Page 15

Centrumplan Zeeland

NU! Zicht op kerk en bondsgebouw in Zeeland door open ruimte te behouden.

Progressief Landerd zorgt er voor dat niet alles wordt volgebouwd!

NU! Snel uitwerken brede school met MFC Zeeland tot realiseerbaar plan wat wil Zeeland

Door onze manifestatie op het Morgenzonterrein en de enquête over de brede school/multifunctioneel weet Progressief Landerd heel goed wat Zeeland wil met het centrum: “Niet alles volbouwen!” Progressief Landerd heeft samen met de inwoners van Zeeland al voorkomen dat het voorterrein van de Morgenzon werd volgebouwd. Nu zullen wij voorkomen dat het terrein bij het MFC volledig wordt volgebouwd. De uitslag van de enquête was duidelijk: “Een multifunctioneel centrum is een goed idee, maar als het niet past dan wil Zeeland het niet!” Wij garanderen u dat wij gaan voor een brede school gecombineerd met een MFC, maar alleen als het past. Het centrumplan van Zeeland is één van de grootste projecten die de gemeente Landerd momenteel in ontwikkeling heeft. Het resultaat bepaalt uiteindelijk hoe Zeeland er de komende jaren uitziet en wat voor voorzieningen er zijn. Omdat dit gevolgen heeft voor alle inwoners van Zeeland heeft Progressief Landerd er altijd voor gepleit om burgers op voorhand te betrekken bij het ontwikkelen van ideeën, en hun inbreng niet als slotstuk van het proces te beschouwen. In dit artikel blikken we terug om te zien hoe het niet moet, en kijken we vooruit naar hoe het wel moet.

17. KEES VERBURG, ZEELAND Kees is al sinds de oprichting van PL actief lid. Hij

Locatie Morgenzon

was raadslid en is nu voorzitter. Hij woont al 33 jaar in het hart van Zeeland, waar hij zijn kinderen

Progressief Landerd heeft destijds ingestemd met het wegkopen van de Morgenzon. Dat heeft de gemeente veel geld gekost. Mathieu: “Toch vonden we dat verantwoord omdat hiermee een grote bron van overlast werd weggenomen. Ook ontstond zo de mogelijkheid om op een van de lelijkste plaatsen in het centrum een mooie, open ruimte te creëren voor Zeeland. Onze verbazing was dan ook groot toen het college met het plan kwam om op deze locatie, dicht aan de straat, een appartementencomplex te bouwen van 14 meter hoog, met drie verdiepingen en een breedte van 30 meter.” Op een informatieavond voor de inwoners bleek dat deze verbazing werd gedeeld. Inwoners van Zeeland vonden dat het gebouw – net als Compostella en de appartementen op de voormalige Boerenbondlocatie – te massief was en te dicht bij de straat stond. De plannen pasten niet bij het dorpsbeeld van Zeeland. Ondanks het gebrek aan draagvlak onder de bevolking legde het college deze plannen toch voor aan de gemeenteraad. Alleen de coalitiepartijen RPP, ZW en DS97 zagen het plan zitten.

heeft zien opgroeien en uitvliegen. Inmiddels staat deze ex-ondernemer alweer 9 jaar voor de klas op het VMBO in Uden. Daarnaast is hij actief als vrachtautochauffeur. In zijn schaarse vrije tijd is hij o.a. voorzitter van de oldtimerclub in Zeeland. Het wielrennen is er de laatste tijd teveel bij ingeschoten, dat moet anders!

18. MARK KOUWENBERG, REEK Een rasechte Reekenaar. In het dagelijkse leven adjunct directeur en docent ‘mens en maatschappij’ bij Helicon opleidingen bij VMBO Groen in Kesteren. Voorzitter van carnavalsvereniging de Kelestropers en actief lid van Harmonie Semper Crescendo, dweilorkest Ongerakt, het Smitskoor en toneelgroep Velp. Is lid van de werkgroep avondwake en gaat voor in avondwakes in Reek. 15

Verkiezingsmagazine Progressief Landerd  

3 maart zijn er gemeenteraadsverkiezingen. Progressief Landerd informeert de inwoners van Landerd over hun programma en hun kandidatenlijst....

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you