Page 1

heter Alle leilig arasje, ed g leveres m sspeis heis, ga ren bĂĽ og vann e gulvvarm

49 selveierleiligheter med panoramautsikt og høy standard


Stedet du bor blir en del av deg.


Har du drømt om leilighet med utsikt til sjøen? Da er Innseilingen noe for deg!

Der hvor gamle Sogsti skole ligger, skal nå 49 selveierleiligheter legges ut for salg. En av dem kan bli din!

Nå er tiden inne til å flytte inn i en praktisk, moderne og eksklusiv leilighet! Vi har gleden av å introdusere boligprosjektet Innseilingen, som nå legges ut for salg. I din nye leilighet beholder du alle godene ved å bo i en enebolig, som grøntområde, privatliv og egen innendørs parkeringsplass, samtidig som du slipper å bekymre deg for alt som skulle være gjort med huset. Her er det enkelt, lettstelt og trivelig å bo. Du skal med god samvittighet kunne vri om nøkkelen og dra på tur, uten å tenke på snømåking, plenklipping og vedlikehold av fasader, dette vil bli ivaretatt av andre. I Innseilingen får alle leilighetene gunstige solforhold og fantastisk utsikt. Leilighetene utføres med generelt høy standard, mange kostbare materialvalg og med store solrike balkonger/terrasser. Sogsti er et veletablert og populært boligområde. Sjarmerende Drøbak sentrum ligger en kort spasertur unna. Her finner du et stort utvalg av kunst gallerier, koselige kafeer og restauranter, båthavn, badestrender og de fleste servicetilbud som postkontor, apotek, kino, vinmonopol og offentlig kommunikasjon. Oscar Borgs festning og andre nærliggende øyer er populære utfartssteder i sommerhalvåret. Drøbak Golfklubb med sin 18 hulls golfbane holder til på Belsjø. Golfbanen blir flittig brukt sommer som vinter. På vinteren etableres det preparerte langrennsløyper her.


Leilighet er i alle prisklass er. Finn din leilighet !

2 Illustrasjon

3


Nå kan du velge den leiligheten som passer deg best

Det bygges flere forskjellige leilighetstyper, og nå har du anledning til å velge fra øverste hylle. Velg den leiligheten som passer deg best ut fra planløsning og areal.

Du skal like det stedet du bor. Alle kvalitetene i boligen og området du bor i er viktige – de påvirker deg, og blir en del av din hverdag. I Innseilingen Sogsti Drøbak kan du tillate deg å nyte livet, og virkelig føle deg hjemme. Felles for alle leilighetene er at de har praktiske og gjennomtenkte planløsninger, med god arealutnyttelse. Du kan velge mellom 2-, 3- og 4-roms leiligheter fra 60-174 kvm. Så snart du har valgt den leiligheten som passer deg best, kan planleggingen begynne. Du vil få tilsendt komplett tilvalgsliste med priser og frister. Du kan velge fra hele sortimentet til Sigdal når du skal skape ditt eget drømmekjøkken. Vi tilbyr 3 forskjellige kjøkken, uten tillegg i pris. Vi tilbyr også valg av ulike typer parkett, ulike varianter av gasspeis og farge på veggene, uten pristillegg.


Alle le ilighet er leve med h r e i s , gassp es innend e is, ør vannb s parkering o üren g ulvvar g me

4 Illustrasjon

5


Illustrasjonsfoto Sigdal Herreg책rds Palett


Sett ditt eget preg på din drømmeleilighet

Alle leilighetene får heis, gasspeis, vannbåren gulvvarme og egen garasjeplass i kjelleren.

Velg din s på kjøkk til en baderom og , uten tillegg i pris

Leilighetene leveres med norsk kvalitetskjøkken fra Sigdal. Du kan velge mellom klassisk Herregård palett med heltre eik benkeplate eller kjøkken i eik eller bjørk utførelse, uten tillegg i pris! Eikeparkett er standard på alle gulv, men du kan også velge parkett i lønn eller ask, uten at det koster ekstra. Det leveres downlights med dimmere på badet og i bord rundt stuetaket. På badet kan du velge mellom en klassisk baderomsinnredning i Herregårdsserien og matte fliser eller en moderne Trend variant med Gloss innredning og matchende fliser med høyglans finish. I stuen kan du velge mellom gasspeis i skifer eller børstet stål. Det følger med en parkeringsplass pr. leilighet. Med toppleilighetene er to parkeringsplasser inkludert i prisen du finner i prislisten. Det vil bli mulig å kjøpe ekstra parkeringsplasser. Fra garasjen går det heis direkte til alle etasjer. Valgmulighetene er nærmere beskrevet i byggebeskrivelsen senere i prospektet.

6

7


Nytt og gjennomtenkt for din trivsel

Det er en egen følelse å flytte inn i en ny leilighet. Det er rent og friskt i alle kroker – alt er nytt.

God arkitektur gir varige trivselsfaktorer du vil sette pris på. Samtidig får du en bolig som ivaretar din investering gjennom godt materialvalg, enkelt og praktisk vedlikehold og god driftsøkonomi. Innseilingen Sogsti Drøbak gir deg alle disse bekvemmelighetene i et bygg med tidsmessig preg og utstrakt bruk av materialer som tegl, glass, tre og stål. Leilighetene får adkomst fra innendørs trapperom og heis til alle etasjer. Noen leiligheter får egen inngang fra terreng. Her er det ingen sjenerende svalganger eller lettvinte løsninger. Fasadene blir utført i utstrakt bruk av tegl og trevirke. Dette gir husene et lunt og eksklusivt preg. Alle leilighetene får sitt eget private, romslige uteområde. Liker du best balkong, uteplass på terreng eller takterrasse? Finn den leiligheten som passer deg best.


Leiligh fra 1.8 eter 9 til 8.9 0.000,90.00 0,-

8 Illustrasjon

9


Nye leiligheter på historisk grunn

Sogsti skole Foto: Frogn Historielag, Frogn bygdebokverk bd IV

Sogsti skole, eller Svodastigr skole som skolen den gang het, ble grunnlagt i 1910.

Strømbadet Verneforeningen Gamle Drøbak, Frogn bygdebokverk bd IV

Kort v sentru ei til m og off , sjøen komm entlig unikas jon

Drøbak kommunale Elektricitetsverks maskinstasjon Foto: Frogn Historielag, Frogn bygdebokverk bd IV

Den største skolebygningen i nåværende Sogsti krets ble reist på Øierud i Sørbygda i 1882. Noen år senere ble det på samme sted satt opp en ny skolebygning for elever fra 1.-3. klasse. Kretsen het da Øierudfjerdingen skolekrets. Ingen kunne ane hvilken utvikling det skulle bli i denne skolekretsen. Sogsti er i realiteten blitt en utvidelse av Drøbak tettsted. Bebyggelsen har vokst utover langs Vestbyveien og ned i Ellelia, langs Sogstiveien og Elleveien, på Sogstikollen og videre over til Skorkebergområdet. Etter hvert ble tyngden av befolkningen liggende i Sogsti-området, og da kretsen måtte ha nytt skolehus, ble dette reist på Sogsti. Dette området het før Svodastigr, derav navnet Svodastigr Skole som senere ble hetende Sogsti Skole. Tiltagende vekst og rask utvikling i antall skolebarn førte med seg store utfordringer for skolen. Mange snakker varmt om hyggelig oppvekst og skolegang på Sogsti. Skolen tok imot utfordringene og løste de på en god måte.

10

11


Arkitekten om Innseilingen Sogsti Drøbak På den vestvendte tomten til gamle Sogsti Skole er tre moderne leilighetsbygninger klar for oppføring. Bygningene føyer seg til det omkringliggende terrenget og trappes nedover i skråningen.

Utsikten mot Drøbak by og Oslofjorden er vektlagt i prosjektet og er med på å gi de tre bygningene sin egen karakter av åpenhet mot fjorden. Store private balkonger og terrasser med mulighet for sol under store deler av dagen, spennende planlagt uteareal og felles takterrasse sammen med en enkel og stram arkitektur, forsterker prosjektets personlige preg. Fasadene er i hvit tegl med innslag av mørk gyllenbrun trepanel. Bygningskroppene er utformet for å oppnå minst mulig innsyn til den private sfæren i kombinasjon med optimal utsyn til Oslofjorden og kveldsolen. Det opparbeides felles parkmessige utearealer. Utomhusområdet blir helt bilfritt. Gjesteparkering og boligparkering er plassert i garasjekjeller under de tre leilighetsbyggene. Det er heis og direkte adkomst til hver av etasjene i husene. Biltrafikken inn til garasjen er på gateplan på eiendommens søndre hjørne. Renovasjon er samlet ved innkjørselen til garasjekjeller. Prosjektet er utformet etter de nye forskriftene som gjelder fra 1. august 2009. Energibesparende tiltak og vannbåren varme sammen med balansert ventilasjon gir prosjektet et fremtidsrettet økonomisk driftbudsjett. Miljøtilpassede valg av materialer med lite krav til vedlikehold av fasader og vinduer, bidrar til å forsterke de positive ringvirkningene og totalopplevelsen av prosjektet. Det er vektlagt en universell utforming av de 49 leilighetene som gir en unik mulighet for alle å kunne velge sin bolig i prosjektet. Ninni Göranson, Ninni Arkitekter


Fanta st og god isk utsikt e solfo rhold

Illustrasjon

12

13


Omr책deskisse BYGG

A

N

Illustrasjonen er ikke 책 anse som et kart, men kun ment for 책 orientere om tomtens planlagte opparbeidelse.


BYGG

B

BYGG

C

14

15


Plantegninger Innseilingen Sogsti Drøbak

Illustrasjon


16

17


Stor 2-roms leilighet med sydvendt terrasse Leilighet A101

N

Bruksareal: Terrasse:

BYGG A

BYGG B

BYGG C

82m² 21m²


3-roms leilighet med stor terrasse Leilighet A102

N

Bruksareal: Terrasse:

BYGG A

82m² 26m²

BYGG B

BYGG C

18

19


2-roms leilighet med vestvendt terrasse Leilighet A103

N

Bruksareal Terrasse:

BYGG A

BYGG B

68m² 17m²

BYGG C


3-roms leilighet med romslig balkong Leilighet A201

N

Bruksareal Balkong:

BYGG A

87m² 21m²

BYGG B

BYGG C

20

21


3-roms hjørneleilighet med stor balkong Leilighet A202, A302

N

Bruksareal Balkong:

BYGG A

BYGG B

82m² 26m²

BYGG C


2-roms leilighet med stort soverom Leilighet A203, A303

N

Bruksareal Balkong:

BYGG A

68m² 17m²

BYGG B

BYGG C

22

23


4-roms leilighet med balkong Leilighet A301

N

Bruksareal: Balkong:

BYGG A

BYGG B

BYGG C

99m² 21m²


2. etasje

1. etasje

Spennende 6-roms leilighet over 2 etasjer Leilighet A304, A305

N

Bruksareal: Terrasse: Balkong:

148m² 17m² 17m²

BYGG A

BYGG B

BYGG C

24

25


3-roms leilighet med terrasse Leilighet A306

N

Bruksareal: Terrasse:

BYGG A

BYGG B

BYGG C

87m² 20m²


26 Illustrasjon

27


4-roms endeleilighet med lys fra 3 sider Leilighet B101, C101

N

Bruksareal : Terrasse:

BYGG A

BYGG B

BYGG C

99m² 21m²


Stor 3-roms hjørneleilighet med terrasse Leilighet B102, C102

N

Bruksareal: Terrasse:

BYGG A

78m² 26m²

BYGG B

BYGG C

28

29


Romslig 2-roms leilighet med terrasse Leilighet B103, C103

N

Bruksareal: Terrasse:

BYGG A

BYGG B

BYGG C

60m² 18m²


4-roms leilighet med sydvendt balkong Leilighet B201, B301, B401, C201, C301

N

Bruksareal: Balkong:

BYGG A

99m² 21m²

BYGG B

BYGG C

30

31


3-roms hjørneleilighet med balkong mot syd og vest Leilighet B202, C202

N

Bruksareal: Balkong:

BYGG A

BYGG B

BYGG C

78m² 26m²


2-roms leilighet med balkong mot vest Leilighet B203, C203

N

Bruksareal: Balkong:

BYGG A

60m² 18m²

BYGG B

BYGG C

32

33


4-roms leilighet med vestvendt balkong Leilighet B303, B403, C204, C303

N

Bruksareal: Balkong:

BYGG A

BYGG B

BYGG C

101m² 18m²


3-roms leilighet med balkong Leilighet B304, B404, C205, C304

N

Bruksareal: Balkong:

BYGG A

91m² 19m²

BYGG B

BYGG C

34

35


Stor 4-roms hjørneleilighet med 2 balkonger Leilighet B302, B402, C302

N

Bruksareal: Balkong: Balkong:

BYGG A

BYGG B

140m² 26m² 18m²

BYGG C


4-roms leilighet med terrasse Leilighet B204, C104

N

Bruksareal: Terrasse:

BYGG A

101m² 18m²

BYGG B

BYGG C

36

37


3-roms leilighet med terrasse Leilighet B205, C105

N

Bruksareal: Terrasse:

BYGG A

BYGG B

BYGG C

91m² 19m²


For noen er valget enkelt. Det beste er godt nok.

Store eksklusive toppsleiligheter med panoramautsikt og 2 garasjer Kan vi friste med en av prosjektets toppleiligheter?

38

39


Stor 4-roms leilighet med balkong og terrasse Leilighet A401

N

Bruksareal: Terrasse: Takterrasse:

BYGG A

174m² 26m² 6m²

BYGG B

BYGG C

40

41


5-roms leilighet med takterrasse og balkong Leilighet A402

N

Bruksareal: Balkong: Takterrasse:

BYGG A

BYGG B

BYGG C

174m² 17m² 18m²


4-roms leilighet med takterrasse og balkong Leilighet A403

N

Bruksareal: 148m² Balkong: 17m² Takterrasse: 8m²

BYGG A

BYGG B

BYGG C

42

43


4-roms leilighet med stor takterrasse og balkong Leilighet B502, C402

N

Bruksareal: Balkong: Takterrasse:

BYGG A

BYGG B

BYGG C

172m² 19m² 36m²


4-roms leilighet med 2 takterrasser Leilighet B501, C401

N

Bruksareal: 150m² Takterrasse 1: 10m² Takterrasse 2: 25m²

BYGG A

BYGG B

BYGG C

44

45


Byggebeskrivelse

GENERELT Denne beskrivelsen er utarbeidet for å orientere om bygningenes viktigste bestanddeler og funksjoner. Det kan forekomme avvik mellom byggebeskrivelsen og plantegningene. I slike tilfeller er det alltid denne byggebeskrivelsen som er retningsgivende. Enkelte illustrasjoner i tegningsmaterialet kan vise forhold som ikke er i samsvar med leveranse, som møblering, fargevalg, dør- og vindusform, bygningsmessige detaljer, for eksempel fasadedetaljer, fellesarealer, materialvalg, blomsterkasser, beplantning, fargesetting etc. Videre kan vindusplasseringen i den enkelte leilighet avvike noe fra de generelle planer, som følge av blant annet den arkitektoniske utformingen av bygget. Leilighetene vil bli fradelt som selveierleiligheter. KONSTRUKSJON Bygningen utføres med bærekonstruksjon i betong. Etasjeskillere utføres i betong eller betongelementer. Fasadene bygges opp som isolerte stendervegger i hovedsak utvendig kledd med tegl og trepanel. Balkonggulv er å anse som utvendig konstruksjon. Mindre ansamlinger av vann vil derfor kunne oppstå på gulvflaten etter regnvær. Balkonggulv leveres med skiferfliser. Utformingen av rekkverk vil være i stål og glass. Terrasser og takterrasser får gulv av betongheller. Innvendige vegger utføres i stålstendere, kledd med gipsplater. Leilighetsskillevegger er i hovedsak i betong og enkelte andre vegger har overflate i betong, for eksempel mot trapperom og enkelte steder i og mot fasaden. STANDARD INNVENDIG BEHANDLING GULV Alle rom leveres med 14 mm eik lamellparkett som standard. Det vil bli anledning til å velge mellom to alternative parketttyper i Lønn eller Ask, uten tillegg i

pris. (forutsetter bytte i hele leiligheten og innen nærmere fastsatte frister). I toppleilighetene leveres Eik Millennium Fullplank som standard. Det leveres keramiske fliser på bad og WC. Belegg på gulv i boder og vaskerom VEGGER Vegger strielegges og males i lys farge. Det kan velges mellom 8 utvalgte standardfarger, begrenset til èn farge per rom. På bad leveres keramiske hvite fliser, eller fliser iht. flisprogrammene tilrettelagt av utbygger. HIMLINGER Malt betong i boligrom. Der himling må fôres ned, blir gipsplate-himlingen også malt. I øverste etasje kan himling bli utført i malt gips avhengig av konstruksjonsløsning. NEDFORET HIMLING/INNKASSING Rørføringer vil i all hovedsak bli skjult bak innkassinger og som helt eller delvis nedforede platehimlinger, fortrinnsvis i entrè, bad og over kjøkkenskap. I tillegg kommer innkassing i stue for avtrekk fra gasspeis. Nevnte konstruksjoner vil bli overflatebehandlet som en del av overflaten der konstruksjonen blir montert. Det leveres også en nedsenket "bord" langs yttervegg i stue med innfelte downlights KJØKKEN Kjøkkeninnredning type Sigdal Herregård Palett som standard, alternativt Trendo Eik eller Quadra Bjørk, med heltre eik benkeplate. Utbygger kan velge å levere tilsvarende kvalitet fra annen anerkjent leverandør. Alternativene tilbys under forutsetning at kjøkkenløsningen ikke endres i tilvalgsprosessen. Egen kjøkkentegning for den enkelte leilighet vil bli utarbeidet og overlevert på tilvalgsmøte med hver enkelt boligkjøper. Det leveres oppvaskbenk med nedfelt stålbeslag, samt avsatt plass og opplegg for oppvaskmaskin, kjøleskap og komfyr. Det er ikke anledning til å flytte på elektriske installasjoner eller avløp og vanntilførsel. Hvitevarer leveres ikke.

GARDEROBE Hvite skap med fronter i type hvit glatt. Det leveres 1 meter skap pr. seng iht. plantegning. Det leveres ikke skap eller innredning i gang/entre. Garderobeskapene leveres med bøyler som beslag. I 2-roms leiligheter uten innvendig bod leveres 2 meter skap i tillegg til de ovennevnte. INNVENDIGE DØRER Innvendige dører type hvit profilert, med hvite karmer og dørvridere i blank eller børstet utførelse. BAD Innredning med underskap bredde lik 90 cm. Innredningen er valgfri mellom Herregård palett vanilje eller Gloss innredning fra Sigdal. Topplate med nedsenket hvit servant og ettgreps servantbatteri, speil og lyslist med stikk. Videre leveres ettgreps dusjbatteri med dusjgarnityr og dusjvegger. Vegghengt klosett i hvit porselen. Det er avsatt plass, og levert opplegg for vaskemaskin og tørketrommel (forutsetter kondenstørketrommel). Det kan bli terskel/nivåforskjell fra bad til tilliggende rom. VINDUER/VINDUSDØRER 2-lags energiglass. Karmer leveres ferdig malt fra fabrikk med samme farge ute og inne. HOVEDINNGANGSDØR LEILIGHET Hovedinngangsdør i malt utførelse fra fabrikk med “dørkikkert”. FG-godkjent sikkerhets- lås leveres. LISTVERK I rom med parkett leveres det gulvlister i lakkert utførelse. Alle gerikter rundt vinduer og dører leveres i malt utførelse med synlige stifter. Lister på betongvegg skrues. Taklister leveres ikke. DIVERSE UTSTYR Brannslukningsutstyr i henhold til forskrifter. 1 stk brannslukningsapparat eller brannslange leveres i hver leilighet. Det leveres også 1-2 røykvarslere pr. leilighet avhengig av planløsning og leilighetsstørrelse.


Byggebeskrivelse

VENTILASJON Det vil bli montert balansert ventilasjon med lokalt aggregat plassert i bod/skap i hver leilighet. Tilluft og avtrekk via kanaler over tak. ELEKTRISK Elektrisk anlegg ligger generelt skjult i leiligheten, bortsett fra betongvegger hvor det kan bli åpent anlegg. For lyspunkt i himling leveres stikkontakt i overgang mellom himling og vegg. Lyslister monteres under overskap på kjøkken. Som tilvalg kan det velges ekstra punkt som kan bli trukket åpent. Det vil bli montert 1 stk dobbel stikkontakt forberedt for vaskemaskin og tørketrommel. Alle rom får stikkontakter og lampepunkter som dekker et normalt behov. Det leveres belysning i tak i entrè, under overskap på kjøkken og i bod. I bad og langs yttervegg i stue leveres downlights i tak. SANITÆR Det monteres opplegg for oppvaskmaskin i kjøkkenbenk, og opplegg for vaskemaskin på bad som vist på tegning. Dersom det velges varmtvannsbereder i hver leilighet kan dette bli i kjøkkenbenk eller i bod. OPPVARMING Energibehovet til oppvarming og varmtvann dekkes av et eget jordvarmeanlegg for dette prosjektet. Det vil bli etablert energibrønner på tomten og varmepumpe i egen energisentral i P-kjelleren. Oppvarming i leiligheten vil bli levert som vannbårent anlegg med gulvvarme i alle rom. Varmtvann leveres primært fra felles varmtvannstank i energisentralen. TV/RADIO/TELEFON Det leveres 1 stk. TV- og radiouttak i stue uten avtale med signalleverandør. Det gjøres klart for ett telefonuttak, kjøper bestiller selv abonnement. Som tilvalg kan det monteres ekstra trekkerør i vegger til rom for eventuell fremtidig installasjon av punkt for TV/radio/telefon.

TEGNINGER AV TEKNISKE ANLEGG Tekniske anlegg og fremføringer til disse blir ikke inntegnet på tegninger som omfattes av kjøpekontrakt. Endelig plassering av disse bestemmes av hva som er hensiktsmessig og nødvendig. Det tas forbehold om endringer på plantegninger for fremføring av sjakter for ventilasjonsanlegg og elektriske føringer. INNGANGSFORHOLD Det leveres flis på gulv i innvendige fellesareal, ved inngangsparti i 1.etasje blir det montert utvendige postkasser alternativt kan postkasser bli plassert ved innkjøring til garasjekjeller. HEIS Heis fra parkeringskjeller til alle boligetasjer. TRAPPER/TRAPPEROM Prefabrikerte eller plasstøpte trapper i betong. For øvrig leveres vegger, samt undersiden av trappeløp og reposer i malt betong. PARKERINGSKJELLER Alle leiligheter får egen parkeringsplass i parkeringskjeller. Det leveres 1 stk. portåpner pr. garasjeplass for automatisk åpning av garasjeport. UTOMHUSARBEIDER Endelig utomhusplan er ikke ferdigbehandlet. Tiltak for skjerming mot Sogstiveien kan bli utført som en del av utomhusarbeidene. Også lokal skjerming på private uteoppholdsareal kan forekomme. Selger forbeholder seg retten til å bestemme endelig utforming og materialvalg. Fellesområder vil bli beplantet og tilsådd. Adkomst til hovedinnganger vil ha fast dekke. Det vil bli etablert uteplasser. Søppelhus/rom vil bli plassert ved/i innkjøringen til P-kjelleren. Det leveres ikke utemøbler, men sandkasse og lekeutstyr i samsvar med krav fra kommunen. BODER I tillegg til bod eller skapplass i leiligheten får hver leilighet 1 stk. sportsbod. Sportsbod plasseres i parkeringskjeller eller annet kjellerareal. Hver bod leveres med nettingvegger og dør som kan låses med hengelås.

PORTTELEFON Det monteres ringetablåer ved hovedinngangsparti og callinganlegg med automatisk låsåpner i hver leilighet. Det leveres også ringeknapp utenfor hver leilighet. PIPE/PEIS Alle leiligheter leveres med gasspeis tilknyttet felles tankanlegg med gassmåler for hver leilighet. Tankanlegget vil bli finansiert gjennom leveranse/serviceavtale som overføres til sameiet ved stiftelsen. TILVALGSMULIGHETER Utover de kostnadsfrie valgalternativer som er beskrevet i prospektet, vil det bli gitt mulighet for å gjøre enkelte individuelle tilpasninger. Selger vil i god tid før innredningsarbeidene starter utarbeide en tilvalgsmeny hvor priser og frister for beslutning vil fremkomme. INNFLYTTING Antatt ferdigstillelse/innflytting vil være 1. kvartal 2011/2. kvartal 2011. Dette under forutsetning av byggestart 3.kvartal 2009. Overtagelsesmåned vil bli varslet kjøper ca. 3 måneder før antatt overtagelse. Kjøper aksepterer at endelig overtagelsesdato vil bli varslet kjøpere senest 6 uker før overlevering. Hver kjøper vil ved overtagelse få tildelt en FDV-rapport som viser hvilke materialer, produkter og fargevalg som er benyttet i leiligheten, og i tillegg adresselister med oversikt over kontaktpersoner/firma som er ansvarlig for de forskjellige arbeider og vedlikehold. Byggestart er også avhengig av at tilstrekkelig antall leiligheter er forhåndssolgt.

46

47


Andre opplysninger

FELLESUTGIFTER Størrelsen på fellesutgiftene er ikke fastsatt, men stipulerte fellesutgifter skal dekke sameiets ordinære driftsutgifter, hvor store kostnadene blir vil avhenge av hvor mange ytelser sameiet rekvirerer. Erfaringsmessig vil dette beløpe seg til ca. kr. 22,- til kr. 26,-pr. kvm. BRA/mnd. Det vil bli fremforhandlet en leasingavtale med leverandøren av prosjektets gasstank og gassanlegg. Denne skal betjenes gjennom fellesutgiftene og beløper seg til ca. kr. 3,- pr. kvm BRA/mnd og forfaller til betaling sammen med de øvrige fellesutgiftene. Den ferdig forhandlede avtalen vil bli transportert til sameiet ved overtakelse. Endelig fastsettelse av første års driftsbudsjett og fellesutgifter vedtas på sameiets konstituerende generalforsamling. OMKOSTNINGER Dokumentavgift til staten: 2,5 % av tomteverdien (ca. kr. 510.000 pr. leilighet), ca kr 12.750,- Gebyret for tinglysning av skjøte er f.t. kr. 1.548,-, og tinglysningsgebyr og attestgebyr for pantobligasjoner i forbindelse med etablering av eventuelle lån er f.t. kr. 2.142,pr. obligasjon inkl. attest. I tillegg innbetales à konto kr. 50,- pr. kvm BRA til sameiet for likviditet i oppstartsfasen. Det tas forbehold om endring av satsene for offentlige gebyrer og avgifter i tiden frem til hjemmelsovergang finner sted. BETALINGSPLAN Det forutsettes at forskudd på 10 % av kjøpesummen innbetales ved kontraktinngåelse til meglers klientkonto for prosjektet. Alle renter på klientkonto tilfaller utbygger. Den resterende del av kjøpesummen innbetales senest èn uke før overtagelse av eierseksjonen.

GARANTIER Leilighetene selges i henhold til lov om bustadoppføring, og selger plikter å stille bankgaranti på 2 % av kjøpesummen i byggetiden og 3 % av kjøpesummen i 2 år etter overlevering av leilighetene til kjøper. Overføring av innbetalt forskuddsbeløp fra megler til selger er avhengig av at selger har stilt garanti i henhold til bustadoppføringslova § 47. For øvrig gjelder Lov om eierseksjoner for eierseksjonssameiet og driften av dette. AREALANGIVELSER Arealene oppgitt i prospektet er angitt i bruksareal (BRA) som er leilighetens mål innvendig, innbefattet innvendige boder og vegger, men ikke medregnet yttervegg. I tillegg opplyses P-rom i prislisten. – dette er leilighetens BRA areal fratrukket innvendige boder og veggene til disse. LIGNINGSVERDI Ligningsverdien er foreløpig ikke fastsatt i det ligningsverdien fastsettes av Follo-ligningskontor, og vil normalt være på ca. 25 - 30 % av førstegangs kjøpesum. SAMEIET Eierseksjonen vil tilhøre et sameie som også omfatter garasjeanlegg. Seksjonsnummer og eierbrøk bestemmes i forbindelse med seksjoneringen. Sameiet vil ivareta forvaltning av fellesarealer innenfor eiendommen. FORRETNINGSFØRER Forretningsfører er foreløpig ikke valgt, men kontrakt vil bli inngått før konstituerende sameiemøte. FORSIKRING Bygg og eiendom vil være forsikret av utbygger frem til overtagelse, deretter tegnes fullverdiforsikring gjennom eierseksjonssameiet. Kjøper må selv tegne innbo- og løsøreforsikring.

MATRIKKEL Gnr. 71 Bnr. 43 i Frogn kommune. Bruksnummer for eiendommen vil kunne endres i forbindelse med sammenslåing og grensejusteringer. Seksjonsnummer for hver leilighet fastsettes i forbindelse med seksjoneringen. REGULERING Tomten er regulert til boligformål og det foreligger godkjent bebyggelsesplan og utbyggingsavtale med Frogn kommune. ADRESSE Adressen er ikke fastsatt av Frogn kommune, adresse antas og bli Sogstiveien 68, 1440 Drøbak. PRISER Leilighetsprisene fremgår av vedlagte prisliste. Selger står til enhver tid fritt til å endre prisen på leiligheter som ikke er solgt. MEGLERPROVISJON Megler har en fast provisjon per leilighet solgt i prosjektet.


Forbehold

FORBEHOLD Byggestart er avhengig av at tilstrekkelig antall leiligheter er forhåndssolgt. Videre er byggestart avhengig av at ramme- og igangsettelsestillatelse blir gitt fra myndighetene i god tid før byggestart. Det tas generelt forbehold om myndighetenes saksbehandlingstid og eventuell justering i fremdriften for overtagelse/innflytting, hjemmelsoverføring med videre som følge av dette. Det kan forekomme avvik mellom byggebeskrivelse og plantegninger. I slike tilfeller er det alltid byggebeskrivelse som er retningsgivende. Dersom det er avvik mellom prospekt/internettside og leveransebeskrivelse, er det den endelige leveransebeskrivelsen i kontrakten som gjelder. Omfanget av leveransen er begrenset til denne.

Utbygger forbeholder seg retten til å akseptere eller forkaste et hvert bud/ kjøpetilbud på fritt grunnlag. Salg av kontraktsposisjonen er kun tillatt etter godkjenning fra selger. Selger kan uten nærmere begrunnelse nekte slik godkjenning. Ervervet vil etter slik godkjenning kunne tinglyses direkte til tredjemann, men selger vil i forhold til oppgjør og kontraktsvilkår for øvrig kun forholde seg til kjøper. Eventuelle bud forutsettes inngitt på selgers standard kjøpekontrakt eller budskjema/midlertidig kjøpekontrakt som vil bli benyttet ved salg. Selgers kontraktsdokument forutsettes gjennomgått før bud inngis. Selger tar forbehold om å foreta justeringer i kontrakten som følge av offentlige krav m.m. Det forutsettes at skjøtet tinglyses i kjøpers navn, hvis interessent mot formodning ikke ønsker tinglysning av skjøte, må det tas forbehold om dette i midlertidig

kjøps- avtale/bud. Ved eventuell endring i eierskap/ navneendring fra kjøpers side etter bud/aksept vil det påløpe administrasjonsgebyr til megler på kr 15.000,inkl. mva som innbetales til meglers driftskonto. Eventuell endring krever utbyggers samtykke. Selger forbeholder seg retten til å foreta kredittvurdering av kjøpere. Eiendomsmegler er underlagt Lov om hvitvasking. Dette innebærer at eiendomsmegleren har plikt til å melde fra til Økokrim om evt. mistenkelige transaksjoner. Selger forbeholder seg retten til å forestå fordelingen av P-plasser og boder. Det tas forbehold om trykkfeil i leveransebeskrivelse og prospekt.

Alle opplysninger i denne salgsoppgave er gitt med forbehold om rett til endringer som er hensiktsmessige og nødvendige, forutsatt at det ikke reduserer den generelle standard vesentlig. Kjøper aksepterer uten pris-justering at utbygger har rett til å foreta slike endringer. Eksempler på slike endringer kan være innkassing av teknisk anlegg, mindre endring av boligens areal eller liknende. Selger forbeholder seg retten til å organsiere parkering og boder på den måten som anses mest hensiktsmessig, for eksempel som en del av sameiets fellesareal med dertil tilhørende bruksretter, seksjonert som tilleggsareal til den enkelte seksjon eller som særskilt anleggseiendom. Utomhusplanen i prospektet er av en slik karakter at det ikke kan ansees som et kart, men en illustrasjonsskisse fra landskapsarkitekt. Utomhusplanen er utarbeidet for å illustrere tomtens planlagte opparbeidelse. Selger står fritt til å endre leilighetsnummer i prosjekteringsprosessen og det tas forbehold om eventuell endring av antall eierseksjoner i bygningene. 48

49


Fla tå s

T e rr a

Sogst

sse

Sogsti

Sog s

n

! .

ve i en

e ie

als ed

og Sk

e ien

sl y n gv eie rr

as

se

Røs

en

rs t i g

n

se k o

i en

Elleve ie

Ro

n

tuve

lle

Sjøs

n

kk

v

a ed

e lT

ub

be

n

og ne ve i

Ek

t es

R

dv

tive

a

Stra n

e i en

ie n

n

t Brå

ak k e

nv

v

e

eb

je Sel

Eiendomsmegler Tom Z. Bliksmark Telefon 22 70 48 10 • Mobil 90 92 59 04 E-post: tzb@ringeiendom.no Megler:

Sogst i

ret

iko lle

n

ta

Design: Last Exit AS Illustrasjoner: Ramböll Sverige AB Arkitekter: Ninni arkitekter Prosjektselskap/Utbygger: Sogstiveien 68 AS Foto: www.visitfollo.no • Ann Iren Moe • Ramböll Sverige AB

ga

Tomtefa

us

Jør n s

Eiendomsmegler Vegar Skredlund Telefon 22 70 48 03 • Mobil 95 40 84 49 E-post: vs@ringeiendom.no

eh

d

Eiendomsmegler Tom André Svenning Telefon 22 70 48 02 • Mobil 97 66 62 17 E-post: tas@ringeiendom.no

Ba

Kontakt: Ring Eiendomsmegling Prosjekt V/Akershus Eiendomsmegling AS Christian Frederiks Plass 4, 0154 Oslo P.b. 767 Sentrum, 0106 Oslo Fax: 22 70 48 01

en

www.innseilingen.com

Innseilingen - Prospekt  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you