Page 152

παρουσίασηεκθέσεων Ε Χ Η Ι Β Ι Τ Ι Ο Ν S P R E S E N TAT I O N

ΗΤΑΝ ΜΕΓΑΛΗ ΗΤΑΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ…

ΗΤΑΝ Η THE BIG 5 2009 Η κορυφαία διεθνής έκθεση της Μέσης Ανατολής «The Big 5», έκλεισε με επιτυχία και με τους εκθέτες να αναφέρουν ό,τι ήταν καλύτερα από ποτέ όσον αφορά στην άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας, και ότι οι προοπτικές για τον κλάδο των κατασκευών στη Μέση Ανατολή φαίνονται θετικές.

Από ρεκόρ συμφωνιών, μεγάλες επιχειρήσεις, Διαγωνισμός Yamaha, Γαία Βραβεία, Συνέδρια, Σεμινάρια και «πράσινα» Stand, η έκθεση Big 5 τα είχε όλα. Την επίσημη έναρξη της έκθεσης έδωσε ο HH Sheikh Hamdan bin Rashid Al Maktoum, αναπληρωτής κυβερνήτης του Ντουμπάι και Υπουργός Οικονομικών και Βιομηχανίας. Πάνω από 3.000 εκθέτες από 52 χώρες παρουσίασαν τα πιο πρόσφατα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους. Υπήρξαν πολλές ανακοινώσεις μεγάλων επενδυτικών σχεδίων, συμπεριλαμβανομένης μιας κοινής συνεργασίας μεταξύ της Alessa από τη Σαουδική Αραβία και της Huntair Inc από τις ΗΠΑ, αξίας περίπου 200 εκατομμυρίων δολαρίων.

Επιπλέον, Mulk Ε.Α.Ε. Holdings υπέγραψαν US $ 80 εκατ. με DACs Electro Systems για την παραγωγή και τη διανομή των προϊόντων της. Η Mulk Holdings ανακοίνωσε ότι είχε περισσότερες επιχειρηματικές συμφωνίες από κάθε προηγούμενη The Big 5 και ότι τα επόμενα χρόνια θα διπλασιάσει την παρουσία της. Θετικά ήταν και τα μηνύματα των ομιλητών του Συνεδρίου The Big 5, οι οποίοι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η Μέση Ανατολή εξακολουθεί να είναι η περιοχή-κλειδί για την παγκόσμια βιομηχανία των κατασκευών και είναι σε καλύτερη κατάσταση από τον υπόλοιπο κόσμο. Το περιβάλλον ήταν το γενικό θέμα για την εφετινή The Big 5, καθώς και το Πράσινο εκπαιδευτικό Stand πρόσφερε χρήσιμες πληροφορίες σε εκθέτες και επισκέπτες που ήθελαν να υιοθετήσουν πιο οικολογικούς τρόπους εργασίας. Επίσης, οι επισκέπτες απόλαυσαν ένα μοναδικό χορευτικό με εκσκαφείς JCB και εντυπωσιάστηκαν με το γιγαντιαίο λογότυπο «Big 5», το οποίο κατασκεύασαν παιδιά με 40.000 τουβλάκια Lego. Η επόμενη έκθεση θα διεξαχθεί από τις 21 έως και τις 24 Νοεμβρίου του 2010.

10 λόγοι που έκαναν πραγματικά επιτυχημένη την έκθεση… 1. Ήταν τόπος για επικοινωνίες, επαφές και συμφωνίες και για αναζήτηση νέων αγορών με πάνω από 2.500 εκθέτες από όλο τον κόσμο. 2. Με νέα προϊόντα και νέες ιδέες συγκέντρωσε πάνω από 58.000 ξένους εμπορικούς επισκέπτες. Η Big 5 είναι η μεγαλύτερη συνάντηση για το χώρο των κατασκευών. 3. Ήταν πιο εύκολο να βρουν οι εταιρείες ότι έψαχναν ανά εκθέτη, προϊόν, κατηγορία και χώρα. 4. Ένα ταξίδι στο φανταστικό και ηλιόλουστο Ντουμπάι, ένας προορισμός εύκολος στο να φτάσει κάποιος από οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη. 5. Ήταν μια ευκαιρία να έρθουν οι επισκέπτες αντιμέτωποι με καθετί καινούριο και έξυπνο κυκλοφορεί στη βιομηχανία της δόμησης και να ενημερωθούν μέσω των τεχνικών σεμιναρίων από εμπειρογνώμονες για τις τελευταίες εξελίξεις. 6. Ακόμη πιο επιχειρηματική διορατικότητα με όλες τις αίθουσες να είναι έτσι διαμορφωμένες ώστε να αναδεικνύουν τα προϊόντα και τις καινοτομίες των εταιρειών. 7. Η έκθεση The Big 5 είχε όλα όσα χρειάζεται ο χώρος των κατασκευών, οικοδομικά υλικά, μηχανήματα αλλά και νέες τεχνικές. 8. Έδωσε σε όσους βρέθηκαν στο Ντουμπάι την ευκαιρία να βρουν λύσεις και έμπνευση μακριά από το χώρο της εργασίας τους. 9. Η Big 5 είναι οικονομικά αποδοτική σε ιδανική τοποθεσία στη Μέση Ανατολή, όπου η κατασκευαστική βιομηχανία παραμένει έντονη, προσέφερε μια τέτοια ισχυρή πλατφόρμα εκτόξευσης για τα νέα προϊόντα και μια μοναδική ευκαιρία για την προμήθεια πρώτων υλών σε αγοραστές που ψάχνουν για νέες ιδέες. 10. Μεριμνά για την ενημέρωση Η The Big 5 είναι ο ηγέτης της βιομηχανίας, τα τελευταία νέα για την κατασκευή και τις εξελίξεις ήταν εκεί. ||

154 profil | ιανουάριος_φεβρουάριος | 2010

No.41 PROFIL INTERNATIONAL  

Aluminium Magazine & Architecture

Advertisement