ΠPΩΪNOΣ ΛOΓOΣ

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ

 Πολυτελείς μονοκατοικίες στην Αγία Σοφία με θέα τη λίμνη Μεζονέτες και διαμερίσματα στην Ανατολή Κεντρικά διαμερίσματα Διαμερίσματα και καταστήματα στο ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΟΠΛ. ΠΟΥΤΕΤΣΗ 12 Τηλ: 26510-32210 Fax: 26510-33210 E-mail: sales@cosmotechniki.co.hol.gr

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ακίνητο 90 τ.μ., μονοκατοικία, στην οδό Κουρεμένου 4 στα Ιωάννινα. Πληρ. τηλ. 26510-55007 και 6977-784151. ΑΚ/12991 ΠΩΛΕΙΤΑΙ παραδοσιακή μονοκατοικία 70 τ.μ. περίπου, σε οικόπεδο 850 τ.μ., πλησίον της κεντρικής πλατείας, στο χωριό Δικόρυφο (Δίκορφο) Αν. Ζαγορίου, σε τιμή ευκαιρίας. Πληρ. τηλ. 210-2918284 και 6937078235. ΑΚ/13013 ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ α) Νεόδμητο τριάρι οροφοδιαμέρισμα Α’ ορόφου στα Καρδαμίτσια με πάρκινγκ, αποθήκη, ανεξάρτητο λεβητοστάσιο, αυλή αποκλειστικής χρήσης, χωρίς κοινόχρηστα και β) Μεζονέτα (υπό κατασκευή) γωνιακή τριών επιπέδων 170 τ.μ. συμπεριλαμβανομένου του υπογείου, στα Καρδαμίτσια σε οικόπεδο αποκλειστικής χρήσης 200 τ.μ. Πληρ. 26510 71631 και 6944 736944. ΑΚ/13021 ΚΑΡΑΒΑΤΙΑ σε τριώροφη οικοδομή 6 διαμερισμάτων πωλείται διαμέρισμα 99 τ.μ., 2ου ορόφου, σχεδόν καινούργιο. Έχει 2 υπνοδωμάτια, κουζινοτραπεζαρία, σαλονοτραπεζαρία, αποθήκη, αυτόνομη θέρμανση, parking, κέντρο - απόκεντρο. Τιμή ευκαιρίας! Πληρ. τηλ. 26510-22048, 210-6918945 και 6938-438188. ΑΚ/13064 ΠΩΛΕΙΤΑΙ γκαρσονιέρα 32 τ.μ., σαν ΔΥΑΡΑΚΙ, πολυτελούς κατασκευής, δίχωρη, με ξεχωριστή κρεβατοκάμαρα, μεγάλη ντουλάπα, μεγάλο μπάνιο, με μπόιλερ, αυτόνομη θέρμανση, θωρακισμένη εξώπορτα και μεγάλο τετραγωνισμένο μπαλκόνι 12 τ.μ., στην περιοχή Γηροκομείου 1ος όροφος, κατασκευής 2004 με θερμομόνωση. Πληρ. τηλ. 6947322718. ΑΚ/13098

ENOIKIAZΟΝTAΙ: α) Διαμέρισμα 100 τ.μ. επί της οδού Βηλαρά 73, 2ος όροφος, ανακαινισμένο, με τζάκι. β) Κατάστημα 240 τ.μ. με πατάρι 100 τ.μ., που μπορεί να χωριστεί στα δύο, κατάλληλο για ΚΕΚ ή Φροντιστήριο, στην ΚΑ’ Φεβρουαρίου 11, στο Τζαμί Καλούτσιανης. γ) Κατάστημα 50 τ.μ. στην οδό Δημ. Χατζή 73. Πληρ. τηλ. 26510-29105, 2651051629 και 6946-285823. EN/52

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Δυάρι κεντρικό στην περιοχή Κουραμπά. Αυτόνομη θέρμανση σε καινούργια οικοδομή με διπλά τζάμια

Πληρ. τηλ.: 26510 22243

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ: α) ισόγειο διαμέρισμα τεσσάρι χωρίς κοινόχρηστα, αυτόνομη θέρμανση στη Νέα Ζωή. β) Διαμέρισμα τριάρι 87 τ.μ. με υπόγειο πάρκινγκ στην πυλωτή με πλήρη αυτονομία θέρμανσης στο Κάτω Νεοχωρόπουλο. Πληρ. τηλ.: 2651075515 - 6944-424110. ΕΝ/12374 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ κατάστημα στην οδό Αγίας Μαρίνης 54, έναντι Πνευματικού Κέντρου, κοντά στην Λαϊκή Αγορά, 25 τ.μ., ισόγειο, 25 πατάρι, 25 υπόγειο, σε πολύ καλή τιμή. Πληρ. τηλ.: 26510-28050, κιν.: 6974-718390. ΕΝ/12450 ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ τριάρι, 1ος όροφος, Μητροπόλεως και Άννης Κομνηνής 4. Πληρ. τηλ.: 6943 - 404704, 26510 32626, 26510 - 27334. ΕΝ/12456 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ κατάστημα 145 τ.μ. επί της οδού Κενάν Μεσσαρέ 24, Πληρ. τηλ. 6972-769665. ΕΝ/12778 ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ 5 γραφεία στην οδό Ν. Ζέρβα 4-6, στο Β’ κτίριο, στον 1ο όροφο. Το ένα είναι 50 τ.μ. και τα άλλα 30 τ.μ. το καθένα. Ενοικιάζονται είτε μεμονωμένα είτε ως ενιαίος χώρος. Πληρ. τηλ. 6944-783076. ΕΝ/12886 ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΖΗΤΕΙΤΑΙ διαμέρισμα 55-65 τ.μ. στην πόλη (κατά προτίμηση περιοχή “Ζευγάρια”). Τηλ. 6972 246067 κ. Βασίλης. ΖΗΤ/12934 ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ: α) τριάρι διαμέρισμα με αυτονομία θέρμανσης, β) κατάστημα - αποθήκη, Λουκή Ακρίτα (πίσω από το S/M ΜΑΣΟΥΤΗΣ, Γ. Παπανδρέου), 300 μέτρα από το ΚΤΕΛ. Πληρ. τηλ. 6937-268751. ΕΝ/12973 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ μεζονέτα 90 τ.μ. (με σοφίτα) στην Ελεούσα, 3 κρεβατοκάμαρες, 2 WC, μεγάλα μπαλκόνια με θέα, αυτόνομη θέρμανση, χωρίς κοινόχρηστα. Πληρ. τηλ. 26510-63620 και 6945-489030. ΕΝ/12978 ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ γκαρσονιέρες στο κέντρο της πόλης, 52 τ.μ., 35 τ.μ. και 20 τ.μ. αντίστοιχα. Πληρ. τηλ. 26510 25445, 6945 582857. ΕΝ/12995 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ α) ημιυπόγεια γκαρσονιέρα 22,5 τ.μ. σε νεόκτιστη οικοδομή, με αυτονομία θέρμανσης, τέρμα Δωδώνης, στα φανάρια αριστερά, οδός Ικάρων και Ευριπίδου γωνία. β) Ενοικιάζεται στον ίδιο χώρο κλειστό Parking. Πληρ. τηλ. 26510-72559 και 6942531234. ΕΝ/12988

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γκαρσονιέρα επιπλωμένη, καινούργια, αυτονομία θέρμανσης, μπόιλερ, ΧΩΡΙΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΑ στην περιοχή ΞΕΝΙΑ, για φοιτητές-τριες. Πληρ. 690 6878152

6945-151866

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Οικόπεδο 9,35 στρεμ. επί της Ε.Ο. Ιωαννίνων - Αθηνών με φάτσα 95 m, πριν από το Εμπορικό Πάρκο και τα ΕΠΙΠΛΑ ΠΑΠΠΑΣ. Πληροφ. τηλ.

6932-396397

ΗΠΕΙΡΟΚΑΤ Α.Ε. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ α. Πωλείται οικόπεδο αμφιθεατρικό στην Πλαταριά Θεσπρωτίας 600 τ.μ. με Σ.Δ. 0,5. β. Πωλούνται μεζονέτες, καταστήματα, διαμερίσματα τριάρια και δυάρια 90 τ.μ. και 50 τ.μ. αντίστοιχα στην Πλαταριά Ηγουμενίτσας. γ. Πωλείται μεζονέτα 75 τ.μ. με 40 τ.μ. υπόγειο διαμορφωμένο σε διαμέρισμα με πάρκινγκ και 80 τ.μ. κήπο στην Πάργα. δ. Πωλείται μεζονέτα στην παραλία Βράχου, 80 τ.μ. και 40 τ.μ. υπόγειο νόμιμο. ε. Πωλούνται νεόδμητα διαμερίσματα 87 τ.μ. στο Κάτω Νεοχωρόπουλο και μεζονέτα ανεξάρτητη 125 τ.μ. με κήπο 200 τ.μ. ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΩΔΩΝΗΣ 21 - ΙΩΑΝΝΙΝΑ Τηλ. 26510-75515

6944-424110

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Επιχείρηση ΨΙΛΙΚΑ-ΤΣΙΓΑΡΑ-ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ, σε λειτουργία, οδός Παπαναστασίου 32, Βρυσούλα Ιωαννίνων, λόγω συνταξιοδότησης.

ΠΛΗΡ. 6932656297

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ α) ΨΥΓΕΙΟ ΝΤΟΥΛΑΠΑ ΔΙΦΥΛΛΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ & β) ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΠΙΑΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ, ΣΕ ΑΡΙΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

ΠΛΗΡ. ΤΗΛ.: 6945-430740

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

διώροφη οικοδομή (σπίτι - μαγαζί) στο Ροδοτόπι με 600 τ.μ. οικόπεδο. Είναι γωνιακό με απεριόριστη θέα πάνω στο δρόμο (αποθήκη - γκαρσονιέρα). Πληρ. τηλ. 6942-612751

κτήμα 8,5 στρεμμάτων πίσω από την EXPRESS SERVICE, 150 μέτρα από τον κόμβο της Εγνατίας Οδού. Πληροφορίες τηλ.

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ μικρό μαγαζάκι στην Σιώζιου Κυπρίου 9 (ιστορικό κέντρο της πόλης). Πληρ. τηλ. 6932797464. ΕΝ/12999 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ τριάρι 80 τ.μ. Ακαδημίας 3 (κέντρο), 1ος όροφος, 2 κρεββατοκάμαρες, λιβιγκρουμ, χωριστή κουζίνα, μπάνιο, κεντρική θέρμανση. Πληρ. τηλ. 26510-25665 και 6940-557317. ΕΝ/13000 ΣΤΟ ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟ, πίσω από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και πολύ κοντά στα κτίρια Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννινων ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ μεζονέτα 110 τ.μ. με τζάκι αερόθερμο, άριστη θερμομόνωση, αυτονομία θέρμανσης, μπόιλερ. Το σπίτι περιλαμβάνει καθιστικό, κουζίνα WC, μεγάλες βεράντες, δύο υπνοδωμάτια, μπάνιο. Ακόμη αποθήκη, κελάρι και γκαράζ μικρού αυτοκινήτου. Η μεζονέτα αποτελεί τμήμα κτιρίου τριών διαμερισμάτων μέσα σε μεγάλο οικόπεδο-κήπο. Εξυπηρετείται τακτικότατα από λεωφορεία Πανεπιστημίου-Νοσοκομείου. Τηλ. επικοινωνίας 6942 685529. ΕΝ/13004 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ κατάστημα στο ιστορικό κέντρο της πόλης στον πεζόδρομο Καλλάρη 46, 12 τ.μ. με υπόγειο 12 τ.μ., πρόσφατα ανακαινισμένο. Πληρ. 6976-413107. ΕΝ/13005 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γκαρσονιέρα στο κέντρο. Τηλ. ιδιοκτήτη 6945897799. ΕΝ/13006 ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ δύο δυάρια ισόγεια, σε νεόκτιστη οικοδομή, με αυλή και χώρο στάθμευσης, αυτονομία θέρμανσης, στην περιοχή Φιλοθέη, δίπλα από την Ίωνος Δραγούμη και κάτω από το Γ.Ν. «Χατζηκώστα». Πληρ. τηλ. 6948-073022. ΕΝ/13012 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ μεζονέτα γωνιακή 120 τ.μ. στα Καρδαμίτσια με υπόγειο, αυτονομία θέρμανσης, τζάκι, κήπο, γκαράζ. Πληρ. 6980 174387, 26510 66501. ΕΝ/13031

κεντρικό διαμέρισμα (οδός Κωστή Παλαμά 5, 3ος όροφος, δίπλα στο Grand Serai - ΞΕΝΙΑ) σε άριστη κατάσταση, 92 τ.μ., αποθήκη και parking.

Πληρ. τηλ.: 6932-914777

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 1) ΓΚΑΡΣΟΝΙΕΡΕΣ – ΓΡΑΦΕΙΑ, ΠΡΟΣΟΨΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΑΒΕΡΩΦ, 1ΟΣ ΟΡΟΦΟΣ, 35 Μ2 ΚΑΙ 45 Μ2 2) ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΣΤΟΥΣ ΑΣΠΡΑΓΓΕΛΟΥΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΜΕ ΠΡΟΣΟΨΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ 300 Μ2 ΜΕ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΞΕΝΩΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΛΕΤΗ ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΕΣΠΑ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ : 6944-297472

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Κατάστημα 174 τ.μ. περίπου με υπόγειο και πατάρι, Ανεξαρτησίας 14 Πληροφ. τηλ.

6951-818176

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα τριάρι 80 τ.μ., ανακαινισμένο, σε κεντρικό σημείο της πόλης, στην οδό Αγ. Μαρίνης 24, με πάρκινγκ, ηλιακό θερμοσίφωνα και κουφώματα αλουμινίου με διπλά ηχομονωτικά τζάμια. Τηλ. 6942 670910. ΕΝ/13036 ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ γκαρσονιέρα δίχωρη και σοφίτα δυάρι, με αυτονομία θέρμανσης, στις αρχές Αμπελοκήπων, πίσω από το 3ο Λύκειο. Πληρ. τηλ. 6939628635. ΕΝ/13037 ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ στην περιοχή Βοτανικού ισόγειες καινούργιες γκαρσονιέρες 28 τ.μ. και 33 τ.μ., με αυτονομία θέρμανσης, χωρίς κοινόχρηστα και κοντά σε στάση αστικού, ΜΟΝΟ για φοιτήτριες και φοιτητές. Πληρ. τηλ. 26510-36027 και 6949-877051. ΕΝ/13050 ΔΥΑΡΙ 70 τ.μ. στον 1ο όροφο, ενοικιάζεται, στην οδό 8ης Μεραρχίας 19, άνωθεν Λιμνοπούλας, με αυτονομία θέρμανσης. Πληρ. τηλ. 6942488750. ΕΝ/13051 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γκαρσονιέρα επιπλωμένη, με αυτονομία θέρμανσης απέναντι από τα JUMBO, σε πολύ καλή τιμή. Πληρ. τηλ. 24310 39051, 6946 214354. ΕΝ/13061 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ τριάρι 95 τ.μ. στον πρώτο όροφο με αυτονομία θέρμανσης, boiler, αυλή, στα Καρδαμίτσια. Πληρ. τηλ. 6974 068431. ΕΝ/13062 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γκαρσονιέρα επιπλωμένη 30 τ.μ. αυτόνομη θέρμανση, χωρίς κοινόχρηστα στην περιοχή Ανατολής. Τηλ. 6946 983522. ΕΝ/13063 ΚΑΡΑΒΑΤΙΑ σε τριώροφη οικοδομή 6 διαμερισμάτων ενοικιάζεται διαμέρισμα 99 τ.μ., 3ου ορόφου, σχεδόν καινούργιο. Έχει 2 υπνοδωμάτια, κουζινοτραπεζαρία, σαλονοτραπεζαρία, αποθήκη, αυτόνομη θέρμανση, parking, κέντρο απόκεντρο. Πληρ. τηλ. 2651022048, 210-6918945 και 6938438188. ΕΝ/13065 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ δυάρι για μία ή δύο φοιτήτριες, περιοχή Αγίας Αικατερίνης, κοντά στο Λύκειο Ζωσιμαίας. Πληρ. τηλ. 6958-007520 και 6937-120394. ΕΝ/13074 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ δυάρι 40 τ.μ. στους Αμπελόκηπους ΧΩΡΙΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΑ. Πληρ. τηλ. 26510-71310 και 6936743756. ΕΝ/13077 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Γραφείο 25 τ.μ. ισόγειο, Σουλίου και Καραολή (γωνία). Πληρ. 26510-94283, 6949 738650. ΕΝ/13086

ENOIKIAZETAI γραφείο 30 τ.μ. στην οδό Πυρσινέλλα 5, 3ος όροφος, με αιρκοντίσιον, WC με προθάλαμο, κατάλληλο και για συστέγαση. Τιμή ενοικίου 200-220 ευρώ. Πληρ. τηλ.: 26510-91864

6948-081589

ENOIKIAZETAI ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ στην παραλία Πρέβεζας δύο επιχειρήσεις νυχτερινής διασκέδασης: α) Ένα Ελληνάδικο και β) Ένα CLUB Μόνο σοβαρές προτάσεις.

Πληρ. στο τηλ. 6946-080255

γκαρσονιέρα 35 τ.μ. επί της οδού Μ. Μπότσαρη 13 Τηλ. 26510-71167

ENOIKIAZETAI στο κέντρο της πόλης οδός Αβέρωφ 10, διαμέρισμα 90 τ.μ., κατάλληλο και για Γραφεία. Πληρ. τηλ.: 6944-294404

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ

κατάστημα στην οδό Ιεράρχου Γερβασίου 49, συνέχεια της Μητροπόλεως (εκκλησίας). Ισόγειο 230 τ.μ., πατάρι 110 τ.μ., υπόγειο 84 τ.μ. (σύνολο 424 τ.μ.). Χώρος έμπροσθεν καταστήματος 90 τ.μ. (αποκλειστικά ιδιωτικός).

Πληρ. τηλ. 26510-23459 και 6942-050690

ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΗΤΑ! ΑΓΟΡΑ - ΕΝΕΧΥΡΟ ΧΡΥΣΩΝ & ΑΣΗΜΕΝΙΩΝ ΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ, ΚΟΣΜΗΜΑΤΩΝ, ΛΙΡΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΠΟΛΥΤΙΜΩΝ (Με κρατική άδεια) Πληροφορίες κ. Βασίλης Πλατεία Δημοκρατίας και Γούναρη 2 (Έναντι ρολογιού) Τηλ. 6987-554105 και 2651-402097


ΠPΩΪNOΣ ΛOΓOΣ

ΣΤΟΥΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΥΣ, όπισθεν Πυροσβεστικής, πλησίον στάσης αστικών λεωφορείων, σε απόσταση 50 μ. από το S/M ΑΒ Βασιλόπουλος, ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 28 τ.μ., πρώτου ορόφου με μπαλκόνι και κλιματιστικό ψύξης-θέρμανσης, πολύ χαμηλά κοινόχρηστα. Τηλ. 6986636140 και 6948-411336. ΕΝ/13087 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ δυάρι στους Αμπελόκηπους, 47 τ.μ., ημιεπιπλωμένο (προαιρετικά), με ελάχιστα κοινόχρηστα, σε καλή τιμή. Πληρ. τηλ. 6947-203257. ΕΝ/13090 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ τριάρι 100 τ.μ., με αυτόνομη θέρμανση και χωρίς κοινόχρηστα, στα Καρδαμίτσια. Πληρ. τηλ. 6938-854314. ΕΝ/13092 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ τριάρι 82 τ.μ., 2ος όροφος, με κλιματιστικά INVERTER, με πάρκινγκ και αποθήκη, Μεγ. Αλεξάνδρου, κατάλληλο και για φοιτητές -τριες. Πληρ. τηλ.6972-408779. ΕΝ/13099 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ τριάρι άνετο διαμπερές στον 1ο όροφο, με αποθήκη, Σαμουήλ 55 Πλάτανος. Πληρ. τηλ. 26510-23322. ΕΝ/13102 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα τριάρι, ΚΑ’ Φεβρουαρίου 158. Πληρ. τηλ. 2651078334 και 6984-924911. ΕΝ/13103 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα ισόγειο 130 τ.μ., με αυλή, αυτονομία θέρμανσης, Φιλ. Εταιρείας 52 Καρδαμίτσια. Πληρ. τηλ. 26510-31841, κιν. 6945327912. ΕΝ/13104 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ δυάρι ισόγειο 50 τ.μ., Δομπόλη 6, λογική τιμή. Πληρ. τηλ. 26530-31378 και 6976-068668. ΕΝ/13105 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ δυαράκι στη Δροσιά, Κ. Λεπενιώτη 13 Ιωάννινα, με αυτονομία θέρμανσης, τζάκι, αυλή (πράσινο) και πάρκινγκ. Πληρ. τηλ. 26510-45917. ΕΝ/13107

ΠΩΛΕΙΤΑΙ kawasaki z 750 2007, 20.000 χιλιόμετρα, τελικό remus hexacone, bagster, σε πολύ καλή κατάσταση φυλασσόμενο σε γκαράζ. Τιμή 4.800 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6948-186010

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γραφείο 25 τ.μ. επί της οδού Ν. Ζέρβα 2, 4ος όροφος. Τιμή προσιτή και διαπραγματεύσιμη. Πληρ. κ. Μιχάλης, τηλ. 2651020640, 26510-42257 και 6978649389. ΕΝ/13108 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ τριάρι διαμέρισμα με αυτονομία θέρμανσης, Δεξαμενής 28. Πληρ. τηλ. 26510-33616. ΕΝ/13110 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γκαρσονιέρα στο κέντρο, δίπλα από τα Goody’s 33 τ.μ., 3ος όροφος, ανακαινισμένη, επιπλωμένη με ηλεκτρικές συσκευές και Air-Condition. Πληρ. τηλ. 6977-786466, 6973-789933. ΕΝ/13113 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γκαρσονιέρα στην περιοχή Πλ. Ομήρου, σε νεόκτιστη πολυκατοικία, 1ος όροφος. Πληρ. τηλ. 6946-143100 (ώρες 3 μ.μ. - 8 μ.μ.). ΕΝ/13116 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα τριάρι στο κέντρο του ΚΑΤΣΙΚΑ, με αυτονομία θέρμανσης και δυνατότητα χρήσης ξυλόσομπας. Πληρ. τηλ. 6936-136697. ΕΝ/13117

ΖΗΤΕΙΤΑΙ προσωπικό για Ελληνικό εστιατόριο στην Γερμανία, με ικανοποιητικό μισθό, ασφάλεια και διαμονή. Πληρ. τηλ. 6976-934661. ΖΗΤ/13084 ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ Λογιστής του ΤΕΙ Ηπείρου κάτοχος Lower UNIVERSITY of CAMBRIDCE και πιστοποιητικό ECDL core, με εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις, ζητεί εργασία. Τηλ. επικ.: 6942-419633. ΖΗΤ/13093 ΚΥΡΙΑ αναλαμβάνει τη φύλαξη μικρών παιδιών (εντός πόλεως) Τηλ. επικ. 6945-147206. ΖΗΤ/13097 ΖΗΤΕΙΤΑΙ κοπέλα έως 35 ετών, για γραμματειακή υποστήριξη, επικοινωνιακή, ευχάριστη, με καλή γνώση Αγγλικών και πολύ καλό χειρισμό Η/Υ. Υπεύθυνος: Πάντας Κων/νος. Τηλ. 6936-903710. ΖΗΤ/13100 ΚΥΡΙΑ Ελληνίδα ζητά εργασία ως οικιακή βοηθός ή για καθαρισμό γραφείων. Πληρ. τηλ. 6942-869702. ΖΗΤ/13106 ΚΥΡΙΑ ζητά εργασία σε κουζίνα εστιατορίου (λάντζα) ή στην καθαριότητα. Πληρ. τηλ. 6978-255306. ΖΗΤ/13109 ΖΗΤΕΙΤΑΙ νέος-α με γνώσεις Λογιστικής, Η/Υ, σχεδίου, άριστη γνώση Αγγλικών και προϋπηρεσία. Αποστολή Βιογραφικού στην Τ.Θ. 38 Ιωάννινα. ΖΗΤ/13114

ΖΗΤΕΙΤΑΙ Η Δ. ΖΙΩΓΑΣ Διαφημιστική Ζητά ΠΩΛΗΤΗ -ΤΡΙΑ Τηλ. επικοινωνίας 26510-94094 (από 12:00 έως 14:00)

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ

καθαρισμό τζακιών και καμινάδων για την καλή λειτουργία τους και τη δική σας ασφάλεια σ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα. Κάνουμε επίσης καθαρισμό και επισκευή σομπών Πέλετ. Πληρ. Βασίλης Γκάλγκος: τηλ. 6973 057750

Σελ. 13η

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

ΓΥΝΑΙΚΑ με εμπειρία για εργαστήριο Ζαχαροπλαστικής Απαραίτητη προϋπηρεσία Πληροφορίες τηλ. 6934-679326

Eπισκευάζονται παλιά ρολλά και συναρμολογούνται παντός είδους έπιπλα (ντουλάπια, ντουλάπες, κουζίνες), τοποθέτηση πατωμάτων laminate και αναπαλαίωση επίπλων.

Πληροφορίες - τηλέφωνα: 26510-37415 και 6977-508049 κ. Κώστας

ΚΥΡΙΑ ζητά εργασία να φροντίζει ηλικιωμένα άτομα, εντός πόλης. Πληρ. τηλ. 6941-468400. ΖΗΤ/13118

ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΗΤΑ!! Με αγορά ή ενέχυρο χρυσών, ασημένιων κοσμημάτων, νομισμάτων, λιρών και άλλων πολύτιμων. Φύλαξη με ασφάλεια σε τραπεζική θυρίδα (με κρατική άδεια). Ξεχασμένα χρυσαφικά στο συρτάρι; Εκμεταλλευτείτε το άμεσα. Πληρ. κ. Βασίλης, 6987-554105 και 2651402097. ΔΙΑ/12043 ΠΩΛΕΙΤΑΙ άδεια ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ ΟΠΑΠ σε κεντρικό σημείο της πόλης (χωρίς οικονομικά βάρη προς τρίτους). Πληρ. τηλ. 6944-415047. ΔΙΑ/12792 ΠΩΛΕΙΤΑΙ επιχείρηση video club με πλήρη εξοπλισμό και έτοιμο πελατολόγιο. Πληρ. τηλ. 6978-877093. ΔΙΑ/12928 ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ στα Ιωάννινα, πωλείται, νόμιμος, με όλο τον εξοπλισμό, εγκαταστάσεις αναμεταδότη και studio μη καπνιστών. Μεγάλη εμβέλεια. Όλα τα μηχανήματα είναι σε άριστη κατάσταση. Τιμή 16.950. Πληρ. τηλ. 6937-301766. ΔΙΑ/12938 ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ νάυλον κατεβατά σε άριστη κατάσταση, λόγω ανακαίνισης. Πληρ. τηλ. 6986-731841. ΔΙΑ/13091 ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ Ισπανικές κουβέρτες καινούργιες σε τιμή ευκαιρίας. Διαστάσεις 2,40Χ2,00 μ. Πληρ. 6944-762695. ΔΙΑ/13096

ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ φιλόλογος με ειδίκευση στη νοηματική γλώσσα και σε μαθησιακές δυσκολίες, παραδίδει μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού - Γυμνασίου - Λυκείου. Υπεύθυνη προετοιμασία. Τιμές προσιτές. Πληρ.: 695-6994367. ΜΑΘ/12318

Καθηγήτρια Αγγλικών με πολυετή φροντιστηριακή πείρα παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα Αγγλικής Γλώσσας όλων των επιπέδων. Τιμές προσιτές.

Τηλέφωνα επικοινωνίας 6947-418115 & 26510-30509 ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΡΑΜΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΜΠΕΙΡΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑ ΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΜΠ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΑ ΟΛΙΓΟΜΕΛΗ (ΕΩΣ 3 ΑΤΟΜΑ) ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6974-631410

Έφη Μακρή

Ιδιαίτερα Φιλολογικά Μαθήματα

Ηλίας Χούσος

Ιδιαίτερα Μαθήματα Φυσικής Για όλες τις τάξεις Γυμνασίου και Λυκείου Υπεύθυνα και στη σωστή τιμή

Τηλέφωνα: Ε. Μακρή: 6937908519 Η. Χούσος: 6937037525

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ παραδίδει Μαθηματικά και Φυσική σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου. Τιμές ιδιαίτερα προστές. Πληρ. 6949 738650, 6944 332726. ΜΑΘ/12825 ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Φυσικός, απόφοιτος του Α.Π.Θ. παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Πολύ προσιτές τιμές. Παρέχονται δωρεάν σημειώσεις. Πληρ. τηλ. 6944502113. ΜΑΘ/12968 ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ Οικονομικών Επιστημών με εμπειρία στη διδασκαλία παραδίδει μαθήματα: 1) Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (Γ’ Λυκείου). 2) Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων (Γ’ Λυκείου). 3) Μαθηματικά (Δημοτικού Γυμνασίου). Παρέχονται δωρεάν σημειώσεις. Τιμές ιδιαίτερα προσιτές. Πληρ. τηλ. 6942-529713. ΜΑΘ/12972 ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΑΣ παραδίδει μαθήματα Φυσικής σε μαθητές Λυκείου και σε φοιτητές. Τηλ. 6986003871. ΜΑΘ/13025 ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Φιλόλογος με μεταπτυχιακές σπουδές παραδίδει μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού Γυμνασίου - Λυκείου. Τιμές προσιτές. Πληρ. τηλ. 6978-515486, email: alexandratzo@ hotmail.com. ΜΑΘ/13042 ΒΙΟΛΟΓΟΣ διδάκτωρ Παν/μίου Ιωαννίνων παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου. Τιμές προσιτές. Πληρ. τηλ. 6946178769. ΜΑΘ/13055 ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Η/Υ και Πληροφορικής του Πολυτεχνείου Πατρών με μεγάλη διδακτική και φροντιστηριακή πεί-

ΦΥΣΙΚΟΣ με μεταπτυχιακό στη Διδακτική της Φυσικής παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα. Τηλ. 6974759754

ΓΕΡΜΑΝΙΔΑ ΚΥΡΙΑ που ζει χρόνια στην Ελλάδα αναλαμβάνει τη φύλαξη μικρών παιδιών και τη δημιουργική απασχόλησή τους. Αναλαμβάνει επίσης, αν υπάρχει σχετικό ενδιαφέρον, και την εκμάθηση της γερμανικής γλώσσας Πληρ. τηλ. 6945 720972

ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Αγγλικής γλώσσας παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα αγγλικών όλων των επιπέδων σε προσιτές τιμές. Παρέχεται δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό. Πληρ. τηλ. 697-4154692. ΜΑΘ/13080 ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Αγγλικών, με πείρα, απόφοιτος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσ/νίκης, παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε χαμηλές τιμές. Ειδικές τιμές για γκρουπ 2-3 ατόμων και μαθητές επιπέδου Junior. Πληρ. τηλ. 6948-632314. ΜΑΘ/13083 ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ απόφοιτος Κλασικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου, αναλαμβάνει επίσης την προετοιμασία μαθητών Γ’ Λυκείου στα Αρχαία Ελληνικά, Λατινικά. Παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ σημειώσεις. Τιμές ιδιαίτερα προσιτές. Πληρ. τηλ. 6942-824641. ΜΑΘ/13088 ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων αναλαμβάνει με υπευθυνότητα την μελέτη και προετοιμασία μαθητών Δημοτικού, καθώς επίσης και την φύλαξη νηπίων για δημιουργική απασχόληση. Τηλ. επικ. 6957-341599. ΜΑΘ/13094 ΦΥΣΙΚΟΣ με πολυετή εμπειρία και μεταπτυχιακό τίτλο στη Διδακτική της Φυσικής, παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Τηλ. 6974-759754. ΜΑΘ/13111

Από ΝΕΟ Ι. ΚΤΕΟ ζητούνται: Α) Προϊστάμενος / υπεύθυνος λειτουργίας Ι. ΚΤΕΟ (Τεχνικός Διευθυντής) Β) Ελεγκτές γραμμών ελέγχου Απαραίτητη προϋπηρεσία για τις θέσεις ευθύνης. Πιστοποίηση άδειας ελεγκτή θα ληφθεί υπόψη. Αποστολή βιογραφικού στο info@ikteopapadopoulos.gr Πληροφορίες στο τηλ. 26510-55660 (11.00 π.μ. με 13.00 καθημερινά)

Πτυχιούχος Φυσικής, υποψήφιος Master (MSc) στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα της "Διδακτικής με Νέες Τεχνολογίες" του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με μετεκπαίδευση στο Massachusetts Institute of Technology (MIT) της Αμερικής και μεγάλη εμπειρία, παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα Φυσικής και Μαθηματικών σε μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου. Διδασκαλία με χρήση Νέων Τεχνολογιών. Κάλυψη κενών από προηγούμενες τάξεις. Προετοιμασία για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις. Παρέχεται υποστηρικτικό υλικό δωρεάν. Συχνά τέστ-επαναλήψεις. Τιμές ιδιαίτερα προσιτές - διευκολύνσεις. Πληροφορίες: 6949 84 92 84

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΥΝΑΜΗ! AKHΣ PENTZEΠHΣ υ ες το ο ιτυχί ν δυ ις επ Για τ ΤΤΟ έγινα Τ1 ΑΝ Ο στο Λ πές στον μ εκπο

ρα προετοιμάζει μαθητές Γ’ Λυκείου στο μάθημα «Ανάπτυξη εφαρμογών σε προγραμματιστικό περιβάλλον». Τιμές προσιτές. Τηλ. 6977-530730. ΜΑΘ/13056 ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ Κλασικής Ειδίκευσης (Αρχαία, Λατινικά) με εμπειρία, καταρτισμένη σε θέματα ειδικής αγωγής (τελειόφοιτη μεταπτυχιακού) και με μεταπτυχιακό στη νεοελληνική Γλώσσα, παραδίδει μαθήματα σε μαθητές δημοτικού, γυμνασίου, λυκείου και ΕΠΑΛ. Τιμές από 6 ευρώ. Τηλ. επικοινωνίας 6981-120326. β) ΑΠΟΦΟΙΤΗ Μαθηματικός του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με εμπειρία και μεταπτυχιακή φοιτήτρια παραδίδει μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου και ΕΠΑΛ. Τιμές από 6 ευρώ. Τηλ. επικοινωνίας 6982-071375. ΜΑΘ/3068 ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ με μεταπτυχιακές σπουδές στις Παιδαγωγικές Επιστήμες και εργασιακή εμπειρία στη δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση, παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα οικονομικών μαθημάτων Λυκείου (Α.Ο.Θ. Α.Ο.Δ.Ε.). Τιμές προσιτές. Τηλ. 6942901291. ΜΑΘ/13073 ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα Αρχές Οικονομικής Θεωρίας και Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων σε μαθητές Γ’ Λυκείου. Παρέχεται πλούσιο υλικό σημειώσεων. Τιμές προσιτές. Τηλ. 6946-374620. ΜΑΘ/13079

ΜΕΛΛΟΝΤΟΛΟΓΟΣ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ με όλες τις εταιρίες και τις εταιρίες χαμηλού κόστους (Ryanair - Easy jet – Astra – Niki - Sky) ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΠΛΟΙΩΝ με όλες τις εταιρίες

Για τα ΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ Η οικογένεια Ρεντζέπη από το 1950 έχει δημιουργήσει το πανίσχυρο ΦΥΛΑΧΤΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ φέρνοντας την ευτυχία σε χιλιάδες ανθρώπους.

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ στην Ελλάδα και το Εξωτερικό

ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ!!! ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΝ ΚΑΤΕΤΑΞΑΝ ΠΡΩΤΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ 4 - 7 ΗΜΕΡΩΝ από 237 ευρώ

Ο Διάσημος Μελλοντολόγος επισκέπτεται τα Ιωάννινα και δέχεται προσωπικά ραντεβού.

Τηλ. Επικ.: 6932-973197 Γραφείο Αθηνών: 210-8813945 www.rentzepis.gr

ΔΙΑΚΟΠΕΣ στην Ελλάδα ενδεικτικές τιμές ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ Χαλκιδική από 13 ευρώ την ημέρα Κέρκυρα από 15 ευρώ την ημέρα Ρόδος από 18 ευρώ την ημέρα Ζάκυνθος από 15 ευρώ την ημέρα

ΕΚΔΡΟΜΕΣ σε Σκανδιναβία - Ρωσία - Άγιοι Τόποι - Κωνστ/πολη - Μαγιόρκα κ.α.

(Ειδικές τιμές για 50 ετών και άνω)

28ης Οκτωβρίου 17Α - απέναντι από τον ΟΤΕ (εντός Στοάς)


Σελ. 14η (Β’ ΜΕΡΟΣ) Κυρία Ρεπούση, ενοχλημένος ο Πρωθυπουργός της χώρας μας, κ. Αντώνης Σαμαράς, από τις επιθέσεις αριστερών βουλευτών εναντίον της εθνικής μας ταυτότητας (μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεσθε και σεις κ. Ρεπούση, διεκδικώντας πρωτεύοντα ρόλο) αφιέρωσε μια σχετική παράγραφο κατά την ομιλία του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (7-9-2013). Τόνισε λίαν εμφατικά, ότι ορισμένοι, δήθεν ευρωπαϊστές βάλλουν κατά της ιστορίας που διδάσκεται στα σχολεία και θέλουν να την ξαναγράψουν. Θύμισε ότι, οι ίδιοι κύκλοι αμφισβητούν τη θρησκευτική μας παράδοση. Διακήρυξε ότι, για να είσαι καλός Ευρωπαίος, δεν υπάρχει κανένας λόγος να εγκαταλείψεις την εθνική και θρησκευτική κληρονομιά σου. Και δείχνοντας την απόφασή του να εμποδίσει την αλλοίωση της παιδείας μας, εστράφη προς τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο λέγοντας: «Σεβασμιώτατε αυτά τελείωσαν». Πρόσθεσε δε ότι οι ευρωπαϊκοί λαοί σέβονται την εθνική τους ταυτότητα, ενώ, οπότε αποκόπηκαν από τις ρίζες τους, δεν ωφελήθηκαν. Πράγματι οι οπαδοί του εθνομηδενισμού, του αφελληνισμού και της αποχριστιανοποιήσεως χρησιμοποιούν πολύ συχνά την Ευρώπη ως πρόσχημα για το γκρέμισμα των ιερών και των οσίων του Έθνους μας. Και αυτό είναι άδικο και ανεπίτρεπτο καθ’ όσον η Ευρώπη ουδέποτε ζήτησε να σβήσουμε το θρήσκευμα από τα δημόσια έγγραφα, ούτε να ξαναγράψουμε την Ιστορία με φιλοτουρκικό πνεύμα, ούτε βεβαίως ζήτησε να μετατρέψουμε τα θησκευτικά σε ένα ανούσιο πολυπολιτισμικό συνοθύλευμα θρησκειολογικών πληροφοριών. Στην Ευρώπη επικρατεί το ομολογιακό και όχι το θρησκειολογικό μάθημα των θρησκευτικών. Στα σχολεία που η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) ιδρύει και χρηματοδοτεί για τα παιδιά των υπαλλήλων της, τα Ελληνόπουλα διδάσκονται από την α’ δημοτικού τα ορθόδοξα θρησκευτικά και με ύλη πλουσιότερη από αυτή των δημοτικών σχολείων μας. Μιλώντας για την Ευρώπη, κρίνω σκόπιμο να μεταφέρω τις απόψεις ενός σπουδαίου Έλληνα μελετητή του ευρωπαϊκού πνεύματος. Ο αείμνηστος Παναγιώτης Κανελλόπουλος, φιλόσοφος και πολιτικός του προηγούμενου αιώνος, υπογράμμιζε ότι η αποκοπή μας από τις χριστιανικές ρίζες μπορεί να οδηγήσει σε ακρότητες, βία και ολοκληρωτισμούς. Έγραφε σχετικά: «Η πιο προγραμματισμένη και τραγικότερη άρνηση της ανεκτικότητας σημειώθηκε στις ώρες εκείνες της ιστορίας του κόσμου που

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

T Ο T ΡΙΤΟ Μ ΑΤΙ Ανοιχτή επιστολή προς τη Μαρία Ρεπούση… Γράφει ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΡΑΤΖΙΟΣ

έκαναν τον άνθρωπο να αγνοήσει ή και να αρνηθεί, να χλευάσει και να κατατρέξει τη θρησκεία όπως στη Γαλλική επανάσταση, είτε με την υπερφυσική του λογική, όπως στη μεγάλη Γαλλική επανάσταση, είτε με την υπερφυσική δική του Διαλεκτική, όπως στα κομμουνιστικά καθεστώτα, είτε με το υπερφυσικό εγκόσμιο εγώ ενός λαού, όπως στη Γερμανία του Χίτλερ». Και τότε «ουέ τοις ηττημένοις». Η συζήτηση περί παιδείας και Ευρώπης μας μεταφέρει στη γειτο-

κές του αναζητήσεις, οι οποίες «ξέφευγαν» από τα όρια της κάμαράς του στην επαρχιακή πόλη των ΗΠΑ όπου έμεινε και έφθαναν ως τα μέρη μας. Γι’ αυτό όταν αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο ο ταλαντούχος Αμερικανός αποφάσισε να ανταμείψει τον εαυτό του με ένα υπερατλαντικό ταξίδι στη χώρα που γέννησε τον δυτικό πολιτισμό, την Ελλάδα. Σχεδόν 30 χρόνια μετά την πρώτη του επίσκεψη στα μέρη μας (ακολούθησαν

Ο αείμνηστος Παναγιώτης Κανελλόπουλος, φιλόσοφος και πολιτικός του προηγούμενου αιώνος, υπογράμμιζε ότι η αποκοπή μας από τις χριστιανικές ρίζες μπορεί να οδηγήσει σε ακρότητες, βία και ολοκληρωτισμούς...

νική μας Ιταλία. Όταν προ ολίγων ετών μια μητέρα ζήτησε να κατέβει ο Εσταυρωμένος από τις σχολικές αίθουσες, διότι ενοχλούνταν τα άθεα παιδιά της, τότε σύσσωμες η κοινωνία, η διανόηση και η πολιτική ηγεσία της Ιταλίας διαμαρτυρήθηκαν και απαίτησαν την παραμονή του χριστιανικού συμβόλου στις σχολικές τάξεις. Ακόμη και η κομμουνίστρια βουλευτής Νατάλια Γκίνσμπρουγκ συνυπέγραψε με το επιχείρημα ότι ο Εσταυρωμένος εκφράζει την ταυτότητα του ιταλικού λαού, οπότε γενάται το ερώτημα: Πού το πάτε κυρία Ρεπούση; Όσοι, λοιπόν, ζητούν από την Ελλάδα να διαγράψουν την παράδοσή της θέλουν μια Ελλάδα χωρίς αύριο. Έλεος! Την ώρα που προκλητικά, κυρία Ρεπούση, διατυμπανίζατε ότι τα αρχαία Ελληνικά είναι μια «νεκρή γλώσσα», ένας Αμερικάνος φιλέλληνας φωτογράφος, ο Τζος Γκάρικ, υμνεί την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά μέσα από μια «έκθεση – χαστούκι» απέναντι στην πολιτική στενοκεφαλιά σας. Ο ανωτέρω φωτογράφος μεγάλωσε έχοντας στο προσκέφαλό του βιβλία για την Αρχαία Ελλάδα. Ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας, ο Αριστοτέλης, ο Περικλής, ο Φειδίας ήταν οι ήρωές του, οι πιστοί του σύντροφοι στις παιδι-

και άλλες πολύ περισσότερες, αφού συνολικά έχει κάνει 40 ταξίδια στην Ελλάδα) ο καλλιτέχνης βρέθηκε και πάλι εδώ. Αυτή τη φορά για τις ανάγκες μιας μεγάλης φωτογραφικής έκθεσης με «πρωταγωνιστές» τα εκθέματα του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου (ΕΑΜ). Τίτλος της παρουσίασης η οποία εγκαινιάστηκε την 12-9-2013 στο ΕΑΜ, ήταν «Αποτυπώνοντας το αρχαίο κάλος» και περιελάμβανε 95 φωτογραφίες του καλλιτέχνη, λήψεις οι οποίες καταγράφουν από μια άλλη οπτική γωνία τα αντικείμενα που κοσμούν τις προθήκες του πολιτισμικού ιδρύματος. Κυρία Ρεπούση, είσθε, πράγματι, αμετανόητη και εσχάτως… εκτιθεμένη απέναντι σ’ ένα μέρος των συντρόφων σας. Ορισμένοι μάλιστα εκ των συναδέλφων σας φάνηκαν ιδιαίτερα εκνευρισμένοι με τα λεγόμενά σας, όπως για παράδειγμα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Βασίλειος Οικονόμου, ο οποίος σχολίασε στην ημερήσια εφημερίδα των Αθηνών, την «Δημοκρατία», την 12-9-2013, σε έντονο ύφος «δεν ασχολούμαι με αυτά που λέει η κυρία»! Ο Γρηγόριος Ψαριανός επίσης σας «άδειασε» λέγοντας ότι «τα σχολεία που διδάσκουν αρχαία είναι καλύτερα από αυτά που δεν τα διδάσκουν». Συμπλήρωσε δε ότι η γλώσσα των

Επιβεβαίωσε χθες ο Πρύτανης ότι την έχει στείλει

προγόνων μας είναι «εργαλείο, όπως και η γλώσσα των Ίνκα, των Αζτέκων, παρ’ όλο που αυτή τη στιγμή δεν χρησιμοποιούνται». Πρώτη πάντως εναντίον σας έβαλε η Κατερίνα Μάρκου, η οποία σε συνέντευξή της υπογράμμισε με νόημα ότι «δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για τέτοιες συζητήσεις, ωστόσο στην ελευθερία του λόγου ο καθένας λέει ό,τι θέλει. Προσωπικά, δεν θα έκανα κάτι ψηφοθηρικά για τους δικούς μου λόγους» συμπλήρωσε σκωπτικά. Τη σκυτάλη έλαβε ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Σπύρος Λυκούδης, υποστηρίζοντας ότι μεγάλωσε διδασκόμενος αρχαία ελληνικά και «έχω την εντύπωση ότι έμαθα καλύτερα γράμματα». Να σημειωθεί ότι εναντίον σας έβαλε, κ. Ρεπούση, και ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος (βρέθηκαν στην ίδια εκπομπή), χαρακτηρίζοντας εγκληματικά όσα είπατε περί Αρχαίων και προσθέτοντας ότι «σε λίγο θα μας πείτε να γκρεμίσουμε και την Ακρόπολη!». Εν τω μεταξύ, έντονος αναβρασμός επικρατεί στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ, επί της Αγίου Κωνσταντίνου, καθώς οι περισσότεροι, αν και δεν θέλησαν να σχολιάσουν τις δηλώσεις σας, κυρία Ρεπούση, φέρεται ότι είναι στα κάγκελα, μια και οι θέσεις που εξέφρασε η υπεύθυνη του τομέα Παιδείας και Έρευνας, ειδικά για τα αρχαία ελληνικά, δεν είναι εγκεκριμένες από τα αρμόδια όργανα. Την ίδια ώρα, την μήνιν ακόμη και του κυρίου Αλέκου Αλαβάνου (προέδρου του πρώην Συνασπισμού απ’ τον οποίον προέκυψε το σημερινό κόμμα της ΔΗΜΑΡ, στο οποίο και ανήκετε), προκάλεσε με τις εμμονές σας, ο οποίος (Αλαβάνος) επικαλέστηκε, πέραν των άλλων, και τον Οδυσσέα Ελύτη: «Η ελληνική γλώσσα είναι μια γλώσσα που ταξιδεύει στους αιώνες» είπε χαρακτηριστικά. Συμπαραστάτη, πάντως, στον αγώνα κατά της Ιστορίας μας βρήκατε και τον «ποιητήν του αιδίου» και υπεύθυνο του ΣΥΡΙΖΑ Αναστάσιο Κουράκη. «Αν και συμφωνώ στη βάση της πρότασής σας, έγινε μια σπέκουλα (άνομο κέρδος) πάνω στον χαρακτηρισμό για περί νεκρής γλώσσας» σημείωσε εμφατικά ο ίδιος, τοποθετώντας την Κουμουνδούρου στο άρμα σας, κυρία Ρεπούση! Την 11-9-2013 με την ιδιότητά σας, κ. Ρεπούση, της βουλευτίνας της ΔΗΜΑΡ, πήρατε αμπάριζα τα κανάλια προκειμένου να… πείσετε για το ορθόν της σκέψεώς σας. Αφού υποστηρίξατε με τρόπο έμμονο ότι η αρχαία ελληνική γραμματεία θα πρέπει να διδάσκεται από τη μετάφραση, συμπληρώσατε με απαράδεκτο διδασκαλικό ύφος ότι τα παιδιά θα μισήσουν τους αρχαίους συγγραφείς με την διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών. Οποία παραφροσύνη! (αύριο το τελευταίο μέρος)

τρέπουν τη σωστή αξιολόγηση του προσωπικού, ζητώντας παράλληλα μια εύλογη προθεσμία για την συμπλήρωσή τους. Παρόλα αυτά, το Υπουργείο Παιδείας ζήτησε να αποσταλούν τα στοιχεία ως έχουν προειδοποιώντας ξανά με επέμβαση του Εισαγγελέα, πράγμα που τελικά έγινε.

«Μπρος γκρεμός και πίσω… ρέμα» η λίστα για το Πανεπ. Ιωαννίνων! ¯ από 1η σελ.

ραίτητα ότι θα ληφθεί υπόψη από το Υπουργείο Παιδείας!

Συνέντευξη Πρύτανη Την διαδικασία που προηγήθηκε της αποστολής προχθές το απόγευμα της επίμαχης λίστας περιέγραψε χθες σε συνέντευξη τύπου και αφού πρώτα η είδηση είχε κάνει το… γύρο της Ελλάδας (!), ο Πρύτανης Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «τα στοιχεία αυτά είναι πρόχειρα, υπάρχουν κενά και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν μέχρι να τελεσιδικήσει η προσφυγή που έχουμε κάνει στο Συμβούλιο της Επικρατείας»!

Γλύτωσαν την αυτοαξιολόγηση Όπως και να’ χει, είναι σαφές ότι η Διευθύντρια της Διοικητικής Υπηρεσίας δεν κινδυνεύει πια να βρεθεί αντιμέτωπη με τον Εισαγγελέα. Από την άλλη, οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και των άλλων τριών ΑΕΙ (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Οικονομικό Αθηνών και Πανεπιστήμιο Κρήτης) που επίσης έστειλαν στοιχεία στο Υπουργείο, σπάζοντας, όπως έγραψε χθες ο «Π.Λ.», το πανεπιστημιακό «μέτωπο» ενάντια στην διαθεσιμότητα, δεν είναι υποχρεωμένοι να κάνουν από μόνοι τους (χωρίς

μεσολάβηση του οικείου ιδρύματος) την αποτίμηση των προσόντων τους στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα του Υπ. Παιδείας, με την απειλή ότι, αν δεν συμμορφωθούν, θα τεθούν σε αργία! Το τελεσίγραφο αυτό ισχύει για τους διοικητικούς υπαλλήλους των τεσσάρων Πανεπιστημίων που δεν έχουν υποβάλλει στοιχεία (Καποδιστριακό, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Πανεπιστήμιο Πατρών και Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης). Όσο για την διαδικασία της διαθεσιμότητας, αυτή κανείς δεν αποκλείει ότι θα προχωρήσει κανονικά απ’ το Υπουργείο Παιδείας, αφού κανείς δεν εγγυάται ότι θα ληφθεί υπόψη η εκτίμηση των Πρυτανικών Αρχών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και άλλων ΑΕΙ περί προχειρότητας των στοιχείων και περί κενών, ακόμη κι αν ισχύει απολύτως κάτι τέτοιο!

γραφα και απειλές Εισαγγελέων». Ο Πρύτανης ανέφερε πως ο ίδιος ανέλαβε προχθές το βράδυ προσωπικά την ευθύνη να αποστείλει τα ζητούμενα έγγραφα στο Υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να μοιραστεί το βάρος με την Διευθύντρια της Διοικητικής Υπηρεσίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στην καθαρή αρμοδιότητα της οποίας ενέπιπτε η συλλογή στοιχείων και η αποστολή της λίστας. «Η ευθύνη δεν είναι συλλογική, είναι ατομική, δεν αφορά κανένα όργανο του ιδρύματος, γι’ αυτό και δεν συνεδρίασε κανένα, για να πάρει αποφάσεις», είπε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι το τελευταίο διάστημα περίμενε να δει πώς θα χειριστεί το θέμα με τη λίστα η Διεύθυνση Διοικητικού, θεωρώντας πάντως αδύνατο να ελεγχθούν όλοι οι φάκελοι του προσωπικού και να συγκεντρωθούν πλήρη στοιχεία.

Ασφυκτικές πιέσεις

Όχι σε προθεσμία…

Η θέση στην οποία έχουν βρεθεί οι Πρυτανικές Αρχές του ΑΕΙ Ιωαννίνων σαφέστατα και είναι ιδιαίτερα δύσκολη, αφού, όπως τόνισε χθες ο Τριαντ. Αλμπάνης, «το Πανεπιστήμιό μας όπως και τα υπόλοιπα επτά, υποχρεώνονται να λειτουργούν υπό ασφυκτικές πιέσεις, τελεσί-

Ο κ. Αλμπάνης σημείωσε χθες ότι πριν αποστείλει τη λίστα είχε απευθυνθεί τόσο στο Υπουργείο Παιδείας όσο και στο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, καθιστώντας σαφές σε έγγραφό του ότι τα στοιχεία που έχει συλλέξει η Διεύθυνση Διοικητικού παρουσιάζουν κενά και δεν επι-

Το Υπουργείο αποφασίζει!

Ευθύνες στο Υπουργείο Ο Πρύτανης επέρριψε σαφείς ευθύνες στο Υπουργείο για την τακτική που ακολουθεί στο θέμα της διαθεσιμότητας υπαλλήλων των ΑΕΙ, κάνοντας λόγο για ένα «παιχνίδι εντυπώσεων» και καταγγέλλοντας τη συμπεριφορά έγκυρων κύκλων του Υπουργείου που χρησιμοποιούν τον ιστότοπο «esos.gr», βγάζοντας σενάρια, απειλές και δεδομένα που την άλλη μέρα αλλάζουν», όπως είπε χαρακτηριστικά. «Το περιβάλλον αυτό θυμίζει αντίποινα κατοχής και ευθύνη του Υπουργείου είναι να ελέγξει ή να σταματήσει το φαινόμενο», κατέληξε ο Πρύτανης.

Συνάντηση με διοικητικούς Χθες το πρωί ο Τριαντ. Αλμπάνης είχε συνάντηση με τους διοικητικούς υπαλλήλους του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, τους οποίους ενημέρωσε για την αποστολή των στοιχείων προς το Υπουργείο Παιδείας. Το κλίμα φυσικά ήταν βαρύ, και οι διοικητικοί αντιμετώπισαν με δυσπιστία τον Πρύτανη, γεγονός που ο ίδιος είπε πως κατανοεί απόλυτα.

ΠPΩΪNOΣ ΛOΓOΣ Μ Ν Η Μ Ο Σ Υ Ν Ο Τελούμε την Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2013, 40ήμερο μνημόσυνο, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αγοράς Ιωαννίνων, υπέρ αναπαύσεως της ψυχής της λατρευτής μας μητέρας & γιαγιάς

ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΙΝΟΥ Από Νησί Ιωαννίνων Τα παιδιά: Ιωάννης & Σούζαν Χρυσοβιτσινού, Μαίρη & Αβρίλης Τσαμάτος, Κωνσταντίνος & Ελένη Χρυσοβιτσινού Τα εγγόνια: Στέλιος, Ευγενία, Παναγιώτης, Ευγενία, Ιωάννα, Έλενα, Άντριου, Στέφανι, Νικόλαος Τα δισέγγονα Τα ανίψια - Οι λοιποί συγγενείς • Συλλυπητήρια θα δεχθούμε στην αίθουσα τελετών της εκκλησίας. Γραφείο Tελετών: ΣΠΑΘΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, Δομπόλη 35 (έναντι Εφορίας) Ιωάννινα, τηλ.: 26510-33122 κιν.: 6934-200248.

Μ Ν Η Μ Ο Σ Υ Ν Ο Τελούμε την Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2013, στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Αμφιθέας, 40νθήμερο μνημόσυνο, υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του λατρευτού μας συζύγου, πατέρα, παππού, αδελφού και θείου

ΧΑΡΙΛΑΟΥ Γ. ΚΟΛΟΚΑ

Συνταξιούχου Αυτοκινητιστή Από Αμφιθέα Ιωαννίνων Η σύζυγος: Βασιλική Τα παιδιά: Γεώργιος Κολόκας, Γρηγόριος Κολόκας, Σοφία & Ευστάθιος Παππάς, Ελένη & Γεώργιος Θωμάς, Κωστούλα & Αρίσταρχος Μπίρκος, Σωτηρία & Χρήστος Ντότης Τα εγγόνια: Λαμπρινή, Χρήστος, Χαρίλαος, Βασίλης, Ελευθερία, Αναστάσιος, Παναγιώτα, Ηλίας, Ιωάννης, Σταύρος, Χαρίλαος Τα αδέλφια - Τα ανίψια Οι λοιποί συγγενείς Γραφεία Tελετών: ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ κ’ ΓΕΩΡΓΙΟΥ KATPAXOYPA, Δ. Πατατούκου 9, τηλ. 26510-38148. Κινητό: 6977-430460. Fax: 26510-28836 - Iωάννινα.

Μ Ν Η Μ Ο Σ Υ Ν Ο Τελούμε την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Περιβλέπτου Ιωαννίνων, 40νθήμερο μνημόσυνο, υπέρ αναπαύσεως της ψυχής της πολυαγαπημένης μας μητέρας, γιαγιάς, αδελφής και θείας

ΑΝΔΡΟΝΙΚΗΣ ΣΑΒΒΑ ΙΑΣΩΝΙΔΟΥ Το γένος Λέκκου - Από Ιωάννινα Τα παιδιά: Χρήστος κ’ Αικατερίνη Ιασωνίδη Τα εγγόνια: Ανδρονίκη - Μαρία - Χάρις Τα αδέλφια: Βασιλική Σακελαρίου, Ιωάννης κ’ Ελένη Λέκκου, Αλεξάνδρα Ιασωνίδη Τα ανίψια - Οι λοιποί συγγενείς • Συλλυπητήρια θα δεχθούμε στην αίθουσα τελετών της εκκλησίας. Γραφεία Tελετών και Mνημοσύνων και Aνθοπωλείο: ΠETPOY KOKOPH κ’ ΧΑΡΟΥΛΑΣ ΚΟΚΟΡΗ, Μ. Αλεξάνδρου 66, υποκαταστ.: KA’ Φεβρουαρίου 114, και Λεωφ. Πανεπιστημίου (Δουρούτη). Τηλ. γραφείου και οικίας: 26510-71143, κινητά: 6932-777955 και 6932-506861

EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΕΝΙΑΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ

Αριθμ. Πρωτ. 155

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΛΕΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΚΥΛΙΚΕΙΩΝ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ

ΘΕΜΑ: Προκήρυξη δημόσιου πλειοδοτικού διαγωνισμού για την εκμίσθωση κυλικείων των 1ου Δημοτικού Σχολείου Περάματος (Αγίου Χαραλάμπους 3 Πέραμα) Δημοτικό Σχολείο Μπάφρας- Νεοκαισάρειας (Μπάφρα) Ανακοινώνουμε ότι η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ιωαννιτών προκηρύσσει δημόσιο διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές για την ανάδειξη μισθωτή των παραπάνω κυλικείων, σύμφωνα με την αριθμ. 64321/Δ4/16-052008 Κ.Υ.Α. των Υπ. Εσωτερικών και Εθν. Παιδείας. Διάρκεια μίσθωσης: Έξι (6) χρόνια. Δικαίωμα συμμετοχής: α) Φυσικά πρόσωπα καθώς και δημοτικά ή κοινοτικά νομικά πρόσωπα. β) Πολίτες των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γνώστες της Ελληνικής γλώσσας. Δικαιολογητικά συμμετοχής: - (ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ 24/9/2013 ΕΩΣ 25/10/2013) α) Έγγραφη αίτηση με πλήρη στοιχεία για τη συμμετοχή του στο διαγωνισμό. β) Έγγραφη οικονομική προσφορά που εμπεριέχει το προσφερόμενο ποσό σε ευρώ ετησίως για κάθε μαθητή, η οποία θα τοποθετείται σε ξεχωριστό από τα άλλα δικαιολογητικά κλειστό αδιαφανή φάκελο. γ) Πιστοποιητικό προϋπηρεσίας σε εκμίσθωση σχολικού κυλικείου από την αντίστοιχη Σχολική Επιτροπή. δ) Πιστοποιητικό πολυτεκνίας από τον αρμόδιο φορέα. ε) Πιστοποιητικό φορολογικής ενημερότητας στ) Πιστοποιητικό Εισαγγελίας ότι δεν είναι φυγόποινος ή φυγόδικος. ζ) Πιστοποιητικό Ποινικού Μητρώου. η) Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό καταβάλλεται ποσό εγγύησης τριακοσίων ευρώ (300 €). θ) Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 στην οποία δηλώνεται ότι δεν είναι ανάδοχοι εκμετάλλευσης άλλου κυλικείου δημοσίου ή ιδιωτικού σχολείου. ι) Ό,τι άλλο δικαιολογητικό ήθελε κριθεί κατά περίπτωση αναγκαίο χωρίς να μεταβάλλονται οι βασικοί όροι του διαγωνισμού. Ο διαγωνισμός και αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει στο γραφείο της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ιωαννιτών (Καπλάνη 11 – 1ος όροφος), την Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 11.30 π.μ. – Δημοτικό Σχολείο Περάματος - ώρα 12.30 μ.μ. – Δημοτικό Σχολείο Μπάφρας-Νεοκαισάρειας Πληροφορίες όλες τις εργάσιμες ημέρες από τις 09.00 έως τις 14.00 από το γραφείο της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ιωαννιτών, τηλ.: 26510.33374. Αντίγραφο της διακήρυξης χορηγείται στους ενδιαφερόμενους από το γραφείο της Σχολικής Επιτροπής (Καπλάνη 11, – 1ος όροφος). Ιωάννινα 24/9/2013 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΤΣΑΜΠΑΛΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ


ΠPΩΪNOΣ ΛOΓOΣ

® Διαφέρουν κι ενδιαφέρουν...

Η ΔEKATH ΠΕΜΠΤΗ ΣEΛIΔA Eνδιαφέρουν και διαφέρουν !... ¯ από 1η σελ.

K H Δ E I A Τον πολυαγαπημένο μας σύζυγο, πατέρα, παππού, αδελφό και θείο

ΙΩΑΝΝΗ ΣΤΑΥΡ. ΚΑΡΑΣΛΑΝΙΔΗ

Ετών 92 - Από Σινώπη Μικράς Ασίας Συνταξιούχο Χρυσοχόο Θανόντα, κηδεύουμε σήμερα Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 11 π.μ., εκ της οικίας μας Δεξαμενής 1, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Περιβλέπτου Ιωαννίνων Τα παιδιά: Σταύρος κ’ Ιωάννα Καρασλανίδη, Δημήτριος κ’ Μαίρη Χουλιάρα, Απόστολος Καρασλανίδης Τα εγγόνια: Λάμπρος - Σωτήρης - Σταυρούλα - Γιάννης - Δημήτρης Τα αδέλφια Τα ανίψια - Οι λοιποί συγγενείς • Συλλυπητήρια θα δεχθούμε στην αίθουσα τελετών της εκκλησίας. Γραφεία Tελετών και Mνημοσύνων ΚΑΖΑΝΑΣ ΘΕΟΦΙΛ. - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΑΝΤ., KA’ Φεβρουαρίου 81 & 90 Iωάννινα, τηλ. 26510-20336, κιν. 6977-400472, 6972-097029

Με τη συμμετοχή της Περιφέρειας

Στη Βουδαπέστη συνεδρίασε η Επιτροπή Παρακολούθησης του «Green Mountain»

® Το έργο αφορά την ανάπτυξη των ορεινών όγκων

• Η Περιφέρεια Ηπείρου ως εταίρος του έργου με τίτλο «A Sustainable Development Model for Green Mountain Areas» και ακρώνυμο «GREEN MOUNTAIN» συμμετείχε στη διακρατική συνάντηση της επιτροπής παρακολούθησης του έργου που έγινε πρόσφατα στη Βουδαπέστη. Στην συνάντηση συζητήθηκε η πορεία του έργου, η δυνατότητα δημιουργίας ενός κοινού δικτύου του έργου Green Mountain με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Euro Montana, αλλά και τα τελικά παραδοτέα του έργου, που λήγει στις 31 Μαρτίου 2014. Έως την ολοκλήρωση του έργου, στην Περιφέρεια Ηπείρου θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με το κοινό και τους φορείς της περιοχής, στα πλαίσια ενημέρωσης και εκπαίδευσης των ενδιαφερομένων σε αντικείμενα που αφορούν την ανάπτυξη των ορεινών όγκων της Ηπείρου. Η τελική διακρατική συνάντηση και η παρουσίαση των αποτελεσμάτων του έργου θα γίνει τον Φεβρουάριο του 2014 στις Βρυξέλλες.

Κυριακή 20 και Δευτέρα 21 Οκτωβρίου

Εκδηλώσεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας • Συμμετέχοντας στη δράση “20-21 Οκτωβρίου: Ημέρα αφιερωμένη στην προβολή του πολυσχιδούς έργου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας”, η ΛΒ’ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων διοργανώνει την Κυριακή 20 και τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου, εκδηλώσεις-δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας. Την Κυριακή, 20 Οκτωβρίου, (ώρα 11.00 π.μ.) το πρόγραμμα περιλαμβάνει σύντομη προβολή-παρουσίαση με αναφορά στην ιστορία της αρχαιολογικής έρευνας, την ιδιαιτερότητα αλλά και τη σημασία του αρχαιολογικού έργου, ξενάγηση στη Μόνιμη Έκθεση και τις τρέχουσες περιοδικές εκθέσεις του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας και –με την ευγενική υποστήριξη του Φεστιβάλ «Αγών»– προβολή της ταινίας κι-

νουμένων σχεδίων μικρού μήκους «Οι ειδικοί της αρχαιολογίας» (Γαλλία, 2010 - διάρκεια 17’- ελληνική μεταγλώττιση). Η είσοδος είναι ελεύθερη. Τη Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας θα ανοίξει τις πόρτες του Εργαστηρίου Συντήρησης Αρχαιολογικών Ευρημάτων για να υποδεχθεί τους μικρούς του φίλους σε μία μοναδική βιωματική εμπειρία. Η εκπαιδευτική αυτή δράση, διάρκειας 30’, απευθύνεται σε οργανωμένες σχολικές ομάδες Α/θμιας Εκπαίδευσης (τάξεις: Α’Στ’ ), κατόπιν συνεννόησης. Μέγιστος αριθμός μαθητών ανά ομάδα: 15 - Ώρες διεξαγωγής: 9:00-13:00 • Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: κκ. Βασ. Ζώη (συντηρήτρια) – Αικ. Κουντούρη (αρχαιολόγοςσυντηρήτρια), στα τηλέφωνα 2665 0 21113, 28539.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα…

Προωθείται η κατανάλωση φρέσκου αγελαδινού γάλακτος στα σχολεία

° Θα ξεκινήσει πιλοτικά στην Ελευσίνα…

• Το κοινοτικό Μέτρο επιδότησης της κατανάλωσης γάλακτος στα νηπιαγωγεία, δημοτικά και λύκεια της χώρας, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους τους μαθητές, όλων των σχολείων της Ελλάδας να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα να καταναλώνουν μέσα στα σχολεία γάλα, επιδοτούμενο με περίπου 0,18 € ανά λίτρο, με χρήματα που προέρχονται εξολοκλήρου (100 % επιδότηση) από κοινοτικούς πόρους υλοποιεί για πρώτη φορά το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης. Πρόκειται για ένα Μέτρο το οποίο έχει ως στόχο: • την εκπαίδευση των παιδιών στην κατανάλωση γάλακτος και • την προώθηση του φρέσκου αγελαδινού παστεριωμένου γάλακτος με έμμεσο στόχο την ενίσχυση του κτηνοτροφικού τομέα.

Πιλοτική εφαρμογή… Το πρόγραμμα προς το παρόν θα ξεκινήσει με τη χορήγηση γάλακτος σε τρία Δημοτικά σχολεία και δύο Νηπιαγωγεία της Δημοτικής Ενότητας Μαγούλας του Δήμου

Σελ. 15η

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Ελευσίνας Αττικής, με φορέα υλοποίησης την Ενιαία Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ελευσίνας. Για την υλοποίηση του Μέτρου, υπεγράφη από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και τους συναρμόδιους Υπουργούς (Εσωτερικών, Ανάπτυξης, Οικονομικών και Παιδείας) η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση, δίνοντας τη δυνατότητα σε φορείς όπως μια σχολική μονάδα, μια σχολική επιτροπή, οι προμηθευτές των προϊόντων (στους οποίους μπορεί να περιλαμβάνεται και το σχολικό κυλικείο) ή μια οργάνωση που θα συσταθεί ειδικά για αυτό το σκοπό (π.χ. ένας Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων) να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες εφαρμογής του Προγράμματος. Ανοίγει ο δρόμος, ώστε να αξιοποιηθεί η δυνατότητα το γάλα να διατίθεται σε ακόμη χαμηλότερη τιμή, έως και δωρεάν στους μαθητές, εάν το μέτρο αυτό συνδυαστεί με πιθανούς πόρους άλλων φορέων (όπως π.χ. Δήμοι, ΜΚΟ, εθελοντικές οργανώσεις κτλ.).

ρης ύφεσης σε όλους σχεδόν τους τομείς στην περιοχή μας. Πολλές μεγάλες επιχειρήσεις έχουν βάλει λουκέτο (με πιο πρόσφατη την Sprider), αλλά και οι άλλες… φυτοζωούν με τεράστια προβλήματα που τις οδηγούν σε μείωση του προσωπικού τους! Η αγορά από την άλλη… πνέει τα λοίσθια, αφού η έλλειψη ρευστότητας, για την οποία ουκ ολίγες φορές έχει αναφερθεί ο «Π.Λ.», αναγκάζει τους μικρομεσαίους να εγκαταλείψουν την αγορά άρον άρον. Η κίνηση έχει πέσει κατακόρυφα, ενώ τα έξοδα αυξήθηκαν, με αποτέλεσμα ούτε λόγος για επιπλέον προσωπικό! Όσον αφορά το σύστημα «Εργάνη» που χθες έδειχνε για την Ήπειρο θετικό ισοζύγιο προσλήψεων – απολύσεων, αυτό δεν σημαίνει ότι δημιουργήθηκαν νέες θέσεις εργασίας, αλλά λόγω της απειλής των υψηλών προστίμων, όσοι δούλευαν «μαύρα», οι εργοδότες αναγκάστηκαν να τους ασφαλίσουν!

Επιδείνωση του κλίματος… Βέβαια οι εκθέσεις που δημοσιεύονται από την ΕΛΣΤΑΤ αποτυπώνουν ένα γενικότερα αρνητικό κλίμα. Για παράδειγμα, πτώση κατά 7,2% φέτος τον Αύγουστο παρατηρήθηκε στη βιομηχανική παραγωγή της χώρας, ενώ ειδικά η παραγωγή των μεταποιητικών βιομηχανιών, που επηρεάζει σημαντικά την απασχόληση, περιορίστηκε κατά 3,8%. Από την άλλη μείωση κατά 5,7% παρουσίασαν τον Αύγουστο και οι ελληνικές εξαγωγές, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που δημοσίευσε η ΕΛΣΤΑΤ, γεγονός που δείχνει ότι υπήρξε μια κάμψη το καλοκαίρι στον τομέα των εξαγωγών, στον οποίο η χώρα μας έχει εναποθέσει πολλά για ανάκαμψη της οικονομίας. Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό, η συνολική αξία των εξαγωγών - αποστολών τον Αύγουστο του 2013 διαμορφώθηκε στο ποσό των 2.085,2 εκατ. ευρώ έναντι 2.210,9 εκατ. ευρώ τον αντίστοιχο μήνα του 2012.

ΕΦΙΑΛΤΗΣ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ! Τα στοιχεία… Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ πάντως είναι απογοητευτικά, καθώς δεν φαίνεται πως θ’ αλλάξει αυτή η εικόνα σύντομα. Το αντίθετο μάλιστα, μελέτη του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ προβλέπει εκτόξευση της ανεργίας στο 34% μέχρι το 2016! Οι νέοι εξακολουθούν να επηρεάζονται περισσότερο, αφού σύμφωνα με τα στοιχεία το ποσοστό διαμορφώθηκε στο εξωφρενικό 55,1%! Στο 25% διαμορφώνεται η ανεργία στους άντρες και στο 31,1% στις γυναίκες. Ήπειρος και Δυτική Μακεδονία καταγράφουν τα υψηλότερα ποσοστά, ενώ το Αιγαίο τα χαμηλότερα (22%).

Ο ΟΑΕΔ Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ, σε 861.279 άτομα ανήλθαν οι καταγεγραμμένοι άνεργοι τον Αύγουστο, σημειώνοντας αύξηση κατά 74.244 άτομα σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα, ενώ εμφανίζεται κάμψη (κατά 7.914 άτομα) σε σχέση με τον Ιούλιο του 2013. Στην Ήπειρο, σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ, οι άνεργοι που αναζητούσαν εργασία τον Αύγουστο ανήλθαν σε 20.065 άτομα. Σε πανελλαδικό επίπεδο οι επιδοτούμενοι που εισπράττουν επίδομα ανεργίας δεν υπερβαίνουν τις 300.000. Συγκεκριμένα, το σύνολο των επιδοτούμενων ανέργων για τον Αύγουστο ανέρχεται σε 145.865 άτομα από τα οποία οι 142.913 (ποσοστό 97,98%) είναι κοινοί και λοιπές κατηγορίες επιδοτουμένων και οι 2.952 (ποσοστό 2,02%) είναι εποχικοί τουριστικών επαγγελμάτων. Από το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων οι 347.803 είναι άνδρες (ποσοστό 40,38%)

Αναστάτωση χθες στα Γιάννενα για τα περί «λουκέτου» στο Αεροδρόμιο σεις έχουν ως βασικό πυλώνα ανάπτυξης το αεροδρόμιο δεν μπορεί κανείς να μιλάει σοβαρά για την κατάργησή του», τόνισε, μεταξύ άλλων σε χθεσινή δήλωσή του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δημ. Δημητρίου. Και πρόσθεσε ότι θα φέρει το θέμα στην πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου προκειμένου «να τοποθετηθούμε επίσημα και προφανώς να καθορίσουμε τις ενέργειες στις οποίες θα προβούμε προκειμένου να αποτρέψουμε την υλοποίηση ενός τέτοιου ενδεχόμενου», καλώντας τα μέλη του και τους άλλους τοπικούς φορείς να αντιδράσουν έγκαιρα και αποφασιστικά. ¯ από 1η σελ.

Η πρόταση και η διάψευση… Η είδηση που… ταρακούνησε χθες σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο φορείς και πολίτες, έκανε λόγο για κλείσιμο αερολιμένων που εξυπηρετούν απομακρυσμένα νησιά, αλλά και δημοφιλείς τουρι-

στικούς προορισμούς και αφορά στα αεροδρόμια: Σητείας, Αλεξανδρούπολης, Αράξου, Καλαμάτας, Νέα Αγχιάλου, Λήμνου, Χίου, Καστοριάς, Κοζάνης, Ιωαννίνων, Σκύρου, Σύρου Ικαρίας, Λέρου Καρπάθου, Νάξου, Πάρου, Μήλου, Κυθήρων, Αστυπάλαιας, Καστελόριζου και Κάσσου. Χθες το απόγευμα όμως το ΤΑΙΠΕΔ διέψευσε τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας νωρίτερα, υπογραμμίζοντας ότι στα σχέδια της κυβέρνησης δεν περιλαμβάνεται τέτοια απόφαση και ούτε πρόκειται να τεθεί στο μέλλον. Το ΤΑΙΠΕΔ επισημαίνει ότι διενεργεί ανοιχτό διαγωνισμό για την αξιοποίηση δύο ομάδων που απαρτίζονται από 14 - 20 περιφερειακά αεροδρόμια μέσω παραχώρησης της εκμετάλλευσής τους σε ιδιώτες επενδυτές. Ωστόσο, παρόμοια εισήγηση φέρεται να είχε γίνει και πριν μερικούς μήνες, κάτι όμως που απέρριψε κατηγορηματικά το υπουργείο Υποδομών.

Ανοιχτά μια Κυριακή το χρόνο ψήφισε ο Εμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων ¯ από 1η σελ.

που γενικά τονίστηκε κατά την συνεδρίαση είναι ότι θα πρέπει ο Νόμος του Υπ. Ανάπτυξης για τις 7 Κυριακές να ακυρωθεί στην πράξη. Γι’ αυτό και απαιτείται σύμπνοια, κάτι που όπως σχολιάστηκε, δεν υπήρξε τα προηγούμενα χρόνια σε καίριες στιγμές, όπως στην περίπτωση ανοίγματος των

O Kαιρός σήμερα Συννεφιά με πιθανότητα βροχής και την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 16 έως 19 βαθμούς Κελσίου και μέτριους νοτιοανατολικούς ανέμους ως 4 μποφόρ.

καταστημάτων τα Σάββατα του καλοκαιριού. Είτε δεν υπήρχε συμμετοχή στις συνεδριάσεις, είτε ενώ αποφασίζονταν κλείσιμο, πολλά καταστήματα στο τέλος άνοιγαν, μη λαμβάνοντας υπόψιν την απόφαση.

Η ΠΑΣΕΒΕ Με χθεσινή ανακοίνωσή της η ΠΑΣΕΒΕ, αναφέρεται στην Γεν. Συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου, κατά την διάρκεια της οποίας υπερψηφίστηκε η πρότασή της. «Οι συνάδελφοι αυτοαπασχολούμενοι και μικρομεσαίοι έμποροι έδειξαν ότι δεν διαπραγματεύονται την Κυριακάτικη αργία, παρά και ενάντια σε όσα η Κυβέρνηση και η Περιφέρεια προωθούν προς όφελος μιας χούφτας μεγαλεμπόρων, αλυσίδων και πολυκαταστημάτων», τονίζεται μεταξύ άλλων.

και οι 513.476 είναι γυναίκες (ποσοστό 59,62%). Στην ηλικιακή ομάδα κάτω των 30 ετών, το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων ανήλθε

σε 229.831 άτομα (ποσοστό 26,68%), στην ηλικιακή ομάδα από 30 έως και 54 ετών ανήλθε σε άτομα (ποσοστό 541.593 62,88%) και στην ηλικιακή ομάδα από 55 ετών και άνω ανήλθε σε 89.855 άτομα (ποσοστό 10,43%). Στο εκπαιδευτικό επίπεδο χωρίς εκπαίδευση το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων ανήλθε σε 9.715 άτομα (ποσοστό 1,13%), στο εκπαιδευτικό επίπεδο υποχρεωτική εκπαίδευση (έως 3η Γυμνασίου) ανήλθε σε 282.398 άτομα (ποσοστό 32,79%), στο εκπαιδευτικό επίπεδο δευτεροβάθμια εκπαίδευση ανήλθε σε 407.652 άτομα (ποσο-

στό 47,33%) και στο εκπαιδευτικό επίπεδο τριτοβάθμια εκπαίδευση ανήλθε σε 161.514 άτομα (ποσοστό 18,75%).

Προς την σωστή κατεύθυνση… Και τα τελευταία στοιχεία λοιπόν δείχνουν για ακόμη μια φορά ότι για να αντιμετωπιστεί η ανεργία θα πρέπει επιτέλους να υπάρξουν όλες εκείνες οι προϋποθέσεις που θα στρέψουν τους νέους (που αντιμετωπίζουν και το μεγαλύτερο πρόβλημα) σε σωστές αποφάσεις. Ο πρωτογενής τομέας στην Ήπειρο είναι ακόμη ανεκμετάλλευτος και υπάρχουν μεγάλα περιθώρια για περαιτέρω ανάπτυξή του. Το ίδιο και ο τουριστικός, που δυστυχώς βρίσκεται ακόμη σε… νηπιακό στάδιο. Όσο κι αν ο Δήμος Ιωαννιτών το… πάλεψε με τα ταξίδια του στις αγορές της Τουρκίας και του Ισραήλ, τα… καραβάνια με τους τουρίστες από την Ανατολή δεν έφτασαν ποτέ στα Γιάννενα. Βέβαια, αυτό που θα πρέπει να κατανοήσουν και τα αρμόδια υπουργεία, είναι να δώσουν κατευθύνσεις και να πιέσουν για ξεμπλοκάρισμα έστω μικρών κεφαλαίων κίνησης από τις τράπεζες, ώστε να στραφούν οι νέοι της περιφέρειας σε παραγωγικές επενδύσεις.

Καφενείο είχε μετατραπεί σε χαρτοπαικτική λέσχη! ¯ από 1η σελ.

νινα, που είχε μετατραπεί σε χαρτοπαικτική λέσχη. Η έφοδος των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων – στην οποία είχαν φθάσει σχετικές πληροφορίες- έγινε αργά το βράδυ της Τετάρτης, αιφνιδιάζοντας την υπεύθυνη του καταστήματος, αλλά και τους χαρτοπαίκτες που εκείνη τη στιγμή έπαιζαν πόκερ και συγκεκριμένα την παραλλαγή texas hold em. Το καφενείο είχε διαμορφωθεί κατάλληλα, καθώς υπήρχε διαμορφωμένο τραπέζι με πράσινη τσόχα κλπ για τις ανάγκες του παιχνιδιού, ενώ η ηλικία των εννέα παικτών, όλων Ελλήνων, κυμαίνονταν από 27

έως 51 ετών. Όπως προέκυψε στη συνέχεια από τις έρευνες των αστυνομικών, το παιχνίδι ήταν απόλυτα οργανωμένο, καθώς γινόταν με μάρκες διαφόρων χρωμάτων. Κατασχέθηκαν 191 και μαζί το χρηματικό ποσό των 4.360 ευρώ. Επίσης κατασχέθηκε μία τράπουλα και μία μάρκα με την επιγραφή Dealer. Ιδιοκτήτρια του καταστήματος είναι 49χρονη Ελληνίδα, η οποία ωστόσο απουσίαζε κατά τη στιγμή της Αστυνομικής εφόδου και αναζητείται. Οι δέκα συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα για την άσκηση ποινικής δίωξης, ενώ η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας συνεχίζει την προανάκριση.

Νεκρός σε τροχαίο χθες 65χρονος στην Ανατολή ¯ από 1η σελ.

φορτηγού.

του δικύκλου και σοβαρά ο οδηγός του

Τον εγκατέλειψε… Εξάλλου, μια 30χρονη ημεδαπή συνέλαβαν οι αστυνομικοί στην Άρτα, η οποία με το δίκυκλο που οδηγούσε παρέσυρε έναν 76χρονο

ημεδαπό, ο οποίος κινούνταν πεζός, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του. Η 30χρονη αμέσως μετά το τροχαίο ατύχημα, εγκατέλειψε τον χώρο και στη συνέχεια εντοπίστηκε και συνελήφθη. Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Άρτας.

«Οι Ζωσιμάδες» ρίχνουν… φως στον Ευεργέτη Ιωάννη Δομπόλη

¯ από 1η σελ.

έργο που εξέδωσε. Το έγραψε ο πολυγραφότατος φιλόλογος Σπύρος Εργολάβος (μέλος του Συνδέσμου Αποφοίτων), συγγραφέας με εκτόπισμα και ικανότητα στο λόγο. Το βιβλίο προλογίζει ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θεοδόσιος Ν. Πελεγρίνης. Την έκδοση του έργου χαιρετίζουν οι κ.κ. Αλεξ. Καχριμάνης, Περιφερειάρχης Ηπείρου, Δημ. Ρογκότης, Δήμαρχος Ζίτσας και Τριαντ. Αλμπάνης, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Το βιβλίο παρουσίασε ο Σπύρος Εργολάβος σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε προχθές το βράδυ στην ΕΗΜ, ο οποίος σκιαγράφησε με λεπτομέρεια την προσωπικότητα του Εθνικού Ευεργέτη και Γενικού Ταμία της Ελλάδος (Υπουργού Οικονομικών) στην κυβέρνηση του Ιωάννη Καποδίστρια και εξήρε τις ιδιαίτερα σημαντικές υπηρεσίες που προσέφερε στο Γένος των Ελλήνων. Ο συγγραφέας, με τη γνωστή ευφράδεια, παρέθεσε βιογραφικά στοιχεία του Ιωάννη Δομπόλη, αναφέρθηκε στην πορεία του στον επιχειρηματικό τομέα, μίλησε για τη γνωριμία και την ειλικρινή φιλία του Εθνικού Ευεργέτη με τον Ιωάννη Καποδίστρια (τα κύρια σημεία της ομιλίας του

Σπ. Εργολάβου στο αυριανό μας φύλλο).

Οι χαιρετισμοί Χαιρετισμούς στην εκδήλωση της ΕΗΜ, που σημείωσε ιδιαίτερη επιτυχία, απηύθυναν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Ζίτσας Δημήτρης Ρογκότης, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλος Αλμπάνης και ο Φρίξος Πούρλης, πρόεδρος του Συνδέσμου αποφοίτων Ζωσιμαίας Σχολής «Οι Ζωσιμάδες».

…Και οι παρουσίες Η αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΗΜ κατάμεστη από κόσμο προχθές το βράδυ! Η εμπεριστατωμένη ομιλία του κ. Σπύρου Εργολάβου εντυπωσίασε τους πάντες! «Ποταμός» τα ενθουσιώδη χειροκροτήματα του πολυπληθούς ακροατηρίου. Την εκδήλωση συντόνισε ο κ. Νίκος Σουτόπουλος, εκπαιδευτικός, λόγω εκτάκτου κωλύματος του δημοσιογράφου κ. Στέφ. Ντόβα. Παρουσίες: Ο πρώην βουλευτής κ. Μιχάλης Παντούλας, οι τ. Δήμαρχοι Ιωαννίνων κ.κ. Λευτέρης Γκλίναβος και Τάσος Παπασταύρος, ο πρώην Δήμαρχος κ. Νίκος Γκόντας, ο πρόεδρος της ΕΗΜ κ. Κώστας Βλάχος, εκπρόσωποι πνευματικών φορέων, κ.α..


Σελ. 16η

ΠPΩΪNOΣ ΛOΓOΣ

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

O «ΠPΩΪNOΣ ΛOΓOΣ» στον παλμό των γεγονότων... Υπέγραψε τη σύμβαση ο Περιφερειάρχης

Μελέτη για την αποκατάσταση του οικοσυστήματος της Λίμνης

• Μια ακόμη δράση, με στόχο την αποκατάσταση του οικοσυστήματος της λίμνης των Ιωαννίνων, αναλαμβάνει η Περιφέρεια Ηπείρου. Τη φορά αυτή, αναθέτει μελέτη, η οποία θα κάνει συνολική εκτίμηση τόσο για τη λίμνη, όσο και για τη λεκάνη απορροής της, συγκεντρώνοντας, ταξινομώντας και αξιολογώντας όλα τα μέχρι σήμερα δεδομένα που υπάρχουν. Η μελέτη, συμβατικής δαπάνης 60.885 ευρώ, χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία ENVIROPLAN υπογράφτηκε ήδη από τον Περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη, ενώ θα πρέπει να παραδοθεί σε οκτώ μήνες. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας, οι μελετητές θα

προχωρήσουν σε: Συλλογή όλων των βιβλιογραφικών δεδομένων, νέες μετρήσεις για τα δεδομένα που λείπουν, εκτίμηση ισοζυγίου θρεπτικών αλάτων μεταξύ στήλης νερού και ιζημάτων συμπεριλαμβανομένων όλων των εισροών και εκροών, εκτίμηση των ρυθμών ανάπτυξης των περιμετρικών περιοχών και της συμβολής τους στο πρόβλημα. Επίσης προβλέπεται τρισδιάστατη μοντελοποίηση για την ανάδειξη του καλύτερου συνδυασμού μέτρων αποκατάστασης, σχεδιασμός μέτρων και παρεμβάσεων αποκατάστασης, χρονοδιάγραμμα εφαρμογής και απόδοσης των μέτρων και διερεύνηση πιθανών πηγών χρηματοδότησης των προτεινόμενων έργων – παρεμβάσεων.

AΘΛHTIKA Κάλεσμα σε επτά του Ν.Ο.Ι. για προπονήσεις με την Εθν. Ομάδα

TAE KWON DO

• Το πρώτο προπονητικό κοινόβιο της Εθνικής Ομάδας Κωπηλασίας για τη νέα αγωνιστική σεζόν θα πραγματοποιηθεί από τις 14 έως τις 27 Οκτωβρίου στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά και σ’ αυτό έχουν προσκληθεί να λάβουν μέρος 24 αθλητές και αθλήτριες των κατηγοριών Ανδρών - Γυναικών και κάτω των 23 ετών. Από πλευράς σωματείων ο μεγαλύτερος αριθμός κωπηλατών που έλαβαν πρόσκληση για το κοινόβιο ανήκει, όπως συνήθως, στο δυναμικό του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων! Συνολικά επτά αθλητές του Ν.Ο.Ι. επιλέχθηκαν από την ΕΚΟΦΝΣ να προπονηθούν με την Εθνική Ομάδα, ενόψει της προετοιμασίας της για την αγωνιστική περίοδο του 2014. Πρόκειται για τους Ολυμπιονίκες του Λονδίνου Γιάννη Τσίλη και Γιώργο Τζιάλλα και για τους Ελένη Διαμάντη, Αποστόλη Λαμπρίδη, Παναγιώτη Μανούρη, Ξανθή Κολτσίδα και Αμαλία Τσιάβου.

Με αθλητές από τα Γιαννιτσά προπονήθηκαν παιδιά του «Ζήκου»

• Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Α.Σ. ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ «Ζήκος» πραγματοποίησε ο «Φίλιππος» Γιαννιτσών με ομάδα 40 αθλητών και τους προπονητές του συλλόγου Ελισάβετ Μυστακίδου (Ολυμπιονίκη της Αθήνας) και Ιωάννη Γαβριηλίδη, προκειμένου να κάνουν κοινές αγωνιστικές προπονήσεις. Τα παιδιά προπονήθηκαν μαζί, αντάλλαξαν καινούριες ιδέες για το Ολυμπιακό άθλημα με το οποίο ασχολούνται και απέκτησαν εμπειρίες που θα τους φανούν χρήσιμες

στο μέλλον. Το βασικό σε αυτές τις συναντήσεις είναι και οι κοινωνικότητα που αποκτούν τα παιδιά. Η Ολυμπιονίκης και ο κ. Γαβριηλίδης μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για το επίπεδο των αθλητών του «Ζήκου», ενώ ο προπονητής του συλλόγου κ. Ζήκος τους ευχαρίστησε για την συνεργασία.

***

Το Σαββατοκύριακο 10 αθλητές του «Ζήκου» θα ταξιδέψουν για Διεθνές πρωτάθλημα στη Σόφια της Βουλγαρίας.

Καλές εμφανίσεις Γιαννιωτών σε τουρνουά στην Πορταριά • Με τρεις αθλητές και μία αθλήτρια συμμετείχε η ομάδα των Ιωαννίνων στο τουρνουά που διεξήχθη πρόσφατα στην Πορταριά του Βόλου. Όλοι οι Γιαννιώτες αθλητές είχαν πολύ καλή παρουσία και αυτό το τουρνουά εντάσσεται στη γενική προετοιμασία τους, αφού ακόμη είμαστε στην αρχή της νέας αγωνιστικής περιόδου. Συγκεκριμένα, στην κατηγορία παγκορασίδων η Δανάη Χριστοδούλου πέρασε από την φάση των ομίλων ως 2η και στη συνέχεια των αγώνων με τη διαδικασία των νοκ-άουτ κατέλαβε την 5η θέση σε σύνολο 18 αθλητριών. Στην κατηγορία εφήβων ο Αθανάσιος Θωμά πέτυχε 2 νίκες, είχε 4 ήττες, οι 2 ήττες έγιναν οριακά, οπότε θετική κρίνεται η παρουσία του αθλητή σε μια υψηλού επιπέδου διοργάνωση. Στην κατηγορία παίδων ο Γεώργιος Ακρίβης πέρασε ως 2ος από τον όμιλο του, μπήκε στους 32 και έφτασε στην 16άδα. Τέλος στην κατηγορία παίδων, ο Γεώργιος Άνθης πέρασε 1ος από τον όμιλο του, έχασε στο 1ο νοκ-άουτ αγώνα και κατέλαβε την 22η θέση σε σύνολο 47 αθλητών.

Από το αστυνοµικό δελτίο

Ομιλία Στ. Καλογιάννη για τον Προϋπολογισμό 2014

Να ξαναδεί το Υπ. Οικονομικών τη φορολογία στα ακίνητα

Σε αστυνομική επιχείρηση στο Λούρο

Συνελήφθησαν δύο Ρομά για παράνομη οπλοκατοχή • Να βάλει ένα τέλος στην εγκληματικότητα και την παραβατικότητα, στην οποία συχνά πρωταγωνιστούν Ρομά, επιχείρησε χθες η Αστυνομία της Πρέβεζας. Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια εκτεταμένης επιχείρησης συνέλαβε δύο Ρομά στο Λούρο Πρέβεζας για παράνομη οπλοκατοχή, ενώ βρήκε και κατέσχεσε μία δίκυκλη μοτοσικλέτα και ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο για τα οποία έχει δηλωθεί από τους ιδιοκτήτες τους απάτη και υπεξαίρεση στα Τμήματα Ασφαλείας Άρτας και Πρέβεζας. Στην επιχείρηση μετείχαν 19 αστυνομικοί διαφόρων υπηρεσιών, οι οποίοι με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, πραγματοποίησαν εκτεταμένους ελέγχους στην περιοχή για εντοπισμό όπλων – εκρηκτικών υλών και ναρκωτικών. Συνολικά, παρουσία Δικαστικού λειτουργού, ελέγχθηκαν τέσσερα σπίτια, έγιναν 12 προσαγωγές και συνελήφθησαν οι δύο Ρομά (ηλικίας 60 και 36 χρόνων) για οπλοκατοχή. Από τους ελέγχους κατασχέθηκαν -εκτός των οχημάτων- ένα κυνηγετικό όπλο, χωρίς άδεια κατοχής, δώδεκα φυσίγγια και μία σιδηρογροθιά.

Συνελήφθη στην Άρτα, προερχόμενος από Αθήνα

Πακιστανός με 658 γραμμάρια χασίς! • Έναν εικοσάχρονο Πακιστανό, συνέλαβαν χθες αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών Άρτας, να έχει στην κατοχή του 658 γραμμάρια χασίς. Ο Πακιστανός συνελήφθη τη στιγμή που αποβιβαζόταν από λεωφορείο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ, που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Άρτα. Στον έλεγχο που ακολούθησε βρέθηκε το χασίς στο σακίδιο πλάτης που είχε μαζί του, ενώ η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν συνεργών του.

Συνελήφθη με χασίς • Από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πρέβεζας συνελήφθη στη Γέφυρα Καλογήρων 34χρονος ημεδαπός, έχοντας στην κατοχή του μικροποσότητα χασίς.

Μετέφερε λαθρομετανάστρια • Στην Αγία Κυριακή Πάργας συνελήφθη από αστυνομικούς της Α.Δ. Πρέβεζας 24χρονος Έλληνας να μεταφέρει με το αυτοκίνητό του 24χρονη Αλβανή, η οποία στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων. Το αυτοκίνητο κατασχέθηκε , ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

Χρωστούσε στο Δημόσιο • Το ποσό των 79.104 ευρώ χρωστούσε στο Δημόσιο 57χρονος ημεδαπός από το Λούρο Πρέβεζας. Χθες το πρωί, του χτύπησαν την πόρτα οι Αστυνομικοί, οι οποίοι – μετά από παραγγελία του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος- τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν για τα περαιτέρω στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

βλεφθεί αυξημένο επίδομα θέρμανσης με διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων ή και μείωση ακόμη του Ειδικού Φόρου κατανάλωσης. Κατά τα άλλα ο κ. Στ. Καλογιάννης, είπε ότι η συζήτηση για το προσχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού γίνεται σε ένα περιβάλλον οικονομικής και πολιτικής σταθερότητας, που είναι αποτέλεσμα των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει και υλοποιεί η Κυβέρνηση τους τελευταίους δεκαπέντε μήνες. «Το 2013 -συνέχισε- ως αποτέλεσμα των μεγάλων θυσιών των Ελλήνων πολιτών, η ύφεση επιβραδύνεται σημαντικά και αναθεωρούνται προς το καλύτερο οι αρχικές εκτιμήσεις, η αυξητική δυναμική της ανεργίας ανακόπτεται και επιτυγχάνονται οι στόχοι της δημοσιονομικής πολιτικής, καθιστώντας εφικτή την επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος στο τέλος του τρέχοντος έτους».

Στο Ξηροβούνι Άρτας

Ολονύχτια επιχείρηση για τρεις «χαμένους» κυνηγούς • Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια τριών νεαρών κυνηγών από την Άρτα, που το απόγευμα της Τετάρτης είχαν πάει για κυνήγι πέρδικας σε ορεινή περιοχή του Ξηροβουνίου. Εκεί τους έπιασε η νύχτα και οι τρεις έχασαν τον προσανατολισμό τους. Ο ένας εξ αυτών ενημέρωσε τη μητέρα του ότι αναζητούν τρόπο να φτάσουν σε κάποιο γνωστό σημείο, αλλά στη συνέχεια το τηλέφωνο σίγησε. Οι συγγενείς των τριών ανησύχησαν και ειδοποίησαν την Πυροσβεστική, η οποία οργάνωσε ολονύχτια επιχείρηση, με επικεφαλής τον Διοικητή Πυροσβε-

τικών Υπηρεσιών Ηπείρου Δ. Αναγνωστάκη και τη συμμετοχή 23 πυροσβεστών, δύο εθελοντικών ομάδων και αστυνομικών. Τελικά νωρίς το πρωί οι τρεις νεαροί βρέθηκαν στο Ανώγειο σε άσχημη κατάσταση, μιας και είχαν ξημερώσει στο ύπαιθρο και κάτω από ισχυρή βροχή. Η ιστορία τους, πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα αποφυγής στους άλλους κυνηγούς, οι οποίοι πρέπει να είναι και προσεκτικοί και επιμελείς, ώστε να μη προκαλούν ανησυχία στους συγγενείς τους, αλλά και να μη κινητοποιούν από δικά τους λάθη, ολόκληρο τον κρατικό μηχανισμό.

Εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής

Βουλευτές της ΔΗΜΑΡ για τις λίστες της φοροδιαφυγής • Ερώτηση με την οποία επανέρχονται στο θέμα της πάταξης της φοροδιαφυγής κατέθεσαν οι βουλευτές ΔΗΜΑΡ Α. Ξηροτύρη, Νίκος Τσούκαλης, Δημήτρης Αναγνωστάκης και Βασίλης Οικονόμου. Συγκεκριμένα, ρωτούν τον Υπουργό Οικονομικών σε ποιο στάδιο βρίσκεται ο έλεγχος των διαφόρων λιστών πολιτών με εμβάσματα στο εξωτερικό καθώς και

• Το Υπουργείο Οικονομικών να ξαναδεί το ζήτημα της φορολογίας των ακινήτων κάλεσε από το βήμα της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, ο βουλευτής και Γενικός Εισηγητής της Ν.Δ. επί του Κρατικού Προϋπολογισμού κ. Σταύρος Καλογιάννης. Ο κ. Καλογιάννης, μιλώντας επί του προσχεδίου του προϋπολογισμού, ζήτησε επίσης από το Υπ. Οικονομικών να επανεξετάσει τις αντικειμενικές αξίες σε πολλές περιοχές της χώρας, τονίζοντας ότι αυτές δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί να έχει την ίδια αντικειμενική τιμή ένα ακίνητο στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων, ή στο Ζαγόρι με ένα ακίνητο στα βόρεια προάστια των Αθηνών. Ο βουλευτής - γενικός εισηγητής, έθεσε επίσης και το θέμα του πετρελαίου θέρμανσης, λέγοντας ότι πρέπει να προ-

αν έχουν αποφέρει συγκεκριμένα αποτελέσματα και ποια είναι αυτά. Θέτουν επίσης το ερώτημα αν υπάρχει περίπτωση το Υπουργείο να «τραβήξει» κόκκινη γραμμή για τις παλιές υποθέσεις φοροδιαφυγής αμνηστεύοντας ουσιαστικά όλους αυτούς που εδώ και χρόνια φοροδιαφεύγουν συστηματικά και που κατά κύριο λόγο αποτέλεσαν περιπτώσεις ξεπλύματος μαύρου χρήματος ακόμη και πολιτικού.

Άρση ασυλίας για έξι της «Χρυσής Αυγής» • Την άρση της βουλευτικής ασυλίας έξι βουλευτών της Χρυσής Αυγής αποφάσισε να εισηγηθεί στην Ολομέλεια η Επιτροπή Δεοντολογίας, που συνεδρίασε χθες το απόγευμα. Μεταξύ των έξι βουλευτών περιλαμβάνονται και οι κ.κ. Γιώργος Γερμενής, Στάθης Μπούκουρας και Παναγιώτης Ηλιόπουλος, για τους οποίους οι ανακριτές που

χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής ζήτησαν την έγκριση της Βουλής, προκειμένου να τους ασκήσουν διώξεις για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διεύθυνση αυτής. Υπέρ της άρσης ψήφισαν όλοι οι εκπρόσωποι των κομμάτων, εκτός του εκπροσώπου της ΧΑ, Πολύβιου Ζησιμόπουλου, που δήλωσε «παρών».

ΜΕΓΑΛΗ ΑΔΙΚΙΑ... Με τον ΑΡΗ ΛΕΚΚΟ • Σαν «κεραυνός εν αιθρία» έπεσε η είδηση της αποχώρησης απ’ την ενεργό δράση του πρώην τερματοφύλακα του ΠΑΣ Γιάννινα Μπάμπη Ταμπάση. Το σοβαρό πρόβλημα στην όρασή του στάθηκε αξεπέραστο εμπόδιο για τον ποδοσφαιριστή κι έτσι σε ηλικία μόλις 27 ετών αναγκάζεται να «κρεμάσει τα παπούτσια» του και να συνεχίσει τη «μάχη» εκτός αγωνιστικών χώρων. Στη διετή παρουσία του στα Γιάννινα (2011-13) ο Ταμπάσης έκανε μόνο φίλους, δεν δημιούργησε το παραμικρό πρόβλημα ούτε καν την πρώτη σεζόν όπου χρησιμοποιήθηκε ελάχιστα και είναι προς τιμήν του που κράτησε σαν «επτασφράγιστο μυστικό» την περιπέτεια που περνούσε. Πέρσι ο Ταμπάσης πραγματοποίησε σπουδαίες εμφανίσεις με τη φανέλα του ΠΑΣ, ιδιαίτερα σε τρία εκτός έδρας παιχνίδια με Πανιώνιο (νίκη 0-1), Ατρόμητο (ισοπαλία 0-0) και Ξάνθη (νίκη 0-1) όπου ουσιαστικά «χάρισε» επτά βαθμούς στην ομάδα. Στο ματς Κυπέλλου με τον Φωστήρα στο «Ελ Πάσο» άρχισαν τα πρώτα συμπτώματα της σπάνιας νόσου «Stargardt», η οποία προσβάλλει ευαίσθητες μυικές ίνες του οφθαλμού. Στον αγώνα με τον Πανθρακικό στα Γιάννι-

να οι ενοχλήσεις έγιναν πολύ έντονες και ο παίκτης όπως ήταν φυσιολογικό ξεκίνησε μια σειρά εξετάσεων για να διαπιστώσει την κατάστασή του. Επισκέφθηκε αρκετούς γιατρούς στο εξωτερικό και μετά από λίγο καιρό τα κακά μαντάτα έφθασαν. Η νόσος είναι ανίατη, δεν θεραπεύεται φαρμακευτικά, δεν αντιμετωπίζεται χειρουργικά και κανένας δεν γνωρίζει με βεβαιότητα πόσο ακόμα θα εξελιχθεί. Ίσως παραμείνει στάσιμη, ίσως προχωρήσει μέχρι ένα στάδιο «τύφλωσης», ίσως όμως προκαλέσει ολικές βλάβες μη αναστρέψιμες. Αυτό εξαρτάται μονάχα απ’ τον Θεό ή όπου αλλού πιστεύει ο καθένας... Ο Ταμπάσης φεύγοντας απ’ τα Γιάννινα προσπάθησε να το παλέψει όσο μπορούσε, πήρε μεταγραφή για τη νεοφώτιστη στη Γ’ Εθνική Πεύκη, όμως ούτε εκεί κατάφερε να ξεπεράσει τους «σκόπελους» που τον ταλαιπωρούσαν κι έτσι αποφάσισε να εγκαταλείψει την ενεργό δράση οριστικά και αμετάκλητα. Πραγματικά η ατυχία που χτυπάει κάποιους ανθρώπους είναι τόσο άδικη που γεννά κάθε λογής απορίες... Φυσικά μπροστά στην υγεία, το ποδόσφαιρο και οτιδήποτε άλλο περνάει σε δεύτερη μοίρα και πολύ καλά έπραξε ο Ταμπάσης που

αποφάσισε να επικεντρωθεί αποκλειστικά στο σοβαρό πρόβλημά του. Ελπίζουμε οι αρμόδιοι φορείς του ποδοσφαίρου, το συνδικαλιστικό όργανο των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ), ο ΠΑΣ Γιάννινα και οι άλλοι σύλλογοι που αγωνίστηκε, να μην τον «ξεχάσουν» γρήγορα. Συνήθως μόλις «ξεθωριάσει» μια τέτοια είδηση, όλοι οι... ευαισθητοποιημένοι περιμένουν την... επόμενη για να δείξουν το άπλετο εύρος των συναισθημάτων τους... Ο Ταμπάσης θα χρειαστεί υλική και ψυχολογική συμπαράσταση και την αξίζει πέρα ως πέρα για τον «αδαμάντινο» χαρακτήρα του. Μακάρι σύντομα ο ΠΑΣ Γιάννινα να διεξάγει ένα φιλικό παιχνίδι προς τιμήν του παίκτη, γιατί τα αληθινά μεγάλα σωματεία δεν λησμονούν όσους προσέφεραν, ιδιαίτερα όταν προκύπτουν τόσο σημαντικές καταστάσεις. Ίσως θα μπορούσε ν’ αξιοποιηθεί σε κάποιο άλλο πόστο, αν το επιτρέπει η υγεία του και έχει τη διάθεση να το κάνει. Εμείς απ’ την πλευρά μας ευχόμαστε καλό κουράγιο στον Μπάμπη, να είναι όλα περαστικά και σύντομα και έστω μακριά απ’ τα γήπεδα να μπορεί ν’ απολαμβάνει μια καλή ποιότητα ζωής γιατί το αξίζει...

11 10 2013  

newspapers,articles

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you