Page 1

NEWS Skoleblad for Greve Profilskole • NOVEMBER 2010

Børnehaven løber og læser - en ny dille på skolen

Mød de nye Mini Guider - Legen er sat igang!

Et projekt om kunst og udsmyknings

Kamp til stregen

Madklubben skudt i gang


LISES KLUMME

Så blev vi samlet på et sted alle sammen. 16. august 2010 blev alle elever fra børnehaveklasse til 9. klasse samlet på den gamle Gersagerskolen. Vi begyndte skoleåret med en stor fællessamling i skolens kantine, og som ny skoleleder var det dejligt at opleve denne blanding af store og små elever. Ca. 80 overbygningselever er flyttet fra Hundigeskolen og herover, og sammen med dem kom 11 lærere. Så hvis I synes, at I har mødt mange nye ansigter på gangene på skolen, så er det helt rigtigt. Vi gået i gang med at udsmykke skolens

fællesarealer med både nye elevkunstværker og med billeder og malerier som elevsrådsrepræsentanter fra de ældste klasser har ønsket kom med herover fra Hundigeskolen., så alle kan føle, at det er deres skole. Skolen er nu ved at finde en ny fælles hverdag, samtidig med at der i forbindelse med profilen er sat en del nye projekter i gang. En del af dem kan I læse om i denne udgave af skolebladet. Vi har fået uddannet 8 miniguider fra 8. klasse til at hjælpe med bevægelsesaktiviteter i SFO’en.

projekt i gang i børnehaveklassen. Der har meldt sig elever til eftermiddagsaktiviteter indenfor bl.a. dans, karate og lystfiskeri. Så vi er godt i gang med de nye fælles profilprojekter. Jeg glæder mig til at hilse på mange af jer til skolens juletræsfest i december måned. Venlig hilsen Lise Colmorn

Vi har holdt den første madklubaften, hvor over 100 forældre, elever og personaler spiste et dejligt måltid mad sammen. Vi har fået sat et læs og løb

NEWS


Mini Guide - så er legen i gang! af Rani og Hazem 8.b

På den kommende Arenaskole, er der startet et projekt ved navn Mini Guide. Mini guiderne er nogle 8. klasses elever, der skal være lærere for SFO børn om eftermiddagen– altså børn på 6-8 år. Mini guiderne har

været på et 4 dages kursus og i de 4 dage, har Mini guiderne lært, hvordan man skal undervise.

MINI GUIDER - FAKTA

Mini guidernes hverdag

Mini Guiderne er et nyt koncept som er startet i dette skoleår. Mini Guiderne er 8 elever fra 8. klasse som er ansat til at lave sport, idræt og lege med eleverne i SFO. Mini Guiderne er uddannet Udover at lave aktiviteter i SFO har Mini Guiderne f.eks også været medhjælpere til skolens åbent hus arrangement.

Miniguiderne er blevet inddelt i fire hold af to 8. kl. elever, der på skift har job i SFO’en.

- interview med en Mini Guide

Hvordan er det at være mini guide? Det er rigtig sjovt jeg er glad for at de valgte mig! Hvordan blev du valgt? Jeg skulle skrive en god ansøgning og senere til ansættelsessamtale, hvor jeg skulle forsøge at sælge mig selv bedst muligt! Hvor mange Miniguider er I? Vi er 8, tre piger og fem drenge!

Jobbet går ud på at lege og lære de små børn forskellige idrætsaktiviteter. Det kan f.eks. være stikbold eller streettennis, som Miniguiderne er de første i Danmark, der har prøvet.

Er det hårdt? Ja nogen gange er det svært at få de små børn til at gøre som vi siger! Hvad gør man så? Man prøver at snakke med dem og få dem til at tie stille! Skal man være forberedt eller er det spontant I kommer? Man skal være forberedt, det er jo et job, og ellers kan vi ikke holde de små børn i gang i så lang tid!

NEWS


Udsmykning og malerdag af Firat 7a

I læseugen var vi 5 elever, som var heldige at være med til et malerprojekt med en kvinde, der hedder Lene. Lene er kunstner og bor på Frederiksberg. Vi startede i billedkunstlokalet, hvor vi skulle læse digte. Digtene handlede om sportsgrene. Derefter så vi malervideoer på computer. Videoerne var fra Danmark og andre lande såsom Bulgarien. Vi skulle se videoerne for at få inspiration til senere. Vi tog billeder i skolegården af nogle elever fra skolen, mens de var aktive. Så gik vi i gang med at male.

Vi malede først 5 vægge i stærke farver. Så skulle vi male eleverne fra skolegården over på væggene. Det gjorde vi ved at printe billederne over på en overhead. Så klippede vi billedet, så vi kun havde det vi skulle bruge. Så lyste vi billedet op på væggen og kunne tegne eleverne fra skolegården over på væggen. Vi skulle lave væggene flotte, da vi er en profilskole. Væggene er malet med sportsgrene for at vise, at vi er en idrætsskole. Vi synes selv, at det er blevet meget flot. Vi har brugt meget tid på det og er stolte af resultatet. Gangene på skolen er blevet flottere at gå på.

børnehaveklassen løber og læser. Eleverne har siden skolestart haft ”løb og læs” projekt 2 gange om ugen. De løber knap en kilometer og det foregår i nærmiljøet. Derefter går de ind i klassen og får udleveret hver en kasse med bøger. De sidder og ”læser” i ca. 15 min. De er meget optagede og engagerede. Det skal lige nævnes at alle løber uanset vejr og vind. Det har vist sig, at det har en gavnlig effekt på læseoplevelsen. LØB & LÆS - FAKTA Forskning viser at jo bedre form, jo bedre indlæring, jo bedre skoleresultater....so get moving! Løb & Læs findes nu også i flere af klasserne.

NEWS


Madklubben - en succes! Profilskolen er meget mere end undervisning! I år har vi startet et nyt koncept på vores skole, som hedder Madklubben. Madklubben er et koncept, der handler om at lave mad og spise det i hyggelige rammer. Vi ved, hvor travl en hverdag kan være, så med Madklubben har man mulighed for at komme over på skolen og spise mad med sin familie for meget få penge.

bedre at kende. Menuen var italiensk. Vi havde lavet 3 retter og al maden var væk, da aftenen var omme. Madklubben bliver afholdt flere gange på året. Vi håber på at se lige så mange mennesker næste gang vi afholder Madklub. Så følg med i, hvornår vi mødes igen!

VIND BIO-BILETTER

Maden bliver lavet af nogle forældre og tre lærere på skolen i skolens køkken. Ideen med

Madklubben er, at man kan hygge sig med sin familie og de andre familier, som har elever på skolen. Vores første Madklub på skolen var en stor succes!!! Vi havde 104 gæster til middag, som hyggede sig, mens de spiste det mad, som 6 forældre havde hjulpet med at lave. Efter middagen legede børnene rundt på gulvet, mens forældrene lærte hinanden

Kan du eller dine venner finde det fedeste navn til skolebladet, når vi får nyt navn? Vi kvitterer med 2 billetter til biffen og bio menu. Alle forslag lægges i postkassen på kontoret - SENEST d. 10/12

NEWS


KARAKTE - SPORT MED POWER I af Katrine 7. klasse.

I de senste uger, har flere elever fra 4. - 7. klasse lavet karate. Lærerne er Asger og Inge. Asger som er lærer på skolen har lavet mange andre ting sammen med eleverne. Inge som også er lærer på skolen går til karate. Hun har undervist i karate og har det sorte bælte. Eleverne har lært at forsvare sig selv, for hvis der kommer en og vil skyde eller kommer med en kniv. Så kan du selv forsvare dig.

len efter sommerferien. Vi var meget spændte. Vi viste at hvis der kommer en med en kniv, skal man tage fat i albuer og håndled med armen og hive ud og løbe væk. Hvis der kommer en med en skyder, så skal man sparke på den hånd som holder skyderen for så taber han skyderen og man kan løbe væk. Vi viste også at det vigtigste var at løbe væk, og en masse andre ting.

De har haft 4 mandage til at lære det og til åbent hus skulle vi optræde for de nye elever som skulle begynde på sko-

K A L E N DE R 2010 / 2011 29/11 Klippe-klistre dag 9/12 Juletræsfest 0.-6. klasse 22/12 Juleafslutning og juleferie 3/1 Første skoledag i 2011 20/1 Elevfest 7.-9. klasse Uge 7 Sundhedsuge Uge 8 Vinterferie 4/3 Fastelavn

NEWS


Udvalgt engelsk stil

e in a ok at m o l s y a lw people a Why do livt way? but I’m a n ana rega h h differen G G m rom moved fro f . m d om p uring ’ a s r I l u a , m as edo o r w By Mo g m e e y N h s m e e um e. In 1975 d awayl ddisease. im o e t k s t N s a a h p is t d ame hang r. At s me. My da se of a fata . Here I Hi, mySnpain in an orpg the civil wrain adrid ecau g wa o r ing in ain because she was ca lost my mom bopphange in Mis when I aemn to Sp nd the child onth ago I en living in ane worst timer. The childr o. nant aivil war. Six mom I have be appy, but thmy skin colo ich is Negred the c I lost my m y sad and unh because of ast name wh mes. the chil Since day. I am vereing harassed ot my real l called nickna y way. But Ier am tohool. I am b ‘negro’, and nughed at and ferent in ever adrid’s socc at sc hool call me el ignored, la and I am difich is Real Meing the greatat at sc pushed, I fe f my moves, at peace, wh ams about: b again. And th I get ollow each o re I can be and have dre laugh at me this world. dren f ne place whemake wiches nobody can can happen in ys at my age have o g facility. I in history, so se anything watch the boched the bot ne traininoccer player s have. Becaume here and y I really rea orphanage. Oach est s I will alway ally sad I co . But one da y way to the down, and e id’s dream time I am re a mood againe I was on mlled my pantsto Real Madr e Every then I get inschool wher came and puast I could ho trained thyou train, it was after from school n I ran so f he manager w e, ‘why are nly tom, e older boys l saw it. Thet. Suddenly t e. He asked mut it’. Sudde of th in the schoo I cried a lo me over to mnt to talk aboad so much es. pupil g facility andold as me ca ‘I don’t wa courage. I h ay. He said y ter traininthat was as I responded, fore, it was ith them todas wrong. Af ty boys my friend?’. never had becould train wnge, but I w m. I did pret crying something Iked him if I e would cha ’s talent tea cause I was I had ge that I as tought my lifr Real Madridwas mainly be as not only or courawas when I s selected fo school. It turned 16 I ws selected f rThat weeks I wa drop put of ol. When I ecause I wawon the tou a few and chose to hers at scholl of Spain, bCup, and we player in the eal well, sed by the otbut also in a layed World nd the best which was R as haras s in Madrid, l team. We p top scorer a e next level, identified me famoupain’s nationa e I bacame ook me to thnd the press a, a t U17 S t. At that tim id, La gLuige. rnamenutch discussed r u d o a t n M e t l a m a na ent. Th was m cer. ything with Rehampions Leaand the tournamfirst team. Italents in soc ever and C ague Madridf the biggest ears old I wopn, Europe Cu,pChampions tLemeant that I y u e one o I turned 19 ish Super C yer in Europ old and tha those prices. When h Cup, Span the best pla just 19 years had won all phy, which isare Spanis selected as world. I was history who miss one tro because we ry I was layer in the player in the , but I still rry so much,Now I try ve best phe youngest istory bookst have to wo two weeks. t my old life e was tI am in the h . But I don’ l is played in , but I can’ ese are som ”, Now or club team, and the fina e final-roundabout me. Th prostitutes se WM fy in the final shape for th ake rumors Negredo with doping, becau alread o be in good newspapers mers: “Nkome that I’’m on w I feel so ally hard t k again. The the newspapany also say be normal. No e. I don’t relike is bace headlines in ly racist”. M h energy to whole universnewspapers. of th do is probabhave too muced from the tim of the ave been very “Negreoo good and o be seperat that I’m a victwo weeks h I realize I’m t ain. I want tface. I feel ol. The last against. Now hine. sad agto show my dren at scho iscriminated my time to s want for the chilarassed and d ut today is I wasI have felt hever change. B hard. y life will n phy.W that m win this tro I will


ENDEN

NÅR

ER GOD Hvis du syntes at DIT skoleblad skal være godt at læse, skal du sørge for at der er gode artikler, fede fotos, sjove historier eller andet. Materiale afleveres på kontoret.

NEWS

Skoleblad november  

Greve Profilskole skoleblad