Page 11

Iz svijeta Tisućita ‘convenience’ trgovina Carrefoura u Francuskoj Širenjem po čitavoj zemlji, Carrefour je otvorio tisućitu ‘convenience’ trgovinu u Francuskoj, pod banerom Carrefour Contact u mjestu Poeyde-Lescar u okrugu Pyrénées-Atlantiques. Taj format Carrefour trgovina uglavnom je smješten u samom centru urbanih gradskih oblasti ili na ulazima u manje gradove i sela. U ponudi marketa veliki je izbor domaćih brendova, kao i PL svježih proizvoda ovog trgovačkog lanca, uz široku ponudu neprehrambenih proizvoda. Također, karakteristično za ove trgovine je da imaju produženo radno vrijeme. “Postizanje takve prekretnice, kao što je otvaranje tisućite ‘convenience’ trgovine, dokaz je uspjeha ovog koncepta, koji našim klijentima omogućava uštedu vremena i lakši pritisak na kućni budžet”, priopćio je Gérard Dorey, izvršni direktor ovog formata trgovina lanca Carrefour.

Nestlé zaključio akviziciju Pfizer Nutritiona Nestlé Grupa zaključila je akviziciju Pfizer Nutrition vrijednu 11,85 milijardi dolara. Proces integracije obuhvaća i prelazak 4500 zaposlenika tvrtke Pfizer Nutrition u Nestlé. Akvizicija će unaprijediti poslovanje tvrtke Nestlé u području proizvodnje dječje hrane usmjereno na rast, globalnu prisutnost i vodeću poziciju u istraživanju i razvoju. Pfizer Nutrition je dinamična kompanija koja nadopunjuje postojeći asortiman Nestlé Grupe jakim brendovima u ključnim segmentima i područjima. Akvizicija će također omogućiti kombiniranje poznatih Pfizerovih brendova s postojećim asortimanom brendova Nestléa.

Reckitt Benckiser kupio Schiff Nutrition Reckitt Benckiser potpisao je ugovor o preuzimanju američke grupe Schiff Nutrition za 1,4 milijarde dolara i osigurao ulazak na tržište dodataka za ishranu, 'teško' 30 milijardi dolara, nadmašivši ponudu njemačkog Bayera od 1,2 milijarde dolara. Ovim potezom Reckitt proširuje svoj portfolio proizvodima kao što su Mega Red (preparat za srce), Move Free (preparat za zglobove) i Tiger's Milk barovi. Navedeni proizvodi priključit će se već postojećim Reckittovim brendovima poput Gaviscona i Strepsils pastila.

Albert Heijn otvara 20 trgovina Nizozemski trgovac Ahold planira djelovati kroz 20 Albert Heijn poslovnica u Belgiji do kraja 2013. Tvrtka također namjerava taj broj povećati na 50 supermarketa do kraja 2016. Poslovnice će biti locirane u Flandriji, nizozemskom govornom području Belgije. Prošlog tjedna, ovaj je trgovac otvorio svoju 10. trgovinu u toj zemlji. Prema riječima Cornéa Muldersa, generalnog direktora Albert Heijna Belgija, trgovine su generirale znatno bolje rezultate nego što je bilo očekivano.

| 12:2012 Lidlove 'zdrave blagajne' Diskonter Lidl od 1. siječnja 2013. počet će s isprobavanjem "zdravih blagajni" u svih 600 britanskih trgovina, kako bi roditeljima omogućio dodatni izbor da svojoj djeci kupuju zdravu hranu. "Zdrave blagajne", koje će prikazivati cijene proizvoda visoke nutricionističke vrijednosti poput multivitaminskih juiceva, svježeg voća i vode, bit će postavljene u trgovine na probno razdoblje.

Program ušteda Aholda Ahold je proširio svoj postojeći program postizanja ušteda, sa 350 milijuna eura na 600 milijuna eura. Iz kompanije je priopćeno da su programu ušteda priključili i one koje se tiču promotivnih troškova, s ciljem da se potrošačima ponudi bolja vrijednost za novac.

Strani lanci u Indiji Vladajuća koalicija u indijskoj vladi tijesno je dobila "bitku" kojom se međunarodnim trgovačkim lancima dozvoljava ulazak na rastuće tržište maloprodaje. Odluka će lancima kao što su Wal-Mart, Carrefour, Tesco i 7-Eleven omogućiti ulazak na brzorastuće maloprodajno tržište Indije, za koje se procjenjuje da je "teško" oko 450 milijardi dolara.

Promjene u Realu Real mijenja organizacijsku strukturu svog lanca hipermarketa kako bi se jače fokusirao na potrošače i na poslovanje na lokalnoj razini. Ključna inovacija je velika izmjena organizacije prodaje u Realu u Njemačkoj. Sadašnjih sedam prodajnih zona bit će pretvorene u tri: sjevernu, južnu i istočnu. Svakom od ovih zona upravljat će generalni menadžer, a nove oblasti prodaje imat će veću autonomiju.

Nova linija Nestléa Nestlé je najavio ulazak na tržište kineskih ljekovitih proizvoda i to udruživanjem poslovanja s kineskom farmaceutskom kućom Hutchison Chi-Med. Kroz ovaj 'joint venture' vršit će se istraživanja, razvoj i proizvodnja nutritivnih i medicinskih proizvoda napravljenih od botaničkog bilja.

progressive |

12:2012

13

Progressive No 125  
Progressive No 125  

Progressive is the first and most popular B2B edition - trusted and strongest partner in the FMCG industry in Croatia. With 10 years experie...

Advertisement