Page 7

7

Proiectul europan i-locate – localizare în i n t e r i o r ș i ex t e r i o r a p e r s o a n e l o r ș i echipamentelor, cu ajutorul datelor publice a început! "i-locate" este acronimul pentru "Indoor / outdoor location and Asset Management Through Open gEodata", iar obiectivul proiectului este de a simplifica viaţa utilizatorilor ajutându-i să navigheze în interiorul clădirilor, folosindu-se de telefoane mobile, pentru a ajunge la destinaţia lor finală (de exemplu într-o instituţie publică, o clinică, un muzeu sau un spaţiu comercial), furnizând ulterior și alte informaţii disponibile despre locaţia respectivă. "i-locate” permite totodată localizarea obictelor sau a echipamentului portabil în spaţiile interioare cu scopul de a simplifica managementul și mentenanţa lor. Proiectul va integra tehnologii deja existente, preluând rezultatele unor cercetări anterioare, precum și dezvolatarea unor soluţii care pot fi transformate în produse finite. "i-locate" are o perioadă de de implementare de 3 ani, începând cu 1 ianuarie 2014, iar bugetul total este de 4.7 milioane Euro și este cofinanţat de către Comisia Europeană (prin programul ICT-PSP). Consorţiul de proiect este format din 24 parteneri din 9 ţări europene (Croaţia, Marea Britanie, Germania, Grecia, Italia, Luxemburg, Malta, Olanda, România).

În data de 14 februarie, cu ocazia larg celebratei sărbători Valentine's Day, Muzeul Naţional Brukenthal organizează festivitatea de premiere a 10 dintre cei 29 de voluntari care au ales să își petreacă o parte din timpul lor liber din anul 2013 implicându-se în activităţile specifice acestei instituţii: de la evenimente pentru publicul larg, la proiecte educative și expoziţii, de la arheologie la restaurare. Voluntari la muzeu

muzică

Muzeul Naţional Brukenthal partener în proiectul european ”i-locate” "i-locate" are o perioadă de de implementare de 3 ani

Prin programul I love Brukenthal (lansat în 2013) instituţia noastră a gândit un loc comun de întâlnire între angajaţii muzeului și public, iar programele de voluntariat arată viabilitatea acestei iniţiative – sub îndrumarea specialiștilor muzeului: Rodica Ciobanu, Ioan Muntean, Cristina Scărlătescu, Constantin Scărlătescu și Anamaria Tudorie, voluntarii Brukenthal au demonstrat în anul 2013 faptul că există romantism cultural și 1.500 de ore de voluntariat pot fi un altfel de declaraţie de iubire.

Ioan Brai, Mara Ionașcu, Daniela Levai, Răzvan Malanca, Cristina Mihu, Talida Diana Orian, Florentin Perianu, Liviu Răzvan Pripon și Alexandru-Paul Subţirel au adunat împreună peste 1.500 de ore de voluntariat și o largă diversitate de activităţi de specialitate sau incluse în programele pentru public (asistenţă restaurare pictură ulei, asistenţă restaurare lemn policrom, înregistrarea electronică în baza de date a materialului ceramic arheologic – 5.698 fragmente!, colaborare la realizarea audio-ghidului Muzeului de Istorie Naturală, activitate de curator, coordonare activităţi educative, colaborare la studiul colecţiei ornitologice a MNB, studiu cu privire la eficienţa didactică a expoziţiei de bază a Muzeului de Istorie Naturală, participare la Ziua și Noapte Muzeelor și participare la Săptămâna Școala Altfel).

PROFILCULTURAL / FEBRUARIE2014

Profil Cultural, nr.62  

februarie 2014

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you