Page 1

Iδιοκτησία: Ι. & Ε. KOYTΣOΛIONTOΥ Ο.Ε. Γραφεία: Φ. Tζαβέλλα 11 - IΩANNINA 453 33

G

G

Έτος 56ο - Aρ. φύλλου 16.068

Tηλ. Kέντρο 26510 25.677, 33.791 - Fax: 26510 30.350

G

G

Tιμή 0,60 €

G

Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

http://www.proinoslogos.gr

G

email:info@proinoslogos.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Ρεαλιστικές και άμεσα εφαρμόσιμες οι προτάσεις της Ε.Σ.Ε.Εμπορίου

ΕΤΣΙΘΑΕΠΙΒΙΩΣΕΙΟΟ.Α.Ε.Ε.

 Σήμερα 500.000 επαγγελματίες χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλ-

ψη, ενώ μόνο ένας στους δυο πληρώνει κανονικά τις εισφορές του. • Ο Οργανισμός εισπράττει 120 εκατ. και πληρώνει 260 εκατ. ευρώ!

• Τρόπους για να επιβιώσει ψάχνει εναγωνίως ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (Ο.Α.Ε.Ε.), αφού οι επαγγελματίες που αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις ασφαλιστικές υποχρεώσεις τους διαρκώς αυξάνονται.

197 νέες θέσεις εργασίας τον Ιούνιο στην Ήπειρο • Στη σελίδα 5

Με «κομμένη την ανάσα» παρακολουθούν οι κάτοικοι των ακριτικών περιοχών Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων- και όχι μόνο- , τις προσπάθειες της Αστυνομίας να εντοπίσει και να συλλάβει τους επικίνδυνους Αλβανούς δραπέτες των φυλακών Τρικάλων, των οποίων τα ίχνη έχουν χαθεί από τα ξημερώματα της Παρασκευής στην περιοχή Παραμυθιάς – Σουλίου.

Σε αδιέξοδο οδηγούνται εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ, εάν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα για να καταστεί ο Οργανισμός βιώσιμος… ση με το παρελθόν. Ο τζίρος έχει πέσει κατακόρυφα, ενώ αντίθετα οι ανελαστικές υποχρεώσεις είναι ιδιαίτερα αυξημένες. Αποτέλεσμα; Περίπου 500.000 έμποροι-επιχειρηματίες να μην έχουν πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη, ενώ μόνο ένας στους δυο πληρώνει κανονικά τις εισφορές του!

Εναλλακτικό σχέδιο Για την αδυναμία εκπλήρωσης των υποχρεώσεων των α-

Δεν εκπλήσσουν πλέον τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ

Σε… λήθαργο η οικοδομική δραστηριότητα στην Ήπειρο

 Στο 4μηνο Ιανουαρίου - Απριλίου η πτώση ξεπέρασε το 50% • Καμιά έκπληξη δεν προκαλούν πλέον τα μηνιαία στοιχεία για την πορεία της οικοδομικής δραστηριότητας στην Ελλάδα. Η πορεία της συνεχίζει να είναι πτωτική, χωρίς να φαίνονται πουθενά κάποια σημάδια βελτίωσης στο άμεσο μέλλον. Η εικόνα

δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετική στην Ήπειρο, αφού η ύφε-

• Σελίδα 14

σφαλισμένων απέναντι στον ΟΑΕΕ, η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου προτείνει συγκεκριμένα μέτρα ¯ 15η σελ.

Ρ Ε Π Ο Ρ Τ Α Ζ Αν και οι έρευνες των τεσσάρων ημερών δεν έχουν αποδώσει αποτελέσματα, ωστόσο η Αστυνομία θεωρεί απίθανο το ενδεχόμενο να έχουν καταφέρει να φθάσουν στα σύνορα από τη

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΠΩΓΩΝΙΟΥ:

«Όσοι τώρα… κόπτονται για τη «ΔΩΔΩΝΗ» την θέλουν ξανά τσιφλίκι τους…»!

® «Ανοιχτή επιστολή» με την οποία δημόσια και επώνυμα στηρίζει τη νέα ιδιοκτησία της γαλακτοβιομηχανίας • «Πιστεύουμε ότι ο «πόλεμος» με τους νέους ιδιοκτήτες της «Δωδώνης» δεν είναι λύση για μας τους κτηνοτρόφους. Αντίθετα, η συνεργασία και η στήριξη της βιομηχανίας, όχι βέβαια χωρίς κριτική, ακόμη και πίεση εάν χρειασθεί, θα είναι επωφελής, τόσο για τους κτηνοτρόφους, όσο και για την περιοχή

γενικότερα». Τα παραπάνω τονίζει σε «ανοικτή επιστολή» προς ¯ 15η σελ.

Η Έκθεση Βιβλίου ανήκει πλέον στο… παρελθόν!

° «Ίσως κάνουμε ένα παζάρι.», λέει στον «Π.Λ.» ο Πρόεδρος Βιβλιοπωλών

ση που έχει πλήξει την αγορά ακινήτων είναι εμφανής παντού. Κάνοντας απλά και μόνο μια βόλτα στους δρόμους των Ιωαννίνων σπάνια βλέπει κα- ¯ 15η σελ.

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ «Π.Λ.»

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ Ο ΠΑΣ!

Το οξύτατο πρόβλημα του χλοοτάπητα στο Εθνικό Στάδιο «καίει» τον ΠΑΣ Γιάννινα. Το Σάββατο ξεκαθαρίζει το θέμα της αδειοδότησης από την ΟΥΕΦΑ. Μεταγραφικές εξελίξεις και άλλες ειδήσεις από το Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο Μετάλλια και διακρίσεις για ΑΓΣΙ και ΕΚΑ Δωδώνη στο Πανελλήνιο Στίβου Όλη η αθλητική επικαιρότητα των ημερών στις σελίδες 8 και 9.

• Θύμα της οικονομικής κρίσης έπεσε φέτος η Έκθεση Βιβλίου που κάθε χρόνο αρχές καλοκαιριού συνήθιζε να διοργανώνει στα Γιάννινα ο τοπικός Σύλλο-

γος Βιβλιοπωλών! Η Έκθεση που αποτελούσε θεσμό για την πόλη μας και αγαπημένη συνήθεια για εκατοντάδες φίλους του βιβλίου, ¯ 11η σελ.

Όπως τόνισαν εκδότες στα Γιάννινα

Οι περιφερειακές εφημερίδες σήμερα σε… ελεύθερη πτώση

® Μέτρα στήριξης ανήγγειλε ο Γεν. Γραμματέας Μ.Μ.Ε. • Προβληματισμένοι εμφανίστηκαν στα Γιάννινα εκδότες και εκπρόσωποι περιφερειακών εφημερίδων απ’ όλη την Ελλάδα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο επαρχιακός Τύπος, ο οποίος, όπως τόνισαν, βρίσκεται κυριολεκτικά σε… ελεύθερη πτώση, η οποία θα συνεχιστεί αν η Πολιτεία δεν δείξει

«Χτενίζουν» βουνά και πεδιάδες οι αστυνομικοί, αναζητώντας τους επικίνδυνους Αλβανούς κακοποιούς Φροσύνη Σουλίου, όπου εγκατέλειψαν το δίκυκλο μηχανάκι που είχαν κλέψει στη Γλυκή.

Ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Για το λόγο αυτό οι αστυνομικές έρευνες εντεί- ¯ 15η σελ.

Έβαλαν «λουκέτο» χθες και έπεται συνέχεια

Στα… κάγκελα οι Δήμοι για την κινητικότητα υπαλλήλων τους

® Στέρεψαν πλέον οι… δεξαμενές μας, δήλωσε ο Φιλ. Φίλιος ® Νέα 24ωρη πανελλαδική απεργία εξήγγειλε για σήμερα η ΠΟΕ-ΟΤΑ

Ένα αγαπημένο θεσμό χάνουν τα Γιάννινα

Η Επιτροπή Αγώνα ζήτησε

Να διορθωθεί ή ν’ αποσυρθεί το σ/ν για τα Κληροδοτήματα

Ύστατες προσπάθειες για να εντοπιστούν οι δραπέτες

° Εντατικοποιούνται και επεκτείνονται οι έρευνες. • «Με κομμένη την ανάσα» παρακολουθούν τις εξελίξεις οι κάτοικοι των ακριτικών χωριών.

Ρ Ε Π Ο Ρ Τ Α Ζ Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί σήμερα σ’ έναν από τους μεγαλύτερους ασφαλιστικούς οργανισμούς της χώρας είναι απελπιστική, ενώ το καμπανάκι έχουν κρούσει εδώ και πολύ καιρό οι ίδιοι οι επαγγελματίες, μέσα από διαβήματα των θεσμοθετημένων οργανώσεών τους προς τα αρμόδια Υπουργεία. Οι διάφορες περιοριστικές ρυθμίσεις, όσον αφορά τον τρόπο ασφάλισης δημιουργεί τεράστια προβλήματα στους ασφαλισμένους, αφού τα δεδομένα της οικονομικής τους δυνατότητας έχουν αλλάξει ριζικά σε σχέ-

Στη Θεσπρωτία χθες και ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.

το απαιτούμενο ενδιαφέρον. Κι αυτό παρά τον σημαντικό ενημερωτικό και κοινωνι- ¯ 14η σελ.

• Αναταράξεις σε Πανελλαδική κλίμακα προκαλεί η απόφαση του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης να εντα-

PEΠOPTAZ ΚΩΣΤΑ ΑΓΟΡΗ χθούν στο πρόγραμμα της κινητικότητας και οι υπάλληλοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με-

Ευρωπαϊκή πρωτιά της Ελλάδας στην κατανάλωση αντιβιοτικών • Στη σελίδα 16

ταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και οι 4.000 περίπου δημοτικοί αστυνομικοί. Χθες οι Δήμοι σ’ όλη τη χώρα, μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Ιωαννιτών, παρέμειναν κλειστοί, με εξαίρεση τις κοινωνικο προνοιακές τους δο- ¯ 15η σελ.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

Όλοι μαζί βρείτε λύσεις για την ανεργία των νέων! ® Της ΠΗΝΕΛΟΠΗΣ ΚΥΡΓΙΑΝΝΗ - ΜΠΟΥΡΗ

G Κόμματα και κομματάκια βλέπουμε να αιωρούνται στον πολιτικό ορίζοντα. Κινήματα πολιτικά τα ονομάζουν άλλοι. Και αναφύονται σε μια κρίσιμη και δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας, η οποία έχει ανάγκη από ενότητα και συνοχή, από σύμπνοια και συμπόρευση για να μπορέσει να βγει από την κρίση, να απεγκλωβιστεί από τον κλοιό με τον οποίο η αμείλικτη «Τρόικα» όλο και περισσότερο την περισφίγ- ¯ 14η σελ.

Λεπτομέρειες στη σελ. 6


Σελ. 2η

ΠPΩΪNOΣ ΛOΓOΣ

Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

 Eκδηλώσεις Γεγονότα Ο Φορέας Δρυμών Βίκου – Αώου παραχώρησε…

Hλεκτροφόρες περιφράξεις σε κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους ® Για να απωθούν τις αρκούδες από τις μονάδες τους

• Συνολικά δέκα ηλεκτροφόρες περιφράξεις παραχώρησε δωρεάν ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου – Αώου και Πίνδου σε κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους της περιοχής του Εθνικού Πάρκου Βόρ. Πίνδου. Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας επίλυσης των προβλημάτων συνύπαρξης του τοπικού παραγωγικού πληθυσμού με τα είδη άγριας πανίδας και κυρίως τις αρκούδες. Οι περιφράξεις (έξι με πάνελ και τέσσερις με σύνδεση με ηλεκτρικό ρεύμα) προμηθεύτηκαν από τον Φορέα μέσω της υλοποίησης του Προγράμματος «Στήριξη Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών 2012» που χρηματοδοτήθηκε από το Πράσινο Ταμείο.

Άλλη μία δράση • Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου - Αώου και Πίνδου, ενημερώνει επίσης τους Επαγγελματίες Μελισσοκόμους ή Κτηνοτρόφους που δραστηριοποιούνται εντός περιοχών που αποτελούν οικότοπους της Αρκούδας, ότι εκδό-

θηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος με την οποία καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι, να συμμετάσχουν σε δράση που αφορά την Αγορά και εγκατάσταση ηλεκτροφόρου περίφραξης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 20072013. Αιτήσεις υποβάλλονται από τις 15 Ιουλίου μέχρι τις 28 Σεπτεμβρίου. • Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στις Δ/νσεις Αγροτικής Οικονομίας των αιρετών Περιφερειών και τις Δ/νσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) των Περιφερειακών Ενοτήτων, στην Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης – Ανταγωνιστικότητα (τηλ.: 210-5275065) και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.agrotikianaptixi.gr.

Θα διατεθούν 100 εκ. ευρώ

Στα «σκαριά» πρόσκληση για νέους αγρότες

® Αναμένεται η έγκριση της Ε.Ε.

• Κατατέθηκε στα αρμόδια κοινοτικά όργανα η τροποποίηση του υφιστάμενου προγράμματος «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» πτυχή της οποίας αποτελεί η πρόβλεψη για την εξασφάλιση πόρων ύψους 100 εκατ. ευρώ που θα καλύψουν τις χρηματοδοτικές ανάγκες μιας ακόμα πρόσκλησης Νέων Αγροτών που θα θελήσουν να δραστηριοποιηθούν για πρώτη φορά στην αγροτική παραγωγή. Την ευθύνη προώθησης των διαδικασιών τροποποίησης του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (2007-2013) είχε ο ειδικός γραμματέας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών Θανάσης Θεχαρόπουλος. Μεταξύ των άλλων, με βάση τις ενέργειές της χώρας μας θα υπάρξει νέα προκήρυξη για το πρόγραμμα νέων αγροτών 100 εκ. ευρώ, αύξηση των πόρων για δημόσια έργα – αγροτικές υποδομές κατά 50 εκ. ευρώ και δυνατότητα νέας στοχευμένης προκήρυξης 30

εκ. ευρώ για μικρά Σχέδια Βελτίωσης. Οι προτεινόμενες τροποποιήσεις θα συμβάλλουν στη βέλτιστη κατανομή των πόρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης ώστε να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες απαιτήσεις του αγροτικού τομέα και να επιτευχθεί η αποδοτικότερη αξιοποίηση των πόρων του προγράμματος.

Έγκριση πίστωσης για αναλύσεις στο μέλι • Υπεγράφη απόφαση από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιο Τσαυτάρη, με την οποία εγκρίνεται συνολικά το ποσό των 200.000 ευρώ για την πραγματοποίηση αναλύσεων στο μέλι σε διαπιστευμένα εργαστήρια του εσωτερικού και εξωτερικού, καθώς και για την ίδρυση και λειτουργία εργαστηρίων ανάλυσης μελιού.

Υπογράφτηκε η ΜΠΕ για την Ε.Ο. Ηγουμενίτσας - Πρέβεζας • 13 Αποφάσεις Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ), υπέγραψε ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΠΕΚΑ) Γιάννης Μανιάτης. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου, οι ΑΕΠΟ «αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για την υλοποίηση οποιουδήποτε σημαντικού έργου ή δραστηριότητας και ανανεώνονται ανά δεκαετία».

Επιπλέον, «αποτελούν την πρώτη και συνήθως πιο χρονοβόρα, άδεια». Οι Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) των συγκεκριμένων έργων είχαν κατατεθεί από το 2010 και 2011 αλλά βρίσκονταν έως τώρα στα συρτάρια των αρμόδιων υπηρεσιών. Μεταξύ των Μελετών περιλαμβάνεται και η βελτίωση τμήματος της Εθνικής Οδού Ηγουμενίτσας - Πρέβεζας.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΔΡΙΜΤΖΙΑΣ Paediatric Ophthalmology Fellow Leeds University Hospitals Διδάκτωρ Ιατρικής Πανεπ. Πατρών

«Το ιατρείο θα παραμείνει προσωρινά κλειστό λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεών μου στην Πανεπιστημιακή Παιδοοφθαλμολογική Κλινική St James University Hospital στο Leeds της Μ.Βρετανίας. Για οποιοδήποτε θέμα επικοινωνήστε μαζί μου στα κινητά τηλέφωνα: 6972-661891 ή 00447795456833 ή στο email: evangelosdrimtzias@gmail.com» Δ/νση Ιατρείου: Χ. Τρικούπη 39 - 3ος όροφος

KAI AΛΛA ΠOY ENΔIAΦEPOYN

 Eκδηλώσεις Γεγονότα

Μέχρι 30 Αυγούστου οι εγγραφές

15 ειδικότητες τη νέα χρονιά στις σχολές ΟΑΕΔ Ιωαννίνων

• Δεκαπέντε ειδικότητες θα λειτουργήσουν κατά το σχολικό έτος 2013-2014 στην Επαγγελματική Σχολή Μαθητείας Ιωαννίνων του ΟΑΕΔ. Τη σχετική προκήρυξη έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Σχολή, στην οποία αναφέρεται ακόμη ότι για κάθε ειδικότητα θα εισαχθούν είκοσι μαθητές -τριες. Αναλυτικά οι ειδικότητες είναι οι εξής: Αργυροχρυσοχοΐας, Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής, Αισθητικής Τέχνης, Κτιριακών Έργων, Ξυλουργών – Επιπλοποιών, Τεχνιτών Αμαξωμάτων, Τεχνιτών Αερίων Καυσίμων (φυσικού αερίου), Τεχνιτών Θερμικών & Υδραυλικών Εγκαταστάσεων, Τεχνιτών Ηλεκτρολογικών Εργασιών, Τεχνιτών Ηλεκτρολογικών Συστημάτων Αυτοκινήτου, Τεχνιτών Μεταλλικών Κατασκευών, Τεχνιτών Υποστήριξης Συστημάτων Υπολογιστών, Υπαλλήλων Διοικητικών Καθηκόντων, Υπαλλήλων Οικονομικών Καθηκόντων, Φυτοτεχνικών Επιχειρήσεων – Αρχιτεκτονικής Τοπίου.

Δικαίωμα εγγραφής στην Α’ τάξη έχουν οι νέοι και οι νέες που: Α) Κατέχουν ενδεικτικό τουλάχιστον Α’ τάξης Λυκείου Γενικού ή Επαγγελματικού, ή Α’ τάξης ΤΕΕ, ή Α’ τάξης Εσπερινών Γενικών Λυκείων ή ΤΕΛ ή Ενιαίων Λυκείων, ή είναι κάτοχοι Πτυχίου ΤΕΕ ή ΕΠΑ.Σ., για την απόκτηση άλλης ειδικότητας και Β) Έχουν γεννηθεί τα έτη 1990 έως 1997. Οι εγγραφές των υποψηφίων για εισαγωγή μαθητών -τριων άρχισαν στις 17/6/2013 και θα διαρκέσουν έως 30/08/2013. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν στην ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας Ιωαννίνων Αίτηση, η οποία θα συνοδεύεται από τίτλο σπουδών (πρωτότυπο ή φ/φο επικυρωμένο) ή Πιστοποιητικό Σπουδών με ΒΑΘΜΟ επίδοσης και Πιστοποιητικό Γέννησης ή επικυρωμένο φ/φο Ταυτότητας. Η επιλογή των υποψηφίων γίνεται με τον βαθμό Τίτλου Σπουδών και με Κοινωνικά–Οικονομικά κριτήρια. Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα γίνει στις 3 Σεπτεμβρίου.

Από τον βουλευτή Χρήστο Μαντά

Επίκαιρη ερώτηση για τα Δημόσια ΙΕΚ • Επίκαιρη ερώτηση προς τους Υπουργούς Παιδείας και Εσωτερικών κατέθεσε ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς με θέμα τον κίνδυνο που υπάρχει για αναστολή της λειτουργίας των Δημοσίων ΙΕΚ από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Ο βουλευτής, αφού «υπενθυμίζει» ότι από την 1η Ιουλίου 2013 τα Δημόσια ΙΕΚ πέρασαν στην αρμοδιότητα των Περιφερειών, ερωτά, αν έχουν συσταθεί οι απαιτούμενες για τη λειτουργία των ΙΕΚ υπηρεσιακές μονάδες στις Περιφέρειες, αν έχουν υπάρξει εισηγήσεις των Περιφερειακών Επιτροπών Δια Βίου Μάθησης για τις ειδικότητες εκείνες που συνάδουν με τον στρατηγικό σχεδιασμό των Περιφερειών, με ποιο τρόπο θα γίνουν οι προσλήψεις των εκπαιδευτικών και των διευθυντών κ.α. Η ερώτηση θα συζητηθεί στη Βουλή, μεθαύριο Πέμπτη, ώρα 9.30 π.μ.

Υπουργείο Παιδείας:

Αλλαγές στον τρόπο ενημέρωσης για μεταγραφές σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

• Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας όσοι κάνουν αίτηση για μεταφορά θέσης εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, προκειμένου να ενημερωθούν για το αποτέλεσμα της αίτησής τους και ύστερα από αναφορές μεγάλου αριθμού υποψηφίων για την απώλεια των προσωπικών κωδικών ασφαλείας που είχαν δημιουργήσει μέσω των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καλούνται να ακολουθήσουν την εξής διαδικασία: Να μπουν στην ιστοσελίδα http://solon.minedu.gov.gr του υπουργείου Παιδείας, πλη-

Γνωστoπoίηση γάμου Γνωστοποιείται σύμφωνα με το άρθρο 1369 του Α.Κ., όπως τροποποιήθηκε με το Ν.1250/82, ότι ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ του Αθανασίου και της Βασιλικής, το γένος Κοφίνα, που γεννήθηκε στα Ιωάννινα και κατοικεί στη Δωδώνη Ιωαννίνων και η ΜΑΡΙΑ ΠΕΓΚΛΗ του Παντελή και της Ευτυχίας, το γένος Γονατά, που γεννήθηκε στον Κορυδαλλό Αττικής και κατοικεί στην Αγία Βαρβάρα Αιγάλεω Αττικής, πρόκειται να παντρευτούν και ο γάμος τους θα γίνει στο Δημαρχείο Αγίας Βαρβάρας.

Συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος

Καχριμάνη – Φίλιο επισκέφθηκε χθες η Πρέσβης της Ουγγαρίας • Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη πραγματοποίησε χθες το πρωί η πρέσβειρα της Ουγγαρίας στην Ελλάδα Eszter Sandorfi (φωτό). Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Περιφερειάρχης έκανε εκτενή αναφορά σε ζητήματα που αφορούν την Περιφέρεια Ηπείρου, ενώ από την πλευρά της η Πρέσβειρα κ. Sandorfi αναφέρθηκε στο δίκτυο ανάπτυξης διμερών σχέσεων μεταξύ των περιφερειών της Ελλάδας και των χωρών Ουγγαρίας, Τσεχίας, Πολωνίας και Σλοβακίας. • Η Πρέσβης της Ουγγαρίας συναντήθηκε χθες και με το Δήμαρχο Ιωαννίνων Φίλιππα Φίλιο, με τον οποίο συζήτησαν θέματα συνεργασίας κυρίως στον τομέα του τουρι-

σμού και της υποβολής κοινών προγραμμάτων για την αξιοποίηση της λίμνης. Το δεύτερο αυτό θέμα εδράζεται στη συνεργασία που είχε γίνει κατά το παρελθόν μεταξύ της ΔΕΛΙ και Ούγγρων επιστημόνων. «Συζητήσαμε την υποβολή ενός κοινού προγράμματος για λίμνες που περιβάλλονται από αστικές ζώνες», σημείωσε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος.

Θερινό Σινεμά

«Fantomas» αύριο από το Σύλλογο Πλατάνου • Την τρελή κωμωδία «Fantomas» με τον εκπληκτικό Luis de Funes θα προβάλλει ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Ο Πλάτανος» αύριο, Τετάρτη και ώρα 9:30 μ.μ. στα πλαίσια των πολιτιστικών του δραστηριοτήτων για το καλοκαίρι 2013 που φέτος περιλαμβάνουν θερινό κινηματογράφο κάθε Τετάρτη στην αυλή του Συλλόγου. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Φεστιβάλ Παραδ. Χορών στο Υπαίθριο Θέατρο Κληματιάς • Το 3ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών και Μουσικής, διοργανώνει ο Μορφωτικός Σύλλογος Κληματιάς «Χρήστος Καραφέρης» την Κυριακή, 14 Ιουλίου και ώρα 9 μ.μ. στο Υπαίθριο Θέατρο Κληματιάς. Το Φεστιβάλ διοργανώνεται με τη συνεργασία του Δήμου Ζίτσας.

κτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό πανελλαδικών εξετάσεων και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων με ελληνικούς κεφαλαίους χαρακτήρες με τη σειρά: Επώνυμο, όνομα, πατρώνυμο, μητρώνυμο.

Εκκλησία της Ελλάδος:

Να αναλάβουν και άλλες χώρες το κόστος της λαθρομετανάστευσης • Ανοιχτή πρόσκληση προς τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες να αναλάβουν «φορτίο» από την αθρόα είσοδο λαθρομεταναστών στην χώρα μας, ζητά με ανακοίνωσή της η Εκκλησία της Ελλάδος. Στο πλευρό της Ελληνικής Εκκλησίας τάχθηκε η 14η Γενική Συνέλευση του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Εκκλησιών, στην οποία έθεσαν το θέμα οι εκπρόσωποί της. Η ανακοίνωση έχει ως εξής: "Η Εκκλησία της Ελλάδος σέβεται το ανθρώπινο πρόσωπο και προσφέρει την βοήθειά Της προς

KOINΩNIKA

κάθε δοκιμαζόμενο συνάνθρωπό μας, από όπου κι αν προέρχεται. Δεν κοιτά χρώματα και εθνικότητες. Δεν μπορεί όμως - τηρώντας κατά τα λοιπά τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από την Συνθήκη του Δουβλίνου- να μην θέσει το σημαντικό ζήτημα της προώθησης των μεταναστών και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, λόγω των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων και της βαθειάς κρίσης που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας. Για το θέμα πρέπει να επιληφθεί πάραυτα η Ε.Ε. και ο αρμόδιος Επίτροπος".

EΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΣ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΠΑΙΔΩΝ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Η ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων προκειμένου να καλύψει μία (1) θέση λογοθεραπευτή -τριας καλεί όσους ενδιαφέρονται να καταθέσουν στην Διευθύντρια κ. Βασιλική Μάστακα έως και την Τετάρτη 10-7-2013, βιογραφικό σημείωμα και αίτηση. Η σύμβαση εργασίας θα είναι μερικής απασχόλησης ορισμένου χρόνου. Τηλέφωνα επικοινωνίας 26510-83173 (εσωτερ. 1), Δευτέρα έως Παρασκευή 08.30 - 15.00. Διεύθυνση: Νεοκαισάρεια Ιωαννίνων. Ιωάννινα 3-7-2013 Για το Δ.Σ. Η Πρόεδρος Νατάσα Μπέγκα

Προς το Σύνδεσμο Αποφοίτων Ζωσιμαίας Σχολής

Συγχαρητήρια Ευ. Χρύση για τον αναμνηστικό τόμο «Ι. Δομπόλη»

• Τον Σύνδεσμο Αποφοίτων Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων «οι Ζωσιμάδες», για την έκδοση του αναμνηστικού τόμου για τον Ιωάννη Δομπόλη, συγχαίρει με επιστολή του ο καθηγητής Ευάγγελος Χρύσης. Ο κ. Χρύσης χαρακτηρίζει το έργο «μνημειώδες» και τονίζει: «Λυπάμαι που δεν έγινε η έκδοση όπως την είχατε και είχαμε αρχικά οραματισθεί. Σπεύδω όμως να εκφράσω την ευαρέσκειά μου που οι Ηπειρώτες βρήκαν μια καθόλα αξιοπρεπή λύση και η Περιφέρεια άνοιξε τις αγκάλες της».

Αύριο από τον Πρόεδρο Σωτ. Χορέβα

Ενημέρωση Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ιωαννίνων

• Για τα αποτελέσματα της ημερίδας που οργάνωσε χθες, με θέμα «Προβλήματα και προοπτικές», η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ), θα ενημερώσει αύριο τα προεδρεία των Πρωτοβάθμιων Σωματείων, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών – Βιοτεχνών Εμπόρων Ιωαννίνων κ. Σω-

Στον Αμάραντο η πορεία του Ορειβατικού Συλλόγου • Στην κορυφή Καμενίκ (υψόμεντρο 2042 μέτρα)- λουτρά Αμαράντου θα πραγματοποιήσει την Κυριακή την πορεία του ο Ορειβατικός Σύλλογος Ιωαννίνων. Η πορεία είναι β‘ κατηγορίας και η διάρκειά της υπολογίζεται σε επτά ώρες. Αρχηγοί: Παπαχρήστος Χρήστος, Ντάγκα Βασιλική. Η Αναχώρηση από Περιφέρεια Ηπείρου: 6:30 π.μ.

τήριος Χορέβας. Η συνάντηση θα γίνει στα γραφεία της Ομοσπονδίας, Αραβαντινού 5α, ώρα 7 μ.μ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ Ευχαριστούμε όλους όσους διέθεσαν χρηματικά ποσά για τους σκοπούς της «Φλόγας», στη μνήμη αγαπημένων τους: - Σε μνήμη Μηλίτσας Τζιούτζιου, την οικ. Λάζαρου Ρηγανάτου. - Σε μνήμη Σπυριδούλας Παππά, το Μικροβιολογικό Εργαστήριο Πανεπ. Γεν. Νοσοκομείου Ιωαννίνων. - Σε μνήμη Αθηνάς Στεφοπούλου, τις κυρίες Γαλάτεια Λούπα και Λευκή Λούπα και οικ. Ισίδωρου Καραδήμα. - Σε μνήμη Ιωάννη Βαριάντζα, την οικ. Σπύρου Σιαράβα. - Σε μνήμη Λευκοθέας Σαχίνη, την οικ. Ανδρέα Καΐλη.


ΠPΩΪNOΣ ΛOΓOΣ

Σελ. 3η

Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

διαδόσεις...

Παρεμβάσεις... Συμπιέζοντας προς τα κάτω…

Παρατημένες ζαρντινιέρες!

 Σε κάποιους από την παρούσα Δημοτική Αρχή δεν άρεσαν προφανώς οι ζαρντινιέρες που επί δημαρχίας Νίκου Γκόντα είχαν τοποθετηθεί στη νησίδα της Λεωφόρου Δωδώνης και είχαν φυτευθεί με λουλούδια. Τις μετέφεραν λοιπόν πριν από αρκετό καιρό στο δημοτικό πάρκιγκ, δίπλα στα Παλιά Σφαγεία και τις παράτησαν εκεί να χορταριάσουν και να σαπίσουν (φωτό)! Τώρα το άσχημο θέαμα αντικρίζουν όσοι σταθμεύουν στο πάρκιγκ και τους πιάνει… απελπισία.

Γιατί δεν αξιοποιούν…

 Αλήθεια, οι εν λόγω ζαρντινιέρες που κόστισαν στο Δήμο πριν λίγα χρόνια ένα σωρό χρήματα για να τις αποκτήσει, δεν θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν με κάποιο τρόπο; Να τοποθετηθούν σε ένα πάρκο, σε δρόμους, σε μια παιδική χαρά, βρε αδελφέ, να τις βάψουν και να τις γεμίσουν λουλούδια ώστε να ομορφύνει ο χώρος που θα επιλέξουν οι αρμόδιοι του Δήμου; Δεν είναι κρίμα να ρημάζουν παρατημένες στο πάρκιγκ της Παραλιμνίου; Τι άλλο πια θα δούμε σ’ αυτήν την πόλη… Κ.Α.

Δεν υπήρχε μελέτη;

 Θα αναθέσει η Περιφέρεια Ηπείρου τη μελέτη για την επισκευή του κτηρίου της οδού Δομπόλη! Επιτέλους και μια καλή είδηση. Όμως ας δουν αν υπάρχουν τέτοια σχέδια στα συρτάρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Πριν από αρκετά χρόνια είχαν αναρτήσει πινακίδα για την αποπεράτωση του υπόλοιπου κτηρίου με ΣΔΙΤ. Σχέδια δεν είχαν; Και μια που κάνει την αρχή ο κ. Καχριμάνης ας γνωρίζει ότι τα κτήρια της Παιδόπολης καταρρέουν. Αν ποτέ αποφασίσει το κράτος να χρησιμοποιήσει την περιουσία του θα χρειάζονται περισσότερα χρήματα για επισκευές εκ θεμελίων. Κρίμα που και σ’ αυτό τον τόσο όμορφο τόπο υπάρχει τόση εγκατάλειψη… Θ.

Εκτός Επιτροπής!..

 Εκτός Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. έμεινε αυτή τη φορά ο αλήστου μνήμης πρώην περιφερειάρχης Ηπείρου Δημήτρης Πανοζάχος και αυτό δεν του άρεσε καθόλου! Έτσι, αφού ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση, άρχισε τις καταγγελίες μέσω facebook περί… μεθοδεύσεων για να μείνει ο ίδιος στην απέξω! Απ’ όσα καταγγέλλει πάντως αληθεύει ένα: Ότι τον… έφαγε η ποσόστωση, αφού έχασε την τελευταία θέση στην Επιτροπή από την κ. Ελένη Μακρή η οποία πήρε τη θέση του ως γυναίκα, έστω κι αν είχε δύο ψήφους λιγότερες! Και εις άλλα με υγεία…

 Για να πετύχουν οι πειραματισμοί της κάθε Τρόικας που αναλαμβάνει να δώσει στα κράτη οικονομικές διεξόδους, το πρώτο τους μέλημα είναι η συμπίεση των εισοδημάτων προς τα κάτω με σκοπό να καταργήσουν τη μεσαία τάξη και να δημιουργήσουν μια μεγάλη βάση με πτωχούς, απ’ τους οποίους θα αφαιρούνται όλο και περισσότερα δικαιώματα, μέχρι που να τα στερηθούν όλα. Για να γίνει πιο γρήγορα η μετάλλαξη προσθέτουν κι άλλους παράγοντες πιο αποτελεσματικούς όπως είναι η επιλεκτική υπερφορολόγηση, ενώ ξέρουν ότι με αυτό τον τρόπο μειώνονται τα έσοδα του κράτους αντί να αυξάνονται! Επιμένουν στην υψηλή φορολογία αλλά περιέργως δεν αγγίζουν τους προνομιούχους. Έτσι προετοιμάζουν την κοινωνία των δύο ταχυτήτων. Με πολύ πλούσιους και πολύ φτωχούς!

Αγνοούν τις Off Shore!

 Το φαινόμενο των OFF SHORE το παραβλέπουν οι Τρόικες, ενώ έχει αποδειχθεί ότι στερεί τεράστια φορολογικά έσοδα από τα κράτη! Γιατί δεν το αγγίζει ούτε το ΔΝΤ που έχει άποψη για όλα, ούτε η σύνοδος κορυφής των ηγετών της Ευρώπης; Η προεδρία της Ε.Ε. περνάει από χώρα σε χώρα αλλά το θέμα της υστέρησης εσόδων λόγω της άνθισης των εξωχώριων εταιριών δεν μπαίνει ούτε για συζήτηση. Κυνηγάνε τον κάθε ταλαίπωρο πολίτη που κατάφερε να έχει ένα δικό του σπίτι και ένα μικρό εισόδημα αλλά δεν κάνουν καμία αναφορά στην… θαλπωρή που προσφέρουν οι εταιρείες προστασίας των μεγάλων περιουσιών που δεν φορολογούνται ούτε ελέγχεται πώς αποκτήθηκαν.

Πού θα βρουν πόρους;

 Τερατουργήματα αποφασίστηκαν με τη δικαιολογία ότι όλα γίνονται για να βγούμε από την κρίση. Μια οικονομία πληγωμένη που δεν παράγει έσοδα άρα δεν έχει να προσφέρει φόρους στο κράτος, με εισοδήματα που δεν φθάνουν ούτε για τα αναγκαία τρόφιμα, με την ανεργία στα ύψη και την απελπισία ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των πολιτών. Πώς λοιπόν θα έχει το κράτος τους πόρους για να σχεδιάσει το μέλλον του; Το όραμα για να απαγκιστρωθούν τα κράτη από τις Τρόικες και να καταφύγουν πάλι στις αγορές επιβαρύνοντας τους πολίτες με νέα δάνεια και υψηλότερους τόκους δεν βγάζει πουθενά. Έτσι μας έφθασαν εδώ!

Με λιγότερους φόρους…

 Ξέρουν πολύ καλά ότι με καλύτερες αποδοχές στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους αλλά και με μικρότερη φορολόγηση θα κινηθεί καλύτερα η οικονομία. Γιατί δεν το κάνουν; Οι 700.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αργοπεθαίνουν, αν δεν πέθαναν ήδη, θα μπορούσαν να δώσουν τουλάχιστον από μια θέση εργασίας και να εξασφαλίσουν άμεσα στους μισούς ανέργους τους πόρους για να επιβιώσουν, να πληρώσουν ασφαλιστικές εισφορές αλλά και να προσφέρουν τους αναλογούντες φόρους στο κράτος. Με πεθαμένη τη μικρομεσαία επιχείρηση νεκρώνουν κάθε ζωντανό κύτταρο της ανταποδοτικής οικονομίας. Νομίζουν ότι θα δημιουργήσουν έστω και μια θέση εργασίας με την υπερφορολόγηση της κάθε επιχείρησης; Απλά πνίγουν και την επιχείρηση και τον επιχειρηματία και στερούν θέσεις εργασίας από εκείνους που βρίσκονται σε απόγνωση. Θεανώ Βλάχου

Τι έγινε η ανακύκλωση;

Α.

Με ακμαίο το ηθικό!

 Αξιοθαύμαστη αντοχή, αλλά και αυταπάρνηση επιδεικνύουν οι Αστυνομικοί στην Ήπειρο, που για τέταρτο 24ωρο αναζητούν σε βουνά και λαγκάδια τους αδίστακτους Αλβανούς δραπέτες. Η «επιχείρηση», από την στιγμή που πέρασε στην περιοχή μας, λόγω της μορφολογίας του εδάφους και της απέραντης συνοριογραμμής,

χαρακτηρίζεται από εξαιρετικό βαθμό δυσκολίας και όσο περνάει ο χρόνος, τόσο πιο πολύ λιγοστεύουν οι ελπίδες για να βρεθούν οι κακοποιοί, πριν περάσουν τα σύνορα. Ωστόσο, παρά την μεγάλη ταλαιπωρία και το επικίνδυνο της υπόθεσης, στους κόλπους της Αστυνομίας το ηθικό παραμένει ακμαίο, με τους άνδρες της να δηλώνουν… ετοιμοπόλεμοι και αποφασισμένοι να προχωρήσουν μέχρι τέλους! Συγκινητική εξάλλου είναι και η στάση των λιγοστών κατοίκων των ακριτικών χωριών μας, που συνδράμουν κι αυτοί με τον τρόπο τους στο έργο της Αστυνομίας… Ε.

 O πρώτος δήμος σ’ ολόκληρη την περιοχή μας που εφάρμοσε πρόγραμμα ανακύκλωσης ήταν ο Δήμος Ζαγορίου το… μακρινό 2008 και πολύ ορθώς έπραξε, αφού το Ζαγόρι είναι αναμφισβήτητα και η πιο τουριστική περιοχή του Νομού! Πρόσφατα όμως, συγκεκριμένα πριν από ένα μήνα περίπου, απέσυραν όλους τους κάδους ανακύκλωσης απ’ τα Δημοτικά Διαμερίσματα και έκτοτε… ουδέν νεότερον, όπως ανέφερε φίλος αναγνώστης στη στήλη! Άραγε τι συνέβη και τι σκοπεύει να κάνει η Δημοτ. Αρχή Ζαγορίου με το ζήτημα τη ανακύκλωσης; ...οι διαδοσίες Κ.Α.

Με την «μαγιά» της Ε.Ε. μόνοι μας θα αντιμετωπίσουμε την ανεργία!.. G G Το

® Της ΕΥΗΣ ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΝΤΟΥ

καυτό θέμα της ανεργίας που κυριολεκτικά μαστίζει την Ήπειρο, τελευταία έγινε πρωτοσέλιδο και σε μεγάλα διεθνή ΜΜΕ. Βέβαια το γεγονός αυτό καθόλου δεν τιμά τους κυβερνητικούς χειρισμούς, όσο κι αν η οικονομική κατάσταση εν μέρει το δικαιολογεί. Για άλλη μια φορά λοιπόν, χτυπά το καμπανάκι προς όσους σχεδιάζουν την οικονομική και αναπτυξιακή πολιτική της Ελλάδας και τους θέτει προ των σοβαρών ευθυνών τους. Η έγκυρη γερμανική εφημερίδα BILD με μελανά χρώματα, αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στην αγορά εργασίας της Ηπείρου και - παρουσιάζοντας τα Γιάννενα ως «πόλη των απελπισμένων» για τη νέα γενιά – ανέδειξε το θέμα «ανεργία» στην πραγματική του διάσταση. Σ’ αυτή που, αν και τα στοιχεία την επιβεβαιώνουν καταγράφοντάς την εδώ και πολύ καιρό, ωστόσο μέχρι σήμερα καμιά σοβαρή προσπάθεια δεν έχει αναληφθεί, για ν’ αλλάξει αυτό το συνεχώς επιδεινούμενο αρνητικό κλίμα. Και αν βεβαίως αφορούσε άλλο θέμα και όχι την ανεργία, ίσως θεωρούσε κανείς ότι υπάρχει σχέδιο δυσφήμισης της Ελλάδας, κάποιος… σκοτεινός δάκτυλος, που θέλει να κάνει κακό στην εικόνα της. Γιατί κι αυτό, ουκ ολίγες φορές, έχει συμβεί στο πρόσφατο παρελθόν, ειδικά με τον γερμανικό Τύπο που… φημίζεται για τις «καλές ειδήσεις» του, όταν αναφέρεται στην χώρα μας. Στην τελευταία περίπτωση όμως το δημοσίευμα της BILD που αφορά την ανεργία στην Ήπειρο, αποτύπωσε σ’ όλο της το μέγεθος την σκληρή πραγματικότητα που βιώνει καθημερινά η πλειοψηφία των Ηπειρωτών. Όντως τα Γιάννενα, μια κατεξοχήν πόλη παροχής υπηρεσιών, δεν θα μπορούσε κάποιος να τα χαρακτηρίσει φιλικά προς τους νέους ανθρώπους, ως προς την αγορά εργασίας. Αντίθετα, χιλιάδες νέοι πτυχιούχοι, με γνώσεις και εφόδια μένουν στο περιθώριο, στην πιο παραγωγική τους ηλικία. Κι αυτό, πράγματι, είναι όχι απλά απαράδεκτο, αλλά εγκληματικό! Ποιος από εμάς δεν γνωρίζει κάποιον του οικογενειακού του περιβάλλοντος, που να μην του πέρασε η σκέψη να φύγει για το εξωτερικό; Οι πιο τολμηροί μάλιστα το έχουν ήδη επιχειρήσει, ενώ οι υπόλοιποι υπομένουν την κατάσταση, ελπίζοντας σ’ ένα… θαύμα! Μέχρι τότε ζουν, είτε με το επίδομα της ανεργίας, είτε με την βοήθεια των οικογενειών τους! Έτσι τα όνειρα και οι φιλοδοξίες τους συχνά… πάνε περίπατο!

///

Ακούμε και διαβάζουμε για κάποια προγράμματα με διάφορες δράσεις ενίσχυσης της νεανικής απασχόλησης. Για λεφτά από τα Ευρωπαϊκά Ταμεία που θα δώσουν μια ώθηση στην τοπική οικονομία και θα προσφέρουν κάποιες θέσεις εργασίας. Όλα αυτά όμως είναι συνήθως πρόσκαιρα, ορισμένου χρόνου, που δεν λύνουν οριστικά το πρόβλημα. Το «κλειδί» είναι άλλου: Να σταθούμε επιτέλους στα πόδια μας, με τις δικές μας δυνάμεις! Να γίνουμε παραγωγικοί, να δημιουργήσουμε κίνητρα και προοπτική που δεν θα έχουν… ημερομηνία λήξης, μέχρι δηλαδή να τελειώσει ένα ακόμη πρόγραμμα - «ασπιρίνη»! Αυτό που φαίνεται να μην έχουν κατανοήσει ακόμη οι κυβερνώντες – και που φυσικά δεν έχει περάσει ούτε στους πολίτες - είναι ότι οι όποιες διευκολύνσεις φθάνουν από το εξωτερικό, είναι μόνο για το ξεκίνημα. Όπως απλά λέμε για να… πάρει μπροστά η μηχανή. Τα δύσκολα έπονται... Μπορούμε όμως να αξιοποιήσουμε αυτή τη «μαγιά», εκμεταλλευόμενοι τα ευρωπαϊκά σχέδια και να συνεχίσουμε με τις δικές μας δυνάμεις. Εάν αυτό δεν το αντιληφθούμε, τότε… κακό του κεφαλιού μας! Θα ξαναγυρίζουμε στο σημείο – μηδέν!.. •ekoutsol@proinoslogos.gr Από «Π.Λ. Δευτέρας»


Σελ. 4η

ΠPΩΪNOΣ ΛOΓOΣ

Τρίτη 9 Ιουλίου 2013 • Επιχορηγήσεις • Εκπόνηση μελετών • Αναδιοργάνωση επιχειρήσεων

ΙΩΑΝΝΙΝΑ: ΖΥΓΟΜΑΛΗ 21, ΤΗΛ. 26510 71004 - FAX 26510 71008 ΑΘΗΝΑ: Β.ΣΟΦΙΑΣ & ΣΕΜΙΤΕΛΟΥ 5, ΤΗΛ. 213.0354467 - FAX. 213.0354469

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ

Μείωση 0,4% σημείωσε ο πληθωρισμός τον Ιούνιο

® Σημαντικές όμως ανατιμήσεις στο «καλάθι της νοικοκυράς»

Π

αρά το γεγονός ότι ο πληθωρισμός παραμένει αρνητικός, από τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) προκύπτουν σημαντικές ανατιμήσεις τόσο σε είδη που συνθέτουν το λεγόμενο «καλάθι της νοικοκυράς», όσο και σε προϊόντα και υπηρεσίες που επηρεάζουν άμεσα το εισόδημα των καταναλωτών. Ειδικότερα, μέσα σε ένα έτος ανατιμήθηκαν κατά 32,6% οι νωπές πατάτες, κατά 6,4% τα νωπά λαχανικά, κατά 3,8% τα νωπά φρούτα, κατά 2,4% τα νωπά ψάρια, κατά 1% τα κρέατα και κατά 0,7% τα γαλακτοκομικά και τα αυγά. Επίσης, αυξήθηκαν κατά 25,1% οι τιμές στο πετρέλαιο θέρμανσης, κατά 12,3% τα τιμολόγια της ΔΕΗ και κατά 0,4% οι τιμές της βενζίνης. Συγκεκριμένα, από την ΕΛΣΤΑΤ ανακοινώθηκαν τα εξής: Από τη σύγκριση του γενικού δείκτη τιμών καταναλωτή του Ιουνίου 2013 προς τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουνίου 2012, προκύπτει μείωση 0,4% έναντι αύξησης 1,3% που σημειώθηκε κατά την ίδια σύγκριση το 2012 προς το 2011. Ο γενικός δείκτης, τον Ιούνιο 2013 σε σύγκριση με τον Μάιο 2013, παρουσίασε μείωση 0,2% έναντι μείωσης 0,3% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του προηγούμενου έτους. Η μείωση του πληθωρισμού κατά 0,4% προήλθε από τις ακόλουθες μεταβολές: 1. Από τις μειώσεις των δεικτών:

α) Κατά 4,1% της ομάδας «Διαρκή αγαθά - Είδη νοικοκυριού και υπηρεσίες», λόγω μείωσης, κυρίως, των τιμών στα έπιπλα- καλύμματα δαπέδου, είδη κλινοστρωμνής- λευκά είδη, οικιακές συσκευές και οικιακές υπηρεσίες. β) Κατά 3,3% της ομάδας «Υγεία», λόγω μείωσης, κυρίως, των τιμών των φαρμάκων και των ιατρικών, οδοντιατρικών και παραϊατρικών υπηρεσιών. γ) Κατά 1% της ομάδας «Μεταφορές», λόγω μείωσης, κυρίως, των τιμών των αυτοκινήτων. δ) Κατά 4,3% της ομάδας «Επικοινωνίες», λόγω μείωσης, κυρίως, των τιμών των τηλεφωνικών υπηρεσιών. ε) Κατά 3,2% της ομάδας «Αναψυχή - Πολιτιστικές δραστηριότητες», λόγω μείωσης, κυρίως, των τιμών του οπτικοακουστικού εξοπλισμού-υπολογιστών, των υπηρεσιών αναψυχής και των βιβλίων. στ) Κατά 4% της ομάδας «Εκπαίδευση», λόγω μείωσης, κυρίως, των τιμών στα δίδακτρα ιδιωτικών σχολείων, ξένων γλωσσών,

Ένα χρόνο νωρίτερα…

Επανέρχεται από εφέτος ο φόρος πολυτελείας σε ΙΧ, σκάφη και πισίνες

• Επανέρχεται από εφέτος τελικά και όχι από το 2014 όπως είχε αρχικά σχεδιαστεί, ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης σε αυτοκίνητα άνω των 1.929 κυβικών, πισίνες και αεροσκάφη, ενώ αναζητείται φόρμουλα για τα σκάφη αναψυχής. Σύμφωνα με την «Ημερησία», ο φόρος αποσυνδέθηκε από την πιθανή μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και έτσι θα εφαρμοστεί από το τρέχον έτος. Ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης επιβάλλεται στα ΙΧ με κινητήρες από 1.929 κυβικά εκατοστά και άνω. Για τα αυτοκίνητα από 1.929 έως 2.500 κυβικά ο φόρος ανέρχεται στο 5% της αντικειμενικής δαπάνης (τεκμήριο διαβίωσης). Για τα αυτοκίνητα από 2.501 κυβικά και άνω ο φόρος θα υπολογίζεται με συντελεστή 10% επί του τεκμηρίου διαβίωσης. Ο νέος φόρος αφορά περίπου 100.000 ιδιοκτήτες. Ο νέος φόρος ξεκινά από τα 418 ευρώ για αυτοκίνητα 1.929 κυβικών εκατοστών που δεν έχουν κλείσει πέντε χρόνια από την ημέρα ταξινόμησης, και για 2.500 κυβικά ανέρχεται στα 665 ευρώ. Στις πισίνες, ο φόρος θα επιβάλλεται με συντελεστή 10% επί του ποσού του τεκμηρίου διαβίωσης. Σε πισίνα 30 τετραγωνικών μέτρων ο φόρος είναι 960 ευρώ τον χρόνο και σε πισίνα 50 τ.μ. 1.600 ευρώ. Στα αεροσκάφη, ελικόπτερα και ανεμόπτερα ο φόρος πολυτελείας υπολογίζεται με συντελεστή 10% επί του ποσού του τεκμηρίου διαβίωσης.

φροντιστηρίων, ΙΕΚ και μεταπτυχιακών σπουδών. ζ) Κατά 1,7% της ομάδας «Ξενοδοχεία - Καφέ - Εστιατόρια», λόγω μείωσης, κυρίως, των τιμών των εστιατορίων- ζαχαροπλαστείων- καφενείων- κυλικείων και των ξενοδοχείων. η) Κατά 4,6% της ομάδας «Άλλα αγαθά και υπηρεσίες», λόγω μείωσης, κυρίως, των τιμών των κουρείων- κομμωτηρίων- ειδών ατομικής φροντίδας, των προσωπικών ειδών και των ασφαλίστρων μεταφορών. 2. Από τις αυξήσεις των δεικτών: α) Κατά 0,8% της ομάδας «Διατροφή και μη αλκοολούχα ποτά», λόγω αύξησης, κυρίως, των τιμών στα λαχανικά νωπά, φρούτα νωπά, πατάτες νωπές, ψάρια νωπά, κρέατα γενικά. Μέρος της αύξησης αυτής αντισταθμίστηκε από τη μείωση των τιμών στα δημητριακά και παρασκευάσματα, ελαιόλαδο, χυμούς φρούτων. β) Κατά 4,7% της ομάδας «Αλκοολούχα ποτά και καπνός», λόγω αύξησης, κυρίως, των τιμών των τσιγάρων. γ) Κατά 0,1% της ομάδας «Ένδυση και υπόδηση», λόγω αύξησης των τιμών στα είδη ένδυσης και υπόδησης. δ) Κατά 6,9% της ομάδας «Στέγαση», λόγω αύξησης, κυρίως, των τιμών του πετρελαίου θέρμανσης και του ηλεκτρισμού.

Απόφαση - πλήγμα για αυτοαπασχολούμενους σε μικρούς οικισμούς

Και οι… καφετζήδες των χωριών θα πάνε απ’ τον ΟΓΑ στον ΟΑΕΕ!

 Δύσκολα θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υψηλές ασφαλιστικές απαιτήσεις του Οργανισμού

• «Μπαστούνια» αναμένεται να τα βρουν σε λίγο καιρό, όσον αφορά τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις, οι αυτοαπασχολούμενοι σε οικισμούς με λιγότερους από 1.000 κατοίκους, όπως για παράδειγμα οι ιδιοκτήτες καφενείων στα ορεινά χωριά της Ηπείρου! Κι αυτό γιατί οι εν λόγω επαγγελματίες, που σήμερα ασφαλίζονται στον ΟΓΑ, καταβάλλοντας τις ανάλογες εισφορές, θα υποχρεωθούν να ενταχθούν στον ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ), οι ασφαλιστικές εισφορές του οποίου είναι πολύ υψηλότερες από εκείνες του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων.

Πλήγμα για τα χωριά Το συγκεκριμένο μέτρο αφορά όλους τους αυτοαπασχολούμενους που υπάγονται σήμερα σε ασφάλιση άλλων ταμείων και οι οποίοι θα οδεύσουν προς τον ΟΑΕΕ, προκειμένου να κλείσει έτσι η «μαύρη τρύπα» στα οικονομικά του Οργανισμού. Αν δεν υπάρξουν εξαιρέσεις, τότε η επαγγελματική δραστηριοποίηση αυτού του είδους, όπως οι ιδιοκτήτες καφενείων που προαναφέρθηκαν, σε χωριά και μικρές κωμοπόλεις ουσιαστικά θα εκλείψει, αφού οι συγκεκριμένοι αυτοαπασχολούμενοι δύσκολα θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υψηλές ασφαλιστικές απαιτήσεις του ΟΑΕΕ, μιας και οι περισσότεροι ήδη συντηρούνται με δυσκολία, κα-

Πτώση 5,4 % στο α’ εξάμηνο

Αύξηση 3,3% στις πωλήσεις αυτοκινήτων τον Ιούνιο • Αύξηση 3,3% σημείωσαν οι συνολικές πωλήσεις των αυτοκινήτων τον Ιούνιο εφέτος (στα επιβατηγά σημειώθηκε αύξηση επίσης 3,3%) σε ετήσια βάση, καθώς, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), τον συγκεκριμένο μήνα κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά 7.160 αυτοκίνητα (καινούρια ή μεταχειρισμένα εξωτερικού). Μείωση 44,3% είχε παρουσιαστεί τoν Ιούνιο του 2012 σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2011 (στα επιβατηγά, η μείωση είχε ανέλθει σε 45,2%). Το διάστημα Ιανουαρίου - Ιουνίου 2013 κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά 40.682 αυτοκίνητα (καινούρια ή μεταχειρισμένα εξωτερικού), παρουσιάζοντας μείωση 5,4% ως προς την αντίστοιχη περίοδο του 2012 (στα επιβατηγά καταγράφεται μείωση 6,9%). Μείωση 40,3% είχε παρουσιαστεί το α’ εξάμηνο 2012 σε σχέση με το αντίστοιχο του 2011 (στα επιβατηγά, η μείωση ήταν 41,2%). Επίσης, η κυκλοφορία νέων

ΚΕΡΔΙΣΤΕ!!! Τα καταστήματα οπτικών «ΜΑΤΙ ΜΑΤΙ» σας γνωστοποιούν τη δυνατότητα να επιλέξετε: G Σκελετοί οράσεως με 25 ευρώ

G Γυαλιά ηλίου νέα μοντέλα με 55 ευρώ G 1 ζεύγος φακών επαφής + 1 υγρό μόνο με 12 ευρώ**

** Επιπλέον -2 ευρώ με την επιστροφή της παλαιάς φιάλης του υγρού

G Δώρο οι παιδικοί σκελετοί οράσεως

-10 ευρώ επιπλέον έκπτωση σε γυαλιά ηλίου και οράσεως με αυτό το κουπόνι (ισχύει μέχρι 31/7/2013). www.matimati.gr 28ης Οκτωβρίου 31 Ιωάννινα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας Τηλ. 2651030023 Παπαπαναγιώτου Παναγιώτης

μοτοσικλετών (άνω των 50 cc) ανήλθε σε 3.612 τον Iούνιο 2013, έναντι 3.897 τον αντίστοιχο μήνα του 2012, παρουσιάζοντας μείωση 7,3%. Μείωση 35,6% είχε παρουσιαστεί τον Ιούνιο 2012 σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2011. Το διάστημα Ιανουαρίου - Ιουνίου 2013 πωλήθηκαν 16.000 νέες μοτοσικλέτες, έναντι 17.166 το 2012, παρουσιάζοντας μείωση 6,8%. Μείωση 32,6% είχε καταγραφεί το α’ εξάμηνο 2012, σε σχέση με το αντίστοιχο του 2011.

θώς τα έσοδά τους είναι ούτως ή άλλως περιορισμένα.

Για την «τρύπα» του ΟΑΕΕ Η ένταξη των αυτοαπασχολουμένων στον ΟΑΕΕ συζητήθηκε σε σύσκεψη του Γιάννη Στουρνάρα με τους ελεγκτές της τρόικας, στην οποία το «παρών» έδωσε και ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. Κύριο θέμα της η αναζήτηση λύσης για το πώς θα καλυφθεί η «μαύρη τρύπα» του ΟΑΕΕ, μιας και, επειδή δεν θα εφαρμοστεί η εισφορά 2 τοις χιλίοις σε επιχειρή-

σεις, ο Οργανισμός θα χάσει 600 εκατ. ευρώ. Το ισοδύναμο που ανακάλυψε το οικονομικό επιτελείο είναι να ενταχθούν όλοι οι αυτοπασχολούμενοι στον ΟΑΕΕ, καθώς διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν πολλές εξαιρέσεις. Το σχέδιο λοιπόν είναι από το 2014 να μην ισχύουν τόσες εξαιρέσεις, όπως, για παράδειγμα, το να ασφαλίζονται στον ΟΓΑ οι αυτοαπασχολούμενοι σε περιοχές με λιγότερους από 1.000 ή 2.000 κατοίκους (αν είναι στην Αττική) ή σε νησιά με λιγότερους από 3.100 κατοίκους.

Ποιοι άλλοι εξαιρούνται Επίσης από την ασφάλιση τον ΟΑΕΕ σήμερα εξαιρούνται οι αφανείς εταίροι με πολύ μικρό μερίδιο μετοχών σε επιχειρήσεις, ενώ εξαιρούνται όσοι αυτοαπασχολούμενοι έχουν ειδικό ταμείο για την ειδικότητά τους, για παράδειγμα ταμείο υγειονομικών, ΤΣΜΕΔΕ, ταμείο ιδιοκτητών εφημερίδων κ.α..

Από το Υπ. Αγροτ. Ανάπτυξης

Εγκρίθηκε πρόγραμμα εκπαίδευσης μελισσοκόμων • Υπουργική Απόφαση, σύμφωνα με την οποία, εγκρίνεται η πραγματοποίηση 68 ταχύρρυθμων προγραμμάτων εκπαίδευσης σε εξειδικευμένα θέματα σχετικά με τη μελισσοκομία από τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και τη Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης υπέγραψε ο Υπ. Αγροτ. Ανάπτυξης Αθ. Τσαυτάρης. Τα προγράμματα αυτά είναι τριήμερης διάρκειας και αφορούν στις εξής θεματικές ενότητες: Μελισσοκομικός εξοπλισμός και συντήρησή του – Μελισσοκομικοί χειρισμοί κατά τη διάρκεια του έτους Μελισσοκομικά φυτά - Τροφοδοσία των μελισσοσμηνών Βασιλοτροφία - Παραγωγή βασιλικού πολτού Εχθροί και ασθένειες των μελισσών και τρόποι πρόληψης και καταπολέμησής τους (συμβατικές και εναλλακτικές μορφές αντιμετώπισης) Μέθοδοι εντατικής εκμετάλλευσης μελισσοσμηνών Προϊόντα της κυψέλης και συντήρησή τους Τυποποίηση – Εμπορία – Προώθηση – Σήμανση των μελισσοκομικών προϊόντων Βιολογική μελισσοκομία (όροι και προϋποθέσεις) Αρχές οργάνωσης και λειτουργίας ενός μελισσοκομείου Πιστοποίηση μελισσοκομικών προϊόντων Παραγωγή σύνθετων προϊόντων με βάση τα προϊόντα της κυψέλης (πχ καλλυντικά, προϊόντα διατροφής, φάρμακα, κλπ) Τα προγράμματα εκπαίδευσης των μελισσοκόμων θα ολοκληρωθούν στις 31 Αυγούστου και όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να απευθύνονται στον ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ.


ΠPΩΪNOΣ ΛOΓOΣ

Σελ. 5η

Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

• Επιχορηγήσεις • Εκπόνηση μελετών • Αναδιοργάνωση επιχειρήσεων ΙΩΑΝΝΙΝΑ: ΖΥΓΟΜΑΛΗ 21, ΤΗΛ. 26510 71004 - FAX 26510 71008 ΑΘΗΝΑ: Β.ΣΟΦΙΑΣ & ΣΕΜΙΤΕΛΟΥ 5, ΤΗΛ. 213.0354467 - FAX. 213.0354469

Από τα στοιχεία του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ...

197 νέες θέσεις εργασίας τον Ιούνιο στην Ήπειρο

® Τι δείχνουν τα στοιχεία για τον ιδιωτικό τομέα σε πανελλαδικό επίπεδο

Θ

ετικό κατά 197 νέες θέσεις εργασίας ήταν τον Ιούνιο στην Ήπειρο το ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος ΕΡΓΑΝΗ, του υπουργείου Εργασίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία του συστήματος οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 2.006, ενώ οι αποχωρήσεις σε 1.809. Από αυτές τις αποχωρήσεις, οι 500 προήλθαν από οικειοθελείς αποχωρήσεις και οι 1.309 από απολύσεις ή λήξεις συμβάσεων. • Σε πανελλαδικό επίπεδο οι νέες θέσεις εργασίας ανήλθαν σε 14.341, ενώ θετικό είναι, όμως, και το ισοζύγιο μεταξύ των προσλήψεων και απολύσεων κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, για πρώτη φορά από το 2008. Σύμφωνα με τα στοιχεία του συστήματος, κατά το μήνα Ιούνιο, οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 105.000, ενώ οι αποχωρήσεις σε 90.659. Από τις 90.659 αποχωρήσεις, οι 23.407 προήλθαν από οικειοθελείς αποχωρήσεις και οι 67.252 από απολύσεις ή λήξεις συμβάσεων. Από τα στοιχεία προκύπτει επίσης ότι το θετικό ισοζύγιο του Ιουνίου 2013 είναι αυξημένο κατά 40,9% σε σχέση με το ισοζύγιο του Ιουνίου 2012 (4.161 περισσότερες νέες θέσεις εργασίας) και η επίδοση αυτή βασίζεται κυρίως στις νέες

αναγγελίες πρόσληψης, που είναι περισσότερες του περσινού Ιουνίου κατά 5.101 προσλήψεις.

Στο εξάμηνο Ανάλογη εικόνα αποτυπώνεται και στα στοιχεία του πρώτου εξαμήνου του έτους, καθώς, αθροιστικά για την περίοδο Ιανουάριος Ιούνιος 2013, οι αναγγελίες προσλήψεων ανήλθαν στις 473.852 θέσεις εργασίας, παρουσιάζοντας σε ετήσια βάση αύξηση 17,1% και οι αποχωρήσεις έφτασαν τις 383.318 θέσεις εργασίας, εκ των οποίων οι 260.818 ήταν αποτέλεσμα απολύσεων ή λήξεων συμβάσεων και οι 122.500 οικειοθελείς αποχωρήσεις. Έτσι, το ισοζύγιο των ροών μισθωτής εργασίας του πρώτου εξαμήνου του 2013 ήταν θετικό και διαμορφώθηκε στις 90.534. Το επίπεδο αυτό είναι σημαντικά υψηλότερο του αντίστοιχου ισοζυγίου του πρώτου εξαμήνου του 2012, που ανήλθε στις 19.309 θέσεις εργασίας, αλλά είναι και η μακράν

Διευκρινίσεις για το «χαράτσι» στους κοινόχρηστους χώρους 

Το λάθος θα διορθωθεί στον επόμενο λογαριασμό

• Στις περιπτώσεις κατά τίς οποίες σε λογαριασμούς κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος έχει υπολογισθεί έκτακτο ειδικό τέλος ακινήτων (ΕΕΤΑ) για κοινόχρηστους χώρους, έχει ήδη δοθεί εντολή ώστε η τακτοποίηση των υποθέσεων να γίνει, χωρίς ταλαιπωρία των πολιτών. Το υπουργείο Οικονομικών επισημαίνει ότι όσοι φορολογούμενοι δεν έχουν πληρώσει το λογαριασμό μπορούν να το κάνουν, χωρίς να καταβάλουν και το έκτακτο ειδικό τέλος ακινήτων. Ειδικότερα, όπως σημειώνει το υπουργείο Οικονομικών, η ΔΕΗ θα σταματήσει την αποστολή των λογαριασμών με ΕΕΤΑ στις περιπτώσεις αυτές. Έτσι η συντριπτική πλειοψηφία των περίπου 130.000 περιπτώσεων δεν θα επηρεαστεί. Για όσους, όμως, έχουν λάβει ήδη λογαριασμό με ΕΕΤΑ, θα γίνει αντιλογισμός -μείωση του ποσού- στον επόμενο λογαριασμό. Έτσι δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτε, ανεξαρτήτως αν εξόφλησαν ή όχι το λογαριασμό τους. Όσοι όμως δεν τον έχουν πληρώσει, μπορούν να εξοφλήσουν τον λογαριασμό, χωρίς το ΕΕΤΑ. Το ζήτημα, όπως αναφέρει το υπουργείο, δημιουργήθηκε από την λανθασμένη αναγραφή της απαλλαγής στους λογαριασμούς της ΔΕΗ (λάθος πιστοποιητικό από τους Δήμους).

υψηλότερη επίδοση πρώτου εξαμήνου έτους μετά το 2008, φτάνοντας τα επίπεδα του 2006. Ο μεγαλύτερος αριθμός προσλήψεων εμφανίζεται στις περιοχές του Ιονίου και του Νότιου Αιγαίου, ενώ αρνητική εικόνα εμφανίζουν οι περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης. Οι περισσότερες προσλήψεις αφορούν καταλύματα, επιχειρήσεις εστίασης, λιανικού εμπορίου βιομηχανίας τροφίμων χονδρικού εμπορίου. Όσον αφορά στο το φύλο των εργαζομένων, οι απολύσεις γυναικών (52.598) είναι περισσότερες από εκείνες των ανδρών (38.061), ενώ υπάρχει ισορροπία στις προσλήψεις (52.241 προσλήψεις γυναικών και 52.759 ανδρών).

Χαμόγελα στην χθεσινή συνεδρίαση

Με κέρδη 2,08% ξεκίνησε η εβδομάδα στο ΧΑ ® Στις 858,40 μονάδες ο Γενικός Δείκτης Τιμών

• Με σημαντικά κέρδη έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, με τους επενδυτές να προεξοφλούν θετικές εξελίξεις για την Ελλάδα στο Eurogroup. Όμως, για μία ακόμη συνεδρίαση, ο τζίρος παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα. Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρέθηκε η μετοχή της Εθνικής (+15,91%). O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 858,40 μονάδες σημειώνοντας κέρδη σε ποσοστό 2,08%. Η επιτυχής ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα συμβάλει στην σταθεροποίηση της αγοράς, ωστόσο, χρειάζεται κάποιος καταλύτης για να διατηρηθεί η ανοδική αντίδραση της αγοράς, επισημαίνουν χρηματιστηριακοί αναλυτές. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 31,71 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 2,36%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας

κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 1,64%. Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Εθνικής (+15,91%), της Τέρνα Ενεργειακή (+5,59%), της MIG (+5,05%), της Alpha Bank (+3,29%) και των ΕΛΠΕ (+3,18%). Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Ιντραλότ (-1,94%), της ΕΥΔΑΠ (-1,80%), της Frigoglass (-1,58%) και της Τιτάν (-1,12%). Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες των Τραπεζών (+7,20%), των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+3,41%) και του Πετρελαίου (+2,96%). Αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες της Υγείας (-1,17%), της Τεχνολογίας (-0,68%) και των Ταξιδιών (-0,44%). Ανοδικά κινήθηκαν 73 μετοχές, 48 πτωτικά και 27 παρέμειναν σταθερές.


Σελ. 6η

ΠPΩΪNOΣ ΛOΓOΣ

Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ... ΓΕΓΟΝΟΤΑ... ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ... ΓΕΓΟΝΟΤΑ... ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ... ΓΕΓΟ Συναυλία στις 12 Ιουλίου

Νταλάρας – Γλυκερία ερμηνεύουν τραγούδια προσφυγιάς στην Ε.Η.Μ. • Ένα μουσικό αφιέρωμα στον μεγάλο Έλληνα συνθέτη Απόστολο Καλδάρα θα παρουσιάσουν ο Γιώργος Νταλάρας και η Γλυκερία σε συναυλία που θα δώσουν την Παρασκευή, 12 Ιουλίου (ώρα 9:30 μ.μ.) στο Υπαίθριο Θέατρο της Ε.Η.Μ.. Οι δύο σπουδαίοι ερμηνευτές έχουν συμπεριλάβει στο πρόγραμμά τους τα έργα «Μικρά Ασία» σε στίχους Πυθαγόρα και «Βυζαντινός Εσπερινός» σε στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου, καθώς και μια επιλογή απ’ τα αθάνατα, λαϊκά τραγούδια του συνθέτη. Επί σκηνής θα τους συνοδεύσουν 12 εξαιρετικοί σολίστες μου-

σικοί. Πρόκειται για τους: Νίκο Ζέρβα - πλήκτρα, Τάκη Μπουρμά μπάσο, Χρήστο Ζέρβα και Κωνσταντίνο Φωτιάδη κιθάρα, Ανδρέα Κατσιγιάννη - σαντούρι, Ντάσσο Κούρτι - ακορντεόν, Αντώνη Καλιούρη - πνευστά, Νίκο Καραντζά κρουστά, Γρηγόρη Συντρίδη – τύμπανα, Γιώργο Μάτσικα και Γιώργο Ρόκα – μπουζούκι, Λευτέρη Ζέρβα και Δημήτρη Τσιβγούλη – βιολί. Οι ενορχηστρώσεις είναι του Γιώργου Νταλάρα με την επιμέλεια του Γιώργου Παπαχριστούδη. Ο σχεδιασμός του ήχου είναι του Παντελή Γιατζιτζόγλου και του Αντώνη Ζαχόπουλου. Οι φωτισμοί είναι του Γιάννη Μανιατάκου.

Αύριο, με «Το Αμάρτημα της μητρός μου»

Επίσημη πρεμιέρα στην Ε.Η.Μ. Τιμάται το Ολοκαύτωμα του ‘43 στο ιστορικό Κεφαλόβρυσο για το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων

® Με το… δεξί ξεκίνησε απ’ την Άρτα – Το πρόγραμμα του Ιουλίου

• Mουσικό αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου θα παρουσιάσει η Λαϊκή Ορχήστρα του Πνευματικού Κέντρου Ιωαννίνων σήμερα, Τρίτη και ώρα 9:30 μ.μ. στην Πλατεία Ζευγαριών. Συμμετέχουν οι: Γιάννης Σταύρου (τραγούδι και κιθάρα), Ανθή Σταύρου (τραγούδι και πλήκτρα), Ντίνος Μπουζάνης (κιθάρα), Νίκος Παππάς (μπουζούκι), και Περικλής Μπουλουχτσής (μπάσο). Η ορχήστρα θα ερμηνεύσει ένα ρεπερτόριο βασισμένο στο σπουδαίο έργο του μεγάλου Έλληνα στιχουργού με γνωστές δημιουργίες από τους σημαντικότερους σύγχρονους συνθέτες, όπως του Μίκη Θεοδωράκη, Δήμου Μούτση, Χρήστου Νικολόπουλου, Γιάννη Μαρκόπουλου κ.α.. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

• Περίπου 600 θεατές γέμισαν το περασμένο Σάββατο το Θέατρο Κάστρου στην Άρτα, με αφορμή την παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων «Το Αμάρτημα της μητρός μου» του Γεώργιου Βιζυηνού που θα παρουσιάσει αυτό το καλοκαίρι σε μια μεγάλη περιοδεία. Το κοινό χειροκρότησε θερμά τον σκηνοθέτη και τους ηθοποιούς της παράστασης, η οποία θα κάνει την επίσημη πρεμιέρα της αύριο, Τετάρτη στο Υπαίθριο Θέατρο της ΕΗΜ (ώρα έναρξης 9:30 μ.μ.). Η γενική είσοδος είναι 10 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων γίνεται στα καταστήματα Rock Shop (Πουτέτση 1α), Iris (Γρηγορίου Σακκά 20), Αναγνώστης (Πυρσινέλλα 11) και Ελευθερουδάκης (Κ. Κατσαδήμα 7). Μετά την επίσημη πρεμιέρα θα ακολουθήσουν παραστάσεις στο Μέτσοβο (μεθαύριο, Πέμπτη), την Παραμυθιά (Παρασκευή 12/7), την Άνω Καλεντίνη (Σάββατο 13/7), τους Φιλιάτες (Κυριακή 14/7) σε μια περιοδεία που θα συνεχιστεί έως τα μέσα Σεπτεμβρίου. Το υπόλοιπο πρόγραμμα της περιοδείας όπως αυτή έχει διαμορφωθεί μέχρι στιγμής τον Ιούλιο περιλαμβάνει παραστάσεις σε: Ζίτσα (17/7), Πωγώνι (18/7), Ηγουμενίτσας (19/7), Κοσμηρά (21/7), Καμπή Άρτας (24/7), Τέροβο (27/7)

Για ολόκληρο τον Ιούλιο

Στην Ε.Η.Μ., 13 Ιουλίου

Σήμερα (9.30 μ.μ.)

Στα Ζευγάρια η Λαϊκή Ορχήστρα του Πν. Κέντρου

Kαλοκαιρινές δράσεις για παιδιά φιλοξενεί η Ζωσιμαία Βιβλιοθήκη • Στη θα πραγματοποιούνται Καλοκαιρινές δράσεις για παιδιά προ-σχολικής και σχολικής ηλικίας θα φιλοξενήσει η Ζωσιμαία Βιβλιοθήκη Ιωαννίνων στη διάρκεια του Ιουλίου. Οι προγραμματισμένες δράσεις της είναι οι εξής: Εργαστήρι Ανάγνωσης, καθημερινά, ώρες 10 π.μ. με 12 μ.. Τα παιδιά θα μπορούν να ακούσουν την αφήγηση μιας ιστορίας, να ταξιδέψουν σε κόσμους μακρινούς, να γράψουν τη δική τους ιστορία, να ανταλλάξουν μεταξύ τους απόψεις, να εκφράσουν τα συναισθήματά τους μέσω της ζωγραφικής. Μικροκατασκευές με διάφορα υλικά και τεχνικές, αλλά και πολύ φαντασία, κάθε Τετάρτη, ώρες 9 π.μ. με 2 μ.μ.. Εικόνες που μας μαθαίνουν, καθημερινά, ώρες 12 μ. με 2 μ.μ.. Με έναν πρωτότυπο τρόπο τα παι-

διά, είτε μεμονωμένα είτε σε ομάδες, θα ανακαλύψουν τις ομορφιές της ιδιαίτερης πατρίδας τους. Και επειδή καλοκαίρι δεν νοείται χωρίς παιχνίδι η Ζωσιμαία Βιβλιοθήκη προνόησε και γι’ αυτό! «Χίλια κυπελάκια» θα περιμένουν τους μικρούς της φίλους. • Απαραίτητη η προεγγραφή των παιδιών στα τηλέφωνα της Βιβλιοθήκης: 26510 - 72863 και 26510 - 83446.

Από τη Βιβλιοθήκη Κόνιτσας

Tαξίδι με τα παιδιά στον κόσμο των χρωμάτων • Φέτος το καλοκαίρι στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κόνιτσας προτείνουμε έναν κόσμο που τον κάνουν πολύχρωμο τα βιβλία, οι ιστορίες, ο πειραματισμός, η γνώση και η τέχνη. Το ουράνιο τόξο θα περάσει μέσα από τη βιβλιοθήκη και θα αφήσει τα πολύχρωμα ίχνη του

παντού. Το ταξίδι στον κόσμο των χρωμάτων, της δημιουργίας, της χαράς και της ανάγνωσης αφορά παιδιά θα διαρκέσει έως τις 4 Σεπτεμβρίου. • Περισσότερες πληροφορίες στο: www.libkon.gr και στο http://summer.futurelibrary.gr/.

Την Πέμπτη, στο Καστρί

«Μια γιορτή στου Νουριάν» από το 2ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας

• Στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Δήμου της Ηγουμενίτσας «καλοκαίρι 2013» η Θεατρική ομάδα των μαθητών του 2ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας ανεβάζει την παράσταση "Μια γιορτή στου Νουριάν" του Βόλκερ Λούντβιχ σε διασκευή

των Παντελή Δεντάκη και Βασίλη Κουκαλάνι. Η παράσταση θα παρουσιαστεί την Πέμπτη, 11 Ιουλίου, στον όμορφο χώρο «Ίδρυμα Σάρρα» στο Καστρί Ηγουμενίτσας, με ώρα έναρξης 9 μ.μ.

Λόγω των πεζοδρομήσεων

Διακοπή κυκλοφορίας στην οδό Κατσιμήτρου • Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την ανάπλαση και τις πεζοδρομήσεις στο κέντρο των Ιωαννίνων και στο πλαίσιο των εργασιών αυτών, μέχρι την Παρασκευή, 12 Ιουλίου, απαγορεύεται η κυκλοφορία, η στάση και η στάθμευση όλων των οχημά-

των στην οδό Κατσιμήτρου, από την οδό Ελευθερίου Βενιζέλου μέχρι την Πλατεία Ανδρέα Παπανδρέου. Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Ιωαννιτών, η κίνηση των πεζών θα πρέπει να γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή και μέσω εργοταξιακής σήμανσης.

Με εκδηλώσεις αύριο

και Αμμουδιά Πάργας (28/7).

Οι συντελεστές Η θεατρική προσαρμογή – σκηνοθεσία είναι του Δήμου Αβδελιώδη, η μουσική και οι στίχοι του Βαγγέλη Γιαννάκη, ο σκηνικός χώρος και οι φωτισμοί επίσης του Δ. Αβδελιώδη. Παίζουν οι ηθοποιοί Κωνσταντίνος Γιανακόπουλος και Ρένα Κυπριώτη. Βοηθοί σκηνοθέτη Γιώργος Νικοπούλος, Αθηνά Ζώτου.

Ο Πρόεδρος ΔΗΠΕΘΕ Σε δηλώσεις του χθες ο Πρόεδρος Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων Γιώργος Λώλης απηύθυνε κάλεσμα στους Γιαννιώτες θα παραβρεθούν στη αυριανή επίσημη πρεμιέρα της νέας αυτής επετειακής παράστασης του Δημοτικού μας Θεάτρου, ενώ παράλληλα ευχαρίστησε θερμά τους συνοικιακούς πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης για τη βοήθειά τους στην οργάνωση της παράστασης.

Οι Αθεράπευτοι ανεβάζουν «Τρωάδες» του Ευριπίδη • Την ανυπέρβλητη τραγωδία του Ευριπίδη «Τρωάδες» θα παρουσιάσει η Θεατρική Σκηνή Αρχαίου Δράματος του Καλλιτεχνικού Σωματείου «οι Αθεράπευτοι», στο Υπαίθριο Θέατρο της Ε.Η.Μ., το Σάββατο, 13 Ιουλίου και ώρα 9:30 μ.μ.. Η τραγωδία ανεβαίνει σε απόδοση κειμένου – σκηνοθεσία – μουσική Δημήτρη Παππά, σκηνικά – κοστούμια Γιωργίνας Παπαγεωργίου και επιμέλεια κίνησης Φανής Σκεντέρη. Η παράσταση πραγματοποιείται με τη συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου Ιωαννίνων και την υποστήριξη του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών. Η γενική είσοδος είναι 7 ευρώ και η προπώληση εισιτηρίων γίνεται στο Βιβλιοπωλείο Παπασωτηρίου.

Από τις 11 έως τις 13 Ιουλίου

Το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδ. Χορών στον Κατσικά • To 5o Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών θα διοργανώσει φέτος ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κατσικά, στον αύλειο χώρο του πρώην Δημαρχείου στον Κατσικά. Το φεστιβάλ είναι τριήμερο και θα διεξαχθεί από τις 11 έως τις 13 Ιουλίου. Την Παρασκευή, 12 Ιουλίου, στο τέλος της παρουσίασης των χορευτικών συγκροτημάτων θα γίνει γλέντι με την ορχήστρα του Θοδωρή Χαλιάσου. Ώρα έναρξης 9 μ.μ..

Καλοκαιρινές εκδηλώσεις από το Δήμο Δωδώνης • Tις εκδηλώσεις που προγραμματίζει για το φετινό καλοκαίρι ανακοίνωσε το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Δωδώνης. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεατρικές παραστάσεις από το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, την Θεατρική Συμπαγνία, την «Εξαύδα» και τον ταχυδακτυλουργό «Κόμη Κρίστοφερ» οι οποίες θα δοθούν ως εξής: Πέρδικα (27/7), Τέροβο (27/7), Πο-

λύγυρο (28/7), Δερβίζιανα (3/8), Άγιο Νικόλαο (4/8), Δωδωνούπολη (7/8), Σιστρούνι (9/8), Κουκλέσι (10/8), Πλατάνια ή Τσερίτσιανα (13/8), Ζωτικό (17/8) και Δραμεσιούς (18/8). Παράλληλα, μουσικές βραδιές θα διοργανωθούν σύμφωνα με το εξής πρόγραμμα: Αυγό (18/7), Μελιγγοί (31/7), Δωδωναία Κοιλάδα (10/8) και Τύρια (11/8).

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ • Μετά τη λήξη της συνεργασίας μου ως προπονητή με την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηπείρου θα ήθελα να ευχαριστήσω δημοσίως όλους αυτούς που συνετέλεσαν ώστε η μικτή ομάδα των Παίδων να καταλάβει την πρώτη θέση στην Ήπειρο. Σε αγωνιστικό επίπεδο τον συνάδελφο προπονητή της Μικτής Νέων τον κ. Θανάση Χαρίση, ενώ σε οργανωτικό τους κκ. Κώστα Ρουσάκη και Δημήτρη Κολιό που ήταν κοντά στην ομάδα στις προπονήσεις και στους αγώνες. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της ΕΠΣ Ηπείρου κ. Βασίλη Μάντζιο για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου και να τους ευχηθώ καλή συνέχεια και πολύ κουράγιο στην σημαντική προσπάθεια που κάνουν για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Βεβαίως θα ήταν μεγάλη παράλειψη να μην ευχαριστήσω όλους τους ποδοσφαιριστές που επιλέχθηκαν στις μικτές ομάδες και να τους ευχηθώ υγεία πάνω απ’ όλα. Με εκτίμηση Βασίλης Καλτσής

• Οι καθιερωμένες ετήσιες εκδηλώσεις Μνήμης για το Ολοκαύτωμα Κεφαλοβρύσου του 1943 θα πραγματοποιηθούν στην επέτειό του, αύριο, Τετάρτη, με συνδιοργανωτές το Δήμο Πωγωνίου, την Περιφέρεια, την ΠΕΔ Ηπείρου και άλλους τοπικούς φορείς. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ώρα 8 π.μ. θα τελεστεί θεία λειτουργία στο Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης Κεφαλοβρύσου. Στις 10:30 π.μ. θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Πεσόντων. Στις 11 π.μ. θα γίνουν χαιρετισμοί από τον Δήμαρχο Κ. Καψά-

λη, τον Περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη, τον Πρόεδρο Τοπ. Κοινότητας Λ. Μεντή και τον εκπρόσωπο του Εθνικού Συμβουλίου για τις Γερμανικές Επανορθώσεις και θα ακολουθήσει ομιλία από τον τ. Σχολικό Σύμβουλο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Αθανάσιο Μπάκο.

Δομή της Γεν. Γραμματείας Ισότητας

Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών εγκαινιάζεται και στα Γιάννινα

® Παρών στην τελετή ο αναπλ. Υπουργός Εσωτερικών Λ. Γρηγοράκος • Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων πρόκειται να εγκαινιαστεί αύριο, Τετάρτη και ώρα 6 μ.μ. στα Γιάννινα. Το «παρών» στην τελετή θα δώσουν και θα χαιρετίσουν ο αναπλ. Υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος, η Γενική Γραμματέας Ισότητας Βάσω Κόλλια, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου Νικόλας Κάτσιος, ο Δήμαρχος Ιωαννιτών Φίλιππας Φίλιος, η Πρόεδρος του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας ΙφιγένειαΞανθίππη Καρτσιώτου και η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων Αναστασία Γιογλή. Στο πλαίσιο των εγκαινίων θα υπογραφεί Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Ισότητας και του Δικηγορι-

κού Συλλόγου Ιωαννίνων για την παροχή νομικών υπηρεσιών και νομικής βοήθειας σε γυναίκες θύματα βίας.

Οι υπηρεσίες του • Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Ιωαννίνων, που εδρεύει στους Αμπελόκηπους (Μαρίκας Κοτοπούλη 68), παρέχει υπηρεσίες πρώτης γραμμής και ψυχοκοινωνική στήριξη στις γυναίκες που υφίστανται βία και πολλαπλές διακρίσεις. Οι εξειδικευμένες και εξατομικευμένες υπηρεσίες που παρέχονται αφορούν σε ψυχοκοινωνική στήριξη σε θύματα βίας λόγω φύλου. Παράλληλα, το Κέντρο μπορεί να παρέχει πληροφόρηση σε θέματα απασχόλησης και επιχειρηματικότητας, καθώς και σε θέματα μεταναστευτικής πολιτικής.

Πρώτη Συνάντηση αύριο

Σύλλογος Αποφοίτων θα ιδρυθεί στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων • Η πρώτη Συνάντηση Εργασίας για την Ίδρυση Συλλόγου Αποφοίτων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη και ώρα 7 μ.μ. στην Αίθουσα της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου. Στο πλαίσιό της θα συσταθεί προσωρινή συντονιστική επιτροπή. Κύριος στόχος του Συλλόγου Αποφοίτων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων θα είναι, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η δημιουργία και η ενδυνάμωση δεσμών επαφής μεταξύ του Ιδρύματος και των αποφοίτων του στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

«Ισχυροί πρεσβευτές…» Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι «οι απόφοιτοι του Πανεπιστημίου αποτελούν τους πιο ισχυρούς πρεσβευτές του και με την Ίδρυση του Συλλόγου Απο-

φοίτων το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων αποκτά έναν πολύτιμο υποστηρικτή». Για το σκοπό αυτό το ανώτατο εκπαιδευτικό Ίδρυμα της Ηπείρου καλεί τους αποφοίτους του να συμμετάσχουν στην πρώτη αυτή Συνάντηση. * Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη συνάντηση ή να συμβάλλουν στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία μπορούν να επικοινωνήσουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση: dasta@uoi.gr.

Σε Πρέβεζα και Γιάννινα

Δωρεάν έλεγχος και εξετάσεις από τους «Γιατρούς του Κόσμου»

 Θα εξυπηρετηθούν γυναίκες και παιδιά

• Πρότυπο πρόγραμμα ιατρικού ελέγχου με τίτλο «Υγεία για όλους» και με τη συνολική χρηματοδότηση της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών πρόκειται να υλοποιήσουν οι «Γιατροί του Κόσμου» και στην περιοχή μας το επόμενο διάστημα. Το «Υγεία για όλους» προσφέρει γυναικολογικό, παιδιατρικό και οφθαλμολογικό διαγνωστικό έλεγχο σε γυναίκες και παιδιά, με επισκέψεις Κινητών Μονάδων σε περιοχές της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας. Οι Κινητές αυτές Μονάδες είναι κατάλληλα στελεχωμένες από άρτια εκπαιδευμένο και έμπειρο ιατρικό

και νοσηλευτικό προσωπικό, που παρέχει δωρεάν έλεγχο και εξετάσεις.

Το πρόγραμμα Οι «Γιατροί του Κόσμου» θα επισκεφθούν πρώτα την Πρέβεζα και στη συνέχεια τα Γιάννινα. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, αύριο, Τετάρτη, θα βρεθούν στο Πολυιατρείο Λούρου, μεθαύριο, Πέμπτη, στο Κέντρο Υγείας Θεσπρωτικού και την Παρασκευή, 12 Ιουλίου στο Αγροτικό Ιατρείο στο Κανάλι. Από την Κυριακή, 14 μέχρι την Τρίτη, 16 Ιουλίου η Μονάδα θα διενεργήσει εξετάσεις στα Δημοτικά Ιατρεία Ιωαννίνων.


ΠPΩΪNOΣ ΛOΓOΣ

Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Σελ. 7η


Σελ. 8η

ΠPΩΪNOΣ ΛOΓOΣ

Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

ΤΡΙΑΘΛΟ

¶Pø´NO™ §O°O™

Δύο χρυσά για τον Βασ. Παππά σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα

® Θα πάει με την Εθν. Ομάδα στη Σερβία για το Βαλκανικό…

• Πολλά χρόνια είχαν τα Γιάννινα να δουν επιτυχία στο Τρίαθλο, καθώς δεν υπάρχει οργανωμένος σύλλογος στην πόλη μας που να καλλιεργεί το συγκεκριμένο δημοφιλές κατά τα άλλα αγώνισμα. Πρόσφατα όμως τη… γκίνια έσπασε ο 15χρονος αθλητής Βασίλης Παππάς, ο οποίος κατόρθωσε να κατακτήσει δύο συνεχόμενες μεγάλες διακρίσεις. Ένα χρυσό μετάλλιο της κατηγορίας Παίδων στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Διάθλου (ποδήλατο – τρέξιμο) που διεξήχθη τον Απρίλιο στο Σχινιά της Αττικής ενώ πριν μερικές ημέρες διακρίθηκε και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τριάθλου που επίσης διεξήχθη στο Σχινιά, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στην ίδια κατηγορία (Παίδων)! Ο νεαρός Γιαννιώτης τριαθλητής που προπονείται υπό την τεχνική καθοδήγηση του Δημήτρη Δερέκα και πάντα με την αμέριστη

συμπαράσταση των γονιών του, εξασφάλισε, χάρη στις παραπάνω σημαντικές διακρίσεις, το «εισιτήριο» για την Εθνική Ομάδα και τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα αγωνιστεί με τα χρώματα της Ελλάδας στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Τριάθλου που θα γίνει στο Κλάντοβο της Σερβίας.

Το πρόγραμμα του αγώνα

Στις 13 και 14 Ιουλίου θα γίνει το 6ο Rally Sprint Δωδώνης

• Το 6ο Rally Sprint Δωδώνης – Autotest Ι. ΚΤΕΟ Βουνοπλαγιάς θα πραγματοποιηθεί στις 13 και 14 Ιουλίου από την ΕΛΕΤΑ. Πρόκειται για έναν εντυπωσιακό αγώνα που θα γίνει στη ασφάλτινη ειδική διαδρομή της Δωδώνης, μή-

κους 13,10 χλμ. Αυτός προσμετρά στο Κύπελλο Ασφάλτινων Rally Ελλάδος, και θα υλοποιηθεί υπό την αιγίδα των Δήμων Ιωαννιτών και Δωδώνης αλλά και με την υποστήριξη των τοπικών και όχι μόνον επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών της περιοχής. Ο τεχνικός έλεγχος θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του πρατηρίου ΕΛΙΝ επί της οδού Δομπόλη στα Γιάννινα το Σάββατο, 13 Ιουλίου, από τις 3 έως τις 6 μ.μ., ενώ στις 9 μ.μ. θα γίνει η εκδήλωση της πανηγυρικής εκκίνησης του αγώνα, στην Κεντρική Πλατεία των Ιωαννίνων. Το Rally θα ξεκινήσει επίσημα την Κυριακή, 14 Ιουλίου, ώρα 9 π.μ. και η απονομή των επάθλων στους νικητές θα γίνει μετά την ολοκλήρωση του αγώνα στο ξενοδοχείο «Epirus Pallas». • Περισσότερες πληροφορίες στον δικτυακό τόπο: http:// www.eleta.eu.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Γ. ΤΣΑΜΠΟΥΛΑΣ ΙΑΤΡΟΣ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΟΣ τ. Καθηγητής Ακτινολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ΥΠΕΡΗΧΟΙ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΑΙ TRIPLEX ΑΓΓΕΙΩΝ Δωδώνης 50, 45 332 Ιωάννινα 3ος όροφος τηλ. 26514-02506 και (κινητό) 6937-589048 email: ktsampoulas@hotmail.com ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΙΑΤΡΕΙΟΥ Πρωί: Καθημερινά πλην Σαββάτου, 9.00-13.00 Απόγευμα: Τρίτη-Πέμπτη, 18.00-20.00

αν ψάχνετε για... ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ 

Τηλ. 26510 23333

ΤΡΙΤΗ 9/7/2013 8.30 το πρωί έως 2 το μεσημέρι & 5.30 το απόγευμα έως το πρωί: ΖΑΡΑΧΗΣ ΛΟΥΚΑΣ, Κεντρική Πλατεία 2, τηλ. 30729 8.30 το πρωί έως 9 το βράδυ: ΚΑΚΟΣΙΜΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Θωμά Πασχίδη 40 – Αμπελόκηποι, τηλ. 20110

 Κ.Τ.Ε.Ο. Τηλ. επικοινωνίας (ραντεβού) 93333. 

«ΠPΩΪNOΣ ΛOΓOΣ» KAΘHMEPINH ΠOΛITIKH-OIKONOMIKH EΦHMEPIΔA THΣ HΠEIPOY Φ.Tζαβέλλα 11β-ΓIANNINA 453 33 • Διαφημίσεις-Συνδρομές-Λογιστήριο: Τηλ. 2651025677 Σύνταξη: Τηλ. 26510 33791 - FAX: 26510 30350 • ΚΩΔΙΚΟΣ: 1823 http://www.proinoslogos.gr • e-mail: info@proinoslogos.gr Ιδιοκτησία: Ι. & Ε. ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΝΤΟΥ Ο.Ε. Έκδοση-Διεύθυνση: ΙΩΑΝΝΗΣ Β. ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΝΤΟΣ Οικονομική Διεύθυνση: ΜΑΡΙΑ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ Διεύθυνση Σύνταξης: ΕΥΔΟΞΙΑ Β. ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΝΤΟΥ Σύνταξη: Κ. ΑΓΟΡΗΣ - Γ. ΚΕΪΣΟΓΛΟΥ - Ν. ΜΑΝΟΥΡΗΣ Υπεύθυνος Διαφημιστικού: ΔΗΜΗΤΡΗΣ Κ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ Nομικός Σύμβουλος: ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΠΕΠΟΝΗ-ΝΤΑΚΑΛΕΤΣΗ Προϊστάμενος Τυπογραφείου: ΣΠΥΡΟΣ Π. ΖΑΧΑΡΗΣ

Σύμβουλος Έκδοσης: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΝΤΟΣ Γρ. Aθηνών: Καρόλου 24 Πλ.Καραϊσκάκη 10437 • Tηλ.: 210-5231636 και 210-5234647 Tιμή Φύλλου 0,60 • ETHΣIEΣ ΣYNΔPOMEΣ: Iδιωτών: 150,00 - Tραπεζών, Oργανισμών, Δήμων, Kοινοτήτων, Nομ. Προσώπων: 180,00 - Eξωτερικού: Δολλάρια 280,00 EKTYΠΩΣH: TYΠOEKΔOTIKH HΠEIPOY E.Π.E. - Πέραμα Iωαννίνων - Tηλ.: 2651081750

Ξανά στο πρώτο σκαλί του βάθρου ο Γιώργος Μαρκούλας!

Στο Πανελλήνιο Παμπαίδων - Παγκορασίδων

ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΜΑΣ

® Επιτυχίες του Σπάρτακου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα

• Μια καταπληκτική εμφάνιση έκανε ο Ολυμπιονίκης Γιώργος Μαρκούλας στο Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών της Κόνιτσας, όπου κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγ. των 94 κιλών με 2 χρυσά και ένα ασημένιο μετάλλιο. Στα 679 κιλά των ανδρών ο Δημήτριος Γεωργούλης κατέκτησε 2 ασημένια και 1 χάλκινο μετάλλιο, όπως και στην ίδια κατηγορία των νέων ανδρών, στα 85 κιλά των νέων ανδρών ο Αυδόκης Κων/νος κατέκτησε 3 χάλκινα μετάλλια και την 4η θέση στην ίδια κατηγορία των ανδρών. Ο Νίκος Μουρατλάρι στα 85 κιλά των εφήβων κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο και την 5η θέση στην ίδια κατηγορία των εφήβων. Στα + 105 κιλά νέων ανδρών ο Δημήτριος Γιώτης κατέλαβε την 4η θέση, στα 62 κιλά εφήβων ο Λάμπρος Τριφύλλης την 5η θέση, όπως και ο Ραφαήλ Καρακώστας στα 77 κιλά παίδων και ο Νικήτας Τζιάλλας στα 69 κιλά

• Σημαντικές επιτυχίες είχαν οι γιαννιώτες αθλητές στο πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Παμπαίδων - Παγκορασίδων Α’ (Βόρειος Όμιλος) που έγινε το Σαββατοκύριακο στο Καυταντζόγλειο της Θεσ/νίκης. Την πρώτη μέρα είχαμε τα εξής: 300 μ. Παμπαίδων: Δημήτρης Καψάλης (ΑΓΣΙ) 1ος με 43.64 300 μ. Παγκορασίδων: Μαρία Αλεξίου (ΑΓΣΙ) 2η με 42.93, Ορ. Αντερέμι (ΑΓΣΙ) 3η με 43.38 Ύψος: Ηρ. Παπιγκιώτης (ΕΚΑ Δωδώνης) 3ος με 1μ.60 600 μ. Παγκορασίδων: Μαρία Βασιλική Μυλωνά (ΕΚΑ Δωδώνης) 1η με 1.38.42 Μήκος Παμπαίδων: Α. Αλεξίου 6.05 7ος (ΑΓΣΙ), Π. Αρβανίτης 5.93 11ος (ΑΓΣΙ) 4Χ80 Παγκορασίδων: ΑΓΣΙ 3ος 41.05 (Παπαγεωργίου, Μπάφα, Μπαλάνου, Τσιάβου) Στη βαθμολογία της 1ης μέρας είχαμε: Παμπαίδες: ΑΓΣΙ 11ος με 21 βαθμούς, ΕΚΑ Δωδώνης 29η με 9 β. Παγκορασίδες: ΑΓΣΙ 3ος με 43 β., ΕΚΑ Δωδώνης 13η με 23 βαθμούς. • Επιτυχίες πέτυχαν οι Γιαννιώτες αθλητές και στα προχθεσινά αγωνίσματα.

παίδων. Επίσης αγωνίστηκαν και πλασαρίστηκαν σε καλές θέσεις και οι Ελευθέριος Μπίτσης στα 69 κιλά παίδων, Ιωάννης Μπίτσης στα 62 κιλά παίδων, Σπυρίδων Τζίμας στα 77 κιλά παίδων – αθλητές που για πρώτη φορά έλαβαν μέρος σε πανελλήνιους αγώνες, και οι Μάριος Πολυχρονιάδης στα 69 κιλά εφήβων, Μάριος Νάσης στα 77 κιλά νέων ανδρών και Αναστάσιος Αυδόκης στα 77 κιλά εφήβων.

ΚΩΣΤΑΝΤΗΣ Σ. ΣΙΑΦΑΚΑΣ Πλαστικός Χειρουργός

• Face lift, βλεφαροπλαστική, ρινοπλαστική, ωτοπλαστική • Αυξητική - µειωτική - ανόρθωση µαστών - γυναικοµαστία, αποκατάσταση µαστού • Κοιλιοπλαστική, λιπογλυπτική, λιποαναρρόφηση, ανόρθωση µηρών, αφαίρεση σπίλων • Αnti-Ageing, Botox, υαλουρονικό οξύ, µεσοθεραπεία, δερµοαπόξεση • Εφαρµογές Laser, κηλίδες, ευρυαγγείες, ανάπλαση προσώπου, αποτρίχωση µε Laser • Κυτταρίτιδα, σύσφιξη, ραγάδες, ουλές

Ένα χρυσό πήραν οι αθλητές του ΑΓΣΙ στην Κατηγορία των Παμπαίδων (Αλέξανδρος Αλεξίου 13 μ. και 71 εκ. στο τριπλούν) και ένα στις Παγκορασίδες στη Σκυταλοδρομία 4Χ300 (Αντερέμι, Παπαγεωργίου, Νούγια, Αλεξίου) με χρόνο 2.56.99. Χάλκινο μετάλλιο πήρε στο Τριπλούν ο Παναγιώτης Αρβανίτης (ΑΓΣΙ) με 13 μ. 24 εκ., ενώ δύο χάλκινα κατέκτησε η ΕΚΑ Δωδώνη στις Σκυταλοδρομίες 4Χ300 (Παγκορασίδες 2.57.84 με τις Μπάρδα, Τόπση - Μουτεσίδου, Τζιτζιλώνη και Μυλωνά και Παμπαίδες 2.42.57 με τους Μπάγκα, Αθανασούλα, Παπιγκιώτη και Παππά). Στις βαθμολογίες ο ΑΓΣΙ κατετάγη 2ος στις Παγκορασίδες με 82 βαθμούς και η ΕΚΑ Δωδώνη 9η με 43 βαθμούς. Αντίστοιχα στους Παμπάιδες ο ΑΓΣΙ ήταν 10ος με 44 βαθμούς και η ΕΚΑ Δωδώνη 19η με 31 βαθμούς.

Επίσκεψη κατόπιν ραντεβού Λεωφόρος Δωδώνης 18 (έναντι ξενοδοχείου Grand Serai - Ξενία) Τηλ. 26510-46941 - κιν.: 697 7271 288 e-mail: kostantissiafakas@gmail.com

 ΤΗΛΕΦΩ ΝΑ S.O.S.

Άμεση Δράση: . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .100 Πυροσβεστική Yπηρεσία: . . . . . . . . . . . . .199 Δασοπυρόσβεση: . . . . . . . . . . . . . . . . . . .191 Γενικό Kρατ. Nοσ/μείο «Xατζηκώστα»: .80111 Eξωτερικά ιατρεία: . . . . . . . . . . . .80444 Παν/κό Nοσοκομείο (Δουρούτη): . . . . .99.111 Eξωτ. ιατρεία: . . . . . . . . . .99504-99505 Eπείγοντα - ασθενοφόρα: . . . . . . . . . . . . .166 ΙΚΑ (Ραντεβού) . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .184 Κέντρο Δηλητηριάσεων: . . . . . . . . . .7793777 Bλάβες: ΔEH: . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 1050 OTE: . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .13888 ΔEYAI: . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .54500 EΛΠA: . . . . . . . . . . .49695 - 49643 και 10400 HELLAS SERVICE . . . . . . . . . . . . . . . . . .1057 EXPRESS SERVICE . . . . . . . . . . . . . . . . .1154 ΟΔ. ΒΟΗΘΕΙΑ INTERAMERICAN . . . . . . .1168 ΚΛΕΙΔΑΡΑΣ (24 ώρες) . . .31600, 6946-333335 Πληρ. Καταλόγου (ΟΤΕ) . . . . . . . . . . . .11888

Αναπολώντας τα παλιά…

 ΣΥΓΚΟΙΝΩ ΝΙΕΣ 

ΦΕΡΥ ΜΠΟΟΥΤ HΓOYMENITΣA - KEPKYPA 26650 99400 ΚΤΕΛ ΑΣΤΙΚΟ (πληροφορίες) 22239 ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟ (Γ. Παπανδρέου 45) Τηλ. Δρομολογίων 14505 Eκδοτήρια Aθηνών: 26286 Θεσσαλονίκης: 27442 Kόνιτσα-Kακαβιά-Πωγώνι: 26211 25014 • ΠΑΤΡΑ - ΑΓΡΙΝΙΟ - ΚΑΤΣΑΝΟΧΩΡΙΑ • ΛΑΡΙΣΗΣ - ΕΥΒΟΙΑΣ - ΗΛΕΙΑΣ & ΧΑΝΙΩΝ ΡΕΘΥΜΝΟΥ - ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 41248 «OLYMPIC AIR» AEPOΔPOMIO: Τηλ. 26510-26218 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ: AΘHNA-IΩANNINA Δευτέρα έως Κυριακή 12 μ. Δευτέρα-Τετάρτη-Πέμπτη-Παρασκευή -Κυριακή 6.45 μ.μ. IΩANNINA-AΘHNA Δευτέρα έως Κυριακή 1.30 μ.μ. Δευτέρα-Τετάρτη-Πέμπτη-Παρασκευή -Κυριακή 8.15 μ.μ.

 ΡΑΔΙΟ-ΤΑΞΙ Τηλ: 46.777, 46.778, 46.779

 ΣΙΝΕΜΑ 

ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ (ODEON) Tηλ. 26510-83105 • Ο ΜΟΝΑΧΙΚΟΣ ΚΑΒΑΛΑΡΗΣ • ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ • Ο ΓΑΜΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ • ΟΙ ΚΑΤΑΦΕΡΤΖΗΔΕΣ • ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΠΟ ΑΤΣΑΛΙ • ΜΠΑΜΠΟΥΛΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ • ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ Ζ

11-7-1960. Από μια εορταστική εκδήλωση του Γαλλικού Ινστιτούτου Ιωαννίνων. Στη φωτό η αλησμόνητη Ανδρομάχη Στέα με τους μαθητές της Κώστα Βλάχο (στα δεξιά της) σημ. Πρόεδρο της ΕΗΜ, την Αλίκη Παπαχρήστου, τον Κώστα Πύρρο, την Τούλα Τσαγκλή, τη Μιράντα Μάκη, το Χρ. Στύπα, Ελ. Κόντο κ.α. (Αρχείο Γιώργου Σιομπότη)

σήμερα Τ Ρ Ι Τ Η Ανατολή: 05.11’ Δύση: 19.50’ Σελήνη 2 ημ.

9

ΕΤΟΣ: 2013 Μήνας: 7ος Εβδ.: 28

Ι Ο Υ Λ Ι Ο Υ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΟΡΤΗ:

† Παγκρατίου ιερομ., Μιχαήλ Πακνανά νεομ. ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ: ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ:

9-7-1651

– Ο βενετικός στόλος συντρίβει τον τουρκικό, σε ναυμαχία μεταξύ Πάρου, Φολέγανδρου και Νάξου.

9-7-1821

– Οι Τούρκοι προχωρούν σε σφαγές Κυπρίων. Απαγχονίζεται ο αρχιεπίσκοπος Κυπριανός.

9-7-1832

– Υπογράφεται η Συνθήκη του Καλεντέρ Κιόσκ, με την οποία ρυθμίζονται τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

σαν σήμερα Ο ΠΡΩΪΝΟΣ ΛΟΓΟΣ 9 Ιουλίου 1988 (Η πρώτη σελίδα σε τίτλους)

25

χρόνια πριν

 Αναξιοκρατίας και αυθαιρεσίας συνέχεια. Σκανδαλώδης τοποθέτηση αναπλ. Δ/ντή Γεωργίας. Αγνόησαν παλαιότερους και έμπειρους γεωπόνους. Το νερό… νεράκι λένε πολλοί Γιαννιώτες. Ψηνόμαστε με 42 βαθμούς! Ίσως και υψηλότερη η σημερινή θερμοκρασία. Καύσωνας, προβλήματα σωρό… Και η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα σε δεκάδες χωριά του Νομού! Προσοχή σε τρόφιμα, κρέατα, παγωτά… Από τους φίλους της «Δημιουργ. Πορείας». Νυχτερινή «κρουαζιέρα» στη λίμνη με χαβάγιες! Ένα παλαιό γιαννιώτικο έθιμο. Από τον ΟΕΚ στο «Παλλάδιο». 49 εργατικές κατοικίες θα κληρωθούν την Τετάρτη.


ΠPΩΪNOΣ ΛOΓOΣ

Σελ. 9η

Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

¶Pø´NO™ §O°O™

Ενόψει της καινούργιας περιόδου

ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΣ

® «Καίει» το γηπεδικό θέμα • Αιωρείται η αδειοδότηση • «Πόλεμος» ανακοινώσεων με Πανόπουλο

Του ΒΑΓΓΕΛΗ ΛΕΚΚΟΥ • Ιδιαίτερα αυξημένες είναι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο ΠΑΣ Γιάννινα ενόψει της νέας περιόδου. Το «κόψιμο» απ’ την Ευρωπαϊκή έξοδο προκάλεσε τεράστιες αναστολές στα ενδιαφέροντα των γιαννιωτών φιλάθλων με αποτέλεσμα στα προκαταρκτικά του νέου πρωταθλήματος να επικρατεί «βαθύ σκοτάδι». Όταν μία ΠΑΕ καταφέρνει να πιάσει τον κορυφαίο στόχο, της Ευρωπαϊκής εξόδου, να προκαλεί φίλαθλο παραλήρημα και τελικά να «τρώει... κλωτσιά» από εξωαγωνιστικούς λόγους τότε το πάγωμα για τις μελλοντικές της δραστηριότητες είναι εύλογο. Κανένας δεν δείχνει ενδιαφέρον για αγορά διαρκείας, κλπ., ενώ το οξύτατο πρόβλημα του χλοοτάπητα ή των έργων στο «Ζωσιμάδες» διόγκωσε την ψυχολογική ανεπάρκεια. Μπαίνουμε στο δεύτερο δεκαήμερο του Ιουλίου και κανένας δεν ξέρει πότε οι «κυανόλευκοι» θα παίξουν μπροστά στο κοινό τους ή θα «ξενητευθούν» στο γήπεδο Περιστερίου (και κάπου αλλού) προκειμένου να δώσουν τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις. Θυμίζουμε ότι την ερχόμενη Πέμπτη (11 Ιουλίου) θα γίνει η κλήρωση του νέου πρωταθλήματος

περίπτωση όμως η απάντηση της ΕΠΟ αναμένεται με ενδιαφέρον, εκτός κι αν επιστρέψει εκ νέου το... μπαλάκι στη διοργανώτρια για να αποφασίσει εκείνη για τις δύο ΠΑΕ μέλη της. Η απόφαση έχει, όπως είναι ευνόητο, ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Την ερχόμενη Παρασκευή οι παίκτες του Σάββα Παντελίδη θα δώσουν το πρώτο φιλικό ματς...

της Super League με άγνωστες προεκτάσεις.

Στο Καρπενήσι Σε κλίμα αβεβαιότητας (γενικά και ειδικά) συνεχίζεται στο Καρπενήσι η βασική προετοιμασία των παικτών του ΠΑΣ. Την Παρασκευή (12 Ιουλίου) θα δώσει και το πρώτο φιλικό ματς με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης. Μετά την αποχώρηση των Ντε Βιτσέντι, Γεωργίου, Φέγκρους, Ταμπάση, Μπαμπανιώτη, στην ΠΑΕ εντάχθηκαν δύο τερματοφύλακες (Βελλίδης - Σωτηρίου) και ενδεχομένως ένας τρίτος (Αμπάρης), ενώ ο μεσοεπιθετικός Βισέντο αποτελεί... όαση για τις υπόλοιπες θέ-

 ΔΥΣΚΟΛΕΥΕΙ το χρήμα στο ποδόσφαιρο μετά

την καινούργια κατάσταση που θα ισχύσει στον ΟΠΑΠ. ΟΙ ΠΑΕ στη Super League θα βλέπουνε λεφτά με το... μακαρόνι, ενώ οι «γαλαντομίες» και τα ρουσφέτια ανήκουν στο παρελθόν. ΣΙΓΟΥΡΑ οι «μεγάλες» ομάδες θα παίρνουν τη μερίδα του λέοντος όμως σε επίπεδα πρωτόγνωρα συγκριτικά με το παρελθόν. ΟΣΟΙ λοιπόν «σχεδιάζουν» σε ξένα... κόλυβα καλό είναι να προσγειωθούν γιατί θα δοκιμαστούν σκληρά στις οικονομικές τους υποχρεώσεις. ΜΑΣ τηλεφώνησε φίλος και μας τόνισε τα εξής: «Είπε ο κ. Χρηστοβασίλης στην πρόσφατη συνέντευξή του να βρούμε έναν ποδοσφαιριστή που του χρωστάει η ΠΑΕ». ΡΩΤΑΜΕ λοιπόν: Ο Ζαϊρί, ο Μπουχάν, ο Μπουζίντ, ο Ζαμπρέλα, ο Πατσατζόγλου έχουν εισπράξει τα χρήματά τους; ΤΟΤΕ τι χρειάζονταν ο Βέλγος δικηγόρος και τα ιδιωτικά τους συμφωνητικά; ΣΤΟ CAS ο κύριος Χρηστοβασίλης γιατί... προσέφυγε; ΓΙΑ να μας αναζητήσει στη... λίστα του... παραδείσου ο... Χρήστος Βαλαβανίδης; ΜΕΤΑ την μη Ευρωπαϊκή αδειοδότηση τι στόχους θάχει ο ΠΑΣ στο καινούργιο πρωτάθλημα; ΤΗΝ παραμονή στην Κατηγορία; ΤΑ περιβόητα έργα ανακατασκευής του αγωνιστικού χώρου στο «Ζωσιμάδες» πότε θ’ αρχίσουν; ΜΟΛΙΣ... ξανακάνουν υφυπουργό αθλητισμού τον «ξανθό»; ΕΥΤΥΧΩΣ θα δίνει τα ματς στην Αθήνα και δεν θα χρειάζεται να... μετακινείται και ο κ. Χρηστοβασίλης... ΣΤΗΝ ομάδα της Πεύκης (Γ’ Εθνική) πήγε ο Μπάμπης Ταμπάσης που... εξαφανίστηκε (αγωνιστικά) μετά το «δυάρι» του ΠΑΣ στην Ξάνθη. ΣΤΗΝ Καλλιθέα πήγε ο πρώην παίκτης Κώστας Παγώνης. Στην αθηναϊκή ομάδα θα καταλήξει και ο Ηλίας Μιχαλόπουλος που ξεπέρασε τα προβλήματα απ’ τον πολύμηνο τραυματισμό του. ΣΥΜΠΟΝΕΤΙΚΟΣ για τη μη αδειοδότηση του ΠΑΣ στην Ευρώπη εμφανίστηκε ο μεγαλομέτοχος της Ξάνθης Χρήστος Πανόπουλος. «ΕΙΝΑΙ κρίμα που ο ΠΑΣ κέρδισε την έξοδό του

σεις.

Το Σάββατο η απόφαση Στο Δ.Σ. της ΕΠΟ που θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο θα οριστικοποιηθεί τι θα ισχύσει για την Ελλάδα για ΠΑΣ Γιάννινα και Πανθηναϊκό, μετά το «STOP» της αδειοδότησης από την ΟΥΕΦΑ. Η Ομοσπονδία δηλαδή θα απαντήσει στα ερωτήματα που έθεσε η Super League αν οι δύο ομάδες που πήραν άδεια απ’ τη δευτεροβάθμια αρμόδια επιτροπή θα βρεθούν τελικά υπό καθεστώς περιορισμού στις μεταγραφές ή όχι. Το πιθανότερο είναι να μην υπάρξει τιμωρία και να ισχύσει η άδεια του οργάνου αδειοδοτήσεων. Σε κάθε

στην Ευρώπη μέσα στους αγωνιστικούς χώρους αλλά δεν θα εμφανιστεί σ’ αυτή. Παραμύθιασαν τους φιλάθλους και έμειναν με το χαμόγελο στα χείλη. Κι αν δεν μπορεί κάποιος ιδιοκτήτης οφείλει να προστατέψει τις ομάδες και τους φιλάθλους η εποπτεύουσα αρχή». «ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στα Γιάννινα για την επιτυχία τους. Λυπάμαι για τους φιλάθλους του, αφού με την καραμπόλα βγαίνουμε εμείς Ευρώπη». «ΘΕΛΩ να πάρουμε βαθμούς για την Ελλάδα και την πόλη μας. Θα μετέχουμε ως... SKODA Ξάνθη - Γιάννινα γιατί ουσιαστικά χάρη στον ΠΑΣ παίρνουμε μέρος». «ΔΕΝ κάναμε προσφυγή στην ΟΥΕΦΑ γιατί δεν ήθελα να εκθέσω περισσότερο την πατρίδα μας» κατέληξε ο κ. Πανόπουλος που τον... «χτύπησε... κλωτσιά» και απ’ το πουθενά η ακριτική ομάδα θα πάρει... μυρωδιά από Ευρώπη. ΑΥΤΟ θα πει νάναι κανένας... κωλόφαρδος... Ο ΠΑΣ για... παρηγοριά θα πάρει μέρος στο... «AGNADA EUROPA CUP». ΕΥΤΥΧΩΣ υπάρχει ο Αλέκος Καχριμάνης που ενδιαφέρεται πραγματικά για το μέλλον του ΠΑΣ διαφορετικά θα βλέπαμε αγώνες στο «Ζωσιμάδες» του... Αγίου Κούκου ανήμερα... ΠΑΡ’ όλα αυτά οι δυσκολίες είναι σημαντικές. ΣΕ ποιο CAS προσέφυγε ο ΠΑΣ; Στο... CASτανα... μαρώνια ή στο... CASτρο του... Αχλαδόκαμπου; ΔΕΝ είναι μόναχα ο ΠΑΣ που ανησυχεί για το γηπεδικό ζήτημα. Στο ίδιο... καζάνι βράζουν η Βέροια και η νεοφώτιστη Καλλονή που περιμένουν πρωτοβουλίες απ’ τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για ν’ αρχίσουν στα γήπεδά τους οι διορθωτικές εργασίες. ΚΑΝΕΝΑΣ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο (με το μπάχαλο που επικρατεί) να γίνουν κάποια... μπαλώματα και οι ομάδες να πάρουν άδεια απ’ την αρμόδια Επιτροπή. ΣΕ ζητήματα αθλητισμού επικρατεί ένα απέραντο χάος τα τελευταία χρόνια και όλα είναι πιθανά. ΚΟΝΤΑ σε παλιούς συμπαίκτες βρέθηκε στο Καρπενήσι ο Γιάννης Ζαραδούκας που φέτος πήγε στον Αστέρα Τρίπολης. ΣΤΗΝ Πελοποννησιακή ομάδα εντάχθηκε φέτος και ο Χρήστος Λισγάρας μετά την πετυχημένη παρουσία που είχε στο Λεβαδειακό. Ο ΕΝΝΕΝΗΚΟΣΤΟΣ... ΠΡΩΤΟΣ

πειρος.

Ο Αμπάρης Και τρίτο τερματοφύλακα θέλει να αποκτήσει ο ΠΑΣ. Πρόκειται για τον έμπειρο Γιώργο Αμπάρη που επιστρέφει ύστερα από μία άσχημη χρονιά στη Ρουμανική Κλουζ. Ο Αμπάρης έχει παίξει σε Ηρακλή Θεσ/νίκης, Αστέρα Τρίπολης και Λάρισα, είναι 31 χρόνων και ασφαλώς θεωρείται αρκετά έμ-

Ενδιαφέρον για Αγιτέ; Ενδιαφέρον για τον 25χρονο Φλόιντ Αγιτέ που αγωνίζονταν στη Γαλλική Ρεμς έχει εκδηλώσει ο ΠΑΣ. Ο Τογκολέζος χαφ με Γαλλικό διαβατήριο εξετάζεται απ’ τους

ανθρώπους των «κυανολεύκων» για την κάλυψη (;) του κενού του Τόμας Ντε Βιτσέντι. Είναι διεθνής (13 φορές) με την Εθνική Τόγκο και διαθέτει γρηγοράδα. Πάντως υπάρχουν κι άλλες ενδιαφερόμενες ομάδες.

Απάντηση στον Πανόπουλο Στα όσα δήλωσε ο Χρήστος Πανόπουλος για τη μη αδειοδότηση στην Ευρώπη, ο ΠΑΣ απάντησε ως εξής με σχετική ανακοίνωση: «Ο κ. Πανόπουλος προφανώς αρέσκεται τελευταίως να συγκεντρώνει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του αναφερόμενος όποτε βρίσκει την ευκαιρία, σε ομάδες που κερδίζουν στους αγωνιστικούς χώρους τη συμμετοχή τους στην Ευρώπη, μιας και λόγω της δικής του ομάδας αδυνατεί να καταφέρει τα ΜΜΕ να ασχολούνται μαζί του. Ο κ. Πανόπουλος την «λύπη» τους ας την κρατήσει για τον εαυτό του και όχι για τον ΠΑΣ Γιάννινα και τους φιλάθλους του, εφ’ όσον την δική του ομάδα μόνο στα «χαρτιά» την έχει καταστήσει ικανή φέτος να πετύχει την διάκριση που θα την οδηγούσε στην Ευρώπη. Ίσως σε ένα πρωτάθλημα «χαρτιών» ο κ. Πανόπουλος να κατάφερνε να κατακτήσει και το Champios League, αλλά προς το παρόν ας αρκεστεί σε αυτό που παίζεται στο γήπεδο και

την έβδομη θέση του «πουθενά». Ο κ. Πανόπουλος ας μη λυπάται για τον ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά εφ’ όσον θέλει να δείχνει τόσο ευαισθητοποιημένος, ας στενοχωριέται που κάποιες ομάδες στην Ελλάδα καταφέρνουν να τους κατασκευάζουν επιδοτούμενες πλήρεις ιδιόκτητες γηπεδικές εγκαταστάσεις και δύο φορές μάλιστα, ενώ σε κάποιες άλλες που τα γήπεδά τους ανήκουν στο ίδιο κράτος δεν ανακατασκευάζεται καν ο χλοοτάπητας. Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα με το ήθος και το πνεύμα του «ευ αγωνίζεσθαι», καταφέρνει να «πυρπολεί» τις καρδιές των χιλιάδων οπαδών του και αυτό δεν είναι κάτι που μπορεί να το αντιληφθεί ο κ. Πανόπουλος. Όσο για το ποιος παραμυθιάζει τους φιλάθλους, ας κάνει την αυτοκριτική του ο συμπαθής κατά τα άλλα κ. Πανόπουλος και ας σκεφτεί άλλους τρόπους ώστε να πείσει για το αγαθό των προθέσεών του σχετικά με το καλό του Ελληνικού ποδοσφαίρου». Εκ της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα

Ο Χρήστος Πανόπουλος Στά παραπάνω άμεση ήταν η απάντηση του Χρήστου Πανόπουλου με ιδιαίτερη μάλιστα δόση ειρωνείας: «ΟΚ Dr Christovasilis. Έχεις σε όλα δίκαιο. Τέλος. Καληνύχτα...».

ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΟΜΙΛΩΝ ΣΤΗ Γ’ ΕΘΝΙΚΗ • Δύο... σενάρια κυκλοφορούν για τον καταρτισμό των ομίλων στη Γ’ Εθνική ενόψει της αναδιάρθρωσης. Το πρώτο αναφέρεται στον Β’ Όμιλο με τις εξής 15 ομάδες συν 3 απ’ την ΕΠΣ Μακεδονίας. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ: Καστοριά - Κάστορας ΚΟΖΑΝΗ: Κοζάνη ΗΜΑΘΙΑ: Νάουσα - ΕΑ Αγ. Παύλου - Λευκάδια Νάουσας ΠΡΕΒΕΖΑ / ΛΕΥΚΑΔΑ: Κεραυνός Θεσπρωτικού - Φιλιππιάδα - Τηλυκράτης - Πρέβεζα ΚΕΡΚΥΡΑ: Όλυμπος Κέρκυρας ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: Θεσπρωτός ΗΠΕΙΡΟΥ: Δόξα Κρανούλας ΑΡΤΑΣ: ΑΕ Καραϊσκάκης ΓΡΕΒΕΝΑ: Πυρσός Γρεβενών.

Το δεύτερο σενάριο έχει ως εξής: Γ’ Όμιλος: ΑΟ Τρίκαλα, ΑΟ Καρδίτσας, Δόξα Κρανούλας, Θεσπρωτός, ΑΕ Καραϊσκάκης, Εθνικός Φιλιππιάδας, Κεραυνός Θεσπρωτικού, Τηλυκράτης, Πρέβεζα, Όλυμπος Κέρκυρας, ΑΕ Μεσολογγίου, Άρης Αιτωλικού, Λαμία, Αχιλλέας Δομοκού, Ρήγας Φεραίος (Μαγνησίας), ΑΟ Χαλκίδας, ΑΟ Κύμης (Εύβοιας). Σύνολο 16 ομάδες.

***

• Τελικά το ερχόμενο Σάββατο 13 Ιουλίου θα κυκλοφορήσει η νέα προκήρυξη της Γ’ Εθνικής της νέας περιόδου. Στην απόφαση αυτή οδηγήθηκε ο Μιχάλης Τζανόπουλος πρόεδρος της αρμόδιας Επιτροπής πρωταθλήματος έπειτα από επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Γιώργο Σαρρή.

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ! ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ η μεταγραφική

ενίσχυση του Ολυμπιακού Βοτανικού. Μετά την απόκτηση των Ράπτη και Ντρη η γιαννιώτικη ομάδα πήρε και τους Ντάκη από ΑΕΜ και Τουλούμη από Χαλκίδα. ! ΜΕ τέσσερις παίκτες ενισχύθηκε η ομάδα του Μπιζανίου. Εντάχθηκαν στο δυναμικό της οι Παπαδόπουλος (Πεντέλη), Πριάβαλης (Θεριακήσι), Βράκας και Γεωργάκης (Θεριακήσι). ! ΣΤΙΣ 22 Ιουλίου αρχίζει προετοιμασία ο ΑΟ Βελισσαρίου υπό την επίβλεψη του Αντώνη Κοζανίτη. ! ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ότι στις 16 Αυγούστου θα γίνει ο τελικός του Super Cup ανάμεσα στον πρωταθλητή ΑΟΒ και τον Κυπελλούχο ΑΟ Ανατολής. ! ΕΝΙΣΧΥΘΗΚΕ με τον ικανό επιθετικό Γιώργο Μπάγια η ομάδα της ΑΕ Χουλιαράδων ενόψει του νέου πρωταθλήματος. ! Ο Δημήτρης Κύρκος είναι το νέο απόκτημα του ΠΑΟ Κρύας, ενώ θα υπάρξει και μεταγραφική συνέχεια. Ντέτσικας, Τσολάκος, Κατσίφας και Πάκος θα συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. ! ΣΤΗΝ Ελεούσα πήγαν οι Δέρβας και Αδάμου. Οι δύο πρώην παίκτες της Πεδινής θα βοη-

® Του ΑΡΗ ΛΕΚΚΟΥ

θήσουν συμαντικά την προσπάθεια της ομάδας του Κώστα Βελτσίστα. ! ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΑ καθήκοντα στο Συρράκο ανέλαβε ο Μιχάλης Τικμανίδης. Οι «βλάχοι» θεωρούν ότι ο Μιχάλης θα ανταποκριθεί στις δυσκολίες του πάγκου της ομάδας. Σιδεροκέφαλος... ! ΜΕΤΑ τις πρόσφατες εκλογές πρόεδρος στον ΠΑΟ Κόνιτσας ανέλαβε ο Άκης Κορτσίνογλου. Το υπόλοιπο Δ.Σ. έχει ως εξής: Α’ Αντ/δρος: Α. Ράγγας, Β’ Αντ/δρος: Χ. Γκίκας, Γεν. Γραμ.: Α. Σπανός, Γεν. Αρχηγός: Λ. Ράγγας, Ταμίας: Α. Φουντάρας, Δημ. Σχέσεις: Β. Παρασκευάς - Α. Βλάχος, Εκπρ. Πίνδου: Χ. Παπαμιχαήλ, Έφοροι Υλικού: Γ. Μίσιος - Α. Χατζηρούμπης. Υπευθ. γηπέδου: Σ. Χατζηρούμπης, Μέλη: Π. Μουρεχίδης - Ν. Γκίκας. Τεχνικός συνεχίζει ο Σπύρος Λιόντος. ! ΤΡΕΙΣ νέους παίκτες ενέταξε στο δυναμικό της η νεοφώτιστη στην Α’ Κατηγορία ομάδα των Σερβιανών. Πρόκειται για τους Κώστα Διαμαντόπουλο (Κρύα), Αρέντι Χυσοτότσι (Κάστρο) και Ορέστη Παπαδόπουλο (Πέραμα). Θυμίζουμε ότι στην τεχνική ηγεσία της ομάδας βρίσκεται ο Νίκος Κύργιος.

!

Ο Γιώργος Κούρος ανέλαβε καθήκοντα προέδρου στην Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου. Στο νέο Δ.Σ. βρίσκονται και οι εξής: Αντ/δρος: Δ. Τσέπας, Γεν. Αρχηγός: Θ. Πότσης, Ταμίας: Γ. Μεντής, Γεν. Γραμματέας: Δημ. Τσέπας, Μέλη: Β. Ζυγούνας και Γ. Γραμμόζης. ! ΤΟ Κεφαλόβρυσο επιστρέφει στη φυσική του έδρα (τοποθετήθηκε χόρτο) ύστερα από τρία χρόνια απουσίας. Με σχετική ανακοίνωση το Δ.Σ. ζητάει τη στήριξη όλων και υπόσχεται να πραγματοποιήσει μεταγραφές. ! ΤΟΝ τερματοφύλακα Χρήστο Μαλάμη που πέρυσι αγωνίζονταν στο Ασβεστοχώρι απέκτησε ο «Πωγωνάτος» Δελβινακίου. ! ΔΕΝ θάχει στη διάθεση του ΠΑΟ Κουτσελιού τον Δ. Γιωτίτσα ο Νίκος Γκούρας. Αντίθετα παρέμεινε ο Σ. Χαμπίμπης. ! ΜΙΑ ακόμα μεταγραφή έκανε ο Ολυμπιακός Βοτανικού. Απέκτησε τον Μανώλη Κοκκιάδη που αγωνίζονταν στον ΑΟ Πεδινής, ενώ πήρε και τον εξελίσσιμο Φ. Σταματάκη. Οι στόχοι των «ερυθρολεύκων» της πόλης ανέβηκαν σημαντικά.


Σελ. 10η

Q ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ

Μπαλίτας Αστέριος

Αγγειοχειρουργός - Αγγειολόγος.

Μετεκπαιδευθείς στη Γερμανία, εξειδικευθείς στην Ενδαγγειακή Χειρουργική. Αντιμετώπιση φλεβικών παθήσεων και κιρσών με Laser, Σκληροθεραπεία - Laser ευρυαγγειών, Ενδαγγειακή θεραπεία ανευρυσμάτων, Αγγειοπλαστική περιφερικών αγγείων, Πλήρης προληπτικός διαγνωστικός έλεγχος αγγείων. Δέχεται κατόπιν Ραντεβού. Δαγκλή 1, Α Κτίριο 1ος όροφος, Ιωάννινα. Τηλ. Ιατρείου 26510 70007, Κιν.: 6946 981282 www.vein.gr - email: abalitas@otenet.gr

Q ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΟΙ ΒΑΣΙΛΙΚΗ Δ. ΑΛΥΜΑΡΑ

Διερεύνηση και αντιμετώπιση: παθολογικών τιμών γενικής αίματος (αιματοκρίτη, λευκών αιμοσφαιρίων και αιμοπεταλίων) • διαταραχών πήξης αίματος • λεμφαδενοπάθειας και σπληνομεγαλίας. Ώρες λειτουργίας ιατρείου: Καθημερινά 9.00-13.00 και κάθε Πέμπτη απόγευμα 17.30-20.30. Απογεύματα Δευτέρας και Τετάρτης δέχεται με ραντεβού. Χαρ. Τρικούπη 16, 1ος όροφος. Τηλ. Ιατρείου: 26510 34700 - κινητό: 6948 574225

ΚΩΣΤΑΣ Λ. ΜΠΟΥΡΑΝΤΑΣ

Καθηγητής Παθολογίας - Αιματολογίας Δέχεται με ραντεβού, Τηλ.: 6974-929764

Q ΑΚΤΙΝΟΔΙΑΓΝΩΣΤΕΣ ΓΕΩΡΓΙΑ Π. ΓΕΙΤΟΝΑ

• ΜΑΓΝΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟΣ ΑΚΡΩΝ (ανοικτού τύπου) • ΑξΟΝΙΚΗ ΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑ (Spiral CT) - ΑξΟΝΙΚΗ ΣΩΜΑΤΟΣ - CT ΑΓΓεΙΟΓΡΑΦΙΑ • ΤriplEX ΑΓΓεΙΩΝ • YΠεΡΗΧOΙ• ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ Συμβάσεις με όλα τα ταμεία • Δωδώνης 68 - Ιωάννινα, Τηλ.: 26510-85721, 26510-85731, FaX: 26510-85731, e-mail: diagnosh@otenet.gr • Ώρες λειτουργίας: 8:30-14.30, 17.30-21.00 καθημερινά. Σάββατο κατόπιν ραντεβού

Q ΓΝΑΘΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΤΣΟΒΑ Ιατρός - Οδοντίατρος Στοματική & Γναθοπροσωπική Χειρουργός Κοραή 4, 2ος όροφος, Ιωάννινα Τηλ. ιατρ.: 26510-33443, Κιν.: 6948-527379 e-mail: s.tsova@gmail.com

Q ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΙ-ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΙ Dr.OYPANIA ZΩH - TOΛH

ΔiΔaKTΩp iaTpiKHΣ ΣXOΛHΣ ΠaNεΠΙΣΤΗMiOY ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ. Γρηγορίου Σακκά 7, Ιωάννινα. Το ιατρείο λειτουργεί με ραντεβού. Tηλ/Fax: 2651 0 32902 - E-mail: ozoi@otenet.gr

Dr.ΣΠYPIΔΩN Π. ΠPINTZHΣ

Eιδικός Δερματολόγος - Διδάκτωρ A.Π.Θ. Δέχεται ώρες: 10:30-12:30 και 6 - 8:30. iατρείο: 28ης Oκτωβρίου 49. Tηλ. iατρείου: 26510-78068 - Oικίας: 26510-23437

ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΒΑΣ. ΧΑΒΕΛΑΣ

Μιχ. Αγγέλου 5, Ιωάννινα. Tηλ./Fax: 26510-33169 • κιν. 6944-220873. www.charrychavel.gr, email: charrychavel@gmail.com. Δέχεται καθημερινά εκτός Σα-Κυ, από 9.30-14.00 και 6.00-8.30. Τετάρτη και Παρασκευή απόγευμα μόνο ραντεβού.

Q ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΙ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑ ΓΡΥΠΑΙΟΥ

Ώρες λειτουργίας ιατρείου: Δευτέρα 6-9 μ.μ. • Τρίτη 10 π.μ. - 1.30 μ.μ., 6-9 μ.μ. • Τετάρτη 10 π.μ. - 14 μ.μ. • Πέμπτη 10 π.μ. - 1.30 μ.μ., 6-9 μ.μ. • Παρασκευή 10 π.μ. - 1.30 μ.μ. Ιατρείο: 28ης Οκτωβρίου & Φ. Τζαβέλλα 2. Tηλ. iατρείου 26510-36060 - κινητό: 6932 736306

Eιδικός Mεταβολισμού - Παχυσαρκίας Παν/μίου Παρισίων. Αναπληρωτής Kαθηγητής Πανεπιστημίου iωαννίνων Δέχεται Tρίτη και Tετάρτη 6-9 μ.μ. Xαρ. Tρικούπη 2 (3ος όροφος). Tηλ. 2651030265 • κιν. 6974-662299

Dr. ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΞΗΤΑ-ΚΛΕΦΤΑΚΗ

Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Ιωαννίνων Ώρες λειτουργίας (με ραντεβού): Δευτέρα-ΤετάρτηΠαρασκευή: 9 π.μ. - 3.30 μ.μ., Τρίτη-Πέμπτη: 9 π.μ. - 2 μ.μ., 6 μ.μ.- 9 μ.μ. Χαριλάου Τρικούπη 4 (2ος όροφος) Τηλ./fax: 26510-65130, κιν.: 6974-890765

Q ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΙ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ Ι. ΚΑΤΣΑΡΟΥ

Καθημερινά από 9-12 και 6-9 το βράδυ. Τετάρτη απόγευμα και Σάββατο με ραντεβού • 28ης Οκτωβρίου 36 & Κοραή, 1ος όροφος, τηλ.: 26510-20344, κιν.: 6974-190171 (πάνω από την COMpUTEr praCTiCa)

ΓΙΑΝΝΗΣ Π. ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗΣ

Ιατρός Ακτινοδιαγνώστης εξειδικευθείσα στην Παιδιατρική Ακτινολογία στο Παν/κό Νοσοκομείο Αrmand Trousseau Παρίσι, πρ. επ. Ακτινολογικού εργαστηρίου ΠΓΝΙ - ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΕΡΗΧΩΝ ΝΕΟΓΝΩΝ, ΠΑΙΔΩΝ & ΕΝΗΛΙΚΩΝ – ΥΠΕΡΗΧΟΙ (εγκεφάλου, ισχίων, τραχήλου, μαλακών μορίων, κοιλίας ) – Triplex αγγείων - ΥΠΕΡΗΧΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΚΥΣΤΕΟΓΡΑΦΙΕΣ VUS. Δαγκλή 5 (3ος όροφος) Ιωάννινα - Τηλ & Fax: 2651022911, Κιν: 6972698154 Δέχεται: πρωί 9:30-13:30 - Απογεύματα: 18:00-21:00 – εξυπηρέτηση επειγόντων Περιστατικών www.charisiadi.gr email: info@charisiadi.gr

Q ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΟΙ

AΘANAΣIOΣ E. BΛAXOΠOYΛOΣ

EIΔIKOΣ ΓAΣTPENTEPOΛOΓOΣ Δέχεται: Καθημερινά το πρωΐ με ραντεβού - Απόγευμα 6 - 8.30 χωρίς ραντεβού - Τετάρτη απόγευμα και Σάββατο πρωί κλειστό. 28ης Oκτωβρίου 49 iΩaNNiNa THΛ.: 26510-76975 Kινητό: 6932-490211

ΧΡΗΣΤΟΣ Δ. ΖΩΗΣ

ΓAΣTPENTEPOΛOΓOΣ - Διδάκτωρ Παν/μίου Ιωαννίνων 28ης Οκτωβρίου 17α, 1ος όροφος, Ιωάννινα • Τηλ. Ιατρείου 26510-75622, fax: 26510-75633, κινητό: 6946-500405, email: chzois@otenet.gr • Δέχεται καθημερινά 09:00-14:00 το πρωί και 18:00-21.00 το απόγευμα. Τετάρτη και Παρασκευή το απόγευμα, μόνο με ραντεβού

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Α. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

ΓAΣTPENTEPOΛOΓOΣ - Διδάκτωρ Παν/μίου Ιωαννίνων Μετεκπαιδευθείς εις MAYO CLINIC, Rochester, ΗΠΑ & Πανεπιστημιακό Νοσ/μείο Gasthuisberg, Λουβένη, ΒΕΛΓΙΟ - Κάτοχος Ευρωπαϊκού Τίτλου Γαστρεντερολογίας (EBGH) Γαστροσκόπηση – Κολοσκόπηση με διοξείδιο του άνθρακα - 24ωρη φορητή πεχαμετρία (γαστροοισοφαγική-λαρυγγική παλινδρόμηση) Μανομετρία οισοφάγου (δυσφαγία, κινητικές διαταραχές, σκληρόδερμα) Ορθοπρωκτική μανομετρία - χρόνος διέλευσης - βιοανάδραση πυελικού εδάφους (ακράτεια, χρόνια δυσκοιλιότητα, πυελική ασυνέργεια) Δέχεται: πρωΐ 9-2, απογεύματα 6-9 πλην Τετάρτης, Σάββατο κλειστά. Παπάζογλου 4, 2ος όροφος, τηλ. & φαξ: 2651 304733, κινητό: 6944654048, e-mail: paplos@hotmail.com

ΧΡΥΣΟΥΛΑ Φ. ΤΑΣΟΛΑΜΠΡΟΥ

ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΟΣ Γαστροσκόπηση - (Υδρο)κολονοσκόπηση Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή πρωί: 9.00-1.30, απόγευμα: 5.30-8.00. Τετάρτη απόγευμα και Παρασκευή απόγευμα το ιατρείο λειτουργεί μόνο κατόπιν ραντεβού. Χαρ. Τρικούπη 16, Ιωάννινα τηλ.: 26510-65145 - κιν.: 6972-926687 email: c.tasolamprou@gmail.com

Q ΓΕΝ. ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΓΙΑΝΝΗΣ Δ. ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΣ

Δέχεται καθημερινά 10.00 - 13.00 (πρωί) και 19.00 - 21.00 (απόγευμα). Δαγκλή 5 - Ιωάννινα. Τηλ. 26510 74900 • κιν. 6945 797908

ΑΚΗΣ Κ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Γιατροί και Κλινικές των Ιωαννίνων

Δρ ΔHMHTPIOΣ KIOPTΣHΣ

ΑΡΕΤΗ Γ. ΧΑΡΙΣΙΑΔΗ-ΚΑΤΣΕΝΟΥ

ΠPΩΪNOΣ ΛOΓOΣ

Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Υπέρηχοι Καρδιάς - Triplex - Δοκιμασία Κόπωσης Holter ρυθμού - Holter πίεσης - Ρύθμιση υπέρτασης και υπερλιπιδαιμίας. Δέχεται καθημερινά από 9 - 13.30 και από 17.30 - 20.30. Σάββατο με ραντεβού. Χαρ. Τρικούπη 16 - 1ος όροφ. - Τηλ. Ιατρείου: 26510 72200 κιν. 6944 624190

ΔΗΜΗΤΡΗΣ Α. ΝΤΟΥΚΑΣ

Α.Μ.Ι.Σ.Ι. 2293. Δέχεται καθημερινά 8:30 - 1:30 και 5:30 - 8:30. Τετάρτη απόγευμα και Σάββατο πρωί με ραντεβού. Κ. Φρόντζου 8. Τηλ. ιατρείου: 26510 24040 - κιν.: 6945 552278, οικίας: 26510 74843

ΘΩΜΑΣ ΠΟΤΣΗΣ

Ειδικός Καρδιολόγος

Υπέρηχοι καρδιάς (triplex), Δοκιμασία κόπωσης, Holter ρυθμού & πίεσης, Ρύθμιση υπέρτασης και υπερλιπιδαιμίας. Παπάζογλου 4 (1ος όροφος) Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 08:30-14:00, απόγευμα 17:30-21:00. Τετάρτη απόγευμα και Σάββατο με ραντεβού. Τηλ: 2651076980, 6974075208

Q ΚΥΤΤΑΡΟΛΟΓΟΙ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΑΔΙΩΤΗΣ

Δαγκλή 1, Β’ κτίριο Ιωάννινα ΔεΧεΤΑΙ: Δευτέρα έως Παρασκευή 9.00 έως 14.00 και 18.00 έως 20.00 απογ. Συμβεβλημένος με εΟΠΥΥ Τηλ. επικ.: 26510-72670, 6972-033960 e-mail: vagpapadiotis@gmail.com

Q ΜΑΙΕΥΤΗΡΕΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ

ΕΛΕΝΑ Ι. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ-ΓΚΟΛΙΑ Μ.D.

τ. Ιατρός Νοσοκομείου - Μαιευτηρίου «Έλενα Βενιζέλου» Αθηνών • Πλήρως εξοπλισμένο ιατρείο • Προληπτικός έλεγχος τραχήλου μήτρας-τεστ παπανικολάου • Παρακολούθηση κύησης χαμηλού και υψηλού κινδύνου- NST • Παρακολούθηση υποβοηθούμενης αναπαραγωγής • Διερεύνηση υπογονιμότητας • Γυναικολογική ενδοκρινολογία • εφηβική Γυναικολογία • Έλεγχος εμμηνόπαυσης • Γυναικολογικές παθήσεις • Παθήσεις μαστού • Αισθητική γυναικολογία. Κοραή 5 - Ιωάννινα 45444 (2ος όροφος), Τηλ./Fax: 26510-38110, κιν.: 6944-147758 • e-mail: elena_georgopoulou@ yahoo.com. Από Δευτέρα έως Παρασκευή 08.30-13.30 και 17.30-21.00. Το Σάββατο πρωί με ραντεβού.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Β. ΤΑΣΙΟΥΛΑΣ M.D.

• Γυναικολογικός-Υπερηχογραφικός έλεγχος-NST • Μαιευτικός - Υπερηχογραφικός έλεγχος • Koλποσκοπικός έλεγχος τραχήλου μήτρας Δέχεται καθημερινά: 9.00-13.30 (πρωΐ) 18.00 - 20.30 (απόγευμα) εκτός Tετάρτης απόγευμα - Σάββατο πρωί με ραντεβού. iατρείο: Ι. Γούναρη 2 - 2ος όροφος. Τηλ. ιατρείου: 26510-31016 - κιν.: 6945 - 594292 οικίας: 26510-57706

Q ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΙ-ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΟΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ Ε. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Πλατεία Νότη Μπότσαρη 5 & Δαγκλή (έναντι ξενοδοχείου εγνατία). Τηλ. 26510-20632

KΩNΣTANTINOΣ X. ΔHMOΣ

EPΓAΣTHPIO: aιματολογικό - Bιοχημικό, Mικροβιολογικό - Oρμονολογικό. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 08.00 έως 13.00 και 18.00 έως 20.00 (εκτός Tετάρτης απόγευμα), Σάββατο με ραντεβού. Πλατεία aγ. aποστόλων 4 (Πάνω από Πλατεία XaTZH), aμπελόκηποι, iωάννινα. Tηλ. 26510-72965 - Fax: 26510-72835, κιν.: 6947-937102

ΑΙΜΟΔΙΑΓΝΩΣΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α.Ε.

28ης Oκτωβρίου 20 1ος όροφος Τηλ. ιατρείου: 26510-70800. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 08.00 π.μ.14.00 μ.μ., απόγευμα 18.00 - 21.00 μ.μ. - Σάββατο: 09.00 π.μ. έως 14.00 μ.μ.

ΛΑΜΠΡΟΣ Π. ΛΩΛΑΣ

Κ. Φρόντζου 7, Ιωάννινα, 1ος όροφος, τηλ. / fax. 26510-39002, κιν. 6945-375317. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 08:00 έως 14:00 και 18:00 έως 20:30 (εκτός Τετάρτης απόγευμα). Σάββατο 09:00 έως 11:00

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ

Φώτου Τζαβέλλα 2 & 28ης Οκτωβρίου, 2ος όροφος. Δέχεται καθημερινά 08:00 - 14:00 & 18:00 - 20:30, εκτός Τετάρτης απόγευμα. Σάββατο 09:00 - 13:00. Τηλέφωνο & Fax: 26510-70870, Κινητό: 6942988549

Q ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΙ

Dr. ΓPHΓOPIOΣ Δ. NAΣIOΣ

Διδάκτωρ Ιατρικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Το Ιατρείο και το Νευροφυσιολογικό εργαστήριο λειτουργούν με ραντεβού • ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ 6 ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΟΥ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ • Τηλέφωνα επικοινωνίας: 26510-25486, 26510-65238, 6944-435777

Πρότυπο Νευρολογικό Ιατρείο ΑΝΔΡΕΑΣ Γ. ΜΙΧΟΣ

Ιατρός Νευρολόγος τ. Επιμελητής Κλινικής Πάρκινσον και Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας, Κολωνία Γερμανίας • ειδικευθείς στις Νευρολογικές Ακαδημαϊκές Κλινικές των Πανεπιστημίων Freiburg και Ηeidelberg Γερμανίας • Πλήρες ηλεκτροφυσιολογικό εργαστήριο: Νευρομυογράφημα - εγκεφαλογράφημα - Προκλητά δυναμικά • Νευρολογικός υπέρηχος (210/2003 ΦεΚ Α’ 168): Περιφερικά νεύρα - παρέγχυμα εγκεφάλου - διακρανιακό ΤriplEX αγγείων εγκεφάλου - Πρόληψη και παρακολούθηση εγκεφαλικού • Μελέτη και παρακολούθηση Πάρκινσον • Κεφαλαλγία - Αυχεναλγία - Ισχιαλγία - Νευροπαθητικός πόνος • Ιατρικός Βελονισμός. Διεύθυνση: Κοραή 10, Ιωάννινα. Ώρες ιατρείου: Καθημερινά 0900’-13.30’ και 18.00’-21.00’. Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας παρακαλείστε να επικοινωνείτε τηλεφωνικά: Σταθερό: 26510-76636 Κινητό: 6946-120208. Email: andreasmichos.am@gmail.com

• Ώρες λειτουργίας ιατρείου: Δευτέρα - Παρασκευή 9.00 - 14.00 και 5.30 - 8.30, Σάββατο πρωί με ραντεβού. • Βαλαωρίτου 12 (μεταξύ Άλσους και Λυκείου Ζωσιμαίας) - Ιωάννινα • Τηλ. 26510-27116, κιν.: 6946-468778 • email: akisoikono@yahoo.gr

ΠΑΠΠΑΣ Η. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Π. ΤΣΙΜΑΡΗΣ

Ορθοπαιδικός Χειρουργός. Δέχεται: Δευτέρα - Παρασκευή πρωί: 08.30-14.00, απόγευμα: 18.00-21.00. Μεσημέρι (14.00-18.00), Τετάρτη απόγευμα και Σάββατο πρωί με ραντεβού. Κοραή 4, Ιωάννινα (2ος όροφος), τηλ. 26513-06196, κιν.: 6974143145, e-mail: dimitris.tsimaris@gmail.com

Q ΟΥΡΟΛΟΓΟΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Α. ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΝΔΟΟΥΡΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΤΥΠΟ ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ

28ης Οκτωβρίου 59, έναντι Κοραή, 1ος Όροφος. Δευτέρα - Παρασκευή 08.30 - 13.30 και 18.00 - 21.00. Τετάρτη απόγευμα και Σάββατο πρωί με ραντεβού. Τηλ. 26510-39222 (ιατρείου), 6947-271713 (κινητό 24 ώρες). Ιστοσελίwww.urology-ioannina.com, E-mail: δα: dimikalo@gmail.com

ZHKOΣ Δ. ΛIAMHΣ

28ης Oκτωβρίου 32 - 1ος όροφος (πρώην Kλινική Δογορίτη). Τηλ: Ιατρείο: 2651039210. Σπίτι: 26510-39478. Κιν: 6937-222900. Δευτέρα - Παρασκευή: 9:00-13:30 & 18:0021:00 - Σάββατο: Δέχεται με ραντεβού.

ANAΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΣΥΛΑΚΟΣ

Δέχεται καθημερινά: 09:00 - 13:30 και 17.00 20.00, εκτός Τετάρτης απογεύματος 17.00 19.00. Κοραή 8 (3ος όροφος) Ιωάννινα - Τηλ.Fax: 26510-75276 - Kιν. 6934 300303. e-mail: anasylakos@yahoo.gr

KIMΩN TΣOYKANEΛHΣ

Παπάζογλου 3 (1ος όροφος) 453 32 iΩaNNiNa. Tηλ. ιατρείου: 26510-33326 - Kινητό: 6942-056871. Tηλ. οικίας: 26510-44921

Q ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ ΜΙΧΑΗΛ-ΗΛΙΑΣ Ν. ΓΚΑΤΖΟΓΙΑΣ

Χειρουργική προσθίου ημιμορίου (καταρράκτης, πτερύγια), laser αμφιβληστροειδή, Οπτικά πεδία, Παχυμετρία Κερατοειδούς, Παιδιατρικός εξοπλισμός, Ψηφιακή απεικόνιση βυθού. Δέχεται καθημερινά Δευτέρα - Παρασκευή από τις 09.00-14.00 και 18.00-21.00. Τετάρτη απόγευμα Σάββατο με ραντεβού. 28ης Οκτωβρίου 6 (δίπλα στον ΟΤΕ) 3ος όροφος, Ιωάννινα. • Τηλ. 26510-65060, κιν.: 6944-654377.

Πλήρες ηλεκτροφυσιολογικό εργαστήριο (ηλεκτρομυογράφημα, ηλεκτροεγκεφαλoγράφημα, προκλητά δυναμικά). Διερεύνηση-αντιμετώπιση: Κεφαλαλγία-ημικρανία, Αυχεναλγία-Ισχιαλγία, Ν.Πάρκινσον, Διαταραχές μνήμης, Σκλήρυνση κατά πλάκας. Δέχεται καθημερινά 9-13:30 κ 6-8:30 απόγευμα, εκτός Δευτέρας κ Τετάρτης απόγευμα όπου δέχεται με ραντεβού. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας επικοινωνήστε για ραντεβού. Χαριλάου Τρικούπη 2, Ιωάννινα, Τηλ:2651073310, Κιν: 6972895823, εmail: s.tsouli@yahoo.com

Q ΝΕΦΡΟΛΟΓΟΙ

ΕΛΛΗ ΚΟΛΙΟΥΣΗ - ΣΙΑΚΑ

Ιατρείο Νεφρολογίας και Υπέρτασης, HOlTEr πίεσης και μικροσκοπική εξέταση ούρων αντίθετης φάσης. Δέχεται καθημερινά με ραντεβού, 9:30 - 13:30 και 17:30 20:00. Συμβεβλημένη με ε.Ο.Π.Υ.Υ. 28ης Oκτωβρίου 36 κ’ Κοραή (γωνία) (1ος όροφος), τηλ. 26510 39339, κιν.: 6947-819083

Q ΟΓΚΟΛΟΓΟΙ

ΛΗΔΑ Β. ΚΩΣΤΑΔΗΜΑ

Πυρσινέλλα 10, 3ος όροφος, Ιωάννινα Δέχεται καθημερινά (Δευτ. - Παρ.): 10.3013.30 και 18.00-20.00. Τετάρτη μόνο με ραντεβού Τηλ. Ιατρείου: 2651-400679, κιν.: 6972-205889

Q ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΠΑΞΕΒΑΝΙΔΟΥ ΓΚΡΙΜΟΤΣΗ •Λεύκανση με το σύστημα ZOOM 2 (USa) •Ψηφιακή ακτινογραφία • Αισθητική οδοντιατρική Ιατρείο: Δαγκλή 7 (Δίπλα από ΑΤε). Τηλ.: 26510 29328 - Κιν.: 6972 900853

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π. ΡΕΝΤΖΟΣ

Κοραή 8, 1ος όροφος, Ιωάννινα Τηλ. 26510-39618 - 39817 - κιν.: 697 4959732

Q ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΝΙΚΑΣ ΑΛΕΞΙΟΣ, FEBO, MSc

ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΑΣ (Fellow of European Board of Ophthalmology) • MASTER in Health Care Management (MSc) • Μετεκπαιδευθείς στο Moorfields Eye Hospital, Λονδίνο, Αγγλία Χαριλάου Τρικούπη 13, 3ος όροφος, τηλ. 26510-30500. Το ιατρείο λειτουργεί: Δευτέρα-Παρασκευή: 09.00 - 13.30 και 18.00 - 21.00. Σάββατο πρωί: ειδικές Διαγνωστικές εξετάσεις (ραντεβού).

Q ΕΙΔΙΚΟΙ ΠΑΘΟΛΟΓΟΙ IΩΑΝΝΗΣ Α. ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗΣ

Δέχεται Δευτέρα έως Παρασκευή. Πρωί: 11 π.μ. - 1.30 μ.μ. - Απόγευμα (με ραντεβού): 6 μ.μ. - 8 μ.μ. Ιατρείο: 28ης Oκτωβρίου 49 (1ος όροφος). Τηλ. Ιατρείου: 26510-36039 • κινητό: 6945-399755

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α. ΔΗΜΟΣ

Δέχεται καθημερινά: Πρωΐ: 9:00 π.μ. - 13.30 μ.μ. Απόγευμα: 6 - 8.30 το βράδυ (εκτός απόγευμα Τετάρτης) • Σάββατο πρωί με ραντεβού. Δ/νση: 28ης Oκτωβρίου 32 (πρώην Κλινική Δογορίτη). Τηλ. Ιατρείου: 26510-74470, Κινητό: 6973-691599

ΖΩΗ Κ. ΜΗΤΡΟΓΙΑΝΝΗ

Διδάκτωρ Ιατρικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Τέως Επικ. Επιμελήτρια Β’ Παθολογικής Κλινικής ΠΓΝΙ

Δέχεται καθημερινά: πρωί 9:00-13:30 (Παρασκευή 11:00-14:00), απόγευμα 18:0020:30 (εκτός απόγευμα Τετάρτης). Δ/νση: Αγίας Μαρίνας και ευριπίδη Σούρλα 12 (Παράπλευρα της Αγροτικής Τράπεζας Καλούτσιανης, ισόγειο). Τηλ /Fax: 2651038188, Κιν: 6946080505, email: zoimitrog@gmail.com

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΑΘ. ΝΙΚΑΣ

Ειδικός Ιατρός Εσωτερικής Παθολογίας πρ. Επικ. Ιατρός Α’ Παθ/κής Κλ. ΠΓΝΙ

Ώρες λειτουργίας του ιατρείου: Δευτέρα - Παρασκευή 09.30-13.30 και 18.00-21.00 (εκτός απογεύματος Τετάρτης) 28ης Οκτωβρίου 17α (2ος όροφος), 45332 Ιωάννινα Τηλ. & fax: 26510-77933, κιν.: 6945545430 e-mail: spathanikas@otenet.gr

ΙΩΑΝΝΙΝΑ: Χαρ. Τρικούπη 17 (2ος όροφος) Καθημερινά 9.00 - 13.30 και 18.00 - 20.30 (Τετάρτη με ραντεβού) ΜΕΤΣΟΒΟ: Αβέρωφ Μιχαήλ Τοσίτσα 30 Ώρες λειτουργίας: Τετάρτη και Σάββατο 9.0014.00. Τηλ.: 2651-305821 - κιν.: 6944-383616

ΗΛΙΑΣ Π. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

ΓΚΑΡΤΖΟΝΙΚΑΣ Ν. ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Q ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΙ

Μετεκπαίδευση στο University Hospital al. Manzoni – lecco – italy • Πελματογράφος για ανάλυση βάδισης και παθήσεις κάτω άκρων. Δέχεται καθημερινά 09:00-14:00 και 17:30-20:30 εκτός Τετάρτης απόγευμα. Χαριλάου Τρικούπη 4. Ιωάννινα. Τηλ/Fax:2651401131. Κιν:6974398839. E-mail:dimgartz@yahoo.com

ΜΑΡΙΑ Ε. ΦΙΝΤΖΟΥ-ΖΙΩΓΑ

Παιδίατρος εξειδικευθείσα στη Νεογνολογία

Μιχαήλ Αγγέλου 15, 4ος όροφος Ιωάννινα Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00 - 13:30 πρωί, 17:30 - 20:30 απόγευμα. Τετάρτη απόγευμα και Σάββατο με ραντεβού. Τηλ./Fax: 26515-51194, κινητό: 6975-784104 • email: mfintzou@gmail/com

Q ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΟΙ

ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ

Προαγωγή της Ψυχικής Υγείας Παιδιών, Εφήβων, Οικογένειας Πρόληψη, Διάγνωση, Θεραπεία, Αποκατάσταση Ψυχικές δυσκολίες παιδιών και εφήβων που εκδηλώνονται με διαταραχές στο συναίσθημα, στη συμπεριφορά, στην ένταξη στο σχολείο – αναπτυξιακές διαταραχές (π.χ. λόγου, μάθησης, αυτισμός κ.ά.) – διαταραχή ελλειμματικής προσοχής/ υπερκινητικότητα – σοβαρά γεγονότα ζωής (π.χ. διαζύγιο, ασθένεια, απώλεια αγαπημένου προσώπου κ.ά) – προβλήματα σχέσεων – δυσκολίες του γονέα στην άσκηση του ρόλου του – ατομική, ομαδική, οικογενειακή ψυχοθεραπεία, φαρμακοθεραπεία, συμβουλευτική γονέων Υπεύθυνοι Παιδοψυχίατροι: Χαριτίδου Σ. Ευμορφίλη – Καρατζένης Ε. Δημήτρης Δέχονται με ραντεβού: 28ης Οκτωβρίου 25, Ιωάννινα. Tηλ. 2651026590, 2651025029 κιν. 6946615985, 6972034331. E-mail: eumorfili@yahoo.com, dimkaratzenis@yahoo.com

Q ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΙ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Π. ΖΩΗΣ

Πνευμονολόγος - Φυματιολόγος • Ιατρείο βρογχικού άσθματος • Παρακολούθηση ασθενών με ΧΑΠ • Ιατρείο διακοπής καπνίσματος • Παρακολούθηση ασθενών με διαταραχές ύπνου • Λειτουργικός έλεγχος αναπνευστικού συστήματος • Μέτρηση αερίων αρτηριακού αίματος • Οξυμετρία • Καταγραφή νυχτερινής οξυμετρίας • Προεγχειρητικός έλεγχος. Μιχαήλ Αγγέλου 26 - Ιωάννινα. Τηλ.-Φαξ: 26510 79966, κιν.: 697 3228391 email: panzois@yahoo.gr Δέχεται καθημερινά: Πρωί 09.00-13.00. Απόγευμα 18.00-21.00. Τετάρτη απόγευμα και Σάββατο πρωί με ραντεβού

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ι. ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ

Dr ΤΣΟΥΛΗ ΣΟΦΙΑ

Ιατρός Νευρολόγος, Διδάκτωρ Ιατρικής Παν/μίου Ιωαννίνων, τ. Επιμελήτρια Νευρολογικής ΠΠΓΝΙ

τ. Ιατρός Α’ Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» Μετεκπαιδευθείς στην Παιδοπνευμολογία - Σπιρομετρία Ι. Γούναρη 3 (απέναντι από το ρολόι), Τ.Κ. 45444, Ιωάννινα • Τηλ.: 26510-25545, 6976436489 • www.thanospappas.gr • thanospapp@ gmail.com

Δέχεται καθημερινά: Πρωί 9.00 π.μ. - 1.30 μ.μ. - Απόγευμα 6.00 μ.μ. - 9.00 μ.μ. εκτός Τετάρτης απογεύματος (μόνο ραντεβού) Συμβεβλημένος με ΔΗΜΟΣΙΟ, ΤΥΔΚΥ, ΟΑεε(ΤεΒε), ΔεΗ, ΟΤε. Δ/νση: Σακελλαρίου 1-3 (Πλ. Πάργης) 3ος όροφος • Τηλ. Ιατρείου: 26510-74477, κιν. 6937 309908

ΚΑΙΤΗ Α. ΔΡΙΜΤΖΙΑ-ΠΑΠΑΣΤΕΦΑΝΟΥ

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 8.30-13.30 κ’ 17.30-20.30 (Τετάρτη απόγευμα και Σάββατο με ραντεβού). Χαριλάου Τρικούπη 28 (3ος Όροφος) (άνωθεν καταστημάτων Ζάρα) Ιωάννινα. Τηλ. 2651-30051 κιν. 6944-856594, Fax: 26510-30061, email: kdrimtzia@yahoo.gr

ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΣ — ΦΥΜΑΤΙΟΛΟΓΟΣ • Πλήρης Λειτουργικός Έλεγχος Αναπνοής • Πληθυσμογραφία • Ανάλυση Αερίων Αίματος • Προεγχειρητικός Έλεγχος • Ιατρείο Διακοπής Καπνίσματος Καθημερινά: Πρωί 09:00 - 13:30, Απόγευμα 18:00 - 20:30. Δευτέρα και Τετάρτη απόγευμα με ραντεβού. Βλαχλείδη 9 – Ιωάννινα. e-mail: thanoskostoulas78@gmail.com. Τηλ.: 26510 64777, κιν. 6945 267006

ΤΖΙΝΑ Δ. ΧΡΗΣΤΙΔΗ-ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, MD

ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΣ - ΦΥΜΑΤΙΟΛΟΓΟΣ Ιατρείο διακοπής καπνίσματος Έλεγχος αναπνευστικής λειτουργίας, Μέτρηση διαχυτικής ικανότητας, Αέρια αίματος, Προεγχειρητική εκτίμηση ασθενούς, Μελέτη ύπνου. Δέχεται καθημερινά: 9.00 - 17.00. Δωδώνης 24, 2ος όροφος, Ιωάννινα. Τηλ. 26510-03978, Κιν.: 6944-528253 e-mail:gchristidi@yahoo.gr

Q ΡΕΥΜΑΤΟΛΟΓΟΙ

Dr. ΓΕΩΡΓΙAΔΗΣ Ν. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Ώρες λειτουργίας ιατρείου: Δευτέρα – Παρασκευή (9.00 – 14.00), απόγευμα (6-8 μ.μ.) Χαρ. Τρικούπη 24. Τηλ. 26510 26006, κιν.: 6932918877.

Q ΨΥΧΙΑΤΡΟΙ

ΕΥΑΝΘΙΑ Μ. ΛΑΥΡΕΝΤΖΟΥ

ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ-ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ τ. Διευθύντρια εΣΥ Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής Κλινικής Ιωαννίνων. Εξειδικευμένη Συστημική Ψυχοθεραπεία ατομική - ομάδος - ζεύγους γονέων. Δέχεται με ραντεβού. Αραβαντινού 18, Ιωάννινα, τηλ.: 26510-44838, κιν.: 6909-187262, e-mail: evlavrentzou@yahoo.com

ΓEΩPΓIA MOIPOΠOYΛOY- ΛENTZAPH ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ-ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ Μιχ. Αγγέλου 26 (έναντι βιβλιοπωλείου “Δωδώνη”) 1ος όροφος. Tηλ. 26510-75487 - iΩaNNiNa Δέχεται με ραντεβού

Δρ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Η. ΠΑΠΠΑΣ ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ-ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Σταδίου 10 (1ος όροφος), Ιωάννινα • Τηλ. 26510-27270 • email:pappavan gelis@htomail. com • Δέχεται με ραντεβού.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Τ. ΧΡΗΣΤΟΥ

ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ-MSc Κοινωνικής Ψυχιατρικής Παν/μίου Ιωαννίνων Κοραή 13, 2ος όροφος, Ιωάννινα • ΔεΧεΤΑΙ Με ΡΑΝΤεΒΟΥ • Τηλ. ιατρείου 26510-25722 • Κινητό: 6973-029901.

Q ΩΡΛ-ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ ΕΪΝΤ Ι. ΑΝΤΑΜ

επεμβάσεις με υπερήχους - (Ανώδυνα, αναίμακτα και χωρίς νάρκωση) • Δέχεται καθημερινά πρωΐ: 9 - 13.00 & απόγευμα: 6 20.30. 28ης Οκτωβρίου 21 - 1ος όροφος ΙΩΑΝΝΙΝΑ. Τηλ. ιατρείου: 75532, οικίας: 20577 - Κινητό: 6932-521398

AΘANAΣIOΣ EYAΓΓEΛOY

ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΣ Xειρουργεί με υπερήχους. 28ης Oκτωβρίου 45 Tηλ. ιατρ. 26510-20.258, οικ. 26510-45.006. Δέχεται καθημερινά 9-1 πρωί και 6-8.30 απόγευμα.


Η Έκθεση βιβλίου ανήκει πλέον στο… παρελθόν ΠPΩΪNOΣ ΛOΓOΣ

¯ από 1η σελ.

αναβλήθηκε, όπως ανέφερε στον «Π.Λ.» ο Πρόεδρος του Συλλόγου Βιβλιοπωλών κ. Κώστας Κωνής και παραμένει άγνωστο αν και πότε θα ξαναλάβει χώρα. Στη θέση της οι Γιαννιώτες βιβλιοπώλες σκέφτονται να διοργανώσουν αργότερα ένα είδους «παζαριού» με παλιές εκδόσεις και πολλές προσφορές.

«Ήταν πολλά τα έξοδα της Έκθεσης Βιβλίου και ο τζίρος από αυτήν δεν επαρκούσε να τα καλύψει, αφού τα τελευταία χρόνια είχε πέσει σημαντικά», ανέφερε ο κ. Κώστας Κωνής, μιλώντας για τις αιτίες που οδήγησαν στην απόφαση των βιβλιοπωλών να μην την διοργανώσουν φέτος στα Γιάννινα. Όπως είπε, το περασμένο καλοκαίρι όλοι οι συμμετέχοντες βιβλιοπώλες στην Έκθεση μπήκαν μέσα οικονομικά! ενώ τα προηγούμενα χρόνια οι συνολικές εισπράξεις έφταναν στα 100.000 ευρώ κατά μέσο όρο, πέρυσι αυ-

και η φύλαξή τους ήταν πια ακριβή υπόθεση γι’ αυτούς. εξάλλου και να γινόταν φέτος η Έκθεση, θα υπήρχαν απώλειες από πλευράς συμμετοχής σ’ αυτήν, αφού, όπως τόνισε ο κ. Κωνής, άλλοι βιβλιοπώλες δεν έχουν πια τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στο θεσμό, ενώ μέσα στην τελευταία χρονιά έκλεισαν και κάποια βιβλιοπωλεία στα Γιάννινα!

«Παζάρι» βιβλίου

Ο Πρόεδρος Βιβλιοπωλών τές «προσγειώθηκαν» στα 45.000 ευρώ περίπου, δηλαδή η πτώση ξεπέρασε σε ποσοστό το 50%, με αποτέλεσμα η διοργάνωση της Έκθεσης να μετατραπεί σε ασύμφορη υπόθεση.

Στοιχίζει η διοργάνωση Μπορεί οι επαγγελματίες του βιβλίου να μην πλήρωναν στο Δήμο ενοίκιο για την κατάληψη χώρου στην Κεντρική ή την Πλατεία Μαβίλη, όμως η εγκατάσταση των περιπτέρων

Ωστόσο, ως αντιστάθμισμα ο Σύλλογος Βιβλιοπωλών Ιωαννίνων σκέφτεται να δει το θέμα σε καινούρια βάση, πιθανώς διοργανώνοντας τέλη Αυγούστου ή αρχές Σεπτεμβρίου κάτι σαν «παζάρι» βιβλίου με προσφορές για τους φίλους του. «Ο κόσμος ζητάει φτηνό βιβλίο παρελθόντων ετών, προσφορές κλπ. γι’ αυτό και λέμε να κάνουμε κάτι σε διαφορετικό στυλ απ’ την έκθεση προσφέροντας βιβλία σε χαμηλές τιμές», ανέφερε ο κ. Κωνής, προσθέτοντας πως αυτό είναι ένα ενδεχόμενο που οι βιβλιοπώλες πρόκειται να συζητήσουν με τους εκδότες. ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ

πρότυπο μικροβιολογικό εργαστήριο ΔΟΛΙΩΤΗΣ Α. ΧΑΡΗΣ Πυρσινέλλα 10, 3ος όροφος, Ιωάννινα Τηλ./Fax: 26510-64141 • Κιν.: 6974 427559 • Email: biotest@in.com Συμβεβλημένος με Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και όλα τα ταμεία

Dr. ΝΑΥΣΙΚΑ Β. ΖΙΑΒΡΑΚΑΣΤΑΝΙΟΥΔΑΚΗ

Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Μετεκπαιδευθείσα στο Charing Cross Hospital - imperial College του Λονδίνου • Ν. Δοσίου 8, Ιωάννινα - Τηλ.: (26510) 73528 - Κινητό: 6974 - 498585 - e-mail: nziavra@ioa.teiep.gr

ΚΑΤΣΕΝΟΣ ΕΛ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος. ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΠΑΙΔΩΝ. Μετεκπαιδευθείς στην ΩΡΛ Κλινική του Παιδιατρικού Παν/κού Νοσοκομείου armand - Trousseau, Παρίσι • εργαστήριο Νευροωτολογίας - Ακοολογίας • Τμήμα ενδοσκοπήσεων • Ιατρείο ΩΡΛ αλλεργίας • επεμβάσεις με ραδιοσυχνότητες. Δέχεται Καθημερινά από 9:00 - 14:00 & 17:30 - 20:30, Σάββατο μόνο με ραντεβού. Πλατεία Πάργης & Σμύρνης 2 (2ος όροφος), Ιωάννινα. Τηλ & Fax: 2651030006, κιν.: 6944 474555, e-mail: info@katsenos.gr

ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ Α. ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Παπάζογλου 8 Δέχεται καθημερινά: πρωΐ 9.00 - 13.00, απόγευμα: 6.00 - 8.00, εκτός απογεύματος Τετάρτης • Τηλ.: 2651037747, κινητό 6945-296606

Dr ΝΟΥΣΙΑ Ε. ΧΡΙΣΤΙΝΑ-ΣΟΦΙΑ

Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Δημοκριτείου Παν/μίου Θράκης, τ. Επιμελήτρια Γ.Ν.Ι. «Γ. Χατζηκώστα» Χαριλάου Τρικούπη 13 - Ιωάννινα • Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή: 09.00 - 13.30, & 18.00-20.30 Τετάρτη απόγευμα: με ραντεβού για ειδικές διαγνωστικές και χειρουργικές πράξεις • Τηλ.-Fax: 26510-25696, κινητό 6946-460318 • email: csenousia@ yahoo.gr.

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ N. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-14:00 & 17:30-20:30, Τετάρτη & Παρασκευή απόγευμα με ραντεβού. Δωδώνης 24, Ιωάννινα. Τηλ., Φαξ: 2651003991, Κιν.: 6944533787, e-mail: info@ppapanikolaou.gr

Q ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΙ-ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΙ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Ν. ΣΑΒΒΑΣ

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος. Προγράμματα Διατροφής για Παχυσαρκία. Παθολογικές καταστάσεις (Αναιμίες - Υπέρταση - Διαβήτης - Ανορεξία), Υπερλιπιδαιμίες. Αθλητές. εγκυμοσύνη. Διαθέτει μηχάνημα λιπομέτρησης. Δευτ-Παρ.: 9:30-3:00 και 6:00-8:30. Τετάρτη απόγευμα κλειστά. Σάββατο με ραντεβού. 28ης Οκτωβρίου 49, 1ος όροφος. Τηλ. 26510 34534, Κιν.: 6936 952163, Email: georgiousavvas@gmail.com

ΖΑΜΠΙΡΑ ΧΡ. ΜΕΛΙΝΑ, MSc, pGDip

Πτυχιούχος ΑεΙ του Μητροπολιτικού Πανεπιστημίου του Λονδίνου (lONDON METrOpOliTaN UNiVErSiTY). Μεταπτυχιακό στην Αθλητική Διατροφολογία και ειδική στον ΖΑΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ. Διαθέτει τα πιο εξελιγμένα μηχανήματα ΛΙΠΟΜεΤΡΗΣΗΣ και ΑξΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΜεΤΑΒΟΛΙΣΜΟΥ. Αναλαμβάνει παιδική και ενήλικη ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ, καθώς και δίαιτες για κάθε περίπτωση. Βλαχλείδη 5, Ιωάννινα. Τηλ. 26510-71119.

έχουμε κουλτούρα άσκησης, είναι πολύ μικρό το ποσοστό του πληθυσμού που γυμνάζεται. Άρα πρέπει να προσπαθήσουμε να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο γιατί ξέρουμε ότι η άσκηση επιστημο Μικρό το ποσοστό όσων γυμνάζονται, λέει στον Π.Λ.» ο επίκ. Καθηγητής Β. Γεροδήμος νικά πλέον είναι το καλύτερο μη φαρμακευτιΦΩTO «Π.Λ.» • Ιδιαίτερα σηκό μέσο για καλύτερη υγεία και μαντική είναι η ποιότητα ζωής», τόνισε μιλώσωματική άσκηση, ντας στον «Π.Λ.» ο υπεύθυνος όχι μόνο για αντου προγράμματος επίκ. Καθηθρώπους με επιγητής του Πανεπιστημίου Θεσβαρυμένη υγεία, σαλίας Βασίλης Γεροδήμος. τους οποίους Παράλληλα, ιδιαίτερη έμφαση μπορεί να βοηθήέδωσε στην αξία της πρόληψης σει στο να υιοθετόσο της παχυσαρκίας όσο και τήσουν έναν ευερδιάφορων ασθεγετικό γι’ αυτήν νειών μέσω της τρόπο ζωής, αλλά σωματικής άσκηκαι προληπτικά, σης. για να αποΠροχθές το ΠανεΔράσεις για μικρούς φευχθούν πιστήμιο Θεσσατυχόν μελΓιαννιώτες έγιναν λίας μαζί με το Δήλοντικά προπροχθές στο πάρκο μο Ιωαννιτών ενηβλήματα και Κατσάρη. Στο πλάι, ο ασθένειες. μέρωσαν τους ποΒ. Γεροδήμος με τις Αυτό ήταν λίτες για τα ευερσυνεργάτιδές του το μήνυμα γετικά οφέλη της της προχθεάσκησης, ενώ ταυκαι Άθλησης του Δήμου Ιωαννι- τόχρονα έκαναν μετρήσεις στους σινής «Ημέτών. ρας Άσκησης», της ενημερωτικής δείκτες υγείας και φυσικής κατάεκδήλωσης που πραγματοποίησε στασης και παρουσίασαν διαφόυπεύθυνος Ο στο Πάρκο Κατσάρη το Πανεπιστήρων μορφών ασκήσεις, ανάλογα με προγράμματος μιο Θεσσαλίας σε συνεργασία με το «προφίλ» του κάθε ενδιαφερο«Γενικότερα στην ελλάδα δεν μένου. την Κοινωφελή επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Νεολαίας

Ενημερωτική εκδήλωση στο Πάρκο Κατσάρη

Η άσκηση εξασφαλίζει υγεία και καλύτερη ποιότητα ζωής

ΙΩΑΝΝΗΣ Χ. ΑΣΠΡΟΥ∆ΗΣ

• καταρράκτης • Στραβισµός (παιδιών και ενηλίκων) • Παιδοοφθαλµολογία • Παθήσεις βλεφάρων - δακρυϊκών πόρων - οφθαλµικού κόγχου • γλαύκωµα

Θεραπεία ειδικών παθήσεων

• αµβλυωπία • διπλωπία • αµφιβληστροειδοπάθεια των προώρων νεογνών • παθήσεις οπτικού νεύρου • θυρεοειδική οφθαλµοπάθεια

ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

εφαρμοσμένα Προγράμματα Διατροφικής Αγωγής & Υποστήριξης Προγράμματα διατροφής για: • Υγιεινή διατροφή • Παχυσαρκία • Ανορεξία • Αθλητές • εγκυμοσύνη - Θηλασμό • Παθολογικές καταστάσεις (υπερλιπιδαιμίες, διαβήτης, ανορεξία) • Έλεγχος σωματομετρήσεων (λιπομέτρηση, έλεγχος βασικού μεταβολισμού μυικής μάζας, έλεγχος υγρών σώματος). Χαρ. Τρικούπη 4, 2ος όροφος, Ιωάννινα • Τηλ. / Fax: 26510-20380, Κιν.: 6944-632466 • email: apostolis_theoharous@hotmail.com

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Φ. ΚΑΤΣΑΜΑΝΗ, M.Sc (Med.Sc)

Πτυχιούχος ΑεΙ • Μεταπτυχιακό στην Κλινική Διατροφή • Πανεπιστήμιο Γλασκώβης – Σκωτία. Member of Nutrition Society UK. Μέλος Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων. εξεΤΑΣΗ ΜεΤΑΒΟΛΙΣΜΟΥ • ΛΙΠΟΜεΤΡΗΣΗ • ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΙΚΟΥ ΒΑΡΟΥΣ • ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΟΛεΣ ΤΙΣ ΗΛΙΚΙεΣ • εΓΚΥΜΟΣΥΝΗ • ΘΗΛΑΣΜΟΣ • ΠΑΘΗΣεΙΣ. Δευτέρα και Τετάρτη 10.00 έως 17.00. Τρίτη Πέμπτη - Παρασκευή 10.00 έως 14.00 και 18.00 έως 21.00. Σάββατο με ραντεβού. Πυρσινέλλα 6 Ιωάννινα, τηλ. 26510-20210 και κιν. 6941585838. Σε ειδικές περιπτώσεις επισκέψεις κατ’ οίκον, www.diaitologos.gr.

ΕΥΓΕΝΙΑ Η. ΠΕΤΡΙΔΗ

Μεταπτυχιακές Σπουδές στο Μεταβολισμό NUMESI-PARIS 7 • Φυσιολογικές Παθολογικές Καταστάσεις • Παχυσαρκία • Νευρική Ανορεξία • Παιδική εφηβική Διατροφή • εγκυμοσύνη • Αθλητισμός. Φ. Τζαβέλλα 2 - Ιωάννινα - Τηλ. & Fax: 26510-76211, Κιν.: 6984-046488 - e-mail: evipetridi@hotmail.com

Q ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ

ΚENTΡΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ MAΛΛIOY XPIΣTINA

Εργοθεραπεία – Λογοθεραπεία – Ειδικό Παιδαγωγικό Δέχεται καθημερινά έναντι Αεροδρομίου Τηλ. κέντρου: 26510 63985 - κιν. 6937 814113 www.ergotherapia-ioannina.gr

ΜΕΘΕΞΗ - Πρότυπο Κέντρο Εργοθεραπείας Λογοθεραπείας Μαθησιακών δυσκολιών ψυχολογικής υποστήριξης ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΟΝΤΟΔΗΜΟΥ Τηλ.: 6941-509757

Τηλ.: 6941-476855, Νέα Ζωή, Μέλανδρα Τηλ.-Fax: 26510-25508 - Κιν.: 6941-474677

Q ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΙΠΠΑΣΙΑ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ ΙΠΠΑΣΙΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ – ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ – ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΣΤΕΡΓΙΟΥ MSc

Καθηγήτρια Ειδικής Φυσικής Αγωγής, Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην Ειδική Αγωγή, Υπ. Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Ιωαννίνων, Μετεκπαιδευθείσα στην Θεραπευτική Εκπαιδευτική Ιππασία και στην Ιπποθεραπεία στο BadWildungen Γερμανίας • Απευθύνεται σε άτομα με εγκεφαλική παράλυση, πολλαπλή σκλήρυνση, βλάβες νωτιαίου μυελού, ορθοπεδικές παθήσεις, κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, παθήσεις ΚΝΣ, αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια, μυικές παθήσεις αλλά και σε άτομα με αυτισμό, νοητική υστέρηση, προβλήματα συμπεριφοράς, μαθησιακές δυσκολίες, ψυχικές διαταραχές, σύνδρομο Down, υπερκινητικότητα, τύφλωση – κώφωση. εθνικής Αντίστασης 1, Κατσικάς Ιωαννίνων, Τηλ. 6936-892931

Q ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ

ΓΙΟΥΛΗ ΠΑΠΑΤΟΛΗ - ΑΛΕΞΙΟΥ

Eιδικός στις διαταραχές Λόγου, Φωνής και Ομιλίας. Μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Λογοπεδικών, Μέλος του Διεθνούς Συλλόγου Λογοπεδικών και Φωνιάτρων Πυρσινέλλα 21, τηλ. γραφείου 2651020720, κινητό 6944-728974

ΕΛΕΑΝΝΑ ΒΙΡΒΙΔΑΚΗ, M.S., CCC-Slp

Πτυχιούχος Παν/μίου Βοστώνης, ΗΠΑ Master - Παθολογία Λόγου & Ομιλίας • ειδικός στις Διαταραχές Λόγου, Ομιλίας, Σίτισης - Κατάποσης (Δυσφαγία) • Μέλος Αμερικάνικου (Α.S.H.a.) & Πανελληνίου Συλλόγου Λογοθεραπευτών • Διδάσκουσα Σχολής Λογοθεραπείας ΤεΙ Ιωαννίνων. Δέχεται με ραντεβού. Χαρ. Τρικούπη 5, 1ος όροφος • Τηλ. 26510-32467, κιν: 6978777297 • e-mail: info@virvidaki.gr.

ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΠΕΙΡΟΥ

Λογοθεραπεία - εργοθεραπεία - Ψυχολογική Στήριξη για παιδιά και ενήλικες

ΜΑΡΙΑ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, M.Sc, MrCSlT,

επιστημονική Υπεύθυνη Μετεκπαιδευθείσα στην Αγγλία, City University london ειδικός στις διαταραχές Λόγου, Φωνής, Ομιλίας και Κατάποσης. Κερκύρας 5, Ιωάννινα, τηλ. 26510-67320, κιν. 6986180630. Δεκτά όλα τα ταμεία

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΛΩΛΗ

εκπαιδευθείσα στο pECS Γνώστης ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας • Μαθησιακές δυσκολίες • Δυσλεξία • Διαταραχές Φώνησης & Ροής της ομιλίας • Διάχυτες Αναπτυξιακές Δια/χές • Αυτισμός • εξελεκτικές Αρθρωτικές, Φωνολογικές και Γλωσσικές Δια/χές • Βαρηκοΐα - Κώφωση • Νοητική Υστέρηση • Νευρολογικές Παθήσεις • Σύνδρομα. Συνεδρίες κατ’ οίκον, κιν. 6944-558596

ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΟΥ ΟΛΓΑ

Απόφοιτος ΤεΙ Ηπείρου. Αναλαμβάνει: αξιολόγηση και αποκατάσταση ατόμων με διαταραχές λόγου-γλώσσας όπως αρθρωτικά, δυσλεξια, μαθησιακές δυσκολίες, τραυλισμός, νοητική υστέρηση και άλλα, όπως και διάφορα σύνδρομα. Συνεδρίες κατ’ οίκον. Τηλ. 6978-188864

Ψυχολόγος

 Ψυχολογική αξιολόγηση παιδιών, εφήβων, ενηλίκων. Διάγνωση - αντιμετώπιση μαθησιακών δυσκολιών. Επαγγελματικός προσανατολισμός. Συμβουλευτ.-Ψυχοθεραπεία.

Δ/νση Ιατρείου: Πυρσινέλλα 4, 2ος όροφος e-mail: asproudisi@yahoo.gr Ραντεβού στο τηλέφωνο: 690 8571773

Γιατροί και Κλινικές των Ιωαννίνων

ΤΑΤΙΑΝΑ ΣΑΪΝΗ

Μελίνα Κων. Ζάκκα

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ Αν. Καθηγητής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Μετεκπαιδευθείς στην Αμερική Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Παιδοοφθαλμολογίας & Στραβισμού Χειρουργική δραστηριότητα

ΙΑΤΡΟΣ βιοπαθολόγος - μικροβιολόγος

Q ΩΡΛ-ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ

Σελ. 11η

Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

(Δέχεται με ραντεβού)

Iωάννινα, Ναπ. Ζέρβα 2 Τηλ.: 26510 26560 κιν.: 6972897763

ΠΡΟΤΥΠΟ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

NΑΝΤΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

• Πρόληψη-Διάγνωση-Αποκατάσταση Διαταραχών Λόγου-Ομιλίαςεπικοινωνίας & Κατάποσης (Δυσφαγία) σε παιδιά & ενήλικες (Αρθρωση, Μαθησιακές δυσκολίες, Τραυλισμός, Βαρηκοΐα - Κώφωση, Διάφορα Σύνδρομα, εγκεφαλικές βλάβες & αποκατάσταση έπειτα από ατύχημα). • εκπαιδευμένοι στη μέθοδο pecs. Μέλος Συλλόγου Λογοπαθολόγων Λογοθεραπευτών ελλάδος. • Χρήση διαγνωστικών μέσων κατάλληλων για την έγκαιρη αξιολόγηση καθώς και επιστημονικού θεραπευτικού υλικού για τη σωστή αποκατάσταση. • Συμβουλευτική γονέων. • Δεκτά όλα τα ασφαλιστικά ταμεία. Χ. Κάτσαρη 31, Ιωάννινα, τηλ. 2651301832, κιν. 69550278606955869393

Σύγχρονοι μέθοδοι θεραπείας: • Αυχενικό Σύνδρομο • Οστεοαρθρίτιδα - Αρθρίτιδες • Οσφυαλγία - Ισχιαλγία • Ημικρανία • Μηνίσκοι - Κακώσεις Συνδέσμων • Διαστρέμματα - Θλάσεις • επικονδυλίτιδα • Κύφωση - Σκολίωση • Νευραλγίες - Παρέσεις - Παραλύσεις • Μεταγχειρητικές Δυσκαμψίες. Χρησιμοποιούνται: Ηλεκτροθεραπείες, Υπέρηχοι, Διαθερμίες, laser, Ηλεκτρομαγνητικά πεδία, CpM, POWER PLATE (Όργανο σύγχρονης γυμναστικής). CΥBEX (ΝεΟ). DEEP OSCILLATION (ΝεΟ - μηχάνημα αποκατάστασης αθλητικών κακώσεων). Φυσικοθεραπεία, Κινητική Αποκατάσταση. Ώρες Λειτουργίας Καθημερινά: 09.00 - 14.30 & 16.30 21.00 Σάββατο κατόπιν ραντεβού Θεραπείες κατ’ οίκον. Βαλαωρίτου 4 (πλησίον Άλσους) Ιωάννινα Τηλ.: 26510-22338 Κιν.: 6945 593717

Ρήνα Χριστιάνα-Λιβέρης Διονύσης

Q ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ

ΓΚΑΖΙΑΝΗ Α. ΕΛΕΝΗ, ΜSc

ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ ΑΘΗΝΩΝ, MASTER ΣΤΗΝ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

• ΠΡΟΤΥΠΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕΣΗΣ ΚΑΙ ΑΥΧΕΝΑΑΠΟΣΥΜΠΙΕΣΗ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗΣ ΣΤΗΛΗΣ DOc DEcOMPRESSION ενδείκνυται για παθήσεις: κήλες μεσοσπονδύλιων δίσκων, εκφυλισμένοι δίσκοι, κυκλοτερή προβολή δίσκων, λέπτυνση δίσκων, εκφυλισμένες αρθρικές επιφάνειες, οσφυαλγία, αυχεναλγία, ισχιαλγία • ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΠΟΝΟΥ HILTERAPIA® Θεραπεία HILT®: ΝΕΑ θεραπευτική προσέγγιση του πόνου με τη θεραπεία HILT®(Υψηλής ενέργειας Θεραπεία laser). Ασφαλής και ανώδυνη θεραπεία, που εγγυάται βέλτιστα και μακροχρόνια αποτελέσματα από το πρώτο 15λεπτο της θεραπείας. Απευθύνεται στις περισσότερες επώδυνες καταστάσεις και αθλητικά τραύματα, όπως: οσφυαλγία, αυχεναλγία, ισχιαλγία, παθολογίες αρθρώσεων, οστεοαρθρίτιδα γόνατος, διαστρέμματα, τενοντοπάθειες, κακώσεις μηνίσκων και συνδέσμων, μυϊκές θλάσεις, χονδροπάθειες κ.α. • ΚΡΟΥΣΤΙΚΟΣ ΥΠΕΡΗΧΟΣ (επικονδυλίτιδα, τενοντώδεις ασβεστοποιήσεις, άκανθα πτέρνας, πελματιαία απονευρωσίτιδα, τροχαντηρίτιδα κ.λ.) Χρησιμοποιούνται παράλληλα ηλεκτ/πεία, υπέρηχος, διαθερμία, μαγνητικά πεδία, CpM κ.α. Σύμβαση με όλα τα ταμεία. • Διεύθυνση: Αγίας Μαρίνας 12 (δίπλα στην Αγροτική Τράπεζα Καλούτσιανης). Τηλ.:26510-24111, 6976493035

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΥΤΣΑΜΑΝΗΣ

ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ, Cert MDT Μηχανική διάγνωση και θεραπεία σπονδυλικής στήλης (μέθοδος McKENZiE) Δέχεται καθημερινά από 9.00-13.00 και 17.30-21.30 (Σάββατο με ραντεβού). Μανάρη 5 (3ος όροφος) - πάνω από το Άλσος. Τηλ. 26510-33377, Κινητό: 6944-467572

ΠETPOΣ B. KΩΣTOYΛAΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ-ΚΑΘΗΓ. ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Mετεκπαιδευθείς στο North Jees Hospital aγγλίας Διεύθυνση: Γερακάρη 2 (πλατ. Πάργης). Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή 9-1 (πρωί) - 6-9 απόγευμα. Σάββατο πρωί κατόπιν ραντεβού. Tηλ. Φυσικ/ρίου: 26510-77304, Oικίας: 26510-30328, Kινητό: 6945-890366

ΜΑΝΤΖΙOΣ Κ. ΘΕOΔΩΡOΣ

ΦΥΣΙΚOΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ, Cert. MDT Μηχανική διάγνωση και θεραπεία οσφύος / αυχένα, μυοσκελετικών παθήσεων, μέθοδος McKENZiE. Ώρες λειτουργίας καθημερινά 9-13.30 και 17.3021.00 (Σάββατο με ραντεβού), 28ης Οκτωβρίου 45, 1ος όροφος. Τηλ. 26510-38355 & κιν. 6932-158566 www.mckenziemdt.org

ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ ΑΤΕΙ ΛΑΜΙΑΣ

ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΤΣΕΠΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ • Φυσικοθεραπείες • Ηλεκτροθεραπεία /

laser / Υπέρηχοι • εξειδικευμένος σε αθλητικές κακώσεις • Θεραπεία με την μέθοδο pNF για νευρολογικές παθήσεις • Μυοχαλαρωτικά μασάζ • Fango Massage • Medical Hot Stone • Σύγχρονα όργανα για ευεργετική γυμναστική • ειδικά προγράμματα για μυϊκή ενδυνάμωση • Δευτέρα - Παρασκευή: 8.30 - 14.00 & 17.30 - 21.30 Μαρίκας Κοτοπούλη 64 (Ριζάρειος Πολιτεία - ισόγειο) Τηλ. - Fax: 26510-72120 - κιν. 6947456737

ΤΣΟΥΝΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Φυσικοθεραπευτής - Καθ. Φυσικής Αγωγής Υπερσύγχρονο φυσικοθεραπευτικό κέντρο

Αντιμετωπίζονται άμεσα μυοσκελετικά προβλήματα και αποκατάσταση μεταχειρουργικών καταστάσεων: Όπως: Ολική αρθροπλαστική γόνατος - ισχύου • στροφέων ώμου • πρόσθιος χιαστός μηνίσκος • κατάγματα - διαστρέμματα - μεταταρσαλγίες (διόρθωση στάση σώματος κατόπιν ειδικών πάτων) • προβλήματα μέσης - αυχένα • επικονδυλίτιδες - τενοντίτιδες - περιαρθρίτιδες • θλάσεις • ημικρανίες • όλες οι νευρολογικές παθήσεις Θεραπείες κατ’ οίκον - Σύμβαση με ΕΟΠΥΥ Καθημερινά: 9-1 και 5-9. Λαμπρίδου 9, ισόγειο. Τηλ.: 26510-42288 - email: pplateioannina@yahoo.gr

BAΣ. XATZHEΦPAIMIΔHΣ

KENTPO ΦYΣIKOΘEPAΠEIAΣKINHΣIOΘEPAΠEIAΣ ΦYΣIKOΘEPAΠEYTHΣ

Πτυχιούχος Πανεπιστημίου Σόφιας. Δέχεται καθημερινά: πρωί 9-1.30, απόγευμα 5.30-9, Δωδώνης 5 - Ισόγειο - Tηλ.: 26510-72220 και 6937597332

Q ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ

ΛΑΠΠΑ Χ. ΒΑΣΙΛΙΚΗ

Ειδ. Αναλυτική κ’ Συστημική Παιδιών-ΕφήβωνΕνηλίκων Δέχεται με ραντεβού, Χ. Τρικούπη 10, 1ος όροφος. Τηλ. επικοινωνίας 6986-701233

ΓΕΡΑΣΙΜΟΥΛΑ (ΜΙΝΑ) ΜΠΡΟΥΜΟΥ Συμβουλευτική Ψυχολόγος, M.Sc. Ομάδες Σχολών Γονέων. Δέχεται με ραντεβού. 28ης Οκτωβρίου 19 (ισόγειο) (έναντι ΟΤε) Ιωάννινα. Τηλ.: 6938-900415. e-mail: broumou_mina@hotmail.gr

ΠΑΝΤΟΥΛΑ ΕΛΕΟΝΩΡΑ

Σύμβουλος ζευγαριών - Συντονίστρια - εκπαιδεύτρια Σχολών Γονέων (εξελικτικό Σύστημα Μαρίας Χουρδάκη). Διαταραχές Άγχους, Πουλίτσα 3 κ’ Κουγκίου (πίσω από τα Δικαστήρια). Τηλ.: 6974-022088 e-mail: mercytime@gmail.com Δέχεται με ραντεβού


Σελ. 12η

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ στο Σουλόπουλο 6 αγροτεμάχια συνολικής έκτασης 22 στρεμμάτων. Πληρ. τηλ.: 6941-461026 και 26510-45584. ΟΙΚ/12549 ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο 413 τ.μ. περιοχή Μέλανδρα με συντελεστή δόμησης 0,50. Πληρ. τηλ. 6938-919791 και 6936-569710. ΟΙΚ/12761 ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο 1.100 τ.μ., με παλαιά πέτρινη διώροφη οικοδομή, στην Πλατανιά Ιωαννίνων. Πληρ. τηλ. 6972769665. ΟΙΚ/12779 Στα ΣΥΒΟΤΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ πωλούνται 11 στρεμ. με θέα το Ιόνιο. 800 μέτρα από το λιμάνι των Συβότων. Από αυτά τα 4,5 στρεμ. είναι άρτιο και οικοδομήσιμο. Πωλείται σε τιμή ευκαιρίας. Πληρ. 26510-79450 και 6972-647712. ΟΙΚ/12833 ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ α)οικόπεδο 5 στρεμ. με μικρή κατοικήσιμη οικία, στάβλο καθώς και 50 πρόβατα. β) οικόπεδο στα Φλάμπουρα Πρεβέζης 2 στρεμ. με κατοικήσιμη οικία και πολλά οπωροφόρα δένδρα. Πληρ. 26510 76640, 6947926490. ΟΙΚ/12917 ΠΡΕΒΕΖΑ Νέα Σαμψούντα, πωλείται αγροτεμάχιο 7.550 τ.μ. με 150 ελιές, άρτιο, οικοδομήσιμο (κτίζει 270 τ.μ.) στην κορυφή του λόφου,

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ

α) 3 στρέμματα χωράφι στον κάμπο Κουτσελιού (Παπύρια) καλλιεργήσιμο. β) Οικόπεδο επίπεδο 5 στρ. στον κεντρικό δρόμο Καραδήμας, σε καλή τοποθεσία, κατάλληλο για πτηνοτροφική - κτηνοτροφική μονάδα. Τιμή ευκαιρίας Πληρ. τηλ. 6945 - 190853 και 6974 - 747378.

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

κτήμα εκτάσεως 11 στρεμ. εξ αδιαιρέτου ομαλό και τετραγωνισμένο στη θέση «Χατζήμπεη» δίπλα από το πολυκατάστημα «ΜΕΤΡΟ» και με άμεση πρόσβαση στην περιφερειακή οδό.

Πληροφορίες στα τηλ. 26510-49787 & 26510-25733

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ

σε τιμή ευκαιρίας, λόγω αναχωρήσεως, τρία ποτιστικά αγροκτήματα, 5,5 - 4,2 και 3,5 στρεμμάτων, στον κάμπο της Λαψίστας, κατάλληλα για πτηνοτροφεία. Πληροφορίες τηλ. 26510-25443.

με απεριόριστη και υπέροχη θέα σε βουνό και θάλασσα, 400 μ. από το χωριό. Τιμή 28.000 ευρώ. Πληρ. 6939171761. ΟΙΚ/12954 ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ: α) Στα Σύβοτα Θεσπρωτίας έκταση 6 στρεμμάτων (κοντά στο γήπεδο) με θέα τη θάλασσα, κατάλληλο για οικοδομική επιχείρηση ή φωτοβολταϊκά. β) Οικόπεδο 154 τ.μ. σε απόσταση μόλις 150 μέτρα από τη θάλασσα. Πληρ. τηλ. 0043-512579434 και 004369911089840. ΟΙΚ/12958

ΠΩΛOYNTAI διαμερίσματα, δυάρια, τριάρια, τεσσάρια, στην Eλεούσα Iωαννίνων. Πληρ. τηλ. 6944792801. AK/5962 ΠΩΛΕΙΤΑΙ διαμέρισμα 80 τ.μ., 1ου ορόφου, στο κέντρο της πόλης, ανακαινισμένο, με πάρκινγκ. Πληρ. τηλ. 26510-66243. ΑΚ/12780 ΠΩΛΕΙΤΑΙ μεζονέτα παραθαλάσσια στο Κανάλι Πρέβεζας στον οικισμό των γιατρών. Πληρ. τηλ. 6956423686. ΑΚ/12894 ΠΩΛΕΙΤΑΙ μεζονέτα καινούργια ετοιμοπαράδοτη, 109 τ.μ. συν 60 τ.μ. ημιυπόγειο σε 200 μέτρα οικόπεδο, εντελώς ανεξάρτητη, στα Καρδαμίτσια, κοντά στο Δημοτικό. Πληρ. τηλ. 6977-398023 και 26510-68020. ΑΚ/12909 ΠΩΛΕΙΤΑΙ διαμέρισμα 50 τ.μ., ρετιρέ, σε πολύ καλή κατάσταση με μεγάλη βεράντα στο σαλόνι και δύο

ΠΩΛΕΙΤΑΙ κατάστημα κεντρικό, νεόκτιστο, επί της οδού Αβέρωφ, επιφάνειας 110 τ.μ. με υπόγειο φωτισμένο 110 τ.μ. Πληρ. τηλ.: 6944-297472

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

διώροφη οικοδομή (σπίτι - μαγαζί) στο Ροδοτόπι με 600 τ.μ. οικόπεδο. Είναι γωνιακό με απεριόριστη θέα πάνω στο δρόμο (αποθήκη - γκαρσονιέρα). Πληρ. τηλ. 6942-612751

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

κτήμα 8,5 στρεμμάτων πίσω από την EXPRESS SERVICE, 150 μέτρα από τον κόμβο της Εγνατίας Οδού. Πληροφορίες τηλ.

6945-151866

Πωλούνται ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΓΚΑΡΣΟΝΙΕΡΕΣ – STUDIOS 27,5 τ.μ στον 1o όροφο πολυκατοικίας με αποθήκη επί της οδού Ευεργετών περιοχή Αρχιμανδρειού - Ζωσιμαίας και 38 τ.μ στον 1o όροφο πολυκατοικίας με αποθήκη επί της παρόδου Καστρισόια πλησίον Ζωσιμαίας Σχολής

Πληρ. τηλ. 6974-498668 (Τεχνικό Γραφείο)

ΠPΩΪNOΣ ΛOΓOΣ

Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ

 Πολυτελείς μονοκατοικίες στην Αγία Σοφία με θέα τη λίμνη Μεζονέτες και διαμερίσματα στην Ανατολή Κεντρικά διαμερίσματα Διαμερίσματα και καταστήματα στο ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΟΠΛ. ΠΟΥΤΕΤΣΗ 12 Τηλ: 26510-32210 Fax: 26510-33210 E-mail: sales@cosmotechniki.co.hol.gr

μικρότερες στην κουζίνα και στο υπνοδωμάτιο, στον 5ο όροφο, οδός Θωμά Οικονόμου 14, Νέο Ψυχικό, Αθήνα. Πληρ. 6940 906410. ΑΚ/12936 ΚΑΡΑΒΑΤΙΑ σε τριώροφη οικοδομή 6 διαμερισμάτων πωλείται διαμέρισμα 99 τ.μ., 2ου ορόφου, σχεδόν καινούριο. Έχει 2 υπνοδωμάτια, κουζινοτραπεζαρία, σαλονοτραπεζαρία, αποθήκη, αυτόνομη θέρμανση, parking, κέντρο - απόκεντρο. Πληρ. τηλ. 26510-22048, 210-6918945 και 6938438188. ΑΚ/12940 ΕΥΚΑΙΡΙΑ. Λόγω μετανάστευσης, πωλείται ισόγειο κατάστημα 45 τ.μ., ανακαινισμένο, διαμπερές επί της Κουγκίου 31, Κέντρο, Ιωάννινα. Διαθέτει δύο ξεχωριστά δωμάτια, WC με μπάνιο, κουζίνα, πατάρι καινούργια πρόσοψη και δύο εισόδους. Δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί και ως κατοικία. Τιμή: 44.000 ευρώ. Πληρ. στα τηλ. 2106722959 και 6979-671397 κ. Χρήστος. ΑΚ/12982 ΠΩΛΕΙΤΑΙ στην Αθήνα (Ιπποκράτους και Λεωφ. Αλεξάνδρας) ισόγειο διαμέρισμα 53 τ.μ., εσωτερικό, ήσυχο, ηλιόλουστο, φωτεινό, σε τιμή ευκαιρίας 39.000 €, κατάλληλο για φοιτητές. Πληρ. τηλ. 6947006210. ΑΚ/12987

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Δυάρι κεντρικό στην περιοχή Κουραμπά. Αυτόνομη θέρμανση σε καινούργια οικοδομή με διπλά τζάμια

Πληρ. τηλ.: 26510 22243

ΠΩΛΕΙΤΑΙ κεντρικό διαμέρισμα (οδός Κωστή Παλαμά 5, 3ος όροφος, δίπλα στο Grand Serai - ΞΕΝΙΑ) σε άριστη κατάσταση, 92 τ.μ., αποθήκη και parking. Τιμή 110.000 ευρώ.

Πληρ. τηλ.: 6932-914777

ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο 4.175 τ.μ. στο χωριό Μελιγγοί Ιωαννίνων. Το οικόπεδο είναι εντός σχεδίου, άρτιο, οικοδομήσιμο, με συντελεστή δόμησης 0,8. Βρίσκεται στην είσοδο του χωριού, εφάπτεται στον κεντρικό δρόμο και απέχει 5 λεπτά από την Εγνατία οδό και 2 λεπτά από τον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης. Δίπλα ακριβώς υπάρχει φυσική πηγή με νερό. Το οικόπεδο είναι κατάλληλο και για επαγγελματική χρήση. Τιμή ευκαιρίας 60.000 ευρώ. Τηλ.: 6932-760420

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Οικόπεδο 9,35 στρεμ. επί της Ε.Ο. Ιωαννίνων - Αθηνών με φάτσα 95 m, πριν από το Εμπορικό Πάρκο και τα ΕΠΙΠΛΑ ΠΑΠΠΑΣ. Πληροφ. τηλ.

6932-396397

ΗΠΕΙΡΟΚΑΤ Α.Ε. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ α. Πωλείται οικόπεδο αμφιθεατρικό στην Πλαταριά Θεσπρωτίας 600 τ.μ. με Σ.Δ. 0,5. β. Πωλούνται μεζονέτες, καταστήματα, διαμερίσματα τριάρια και δυάρια 90 τ.μ. και 50 τ.μ. αντίστοιχα στην Πλαταριά Ηγουμενίτσας. γ. Πωλείται μεζονέτα 75 τ.μ. με 40 τ.μ. υπόγειο διαμορφωμένο σε διαμέρισμα με πάρκινγκ και 80 τ.μ. κήπο στην Πάργα. δ. Πωλείται μεζονέτα στην παραλία Βράχου, 80 τ.μ. και 40 τ.μ. υπόγειο νόμιμο. ε. Πωλούνται νεόδμητα διαμερίσματα 87 τ.μ. στο Κάτω Νεοχωρόπουλο και μεζονέτα ανεξάρτητη 125 τ.μ. με κήπο 200 τ.μ. ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΩΔΩΝΗΣ 21 - ΙΩΑΝΝΙΝΑ Τηλ. 26510-75515

6944-424110

ENOIKIAZONTAI: α) Διαμέρισμα 100 τ.μ. επί της οδού Βηλαρά 73, 2ος όροφος, ανακαινισμένο, με τζάκι, β) Δυάρι καινούργιο 60 τ.μ., με πλήρη αυτονομία θέρμανσης, στην οδό Νάξου (Παρ. Δωδώνης). Πληρ. τηλ. 26510-29105, 2651051629 και 6946-285823. EN/52 ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ: α) ισόγειο διαμέρισμα τεσσάρι χωρίς κοινόχρηστα, αυτόνομη θέρμανση στη Νέα Ζωή. β) Διαμέρισμα τριάρι 87 τ.μ. με υπόγειο πάρκινγκ στην πυλωτή με πλήρη αυτονομία θέρμανσης στο Κάτω Νεοχωρόπουλο. Πληρ. τηλ.: 26510-75515 6944-424110. ΕΝ/12374 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ κατάστημα στην οδό Αγίας Μαρίνης 54, έναντι Πνευματικού Κέντρου, κοντά στην Λαϊκή Αγορά, 25 τ.μ., ισόγειο, 25 πατάρι, 25 υπόγειο, σε πολύ καλή τιμή. Πλ. τηλ.: 26510-28050, κιν.: 6974718390. ΕΝ/12450 ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ τριάρι, 1ος όροφος, Μητροπόλεως και Άννης Κομνηνής 4. Πληρ. τηλ.: 6943 404704, 26510 - 32626, 26510 27334. ΕΝ/12456 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ κοντά στη Ζωσιμαία, στην οδό Βλαχάβα 26 (Καραβατιά), διαμπερές ηλιόλουστο οροφοδιαμέρισμα, 2ου ορόφου, 85 τ.μ. Πληρ. τηλ. 26510-72985 και 6934402996. ΕΝ/12541 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΛΟΥΞ διαμέρισμα 85 τ.μ. με 3 υπνοδωμάτια, κουζίνα, τραπεζαρία, με αυτόνομη θέρμανση και κήπο στη Νεοκαισάρεια Ιωαννίνων. Πληρ. 26510-92971. ΕΝ/12721 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ κατάστημα 145 τ.μ. επί της οδού Κενάν Μεσσαρέ 24, Πληρ. τηλ. 6972-769665. ΕΝ/12778 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ιατρείο επί της 28ης Οκτωβρίου, 54 τ.μ., στον 1ο όροφο, χωρίς κοινόχρηστα, βλέπει σε πλατεία. Τηλ. 6945 553653. ΕΝ/12786

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΟ 4αρι ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 111,50 τ.μ στον πέμπτο όροφο πολυκατοικίας με πάρκινγκ και αποθήκη 19 τ.μ επί της παρόδου Καστρισόϊα πλησίον Ζωσιμαίας Σχολής.

Πληρ. τηλ. 6974-498668 (Τεχνικό Γραφείο)

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ

1) ΓΚΑΡΣΟΝΙΕΡΕΣ – ΓΡΑΦΕΙΑ, ΠΡΟΣΟΨΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΑΒΕΡΩΦ, 1ΟΣ ΟΡΟΦΟΣ, 35 Μ2 ΚΑΙ 45 Μ2 2) ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΣΤΟΥΣ ΑΣΠΡΑΓΓΕΛΟΥΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΜΕ ΠΡΟΣΟΨΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ 300 Μ2 ΜΕ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΞΕΝΩΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΛΕΤΗ ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΕΣΠΑ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ : 6944-297472

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Κατάστημα 174 τ.μ. περίπου με υπόγειο και πατάρι, Ανεξαρτησίας 14 Πληροφ. τηλ.

6951-818176

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Ισόγειο κατάστημα 105 τ.μ. στην οδό Μαρίκας Κοτοπούλη. Πληρ. τηλ.: 26510-29768, ώρες καταστημάτων και 6944-298816

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΟ 3αρι ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 82 τ.μ στον πέμπτο όροφο πολυκατοικίας με πάρκινγκ και αποθήκη επί της παρόδου Καστρισόια πλησίον Ζωσιμαίας Σχολής.

Πληρ. τηλ.: 6974-498668 (Τεχνικό Γραφείο)

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ τεσσάρι διαμέρισμα στα Καρδαμήτσια, 3η πάροδος 25ης Μαρτίου με αυτόνομη θέρμανση και πάρκινγκ. Χωρίς κοινόχρηστα. Πληρ. 6958-043064. ΕΝ/12821 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γκαρσονιέρα 2ου ορόφου με αυτονομία θέρμανσης και κλιματισμό επί της οδό Σουλίου 23Α. Πληρ. τηλ. 6949 738650, 6944 332726. ΕΝ/12824 ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ 5 γραφεία στην οδό Ν. Ζέρβα 4-6, στο Β’ κτίριο, στον 1ο όροφο. Το ένα είναι 50 τ.μ. και τα άλλα 30 τ.μ. το καθένα. Ενοικιάζονται είτε μεμονωμένα είτε ως ενιαίος χώρος. Πληρ. τηλ. 6944783076. ΕΝ/12886 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ κατάστημα 33 τ.μ. ανεξάρτητο, με πατάρι, Σουλίου 47. Πληρ. τηλ. 6980-174387 και 2651066501. ΕΝ/12903 ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ δύο τριάρια στην Κρύα. Πληρ. τηλ. 26510-71143 και 6932-777955. ΕΝ/12920 ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΖΗΤΕΙΤΑΙ διαμέρισμα 55-65 τ.μ. στην πόλη (κατά προτίμηση περιοχή “Ζευγάρια”). Τηλ. 6972 246067 κ. Βασίλης. ΖΗΤ/12934 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ δυάρι 70 τ.μ. στον 1ο όροφο πολυκατοικίας, 8ης Μεραρχίας 19, Αμπελόκηποι με αυτόνομη θέρμανση. Πληρ. τηλ. 6942 488750. ΕΝ/12937 ΚΑΡΑΒΑΤΙΑ σε τριώροφη οικοδομή 6 διαμερισμάτων ενοικιάζεται διαμέρισμα 99 τ.μ., 3ου ορόφου, σχεδόν καινούριο. Έχει 2 υπνοδωμάτια, κουζινοτραπεζαρία, σαλονοτραπεζαρία, αποθήκη, αυτόνομη θέρμανση, parking, κέντρο - απόκεντρο. Πληρ. τηλ. 26510-22048, 210-6918945 και 6938438188. ΕΝ/12941 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ: Γκαρσονιέρα 33 τ.μ. 1ος όροφος, με αυτονομία θέρ-

ΧΑΡΙΖΟΝΤΑΙ Δύο γατάκια σε ανθρώπους που θα τα αγαπούν και θα τα περιποιούνται. Πληροφορίες: Τηλ.: 26510-41123 Ο Σύλλογος Μανιταρόφιλων Ηπείρου (μη κερδοσκοπικό σωματείο), ζητά στέγη εντός της πόλεως, 30 έως 60 μ2, έναντι συμβολικού τιμήματος, με την υποχρέωση του να το παραδώσει εντός 1 μηνός, εφ’ όσον ο ιδιοκτήτης το χρειαστεί. Πληρ. κ. Φρίγκας κιν.: 6948-406392

μανσης και αποθήκη, Πίνδου 15 Αμπελόκηποι. Πληρ. τηλ. 6936230490. ΕΝ/12945 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ κεντρικό τριάρι 96 τ.μ. ανακαινισμένο με parking και αποθήκη. Πληρ. τηλ. 6983-773390 και 6932-626267. ΕΝ/12955 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ 5άρι διαμέρισμα 118 τ.μ., 2ου ορόφου, Πουτέτση 12 (κέντρο), με πάρκινγκ, αποθήκη, κεντρική θέρμανση, κατάλληλο και για ιατρείο ή γραφείο. Άριστη κατάσταση. Πληρ. τηλ. 6970-813448 και 26510-24843. ΕΝ/12956 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα στην οδό Δωδώνης 19, στον 2ο όροφο, δύο υπνοδωμάτια, σαλόνι, μπάνιο, κουζίνα, με πάρκινγκ και αποθήκη, στην τιμή των 370 ευρώ. Πληρ. κ. Παναγιώτης, τηλ. 6972-827345. ΕΝ/12959 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γκαρσονιέρα καινούργια, 3ος όροφος, διαμπερής, ηλιόλουστη, με αυτονομία θέρμανσης, μπόιλερ, Σολωμού 26 Καλούτσιανη. Πληρ. τηλ. 26510-45426 και 6947-473811. ΕΝ/12960 ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ γκαρσονιέρες επιπλωμένες, με αυτονομία θέρμανσης, πάρκινγκ και Internet, στην περιοχή Κάτω Νεοχωρόπουλο. Πληρ. τηλ. 6945-992881. ΕΝ/12967 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ στούντιο 58 τ.μ., με αυτόνομη θέρμανση, κλιματισμό, πλήρως επιπλωμένο και εξοπλισμένο, στον 1ο όροφο, περιοχή Τζαμί Καλούτσιανης. Πληρ. τηλ. 6997204235. ΕΝ/12969 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα 100 τ.μ. σε ισόγειο, με ατομική θέρμανση, 3 υπνοδωμάτια, με αυλή και πάρκινγκ, στο λόφο του Πανηπειρωτικού Σταδίου. Τιμή 270 ευρώ. Πληρ. τηλ. 26510-

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ κατάστημα στην οδό Ιεράρχου Γερβασίου 49, συνέχεια της Μητροπόλεως (εκκλησίας). Ισόγειο 230 τ.μ., πατάρι 110 τ.μ., υπόγειο 84 τ.μ. (σύνολο 424 τ.μ.). Χώρος έμπροσθεν καταστήματος 90 τ.μ. (αποκλειστικά ιδιωτικός).

Πληρ. τηλ. 26510-23459 και 6942-050690

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ

τεσσάρι διαμέρισμα 1ος όροφος στο κέντρο της πόλης (κοντά στο ΠΑΛΛΑΔΙΟ) με πάρκινγκ, κατάλληλο και για 2-3 φοιτητές -τριες και για οικογένεια. Τιμή ενοικίου πολύ προσιτή. Πληρ. τηλ. 6933-000477

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ

κατάστημα 100 τ.μ. περίπου, με πατάρι 60 τ.μ., γωνιακό, επί της οδού Δωδώνης 14 και Ελένης Ζωγράφου 1, έναντι Ξενοδοχείου GRAND SERAIXENIA (πρώην κατάστημα επίπλων «ΒΑΡΑΓΚΗΣ»). Τηλ. επικ. 6945-392113

26510-45706 ώρες 18.00-20.00

ΤΕΧΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

ΣΠΥΡΟΣ Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

Τηλ. επικοινωνίας: 2651025781 – 6947086762 – 6944297472 Fax: 2651076707 Δ/νση: Σπ. Κατσαδήμα 7 email: skonst@newhome.gr - site: www.newhome.gr Το γραφείο μας αναλαμβάνει:

 Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης (απαραίτητο για μεταβιβάσεις, ενοικιάσεις ακινήτων) Βεβαίωση Μηχανικού (για μεταβίβαση, αγορά, πώληση, γονική παροχή, δωρεά εν ζωή ακινήτου) Νομιμοποίηση αυθαιρέτων εντός ή εκτός σχεδίου πόλης χωρίς οικοδομική άδεια ή καθ’ υπέρβαση αυτής Ν.4014/11 Μελέτη – Κατασκευή – Επίβλεψη Ιδιωτικών Έργων Κατασκευές οικοδομών - αντιπαροχές Ανακαινίσεις - Αναπαλαιώσεις Ιστορικού κέντρου Τοπογραφικά Διαγράμματα


ΠPΩΪNOΣ ΛOΓOΣ

92718 και 6947-702589. ΕΝ/12970 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ τριάρι διαμέρισμα με αυτονομία θέρμανσης, Λουκή Ακρίτα (πίσω από το S/M ΜΑΣΟΥΤΗΣ Γ. Παπανδρέου), 300 μέτρα από το ΚΤΕΛ. Πληρ. τηλ. 6937-268751. ΕΝ/12973 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ δυάρι 45 τ.μ., Κουγκίου 12, πλήρως ανακαινισμένο, με κεντρική θέρμανση. Πληρ. τηλ. 2651076853 και 6977-430955. ΕΝ/12974 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γκαρσονιέρα στο κέντρο των Ιωαννίνων. Πληρ. τηλ. 6936231013, ώρες 7-9 μ.μ. ΕΝ/12975 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ισόγειο επιπλωμένο δυάρι, στην Πλατεία Τζαβέλλα, 250 μέτρα από το Δικαστικό Μέγαρο, ιδανικό για φοιτητές. Πληρ. τηλ. 6972547534. ΕΝ/12976 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ μεζονέτα 90 τ.μ. (με σοφίτα) στην Ελεούσα, 3 κρεβατοκάμαρες, 2 WC, μεγάλα μπαλκόνια με θέα, αυτόνομη θέρμανση, χωρίς κοινόχρηστα. Πληρ. τηλ. 26510-63620 και 6945-489030. ΕΝ/12978 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γραφείο επί της οδού Σπ. Κατσαδήμα 7, Μέγαρο Κουρτίου,

Eπισκευάζονται παλιά ρολλά και συναρμολογούνται παντός είδους έπιπλα (ντουλάπια, ντουλάπες, κουζίνες), τοποθέτηση πατωμάτων laminate και αναπαλαίωση επίπλων.

Πληροφορίες - τηλέφωνα: 26510-37415 και 6977-508049 κ. Κώστας

Το ΠΙΑΤΣΑ ΚΑΛΑΜΑΚΙ ζητά άμεσα προσωπικό για εργασία, ψήστη - τυλιχτή. Πληρ. τηλ. 6944-173785

Σελ. 13η

Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

2ος όροφος. Τιμή προσιτή. Πληρ. 26510 72670, 6972 033960. ΕΝ/12979 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα τεσσάρι 100 τ.μ. καινούργιο στην περιοχή Σεισμοπλήκτων, οδός Ευβοίας 18, με αυτόνομη θέρμανση. Πληρ. τηλ. 2651041454. ΕΝ/12980

ΚΥΡΙΑ Ελληνίδα ζητά να εργαστεί στη φύλαξη ηλικιωμένων ατόμων, ή καθαρισμό σπιτιών, γραφείων, κλπ. Τηλ. 6941-468400. ΖΗΤ/12911 ΖΗΤΕΙΤΑΙ κυρία για εργασία σε ψησταριά γνωρίζουσα πολύ καλά από ψήσιμο. Πληρ. τηλ. 6938-645139. ΖΗΤ/12964 ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ γυμναστές-τριες απαραίτητο βιογραφικό και γνώσεις ομαδικών προγραμμάτων. Πληρ. 26510 42288. ΖΗΤ/12966 ΖΗΤΕΙΤΑΙ νέα για εργασία. Προσόντα: Γνώση Η/Υ και άπταιστα Αγγλικά. Πληρ. τηλ. 6944-255330. ΖΗΤ/12971 ΖΗΤΕΙΤΑΙ κυρία Ελληνίδα για φύλαξη ηλικιωμένου ατόμου (εσωτερική) εκτός πόλης Ιωαννίνων. Πληρ. τηλ. 26510-55129. ΖΗΤ/12981 ΖΗΤΕΙΤΑΙ Γυμναστής - Γυμνάστρια από κεντρικό γυμναστήριο της πόλης, με απαραίτητη γνώση ομαδικών προγραμμάτων. Πληρ.

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΠΟΛΗΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ (Ακίνητο + Επιχείρηση) ΕΝ ΠΛΗΡΕΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΘ 1021 ΤΚ 45110 ΙΩΑΝΝΙΝΑ

τηλ. 26510-66813 και 6974880873. ΖΗΤ/12983 ΕΤΑΙΡΙΑ παροχής υπηρεσιών στο χώρο της ομορφιάς, ζητεί Υπεύθυνη/ο Δημοσίων Σχέσεων, μεταξύ πελατών και επιχείρησης, βελτίωση εξυπηρέτησης πελατών, οργάνωση, προώθηση και επικοινωνία ενεργειών μάρκετινγκ και βελτίωση του προγραμματισμού και της γενικότερης οργάνωσης της επιχείρησης. Διάρκεια εργασίας: Ημι-απασχόληση (Παρασκευή & Σάββατο). Απαραίτητα προσόντα: Πτυχίο ΑΕΙ ή ΤΕΙ στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων ή μάρκετινγκ, καλή χρήση Η/Υ, καλή γνώση αγγλικών, τουλάχιστον 2 χρόνια προϋπηρεσία σε εταιρία παροχής υπηρεσιών, ηλικία 2545. Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να στείλουν το βιογραφικό τους, καθώς και πρόσφατη φωτογραφία τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση kamaradoujennie@yahoo.gr. ΖΗΤ/12985 ΤΟ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ Anastassios προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες ομορφιάς, ικανοποιώντας και τις πιο απαιτητικές επιθυμίες των πελατών του. Δύναμή μας είναι η πολύχρονη εμπειρία, οι ταλαντούχοι συνεργάτες μας, τα επώνυμα επαγγελματικά προϊόντα & η συνεχής τεχνική και καλλιτεχνική εκπαίδευση. Μέσα στα πλαίσια ανάπτυξης και ενδυνάμωσης της καλλιτεχνικής μας ομάδας, αναζητάμε τους συνεργάτες του αύριο, κορίτσια &

ΦΥΣΙΚΟΣ με μεταπτυχιακό στη Διδακτική της Φυσικής παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα. Τηλ. 6974759754

αγόρια, με εμπειρία στην κομμωτική τέχνη και δίψα για δουλειά και συνεχή εξέλιξη. Για πληροφορίες, τηλεφωνήστε στο 26510-20111. ΖΗΤ/12986

ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΗΤΑ!! Με αγορά ή ενέχυρο χρυσών, ασημένιων κοσμημάτων, νομισμάτων, λιρών και άλλων πολύτιμων. Φύλαξη με ασφάλεια σε τραπεζική θυρίδα (με κρατική άδεια). Ξεχασμένα χρυσαφικά στο συρτάρι; Εκμεταλλευτείτε το άμεσα. Πληρ. κ. Βασίλης, 6987554105 και 2651-402097. ΔΙΑ/12043 ΕΠΕΝΔΥΣΗ σε ακίνητο, πωλείται στο κέντρο της πόλης, 150 τ.μ. με σ.δ. 2,4. Πληρ. τηλ.: 6944-348574. ΔΙΑ/12385 ΠΩΛΕΙΤΑΙ άδεια ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ ΟΠΑΠ σε κεντρικό σημείο της πόλης (χωρίς οικονομικά βάρη προς τρίτους). Πληρ. τηλ. 6944-415047. ΔΙΑ/12792 ΠΩΛΕΙΤΑΙ επιχείρηση video club με πλήρη εξοπλισμό και έτοιμο πελατολόγιο. Πληρ. τηλ. 6978-877093. ΔΙΑ/12928 ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ πωλείται στα Ιωάννινα, με όλο τον σύγχρονο εξοπλισμό. Πληρ. τηλ. 6937 301766. ΔΙΑ/12938 ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ σαράντα κομμάτια λίρες

Καθηγήτρια Αγγλικών με πολυετή φροντιστηριακή πείρα παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα Αγγλικής Γλώσσας όλων των επιπέδων. Τιμές προσιτές.

Τηλέφωνα επικοινωνίας 6947-418115 & 26510-30509

ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ/Η ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ

χρυσές Ελισσάβετ και Άγιος Γεώργιος. Τιμή 250 ευρώ έκαστη. Πληρ. τηλ. 6949-820326. ΔΙΑ/12977

ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ φιλόλογος με ειδίκευση στη νοηματική γλώσσα και σε μαθησιακές δυσκολίες, παραδίδει μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού Γυμνασίου - Λυκείου. Υπεύθυνη προετοιμασία. Τιμές προσιτές. Πληρ.: 695-6994367. ΜΑΘ/12318 ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ παραδίδει Μαθηματικά και Φυσική σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου. Τιμές ιδιαίτερα προστές. Πληρ. 6949 738650, 6944 332726. ΜΑΘ/12825 ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Αγγλικής Γλώσσας αναλαμβάνει την προετοιμασία υποψηφίων για τις Πανελλήνιες εξετάσεις στο ειδικό μάθημα των Αγγλικών. Επίσης παραδίδει μαθήματα όλων των επιπέδων σε προσιτές τιμές. Τηλ. επικοιν. 6974-154692. ΜΑΘ/12914 ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Φυσικός, απόφοιτος του

Οικονομολόγος παραδίδει μαθήματα: 1) Αρχές Οικονομικής Θεωρίας 2) ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Τιμές λογικές Τηλ. 6938-984263

Μαθηματικός με πολυετή φροντιστηριακή πείρα σε θέματα επιπέδου Πανελλαδικών εξετάσεων παραδίδει μαθήματα (Μαθηματικών) σε μαθητές Α-Β-Γ Λυκείου, Θετικής και Τεχνολογικής κατεύθυνσης. Τηλ. 6937-489977

Α.Π.Θ. παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Πολύ προσιτές τιμές. Παρέχονται δωρεάν σημειώσεις. Πληρ. τηλ. 6944502113. ΜΑΘ/12968 ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ Οικονομικών Επιστημών με εμπειρία στη διδασκαλία παραδίδει μαθήματα: 1) Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (Γ’ Λυκείου). 2) Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων (Γ’ Λυκείου). 3) Μαθηματικά (Δημοτικού - Γυμνασίου). Παρέχονται δωρεάν σημειώσεις. Τιμές ιδιαίτερα προσιτές. Πληρ. τηλ. 6942-529713. ΜΑΘ/12972

ΠΩΛΕΙΤΑΙ KIA SORENTO Premium TOD 3.298 cc 241 HP, μοντ. 1/08, άριστη κατάσταση, μπλε μολυβί χρώμα, 36.000 χλμ. 5θυρο, υδρ. τιμόνι, ABS, αερόσακοι οδηγού-συνοδηγού, ηλ. παράθυρα-καθρέπτες, ηλ. ηλιοροφή, κλιματισμός 2 ζωνών, immobilizer, GPS, καταλυτικό, βενζίνη, service αντιπροσωπείας. Τιμή 13.500 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6978-777299. ΑΥΤ/12502

ΗΠΕΙΡΩΤΗΣ πτυχιούχος Πανεπιστημίων, πρώην δικηγόρος, με ψυχικά και ηθικά χαρίσματα, ζητά για σύντροφό του κυρία ανάλογων αρχών, εμφανίσιμη, ηλικίας 65 έως 75 ετών. Τ.Θ. 1273 Τ.Κ. 45221. ΓΝ/12528

ΖΗΤΕΙΤΑΙ

ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ για μεγάλη επιχείρηση Πληρ. κ. Παντελή Τηλ.: 6983-010697

Από Ανώνυμη Εταιρεία κατεψυγμένων τροφίμων (προϊόντα ζύμης)

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ

για το τμήμα πωλήσεων της Ηπείρου.

Καθήκοντα: 1. Διαχείριση Πωλητών 2. Ανάπτυξη και διαχείριση πωλήσεων 3. Εφαρμογή της εμπορικής και πιστωτικής πολιτικής της εταιρείας. 4. Παρακολούθηση των εξελίξεων, τάσεων και δραστηριοτήτων της αγοράς. 5. Εφαρμογή των στόχων και της στρατηγικής πωλήσεων καθώς και σωστή τήρηση των διαδικασιών. 6. Εντοπισμός και δημιουργία νέων σημείων πωλήσεων. 7. Υπεύθυνος για την επίτευξη του προϋπολογιστικού στόχου πωλήσεων. 8. Εβδομαδιαία σύνταξη αναφορών/εκθέσεων σχετικώς με τις προγραμματισμένες επισκέψεις, πιθανά προβλήματα συνεργασίας εμπορικά ή ποιοτικά, υποδείξεις - παραινέσεις πελατών κ.λ.π. σύμφωνα με τις διαδικασίες της δ/νσης πωλήσεων. Απαραιτήτως οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον εμπειρία από τον κλάδο, καλή γνώση χειρισμού Η/Υ (MS Office), δίπλωμα οδήγησης και να διαθέτουν δυναμική προσωπικότητα, επικοινωνιακή ευχέρεια και ευελιξία, επιμονή στην επίτευξη στόχων, οργάνωση και μεθοδικότητα καθώς και διαπραγματευτική ικανότητα. Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να στείλουν πλήρες βιογραφικό σημείωμα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο charalap@yahoo.gr: Υπόψιν Χαραλαμπίδη Απόστολου.

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ με όλες τις εταιρίες και τις εταιρίες χαμηλού κόστους (Ryanair - Easy jet – Astra – Niki - Sky) ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΠΛΟΙΩΝ με όλες τις εταιρίες ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ στην Ελλάδα και το Εξωτερικό ΔΙΑΚΟΠΕΣ στην Ελλάδα ενδεικτικές τιμές ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ Χαλκιδική από 13 ευρώ την ημέρα Κέρκυρα από 15 ευρώ την ημέρα Ρόδος από 18 ευρώ την ημέρα Ζάκυνθος από 15 ευρώ την ημέρα

ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ 4 - 7 ΗΜΕΡΩΝ από 237 ευρώ

ΕΚΔΡΟΜΕΣ σε Σκανδιναβία - Ρωσία - Άγιοι Τόποι - Κωνστ/πολη - Μαγιόρκα κ.α.

(Ειδικές τιμές για 50 ετών και άνω)

28ης Οκτωβρίου 17Α - απέναντι από τον ΟΤΕ (εντός Στοάς)

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΥΝΑΜΗ! AKHΣ PENTZEΠHΣ υ ες το ο ιτυχί ν δυ ις επ Για τ ΤΤΟ έγινα Τ1 ΑΝ Ο στο Λ πές στον μ εκπο

ΜΕΛΛΟΝΤΟΛΟΓΟΣ

Για τα ΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ Η οικογένεια Ρεντζέπη από το 1950 έχει δημιουργήσει το πανίσχυρο ΦΥΛΑΧΤΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ φέρνοντας την ευτυχία σε χιλιάδες ανθρώπους. ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ!!! ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΝ ΚΑΤΕΤΑΞΑΝ ΠΡΩΤΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

Ο Διάσημος Μελλοντολόγος επισκέπτεται τα Ιωάννινα και δέχεται προσωπικά ραντεβού.

Τηλ. Επικ.: 6932-973197 Γραφείο Αθηνών: 210-8813945 www.rentzepis.gr

ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΗΤΑ! ΑΓΟΡΑ - ΕΝΕΧΥΡΟ ΧΡΥΣΩΝ & ΑΣΗΜΕΝΙΩΝ ΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ, ΚΟΣΜΗΜΑΤΩΝ, ΛΙΡΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΠΟΛΥΤΙΜΩΝ (Με κρατική άδεια) Πληροφορίες κ. Βασίλης Πλατεία Δημοκρατίας και Γούναρη 2 (Έναντι ρολογιού) Τηλ. 6987-554105 και 2651-402097


Σελ. 14η

Η Επιτροπή Αγώνα ζήτησε από τη Βουλή…

Να διορθωθεί ή να αποσυρθεί εντελώς το Νομοσχέδιο για τα Κληροδοτήματα

® Μεθοδεύσεις κατήγγειλαν τα μέλη της στην Επιτροπή Οικον. Υποθέσεων • Μεθοδεύσεις από πλευράς του Υπουργείου Οικονομικών μέσω των οποίων επιχειρείται να εξαπατηθεί η κοινή γνώμη, κατήγγειλε η Επιτροπή Αγώνα για τα Ηπειρωτικά Κληροδοτήματα στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, κατά την πρόσφατη συνεδρίασή της στην οποία παραβρέθηκε ο αναπλ. Υπουργός Χρ. Σταϊκούρας, καθώς και η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος. Παράλληλα, εξέθεσαν τις απόψεις τους για το Νόμο – Κώδικα Κοινωφελών Περιουσιών, σε ό,τι αφορά τα Παλαιά Κληροδοτήματα Ιωαννίνων και τις Σχολικές περιουσίες της πόλης που προέρχονται από Κληροδοτήματα.

Το ολίσθημα Σύμφωνα με την Επιτροπή Αγώνα, το Υπουργείο Οικονομικών διέπραξε το ακόλουθο ολίσθημα: Ενώ με το Σχέδιο Νόμου που έδωσε για διαβούλευση, κατάργησε τα διατάγματα εκείνα που διατηρούσαν σε ισχύ το αντισυνταγματικό καθεστώς των Παλαιών Κληροδοτημάτων Ιωαννίνων και των Σχολικών περιουσιών της πόλης που προέρχονται από Κληροδοτήματα, με το Β’ Σχέδιο Νόμου που κατέθεσε στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, τα σχετικά εδάφια απαλείφθηκαν! Με αυτή τη μεθόδευση εξαπατήθηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής -υπογράφεται από τον Σπύρο Εργολάβο- πρώτα η κοινή γνώμη που έμεινε με την εντύπωση ότι καταργείται, επί τέλους, αυτό το επονείδιστο καθεστώς, στη συνέχεια δε, αν δεν υπήρχε η δική της παρέμβαση και καταγγελία, όπως αναφέρει, θα είχε εξαπατηθεί και η αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Υπάρχουν δύο λύσεις Παράλληλα, δηλώθηκε στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, ότι σχετικά με τα Παλαιά Κληροδοτήματα Ιωαννίνων και τις Σχολικές περιουσίες της πόλης που προέρχονται από Κληροδοτήματα, υπάρχουν δύο λύσεις, και μία από αυτές οφείλει η Κυβέρνηση να επιλέξει. Η πρώτη λύση είναι να απαλειφθούν από το Σχέδιο Νόμου οι παράγραφοι που αποτελούν

ΠPΩΪNOΣ ΛOΓOΣ

Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

φωτογραφικές διατάξεις προκειμένου να διατηρηθεί το καθεστώς των Παλαιών Κληροδοτημάτων Ιωαννίνων, να επανέλθουν τα εδάφια του σχετικού άρθρου όπως υπήρχαν στο πρώτο Σχέδιο Νόμου που δόθηκε για διαβούλευση, να προστεθούν, στη συνέχεια, τα εδάφια με τα οποία θα υλοποιηθεί η εκκαθάριση αυτών των Κληροδοτημάτων, σύμφωνα με τη βούληση των διαθετών, και να αποδοθούν οι Σχολικές Περιουσίες της πόλης που προέρχονται από Κληροδοτήματα κατά κυριότητα εκεί που ορίζουν οι νόμοι. Η δεύτερη λύση, όπως τόνισε η Επιτροπή Αγώνα, είναι να αποσυρθεί το Νομοσχέδιο αυτό και να συγκροτηθεί μια αξιόπιστη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή, με Πρόεδρο Ανώτατο Δικαστικό (Αρεοπαγίτη ή Σύμβουλο Επικρατείας) ή καθηγητή του Διοικητικού Δικαίου της Νομικής. Η Επιτροπή αυτή να καλέσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να εκθέσουν τις απόψεις τους και στη συνέχεια αυτό το Σχέδιο Νόμου να συζητηθεί σε κοινή συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

Γνωστά τα πρόσωπα… Στο τέλος της συνεδρίασης της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων επισημάνθηκε στον υπουργό Χρ. Σταϊκούρα από μέλη της Επιτροπής Αγώνα, ότι είναι γνωστά πρόσωπα και πράγματα, επεμβάσεις και κυκλώματα του παρελθόντος που εμπλέκονται σ’ αυτή την υπόθεση. Όλα αυτά, με συγκεκριμένες αναφορές θα αποκαλυφθούν και θα προκαλέσουν σάλο, που θα κλονίσει το ήδη κλονισμένο πολιτικό σύστημα.

¯ από 1η σελ.

κ. Παναγιωτόπουλος, αφού έκανε κο ρόλο που επιτεΌπως τόνισαν εκδότες στα Γιάννινα έκκληση προς τους εκδότες να συλούν οι εφημερίδες σπειρωθούν σε ένα ενιαίο συνδικαλιτης περιφέρειας, τις οποίες διαβάστικό όργανο, προανήγγειλε, μεταξύ ζουν καθημερινά σε πανελλήνιο επίάλλων, την δημιουργία ενός κεφαπεδο πολλαπλάσιοι αναγνώστες σε λαίου που θα χρηματοδοτεί δράσεις σύγκριση με τα Αθηναϊκά έντυπα! του περιφερειακού Τύπου. ΑναφέρΤα παραπάνω συζητήθηκαν στο θηκε στην πρόβλεψη που υπάρχει πλαίσιο ημερίδας που διοργάνωσε εφαρμογή του νόμου δεν άλλαξε Άλλες ομιλίες μέσω νέου προγράμματος του στα Παλιά Σφαγεία ο Σύνδεσμος την κατάσταση προς το καλύτερο, Κατηγορηματικός στην ομιλία Ημερησίων Περιφερειακών Εφημε- αλλά αντίθετα, οδηγεί τον κλάδο σε του ήταν ο Γεν. Γραμματέας του ΟΑΕΔ για επιδοτούμενη απασχόληρίδων (Σ.Η.Π.Ε.), στην οποία παρα- μαρασμό, υποβαθμίζοντας την λει- Σ.Η.Π.Ε. Γιώργος Κατσαΐτης, ο οποί- ση ανέργων σε εφημερίδες, με κάβρέθηκαν ιδιοκτήτες εντύπων μέ- τουργία και την αξία του Τύπου της ος, μεταξύ άλλων, τόνισε πως «βιώ- λυψη ακόμα και των ασφαλιστικών σων από τα Γιάννινα αλλά και πολ- περιφέρειας. Ο κ. Αθανασίου πρόνουμε μία περιφρόνηση, τους εισφορών, ενώ παράλληλα, έλές περιφέρειες της χώΦΩTO «Π.Λ.» μας αγνοεί εντελώς η Γε- κανε γνωστό ότι επίκειται αναθεώρας μας, καθώς και εκπρόνική Γραμματεία Μέσων ρηση του νόμου Ρουσόπουλου, με σωποι φορέων και οργαΕνημέρωσης», προσθέ- νέο νόμο που θα λαμβάνει ειδική μένώσεων του περιφερειατοντας πως τα προβλή- ριμνα για την προστασία των μικρών κού Τύπου. Τα παράπονα, ματα στον Τύπο δεν εκδόσεων με βάση πληθυσμιακά κριτους προβληματισμούς προέκυψαν από την κρί- τήρια. Τέλος, ο Γενικός Γραμματέας αλλά και τις προτάσεις ση αλλά από μια σειρά Μ.Μ.Ε. ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει των εκδοτών άκουσε ο Γεάλλων παραγόντων. Ο ε- νέα συνεργασία με τα ΕΛΤΑ για τη νικός Γραμματέας Μέσων πίκ. Καθηγητής Επικοι- διανομή επαρχιακών εφημερίων με Ενημέρωσης Ιωάννης Πανωνίας και ΜΜΕ του Αρι- επιδότηση, ενώ είπε πως αν και καναγιωτόπουλος, o οποίος Αγωνίες και προβληματισμούς για το μέλλον στοτελείου Πανεπιστημί- τανοεί την ανάγκη για μετρήσεις αέδειξε κατανόηση και εξήγτου Περιφερειακού Τύπου διατύπωσαν εκδότες ου Αντώνης Σκαμνάκης ναγνωσιμότητας (η τελευταία έγινε γειλε μία σειρά από μέτρα απ’ όλη την Ελλάδα στην ημερίδα του Σ.Η.Π.Ε. μίλησε για το πώς είναι το 2007), δεν υπάρχουν κονδύλια που, αν εφαρμοστούν, θα στα Γιάννινα... σήμερα ο περιφερειακός για να γίνει κάτι τέτοιο. ανακουφίσουν σημαντικά Τύπος στην Ευρώπη, ενώ Εκπρόσωποι κομμάτων τα επαρχιακά έντυπα. τεινε αλλαγή του νόμου προς νέα ο αναπλ. Καθηγητής Επικοινωνίας Χαιρετισμούς απηύθυναν στην «Φτωχός… συγγενής» κατεύθυνση και την θέσπιση νέων και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών πρόσφατη ημερίδα ο εκπρόσωπος Μανώλης Χαιρετάκης παρουσίασε Την εκδήλωση άνοιξε ο Αντιπρό- κριτηρίων για την απόκτηση δικαιω- τις διαδικασίες μετάβασης του έντυ- της ΔΗΜΑΡ στα Γιάννινα Τάσος Βασιλείου, ο οποίος τόνισε ιδιαίτερα εδρος του Σ.Η.Π.Ε. Μανώλης Χαλ- μάτων για κρατικές δημοσιεύσεις. που Τύπου στην σύγχρονη εποχή. τον κομβικό ρόλο του επαρχιακού κιαδάκης, ο οποίος, μεταξύ άλλων, Είναι η φωνή των πολιτών τόνισε χαρακτηριστικά ότι «εκείνο Ο Γεν. Γραμματέας Μ.Μ.Ε. Τύπου στις κρίσιμες ώρες που περΟ Πρόεδρος του Συνδέσμου που θέλουμε είναι ένας αξιόπιστος, Τελευταίος έλαβε το λόγο ο Γεν. νάει η χώρα μας, προσθέτοντας υγιής περιφερειακός Τύπος, ο οποί- Ιδιοκτητών Εβδομαδιαίου Περιφε- Γραμματέας Μέσων Ενημέρωσης πως όταν κλείνει ένα έντυπο αυτό ος δε θα βασίζεται στις σχέσεις του ρειακού Τύπου Λάζαρος Μελετιά- Ιωάννης Παναγιωτόπουλος, ο οποί- είναι πλήγμα για τη δημοκρατία και με το Κράτος και θα επιτελεί με τον δης τόνισε την ανάγκη «να εστιά- ος έδειξε ιδιαίτερη κατανόηση για ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θεόδωκαλύτερο δυνατό τρόπο το δημόσιο σουμε στο τι κονδύλια δίνονται στον τα προβλήματα στα οποία αναφέρ- ρος Μιχόπουλος, που εξέφρασε περιφερειακό Τύπο όχι για να επιλειτούργημά του». θηκαν οι εκπρόσωποι των περιφερει- την άποψη ότι ο επαρχιακός Τύπος Αναφερόμενος στην μεταχείρι- βιώσει αλλά για να καλυτερεύσει και ακών εφημερίδων, όντας και ο ίδιος έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να εση του επαρχιακού Τύπου, ο κ. Χαλ- στο πού τελικά πηγαίνουν τα κονδύ- άνθρωπος του επαρχιακού Τύπου! Ο πιζήσει σε σχέση με τον Αθηναϊκό! κιαδάκης σημείωσε ότι η Πολιτεία λια των Δήμων που προορίζονται για τον αντιμετωπίζει ως… φτωχό συγ- τις επαρχιακές εφημερίδες». Όπως γενή, προσθέτοντας πως ουδέποτε είπε χαρακτηριστικά, «οι εφημερίέσκυψε με ουσιαστικό ενδιαφέρον δες θα εξακολουθήσουν να υπάρνα δει την αξιόλογη προσπάθεια χουν γιατί εκφράζουν τη φωνή των πολιτών, όμως και το Κράτος πρέπει που γίνεται στην επαρχία. Όπως είπε, επιβάλλεται σήμερα να κάνει το καθήκον του». να επανεξεταστεί το υπάρχον καθεστώς, ενώ απαιτούνται «εργαλεία» για την ανάπτυξη των εφημερίδων, ώστε να σταματήσει η ελεύθερη ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ πτώση του περιφερειακού Τύπου. ® Της ΠΗΝΕΛΟΠΗΣ ΚΥΡΓΙΑΝΝΗ - ΜΠΟΥΡΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ Κυρίως χρειάζεται, κατέληξε, «ένα ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ γει. Και αναρωτιέται ο Έλληνας πολίτης αν οι κινήσεις αυνέο νομοθετικό πλαίσιο που να ανα¯ από 1 σελ. ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ τές είναι σωστές τη στιγμή που ο λαός καθημερινά ζει στο γνωρίζει τον ουσιαστικό ρόλο του ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ, πετσί του αυτόν τον κλοιό, που δυσκολεύεται να πορευθεί με τα ελάχιστα περιφερειακού Τύπου». ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΩΝ τρίματα, κατά τη λαϊκή ρήση, που του έχουν μείνει στο πορτοφόλι του, Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ Απέτυχε ο νόμος στις κάθε μέρα και περισσότερες δυσκολίες της ζωής. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ Προβληματίζεται λοιπόν ο άμοιρος βιοπαλαιστής, όταν από τα μέσα Στις επιπτώσεις που είχε πάνω Τμήμα Δομών Περιβάλλοντος ενημέρωσης βλέπει και ακούει: Κι άλλο κόμμα βρίσκεται στα σκαριά. Νέο Αριθ. Πρωτ.: οικ. 65270/6348 στον περιφερειακό Τύπο ο Νόμος κίνημα προβάλλει έτοιμο να ιδρυθεί. Ρουσόπουλου από το 2007 που ψηΘΕΜΑ: Δημοσίευση (1) μίας Βέβαια έχουμε Δημοκρατία στη χώρα μας. Και στη Δημοκρατία είναι φίστηκε μέχρι σήμερα, αναφέρθηκε Διακήρυξης Δημόσιας Σύμβασης επιτρεπτό στον κάθε πολίτη να δοκιμάζει τις πολιτικές του δυνατότητες ο Γιαννιώτης εκδότης και Πρόεδρος Το κείμενο της Διακήρυξης έχει ως εξής: για το καλό της του Συνδέσμου Ημερησίων ΠεριφεΠατρίδας, όπως Η Οικονομική Επιτροπή της ρειακών Εφημερίδων Βαγγέλης Περιφέρειας Ηπείρου, διενεργεί όλοι ισχυρίζονται Αθανασίου. Όπως τόνισε, επικαπρόχειρο διαγωνισμό για την ανάότι υπερασπίζολούμενος και στατιστικά στοιχεία, η θεση του έργου: «Αποκατάσταση νται. Ορισμένοι χώρων υγειονομικού ενδιαφέροαποφαίνονται: ντος της Ι.Μ. Πατέρων Ζίτσας», με Ίσως αυτές οι κιπροϋπολογισμό 50.000 ΕΥΡΩ (με νήσεις αποφέαναθεώρηση και Φ.Π.Α.). Το έργο ρουν καλύτερα συντίθεται από την ακόλουθη κατηαποτελέσματα, γορία εργασιών: κατηγορία οικογιατί θα ακουδομικών και ηλεκτρομηχανολογιστούν πολλές κών, με προϋπολογισμό 40.647,75 ΕΥΡΩ (δαπάνη εργασιών, ΓΕ και γνώμες, θα τεΟΕ και απρόβλεπτα). Η ημερομηΠερισσότερο μας ανησυχεί το μέλλον των θούν στο τραπέζι νία λήξης υποβολής των προσφοεμπειρίες νέων παιδιών μας, τα οποία άνεργα άλλα γυρίζουν ρών και ημερομηνία διεξαγωγής και παλιών πολιτιάσκοπα κι αμήχανα στους δρόμους χτυπώντας του διαγωνισμού είναι η 16-07κών οι οποίοι βρέπόρτες για ανεύρεση εργασίας κι άλλα ξενι2013, ώρα 09:00' π.μ., ημέρα Τρίθηκαν για κάποιο τη και το σύστημα υποβολής προτεύονται στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα... χρονικό διάστημα σφορών είναι με επιμέρους ποσοεκτός κοινοβουλίστό έκπτωσης, του άρθρου 6 του ου και θα αποβούν χρήσιμες. Αυτά τα χρόνια τα οποία έζησαν εκτός ΒουΝ. 3669/08. Τόπος διεξαγωγής του διαγωλής ήρθαν σε επικοινωνία με το λαό, με το διπλανό, με το συγγενή, με το νισμού τα γραφεία της Δ/νσης Τεφίλο, με την κοινωνία γενικά, αφουγκράστηκαν και έζησαν κι εκείνοι τα χνικών Έργων της Περιφέρειας προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει η χώρα μας κι ίσως το αμαρτωλό παΗπείρου. ρελθόν να τους συνέτισε και να τους δίδαξε ότι ο ενεργός πολιτικός είναι Στο διαγωνισμό γίνονται δετου λαού, της χώρας, της πατρίδας κι όχι της τσέπης του και του προσωκτοί: α) ημεδαποί διαγωνιζόμενοι, πικού και συγγενικού περιβάλλοντος. Αν καταφέρουν να πείσουν τον μεμονωμένοι ή σε κοινοπραξία, εγΈλληνα ότι πάνω απ’ όλα βάζουν το συμφέρον της Πατρίδας, τότε ας πογεγραμμένοι στο Μ.Ε.ΕΠ. που καρευθούν και ίσως να τύχουν κάποιας αποδοχής. λύπτουν τις κατηγορίες και τάξεις Οι εκπρόσωποι της Κυβέρνησης καθημερινά μας μιλάνε και μας διατου έργου, ήτοι A1, A2 και 1ης βεβαιώνουν για βελτίωση της κατάστασης, ακόμα και για ανάπτυξη. Οι (σύμφωνα με τα όρια που ισχύουν) κατηγορίας οικοδομικών και ηλεΈλληνες όμως δεν βλέπουν ούτε βελτίωση, ούτε ανάπτυξη. Παρ’ όλες τις κτρομηχανολογικών και εγγεδιαβεβαιώσεις ότι δεν θα υποστούν άλλες περικοπές, δυστυχώς όλο και γραμμένες στα Νομαρχιακά Μηλιγότερα ευρώπουλα μπαίνουν στις τσέπες τους και οι ανατιμήσεις των τρώα, β) αλλοδαποί διαγωνιζόμεκαταναλωτικών αγαθών και οι φουσκωμένοι λογαριασμοί ξετινάζουν των νοι που αποδεικνύουν ότι κατά την πορτοφολιών τα απομεινάρια. τελευταία πενταετία, έχουν εκτελέΔοκιμάσαμε επί χρόνια πολλά τις μονοκομματικές κυβερνήσεις. Είσει έργα παρόμοια (ποιοτικά και χαμε και την τύχη να δοκιμάσουμε πρότινος και την τρικομματική κι εκεί ποσοτικά) με το δημοπρατούμενο. που η περίπτωση αυτή μας άρεσε και την υιοθετήσαμε δεν τη χαρήκαμε. Η εγγύηση συμμετοχής είναι Το ένα εκ των τριών κομμάτων απέδρασε λόγω ασυμφωνίας αποφάσεων 815,00 ΕΥΡΩ. Το χρονικό διάστηκαι ενεργειών. Δικομματική πλέον Κυβέρνηση. Θα στεριώσει; Από το 2009 μα δέσμευσης για την προσφορά είναι έξι (6) μήνες από την ημεροκαι εντεύθεν κατεχόμεθα από διαρκή ανησυχία και αβεβαιότητα για το μηνία υποβολής της. Η χρηματοποια εξέλιξη θα έχει η όλη κατάσταση στη χώρα μας αλλά περισσότερο δότηση είναι από το πρόγραμμα μας ανησυχεί το μέλλον των παιδιών μας, τα οποία άνεργα άλλα γυρίζουν ΣΑΕΠ 030 Περιφέρειας Ηπείρου. Η άσκοπα κι αμήχανα στους δρόμους χτυπώντας πόρτες για ανεύρεση ερπληρωμή θα γίνεται σταδιακά. γασίας κι άλλα ξενιτεύονται στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα. Προκαταβολή δε θα χορηγηθεί. Νέοι με πετυχημένες σπουδές, με πτυχία ανωτέρων και ανωτάτων Περισσότερα στοιχεία και σχολών, με σπουδές μεταπτυχιακές βλέπουν τα όνειρά τους να γκρεμίζοπληροφορίες για τη διακήρυξη δίνται. Ξενύχτησαν επάνω στο βιβλίο, αφιέρωσαν τα νιάτα τους, οι γονείς νονται μέχρι τις 11-07-2013 στο τους με στερήσεις ξόδεψαν πολλά χρήματα για να τα δουν πετυχημένα τηλ.: 26510-87401, FAX: 26510 87449, αρμόδιος υπάλληλος: κ. στη ζωή και αντί να απολαμβάνουν από τους κόπους τους καρπούς, θερίΜπακανιάρης Ε., στη Δ/νση Τεχνιζουν παράπονο, πικρία και απογοήτευση. κών Έργων της Περιφέρειας ΗπείΑφήστε όλοι οι ασχολούμενοι με τα κοινά τις αψιμαχίες και τα κονταρου, Πλατεία Πύρρου 1 - 452 21 ροχτυπήματα. Αυτά είναι πολυτέλεια για την παρούσα δύσκολη κατάσταΙωάννινα. Το αποτέλεσμα της δηση. Μονιάστε, συσπειρωθείτε όλοι, παλιά και νέα κόμματα που ξεφυτρώμοπρασίας θα εγκριθεί από την Οινουν σαν τα… μανιτάρια και υπόσχονται τόσα κατά την εναρκτήρια είσοδό κονομική Επιτροπή Περιφέρειας τους στον πολιτικό στίβο και βρείτε λύσεις για τη νεολαία μας που είναι το Ηπείρου. μέλλον της χώρας μας. Σκεφθήκατε ποτέ, κύριοι πολιτικοί, ότι αν συμβεί Ιωάννινα 5-7-2013 μια παρενόχληση εκ των έξωθεν στη χώρα μας δεν θα έχουμε στρατεύσιΟ Πρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής μους να την αντιμετωπίσουμε; Περιφερειάρχης Ηπείρου Έλεος πια! Η πατρίδα μας μαραζώνει κάθε μέρα και περισσότερο. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ Δεν αντέχει άλλο…

Οι περιφερειακές εφημερίδες σήμερα σε… ελεύθερη πτώση

Ε ΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

Όλοι μαζί βρείτε λύσεις για την ανεργία των νέων! η


ΠPΩΪNOΣ ΛOΓOΣ

® Διαφέρουν κι ενδιαφέρουν... ΑΝΤΙ

Μ Ν Η Μ Ο ΣΥ Ν Ο Υ

Στη μνήμη του πολυαγαπημένου μας πατέρα

ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΡΟΖΟΥ

αντί μνημοσύνου θα κατατεθεί χρηματικό ποσό στην οργάνωση ΓΙΑΤΡΟΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ Τα παιδιά του: Δημήτριος και Αλεξάνδρα Ρόζου, Γεώργιος και Παρασκευή Καζαντζή

Στα… κάγκελα οι Δήμοι για την κινητικότητα υπαλλήλων τους μές (ΚΔΑΠ, Παιδι¯ από 1η σελ. κοί Σταθμοί, Γηροκομεία κ.λ.π.), όπως είχε αποφασίσει ομόφωνα η ΚΕΔΕ στην έκτακτη προχθεσινή της συνεδρίαση, ενώ η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους ΟΤΑ πραγματοποίησε στάση εργασίας. Για σήμερα Τρίτη αποφάσισε να προβεί σε 24ωρη πανελλαδική απεργία, διαμαρτυρόμενη για τις απολύσεις στο δημόσιο.

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Για ανελέητο κυνηγητό σε βάρος των δήμων και των εργαζομένων σ’ αυτούς έκανε λόγο χθες σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος, ζητώντας να σταματήσει αυτή η πολιτική γιατί δεν υπάρχουν άλλες αντοχές, όπως είπε. «Οι τελευταίες αποφάσεις της Κυβέρνησης είναι έξω από κάθε λογική. Δεν πρόκειται για αποφάσεις με τις οποίες οδηγούνται εργαζόμενοι στην πόρτα εξόδου, αλλά για αποφάσεις που πλήττουν τον ίδιο τον θεσμό της αυτοδιοίκησης», τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος, προσθέτοντας πως «αυτό που καλούνται να απαντήσουν οι αρμόδιοι υπουργοί που προχωρούν σε οριζόντιες περικοπές είναι αν θέλουν την αυτοδιοίκηση ή όχι».

Στέρεψε η… δεξαμενή! Ο Φ. Φίλιος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι η… δεξαμενή των Δήμων έχει στερέψει, σημειώνοντας ότι «με τον «Καλλικράτη στην Αυτοδιοίκηση πέρασε ένα πλήθος αρμοδιοτήτων από τις πρώην Νομαρχίες και τα υπουργεία. Δυστυχώς στην πορεία είδαμε να περικόπτονται πόροι, να αφαιρείται κάθε δυνατότητα οραματικού σχεδιασμού και να αντιμετωπίζονται οι Δήμοι και οι εργαζόμενοι σε αυτούς ως δεύτερης κατηγορίας. Αυτοί που λαμβάνουν τις αποφάσεις νομίζουν ότι στο χώρο της αυτοδιοίκησης βρήκαν τη μεγάλη δεξαμενή για την εφαρμογή των σκληρών μνημονιακών μέτρων. Κάνουν λάθος. Δεν έχουν να πάρουν τίποτα πλέον από μας». Δεν παρέλειψε επίσης να αναφέρει ότι «άλλα συμφωνήσαμε πριν ένα μήνα στο συνέδριο στα

Γιάννινα με τον Υπουργό Εσωτερικών και άλλα πράττουν σήμερα οι κύριοι Μιχελάκης και Μητσοτάκης»!

Η Δημοτ. Αστυνομία Ξεχωριστή αναφορά στη Δημοτική Αστυνομία έκανε χθες ο Δήμαρχος, τονίζοντας πως είναι μία νευραλγική υπηρεσία η οποία ασκεί ένα πλήθος αρμοδιοτήτων σε καθημερινή βάση. «Είναι ένα σοβαρό εργαλείο στα χέρια των δήμων και δεν μπορούν να μας το αποστερούν», επισήμανε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι στα Γιάννινα υπηρετούν 25 άτομα, τα οποία έχουν προσληφθεί μέσω του ΑΣΕΠ και έχουν περάσει τη σχετική εκπαίδευση. Μάλιστα, για να δείξει το σημαντικό της ρόλο, κοινοποίησε και πίνακα με τις αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας, που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την εποπτεία τήρησης διατάξεων που αφορούν τη στάση και στάθμευση οχημάτων, τον έλεγχο στο παράνομο εμπόριο, τις λαϊκές αγορές αλλά και στη λειτουργία των καταστημάτων της πόλης. Οι δημοτικοί αστυνομικοί πρόκειται να βγουν σε διαθεσιμότητα στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Έρευνα της ΚΕΔΕ Στο μεταξύ, στην πρώτη θέση των αντιπροσωπευτικών πολιτικών θεσμών βρίσκονται οι Δήμοι της χώρας μας, τόσο ως προς την αντιλαμβανόμενη σημασία που έχουν για τους πολίτες, όσο και ως προς την αντιλαμβανόμενη προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο. Αυτό αποδεικνύει έρευνα που εκπόνησε η εταιρία «Metron Analysis για λογαριασμό της ΚΕΔΕ, η οποία παρουσιάστηκε χθες στα Γραφεία της Ένωσης, από τον Πρόεδρό της Κώστα Ασκούνη. Πάντως, οι πολίτες απάντησαν πως η βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών που παρέχουν οι Δήμοι στους πολίτες, είναι απολύτως αναγκαία, ενώ στόχευση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τα επόμενα χρόνια θεωρούν πως πρέπει να είναι η αποτελεσματικότερη διαχείριση, περισσότερη ενημέρωση και διαφάνεια, ενίσχυση των αρμοδιοτήτων τους.

Σε… λήθαργο η οικοδομική δραστηριότητα στην Ήπειρο νείς κάποια νέα οικοδομή να χτίζεται, ενώ λίγες είναι και οι περιπτώσεις ανακαινίσεως σε παλιά σπίτια. Το αρνητικό αυτό κλίμα επιτείνει η αβεβαιότητα που επικρατεί γύρω από την φορολόγηση των ακινήτων. Καίριο επίσης πλήγμα δέχεται η οικοδομή – η άλλοτε… ατμομηχανή της ανάπτυξης – και λόγω έλλειψης χρηματοδότησης από τις τράπεζες καθώς και μεγάλης πτώσης των εμπορικών αξιών. ¯ από 1η σελ.

Τα στοιχεία Χθες η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία της οικοδομικής δραστηριότητας του Απριλίου. Οι οικοδομικές άδειες στην Ήπειρο είναι κατά 41% λιγότερες σε σχέση μ’ ένα χρόνο πριν (46 έναντι 78), ωστόσο σε όγκο παρατηρείται μια σταθεροποίηση , αφού οριακά είναι αυξημένος κατά 0,5%, ενώ η επιφάνεια είναι μειωμένη κατά 12%. Σε πανελλαδικό επίπεδο συνεχίστηκε και τον Απρίλιο η συρρίκνωση της οικοδομικής δραστηριότητας, με τον αριθμό των οικοδομικών αδειών να μειώνεται κατά 20,8% σε σύγκριση με το 2012. Ειδικότερα σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ το μέγεθος της συνολικής οικοδομικής δραστηριότητας (ιδιωτικής - δημόσιας), με-

Σελ. 15η

Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

τρούμενο με βάση τις εκδοθείσες οικοδομικές άδειες, διαμορφώθηκε σε 1.592 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 295,3 χιλιάδες m2 επιφάνειας και 1.111,6 χιλιάδες m3 όγκου. Παρουσίασε, δηλαδή, μείωση κατά 20,8% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 24,4% στην επιφάνεια και κατά 19,7% στον όγκο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2012.

Στο τετράμηνο Όσον αφορά στο τετράμηνο Ιανουαρίου - Απριλίου 2013, η συνολική οικοδομική δραστηριότητα στην Ήπειρο είναι σε κατά πολύ χειρότερα επίπεδα. Παρατηρείται μείωση κατά 53,5% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 52,2% στην επιφάνεια και κατά 50,1% στον όγκο, σε σχέση με τον αντίστοιχο τετράμηνο του έτους 2012.

O Kαιρός σήμερα Προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός και μετά το μεσημέρι νεφώσεις και πιθανότητα βροχής το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου και οι ανεμοι ασθενείς μεταβλητοί.

Η ΔEKATH ΠΕΜΠΤΗ ΣEΛIΔA Eνδιαφέρουν και διαφέρουν !... ¯ από 1η σελ.

που θα βοηθήσουν στην διάσωση των επιχειρήσεων, αλλά και του ίδιου του Οργανισμού. Το έλλειμμα συνεχώς αυξάνεται, ενώ αντίθετα τα έσοδα μέσω εισφορών μειώνονται. Χαριστική βολή θα αποτελέσει εάν ισχύσει η οριζόντια επιβολή εισφοράς 0,2% επί του τζίρου των επιχειρήσεων από το 2014 που προτείνει η Τρόικα. Η ΕΣΕΕ αντί της επιβολής της εισφοράς 0,2% στον τζίρο των επιχειρήσεων υπέρ του ΟΑΕΕ, έχει ήδη προτείνει ως «ισοδύναμο μέτρο» την ενεργοποίηση των ασφαλισμένων με ληξιπρόθεσμες οφειλές, την κατάργηση των εξαιρέσεων και τη διεύρυνση της βάσης ασφάλισης στον ΟΑΕΕ στις περιοχές της χώρας, που καταβάλλουν εισφορές στον ΟΓΑ.

Με ευνοϊκή ρύθμιση… Βέβαια οι όποιες αλλαγές στους αυτοαπασχολούμενους που σήμερα ασφαλίζονται στον ΟΓΑ επειδή κατοικούν σε οικισμούς κάτω των 1.000 κατοίκων, θα πρέπει να μελετηθούν προσεκτικά και να υπάρξει ευνοϊκή ρύθμιση γι’ αυτούς, λόγω

ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ Ο Ο.Α.Ε.Ε. του γεγονότος ότι πρόκειται για κατοίκους της υπαίθρου, που αντικειμενικά δεν είναι δίκαιο να ασφαλίζονται με τους ίδιους όρους, όπως οι υπόλοιποι ασφαλισμένοι. Στην πλειοψηφία τους πρόκειται για μικρά καφενεία ή μπακάλικα, που περισσότερο εξακολουθούν να υπάρχουν για να μην ερημώσει εντελώς η ύπαιθρος (σχετικό ρεπορτάζ στην σελ.4).

Οφείλουν 6 δισ. ευρώ! Σύμφωνα με την ΕΣΕΕ, ο ΟΑΕΕ ασφαλίζει σήμερα 732.000 ενεργά ασφαλισμένους, όμως μόνο ο 1 στους 2 πληρώνει κανονικά τις εισφορές του καθώς το 49% των επαγγελματιών οφείλουν με τις προσαυξήσεις σχεδόν 6 δις, ενώ περίπου 196.000 έχουν διακόψει την ασφάλισή τους αφήνοντας ένα χρέος ύψους 1,45 δις ευρώ. Το παρήγορο είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των οφειλετών χρωστούν μικρά και μεσαία ποσά, καθώς το 80% εξ αυτών έχουν οφειλές έως 25.000 ευρώ ενώ οι 285.000 εξ αυτών χρωστούν κατά μέσο όρο 3.300 ευ-

Ύστατες προσπάθειες για να εντοπιστούν οι δραπέτες ¯ από 1η σελ.

νονται και ενδεικτικό της σημασίας που δίνει η ηγεσία της ΕΛΑΣ στη σύλληψη των δύο δραπετών είναι η συνεχής αναβάθμιση των επιχειρήσεων. Χθες στη Θεσπρωτία έφτασε ο αρχηγός της ΕΛΑΣ Ν. Παπαγιαννόπουλος, ο οποίος αφού πέταξε με ελικόπτερο για αρκετή ώρα πάνω από τις περιοχές Σουλίου και Φιλιατών, στη συνέχεια προήδρευσε σύσκεψης στην Ηγουμενίτσα. Σε αυτή, πήραν μέρος ο Γενικός Επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος Δ. Τσακνάκης, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου Κ. Τρομπούκης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Θεσπρωτίας Γ. Λελοβίτης και άλλοι αξιωματικοί, κατά την οποία εξετάστηκε η πορεία των ερευνών και αποφασίστηκε ο επανασχεδιασμός της επιχείρησης. Η ηγεσία της ΕΛΑΣ, δεν κρύβει ότι πρόκειται για μια πολύ δύσκολη και πολύ επικίνδυνη επιχείρηση, καθώς οι δραπέτες φέρουν βαρύ οπλισμό και είναι αδίστακτοι, για αυτό και έχει πάρει πρόσθετα μέτρα ασφάλειας κατά τις επιχειρήσεις.

Επεκτείνονται οι έρευνες Από νωρίς χθες το βράδυ, ξεκίνησε μια νέα εκτεταμένη αναζήτηση των δραπετών, με τις Αστυνομικές δυνάμεις να αναζητούν πιθανά κρησφύγετα στις περιοχές Σουλίου και Παραμυθιάς. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, όλες οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίες ενισχύθηκαν από χθες με καταδρομείς του στρατού, βρίσκονται κατά μήκος του Καλαμά, των συνόρων, ενώ υπάρχει και μια τρίτη ζώνη στα χωριά του Κάτω Ζάλογγου. Οι έρευνες επεκτείνονται και στις γειτονικές περιοχές Σελλών και Μολοσσών του Νομού Ιωαννίνων, καθώς εκτιμάται ότι οι Αλβανοί κακοποιοί, μην έχοντας πλέον και μεγάλα αποθέματα σε δυνάμεις και τρόφιμα θα πρέπει να αναζητούν διόδους διαφυγής από σημεία που ενδεχομένως θεωρούν ότι δεν αστυνομεύονται επαρκώς. Το γεγονός μάλιστα ότι μέχρι και χθες δεν είχε καταγγελθεί κλοπή κάποιου αυτοκινήτου, ως επίσης και κάποιας διάρρηξης για εξασφάλιση τροφίμων, οδηγεί στην εκτίμηση ότι οι δραπέτες παραμένουν «κρυμμένοι» περιμένοντας την ευκαιρία να ξεφύγουν. Η Αστυνομία εξακολουθεί να στηρίζει πολλές ελπίδες στις θερμικές κάμερες και σε άλλα υπερσύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα που διαθέτει, ενώ οι περιπολίες και τα μπλόκα σε σημεία που οδηγούν στα σύνορα ενισχύονται συνεχώς. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται και σε περάσματα λαθρομεταναστών και εμπόρων ναρκωτικών, καθώς τουλάχιστον ο

ένας από τους δραπέτες, ο Κόλα, είχε αρχίσει τη δράση του στην Ελλάδα με την «εισαγωγή» ναρκωτικών.

Γενικό «μούδιασμα» Η μέχρι τώρα εξέλιξη της επιχείρησης, έχει προκαλέσει γενικό «μούδιασμα», όπως προαναφέραμε, στους κατοίκους των χωριών μας και κυρίως εκείνων που βρίσκονται εντός του «πεδίου ερευνών» της ΕΛΑΣ, καθώς και όσων είναι προς τα σύνορα με την Αλβανία. Μεγαλύτερο άγχος διακρίνει τους εργαζόμενους σε κτηνοτροφικές εργασίες και στην ύπαιθρο, που έχουν και τις περισσότερες πιθανότητες να έλθουν πρόσωπο με πρόσωπο με τους δραπέτες. Μάλιστα και από αστυνομικές πηγές, ως ένα από τα πιθανά ενδεχόμενα που τίθενται προς εξέταση, φέρουν τους δραπέτες να έχουν βρει καταφύγιο σε κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, όπως είχαν κάνει και στην περιοχή της Ευρυτανίας.

Αλβανική πρόκληση Την ώρα που εκατοντάδες αστυνομικοί δίνουν μάχη για τη σύλληψη των δραπετών και οι κάτοικοι της Ηπείρου είναι αναστατωμένοι, αίσθηση προκάλεσε η εμφάνιση του φερόμενου ως Προέδρου των Αλβανών Εργαζομένων στην Ελλάδα Ταχίρ Μίτσι, ο οποίος είδε… βεντέτα των αστυνομικών με τους δραπέτες. Υποστήριξε ότι οι φυλακισμένοι έχουν δικαίωμα να αποδράσουν προς την ελευθερία (!), όπως δικαίωμα έχει και η Ελληνική Πολιτεία να τους συλλάβει και να τους δικάσει. «Δε μπορώ – συνέχισε- να δεχτώ όμως οι αστυνομικοί να αρχίζουν βεντέτες και να σκοτώνουν εντός Ελλάδος, αυτά τα παιδιά»! Περί των παιδιών των Ελλήνων, που έπεσαν και πέφτουν νεκροί από τις σφαίρες των δραπετών κακοποιών ουδείς λόγος!..

ρώ. Οι βασικές προτάσεις της ΕΣΕΕ για τους χιλιάδες κατ´ ανάγκη οφειλέτες του ΟΑΕΕ, είναι η αποποινικοποίηση, η αποσύνδεση της θεώρησης οικογενειακού βιβλιαρίου υγείας, η ενεργοποίηση του λογαριασμού ανεργίας πέραν του επιδόματος και στην ιατροφαρμακευτική κάλυψη καθώς, και η επανέναρξη καταβολής τρεχουσών εισφορών με ελεύθερη επιλογή κλάσης.

Πάγωμα παλιών οφειλών… Τέλος, η ΕΣΕΕ επιμένει στην λύση για «πάγωμα» και κεφαλαιοποίηση των παλαιών ληξιπρόθεσμων οφειλών άνω των 20.000 ευρώ, με ανελλιπή καταβολή μειωμένων εισφορών και με τελική επιλογή εξαγοράς ή μειωμένης σύνταξης, η οποία δεν θα δημιουργεί έλλειμμα και λογιστικές απώλειες, ενώ ταυτόχρονα θα αυξήσει και θα σταθεροποιήσει την ετήσια ροή ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΑΕΕ. «Οφείλουμε να στηρίξουμε το Ταμείο μας, να μην αφήσουμε κανέναν επαγγελματία που έχει δουλέψει μια ζωή χωρίς ιατροφαρμακευτική κάλυψη και χωρίς σύνταξη. Υπάρχουν πολλά προβλήματα στον ΟΑΕΕ αλλά πάντα υπάρχουν λύσεις και οφείλουμε

Στο… κόκκινο ο ΟΑΕΕ! Σε αδιέξοδο οδηγείται η βιωσιμότητα του ΟΑΕΕ, εάν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα για αλλαγή… σκηνικού. Όπως αναφέρει η χθεσινή ανακοίνωση της ΕΣΕΕ η οικονομική εικόνα του Οργανισμού δείχνει ότι εισπράττει μηνιαίως 120 εκ. ευρώ από εισφορές, ενώ καταβάλλει 260 εκ. ευρώ σε παροχές. Εντός του πρώτου πενταμήνου του έτους έχει εισπράξει 480 εκ. ευρώ από το 1,1 δις ευρώ της κρατικής επιχορήγησης για το 2013, ενώ το έλλειμμα του τρέχοντος έτους αναμένεται να αυξηθεί, αφού οι οφειλές του αυξάνονται με ετήσιο ρυθμό 1,4 δις ευρώ, όταν τα προϋπολογισθέντα έσοδα από εισφορές για την τρέχουσα χρονιά είναι 2,1 δις ευρώ. Οι οφειλές του ΟΑΕΕ προς τρίτους φθάνουν περίπου τα 400 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 80 εκατ. αφορούν τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας, τα 60 εκατ. ευρώ τον ΕΟΠΥΥ και τα 260 εκατ. ευρώ εσωτερικό δάνειο από το ασφαλιστικό Ταμείο Ναυτικών Πρακτόρων και Αρτοποιών.

«Όσοι τώρα… κόπτονται για τη «ΔΩΔΩΝΗ» την θέλουν ξανά τσιφλίκι τους…»! ¯ από 1η σελ.

όλους τους συναδέλφους κτηνοτρόφους, η 7μελής «Επιτροπή Κτηνοτρόφων Πωγωνίου για στήριξη της ΔΩΔΩΝΗΣ», η οποία καταγγέλλει τις μικροπολιτικές που παίζονται τελευταία, με σκοπό να επανέλθει η γαλακτοβιομηχανία στο παλιό συνεταιριστικό της σχήμα. «Δεν είναι λύση λοιπόν να φωνάζουμε να φύγουν οι σημερινοί ιδιοκτήτες, γιατί κάποιοι άλλοι επιθυμούν διακαώς να ξαναγίνουν… χαλίφηδες, κάνοντας τη «Δωδώνη» τσιφλίκι τους…», αναφέρουν τα μέλη της Επιτροπής, τονίζοντας ότι «σήμερα όπως ήρθαν τα πράγματα μέσα στο κλίμα της γενικής ιδιωτικοποίησης τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, είναι σκόπιμη αφέλεια κάθε προσπάθεια αλλαγής της μορφής της βιομηχανίας».

Ολόκληρη η επιστολή Το πλήρες κείμενο της «ανοιχτής επιστολής» της «Επιτροπής Κτηνοτρόφων του Πωγωνίου» που υπογράφουν τα 7 μέλη της (από τους παλαιότερους παραγωγούς που δίνουν τα γάλα τους στην «Δωδώνη») έχει ως εξής: «Τον τελευταίο καιρό παρατηρούμε να γίνεται ένας ανελέητος πόλεμος από το παλιό κατεστημένο της βιομηχανίας «Δωδώνης», ενάντια στο σημερινό ιδιοκτησιακό καθεστώς. Αντιλαμβανόμαστε πως πέρα απ’ τις μικροπολιτικές που παίζονται, σκοπός τους είναι να επανέλθει η «Δωδώνη» στο παλιό συνεταιριστικό της σχήμα. Η ουσία όμως για μας τους κτηνοτρόφους είναι ότι, αυτοί που… κόβονται για το καλό μας κάνουν και πάλι πειράματα στην πλάτη μας, όπως έκαναν και στο παρελθόν, που οι συνεταιρισμοί είχαν γίνει μαγαζί των επιτηδείων, που βούλιαξαν τα πάντα! Ποιος δεν γνωρίζει τι έγινε με την Ένωση Συ-

Απόφαση για τμηματική εκταμίευση των 6,8 δισ. ευρώ • Το «πράσινο φως» στην τμηματική καταβολή 6,8 δισεκατομμυρίων ευρώ προς την Ελλάδα έδωσε χθες το Eurogroup. Σύμφωνα με Ευρωπαίους αξιωματούχους, η Ελλάδα θα λάβει αρχικά 4 δισ. ευρώ τον Ιούλιο και 1,8 δισ. από το ΔΝΤ τον Αύγουστο. Επίσης τον Οκτώβριο θα χορηγηθούν άλλα 500 εκατ. ευρώ από τις κεντρικές τράπεζες της

να τις βρούμε», τονίζει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασ. Κορκίδης.

Ευρωζώνης. Συγκεκριμένα, η Ευρωζώνη θα καταβάλλει 3 δισ. ευρώ, το ΔΝΤ 1,8 δισ. ευρώ και οι εθνικές κεντρικές τράπεζες 2 δισ. ευρώ, από τα ελληνικά ομόλογα που κατέχουν στα χαρτοφυλάκιά τους. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναμένεται να συνεδριάσει στις 29 Ιουλίου για την εκταμίευση της δόσης της Ελλάδας.

νεταιρισμών Πωγωνίου (ΕΣΠΩ), που οι υπάλληλοι έμειναν στο δρόμο και ό,τι υπήρχε λεηλατήθηκε, ή ακόμη τι έγινε σήμερα στην «Πίνδο» όπου οι υπάλληλοι και οι παραγωγοί – πτηνοτρόφοι είναι μήνες απλήρωτοι και κανείς δεν μιλάει. Βέβαια και εμείς, όπως και άλλοι κτηνοτρόφοι, θα θέλαμε να είχε εξυγιανθεί η «Δωδώνη» και όχι να πουληθεί. Όμως σήμερα, όπως ήρθαν τα πράγματα μέσα στο κλίμα της γενικής ιδιωτικοποίησης τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, είναι σκόπιμη αφέλεια κάθε προσπάθεια αλλαγής της μορφής της βιομηχανίας. Δεν είναι λύση λοιπόν να φωνάζουμε να φύγουν οι σημερινοί ιδιοκτήτες, γιατί κάποιοι επιθυμούν διακαώς να ξαναγίνουν… χαλίφηδες, κάνοντας τη «Δωδώνη» τσιφλίκι τους… Τουλάχιστον η «Δωδώνη» σήμερα, παρά την πρωτοφανή κρίση, εξακολουθεί να δίνει την μεγαλύτερη τιμή γάλακτος πανελλαδικά και προσφέρει τη δυνατότητα να πουλήσει το γάλα του και ο μικρότερος παραγωγός. Ζητήσαμε και από άλλες εταιρείες να πάρουν το γάλα, όμως καμία δεν έδινε τη σημερινή τιμή, ούτε όμως αναλάμβαναν να πάρουν το γάλα από τους μικροπαραγωγούς. Το πρόβλημα που παρουσιάζεται σήμερα - δηλαδή η μη πληρωμή των κτηνοτρόφων κατά μήνα, όπως παλιά – ελπίζουμε ότι με την ομαλοποίηση της τραπεζικής αγοράς, θα τακτοποιηθεί. Εξ’ άλλου, ποιος και πώς θα διαβεβαίωνε ότι με το παλιό καθεστώς διοίκησης η «Δωδώνη» σήμερα θα μπορούσε να μας πληρώνει κάθε μήνα, ή θα είχε κι αυτή τα χάλια της «Πίνδου» που προαναφέραμε; Για όλα λοιπόν τα παραπάνω, πιστεύουμε ότι ο «πόλεμος» με τους νέους ιδιοκτήτες της «Δωδώνης» δεν είναι λύση για μας τους κτηνοτρόφους. Αντίθετα, η συνεργασία και η στήριξη της βιομηχανίας, όχι βέβαια χωρίς κριτική, ακόμη και πίεση εάν χρειασθεί θα είναι επωφελής, τόσο για τους κτηνοτρόφους, όσο και για την περιοχή γενικότερα. Τον «πόλεμο» στη βιομηχανία, ας τον κάνουν οι μόνιμοι «κτηνοτροφοπατέρες» που εξακολουθούν να έχουν τα ίδια μυαλά, τα οποία μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση. Η Επιτροπή Κτηνοτρόφων του Πωγωνίου για στήριξη της «Δωδώνης» Σιόκα Γιούλα Μυριούνη, Τσιόβουλου Ελένη, Μπαδήμας Λουκάς, Τώνης Αθανάσιος, Γκόγκας Σταύρος, Μπάσιος Φώτης, Κούρος Σπύρος»


Σελ. 16η

ΠPΩΪNOΣ ΛOΓOΣ

Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

O «ΠPΩΪNOΣ ΛOΓOΣ» στον παλμό των γεγονότων... Όπως προκύπτει από ετήσια έκθεση

Ευρωπαϊκή πρωτιά της Ελλάδας στην κατανάλωση αντιβιοτικών

® Τέταρτη στη λίστα με τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις

• Άλλη μια αρνητική πρωτιά έρχεται να προστεθεί για την Ελλάδα, αυτή της αλόγιστης χρήσης αντιβιοτικών, ενώ τέταρτη έρχεται στη λίστα με τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις, όπως προκύπτει από την ετήσια έκθεση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC). Οι πρωτιές που κατέκτησε η Ελλάδα συνδέονται άμεσα μεταξύ τους καθώς η κατάχρηση αντιβιοτικών που καταγράφεται επί μακρόν στην Ελλάδα έχει δημιουργήσει πολυανθεκτικά μικρόβια που προκαλούν βαρύτατες και συχνά μοιραίες για τη ζωή των ασθενών ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις. «Οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις συνιστούν μεγάλο κίνδυνο για την δημόσια υγεία και απειλή για τους ευρωπαίους ασθενείς», δήλωσε ο διευθυντής του ECDC Δρ

Μαρκ Σπρένγκερ, και κάλεσε τις υγειονομικές αρχές κάθε χώρας «να κάνουν συνετή χρήση αντιβιοτικών». Το ECDC επισημαίνει ότι τουλάχιστον 3,2 εκατ. ασθενείς στη Γηραιά ήπειρο εμφανίζουν κατά τη διάρκεια της νοσηλείας τους σε νοσοκομείο, ιδιωτικό ή δημόσιο, λοίμωξη μετά τη μόλυνσή τους με κάποιο ενδονοσοκομειακό μικρόβιο, με το 19,5% των ασθενών να μολύνεται κατά τη νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Θα φύγουν σε δυο δόσεις…

Σε διαθεσιμότητα 12.556 δημ. υπάλληλοι

• Στην έκτη κατά σειρά σύσκεψη του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με την Τρόικα κλείδωσε η συμφωνία για το φλέγον ζήτημα της διαθεσιμότητας 12.556 δημοσίων υπαλλήλων. Συμφωνήθηκε να τεθούν σε διαθεσιμότητα 12.556 υπάλληλοι σε δύο «κύματα» μέχρι τον Σεπτέμβριο, εκ των οποίων σχεδόν οι μισοί (45,56%) 5.730 εργαζόμενοι προέρχονται από τον χώρο της Αυτοδιοίκησης, 4.150 υπάλληλοι που θα προκύψουν από το πλεονάζον προσωπικό των υπουργείων και 2.676 εκπαιδευτικοί. Σύμφωνα με το «Έθνος», οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας για 8 μήνες αντί για 12 που ίσχυε μέχρι σήμερα. Αυτό συνεπάγεται με το ότι θα λαμβάνουν το 75% των αποδοχών τους και θα αξιολογηθούν προκειμένου να τοποθετηθούν σε άλλες θέσεις που υπάρχει ανάγκη ανθρώπινου δυναμικού.

Ποιοι φεύγουν και πότε… Τον Ιούλιο 1.976 εκπαιδευτικοί 2.234 σχολικοί φύλακες 50 υπάλληλοι Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης Τον Σεπτέμβριο 700 εκπαιδευτικοί 3.496 δημοτικοί αστυνομικοί 550 υπάλληλοι του Υπουργείου Υγείας 1.000 υπάλληλοι του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας 2.000 υπάλληλοι του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη 550 υπάλληλοι από άλλα υπουργεία

Ένταση από τις νέες αποκαλύψεις στη δίκη

Μεθόδευσε αναθέσεις για τα υποβρύχια ο Άκης

• Ένταση επικράτησε και χθες στη δίκη του πρώην υπουργού, Άκη Τσοχατζόπουλου όταν η Πολιτική Αγωγή υποστήριξε ότι από έγγραφα προκύπτει «μεθόδευση» του πρώην υπουργού Άμυνας προκειμένου να επιλεγεί για την κατασκευή των υποβρυχίων η γερμανική εταιρεία HDW. Οι συνήγοροι του Δημοσίου υπο-

στήριξαν ότι υπήρξε «πολύ συγκεκριμένη μεθόδευση» από τον κατηγορούμενο πρώην υπουργό, ώστε «να πάμε με νομότυπους τρόπους στην υπογραφή των συμβάσεων», προκαλώντας την αντίδραση τόσο του κ. Τσοχατζόπουλου όσο και του συγκατηγορούμενού του πρώην διευθυντή εξοπλισμών Γιάννη Σμπώκου.

AΘΛ HTIKA Στους Βαλκανικούς Εφήβων - Νεανίδων

ΔΙΑΚΡΙΘΗΚΕ Η ΛΙΤΣΕΝΗ • Δεύτερη κατετάγη η αθλήτρια του ΑΓΣΙ Μαρία - Ριγκέλτα Λιτσένη στους Βαλκανικούς Αγώνες Στίβου Εφήβων - Νεανίδων που έγιναν το Σαββατοκύριακο στην πόλη Ντενισλί της Τουρκίας. Η αθλήτρια του ΑΓΣΙ πήρε μέρος στα 400 μέτρα με εμπόδια και πέτυχε χρόνο 64.00.

Η Λιτσένη ήταν και μέλος της σκυταλοδρομίας 4Χ400 που πήρε αργυρό μετάλλιο (Παναγοπούλου, Γιαννοπούλου, Λιτσένη, Μουρτά) με χρόνο 3.55.96. Αντίθετα ο Μπεκιαρίδης της ΕΚΑ Δωδώνης που εκπροσώπησε την Ελληνική ομάδα στα 110 μέτρα με εμπόδια ακυρώθηκε.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ SUPER LEAGUE • Μετά τις γραπτές εξετάσεις στο σεμινάριο της Καρδίτσας οι επιτυχόντες διαιτητές της Super League είναι οι εξής: Χ. Καλογερόπουλος, Σ. Μάνταλος, Α. Παππάς, Σ. Τριτσώνης (Αθηνών), Δ. Στυλιάρας (Αιτωλ/νίας), Κ. Ιωαννίδης (Αργολίδας), Ι. Δελφάκης (Αρκαδίας), Δ. Θάνος (Γρεβενών), Γ. Κύζας (Δράμας), Α. Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου), Μ. Λαμπρόπουλος (Ηλείας), Χ. Μήτσιος (Ηπείρου), Μ. Κουκουλάκης (Ηρακλείου), Γ. Κομίνης (Θεσπρωτίας), Α. Κάκος (Κέρκυρας), Γ. Δασκαλόπουλος (Κορινθίας), Α. Αμπάρκιολης, Π. Ζαχαριάδης, Γ. Λιακούδης (Μακεδονίας), Η. Σπάθας (Πειραιά), Γ. Ντίτσος (Πρέβεζας), Μ. Βοσκάκης (Ρεθύμνου), Α. Αρετόπουλος (Τρικάλων), Α. Δημητρόπουλος (Φθιώτιδας), Α. Γιάχος (Χίου).

Αναμένεται η κατάθεσή του στη Βουλή

Έτοιμο το νέο σχέδιο νόμου για τα αυθαίρετα

• Μέσα στις επόμενες ημέρες, ενδεχομένως και στα μέσα της εβδομάδας, πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή το νέο σχέδιο νόμου για την αυθαίρετη δόμηση. Όπως όλα δείχνουν, το σχέδιο θα έχει υποστεί ορισμένες βελτιώσεις, προκειμένου να ευθυγραμμιστεί «όσο γίνεται περισσότερο» με την πολυαναμενόμενη απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας. Σύμφωνα με την «Καθημερινή», η σημαντικότερη από αυτές τις αλλαγές θα είναι η διαφορετική αντιμετώπιση των «εντός» και «εκτός» σχεδίου αυθαιρέτων που υπάγονται στην κατηγορία των εξ ολοκλήρου αυθαιρέτων. Το πολυαναμενόμενο νέο πλαίσιο θα έρθει να αντικαταστήσει τον ν. 4014/11, ο οποίος κατά τα φαινόμενα έχει κριθεί αντισυνταγματικός από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, οι σημαντικότερες αλλαγές είναι δύο: 1. Στο αρχικό σχέδιο νόμου, διευκολυνόταν η νομιμοποίηση των αυθαιρέτων που ανεγέρθηκαν πριν από τις 9/6/1975. Τα αυθαίρετα αυτά προτεινόταν να εξαιρούνται ορι-

στικά της κατεδάφισης με την καταβολή εφάπαξ 500 ευρώ, χωρίς στα απαιτούμενα δικαιολογητικά να συμπεριλαμβάνονται σχέδια. Όπως φαίνεται το υπουργείο θα

εντάξει σε αυτή την κατηγορία μόνο τις κατοικίες, ενώ για τα υπόλοιπα κτίρια θα ισχύσει ό,τι για τα κτίρια προ του 1983 (έκπτωση 20%). 2. Στο αρχικό σχέδιο νόμου τα αυθαίρετα χωρίζονταν σε τρεις κατηγορίες: τις μικρές παραβάσεις (που προτείνεται να εξαιρούνται οριστικά από την κατεδάφιση με την καταβολή 500 ευρώ), τις μεσαίες παραβάσεις, δηλαδή αυθαίρετες κατασκευές ή αλλαγές χρήσης που δεν υπερβαίνουν περισσότερο από 40% τον συντελεστή δόμησης και την κάλυψη. Και τις μεγάλες αυθαιρεσίες (υπέρβαση πλέον του 40% του συντελεστή δόμησης και της κάλυψης σε κτίρια με άδεια, ή κτίρια χωρίς οικοδομική άδεια).

Στατιστικά στοιχεία ανακοίνωσε το Υπ. Παιδείας:

Πως έγραψαν οι υποψήφιοι στα Ειδικά Μαθήματα

• Στατιστικά στοιχεία για τις επιδόσεις των υποψηφίων στα Ειδικά Μαθήματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων δημοσιοποίησε χθες το υπουργείο Παιδείας. Φέτος, τα γραπτά που βαθμολογήθηκαν ανέρχονται σε 19.002, ενώ το 2012 ήταν 20.258 (μείωση κατά 1256 γραπτά). Σχετικά με τις κατανομές των βαθμολογιών ανά Ειδικό Μάθημα το υπουργείο ανακοίνωσε τα ακόλουθα: Στο ελεύθερο σχέδιο αυξήθηκε φέτος το ποσοστό των υποψηφίων που πέτυχαν από 15 και πάνω (42,18% το 2013 από 37,71% το 2012). Στο γραμμικό σχέδιο μειώθηκαν οι υποψήφιοι που πέτυχαν από 15 και πάνω, φθάνοντας το 43,59% το 2013 από 52,84% που ήταν το 2012. Στα Αγγλικά αυξήθηκε αισθητά φέτος το ποσοστό όσων πέτυχαν από 15 έως 20 σε 31,04% σε σχέση με 10,44% που ήταν πέρυσι.

Στα Γαλλικά μειώθηκε το ποσοστό όσων πέτυχαν από 15 έως 20 για το 2013 (10,55%) ενώ για το 2012 ήταν 14,23%. Στα Γερμανικά υπάρχει αύξηση του ποσοστού στην ίδια κλιμάκωση (15 - 20), δηλαδή 34,01% για το 2013 από 25,38% για το 2012. Στα Ιταλικά παρατηρείται φέτος μικρή μείωση των αντίστοιχων ποσοστών: 61,01% για το 2013 από 64,59% για το 2012, στην κλίμακα 15-20. Στα Ισπανικά σημειώνεται πτώση ποσοστού σε 54,48% για το 2013 από 66,66% για το 2012 στην ίδια κλίμακα. Στην Αρμονία σημειώνεται σημαντική αύξηση ποσοστού σε 21,30% για το 2013 από 9,02% για το 2012 στην κλίμακα 15-20. Στον Έλεγχο Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων σημειώνεται επίσης μικρή άνοδος ποσοστού σε 29,38% για το 2013 από 28,11% για το 2012, στην ίδια κλίμακα.

Από το αστυνοµικό δελτίο Έπεσε στο… δόκανο των Αρχών

Συλλογή από κλεμμένα Ι.Χ. έκανε νεαρός στο Πετσάλι Ιωαννίνων! • Σε… εκθεσιακό χώρο για κλεμμένα οχήματα είχε μετατρέψει την αυλή του σπιτιού του στο Πετσάλι Ιωαννίνων, ένας 22χρονος Έλληνας και η «συλλογή» του που αριθμούσε δύο Ι.Χ. και μια «γουρούνα» βρισκόταν σε δημόσια θέα! Τα στοιχεία που ερευνούσαν οι αστυνομικοί για τις κλοπές οδήγησαν στα ίχνη του νεαρού, ο οποίος τελικά συνελήφθη στην αυλή του σπιτιού του, όχι όμως για τα αυτοκίνητα αλλά για ένα κυνηγετικό όπλο που κατείχε παράνομα και βρέθηκε μέσα σε ένα από αυτά με αλλοιωμένο τον αριθμό σειράς και δύο φυσίγγια! Το όπλο εστάλη για βαλλιστική εξέταση, ώστε να εξακριβωθεί αν και πού έχει χρησιμοποιηθεί. Οι αστυνομικοί παρέδωσαν στους ιδιοκτήτες τους τη «γουρούνα» που είχε κλαπεί από τη Μεταμόρφωση Ιωαννίνων κάποια στιγμή από τον περασμένο Νοέμβριο ως

την έναρξη της θερινής περιόδου και τα δύο Ι.Χ., ένα από τα οποία έφερε πινακίδες που ανήκουν σε άλλο όχημα. Και τα δύο είχαν κλαπεί στις 8 και 19 Φεβρουαρίου 2012 από την Ελεούσα Ιωαννίνων.

Ένας νεκρός από τροχαίο στο Καναλάκι Πρέβεζας • Τραγικό θάνατο σε τροχαίο βρήκε ένας 66χρονος άνδρας στο Καναλάκι της Πρέβεζας, το βράδυ της Κυριακής. Το θύμα επέβαινε σε μοτοσικλέτα η οποία συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε μια 51χρονη γυναίκα, με αποτέλεσμα ο οδηγός του δικύκλου να τραυματιστεί θανάσιμα. Προανάκριση για το ατύχημα διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Καναλακίου.

Οι κάμερες της τράπεζας βοήθησαν στον εντοπισμό της… πορτοφολούς • Το πορτοφόλι πελάτισσας τράπεζας που περιείχε 1.340 ευρώ και διάφορα προσωπικά έγγραφα, είχε αφαιρέσει μια 56χρονη γυναίκα στην Πρέβεζα, όμως τελικά η Αστυνομία την εντόπισε και την συνέλαβε. Στον εντοπισμό της δράστιδας βοήθησε το υλικό που είχε καταγραφεί στο κλειστό κύκλωμα βίντεο της τράπεζας και εκείνη ομολόγησε την πράξη της. Το πορτοφόλι μαζί με τα χρήματα επιστράφηκαν στην ιδιοκτήτριά τους.

Τον… τσάκωσαν για κλοπή χαλκού και εργαλείων • Ένας 53χρονος άνδρας ήταν ο δράστης της κλοπής καλωδίων χαλκού βάρους 800 κιλών και εργαλείων από εργοστάσιο στην περιοχή της Κορύτιανης Θεσπρωτίας, όπως αποκάλυψε η αστυνομική έρευνα. Ο δράστης προσήχθη στην Ασφάλεια Ηγουμενίτσας και ομολόγησε την πράξη του. Μάλιστα, είχε πουλήσει τα κλοπιμαία σε επιχείρηση στο χωριό Καριώτη. Μετά από έλεγχο βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος των κλαπέντων αντικειμένων.

Έμπαιναν σε σπίτια και άρπαζαν χρήματα • Κλοπές σε σπίτια της Ασφάκας και των Νεγάδων είχαν διαπράξει δύο νεαροί, 21 και 27 ετών, οι οποίοι και συνελήφθησαν. Οι δύο δράστες αφαίρεσαν αρχικά μικρό χρηματικό ποσό από σπίτι στην Ασφάκα και στη συνέχεια μπήκαν σε άλλο σπίτι, αυτή τη φορά στους Νεγάδες, όπου όμως έγιναν αντιληπτοί από την ιδιοκτήτρια τη στιγμή που έψαχναν την τσάντα της και τράπηκαν σε φυγή. Εντοπίστηκαν λίγο αργότερα έχοντας πάνω τους τα λεφτά που είχαν κλέψει.

Συνελήφθη Πακιστανός που… χρωστούσε 24 μήνες • Ένας 47χρονος Πακιστανός συνελήφθη στο Καλογερικό της Άρτας, επειδή σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Πλημ/κείου Αθηνών, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 24 μηνών, για παραβάσεις του νόμου «περί αλλοδαπών».

ΟΙ «ΣΗΜΑΙΕΣ» ΣΤΟΝ ΙΣΤΟ ΤΟΥΣ... Με τον ΑΡΗ ΛΕΚΚΟ • Οι Βασίλης Σπανούλης και Δημήτρης Διαμαντίδης αποτελούν, χωρίς αμφιβολία, δύο απ’ τα σημαντικότερα σύγχρονα «σύμβολα» του Ελληνικού αλλά και Ευρωπαϊκού μπάσκετ. Έχουν οδηγήσει Ολυμπιακό και ΠΑΟ σε αρκετούς τίτλους και διακρίσεις ενώ σε προσωπικό επίπεδο έχουν κερδίσει την καταξίωση και την καθολική αναγνώριση των φίλων της «πορτοκαλί θεάς». Τόσο οι αγωνιστικές ικανότητες όσο και το ηγετικό «προφίλ» που τους χαρακτηρίζει, είναι στοιχεία που δύσκολα συναντάει κάποιος σε Έλληνες αθλητές. Οικογενειάρχες, μακριά από «κουτσομπολιά», έξαλλα... lifestyle, «παρασκηνιακές» διαδρομές και αλαζονικές τάσεις, Σπανούλης και Διαμαντίδης δεν έχουν αναχθεί τυχαία σε ιδανικά «πρότυπα» των παιδιών που ασχολούνται με το μπάσκετ. Απ’ τον καιρό που ακόμα ήταν συμπαίκτες στο «τριφύλλι» υπήρχε αμοιβαία εκτίμηση, χωρίς ποτέ να μπουν σε «κόντρες» και έριδες για το ποιος είναι καλύτερος. Παρ’ ότι πολλοί έχουν προσπαθήσει κατά καιρούς να τους συγκρίνουν για να βγάλουν το «πόρισμα», οι δύο παίκτες απέχουν επιδεικτικά από... καλοθετητές που τους θέλουν να βρίσκονται σε μόνιμη αντιπαράθεση. Οι «ιστορίες» ότι ο Σπανούλης έφυγε απ’ τον ΠΑΟ λόγω της φανερής προτίμησης

του Ομπράντοβιτς στον Διαμαντίδη, ή ότι ο τελευταίος αποχώρησε απ’ την Εθνική ομάδα μη δεχόμενος «δεύτερο» ρόλο πίσω απ’ τον Λαρισαίο γκαρντ μετά από εισήγηση του τότε ομοσπονδιακού τεχνικού Παναγιώτη Γιαννάκη, συντηρούνται χρόνια τώρα από... μυθομανείς που αρέκσονται στη δημιουργία... ευφά-

νταστων σεναρίων με σκοπό τις εντυπώσεις. Μετά την κατάκτηση της Ευρωλίγκας απ’ τον Ολυμπιακό στο Λονδίνο, ο Διαμαντίδης «υποκλίθηκε» στον Σπανούλη για τα επιτεύγματά του στον τελικό με την Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ κι ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων» ανταπέδωσε τις φιλοφρονήσεις. Οι προσωπικοί τίτλοι άλλωστε που έχουν κερδίσει οι δύο τεράστιοι παίκτες, μιλούν από μόνοι τους και θεωρούμε τουλάχιστον «άτοπο» να μπαίνουν στη «ζυγαριά» για την εξυπηρέτηση «καφενειακών» συζητήσεων. Τις τελευταίες εβδομάδες για τους δύο μπασκετμπολίστες στήθηκε «χορός» εκατομμυρίων ευρώ από Ευρωπαϊκούς συλλό-

γους που ήθελαν να τους εντάξουν στο δυναμικό τους. Μπαρτσελόνα, Γαλατασαράι, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ρεάλ Μ., Φενέρμπαχτσέ έστρωσαν «κόκκινα χαλιά», όμως έφαγαν «θορυβωδώς» τα... μούτρα τους... Οι αφοί Αγγελόπουλοι και ο Δ. Γιαννακόπουλος έκαναν τα πάντα για να διατηρήσουν τις «σημαίες» στον ιστό τους και τα κατάφεραν. Για τρία συν ένα χρόνια υπέγραψε ο Σπανούλης στους πρωταθλητές Ευρώπης ενώ για δύο χρόνια θα συνεχίσει ακόμα ο Διαμαντίδης στους πρωταθλητές Ελλάδας. Σίγουρα οι οικονομικές τους απολαβές θα είναι «μυθικές» για τα δεδομένα της χώρας μας, όμως τα χρήματα που απέρριψαν απ’ τις προσφορές των υπόλοιπων «μνηστήρων» κυριολεκτικά προκαλούν «ζαλάδα»... Ειδικά η ΤΣΣΚΑ Μ., έδινε (μαζί με τα μπόνους) κοντά στα... 4 εκ. ευρώ τον χρόνο στον Σπανούλη, όμως το «νιέτ» προκάλεσε «θλίψη» περιμετρικά της «Κόκκινης Πλατείας»... Έτσι η απαίτηση των εκατομμυρίων φίλων Ολυμπιακού και ΠΑΟ για παραμονή των δύο «σταρ» πραγματοποιήθηκε και πλέον οι «αιώνιοι» αντίπαλοι συνεχίζουν την ενίσχυσή τους για τη νέα χρονιά. Με τα δεδομένα που διαμορφώνονται, «κόκκινοι» και «πράσινοι» ξεκινάνε από θέση «φαβορί» για συμμετοχή στο «Φάιναλ Φορ» του 2014 που θα διεξαχθεί στο Μιλάνο. Εκεί ο «εξάστερος» ΠΑΟ θα ψάξει το έβδομο τρόπαιο, ενώ ο δις κάτοχος Ολυμπιακός θα πάει για το «three - peat»...

09 07 2013  
09 07 2013  

newspapers,articles

Advertisement