Page 20

Sociaal Landerd Maak kennis met Jacques Pijnappels en Patricia Rooyackers. Zij staan op plek 4 en 5 van de kandidatenlijst van Progressief Landerd. Ze zijn beiden betrokken bij sociaal beleid, onderwijs en welzijn. Jacques behandelde deze onderwerpen al in de gemeenteraad, Patricia vooral vanwege haar werk en de kinderen.

NU! Zeker niet bezuinigen op sociale voorzieningen en verenigingen. NU! In heel Landerd goede onderwijshuisvesting. NU! Een permanente bouwloods voor jeugdcarnavalsclubs.

Invloed heb je altijd Jacques woont nu nog in Uden, waar hij ook in de gemeenteraad zit. Over enkele weken verhuist hij naar Zeeland. “Wij hebben het geluk gehad om een mooie woning te kunnen kopen op Zevenhuis in Zeeland.”Jacques en zijn vrouw zijn nu volop met de renovatie bezig. “Wij hebben gekozen voor Zeeland om haar mooie landelijke omgeving. Natuurpark de Maashorst ligt om de hoek en maakt Landerd voor ons een aantrekkelijke gemeente.”Hij werkt als docent bij de Academie voor Sociale Studies aan de Avans Hogeschool in Den Bosch. De afgelopen jaren is hij als gemeenteraadslid in de gemeente Uden actief geweest. Als volksvertegenwoordiger in Landerd wil Jacques een bijdrage leveren aan een politiek waarin mensen zich weer kunnen herkennen. “Politiek is voor mij een manier om mijn stem mee te laten tellen.”Zijn motto is dan ook ‘invloed heb je altijd’. Niet aan de zijlijn blijven staan, maar jezelf actief inzetten voor de gemeenschap vindt Jacques belangrijk.“Het is boeiend om te debatteren met mensen die toch net weer wat anders denken over bepaalde zaken en soms verschillende belangen hebben.”Deze aspecten maken het raadswerk in zijn ogen ook aantrekkelijk. “Niemand is hetzelfde, mensen hebben recht op hun eigen politieke overtuigingen en die respecteren vind ik belangrijk. Ik zie het als een uitdaging om hierin beweging te krijgen en ga het debat hierover dan ook niet uit de weg. Progressief Landerd is de partij waarbij ik mij meteen thuis voelde”.

Patricia: “Het onderwijs is fantastisch, maar helaas in een schoolgebouw, wat niet meer voldoet aan de eisen van deze tijd. De brede school had er al lang moeten staan. Als Progressief Landerd de kans krijgt gaan we dat zo snel mogelijk realiseren, als het even kan mét MFC!” Behalve onderwijs is Patricia zeer begaan met onderwerpen op het gebied van zorg en welzijn: “Daarin word ik vooral gevoed door mijn werk met de kwetsbaardere mens”, vertelt Patricia.

Een mooier en beter Landerd Patricia woont al haar hele leven in Zeeland. In het dagelijks leven is Patricia binnen de GGZ werkzaam bij de dagbesteding voor mensen met een psychiatrische aandoening. Daarnaast is ze tuinontwerper, maar dit staat vanwege andere bezigheden op een laag pitje. Patricia zit sinds enige tijd bij PL en wil graag actief meedenken en praten over Landerd. “Omdat ik het belangrijk vind te verwoorden wat burgers bezig houdt. Landerd is immers van en voor ons allemaal”, vertelt Patricia. Ook zij wil haar verantwoordelijkheid nemen en niet langs de zijlijn blijven staan. Maar er is een uitzondering: “Als moeder van twee kinderen sta ik op trainingsavonden en op zaterdagochtend met veel plezier langs de lijn bij Festilent”. Patricia maakt als ouder op basisschool Vlasgaard deel uit van de ‘resonansgroep’ waarin van gedachten wordt gewisseld over allerlei onderwijsinhoudelijke zaken.

Ze hoopt dat mensen zich vrij genoeg voelen om haar aan te spreken over datgene wat hen bezighoudt. “Ook al is mijn politieke loopbaan nog vrij pril, ik kan het op zijn minst bespreekbaar maken in de werkgroep van PL, waar het dan mogelijk een vervolg kan krijgen.” Patricia wil Landerd samen met PL mooier en beter maken: “Mooier door oog te hebben en houden voor de prachtige omgeving waarin we wonen, hier zuinig mee om te gaan en dit te koesteren. Beter door vooral goed naar elkaar te luisteren, respect te hebben voor elkaar en elkaars standpunten. Het gaat om het bereiken van het gemeenschappelijk doel: Landerd, NU!”

20

Verkiezingsmagazine Progressief Landerd  

3 maart zijn er gemeenteraadsverkiezingen. Progressief Landerd informeert de inwoners van Landerd over hun programma en hun kandidatenlijst....

Verkiezingsmagazine Progressief Landerd  

3 maart zijn er gemeenteraadsverkiezingen. Progressief Landerd informeert de inwoners van Landerd over hun programma en hun kandidatenlijst....

Advertisement