Page 1

8

Pinksterraces | Pagina 1

no.

Profile Tyrecenter Pinksterraces zeer succesvol Op 11 en 13 juni was Circuit Park

Spectaculaire races

Zandvoort voor de vierde keer het toneel

In totaal raceten auto’s in zeven verschillende klassen tegen elkaar. Nieuw dit jaar waren de V8 Racecar Euro-series, een variant op de Amerikaanse raceklassieker NASCAR. Uiteraard was de hoofdklasse van de Nederlandse autosport, de Dutch GT4, ruim vertegenwoordigd. De Tesla Pur Electric verzorgde de start van de hoofdrace van de Dutch GT4. Daarnaast werden onder andere de Renault Clio Cup en het Dutch Formula Ford kampioenschap verreden onder spectaculaire raceomstandigheden. Tijdens het pauzeprogramma verzorgde een Dakar truck een demonstratie.

van de Profile Tyrecenter Pinksterraces. Ruim 19.000 duizend bezoekers genoten op het circuit van spectaculaire racemomenten. De races in verschillende klassen en het entertain-

Activiteiten

ment rondom het parcours, maakten

In een grote tent op het oude Slotemakers Terrein ontving Profile Tyrecenter Nederland de medewerkers samen met hun gezin. Boven de pits, in de Tarzancorner VIP Room, werden de klantrelaties ontvangen met catering en een activiteitenprogramma. Tijdens het evenement konden alle bezoekers gratis hun haar laten knippen of opsteken in de mobiele kappersstand van Cosmo Hairstyling.

het evenement tot een gezellig dagje uit voor het hele gezin. Speciaal voor de jongste bezoekers was het Kids Paddock opnieuw ruim opgezet. Zij konden hier genieten van de kartbaan,

Gratis toegang

een ballenbad, het luchtkussenpara-

Profile Tyrecenter bedankte de klanten van de vestigingen voor hun vertrouwen met gratis kaartjes. Bij een besteding van 50 euro kregen zij het Family Ticket. Met dit toegangsbewijs konden ze op beide dagen genieten van de races en het entertainment.

dijs en één van de andere attracties. Foto-actie TEAM Social Media Als lid van http://TEAM.profiletyrecenter.nl maak je ook (nog steeds) kans op het winnen van een iPad! Het enige wat je hoeft te doen is een tijdens de Profile Tyrecenter Pinksterraces gemaakte leuke/originele/grappige foto te plaatsen op http://TEAM.profiletyrecenter.nl Wie de winnaar van de foto-actie en dus de hoofdprijs wordt, bepalen jullie zelf door te stemmen op de leukste/mooiste/beste foto van de Profile Tyrecenter Pinksterraces!

H y p e r s p e c i a l i s t

Upload daarom jouw foto op http://TEAM.profiletyrecenter.nl. Dit kan t/m 30 juni. Dat geldt ook voor het stemmen op jouw favoriete foto!

thousiasme en Profilers, bedankt voor jullie en entenactie. Ook fantastische inzet bij de consum nter Pinksterdit jaar waren de Profile Tyrece ces! races dankzij jullie een enorm suc


Pagina 2 | Ondernemer van Schiedam | Mooie reclame

Profile Tyrecenter Nooteboom wint titel ‘Ondernemer van Schiedam’ Onder luid gejuich werd op woensdag 27 april de winnaar van de Schiedamse ondernemer van het jaar

verkiezing bekend

gemaakt. Profile Tyrecenter Nooteboom gooide, net als vorig jaar, hoge ogen. Werden ze vorig jaar nog derde, dit jaar waren ze de overtuigende winnaar. Van de ruim 3000 uitgebrachte stemmen, kreeg

de

vestiging Ruud Spierings, één van de organisatoren van de ondernemersprijs, reikte de prijs uit aan Remco en Yuri Nooteboom. Yuri Nooteboom vertelt: “Net als vorig jaar vond de prijsuitreiking bij ons in de vestiging omdat wij veel ruimte hebben. Samen met de andere genomineerde ondernemers hebben wij er een groot feest van gemaakt. De genomineerde slager verzorgde de hapjes, een modezaak de aankleding en wij regelden de koffie, thee en natuurlijk de champagne.”

er

maar-

liefst 900.

Mooie reclame voor Profile Tyrecenter In januari vond in het Belgische Blankenberg de vierde editie van de Blankenbergse Strand- en Duinenrace plaats. Afhankelijk van de categorie waarin de deelnemers waren ingedeeld, moesten zij met hun mountainbike tussen de 26 en 53 kilometer rijden. Profile Tyrecenter Puype sponsorde het evenement dit jaar voor de derde keer. Behalve de grote promotieboog, reed de eigenaar van Profile Tyrecenter Puype, Johan Puype, op zijn crossmotor vooraan in de race om het parcours vrij te maken voor de deelnemers. Zo is zowel de veiligheid van de ruim 1.000 deelnemers als van het publiek gegarandeerd. Johan Puype vertelt: “De Profile Tyrecenter promotieboog had bij de race in Blankenberge een prominente plaats. Zowel bij bezoekers als deelnemers viel hij erg op. Van vrienden, collega’s, bekenden en zelfs van concurrenten heb ik reacties gehad op de promotieboog. Daarnaast werd een foto, waar de boog op de achtergrond duidelijk te zien was, gebruikt in de kranten. Dat is dus mooie reclame!”


Omgetoverd | Doorstart | Heuver steunt kindertehuis | Pagina 3

Profile Tyrecenter Onderwater in Leiden omgetoverd

ater in Leiden voorIn april zijn de bussen en de vestiging van Profile Tyrecenter Onderw g vertelt: “Klanten vestigin de van r eigenaa ater, Onderw Rian . huisstijl zien van de nieuwe uitzien.” strak er reageren erg positief op onze nieuwe uitstraling. Ze vinden het ze onze bussen hebOok de bussen vallen erg op: “We krijgen veel reacties van klanten dat weer als nieuw uit.” er agen vrachtw onze ziet ring besticke nieuwe de Dankzij rijden. ben zien

Heuver steunt kinder

tehuis in Oeganda

Profile Tyrecenter Huizen maakt doorstart

Profile Tyrecenter Heuver en Heuver Bandengroothandel overhandigden op 9 maart een cheque van maarliefst 20.000 euro aan de 29-jarige Gini Pullen. Met dit geld wil

Vanaf 1 maart is Profile Tyrecenter ABI de nieuwe

Gini haar droom verwezenlijken: een nieuw kindertehuis

eigenaar van de vestiging in Huizen. Profile Tyrecen-

bouwen in Oeganda. Tijdens haar PABO-stage ging ze voor

ter ABI breidt het netwerk van vestigingen hiermee

het eerst naar Oeganda. Hier kwam ze in aanraking met

verder uit. De doorstart betekent voor de inwoners van

ontelbaar veel straatkinderen die ze graag wilde helpen.

Huizen dat ze kunnen bouwen op de kennis en ervaring van alle vestigingen van de regionaal sterk vertegenwoordigde hyperspecialist. Piet van de Pol, één van de eigenaren van Profile Tyrecenter ABI vertelt: “Wij wilden graag een vestiging openen in het prachtige Huizen. Veel mensen uit Huizen kennen ons ook nog vanuit het verleden, van oudsher bedienden we daar veel klanten.” Met de doorstart heeft de vestiging ook een frisse en moderne uitstraling gekregen. Van de Pol vertelt: “We hebben de winkelruimte en de wachtruimte compleet vernieuwd en voorzien van alle gemakken. Zo is er gratis WiFi beschikbaar in de wachtruimte. Dit alles combineren we met vertrouwde gezichten in het bedrijf. Bijna al het personeel is gebleven en daar zijn we erg blij mee.”

ice Tevreden klant bedankt voor serv Op woensdag 30 maart kreeg Profile Tyrecenter De Brabandere uit Gent een leuke mail van een tevreden klant. Michel Magos bedankt in deze mail het team van de vestiging in Gent voor het leveren en plaatsen van een kit KW Clubsport voor zijn Golf 6 GTI uit 2009. Michel Magos zegt in zijn mail: “Met deze schrijven wil ik u van harte feliciteren en mijn dank betuigen voor het hele team dat zich uitmuntend opstelde voor het welzijn van de zaak.”

In 2009 is Gini Pullen definitief vertrokken naar Oeganda om daar het kindertehuis ‘The home of hope & dreams’ te openen. Hier wil ze kinderen, die een hopeloze toekomst hebben en op jonge leeftijd al in aanraking zijn gekomen met mishandeling en misbruik, weer hoop teruggeven. Jan Heuver, één van de eigenaren van het familiebedrijf, leerde Gini kennen omdat ze beiden in Hardenberg woonden.

Kindertehuis Inmiddels zorgt Gini Pullen met haar team voor 12 kinderen. Haar doelstelling is om steeds meer kinderen op te laten groeien in een liefdevolle omgeving waar voldoende zorg en onderwijs aanwezig is. Omdat het huidige huis te klein is, zamelt de stichting van Gini Pullen nu geld in voor een nieuwe kindertehuis waar plek is voor 50 kinderen. Jan Heuver vertelt: “Het verhaal en de ambitie van Gini spreken me erg aan. Gini doet echt iets voor kinderen die geen zorg van hun ouders krijgen. Dat er behoefte is aan haar werk blijkt, omdat het tehuis dat ze nu heeft eigenlijk al te klein is. De 20.000 euro die we haar geven, is dan ook bedoeld voor de nieuwbouw van het kindertehuis.” Profile Tyrecenter Heuver blijft Gini en haar stichting in ieder geval steunen totdat haar droom is verwezenlijkt.

Helpende hand Naast het geldbedrag gaat Profile Tyrecenter Heuver graag een stap verder. Jan Heuver: “We investeren niet alleen met geld in het project maar we willen ook fysiek de helpende hand bieden.” Zodra de bouw is gestart biedt Profile Tyrecenter Heuver medewerkers de mogelijkheid om af te reizen naar Oeganda. Ze helpen Gini en haar team daar met de opbouw van het kindertehuis. Jan Heuver: “We zien dit als een unieke kans om kinderen in Oeganda te helpen!”


Pagina 4 | Gouden jubileum

Siba Autobanden viert gouden jubileum Op 22 maart 1961 richtte Simon Bakker in een garagebox in Amsterdam Siba Autobanden op. Nu, 50 jaar, vier verhuizingen en een aantal verbouwingen later, is het bedrijf uitgegroeid tot de grootste speler in de Benelux op het gebied van bandeninzameling en verwerking. Het bedrijf bestaat nu uit vier onderdelen: Siba Autobanden, Siba Recycling, Siba Groothandel en Profile Tyrecenter Siba. Simon Bakker startte in 1961 vanuit Amsterdam met de verkoop van nieuwe banden. Toen bleek dat de verkoopresultaten tegenvielen, ging hij kijken wat hij anders kon doen. Al snel kwam hij op het slimme idee om bij allerlei autobedrijven gebruikte banden in te zamelen en deze door te verkopen aan met name Duitse afnemers.

Innovatie

Open dag

Beter worden in je branche zit er bij Siba Autobanden al sinds de oprichting in. De ingezamelde, gebruikte banden werden in eerste instantie voorzien van een nieuw loopvlak. Zo konden de banden tegen een aantrekkelijke prijs veilig hergebruikt worden. In de jaren ‘90 ontwikkelde Siba Autobanden een containersysteem voor de opslag van gebruikte banden. Dit betekende met name voor garagebedrijven en bandenservicecentra een ware revolutie in de markt. Tegenwoordig onderzoekt Siba Autobanden samen met een aantal andere partijen de mogelijkheid om gebruikte banden te recyclen tot brandstof.

Op zaterdag 2 april waren alle relaties van Siba Autobanden uitgenodigd voor een rondleiding door het bedrijf in Uden. Deze dag werd afgesloten met een informele borrel. In totaal vierde het bedrijf het gouden jubileum op deze dag met ongeveer 500 relaties. De dag erna, zondag 3 april, was het opnieuw feest. Iedereen die geïnteresseerd was, kon een kijkje nemen achter de schermen van de vier bedrijven en werd getrakteerd op een uitgebreide rondleiding. Op deze dag kwamen ruim 2000 geïnteresseerden een kijkje nemen in het bedrijf.

Granulaat Loopvlakvernieuwing voor personenautobanden is in Nederland vaak niet meer rendabel, omdat in China en andere lagelonenlanden goedkopere nieuwe banden worden gemaakt. Daarom zocht Siba Autobanden naar een nieuwe afzetmarkt. Tegenwoordig wordt een gedeelte van de gebruikte banden verkocht aan landen met een minder strenge wetgeving over profieldiepte. Het grootste deel van de banden wordt vermalen en opnieuw gerecycled. De autoband wordt op deze manier weer terug gebracht naar de oorspronkelijke grondstoffen, Industrielaan 22, 5406 XC Uden www.siba.nlGranulaat wordt onder namelijk staal, linnen en granulaat. andere gebruikt in asfalt, kunststofsportvelden en verf.

Hike en Bike voor het goede doel

U I T N O D I G I N G

Onlangs fietste een team ‘Mannen met Profile’ mee in de Hike en Bike fietstocht voor het goede doel, het Rode Kruis. De vele deelnemers komen daarbij in beweging voor hun medemens! Het team ‘Mannen met Profile’, aangekleed in Profile Tyrecenter wielerkleding, hebben bij prachtig zomerweer een schitterend Hike & Bike evenement gehad. Samen met andere veertig teams werd deelgenomen. Het team “Mannen met Profile” heeft met 5 man de 70 kilometer goed afgelegd. De Profile Tyrecenter outfit was erg opvallend en maakten heel goed duidelijk door wie de ‘Mannen met Profile’ gesteund werden: Profile Tyrecenter! Uiteindelijk had het team met € 3607,50 de hoogste sponsoropbrengst. De totale opbrengst van het evenement was € 66.257. Daarvoor is het Nederlandse Rode Kruis al haar andere sponsoren bijzonder dankbaar. Het stelt het Rode Kruis in gelegenheid de hulpverlening weer meer en beter uit te voeren. Meer informatie over de Hike en Bike fietstocht op www.hikebike.nl.


Profile Power Point | Zilveren jubileum | Blije baby’s | Pagina 5

The Green Stig ik u r b e g in t in o P r e w o P le fi neemt eerste Pro Op 21 april nam The Green Stig met zijn elektrische Tesla het eerste Profile Power Point bij Profile Tyrecenter Blok officieel in gebruik. Profile Tyrecenter Blok is daarmee de eerste vestiging in de Benelux die actief aan het werk is gegaan met duurzame mobiliteit. “Het is in de huidige tijd belang rijk om je te profileren en niet te gaan zitten afw achten”, aldus Eelco Blok. “Er is inmidd els een flink aantal elektrische auto’s op de markt en op die ontwikkeling moet je als innovatiev e onderneming inspelen. Daarom leek het ons een prima gedachte om als eerste Profile Tyrecenter vestiging een oplaadpun t te plaatsen voor onze klanten.”

Blije baby’s bij Profile Tyrecenter

Op

woensdag

9

maart

werden

Udo Ghistelinck en Inge Beoziere verblijd met de geboorte van een klein meisje. Van haar ouders kreeg zij de naam Geike Ghistelinck. Na een aantal dagen verlof is vader Udo weer aan het werk gegaan bij Profile Tyrecenter De Brabandere in Waregem. Op 3 april werd Gijs Bruggeman geboren. Gijs is de zoon van Christiaan en Hanneke

Zilveren jubileum voor Johan de Jong

Bruggeman. De trotse vader werkt op het hoofdkantoor van Profile Tyrecenter in Veenendaal.

Op 1 april 2011 was het feest bij Profile Tyrecenter Friese Banden Service. Op deze dag was het namelijk precies 25 jaar geleden dat Johan de Jong in dienst kwam bij het bedrijf. Donny van der Veen, eigenaar van de keten met vier vestigingen: “Johan kwam hier 25 jaar geleden werken als medewerker bij de benzinepomp. Door zijn grote inzet, is hij binnen ons bedrijf eerst doorgegroeid tot bandenmonteur en tegenwoordig is hij bedrijfsleider van onze vestiging in Heerenveen.” Van der Veen betitelt Johan de Jong als zeer loyaal, zowel naar het personeel als naar de klanten: “Johan is een echt mensen-mens. Hij is ambitieus en doet zijn werk altijd ontzettend goed. We hopen dan ook dat Johan ons team nog zeker 25 jaar blijft versterken!”

Udo en Geike Ghistelinck

Gijs Bruggeman


Pagina 6 | Koninginnedagshow | Nationale APK Autobon | Gelikte kledingkast | Verbouwing

Koninginnedagshow in Kethel

Gelikte kledingkast

In het altijd gezellige dorpje Kethel organiseerde Profile Tyrecenter Nooteboom een bijzondere Koninginnedagshow. Heel Schiedam trok naar het oude dorpscentrum waar Profile Tyrecenter Nooteboom in het middelpunt stond. Springskussens, racesimulators, racebanen, gezellige muziek en spannende spellen maakten de dag tot een leuk uitje voor het hele gezin. Op het terrein was een bestelbus helemaal afgeladen met nieuwe banden. Bezoekers mochten raden hoeveel banden erin zaten. De mensen die een gokje waagden reageerden met: “Zit de bus wel helemaal volgeladen” en “Ik heb net een nieuwe set banden nodig.” Weer andere belangstellenden lieten uitgebreide berekeningen op de bus los om te bepalen hoeveel banden erin zaten. Uiteindelijk won een klant een set Interstate-banden en een andere klant een set Proline-velgen. Koninginnedag in Kethel was dus voor bezoekers en medewerkers van Profile Tyrecenter Nooteboom zeer geslaagd.

Bij Profile Tyrecenter Nooteboom in Barendrecht zijn ze wel heel creatief omgegaan met de kledingkasten. Een sticker van Intex Wheels, gemaakt door een lokale bestickeraar, maakt de kasten tot een mooi onderdeel van de werkruimte.

Verbouwing Profile Tyrecenter De Brabandere in Waregem Dit jaar krijgt de vestiging van Profile Tyrecenter De Brabandere in Waregem een grondige vernieuwing. De poorten voor de personenwagens zijn aan het begin van dit jaar al vervangen en de poorten voor de vrachtwagens, worden in juni vervangen. Tussen 1 juli en 1 oktober krijgt de vestiging een

Nationale APK Autobon gelanceerd In april lanceerde The Alwaysbemobile Company een unieke cadeaubon: de Nationale APK Autobon. Dit is een unieke landelijke actiewaardebon van € 12,50 die recht geeft op de uitvoering van een APK keuring. De standaard prijs voor een APK keuring is € 39,95. De APK Autobon geeft klanten dus een interessant prijsvoordeel. Deze APK keuring wordt exclusief uitgevoerd bij de RDW erkende autobedrijven van de Nationale APK Autobon. Via www.apkautobon.nl bestel je de APK Autobon. Deze APK Autobon kan je van een persoonlijke tekst voorzien zodat je echt een persoonlijk cadeau geeft. Bij de lancering deelde The Alwaysbemobile Company op een prikkelende manier 1.000 Nationale APK Autobonnen uit. Benieuwd hoe dat gebeurde? Kijk dan op www.apkautobon.nl.

totaal nieuwe voorgevel. Eigenaar Gauthier de Brabandere vertelt: “Wij zijn met een aantal klanten en Barbara Torfs om tafel gegaan om te kijken wat de wensen zijn van onze klant. Van hieruit hebben we ervoor gekozen om de wachtruimte ruim op te zetten en op te delen in twee onderdelen: een gedeelte voor klanten die willen loungen en een gedeelte voor klanten die tijdens het wachten willen doorwerken.”

Velgenconfigurator In de centrale ruimte worden grote flatscreens opgehangen, waar klanten eenvoudig kunnen kijken welke velgen passen bij hun auto. Gauthier de Brabandere: “Via een speciale configurator kan je kiezen welke auto en welk model je hebt en daar worden de velgen van je keuze als het ware onder geprojecteerd.”


45-jarig jubileum | Winterklaar | Pagina 7

Profile Tyrecenter Heuver viert 45-jarig jubileum Heuver bestond op 1 mei 45 jaar, een belangrijke mijlpaal voor het familiebedrijf. In 1966 startte Mans Heuver zijn regionale bandenbedrijf als eenmanszaak in Den Ham. Inmiddels werken er 230 mensen en heeft het bedrijf 15 Profile Tyrecenter vestigingen en een Bandengroothandel in Hardenberg. Mans Heuver was een bandenexpert in hart en nieren. Deze passie heeft hij doorgegeven aan de volgende generatie. Sindsdien heeft het bedrijf niet meer stil gestaan. Heuver is inmiddels uitgegroeid tot een groot familiebedrijf. “Sinds de start van ons bedrijf maakten we een gestage groei door. Nu, met het 45-jarig jubileum, zijn we groter dan ooit tevoren”, zegt Bertus Heuver, directeur van Heuver Bandengroothandel.

Visie Mans Heuver Bertus Heuver vervolgt: “Als je terugkijkt is de groei, sinds mijn vader het bedrijf startte, heel gestaag gegaan. Het is ongelooflijk wat er uit zijn eenmansbedrijf is voortgekomen.

Spectaculair uitje

Mans Heuver bij de wagen van zijn eerste grote klant: Palthe

Profile Tyrecenter Heuver viert het jubileum met de medewerkers van alle 15 vestigingen. Op de avond van zaterdag 10 september is het spectaculaire Avonturenpark Hellendoorn alleen toegankelijk voor alle medewerkers van Profile Tyrecenter Heuver en hun partners.

Mijn broer Jan en ik namen het stokje enkele jaren geleden over en hebben de zaak samen met de visie, normen en waarden van vader Mans verder ontwikkeld. Daarbij staan persoonlijke service en specialisme nog steeds centraal. Jammer dat hij dit jubileum niet meer mocht beleven.” Bertus en Jan Heuver ontvingen maandag 2 mei van het personeel bloemen en een leuke attentie voor de start van de uitbouw van het hoofdkantoor te Hardenberg.

Profile Tyrecenter Belgium maakt organisatie winterklaar Ondanks dat de zomer officieel nog maar net is begonnen, is Profile Tyrecenter Belgium al bezig met het winterklaar maken van de organisatie. Profile Tyrecenter Belgium brengt onder andere de bandenbehoefte voor het komende seizoen in kaart en communiceert dit met de fabrikant. Tegelijkertijd is er nauw contact met alle ondernemers over de merken en bandenmaten waar het komende seizoen veel vraag naar zal zijn. Zo bereidt Profile Tyrecenter Belgium zich optimaal voor op de winter. Jean-Louis Weemaes, Commercieel Directeur Profile Tyrecenter Belgium vertelt: “Omdat de vraag naar winterbanden blijft stijgen, doen we er alles aan om het gestructureerd en gestroomlijnd te laten verlopen. Dit doen we onder andere door het aantal vestigingen in België te vergroten. Daarnaast zorgen we dat de online afspraakmodule op de website afspraken slim inplant. Verder willen we de piek van de bandenwissel meer uitspreiden over het hele winterseizoen.”

Band-velgcombinatie Profile Tyrecenter Belgium is in de zomer al bezig om alle werkplaatsen zo te organiseren dat het wisselen van banden zo snel mogelijk gaat. Tenslotte biedt Profile Tyrecenter Belgium particuliere en zakelijke bestuurders een unieke combinatie. Weemaes: “Particuliere en zakelijke klanten bieden we de speciale band-velgcombinatie. Door een winterband op een wintervriendelijke velg te monteren, heeft de klant naast twee sets banden ook twee sets velgen. Deze kunnen we sneller monteren waardoor de doorlooptijd in de vestiging korter wordt.”


Pagina 8 | Next Generation vestiging

Profile Tyrecenter Dronten eerste Next Generation vestiging Op vrijdag 20 mei opende Profile Tyrecenter

Dronten

de

nieuwe

generatie Profile Tyrecenter. Deze spiksplinternieuwe vestiging laat zien hoe de doorontwikkeling van Profile Tyrecenter er in de komende jaren uitziet. Eigenaar Aart Lijs: “Consumenten en zakelijke rijders worden in de Dronten vanaf nu verrast en verwend met ons nieuwe concept. Daar draait alles om.” De vestiging van Profile Tyrecenter in Dronten bevindt zich op een A-locatie, is zeer goed bereikbaar, biedt ruime parkeermogelijkheden en is ruimtelijk opgezet. Daglicht en transparantie zijn een belangrijk onderdeel van het ontwerp. Het exterieur en het interieur zijn tot in ieder detail uitgevoerd conform de nieuwe huisstijl van Profile Tyrecenter.

Comfortabel De twee van elkaar gescheiden wachtruimtes bieden particuliere en zakelijke klanten een eigen omgeving. Zakelijke klanten kunnen gebruik maken van de Business Lounge met onbeperkt en gratis WIFI, ADSL aansluitingen voor laptop, iPads, glossy magazines, tv’s en koude en warme drankvoorzieningen. In de Business Lounge staat comfortabel lounge meubilair en kunnen zakelijke rijders gebruikmaken van moderne werkplekken. Naast de Business Lounge is er een wachtruimte, voorzien van een uitgebreide kinderspeelhoek.

Power to the P

metamorfose van oude naar nieuwe huisstijl was voor de Luc van Bussel over de Next Generation vestiging in Dronten: “De is nu vrijwel afgerond. We zijn bijzonder trots op deze stap integrale organisatie in Nederland en Vlaanderen zeer ingrijpend en Dronten is een voorbeeldvestiging voor de verdere vernieuvoorwaarts. Maar we blijven vooruit kijken. De nieuwe vestiging in wing van de vestigingen in Nederland en Vlaanderen.”


Carrosserie Vakdagen | In de media | Nieuwe eigenaar | Pagina 9

Carrosserie Vakdagen in Hardenberg Eind maart vonden in Hardenberg de Carrosserie Vakdagen plaats. Van 29 tot en met 31 maart werden bezoekers getrakteerd op zeven hallen vol met stands van de diverse leveranciers in de carrosseriebranche. Dit jaar exposeerden en informeerden ruim 330 exposanten hun nieuwste producten en diensten aan de ruim 17.000 bezoekers. Net als de edities van vorige jaren, was ook deze editie volledig uitverkocht. Alle vierkante meters die de organisatie kon gebruiken, waren gevuld.

Profile Tyrecenter beschikte over een prominente stand die alle dagen was bemand door de buitendienst van Profile Tyrecenter Heuver en de mensen van Profile Tyrecenter Truck Europe. In de stand demonstreerde de hyperspecialist de verschillende besparingsmogelijkheden en methoden. Dit creëerde een grote aanloop van bezoekers naar de stand.

Nieuwe eigenaar Profile Tyrecenter Roosendaal Profile Tyrecenter Roosendaal heeft sinds 1 april een nieuwe eigenaar. Een bandengroothandel heeft de vestiging overgenomen en Cor Reijerkerk aangesteld als

filiaalmanager.

Reijerkerk

wil het bedrijf in de komende

In de media

jaren verder stroomlijnen in het voordeel van de klant. Daarnaast wil hij alle medewerkers de kans geven zich maximaal

Profile Tyrecenter was in de afgelopen maanden weer

te ontplooien tot absolute toppers in de branche. Een

breed in de media aanwezig. Op diverse televisiekana-

verdere professionalisering van de service is hierbij

len was de commercial met topmodel Anouska Wink

uiteraard een belangrijk uitgangspunt.

te zien. Speciaal voor de ‘Money Back’ actie werd een aantal seconden aan de TV-commercial toegevoegd. Recent was er een speciale uitbreiding om het Family Ticket voor de Profile Tyrecenter Pinksterraces onder de aandacht te brengen. Eind maart draaide er daarnaast op Radio 538 twee weken lang een radio-campagne. Tijdens de topwedstrijd in de Jupiler League tussen FC Zwolle en RKC Waalwijk was Profile Tyrecenter goed vertegenwoordigd. Op de LED-boarding langs het veld was het bekende logo afgewisseld met de tekst ‘Banden, velgen en auto-onderhoud’ duidelijk te zien. In totaal was het op tien momenten in de wedstrijd 30 seconden lang te zien. In de eerste twee weken van maart was er ook nog een grote ABRI campagne. Op een groot netwerk van roadboards bij wegrestaurants en Total tankstations was de reclame voor Profile Tyrecenter te zien. Daarnaast stond langs de snelweg A4 in februari wel een heel opvallend billboard…

Klanten reageren in een aantal reviews op internet al zeer positief op de overname. Met name de vriendelijkheid, behulpzaamheid, informatievoorziening en de prijs/kwaliteit verhouding worden extreem positief beoordeeld. Cor Reijerkerk zegt hierover: “Na de overname hebben we de focus gelegd op de maximale service aan klanten tijdens de drukke wisselperiode. In het komende half jaar geven wij het pand een grote opknapbeurt, zodat we helemaal klaar zijn voor het nieuwe winterseizoen.”


Pagina 10 | Rolls Royce’s en Bentley’s | KikkerDAF | Hoofdrollen in films

Rolls Royce’s en Bentley’s bij Profile Tyrecenter Rijswijk

Profile Tyrecenter Utrecht rijdt rond in KikkerDAF

Bij Profile Tyrecenter Rijswijk staan regelmatig de duurste personenauto’s op de brug. Het geheim? Volgens Frank Dekker, bedrijfsleider van de vestiging in Rijswijk, moet je tegen geen enkele opdracht ‘nee’ zeggen en klanten altijd helpen. Hoe hij dat doet? Onlangs moest een klant voor zijn Bentley een set winterbanden hebben, die in Nederland niet verkrijgbaar zijn. Frank Dekker: “Dan rijden wij naar Duitsland en zorgen we dat we de set krijgen, we doen alles voor de klant.” Dankzij deze houding is Profile Tyrecenter Rijswijk geliefd bij bestuurders van Rolls Royce, Bentley, Ferrari, Porsche en bij de bestuurders van de duurdere modellen van BMW en Mercedes. Frank Dekker: “Wekelijks hebben we hier meerdere Porsches staan voor onderhoud, APK’s en het wisselen of vervangen van banden. Al die bestuurders vertellen hun vrienden over de service bij Profile Tyrecenter Rijswijk waardoor zij, vaak ook met dure auto’s, ook naar onze vestiging komen.”

Dennis Hensen, eigenaar van Profile Tyrecenter Utrecht, heeft iets met mobiliteit. Logisch natuurlijk anders zou hij natuurlijk niet in de banden zitten. Wat opvallend is, is zijn voorliefde voor klassieke vervoersmiddelen. De KikkerDAF uit 1967 is één van de favorieten van de old-timer fan. Regelmatig rijdt Dennis Hensen met deze truck naar klanten en tot een aantal jaren geleden had de wagen nog standaard een compressor aan boord. Zo konden ze hem inzetten bij de mobiele service. Speciaal voor de truck heeft Hensen een logo van Profile Tyrecenter laten ontwikkelen, zoals dit er in de jaren ’60 uit zou hebben kunnen zien. Dit logo is er door een echte vakman met de hand opgeschilderd. Vestigingen die een jubileum, bedrijfsfeest, (her)opening of ander feest hebben, mogen de truck van Profile Tyrecenter Utrecht lenen. Neem dan even contact op met Dennis Hensen.

Aart van der Wekken speelt hoofdrollen in films Om scholieren warm te maken voor het beroep van pechservicemonteur en landbouwbandenmonteur heeft Scholieren.TV twee films gemaakt. In beide films speelt Aart van der Wekken, bandenmonteur bij Profile Tyrecenter Rinus Roon in Zierikzee, de hoofdrol. Voor de film zijn op verschillende locaties opnamen gemaakt. Onder andere bij loonbedrijf Van der Velde in Kerkwerve, in de polder vlakbij Zierikzee. Aart van der Wekken vertelt: “Voordat we de film gingen opnemen, zijn we met de regisseur door de vestiging en langs verschillende andere locaties gegaan om te kijken welke plekken geschikt waren voor de film. Voor de tweede film hebben we gezocht naar een goede filmlocatie voor de mobiele pechhulp van Profile Tyrecenter Rinus Roon. Hier hebben we uiteindelijk gekozen voor een plek vlakbij de Zeelandbrug. Dat leverde een realistisch verhaal met veel mooie plaatjes op!” Beide films staan op de site van de VACO, op www.scholieren.tv en op YouTube. De monteur heeft het acteren wel te pakken en zegt een volgend optreden in een film op voorhand zeker niet af: “Ik vond het erg leuk om te doen. Als er nog eens zoiets moet gebeuren, houd ik me zeker aanbevolen.”


Bourgogne | Bandenservicenetwerk | ‘Money Back’ actie | Pagina 11

Ontspannen in de Bourgogne Car

masters

Het programma van zaterdag begon met twee wijn-proeverijen bij twee verschillende wijnhuizen uit de landstreek. In het tweede wijnhuis genoot iedereen ook van een heerlijke lunch. Direct na de lunch stond een bezoek aan een monument in Beaune op het programma. Daarna kon iedereen zelf bepalen wat ze wilden doen, ’s avonds werd er nog gezamenlijk gedineerd. Het programma van zondag startte opnieuw met een bezoek aan twee wijnhuizen, maar daarna moest de terugreis toch echt weer worden ingezet.

Jaarlijks organiseert Carmasters, een samenwerking tussen Profile Tyrecenter en Passion Pneu, een uitje voor haar klanten. Het eerste weekend van mei reisde een gezelschap van 22 mensen per TGV naar Dijon. In een hotel in het Franse plaatsje Beaune, in de Bourgogne, konden ze genieten van een heerlijk weekend.

Geslaagd weekend Stefanie van der Veken, marketing manager van Carmasters, vindt het weekendje weg zeer geslaagd: “De relatie met onze klanten is in dit weekend sterk verbeterd, met name omdat je in een informele sfeer contact met elkaar hebt. We doen dit nu drie jaar, maar het is wat mij betreft zeker al een traditie te noemen.”

Profile Tyrecenter Forrez breidt ba

ndenservicenetwerk uit

Nieuwe vestiging in Glimes

Nieuwe vestiging in Ingelmunster

Vanaf 1 juni is het bandenservicenetwerk voor personenwagens, vrachtwagens en landbouwvoertuigen van Profile Tyrecenter Forrez uitgebreid met drie nieuwe vestigingen. Klanten kunnen vanaf nu ook in Ingelmunster, Glimes en Noville terecht voor de uitgebreide kennis en maximale service van de hyperspecialist.

Geert Mertens licht de overnames van de vestiging in Vlaanderen en de twee vestigingen in Wallonië toe: “De eerste vestiging opende op 7 mei en richt zich met name op de service voor personenwagens en vrachtwagens. De andere twee vestigingen openen op 1 juni en zijn met name gespecialiseerd in landbouwvoertuigen en vrachtwagens. Uiteraard zijn we klanten met personenwagens hier ook van dienst, maar dat is niet direct onze focus. In totaal betekenen deze overnames voor ons dat we een tiental nieuwe mensen in dienst hebben en tussen de 10.000 en 20.000 nieuwe klanten hebben.”

Dienstverlening professionaliseren Na de overname wil Profile Tyrecenter Forrez de dienstverlening van de drie vestigingen uitbreiden en verder professionaliseren. Daarnaast wil Forrez de vestigingen commercieel actiever maken, zodat de mensen uit de omgeving Profile Tyrecenter Forrez weten te vinden voor al het onderhoud aan personenwagens, vrachtwagens en landbouwvoertuigen.

‘Money Back’ actie populair bij alle vestigingen

De heer Heukels ontving op 2 maart de maandprijs uit handen van Herman Vogelaar, ondernemer van Profile Tyrecenter Stormsweg in Krimpen aan den IJssel.

Competitie

Uit handen van Lisandro Langelaan van Profile Tyrecenter ABO in Aalsmeer ontving de heer Selles op 23 maart zijn ‘Money Back’ prijs.

Profile Tyrecenter Nooteboom ziet op TEAM een heuse competitie ontstaan tussen de verschillende vestigingen. Yuri Nooteboom: “We merken dat de vestigingen van Profile Tyrecenter Nooteboom hun beoordeling en het aantal ‘Money Back’ inschrijvingen vergelijken. Op TEAM zien we bij al onze vestigingen een enorme stijging van het aantal inschrijvingen voor de ‘Money Back’ actie.”

In de afgelopen maanden is de ‘Money Back’ actie door alle Profilers opnieuw goed onder de aandacht gebracht. Maarliefst 15.738 klanten schreven zich in voor de actie en beoordeelden een vestiging.

Brand Manager Jorrit Wolters vertelt: “In de afgelopen maanden zagen we bij alle vestigingen een grote stijging van het aantal ‘Money Back’ inschrijvingen. Wij hebben een aantal vestigingen dan ook beloond met een heerlijke taart. In de tussenstand voor de eindprijs, een weekend met alle collega’s naar een CenterParcs locatie in Nederland, staat Profile Tyrecenter Nooteboom uit Gouda momenteel bovenaan. Zij worden op de voet gevolgd door Profile Tyrecenter ABO in Aalsmeer en Profile Tyrecenter ABO in Nieuw-Vennep. We dagen iedereen uit om de eerste plaats te veroveren. Blijf daarom de Money Back flyer actief weggeven aan alle particuliere en zakelijke /leaserijders”

Op 22 april mocht bedrijfsleider Marco Piet zijn vaste klant de heer Mens zijn ‘Money Back’ prijs uitreiken bij Profile Tyrecenter Flevobanden in Almere.

De afgelopen maanden hebben we een aantal particuliere klanten blij gemaakt met de maandprijs. De foto’s laten blije winnaars zien.


Pagina 12 | Onderweg naar Mongolië | Podiumplaats | Colofon

Profile Tyrecenter Westland

Bert Redant verovert podiumplaa ts in Belcar Endurance Championsh ip

onderweg naar Mongolië

Bert Redant racete al eerder dan hij kon lopen. Sinds 15 jaar racet hij professioneel met zijn Porsche 997 GT3. Direct aan het begin van het seizoen van de Belcar Endurance Championship bewijst Bert Redant zijn Op 4 juni vertrokken zestien auto’s vanuit Nederland naar Ulaanbaatar in Mongolië. Profile Tyrecenter Westland begeleidt de colonne met drie terreinauto’s voor de technische ondersteuning onderweg. Peter van den Berg, eigenaar van Profile Tyrecenter Westland uit Wateringen, bestuurt één van de terreinauto’s: een Mitsubishi Pajero 2.8. Hij vertelt: “In 2006 reed ik mee in de Amsterdam-Beijing Rally, de Mongol Challenge is daarom voor mij een echte uitdaging!” Het is de bedoeling dat de hele challenge van ongeveer 10.000 kilometer in 27 dagen wordt verreden. Eenmaal ter plaatse worden de auto’s geschonken aan een goed doel. Daarnaast krijgt een aantal projecten, dat al voor de het vertrek is uitgekozen, een donatie van het team. De kosten van het evenement worden grotendeels door de deelnemers zelf gedekt. Het team had ruim twee weken voor de start al € 14.000,- aan sponsorgeld opgehaald.

Voorbereiding De serviceauto’s van Profile Tyrecenter Westland zijn maximaal voorbereid op de reis. Ze zijn onder andere voorzien van een opklapbed, koelkast en kooktoestel. Peter van den Berg: “Dankzij de goede voorbereiding van onze auto’s besparen we op hotelkosten en kunnen we eventueel non-stop doorrijden als we door vertraging of pechhulpverlening achterkomen op het schema.”

klasse op het circuit met een prachtige podiumplaats. De eigenaar van de drie vestigingen van Profile Tyrecenter Redant in Lochristi, Zemst en Leuven werd in het afgelopen seizoen met zijn team al tweede in hetzelfde kampioenschap. Daarom blijven veel parameters ook identiek. Bert Redant: “‘Never change a winning team’ is een belangrijk uitgangspunt. Ik zie continuïteit als een element van succes. Dat is dan ook de reden dat ik dit seizoen in dezelfde auto rijd en opnieuw nauw samenwerk met mijn teamgenoot Chris Mattheus van team ‘Level Racing’. Mijn wagen heeft wel enkele updates gekregen, met name op het gebied van aerodynamica.” Na twee van de zes races staat Bert Redant tweede in het klassement, een podiumplaats aan het einde van het seizoen is dus zeker in zicht.

e Profile Tyrecenter De Brabander zet Tesla in

bandere zetten zich in voor groene mobiliteit. Daarom hebben ze een rode Tesla

Werkplaats

aangeschaft en staat er een

Aangekomen in Mongolië gaat het team helpen bij de inrichting van een werkplaats voor ambulancechauffeurs. Op dit moment moeten zij de auto’s zelf repareren in een primitieve werkruimte met een paar hamers en tangen. Profile Tyrecenter Westland gaat ervoor zorgen dat er een mooie werkplaats komt en dat de mensen met goed gereedschap aan de slag kunnen.

Profile Powerpoint voor de vestigingen van Profile Tyrecenter De Brabandere.

Jouw vestiging ook in Profile®?

Profile® is de personeelskrant van én voor alle medewerkers van Profile Tyrecenter. Heb je onderwerpen waar je graag meer over wilt weten? Geef het

profile.nl

w.team. Elke Profiler kan inloggen via ww

Drachten

Sneek Heerenveen

Steenwijk

Schagen ZwaagdijkOost

Alkmaar Krommenie

Emmeloord

Middelburg

Oostburg

Zeebrugge Oostende

Terneuzen

Edam

Lokeren Tielt

Zwolle

Profile® is een uitgave van Profile Tyrecenter, een onderdeel van The Alwaysbemobile Company.

Oldenzaal

Niets uit deze uitgave mag op enigerlei wijze worden gereproduceerd of vermenigvuldigd zonder schriftelijke toestemming van Profile Tyrecenter.

Hardenberg Dalfsen Den Ham Raalte

Almere Almere-Stad

Almelo Nijverdal

Nunspeet

Venlo

Kasterlee Herenthout Heist-op-den-Berg

Puurs

Zemst

Waregem Kuurne Zottegem

Helden

Lommel

Destelbergen

Roeselare Ieper Zillebeke

Emmen Hoogeveen

Meppel

Dronten

Lelystad

Valkenswaard

Antwerpen

Beveren

Lochristi Torhout

Diksmuide

Purmerend Amsterdam Schiphol

Hoogstraten

Hulst Verrebroek

Maastricht Tienen

Leuze-en-Hainaut

Weert

Dilsen-Lanklaar

Horn Echt

Geleen

Veltem-Beisem Herent Leuven

Mouscron

Colofon

Nieuw Buinen

Zeewolde Hengelo Aalsmeer Weesp Huizen Nijkerk Noordwijk Uithoorn Hilversum Enschede Apeldoorn Mijdrecht Leiden Lochem Amersfoort Bilthoven Soest Woerden Barneveld Utrecht Eibergen Woudenberg Alphen a/d Rijn Den Haag Nootdorp Zutphen Wateringen Harmelen Veenendaal Zeist Arnhem Zoetermeer Gouda Doetinchem Winterswijk Rijswijk Delft Heteren Culemborg Vianen Maasdijk Vlaardingen Druten Bennekom Rotterdam Krimpen Leerdam Duiven Geldermalsen a/d IJssel Schiedam Europoort Huissen Ridderkerk Gorinchem Hoogvliet Tiel Barendrecht Alblasserdam Hellevoetsluis Nijmegen Wijchen Papendrecht Zaltbommel Spijkenisse Oud-Beijerland Dordrecht Numansdorp Oss RaamsdonksveerWijk en Aalburg Sommelsdijk Zierikzee Heijen Moerdijk ‘s-Hertogenbosch Waalwijk Uden Udenhout Etten-Leur Veghel Boxmeer Breda St. Maartensdijk Tilburg Gilze Gemert Goes Zundert Venray Roosendaal Helmond Baarle-Nassau Bergen op Zoom Eindhoven

Brugge

Veurne

Veendam

Assen

Kampen

Beverwijk Heemstede

Roden

Lemmer

Den Helder

Hoensbroek Gronsveld

Deze Newsletter wordt gecontroleerd en verstuurd door Profile Tyrecenter. Indien u niet automatisch een exemplaar ontvangt en u wilt wel in de lijst van geadresseerden opgenomen worden, dan kunt u een e-mail sturen naar: profiler@profile.nl

Fleurus

Profile Tyrecenter Nederland B.V. Citadel 14 - 3905 NK Veenendaal

zijn. De deadline voor het volgende nummer is 19 augustus 2011.

Volg al het actuele Profile Tyrece

Groningen

Franeker Den Burg

door aan de redactie via profiler@profile.nl. Dan kijken wij wat de mogelijkheden

Media. nter nieuws via ons TEAM Social

Farmsum-Delfzijl

Dokkum Leeuwarden

Helaas, je hebt de Profile® alweer bijna uit. Stond er niets in over jouw vestiging? Daar kun jij verandering in brengen! Hebben jullie een leuke actie, een mooi bedrijfsresultaat, een nieuwe collega, een jubilaris, grappig voorval, een prijsuitreiking of iets sportiefs met andere ondernemers in de regio? Laat dit dan aan ons weten via profiler@profile.nl. Je hoeft geen kant-en-klaar artikel aan te leveren. Met een korte samenvatting of wat losse kernwoorden kan de redactie al aan het werk. Foto’s van een bedrijfsuitje of de tekening van een contract met een nieuwe klant zijn ook altijd welkom.

De Tesla wordt ingezet als concreet actiemiddel. Zo maken klanten die online een afspraak maken voor de winterwissel kans op een dagje rijden in de Tesla. Automobilisten die de winterwissel tussen 17 en 30 september laten uitvoeren maken zelfs kans op een heel weekend in de Tesla. Deze prachtige prijs wordt drie keer weggegeven. Gauthier en Nancy de Brabandere zetten de Tesla ook in om jongeren bewust te maken van groene mobiliteit. Zij doen met de Tesla middelbare scholen aan en geven voorlichting over elektrisch rijden.

Gauthier en Nancy de Bra-

Postbus 858 - 3900 AW Veenendaal

Volg ons ook op Social Media:

Tel: +31(0) 318 509 000 Fax: +31(0) 318 542 198 E-mail: info@profiletyrecenter.nl Web: www.profiletyrecenter.nl

Profiler-08  

Profiler -08