Page 1

Iδιοκτησία: Ι. & Ε. KOYTΣOΛIONTOΥ Ο.Ε. Γραφεία: Φ. Tζαβέλλα 11 - IΩANNINA 453 33

G

G

Έτος 55ο - Aρ. φύλλου 15.777

G

Tιμή 0,60 €

Tηλ. Kέντρο 26510 25.677, 33.791 - Fax: 26510 30.350

G

G

Σάββατο - Κυριακή 5 - 6 Μαΐου 2012

http://www.proinoslogos.gr

G

email:info@proinoslogos.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Η προεκλογική αυλαία έπεσε, η ώρα της κάλπης φθάνει…

ΨΗΦΟΣΜΕΣΤΟΧΟΤΗΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ!

 Έκδηλη η αγωνία και ο προβληματισμός στην Ήπειρο, αφού το

διακύβευμα της αυριανής κρίσιμης μάχης θα είναι καθοριστικό…

Q Στο «παρά ένα» μεγαλώνει η συσπείρωση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ • Έπεσε χθες, με τον πλέον ασυνήθιστα αθόρυβο τρόπο και στην Ήπειρο, η αυλαία της προεκλογικής περιόδου και όλοι τώρα έχουν στραμμένη την προσοχή τους στην αυριανή κρίσιμη μάχη της κάλπης. Το διακύβευμα αυτών των εκλο-

• Την ώρα που η αγορά και στην Ήπειρο κυριολεκτικά έχει στεγνώσει, αφού τα επώδυνα μέτρα έχουν μειώσει την κίνηση και έχουν εξαφανίσει τη ρευστότητα, η Ελλάδα κάνει το… θαύμα της και πάλι! Όπως φαίνεται από έκ-

ΜΙΧ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΠΟΥ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΝΑ σελ. 8

Στέρησαν από την αγορά κονδύλια 4 δισ. ευρώ!

° Η ΕΣΕΕ επιβεβαιώνει και σχολιάζει το γεγονός…

PEΠOPTAZ γών είναι πολύ μεγάλο, για την χώρα και τους πολίτες της, αφού η 7η Μαΐου θα πρέπει να βρει την Ελλάδα με ισχυρή Κυβέρνηση, έτοιμη να παλέψει για να βγάλει τη χώρα και τους Έλληνες από την κρίση.

Από Κυβερνητική ολιγωρία…

Ρ Ε Π Ο Ρ Τ Α Ζ Από τις αυριανές εκλογές είναι ανάγκη να σχηματιστεί μια Κυβέρνηση φιλοευρωπαϊκή, που θα πει «ΝΑΙ» στο ευρώ και στην Ε.Ε. και θα είναι σε θέση να μας οδηγήσει αργά ίσως, αλλά σταθερά στην έξοδο από την κρίση. Αυτό που έγινε αντιληπτό, ειδικά τις τελευταίες ημέρες, είναι ότι ο πολύς κόσμος βάζει στην άκρη την οργή και το θυμό που νιώθει, κυρίως για την καταστροφική διετία του ΠΑΣΟΚ, χωρίς βέβαια να αφήνει στο

Χθες βράδυ στην εκδήλωση της Ν.Δ. Ιωαννίνων τονίστηκε:

Ερχόμαστε να ενώσουμε και όχι να διχάσουμε ΦΩTO «Π.Λ.»

απυρόβλητο ολόκληρο το πολιτικό σύστημα. Οι Ηπειρώτες άκουσαν έως χθες δυο και τρεις ¯ 15η σελ.

θεση του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου, λόγω της γραφειοκρατίας, που ζει και βασιλεύει στη χώρα μας, η αγορά δεν έχει αξιοποιήσει δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ τα τελευταία χρόνια! Οι ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν κατορθώνουν να απορροφήσουν τη χρηματοδότηση από τα διαρθρωτικά ταμεία της Ε.Ε., που προορίζεται για αυτές,

Ο Κ. Τασούλας τονίζει σε συνέντευξή του:

Η χώρα θα σταθεί και πάλι όρθια μόνο με ισχυρή Κυβέρνηση της Ν.Δ.

• «Η χώρα πρέπει να σταθεί και πάλι όρθια. Και μόνο μια δυνατή κυβέρνηση μπορεί να το πετύχει. Ο λαός μας έχει το λόγο». Μ’ αυτά τα λόγια κλείνει την πολυσήμαντη συνέντευξή του στην εφημερίδα «Άποψη» (που κυκλοφορεί σήμερα, Σάββατο) ο Γιαννιώτης υποψ. βουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Τασούλας, ο οποίος με ιδιαίτερη έμφαση τονίζει ότι το κόμμα του πάνω απ’ όλα βάζει την Ελλάδα!

Η συνέντευξη • Να πώς απαντά ο ΓΕΝ. Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. στα σχετικά ερωτήματα που του ετέθησαν: -Κύριε Τασούλα τι προσδοκά-

τε από αυτές τις εκλογές; -Αυτές οι εκλογές είναι οι κρισιμότερες που γίνονται στην Ελλάδα μεταπολεμικά! Βεβαίως η λέξη «κρίσιμος» έχει πολυφορεθεί ¯ 14η σελ.

Για Πρόεδρο της Αλβανίας Πλήθος κόσμου άκουσε με προσοχή τις τοποθετήσεις όλων των υποψηφίων βουλευτών • Με το αισιόδοξο σύνθημα ότι τελικά «η Ελλάδα θα τα καταφέρει», πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ με μεγάλη επιτυχία, η κεντρική πολιτική εκδήλωση της Ν.Δ. Ιωαννίνων, εν όψει της αυριανής πολύ κρίσιμης αναμέτρησης. Σε μια κατάμεστη αίθουσα στο ξενοδοχείο Grand Serai Xenia,

πλήθος φίλων, μελών της Ν.Δ., καθώς και απλοί πολίτες, άκουσαν τις θέσεις της παράταξης και του κάθε υποψηφίου βουλευτή ξεχωριστά. Η Ν.Δ. στα Γιάννινα κατεβαίνει δυναμικά στις αυριανές εκλογές, με μοναδικό στόχο την διασφάλιση ενός μέλλοντος, ¯ 15η σελ.

ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ

Ο λαός να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων! Γράφει ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΡΑΤΖΙΟΣ

G Η Ελλάδα οδεύει προς την κρισιμότερη εκλογική αναμέτρηση των τελευταίων δεκαετιών και μέγα μέρος των πολιτικών διεργασιών διεξάγεται σαν να μην άλλαξε τίποτε την τελευταία διετία. Η εικόνα βουλευτών, κυρίως του ΠΑΣΟΚ, να διαγκωνίζονται μέχρι την τελευταία στιγμή της λειτουργίας του Κοινοβουλίου για την προάσπιση των οικονομικών προνομίων των κοινοβουλευτικών κομμάτων και την προώθηση τροπολογιών υπονομευτικών των μεταρρυθμίσεων και εξυπηρετικών της πελατοκρατίας, είναι τουλάχιστον αποκαρδιωτική και ενδεικτική της αποστάσεως που τους χωρίζει από την κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα. Τα περισσότερα κόμμα πλειοδοτούν στη δαιμονο¯ 14η σελ.

Το ΚΕΑΔ στηρίζει Φ. Νάνο αν και είναι υπέρ των «Τσάμηδων»!

° Εγκαλούν τον Β. Ντούλε οι Βορειοηπειρώτες

• Οι «Τσάμηδες» και οι Έλληνες της Αλβανίας στηρίζουν το ίδιο πρόσωπο για πρόεδρο της Δημοκρατίας στη γειτονική χώρα. Τον πρώην πρωθυπουργό Φάτος Νάνο, ο οποίος θέλει να γυρίσουν οι Τσάμηδες στη Θεσπρωτία! Ο πρόεδρος του «Τσάμικου»

κόμματος Σπετίμ Ίντριζι ανέφερε ότι «επιθυμεί την εκλογή του στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, γιατί είναι συναινετικό πρόσωπο με σαφές πολιτικό προφίλ». Την ίδια στιγμή ο Βαγγ. Ντούλες, πρόεδρος του ΚΕΑΔ, εξέφρασε τη στήριξή του ¯ 15η σελ.

ΑΘΛΗΤΙΚOΣ «Π.Λ.» Παρά τη χθεσινή συνάντηση

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ «ΠΑΖΛ» ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΓΕΛΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ

Γράφει ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΕΚΚΟΣ • Τίποτα οριστικό δεν προέκυψε μετά και τη χθεσινή συνάντηση του Γιώργου Χρηστοβασίλη με τον Άγγελο Αναστασιάδη για την ανανέωση της συνεργασίας στον ΠΑΣ Γιάννινα. Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν νωρίς το απόγευμα είχαν ακόμα μία «κουβέντα» για όλα τα ζητήματα που απασχολούν την ΠΑΕ, όμως η επίσημη ανακοίνωση ¯ 15η σελ.

Θα ήταν λιγότερα τα λουκέτα και στην Ήπειρο εάν η αγορά δεν έχανε τα 4 δισ. ευρώ από την Ευρώπη. χάνοντας έτσι πολύτιμα κονδύλια, τα οποία θα μπορούσαν, ειδικά αυτές τις δύσκολες ώρες, να τις… κρατήσουν στη ζωή. «Αναγκαζόμαστε να κάνουμε περικοπές, να απολύσουμε κόσμο, ακόμη και να κλείνουμε τα μαγαζιά μας, επειδή δεν υπάρχουν λεφτά. Όμως, απ’ ότι φαίνεται, ενώ υπάρχουν κάποια χρήμα- ¯ 15η σελ.

Σήμερα (8 μ.μ.) στο ΕΑΝΚΙ

Ανοίγει τις πύλες της η Πανηπειρωτική Έκθεση ® στη σελιδα

2

Ελέγχουν κάθε πληροφορία για να λύσουν το μυστήριο

Ανθρωποκυνηγητό της ΕΛ.ΑΣ. για τους δολοφόνους της 67χρονης Κηδεύτηκε χθες η άτυχη Καίτη Δούβλη…

• Συγκλονισμένη συνεχίζει να είναι η κοινωνία των Ιωαννίνων και της Ηπείρου γενικότερα από τη στυγερή δολοφονία της 67χρονης

Ένοπλη ληστεία χθες στην Εθνική Τράπεζα του Πανεπ. Ιωαννίνων • Στη σελίδα 16

Καίτης Δούβλη, το βράδυ της Τετάρτης, στο διαμέρισμά της στο κέντρο των Ιωαννίνων, κοντά στην πλατεία Πάργης. Η Αστυνομία ελέγχει κάθε πληροφορία που έχει για να λύσει το μυστήριο και «χτενίζει» την περιοχή, προσπαθώντας να βρει την ταυτότητα των δραστών. Πάντως, έως και χθες το βράδυ, η ΕΛ.ΑΣ. τηρούσε σιγήν ιχθύος και δεν είχε επιβεβαιώσει την πληροφορία, ότι ένας εκ ¯ 15η σελ.


Σελ. 2η

 Eκδηλώσεις Γεγονότα

Απόψε (ώρα 8 μ.μ.) στο ΕΑΝΚΙ

Ανοίγει τις «πύλες» της η Πανηπειρωτική Έκθεση • Απόψε ώρα 8 ανοίγει τις πύλες της η Πανελλήνια Γενική Έκθεση «Πανηπειρωτική 2012».

Η Έκθεση που έγινε πλέον θεσμός για τα Γιάννινα, συγκεντρώνοντας μεγάλο ενδιαφέρον εκθετών και επισκεπτών, διεξάγεται

όπως κάθε χρόνο στο ποδοσφαιρικό γήπεδο του ΕΑΝΚΙ της Λιμνοπούλας που έχει μετατραπεί σε εκθεσιακό κέντρο. Τα εγκαίνια θα γίνουν από τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, ενώ η Έκθεση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου, του Δήμου Ιωαννιτών και του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων και θα διαρκέσει μέχρι την άλλη Κυριακή. Αύριο, το ερχόμενο Σάββατο και την Κυριακή 13 Μαΐου, θα είναι ανοικτή πρωί (10.00-2.00) και απόγευμα (5.00-10.30), ενώ τις άλλες ημέρες μόνο το απόγευμα (5.00- 10.30).

Από 11-13 Μαΐου στο Συνεδριακό Κέντρο «Κάρολος Παπούλιας»

Συνέδριο για την έρευνα στην παιδική ηλικία • Επίκαιρα και κρίσιμα ζητήματα που αφορούν στην έρευνα της παιδικής ηλικίας πρόκειται να αναπτυχθούν στο 3ο Διεθνές Συνέδριο Προσχολικής Ηλικίας που θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα από τις 11 έως και τις 13 Μαΐου. Το Διεθνές Συνέδριο οργανώνουν το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ο Τομέας Παιδαγωγικής του Τμήματος Βρεφονηποκομίας του ΤΕΙ Ηπείρου σε συνεργασία με το Forschungszentrum 'Kindheiten Gesellschaften' Der Bergischen Universität Wuppertal, το Graduierteν Κolleg 'Kindheiten Im Spannungsfeld Der Moderne' Hans-Böckler-Stiftung, Universitäten Wuppertal Und Kassel και το επιστημονικό περιοδικό Παιδαγωγική Θεωρία και Πράξη. Οι εργασίες του συνεδρίου θα φιλοξενηθούν στο Συνεδριακό Κέντρο «Κάρολος Παπούλιας». Η

επίσημη έναρξη του συνεδρίου είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή 11 Μαΐου και ώρα 6 το απόγευμα. Το συνέδριο απευθύνεται σε βρεφονηπιοκόμους δημόσιων και ιδιωτικών παιδικών σταθμών, νηπιαγωγούς, εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ειδικούς παιδαγωγούς, πανεπιστημιακούς και σε οποιονδήποτε έχει επιστημονικό ενδιαφέρον για την έρευνα στην παιδική ηλικία. • Ολόκληρο το πρόγραμμα του συνεδρίου δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα www.pedagogy.gr.

Αναβάλλεται η µουσική εκδήλωση της ΕΗΜ

• Η προγραμματισμένη για σήμερα μουσική εκδήλωση στο Μέγαρο της ΕΗΜ αναβάλλεται για το άλλο Σάββατο 12 Μαΐου και ώρα 8.30 μ.μ., στον ίδιο χώρο.

Επεισόδιο με 34χρονο Γιαννιώτη στον ΟΚΑΝΑ Πρέβεζας! • Επεισόδιο σημειώθηκε χθες το πρωί στο ΟΚΑΝΑ Πρέβεζας που οδήγησε στην σύλληψη ενός 34χρονου από τα Γιάννινα. Σύμφωνα με πληροφορίες του pamepreveza.gr ο 34χρονος σε εκτός εαυτού κατάσταση διαπληκτίστηκε με τους γιατρούς, οι οποίοι προσπάθησαν να τον συνετίσουν και στην συνέχεια άρχισε να πετά πέτρες προς το κτίριο. Ειδοποιήθηκε η αστυνομία και άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ έφτασαν στο σημείο όπου μετά από κυνηγητό κα-

τάφεραν να συλλάβουν τον 34χρονο ο οποίος όταν τους είδε άρχισε να τρέχει. Στην συνέχεια και έπειτα από έλεγχο βρέθηκαν στην κατοχή του 2 πλαστές συνταγές καθώς και 18 ναρκωτικά χάπια χωρίς ιατρική συνταγή. Σύμφωνα με το pamepreveza.gr ο 34χρονος πωλούσε τα χάπια σε άτομα μέσα αλλά και έξω από τον ΟΚΑΝΑ. Στην κατοχή του επίσης βρέθηκε το ποσό των 300 ευρώ το οποίο κατασχέθηκε προερχόμενο από αγοραπωλησία ναρκωτικών.

Από την καθηγήτρια Claudia Sode

Διάλεξη στο Πανεπιστήμιο για τις βυζαντινές σφραγίδες • Η καθηγήτρια Βυζαντινολογίας του Πανεπιστημίου της Κολωνίας Claudia Sode έρχεται στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων προκειμένου να δώσει διάλεξη στα ελληνικά με τίτλο «Σφραγίδες και βυζαντινή ταυτότητα». Η ομιλία της, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών ανταλλαγών Erasmus, θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη, 8 Μαΐου και ώρα 7.30 μ.μ. στο αμφιθέατρο της Πανεπιστημιακής Βιβλιοθήκης (1ος όροφος). Την καθηγήτρια Sode θα παρουσιάσει ο επίκ. καθηγητής Βυζα-

ΠPΩΪNOΣ ΛOΓOΣ

Σάββατο - Κυριακή 5 - 6 Μαΐου 2012

KAI AΛΛA ΠOY ENΔIAΦEPOYN

 Eκδηλώσεις Γεγονότα

ΣΤ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ (υποψ. βουλευτής Ν.Δ.):

Ισχυρή εντολή στη Ν.Δ. για σταθερή και υπεύθυνη Κυβέρνηση • Ολοκλήρωσε χθες τις περιοδείες του στο Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. Στ. Καλογιάννης. «Η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη υπεύθυνη πολιτική δύναμη για να οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την κρίση», δήλωσε από το Πέραμα ο κ. Καλογιάννης και κάλεσε τους πολίτες να της δώσουν, με την ψήφο τους, ισχυρή εντολή ώστε η χώρα να αποκτήσει σταθερή και υπεύθυνη Κυβέρνηση. Ο υποψ. βουλευτής της Ν.Δ. επισκέφθηκε ακόμη την Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου, όπου συζήτησε με τη διοίκηση και τους εργαζομένους για το μέλλον της βιομηχανίας, ενώ περιόδευσε και σε δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Πωγωνίου. Στο Κεφαλόβρυσο και στο Βασιλικό ο κ. Καλογιάννης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στα σημαντικά έργα υποδομής (δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης, βελτίωση του δικτύου οδοποιίας, δημοτικά σφαγεία, διευθέτηση του κεντρικού χειμάρρου εντός του οικισμού) που χρηματοδοτήθηκαν και κατασκευάσθηκαν στην περιοχή, την περίοδο 2004-2009, με χρηματοδότηση από το ΥΠΕΧΩΔΕ. Έκανε λόγο επίσης για τα έργα ανάπλασης των οικισμών που εντάχθηκαν στο ΕΤΕΡΠΣ, τα οποία έχουν υλοποιηθεί από διετίας, αλλά δεν έχουν ακόμα αποπληρωθεί από το αρμόδιο Υπουργείο. Όσον αφορά την προστασία και ανάδειξη της μοναδικής, σε φυσικό πλούτο και πολιτιστική κληρονομιά περιοχής, εκπονήθηκε με χρηματοδότηση από το ΥΠΕΧΩΔΕ Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη για τον Γράμμο, η οποία δυστυχώς εκκρεμεί επί 2½ χρόνια στο Υπουργείο

Περιβάλλοντος. Ο κ. Καλογιάννης τόνισε επίσης ότι σημαντικό εργαλείο για την ανάπτυξη της περιοχής αποτελεί η πρότασή του για τον καθορισμό της παραμεθορίου ζώνης, σε βάθος 20 χλμ περίπου, ως Περιοχή Ειδικών Χωρικών Παρεμβάσεων, μέσω της εκπόνησης μελέτης χωροταξικής αναδιάρθρωσης.

Την Πέµπτη συνεδριάζει το ∆ηµοτικό Συµβούλιο

• Την ερχόμενη Πέμπτη, στις 8 το βράδυ συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων έχοντας 52 θέματα στην Ημερήσια Διάταξή του. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται η σύναψη συμβάσεων για την αποκομιδή των απορριμμάτων στις δημοτικές ενότητες Παμβώτιδας και Μπιζανίου, η έγκριση υποβολής προτάσεων στο πρόγραμμα Εδαφικής Συνεργασίας ΕλλάδαΙταλία 2007-2013. Επίσης θα συζητηθεί η ίδρυση και λειτουργία Υπνωτηρίου Αστέγων, Δημοτικού Λαχανόκηπου και Γραφείου Διαμεσολάβησης.

Εμπρησμό δείχνουν οι πρώτες εκτιμήσεις

Πήγαν να κάψουν το δάσος Παραμυθιάς!

• Σε απόπειρα εμπρησμού αποδίδεται η φωτιά που ξέσπασε σε δασική περιοχή της κατασκήνωσης της Παραμυθιάς. Η φωτιά που τέθηκε νωρίς υπό έλεγχο και κατασβέστηκε, πρόλαβε να κάψει 1,5 στρέμμα δασικής έκτασης κυρίως πεύκα και θάμνους. Σύμφωνα με ενημέρωση από τον προϊστάμενο της πυροσβεστικής υπηρεσίας Παραμυθιάς κ. Μπέλλο Ευάγγελο, στην επιχείρηση κατάσβεσης έλαβαν μέρος

5 οχήματα με 10 άντρες του τοπικού κλιμακίου. Αξίζει να σημειωθεί πως στην ιδία περιοχή ξανά σημειώθηκε πυρκαγιά μόλις πριν από λίγες εβδομάδες, όπως έγραψε το paramythia- online. Αν μια φωτιά στο συγκεκριμένο σημείο ξεφύγει του έλεγχου, τότε κινδυνεύει ολόκληρη η πόλη καθώς η οργιώδη βλάστηση του περιαστικού δάσους της Παραμυθιάς εκτείνεται μέχρι την Χρυσαυγή.

Προφυλακίστηκαν οι ιερόδουλες που βρέθηκαν θετικές στον ιό του AIDS • Προφυλακίστηκαν μετά την απολογία τους, σε διαφορετικούς ανακριτές, οι συνολικά 16 ιερόδουλες που βρέθηκαν θετικές στον ιό του AIDS και συνελήφθησαν τις τελευταίες ημέρες, κατηγορούμενες για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, τετελεσμένη και σε απόπειρα. Έξω από τα δικαστήρια συγκεντρώθηκαν περίπου εκατό άτομα, τα οποία διαμαρτυρήθηκαν για τη

δημοσιοποίηση των φωτογραφιών και των στοιχείων των γυναικών αυτών. Μάλιστα, ανήρτησαν πανό στα οποία αναγραφόταν: «Είμαστε οροθετικοί στην αξιοπρέπεια» και «Οι πελάτες άντρες εγκληματούν, οι γυναίκες φυλακίζονται». Οι έλεγχοι συνεχίζονται και χθες εντοπίστηκε μια ακόμη Ελληνίδα ιερόδουλη να είναι θετική στον ιό του AIDS, σε βάρος της οποίας ασκήθηκε ποινική δίωξη.

ΚΕΘΕΑ Ηπείρου:

Ακραίο μέτρο η δημοσίευση φωτογραφιών ιερόδουλων ντινής Ιστορίας του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας κ. Χρήστος Σταυράκος. Η ομιλία της θα είναι ανοικτή στο κοινό.

KOINΩNIKA

Γνωστoπoίηση γάμου Γνωστοποιείται σύμφωνα με το άρθρο 1369 του Α.Κ., ότι ο ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ του Κων/νου

και της Ευδοκίας, το γένος Τζάλλα, που γεννήθηκε και κατοικεί στα Ιωάννινα και η ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΟΛΓΑ του Ευαγγέλου και της Θεοδώρας, το γένος Κοντογεώργου, που γεννήθηκε στην Αθήνα και κατοικεί στα Ιωάννινα, πρόκειται να παντρευτούν και ο γάμος τους θα γίνει στον Αγ. Γεώργιο Ιωαννίνων Πλ. Πάργης.

• «Ακραίο μέτρο που οδηγεί σε επικίνδυνα μονοπάτια» χαρακτηρίζει το ΚΕΘΕΑ Ηπείρου, τη δημοσίευση των φωτογραφιών και των προσωπικών στοιχείων των ιερόδουλων που εντοπίστηκαν με AIDS. «Η προστασία του κοινωνικού συνόλου από την εξάπλωση προβλημάτων, όπως το HIV/AIDS, ως ζήτημα δημόσιας υγείας και κοινωνικής πολιτικής, προϋποθέτει προγράμματα και υπηρεσίες, τόσο στο επίπεδο της ενημέρωσηςπρόληψης όσο και στο επίπεδο της ιατρικής και ψυχολογικής στήριξης όσων έχουν ήδη πληγεί. Δεν μπορεί να αποτελεί πεδίο για την εκτόνωση του φόβου, του θυμού και της αβεβαιότητας που διατρέχουν την Ελλάδα της κρίσης, μέσα από το ρίξιμο του αναθέματος σε γυναίκες, συχνά πολ-

λαπλά βεβαρημένες ήδη από το trafficking, την τοξικομανία, την ένδεια και την εκμετάλλευση», αναφέρει ακόμη το ΚΕΘΕΑ.

Aιτήσεις για τις δράσεις των µελισσοκόµων

• Άρχισε η υποβολή αιτήσεων για τις δράσεις «Αντικατάσταση κυψελών» και «οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας» για το 2012, όπως κάνει γνωστό με ανακοίνωσή του το Κέντρο Μελισσοκομίας Ηπείρου και Αιτωλ/νίας. Οι αιτήσεις μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά υποβάλλονται στο Κέντρο ταχυδρομικώς με συστημένη επιστολή, είτε απευθείας είτε μέσω του Μελισσοκομικού Συλλόγου. Πληροφορίες στο τηλ.: 26410 – 32604.

 Ο Φίλιππος Σιάκας (Ν.∆. Ιωαννίνων) απευθύνει στους πολίτες κάλεσµα συστράτευσης ζητώντας τους να µετατρέψουν την ψήφο τους σε ψήφο παραγωγική για το µέλλον της χώρας. «Είναι η πρώτη φορά που ασχολούµαι µε την κεντρική πολιτική σκηνή και το κάνω µε πλήρη επίγνωση των όσων ταλανίζουν την κοινωνία και την περιοχή µας. ∆ηλώνω αποφασισµένος να αγωνισθώ για ένα καλύτερο αύριο…», τόνισε, µεταξύ άλλων, στο χθεσινό µήνυµά του. Ο Βασ. Τσιαλιαµάνης (Ν.∆. Ιωαννίνων) στο προεκλογικό µήνυµά του, λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες ζητά ισχυρή εντολή στη Ν.∆. και τον Αντ. Σαµαρά για να οδηγήσει την χώρα στην ανάπτυξη. Ο Αντ. Μπέζας (Ν.∆. Θεσπρωτίας) στην χθεσινή οµιλία του στην Ηγουµενίτσα τόνισε ότι «η Ελλάδα αλλάζει σελίδα, η Θεσπρωτία επιστρέφει στο Μέλλον» ενώ ζήτησε ισχυρή εντολή και ισχυρή κυβέρνηση, γιατί το απαιτεί «το µέλλον της πατρίδας και των παιδιών µας». Αναφερόµενος στο διακύβευµα των εκλογών και την οικονοµική κρίση, επεσήµανε πως «το πραγµατικό δίληµµα των εκλογών της 6ης Μαΐου, είναι ποια πολιτική δύναµη έχει την ετοιµότητα και το θάρρος να διαχειριστεί τις κοινωνικές και οικονοµικές συνέπειες του Μνηµονίου. Το πραγµατικό δίληµµα των εκλογών, είναι ποιά πολιτική δύναµη έχει ξεκάθαρο σχέδιο δεκαετίας, για να επισπεύσει την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση και τη διεθνή κηδεµονία και να προετοιµάσει τη στροφή στην πραγµατική οικονοµία». Ο ∆ηµ. Φίλης (ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων) στο χθεσινό µήνυµά του τόνισε ότι «η Ελλάδα πρέπει να σταθεί όρθια, εντός της Ευρωζώνης» και ζήτησε από τους πολίτες να τον κρίνουν δίκαια «µε θάρρος και ευθύνη απέναντι στα προβλήµατα του τόπου µας…». Ο Μιχ. Κασσής (ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων) σε χθεσινό µήνυµά του τονίζει, µεταξύ άλλων, ότι «είναι τώρα η ώρα να αναδείξουµε δυναµικούς και αυθεντικούς εκπροσώπους των τοπικών κοινωνιών, που µπορούν να αρθρώσουν ένα ουσιαστικό, ειλικρινή πολιτικό λόγο και πιστεύουν σε αρχές και αξίες που υπηρετούν την κοινωνία και την εθνική προσπάθεια». Κλιµάκιο του ΣΥΡΙΖΑ µε επικεφαλής τους υποψήφιους βουλευτές Κατερίνα Αντωνίου και Γιάννη Καραγιάννη επισκέφθηκαν χθες τη γαλακτοβιοµηχανία ∆ωδώνη και τον πτηνοτροφικό συνεταιρισµό Πίνδος και συναντήθηκαν µε παραγωγούς και εργαζόµενους. Στη συνέχεια το κλιµάκιο επισκέφθηκε την Περιφέρεια Ηπείρου και την Αναπτυξιακή εταιρεία "ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕ". Άλλο κλιµάκιο µε επικεφαλής τον υποψ. βουλευτή Χρήστο Μαντά επισκέφθηκε το ΚΕΘΕΑ, συνοµίλησε µε τα µέλη της Θεραπευτικής κοινότητας και το προσωπικό και εξέφρασε την πλήρη υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στο ΚΕΘΕΑ. Στο µεταξύ, την τελευταία Συνέντευξη Τύπου της προεκλογικής περιόδου έδωσε χθες η Εκλογική Επιτροπή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, στην οποία παραβρέθηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές και µίλησαν τα µέλη της Επιτροπής Κώστας Βενέτης και Γιώργος Μάκης. Ο Ιωάννης Παπαγιάννης (ΛΑ.Ο.Σ. Ιωαννίνων) ολοκληρώνοντας τις περιοδείες του µεταξύ άλλων, τόνισε ότι «η λαϊκή ετυµηγορία της 6ης Μαΐου θα είναι καταπέλτης για τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς των πολιτικών εγκληµάτων που διαπράχτηκαν στη χώρα τις τελευταίες δεκαετίες…». Αντιπροσωπεία των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ιωαννίνων, αποτελούµενη από τους υποψήφιους βουλευτές Χρήστο Μπίστα, Ευγενία (Ζένια) Καράµπαλη, Αριστείδη Σταµπουλή, Γιώργο Ανυφαντή και Αντώνιο Παπαθανασίου, επισκέφτηκε χθες την γαλακτοβιοµηχανία ∆ωδώνη Α.Ε. προκειµένου να ενηµερωθεί και από κοντά σχετικά µε τα προβλήµατα της εταιρείας και να συναντηθεί µε το προσωπικό και τον Πρόεδρο των εργαζοµένων κ. Χρήστο Γεωργίου. Ο Ρήγας Τσακίρης (Οικολόγοι Πράσινοι Ιωαννίνων) σε άρθρο του, µεταξύ άλλων, τονίζει ότι: «Χρειάζεται να ενώσουµε τις δυνάµεις µας σε µία πανευρωπαϊκή καµπάνια για την ανάδειξη της Ηπείρου ως µοναδικής φυσικής και πολιτισµικής κιβωτού της Ευρώπης. Και στον αγώνα αυτόν τα Εθνικά µας Πάρκα δεν πρέπει να συνεχίζουν να µένουν παραµεληµένα στο περιθώριο, απειλούµενα µάλιστα από την συνεχή υποβάθµιση, αλλά να γίνουν η αιχµή του δόρατος της νέας αυτής αντίληψης». Οι Θύµιος Κυρτζόγλου, Αντζελα Μακρή και Νάσος Παπαχριστόδουλος (∆ράση - Φιλελεύθερη Συµµαχία Ιωαννίνων) σε χθεσινή συνέντευξή τύπου, µεταξύ άλλων, τόνισαν ότι πλέον η ευθύνη της επιλογής µετακυλίεται στους πολίτες προκειµένου να µην αντιµετωπίζονται ως πελάτες… Το Μ-Λ ΚΚΕ και το ΚΚΕ(µ-λ) µέσα από την εκλογική τους συνεργασία κάνουν λόγο για «ανάγκη να συγκροτηθεί, να εκφρασθεί και να δυναµώσει µέσα στους εργαζόµενους και τη νεολαία το ρεύµα της αντίστασης, της οργάνωσης και της αλληλεγγύης…».

Στις 12 και 13 Μαΐου

Ιστιοπλοϊκή έξοδο στο Ιόνιο ετοιμάζει ο Ι.Ο.Ι. • Mονοήμερη ή διήμερη ιστιοπλοϊκή έξοδο στο Ιόνιο θα πραγματοποιήσει ο Ιστιοπλοϊκός

Όμιλος Ιωαννίνων το Σαββατοκύριακο, 12 και 13 Μαΐου. Σ’ αυτήν θα χρησιμοποιηθούν ιστιοπλοϊκά σκάφη μελών του Ομίλου, με σημείο εκκίνησης την Πρέβεζα ή τη

Λευκάδα. Στην ιστιοπλοϊκή έξοδο είναι ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχουν και μη μέλη του Ομίλου καθώς και ανήλικα παιδιά αν συνοδεύονται από τους γονείς τους. Στα σκάφη προβλέπεται να υπάρχουν έμπειροι ιστιοπλόοι μέλη του Ομίλου. Τα πληρώματα καθώς και άλλες λεπτομέρειες της εξόδου θα αποφασιστούν σε συνάντηση όλων των ενδιαφερομένων που θα γίνει την Πέμπτη, 10 Μαΐου, ώρα 9 μ.μ., στο Λεμβαρχείο αρ. 11 του ΕΑΝΚΙ (μετά το κλειστό Γυμναστήριο και τα γήπεδα τένις). • Πληροφορίες το αργότερο μέχρι την Πέμπτη, 10 Μαΐου, στο τηλ.: 6977 986 460.


ΠPΩΪNOΣ ΛOΓOΣ

Σελ. 3η

Σάββατο - Κυριακή 5 - 6 Μαΐου 2012

διαδόσεις... «Οι αστυνομικοί έξω!..»

 Μια χαρά τα είπε ο Αλέκος Καχριμάνης με αφορμή την πρόσφατη πρωτοφανή δολοφονία 67χρονης συμπολίτισσας στο κέντρο των Ιωαννίνων. Ο Περιφερειάρχης ζήτησε οι αστυνομικοί να βγουν απ’ τα γραφεία και να προστατεύουν τους πολίτες, στην ύπαιθρο ή την πόλη. Σε τέτοιες δύσκολες εποχές που διανύουμε οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. χρειάζονται στους δρόμους κι όχι κλεισμένοι σε τέσσερις τοίχους. Ας ελπίσουμε πως έλαβαν το μήνυμα οι επικεφαλής της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου… Κ.Α.

Τα μεγάλα ψέματα…

Δύσκολη συγκυρία...

 Κάτω από τη δυσκολότερη συγκυρία για τον τόπο μας παρακολουθούμε την άνθιση της πολυκομματικής μας Δημοκρατίας! Το αν θα γίνει καλύτερη ή χειρότερη από τη συμμετοχή περισσοτέρων κομμάτων στη Βουλή θα το δούμε στο μέλλον! Όμως, ένας μεγάλος αριθμός κομμάτων ξεφύτρωσε για διαφόρους λόγους, είτε γιατί υπήρχαν προσωπικές φιλοδοξίες και κάποιοι ήθελαν να είναι οπωσδήποτε αρχηγοί, είτε γιατί διασπάστηκαν κομματικοί σχηματισμοί λόγω ασυνεννοησίας των μελών τους! Κι ενώ απειλείται η επιβίωση του λαού και του τόπου, η προσέγγιση του προβλήματος γίνεται από διαφορετικούς δρόμους δημιουργώντας σύγχυση στους πολίτες που δεν ξέρουν τι να ψηφίσουν…

Ένα εθνικό σχέδιο!..

 Φθάσαμε, τελικά, μια μέρα πριν από την εκλογική διαδικασία! Οι κομματικοί σχηματισμοί καθώς και οι υποψήφιοι λένε – λένε και τι δεν λένε για να αποδείξουν ότι μόνο αυτοί κατέχουν την αλήθεια και ότι η λύση του προβλήματος περνάει μέσα από τις δικές τους προτάσεις. Ακατάσχετες φλυαρίες και διαξιφισμοί μπροστά στις οθόνες, ενώ δεν αποκλείεται λίγη ώρα μετά να φεύγουν φιλιωμένοι και να γελάνε σε βάρος μας. Είναι δυνατό να μη συνειδητοποιούν ότι βρισκόμαστε σε έκτακτη ανάγκη και ότι έχουν χρέος να εκπονήσουν το εθνικό σχέδιο προστασίας της Ελλάδας από τους βομβαρδισμούς των οικονομικών συμφερόντων που μας απειλούν;

Να αντισταθούν μαζί!

 Και για να μην ξεχνιόμαστε, ιδού τι έγραφαν στα πρωτοσέλιδά τους λίγο πριν τις εκλογές του 2009, οι φίλα προσκείμενες στο ΠΑΣΟΚ Αθηναϊκές εφημερίδες. Τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ημέρες στο διαδίκτυο, ως υπενθύμιση στους πολίτες για τα μεγάλα ψέματα που λέγονται τέτοιες στιγμές σαν αυτές που διανύουμε και τώρα. Άλλα σχόλια περιττεύουν… Κ.Α.

Γέμισε με φυλλάδια...

 Νεαρός υποψήφιος βουλευτής γέμισε τους δρόμους και τα πεζοδρόμια της πόλης μας με φυλλάδια που προβάλουν την υποψηφιότητά του! Πρώτη σελίδα το πορτραίτο του! Αν οι αντιλήψεις νέων ανθρώπων ταυτίζονται με τη ρύπανση τότε μιλάμε για μεγάλη ανανέωση! Δεν τους ενδιαφέρει πόσους εργαζόμενους θα ταλαιπωρήσουν για να μαζέψουν όλο αυτό το χαρτομάνι. Θα δούμε ποιοι άλλοι δεν θα σεβαστούν τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, γιατί υπάρχουν κόμματα που το πρωί των εκλογών γεμίζουν με τα συνθήματά τους την πόλη… Θ.

Κοίτα ποιος μιλάει!..

 Με τη Νέα Δημοκρατία και τον Αντώνη Σαμαρά τα βάζει συνεχώς τελευταία, από τις πρωινές ραδιοφωνικές εκπομπές του στον Real FM, ο Γιώργος Τράγκας! Ένας άνθρωπος που δεν... δικαιούται δια να ομιλεί για την Ν.Δ. και τον Αντώνη Σαμαρά, αφού ως γνωστόν υπήρξε ένας από τους πλέον ευνοημένους της παράταξης! Χαρακτηριστικά Νεοδημοκράτης που τηλεφώνησε στη στήλη είπε: «Όχι, δεν μπορεί να μιλάει αυτός που επί σειρά ετών φαινόταν να τα ‘κονομάει όταν κυβερνούσε η Ν.Δ. Τώρα και η Ν.Δ. πληρώνει τις αμαρτίες της...». Γι’ άλλη μια φορά, δυστυχώς, επιβεβαιώνεται το ρητό «ουδείς αγνωμωνέστερος του ευεργετηθέντος»… Β.

Όχθη σαν… χωματερή!

 Πέρα από κάθε φαντασία ΦΩTO «Π.Λ.» είναι αυτά που μπορεί κανείς να δει, αν ρίξει μια ματιά στην όχθη της λίμνης κατά μήκος της ακτής Μιαούλη. Σκουπίδια, πλαστικά μπουκάλια, σακούλες, τσίγκοι, παλιές γρίλιες (φωτό) είναι μερικά μόνο αντικείμενα απ’ αυτά που «στολίζουν» την παραλία. Και επειδή έχουν πολυκαιρίσει σ’ αυτήν, δύσκολα οι Γιαννιώτες θα πιστέψουν πως υπάρχει περίπτωση ο Δήμος να στείλει συνεργείο κάποια στιγμή, για να καθαρίσει το συγκεκριμένο χώρο. Εδώ δεν γίνονται άλλα… Κ.Α.

 Η πολυδιάσπαση της Δεξιάς αλλά και της Αριστεράς, σημαίνει ότι δεν βρίσκουν κοινά σημεία μεταξύ τους! Με τη στάση τους όμως δημιουργούν πρόσθετα προβλήματα στους ψηφοφόρους. Αφού τα κόμματα που έχουν κοινή αφετηρία αποκλείουν κάθε συνεργασία μεταξύ τους, τότε πρέπει να σκεφθούμε ότι δεν δημιουργήθηκαν για να βοηθήσουν αυτό το λαό να επιβιώσει αλλά για άλλους λόγους. Αν δεχόμαστε πολεμική επίθεση δεν θα πολεμούσαν όλοι μαζί; Θα ήθελαν να ζήσουμε πάλι μια εμφύλια κατάσταση; Κι αν δεν έχουν τέτοιες προθέσεις ας μας πουν τι τους εμποδίζει να πιάσουν την κρίση από εκεί που την έφθασε το ΠΑΣΟΚ, με τις μονομερείς αποφάσεις του, και να αντισταθούν όλοι μαζί σε κάθε απόφαση που δεν βρίσκεται προς την επίλυση του προβλήματος.

Δεν θέλουν εξουσία!..

 Εάν υπήρχε ένα ισχυρό, συνεπές και ρεαλιστικό αντιμνημονιακό και ταυτόχρονα πατριωτικό κίνημα θα μπορούσε να διεκδικήσει την εξουσία. Τα λεγόμενα αντιμνημονιακά κόμματα ξεπερνούν το 60% στην πρόθεση ψήφου! Ωστόσο, δεν θέλουν την εξουσία γιατί γνωρίζουν ότι ένα ενιαίο μέτωπο θα τους υποχρέωνε σε βαθύτερη ρήξη με τον ίδιο τον εαυτό τους. Το ΚΚΕ θα έπρεπε να εγκαταλείψει τον αφηρημένο καταγγελτικό και συντηρητικό του λόγο που επιδιώκει τη διατήρηση του συστήματος, με σκοπό να λειτουργεί ως η ανέξοδη αντιπολίτευσή του. Προτιμούν να πορεύονται καθένας με τους δικούς του, γιατί γνωρίζουν πως η διαμόρφωση ενός ευρύτερου σχήματος θα σήμαινε την αυτοκατάργησή τους. Μετεκλογικά θα οδηγηθούν σε κρίση γιατί δεν θα μπορέσουν να διαχειριστούν την αυξημένη δύναμή τους και αναγκαστικά θα εξέλθουν από την ιδεολογική τους φορμόλη. Θεανώ Βλάχου

Ας πει την αλήθεια...

 Απηύθυνε μήνυμα ο κ. Βενιζέλος σε όσους ψήφισαν ΠΑΣΟΚ το 2009. Τους είπε ότι τα δυόμισι χρόνια έγιναν λάθη, έγιναν και κάποιες υπερβολές! Τι χαρακτήρισε ως υπερβολή; Μήπως την πείνα, τους άστεγους, τη δυστυχία, τις αυτοκτονίες, την ανεργία, τα λουκέτα, τα χαράτσια, τις οριζόντιες περικοπές ή τους αβάσταχτους φόρους; Εκτός κι αν εννοούσε την πολυάριθμη κυβέρνηση με τους εκατοντάδες συμβούλους και τις θωρακισμένες μερσεντές που έκαναν μια... τρύπα στο νερό και μας κόστιζαν ένα κάρο λεφτά! Κι ύστερα ψάχνει για ισοδύναμα μέτρα! Τα δυο του γραφεία ως Αντιπροέδρου και Υπουργού Οικονομικών δεν μας κόστισαν και λίγο. Αν τολμάει ας δώσει το κόστος τους στο λαό και μετά να μιλάει για υπερβολές… ...οι διαδοσίες ΜΑΤ

Περνάει ο λόγος του!..

 «Δεν μπορεί αυτή η χώρα να καταδικαστεί, επειδή δεν κυβερνήθηκε σωστά δύο χρόνια». Αυτό τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής Ν.Δ. Ιωαννίνων Κώστας Τασούλας, σε τηλεοπτική εμφάνισή του (ITV), το βράδυ της Πέμπτης. Ο κ. Τασούλας μιλώντας για όλους και για όλα απέδειξε, όχι μόνο ότι είναι πανέτοιμος για τις αυριανές εκλογές, αλλά κυρίως, ότι αποτελεί ένα από τα «βαριά χαρτιά» της περιοχής μας και είναι ικανός να προωθήσει τα θέματά της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Άλλωστε, ο λόγος του, όπως έχει αποδειχθεί πολλάκις, περνάει στα πολιτικά γραφεία των Αθηνών… Μιχ.Π.

Η κάλπη θα δείξει…

 Για τον υποψήφιο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Θανάση Οικονόμου οι αυριανές εκλογές δεν είναι το τέλος μιας πορείας, αλλά μια νέα αρχή για τους πολίτες του Νομού. Γι’ αυτό και κατά την διάρκεια της σύντομης προεκλογικής αυτής περιόδου ο κ. Οικονόμου διοργάνωσε «κύκλους διαλόγου» με τους κατοίκους σε διάφορες περιοχές, συνομίλησε με νέους ανθρώπους, άκουσε τους προβληματισμούς τους, την κριτική τους, το θυμό τους για πράξεις και παραλείψεις που οδήγησαν τη χώρα στο χείλος της καταστροφής. Ο Θ. Οικονόμου λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, ζητά από τους πολίτες να ψηφίσουν με λογική και ψυχή κι όχι με θυμό και οργή… Θα τον ακούσουν; Η κάλπη θα δείξει… Ε.

Ασχολήθηκε ενεργά…

 Η προηγούμενη κυβέρνηση της Ν.Δ. ήταν εκείνη που ξεκίνησε τις διαδικασίες δημιουργίας σύγχρονων κέντρων υποδοχής και παραμονής λαθρομεταναστών, τονίζει σε άρθρο του ο υποψήφιος της παράταξης στη Θεσπρωτία πρ. Υφυπουργός Οικονομικών Αντώνης Μπέζας κι έχει δίκιο! Παράλληλα, κάνει λόγο για την ανάγκη μιας ολοκληρωμένης εθνικής πολιτικής για το Μεταναστευτικό, το οποίο αποτελεί μείζον πρόβλημα και για την Ήπειρο. Ο κ. Μπέζας γνωρίζει καλά το πρόβλημα κι έχει ασχοληθεί ενεργά για την αντιμετώπισή του. Είναι σίγουρο ότι το ίδιο θα κάνει ξανά, εφόσον οι συμπατριώτες του τού δώσουν το «εισιτήριο» για τη νέα Βουλή! Κ.Α.

Με όρεξη να προσφέρει!

 «Ο θυμός, η αγανάκτηση και η απογοήτευση δεν χωράνε στην κάλπη. Η Ελλάδα πρέπει να σταθεί όρθια, εντός της Ευρωζώνης» σημείωσε, μεταξύ άλλων, σε χθεσινό μήνυμά του, ο υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων Δημήτρης Φίλης. Από την έως τώρα πορεία του, ο κ. Φίλης, γνωστός και από τη θητεία του στο Οικονομικό Επιμελητήριο, αποδεικνύει, ότι δικαίως συμπεριελήφθη στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ. Άλλωστε, είναι νέος στην πολιτική, άφθαρτος και έχει όρεξη να προσφέρει στον τόπο του… Μιχ.Π.

Στοχεύει… Βουλή!

 Έμπειρος στα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς θήτευσε ως δημοτικός σύμβουλος στα Γιάννενα επί σειρά ετών, ο Ντίνος Σιάκαρης, μετά από μεγάλο διάστημα… αγρανάπαυσης, κατεβαίνει αυτή τη φορά στην κεντρική πολιτική σκηνή, ως υποψήφιος βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ.. Απόφαση που ενόχλησε αρκετούς πρώην συντρόφους του στο τοπικό ΠΑΣΟΚ! Αυτό φυσικά δεν πτόησε τον γνωστό πανεπιστημιακό που στοχεύει κατευθείαν στα έδρανα της Βουλής, αφού διαθέτει πολλούς φίλους στο Νομό. Και… ποτέ δεν ξέρεις! Ι.

Κερδίζει έδαφος…

 Μπορεί αρχικά η υποψήφια βουλευτής της Ν.Δ. στη Θεσπρωτία Ελένη Πάντου, να ξεκίνησε αυτό τον προεκλογικό αγώνα με γνώμονα κυρίως να αποκομίσει νέες εμπειρίες και να έρθει πιο κοντά με τους πολίτες της περιοχής της. Ωστόσο τις τελευταίες μέρες φαίνεται πως η υποψηφιότητά της κερδίζει συνεχώς έδαφος, αφού ο κόσμος δείχνει να προτιμά νέα πρόσωπα για να βγουν μπροστά και να τους εκπροσωπήσουν στη Βουλή. Η μάχη της μοναδικής έδρας στον γειτονικό νομό, απ’ ότι φαίνεται, δεν θα είναι εύκολη υπόθεση, γιατί «παίζουν» δυναμικά όλοι οι υποψήφιοι… Ι.

Στις επάλξεις!..

 Στις επάλξεις βρίσκεται ο γνωστός οικονομολόγος Γιάννης Καραγιάννης, ο οποίος κατεβαίνει ως υποψήφιος βουλευτής στα Γιάννινα με τον ΣΥΡΙΖΑ. Μέχρι στιγμής, ο κ. Καραγιάννης έχει δείξει, ότι διαθέτει τις ικανότητες, για να προασπίσει τα πιστεύω, τις ιδέες του και βέβαια τα θέματα των Ιωαννίνων, με τον καλύτερο τρόπο. Άνθρωπος της αγοράς γαρ, νέος και τεχνοκράτης, διεκδικεί μια θέση στο Κοινοβούλιο… Μιχ.Π.


Σελ. 4η

ΠPΩΪNOΣ ΛOΓOΣ

Σάββατο - Κυριακή 5 - 6 Μαΐου 2012 • Επιχορηγήσεις • Εκπόνηση μελετών • Αναδιοργάνωση επιχειρήσεων

ΙΩΑΝΝΙΝΑ: ΖΥΓΟΜΑΛΗ 21, ΤΗΛ. 26510 71004 - FAX 26510 71008 ΑΘΗΝΑ: Β.ΣΟΦΙΑΣ & ΣΕΜΙΤΕΛΟΥ 5, ΤΗΛ. 213.0354467 - FAX. 213.0354469

Οι πωλήσεις συρρικνώθηκαν κατά 52,7%

«Καθίζηση» στην αγορά αυτοκινήτου και τον Απρίλιο • «Καθίζηση» υπέστη τον Απρίλιο η αγορά αυτοκινήτου στη χώρα, καθώς οι πωλήσεις συρρικνώθηκαν κατά 52,7% (τον Απρίλιο 2011 είχε καταγραφεί μείωση 20,2%), επιδεινώνοντας την ήδη άσχημη κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο. Ειδικά στα επιβατηγά αυτοκίνητα, η πτώση των πωλήσεων ανήλθε σε 55,6% (πέρυσι η μείωση ήταν 17,1%), λόγω του δραστικού περιορισμού του εισοδήματος της συντριπτικής πλειονότητας των πολιτών και παρά τις συνεχιζόμενες προσφορές από τις αντιπροσωπείες, αλλά και την πετρελαιοκίνηση. Ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή, το α΄ τετράμηνο εφέτος κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά 29.244 αυτοκίνητα (καινούρια ή

μεταχειρισμένα εξωτερικού), παρουσιάζοντας μείωση 37,4% ως προς την αντίστοιχη περίοδο του 2011. Μείωση 48,4% είχε παρουσιαστεί το τετράμηνο Ιανουαρίου-Απριλίου 2011 σε σχέση με το αντίστοιχο του 2010. Παράλληλα, συνεχίζεται και στις μοτοσικλέτες η μεγάλη πτώση στις πωλήσεις (-25,5% τον Απρίλιο 2012 έναντι -25,7% τον Απρίλιο 2011). Έτσι, το α’ τετράμηνο η κυκλοφορία νέων μοτοσικλετών (άνω των 50 cc) ανήλθε σε 8.951 μοτοσικλέτες, έναντι 13.720 το 2011, παρουσιάζοντας μείωση 34,8%. Μείωση 22,8% είχε παρουσιαστεί το τετράμηνο Ιανουαρίου-Απριλίου 2011 σε σχέση με το αντίστοιχο του 2010.

Με εξαιρετική επιτυχία…

Ολοκληρώθηκε η Αύξηση Συνεταιρ. Κεφαλαίου της Τράπεζας Ηπείρου

Μ

ε εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε την περασμένη Δευτέρα η Αύξηση Συνεταιριστικού Κεφαλαίου της Τράπεζας Ηπείρου που ξεκίνησε την 1/3/2012, στο πλαίσιο της διαρκούς πολιτικής της ανάπτυξης (σχετικά έγραψε ο «Π.Λ.»). Όπως αναφέρεται και σε σχετική ανακοίνωση, η Αύξηση Συνεταιριστικού Κεφαλαίου σηματοδοτήθηκε από τη θετική ανταπόκριση των εκατοντάδων Ηπειρωτών μετόχων αλλά και του υπόλοιπου κόσμου, αφού η Τράπεζα απέκτησε νέους μετόχους οι οποίοι απέδειξαν έμπρακτα την εμπιστοσύνη τους στη δική τους τοπική Τράπεζα. Πιο συγκεκριμένα ο στόχος της τράπεζας για αύξηση του συνεταιριστικού της κεφαλαίου καλύφθηκε στο 100%, ήτοι ποσού 5.475.000 ευρώ και τα μέλη της Τράπεζας πλέον είναι περισσότερα από 10.000. Στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης και επιτυχούς διεξαγωγής της αύξησης κεφαλαίου, προστίθεται στην ανακοίνωση - η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά της, καθώς και τις αρχές του τόπου μας, τον Περιφερειάρχη, τους Δημάρχους της Ηπείρου, τους υποψήφιους Βουλευτές, τα Επιμελητήρια της Ηπείρου και τους υπόλοιπους φορείς και Συνεταιρισμούς που στήριξαν αυτή την τολμηρή αλλά αναγκαία για τον τόπο ενέργεια, μέσα σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία.

Απειλές Σόιμπλε, λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες

Θα υπάρξουν συνέπειες εάν η νέα κυβέρνηση δεν σεβαστεί το μνημόνιο

Μ

ε μήνυμα προς την Αθήνα για εφαρμογή των δεσμεύσεων της χώρας την επομένη των εκλογών έστειλε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκαγκ Σόιμπλε, προειδοποιώντας για τις συνέπειες που θα είχε η μη συμμόρφωση της επόμενης κυβέρνησης στις υποχρεώσεις της χώρας. «Η νέα ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα», υπογράμμισε ο Γερμανός υπουργός. Επισήμανε ακόμη ότι αν στις κάλ-

Στην 14η θέση (!) βρίσκεται η Γερμανία

80η η Ελλάδα στην παγκόσμια διαφθορά

Σ

την παγκόσμια κατάταξη διαφθοράς η Γερμανία καταλαμβάνει την 14η θέση και η Ελλάδα την 80η θέση, αν και η αρμόδια ευρωπαία επίτροπος αμφισβητεί τα στοιχεία που δίνει κάθε χώρα. Σύμφωνα με τον δείκτη της Διεθνούς Διαφάνειας που περιλαμΠαρατείνεται μέχρι βάνει 183 χώρες, προβλήματα δια25 Μαΐου η προθεσμία φθοράς αντιμετωπίζουν κυρίως η Ουγγαρία, η Βουλγαρία, η Κροατία, δήλωσης ΦΜΥ η Τσεχία, η Ιταλία και η Ελλάδα που καταλαμβάνει τη 80η θέση. Αλλά ε απόφαση του ανακαι η Γερμανία δεν είναι υπεράνω πληρωτή υπουργού υποψίας αφού σττην παγκόσμια καΟικονομικών Παντελή Οιτάταξη καταλαμβάνει την 14η θέση. κον όμου, παρατείνεται μέ«Η διαφθορά προκαλεί στην ευρωχρι και τις 25 Μαΐου \ η προπαϊκή οικονομία ζημιά της τάξης θεσμία υποβολής της Οριτων 120 δισ. ευρώ ετησίως» υποστηρίζει η Σεσίλια Μάλστρομ, επίτροστικής Δήλωσης Απόδοσης πος εσωτερικών υποθέσεων της Ε.Ε. Φόρου Μισθωτών Υπηρε«Αυτό αντιπροσωπεύει το 1% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ ή έναν ετήσιών. σιο κοινοτικό προϋπολογισμό». Αν η ΕΕ δεν ενεργήσει γρήγορα θα χάσει σε αξιοπιστία στα μάτια των πολιτών της. Στο τελευταίο ευρωβαρόμετρο η πλειοψηφία δήλωσε ότι η διαφθορά έχει αυξηθεί, ενώ ένα σημαντικό ποσοστό πιστεύει ότι έχουν διαβρωθεί όλα τα επίπεΑγαπητή συµπολίτισσα, αγαπητέ συµπολίτη, δα εξουσίας. Με βαθύ αίσθηµα ευθύνης και ανταποκρινόµενος

Ιωάννινα, Απρίλιος 2012 Φίλες και φίλοι, Σε λίγες μέρες θα κληθούμε όλοι να εκφράσουμε τη θέση μας για το μέλλον του τόπου μας, θα κληθούμε να επιλέξουμε ποια Ελλάδα θέλουμε για μας και τα παιδιά μας. Την τελευταία διετία η χώρα διέρχεται μία βαθύτατη οικονομική και κοινωνική κρίση και όλοι γνωρίζουμε ότι υπεύθυνη γι’ αυτή την κατάσταση είναι η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Το διακύβευμα στις επερχόμενες εκλογές

είναι ιστορικής σημασίας: • Θέλουμε να συνεχίσει η Ελλάδα την Eυρωπαϊκή της πορεία που κατοχύρωσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, στο πλαίσιο της ευρωζώνης; • Θέλουμε να ξαναδώσουμε ελπίδα στους πολίτες αυτής της χώρας; • Θέλουμε να βαδίσουμε ξανά σε δρόμους ανάπτυξης και να ανακτήσουμε τη χαμένη μας αξιοπρέπεια; Για να συμβούν αυτά πρέπει να είμαστε ειλικρινείς και ξεκάθαροι στις επιλογές μας και δεν πρέπει να προσέλθει κανείς στην κάλπη για να εκφράσει απλώς το θυμό του. Σ’ αυτή την καθοριστική για την πατρίδα μας μάχη είμαι παρών και με τη δύναμη που εσείς θα μου δώσετε, θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για το κοινό καλό. Με γνωρίζετε καλά. Υπηρέτησα τον τόπο μας ως βουλευτής και υφυπουργός και υπερασπίστηκα τα συμφέροντα των συμπολιτών μας με σοβαρότητα, συνέπεια και ειλικρίνεια. Αυτό θα συνεχίσω να κάνω. Αντιλαμβάνομαι την αγανάκτηση και την απογοήτευσή σας, απόρροια της δύσκολης καθημερινότητας που βιώνουμε, αλλά με αίσθημα ευθύνης σας βεβαιώνω ότι υπάρχει ελπίδα και θα τα καταφέρουμε. Ο δρόμος είναι ανηφορικός, όμως με σχέδιο και υπευθυνότητα, η Ελλάδα μας θα ξαναβρεί το δρόμο της! Από καρδιάς,

Σταύρος Ελ. Καλογιάννης Υποψήφιος βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Πολιτικά Γραφεία: Καλούδη 10 – 45 221 Ιωάννινα, Τηλ : 26510 26665, 26510 77247 – Fax : 26510 77118 Σέκερη 1 - 106 71 Αθήνα, Τηλ: 210 3225695 – Fax : 210 3675619 E-mail: skaloyan@otenet.gr, https://www.stavroskalogiannis.gr

πες της Κυριακής ο ελληνικός λαός εκλέξει μια πλειοψηφία που δεν

σεβαστεί τις υποχρεώσεις θα πρέπει να υποστεί τις συνέπειες, προσθέτοντας μάλιστα ότι η συμμετοχή στην Ε.Ε. είναι μια «εκούσια απόφαση». Υποστήριξε ακόμη ότι τα αποτελέσματα τόσο των ελληνικών, όσο και των γαλλικών εκλογών δεν θα έχουν καμία ουσιαστική επίπτωση στη γερμανική οικονομική πολιτική, ενώ αναφερόμενος στην Ισπανία, σημείωσε ότι η κυβέρνηση της χώρας είναι «στο σωστό δρόμο», αλλά έχει, όπως είπε, ακόμη πολύ δρόμο μπροστά της. • Εξάλλου, χθες ερωτηθείς σχετικά με τις ελληνικές εκλογές εκπρόσωπος της γερμανικής καγκελαρίας Γκέοργκ Στράιτερ, υπογράμμισε από την πλευρά του την ανάγκη να αναδειχθεί μια σταθερή κυβέρνηση στην Ελλάδα, μετά τις κάλπες της Κυριακής. «Το ζητούμενο είναι να προκύψει σταθερή κυβέρνηση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μ

στις δύσκολες συγκυρίες της εποχής αποφάσισα µετά από 16 χρόνια να εµφανισθώ και πάλι ενεργά στην κεντρική πολιτική σκηνή. Έχοντας εµπιστοσύνη στο όραµα και στις ικανότητες του άξιου αρχηγού µας Αντώνη Σαµαρά και προσβλέποντας επιπλέον στην εµπιστοσύνη που θα µου δείξεις µε την ψήφο σου, υπόσχοµαι να αφιερώσω όλες µου τις δυνάµεις στην επίλυση προβληµάτων που ταλανίζουν τον τόπο, τον πολίτη και τη νεολαία µας ειδικότερα. ΣυΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ µπατριώτη, δώσε µου δύναµη µε την ψήφο σου στις ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ εκλογές της Κυριακής 6ης Μαΐου και σου υπόσχοµαι ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ότι θα την επιστρέψω και πάλι σε σένα πολλές φοΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ρές πολλαπλασιασµένη. Η ευθύνη του κάθε πολίτη είναι σήµερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά εξόχως σηµαντική. Η παλινόρθωση ενός πολιτικού συστήµατος που νοσεί, όπως αυτό παρατηρείται στις µέρες µας, στηρίζεται κυρίως στην επιλογή κόµµατος και προσώπων. Θεωρώ ότι η Νέα ∆ηµοκρατία του Αντώνη Σαµαρά µπορεί να ξαναδώσει την ελπίδα στον Έλληνα και εγώ προσωπικά νιώθω ότι µπορώ να σε αντιπροσωπεύσω επάξια. Η αυτοδυναµία της Νέας ∆ηµοκρατίας είναι στόχος εθνικός και όχι κοµµατικός. Πατριώτη, ψηλά τις σηµαίες, ψηλά τις καρδιές! Ζητώ την εµπιστοσύνη σου που τώρα εκφράζεται µε την ψήφο σου. Σε καλώ σε προσκλητήριο µαχητών, σε προσκλητήριο αγωνιστών, σε καλώ στον αγώνα τον καλό, στον αγώνα της παράταξης για τον Άνθρωπο, στον αγώνα για την Πατρίδα, στον αγώνα για τα Γιάννενα, την Ήπειρο και τον Ηπειρώτη. Καλή µεγάλη Νίκη ∆ικός σου Κώστας Χαραλαµπόπουλος

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: ΧΑΤΖΗΠΕΛΛΕΡΕΝ 8-10, Τ.Κ.45221, ΤΗΛ. 26510 38138, KIN.:6944671882, kcharala@cc.uoi.gr ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ: ΠΑΤΗΣΙΩΝ 4, Τ.Κ. 10677

Μια εικόνα … Χίλια λόγια ------------------------------------------------------ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΟΜΜΑ ΧΡΕΟΣ ΣΕ € ΠΑΣΟΚ 11.800.0000 Ν.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 120.000.000 Κ.Κ.Ε 4.402.054 ΣΥΡΙΖΑ 6.000.000 ΛΑ.Ο.Σ 0 ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΕ € ….300.000.000.000!!! ΚΑΙ ΣΕ ΔΡΧ…102.225.000.000.000!!!

ΤΗΛ.: 6937782951-6945597261 - Ε-ΜΑΙL: ioannispapayiannis@gmail.com SITE: www.yiannispapayiannis.webs.com


ΠPΩΪNOΣ ΛOΓOΣ

Σελ. 5η

Σάββατο - Κυριακή 5 - 6 Μαΐου 2012

• Επιχορηγήσεις • Εκπόνηση μελετών • Αναδιοργάνωση επιχειρήσεων ΙΩΑΝΝΙΝΑ: ΖΥΓΟΜΑΛΗ 21, ΤΗΛ. 26510 71004 - FAX 26510 71008 ΑΘΗΝΑ: Β.ΣΟΦΙΑΣ & ΣΕΜΙΤΕΛΟΥ 5, ΤΗΛ. 213.0354467 - FAX. 213.0354469

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΚΕΠΕ

Από το 2014 η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας

 «Βρισκόμαστε σε κρίσιμο σταυροδρόμι…»

Η

χώρα βρίσκεται στην καθοδική φάση ενός παρατεταμένου υφεσιακού κύκλου, ο οποίος ίσως ολοκληρωθεί στα τέλη του 2013, εκτίμησε ο πρόεδρος του ΔΣ και επιστημονικός διευθυντής του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ), μιλώντας στο συνέδριο του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος. Όπως είπε, με τα μέχρι τώρα δεδομένα προκύπτει ότι το 2014 θα ξεκινήσει μια φάση ανάκαμψης, ίσως και με έναν οριακά θετικό ρυθμό του ΑΕΠ από το τέταρτο τρίμηνο του 2013. Αναφερόμενος στη σημερινή κατάσταση, υπογράμμισε ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι και προέβλεψε ότι η μελλοντική της πορεία θα εξαρτηθεί, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα από δύο βασικούς παράγοντες: από το εκλογικό αποτέλεσμα της 6ης Μαΐου, αλλά, όπως επισήμανε, και από τον τρόπο εφαρμογής του νέου οικονομικού προγράμματος που έχει καταρτιστεί με την σύμπραξη των δανειστών. «Η χώρα πρέπει με αμείωτη συνέπεια και επιμονή να προωθήσει τόσο την δημοσιονομική προσαρμογή όσο κα ι τις διαρθρωτι-

κές μεταρρυθμίσεις. Εάν το κάνει, είναι ορατή η έξοδος από την κρίση. Εάν όχι, τότε το μέλλον είναι αχαρτογράφητο και αβέβαιο», είπε ο κ. Κορλίρας. Αναφερόμενος στα αίτια που προκάλεσαν την κρίση χρέους, τόνισε ότι οι Έλληνες μπορεί να μην είχαν κατανοήσει πλήρως τη δεινή κατάσταση της οικονομίας, αλλά, όπως υπογράμμισε, ούτε και η Ευρώπη ήταν έτοιμη να ανταποκριθεί στην κρίση ρευστότητας μιας χώρας-μέλους της Ευρωζώνης. «Είναι απόλυτα ενδεικτικό της ευρωπαϊκής αδυναμίας το γεγονός ότι κάλεσε το ΔΝΤ να συμμετάσχει σε ένα πρόγραμμα διάσωσης, και μάλιστα να αφήσει, λόγω τεχνογνωσίας, στο ΔΝΤ τον πρωτεύοντα ρόλο στην κατάρτισή του», είπε χαρακτηριστικά. Ο πρόεδρος του ΚΕΠΕ επισή-

μανε ότι το κλειδί του εγχειρήματος της ανάπτυξης είναι να αυξηθεί η εξωστρέφεια της χώρας, να μεταφεροικονομικοί θούν πόροι στον τομέα των διεθνώς εμπορεύσιμων αγαθών και υπηρεσιών, ενώ, ολοκληρώνοντας την ομιλία του υπογράμμισε, ότι η ελαστικοποίηση της αγοράς εργασίας, το άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων, η απλούστευση της γραφειοκρατίας, η μείωση της διαφθοράς, μαζί με το σύνολο των διαρθρωτικών αλλαγών, είναι παράγοντες που θα ευνοήσουν την αύξηση της εξωστρέφειας.

Εν αναμονή του αποτελέσματος στις αυριανές εκλογές…

Με μικρά κέρδη έκλεισε η εβδομάδα στο ΧΑ

® Σταθερά κάτω από τις 700 μονάδες ο Γενικός Δείκτης Τιμών

• Με μικρή άνοδο έκλεισε η γραψαν οι δείκτες των Τραπεζών (+2,72%), της Τεχνοχρηματιστηριακή αγορά λογίας (+1,76%) και των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας στην τελευταία συνεδρίαση (+1,42%). της εβδομάδας. Παρά την Αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν επιφυλακτικότητα εν όψει οι δείκτες του Εμπορίου (-2,45%) και των Βιομηχανιτων εκλογών της Κυριακής, κών Προϊόντων (-2%). οι προσδοκίες, ότι θα υπάρξει Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη κυβέρνηση την Δευτέρα, οδήγησαν σε αγορές τραπεζι- μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της κών, κυρίως, τίτλων. Eurobank (+12,39%), του Τ.Τ (+7,14%), της Alpha O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 689,86 μονά- Bank (+4,63%) και της Εθνικής (+3,68%). δες σημειώνοντας άνοδο σε ποσοστό 0,37%. ΕνδοσυνεΑντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μεδριακά κατέγραψε ανώτερη τιμή στις 693,99 μονάδες, τοχές της Κύπρου (-2,70%), της Folli Follie (-2,50%) όταν σημείωνε άνοδο έως και 0,97%. και της Βιοχάλκο (-2,30%). Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 29,077 εκατ. Ανοδικά κινήθηκαν 70 μετοχές, 51 πτωτικά και 26 ευρώ. παρέμειναν σταθερές. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοΓια την άντληση 1 δισ. ευρώ στό 0,64%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 0,31% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε κέρδη 3,89%. Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο κατέο ∆ηµόσιο θα εκδώσει έντοκα γραµµάτια εξάµηνης διάρ-

Αλλάζει στόχους το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας

ων του γκύκλιο με τον καθορισμό των στόχ ΠΕ) (ΣΕ ς ασία Σώματος Επιθεώρησης Εργ ύεγκ ν Στη ς. ασία Εργ εξέδωσε το υπουργείο του οι στόχ ί γικο ατη στρ οι ι κλιο αναφέροντα σε μια σειΣΕΠΕ για την χρονιά που διανύουμε ρά από τομείς. εώρησης Εργασίας Ειδικότερα το βάρος του Σώματος Επιθ θα πέσει: τητας στον τομέα εφαρ Στην αντιμετώπιση της παραβατικό ας. θεσί νομο μογής της εργατικής ης εργασίας. Στην καταπολέμηση της ανασφάλιστ και συμβουλευτικού ρό Στην καθιέρωση του συμφιλιωτικού σία. λου του στη σύγχρονη αγορά εργα ρμογής της εργατικής νο Στην επίβλεψη και τον έλεγχο εφα μοθεσίας. ψης και της παράνομης Στην έρευνα της ασφαλιστικής κάλυ . απασχόλησης των εργαζομένων τικών διαφορών. Στη συμφιλίωση και επίλυση των εργα νους και εργοδότες ζόμε εργα σε ριών Στην παροχή πληροφο μέσα για την τήρηση σχετικά με τα πλέον αποτελεσματικά των κείμενων διατάξεων.

Ε

Οριακή αύξηση των λιανικών πωλήσεων στην Ευρωζώνη ριακή αύξηση 0,3% σημείωσαν οι λιανιΟ κές πωλήσεις στην ευρωζώνη λόγω της βελτίωσης των πωλήσεων σε Γερμανία

και Γαλλία, τα μεγαλύτερα μέλη του ευρώ όπως ανακοίνωσε η Eurostat. Οι πωλήσεις υποχώρησαν ωστόσο στις χώρες της Ευρωζώνης που υλοποιούν αυστηρά προγράμματα λιτότητας επαναφέροντας στο προσκήνιο τις μεγάλες αποκλίσεις εντός της Ευρωζώνης που περιπλέκουν τις μελλοντικές αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Η αύξηση των πωλήσεων αιφνιδίασε τους αναλυτές που είχαν εκτιμήσει ότι οι πωλήσεις θα εμφάνιζαν μικρή πτώση 0,2% σε μηνιαία βάση και 1,2% στο έτος σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires. Η αύξηση των πωλήσεων οφείλεται κυρίως στην αύξηση κατά 0,8% των γερμανικών λιανικών πωλήσεων και κατά 0,9% των γαλλικών. EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΠΕΙΡΟΥ - ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΑΣΩΝ & ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ Δ/ΝΣΗ ΔΑΣΩΝ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΜΕΤΣΟΒΟΥ Αριθμ. Πρωτ.: 24559/757

ANAKOINΩΣH - ΠΕΡΙΛΗΨΗ Από το Δασαρχείο Μετσόβου ανακοινώνεται ότι με την αριθμ. 24145/738/3-52012 πράξη χαρακτηρισμού του Προϊσταμένου του Δασαρχείου Μετσόβου, που στάλθηκε στο Δήμο Ζαγορίου για δημοσίευση, έκταση εμβαδού 3.240,00 τ.μ. που βρίσκεται στη θέση «Πάτε Μπούκι» της κτηματικής περιφέρειας της Δ.Κ. Βοβούσας του Δήμου Ζαγορίου Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων χαρακτηρίστηκε ως μη δασική μη υπαγόμενη στις διατάξεις της δασικής Νομοθεσίας ως αγρός που εμπίπτει στην κατηγορία των εκτάσεων της παρ. 6α του άρθρου 3 του Ν. 998/79. Μέτσοβο 4 Μαΐου 2012 Μ.Ε.Γ.Γ.Α.Δ. ΗΠΕΙΡΟΥ - ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Ο Προϊστάμενος του Δασαρχείου Ευάγγελος Σιούτας Δασολόγος με Β’ βαθμό

Την Τρίτη η δημοπρασία 6μηνων εντόκων γραμματίων

T

κειας, ύψους 1 δισ. ευρώ, την ερχόµενη Τρίτη, 8 Μαΐου, ανακοίνωσε χθες ο Οργανισµός ∆ιαχείρισης ∆ηµοσίου Χρέους (Ο∆∆ΗΧ). Ως ηµεροµηνία διακανονισµού ορίστηκε η 11η Μαΐου. Μόνο οι βασικοί διαπραγµατευτές µπορούν να συµµετάσχουν στην δηµοπρασία, ενώ δεν θα καταβληθεί προµήθεια. Κατά τη διάρκεια της δηµοπρασίας µπορούν να υποβληθούν µη-ανταγωνιστικές προσφορές έως το 30% του δηµοπρατούµενου ποσού, ενώ µέχρι τις 10 Μαΐου µπορούν να υποβληθούν συµπληρωµατικές, µη ανταγωνιστικές προσφορές έως επιπλέον 30% του δηµοπρατούµενου ποσού.


Σελ. 6η

ΠPΩΪNOΣ ΛOΓOΣ

Σάββατο - Κυριακή 5 - 6 Μαΐου 2012

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ... ΓΕΓΟΝΟΤΑ... ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ... ΓΕΓΟΝΟΤΑ... ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ... ΓΕΓΟ

Από την ομάδα «Σφάλμα × Γκοντώ»

«Οι Συνένοχοι» στο Θέατρο Πολυθέαμα

• Το έργο του Γιάννη Τζιώτη «Οι Συνένοχοι. Η κατάρρευση της αστικής υποκρισίας» θα παρουσιάσει η ομάδα «Σφάλμα × Γκοντώ» στο θέατρο Πολυθέαμα από την ερχόμενη Τρίτη 8 έως την Κυριακή, 13 Μαΐου. Πρόκειται για μια παράσταση που συνδυάζει τη θεατρική πράξη με οπτικοακουστικά μέσα (βίντεο κ.α.). Το έργο ανεβαίνει για πρώτη φορά στη σκηνή, καθώς στο παρελθόν είχε ηχογραφηθεί στο πλαίσιο του ραδιοφωνικού θεάτρου της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Είναι ένα δυνατό δράμα με πολιτικές και κοινωνικές προεκτάσεις, επί-

καιρες σε καιρούς κρίσης. Η σκηνοθεσία είναι του Νίκου Τζ. Σέργη. Παίζουν οι Πηνελόπη Μητσογιάννη, Όλια Μακρή, Έφη Μολιώτη, Κωνσταντίνος Ηλίας, Βαγγελιώ Τζούτζια, Δημήτρης Κάλλος, Νίκος Τζ. Σέργης.

Την Κυριακή 13 Μαΐου

Εκδήλωση για το έργο της ποιήτριας Μαργ. Φρονιμάδη • Το έργο της ποιήτριας Μαργαρίτας Φρονιμάδη – Ματάτση θα παρουσιαστεί την Κυριακή, 13 Μαΐου και ώρα 7 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφέρειας Ηπείρου (Στοά Σάρκα, κτίριο Α, 2ος όροφος), στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας της Μητέρας. Γι’ αυτό θα μιλήσουν οι Δημήτρης Παπαδόπουλος, πρόεδρος

του Συλλόγου «Φίλοι της Γκρετσία Σαλεντίνα», Φαίδρα Ζαμπαθά – Παγουλάτου, πρ. Γενική γραμματέας της Ε.Ε.Α. και κριτικός τέχνης και Γουλιέλμο Μπιάνκο, πρόεδρος του Ελληνο – Ιταλικού Συλλόγου Φιλίας Ιωαννίνων. Ποιήματα θα αποδώσουν οι Γ. Μπιάνκο, Γιώτα Παρθενίου και η ίδια η ποιήτρια.

αν ψάχνετε για...

 ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ Τηλ. 26510 23333 

ΣΑΒΒΑΤΟ 5/5/2012 8.30 το πρωί έως 2.30 το μεσημέρι & 5.30 το απόγευμα έως το πρωί: ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ ΕΛΕΝΗ, Αρχ. Μακαρίου 47, τηλ. 83777, ΚΟΝΤΟΧΡΗΣΤΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ, Πλ. Πάργης 3, τηλ. 23212 • 8.30 το πρωί έως 11 το βράδυ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΕΙΡΗΝΗ, Δωδώνης 109, τηλ. 40452, ΖΙΩΓΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, Αβέρωφ 26, τηλ. 38580, ΝΙΚΑΣ ΛΟΥΚΑΣ, Βαλαωρίτου 33, τηλ. 36976, ΤΣΑΚΑ ΝΕΚΤΑΡΙΑ, Καρδαμίτσια, τηλ. 28215, Σ/Φ ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ – ΣΥΡΜΑΚΕΣΗ, Βλαχλείδη 7, τηλ. 24330 ΚΥΡΙΑΚΗ 6/5/2012 8.30 το πρωί έως 2 το μεσημέρι & 5.30 το απόγευμα έως το πρωί: ΣΥΡΜΑΚΕΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ, Βλαχλείδη 7, τηλ. 24330, ΣΩΤΗΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ - ΦΑΡΜΑΚΗ ΣΟΦΙΑ, Βηλαρά & Ευεργετών 1, τηλ. 77272 • 8.30 το πρωί έως 11 το βράδυ: ΠΑΠΑΔΙΩΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ, Χρ. Κατσάρη 27, τηλ. 76377 ∆ΕΥΤΕΡΑ 7/5/2012 8.30 το πρωί έως 2.30 το μεσημέρι & 5.30 το απόγευμα έως το πρωί: ΚΟΥΛΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, Βαλαωρίτου 33, τηλ. 36976, ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ, Θ. Πασχίδη 2 , τηλ. 64534 • 8.30 το πρωί έως 11 το βράδυ: ΓΚΑΡΑΛΑΝΗΣ ΜΙΧΑΗΛ, 28ης Οκτωβρίου 21, τηλ. 21721, ΖΗΚΟΣ ΜΙΧΑΗΛ, Σουλίου 34, τηλ. 66590, ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, Χαρ. Τρικούπη 6, τηλ. 36460, ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ, Εθν. Αντιστάσεως 19 , τηλ. 25155, Σ/Φ ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ – ΣΥΡΜΑΚΕΣΗ, Βλαχλείδη 7, τηλ. 24330, ΤΣΑΚΑ ΝΕΚΤΑΡΙΑ, Καρδαμίτσια, τηλ. 28215, ΤΣΙΑΜΠΟΥΣΗ ΕΙΡΗΝΗ, Στ. Νιάρχου & Δήλου 1, τηλ. 02414, ΜΟΥΛΙΑ ΜΑΡΙΑ, Βηλαρά 84, τηλ. 22329

 ΒΕΝΖΙΝΑ∆ΙΚΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ 6/5/2012 • Γκίζας Αθανάσιος, (Λ. Αθηνών), Μάτσακας Χρήστος, (Φανερωμένη), Μπάζιου Δημητρούλα, (Ανατολή), Άγκας Ευάγγελος, (Λογγάδες), Μπαράτσα Θεοδώρα, (Καρδαμίτσια), Μπαράτσας Νικόλαος, (Βλαχόστρατα), Μπαράτσας Νικόλαος, (Μπάφρα), Μπάρμπας & ΣΙΑ Ο.Ε. (5ο χλμ Ιωαννίνων – Αθηνών), Μπότσαρη Μαρία (Κατσικά), Τσιμαρώνης Νεκτάριος, (Κουτσελιό), Τσιλίκης-Αλεξίου, (Δομπολη), Ντούρος Γεώργιος, (Πανεπιστημίου), Κουτσουρούδας Ιωακ., (Κατσικά), Μυρτέα ΑΕ, (ΚΤΕΟ), Χριστοφορίδης Σπ. & ΣΙΑ ΟΕ, (Λ. Αθηνών), Δημητρίου Ευαγ., (Ελεούσα), Μοσχούλης Λ. & ΣΙΑ ΕΕ, (Λυκόστομο), Ντακούμη Ιωάννα, (Κουτσελιό), Χ&Δ Νανης ΟΕ (Ελεούσα).

 Κ.Τ.Ε.Ο. Τηλ. επικοινωνίας (ραντεβού) 93333. 

«ΠPΩΪNOΣ ΛOΓOΣ» KAΘHMEPINH ΠOΛITIKH-OIKONOMIKH EΦHMEPIΔA THΣ HΠEIPOY Φ.Tζαβέλλα 11β-ΓIANNINA 453 33 • Διαφημίσεις-Συνδρομές-Λογιστήριο: Τηλ. 2651025677 Σύνταξη: Τηλ. 26510 33791 - FAX: 26510 30350 • ΚΩΔΙΚΟΣ: 1823 http://www.proinoslogos.gr • e-mail: info@proinoslogos.gr Ιδιοκτησία: Ι. & Ε. ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΝΤΟΥ Ο.Ε. Έκδοση-Διεύθυνση: ΙΩΑΝΝΗΣ Β. ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΝΤΟΣ Οικονομική Διεύθυνση: ΜΑΡΙΑ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ Διεύθυνση Σύνταξης: ΕΥΔΟΞΙΑ Β. ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΝΤΟΥ Ειδικός συνεργάτης: ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΪΣΟΓΛΟΥ Σύνταξη: Κ. ΑΓΟΡΗΣ - Ν. ΜΑΝΟΥΡΗΣ - Μ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Υπεύθυνος Διαφημιστικού: ΔΗΜΗΤΡΗΣ Κ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ Nομικός Σύμβουλος: ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΠΕΠΟΝΗ-ΝΤΑΚΑΛΕΤΣΗ Προϊστάμενος Τυπογραφείου: ΣΠΥΡΟΣ Π. ΖΑΧΑΡΗΣ

Σύμβουλος Έκδοσης: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΝΤΟΣ Γρ. Aθηνών: Καρόλου 24 Πλ.Καραϊσκάκη 10437 • Tηλ.: 210-5231636 και 210-5234647 Tιμή Φύλλου 0,60 • ETHΣIEΣ ΣYNΔPOMEΣ: Iδιωτών: 150,00 - Tραπεζών, Oργανισμών, Δήμων, Kοινοτήτων, Nομ. Προσώπων: 180,00 - Eξωτερικού: Δολλάρια 280,00 EKTYΠΩΣH: TYΠOEKΔOTIKH HΠEIPOY E.Π.E. - Πέραμα Iωαννίνων - Tηλ.: 2651081750

Στο Αρχ/κό Μουσείο, την Τετάρτη

Διάλεξη για τις αρχαιολογικές έρευνες στην Αλβανική πλευρά • Διάλεξη στην αγγλική γλώσσα με θέμα «The other part of Epirus Parallel studies with those of Prof. Dakaris» θα δώσει ο ομότ. καθηγητής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Τιράνων Neritan Ceka την Τετάρτη, 9 Μαΐου και ώρα 7 μ.μ., στην αίθουσα «Διώνη» του Αρχαιολογικού Μουσείου Ιωαννίνων. Η διάλεξη εντάσσεται στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης «Σωτήρης Δάκαρης – ο Αρχαιολόγος της Ηπείρου» η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη στο Μουσείο. Ο κ. Ceka θα

αναφερθεί στις παράλληλες έρευνες που διενήργησαν Αλβανοί αρχαιολόγοι από την άλλη πλευρά των συνόρων, την ίδια περίοδο που ο αείμνηστος Σωτήρης Δάκαρης επιδιδόταν στο σημαντικότατο έργο μελέτης της ηπειρωτικής τοπογραφίας. Η διάλεξή του θα προσφέρει σημαντικές πληροφορίες για την εξέλιξη της έρευνας στην ευρύτερη περιοχή και αναμένεται να φωτίσει σημαντικές και εν μέρει άγνωστες πτυχές της ιστορίας της αρχαίας Ηπείρου.

Ανοιχτή ως τις 11 Μαΐου

Παρατείνεται η έκθεση «Άβαξ» στο Καμπέρειο Πνευμ. Ίδρυμα • Παρατείνεται μέχρι την Παρασκευή, 11 Μαΐου η έκθεση «Άβαξ – Πλευρές της Ιστορίας των Υπολογιστών στην Ελλάδα», λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος για επισκέψεις από τα σχολεία. Υπενθυμίζεται πως η έκθεση φιλοξενείται στο Καμπέρειο Πνευματικό Ίδρυμα (Παπαδοπούλου 11). Τα εκθέματά της αναδεικνύουν πτυχές της τεχνολογικής ιστορίας της Ελλάδας, καθώς και θέματα που σχετίζονται με την

επιστημονική και τεχνολογική εξέλιξη. Περιλαμβάνει εργαστήρια εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων για σχολικές ομάδες. * Η έκθεση είναι ανοιχτή για το κοινό καθημερινές, ώρες 10 π.μ. με 6 μ.μ.. Τα σχολεία που επιθυμούν να την επισκεφτούν και να λάβουν μέρος στις εκπαιδευτικές της δραστηριότητες, μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά με τον κ. Κων/νο Γκίζα στο τηλ.: 26510 – 38656.

ΚΩΣΤΑΝΤΗΣ Σ. ΣΙΑΦΑΚΑΣ Πλαστικός Χειρουργός

• Face lift, βλεφαροπλαστική, ρινοπλαστική, ωτοπλαστική • Αυξητική - µειωτική - ανόρθωση µαστών - γυναικοµαστία, αποκατάσταση µαστού • Κοιλιοπλαστική, λιπογλυπτική, λιποαναρρόφηση, ανόρθωση µηρών, αφαίρεση σπίλων • Αnti-Ageing, Botox, υαλουρονικό οξύ, µεσοθεραπεία, δερµοαπόξεση • Εφαρµογές Laser, κηλίδες, ευρυαγγείες, ανάπλαση προσώπου, αποτρίχωση µε Laser • Κυτταρίτιδα, σύσφιξη, ραγάδες, ουλές

Επίσκεψη κατόπιν ραντεβού Λεωφόρος Δωδώνης 18 (έναντι ξενοδοχείου Grand Serai - Ξενία) Τηλ. 26510-46941 - κιν.: 697 7271 288 e-mail: kostantissiafakas@gmail.com

Την ερχόμενη Τετάρτη

Η Σαβίνα Γιαννάτου στη Ζωσιμαία Ακαδημία • Η Σαβίνα Γιαννάτου θα δώσει συναυλία την ερχόμενη Τετάρτη, 9 Μαΐου, ώρα 8.30 μ.μ. στην αίθουσα Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας. Συμμετέχει η Εύα Καρλαύτη (πιάνο, φωνή). Τα εισιτήρια κοστίζουν 5 ευρώ. Προπώληση στο Πνευματικό Κέντρο, το Rock Shop (Πoυτέτση 1Α), το κατάστημα ΙΡΙΣ (Γρ. Σακκά 20), τα βιβλιοπωλεία Αναγνώστης (Πυρσινέλλα 11) και Ελευθερου-

Προοπτικές συνεργασίας

Jazz Festival στην Πρέβεζα με μουσικούς απ’ όλη την Ευρώπη • Στην Πρέβεζα θα συναντηθούν και φέτος, για δέκατη συνεχή χρονιά οι καλύτεροι εκπρόσωποι της σύγχρονης Ευρωπαϊκής μουσικής, στα πλαίσια του καθιερωμένου πλέον Preveza Jazz Festival, που θα λάβει χώρα στις 25 και 26 Μαΐου. Μουσικοί με διεθνή καριέρα και καταξίωση από την Ολλανδία, τη Λετονία, την Πολωνία και την Πορτογαλία θα συναντηθούν με τους πιο αξιόλογους συναδέλφους τους από τη χώρα μας, δημιουργώντας ένα πολιτιστικό προϊόν αντιπροσωπευτικό της σύγχρονης πολυπολιτισμικής Ευρώπης και

αναδεικνύοντας το Jazz Festival σε θεσμό για τα δρώμενα της ευρύτερης περιοχής. Τοπικά σχήματα και παράλληλες εκδηλώσεις με προβολές και εκθέσεις συμπληρώνουν το πρόγραμμα του διημέρου και κάνουν την Πρέβεζα τον πιο ελκυστικό προορισμό για το καλωσόρισμα του καλοκαιριού. Μεγάλο όνομα του Φεστιβάλ θα είναι οι Maria Joao και Mario Laginha απ’ την Πορτογαλία. Οι συναυλίες θα ξεκινούν στις 9 μ.μ. στον παραλιακό πεζόδρομο της Πρέβεζας και είναι ελεύθερες στο κοινό.

Έργα του Μιχ. Αντώνογλου στο Πνευµατικό Κέντρο

• Έκθεση με τριάντα πίνακες του αείμνηστου Μιχάλη Αντώνογλου παρουσιάζεται στον εκθεσιακό χώρο του Πνευματικού Κέντρου μέχρι τις 31 Μαΐου. Ώρες λειτουργίας 11 π.μ. με 1 μ.μ. και 6 με 9 μ.μ..


ΠPΩΪNOΣ ΛOΓOΣ

Σάββατο - Κυριακή 5 - 6 Μαΐου 2012

Σελ. 7η

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ... ΓΕΓΟΝΟΤΑ... ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ... ΓΕΓΟ Για την εξυπηρέτηση των εκλογέων

Ανοιχτά σήμερα και αύριο τα Γραφεία Ταυτοτήτων και Διαβατηρίων της ΕΛ.ΑΣ. • Επεκτείνεται το ωράριο λειτουργίας των Γραφείων Ταυτοτήτων, κατά το διήμερο διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Συγκεκριμένα, τα Γραφεία Ταυτοτήτων των Αστυνομικών Υπηρεσιών θα λειτουργήσουν, σήμερα, Σάββατο, ώρες 8 π.μ. με 6 μ.μ. και αύριο, Κυριακή, ώρες 7 π.μ. με 7 μ.μ..

Τα Γραφεία Διαβατηρίων • Πέραν του καθορισμένου ωραρίου τους, θα λειτουργή-

σουν και τα Γραφεία Διαβατηρίων της Ελληνικής Αστυνομίας. Συγκεκριμένα, σήμερα, Σάββατο, θα είναι ανοιχτά 7:30 π.μ. με 6 μ.μ. και αύριο, Κυριακή, ώρες 7 π.μ. με 7 μ.μ.. • Περισσότερες πληροφορίες και διευκρινιστικές λεπτομέρειες σχετικά με την έκδοση Δελτίων ταυτότητας, από τα Γραφεία Ταυτοτήτων και για τα Γραφεία Διαβατηρίων, μπορούν οι πολίτες να βρουν στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας www.hellenicpolice.gr/ Οδηγός του Πολίτη – Δικαιολογητικά.

Στο ΚΔΑΠ «Σβούρα»

Δημιουργική απασχόληση με Γερμανικά παιχνίδια • Η τοπική επιτροπή Ιωαννίνων της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, διοργανώνουν για 1η φορά εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης με παιχνίδια και τραγούδια στα Γερμανικά. Τα εργαστήρια απευθύνονται

σε παιδιά της Γ’ και της Δ’ Δημοτικού και θα γίνονται δωρεάν στο ΚΔΑΠ Σβούρα (πλατεία Χατζή, Αμπελόκηποι). Έναρξη εργαστηρίων: Σήμερα, Σάββατο. Λήξη εργαστηρίων: Σάββατο, 9 Ιουνίου. Ώρες πραγματοποίησης εργαστηρίων: 12.00 – 14.00 μ.μ.. • Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 6976-794495.

Πορεία Ορειβατικού στην Πέρδικα Θεσπρωτίας • Ο Ορειβατικός Σύλλογος Ιωαννίνων αύριο, Κυριακή θα πραγματοποιήσει πορεία στη Πέρδικα Θεσπρωτίας. Η πορεία διάρκειας 5 ωρών (Α’ κατηγορία) θα ξεκινήσει από την Πέρδικα, θα ανεβεί στο Δυμόκαστρο και θα καταλήξει στο Καραβοστάσι. Στην πορεία μπορούν να συμ-

μετέχουν και αρχάριοι ορειβάτες. Αναχώρηση 9 π.μ. από την Περιφέρεια Ηπείρου. Αρχηγοί πορείας: Τσάμπας Γιώργος, Μακρίδης Γιώργος. • Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του Ορειβατικού Συλλόγου, 28ης Οκτωβρίου 17Α (εντός στοάς) καθημερινά 7-9 μμ. Τηλ. 26510-22138.

Την Τετάρτη στο Cezaria

Παρουσίαση εργασιών του Γυμνασίου των «Δωδωναίων» • Την Τετάρτη, 9 Μαΐου και ώρα 7 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο του Cezaria, θα γίνει η καθιερωμένη παρουσίαση των εργασιών των Ομάδων Δραστηριοτήτων του Γυμνασίου των «Δωδωναίων Εκπαιδευτηρίων». Θα γίνει η παρουσίαση του 6ου τεύχους του περιοδικού «δωδω-νέα», τα έσοδα του

οποίου θα συγκεντρωθούν από την πώληση, θα δοθούν στην ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων. Η Περιβαλλοντική Ομάδα θα παρουσιάσει το θέμα: «Η φύση δεν είναι χωματερή. Ανακύκλωσε και εσύ» και τέλος η ομάδα χορού της Α’ και Β’ Γυμνασίου θα παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς από την Ήπειρο και τα νησιά.

Μετά την αδελφοποίησή τους…

Συνεργασία με πόλη της Γερμανίας εγκαινιάζει ο Δήμος Ηγουμενίτσας

 Τι ανέφερε ο δήμαρχος Γ. Κάτσινος

• Με τον Δήμο Φέλπερτ της Γερμανίας αδελφοποιήθηκε ο Δήμος Ηγουμενίτσας σε ειδική εκδήλωση που έγινε το βράδυ της Πέμπτης στο Δημαρχείο της Θεσπρωτικής πρωτεύουσας (φωτό). Ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γεώργιος Κάτσινος, ο δήμαρχος του Φέλπερτ Στέφαν Φράιταγκ, και ο πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Συλλόγου «Φιλία Φέλμπερτ» κ. Ρίχτερ, υπέγραψαν, παρουσία δημοτών, το Μνημόνιο Αδελφοποίησης μεταξύ των δύο Δήμων, ως επιστέγασμα των φιλικών σχέσεων που έχουν αναπτυχθεί.

Προοπτικές συνεργασίας Της τελετής υπογραφής του Μνημονίου Αδελφοποίησης ακολούθησε συζήτηση, η οποία επικεντρώθηκε σε θέματα όπως η ανταλλαγή εμπειριών για την αποκομιδή, τη μεταφορά, ανακύκλωση και τις δυνατότητες αξιοποίησης απορριμμάτων, τα εργαλεία διοίκησης των Δήμων για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, ενώ αναλύθηκαν οι προοπτικές συνεργασίας στους

τομείς Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας, καθώς και σε θέματα τουρισμού και πολιτισμού. Σε δηλώσεις του ο κ. Κάτσινος, αναφέρθηκε στη σημαντικότητα της αδελφοποίησης, που ενισχύει, όπως είπε, τους δεσμούς μεταξύ Ελληνικού και Γερμανικού λαού και ανοίγει μεγάλες προοπτικές συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα, όπως πνευματικό, παιδείας, πολιτισμού, εκπαίδευσης κλπ. Αξίζει να σημειωθεί ότι αντιπροσωπεία του Δήμου Φέλμπερτ, υπό το δήμαρχο κ. Φράιταγκ, επισκέφθηκε αξιοθέατα, πολιτιστικά μνημεία και άλλα σημεία αναφοράς στο Νομό Θεσπρωτίας, παρακολουθώντας παράλληλα δραστηριότητες που αναπτύσσονται στην ευρύτερη περιοχή για να γνωρίσουν τον τρόπο ζωής των κατοίκων.

Εκδηλώσεις για παιδιά στο Public Ιωαννίνων • Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις για παιδιά στο κατάστημα Public Ιωαννίνων. Έτσι, σήμερα, Σάββατο θα γίνει εκδήλωση με θέμα «Μάχη Beyblade και σβουροκόλπα Dizzydancers». Το Σάββατο, 12 Μαΐου το Public θα… μεταμορφώσει τους μικρούς του

φίλους με ζωγραφική προσώπου. Το Σάββατο, 19 Μαΐου θα γίνουν στο κατάστημα… ανασκαφές δεινοσαύρου και το Σάββατο, 26 Μαΐου θα ακολουθήσει μια σχολή μαγείας. Όλες οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 12 μ..

Εκδηλώσεις για τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου • Εκδηλώσεις για την ημέρα λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη Τετάρτη, 9 Μαΐου η Περιφέρεια Ηπείρου. Το πρόγραμμα στα Γιάννινα περιλαμβάνει δοξολογία την Τετάρτη στις 10:30 π.μ. στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου, κατάθεση στεφάνων ώρα 11 π.μ. στο Ηρώο Μπιζανομάχων, στην κεντρική πλατεία και σημαιοστολισμό και

φωταγώγηση των δημοσίων καταστημάτων την ημέρα και το βράδυ της εορτής. Στην Άρτα, ώρα 10:30 π.μ., θα τελεστεί δοξολογία στο Ναό Αγίου Δημητρίου και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο μπροστά από το Ναό. Στην Πρέβεζα, θα γίνει στις 11 π.μ. δοξολογία στο Ναό Αγίου Χαραλάμπους και κατάθεση στεφάνων ώρα 11:30 π.μ. στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης (κεντρική αγορά). Τέλος, στην Ηγουμενίτσα, θα τελεστεί ώρα 10:15 π.μ. δοξολογία στο Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στις 10:45 π.μ. στο Μνημείο Ηρώων.

Πατάτες στα Γιάννινα από το Νευροκόπι • Ποσότητα πατάτας θα διαθέσουν παραγωγοί από το Νευροκόπι σήμερα, Σάββατο, από τις 8 π.μ. στο Πάρκινγκ απέναντι από το παλιό κατάστημα του Βερόπουλου στην οδό Κων/πόλεως. Όπως αναφέρει ο Σύλλογος Πολυτέκνων η τιμή για τους πολύτεκνους θα είναι 25 λεπτά το κιλό, με την επίδειξη πολυτεκνικής ταυτότητας ή βιβλιαρίου. Για τους υπόλοιπους καταναλωτές θα είναι λίγο υψηλότερη.

Αιµοδοσία από τη Φ.Ο.Ε.Α. στη Λέσχη Αξιωµατικών

• Εθελοντική αιμοδοσία στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Ιωαννίνων θα πραγματοποιήσει η Φοιτητική Ομάδα Εθελ. Αιμοδοσίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων την ερχόμενη Τρίτη, 8 Μαΐου και ώρες 10 π.μ. με 2 μ.μ.. Η αιμοδοσία πραγματοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μεσογειακής Αναιμίας και θα γίνει με τη βοήθεια του ιατρικού προσωπικού του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα». Στο χώρο της Λ.Α.Φ.Ι. θα βρίσκονται και εκπρόσωποι της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας.

Ετούτες οι εκλογές τις ξεπέρασαν όλες!.. I Θα κάνουμε λίγο κουράγιο ακόμα, εμείς οι ψηφοφόροι… ένα εικοσιτετράωρο μας μένει! Έχω ζήσει εκλογές κι εκλογές, αλλά ετούτες τις ξεπέρασαν όλες. Ας γυρίσω ενενήντα χρόνια πίσω. Έχω ένα εκλογικό κατάλογο του 1922!.. 3.393 είναι οι ψηφοφόροι και μη τρομάξετε… είναι μόνο άντρες, οι γυναίκες ήταν μόνο άνθρωποι γένους θηλυκού και βήτα κατηγορίας… Και πέρασαν τριάντα χρόνια, και πήραμαν κι εμείς οι γυναίκες δικαίωμα ψήφου!.. Και πέρασαν κι άλλα εξήντα χρόνια με δεκάδες εκλογικές αναμετρήσεις λογιαστές… Και μοναχά… πολιτισμένη ατμόσφαιρα δεν βλέπω ακόμα και μ’ αυτό το παράπονο θα πεθάνω! Και πάντα επιθέσεις κάποιου ονομαστού… εναντίον άλλου ονομαστού. Λίγο πολιτισμό ας έγλεπα, ας άκουγα… Τώρα, θα μου πείτε… «ποια είσαι εσύ κυρά μ’ και θέλεις πολιτισμένα πράγματα από Έλληνες; Και ποια είναι τα πολιτισμένα; Με το σας και με το σεις;»… Να ωρές παιδιά… δεν βαρεθήκαμαν να λέμε τα ίδια και τα ίδια; Να βρίζουμε οι μεν τους δε πως… είναι τσιράκια κάποιας άλλης μεγάλης χώρας!.. Θυμάστε πόσες εκατοντάδες χρόνια είχαμαν –κατά καιρούς- αφεντάδες ξένους; Πότε ησυχάσαμαν; Αφεντάδες και καταπατητές από Ανατολή και Δύση ως εδώ και κάμποσα χρόνια είχαμαν στον τόπο μας… Πόσα χρόνια είναι που, με το έτσι θέλω… πέρασαν από τη χώρα μας, από λιμάνι μας και μπούκαραν στη διπλανή βασανισμένη χώρα… να την μάθουν πώς να φέρνεται σαν ελεύθερη χώρα… πεινασμένη!.. Πόσα χρόνια είναι, το θυμάστε; Ευτυχώς τα βλέπαμαν, εκείνα τα σκουλίκια που ζούσαν μέσα στη λάσπη καταχείμωνο… κι εμείς κάναμαν σεργιάνι… γιατί είμασταν σύμμαχοι των Μεγάλων!.. Πάντοτε είμασταν σύμμαχοι μεγάλων, τις δε τελευταίες εκατονταετίες στέναξαν οι ακτές μας και οι πόλεις μας… από συμμάχους… για το καλό μας!.. Δεν είναι μακριά… το Μακεδονικό… κοντά εκατό χρόνια! Δυο ελληνικοί στρατοί, ήταν στη Μακεδονία!.. Δικό του μπαϊράκι ο Βασιλιάς, δικό του ο Βενιζέλος… και οι σύμμαχοι να παίζουν τον αισχρό τους ρόλο, τον αιώνιο! Και να μας φέρουν και τους Σενεγαλέζους (ανθρωποφάγους ακόμα) να τηρήξουν… την τάξη… και χάνονταν λέει παιδιά… και τα καζάνια έβραζαν ανθρώπους λέει… κι οι Σενεγαλέζοι κάθε βράδυ είχαν χορό γύρω από τη φωτιά που έβραζε το καζάνι!.. Και τι γίνκι; Χέστηκε η φοράδα στ’ αλώνι… Ο πατέρας μας, μας τα μολογούσε… κι είχε πέσει και χολέρα στο στράτευμα κι απόμειναν τρεις κι ο κούκος οι Έλληνες… κι ήταν… πεσόντες υπέρ πίστεως και πατρίδος και υπέρ συμμάχων!.. Έτσι θα πέφτουμε… άμα ζιούμε με δαν’κά!.. Τώρα, αυτή την ώρα, δεν μπορούμε να πούμε τίποτε πάνω σ’ αυτό το θέμα… κι αλίμονο σ’ αυτούς που θα παραλάβουν την υπόθεση και πιο πολύ… σε μας!.. Μυαλό όμως… γιοκ εμείς!.. Ποια κυβέρνηση είναι καλύτερη, μας ρωτάν, από τηλεφώνου… η συνεργασίας ή η αυτόνομη; Τι απαντάς; Πότε συνεργάστηκαν οι Έλληνες… ο Λαός που λέμε!.. Πότε η αυτόνομη κυβέρνηση… δεν φαγώθηκε… για το φάγωμα!.. Ποιος φταίει; Ποιος φταίει; Κανένα στόμα δεν το είπε ακόμα… Φταίει το κακό το ριζικό μας; Φταίει ο Θεός που μας μισεί; Πρώτ’ απ’ όλα φταίει το κρασί; Πάντως, άντρες, σχωρνάτε με… αλλά δεν είναι για τα νεύρα σας η διακυβέρνηση της χώρας τούτης… γιατί είστε Έλληνες άντρες… και βάλτε το χέρι στην καρδιά… και πέστε μας… πόσοι κυβερνάτε στο σπίτι σας; Σιαματά ξέρουμε ό,τι κάνετε εσείς… Αλλά και οι γυναίκες που προσπαθούν να ηγηθούν… ανδροποιούνται χειρότερα απ’ τους άντρες… η γνώμη μου είναι… Σ’ όλα τα κανάλια, αυτή τη στιγμή, βλέπω άντρες να λένε το ποίημά τους… κι άλλους, να θέλουν να πουν το δικό τους!.. Ο Θεός της Ελλάδας ας βάλει το χέρι του, και δεν είναι αστείο… και δυστυχώς έχουμε κακομάθει με μπάτσελορ και τεράστια καρότσια των σούπερ μάρκετ και φαγάδικα… αλλά, πάλι… μαθαίνει η αρκούδα και χορεύει…


Σελ. 8η

Σάββατο - Κυριακή 5 - 6 Μαΐου 2012

ΠPΩΪNOΣ ΛOΓOΣ

ΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΕΚΛ. ΤΜΗΜΑ 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 329 330 331 332 333 334 335

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΜΠΙΖΑΝΙΟΥ ΜΠΙΖΑΝΙΟΥ ΜΠΙΖΑΝΙΟΥ ΜΠΙΖΑΝΙΟΥ ΜΠΙΖΑΝΙΟΥ ΜΠΙΖΑΝΙΟΥ ΜΠΙΖΑΝΙΟΥ ΜΠΙΖΑΝΙΟΥ ΜΠΙΖΑΝΙΟΥ ΜΠΙΖΑΝΙΟΥ ΝΗΣΟΥ ΠΑΜΒΩΤΙΔΟΣ ΠΑΜΒΩΤΙΔΟΣ ΠΑΜΒΩΤΙΔΟΣ ΠΑΜΒΩΤΙΔΟΣ ΠΑΜΒΩΤΙΔΟΣ ΠΑΜΒΩΤΙΔΟΣ ΠΑΜΒΩΤΙΔΟΣ ΠΑΜΒΩΤΙΔΟΣ ΠΑΜΒΩΤΙΔΟΣ ΠΑΜΒΩΤΙΔΟΣ ΠΑΜΒΩΤΙΔΟΣ ΠΑΜΒΩΤΙΔΟΣ ΠΑΜΒΩΤΙΔΟΣ ΠΑΜΒΩΤΙΔΟΣ ΠΑΜΒΩΤΙΔΟΣ ΠΑΜΒΩΤΙΔΟΣ ΠΑΜΒΩΤΙΔΟΣ ΠΑΜΒΩΤΙΔΟΣ ΠΑΜΒΩΤΙΔΟΣ ΠΑΜΒΩΤΙΔΟΣ ΠΑΜΒΩΤΙΔΟΣ ΠΑΜΒΩΤΙΔΟΣ ΠΑΜΒΩΤΙΔΟΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ

ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΜΠΑΦΡΑΣ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΠΑΦΡΑΣ ΜΠΑΦΡΑΣ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΠΑΦΡΑΣ ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ ΠΑΛΑΙΟ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ ΠΑΛΑΙΟ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ 1ο ΕΚΛ. ΔΙΑΜ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ 3ο ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΤΣΑΡΗ 11 1ο ΕΚΛ. ΔΙΑΜ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ 3ο ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΤΣΑΡΗ 11 1ο ΕΚΛ.ΔΙΑΜ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ 3ο ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΤΣΑΡΗ 11 1ο ΕΚΛ. ΔΙΑΜ.ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ 3ο ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΤΣΑΡΗ 11 1ο ΕΚΛ. ΔΙΑΜ.ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ 6ο ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΒΡΥΣΟΥΛΑ 1ο ΕΚΛ. ΔΙΑΜ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ 6ο ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΒΡΥΣΟΥΛΑ 1ο ΕΚΛ. ΔΙΑΜ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ 6ο ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΒΡΥΣΟΥΛΑ 1ο ΕΚΛ. ΔΙΑΜ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ 13ο ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΚΑΤ. ΠΑΞΙΝΟΥ 28, ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ 1ο ΕΚΛ. ΔΙΑΜ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ 13ο ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΚΑΤ. ΠΑΞΙΝΟΥ 28, ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ 1ο ΕΚΛ. ΔΙΑΜ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ 13ο ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΚΑΤ. ΠΑΞΙΝΟΥ 28, ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ 1ο ΕΚΛ. ΔΙΑΜ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ 13ο ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΚΑΤ. ΠΑΞΙΝΟΥ 28, ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ 1ο ΕΚΛ. ΔΙΑΜ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ 13ο ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΚΑΤ. ΠΑΞΙΝΟΥ 28, ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ 1ο ΕΚΛ. ΔΙΑΜ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ 4ο ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΜΟΛΟΣΣΩΝ 4,ΛΑΚΚΩΜΑΤΑ 1ο ΕΚΛ. ΔΙΑΜ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ 4ο ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ- ΜΟΛΟΣΣΩΝ 4, 45221, ΛΑΚΚΩΜΑΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ 1ο ΕΚΛ. ΔΙΑΜ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ 5ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΔΗΜ.ΚΟΣΜΑ, 45221, ΛΑΣΠΟΤΟΠΟΣ 1ο ΕΚΛ. ΔΙΑΜ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ 5ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΔΗΜ.ΚΟΣΜΑ, 45221, ΛΑΣΠΟΤΟΠΟΣ 2ο ΕΚΛ. ΔΙΑΜ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ 8ο ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ (ΑΚΑΔΗΜΙΑ) 2ο ΕΚΛ. ΔΙΑΜ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ 8ο ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ (ΑΚΑΔΗΜΙΑ) 2ο ΕΚΛ. ΔΙΑΜ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ 8ο ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ (ΑΚΑΔΗΜΙΑ) 2ο ΕΚΛ. ΔΙΑΜ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΖΩΣΙΜΑΔΩΝ 1 (ΕΝΑΝΤΙ ΠΑΛΙΟΥ ΚΤΕΛ ) 2ο ΕΚΛ. ΔΙΑΜ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΖΩΣΙΜΑΔΩΝ 1 (ΕΝΑΝΤΙ ΠΑΛΙΟΥ ΚΤΕΛ ) 2ο ΕΚΛ. ΔΙΑΜ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΖΩΣΙΜΑΔΩΝ 1 (ΕΝΑΝΤΙ ΠΑΛΙΟΥ ΚΤΕΛ ) 2ο ΕΚΛ. ΔΙΑΜ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΖΩΣΙΜΑΔΩΝ 1 (ΕΝΑΝΤΙ ΠΑΛΙΟΥ ΚΤΕΛ ) 2ο ΕΚΛ. ΔΙΑΜ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΖΩΣΙΜΑΔΩΝ 1 (ΕΝΑΝΤΙ ΠΑΛΙΟΥ ΚΤΕΛ ) 2ο ΕΚΛ. ΔΙΑΜ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ 4ο ΛΥΚΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΔΩΔΩΝΗΣ & ΚΑΛΙΑΦΑ 2ο ΕΚΛ. ΔΙΑΜ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ 4ο ΛΥΚΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΔΩΔΩΝΗΣ & ΚΑΛΙΑΦΑ 2ο ΕΚΛ. ΔΙΑΜ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ 4ο ΛΥΚΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΔΩΔΩΝΗΣ & ΚΑΛΙΑΦΑ 2ο ΕΚΛ. ΔΙΑΜ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ 2ο ΛΥΚΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΛΕΩΦ. Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 4 - 6 2ο ΕΚΛ. ΔΙΑΜ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ 2ο ΛΥΚΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΛΕΩΦ. Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 4 - 6 3ο ΕΚΛ. ΔΙΑΜ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΛΥΚΕΙΟ ΖΩΣΙΜΑΙΑΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΓ. ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ 3ο ΕΚΛ. ΔΙΑΜ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΛΥΚΕΙΟ ΖΩΣΙΜΑΙΑΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΓ. ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ 3ο ΕΚΛ. ΔΙΑΜ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΛΥΚΕΙΟ ΖΩΣΙΜΑΙΑΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΓ. ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ 3ο ΕΚΛ. ΔΙΑΜ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΛΥΚΕΙΟ ΖΩΣΙΜΑΙΑΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΓ. ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ 3ο ΕΚΛ. ΔΙΑΜ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΛΥΚΕΙΟ ΖΩΣΙΜΑΙΑΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΓ. ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ 3ο ΕΚΛ. ΔΙΑΜ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ 11ο ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΚΑΣΤΡΙΣΟΪΑ 18 (ΟΠΙΣΘΕΝ ΖΩΣΙΜΑΙΑΣ ΣΧΟΛΗΣ) 3ο ΕΚΛ. ΔΙΑΜ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ 11ο ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΚΑΣΤΡΙΣΟΪΑ 18 (ΟΠΙΣΘΕΝ ΖΩΣΙΜΑΙΑΣ ΣΧΟΛΗΣ) 3ο ΕΚΛ. ΔΙΑΜ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ 11ο ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΚΑΣΤΡΙΣΟΪΑ 18(ΟΠΙΣΘΕΝ ΖΩΣΙΜΑΙΑΣ ΣΧΟΛΗΣ) 3ο ΕΚΛ. ΔΙΑΜ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ 11ο ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΚΑΣΤΡΙΣΟΪΑ 18 (ΟΠΙΣΘΕΝ ΖΩΣΙΜΑΙΑΣ ΣΧΟΛΗΣ) 3ο ΕΚΛ. ΔΙΑΜ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ 11ο ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΚΑΣΤΡΙΣΟΪΑ 18 (ΟΠΙΣΘΕΝ ΖΩΣΙΜΑΙΑΣ ΣΧΟΛΗΣ) 3ο ΕΚΛ. ΔΙΑΜ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ 11ο ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΚΑΣΤΡΙΣΟΪΑ 18 (ΟΠΙΣΘΕΝ ΖΩΣΙΜΑΙΑΣ ΣΧΟΛΗΣ) 3ο ΕΚΛ. ΔΙΑΜ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ 5ο ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΓΥΝ. ΠΙΝΔΟΥ 17 (ΒΑΛΑΝΕΙΟ) 3ο ΕΚΛ. ΔΙΑΜ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ 5ο ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΓΥΝ. ΠΙΝΔΟΥ 17 (ΒΑΛΑΝΕΙΟ) 3ο ΕΚΛ. ΔΙΑΜ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ 15ο ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΥΝ. ΠΙΝΔΟΥ 17, (ΒΑΛΑΝΕΙΟ) 3ο ΕΚΛ. ΔΙΑΜ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ 15ο ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΥΝ. ΠΙΝΔΟΥ 17, (ΒΑΛΑΝΕΙΟ) 3ο ΕΚΛ. ΔΙΑΜ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ 15ο ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΥΝ. ΠΙΝΔΟΥ 17, (ΒΑΛΑΝΕΙΟ) 3ο ΕΚΛ. ΔΙΑΜ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ 10ο ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Δ. ΙΩΑΝΝΟΥ, Β’ ΕΡΓ. ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ 3ο ΕΚΛ. ΔΙΑΜ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ 10ο ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Δ. ΙΩΑΝΝΟΥ, Β’ ΕΡΓ. ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΕΞΟΧΗΣ 10ο ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Δ. ΙΩΑΝΝΟΥ, Β’ ΕΡΓ. ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ 4ο ΕΚΛ. ΔΙΑΜ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ 7ο ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΓΙΩΝ ΣΑΡΑΝΤΑ 3, ΠΛ. ΟΜΗΡΟΥ 4ο ΕΚΛ. ΔΙΑΜ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ 7ο ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΓΙΩΝ ΣΑΡΑΝΤΑ 3, ΠΛ. ΟΜΗΡΟΥ 4ο ΕΚΛ. ΔΙΑΜ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ 7ο ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΓΙΩΝ ΣΑΡΑΝΤΑ 3, ΠΛ. ΟΜΗΡΟΥ 4ο ΕΚΛ. ΔΙΑΜ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ 7ο ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΓΙΩΝ ΣΑΡΑΝΤΑ 3, ΠΛ. ΟΜΗΡΟΥ 4ο ΕΚΛ. ΔΙΑΜ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ 7ο ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΓΙΩΝ ΣΑΡΑΝΤΑ 3, ΠΛ. ΟΜΗΡΟΥ 4ο ΕΚΛ. ΔΙΑΜ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ 7ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΛΟΦΟΣ ΚΙΑΦΑΣ 4ο ΕΚΛ. ΔΙΑΜ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ 7ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΛΟΦΟΣ ΚΙΑΦΑΣ 4ο ΕΚΛ. ΔΙΑΜ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ 7ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΛΟΦΟΣ ΚΙΑΦΑΣ 4ο ΕΚΛ. ΔΙΑΜ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ 7ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΛΟΦΟΣ ΚΙΑΦΑΣ 4ο ΕΚΛ. ΔΙΑΜ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ 1ο ΛΥΚΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Π.ΜΠΕΝΑΚΗ 5, ΛΟΦΟΣ ΚΙΑΦΑΣ 4ο ΕΚΛ. ΔΙΑΜ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ 1ο ΛΥΚΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Π.ΜΠΕΝΑΚΗ 5, ΛΟΦΟΣ ΚΙΑΦΑΣ 4ο ΕΚΛ. ΔΙΑΜ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ 27ο ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Τ.ΙΣΑΑΚ, ΚΙΑΦΑ 4ο ΕΚΛ. ΔΙΑΜ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ 27ο ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Τ.ΙΣΑΑΚ, ΚΙΑΦΑ 5ο ΕΚΛ. ΔΙΑΜ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ 21ο ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΔΙΓ. ΑΚΡΙΤΑ 1, ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΑ 5ο ΕΚΛ. ΔΙΑΜ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ 21ο ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΔΙΓ. ΑΚΡΙΤΑ 1, ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΑ 5ο ΕΚΛ. ΔΙΑΜ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ 21ο ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΔΙΓ. ΑΚΡΙΤΑ 1, ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΑ 5ο ΕΚΛ. ΔΙΑΜ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ 21ο ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΔΙΓ. ΑΚΡΙΤΑ 1, ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΑ 5ο ΕΚΛ. ΔΙΑΜ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ 3ο Τ.Ε.Ε. ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΑ 5ο ΕΚΛ. ΔΙΑΜ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ 3ο Τ.Ε.Ε. ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΑ 5ο ΕΚΛ. ΔΙΑΜ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ 3ο Τ.Ε.Ε. ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΑ ΜΑΡΜΑΡΩΝ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΡΜΑΡΩΝ ΜΑΡΜΑΡΩΝ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΡΜΑΡΩΝ ΜΑΡΜΑΡΩΝ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΡΜΑΡΩΝ ΜΑΡΜΑΡΩΝ ΚΑΡΔΑΜΙΤΣΙΑ 3ο ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΡΜΑΡΩΝ Κ.ΑΙΤΟΛΟΥ & ΚΟΥΚΟΥΖΕΛΗ ΚΑΡΔΑΜΙΤΣΙΑ ΜΑΡΜΑΡΩΝ ΚΑΤΩ ΜΑΡΜΑΡΑ2ο ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΡΜΑΡΩΝ ΑΓΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΚΑΤΩ ΜΑΡΜΑΡΑ ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜ. ΣΧΟΛ. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜ. ΣΧΟΛ. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΦΥΛΑΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΜΠΕΛΙΑΣ ΠΝΕΥΜ. ΚΕΝΤΡΟ ΑΜΠΕΛΕΙΑΣ ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙΟΥ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙΟΥ ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ ΚΟΣΜΗΡΑΣ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΣΜΗΡΑΣ ΚΟΣΜΗΡΑΣ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΣΜΗΡΑΣ ΜΑΝΟΛΙΑΣΑΣ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΝΟΛΙΑΣΗΣ ΜΠΙΖΑΝΙΟΥ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΠΙΖΑΝΙΟΥ ΠΕΔΙΝΗΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΔΙΝΗΣ ΠΕΔΙΝΗΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΔΙΝΗΣ ΠΕΔΙΝΗΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΔΙΝΗΣ ΝΗΣΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΝΗΣΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΠΡΩΗΝ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΔΑΦΝΟΥΛΑΣ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΑΦΝΟΥΛΑΣ ΔΡΟΣΟΧΩΡΙΟΥ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΡΟΣΟΧΩΡΙΟΥ ΔΡΟΣΟΧΩΡΙΟΥ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΡΟΣΟΧΩΡΙΟΥ ΗΛΙΟΚΑΛΗΣ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΛΙΟΚΑΛΗΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ ΚΑΤΣΙΚΑ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΣΙΚΑ ΚΑΤΣΙΚΑ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΣΙΚΑ ΚΑΤΣΙΚΑ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΣΙΚΑ ΚΑΤΣΙΚΑ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΣΙΚΑ ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ ΠΑΛΑΙΟ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ ΠΑΛΑΙΟ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥΓΟΡΙΤΣΑΣ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΥΝ/ΣΜΟΥ ΓΟΡΙΤΣΑΣ ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ ΚΡΑΨΗΣ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΡΑΨΗΣ ΛΟΓΓΑΔΩΝ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΟΓΓΑΔΩΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΟΓΓΑΔΩΝ ΜΟΥΖΑΚΑΙΩΝ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΥΖΑΚΑΙΩΝ ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ ΚΑΡΑΔΗΜΑ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ ΣΥΝ/ΣΜΟΣ ΚΑΡΑΔΗΜΑ ΠΛΑΤΑΝΟΥ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΛΑΤΑΝΟΥ ΧΑΡΟΚΟΠΙΟΥ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΑΡΟΚΟΠΙΟΥ ΑΜΦΙΘΕΑΣ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΜΦΙΘΕΑΣ ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ ΚΡΥΑΣ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΡΥΑΣ ΚΡΥΑΣ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΡΥΑΣ ΚΡΥΟΒΡΥΣΗΣ ΠΝΕΥΜ. ΚΕΝΤΡΟ ΚΡΥΟΒΡΥΣΗΣ ΣΠΟΘΩΝ ΠΝΕΥΜ. ΚΕΝΤΡΟ ΚΡΥΟΒΡΥΣΗΣ ΛΙΓΚΙΑΔΩΝ ΠΝΕΥΜ. ΚΕΝΤΡΟ ΛΙΓΚΙΑΔΩΝ ΜΑΖΙΑΣ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΖΙΑΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΙΣ Από: ΑΒΡΑΜΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ Έως: ΓΩΡΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Από: ΔΑΙΛΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ Έως: ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΕΛΕΝΗ Από: ΚΑΡΑΘΑΝΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ Έως: ΛΑΜΠΡΟΥΣΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ Από: ΛΑΟΣΟΓΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Έως: ΝΑΝΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ Από: ΝΑΣΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Έως:ΠΑΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ Από: ΠΕΡΠΕΡΙΔΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ Έως: ΤΑΤΣΙΟΓΛΟΥ ΣΤΑΜΑΤΙΑ Από:ΤΕΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗΈως: ΨΥΧΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ Από: ΑΝΑΝΙΑΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Έως: ΜΥΡΟΓΛΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ Από: ΝΑΒΡΟΖΟΓΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Έως: ΨΑΛΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Από: ΑΛΕΞΙΟΥ ΑΛΕΞΙΟΣ Έως: ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ ΜΑΡΙΑ Από: ΛΑΖΑΡΙΔΗ ΛΑΜΠΡΙΝΗ Έως: ΧΡΥΣΗ ΜΑΡΙΝΑ Από: ΑΒΑΖΟΣ ΛΟΥΚΑΣ Έως: ΒΕΡΩΝΗ ΑΝΘΗ Από: ΒΗΚΑ ΕΛΕΝΗ Έως:ΓΚΑΡΑΒΕΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Από: ΓΚΑΡΑΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Έως: ΔΗΜΟΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ Από: ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ Έως: ΖΥΓΟΥΡΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ Από: ΖΩΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Έως: ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ Από: ΚΑΡΑΛΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Έως: ΚΟΝΙΝΗ ΑΘΗΝΑ Από: ΚΟΝΤΑΞΗ ΑΓΑΘΗ Έως: ΚΩΤΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Από: ΛΑΒΔΑΝΙΤΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ Έως: ΜΑΝΤΖΙΟΥ ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗ Από: ΜΑΝΤΖΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ Έως: ΜΠΑΡΟΥΧΟΣ ΗΛΙΑΣ Από: ΜΠΑΡΤΖΗ ΦΩΤΕΙΝΗ Έως: ΝΙΑΡΟΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ Από: ΝΙΑΡΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ Έως: ΠΑΝΤΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ Από: ΠΑΝΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ Έως: ΠΕΡΩΝΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ Από: ΠΕΤΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Έως: ΣΙΜΟΥΛΗΣ ΠΑΥΛΟΣ και οι εγγεγραμμένοι στους Ειδικούς Καταλόγους της Γεν. Αστυν. Δ/νσης Περιφ. Ηπείρου Από: ΣΙΝΤΟΥ ΕΛΕΝΗ Έως: ΤΑΜΠΑ ΕΛΕΝΗ και οι εγγεγραμμένοι στους Ειδικούς Καταλόγους της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ιωαννίνων Από: ΤΑΝΑΓΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ Έως: ΤΣΙΟΤΣΙΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΑ Από: ΤΣΙΟΥΡΗ ΓΕΩΡΓΙΑ Έως: ΨΩΧΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Από: ΑΓΓΕΛΑΚΗ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ Έως: ΒΛΕΤΣΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ και οι εγγεγραμμένοι στους Ειδικούς Εκλογικούς Καταλόγους με κωδικό αριθμό 16705 Από: ΒΟΣΙΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ Έως: ΓΟΥΚΟΥ ΣΤΑΜΑΤΙΑ και οι εγγεγραμμένοι στους Ειδικούς Εκλογικούς Καταλόγους του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων Από: ΓΟΥΛΑ ΣΕΒΑΣΤΗ Έως: ΖΗΚΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ καθώς και οι εγγεγραμμένοι στους Ειδικούς Καταλόγους του Αστυνομικού Τμήματος Ιωαννίνων Από: ΖΗΝΑ ΚΛΕΟΝΙΚΗ Έως: ΚΑΡΑΝΤΩΝΗ ΝΙΚΟΛΕΤΑ και οι εγγεγραμμένοι στους Ειδικούς Καταλόγους του Τμήμ. Μεταγωγών Δικαστ. Ιωαννίνων Από: ΚΑΡΑΠΑΝΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Έως: ΚΡΑΝΙΩΤΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και οι εγγεγραμμένοι στους Ειδικούς Καταλόγους της Υποδιεύθυνσης Ασφ. Ιωαννίνων Από: ΚΡΑΨΙΤΗ ΔΑΝΑΗ Έως: ΜΑΛΑΜΟΥ ΙΩΑΝΝΑ και οι εγγεγραμμένοι στους Ειδικούς Καταλόγους που υπηρετούν στο Α.Τ. Περιφέρειας Ιωαννίνων Από: ΜΑΛΛΙΔΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑ Έως: ΜΠΕΝΕΝΣΟΝ ΝΙΚΟΣ και οι εγγεγραμμένοι στους Ειδικούς Καταλόγους που υπηρετούν στην μονάδα 11005 Από: ΜΠΕΡΑΤΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ Έως: ΟΒΡΕΝΟΒΙΤΣ ΣΤΕΦΑΝΙΑ και οι εγγεγραμμένοι στους Ειδικούς Καταλόγους που υπηρετούν στην μονάδα 11052 Από: ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Έως: ΠΑΠΑΦΩΤΙΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ και οι εγγεγραμμένοι στους Ειδικούς Καταλόγους της μονάδας 11001 Από: ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗ Έως: ΡΩΣΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ και οι εγγεγραμμένοι στους Ειδικούς Καταλόγους που υπηρετούν στην μον. 11030 Από: ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ Έως: ΣΥΚΙΝΙΩΤΗ ΑΝΤΩΝΙΑ και οι εγγεγραμμένοι στους Ειδικούς Καταλόγους που υπηρετούν στην μονάδα 11036 Από: ΣΥΝΙΚΗ ΔΗΜΗΤΡΑ Έως: ΤΣΙΒΚΙΝΟΓΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ και οι εγγεγραμμένοι στους Ειδικούς Καταλόγους που υπηρετούν στην μονάδα 11035 Από: ΤΣΙΓΑΡΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Έως: ΨΩΜΙΑΔΟΥ ΕΛΕΝΗ και οι εγγεγραμμένοι στους Ειδικούς Καταλόγους που υπηρετούν στην μονάδα 11018 Από: ΑΒΡΑΜΠΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ Έως: ΒΑΤΣΚΑΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ και οι εγγεγραμμένοι στους Ειδικούς Καταλόγους που υπηρετούν στην Αστ. Δ/νση Ιωαν. Από: ΒΕΖΑΛΗ ΕΛΕΝΗ Έως: ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΩΤΗΡΙΑ και οι εγγεγραμμένοι στους Ειδικούς Καταλόγους που υπηρετούν στην μονάδα 11031 Από: ΓΚΑΒΟΓΙΑΝΝΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Έως: ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Από: ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Έως: ΖΗΤΣΗ ΛΑΜΠΡΙΝΗ Από: ΖΙΑΒΡΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ Έως: ΚΑΜΑΡΙΚΟΥ ΑΜΑΛΙΑ ΜΑΘΕΤΕ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΤΕ Από: ΚΑΜΙΝΑΡΗ ΒΑΝΕΣΣΑ Έως: ΚΗΤΑ ΘΕΟΔΩΡΑ Από: ΚΙΑΚΑ ΑΓΟΡΙΤΣΑ Έως: ΚΥΡΟΥΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Στο Διαδίκτυο Από: ΚΩΛΕΤΣΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ Έως: ΛΥΧΟΥΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Από: ΛΩΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Έως: ΜΗΤΡΟΥ ΜΑΡΙΑΝΝΑ • Μπορείτε να ενημερωθείτε για το πού ακριβώς ψηφίΑπό: ΜΗΤΣΑΚΗ ΕΥΔΟΞΙΑ Έως: ΜΠΙΤΣΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ζετε μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Εσωτερικών Από: ΜΠΛΑΝΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Έως: ΝΤΑΓΚΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ www.ypes.gr., συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας στην Από: ΝΤΑΗΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ Έως: ΠΑΠΑΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΑ αντίστοιχη φόρμα που θα βγει στην οθόνη σας. Από: ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ Έως: ΠΑΠΠΟΥ ΒΑΛΕΡΙΑ Από: ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ ΣΤΑΜΑΤΙΑ Έως: ΣΑΔΕΔΙΝ ΧΡΗΣΤΟΣ Μέσω τηλεφώνου Από: ΣΑΚΑΒΙΤΣΗ ΒΙΚΤΩΡΙΑ Έως: ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛ • Οι πολίτες που δεν έχουν πρόσβαση στο Ίντερνετ Από: ΣΤΑΡΙΔΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Έως: ΤΖΩΡΤΖΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ μπορούν να τηλεφωνούν σε μία από τις δέκα τηλεφωνικές Από: ΤΗΛΕΛΗ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ Έως: ΤΥΡΟΠΑΝΗΣ ΣΠΗΛΙΟΣ γραμμές του υπουργείου Εσωτερικών για να ενημερωθούν Από: ΥΦΑΝΤΗ ΦΩΤΕΙΝΗ Έως: ΩΡΕΛΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ σε ποιο εκλογικό τμήμα ψηφίζουν. Αυτές είναι οι εξής: Από: ΒΛΑΧΟΥ ΠΟΛΥΞΕΝΗ Έως: ΜΙΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Από: ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ Έως: ΒΛΕΤΣΑΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ 2131511125, 2131511143, 2131511153, 2131511119, Από: ΒΟΒΟΛΗ ΝΑΤΑΛΙΑ Έως: ΓΚΡΙΜΠΟΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ 2131511146, 2131361154, 2131361160, 2131361161, Από: ΓΟΓΑΛΗ ΑΘΗΝΑ Έως: ΖΗΣΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ 2131361165 και 2131361182. Οι γραμμές λειτουργούν σήΑπό: ΖΙΑΒΡΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ Έως: ΚΑΡΑΓΙΩΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ μερα, ώρες 8 π.μ. με 8 μ.μ. και αύριο 8 π.μ. με 7 μ.μ., ως το Από: ΚΑΡΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΣ Έως: ΚΟΤΣΩΝΗΣ ΜΙΧΑΗΛ κλείσιμο δηλαδή της κάλπης. Από: ΚΟΥΒΑΤΗ ΕΙΡΗΝΗ Έως: ΜΑΓΚΟΥ ΠΟΛΥΞΕΝΗ Από: ΜΑΖΑΝΙΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ Έως: ΜΠΑΣΟΥΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Στο Δήμο Ιωαννιτών Από: ΜΠΑΤΑΚΗ ΜΑΡΙΑΝΘΗ Έως: ΝΤΟΥΧΑΝΙΑΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ • Τηλεφωνικές γραμμές για εξυπηρέτηση των δημοΑπό: ΞΑΝΘΟΥ ΕΥΑΝΔΡΑ Έως: ΠΑΠΑΣΤΕΦΑΝΟΥ ΦΩΚΙΩΝ τών θέτει σε λειτουργία και ο Δήμος Ιωαννιτών. Έτσι, οι Από: ΠΑΠΑΤΖΗΜΑ ΑΓΝΗ Έως:ΣΑΛΤΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Από: ΣΑΜΑΡΑ ΕΛΕΝΗ Έως: ΣΥΡΟΥ ΑΓΝΗ πολίτες της Δημοτικής Ενότητας Ιωαννίνων μπορούν να Από: ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Έως: ΤΣΙΑΡΟΥ ΒΑΡΒΑΡΑ απευθύνονται στα τηλ.: 26513 - 61105, 61106, 61107 και Από: ΤΣΙΑΤΟΥΡΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Έως: ΨΩΦΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 26513 - 61110. Στη Δημ. Ενότητα Ανατολής στα τηλ.: Από: ΑΓΑΠΙΑΔΗ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ Έως: ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ 26513 - 61022, 61026. Στη Δημ. Ενότητα Παμβώτιδας στα Από: ΔΑΒΑΡΤΖΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Έως: ΚΑΛΦΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ τηλ.: 26513 - 61814, 61815. Στη Δημ. Ενότητα Περάματος Από: ΚΑΜΙΝΑΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Έως: ΚΩΤΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ στα τηλ.: 26513 -60714, 60728. Στη Δημ. Ενότητα ΜπιζανίΑπό: ΛΑΓΙΔΟΥ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ Έως: ΜΠΑΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ου στα τηλ.: 26510 - 91515, 91105. Στο Νησί στα τηλ.: Από: ΜΠΕΓΑ ΑΛΗ Έως: ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ 26510 - 86274, 81814. Από: ΠΑΠΛΩΜΑΤΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Έως: ΣΩΤΗΡΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ • Στο Δήμο Ιωαννιτών θα λειτουργούν τρεις γραμμές Από: ΤΑΓΚΑΤΙΔΟΥ ΚΑΤΙΝΑ Έως: ΨΩΜΙΑΔΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ στις οποίες μπορούν να απευθύνονται οι δικαστικοί αντιΑπό: ΑΓΑΘΟΥ ΣΤΕΛΛΑ Έως: ΚΩΤΣΙΝΑΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ πρόσωποι για όποιο τυχόν πρόβλημα προκύψει: Είναι οι: Από: ΛΑΔΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Έως: ΠΟΛΙΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Από: ΡΑΠΤΗ ΑΝΝΑ Έως: ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ 26513 - 61161, 26510 - 23651 και το πενταψήφιο νούμερο Από: ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ Έως:ΧΟΛΕΒΑ ΓΕΩΡΓΙΑ 15185. Σήμερα και αύριο θα είναι ανοιχτό το Δημοτολόγιο, Από: ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Έως: ΧΑΝΤΖΙΑΡΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ το κεντρικό Δημαρχείο όπως και οι υπηρεσίες του Δήμου Από: ΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Έως: ΜΠΟΥΤΣΙΟΥ ΑΡΙΑΝΤΑ στις έδρες όλων των Δημοτικών Ενοτήτων. Από: ΝΑΚΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ Έως: ΨΩΜΑΣ ΒΑΙΟΣ Από: ΑΓΓΕΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ Έως: ΛΩΛΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ Από: ΜΑΓΓΙΝΑ ΕΛΕΝΗ Έως: ΨΑΛΙΔΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Εγγεγραμμένοι στους Ειδικούς Εκλογικούς Καταλόγους άνδρες κρατούμενοι στο Κατάστημα Κράτησης Ιωαννίνων Από: ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΕΛΕΝΗ Έως: ΧΗΡΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ Από: ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΥ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ Έως: ΧΗΡΑ ΕΛΕΝΗ Από: ΑΛΕΞΙΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ Έως: ΨΑΡΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Από: ΑΛΕΞΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ Έως: ΜΠΟΡΟΔΗΜΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ Από: ΝΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Έως: ΧΡΥΣΑΦΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ Από: ΑΝΔΡΕΑΚΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Έως: ΧΡΟΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Από: ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ Έως: ΧΗΤΑΣ ΜΕΝΕΛΑΟΣ Από: ΑΓΓΕΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Έως: ΚΑΦΤΑΝΤΖΗ ΕΛΕΝΗ Από: ΚΕΛΕ ΓΕΩΡΓΙΑ Έως: ΠΑΥΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Από: ΠΕΤΡΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Έως: ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΙΝΟΥ ΣΤΕΦΑΝΙ Από: ΑΓΓΕΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Έως: ΧΡΥΣΟΥΛΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ Από: ΑΓΓΕΛΗ ΣΟΦΙΑ Έως: ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Από: ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Έως: ΧΗΤΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Από: ΑΝΔΡΕΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Έως: ΧΡΗΣΤΙΔΗ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ Από: ΑΓΓΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Έως: ΚΩΣΤΟΥΛΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ Από: ΛΑΖΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Έως: ΧΡΟΝΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ Από: ΑΛΕΞΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Έως: ΧΕΛΛΑΝΤΕΡ ΜΑΡΚΟΣ Από: ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ Έως: ΛΙΓΔΑΣ ΚΙΜΩΝ Από: ΜΑΝΤΖΟΥΚΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Έως: ΧΡΟΝΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ Από: ΑΓΓΕΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Έως: ΚΟΛΤΣΙΔΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ και οι εγγεγραμμένοι στους Ειδικούς Καταλόγους του Α. Τ. Κατσικάς Ιωαννίνων Από: ΚΟΝΙΑΡΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ Έως: ΜΑΝΕΣΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ Από: ΜΑΝΤΖΙΛΑ ΠΟΛΥΞΕΝΗ Έως: ΠΛΑΣΤΗΡΑ ΕΛΠΙΝΙΚΗ Από: ΠΛΙΑΤΣΙΚΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Έως: ΨΙΛΟΥ ΕΛΕΝΗ Από: ΑΓΓΕΛΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ Έως: ΚΟΥΤΟΝΙΑ ΧΑΡΙΣ Από: ΚΡΑΝΑ ΑΘΗΝΑ Έως: ΨΙΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ Από: ΑΓΓΕΛΗ ΜΑΡΙΑ Έως: ΧΟΛΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Από: ΑΓΓΕΛΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ Έως: ΧΡΟΝΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ Από: ΑΓΓΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑ Έως: ΚΩΣΤΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Από: ΛΑΓΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Έως: ΧΡΙΣΤΟΥΛΑΚΗ ΜΕΤΑΞΙΑ Από: ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ Έως: ΧΡΙΣΤΟΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ Από: ΑΛΕΞΙΟΥ ΣΤΑΜΑΤΙΑ Έως: ΧΡΟΝΗ ΜΑΡΙΑ Από: ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ Έως: ΤΣΟΥΚΑΛΗ ΛΟΥΚΙΑ Από: ΑΝΤΩΝΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ Έως: ΧΑΝΤΖΙΑΡΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ Από: ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ Έως: ΧΡΙΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΙΟΣ Από: ΑΓΚΑ ΛΑΜΠΡΙΝΗ Έως: ΧΟΛΕΒΑ ΕΛΕΝΗ Από: ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ Έως: ΨΑΘΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Από: ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ Έως: ΜΑΥΡΟΜΑΤΗ ΑΝΝΑ Από: ΜΕΛΑΚΗ ΛΙΟΥΝΤΜΙΛΑ Έως: ΧΡΗΣΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ Από: ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ Έως: ΧΡΙΣΤΟΓΙΑΝΝΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Από: ΛΩΛΗ ΙΩΑΝΝΑ Έως: ΤΡΑΝΤΖΑΣ ΜΙΧΑΗΛ Από: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Έως: ΨΑΛΙΔΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Από: ΑΛΕΞΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Έως: ΧΡΟΝΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ Από: ΑΓΓΕΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Έως: ΚΑΨΑΛΗΣ ΠΑΥΛΟΣ και οι εγγεγραμμένοι στους Ειδικούς Καταλόγους που υπηρετούν στην μονάδα 11010 Από: ΚΟΛΙΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Έως: ΠΑΖΙΑΝΟΥ ΜΑΡΙΝΑ και οι εγγεγραμμένοι στους Ειδικούς Καταλόγους που υπηρετούν στην μονάδα 11019 Από: ΠΑΪΣΙΟΥ ΑΡΙΣΤΟΥΛΑ Έως: ΨΗΜΜΕΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ και οι εγγεγραμμένοι στους Ειδικούς Καταλόγους που υπηρετούν στην μονάδα 11020 Από: ΑΔΑΜΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Έως: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ


ΠPΩΪNOΣ ΛOΓOΣ

2 1 0 2 Σ Ε Γ Ο ΕΚΛ

ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΓΝΩΜΕΣ

Πάνω απ’ όλα να μπει το συμφέρον του λαού! ® Γράφει ο ΒΑΣ. Α. ΚΟΚΚΙΝΟΣ, Επίτ. Πρόεδρος του Αρείου Πάγου

• Ο δημιουργός της σημερινής εξαθλιώσεως των Ελλήνων, με τις άνω των 2.000 αυτοκτονίες για οικονομικούς λόγους, το κλείσιμο εκατοντάδων χιλιάδων επιχειρήσεων και του ενός περίπου εκατομμυρίου ανέργων (υπερβαίνουν το 20% του πληθυσμού), κυκλοφορεί υπερήφανος και εμφανίζεται σε κοσμικές συγκεντρώσεις, με ύφος ...Ρωμαίου στρατηγού σε ημέρα θριάμβου.

Γίνεται δεκτός από τον αμερικανό Πρόεδρο, όχι βέβαια μόνον ως αμερικανός υπήκοος, που ποτέ δεν έπαυσε να είναι, αλλά και ως βραχίων της αμερικανικής πολιτικής στην Ευρώπη, κατόπιν μάλιστα των επιτυχών εξετάσεών του για την υπαγωγή της χώρας μας στο Δ.Ν.Τ. Για την τελευταία άλλωστε, από του Νοεμβρίου του 2009 και πριν αναλάβει ως πρωθυπουργός, είχε συμφωνήσει με τον τότε Πρόεδρο του Δ.Ν.Τ. κ. Στρος Καν, όπως ο τελευταίος ομολόγησε. Λέγεται διεθνώς ότι σε όποια χώρα πέρασε το ταμείο τούτο, η οικονομία της καταβαραθρώθηκε και το όριο ζωής των πολιτών της μειώθηκε κατά 10 έτη. Ήδη ο Υπουργός Υγείας κ. Λοβέρδος εξέφρασε οιονεί την δυσαρέσκειά του, διότι οι Έλληνες ζουν πολλά χρόνια, λέγων ότι οι ασφαλισμένοι επιβαρύνουν τα ταμεία, διότι δεν πεθαίνουν, αλλά ζουν πολλά έτη. Προσφάτως μάλιστα δήλωσε ότι θα περιορισθούν τα νοσοκομεία κατά 20%. Προδήλως για να περιορισθεί και η μακροζωία των Ελλήνων. Εκείνοι στους οποίους η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ παρέδωσε την ουσιαστική διακυβέρνηση της χώρας επιμένουν για περαιτέρω μειώσεις μισθών και συντάξεων, μεγαλύτερη λιτότητα και περισσότερη φορολογία. Δεν γίνεται λόγος από κανέναν για συγκεκριμένα μέτρα αναπτύξεως της χώρας. Η Ελλάς επί πολλά χρόνια επετύγχανε να επιβιώνει οικονομικά με σχετική αυτάρκεια. Από τότε όμως, που ο Ανδρέας Παπανδρέου, για να εξασφαλίσει την επανεκλογή του, συνήπτε απερίσκεπτα δάνεια με υψηλό επιτόκιο, ακόμα και 25%, τα οποία διέθετε για την πρόσληψη των κομματικών του φίλων, ως υπαλλήλων του κράτους και των ΔΕΚΟ, ως συμβούλων και ως προσωπικό διαφόρων Αρχών, η χώρα έχασε πλέον τον έλεγχο της οικονομίας της και βαθμιαίως περιήλθε στην κατάσταση της υπερχρεώσεως, με αποτέλεσμα να ευρεθεί δεσμία δύο μνημονίων, της τρόικας και του

Σελ. 9η

Σάββατο - Κυριακή 5 - 6 Μαΐου 2012

Δ.Ν.Τ., τα οποία υπέγραψε η τελευταία Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, υπό την ηγεσία του υιού του Γιώργου. Επαίρεται ο υπαίτιος της σημερινής καταστάσεως, ότι επέτυχε τη μείωση του χρέους δια του λεγομένου «κουρέματος». Δεν μας είπε όμως ποία είναι η εξ αυτού ζημία των Τραπεζών, των Ασφαλιστικών Ταμείων, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, όπως είναι τα νοσοκομεία, και των ιδιωτών ομολογιούχων, που είχαν την αφέλεια να εμπιστευθούν τις οικονομίες τους στο Δημόσιο. Αν αθροισθούν οι ζημίες αυτές, τί απομένει άραγε ως ελάφρυνση του χρέους της χώρας; Το ΠΑΣΟΚ δεν ευθύνεται μόνον για τις αθρόες προσλήψεις στο Δημόσιο Τομέα, τις αυξήσεις μισθών και τις σπατάλες της διαχειρίσεως του δημοσίου χρήματος. Ευθύνεται και για τις προσφάτως ανακαλυφθείσες 200.000 συντάξεις - «μαϊμού», ήτοι συντάξεις προσώπων μη δικαιουμένων να συνταξιοδοτηθούν και άλλες 40.000 συντάξεις «ψευτοαναπήρων», μεταξύ των οποίων ήσαν και τυφλοί εργαζόμενοι ως οδηγοί ταξί. Στην κακή διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εντάσσονται και οι συνταξιοδοτήσεις «ψευτοαντιστασιακών», χωρίς έλεγχο της συνδρομής των προϋποθέσεων συνταξιοδοτήσεως, οι αθρόες προαγωγές συνταξιούχων αξιωματικών στο βαθμό του στρατηγού, οι εγγραφές στο NAT και το Ταμείο της Χωροφυλακής πρώην μαχητών των ανταρτικών ομάδων του ΚΚΕ και η κατασπατάληση των αποθεμάτων

® Της ΕΛΕΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΟΥ-ΔΟΥΒΛΗ

• Εκλογές 2012 Εθνικές. Μπροστά στην κάλπη γι’ άλλη μια φορά ύστερα από πολύχρονους αγώνες οι γυναίκες. Οι γυναίκες! Το άλλο μισό του φεγγαριού... Παραμονές εκλογών ξαφνικά όλοι τις θυμούνται. Απρόσμενα κι αναπάντεχα δέχεσαι με το ταχυδρομείο γράμματα, σε ζητούν στο τηλέφωνο άνθρωποι άγνωστοι, σου μιλούν με σεβασμό κι ευγένεια, σ’ αποκαλούν «Κυρία» με λόγια μελιστάλαχτα.

Γιατί είναι εξυπνότερες; Ίσως. Γιατί είναι πρακτικότερες και προσγειωμένες; Σίγουρα όμως γιατί είναι συμπαθέστερες, εμπνέουν εμπιστοσύνη κι αυτό μετράει, ή γιατί είναι ...λαλίστατες, απαραίτητο κι αυτό προσόν του πολιτικού. Οπωσδήποτε έχουν περάσει ανεπιστρεπτί οι εποχές που η γυναίκα δεν είχε λόγο, δεν τολμούσε να έχει δική της άποψη και μάλιστα να την υπερασπίζεται μπροστά στους άντρες. Και θυμάμαι τώρα μια πανέξυπνη Ζαγορίσια αρχόντισσα που σε προηγούμενες εκλογές έχοντας άντρα και πέντε παιδιά και μη θέλοντας να «κακοκαρδίσει» κανένα όταν την ρώτησαν «Τι ψήφισες;» φυσικότατα απάντησε: «Ολνούς. Γιατί να μη βγουν όλοι; Θα κακοκαρδίσω ιγώ του πιδίμ ή τον άντραμ ή τς γαμπρούς’ μ. Να ανταμωθούν όλ’ να κάνουν καλό στουν κόσμο κι να μη στινοχουριέται κανένας. Γραμματ’σμέν’ ανθρώπ’ είνι, αντί να τσακώνονται στ’ν τηλεόρασ’ να κάτσουν να κβεντιάσουν κι να κάνουν καλό στο φτωχό κι τον αγράμματο κόσμου. Τι ξέρουμι ιμείς στα χουριά. Γι’ αυτό τ’ς ψήφσ’α ολνούς». Η γαλαντόμα Ζαγορίσια μη θέλοντας να χαλάσει τις καρδιές, έβαλε όλα τα ψηφοδέλτια που τις έδωσαν σ’ ένα φάκελο... Με αναπαυμένη τη συνείδησή της! Όμως οι φετεινές εκλογές είναι διαφορετικές. Εκλογές – σταθμός στην ιστορία του τόπου και στη Γιατί τάχα όλοι οι πολιτικοί ανεξαρτήτως «φυλής ζωή των ανθρώπων του. Ένας λαός περήφανος και και χρώματος» προσβλέπουν κι αποβλέπουν στη γυ- γενναίος σύρεται περιφρονημένος, αδύναμος, ταπειναικεία ψήφο και χίλιους δυο μηχανεύονται τρόπους νωμένος, απογοητευμένος, χαμένος, επαίτης. για να την κερδίσουν και να την εξασφαλίσουν; Ζήτουλας. Ποιος, ο Έλληνας με τη χιλιόχρονη Νάναι γιατί ο αριθμός των ψηφοφόρων γυναικών ιστορία και τον πολιτισμό, που όταν έχτιζε Παρθενώείναι μεγαλύτερος ή αυτή ξέρει πολύ καλά πώς γεμίζει νες οι Ευρωπαίοι ζούσαν στα δάση. Και πάνω απ’ όλα το καλάθι της; ΘΥΜΩΜΕΝΟΣ. Νάναι γιατί ανατρέχουν σ’ άλλες εποχές, τότε που Ο θυμός, ο χειρότερος σύμβουλος κι όταν έχεις το η γυναίκα αδύναμη, άβουλη, αμόρφωτη κι άφραγκη δίκιο με το μέρος σου, δυο φορές αχαλίνωτος και διψήφιζε ότι της έλεγε ο αφέντης βάζοντας το ψηφο- πλά επικίνδυνος. Γιατί παραμερίζει τη λογική, ενεργεί δέλτιο, πολλές φορές σημαδεμένο – για να μην ξε- με το φορτίο το υπέρογκο του συναισθήματος. μυαλιστεί και τον ξεγελάσει – στην τσέπη της καλής Κι όμως μπροστά στην κάλπη πρέπει να πρυτανεύποδιάς καρφιτσωμένη με παραμάνα ή στην «πατούνα» σει η ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ κι η ΛΟΓΙΚΗ. Η λογική η μόνη αλάνμέσα από την καλτσοδέτα, κι έμειναν κάποια κατάλοι- θαστη πρέπει να κατευθύνει το χέρι μας. Μπροστά πα; Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες γυναί- στην πρωτόγνωρη κρίση, μπροστά στην απελπισία και κες στολίζουν τις λίστες των υποψηφίων. την οργή, μπροστά στο δίλημμα, πρέπει να βάλουμε την νηφαλιότητα και την υπευθυνόπιστίας και της λεηλασίας τητα. Η δική μας ευθύνη θα καθοτου πλούτου του Έλληνα ρίσει το μέλλον. Και δεν μιλάμε για υπήρξε το κόμμα του ΠΑΣΟΚ το μέλλον των ηλικιωμένων με τα και οι κυβερνώντες αυτό. Τη λίγα «ενεργά» ακόμη χρόνια και με χαριστική βολή στη χώρα τα «ανενεργά» όσα θελήσει ο Θεός, αλλά των ΝΕΩΝ. ® Του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΗΛ. ΛΕΤΤΑ μας την έδωσε η Κυβέρνηση του Γ.Α.Π.! Τα παιδιά και τα εγγόνια μας, ότι Μπροστά στη θλιβερή αυτή πολυτιμότερο έχουμε πρέπει να κατάσταση ο Λαός μας, βρίσκεται σε κρίση, σε σκεφτούμε μπροστά στν κάλπη. Γι’ αγανάκτηση και προσπαθεί να εκδικηθεί! Όλα αυτά η περίσκεψη, η ευθύνη κι η αυτά είναι δικαιολογημένα, αλλά πρέπει, μπρολογική για να ζήσουν σε μια κοινωστά και πάνω απ’ όλα να σκεφτούμε προτού ρίνία αξιοκρατίας, τιμιότητας, δικαιοξουμε την ψήφο τους και το συμφέρον της χώσύνης, σοβαρότητας. ρας μας και των παιδιών μας. Για να ζήσουν ευτυχισμένα στον Πρέπει ο Λαός μας να ψηφίσει αυτό που θα τόπο τους κοντά μας, να τα καμαβγει πρώτο κόμμα και δεν είναι άλλο από το ρώνουμε, κι όχι μετανάστες στις κόμμα της Νέας Δημοκρατίας! Η Ν.Δ. με Πρωάκρες του κόσμου. θυπουργό τον κ. Σαμαρά, αλλά και με τη συΑνθρώπους που μπορούν να τα ναίνεση και βοήθεια των άλλων κομμάτων, όλοι Μπροστά στα ανθρωπόμορφα τέρατα του εγγυηθούν να ψηφίσουμε. Εμείς μαζί θα εργαστούν για τη σωτηρία της Πατρίφασισμού, Χίτλερ και Μουσολίνι, πρόβαλλες τα οι γυναίκες, ευαίσθητες γιαγιάδες, δας μας! γενναία σου στήθη στο 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο. μάνες, γυναίκες, αδελφές με το Ο Ελληνικός Λαός μπροστά στην κρίσιμη Το αθάνατο ελληνικό «ΟΧΙ» έγινε αιτία να νικημάτι και την καρδιά στραμμένη κατάσταση της Χώρας μας, πρέπει να δείξει θούν οι φασίστες. στους νέους ας ψηφίσουμε κι ας υπευθυνότητα και δυναμισμό! Ύστερα, από όλα τα παραπάνω φθάσαμε βάλουμε στην άκρη τον θυμό! Είναι καιρός να ξεχάσει για λίγο, το θυμό σήμερα σε μια άθλια κατάσταση και ο ελληνιΑπόπασκα ας ανοίξουν οι καρδιές, του, την αγανάκτηση και την εκδίκηση, όλα κός λαός δεινοπαθεί! Κατέρρευσαν μέσα σε ας γεμίσουν ελπίδα από το φως ασφαλώς δικαιολογημένα και να πράξει το καδύο χρόνια όχι μόνο η οικονομία μας, αλλά και της Αναστάσεως κι ας βοηθήσουμε θήκον του, για το καλό μας. Να ψηφίσει το η αξιοπιστία μας και ο πλουτισμός μας καθώς όλοι μας, γιατί είναι κυριολεκτικά πρώτο κόμμα, ώστε να προκύψει μια ισχυρή και τα πανάρχαια ήθη και έθιμα. στο χέρι μας ν’ αναστηθεί η πατρίΚυβέρνηση, προκειμένου να βγάλει τη χώρα Υπεύθυνοι αυτής της καταστροφής της χώδα μας. από την κρίση! Ελπίζομεν! ρας μας είναι οι ανάξιες Ελληνικές Κυβερνήσεις μιας 30ετίας και η αναξιοπιστία των περισσότερων πολιτικών μας. «Μάνα» της διαφθοράς, της αναξιο-

των υγειών Ταμείων, τα οποία δεν έχουν σήμερα να πληρώσουν τους ασφαλισμένους τους. Δεν είναι μόνον ο κ. Τσοχατζόπουλος, που κατηγορείται ως εισπράξας πολλά εκατομμύρια για πολεμικές προμήθειες του Δημοσίου. Είναι και πολλοί άλλοι, οι οποίοι κυκλοφορούν ελεύθεροι, έχουν αμύθητες περιουσίες στο όνομα συγγενικών τους προσώπων ή υπερπόντιων εταιρειών και ζουν ως μεγιστάνες, χωρίς να επιδεικνύονται. Ο Ελληνικός Λαός έχει κατηγορηθεί και δυσφημισθεί από τον Γεώργιο Παπανδρέου, ως διεφθαρμένος, σπάταλος και φυγόπονος. Είναι τώρα η ώρα να τιμωρήσει το κόμμα τούτου, που τον έφερε στη σημερινή εξαθλίωση και αδιαφορεί για την τύχη του. Ωστόσο οι σκεπτόμενοι Έλληνες οφείλουν να αναλογισθούν και το αληθές κοινό συμφέρον του Ελληνικού Λαού. Και αυτό είναι η εξασφάλιση της ταχείας εξόδου από την κρίση και η διατήρηση ενός κράτους σταθερού, με πρόγραμμα και αρχές εθνικές και παραδοσιακές. Επομένως οι Έλληνες ψηφοφόροι, ανεξαρτήτως των ευλόγων πικριών τους, του θυμού και της αγανακτήσεώς τους, επιβάλλεται να τιμωρήσουν μεν το ΠΑΣΟΚ ως υπαίτιο, να αναζητήσουν δε τον ηγέτη ή τους ηγέτες, που είναι καθ’ ολοκληρίαν πραγματικοί έλληνες και αποβλέπουν στο εθνικό συμφέρον.

• «Πατρίδα σαν τον ήλιο σου, ήλιος αλλού δε λάμπει! Ελλάδα μου γλυκιά και δοξασμένη, σε όλους τους λαούς της γης γνωστή και ξακουσμένη! Χώρα μου, που υπάρχεις και ζεις πολλές δεκάδες αιώνων! Πατρίδα που γέννησες και ανάθρεψες τους μεγαλύτερους Σοφούς και Φιλοσόφους της οικουμένης, όπως το Σωκράτη, τον Αισχύλο, τον Ισοκράτη, τον Κλεόβουλο, τον Πατέρα της Ιατρικής Ιπποκράτη και το Μακεδόνα Δάσκαλο του Μεγάλου Αλεξάνδρου Αριστοτέλη και πολλούς άλλους! Πατρίδα του Ικτίνου και του Καλλικράτη, που με τη θεϊκή τους έμπνευση δημιούργησαν αριστούργημα όλων των λαών και των αιώνων τον Παρθενώνα, που φωτίζει όλους τους λαούς της γης! Δίδαξες Ελλάδα μου, αυτούς που σήμερα αδιάντροπα μας λοιδορούν, έναν πρωτόγνωρο πολιτισμό. Τους ερμήνευσες τη μεγάλη έννοια των ιδανικών της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας. Στους ίδιους αυτούς εξήγησες τα αποφθέγματα μεγάλων ανδρών, όπως τους «αίεν αριστεύειν», το «εις οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρις» και το «καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή, παρά σαράντα χρόνια, σκλαβιά και φυλακή»! του Εθνεγέρτη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 Ρήγα Φεραίου! Δοξάστηκες, Ελλάδα μου, στις μάχες των Θερμοπυλών, της Σαλαμίνας, των Πλαταιών, αλλά και στους απελευθερωτικούς αγώνες του 1821 με προεξάρχοντες ήρωες τον Κολοκοτρώνη, τον Οδ. Ανδρούτσο, τον Αθανάσιο Διάκο, τον Καραϊσκάκη και τόσους άλλους.

Μπροστά στην κάλπη με ψυχραιμία και λογική!

Οι Έλληνες να αφήσουν στην άκρη για λίγο το θυμό τους...

Η Ελλάδα μπορεί Οι Έλληνες θα τα καταφέρουμε Φίλες και φίλοι, Τολμώ να ζητήσω τη στήριξη της υποψηφιότητάς μου στις εκλογές της Κυριακής, εφόσον εκτιμάτε ότι με το λόγο, τις πράξεις και την εν γένει συμπεριφορά μου δεν προσέβαλα την αξιοπρέπεια των πολιτών. Εγκάρδια Μιχάλης Χρ. Παντούλας υπ. βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Ιωαννίνων


Σελ. 10η

Q ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΟΙ ΒΑΣΙΛΙΚΗ Δ. ΑΛΥΜΑΡΑ

Διερεύνηση και αντιμετώπιση: παθολογικών τιμών γενικής αίματος (αιματοκρίτη, λευκών αιμοσφαιρίων και αιμοπεταλίων) • διαταραχών πήξης αίματος • λεμφαδενοπάθειας και σπληνομεγαλίας. Ώρες λειτουργίας ιατρείου: Καθημερινά 9.00-13.00 και κάθε Πέμπτη απόγευμα 17.30-20.30. Απογεύματα Δευτέρας και Τετάρτης δέχεται με ραντεβού. Χαρ. Τρικούπη 16, 1ος όροφος. Τηλ. Ιατρείου: 26510 34700 - κινητό: 6948 574225

Q ΑΚΤΙΝΟΔΙΑΓΝΩΣΤΕΣ

Dr.ΣΠYPIΔΩN Π. ΠPINTZHΣ

Eιδικός Δερματολόγος - Διδάκτωρ A.Π.Θ. Δέχεται τις ώρες: 10 - 13 και 6 - 8 - iατρείο: 28ης Oκτωβρίου 49. Tηλ. iατρείου: 26510-78068 - Oικίας: 26510-23437

Μιχ. Αγγέλου 5, Ιωάννινα. Tηλ./Fax: 26510-33169 • κιν. 6944-220873. www.charrychavel.gr, email: charrychavel@gmail.com. Δέχεται καθημερινά εκτός ΣαΚυ, από 9.30-14.00 και 6.00-8.30. Τετάρτη και Παρασκευή απόγευμα μόνο ραντεβού.

• ΜΑΓΝΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟΣ ΑΚΡΩΝ (ανοικτού τύπου) • ΑξΟΝΙΚΗ ΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑ (Spiral CT) - ΑξΟΝΙΚΗ ΣΩΜΑΤΟΣ - CT ΑΓΓεΙΟΓΡΑΦΙΑ • ΤriplEX ΑΓΓεΙΩΝ • YΠεΡΗΧOΙ• ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ Συμβάσεις με όλα τα ταμεία • Δωδώνης 68 - Ιωάννινα, Τηλ.: 26510-85721, 26510-85731, FaX: 26510-85731, email: diagnosh@otenet.gr • Ώρες λειτουργίας: 8:3014.30, 17.30-21.00 καθημερινά. Σάββατο κατόπιν ραντεβού

Q ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΙ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑ ΓΡΥΠΑΙΟΥ

Ώρες λειτουργίας ιατρείου: Δευτέρα 6-9 μ.μ. • Τρίτη 10 π.μ. - 1.30 μ.μ., 6-9 μ.μ. • Τετάρτη 10 π.μ. - 14 μ.μ. • Πέμπτη 10 π.μ. - 1.30 μ.μ., 6-9 μ.μ. • Παρασκευή 10 π.μ. 1.30 μ.μ. Ιατρείο: 28ης Οκτωβρίου & Φ. Τζαβέλλα 2. Tηλ. iατρείου 26510-36060 - κινητό: 6932 73630

Δρ ΔHMHTPIOΣ KIOPTΣHΣ

Eιδικός Mεταβολισμού - Παχυσαρκίας Παν/μίου Παρισίων. Αναπληρωτής Kαθηγητής Πανεπιστημίου iωαννίνων Δέχεται Tρίτη και Tετάρτη 6-9 μ.μ. Xαρ. Tρικούπη 2 (3ος όροφος). Tηλ. 26510-30265 • κιν. 6974-662299

Dr. ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΞΗΤΑ-ΚΛΕΦΤΑΚΗ

Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Ιωαννίνων Ώρες λειτουργίας (με ραντεβού): Δευτέρα-ΤετάρτηΠαρασκευή: 9 π.μ. - 3.30 μ.μ., Τρίτη-Πέμπτη: 9 π.μ. - 2 μ.μ., 6 μ.μ.- 9 μ.μ. Χαριλάου Τρικούπη 4 (2ος όροφος) Τηλ./fax: 26510-65130, κιν.: 6974-890765

Q ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΙ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ Ι. ΚΑΤΣΑΡΟΥ

Καθημερινά από 9-12 και 6-9 το βράδυ. Τετάρτη απόγευμα και Σάββατο με ραντεβού • 28ης Οκτωβρίου 36 & Κοραή, 1ος όροφος, τηλ.: 26510-20344, κιν.: 6974-190171 (πάνω από την COMpUTEr praCTiCa)

ΓΙΑΝΝΗΣ Π. ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗΣ

Υπέρηχοι Καρδιάς - Triplex - Δοκιμασία Κόπωσης - Holter ρυθμού - Holter πίεσης - Ρύθμιση υπέρτασης και υπερλιπιδαιμίας. Δέχεται καθημερινά από 9 - 13.30 και από 17.30 20.30. Σάββατο με ραντεβού. Χαρ. Τρικούπη 16 - 1ος όροφ. - Τηλ. Ιατρείου: 26510 72200 κιν. 6944 624190

ΔΗΜΗΤΡΗΣ Α. ΝΤΟΥΚΑΣ

Α.Μ.Ι.Σ.Ι. 2293 Δέχεται καθημερινά 8:30 - 1:30 και 5:30 - 8:30. Τετάρτη απόγευμα και Σάββατο πρωί με ραντεβού. Κ. Φρόντζου 8. Τηλ. ιατρείου: 26510 24040 - κιν.: 6945 552278, οικίας: 26510 74843

Q ΜΑΙΕΥΤΗΡΕΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ ΑΡΕΤΗ Γ. ΧΑΡΙΣΙΑΔΗ-ΚΑΤΣΕΝΟΥ

Ιατρός Ακτινοδιαγνώστης εξειδικευθείσα στην Παιδιατρική Ακτινολογία στο Παν/κό Νοσοκομείο Αrmand Trousseau Παρίσι, πρ. επ. Ακτινολογικού εργαστηρίου ΠΓΝΙ - ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΕΡΗΧΩΝ ΝΕΟΓΝΩΝ, ΠΑΙΔΩΝ & ΕΝΗΛΙΚΩΝ – ΥΠΕΡΗΧΟΙ (εγκεφάλου, ισχίων, τραχήλου, μαλακών μορίων, κοιλίας ) – Triplex αγγείων ΥΠΕΡΗΧΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΚΥΣΤΕΟΓΡΑΦΙΕΣ VUS. Δαγκλή 5 (3ος όροφος) Ιωάννινα - Τηλ & Fax: 2651022911, Κιν: 6972698154 Δέχεται καθημερινά 9:30-13:30 - Απογεύματα Δευτέρας και Πέμπτης 18:00-21:00 - Υπόλοιπες μέρες κατόπιν τηλ. ραντεβού – εξυπηρέτηση επειγόντων Περιστατικών www.charisiadi.gr email: info@charisiadi.gr

Q ΑΛΛΕΡΓΙΟΛΟΓΟΙ

ΕΥΘΑΛΙΑ ΧΡ. ΣΤΕΦΑΝΑΚΗ

ΕΙΔΙΚΟΣ ΑΛΛΕΡΓΙΟΛΟΓΟΣ ΠΑΙΔΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ Δέχεται με ραντεβού • 28ης Οκτωβρίου 30, Ιωάννινα • Τηλ./Fax: 26510-75200 • stefanakithalia@gmail.com

Q ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΟΙ

AΘANAΣIOΣ E. BΛAXOΠOYΛOΣ

EIΔIKOΣ ΓAΣTPENTEPOΛOΓOΣ Δέχεται: Καθημερινά το πρωΐ με ραντεβού - Απόγευμα 6 - 8.30 χωρίς ραντεβού - Τετάρτη απόγευμα και Σάββατο πρωί κλειστό. 28ης Oκτωβρίου 49 iΩaNNiNa THΛ.: 26510-76975 Kινητό: 6932-490211

ΧΡΗΣΤΟΣ Δ. ΖΩΗΣ

ΓAΣTPENTEPOΛOΓOΣ - Διδάκτωρ Παν/μίου Ιωαννίνων 28ης Οκτωβρίου 17α, 1ος όροφος, Ιωάννινα • Τηλ. Ιατρείου 26510-75622, fax: 26510-75633, κινητό: 6946-500405, e-mail: chzois@otenet.gr • Δέχεται καθημερινά 09:00-14:00 το πρωί και 18:00-21.00 το απόγευμα. Τετάρτη και Παρασκευή το απόγευμα, μόνο με ραντεβού.

Q ΓΕΝ. ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΓΙΑΝΝΗΣ Δ. ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΣ

Δέχεται καθημερινά 10.00 - 13.00 (πρωί) και 19.00 21.00 (απόγευμα). Δαγκλή 5 - Ιωάννινα. Τηλ. 26510 74900 • κιν. 6945 797908

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΤΣΟΒΑ

Ιατρός - Οδοντίατρος Στοματική & Γναθοπροσωπική Χειρουργός Κοραή 4, 2ος όροφος, Ιωάννινα Τηλ. ιατρ.: 26510-33443, Κιν.: 6948-527379 e-mail: s.tsova@gmail.com

Q ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΙ-ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΙ ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΓΑΜΒΡΟΥΛΙΑ-ΝΤΑΤΣΗ

Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος laser αποτρίχωσης • laser αγγείων • Κηλίδες προσώπου - χεριών • Χημικό peeling • Δερμοαπόξεση • Botox • Χαρτογράφηση σπίλων. Παπάζογλου 4 (προέκταση Χαριλάου Τρικούπη) 2ος όροφος, Ιωάννινα. Τηλ. Ιατρείου - Fax 26510-76700, κινητό 6948-044450. Δέχεται με ραντεβού. e-mail:cgamvroulia@yahoo.gr.

Dr.OYPANIA ZΩH - TOΛH

ΔiΔaKTΩp iaTpiKHΣ ΣXOΛHΣ ΠaNεΠΙΣΤΗMiOY ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ. Γρηγορίου Σακκά 7, Ιωάννινα. Το ιατρείο λειτουργεί με ραντεβού. Tηλ/Fax: 2651 0 32902 - E-mail: ozoi@otenet.gr

Q ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΙ

Γιατροί και Κλινικές των Ιωαννίνων ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΒΑΣ. ΧΑΒΕΛΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΑ Π. ΓΕΙΤΟΝΑ

ΠPΩΪNOΣ ΛOΓOΣ

Σάββατο - Κυριακή 5 - 6 Μαΐου 2012

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Β. ΤΑΣΙΟΥΛΑΣ M.D.

• Γυναικολογικός-Υπερηχογραφικός έλεγχος-NST • Μαιευτικός - Υπερηχογραφικός έλεγχος • Koλποσκοπικός έλεγχος τραχήλου μήτρας Δέχεται καθημερινά: 9.00-13.30 (πρωΐ) - 18.00 - 20.30 (απόγευμα) εκτός Tετάρτης απόγευμα - Σάββατο πρωί με ραντεβού. iατρείο: Ι. Γούναρη 2 - 2ος όροφος. Τηλ. ιατρείου: 26510-31016 - κιν.: 6945 - 594292 - οικίας: 2651057706

Q ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΙ-ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΟΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ Ε. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Πλατεία Νότη Μπότσαρη 5 & Δαγκλή (έναντι ξενοδοχείου εγνατία). Τηλ. 26510-20632

KΩNΣTANTINOΣ X. ΔHMOΣ

EPΓAΣTHPIO: aιματολογικό - Bιοχημικό, Mικροβιολογικό - Oρμονολογικό. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 08.00 έως 13.00 και 18.00 έως 20.00 (εκτός Tετάρτης απόγευμα), Σάββατο με ραντεβού. Πλατεία aγ. aποστόλων 4 (Πάνω από Πλατεία XaTZH), aμπελόκηποι, iωάννινα. Tηλ. 26510-72965 - Fax: 26510-72835, κιν.: 6947-937102

ΑΙΜΟΔΙΑΓΝΩΣΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α.Ε.

28ης Oκτωβρίου 20 1ος όροφος Τηλ. ιατρείου: 26510-70800. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 08.00 π.μ.- 14.00 μ.μ., απόγευμα 18.00 - 21.00 μ.μ. - Σάββατο: 09.00 π.μ. έως 14.00 μ.μ.

ΛΑΜΠΡΟΣ Π. ΛΩΛΑΣ

Κ. Φρόντζου 7, Ιωάννινα, 1ος όροφος, τηλ. / fax. 2651039002, κιν. 6945-375317. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 08:00 έως 14:00 και 18:00 έως 20:30 (εκτός Τετάρτης απόγευμα). Σάββατο 09:00 έως 11:00

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ

Φώτου Τζαβέλλα 2 & 28ης Οκτωβρίου, 2ος όροφος. Δέχεται καθημερινά 08:00 14:00 & 18:00 - 20:30, εκτός Τετάρτης απόγευμα. Σάββατο 09:00 - 13:00. Τηλέφωνο & Fax: 2651070870, Κινητό: 6942-988549

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΡΗΣΤΑΚΗ-ΤΖΟΥΜΗ

Δέχεται καθημερινά: 08:00-13:30 και 18:00-20:30 (εκτός Τετάρτης απόγευμα), Σάββατο με ραντεβού. Συμβεβλημένη με τον ε.Ο.Π.Υ.Υ. (ΔΗΜΟΣΙΟ, ΤΥΔΚΥ, ΟΓΑ, ΟΑεε, ΙΚΑ). Νότη Μπότσαρη 2, 1ος όροφος. Τηλ. & Fax: 26510 71077, κιν. 6944-989836.

Q ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΙ Dr. ΓPHΓOPIOΣ Δ. NAΣIOΣ

Διδάκτωρ Ιατρικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Το Ιατρείο και το Νευροφυσιολογικό εργαστήριο λειτουργούν με ραντεβού • ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ 6 ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΟΥ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ • Τηλέφωνα επικοινωνίας: 26510-25486, 26510-65238, 6944-435777

Q ΝΕΦΡΟΛΟΓΟΙ

ΕΛΛΗ ΚΟΛΙΟΥΣΗ - ΣΙΑΚΑ

Ιατρείο Νεφρολογίας και Υπέρτασης, HOlTEr πίεσης και μικροσκοπική εξέταση ούρων αντίθετης φάσης. Δέχεται καθημερινά το πρωί με ραντεβού, το απόγευμα από 17.30 - 20.00 (εκτός Τετάρτης). Συμβεβλημένη με ε.Ο.Π.Υ.Υ. 28ης Oκτωβρίου 36 κ’ Κοραή (γωνία) (1ος όροφος), τηλ. 26510 39339, κιν.: 6947-819083

Q ΟΓΚΟΛΟΓΟΙ ΛΗΔΑ Β. ΚΩΣΤΑΔΗΜΑ

Πυρσινέλλα 10, 3ος όροφος, Ιωάννινα Δέχεται καθημερινά (Δευτ. - Παρ.): 10.30-13.30 και 18.00-20.00. Τετάρτη μόνο με ραντεβού Τηλ. Ιατρείου: 2651-400678, κιν.: 6972-205889

Q ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΠΑΞΕΒΑΝΙΔΟΥ ΓΚΡΙΜΟΤΣΗ •Λεύκανση με το σύστημα ZOOM 2 (USa) •Ψηφιακή ακτινογραφία •Αισθητική οδοντιατρική Ιατρείο: Δαγκλή 7 (Δίπλα από ΑΤε) Τηλ.: 26510 29328 - Κιν.: 6972 900853

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ Ν. ΓΕΩΡΓΙΟΣ DDS, MSc

Περιοδοντολόγος – Εμφυτευματολόγος - Χειρ. Οδοντίατρος ειδικευθείς στο Πανεπιστήμιο Γκέτεμποργκ Σουηδίας, αναγνωρισμένο από την ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Περιοδοντολογίας (EFp). Απόφοιτος Πανεπιστημίου Αθηνών. Δέχεται με ραντεβού: Κάνιγγος 16, 1ος όροφος, 45444, Ιωάννινα. Τηλ: 26510 23395, Fax: 26510 76680, κιν:6948537671, e-mail: georgios.papanikolaou@hotmail.com

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π. ΡΕΝΤΖΟΣ

Κοραή 8, 1ος όροφος, Ιωάννινα Τηλ. 26510-39618 - 39817 κιν.: 697 4959732

Q ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ ΓΚΑΡΤΖΟΝΙΚΑΣ Ν. ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Μετεκπαίδευση στο University Hospital al. Manzoni – lecco – italy • Πελματογράφος για ανάλυση βάδισης και παθήσεις κάτω άκρων. Δέχεται καθημερινά 09:00-14:00 και 17:30-20:30 εκτός Τετάρτης απόγευμα. Χαριλάου Τρικούπη 4. Ιωάννινα. Τηλ/Fax:2651401131. Κιν:6974398839. E-mail:dimgartz@yahoo.com

Q ΟΥΡΟΛΟΓΟΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ ΑΝΝΑ Π. ΓΡΙΒΑ

•Ώρες λειτουργίας ιατρείου Καθημερινά: Πρωί και απόγευμα με ραντεβού • Χαρ. Τρικούπη 6 (2ος όροφος) Ιωάννινα • Τηλ. ιατρείου: 26510 25473 - Τηλ. κινητό: 6945 297779, τηλ. οικίας: 26510-79910

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Α. ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΝΔΟΟΥΡΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΤΥΠΟ ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ 28ης Οκτωβρίου 59, έναντι Κοραή, 1ος Όροφος. Δευτέρα - Παρασκευή 08.30 - 13.30 και 18.00 21.00. Τετάρτη και Παρασκευή απόγευμα με ραντεβού. Τηλ. 26510-39222 (ιατρείου), 6947-271713 (κινητό 24 ώρες). Ιστοσελίδα: www.urolab.gr, Email: dimikalo@gmail.com

ZHKOΣ Δ. ΛIAMHΣ

28ης Oκτωβρίου 32 - 1ος όροφος (πρώην Kλινική Δογορίτη). Τηλ: Ιατρείο: 2651039210. Σπίτι: 26510-39478. Κιν: 6937222900. Δευτέρα - Παρασκευή: 9:00-13:30 & 18:00-21:00 - Σάββατο: Δέχεται με ραντεβού.

ANAΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΣΥΛΑΚΟΣ

Δέχεται καθημερινά: 09:00 - 13:30 και 17.00 - 20.00 εκτός Τετάρτης απογεύματος 17.00 - 19.00 Κοραή 8 (3ος όροφος) Ιωάννινα Τηλ. - Fax: 26510-75276 - Kιν. 6934 300303 e-mail: anasylakos@yahoo.gr

ΠΑΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΗΣ

Δέχεται καθημερινά 08:30 - 13:30 και 18:00 - 21:00 (πλην Τετάρτης απόγευμα) Σάββατο με ραντεβού. Νότη Μπότσαρη 2 & 28ης Οκτωβρίου (έναντι ξεν/χείου «Παλλάδιον»). Τηλ. Ιατρείου 26510-64363, Οικίας 2651020013 Κιν. 6976659779 - e-mail: ptzoumis72@yahoo.gr

KIMΩN TΣOYKANEΛHΣ

Παπάζογλου 3 (1ος όροφος) 453 32 - iΩaNNiNa Tηλ. ιατρείου: 26510-33326 - Kινητό: 6942-056871 Tηλ. οικίας: 26510-44921

Q ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ ΜΙΧΑΗΛ-ΗΛΙΑΣ Ν. ΓΚΑΤΖΟΓΙΑΣ

Χειρουργική προσθίου ημιμορίου (καταρράκτης, πτερύγια), laser αμφιβληστροειδή, Οπτικά πεδία, Παχυμετρία Κερατοειδούς, Παιδιατρικός εξοπλισμός, Ψηφιακή απεικόνιση βυθού. Δέχεται καθημερινά Δευτέρα - Παρασκευή από τις 09.00-14.00 και 18.00-21.00. Τετάρτη απόγευμα Σάββατο με ραντεβού. 28ης Οκτωβρίου 6 (δίπλα στον ΟΤΕ) 3ος όροφος, Ιωάννινα. • Τηλ. 2651065060, κιν.: 6944-654377. Συμβάσεις με ΤΑΜεΙΑ.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ι. ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Γ. ΔΡΙΜΤΖΙΑΣ

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ Μετεκπαιδευθείς στην Παιδοοφθαλμολογία: Cambridge University Hospitals, Cambridge / Μ.Βρετανία, Moorfields Eye Hospital / Λονδίνο, Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών Αγία Σοφία. Καθημερινά με ραντεβού 09.00-14.00 και 18.0020.30, Χαριλάου Τρικούπη 39, 3ος Όροφος, τηλ/fax 2651034343, κιν 6972661891, email: evangelos.drimtzias@gmail.com

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ε. ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ

Το ιατρείο λειτουργεί καθημερινά 9-13.30 το πρωί και 18.00-20.30 το απόγευμα εκτός απογεύματος Τετάρτης. Θεραπεία δευτερογενούς καταρράκτη με YaG-laSEr. Καθημερινά γίνονται οπτικά πεδία με ραντεβού. Χαρ. Τρικούπη 11. Τηλ. (26510) 70.315 Κινητό: 6937-109101 - email: gblme@otenet.gr.

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΛΩΛΗ - ΛΕΚΚΑ

Δέχεται: Δευτέρα -Τετάρτη μόνο πρωί 912:30. Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή πρωί 9.0011.00, απόγευμα 6-8:30. Πυρσινέλλα 21. (παραπλεύρως Στοάς Σάρκα) Τηλ-FaX: ιατρείου 26510-64110 - Τηλ. οικίας: 2651049586

ΜΟΥΣΤΑΚΛΗΣ Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Δέχεται: καθημερινά 08:30-13:30 και 18:0021:00. Τετάρτη απόγευμα και Σάββατο πρωί με ραντεβού. Δ/νση: Στοά ορφέα - Κτίριο Γ’ - 2ος όροφος (δίπλα από το μέγαρο της Αστυνομίας). Τηλ. / Fax: 26510-79888, κιν. 6938-497497

ΝΙΚΑΣ ΑΛΕΞΙΟΣ, FEBO, MSc

ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΑΣ (Fellow of European Board of Ophthalmology) • MASTER in Health Care Management (MSc) • Μετεκπαιδευθείς στο Moorfields Eye Hospital, Λονδίνο, Αγγλία Χαριλάου Τρικούπη 13, 3ος όροφος, τηλ. 26510-30500. Το ιατρείο λειτουργεί: Δευτέρα – Παρασκευή: 08.30 - 13.30 και 18.00 - 21.00. Σάββατο πρωί: ειδικές Διαγνωστικές εξετάσεις (ραντεβού).

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ν. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

MBChB(Hons) MRCOphth εξειδικευθείς στη Διαθλαστική Χειρουργική. τ. επιμελητής Οφθαλμολογικής Κλινικής Παν/κού Παιδιατρικού Νοσοκομείου Δουβλίνου Ιρλανδίας. ειδικευθείς & εξειδικευθείς στη Μ. Βρετανία & Ιρλανδία. Διπλωματούχος Βασιλικού Κολλεγίου Οφθαλμιάτρων Μ. Βρετανίας. Διόρθωση μυωπίας με laser. Οπτικά πεδία. Ώρες λειτουργίας από Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00-17:00. Σάββατο κλειστό. Xαρ. Tρικούπη 3, 1ος όροφος, 45444 Ιωάννινα. Tηλ./Fax: 26510-71122 Kιν: 6939-575750. email: info@eye-lasersurgery.gr

ΣOYZANA ΠOΛITOΠOYΛOY - ΜΠΕΓΚΑ

Xαρ. Tρικούπη 2 (3ος όροφος). Το ιατρείο λειτουργεί: ΔεΥΤεΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚεΥΗ 9.00 - 13.00 & 18.00 - 20.30 (τα απογεύματα: Δευτέρας και Τετάρτης κλειστό) Τηλ. επικ. (fax.) 26510 35102 - Kιν: 6942-860182

Q ΕΙΔΙΚΟΙ ΠΑΘΟΛΟΓΟΙ

ΓΕΩΡΓΟΓΙΑΝΝΗΣ Ι. ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Δέχεται Δευτέρα έως Παρασκευή 9 π.μ. 1.30 μ.μ. και 6 μ.μ. - 8.30 μ.μ. Ιατρείο: Δαγκλή 4, 1ος όροφος (έναντι Electronet), Τηλ. ιατρείο: 26510-77216 κιν.: 6932845662 • E-mail: geo66@hotmail.com.

IΩΑΝΝΗΣ Α. ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗΣ

Δέχεται Δευτέρα έως Παρασκευή. Πρωί: 11 π.μ. - 1.30 μ.μ. - Απόγευμα (με ραντεβού): 6 μ.μ. - 8 μ.μ. Ιατρείο: 28ης Oκτωβρίου 49 (1ος όροφος). Τηλ. Ιατρείου: 26510-36039 • κινητό: 6945-399755

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α. ΔΗΜΟΣ

Δέχεται καθημερινά: Πρωΐ: 9:00 π.μ. - 13.30 μ.μ. Απόγευμα: 6 - 8.30 το βράδυ (εκτός απόγευμα Τετάρτης) • Σάββατο πρωί με ραντεβού. Δ/νση: 28ης Oκτωβρίου 32 (πρώην Κλινική Δογορίτη). Τηλ. Ιατρείου: 26510-74470, Κινητό: 6973-691599

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Α. ΤΣΙΑΜΗ

Νότη Μπότσαρη 8 (έναντι ξενοδ. Παλλάδιο) Ιωάννινα Τηλ.: 26510-73997 Κιν.: 6972-774097

Dr. XPHΣTOΣ N. MΠAKAΛHΣ

Δέχεται: Δευτέρα έως Παρασκευή 8.30-2 μ.μ. και 6-8 μ.μ. εκτός απόγευμα Tετάρτης. • Δωδώνης 24 iωάννινα - Tηλ. ιατρείου: 26510-47477 Oικίας: 26510-93883

ΗΛΙΑΣ Π. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Δέχεται καθημερινά: Πρωί 9.00 π.μ. - 1.30 μ.μ. - Απόγευμα 6.00 μ.μ. - 9.00 μ.μ. εκτός Τετάρτης απογεύματος (μόνο ραντεβού) Συμβεβλημένος με ΔΗΜΟΣΙΟ, ΤΥΔΚΥ, ΟΑεε(ΤεΒε), ΔεΗ, ΟΤε. • Δ/νση: Σακελλαρίου 1-3 (Πλ. Πάργης) 3ος όροφος • Τηλ. Ιατρείου: 26510-74477, κιν. 6937 309908

Q ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΙ

ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΣ – ΦΥΜΑΤΙΟΛΟΓΟΣ • Πλήρης Λειτουργικός Έλεγχος Αναπνοής • Πληθυσμογραφία • Ανάλυση Αερίων Αίματος • Προεγχειρητικός Έλεγχος • Ιατρείο Διακοπής Καπνίσματος Καθημερινά: Πρωί 09:00 - 13:30, Απόγευμα 18:00 - 20:30. Τετάρτη απόγευμα και Σάββατο πρωί με ραντεβού. Βλαχλείδη 9 – Ιωάννινα. e-mail: thanoskostoulas78@gmail.com. Τηλ.: 26510 64777, κιν. 6945 267006

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Θ. ΛΕΚΚΟΣ

• Έλεγχος αναπνευστικής λειτουργίας • Μέτρηση διαχυτικής ικανότητας • Ανάλυση αερίων αίματος • Προεγχειρητική εκτίμηση • Ιατρείο διακοπής καπνίσματος. Ώρες λειτουργίας ιατρείου: Καθημερινά 09:00 14:00 & 18:00 - 20:30. Παπάζογλου 16 & Κάνιγγος - Ιωάννινα. Τηλ./fax: 26510-34234, κιν.: 6976-680725. www.lekkos.gr, email: info@lekkos.gr

ΤΖΙΝΑ Δ. ΧΡΗΣΤΙΔΗ, MD

ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΣ - ΦΥΜΑΤΙΟΛΟΓΟΣ Ιατρείο διακοπής καπνίσματος Έλεγχος αναπνευστικής λειτουργίας, Μέτρηση διαχυτικής ικανότητας, Αέρια αίματος, Προεγχειρητική εκτίμηση ασθενούς, Μελέτη ύπνου Δέχεται καθημερινά: 9.00 - 17.00 Δωδώνης 24, 2ος όροφος, Ιωάννινα Τηλ. 26510-03978, Κιν.: 6944-528253 e-mail: gchristidi@yahoo.gr

Q ΡΕΥΜΑΤΟΛΟΓΟΙ

Dr. ΓΕΩΡΓΙAΔΗΣ Ν. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Ώρες λειτουργίας ιατρείου: Δευτέρα – Παρασκευή (9.00 – 14.00), απόγευμα (6-8 μ.μ.) Χαρ. Τρικούπη 24. Τηλ. 26510 26006, κιν.: 6932918877.

Q ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ

KYPIAKH MOYTEΣIΔOY

XEIPOYPΓOΣ Δέχεται καθημερινά πλην Σαββάτου και απογεύματα Tετάρτης. Χαρ. Τρικούπη 13 (3ος όροφος) iωάννινα Tηλ.: ιατρείο 26510-20373, οικία 2651086217

Q ΨΥΧΙΑΤΡΟΙ

ΕΥΑΝΘΙΑ Μ. ΛΑΥΡΕΝΤΖΟΥ

ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ-ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ τ. Διευθύντρια εΣΥ Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής Κλινικής Ιωαννίνων. Εξειδικευμένη Συστημική Ψυχοθεραπεία ατομική - ομάδος - ζεύγους - γονέων. Δέχεται με ραντεβού. Αραβαντινού 18, Ιωάννινα, τηλ.: 26510-44838, κιν.: 6909-187262, email: evlavrentzou@yahoo.com

ΓEΩPΓIA MOIPOΠOYΛOY - ΛENTZAPH

ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ-ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ Μιχ. Αγγέλου 26 (έναντι βιβλιοπωλείου “Δωδώνη”) 1ος όροφος. Tηλ. 26510-75487 - iΩaNNiNa Δέχεται με ραντεβού

ΧΡΙΣΤΙΝΑ Δ. ΠΑΠΠΑ

ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ-MSc Κοινωνικής Ψυχιατρικής-Παιδοψυχιατρικής Δέχεται με ραντεβού • Αραβαντινού 12, 1ος όροφος, Ιωάννινα • Τηλ. & Fax: 26510-39939, κιν: 6973-740504 • email: christinapp@hotmail.com

Δρ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Η. ΠΑΠΠΑΣ

ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ-ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Σταδίου 10 (1ος όροφος), Ιωάννινα • Τηλ. 26510-27270 • email:pappavangelis@htomail.com • Δέχεται με ραντεβού.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Τ. ΧΡΗΣΤΟΥ

ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ-MSc Κοινωνικής Ψυχιατρικής Παν/μίου Ιωαννίνων Κοραή 13, 2ος όροφος, Ιωάννινα • ΔεΧεΤΑΙ Με ΡΑΝΤεΒΟΥ • Τηλ. ιατρείου 26510-25722 • Κινητό: 6973-029901.

Q ΩΡΛ-ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ ΕΪΝΤ Ι. ΑΝΤΑΜ

επεμβάσεις με υπερήχους - (Ανώδυνα, αναίμακτα και χωρίς νάρκωση) • Δέχεται καθημερινά πρωΐ: 9 13.00 & απόγευμα: 6 - 20.30. 28ης Οκτωβρίου 21 1ος όροφος - ΙΩΑΝΝΙΝΑ. Τηλ. ιατρείου: 75532, οικίας: 20577 - Κινητό: 6932-521398

AΘANAΣIOΣ EYAΓΓEΛOY

ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΣ Xειρουργεί με υπερήχους. 28ης Oκτωβρίου 45 Tηλ. ιατρ. 26510-20.258, οικ. 26510-45.006 Δέχεται καθημερινά 9 - 1 πρωί και 6 - 8.30 απόγευμα.

Dr. ΝΑΥΣΙΚΑ Β. ΖΙΑΒΡΑ-ΚΑΣΤΑΝΙΟΥΔΑΚΗ

Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Μετεκπαιδευθείσα στο Charing Cross Hospital imperial College του Λονδίνου • Ν. Δοσίου 8, Ιωάννινα - Τηλ.: (26510) 73528 - Κινητό: 6974 - 498585 e-mail: nziavra@ioa.teiep.gr

ΚΑΤΣΕΝΟΣ ΕΛ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος. ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΠΑΙΔΩΝ. Μετεκπαιδευθείς στην ΩΡΛ Κλινική του Παιδιατρικού Παν/κού Νοσοκομείου armand Trousseau, Παρίσι•εργαστήριο Νευροωτολογίας Ακοολογίας • Τμήμα ενδοσκοπήσεων • Ιατρείο ΩΡΛ αλλεργίας • επεμβάσεις με ραδιοσυχνότητες. Δέχεται Καθημερινά από 9:00 - 14:00 & 17:30 20:30, Σάββατο μόνο με ραντεβού. Πλατεία Πάργης & Σμύρνης 2 (2ος όροφος), Ιωάννινα. Τηλ & Fax: 2651030006, κιν.: 6944 474555, e-mail: info@katsenos.gr

ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ Α. ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Παπάζογλου 8 Δέχεται καθημερινά: πρωΐ 9.00 13.00, απόγευμα: 6.00 - 8.00, εκτός απογεύματος Τετάρτης • Τηλ.: 26510-37747, κινητό 6945-296606

ΚΑΙΤΗ Α. ΔΡΙΜΤΖΙΑ-ΠΑΠΑΣΤΕΦΑΝΟΥ

Dr ΝΟΥΣΙΑ Ε. ΧΡΙΣΤΙΝΑ-ΣΟΦΙΑ

ΑΚΗΣ Κ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ N. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 8.30-13.30 κ’ 17.30-20.30 (Τετάρτη απόγευμα και Σάββατο με ραντεβού). Χαριλάου Τρικούπη 28 (3ος Όροφος) (άνωθεν καταστημάτων Ζάρα) Ιωάννινα. Τηλ. 2651-30051 κιν. 6944-856594, Fax: 26510-30061, email: kdrimtzia@yahoo.gr • Ώρες λειτουργίας ιατρείου: Δευτέρα - Παρασκευή 9.00 - 14.00 και 5.30 8.30, Σάββατο πρωί με ραντεβού. • Βαλαωρίτου 12 (μεταξύ Άλσους και Λυκείου Ζωσιμαίας) - Ιωάννινα • Τηλ. 26510-27116, κιν.: 6946-468778 • email: akisoikono@yahoo.gr

Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Δημοκριτείου Παν/μίου Θράκης, τ. Επιμελήτρια Γ.Ν.Ι. «Γ. Χατζηκώστα» Χαριλάου Τρικούπη 13 - Ιωάννινα • Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή: 09.00 13.30, & 18.00-20.30 Τετάρτη απόγευμα: με ραντεβού για ειδικές διαγνωστικές και χειρουργικές πράξεις • Τηλ.-Fax: 26510-25696, κινητό 6946-460318 • email: csenousia@yahoo.gr.

Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-14:00 & 17:30-20:30, Τετάρτη & Παρασκευή απόγευμα με ραντεβού. Δωδώνης 24, Ιωάννινα. Τηλ., Φαξ: 2651003991, Κιν.: 6944533787, e-mail: info@ppapanikolaou.gr


ΠPΩΪNOΣ ΛOΓOΣ

2 1 0 2 Σ Ε Γ Ο ΕΚΛ

ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΓΝΩΜΕΣ

Ας μη δώσουμε τη δύναμή μας σε ανεύθυνους πολιτικούς!.. ® Του ΝΙΚΟΥ ΚΑΤΤΗ,

Μέλους ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Ιωαννίνων* • Ξέρετε, πατριώτες, σήμερα μπροστά σε αυτές τις εκλογές τι εύκολο θα ήταν για τη Νέα Δημοκρατία να εκλέξει όχι 151 αλλά 201 βουλευτές κάνοντας ρεκόρ ψήφων, παρακολουθώντας απλά την κατάσταση και κραυγάζοντας αντιμνημονιακά. Πέτυχε και επέβαλλε εκλογές απαλλάσσοντας τη χώρα από ανθρώπους που ποτέ δεν πίστεψαν σε αυτήν.

Σήμερα μπροστά στις κάλπες η Ν.Δ. σε καλεί να ψηφίσεις με βάση την λογική σου και όχι το θυμικό σου. Ξέρω πως κι εσύ κι εγώ και όλοι μας υποστήκαμε τις απερίγραπτες συνέπειες του μνημονίου. Ξέρω πως είσαι θυμωμένος και αγανακτισμένος. Και εγώ. Ξέρω πως άλλαξε η ζωή σου και η καθημερινότητά σου και υπονομεύτηκε το μέλλον των παιδιών σου. Σε συμμερίζομαι. Έχω κι εγώ παιδιά και το βιώνω. Όμως δεν έχουμε δικαίωμα να δώσουμε τη δύναμή μας και να δώσουμε δυναμική σε αν-

Σελ. 11η

Σάββατο - Κυριακή 5 - 6 Μαΐου 2012

θρώπους που δεν μπορούν να τη διαχειριστούν και συμπεριφέρονται ανεύθυνα ψαρεύοντας με δόλωμα τον θυμό μας. Αλήθεια, πιστεύει έστω ένας από εσάς - που σκέφτεστε και δεν φανατίζεστε- πως με προτάσεις Τσίπρα και Καμμένου μπορούμε να απαλλαγούμε από τα μνημόνια; Σε όλους αντιστοιχεί μία ψήφος, ένα βόλι. Αρκεί να το χρησιμοποιήσουμε όπως πρέπει και να μην στρέψουμε το όπλο στον εαυτό μας ή χειρότερα στα παιδιά μας. Οι εκλογές δεν είναι διαδήλωση να πάμε να διαμαρτυρηθούμε. Προσέξτε πού θα ρίξετε τη μία και μοναδική σφαίρα που έχετε, γιατί κι άλλοι επικαλέστηκαν το όπλο στο τραπέζι, αλλά η κάννη ήταν στραμμένη στην Ελλάδα! Μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου ουδέν λάθος αναγνωρίζεται και οι «συγγνώμες» δεν αρκούν. Καλό βόλι, πατριώτες… * Το παραπάνω κείμενο αποτελεί απόσπασμα πολυσέλιδης ανοιχτής επιστολής που απηύθυνε χθες ο κ. Καττής προς τους φίλους και οπαδούς της Ν.Δ. στο Νομό Ιωαννίνων.

• Ο επιφανής Ηπειρώτης Λόγιος Παναγιώτης Αραβαντινός, μεταξύ της πληθώρας των συγγραμμάτων του, περιέλαβε και το «Παροιμιαστήριον» από το οποίο ξεχωρίσαμε την παραπάνω παροιμία, για επιγραφή του παρόντος. «Έφτασ’ ο κούμπος στο χτένι». Διευκρινίζει αμέσως μετά, με μικρότερα γράμματα. «Εις περιστάσεις κρισίμους». Μας προειδοποιεί η παροιμία. Εφθάσαμε στην άκρη. Σε κρίσιμο σημείο. Δεν χωράει άλλο πια. Την πατήσαμε μία φορά. Δεχθήκαμε άνετα, έναν ψυχή τε και σώματι Αμερικανό, παντελώς αγνώστων διαθέσεων και εθνικών φρονημάτων, με την σαθρή, την αβάσιμη σκέψη του ελληνικού επωνύμου που έφερε. Πέρασε άνετα στην πολιτική ζωή του τόπου, με την βοήθεια του πατέρα του κι’ αναρριχήθηκε στην πρωθυπουργία με το αισχρό ψέμα ότι «υπάρχουν λεπτά», την στιγμή που ευρύτατα μαθεύτηκε, δυστυχώς εκ των υστέρων, ότι προηγουμένως διαπραγματευόταν με το Δ.Ν.Τ. την σύναψη δανείου. Μας υποδούλωσε, έτσι στους διεθνείς, μάλλον φίλους του, μεγαλοτοκογλύφους της Τρόικας, διαλύοντάς μας όλους οικονομικά, και αναδείχθηκε έτσι από πρωθυπουργός, σε οικονομικό καταστροφέα της ελλάδας, και της πλειονότητας των ελλήνων. Προσοχή αδέρφια. Στις εκλογές που μας έρχονται η κάθε άστοχη κίνηση, υπάρχει φόβος να έχει συνέπειες για όλους μας. Σκεφτείτε την Πατρίδα. Αναπολήστε τις μυριάδες των παλικαριών που απ’ τους Περσικούς πολέμους μέχρι τους ναζιστές του Χίτλερ, έβαψαν με ποτάμια αίμα βουνά και κάμπους της Πατρίδας. Έχουμε υποχρέωση να σεβαστούμε την θυσία τους. Πρέπει να κρατήσουμε με κάθε θυσία αυτά που μας άφησαν. Δεν ξέρω αλλά πολλά με φοβίζουν. Υπάρ-

Ας ψηφίσουμε πρωτίστως για το καλό της Ελλάδας!..

® Του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΧΡ. ΜΠΑΡΚΑ

χουν δυστυχώς ζηλόφθονοι, από κάθε πλευρά τριγύρω μας, επίβου-

λοι, και κατακτητικοί χαρακτήρες στον κόσμο. Ο πόθος του κοσμοκράτορα είναι άσβεστος. Πολλοί ορέγονται να διαφεντέψουν αυτόν τον ευλογημένο τόπο. Αυτοί που θα εκλεγούν, απαραιτήτως επιβάλλεται να είναι Έλληνες πατριώτες θελήσεως και πυγμής, για να τον προστατέψουν. Όλοι τους παρουσιάζονται πρόθυμοι να προσφέρουν. επιβάλλεται να σκεφθούμε την σοβαρότητα της καταστάσεως που διέρχεται η Πατρίδα. Να αναλογισθούμε το απέναντί της καθήκον όλων μας. Τον καιρό εκείνο τον παλιό, όταν δεν προπαγάνδιζαν ολοφάνερα ιεχωβάδες, αντιρρησίες συνειδήσεως κλπ, το πλείστον των μαθητικών τετραδίων κυκλοφορούσε ενεπίγραφο κυρίως με το «Πίστης Πατρίδα Οικογένεια». Ήταν ένα Τρίπτυχο πατριωτικό, της εποχής. Θεωρώ περιττή την ανάπτυξή του. Έχουμε επιτακτική ανάγκη να συνέλθουμε και να ανασυγκροτηθούμε από κάθε πλευρά. Χρειαζόμαστε τους νέους Βουλευτές που θα εκλεγούν, καλούς

Μελίνα Κων. Ζάκκα Ψυχολογική αξιολόγηση παιδιών, εφήβων, ενηλίκων. Διάγνωση - αντιμετώπιση μαθησιακών δυσκολιών. Επαγγελματικός προσανατολισμός. Συμβουλευτ.-Ψυχοθεραπεία.

Q ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΙ-ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΙ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Ν. ΣΑΒΒΑΣ

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος. Προγράμματα Διατροφής για Παχυσαρκία. Παθολογικές καταστάσεις (Αναιμίες - Υπέρταση - Διαβήτης - Ανορεξία), Υπερλιπιδαιμίες. Αθλητές. εγκυμοσύνη. Διαθέτει μηχάνημα λιπομέτρησης Δευτ-Παρ.: 9:30-3:00 και 6:00-8:30. Σάββατο με ραντεβού. 28ης Οκτωβρίου 49, 1ος όροφος. Τηλ. 26510 34534, Κιν.: 6936 952163, Email: georgiousavvas@gmail.com

ΖΑΜΠΙΡΑ ΧΡ. ΜΕΛΙΝΑ, MSc, pGDip

Πτυχιούχος ΑεΙ του Μητροπολιτικού Πανεπιστημίου του Λονδίνου (lONDON METrOpOliTaN UNiVErSiTY). Μεταπτυχιακό στην Αθλητική Διατροφολογία και ειδική στον ΖΑΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ. Διαθέτει τα πιο εξελιγμένα μηχανήματα ΛΙΠΟΜεΤΡΗΣΗΣ και ΑξΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΜεΤΑΒΟΛΙΣΜΟΥ. Αναλαμβάνει παιδική και ενήλικη ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ, καθώς και δίαιτες για κάθε περίπτωση. Βλαχλείδη 5, Ιωάννινα. Τηλ. 26510-71119.

ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

εφαρμοσμένα Προγράμματα Διατροφικής Αγωγής & Υποστήριξης Προγράμματα διατροφής για: • Υγιεινή διατροφή • Παχυσαρκία • Ανορεξία • Αθλητές • εγκυμοσύνη Θηλασμό • Παθολογικές καταστάσεις (υπερλιπιδαιμίες, διαβήτης, ανορεξία) • Έλεγχος σωματομετρήσεων (λιπομέτρηση, έλεγχος βασικού μεταβολισμού μυικής μάζας, έλεγχος υγρών σώματος). Χαρ. Τρικούπη 4, 2ος όροφος, Ιωάννινα • Τηλ. / Fax: 26510-20380, Κιν.: 6944-632466 • email: apostolis_theoharous@hotmail.com

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Φ. ΚΑΤΣΑΜΑΝΗ, M.Sc (Med.Sc)

Πτυχιούχος ΑεΙ • Μεταπτυχιακό στην Κλινική Διατροφή • Πανεπιστήμιο Γλασκώβης – Σκωτία. Member of Nutrition Society UK. Μέλος Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων. εξεΤΑΣΗ ΜεΤΑΒΟΛΙΣΜΟΥ • ΛΙΠΟΜεΤΡΗΣΗ • ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΙΚΟΥ ΒΑΡΟΥΣ • ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΟΛεΣ ΤΙΣ ΗΛΙΚΙεΣ • εΓΚΥΜΟΣΥΝΗ • ΘΗΛΑΣΜΟΣ • ΠΑΘΗΣεΙΣ. Δευτέρα έως Παρασκευή: 9:30 – 13:30 και 17:00 – 20:00. Πυρσινέλλα 6 Ιωάννινα, τηλ. 26510-20210 και κιν. 6941585838. Σε ειδικές περιπτώσεις επισκέψεις κατ’ οίκον, www.diaitologos.gr.

ΕΥΓΕΝΙΑ Η. ΠΕΤΡΙΔΗ

Μεταπτυχιακές Σπουδές στο Μεταβολισμό NUMESI-PARIS 7 • Φυσιολογικές Παθολογικές Καταστάσεις • Παχυσαρκία • Νευρική Ανορεξία • Παιδική - εφηβική Διατροφή • εγκυμοσύνη • Αθλητισμός. Φ. Τζαβέλλα 2 - Ιωάννινα - Τηλ. & Fax: 26510-76211, Κιν.: 6984-046488 - e-mail: evipetridi@hotmail.com

ΣΥΜΠΑ ΡΕΝΑ

Test τροφικής δυσανεξίας • Διαγνωστικά test μεταβολισμού • Υγεινή διατροφή • Παχυσαρκία (ενηλίκων – παιδιών) • εγκυμοσύνη – θηλασμός • Αθλητές (Προετοιμασία – Αγώνες – Αύξηση Μυικής μάζας) • Παθολογικές καταστάσεις (Υπερλιπιδαιμίες, Σακχαρώδη Διαβήτη, Υπέρταση, αναιμίες, Παθήσεις Πεπτικού Συστήματος κ.τ.λ.) • Νευρική ανορεξία. Παραλίμνιο Ψυχαγωγικό Πάρκο , Ιωάννινα. Τηλ. 26510 36297 κιν. 693 263 1747

Iωάννινα, Ναπ. Ζέρβα 2 Τηλ.: 26510 26560 κιν.: 6972897763

Q ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ

ΚENTΡΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ MAΛΛIOY XPIΣTINA – Εργοθεραπεία – Λογοθεραπεία – Ειδικό Παιδαγωγικό Δέχεται καθημερινά έναντι Αεροδρομίου Τηλ. κέντρου: 26510 63985 - κιν. 6937 814113

ΜΕΘΕΞΗ - Πρότυπο Κέντρο Εργοθεραπείας Λογοθεραπείας Μαθησιακών δυσκολιών ψυχολογικής υποστήριξης ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΟΝΤΟΔΗΜΟΥ Τηλ.: 6941-509757

ΤΑΤΙΑΝΑ ΣΑΪΝΗ

Τηλ.: 6941-476855, Νέα Ζωή, Μέλανδρα Τηλ.-Fax: 26510-25508 - Κιν.: 6941-474677

Q ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΙΠΠΑΣΙΑ

ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ ΙΠΠΑΣΙΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ – ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ – ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΣΤΕΡΓΙΟΥ MSc

Καθηγήτρια Ειδικής Φυσικής Αγωγής, Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην Ειδική Αγωγή, Υπ. Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Ιωαννίνων, Μετεκπαιδευθείσα στην Θεραπευτική Εκπαιδευτική Ιππασία και στην Ιπποθεραπεία στο BadWildungen Γερμανίας • Απευθύνεται σε άτομα με εγκεφαλική παράλυση, πολλαπλή σκλήρυνση, βλάβες νωτιαίου μυελού, ορθοπεδικές παθήσεις, κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, παθήσεις ΚΝΣ, αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια, μυικές παθήσεις αλλά και σε άτομα με αυτισμό, νοητική υστέρηση, προβλήματα συμπεριφοράς, μαθησιακές δυσκολίες, ψυχικές διαταραχές, σύνδρομο Down, υπερκινητικότητα, τύφλωση – κώφωση. εθνικής Αντίστασης 1, Κατσικάς Ιωαννίνων, Τηλ. 6936-892931

Q ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ

ΕΛΕΑΝΝΑ ΒΙΡΒΙΔΑΚΗ, M.S., CCC-Slp

Πτυχιούχος Παν/μίου Βοστώνης, ΗΠΑ Master - Παθολογία Λόγου & Ομιλίας • ειδικός στις Διαταραχές Λόγου, Ομιλίας, Σίτισης - Κατάποσης (Δυσφαγία) • Μέλος Αμερικάνικου (Α.S.H.a.) & Πανελληνίου Συλλόγου Λογοθεραπευτών • Διδάσκουσα Σχολής Λογοθεραπείας ΤεΙ Ιωαννίνων. Δέχεται με ραντεβού. Χαρ. Τρικούπη 5, 1ος όροφος • Τηλ. 26510-32467, κιν: 6978777297 • e-mail: info@virvidaki.gr.

Κοίτα ποιος δίνει πάλι σήμερα υποσχέσεις στους Έλληνες... • Ακούω αυτές τις μέρες τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Β. Βενιζέλο να τάζει στον ελληνικό λαό… λαγούς με πετραχήλια! Αλήθεια, στα δυόμισι χρόνια ως υπουργός Οικονομικών δεν κυβέρνησε την Ελλάδα με τον Γ. Παπανδρέου; Μαζί δεν ισοπέδωσαν τη χώρα μας; Το ΠΑΣΟΚ δεν ήταν εκείνο το κόμμα που έλεγε ψέματα στον λαό, ότι έχουμε λεφτά; Ρωτάω λοιπόν εγώ: Ποιος ευθύνεται για τα χάλια στα οποία έφτασε σήμερα η οικονομία μας; Ποιος ευθύνεται για τη φτώχια που μαστίζει την Ελλάδα; Ποιος ευθύνεται για την ακρίβεια που υπάρχει στην αγορά, για τα μαγαζιά και τα εργοστάσια που κλείνουν; Ποιος ευθύνεται για τη μεγάλη ανεργία; Ποιος ευθύνεται για το κατάντημα του Χρηματιστηρίου; Ποιος ευθύνεται για το κατάντημα της Παιδείας και της Υγείας, για το ότι δεν υπάρχουν ούτε γάζες στα νοσοκομεία; Ποιοι έβαλαν φόρους παντού, ποιοι επινόησαν το χαράτσι της ΔΕΗ; Ας σκεφθεί λοιπόν ο λαός πού θα δώσει αύριο την ψήφο του. Κι ας μην πιστεύει κούφια λόγια και υποσχέσεις εκείνων που τον εξαπάτησαν με τέτοιο τρόπο…

Στυλιανός Πραταράκης

Ψυχολόγος

(Δέχεται με ραντεβού)

Έλληνες Πατριώτες, ηθικούς, Χριστιανούς (σύμφωνα με το ελλ. Σύνταγμα) έντιμους, εργατικούς, με πλήρη αντίληψη της κρισιμότατης κατάστασης που διέρχεται η Πατρίδα. εάν είναι ευαίσθητοι, να επιδείξουν και αυτοί - γιατί όχι μία αυτοπροαίρετη συμμετοχή στην συρρίκνωση των, εν γένει αποδοχών τους. Άλλωστε, νομίζω ότι έχουν τουλάχιστον ηθική υποχρέωση να επιδείξουν κατανόηση και συμπαράσταση σύμφωνα με τις προεκλογικές τους εξαγγελίες, και όχι αμέσως μετά

NIKOΣ Γ. TΣOMΠIKOΣ MIKPOBIOΛOΓOΣ Xαρ. Tρικούπη 6

Tηλ: Iατρείου 22.657 Oικίας: 74.186

ΣYMBEBΛHMENΟΣ ME OΛA TA TAMEIA

Γιατροί και Κλινικές των Ιωαννίνων ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΠΕΙΡΟΥ

στρέμματα, τενοντοπάθειες, κακώσεις μηνίσκων και συνδέσμων, μυϊκές θλάσεις, χονδροπάθειες κ.α. • ΚΡΟΥΣΤΙΚΟΣ ΥΠΕΡΗΧΟΣ (επικονδυλίτιδα, τενοντώδεις ασβεστοποιήσεις, άκανθα πτέρνας, πελματιαία απονευρωσίτιδα, τροχαντηρίτιδα κ.λ.) Χρησιμοποιούνται παράλληλα ηλεκτ/πεία, υπέρηχος, διαθερμία, μαγνητικά πεδία, CpM κ.α. Σύμβαση με όλα τα ταμεία. • Διεύθυνση: Αγίας Μαρίνας 12 (δίπλα στην Αγροτική Τράπεζα Καλούτσιανης). Τηλ.:26510-24111,6976493035

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΛΩΛΗ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΥΤΣΑΜΑΝΗΣ

Λογοθεραπεία - εργοθεραπεία - Ψυχολογική Στήριξη για παιδιά και ενήλικες ΜΑΡΙΑ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, M.Sc, MrCSlT, επιστημονική Υπεύθυνη Μετεκπαιδευθείσα στην Αγγλία, City University london ειδικός στις διαταραχές Λόγου, Φωνής, Ομιλίας και Κατάποσης Κερκύρας 5, Ιωάννινα, τηλ.26510-67320, κιν.6986180630 Δεκτά όλα τα ταμεία

εκπαιδευθείσα στο pECS Γνώστης ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας • Μαθησιακές δυσκολίες • Δυσλεξία • Διαταραχές Φώνησης & Ροής της ομιλίας • Διάχυτες Αναπτυξιακές Δια/χές • Αυτισμός • εξελεκτικές Αρθρωτικές, Φωνολογικές και Γλωσσικές Δια/χές • Βαρηκοΐα - Κώφωση • Νοητική Υστέρηση • Νευρολογικές Παθήσεις • Σύνδρομα. Συνεδρίες κατ’ οίκον, κιν. 6944-558596

ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΟΥ ΟΛΓΑ

Απόφοιτος ΤεΙ Ηπείρου. Αναλαμβάνει: αξιολόγηση και αποκατάσταση ατόμων με διαταραχές λόγου-γλώσσας όπως αρθρωτικά, δυσλεξια, μαθησιακές δυσκολίες, τραυλισμός, νοητική υστέρηση και άλλα, όπως και διάφορα σύνδρομα. Συνεδρίες κατ’ οίκον. Τηλ. 6978-188864

ΓΙΟΥΛΗ ΠΑΠΑΤΟΛΗ - ΑΛΕΞΙΟΥ

Eιδικός στις διαταραχές Λόγου, Φωνής και Ομιλίας. Μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Λογοπεδικών, Μέλος του Διεθνούς Συλλόγου Λογοπεδικών και Φωνιάτρων. Πυρσινέλλα 21, τηλ. γραφείου 2651020720, κινητό 6944-728974

Q ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ

ΓΚΑΖΙΑΝΗ Α. ΕΛΕΝΗ, ΜSc

ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ ΑΘΗΝΩΝ, MASTER ΣΤΗΝ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

• ΠΡΟΤΥΠΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕΣΗΣ ΚΑΙ ΑΥΧΕΝΑΑΠΟΣΥΜΠΙΕΣΗ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗΣ ΣΤΗΛΗΣ DOc DEcOMPRESSION ενδείκνυται για παθήσεις: κήλες μεσοσπονδύλιων δίσκων, εκφυλισμένοι δίσκοι, κυκλοτερή προβολή δίσκων, λέπτυνση δίσκων, εκφυλισμένες αρθρικές επιφάνειες, οσφυαλγία, αυχεναλγία, ισχιαλγία • ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΠΟΝΟΥ HILTERAPIA® Θεραπεία HILT®: ΝΕΑ θεραπευτική προσέγγιση του πόνου με τη θεραπεία HILT®(Υψηλής ενέργειας Θεραπεία laser). Ασφαλής και ανώδυνη θεραπεία, που εγγυάται βέλτιστα και μακροχρόνια αποτελέσματα από το πρώτο 15λεπτο της θεραπείας. Απευθύνεται στις περισσότερες επώδυνες καταστάσεις και αθλητικά τραύματα, όπως: οσφυαλγία, αυχεναλγία, ισχιαλγία, παθολογίες αρθρώσεων, οστεοαρθρίτιδα γόνατος, δια-

την επιτυχή εκλογή, να φορούν τον μανδύα του επικυρίαρχου αφέντη και να απομονώνονται πίσω από την πληθώρα των αστυνομικών προσωπικών σωματοφυλάκων τους. Με κάτι τέτοια προκαλούν τα γιαούρτια, και μετά διαμαρτύρονται. Μετά τα αποτελέσματα, προ πάντων ομόνοια, σύνεση και εργασία. Όχι παλικαρισμούς, πείσματα και επιδείξεις. Σύμπνοια και συνεργασία μεταξύ όλων, αριστερών και δεξιών, εάν είναι δυνατό, για το καλό της Πατρίδας και μόνον. Ας αναλογισθούμε την κρισιμότητα της καταστάσεως, και ας ψηφίσουμε με σκέψη πρωτίστως για το καλό της ελλάδας μας, που χρειάζεται την στοργή και την φροντίδα όλων μας, των ψηφοφόρων όπως και εκείνων που θα κατέβουν στον ευγενή εκλογικό στίβο. Αναβολή στις προκλήσεις, στις έχθρες, τους καυγάδες, και τα πείσματα, και ο Θεός βοηθός.

ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ, Cert MDT Μηχανική διάγνωση και θεραπεία σπονδυλικής στήλης (μέθοδος McKENZiE) Δέχεται καθημερινά από 9.00-13.00 και 17.30-21.30 (Σάββατο με ραντεβού). Μανάρη 5 (3ος όροφος) - πάνω από το Άλσος. Τηλ. 26510-33377, Κινητό: 6944-467572

ΠETPOΣ B. KΩΣTOYΛAΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ-ΚΑΘΗΓ. ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Mετεκπαιδευθείς στο North Jees Hospital aγγλίας Διεύθυνση: Γερακάρη 2 (πλατ. Πάργης). Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή 9-1 (πρωί) - 6-9 απόγευμα. Σάββατο πρωί κατόπιν ραντεβού. Tηλ. Φυσικ/ρίου: 26510-77304, Oικίας: 26510-30328, Kινητό: 6945-890366

ΜΑΝΤΖΙOΣ Κ. ΘΕOΔΩΡOΣ

ΦΥΣΙΚOΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ, Cert. MDT Μηχανική διάγνωση και θεραπεία οσφύος / αυχένα, μυοσκελετικών παθήσεων, μέθοδος McKENZiE. Ώρες λειτουργίας καθημερινά 9-13.30 και 17.3021.00 (Σάββατο με ραντεβού), 28ης Οκτωβρίου 45, 1ος όροφος. Τηλ. 26510-38355 & κιν. 6932-158566 www.mckenziemdt.org

NΑΝΤΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ ΑΤΕΙ ΛΑΜΙΑΣ

Σύγχρονοι μέθοδοι θεραπείας: • Αυχενικό Σύνδρομο • Οστεοαρθρίτιδα - Αρθρίτιδες • Οσφυαλγία - Ισχιαλγία • Ημικρανία • Μηνίσκοι - Κακώσεις Συνδέσμων • Διαστρέμματα - Θλάσεις • επικονδυλίτιδα • Κύφωση - Σκολίωση • Νευραλγίες - Παρέσεις - Παραλύσεις • Μεταγχειρητικές Δυσκαμψίες. Χρησιμοποιούνται: Ηλεκτροθεραπείες, Υπέρηχοι, Διαθερμίες, laser, Ηλεκτρομαγνητικά πεδία, CpM, POWER PLATE (Όργανο σύγχρονης γυμναστικής). CΥBEX (ΝεΟ). DEEP OSCILLATION (ΝεΟ - μηχάνημα αποκατάστασης αθλητικών κακώσεων). Φυσικοθεραπεία, Κινητική Αποκατάσταση. Ώρες Λειτουργίας Καθημερινά: 09.00 - 14.30 & 16.30 21.00 Σάββατο κατόπιν ραντεβού Θεραπείες κατ’ οίκον. Βαλαωρίτου 4 (πλησίον Άλσους) Ιωάννινα Τηλ.: 2651022338 Κιν.: 6945 593717

ΣΤΕΦΟΥ ΑΝΝΑ

ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ, Πτυχιούχος Παν. Ρώμης Μετεκπαιδευθείσα στο Τμήμα Αποκατάστασης «la Sapienza» Ρώμης (μέθοδος pNF - pompages - ginastica posturale) • Χρησιμοποιούνται μηχανήματα (Ηλεκτροθεραπεία, laser, Biofeedback, υπέρηχοι κ.ά.), καθώς επίσης μηχάνημα «αμφίπλευρης δόνησης» κατάλληλο για την αποκατάσταση νευρολογικών περιστατικών, προεγχειρητική και μετεγχειρητική αποκατάσταση ορθοπεδικών περιστατικών, αθλητικών κακώσεων, οστεοπόρωσης, παχυσαρκίας και εξατομικευμένα προγράμματα γυμναστικής. • PILATES REFORMER ατομικό πρόγραμμα εκγύμνασης καθώς επίσης και εναλλακτική θεραπευτική προσέγγιση με τη μέθοδο Pilates reformer και ειδικό εξοπλισμό (κρεβάτι reformer και εξαρτήματα pilates). • GROUP THERAPY ομαδικό θεραπευτικό πρόγραμμα εκγύμνασης σε άτομα με σκληρυνση κατά πλάκας. • Θεραπείες κατ’ οίκον. • Δ/νση Χαρ. Τρικούπη 6. Το Φυσικοθ/ριο λειτουργεί όλες τις ημέρες και ώρες (και Σάββατο) κατόπιν ραντεβού. Τηλ. επικοινωνίας: 26510-71303 - 6973-434388

ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΤΣΕΠΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ • Φυσικοθεραπείες • Ηλεκτροθεραπεία / laser / Υπέρηχοι • εξειδικευμένος σε αθλητικές κακώσεις • Θεραπεία με την μέθοδο pNF για νευρολογικές παθήσεις • Μυοχαλαρωτικά μασάζ • Fango Massage • Medical Hot Stone • Σύγχρονα όργανα για ευεργετική γυμναστική • ειδικά προγράμματα για μυϊκή ενδυνάμωση • Δευτέρα - Παρασκευή: 8.30 - 14.00 & 17.30 - 21.30 Μαρίκας Κοτοπούλη 64 (Ριζάρειος Πολιτεία - ισόγειο) Τηλ. - Fax: 26510-72120 - κιν. 6947456737

BAΣ. XATZHEΦPAIMIΔHΣ

KENTPO ΦYΣIKOΘEPAΠEIAΣKINHΣIOΘEPAΠEIAΣ ΦYΣIKOΘEPAΠEYTHΣ

Πτυχιούχος Πανεπιστημίου Σόφιας. Δέχεται καθημερινά: πρωί 9-1.30, απόγευμα 5.30-9, Δωδώνης 5 - Ισόγειο - Tηλ.: 26510-72220 και 6937-597332

Q ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ

ΛΑΠΠΑ Χ. ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ειδ. Αναλυτική κ’ Συστημική Παιδιών-εφήβων-ενηλίκων Δέχεται με ραντεβού, Χ. Τρικούπη 10, 1ος όροφος. Τηλ. επικοινωνίας 6986-701233

ΓΕΡΑΣΙΜΟΥΛΑ (ΜΙΝΑ) ΜΠΡΟΥΜΟΥ

Συμβουλευτική Ψυχολόγος, M.Sc. Ομάδες Σχολών Γονέων. Δέχεται με ραντεβού. 28ης Οκτωβρίου 19 (ισόγειο) (έναντι ΟΤε) Ιωάννινα. Τηλ.: 6938-900415. e-mail: broumou_mina@hotmail.gr

Δρ. ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Κλινική Ψυχολόγος Ζυγομάλλη 9-11 • Ιωάννινα • Τηλ. 26510-24426 • email: angel.econ@live.com. Δέχεται με ραντεβού

ΠΑΝΤΟΥΛΑ ΕΛΕΟΝΩΡΑ

Σύμβουλος ζευγαριών - Συντονίστρια - εκπαιδεύτρια Σχολών Γονέων (εξελικτικό Σύστημα Μαρίας Χουρδάκη). Διαταραχές Άγχους, Πουλίτσα 3 κ’ Κουγκίου (πίσω από τα Δικαστήρια). Τηλ.: 6974-022088 e-mail: mercytime@gmail.com Δέχεται με ραντεβού


Σελ. 12η

OIKOΠEΔA ΠΩΛΕΙΤΑΙ αγρόκτημα στην Κοσμηρά συνολικής έκτασης 5.200 τ.μ., πλησίον του οικισμού σε ψηλό μέρος. Πληρ. τηλ.: 6944-436233. ΟΙΚ/11876 ΠΩΛΕΙΤΑΙ αγρόκτημα 8,5 στρεμμάτων στο Βουργαρέλι Άρτας στη θέση «Καλαμάς», κατάλληλο για οικοδόμηση και αγροτουριστική μονάδα ή άλλη σύγχρονη εκμετάλλευση. Πληρ. τηλ.: 6976927756. ΟΙΚ/12032 ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ οικόπεδα στα Ιωάννινα στο 13ο χλμ. Ε.Ο. ΙωαννίνωνΑθηνών 1000 μ. μετά το ΙΚΕΑ. Η συνολική έκταση είναι 6.850 τ.μ. εκ των οποίων τα 2 των 900 τ.μ. και τα 5 των 700 τ.μ., Σ.Δ. 0,6. Πληρ. τηλ.: 693-9318611. ΟΙΚ/12301 ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο στο Νεοχωρόπουλο εντός σχεδίου 970 τ.μ. κάτω από το γήπεδο. Πληρ. τηλ.: 26510-30025, κιν.: 6906-075797. ΟΙΚ/12433 ΠΩΛΕΙΤΑΙ αγροτεμάχιο 5 στρεμ. στην Κόντσικα εντός οικισμού Ζευγαριού (περιοχή Αγίας Μαρίνας). Πληρ. τηλ.: 6932-625940 και 6974-328268. ΟΙΚ/12437 ΕΛΕΟΥΣΑ θέση Αμπέλια. Πωλείται έκταση δύο στρεμμάτων, 500 μέτρα από το παλιό Δημοτικό Σχολείο. Πληρ. τηλ.: 26510-61752, κιν.: 6936-643458. ΟΙΚ/12442 ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ στην Πεδινή δυο οικόπεδα 587 τ.μ. έκαστο, εντός σχεδίου, πάνω στο δρόμο, με φως και νερό, δίπλα στο Δημαρχείο Πεδινής. (Υπάρχει δυνατότητα για πώληση και ολοκλήρου του οικοπέδου 1174 τ.μ.). Πληρ. τηλ.: 2610992317, κιν.: 6972-485163. ΟΙΚ/12488

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Ισόγειο κατάστημα 105 τ.μ. στην οδό Μαρίκας Κοτοπούλη. Πληρ. τηλ.: 26510-29768, ώρες καταστημάτων και 6944-298816

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

ΟΙΚΟΠΕΔΟ 200 τ.μ., άρτιο και οικοδομήσιμο, πίσω από την εκκλησία της Περιβλέπτου (δίπλα από τον ΟΤΕ) Τιμή: 46.000 Ευρώ Πληρ. τηλ. 6937281162

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Κατάστημα 174 τ.μ. περίπου με υπόγειο και πατάρι, Ανεξαρτησίας 14 Πληροφ. τηλ.

ΠΩΛΕΙΤΑΙ στη ΒΙΠΕ Ιωαννίνων, Ο.Τ. 10, οικόπεδο 1.657 τ.μ. Επίπεδο, 25 Χ 67, 2 όψεων, πρόσοψη 25μ., οικοδομήσιμο, κτίζει 700 τ.μ., διαμπερές. Μεσίτες δεκτοί, ΒΙΠΕ Ιωαννίνων, τιμή 55.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6979 006348. ΟΙΚ/12496 ΠΩΛΕΙΤΑΙ στην Πλαταριά Συβότων, οικόπεδο γωνιακό 301 τ.μ. εντός σχεδίου, πρώτη ζώνη, 120 μέτρα από τη θάλασσα, περιφραγμένο, δόμηση 240 τ.μ. σε τιμή ευκαιρίας 60.000 Πλ. κ. Δήμου. Τηλ. 6942-050387. ΟΙΚ/12517

AKINHTA ΠΩΛOYNTAI διαμερίσματα, δυάρια, τριάρια, τεσσάρια, στην Eλεούσα Iωαννίνων. Τηλ. 6944792801. AK/5962 ΠΩΛΕΙΤΑΙ διαμέρισμα τεσσάρι 100 τ.μ. στον 2ο όροφο, στο κέντρο της πόλης, οδός Γιοσέφ Ελιγιά, τριακονταετίας, με αυτονομία θέρμανσης. Πλ. τηλ. 6976-707778. ΑΚ/11855 ΠΩΛΕΙΤΑΙ πλήρως ανακαινισμένο διαμέρισμα 1ου ορόφου 70 τ.μ., επί της 28ης Οκτωβρίου, έναντι EUROBANK, κατάλληλο για επαγγελματική στέγη. Πληρ. τηλ.: 6936-501592. ΑΚ/12060 ΠΩΛΕΙΤΑΙ μονοκατοικία 90 τ.μ. σε οικόπεδο 127 τ.μ. στην οδό Κουρεμένου, πάροδος Σαμουήλ. Πληρ. τηλ. 26510-55007 και 6977784151 κ. Γιώργος Ευαγγελίδης. ΑΚ/12355

ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο γωνιακό 1 στρέμμα στην Γορίτσα εντός σχεδίου. Πληρ. τηλ.: 26510-56114

6974768543

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Οικόπεδο 7500 μ2 ή 3 τεμ. Χ 2.500 μ2 επί της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων - Κονίτσης, πλησίον Εργοστασίου «Δωδώνη» τετραγωνισμένο - φάτσα περίπου 100 μ. με αποθήκες 4.000 μ2 και γραφεία - οικία 200 μ2. Έχει πρόσοψη και σε πίσω κοινοτικό δρόμο. Τιμή 300.000 €/στρέμμα. Πληρ. τηλ.: 6932-234-304

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ

σε τιμή ευκαιρίας, λόγω αναχωρήσεως, τρία ποτιστικά αγροκτήματα, 5,5 - 4,2 και 3,5 στρεμμάτων, στον κάμπο της Λαψίστας, κατάλληλα για πτηνοτροφεία. Πληροφορίες τηλ. 26510-25443.

6951-818176

27,5 τ.μ στον 1o όροφο πολυκατοικίας με αποθήκη επί της οδού Ευεργετών περιοχή Αρχιμανδρειού - Ζωσιμαίας και 38 τ.μ στον 1o όροφο πολυκατοικίας με αποθήκη επί της παρόδου Καστρισόια πλησίον Ζωσιμαίας Σχολής

Πληρ. τηλ. 6974-498668 (Τεχνικό Γραφείο)

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ: α) Δυάρι 60 τ.μ. στον 3ο όροφο με αυτονομία θέρμανσης στην οδό Μαρίκας Κοτοπούλη προς 1.200 € / τ.μ. β) Γκαρσονιέρα 48 τ.μ. με αυτονομία θέρμανσης, ισόγεια, στην οδό Μαρίκας Κοτοπούλη προς 1.000 € / τ.μ. γ) Γκαρσονιέρα 42 τ.μ. στην οδό Βλαχάβα με αυτονομία θέρμανσης προς 1.000 € / τ.μ., δ) Αγροτεμάχιο ποτιστικό στον κάμπο των Λογγάδων 5,5 στρέμματα, με τιμή 12.000 €. Πλ. στα τηλέφωνα 26510-38716 και 6947-425493. ΑΚ/12457 ΠΩΛΕΙΤΑΙ σπίτι στην Δωδωνούπολη, κατοικήσιμο σε καλή κατάσταση, επί οικοπέδου 450 τ.μ. Πληρ. τηλ. 6938-225176. ΑΚ/12493 ΠΩΛΕΙΤΑΙ ανακαινισμένο διαμερίσμα 85 τ.μ., 1ος όροφος με αυτονομία θέρμανσης και τζάκι, ΧΩΡΙΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΑ, στην περιοχή Αγίου Νικολάου Αγοράς. Πληρ. τηλ. 6994591074. ΑΚ/12514

ENOIKIAZΟΝTAI ENOIKIAZONTAI: α) Kατάστημα 230 τ.μ. που μπορεί να χωριστεί στα δύο, κατάλληλο για K. Eπ. Kατάρτισης ή Φροντιστήριο, στην οδό KA Φεβρουαρίου 11, στο Tζαμί Kαλούτσιανης, β) Kατάστημα 45 τ.μ. στην οδό KA’ Φεβρουαρίου 11. Πληρ. τηλ. 26510-29105 ή 72689. EN/52 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ στον 3ο όροφο, πλήρως ανακαινισμένο γραφείο 56 τ.μ. με αποθήκη 6 τ.μ. στο υπόγειο επί της 28ης Οκτωβρίου 19, έναντι ΟΤΕ. Θέρμανση κεντρική και ασανσέρ. Πληρ. τηλ.: 2651044769. ΕΝ/12081 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ σοφίτα 60 τ.μ. με αυτονομία θέρμανσης στην οδό Σωμάκου 34. Πλ. τηλ.: 6948383660. ΕΝ/12150

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ

μερεμέτια ΣΟΦΑΤΙΣΜΑΤΑ σε πολύ καλές τιμές ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΜΥΤΑΡΗΣ Πληρ. τηλ. 6944-951640

ΠΩΛΕΙΤΑΙ κτήμα 8,5 στρεμμάτων πίσω από την EXPRESS SERVICE, 150 μέτρα από τον κόμβο της Εγνατίας Οδού. Πληροφορίες τηλ.

6945-151866

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Διαμέρισμα 75 τ.μ. κεντρικό κοντά στο Ξεν. ΠΑΛΛΑΔΙΟ Πληρ. τηλ.:

6906-937111

Πωλούνται ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΓΚΑΡΣΟΝΙΕΡΕΣ – STUDIOS

ΠPΩΪNOΣ ΛOΓOΣ

Σάββατο - Κυριακή 5 - 6 Μαΐου 2012

ΗΠΕΙΡΟΚΑΤ Α.Ε. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ

 Πολυτελείς μονοκατοικίες στην Αγία Σοφία με θέα τη λίμνη Μεζονέτες και διαμερίσματα στην Ανατολή Κεντρικά διαμερίσματα Διαμερίσματα και καταστήματα στο ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΟΠΛ. ΠΟΥΤΕΤΣΗ 12 Τηλ: 26510-32210 Fax: 26510-33210 E-mail: sales@cosmotechniki.co.hol.gr

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ α. Πωλούνται διαμερίσματα στο Κάτω Νεοχωρόπουλο τριάρια 87 τ.μ. με υπόγειο, πάρκινγκ στην πυλωτή, με κήπο 50 τ.μ. και πλήρη αυτονομία θέρμανσης. β. Πωλούνται μεζονέτες, καταστήματα, διαμερίσματα τριάρια και δυάρια 90 τ.μ. και 50 τ.μ. αντίστοιχα στην Πλαταριά Ηγουμενίτσας. γ. Πωλείται μεζονέτα 75 τ.μ. με 40 τ.μ. υπόγειο διαμορφωμένο σε διαμέρισμα με πάρκινγκ και 80 τ.μ. κήπο στην Πάργα. ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΩΔΩΝΗΣ 21 - ΙΩΑΝΝΙΝΑ Τηλ. 26510-75515

6944-424110

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα 140 τ.μ. στην Πετροτσοπούλου 8, μεταξύ Σπ. Λάμπρου και Δεξαμενής στο δρόμο προς Φρόντζου Πολιτεία. Τρεις κρεβατοκάμαρες, μπάνιο, WC, σαλόνι, καθιστικό, τζάκι, μεγάλες βεράντες, αποθηκούλα στην κουζίνα, ντουλάπες σε όλες τις κρεβατοκάμαρες, ασανσέρ, αυτονομία θέρμανσης. Πλ. τηλ.: 26510-33701, κιν.: 6973-787859. ΕΝ/12178 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ κατάστημα επί της Μιχ. Αγγέλου σε αρίστη κατάσταση 50 τ.μ., ισόγειο, 50 τ.μ. υπόγειο και μεγάλο πατάρι. Πληροφορίες τηλ.: 6979-250259. ΕΝ/12300 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ κλειστό γκαράζ εντός προαυλίου χώρου οικοδομής, επί της οδού Χρηστοβασίλη 13. Πληρ. τηλ.: 26510-44769. ΕΝ/12319 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ή ΠΩΛΕΙΤΑΙ διαμέρισμα τελευταίου ορόφου 142 τμ. (επί της Μελετίου Γεωγράφου 22) με 3 κρεβατοκάμαρες, 3 WC, τζάκι και εσωτερική αποθήκη. Πληρ. τηλ. 26510-93624 και 6970161098. ΕΝ/12320 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γκαρσονιέρα στην Ανατολή επιπλωμένη, κοντά σε στάση αστικού. Πλ. τηλ.: 6939318611. ΕΝ/12356 ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ: α) ισόγειο διαμέρισμα τεσσάρι χωρίς κοινόχρηστα, αυτόνομη θέρμανση στη Νέα Ζωή. β) Διαμέρισμα τριάρι 87 τ.μ. με υπόγειο πάρκινγκ στην πυλωτή με πλήρη αυτονομία θέρμανσης στο Κάτω Νεοχωρόπουλο. Πληρ. τηλ.: 26510-75515 - 6944-424110. ΕΝ/12374 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ κεντρικό περίπτερο. Πληρ. τηλ.: 26510-21684, κιν.: 6936-144003. ΕΝ/12393

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ περίπτερο μπροστά στο Δημαρχείο. Πληρ. τηλ.: 6944-911925. ΕΝ/12404 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γκαρσονιέρα επιπλωμένη με αυτονομία θέρμανσης απέναντι από τα JUMBO σε πολύ καλή τιμή. Πληρ. τηλ.: 2431039051 και 6946-214354. ΕΝ/12405 ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ Αισθητικής ενοικιάζεται, Ιωάννινα, κέντρο, Σμύρνης, Πλ. Πάργης, διαμέρισμα 82 τ.μ., 1ος όροφος, αυτονομία θέρμανσης, ανακαινισμένο, πάρκινγκ κλειστό, κατάλληλο και για ιατρείο. Πληρ. τηλ.: 6945-933875. ΕΝ/12421 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Ιωάννινα, στο κέντρο, οδός Κονίτσης, διαμέρισμα 105 τ.μ. 2 υ/δ, 1ος όροφος, κεντρική θέρμανση, ανακαινισμένο, διαμπερές, τιμή 400 ευρώ. Πληρ. τηλ.: 6945-933875. ΕΝ/12422 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα 75 τ.μ. στους Αμπελόκηπους Ιωαννίνων (Καστρινού 3), 2ος όροφος, διαμπερές, με αυτονομία θέρμανσης, υπαίθριο πάρκινγκ (καθορισμένο στον ακάλυπτο χώρο), τελευταίας δεκαετίας. Πληρ. τηλ.: 2683022697 και 6947-956018. ΕΝ/12444 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ καινούργιο τριάρι, τριετίας, με αυτόνομη θέρμανση, ισόγειο, στην Νέα Ζωή, σε πολύ καλή τιμή. Πληρ. τηλ. 6974 955594. ΕΝ/12448 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ αποθηκευτικός χώρος 1200 τ.μ. δίπλα στην ΒΙΠΕ Ιωαννίνων, κατάλληλος και για Βιοτεχνία (ασφαλτόστρωση, ΔΕΗ, Νερό). Πληρ. τηλ. 6978 138224. ΕΝ/12449

Στην Αθήνα τριάρι για φοιτητές -τριες στην οδό Σκύρου κοντά στα Δικαστήρια Ευελπίδων.

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ κατάστημα επί της κεντρικής οδού Ιωαννίνων - Κόνιτσας (στον Αγ. Ιωάννη) 200 τ.μ. με υπόγειο και προαύλειο χώρο. Πληρ. τηλ. 26530-31236

Πληρ. τηλ.: 26510-70485 κιν.: 6974-993897

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

ΚΕΝΤΡΙΚΟ 3αρι ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 82 τ.μ στον πέμπτο όροφο πολυκατοικίας με πάρκινγκ και αποθήκη επί της παρόδου Καστρισόια πλησίον Ζωσιμαίας Σχολής.

Πληρ. τηλ.: 6974-498668 (Τεχνικό Γραφείο)

Επικερδής επιχείρηση σε λειτουργία με εξασφαλισμένη πελατεία ΜΙΝΙ ΜΑΡΚΕΤ ΟΠΩΡΟΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ 150 τ.μ. και αίθριος χώρος στεγασμένος 30 τ.μ. σε κεντρικό σημείο στην Πρέβεζα για λόγους υγείας. Τιμή 30.000 ευρώ. Μόνο σοβαρές προτάσεις.

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ κατάστημα στην οδό Αγίας Μαρίνης 54, έναντι Πνευματικού Κέντρου, κοντά στην Λαϊκή Αγορά, 25 τ.μ., ισόγειο, 25 πατάρι, 25 υπόγειο, σε πολύ καλή τιμή. Πληρ. τηλ.: 26510-28050, κιν.: 6974-718390. ΕΝ/12450 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ δυάρι 56 τ.μ. πλήρως ανακαινισμένο, 1ος όροφος, Καπλάνη 4-6. Πληρ. τηλ.: 6948330656 και 26510-28050. ΕΝ/12451 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ τριάρι 80 τ.μ. στην οδό Αγίας Μαρίνας 24, 3ος όροφος. Πληρ. τηλ.: 6943-404704, 26510-27334. 26510-32626, ΕΝ/12456 ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ α) Γκαρσονιέρα ισόγεια 27 τ.μ. χωρίς κοινόχρηστα με αυλή, ανακαινισμένη. Μίχθωμα χαμηλό - β) τριάρι 85 τ.μ. ανεξάρτητο στον όροφο διπλοκατοικίας με μονώσεις ταράτσας - κουφωμάτων, χωρίς κοινόχρηστα. Αυτόνομη θέρμανση, απεριόριστη θέα (Λίμνη-Κάστρο). Τιμή λογική. Επισκεφθείτετα Μεγ. Αλεξάνδρου Βασιάδη 7 (40 Σκαλιά, λεωφ. 10) πληρ. 26510 39005 και 6945307340. ΕΝ/12460 ENOIKIAZETAI περίπτερο σε καλή θέση. Πληρ. στο τηλέφωνο: 26510-30025, κιν.: 6906-075797. ΕΝ/12461 ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ δυάρι 50 τ.μ. και γκαρσονιέρα 30 τ.μ. σε σοφίτα με αυτονομία θέρμανσης, ευάερα και ευήλια με απεριόριστη θέα, περιοχή Γιαννιώτικο Σαλόνι. Πληρ. τηλ.: 6974-705078. ΕΝ/12465 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ 3άρι στον 1ο όροφο, διαμπερές με πάρκινγκ σε πολύ καλή κατάσταση στην οδό Γεωργίου Καλούδη 8β. Πληρ. τηλ. 26510 70157, 6934 189063. ΕΝ/12467 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γκαρσονιέρα 38 τ.μ. στον 1ο όροφος, οδός Γύρα 4, Πληρ. τηλ. 26510-30143, κιν.: 6947-649871. ΕΝ/12468 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ αποθηκευτικός χώρος, Θ. Πασχίδη. Πληρ. τηλ.: 6945-239886. ΕΝ/12472 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γκαρσονιέρα 25 τ.μ. στον 1ο όροφο πενταόροφης οικοδομής, Αλεξάνδρου Σβώλου Γούδα 19 στην περιοχή Γηροκομείου. Πληρ. τηλ.: 2310-215279, κιν.: 6981-035502, υπεύθυνος: Φράτας Ιωάννης. ΕΝ/12474

ΠΩΛΕΙΤΑΙ κρεοπωλείο σε λειτουργία με εξασφαλισμένη πελατεία λόγω συνταξιοδότησης. Πληρ. 6976-715111

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ

Πληροφορίες

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ στην Μ. ΑΓΓΕΛΟΥ 15, 55 τ.μ. + Πατάρι Πληρ. Τηλ. 6942 420272

τηλ. 6996-412916

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Eπισκευάζονται παλιά ρολλά και συναρμολογούνται παντός είδους έπιπλα (ντουλάπια, ντουλάπες, κουζίνες), τοποθέτηση πατωμάτων laminate και αναπαλαίωση επίπλων.

στην Αθήνα (οδός Ασκληπιού δίπλα στον Άγιο Νικόλαο) διαμέρισμα 75 τ.μ. σε πολύ καλή κατάσταση, στον πρώτο (Α’) όροφο - μετά τον ημιόροφο. Πληροφορίες

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Γραφείο 67 τ.μ., 2ος όροφος στην οδό Μιχ. Αγγέλου 15 (πάνω από ASPIS BANK - Ταμιευτήριο). Πληρ. τηλ. 6944 849895

ΠΩΛΕΙΤΑΙ στην Πρέβεζα θέση Πετρίτση 8 στρέμματα σε τιμή ευκαιρίας. Πληρ. τηλ.:

6944-348574

ΠΩΛΕΙΤΑΙ κατάστημα 52 τ.μ. με υπόγειο 10 τ.μ. στην οδό Μολοσσών 24. Πληρ. τηλ.: 26510-32830 κιν.: 6942-420272

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ: 1) Μονοκατοικία νεόδμητη έτοιμη προς κατοίκηση 75 μ2 επί ορόφου με: - ιδιωτικό καυστήρα - ιδιωτικό ρεύμα και νερό - τζάκι, κουζινοϋποδοχή, δύο δωμάτια και δύο W.C. - αποθήκη και κλειστό πάρκιγκ στο ισόγειο - ελεύθερο χώρο περιμετρικά 2) Οικόπεδο 1000 μ2 με Σ.Δ. 0,6 και έτοιμη οικοδομική άδεια 600μ2 3) Αποθήκη 100 μ2 στην Αγγέλου Φορέστη (περιοχή κέντρου «Σκορπιός») ετοιμοπαράδοτη σε νεόδμητη πολυκατοικία με άνετη πρόσβαση Πληροφορίες: Τεχνικό Γραφείο Κωνσταντόπουλος τηλ. 6944-297472

Πληροφορίες - τηλέφωνα: 26510-37415 και 6977-508049 κ. Κώστας

τηλ. 6942-958877

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

κατάστημα 100 τ.μ. περίπου, με πατάρι 60 τ.μ., γωνιακό, επί της οδού Δωδώνης 14 και Ελένης Ζωγράφου 1, έναντι Ξενοδοχείου GRAND SERAI-XENIA (πρώην κατάστημα επίπλων «ΒΑΡΑΓΚΗΣ»).

ΚΕΝΤΡΙΚΟ 4αρι ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 111,50 τ.μ στον πέμπτο όροφο πολυκατοικίας με πάρκινγκ και αποθήκη 19 τ.μ επί της παρόδου Καστρισόϊα πλησίον Ζωσιμαίας Σχολής.

Τηλ. επικ.

6945-392113 26510-45706

ώρες 18.00-20.00

Πληρ. τηλ. 6974-498668 (Τεχνικό Γραφείο)

ΠΡΟΒΟΛΗ Α.Ε.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕΛΕΤΩΝ-ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ ΜΕΖΟΝΕΤΕΣ ΑΡΙΣΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ με κλειστό γκαράζ και βοηθητικούς χώρους ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΑΝΟΠΟΥΛΟΣ Πολιτικός Μηχανικός ΕΥΑΓΓΕΛΙΝΑ ΜΑΝΟΠΟΥΛΟΥ Αρχιτέκτων Μηχανικός ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

ΚΡΗΤΗΣ 17, ΙΩΑΝΝΙΝΑ τηλ. 2651041041, 2651043991 κιν. 6977981678, 6947565462


ΠPΩΪNOΣ ΛOΓOΣ

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ τεσσάρι 130 τ.μ. με αυτονομία θέρμανσης και θέση πάρκινγκ στην οδό Γ. Παπανικολάου 11 (Κιάφα). Πληροφορίες τηλ. 26510 35518, 6974888315. ΕΝ/12482 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ κατάστημα με υπόγειο και πατάρι στην Ευεργετών 31, θέση Καραβατιά. Πληροφορίες τηλ.: 26530-91416, κιν.: 6978162429. ΕΝ/12484 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ το Τουριστικό Περίπτερο στον Παλαιόπυργο Πωγωνίου. Πληρ. κ. Γ. Δαγκλής, τηλ.: 6972-373894. ΕΝ/12485 ENOIKIAZETAI τεσσάρι διαμπερές στη Νέα Ζωή, Καραϊωάννου 8, νεόκτιστο με άριστα υλικά, με αυτονομία θέρμανσης, τζάκι, μπόϊλερ, δύο μπάνια, αποθήκη, ξεχωριστή κουζίνα. Πληρ. τηλ.: 26510-75955 και 6948-384548. ΕΝ/12486 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ-ΠΡΕΒΕΖΑ. Στην αγορά έναντι Αγ. Χαραλάμπους, ισόγειο κατάστημα 55 τ.μ. συν πατάρι 55 τ.μ., έτοιμο προς χρήση. Πληρ. τηλ. 6974 348116. ΕΝ/12495 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ επαγγελματική στέγη 85 τ.μ., 1ου ορόφου, με αυτονομία θέρμανσης και parking, Λ. Δωδώνης 68. Πληρ. τηλ. 6944 728386. ΕΝ/12497 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ τριάρι άνετο με μεγάλο μπαλκόνι στην πρόσοψη, 2ος όροφος επί της Καποδιστρίου 50 (έναντι Στρατολογίας) με κεντρική θέρμανση, για φοιτήτριες. Πληρ. τηλ. 26510 44769. ΕΝ/12498

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Βιομηχανικό κτίριο με έτοιμους χώρους γραφείων μεταλλικής κατασκευής εμβαδού 1815,00 τ.μ. σε οικόπεδο 6 στρεμμάτων στον Κόμβο Εγνατίας. Κατάλληλο για πολλές χρήσεις

Πληρ. τηλ. 26510-35311

6948-394199

Σελ. 13η

Σάββατο - Κυριακή 5 - 6 Μαΐου 2012

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ δυάρι 68 τ.μ. σε νεόκτιστη οικοδομή, διαμπερές, 2ος όροφος με αποθήκη και αυτονομία θέρμανσης στο κέντρο της πόλης, Χριστοβασίλη 13, για φοιτήτριες. Πληρ. τηλ. 26510 44769. ΕΝ/12499 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ απέναντι από τα JUMBO τριάρι διαμέρισμα 1ου ορόφου με αυτονομία θέρμανσης. Πληρ. τηλ. 26510 42244, 6976 100295. ΕΝ/12501 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ δυάρι διαμέρισμα 50 τ.μ. στην οδό Χάρυ-Νιούβολδ 13, στους Αμπελόκηπους. Πληρ. τηλ. 6949 680301. ΕΝ/12503 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ παραθαλάσσια μεζονέτα στο Κανάλι Πρέβεζας για όλο το χρόνο. Πληρ. τηλ.: 6956423686 και 26510-77206. ΕΝ/12507 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ τριάρι στο κέντρο, πλήρως ανακαινισμένο με αυτονομία θέρμανσης στον 3ο όροφο. Πληρ. τηλ.: 6944-274761. ΕΝ/12508 ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ: α) Δυάρι 55 τ.μ., με αυτόνομη θέρμανση, Βηλαρά 5 και β) Μεζονέτα στην διασταύρωση. Βλαχόστρατας - Νεοχωρόπουλου. Πληρ. τηλ.: 6945-343679. ΕΝ/12509 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα 100 τ.μ. στην καλύτερη περιοχή της πόλης, με απεριόριστη θέα πολυτελούς κατασκευής, θέση πάρκινγκ, τζάκι, αποθήκη, διπλά τζάμια, οικονομία θέρμανσης, 2ος όροφος. ΜΟΝΟ ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ. Πληρ. τηλ.: 6985-567216. ΕΝ/12513 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα τριάρι, 3η πάροδος 25ης Μαρτίου, Καρδαμίτσια, με αυτονομία θέρμανσης και πάρκινγκ. Πληρ. τηλ.: 6958043064. ΕΝ/12515

ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ Κοπέλες για μοντέλα που θα χρησιμοποιηθούν σε σεμινάρια ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ, ανεξαρτήτου ηλικίας. Πληρ. τηλ. 6977 506634. Αμοιβή δεν δίδεται, προσφέρεται ΜΟΝΟ παροχή υπηρεσίας.

Oι Μικρές Αγγελίες στον «ΠΡΩΪΝΟ ΛΟΓΟ»

αποδίδουν

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα 100 τ.μ. στον Άγιο Ιωάννη, με αυτόνομη θέρμανση, χωρίς άλλα κοινόχρηστα. Πληροφορίες τηλ.: 2651063934. ZHTOYNTAI

ΕΤΑΙΡΕΙΑ marketing στο κέντρο των Ιωαννίνων, ζητά άμεσα νέους-νέες από 18 έως 30 ετών για απασχόληση στο τμήμα πωλήσεων. Απαραίτητα προσόντα: ευχάριστη προσωπικότητα, επικοινωνιακές ικανότητες. Η εταιρεία προσφέρει φιλικό περιβάλλον, εκπαίδευση, δυνατότητες εξέλιξης. Για πληροφορίες καλέστε στο 26510-26592. ΖΗΤ/11758 ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΜΕΝΗ εταιρεία στο χώρο του Marketing με έδρα τα Ιωάννινα, λόγω ραγδαίας ανάπτυξης ζητά άμεσα 3 άτομα για τη στελέχωση των τμημάτων πωλήσεων, διαχείριση και ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού, εξυπηρέτηση πελατών, δημόσιες σχέσεις. Δυνατότητα εξέλιξης για τους πιο φιλόδοΠληροφορίες στο ξους. 26513-01826. ΖΗΤ/12030 ΕΜΠΕΙΡΗ κυρία για φροντίδα ηλικιωμένου αναζητά εργασία. Άπταιστα ελληνικά, γνώσεις νοσηλείας και φαρμακευτικής φροντίδας, άριστη μαγειρική. Συστάσεις από την οικογένεια Μαλτέζου. Πληρ. τηλ.: 6994-133372. ΖΗΤ/12490 ΖΗΤΕΙΤΑΙ υπάλληλος Γραφείου για Γραμματειακή υποστήριξη με προϋπηρεσία. Απαραίτητα προσόντα: άριστη γνώση Αγγλικών, Η/Υ, Internet, δίπλωμα αυτοκινήτου και

αυτοκίνητο. Πλ. τηλ. 26510 85294, ώρες 10:00 έως 14:00. ΖΗΤ/12500 ΖΗΤΕΙΤΑΙ ψήστης - πιτσαδόρος για κεντρική πιτσαρία της πόλης. Πληροφορίες τηλ.: 6939-318611. ΖΗΤ/12511 ΖΗΤΕΙΤΑΙ μάγειρας - σεφ και βοηθός μαγείρου να εργαστούν σε πολυτελές εστιατόριο στη Ζάκυνθο για την τουριστική περίοδο. Τηλ. επικοιν.: 6985-833582. ΖΗΤ/12512 ΚΥΡΙΑ ζητά εργασία να φροντίζει ηλικιωμένα άτομα. Πληρ. τηλ.: 6996-092582. ΖΗΤ/12516

ΔIAΦOPA ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΗΤΑ!! Με αγορά ή ενέχυρο χρυσών, ασημένιων κοσμημάτων, νομισμάτων, λιρών και άλλων πολύτιμων. Φύλαξη με ασφάλεια σε τραπεζική θυρίδα (με κρατική άδεια). Ξεχασμένα χρυσαφικά στο συρτάρι; Εκμεταλλευτείτε το άμεσα. Πληρ. κ. Βασίλης, 6987554105 και 2651-402097. ΔΙΑ/12043 ΕΠΕΝΔΥΣΗ σε ακίνητο, πωλείται στο κέντρο της πόλης, 150 τ.μ. με σ.δ. 2,4. Πληροφορίες τηλ.: 6944348574. ΔΙΑ/12385

ΖΗΤΕΙΤΑΙ Αμερικάνικη εταιρία ζητάει γυναίκα ηλικίας έως 40 ετών με γνώσεις αλβανικής γλώσσας Πληροφ. τηλ.: 6981214145

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ή ΠΩΛΕΙΤΑΙ κεντρικό καφέ σε λειτουργία με μόνιμη πελατεία, πλήρως ανακαινισμένο. Πληροφορίες τηλ.: 694-3555659. ΔΙΑΦ/12481 ΕΥΚΑΙΡΙΑ, πωλούνται μικρά και μεγάλα χοιρίδια ελεύθερης βοσκής της εγχώριας μαύρης ράτσης, λόγω κλεισίματος της μονάδας. Πληρ. τηλ. 6974 057503, 26510 38685. ΔΙΑ/12505 ΠΩΛΕΙΤΑΙ επιχείρηση καφετέρια 90 τ.μ. στην κεντρική πλατεία της Λευκάδας λόγω συνταξιοδότησης. Πληροφορίες τηλ.: 6956-994186. ΔΙΑ/12506

MAΘHMATA ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ φυσικομαθηματικός με φροντιστηριακή πείρα παραδίδει μαθήματα όλων των βαθμίδων εκπ/σης (Δημοτικό - Γυμνάσιο - Λύκειο - Πανεπιστήμιο) προετοιμάζει μαθητές σε καλοκαιρινά τμήματα για πανελλήνιες, μεταξεταστέους, με ιδιαίτερα. Οικονομικές τιμές. Πληροφορίες τηλ.: 26510-94283, κιν.: 6995-278957. ΜΑΘ/11331 ΒΡΕΤΑΝΟΣ με 7ετή φροντιστηριακή πείρα, παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα Αγγλικών όλων των επιπέδων. Τιμές προσιτές. ΠΡΩΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΔΩΡΕΑΝ. Πληροφορίες τηλεφ.: 26510-71375 και 6946136695. ΜΑΘ/11495

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ φιλόλογος με φροντιστηριακή πείρα, παραδίδει μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου Τιμές χαμηλές και συζητήσιμες. Πληροφ. τηλ.: 6950-047614

Η κ. ΠΙΤΣΑ ΛΙΤΣΑ καθηγήτρια φιλόλογος με πολυετή φροντιστηριακή πείρα, παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε φιλολογικά μαθήματα Γυμνασίου - Λυκείου σε τιμές προσιτές. Τηλ. επικοιν.: 6972-528376. ΜΑΘ/12306 ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ φιλόλογος με ειδίκευση στη νοηματική γλώσσα και σε μαθησιακές δυσκολίες, παραδίδει μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού Γυμνασίου - Λυκείου. Υπεύθυνη προετοιμασία. Τιμές προσιτές. Πλ.: 695-6994367. ΜΑΘ/12318 ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ απόφοιτος του Πανεπιστημίου CITY του Λονδίνου, παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα Αγγλικών όλων των επιπέδων. Τιμές προσιτές. Πληροφορίες τηλ.: 6978-380507. ΜΑΘ/12417 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

ΠΩΛΕΙΤΑΙ KIA SORENTO Premium TOD 3.298 cc 241 HP, μοντ. 1/08, άριστη κατάσταση, μπλε μολυβί χρώμα, 36.000 χλμ. 5θυρο, υδρ. τιμόνι, ABS, αερόσακοι οδηγού-συνοδηγού, ηλ. παράθυρα-καθρέπτες, ηλ. ηλιοροφή, κλιματισμός 2 ζωνών, immobilizer, GPS, καταλυτικό, βενζίνη, service αντιπροσωπείας. Τιμή 13.500 ευρώ. Τηλ. 6978 777299. ΑΥΤ/12502

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ Σε άριστη κατάσταση: 1) Mercedes 1800 κ.κ., χρώμα πράσινο, μοντέλο 1996, με πλήρη εξοπλισμό 2) Polo Volkswagen, 1400 κ.κ., χρώμα ανθρακί, μοντέλο 2008, με πλήρη εξοπλισμό. Τηλ. Επικοινωνίας: 6944-297472

ΑΓΓΕΛΗΣ Κ. ΧΡΗΣΤΟΣ Πολιτικός Μηχανικός • Οικοδομικές άδειες • Μελέτη κατασκευή ακινήτων • Τοπογραφικές χαράξεις με χρήση GPSRTK • Πραγματογνωμοσύνες • Τακτοποιήσεις αυθαιρέτων Βορείου Ηπείρου 9 Κόνιτσα Τηλ.: 6945-553091 e-mail: tsimento@hotmail.com

ΤΕΧΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

ΣΠΥΡΟΣ Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ : 2651025781 – 6947086762 – 6944297472 Fax: 2651076707 - email: skonst@newhome.gr site: www.newhome.gr

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

ΚΕΑ, Πέρα Μεριά (Ψιλή Άμμος), σε παραθαλάσσιο οικόπεδο 1000 τ.μ., ημιτελής μεζονέτα 130 τ.μ., 3 υπνοδωμάτια, 2 μπάνια, τζάκι. Απαιτούνται 75.000 ευρώ για ολοκλήρωση. Τακτοποιημένοι ημιυπαίθριοι χώροι και αυθαίρετη δόμηση τιμή 325.000 ευρώ. Πληρ. τηλ. 6978 777299

ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΗΤΑ! ΑΓΟΡΑ - ΕΝΕΧΥΡΟ ΧΡΥΣΩΝ & ΑΣΗΜΕΝΙΩΝ ΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ, ΚΟΣΜΗΜΑΤΩΝ, ΛΙΡΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΠΟΛΥΤΙΜΩΝ (Με κρατική άδεια) Πληροφορίες κ. Βασίλης Πλατεία Δημοκρατίας και Γούναρη 2 (Έναντι ρολογιού) Τηλ. 6987-554105 και 2651-402097

 Νομιμοποίηση αυθαιρέτων εντός ή εκτός σχεδίου πόλης χωρίς οικοδομική άδεια ή καθ’ υπέρβαση αυτής Ν.4014/11 Πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης (απαραίτητο για μεταβιβάσεις, ενοικιάσεις ακινήτων) Βεβαίωση Μηχανικού (για μεταβίβαση, αγορά, πώληση, γονική παροχή, δωρεά εν ζωή ακινήτου) Μελέτη-κατασκευή-επίβλεψη ιδιωτικών έργων Κατασκευές οικοδομών-αντιπαροχές Ανακαινίσεις-αναπαλαιώσεις ιστορικού κέντρου Τοπογραφικά διαγράμματα

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΥΝΑΜΗ! AKHΣ PENTZEΠHΣ υ ες τ ο ιτυχί ο ν δυ ι ς επ Για τ ΤΤΟ έγινα Τ1 ΑΝ Ο στο Λ πές στον μ εκπο

ΜΕΛΛΟΝΤΟΛΟΓΟΣ

Για τα ΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ Η οικογένεια Ρεντζέπη από το 1950 έχει δημιουργήσει το πανίσχυρο ΦΥΛΑΧΤΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ φέρνοντας την ευτυχία σε χιλιάδες ανθρώπους.

ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ!!! ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΝ ΚΑΤΕΤΑΞΑΝ ΠΡΩΤΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ! Ο Διάσημος Μελλοντολόγος επισκέπτεται τα Ιωάννινα και δέχεται προσωπικά ραντεβού.

Τηλ. Επικ.: 6932-973197 Γραφείο Αθηνών: 210-8813945 www.rentzepis.gr


Σελ. 14η ¯ από 1η σελ.

και έχει χάσει τη βαρύτητά της. Ωστόσο αυτό δεν αλλάζει την πραγματικότητα. Τη σύνθετη και συγχρόνως ξεκάθαρη πραγματικότητα. Σύνθετη από πλευράς συσσώρευσης προβλημάτων και συγχύσεων, ξεκάθαρη από πλευράς του τι χρειάζεται η χώρα. Η χώρα χρειάζεται τρία πράγματα. Όλα μαζί όμως! Να κυβερνηθεί με σταθερότητα, να μείνει στην Ευρώπη και να αλλάξει η οικονομικη πολιτική της προς την ανάπτυξη. Και ενώ χρειάζονται όλα αυτά, μέρος του κόσμου δικαίως νιώθει τεράστια απογοήτευση και σκέφτεται να ψηφίσει «τιμωρητικά» και όχι διορθωτικά. Αυτό το κλίμα αλλάζει διαρκώς όσο πλησιάζουμε στις εκλογές, θα αλλάξει ακόμη και την τελευταία στιγμή. Η Ν.Δ. ζητάει να αναλάβει τη μεγάλη ευθύνη να πετύχει τους στόχους που προανέφερα. Είναι το μόνο κόμμα που το μπορεί και αυτό ακριβώς προσδοκώ από τις εκλογές! • Η Ν.Δ. συμμετείχε στην συγκυβέρνηση Παπαδήμου και εκ των πραγμάτων είναι συνυπεύθυνη για αρκετά από τα μέτρα που λήφθησαν το τελευταίο διάστημα. Γιατί θα πρέπει να περιμένουμε Κάτι διαφορετικό από μια κυβέρνηση νέας Δημοκρατίας; - Η Ν. Δ. έβαλε πλάτη στη χώρα. Δε συνέβαλε στο να πέσει η χώρα στο γκρεμό, ώστε μετά να λέμε «επί των ερειπίων», ότι δικαιωθήκαμε. Η χώρα μείωσε το χρέος της κατά 100 δις ευρώ, κέρδισε χρόνο, μείωσε τους τόκους που πλήρωνε ετήσια κατά 4 δις ευρώ και απέφυγε την έξοδο από την Ευρώπη, όπου μας οδη¯ από 1η σελ.

ποίηση των ξένων, τη συνωμοσιολογική προσέγγιση της οικονομικής κρίσης και στην επιμελή αποφυγή κάθε αυτοκριτικής και αναστοχασμού για τις συλλογικές αστοχίες των τελευταίων δεκαετιών. Εντυπωσιακή είναι η πτώση της ποιότητας του πολιτικού προσωπικού σε τραγική αναντιστοιχία με την κρισιμότητα των στιγμών. Άνθρωποι με μηδενική αξιοπιστία εντός και εκτός συνόρων, αποτυχημένοι ως υπουργοί και ανεπάγγελτοι εκτός πολιτικής εμφανίζονται ως κατέχοντες τη μαγική συνταγή της άνευ κόστους λύσεως. Οι επαναλαμβανόμενες σκωπτικές αναφορές πολιτικών ανά την υφήλιο στο πώς η χώρα τους «κατάντησε ή κινδυνεύει να καταντήσει όπως η Ελλάδα» είναι ενδεικτικές. Τρία είναι τα κριτήρια τα οποία πρέπει να πρυτανεύσουν στην επιλογή που κάθε Έλληνας ψηφοφόρος θα κάνει αύριο. Το πρώτο είναι η αξιοπιστία. Είναι σίγουρα αρετή εν ανεπαρκεία, αλλά όχι εν εκλείψει. Ο ψηφοφόρος οφείλει να διακρίνει ποιοι έχουν πιστοποιήσει με τον δημόσιο και ιδιωτικό βίο τους συνέπεια λόγων και έργων, ποιοι έχουν πρόγραμμα που μπορεί να πραγματοποιηθεί, ποιοι στο παρελθόν συνειδητά εψεύδοντο για να υφαρπάξουν την ψήφο του λαού λέγοντας ότι «λεφτά υπάρχουν» και στη συνέχεια δυσφημούσαν τη χώρα, χωρίς ίχνος ντροπής, λέγοντας στους ηγέτες της Ενωμένης Ευρώπης (Ε.Ε.) το αλήστου μνήμης ότι «τι να κάνω (;) ηγούμαι ενός λαού διεφθαρμένου και τεμπέλη». Οφείλει να διακρίνει ποιοι παρέμειναν πιστοί στο τρίπτυχο Πατρίδα – Θρησκεία – Οικογένεια, με το οποίο μεγαλουργήσαμε στο παρελθόν ως Έθνος, ποιοι παρέμειναν πιστοί στις δυσάρεστες αλλά οφέλιμες απόψεις τους και κατέβαλαν το ανάλογο κόστος την εποχή της αμεριμνησίας που μας έφερε ως εδώ. Το δεύτερο κριτήριο είναι αυτό της μεθόδου. Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει τη χρήση της ψήφου για την έκφραση διαμαρτυρίας, θεμιτής ή αθέμιτης οργής. Ο ψηφοφόρος οφείλει να κρίνει τις προτάσεις όχι μόνο για το πώς θα ξεπεραστούν οι επάλληλες κρίσεις του ελλείματος, του χρέους και της ανταγωνιστικότητας αλλά και για το πώς θα παταχθεί η διαφθορά, η κλοπή, η απάτη, το κομματικό κράτος που γέννησε και γιγάντωσε ο Σοσιαλισμός και η Αριστερά, αλλά και για το πώς θα αναταχθεί ηθικώς η ελληνική κοινωνία. Ποιοι έχουν μέθοδο και σχέδιο ρεαλιστικό για την αναστροφή μιας κρίσεως που κινδυνεύει να ακυρώσει δεκαετίες διπλωματικών, οικονομικών και κοινωνικών κατακτήσεων και να υποβιβάσει τη χώρα σε αποσυναγωγό της ευρωπαϊκής οικογένειας και παρία (πρόσωπο που μειονεκτεί πολιτικά – κοινωνικά) του διεθνούς συστήματος. Τρίτο, πρέπει να αντιληφθούμε ότι οι κυβερνήσεις συνεργασίας στη χώρα μας, οσάκις συγκροτήθηκαν, στο πρόσφατο και απώτερο παρελθόν, έθεσαν το κομματικό συμφέρον τους υπεράνω του συμφέροντος του κοινωνι-

ΠPΩΪNOΣ ΛOΓOΣ

Σάββατο - Κυριακή 5 - 6 Μαΐου 2012

Η χώρα θα σταθεί και πάλι όρθια µόνο µε ισχυρή Κυβέρνηση της Ν.∆.

Ο Κ. Τασούλας τονίζει σε συνέντευξή του:

γούσε η παράλογη και καταστροφική πολιτική του ΠΑΣΟΚ. Δε φοβηθήκαμε το κόστος το πολιτικό γιατί επρόκειτο για τη χώρα. Γι αυτό πρέπει να περιμένουμε κάτι διαφορετικό από τη Νέα Δημοκρατία. Είναι το μόνο κόμμα που βάζει πάνω απ’ όλα την Ελλάδα.

• Η αυτοδυναμία είναι το μέγιστό ζητούμενο για το κόμμα σας. Σε περίπτωση που αυτό δεν καταστεί δυνατό, βλέπετε περιθώρια συνεργασιών; - Η ισχυρή κυβέρνηση είναι το μέγιστο ζητούμενο για τη χώρα και όχι για εμάς. Το έχει ανάγκη η χώρα. Η Ν.Δ. θα κάνει και πάλι το χρέος της. Για αυτό αγωνιζόμαστε. Χωρίς απαισιοδοξία! Πιστεύουμε πως η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει!

• Για την ανάπτυξη που περιγράφει το κόμμα σας χρειάζονται και χρήματα. Αυτά, με δεδομένο ότι δεν υπάρχουν, πού θα τα βρούμε; - Το ΕΣΠΑ κοιμάται μαζί με 15 δις ευρώ. Τα συγχρηματοδοτούμενα έργα κοιμούνται. Η φοροδιαφυγή οργιάζει. Αυτά δεν είναι μοιραία. Είναι λάθη του ΠΑΣΟΚ. Εμείς θα τα διορθώσουμε!

• Θεωρείτε ότι θα χρειαστούν επιπλέον σκληρά μέτρα το καλοκαίρι; - Το καλοκαίρι μια ισχυρή κυβέρνηση θα διεκδικήσει να συνεννοηθεί με εταίρους και δανειστές. Να καθορίσει τις νέες περικοπές που χρειάζονται από τη σπατάλη του δημοσίου και να καθορίσει την πολιτική που πρέπει να ακολουθηθεί. Υπάρχουν ασφαλώς δεσμεύσεις. Αλλά υπάρχουν και μεγάλα περιθώρια διορθώσεων, ιδίως ενόψει του ότι το πρόγραμμα έπεσε δραματικά έξω και βουλιάζει η χώρα. Η χώρα πρέπει να σταθεί και πάλι όρθια. Και μόνο μια δυνατή κυβέρνηση μπορεί να το πετύχει. Ο λαός μας έχει το λόγο!

• Για πρώτη φορά βλέπουμε ένα πραγματικά ακραίο κόμμα να «απειλεί» να μπει στην Βουλή. Σας φοβίζει ένα τέτοιο ενδεχόμενο; - Το πιο ακραίο κόμμα που μπήκε στη Βουλή με πλειοψηφία 44% ήταν το ΠΑΣΟΚ το 2009. Είπε τα πιο ακραία ψέματα και οδήγησε τη χώρα εδώ που είμαστε. Με φοβίζει η ακυβερνησία και τίποτα άλλο. Γι αυτό ζητάμε ισχυρή εντολή, για να οδηγήσουμε τη χώρα σε ήρεμο λιμάνι.

Τ Ο Τ ΡΙΤΟ Μ ΑΤΙ Ο λαός να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων!

® Γράφει ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΡΑΤΖΙΟΣ

κού συνόλου με κύριο χαρακτηριστικό το μοίρασμα των υπουργείων, την κωλυσιεργία στη λήψη τρεχουσών αποφάσεων και αδυναμία επιλύσεως σοβαρών και αναγκαίων προβλημάτων. Ως εκ τούτου μια τέτοια κυβέρνηση θα ήταν η χειρότερη λύση για να αντιμετωπίσει η χώρα την παρούσα κρίση που απαιτεί, πέραν των άλλων, γρήγορες αποφάσεις, σκληρές διαπραγματεύσεις με την Τρόικα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και προπαντός την δημιουργία ευνοϊκού κλίματος για την προσέλκυση ξένων κεφαλαίων που θα φέρουν την πολυπόθητη οικονομική ανάπτυξη. Δυστυχώς, στις εκλογές της 6ης Μαΐου τα κόμματα που διεκδικούν την ψήφο μας είναι τα ίδια, αυτά που ευθύνονται για την σημερινή κατάντια, άλλο λιγότερο και άλλο περισσότερο. Και επειδή ουδείς των διεκδικούντων την εξουσία είναι «αθώος από του αίματος τούτου» καλούμεθα στην παρούσα φάση, να επιλέξουμε «μεταξύ κακών το μη χείρον βέλτιστον» (η λιγότερο επιζήμια επιλογή είναι η καλύτερη), για να μην επαληθεύσουμε την φράση των Φαρισαίων «και έσται η εσχάτη πλάνη χείρων της πρώτης (και θα είναι η τελευταία απάτη χειρότερη της πρώτης. Καινή Διαθήκη Ματθαίος ΚΖ 64). Εκείνο που πρέπει να φοβούμεθα και να απευχόμεθα είναι η κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος με άμεση την παύση πληρωμών μισθωτών και συνταξιούχων και όχι τόσο οι περικοπές και το «σφίξιμο του ζωναριού» που τα ΜΜΕ προβάλλουν τεχνηέντως, εκ του πονηρού, σκορπίζοντας πανικό και σύγχυση. Γιατί χωρίς περικοπές στις περιττές δαπάνες σ’ όλα τα επίπεδα, χωρίς την λήψη σκληρών μέτρων κατά της φοροδιαφυγής,

χωρίς να αυξήσουμε την παραγωγικότητα και να καταστήσουμε τα προϊόντα μας ανταγωνιστικά η έξοδό μας από την παρούσα οικονομική κρίση δεν είναι εφικτή. Και όποιος ισχυρίζεται το αντίθετο λαϊκίζει. Πρωταθλητές του λαϊκισμού και της οικονομικής κατάρρευσης της χώρας ανεδείχθησαν το ΠΑΣΟΚ και η Αριστερά, έχοντας ως όργανα κυρίως τα πάσης φύσεως συνδικάτα, τα οποία ήλεγχαν απολύτως. Αυτά τα συνδικάτα αντί να καλλιεργήσουν, ως όφειλαν, αγαθές σχέσεις μεταξύ των εργοδοτών και εργαζομένων, με στόχο την ανάπτυξη της οικονομίας, στη βάση της ποιοτικής και ανταγωνιστικής παραγωγικότητας, έπραξαν το εντελώς αντίθετο, με αποτέλεσμα να κλείνουν οι επιχειρήσεις η μία μετά την άλλη ή να μεταφέρονται στο εξωτε-

ρικό. Και, το χειρότερο, όταν το ΠΑΣΟΚ ανήλθε στην εξουσία το 1981, το κράτος και οι τράπεζες φορτώθηκαν τις τεράστιες ζημιές του επιχειρηματικού τομεά, φόροι και ασφαλιστικές εισφορές αυξήθηκαν και ο πληθωρισμός μεγάλωσε, ενώ η δραχμή βυθίστηκε. Τελικά κατέρρευσε και το εξωτερικό ισοζύγιο πληρωμών, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου να αναγάγει σε επιστήμη το «ζειν με δανεικά». Όπως κανείς δεν αδυνάτισε τρώγοντας, έτσι και κανένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων δεν πρόκειται να είναι ανώδυνο και αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό. Η Ελλάδα δεν χρειάζεται τίποτε λιγότερο από την αλλαγή οικονομικού και κοινωνικού παραδείγματος. Μπορούν οι πολιτικές δυνάμεις που μας έφεραν στο χείλος της αβύσσου να μας σώσουν από αυτήν; Εδώ ο κυρίαρχος ελληνικός λαός καλείται να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να λάβει συνετές αποφάσεις. Αλλιώς η «χαμένη τριακονταετία» μπορεί γρήγορα να μετατραπεί σε «χαμένη γενιά» ή και «χαμένη χώρα», με την Τουρκία να καραδοκεί... Αξιοπιστία, μέθοδος, ψυχραιμία και σύνεση λοιπόν, πριν να είναι πολύ αργά.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ Η οικογένεια Ιωάννη Νικολίτσα και η Καλλιόπη Δρούγκα-Νικολίτσα ευχαριστούν θερμά όσους τους συμπαραστάθηκαν στο βαρύ πένθος τους καθώς και όσους τίμησαν με την παρουσία τους τον θανόντα πολυαγαπημένο γιο, σύζυγο, πατέρα, αδελφό και θείο Γεώργιο Νικολίτσα.

Μ Ν Η Μ Ο Σ Υ Ν Ο Τελούμε το Σάββατο 5 Μαΐου 2012, 40ήμερο μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Περιβλέπτου Ιωαννίνων, υπέρ αναπαύσεως της ψυχής της λατρευτής μας θείας

ΠΟΠΗΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ-ΣΟΥΛΤΗ

Συν/χου Δημοτικής Υπαλλήλου Τα ανήψια - Οι λοιποί συγγενείς

• Συλλυπητήρια θα δεχθούμε στην αίθουσα της εκκλησίας. Γραφείο Tελετών και Mνημοσύνων ΣΠ. ΣOYKOBEΛOΣ, Aνεξαρτησίας 90, τηλ. Γραφείου: 26510-27134, Oικίας: 26510-49754 - Kιν.: 6932-277511 και 6944-166815, Iωάννινα.

Μ Ν Η Μ Ο Σ Υ Ν Ο Τελούμε το Σάββατο 5 Μαΐου 2012, 40ήμερο μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Περιβλέπτου Ιωαννίνων, υπέρ αναπαύσεως της ψυχής της λατρευτής μας μητέρας, αδελφής και θείας

ΙΟΥΛΙΑΣ ΑΣΛΑΝΗ

Η κόρη: Έλφη. Τ’ αδέλφια: Κων/νος Σιαμπάνης, Αλίκη και Ιωάννης Πολυζωίδη Τα ανήψια - Οι λοιποί συγγενείς • Συλλυπητήρια θα δεχθούμε στην αίθουσα της εκκλησίας. Γραφείο Tελετών και Mνημοσύνων ΣΠ. ΣOYKOBEΛOΣ, Aνεξαρτησίας 90, τηλ. Γραφείου: 26510-27134, Oικίας: 26510-49754 - Kιν.: 6932-277511 και 6944-166815, Iωάννινα.

Μ Ν Η Μ Ο Σ Υ Ν Ο Τελούμε την Κυριακή 6 Μαΐου 2012, στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Μπιζανίου Ιωαννίνων, 40ήμερο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του λατρευτού μας συζύγου, πατέρα, παππού, αδελφού και θείου

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ Γ. ΒΡΑΚΑ Ετών 72 - Συνταξιούχο Η σύζυγος: Βασιλική. Τα παιδιά: Όλγα και Κυριάκος Κοτσυφάκης, Γεωργία Βράκα Ο Εγγονός: Αλέξανδρος. Η αδελφή: Παναγιώτα Μανώπουλου. Τα ανήψια. Οι λοιποί συγγενείς. • Συλλυπητήρια θα δεχθούμε στην αίθουσα της εκκλησίας. Γραφείο Tελετών και Mνημοσύνων MIXAHΛ ΑΓΓΕΛΗ, Αβέρωφ 87, Iωάννινα. Tηλ. Γραφείου: 26510-22918, Kιν. 6946382669.

Μ Ν Η Μ Ο Σ Υ Ν Ο Τελούμε την Κυριακή 6 Μαΐου 2012, στον Ιερό Ναό Περιβλέπτου Ιωαννίνων, 40ήμερο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του λατρευτού μας συζύγου, πατέρα, παππού, αδελφού και θείου

ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ ΣΥΓΚΟΥΝΑ

Συνταξιούχου Κουρέα Από Συρράκο Ιωαννίνων Η σύζυγος: Βασιλική Τα παιδιά: Βασίλειος κ’ Δήμητρα Συγκούνα, Κων/νος κ’ Πάρη Συγκούνα, Μαρία κ’ Ιωάννης Μπουρνάκας Τα εγγόνια: Σπυρίδων, Πωλίνα, Στέφανος, Άλκης, Νικόλαος, Βερόνικα Τα αδέλφια Τα ανήψια -Οι λοιποί συγγενείς • Συλλυπητήρια θα δεχθούμε στην αίθουσα της εκκλησίας.

Αρ. Πρωτ.: 14260

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Στο ΦΕΚ 425/11-4-12 (τ. Γ’) δημοσιεύτηκε η αριθμ. 11216/16-3-2012 Προκήρυξη πλήρωσης της παρακάτω θέσης ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ως εξής: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ (Τηλ. Γραμματ. 26510-07924 και 07201) ΤΟΜΕΑΣ ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΚΟΣ - ΚΛΙΝΙΚΟΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΣ - Μια (1) θέση Δ.Ε.Π. του Μορφολογικού - Κλινικοεργαστηριακού Τομέα στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή με γνωστικό αντικείμενο «Ιατρική Φυσική». Η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων και δικαιολογητικών λήγει στις 27-6-2012. Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι, που έχουν τα τυπικά προσόντα να υποβάλουν αίτηση υποψηφιότητας και όλα τα αναγκαία για την κρίση δικαιολογητικά στη Γραμματεία του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Για περισσότερες πληροφορίες οι υποψήφιοι να απευθύνονται στη Γραμματεία του Τμήματος Ιατρικής στα τηλέφωνα 26510-07924 και 07201 (Διεύθυνση: Παν/πολη Ιωαννίνων - 451 10). Ιωάννινα, 27-4-2012 Ο Πρύτανης ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΑΛΜΠΑΝΗΣ

Γραφεία Tελετών: ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ κ’ ΓΕΩΡΓΙΟΥ KATPAXOYPA, Δ. Πατατούκου 9, τηλ. 26510-38148. Κινητό: 6977-430460. Fax: 26510-28836 - Iωάννινα.

Εκείνοι που έφυγαν

Γιώργος Νικολίτσας dj GIORGIO • Τελείως αναπάντεχα σε μια συζήτηση έμαθα για τον θάνατο του Γιώργου Νικολίτσα. Για μια ακόμη φορά συνειδητοποίησα ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο, ούτε καν αυτή η ίδια μας η ζωή, και ο χαμός του Giorgio ήρθε σε μια στιγμή που η χώρα μας έχει καταστραφεί από αυτούς που άπληστα διασπαθίζουν τα πάντα λες και είναι αθάνατοι. Ο Γιώργος λάτρεψε τη μουσική όπως ο κάθε απλός φιλόμουσος αλλά μπόλιασε τη γενιά μας με νέα ακούσματα, εκείνες τις εποχές της απομόνωσης της επαρχίας, πρώτα μέσα απ’ το βινύλιο, μετά από τις κασέτες και τελευταία από τα CD. Ποτέ του δεν φόρεσε τη φανέλα κάποιου μουσικού ρεύματος, ποτέ του δεν έγινε φανατικός και η παιδεία που απέκτησε κάλυπτε όλο το φάσμα της Μουσικής. Αφανή άτομα σαν τον Γιώργο είναι αυτά που πραγματικά πάνε την κοινωνία μπροστά χωρίς τίτλους, χωρίς κονδύλια, χωρίς Προγράμματα, χωρίς φανφάρες, χωρίς, χωρίς, χωρίς… Δεν ξέρω αν ο διαμαντένιος χαρακτήρας του Γιώργου μυήθηκε στη Μουσική η αν η Μουσική τον διαμόρφωσε, πάντως όλοι όσοι είχαμε την τύχη να τον γνωρίσουμε απολαμβάναμε την παρέα του όπως και τη μουσική του. Κάποιος είπε ότι οι άνθρωποι πεθαίνουν όταν δεν τους θυμόμαστε. Όσο ζω νοιώθω την υποχρέωση να φροντίζω όχι μόνο να τον θυμάμαι αλλά και να τον «γνωρίζω» δια της μουσικής στους μαθητές μου, στα παιδιά μου και στους φίλους των παιδιών μου. Ένας σεμνός, πάντα χαμογελαστός dj που μπορούσε να σου βρει οτιδήποτε, από Κλασσική Μουσική μέχρι και κάτι από το τελευταίο ρεύμα της. Είμαι σίγουρος ότι οι Άγγελοι τώρα έχουν λιγότερη δουλειά. Χάρης Λαμπρίδης Καθηγητής Αγγλικής γλώσσας

Γραφείο

τελετών

και μνημοσύνων ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ & ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΤΡΑΧΟΥΡΑ

Δ. Πατατούκου 9

Τηλ. 26510-38148 - Κινητό: 6977-430460 Fax: 26510-28836 EΞYΠHPETHΣH

OΛO

TO

24ΩPO


ΠPΩΪNOΣ ΛOΓOΣ

® Διαφέρουν κι ενδιαφέρουν... Για επιστολή του Βλ. Πούτιν

Ρωσικές «αποστάσεις» από τον Γ. Καρατζαφέρη • «Η ρωσική κυβέρνηση τάσσεται εγγένει υπέρ της στενής συνεργασίας με την Ελλάδα, στηρίζει και σέβεται την ελευθερία επιλογής των Ελλήνων πολιτών. Ο επικεφαλής της ρωσικής κυβέρνησης και εκλεγμένος πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δεν θα μπορούσε ποτέ να ταχθεί υπέρ του ενός ή του άλλου ελληνικού κόμματος» δήλωσαν ρωσικοί διπλωματικοί κύκλοι, ερωτηθέντες για τις δηλώσεις του αρχηγού του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρη, περί επιστολής Βλ. Πούτιν προς τον ίδιο. Για το ίδιο θέμα, ο επίσημος εκπρόσωπος της ρωσικής Πρε-

σβείας στην Αθήνα, Αντόν Ζάνιν, δήλωσε στο ΑΜΠΕ ότι δεν έχει οποιαδήποτε πληροφορία για παρόμοια επιστολή, επομένως δεν μπορεί ούτε να διαψεύσει, ούτε να επιβεβαιώσει την ύπαρξή της. «Με ιδιαίτερη ευχαρίστηση παρέλαβα επιστολή του Προέδρου Πούτιν, που μου διαβίβασε η Πρεσβεία της Ρωσίας. Αν και η επιστολή είναι προσωπική, νομίζω ότι αντανακλά το ενδιαφέρον της ομόδοξης Ρωσίας για την Πατρίδα μας, γεγονός που το βρίσκω εξαιρετικά ενθαρρυντικό για την κατάσταση που βρίσκεται η χώρα» είχε δηλώσει νωρίτερα χθες ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Έξι νέοι κλάδοι μαθημάτων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση • Έξι νέοι κλάδοι μαθημάτων συγκροτούνται στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, με αποτέλεσμα να ανοίγουν νέες θέσεις για διδασκαλία στα δημοτικά σχολεία. Πρόκειται για τους κλάδους Γαλλικής Γλώσσας, Γερμανικής Γλώσσας, Καλλιτεχνικών Μαθημάτων, Πληροφορικής, Δραματικής Τέχνης και Θεατρικών Σπουδών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Σύμφωνα με σχετική ΚΥΑ, συστήνεται ο ακόλουθος αριθμός θέσεων: - 200 θέσεις για ΠΕ05 Γαλλικής Γλώσσας - 100 θέσεις για ΠΕ07 Γερμανικής Γλώσσας - 100 θέσεις για ΠΕ08 Καλλιτεχνικών Μαθημάτων - 60 θέσεις για ΠΕ32 Θεατρικών Σπουδών - 5 θέσεις για ΠΕ18.41 Δραματικής Τέχνης - 288 θέσεις για ΠΕ19 Πληροφορικής Πτυχιούχων ΑΕΙ - 192 θέσεις για ΠΕ20 Πληροφορικής Πτυχιούχων ΤΕΙ Οι θέσεις θα καλυφθούν αποκλειστικά με μετατάξεις μόνιμων εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ύστερα από αίτησή τους, με ταυτόχρονη μεταφορά της θέσης που κατέχουν.

Σύμφωνα με δανική έρευνα

Το τακτικό τζόκινγκ προσθέτει χρόνια ζωής • Το τακτικό τζόκινγκ μπορεί να προσθέσει μέχρι έξι χρόνια ζωής στη ζωή τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών, σύμφωνα με μία νέα δανική έρευνα, που δείχνει ότι ακόμα και μόλις μία ώρα την εβδομάδα τρέξιμο, μπορεί να αυξήσει το προσδόκιμο ζωής. Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καρδιολόγο Πέτερ Σνορ του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Μπίσπεμπεργκ της Κοπεγχάγης, τόνισαν ότι η έρευνά τους δίνει μία οριστική και κατηγορηματική θετική απάντηση στο ερώτημα κατά πόσο το τζόκινγκ κάνει καλό στην υγεία. «Μπορούμε πλέον να δηλώσουμε με βεβαιότητα ότι το τακτικό τζόκινγκ αυξάνει τη διάρκεια της ζωής. Τα καλά νέα μάλιστα είναι ότι δεν χρειάζεται κανείς να κάνει πολύ τζόκινγκ για να ωφεληθεί», δήλωσε ο Σνορ. Οι ερευνητές συνέκριναν τη θνησιμότητα όσων έκαναν τζόκινγκ και όσων δεν έκαναν, σε ένα δείγμα πληθυσμού 20.000 ατόμων ηλικίας 20 έως 93 ετών, από τους οποίους 1.116 άνδρες και 762 γυναίκες έκαναν τζόκινγκ, αρχής γενομένης από το 1976. Ειδικότερα,

συσχέτισαν την υγεία των συμμετεχόντων με το αν έκαναν τζόκινγκ και πόσο συχνά. Στη διάρκεια της 35ετίας που ακολούθησε πέθαναν 10.158 άτομα που δεν έκαναν τζόκινγκ και 122 που έκαναν. Οι Δανοί ερευνητές, έβγαλαν το συμπέρασμα ότι το συχνό τζόκινγκ μειώνει σε ποσοστό 44% κατά μέσο όρο τον κίνδυνο θανάτου και για τα δύο φύλα. Οι άνδρες που κάνουν τζόκινγκ, μπορούν να επεκτείνουν τη ζωή τους κατά 6,2 χρόνια, ενώ οι γυναίκες κατά 5,6. Πιο ευεργετικό φαίνεται να είναι το τζόκινγκ που γίνεται με αργό έως μέτριο ρυθμό για μία έως δυόμιση ώρες συνολικά την εβδομάδα (μισή ώρα έως τρία τέταρτα κάθε φορά).

Τουρνουά Ποδοσφαίρου για εργαζόμενους του Δήμου • Εργασιακό Τουρνουά Ποδοσφαίρου διοργανώνει η Διεύθυνση Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Ιωαννιτών την περίοδο Μαΐου - Ιουνίου 2012, προσφέροντας τη δυνατότητα στους εργαζόμενους να συμμετάσχουν με σκοπό την άθληση και την ψυχαγωγία. Δικαίωμα συμμετοχής στο τουρνουά έχουν φορείς, υπηρεσίες και διάφορες επαγγελματικές ομάδες εργαζομένων στο νέο διευρυμένο Δήμο Ιω-

αννιτών, με ποδοσφαιριστές που έχουν συμπληρώσει το δέκατο όγδοο έτος της ηλικίας τους. Καλούνται όσες ομάδες ενδιαφέρονται, να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη, 8 Μαΐου στην ηλεκτρονική διεύθυνση kpnioa@otenet.gr ή εναλλακτικά στα γραφεία της Διεύθυνσης Νεολαίας και Άθλησης στο Πνευματικό Κέντρο, ώρες 8 π.μ. με 3 μ.μ..

Κλινική συνάντηση στο Πανεπ/κό Νοσοκομείο • Την 8η κλινικο – εργαστηριακή της συνάντηση διοργανώνει η Επιτροπή Εκπαίδευσης του Επιστημονικού Συμβουλίου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων την Πέμπτη, 10 Μαΐου και ώρα 2 μ.μ.. Η συνάντηση θα γίνει στο

Σελ. 15η

Σάββατο - Κυριακή 5 - 6 Μαΐου 2012

Αμφιθέατρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και σε αυτή θα παρουσιαστεί το περιστατικό: «Γυναίκα 79 ετών με οξύ άλγος επιγαστρίου και υποδιαφραγματική συλλογή». Συντονιστής θα είναι ο κ. Χρήστος Κάτσιος, Καθηγητής Χειρουργικής.

Η ΔEKATH ΠΕΜΠΤΗ ΣEΛIΔA Eνδιαφέρουν και διαφέρουν !... ¯ από 1η σελ.

φορές τους αρχηγούς των κομμάτων (οι περισσότεροι ήρθαν άλλωστε στην περιοχή μας) και τους υποψήφιους βουλευτές τους. Έβγαλαν τα συμπεράσματά τους και πλέον αύριο καλούνται να προσέλθουν στις κάλπες και να ψηφίσουν με λογική και όχι με οργή ή θυμό, στοχεύοντας μόνο στην πολιτική σταθερότητα, που θα φέρει ανάκαμψη και ηρεμία στην κοινωνία, που άλλωστε, είναι και το νούμερο ένα ζητούμενο σήμερα.

Προβληματισμός… Βέβαια, υπάρχουν ακόμη πολίτες και στην Ήπειρο που είναι αναποφάσιστοι για το τι να ψηφίσουν, ενώ στο σύνολό τους σχεδόν είναι προβληματισμένοι, για το τι μέλλει γενέσθαι. Και αυτό γιατί τα μικρά κόμματα δεν μπόρεσαν, έως χθες τουλάχιστον, να πείσουν, ότι έχουν σχέδιο εξόδου από την κρίση και πρόταση διακυβέρνησης. Από την αρχή, λειτούργησαν ως… συλλέκτες της οργής των πολιτών, όμως τελευταία άρχισαν να… φυλλορροούν. Ποτέ άλλοτε ο κόσμος δεν ήταν τόσο προβληματισμένος για το τι θα ψηφίσει και ποτέ ξανά δεν ήταν τόσο ανήσυχος, όχι μόνο για το αποτέλεσμα της κάλπης, αλλά για την επόμενη ημέρα.

Τα φιλοευρωπαϊκά… Όπως τώρα έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα, με την χώρα να ακροβατεί, μεταξύ χρεοκοπίας και παραμονής στο ευρώ –η οποία προϋποθέτει βέβαια τήρηση του νέου Μνημονίου-, είναι δεδομένο, ότι δεν συμφέρει, ούτε την Ελλάδα, ούτε τους Έλληνες μια ανεξέλεγκτη χρεοκοπία. Γι’ αυτό, από τις αυριανές εκλογές είναι ανάγκη να σχηματιστεί μια Κυβέρνηση φιλοευρωπαϊκή, που θα πει «ΝΑΙ» στο ευρώ και στην Ε.Ε. και θα είναι σε θέση να μας οδηγήσει αργά ίσως, αλλά σταθερά στην έξοδο από την κρίση. Εξάλλου, με την παρ΄ ολίγον ολική κατάρρευσή της η Ελλάδα έγινε παράδειγμα προς αποφυγήν και για όλη την Ευρώπη. Τώρα που και άλλες χώρες του Νότου κυρίως αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα με τα δικά μας (Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία κ.α.), η Ελλάδα μπορεί, αν

ΨΗΦΟΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ! αποκτήσει μια ισχυρή φιλοευρωπαϊκή Κυβέρνηση, σιγά- σιγά να ανακάμψει και να γίνει παράδειγμα και για άλλες χώρες. Και αν όμως δεν υπάρξει τελικά μονοκομματική Κυβέρνηση, θα πρέπει να βγει από τις εκλογές μια αυτοδύναμη… συνεργασία, μεταξύ κομμάτων που θα έχουν ως κοινό στόχο την παραμονή της χώρας στο ευρώ και την Ε.Ε. Αυτό φαίνεται, ότι επιζητεί και η πλειοψηφία των πολιτών, όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, μέσω και των δημοσκοπήσεων των προηγούμενων ημερών.

Η συσπείρωση… Στο μεταξύ, όπως φάνηκε τελευταία και σε επίπεδο Ηπείρου, τα δυο μεγάλα κόμματα πέτυχαν σε μεγάλο βαθμό την συσπείρωση ψηφοφόρων, κάτι που δείχνει, ότι ο πολύς κόσμος θα τα εμπιστευτεί τελικά, παρά τις όποιες διαφωνίες που μπορεί να έχει με πολλές από τις κινήσεις και τις αποφάσεις τους. Πάντως, στο ΠΑΣΟΚ, υπάρχουν ακόμη κάποιες αμφιβολίες για το κατά πόσο το κόμμα πανελλαδικά θα καταφέρει να εξασφαλίσει κάποια… αξιοπρεπή ποσοστά στις εκλογές, αφού «τα σχεδόν δυο χρόνια διακυβέρνησης Παπανδρέου δεν ξεχνιόνται εύκολα. Είναι πολύ νωρίς ακόμη για… συγχωροχάρτια», έλεγε χθες πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στα Γιάννινα.

Βοήθησε η παρουσία… Από την άλλη, στη Ν.Δ., η συσπείρωση σε τοπικό επίπεδο δυνάμωσε ακόμη περισσότερο μετά την χθεσινή εκδήλωση της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων, όπου όλοι οι υποψήφιοι, από κοινού, εμφανίστηκαν και έδωσαν σύνθημα νίκης στις αυριανές εκλογές. Σε κεντρικό επίπεδο, οι ψηφοφόροι της παράταξης είδαν τον Πρόεδρό της Αντώνη Σαμαρά να έχει την αμέριστη στήριξη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο Πρόεδρος του οποίου χαιρέτισε θερμά την προχθεσινή κεντρική εκδήλωση στο Ζάππειο. «Η Ε.Ε. υπολογίζει πολλά στον Σαμαρά, γι’ αυτό και η παρουσία του Προέδρου του ΕΛΚ στην ομιλία του Ζαππείου ήταν η «σφραγίδα» της στο έτοιμο σχέδιό του, για έξοδο της χώρας

Το ΚΕΑΔ στηρίζει Φ. Νάνο αν και είναι υπέρ των «Τσάμηδων»! ¯ από 1η σελ.

προς το πρόσωπο του κ. Φάτος Νάνο, ως υποψήφιου για πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ο κ. Ντούλες τόνισε πως «από την πρώτη στιγμή έχουμε στηρίξει την υποψηφιότητα Νάνου. Η δημοσιοποίηση της υποψηφιότητας έχει οδηγήσει σε διαδικασίες διαλόγου. Μια τέτοια πολιτική τακτική θα προσφέρει στη χώρα τις απαραίτητες εξελίξεις». Βέβαια, είναι εντελώς διαφορετικά τα κριτήρια στήριξης του Φάτος Νάνο για την προεδρία της αλβανικής δημοκρατίας από το τσάμικο κόμμα και το ΚΕΑΔ. Οι Τσάμηδες είναι στο πλευρό του, γιατί έχει υιοθετήσει τις αλυτρωτικές βλέψεις τους σε βάρος

της Θεσπρωτίας... Το ΚΕΑΔ τον στηρίζει ως πολιτικό πρόσωπο, που έχει ευρύτερη απήχηση και αποδοχή στην αλβανική κοινωνία και μπορεί να αναδείξει το ευρωπαϊκό πρόσωπο της Αλβανίας. Δεν μπορεί, όμως, να στηρίζει τον ίδιο υποψήφιο με τους Τσάμηδες. Βορειοηπειρώτες ζητούν να αποσύρει την υποστήριξή του το ΚΕΑΔ. Δεν είναι λογικό να «συμμαχεί» με τον Σπετίμ Ίντριζι για την εκλογή του Φάτος Νάνο. Ο πρόεδρος του τσάμικου κόμματος εκτός των άλλων ζητάει και αναγνώριση «γενοκτονίας των Τσάμηδων», αλλά και επιστροφή τους «στις εστίες τους». HΛΙΑΣ ΜΑΚΟΣ

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ «ΠΑΖΛ» ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΓΕΛΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ εξακολουθεί να «αιωρείται». Βασική προϋπόθεση για να απαντήσει καταφατικά ο Μακεδόνας προπονητής είναι η τακτοποίηση των οικονομικών εκκρεμοτήτων με τους παίκτες που θα παραμείνουν στο ρόστερ της ομάδας. Υπάρχει πολύ μεγάλο ποσό ¯ από 1η σελ.

O Kαιρός σ ή μ ε ρ α Προβλέπεται γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί 3-4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 26°C.

οφειλομένων χρημάτων (συνολικά) στους παίκτες, ξέχωρα βέβαια απ’ τις γηπεδικές εγκαταστάσεις που αποτελούν τροχοπέδη για την ομαλή προετοιμασία της ομάδας, ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες.

Συνάντηση με τα ΜΜΕ Την ερχόμενη εβδομάδα ο Άγγελος Αναστασιάδης ζήτησε να παραχωρήσει συνέντευξη στα ΜΜΕ της πόλης. Η ακριβής ημερομηνία θα γίνει γνωστή το επόμενο χρονικό διάστημα. Στο ζήτημα της ενημέρωσης υπάρχει ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΧΑΟΣ χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μαθαίνουμε εκείνα που θέλουμε. Στο πολύ νευραλγικό τομέα των σχέσεων με τα ΜΜΕ ούτε Ερασιτεχνικά σωματεία -δυστυχώς- δεν διέπονται απ’ τη «λογική» του ΠΑΣ Γιάννινα.

από την κρίση» έλεγαν χθες πολιτικοί κύκλοι. Και αυτό, παρά το γεγονός, ότι αρχικά –και ιδίως μετά το Ζάππειο 1-, τόσο εντός, όσο και εκτός Ελλάδος, όλοι… μειδιούσαν με τις προτάσεις της Ν.Δ. Τελικά, μετά από λίγους μήνες, φάνηκε, ότι ο Πρόεδρος της Ν.Δ. είχε απόλυτο δίκιο, σε ό,τι τότε έλεγε.

***

Μετά λοιπόν από μια σύντομη προεκλογική περίοδο, όλοι σήμερα θα έχουν την ευκαιρία να ηρεμήσουν, να ξεκουρα-

στούν, να σκεφθούν και ν’ αποφασίσουν τι θα πράξουν στην κρίσιμη αυριανή μάχη της κάλπης. Πάνω απ’ όλα, χρειάζεται νηφαλιότητα, αφού αυτές οι εκλογές δεν θα πρέπει να αντιμετωπιστούν μόνο ως ευκαιρία τιμωρίας των κομμάτων. Η χώρα έχει περισσότερο από ποτέ άλλωστε ανάγκη τη σταθερότητα, για να ανακάμψει επιτέλους και να δει να έρχονται καλύτερες ημέρες. Προσοχή λοιπόν μην πέσουμε σε μικροπολιτικές παγίδες.

Ερχόμαστε να ενώσουμε και όχι να διχάσουμε ¯ από 1η σελ.

πιο αισιόδοξου για τη χώρα και βέβαια για την περιοχή των Ιωαννίνων, που μαστίζεται από τα προβλήματα της κρίσης. «Εμείς, ερχόμαστε για να ενώσουμε και όχι για να διχάσουμε, για να προσθέσουμε και όχι να αφαιρέσουμε» είπε στην τοποθέτησή του, προλογίζοντας την εκδήλωση παρουσίασης των υποψηφίων βουλευτών, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Ιωαννίνων κ. Γιάννης Παπαθανασίου. Ακόμη, σημείωσε, ότι η Ν.Δ. πιστεύει στην Ελλάδα και στον Έλληνα, τονίζοντας, ότι «δεν είμαστε παράταξη της μιζέριας».

«Το ταχύτερο δυνατόν…» Επιπλέον, υπογράμμισε, ότι οι διαρθρωτικές αλλαγές, έτσι όπως τις έχει παρουσιάσει ο Πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Αντώνης Σαμαράς, πρέπει να γίνουν το συντομότερο δυνατόν. «Η ανάκαμψη και η ανάπτυξη πρέπει να διασφαλιστούν και θα πρέπει να προσέχουμε σαν κόρη οφθαλμού την κοινωνική συνοχή. Εμείς δεν τάζουμε λαγούς με πετραχήλια, δεν λέμε μεγάλα πράγματα. Δεν είμαστε ΠΑΣΟΚ. Διαφέρουμε με τα άλλα κόμματα, αριστερά και δεξιά μας, που παίζουν με την απελπισία του κόσμου» είπε, εν μέσω χειροκροτημάτων, ο κ. Παπαθανασίου, που ευχαρίστησε

όλους τους υποψηφίους βουλευτές, αλλά και αυτούς που δεν επελέγησαν, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του που όλα τα στελέχη και τα μέλη της Ν.Δ. βοηθούν την παράταξη, εν όψει των πολύ κρίσιμων αυριανών εκλογών.

Οι βουλευτές… Στη συνέχεια, το λόγο πήραν (με αλφαβητική σειρά) οι 7 υποψήφιοι βουλευτές της Ν.Δ. στα Γιάννινα κ.κ. Άννα Ασημακοπούλου, Σταύρος Καλογιάννης, Γιούλα Μητροκώστα, Φίλ. Σιάκας, Κώστας Τασούλας, Βασίλης Τσιαλιαμάνης και Κώστας Χαραλαμπόπουλος.

***

Το παρών στην χθεσινή κεντρική πολιτική εκδήλωση της ΝΟΔΕ ΝΔ Ιωαννίνων έδωσε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέκος Καχριμάνης, ο πρώην δήμαρχος Ιωαννίνων και νυν επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Νίκος Γκόντας, ο δήμαρχος Μετσόβου κ. Νίκος Τσομπίκος, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Καραμπίνας, περιφερειακοί, δημοτικοί σύμβουλοι κ.α. Ας σημειωθεί ότι στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και δυο στελέχη που δεν μπήκαν τελικά στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. οι Παντελής Κολόκας και Στέλιος Λεύκοβιτς, οι οποίοι χειροκροτήθηκαν θερμά.

Στέρησαν από την αγορά κονδύλια 4 δισ. ευρώ! ¯ από 1η σελ.

τα, αυτά δεν έρχονται σε εμάς. Γιατί;» διερωτούνται καταστηματάρχες.

Άμεσα 4 δισ. ευρώ Υπενθυμίζεται, ότι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μ. Μπαρόζο, κατά την παρουσίαση της αναπτυξιακής του πρότασης για την Ελλάδα, έκανε λόγο για την ύπαρξη 4 δισ. ευρώ που θα μπορούσαν άμεσα να διατεθούν για ενίσχυση της ρευστότητας των ΜΜΕ. Όμως, σύμφωνα με τους Ευρωπαίους, οι κυριότεροι λόγοι γι’ αυτήν την αποτυχία , έχουν να κάνουν με τη γραφειοκρατία και τις διάφορες νομικές αγκυλώσεις, όπως χρονοβόρα διάρθρωση και διαπραγματεύσεις, ρυθμίσεις διακυβέρνησης κ.α. «Οι ελληνικές αρχές εξακολουθούν να μην έχουν θέσει σε ισχύ ορισμένες τροποποιήσεις της νομοθεσίας της Ε.Ε. οι οποίες θα επιτρέψουν τη συγχρηματοδότηση των κεφαλαίων κίνησης για τις ΜμΕ» αναφέρουν οι Ευρωπαίοι!

Η ΕΣΕΕ Σχολιάζοντας την παραπάνω

έκθεση, η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) σημειώνει, ότι με τα όσα λένε οι Ευρωπαίοι, ουσιαστικά επιβεβαιώνεται η ίδια, αφού από την πρώτη στιγμή υποστήριξε ξεκάθαρα και με επιχειρήματα «πως η έξοδος από την οικονομική κρίση δεν πρόκειται να έρθει με ταμειακού-λογιστικού τύπου μέτρα οριζόντιων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις και με την επιβολή ιδιαίτερα υψηλής φορολογίας, αλλά με την υιοθέτηση οικονομικών πολιτικών, που θα στοχεύουν σε ισορροπημένη και αειφόρο ανάπτυξη και την ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά». Για την ΕΣΕΕ, η ανάκτηση της χαμένης ανταγωνιστικότητας δεν μπορεί να επέλθει ούτε βέβαια να διατηρηθεί «με μισθούς πείνας, αλλά με περιορισμό της γραφειοκρατίας, ουσιαστικό εκσυγχρονισμό του κράτους, πλήρη μηχανοργάνωση των διοικητικών υπηρεσιών, εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου, δημιουργία ενός απλού και ξεκάθαρου φορολογικού συστήματος και εκμετάλλευση κάθε διαθέσιμου πόρου, εθνικού ή κοινοτικού».

Ανθρωποκυνηγητό της ΕΛ.ΑΣ. για τους δολοφόνους της 67χρονης ¯ από 1η σελ.

των δραστών εντοπίστηκε στην Αθήνα.

Δεν ήταν άγνωστοι… Παράλληλα, στις έρευνες συνδράμει και το εγκληματολογικό της Θεσσαλονίκης, ενώ όσο περνούν οι ημέρες κερδίζει έδαφος η άποψη, ότι οι δράστες δεν «χτύπησαν» τυχαία το συγκεκριμένο σπίτι. Οι έρευνες έχουν ξεκινήσει από το περιβάλλον των ανθρώπων που απασχολούνταν από το θύμα, αφού η οικογένεια της άτυχης γυναίκας είναι γνωστή στην τοπική κοινωνία, μιας και διατηρεί επιχείρηση.

Η κηδεία… Τέλος, πάνδημη έγινε χθες στις 12 το μεσημέρι στην Περίβλεπτο η κηδεία της 67χρονης Καίτης Δούβλη. Οι συγγενείς της άτυχης γυναίκας δεν μπορούσαν να πιστέψουν πώς χάθηκε ο αγαπημένος τους άνθρωπος, ενώ τραγικές φιγούρες ήταν τα δυο παιδιά της. Η ταφή της έγινε στο Κοιμητήριο του Καναλίου Πρέβεζας. Υπενθυμίζεται, ότι την 67χρονη είχε βρει νεκρή ο γιος της, που διατηρεί ιατρείο στο ισόγειο του σπιτιού στην οδό Χρ. Πάτση και Νεοφ. Δούκα, όπου οι άγνωστοι βασάνισαν και σκότωσαν την μητέρα του.


Σελ. 16η

ΠPΩΪNOΣ ΛOΓOΣ

Σάββατο - Κυριακή 5 - 6 Μαΐου 2012

O «ΠPΩΪNOΣ ΛOΓOΣ» στον παλμό των γεγονότων...

® Ανάστατοι οι κάτοικοι από τα αλλεπάλληλα περιστατικά

• Καθημερινά οξύνεται το πρόβλημα της εγκληματικότητας στην Ήπειρο, αφού οι ληστείες και οι κλοπές έγιναν πλέον ρουτίνα, προκαλώντας την αβεβαιότητα και την ανησυχία στους κατοίκους πόλεων και χωριών. Χθες- και λίγα 24ωρα μετά το στυγερό έγκλημα με θύμα την 67χρονη Καίτη Δούβλη- στο «κρίκο» της δράσης των εγκληματικών στοιχείων προστέθηκε μια θρασύτατη ληστεία στο Υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας που λειτουργεί στο χώρο του Πανεπιστημίου. Άγνωστος, περίπου στις 2 το μεσημέρι, με την απειλή όπλου αφαίρεσε από υπάλληλο χρηματικό ποσό (περίπου 7.000 ευρώ) και εξαφανίστηκε. Ωστόσο δεν είναι το μόνο ανησυχητικό περιστατικό που απασχολεί τον κόσμο. Αντίθετα καθημερινές είναι οι ιστορίες κατοίκων που πέφτουν θύματα κλοπών και διαρρήξεων, πολλές από τις οποίες δεν αναφέρονται καν στα αστυνομικά δελτία. Χαρακτηριστικές είναι δύο περιπτώσεις που έγιναν τις τελευταίες ημέρες στο Πέραμα: Στη μία άγνωστοι έκλεψαν ένα αρνί, το οποίο έκατσαν το έψησαν και το έφαγαν μέσα στο σπίτι του ιδιοκτήτη που απουσίαζε και σαν κύριοι έφυγαν ανενόχλητοι. Στην άλλη άγνωστοι έκλεψαν από απόκεντρο σπίτι, την ώρα που οι ιδιοκτήτες απουσίαζαν στη δουλειά τους, ηλιακό θερμοσίφωνα! Η Αστυνομία πάντως χθες ανακοίνωσε ορισμένες συλλήψεις για κλοπές, που ωστόσο είναι πολύ λίγες σχετικά με το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει. Αναλυτικά:

Σύλληψη για κλεμμένο αυτοκίνητο • Στα Γιάννινα από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, συνελήφθη ένας 34χρονος Αλβανός, καθώς διαπιστώθηκε ότι το αυτοκίνητο που οδηγούσε ήταν κλεμμένο.

Έκλεβαν ηλεκτρικό ρεύμα • Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πρέβεζας, συνελήφθησαν τρείς λαθρομετανάστες από το Πακιστάν, οι οποίοι διέμεναν σε εγκαταλελειμμένο όχημα και εφοδιάζονταν παράνομα με ηλεκτρικό ρεύμα από κολώνα της ΔΕΗ.

Ανήλικος ο κλέφτης μοτοσικλέτας • Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας κλοπή δίκυκλης μοτοσικλέτας που είχε συμβεί πριν δύο μήνες στην Άρτα. Δράστης είναι 16χρονος Αλβανός, ο οποίος είχε αφαιρέσει τη δίκυκλη μοτοσικλέτα, ιδιοκτησίας 30χρονου ημεδαπού, έξω από το σπίτι του στην Άρτα.

Πλήρωσαν 12.000 ευρώ για πλαστά διαβατήρια! • Δώδεκα χιλιάδες ήταν η αμοιβή δουλέμπορου για να προωθήσει στην Κεντρική Ευρώπη τους τρεις Ασιάτες λαθρομετανάστες που μαζί με δύο ανήλικα παιδιά είχαν συλληφθεί προχθές στην Ηγουμενίτσα! Αυτό αποκαλύφθηκε από τις ανακρίσεις της Αστυνομίας, από τις οποίες προέκυψε ακόμη ότι στην τιμή περιλαμβάνονταν η προμήθεια των λαθρομεταναστών με

διαβατήρια, αυτοκίνητο και ακτοπλοϊκά εισιτήρια για Ιταλία. Τα διαβατήρια ήταν πλαστά Τουρκίας, που είχαν επικολλημένες πλαστές γερμανικές άδειες παραμονής, ενώ το αυτοκίνητο ήταν κλεμμένο! Ο δράστης αναζητείται, οι τρεις μαζί με τα δύο παιδιά θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.

Μετά το επεισόδιο με τους αθίγγανους

Κινητοποιήσεις στο Λούρο για καλύτερη αστυνόμευση • Σε αποκλεισμό της Εθνικής οδού προχώρησαν προ χθες το βράδυ περίπου 500 κάτοικοι του Λούρου οι οποίοι νωρίτερα συμμετείχαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Κατάστημα της περιοχής. Η κινητοποίηση είχε ως αφορμή το επεισόδιο με τους αθίγγανους, ωστόσο το βασικό αίτημα ήταν η αύξηση της αστυνόμευσης. Ο αποκλεισμός του δρόμου διήρκεσε περίπου μία ώρα, ενώ την ίδια στιγμή αντιπροσωπεία των κατοίκων συναντήθηκε με τον αστυνομικό διευθυντή Πρέβεζας Γιάννη Ρίζο, ζητώντας του να καλύψει το αίτημα για αύξηση της αστυνόμευσης.

Ο κ. Ρίζος- όπως αναφέρει το pamepreveza- κάλεσε τους πολίτες να δείξουν σύνεση και νηφαλιότητα, προκειμένου να ξεπεραστεί η ένταση που δημιουργήθηκε με τις οικογένειες των Ρομά, θεωρώντας ότι κανένα πρόβλημα δεν είναι άλυτο. Πάντως ο αστυνομικός διευθυντής Πρέβεζας δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει ενίσχυση της αστυνόμευσης με την παρουσία και της ομάδας ΔΙΑΣ η οποία θα πραγματοποιεί περιπολίες. Την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη, ενώ οι κάτοικοι θα επισκεφθούν τόσο τον εισαγγελέα όσο και τις λοιπές αρμόδιες αρχές για να τους εκθέσουν την κατάσταση.

Στις φυλακές Κορυδαλλού

Για μισή ώρα τα «είπε» το ζεύγος Τσοχατζόπουλου • Συνάντηση μισής ώρας είχαν χθες το μεσημέρι ο πρώην υπουργός Άκης Τζοχατζόπουλος και η σύζυγός του Βίκη Σταμάτη, που κρατούνται στις φυλακές Κορυδαλλού. Η κ. Σταμάτη, που κρατείται στην γυναικεία πτέρυγα των φυλακών, συνοδευόμενη από ειδικούς φρουρούς, μετήχθη στην ανδρική πτέρυγα στις 10.30 το πρωί και συναντήθηκε με τον σύζυγό της στο αρχιφυλακείο. Η συνάντηση διήρκησε μισή ώρα, έως τις 11 π.μ., και έγινε

υπό την διακριτική παρακολούθηση και έλεγχο των ειδικών φρουρών που βρίσκονταν έξω από το αρχιφυλακείο της πτέρυγας των ανδρικών φυλακών Κορυδαλλού. Αμέσως μετά η κ. Σταμάτη επέστρεψε στο κελί της.

Οι Έλληνες πρέπει να ξανασταθούν στα πόδια τους 

«Οι Ναζί δεν αγαπάνε την πατρίδα…»

• Ισχυρή εντολή να αλλάξουν όλα «αλλά με σταθερότητα» ζήτησε ο Αντώνης Σαμαράς από την Αλεξανδρούπολη στην καταληκτική μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση για τις εκλογές 2012 τονί-

πει και θα ξανασταθεί στα πόδια του! Οι Έλληνες είναι λαός νοικοκυραίων. Και θα ξαναγίνουν νοικοκύρηδες», τόνισε και συνέχισε «Δώστε μου την ισχυρή εντολή για να τα αλλάξουμε όλα».

Το νέο Πρόγραμμα Σπουδών συζητήθηκε στην Ιερά Σύνοδο

Διάλογο για τα θρησκευτικά ζητούν οι μητροπολίτες

• Ομολογιακού τύπου και όχι θρησκειολογία, επιθυμούν οι ιεράρχες να είναι το μάθημα των Θρησκευτικών, όπως υποστηρίχθηκε χθες, κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. Ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος διάβασε την εισήγησή του που ήταν σχετική με το «Υπόμνημα για το νέο Πρόγραμμα Σπουδών στα Θρησκευτικά Δημοτικού και Γυμνασίου» της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για την εκπόνηση του νέου προγράμματος. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, όμως, υπήρξε και συνάντηση των συνοδικών ιεραρχών με τους σχολικούς συμβούλους και τα μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων. Όπως ανακοινώθηκε από την Ιερά Σύνοδο, κατά τη συνάντηση ακούστηκαν οι απόψεις των εκπαιδευτικών για τα θέματα που προκύπτουν κατά τη διδασκαλία του

μαθήματος των Θρησκευτικών, σύμφωνα με το νέο Πρόγραμμα Σπουδών. Αφού μίλησαν αρκετοί ιεράρχες, έκλεισε τη συζήτηση ο αρχιεπίσκοπος τονίζοντας ότι «αυτή η συνάντηση ήταν ένα πρώτο βήμα, πολύ χρήσιμο. Όλα αυτά που ακούσθηκαν καταγράφηκαν και θα αξιοποιηθούν κωδικοποιώντας τα και όταν θα ξανασυναντηθούν θα έχουμε ένα κείμενο πάνω στο οποίο θα συνεργαστούμε».

Εκλογικά «ντέρμπυ» σε έξι ευρωπαϊκές χώρες ζοντας την ανάγκη η Ελλάδα να έχει την Δευτέρα μια δυνατή κυβέρνηση ικανή να αντιμετωπίσει τα μεγάλα προβλήματα. «Ξέρω ότι πολλοί είναι φοβισμένοι», είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ., «ξέρω την απόγνωση, την οργή που νιώθουν πολλοί από σας. Εγώ δεν είμαι ΠΑΣΟΚ. Δεν λέω ψέματα. Δεν έχω το μαγικό ραβδί να απαλύνω τον πόνο σας σε μια στιγμή». «Ο μικρομεσαίος, ο επαγγελματίας, που έχασε το μαγαζί του, πρέ-

O Πρόεδρος της Ν.Δ. εξαπέλυσε επίθεση στο ΠΑΣΟΚ, στους Ανεξάρτητους Έλληνες, στον ΣΥΡΙΖΑ και στην Χρυσή Αυγή, λέγοντας χαρακτηριστικά «Δεν αγαπάνε την Πατρίδα οι Ναζί», ενώ για τον Π. Καμμένο και τον ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Ο μόνος που θέλει να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Π. Καμμένος. Παίζουν με τον πόνο του κόσμου. Εμείς κοιτάμε τον νέο τον άνθρωπο και του λέμε την Αλήθεια».

• Για εκλογικές αναμετρήσεις σε τέσσερις χώρες στην «πρώτη γραμμή» της κρίσης στην Ευρωζώνη και της καταπολέμησής της ετοιμάζεται για αύριο Κυριακή η Ευρώπη: Εκτός από την Ελλάδα που καλείται να εκλέξει την επόμενη κυβέρνηση, η Γαλλία ψηφίζει όχι μόνο τον πρόεδρό της αλλά και το «ζευγάρι« της Μέρκελ στην μάχη κατά της κρίσης, η Γερμανία φαίνεται ότι θα δει το «φάντασμα» -ή ίσως και τον οιωνό- ενός Μεγάλου

Συνασπισμού στο μικρό κρατίδιο του Σλέσβιχ-Χόλσταϊν και η Ιταλία θα περάσει, εμμέσως, τον τεχνοκράτη Μόντι από την κρησάρα της κάλπης των δημοτικών εκλογών. Και επιπλέον, εκτός ΕΕ, η υποψήφια προς ένταξη Σερβία ψηφίζει για πρόεδρο, κοινοβούλιο και τοπικούς άρχοντες -έχοντας κηρύξει μάλιστα εκλογές και στο αποσχισθέν και εύφλεκτο Κόσοβο. Τέλος η Αρμενία αναδεικνύει το νέο της Κοινοβούλιο.

Δύο υπάλληλοι του Υπ. Ανάπτυξης

Πήραν μίζα για να εγκρίνουν επένδυση! • Δύο υπάλληλοι του υπουργείου Ανάπτυξης συνελήφθησαν χθες για δωροδοκία, ύστερα από καταγγελία ενός επιχειρηματία ο οποίος υποστήριξε ότι έπεσε θύμα εκβιασμού.

Η υπουργός Ανάπτυξης, Άννα Διαμαντοπούλου, δήλωσε: «Ή θα τσακίσουμε τη διαφθορά ή η διαφθορά θα τσακίζει τη χώρα. Οι νέοι επιτελείς της Γενικής Διεύθυνσης Ιδιωτικών Επενδύσεων έχουν σαφή εντολή και σχέδιο: «Επιχείρηση Φως». Κάθε υποψία, κάθε καταγγελία, κάθε καθυστέρηση ελέγχεται και οδηγείται με κάθε τρόπο σε κάθαρση».

Παραιτήθηκε ο ∆ιοικητής του Νοσοκοµείου Άρτας

Σύμφωνα με πληροφορίες οι υπάλληλοι είχαν ζητήσει το ποσό των 80.000 ευρώ από τον επιχειρηματία προκειμένου να δώσουν το πράσινο φως για πρόγραμμα επιδότησης ξενοδοχειακής μονάδας στην Κρήτη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δυο υπάλληλοι προσέγγιζαν επιχειρηματίες και επικαλούμενοι γνωριμίες και προσβάσεις στο υπουργείο Ανάπτυξης, ζητούσαν μίζες για να προωθήσουν τους φακέλους τους.

• Παραμονές εκλογών παραιτήθηκε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Άρτας κ. Γιώργος Λάμπρος επικαλούμενος προσωπικούς λόγους. Σύμφωνα όμως με πληροφορίες ο κ. Λάμπρος παραιτήθηκε εξαιτίας της κατάστασης που υπάρχει σήμερα στο Νοσοκομείο, μετά και τις πρόσφατες περικοπές κονδυλίων, αλλά και τις αντιθέσεις που είχε με γιατρούς. Ο κ. Λάμπρος θα παραμείνει στη θέση του μέχρι να οριστεί ο αντικαταστάτης του από τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

AΘΛHTIKA TAE KWON DO

Ένοπλη ληστεία χθες στην Εθνική Τράπεζα του Πανεπ. Ιωαννίνων!

Ο Αντ. Σαμαράς από την Αλεξανδρούπολη:

Μετάλλια για το «Ζήκο» σε αγώνες της Αδριανούπολης

• Τρία μετάλλια και δύο πέμπτες θέσεις κατέκτησε ο Σύλλογος TAE KWON DO Ιωαννίνων «Ζήκος» στο 6ο διεθνές Πρωτάθλημα που διεξήχθη στην Αδριανούπολη, με συμμετοχή ομάδων από 15 χώρες. Συγκεκριμένα, η Γιαννιώτισσα αθλήτρια Ναταλία Μόκα κατέκτησε το ασημένιο, ενώ η Αγάπη Μαλάτου και ο Ιωάννης Τζίμας πήραν από ένα χάλκινο μετάλλιο στα αγωνίσματά τους. Πέμπτες θέσεις κατέλαβαν οι αθλητές Βασίλης Ζήκος και Νίκος Ντασταμάνης. Την ικανοποίησή του για τις νέες αυτές επιτυχίες εξέφρασε σε δηλώσεις του ο προπονητής του Συλλόγου κ. Οδυσσέας Ζήκος.

ΧΑΝΤΜΠΩΛ

Ρουτίνα οι εγκληματικές ενέργειες…

Στη Δράμα ο ΑΟ Ιωαννίνων • Κανονικά θα γίνει σήμερα η 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος Χάντμπωλ στην Α2. Ο ΑΟ Ιωαννίνων θα ταξιδέψει στην Δράμα όπου (5 μ.μ.) θ’ αντιμετωπίσει τον τοπικό Γ.Σ. Δράμα ‘86 με στόχο τη νίκη. Την αγωνιστική συμπληρώνουν τα ματς: Αξιούπολη - Ζαφειράκης Νάουσας, Φαίακας - Φοίβος Συκεών και Άρης Θεσ/νίκης Ηρακλής - Θεσ/νίκης.

Tου BAΓΓEΛH ΛEKKOY

ΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ • Η κρίση του Ελληνικού ποδοσφαίρου αποτυπώνεται στα δεινά που μαστίζουν τον Παναθηναϊκό. Το ένα αντίπαλο δέος (Ολυμπιακός) φρόντισε ο Σωκράτης Κόκκαλης να έχει ...Μπάρμπα στην ...Κορώνη, ενώ το άλλο (Παναθηναϊκός) μήνες τώρα βγάζει ...δίσκους χωρίς να βελτιώνεται η κατάσταση. Μετά τον ...ουρανοκατέβατο Τσάκα που γέμισε προσδοκίες τους φίλους του Αθηναϊκού σωματείου, ακολούθησε η ...κρίση των μεγαλομετόχων. Στο θολό τούνελ των οικονομικών συγκυριών που τίποτα αισιόδοξο δεν προδικάζει, δύσκολα ανοίγει κάποιος το ...πουγκί του. Το «εύκολο χρήμα» αποτελεί πλέον όνειδος για τα εγχώρια δεδομένα. Ακόμα και «άτρωτοι» προτιμούν να παριστάνουν τον ...Αμερικάνο, αντί να «επενδύουν» στη ...φούσκα του ποδοσφαίρου. Όσοι έχουνε λογικά μπάτζετ τα φέρνουν βόλτα με τα διαρκείας και το τηλεοπτικό

«πακέτο», ενώ (πλην του Ολυμπιακού) οι μεγάλες ΠΑΕ ασφυκτιούν από χρέη προς τρίτους. Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Άρης με νύχια και δόντια προσπαθούν να σταθούν όρθιοι. Θα χαρακτηρίζονταν «γραφικός» κάποιος που πριν λίγα χρόνια θα προέβλεπε «συνωστισμό» αφραγκίας των κορυφαίων ομάδων του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Αν δεν υπήρχε η σημαντική οπαδική δεξαμενή, που κι αυτή μαστίζεται από οικονομικά προβλήματα, κανένας δεν ξέρει που θα κατέληγε η όλη ιστορία. Για τις αδειοδοτήσεις στο καινούργιο πρωτάθλημα αν ΙΣΧΥΣΟΥΝ ΑΥΣΤΗΡΑ ΟΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ θα κλάψουν μανούλες!.. Δεν είναι λίγες οι υγιείς ομάδες της Football League 1 που προετοιμάζονται για «κάθε ενδεχόμενο». Μου έλεγε χαρακτηριστικά προχθές «άνθρωπος της πιάτσας» που γνωρίζει άρι-

στα πρόσωπα και καταστάσεις ότι ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΔΕΝ ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ ΦΥΛΛΟ. Η έλλειψη χρήματος, ιδιαίτερα στην υδροκέφαλο δεν μπορεί να περιγραφεί. Απόρροια είναι η κατακόρυφη αύξηση της εγκληματικότητας, σε μία χώρα που έπαυσε να εμπνέει εμπιστοσύνη. Με τα οικονομικά των ομάδων - μονίμως σε χειμερία νάρκη, αντιλαμβανόσαστε ότι το επάγγελμα του ποδοσφαιριστή δεν ελκύει. Κι αν οι «παλιοί» αντέχουν ή έχουνε ...καβάντζα, κυριολεκτικά οι νέοι παίκτες οικογενειάρχες δεινοπαθούν. Ιδιαίτερα σε Football 1 και 2 η κατάσταση είναι τραγική. Η πώληση ΑΦΜ ΠΑΕ που δεν αντέχουν οικονομικά, σε εύρωστες ομάδες μικρότερων κατηγοριών θα παρουσιάσει ραγδαία «ανάπτυξη». Λογαριάζουν δίχως τον ...ξενοδόχο όσοι κάνουνε όνειρα θερινής νυχτός... Καλό ...βόλι αύριο...

proinoslogos05_05_2012  
proinoslogos05_05_2012  

newspapers