Page 10

 VIJESTI

Iz regije Lidl investira u Grčku

PharmaS pokrenuo proizvodnju u Zrenjaninu Farmaceutska kompanija PharmaS pokrenula je proizvodnju u novootvorenoj tvornici lijekova u Zrenjaninu, u industrijskoj zoni Bagljaš. U modernoj tvornici nalazi se suvremeni laboratorij za ispitivanje kvalitete lijekova, potpuno automatizirana proizvodnja te skladišni, tehnički i kancelarijski prostor, a završetkom objekta koji je usklađen s EU standardima farmaceutske industrije, ukupna investicija kompanije PharmaS u Srbiji iznosi više od 18 milijuna eura.

Njemački diskonter Lidl investirat će 100 milijuna eura u svoje poslovanje u Grčkoj. Glasnogovornik grupe izjavio je da će, unatoč nepovoljnim okolnostima u Grčkoj, njihove Lidl Hellas operacije u toj zemlji implementirati investicijski program za naredne tri godine. Investicije će uključiti širenje i obnovu postojećih prodavaonica i skladišta te nova zapošljavanja.

X5 Retail jača Pyaterochku Ruski trgovački lanac X5 Retail Group provest će tri mjere kako bi poboljšao poslovanje svojih Pyaterochka supermarketa. Trgovac planira ujediniti svoj proizvodni asortiman tako što će nuditi 500 najprodavanijih artikala u svim trgovinama. Pyaterochka će proširiti proizvodni asortiman voća i povrća te poboljšati izgled svojih trgovina kao i iskustvo kupovanja.

Uspon Dixyja Ruski trgovac Dixy osigurao je rast profita u trećem kvartalu ove godine. Zarada u tromjesečju prije kraja rujna iznosila je 8,7 milijuna USD, što je 7,2-postotni rast u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Operativna dobit popela se 1,4% u odnosu na prethodnu godinu, na 30,2 milijuna USD.

Billa se širi u Češkoj Eurobilla AG, podružnica austrijske Rewe grupe odgovorne za njezine supermarkete u zemljama središnje i istočne Europe, širi se diljem Češke. Rewe i belgijski lanac supermarketa Delhaize priopćili su da Eurobilla planira akvirirati 95 Delhaizeovih Delvita supermarketa u toj zemlji, čime će broj Eurobillinih marketa porasti sa sadašnjih 80 na 170.

Milka najjači brend u regiji Agencija Valicon provela je istraživanje snage brendova na području bivše Jugoslavije, prema kojem je najjači brend u regiji - Milka. Istraživanje je provedeno u svibnju i lipnju 2012. u BiH, Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, Makedoniji, Crnoj Gori i Kosovu, s time da su se za Crnu Goru i Kosovo koristili podaci iz 2011.

12 progressive |

12: 2012

Mladen Andrić najbolji menadžer u BiH Direktoru Perutnine Ptuj-BH iz Breze, Mladenu Andriću, početkom prosinca u Banja Luci uručeno je najveće menadžersko priznanje u Bosni i Hercegovini - Najmenadžer BiH za 2012., koje dodjeljuju najeminentniji gospodarstvenici BiH i regije. Direktor Perutnine Ptuj-BH dobitnik je priznanja drugi put za redom.

Tesco započeo pilot projekt Click&collect usluge Britanski Tesco pokrenuo je pilot projekat Click&collect u Češkoj, nakon uvođenja opcije online kupovine u toj zemlji. Usluga je premijerno lansirana u hipermarketu nedaleko od grada Mlada Boleslav i kupcima koji dođu pokupiti robu koju su naručili online, naplaćuje se porez od 3 dolara, što je manje od cijene kućne dostave. Kupci robu mogu preuzeti u razdoblju od dva sata nakon obavljene online kupovine.

Louis Delhaize prodao polovinu trgovina u Belgiji Belgijski maloprodajni lanac Louis Delhaize prodao je 110 trgovina, od 200 koliko ih je imao u Mađarskoj, lancima CBA i Coop. Prema postignutom dogovoru CBA je preuzeo 48 Match objekata, dok je Coop preuzeo 62 Profi i Match trgovine. Kako su najavili iz CBA, nekadašnje Match objekte će rebrendirati pod svojim premium CBA Prima banerom. Iz Coopa još nisu priopćili planove za novostečene trgovine. O ovom dogovoru spekuliralo se od početka godine, a uslijedio je nakon prodaje Cora hipermarketa u Mađarskoj, koji su bili u vlasništvu Delhaizea, francuskom Auchanu.

Progressive No 125  
Progressive No 125  

Progressive is the first and most popular B2B edition - trusted and strongest partner in the FMCG industry in Croatia. With 10 years experie...

Advertisement