Page 1

2018 Auta kuljettajia onnistumaan työssään!

Jätteiden keräysmäärät

2017

-ota mallia Maurista!


2017 Jätteiden keräysmäärät

Jäteautonkuljettajalta vaaditaan kuorma-auton ajamiseen oikeuttava C-ajokortti ja ammattipätevyys. Pasi Kumpula lopetti apupojan työt rakennuksilla ja siirtyi jäteautonkuljettajan tehtäviin – alalle joka kaipaa uusia tekijöitä

muutos-% vuoteen 2016 verattuna + 1,07%

2017 jätemäärät

+ 0,64 %

- 0,97 %

Jätemäärät

2016

2017

Energiahyötykäyttöön toimitettu jäte Kaatopaikalle sijoitettu jäte Hake Metalli Lasi Paperi Vaarallinen jäte Pahvi Sähköromu Asbestijäte Keräysvaatteet

62,66 % 10,86 % 14,50 % 4,93 % 0,30 % 4,05 % 0,72 % 0,44 % 1,22 % 0,26 % 0,06 %

61,69 % 11,50 % 14,02 % 6,00 % 0,40 % 3,88 % 0,71 % 0,38 % 1,25 % 0,13 % 0,03 %

Sodankylään uusi halli

Talvi tulee

Sodankylään on rakenteilla jätteen vastaanotto- ja käsittelyhalli. Hallin koko on n. 1900 m2. Hallin valmistuttua jätteen käsittely ja kuormaaminen tapahtuvat sisätiloissa, jolloin ympäristö ei roskaannu eikä lumi ja vesi rasita jätteen kuljettamista ja energiahyödyntämistä. Hallin toimittaa Janus Oy. Tällä hetkellä kohteessa tehdään perustustöitä ja aikataulun mukaan hallin tulisi olla valmiina helmikuussa 2019.

Huolehdithan, jäteastialle estettömän ja turvallisen pääsyn jäteastian tyhjentämiseksi. Jäteastian ympäriltä luodaan lumet, liukkailla keleillä hiekoitetaan tai suolataan. Näin jätehuolto pelaa yhteispelillä keleistä riippumatta!

KIERROS

KIERROS

KIERROS

KIERROS

KIERROS

KIERROS

KIERROS

KIERROS

KIERROS

KIERROS KIERROS

KIERROS

KIERROS

KIERROS

KIERROS

KIERROS

KIERROS

KIERROS

KIERROS

KIERROS

KIERROS

KIERROS

KIERROS

KIERROS

KIERROS

KIERROS

KIERROS

KIERROS

KIERROS

KIERROS

KIERROS

KIERROS

KIERROS

KIERROS

KIERROS

KIERROS

KIERROS

KIERROS

KIERROS

KIERROS

KIERROS

KIERROS

KIERROS

KIERROS

KIERROS

KIERROS

KIERROS

KIERROS

–jäteastioiden ympäristöt kuntoon!

ecoKIERROS 2018 Tämän vuoden ecoKIERROKSELLA kerättiin jätteitä n. 24 yhdistelmäajoneuvon verran, joista jokaisessa oli 10 000–20 000 kg jätettä. Lappi on taas puhtaampi paikka, kiitos lappilaiset kun kierrätätte! Kuvassa ecoKIERROKSEN 2018 jätemäärät yhdistelmärekoittain kuvattuna.


Jäteautonkuljettajaa eivät hajut haittaa

Työ vaihtelee ja pitää kunnon yllä Pasi Kumpula on työskennellyt jäteautonkuljettajana vuodesta 2006 alkaen ja viihtyy työssään. Kysyimme mikä työssä viehättää. ”Ajaminen on mukavan vaihtelevaa ja maisema vaihtuu. Tämä on ihan eritoista jos ajaisi päivästä toiseen paikasta A paikkaan B. Palkkaankin olen tyytyväinen”, tuumaa Pasi Kumpula. Päivärupeamat ovat ajoltaan erilaisia, sillä päivittäiset ajokilometrit vaihtelevat muutamasta kymmenestä kilometristä Ivalon alueella aina lähes 450 kilometriin asti Utsjoen kunnan puolelle. ”Työpäivä alkaa klo 6 ja jatkuu niin pitkään, että roskat on kerätty”, Kumpula kiteyttää. Parhaimmillaan päivä loppuu puoliltapäivin, mutta toisinaan se jatkuu pitkälle iltaan. Pitkän työpäivän jälkeen seuraava päivä on vapaata.

Reipasotteinen pärjää jätekuskin työssä Pasi Kumpulan mielestä jäteautonkuljettajan työssä pysyy hyvässä fyysisessä kunnossa, koska työ ei ole pelkkää ajamista ja istumista, vaan se vaatii myös jäteastioiden nostelua ja tyhjentämistä.

Nähdään asemalla! Syksyn lauantaiaukioloajat kaikilla asemilla 29.9. ja 6.10. klo 10-14.

”Töiden jälkeen ei tarvitse kantaa huonoa omaatuntoa vaikka ei lenkille tai salille lähtisikään.” Jäteautonkuljettajan työ on kuitenkin eittämättä myös raskasta. Pasi Kumpulan mielestä jätekuskina parhaiten pärjääkin reipasotteisella ja jämerällä asenteella. ”Ruumiillista työtä ei tässä ammatissa tule kaihtaa.” Myös kotitaloudet voivat omalla toiminnallaan vaikuttaa paljon siihen, ettei kuljettajan työturvallisuus vaarannu jäteastioita tyhjennettäessä. Yksi jäteastia voi helposti painaa kymmeniä kiloja, varsinkin jos se sullotaan täyteen jotain märkää ainesta. ”Talvisin lumityöt olisi hyvä tehdä jäteastian ympäristöstä kunnolla ja liukkautta olisi syytä torjua. Jäisellä alustalla tennarit viuhahtavat äkkiä alta pois, vaikka toki nastakenkiä käytämmekin”, Kumpula mainitsee. Päivittäisessä työssä pöly ja roiskeet rassaavat jonkin verran tottunuttakin kuljettajaa. Tässäkin suhteessa Pasi Kumpula lähettää terveisiä kotitalouksiin. ”Pölynimurin pusseja, takan tuhkia tai eläinhäkkien puruja ei pitäisi sellaisenaan kaataa jäteastiaan vaan laittaa ne muovipussiin ja pussi tiukasti kiinni. Irrallaan olevat pölyt ja purut pöllähtävät aivan varmasti päin näköä.” ”Eihän tässä työssä tietenkään ruusulle ja mansikalle tuoksu, mutta hajuhaittoihin tottuu eikä niihin kiinnitä myöhemmin huomiota. Haju kuuluu tähän työhön samaan tapaan kuin vaikkapa veri kirurgin työhön”, Kumpula tuumii.


-ota mallia Maurista! ”Solekko lajitella!”, hihkaisee Äkäslompolon Mauri Scanian ratista suu täynnä banaania ja heittää samalla kuoret, ei suinkaan ikkunasta pihalle, vaan rekan hyttiin rakentamansa lajittelukeskuksen biojäteastiaan.

Sitten, ko pysähyin tankkaamaan biotiesseliä, nii pari Saksan serkkupoikaa näki sen miun lajittelukeskuksen ja siitäkö net sitte innostu vaatimaan ittelleen samanlaista. Mie tuumasin että solekko tehä ja niihän mie tehinki.”

”Molen täsä viime aikoina rakentanu noita lajittelukeskuksia muutaman tuhat kappaletta, yksistään Saksaan on menny reilun tuhannen kappaletta”, kehuskelee Mauri ajellessaan kohti kotikyläänsä. Mistäköhän ajatus lajittelukeskuksesta sai alkunsa?

Suuri suosio selittyy luultavasti lajittelun helppoudella. Voikohan sellaisen keskuksen asentaa muuallekin kuin Scanian hyttiin?

”Hommahan lähti siitä liikheelle, ku mie olin viemässä Ambomaahan itte suunnittelmiani perunankuoripizzoja. Olin pistelly banaania välipalaksi ja jokku kuoret oli jääny rekan hytän lattialle justhiin siihen jarrupolkimen alle. Siinä ne mokomat sitten jäi jalan alle liukasteeksi ja jalka lipesi jarrupolokimelta niin, että ajjaa pössäytin Scanian pöpelikköön. Siltä istumalta veistelin ensimmäisen lajittelukeskuksen siitä palamupuusta, jonka olin Scanialla ajanu kummoon! Rekan pohja raapi palamusta kuorekki pois, niin ei mulla sen tekemisseen montaa minuuttia menny”, muistelee Mauri vaatimattomasti.

Äkäslompolon Mauri on Solekko lajitella -kampanjan keulahahmo, joka antaa hulvattoman hauskoja lajitteluvinkkejä kotitalouksissa syntyvien jätteiden lajitteluun. Kampanjan tavoitteena on yhdessä vähentää syntyvän jätteen määrää ja jakaa tietoa jätteen kierrättämisestä. Yhteistyöllä pääsemme jätteiden kierrätysasteen nostamiseen! Tutustu Maurin lajitteluvinkkeihin osoitteessa solekkolajitella.fi ja osallistu sivustolla järjestettäviin kilpailuihin. Tarjolla on upeita palkintoja!

Jäteastiat aina täynnä? Tarkistathan jäteastioidesi tyhjennysvälin riittävän tiheäksi, ettei jätteitä päädy vääriin paikkoihin. Aluekeräysastioihin tuovat jätteensä vain ne, jotka eivät kuulu kiinteistöittäisen keräyksen piiriin ja ovat maksaneet aluekeräysmaksun.

ASIAKASPALVELU

Lapin Jätehuolto kuntayhtymä

ma-pe klo 9 - 15.30 p. 040 3511 771 asiakaspalvelu@lapeco.fi www.lapeco.fi facebook.com/lapecolappil

ECOVIESTI - puhdas Lappi tehdään yhdessä  

Asiakaslehden sisältö: - Auta kuljettajia onnistumaan työssään! - Ajankohtaista tietoa aukioloajoista ja jätteiden keräysmääristä

ECOVIESTI - puhdas Lappi tehdään yhdessä  

Asiakaslehden sisältö: - Auta kuljettajia onnistumaan työssään! - Ajankohtaista tietoa aukioloajoista ja jätteiden keräysmääristä

Advertisement