Page 1

TUTORIAL DEL FOTOMONTATGE

Eva Marquilles 4rt.A 14.01.11 IES PERE RIBOT Vilassar de Mar


Capítol 1: Per començar, seleccionem dos fotos, una del lloc on volem posar-nos i l'altre una foto nostra normal en la que sen's vegi clarament. En aquest cas vam escollir una foto de Disneyland París nevat i una fotografia meva.

-1-


-Capítol 2: Seguidament, obrim la nostra fotografia amb el GIMP(http://www.gimp.org/downloads/) i seleccionem l'eina de “Crea i edita camins” i marquem tot el contorn de la persona a la fotografia:

-2-


-Capítol 3: Quan acabem de marcar el contorn, clickem a “Crea selecció des de camí”:

-3-


-Cap铆tol 4: A partir de quan tenim marcada la selecci贸, copiem la nostra imatge a la del lloc on volem posar-nos.

-4-


Capítol 5: És molt possible que la nostra imatge quedi petita en la fotografia del lloc, per tant quan ja la tinguem copiada l'escalem desde el GIMP, en la opció “Imatge” , “Escala la imatge”:

Capítol 6: Ara ja tenim fet el fotomontatge, però li podem fer alguns dibuixos nadalencs o de qualevol altra cosa amb l'inskape: -Abans de sortir del GIMP, guardarem la imatge en format: PNG , pero poder-ho obrir amb l'inskcape.

-5-


A l'inskcape clickem l'eina : Edita camins per nodes.

I podem crear i dibuixar qualsevol forma que volguem i donar-li color, com l'arbre de la imatge. També podem afegir-li lletres amb l'eina de: “ Crea i edita objectes de text”

-6-


Capítol 7: Per últim li volem afegir al fotomontatge un marc de foto que el podem insertar amb l'eina ”Extensions” de L'inskcape i guardem el fotomontatge en format JPG i ens quedaria una cosa així:

Us animo a intentar-ho!! És molt fàcil treballar amb aquests programes i es poden fer moltes coses!

-7-

Tutorial fotomontatge  

Com crear un fotomontatge a partir de dos fotografies i utilitzant el GIMP, i l'Inskcape, treball realitzat a l'àrea d'Informàtica de l'INS...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you