Page 1

EASYCLE AN

Rengøringsguiden

TIPS TIL DIG DER VIL GØRE RENT NEMT OG PÅ DEN RIGTIGE MÅDE

E A S Y C L E A N


A

lle vil jo gerne have det fint og rent derhjemme. Men hvordan kan man gøre det hurtigt og nemt og alligevel få et rent resultat? Vores erfaring er, at det handler om at have det rigtige rengøringsudstyr og at kende alle knebene. Så bliver rengøringen meget lettere, og du får tid tilovers til andre ting. Derfor har vi lavet denne guide til dig med alle de professionelle tips til en mere effektiv rengøring. Du behøver ikke at have så meget udstyr i rengøringsskabet. Nogle få rigtig gode produkter er nok. Vi er gået ud fra vores eget Easy Cleansortiment – af den enkle grund, at det bygger på professionelle grundprodukter af høj kvalitet. Vi synes, at det skal være let at gøre rent på den rigtige måde. Held og lykke!

E A S Y C L E A N


E A S Y C L E A N

4


E A S Y C L E A N

Toilet og badeværelse

I badeværelset vil man gerne opleve en frisk fornemmelse. Men små kalkpletter og pletter af tandpasta kan direkte ødelægge fornemmelsen af renhed. Et af knebene er, at gøre det til en vane hurtigt at gøre rent efter sig, hver gang man har brugt badeværelset.

For altid at have en frisk fornemmelse på toilettet og i badeværelset er det vigtigt at gøre rent ofte netop på disse steder. Kalkaflejringer, sæbe og shampoorester gør, at snavs og skimmel sætter sig fast. Sørg for at have en fast rutine for hver gang, du bruger badeværelset. Skyl badekarret, brusenichens vægge og fliser af med rent vand fra bruseren, og tør over med en mikroklud. Det gør den ugentlige rengøring nemmere og forhindrer sæbe, shampoo, fedt og kalk i at sætte sig fast. Husk også at tørre dørhåndtag og kontakter af, da der kan samle sig mange bakterier og meget snavs disse steder.

Rød farvekode For ikke at sprede bakterier fra toilettet til øvrige dele af hjemmet er det vigtigt kun at bruge røde klude og redskaber i badeværelset og ingen andre steder. Vi kalder det ”rød farvekodning” og har også mærket etiketterne på vores rengøringsmidler til toilettet med rødt, så du lettere kan finde de rigtige rengøringsmidler i skabet og også i butikken.

Tips

1. Begynd med at hælde Easy Clean Magic Duck i toiletkummen, så det når at virke, mens du rengør resten af badeværelset. 2. Rengør badekarret og vandhanen. 3. Rengør brusenichen inkl. hane, væg fliser og evt. glasvægge i brusenichen. 4. Sprøjt rengøringsmiddel i håndvasken, tør den af, og fjern også snavs rundt om vandhanen. 5. Puds spejlet. 6. Tør skabslåger, dørhåndtag, dørkarm og kontakter af. 7. Efter at Magic Duck har haft tid til at virke, børster du toiletkummen ren med toiletbørsten. 8. Sprøjt og tør toilet og toiletsæde af udvendigt og indvendigt. 9. Tør gulvet over.

5


Toilet og badeværelse E A S Y C L E A N

Toiletkumme ind- og udvendigt

Husk

... kun a t bruge de rosa røde re og dskaber i badevæ set og p relå toilett et for ik at spred ke e bakte rier til a steder i ndre hjemme t. Begynd med at hælde Magic Duck i toiletkummen, og lad det virke, mens du gør resten af badeværelset rent.

Badekar

Når Magic Duck har haft tid til at virke, skal du børste efter med toiletbørsten Sanibrush. Husk, at du også skal børste under kanten i kummen. Skyl ud.

Rød farvekode

Sprøjt Shiny Bath på toiletkummen, sædet og porcelænet. Tør efter med en rosa Easy Clean mikroklud. Vanskelige pletter fjernes med den gule/hvide svamp Kitchen Soft. Ved pletter på gulvet rundt om toiletkummen skal du bruge den røde eller grønne/hvide detaljebørste Tight Clean. 6

Skyl badekarret med vand, og tør det efter med en rosa Easy Clean mikroklud. Ved pletter skal du sprøjte med Shiny Bath. Ved vanskelige pletter skal du desuden bruge den gule/hvide svamp Kitchen Soft eller Soft Grip. Rundt om vandhanen samler der sig ofte en hel del snavs. Brug da den grønne/ hvide eller røde detaljebørste Tight Clean. Den rengør de steder, der er svære at komme til.


Toilet og badeværelse E A S Y C L E A N

Flisevægge

Skyl væggene med bruseren, og gør flisernes fuger våde, før du tilsætter rengøringsmiddel. Ellers kan du let komme til at beskadige dem. Sprøjt derefter væggene med Shiny Bath. Lad det virke et stykke tid, og skyl det derefter af med vand.

Ved vanskelige pletter skal du sprøjte væggen med Shiny Bath og derefter gnubbe med Kitchen Soft (en gul og hvid svamp) eller en Soft Grip, som er en større svamp med et indbygget greb, der gør den lettere at holde.

Håndvask

Sprøjt Shiny Bath i vasken og på vandhanen. Lad midlet virke i nogle minutter.

Brug derefter gulvskraberen Wet Floor på væggene, og skrab vandet væk. For at undgå, at kalkpletterne bliver siddende, skal du tørre efter med en tør Easy Floor Mop – en mikromoppe med skaft, som gør, at du kan arbejde opretstående, selv om du tørrer af i nedadgående retning.

Rød farvekode

Ved vanskelige pletter skal du bruge den gule/hvide svamp Kitchen Soft. Skyl med vand.

Tør efter med en rosa Easy Clean mikroklud.

Brug den grønne/hvide eller røde detaljebørste Tight Clean rundt om vandhanen for at fjerne vanskeligt tilgængeligt snavs. 7


Toilet og badeværelse E A S Y C L E A N

Spejl Fugt en grøn Easy Clean glasklud med vand, og tør spejlet af. Ved fedtede pletter skal du sprøjte med Shiny Window og tørre efter med glaskluden.

Brusevæg og vandhane

Skabslåger

Sprøjt Shiny Bath på glasset eller væggen, og lad det virke i nogle minutter.

Fugt en rosa Easy Clean mikroklud med vand, og tør lågerne af. Ved pletter skal du sprøjte med Shiny Room og tørre af med mikrokluden.

Dørhåndtag/kontakter

Skyl derefter væggen af med vand fra bruseren. Til glatte brusevægge bruges en vinduesskraber – Window 25 eller Window 35, der effektivt fjerner vandet.

Sprøjt med Shiny Room, og tør af med en rosa Easy Clean mikroklud.

Dørkarm Løst snavs fjernes let med støvekosten Dust Clean. Ved pletter skal du sprøjte Shiny Room på og tørre af med en rosa Easy Clean mikroklud.

Tør efter med en grøn Easy Clean glasklud. Rengør med den grønne/hvide detaljebørste Tight Clean rundt om vandhanen til bruseren. Med denne børste kan du nå ind på steder, hvor pladsen er trang, og takket være det særlige håndtag er den let at holde fast i. Tør efter med en rosa Easy Clean mikroklud. 8


Toilet og badeværelse E A S Y C L E A N

Klinkegulv Brug mikromoppen med skaft, Easy Floor Mop. Fugt moppen med rengøringssprayen Shiny Room. Mop gulvet og eventuelle gulvlister. Lad dem tørre. OBS! Hvis du har materiale som marmor eller søsten, bør du undgå at bruge stærke midler, da det kan beskadige underlaget. Shiny Room universalrengøring er dog så skånsomt, at du kan bruge det til alle gulve.

Husk

Alle mikrofiberprodukter kan vaskes i maskine. Men du må aldrig bruge skyllemiddel, når du vasker dem. Det ødelægger mikrofiberens særlige egenskaber. Læs om mikrofiber på side 31.

9


E A S Y C L E A N

10


Køkken

E A S Y C L E A N

Køkkenet er hjemmets hjerte og skal behandles med omsorg. Vi bruger det ofte til meget mere end bare at lave mad i, hvilket gør, at det udsættes for flere typer snavs. Derfor er det ekstra vigtigt at rengøre det ofte og holde rummet frisk.

Køkkenet har den egenskab, at det samler familie og venner til forskellige aktiviteter, hvilket er herligt. Men det stiller også krav til,

Tips

at det holdes rent og frisk. Især når du skal lave

1. Gør køkkenvasken ren, og fjern kaffe og tepletter.

mad og invitere på middag det samme sted,

2. Gør rent rundt om vandhanen.

hvor du skifter snørebånd og planter blomster

3. Tør køkkenbordet af, og fjern pletter. Tør efter med rent vand.

om. I lighed med badeværelset er det utrolig vigtigt med hygiejnen, især på køkkenbordet og i vasken, der kommer i direkte kontakt med mad. Naturligvis gør det også den ugentlige

4. Gør komfuret eller den keramiske kogeplade ren, og fjern pletter.

rengøring nemmere, hvis du tørrer krummer

5. Tør køkkenlåger, dørkarme, dør håndtag og kontakter af.

væk og holder vasken ren for madrester efter

6. Tør rustfri overflader og flisevægge af.

hvert måltid. Og det er bare mere indbydende

7. Tør gulvlister af.

at komme til et køkken, hvor vandhanen skin-

8. Afslut med at tørre gulvet.

ner blankt og fint, og hvor køkkenbordet er lige så funklende rent.

Grøn farvekode For at gøre det nemmere for dig

at finde det rigtige rengøringsmiddel blandt produkterne i rengøringsskabet har vi markeret de rengøringsmidler, der hører specielt til køkkenet, med en grøn farvekode.

11


Køkken E A S Y C L E A N

Køkkenvask

Arbejdsbord – træ

Hvis du har kaffe- og tepletter i vasken, som kan være vanskelige at fjerne, kan du forsigtigt bruge en hvid Magic Clean-svamp.

Tør efter med en blå Easy Clean mikroklud fugtet med vand. Ved pletter skal du bruge Shiny Kitchen eller Brilliant (håndopvaskemiddel). Tør efter med en blå Easy Clean mikroklud fugtet med vand.

Arbejdsbord – rustfrit Tør efter med en blå Easy Clean mikroklud fugtet med vand. Ved pletter skal du bruge Shiny Kitchen eller Brilliant (håndopvaskemiddel). Til at fjerne snavs rundt om vandhanen skal du bruge en blå eller grøn/hvid detaljebørste Tight Clean. Den gør det lettere at komme til på steder, hvor pladsen ellers er for trang. Til at fjerne andre pletter skal du bruge Shiny Kitchen eller Brilliant (håndvaskemiddel). Tør komfuret efter med en blå Easy Clean mikroklud.

12

Ved meget indgroede pletter skal du bruge den gule/hvide svamp Kitchen Soft eller den hvide svamp Magic Clean. Skyl med vand, og tør efter med en blå Easy Clean mikroklud. Vær ikke e omhyggeli gm r ren de arb gøringsmid ed, at der ejdsbo del til konta bage rde, d p kt me e d føde r er i direk å te v a r er! Tø efter med v r altid and.


Køkken E A S Y C L E A N

Kogeplader og keramiske kogeplader Hæld lidt opvaskemiddel i en spand eller i køkkenvasken, og fyld den med vand. Gør en blå Easy Clean mikroklud våd, og tør efter med den.

Til fastbrændte pletter ved kogepladerne skal du bruge den blå eller grønne/hvide detaljebørste Tight Clean. Den kan du også bruge rundt om kanten på den keramiske kogeplade.

Ved vanskelige pletter skal du gnubbe forsigtigt med den gule/hvide svamp Kitchen Soft.

Tør komfuret efter med en blå Easy Clean mikroklud.

Rustfri flader – køleskab, fryser m.m. Sprøjt med Shiny Kitchen, eller kom nogle dråber Brilliant opvaskemiddel på.

Tør efter med en fugtet blå Easy Clean mikroklud.

Dørkarm

Tør derefter over med en fugtet blå Easy Clean mikroklud.

Løst snavs fjernes let med en støvekost Dust Clean.

Efterpoler med en tør grøn Easy Clean glasklud, så overfladen bliver blank.

Ved pletter skal du sprøjte Shiny Room på, tørre efter med en blå Easy Clean mikroklud.

Flisevæg

Dørhåndtag/kontakter

Fugt en blå Easy Clean mikroklud med vand, og tør overfladen.

Sprøjt Shiny Room på, og tør efter med en blå Easy Clean mikroklud.

Ved pletter skal du sprøjte med Shiny Kitchen eller nogle dråber Brilliant opvaskemiddel.

Gulvlister

Ved indgroede pletter skal du bruge den gule/ hvide Kitchen Soft-svamp.

Tør efter med en fugtet blå Easy Clean mikroklud.

Tør efter med en fugtet blå Easy Clean mikroklud.

Ved pletter skal du sprøjte Shiny Room på.

Køkkenlåger

Man kan også bruge mikromoppen Easy Floor Mop med stativet.

Tør efter med en fugtig blå Easy Clean mikroklud. Ved pletter skal du bruge Shiny Kitchen eller Brilliant (håndopvaskemiddel).

Gulve Fugt moppen med Shiny Room spray, og mop gulvet.

13


E A S Y C L E A N

14


Stue og hall

E A S Y C L E A N

Alle ting, der står fremme, samler støv. Både pynteting og praktiske ting, hylder, borde og billeder. Med en daglig rengøringsrutine og nogle få praktiske hjælpemidler kan man dog nemt og hurtigt fjerne støvet. Med de rette hjælpemidler kan du nemt holde dine omgivelser pæne og rene – uden at snavset ”blot flyttes” fra et sted til et andet. Klude og mopper af mikrofiber har særlige egenskaber, som gør, at de lettere suger støv op, selv når du bruger dem tørre. Dog bør man ind imellem fugtmoppe gulvene for at holde dem friske.

Blå farvekode For at gøre det nemmere for dig at finde det rigtige rengøringsmiddel blandt produkterne i rengøringsskabet har vi markeret etiketterne på de rengøringsmidler, der passer specielt til rengøring af boliginteriør og gulve, med en blå farvekode. 15


Stue og hall E A S Y C L E A N

Inventar og indretning

Karme, dørhåndtag og kontakter

I en stue findes der ofte en del ting og inventar, der skal tørres af – bordplader, stole, boghylder osv. Her får du størst gavn af en blå Easy Clean mikroklud, tør eller fugtig.

Fugt en blå Easy Clean-mikroklud med universalrengøringsmidlet Shiny Room for at fjerne pletter og bakterier.

En tør klud bruger du der, hvor snavset er tørt og ikke behøver at blive opløst med vand. Fugt kluden, hvis snavset er indtørret eller fedtet. Hvis snavset er indgroet, skal du sprøjte Shiny Room på det. Lad midlet virke et lille stykke tid, og tør derefter pletten væk.

Varmeapparater og radiatorer Støv af med en Dust Clean støvekost bag ved og på radiatorerne. Tør eventuelt efter med en tør blå Easy Clean mikroklud.

16


Tips

Stue og hall E A S Y C L E A N

1. Et tip er altid at begynde i venstre hjørne og derefter arbejde sig igennem rummet. 2. Begynd med at støvsuge. 3. Støv derefter af med en mikroklud. Tør eller fugtig. 4. Brug en støvekost, og støv billeder og radiatorer af. 5. Tør karme, dørhåndtag og kontakter af. 6. Tør også fjernbetjeninger af med en let fugtet mikroklud. 7. Mop gulvet med en mikromoppe. Tør eller fugtig. Dermed får du opsamlet støvet, der har lagt sig på gulvet ved støvsugningen. Fugtmop efter behov. 8. Vask alle brugte klude og mopper efter hver rengøring. Gerne i en vaskepose og altid uden skyllemiddel.

Spejl Fugt en grøn Easy Clean glasklud med vand, og tør spejlet af. Ved fedtede pletter skal du sprøjte med Shiny Window og tørre efter med glaskluden.

Gulve og gulvlister Ved støvsugning er det ikke alt støvet, der suges op. Det er derfor vigtigt at moppe gulvet, efter at du har støvsuget det. Brug gulvmoppen, tør eller fugtig, til at tørre gulvet over med. Til gulve af træ og sten – brug Easy Floor Mop, mikromoppe med stativ. Moppen kan bruges både tør og fugtig. For at holde en god hygiejne skal alle gulvflader fugtmoppes med jævne mellemrum. Og naturligvis skal et meget snavset gulv med pletter fugtmoppes. Sprøjt Shiny Room direkte på moppen, og tør derefter ganske enkelt gulvet over. Hvis du har store flader, kan det være godt at have nogle ekstra mopper og skifte dem ud, når du synes, at en moppe bliver for snavset.

17


E A S Y C L E A N

18


E A S Y C L E A N

Bryggers og bagindgang Hvis man har eget vaskerum og bagindgang, bliver det ofte rum, som springes over, når man skal gøre rent. Men naturligvis bliver det meget hyggeligere at bruge disse rum, hvis de også er rene og friske. Bagindgangen bruges sommetider som indgang til hverdag og bliver ofte et sted, hvor man sætter sine snavsede sko og hænger sit snavsede tøj. I bryggers og bagindgang samler der sig gerne grovere snavs som f.eks. småsten og undertiden også vand. Disse steder er lige så vigtige at holde rene som andre rum. Ellers risikerer man at komme til at tage snavset med ind de steder, hvor man netop har gjort rent. I bryggerset har du måske dit rene vasketøj, hvorfor det også her er vigtigt at gøre rent for støv og snavs, så tøjet bliver ved med at være rent og ikke får pletter, før du har nået at bruge det.

Tips

1. Begynd med at fjerne snavs rundt om vandhanen, og rengør vasken. 2. Sprøjt rengøringsmiddel på arbejds bordet. Tør efter med rent vand. 3. Tør vaskemaskine og tørretumbler af, og fjern pletter. Husk også at rengøre maskinens vindue. 4. Rengør vaskemaskinens doseringsrum. Tøm også filterholderen af og til. 5. Fej løst grus op. 6. Mop til sidst gulvet med en viskose- moppe.

Vask Til at fjerne snavs rundt om vandhanerne skal du bruge den blå eller grønne/hvide detaljebørste Tight Clean. Rengør vasken med den gule/hvide svamp Kitchen Soft sammen med Shiny Kitchen eller Brilliant håndopvaskemiddel. Tør efter med en fugtet blå Easy Clean mikroklud.

19


Vaskerum og bagindgang E A S Y C L E A N

Arbejdsbord – rustfrit

Arbejdsbord – træ eller laminat

Tør efter med en fugtig blå Easy Clean mikroklud.

Tør efter med en fugtet blå Easy Clean mikroklud.

Brug Shiny Kitchen eller Brilliant håndopvaskemiddel til at fjerne pletter.

Fjern eventuelle pletter med Shiny Kitchen eller Brilliant håndopvaskemiddel.

Ved indgroede pletter skal du bruge den gul/ hvide husholdningssvamp Kitchen Soft eller den hvide svamp Magic Clean, der fungerer som et ”viskelæder”. (OBS! Test først Magic Clean på et mindre område for at kontrollere, at produktet ikke ridser. Brug aldrig rengøringsmiddel på denne svamp).

Ved indgroede pletter skal du bruge den gule/ hvide husholdningssvamp Kitchen Soft. Skyl med vand, og tør efter med en blå Easy Clean mikroklud.

Skyl med vand, og tør efter med en blå Easy Clean mikroklud.

Vaskemaskine og tørretumbler Tør efter med en fugtet blå Easy Clean mikroklud. Brug Shiny Kitchen eller Brilliant håndopvaskemiddel til pletter. Ved indgroede pletter skal du bruge den gule/hvide husholdningssvamp Kitchen Soft. Skyl med vand, og tør efter med en blå Easy Clean mikroklud. Husk også at rengøre vaskemaskinens vindue indvendigt og udvendigt med en blå Easy Clean mikroklud. Tag også doseringsrummet ud, og rengør det, og tøm filterholderen i vaskemaskinen regelmæssigt. Brug en blå Easy Clean mikroklud eller den gule/hvide husholdningssvamp Kitchen Soft. 20


Vaskerum og bagindgang E A S Y C L E A N

Gulve Hvis der er meget løst grus, er det nemmest at samle det op med et fejesæt. Mini Sweep har kort skaft, og Maxi Sweep har langt skaft. Vælg det, der passer dig bedst. Til gulv i entréen eller bagindgangen er det bedst at bruge en Clean Floor viskosemoppe, som har en god opsugningsevne og mere effektivt opsamler grovere snavs. Det forskellige tilbehør, kan på praktisk vis skrues på det hvide skaft. Skru Clean Floor viskosemoppen fast. Bland vand med universalrengøringsmidlet Shiny Room i en Twist & Clean-spand med opvrider, og tør gulvet efter.

21


E A S Y C L E A N

Vindue

Du vil sikkert gerne have, at man skal kunne se, at du har gjort rent. Men rene vinduer ses ikke. Og det er jo netop pointen. Når de er skinnende rene uden glemte striber, slipper de bare lyset ind og får rummet til at se endnu renere ud. Her kommer de kneb, der får dig til at pudse som en professionel. Easy System

Hvor tit du skal pudse vinduer, afhænger af vejr, vind og hvor du bor. Ved havet dannes der ofte en salthinde på glasset, og meget udstødning giver en fedtet overflade. Har du groft snavs på dine vinduer, er det vigtigt at fjerne det, før du begynder at pudse dem. Fugt en blå Easy Clean mikrofiberklud for at fjerne det grove snavs, før du begynder at bruge vaskepels og skraber. Shiny Window indeholder alkohol, hvilket gør, at vandet ikke fryser, når det er koldt udenfor. Hvis det derimod er meget koldt udenfor, bør du desuden tilsætte lidt T-rød allroundmiddel i vandet. Hvis du vil pudse dine vinduer både indendørs og udendørs, skal du begynde indendørs. Skift derefter vandet i spanden, og fortsæt udendørs. Skift også vandet efter behov, hvis det bliver for snavset.

Hvis du har brug for at komme lidt højere op, er det praktisk med et langt skaft. Det hvide skaft passer godt til både Window Clean – vaskepels med holder og vinduesskraberne Window 25 og 35. Sæt tilbehøret fast ved at skrue det i skaftets ene ende. Læs mere om Easy System på side 29.

22


Vindue E A S Y C L E A N

Vinduespudsning Find en vinduesskraber i en egnet størrelse – Window 25 eller Window 35 (25 cm eller 35 cm) og en vaskepels Window Clean med holder. Sprøjt Shiny Window på vinduet. Fugt vaskepelsen med vand, og arbejd metodisk på vinduet efter slalommetoden. Tag skraberen i den ene hånd og holderen med vaskepelsen i den anden. Skrab vandet på vinduet af med vinduesskraberen – oppefra og ned. Hold vaskepelsen nedenunder med den ene hånd, og opsaml vandet med den. Tør vandet fra skraberen af på vaskepelsen. Tør lister og kanter efter med en grøn Easy Clean vinduesklud.

23


Rengøringshjælp rum for rum E A S Y C L E A N

Toilet og badeværelse Inventar

Pletter/snavs

Rengøringsmiddel Redskab

Toilet indvendigt

Kalkaflejringer, bakterier

Magic Duck

Toilet udvendigt Bakterier Shiny Bath

Mikroklud, rosa Svamp, gul/hvid Detaljebørste, grøn/hvid, rød

Badekar/vandhane Kalk-, fedt- og sæbeaflejringer Shiny Bath

Mikroklud, rosa Svamp, gul/hvid med greb Detaljebørste, grøn/hvid, rød

Brusevæg/vandhane Kalk-, fedt- og sæbeaflejringer Shiny Bath

Mikroklud, rosa Detaljebørste, grøn/hvid, rød Vinduesskraber

Flisevæg Kalk-, fedt- og sæbeaflejringer Shiny Room

Mikroklud, rosa Svamp, gul/hvid Gulvskraber Mikromoppe + stativ og skaft

Håndvask/vandhane Kalk-, fedt- og sæbeaflejringer Shiny Bath

Mikroklud, rosa Svamp, gul/hvid Detaljebørste, grøn/hvid, rød

Skabslåge

Fedtpletter, støv

Shiny Room

Mikroklud, rosa

Spejl

Fedtpletter, støv

Shiny Window

Glasklud, grøn

Dørhåndtag

Bakterier, fedtpletter

Shiny Room

Mikroklud, rosa

Kontakt

Bakterier, fedtpletter

Shiny Room

Mikroklud, rosa

Dørkarm Løst støv, fedtpletter Shiny Room

Mikroklud, rosa Støvekost

Klinkegulv

Bakterier

Shiny Room

Mikromoppe med stativ

Marmor/søsten

Meget følsom overflade, som Shiny Room kræver skånsomme midler

Mikromoppe med stativ

24

Toiletbørste


Rengøringshjælp rum for rum E A S Y C L E A N

Køkken Inventar

Pletter/snavs

Rengøringsmiddel Redskab

Køkkenvask Misfarvning kaffe/te Shiny Kitchen, Brilliant Mirakelsvamp Mikroklud, blå Detaljebørste, blå, grøn/hvid Arbejdsbord, træ

Fedt, bakterier

Shiny Kitchen, Brilliant

Mikroklud, blå

Arbejdsbord, rustfrit Fedt, bakterier, kalk Shiny Kitchen, Brilliant Mikroklud, blå, Mirakelsvamp Svamp, gul/hvid

Kogeplader Fastbrændt snavs Brilliant Mikroklud, blå Svamp, gul/hvid Detaljebørste, blå, grøn/hvid Keramisk kogeplade Fastbrændt snavs Brilliant Mikroklud,blå Svamp, gul/hvid Detaljebørste, grøn/hvid Rustfri overflade – køle- Fedtpletter Shiny Kitchen, Brilliant skab, fryser, opvaskema- skine emhætte, ovnlåge

Mikroklud, blå Glasklud, grøn

Flisevæg Fedt, kalk Shiny Kitchen, Brilliant Mikroklud, blå Svamp, gul/hvid Køkkenlåge

Fedtpletter, bakterier

Shiny Kitchen, Brilliant

Mikroklud, blå

Dørkarm Løst støv, fedtpletter Shiny Room Mikroklud, blå Støveklud Dørhåndtag

Bakterier, fedtpletter

Shiny Room

Mikroklud, blå

Kontakt

Bakterier, fedtpletter

Shiny Room

Mikroklud, blå

Gulvliste Løst støv Shiny Room

Mikroklud, blå Mikromoppe med stativ

Gulvflade – træ, sten, plast

Mikromoppe med stativ

Snavs, bakterier

Shiny Room

25


Rengøringshjælp rum for rum E A S Y C L E A N

Stue og hall Inventar

Pletter/snavs

Rengøringsmiddel Redskab

Gulvflade – entré Grovere snavs, vand Shiny Room Viskosemoppe sten, plast Spand med opvrider Fejesæt Gulvflade – øvrige Snavs, bakterier Shiny Room Mikromoppe med stativ træ, sten, plast Inventar, malet træ Løst støv, fedtpletter Shiny Room Mikroklud, blå Støvekost Inventar, sten Løst støv, fedtpletter Shiny Room Mikroklud, blå Støvekost Inventar, glas/spejl

Løst støv, fedtpletter

Shiny Window

Glasklud, grøn

Dørkarm Løst støv, fedtpletter Shiny Room Mikroklud, blå Støveklud Gulvliste Løst støv Shiny Room

Mikroklud, blå Mikromoppe med stativ

Dørhåndtag

Bakterier, fedtpletter

Shiny Room

Mikroklud, blå

Kontakt

Bakterier, fedtpletter

Shiny Room

Mikroklud, blå

Gelænder

Bakterier, fedtpletter

Shiny Room

Mikroklud, blå

Pletter/snavs

Rengøringsmiddel Redskab

Vindue Inventar

Vindue, Fedtpletter, støv Shiny Window sten, plast

26

Glasklud, grøn Vinduesskraber Vaskepels med holder


Rengøringshjælp rum for rum E A S Y C L E A N

Grovkøkken og vaskerum Inventar

Pletter/snavs

Rengøringsmiddel Redskab

Gulvflade – Grovere snavs, vand Shiny Room sten, plast

Viskosemoppe Spand med opvrider Fejesæt

Dørhåndtag

Mikroklud, blå

Bakterier, fedtpletter

Shiny Room

Vask Fedtpletter, kalk Shiny Kitchen, Brilliant

Svamp, gul/hvid Detaljebørste, grøn/hvid Mikroklud, blå

Arbejdsbord, rustfrit Fedtpletter, bakterier, kalk Shiny Kitchen, Brilliant

Svamp, gul/hvid Mirakelsvamp Mikroklud, blå

Arbejdsbord, laminat Fedtpletter, bakterier, kalk Shiny Kitchen, Brilliant

Svamp, gul/hvid Mikroklud, blå

Vaskemaskine/ Støv, fedtpletter Shiny Kitchen, Brilliant tørretumbler

Svamp, gul/hvid Mikroklud, blå

27


Produktoversigt

Mini Sweep Fejesæt med kort skaft

• • • Easy System

• • •

Easy Floor Mop Tør- og fugtmoppe

• • • Easy System

Clean Floor Set Viskosemoppe med skaft

Easy System

e du

• •

Easy Floor Mikrofibermoppe med skaft

Clean Floor Viskosemoppe

Vi n

er yg g Br

• • •

l sp ej

og

so g

ll ha og e St u

en kk

Maxi Sweep Fejesæt med langt skaft

Wet Floor Gulvskraber

28

To i

Produkt

le

to

g

ba de væ re

lse

ba gi nd ga ng

E A S Y C L E A N

• •

Twist & Clean Spand med opvrider

• •

Dust Clean Støvekost

• • • • •

Shiny Clean Mikroklud rød

Shiny Clean Mikroklud blå

• • • •

Shiny Clean Glasklud grøn

• •

Kitchen Soft Universalrengøringssvamp gul/hvid

• • •

Kitchen Tough Universalrengøringssvamp gul/grøn

• • •

Soft Grip Universalrengøringssvamp med greb gul/hvid

• • •

Tough Grip Universalrengøringssvamp med greb gul/grøn

• •

Magic Clean Mirakelsvamp hvid

• •


Produktoversigt

Detaljebørste, blå Tight Clean

• •

Detaljebørste, rød Tight Clean

Detaljebørste, grøn/hvid Tight Clean Ergo

• • •

Sanibrush Toiletsæt

l sp ej

Vi n

du

e

og

so g er yg g Br

og e St u

en kk

To i

Produkt

le

to

g

ba

ha ll

de væ re

lse

ba gi nd ga ng

E A S Y C L E A N

Window Clean Vaskepels

Easy System

Window 25 Vinduesskraber

Easy System

• •

Window 35 Vinduesskraber

Easy System

• •

Multihandle Teleskopskaft

Easy System

• • • • •

Wendy Svampeklud

• • •

Waste Bags 30 Affaldsposer

Easy Brush Opvaskebørste rød, blå, hvid

• •

Easy System

Hvad er Easy System? I overensstemmelse med vores ambition om at tilbyde et begrænset, men godt sortiment, har vi skabt et smart system med kombinationsmuligheder. Man slipper for at købe flere skafter, da det hvide skaft kan bruges sammen med flere typer tilbehør. Herunder: vinduesskraberen, vaskepelsen, gulvskraberen og viskosemoppen. Skaftet er desuden teleskopisk og kan tilpasses efter den længde, der er behov for til de forskellige formål.

29


Produktoversigt

le sp

ba

og Vi n

du

er

rs Br

yg

ge

og ue St

kk

en

ha

og

ll

de ba g le

to

30

To i

Produkt

ej

gi

re

nd

lse

ga

ng

E A S Y C L E A N

Shiny Room Universalrengøringsmiddel

• •

Shiny Room Universalrengøringsmiddel spray

• • •

Shiny Bath Badeværelsesrengøring

Magic Duck Toiletrens

Brilliant Håndopvaskemiddel

• •

Shiny Kitchen Køkkenrengøring

• •

Shiny Window Vinduespudsemiddel

Gentle Clean Tabs Vaskemaskinetabs

Softly Skyllemiddel


Rengøringshjælp E A S Y C L E A N

Farvemærkning hjælper dig

For at hjælpe dig, så du bruger det rette rengøringsmiddel til det rette formål, bruger vi en ”farvekodning” på rengøringsmidlernes etiketter. Produktnavnene har forskellige farver afhængigt af anvendelsesområde, og der findes også et symbol i en ramme med samme farve. Det hjælper dig med at vælge det rigtige produkt i rengøringsskabet og også i butikken, når du har brug for at fylde op. Det skal være let at gøre rent på den rigtige måde. Interiør og gulv

Toilet og badeværelse

Køkken

Opvask

Vindue

Hvad er mikrofiber?

Mikrofibermaterialet består oftest af polyester eller polyamider – eller en blanding af disse. I et mikroskop kan man se, at mikrofibrene er delt på en speciel måde. I et tværsnit ser de ud som små asterisker (*). Ved hjælp af denne opbygning og statisk elektricitet kan en tør mikrofiberklud opfange snavs, bakterier og støvpartikler i stedet for at skubbe dem bagved eller foran sig, som andre materialer gør. Hvis kluden er let fugtet, suger den i stedet partiklerne op. Når mikrofiberkluden efterfølgende lægges i varmt vaskevand, åbner fibrene sig og slipper snavset ud i vandet. Rigtig groft snavs slipper, når kluden vaskes med vaskemiddel. Med andre ord et effektivt og smart fiber.

Foldning af klud – en måde at spare tid på 1

For at du kan rengøre lidt mere effektivt, findes der et lille kneb, når du bruger rengøringsklude. Hvis du folder kluden nogle gange, bruger du alle rengøringskludens sider på en effektiv måde.

2

Sådan gør du: 1. Fold din rengøringsklud på midten. 2. Fold kluden på midten igen, og tør den overflade af, som du skal gøre ren. 3. Ved at vende kluden om får du en ren side, hver gang du skal tørre en ny overflade af.

3

Efterhånden folder du de snavsede sider væk, og folder nye rene sider frem på din rengøringsklud. I alt kan du på denne måde få otte rene sider frem på rengøringskluden. Smart og komfortabelt.

31


KBM Easy Clean er et svensk kvalitetsmærke, der er baseret på KBM’s stærke koncept til professionel rengøring. Produkterne fås nu i et sortiment, der er tilpasset hjemmerengøring, så alle kan få et godt resultat. Vi vil udbrede viden om, hvordan du lettere kan gøre dit hjem rent med nogle få, rigtig gode produkter. Derfor har vi lavet denne guide, som lærer dig de professionelle rengøringskneb og giver dig tips om gode redskaber og rengøringsmidler, der gør din rengøring nemmere. Med Easy Clean er det let at gøre rent på den rigtige måde! 

Art nr 40000329 • Utgåva nov 2015

Læs mere på www.kbmeasyclean.dk

E A S Y C L E A N

Profile for Procurator

KBM EasyClean rengøringsguide  

Med KBMs EasyClean rengøringsguide, får du gode og professionelle tips til rengøringen.

KBM EasyClean rengøringsguide  

Med KBMs EasyClean rengøringsguide, får du gode og professionelle tips til rengøringen.