Page 81

ΜΑΖΙΚΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ Η Ελληνική Ένωση Αλουμινίου σε συνεργασία με την εταιρεία ROTA ξεκίνησαν ένα πρόγραμμα προωθητικών ενεργειών και οργανωσιακών πρωτοβουλιών ώστε να υπάρχει μαζική προσέλευση επαγγελματιών επισκεπτών δηλαδή αλουμινοκατασκευαστών και μηχανικών, που περιλαμβάνει: • Μεγάλο επικοινωνιακό-διαφημιστικό πρόγραμμα στην τηλεόραση, ράδιο, ειδικά περιοδικά του κλάδου και των μηχανικών, χιλιάδες προσκλήσεις, κ.λπ. • Ειδικά σεμινάρια για αλουμινοκατασκευαστές για φλέγοντα θέματα του κλάδου όπως σήμανση CE, κ.λπ. • Παράλληλες εκδηλώσεις/εκθέσεις για την προσέλευση μηχανικών σε συνεργασία με τους κλαδικούς τους φορείς. Όσοι ενδιαφέρονται για ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ να επικοινωνήσουν άμεσα με την Ελληνική Ένωση Αλουμινίου (τηλ.: 210 72 56 130-2) ή την εταιρεία ROTA (τηλ.: 2111 801 801). Εκδήλωση για τις Εμπορικές Πιστώσεις στον Κλάδο Στις 16 Δεκεμβρίου 2009 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία εκδήλωση της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου με θέμα «Ανταγωνιστικότητα και Εμπορικές Πιστώσεις στον Κλάδο του Αλουμινίου». Στην εκδήλωση, που προήδρευε ο κ. Σπ. Οικονομάκος, μίλησαν ειδικοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό για το σημαντικό θέμα των Εμπορικών Πιστώσεων, τη σημασία του για την οικονομική ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων καθώς και σε πρακτικές του εξωτερικού και άλλων κλάδων. Οι ειδικοί αναφέρθηκαν επίσης στον τρόπο που επηρεάζει την ανταγωνιστικότητα του κλάδου, στον τρόπο διαχείρισης του κατά μήκος των εταιρειών της εφοδιαστικής αλυσίδας (διελάσεις, έμποροι, κατασκευαστές) και στο πώς οι Τράπεζες το αξιολογούν. Όλοι οι ομιλητές και οι συμμετέχοντες συμφώνησαν ότι το θέμα αυτό είναι κυρίαρχο για την ανταγωνιστικότητα του κλάδου τα επόμενα χρόνια.

Στατιστικά στοιχεία ΕΕΑ Διέλαση, 3ο τρίμηνο 2009 Σύμφωνα με τα στοιχεία που συλλέγει η Ελληνική Ένωση Αλουμινίου οι πωλήσεις (σε τόνους) του κλάδου διέλασης αλουμινίου το 3ο τρίμηνο του 2009 σε σχέση με το ανάλογο τρίμηνο του 2008 σημείωσαν μείωση κατά 6,5%. Ειδικότερα η εγχώρια αγορά παρουσίασε μείωση κατά 9% περίπου και οι εξαγωγές κατά 3% περίπου. Σε επίπεδο εννιαμήνου 2009 προς 2008 η πτώση των πωλήσεων έφθασε στο 22,3% με την εγχώρια αγορά να μειώνεται κατά 23,3% και τις εξαγωγές κατά 21% περίπου. Εκδήλωση για το Ελληνικό Αλουμίνιο στο Βουκουρέστι Τη Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009 το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδος στο Βουκουρέστι οργάνωσε την ετήσια εκδήλωση έτους 2009 προς τιμή των Οικονομικών Συνεργατών των Ελληνικών Επιχειρήσεων στο Βουκουρέστι. Για φέτος είχε επιλεγεί ως κεντρικό θέμα της εκδήλωσης ο τομέας των οικοδομικών υλικών και ειδικότερα του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε το φιλμ για τον ελληνικό κλάδο του αλουμινίου που δημιούργησε η ΕΕΑ σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και το σχετικό έντυπο με το CD. Επίσης η κα Ε. Γκανάκου, Γεν. Διευθύντρια της ΕΕΑ παρουσίασε τη δυναμική του κλάδου στους Ρουμάνους εταίρους καθώς και τις ενέργειες της ΕΕΑ στο θέμα της σήμανσης CE. 4 Νέες Πιστοποιήσεις από την ΕΕΑ για το 2009-2010 Mετά την ολοκλήρωση των επιθεωρήσεων και των εργαστηριακών δοκιμών, που πραγματοποιήθηκαν από τον Ιανουάριο έως και τον Δεκέμβριο του 2009, το Συμβούλιο Πιστοποίησης της ΕΕΑ, αποφάσισε θετικά για την απονομή 3 νέων πιστοποιητικών QUALICOAT και 1 QUALANOD, στις μονάδες:

QUALICOAT • Γ. ΠΙΚΡΑΚΗΣ Α.Ε. (Ηράκλειο), με αριθμό έγκρισης 125 (επισήμανση SEASIDE Class) • STEELMET S.A. (Βουλγαρία), με αριθμό έγκρισης 4101 • ALUMIL YU INDUSTRY A.D. (Σερβία), με αριθμό έγκρισης 4500 (επισήμανση SEASIDE Class) QUALANOD • ΑΛΟΥΦΥΛ Α.Ε., (Κιλκίς) με αριθμό έγκρισης 1505 Τα πιστοποιητικά έχουν ισχύ μέχρι το τέλος του 2010 και ανανεώνονται με συνεχείς ελέγχους. Σημειώνεται ότι οι εταιρείες που έχει πιστοποιήσει η ΕΕΑ με το σήμα QUALICOAT είναι πλέον 23 στην Ελλάδα και 5 εκτός (Κύπρος, Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία), ενώ με το σήμα QUALANOD έχουν πιστοποιηθεί 4 μονάδες στην Ελλάδα και 1 στην Κύπρο. Πίνακας με όλες τις εταιρείες που κατέχουν τα σήματα ποιότητας QUALICOAT, QUALANOD και QUALIDECO υπάρχει επικαιροποιημένος στην ιστοσελίδα της Ένωσης www.aluminium.org.gr. Αξιολόγηση ΕΕΑ από ΕΣΥΔ Τον Νοέμβριο 2009, πραγματοποιήθηκε στην Ελληνική Ένωση Αλουμινίου αξιολόγηση επιτήρησης του Συστήματος Διασφάλισης Ποιότητας που εφαρμόζει ως Φορέας Πιστοποίησης Προϊόντων σύμφωνα με το ΕΝ 45011, για την απονομή και διατήρηση των σημάτων ποιότητας QUALICOAT και QUALANOD. Η αξιολόγηση περιελάμβανε επιθεωρήσεις τόσο στα γραφεία όσο και επιτόπια επιθεώρηση σε μονάδα βαφής παρουσία αξιολογητή του ΕΣΥΔ. Τα αποτελέσματα της επιθεώρησης επιτήρησης στο σύνολο της, ήταν ικανοποιητικά και το Πιστοποιητικό Διαπίστευσης Νο 34-2 ανανεώθηκε. ||

profil | ιανουάριος_φεβρουάριος | 2010

81

No.41 PROFIL INTERNATIONAL  

Aluminium Magazine & Architecture

Advertisement