__MAIN_TEXT__

Page 1

EASYCLE AN

Städguiden TIPS FÖR DIG

SOM VILL STÄDA L ÄTT & RÄTT

E A S Y C L E A N


A

tt ha det städat och fint hemma vill ju alla. Men hur kan man göra det snabbt och smidigt och ändå få ett rent resultat? Vår erfarenhet är att det handlar om att ha riktiga städgrejer och att känna till knepen. Då blir städningen mycket lättare och du får tid över för annat. Därför har vi tagit fram den här guiden åt dig, med städproffsens tips om effektivare städning. Du behöver inte så många grejer i städskåpet. Några få riktigt bra produkter räcker. Vi har utgått från vårt eget Easy Clean-sortiment, av den enkla anledningen att de bygger på professionella grundprodukter med hög kvalitet. Vi tycker att det ska vara lätt att göra rätt. Lycka till!

E A S Y C L E A N


E A S Y C L E A N

4


E A S Y C L E A N

Toalett &Badrum

I badrummet vill man uppleva en fräsch känsla. Men små kalkfläckar och tandkrämsstänk, kan direkt fördärva känslan av renhet. Ett av knepen är att ha för vana att snabbt göra rent efter sig, varje gång man använt badrummet.

För att alltid få en fräsch känsla på toaletten och i badrummet, är det viktigt att städa ofta just där. Kalkavlagringar, tvål och schamporester gör att smuts och mögel fastnar. Ha gärna en rutin varje gång du använder badrummet. Duscha av badkar, duschväggar och kakel med bara vatten och torka torrt med microduk. Det underlättar veckostädningen och förhindrar tvål, schampo, fett och kalk att sätta sig. Tänk också på att torka av dörrhandtag och strömbrytare, där det kan samlas mycket bakterier och smuts.

Röd färgkod

För att inte sprida bakterier från toaletten till övriga delar av hemmet, är det viktigt att enbart använda röda dukar och redskap i badrummet och ingen annanstans. Vi kallar det ”röd färgkodning” och har även märkt etiketterna på våra rengöringsmedel till toaletten med rött, för att du lättare ska hitta rätt bland flaskorna i städskåpet och även i butiken.

Tips

1. Börja med att hälla Easy Clean Magic Duck i toalettstolen, så att det hinner verka medan du städar resten av badrummet. 2. Städa badkaret och kranen. 3. Städa duschen inklusive kran, kakel väggar och ev duschvägg i glas. 4. Spraya och torka av handfatet och ta bort smuts runt kranen. 5. Putsa spegeln. 6. Torka av skåpsluckor, dörrhandtag, dörrkarm och strömbrytare. 7. Efter att Magic Duck hunnit verka, borstar du ur toalettstolen med toalettborsten. 8. Spraya och torka av toaletten utvändigt och invändigt. 9. Torka golvet.

5


Toalett & badrum E A S Y C L E A N

Toalettstol in- och utvändigt

Kom i hå g

... att a nvända de rosa röda re och dskapen enbart i badrum och på toalett, för att in te sprid a bakte till andra rier ställen i hemme t. Börja med att hälla Magic Duck i toalettstolen och låt det verka under tiden som du städar det övriga badrummet.

Badkar

När Magic Duck hunnit verka, borsta med toalettborsten Sanibrush. Glöm inte att även borsta under kanten i skålen. Spola.

Röd färgkod

Spraya Shiny Bath på toalettstolen, sitsen och porslinet. Torka med rosa Easy Clean microduk. Svåra fläckar tas bort med den gul/vita svampen Kitchen Soft. Vid fläckar på golvet runt toalettstolen, använd den röda eller grön/ vita detaljborsten Tight Clean.

6

Skölj badkaret med vatten och torka torrt med rosa Easy Clean microduk. Vid fläckar – spraya med Shiny Bath. Vid svåra fläckar, använd även gul/vit svamp Kitchen Soft eller Soft Grip. Runt kranen samlas oftast en hel del smuts. Använd då grön/vit eller röd detaljborste Tight Clean. Den rengör där det är svårt att komma åt.


Toalett & badrum E A S Y C L E A N

Kakelväggar

Duscha väggarna och blöt upp kaklets fogar före du tillsätter rengöringsmedel. Annars är det lätt att skada dem. Spraya sedan väggarna med Shiny Bath. Låt det verka en stund och skölj av med vatten.

Vid svåra fläckar, spraya väggen med Shiny Bath och gnugga sedan med Kitchen Soft (en gul och vit svamp) eller en Soft Grip, som är en större svamp med ett inbyggt grepp, så att den är lättare att hålla.

Använd sedan golvskrapan Wet Floor på väggarna och skrapa bort vattnet. För att undvika bestående kalkfläckar, eftertorka med en torr Easy Floor Mop – en micromopp med skaft som gör att du kan arbeta upprätt även när du torkar av nertill.

Handfat

Spraya Shiny Bath i vasken och på kranen. Låt verka några minuter.

Röd färgkod

Vid svåra fläckar, använd den gul/vita svampen Kitchen Soft. Skölj med vatten.

Eftertorka med rosa Easy Clean microduk.

Använd den grön/vita eller röda detaljborsten Tight Clean runt kranen, för att ta bort svåråtkomlig smuts.

7


Toalett & badrum E A S Y C L E A N

Spegel Fukta en grön Easy Clean glasduk med vatten och torka av spegeln. Vid feta fläckar, spraya Shiny Window och eftertorka med glasduken.

Duschvägg & kran

Skåpsluckor

Spraya Shiny Bath på glaset eller väggen och låt det verka några minuter.

Fukta en rosa Easy Clean microduk med vatten och torka av luckorna. Vid fläckar, spraya med Shiny Room och torka av med microduken.

Dörrhandtag/Strömbrytare

Duscha sedan väggen med vatten. Till släta duschväggar används en fönsterskrapa – Window 25 eller Window 35, som effektivt tar bort vattnet.

Spraya Shiny Room och torka med en rosa Easy Clean microduk.

Dörrkarm Löst damm tas lätt bort med dammvippan Dust Clean. Vid fläckar, spraya på Shiny Room och torka av med rosa Easy Clean microduk.

Eftertorka med grön Easy Clean glasduk. Rengör med grön/vit detaljborste Tight Clean runt kranen till duschen. Den låter dig komma åt även där det kan vara trångt och det speciella handtaget, gör den lätt att hålla i. Torka torrt med rosa Easy Clean microduk.

8


Toalett & badrum E A S Y C L E A N

Klinkergolv Använd micromoppen med skaft, Easy Floor Mop. Fukta moppen med Shiny Room spray. Moppa golvet och ev. lister runt om. Låt torka. OBS! Har du material som marmor eller sjösten, bör du tänka på att inte använda starka medel, då det kan skada underlaget. Shiny Room allrengöring är dock så skonsamt, att du kan ha det till alla golv.

på Tän k

Alla microfiberprodukter kan tvättas i maskin. Men tänk på att aldrig använda sköljmedel när du tvättar. Det förstör microfiberns speciella egenskaper. Läs om microfiber på sid 31.

9


E A S Y C L E A N

10


Kök

E A S Y C L E A N

Köket är hemmets hjärta och ska behandlas med omsorg. Vi använder det ofta till mycket mer än att bara laga mat i, vilket gör att det utsätts för flera olika sorters smuts. Därför är det extra viktigt att städa ofta och hålla det fräscht.

Köket har ofta den egenskapen att samla familj och vänner till olika aktiviteter, vilket är härligt. Men det ställer också krav på att hålla

Tips

det rent och fräscht. Särskilt när du ska laga

1. Städa ur diskhon och ta bort kaffe och tefläckar.

mat och bjuda på supé, på samma yta där du

2. Gör rent runt kranen.

byter skosnören och planterar om blommor.

3. Torka av och ta bort fläckar på arbets bänken och eftertorka med rent vatten.

I likhet med badrummet är det väldigt viktigt med hygienen, speciellt på diskbänken och i vasken som kommer i direkt kontakt med mat. Självklart underlättar det också veckostädning-

4. Gör rent och ta bort fläckar på spisen eller keramikhällen.

en, om du torkar bort smulor och håller vasken

5. Torka av köksluckor, dörrkarm, dörr hantag och strömbrytare.

ren från matrester efter varje måltid. Och visst

6. Torka av rostfria ytor och kakelväggen.

är det inbjudande att komma till ett kök där

7. Torka av golvlister.

kranen skiner blank och fin och diskbänken

8. Avsluta med att torka golvet.

likaså.

Grön färgkod

För att du lättare ska hitta rätt bland flaskorna i städskåpet, har vi markerat de flaskor som speciellt

hör till köket, med grön färgkod.

Var no ga me mede da l är kv a r på a tt inget som h rbe livsme ar direktko tsbänkarna n del! E fterto takt med rka all tid me vatten d .

11


Kök E A S Y C L E A N

Diskho

Arbetsbänk – trä

Om du har kaffe- och tefläckar i diskhon som kan vara svåra att ta bort – använd försiktigt en vit Magic Clean svamp.

Torka med blå Easy Clean microduk som är fuktad med vatten. Vid fläckar använd Shiny Kitchen eller Brilliant (handdiskmedel). Eftertorka med blå Easy Clean microduk, fuktad med vatten.

Arbetsbänk – rostfri Torka med blå Easy Clean microduk, som är fuktad med vatten. Vid fläckar använd Shiny Kitchen eller Brilliant (handdiskmedel). För att ta bort smuts runt kranen, använd blå eller grön/vit detaljborste Tight Clean. Den gör det lättare att komma åt där det annars är trångt. För att ta bort andra fläckar, använd Shiny Kitchen eller Brilliant (handdiskmedel). Eftertorka med blå Easy Clean microduk.

12

Vid hårt sittande fläckar använd Kitchen Soft gul/vit svamp eller den vita svampen Magic Clean. Skölj med vatten och eftertorka med blå Easy Clean microduk.


Kök E A S Y C L E A N

Spisplattor & keramikhäll Häll lite diskmedel i en hink eller i diskhon och fyll med vatten. Blöt en blå Easy Clean microduk och torka. Vid svåra fläckar, gnugga försiktigt med en gul/vit svamp Kitchen Soft.

För inbrända fläckar vid spisplattorna, använd blå eller grön/vit detaljborste Tight Clean. Den kan du också använda runt kanten på keramikhällen. Eftertorka spisen med blå Easy Clean microduk.

Rostfria ytor – kyl, frys mm.

Dörrkarm

Spraya med Shiny Kitchen eller ta några droppar Brilliant diskmedel.

Löst damm tas lätt bort med dammvippa Dust Clean.

Torka sen med en fuktad blå Easy Clean microduk.

Vid fläckar spraya på Shiny Room, torka med blå Easy Clean microduk.

Polera efter med en torr grön Easy Clean glasduk så att ytan blir blank.

Dörrhandtag/Strömbrytare

Kakelvägg Fukta en blå Easy Clean microduk med vatten och torka. Vid fläckar, spraya med Shiny Kitchen eller några droppar Brilliant diskmedel. Vid hårt sittande fläckar, använd Kitchen Soft gul/vit svamp.

Spraya med Shiny Room, torka med blå Easy Clean microduk.

Golvlist Torka med en fuktad blå Easy Clean microduk. Vid fläckar spraya med Shiny Room.

Eftertorka med fuktad blå Easy Clean microduk.

Man kan även använda micromoppen Easy Floor Mop med stativet.

Köksluckor

Golv

Torka med fuktig blå Easy Clean microduk.

Fukta moppen med Shiny Room spray och moppa golvet.

Vid fläckar, använd Shiny Kitchen eller Brilliant (handdiskmedel). Eftertorka med en fuktad blå Easy Clean microduk.

13


E A S Y C L E A N

14


Vardagsrum & hall

E A S Y C L E A N

Alla saker som står framme samlar damm. Prydnadssaker såväl som praktiska saker, hyllor, bord och tavlor. Men med en daglig undanplockning och några få praktiska hjälpmedel, städar man dock snabbt över det. När du nu tar dig tid att städa och vill hålla fint omkring dig, behöver du hjälpmedel som underlättar för att verkligen få det rent och inte bara förflyttar smutsen till ett annat ställe. Dukar och moppar av microfiber har speciella egenskaper som gör att de lättare suger upp damm, även när du använder dem torra. Dock bör man då och då fuktmoppa golven för att hålla dem fräscha.

Blå färgkod

För att du lättare ska hitta rätt bland flaskorna i städskåpet, har vi markerat etiketterna på de flaskor som speciellt passar till städning av interörer och golv med en blå färgkod.

15


Vardagsrum & hall E A S Y C L E A N

Inventarier & inredning

Karmar, dörrhandtag & ljusknappar

I ett vardagsrum finns det ofta en hel del saker och inredning som behöver torkas av – bordsytor, stolar, bokhyllor etc. Här använder du bäst en blå Easy Clean microduk, torr eller fuktig.

Fukta en blå Easy Clean microduk med allrengöring Shiny Room, för att få bort fläckar och bakterier.

Torr duk använder du där smutsen är torr och inte behöver lösas upp med vatten. Fukta duken om smutsen är intorkad eller fet. Är smutsen ingrodd, spraya på Shiny Room. Låt medlet verka en liten stund och torka därefter bort fläcken.

Element & radiatorer Damma med en Dust Clean dammvippa bakom och på elementen. Torka eventuellt därefter av med en torr blå Easy Clean microduk.

16


Tips

Vardagsrum & hall E A S Y C L E A N

1. Ett tips är att alltid börja i vänster hörn och sedan arbeta sig igenom rummet. 2. Börja med att dammsuga. 3. Damma därefter med en microduk. Torr eller fuktig. 4. Använd dammvippa och damma av tavlor och element. 5. Torka av karmar, dörrhandtag och ljusknappar. 6. Torka också av fjärrkontroller med en lätt fuktad microduk. 7. Moppa golvet med en micromopp. Torr eller fuktig. Då får du upp dammet som lagt sig på golvet vid damningen. Fuktmoppa när det behövs. 8. Tvätta alla använda dukar och moppar efter varje städtillfälle. Gärna i en tvättpåse och alltid utan sköljmedel.

Spegel Fukta en grön Easy Clean glasduk med vatten och torka av spegeln. Vid feta fläckar, spraya Shiny Window och eftertorka med glasduken.

Golv & golvlister Vid dammsugning sugs inte allt damm upp. Det är därför viktigt att moppa golven efter att du har dammsugit. Använd golvmoppen, torr eller fuktig, för att torka golvet. Till golv av trä och sten – använd Easy Floor Mop, micromopp med stativ. Moppen kan användas både torr och fuktig. För att hålla en bra hygien så måste alla golvytor fuktmoppas med jämna mellanrum. Och självklart fuktmoppas ett hårt smutsat golv som har fläckar. Spraya moppen direkt med Shiny Room och torka sedan enkelt av golvet. Om du har stora ytor, kan det vara bra att ha några extra moppar och byta när du tycker att den blir för smutsig.

17


E A S Y C L E A N

18


E A S Y C L E A N

Tvättstuga & groventré Om man har en egen tvättstuga och groventré, blir det ofta utrymmen som kommer i skymundan när man ska städa. Men självklart blir de mycket trevligare att använda, om även de är rena och fräscha. Groventrén används ibland som ingång till vardags och blir ofta en smutsig avlastningsskrubb för skor och kläder. I tvättstuga och groventré samlas gärna grövre smuts, såsom smågrus och ibland även vatten. Dessa utrymmen är lika viktiga att hålla rena som andra rum. Risken är annars att man drar med sig smutsen in, där man just har städat. I tvättstugan där du hanterar ren tvätt, är det också viktigt att städa och hålla fritt från damm

Tips

1. Börja med att ta bort smuts kring kranen och rengör vasken. 2. Spraya och torka av arbetsbänken. Eftertorka med rent vatten. 3. Torka tvättmaskin och torktumlare och ta bort fläckar. Kom ihåg även tvätt maskinens fönster.

och smuts, så att kläderna förblir rena och inte

4. Rengör tvättmaskinens doseringsfack. Töm även filterhållaren då och då.

får fläckar innan du ens hunnit använda dem.

5. Sopa upp löst grus. 6. Moppa till sist golvet med viskosmopp.

Vask För att ta bort smuts runt kranarna, använd blå eller grön/vit detaljborste Tight Clean. Rengör i vasken med en Kitchen Soft gul/vit svamp tillsammans med Shiny Kitchen eller Brilliant handdiskmedel. Eftertorka med en fuktad blå Easy Clean microduk.

19


Tvättstuga & groventré E A S Y C L E A N

Arbetsbänk – rostfri

Arbetsbänk – trä eller laminat

Torka med en fuktig blå Easy Clean microduk.

Torka med en fuktad blå Easy Clean microduk.

Använd Shiny Kitchen eller Brilliant handdiskmedel för att ta bort fläckar. Vid hårt sittande fläckar, använd Kitchen Soft gul/vit hushållssvamp eller den vita svampen Magic Clean, som fungerar som ett ”suddgummi”. (OBS! Testa först Magic Clean på en mindre yta så att den inte repar. Använd aldrig något medel på denna svamp.)

Ta bort eventuella fläckar med Shiny Kitchen eller Brilliant handdiskmedel. Vid hårt sittande fläckar, använd Kitchen Soft gul/vit hushållssvamp. Skölj med vatten och eftertorka med blå Easy Clean microduk.

Skölj med vatten och eftertorka med blå Easy Clean microduk.

Tvättmaskin & torktumlare Torka med en fuktad blå Easy Clean microduk. Använd Shiny Kitchen eller Brilliant handdiskmedel för fläckar. Vid hårt sittande fläckar, använd Kitchen Soft gul/vit hushållssvamp. Skölj med vatten och eftertorka med blå Easy Clean microduk. Kom ihåg att också rengöra insida och utsida av tvättmaskinens fönster med en blå Easy Clean microduk. Ta även ut och rengör doseringsfacket, samt töm filterhållaren i tvättmaskinen med jämna mellanrum. Använd en blå Easy Clean microduk eller en gul/vit hushållssvamp Kitchen Soft.

20


Tvättstuga & groventré E A S Y C L E A N

Golv Om det finns mycket löst grus, tar du lättast upp det med ett sopset. Mini Sweep har kort skaft och Maxi Sweep långt skaft. Välj det som passar dig bäst. Till golv i entrén eller grovingången, använder man bäst en Clean Floor viskosmopp, som har en bra uppsugningsförmåga och samlar grövre smuts effektivt. Det vita skaftet kan praktiskt nog användas till olika tillbehör som skruvas på. Skruva fast Clean Floor viskosmopp. Blanda vatten med allrengöring Shiny Room i en Twist & Clean hink med urvridare och torka golvet.

21


E A S Y C L E A N

Fönster

Du vill säkert att det ska synas att du har städat. Men rena fönster syns inte. Och det är ju just grejen. När de är krispigt blanka utan kvarglömda ränder, släpper de bara in ljuset och får rummet att se ännu renare ut. Här kommer knepen som får dig att putsa som ett proffs. Easy System

Hur ofta du behöver putsa dina fönster, beror på väder, vind och var du bor. Vid havet bildas gärna en salthinna på glaset och mycket avgaser ger en fet yta. Har du grov smuts på dina fönster, är det viktigt att få bort detta innan du börjar putsa. Blöt en blå Easy Clean microfiberduk för att ta bort den grova smutsen, innan du börjar använda tvättpäls och skrapa. Shiny Window innehåller alkohol, vilket gör att vattnet inte fryser när det är kallt ute. Är det däremot mycket kallt ute, bör du dessutom tillsätta lite T-Röd i vattnet. Om du vill putsa dina fönster både inomhus och utomhus, börja då inomhus. Byt sedan vattnet i hinken och fortsätt utomhus. Byt även vattnet efter behov, om det blir för smutsigt.

Om du behöver komma åt lite högre upp, är det praktiskt med ett långt skaft. Det vita skaftet passar bra till både Window Clean – fönsterpäls med hållare och fönsterskraporna Window 25 och 35. Sätt fast tillbehöret genom att skruva det i skaftets ena ände. Läs mer om Easy System på sid 29.

22


Fönster E A S Y C L E A N

Putsa fönster Ta fram en fönsterskrapa i lämplig storlek – Window 25 eller Window 35 (25 cm eller 35 cm) och en fönsterpäls Window Clean med hållare. Spraya fönstret med Shiny Window. Fukta fönsterpälsen med vatten och arbeta metodiskt på fönstret enligt slalommetoden. Ta skrapan i ena handen och hållaren med fönsterpälsen i den andra. Skrapa av vattnet på fönstret med fönsterskrapan – uppifrån och ned. Håll fönsterpälsen under med andra handen och fånga upp vattnet med den. Torka av vattnet från skrapan på fönsterpälsen. Eftertorka lister och kanter med grön Easy Clean fönsterduk.

23


Städhjälp rum för rum E A S Y C L E A N

Toalett & badrum Inventarier

Fläckar/smuts

Rengöringsmedel Redskap

Toalett invändigt

Kalkavlagringar, bakterier

Magic Duck

Toalett utvändigt Bakterier Shiny Bath

Microduk, rosa Svamp, gul/vit Detaljborste, grön/vit, röd

Badkar/kran Kalk-, fett- & tvålavlagringar Shiny Bath

Microduk, rosa Svamp, gul/vit med grepp Detaljborste, grön/vit, röd

Duschvägg/kran Kalk-, fett- & tvålavlagringar Shiny Bath

Microduk, rosa Detaljborste, grön/vit, röd Fönsterskrapa

Kakelvägg Kalk-, fett- & tvålavlagringar Shiny Room

Microduk, rosa Svamp, gul/vit Golvskrapa Micromopp + stativ och skaft

Handfat/kran Kalk-, fett- & tvålavlagringar Shiny Bath

Microduk, rosa Svamp, gul/vit Detaljborste, grön/vit, röd

Skåpslucka

Fettfläckar, damm

Shiny Room

Microduk, rosa

Spegel

Fettfläckar, damm

Shiny Window

Glasduk, grön

Dörrhandtag

Bakterier, fettfläckar

Shiny Room

Microduk, rosa

Strömbrytare

Bakterier, fettfläckar

Shiny Room

Microduk, rosa

Dörrkarm Löst damm, fettfläckar Shiny Room

Microduk, rosa Dammvippa

Klinkergolv

Bakterier

Shiny Room

Micromopp med stativ

Marmor/sjösten

Mycket känslig yta som Shiny Room kräver skonsamma medel

Micromopp med stativ

24

Toalettborste


Städhjälp rum för rum E A S Y C L E A N

Kök Inventarier

Fläckar/smuts

Rengöringsmedel Redskap

Diskho Missfärgning kaffe/te Shiny Kitchen, Brilliant

Mirakelsvamp Microduk, blå Detaljborste, blå, grön/vit

Arbetsbänk, trä

Shiny Kitchen, Brilliant

Microduk, blå

Arbetsbänk, rostfri Fett, bakterier, kalk Shiny Kitchen, Brilliant

Microduk, blå Mirakelsvamp Svamp, gul/vit

Spisplattor Fastbränd smuts Brilliant

Microduk, blå Svamp, gul/vit Detaljborste, blå, grön/vit

Keramikhäll Fastbränd smuts Brilliant

Microduk,blå Svamp, gul/vit Detaljborste, grön/vit, blå

Rostfri yta – Fettfläckar Shiny Kitchen, Brilliant kyl, frys, diskmaskin spiskåpa, ugnslucka

Microduk, blå Glasduk, grön

Kakelvägg Fett, kalk Shiny Kitchen, Brilliant

Microduk, blå Svamp, gul/vit

Kökslucka

Microduk, blå

Fett, bakterier

Fettfläckar, bakterier

Shiny Kitchen, Brilliant

Dörrkarm Löst damm, fettfläckar Shiny Room

Microduk, blå Dammvippa

Dörrhandtag

Bakterier, fettfläckar

Shiny Room

Microduk, blå

Strömbrytare

Bakterier, fettfläckar

Shiny Room

Microduk, blå

Golvlist Löst damm Shiny Room

Microduk, blå Micromopp med stativ

Golvyta – trä, sten, plast

Micromopp med stativ

Smuts, bakterier

Shiny Room

25


Städhjälp rum för rum E A S Y C L E A N

Vardagsrum & hall Inventarier

Fläckar/smuts

Rengöringsmedel Redskap

Golvyta – entré Grövre smuts, vatten Shiny Room Viskosmopp sten, plast Hink med urvridare Sopset Golvyta – övriga Smuts, bakterier Shiny Room Micromopp med stativ trä, sten, plast Inventarie, målat trä Löst damm, fettfläckar Shiny Room Microduk, blå Dammvippa Inventarie, sten Löst damm, fettfläckar Shiny Room Microduk, blå Dammvippa Inventarie, glas/spegel

Löst damm, fettfläckar

Shiny Window

Glasduk, grön

Dörrkarm Löst damm, fettfläckar Shiny Room Microduk, blå Dammvippa Golvlist Löst damm Shiny Room

Microduk, blå Micromopp med stativ

Dörrhandtag

Bakterier, fettfläckar

Shiny Room

Microduk, blå

Strömbrytare

Bakterier, fettfläckar

Shiny Room

Microduk, blå

Trappräcke

Bakterier, fettfläckar

Shiny Room

Microduk, blå

Fläckar/smuts

Rengöringsmedel Redskap

Fönster Inventarier

Fönster, Fettfläckar, damm Shiny Window sten, plast

26

Glasduk, grön Fönsterskrapa Tvättpäls med hållare


Städhjälp rum för rum E A S Y C L E A N

Grovkök & tvättstuga Inventarier

Fläckar/smuts

Rengöringsmedel Redskap

Golvyta – Grövre smuts, vatten Shiny Room sten, plast

Viskosmopp Hink med urvridare Sopset

Dörrhandtag

Microduk, blå

Bakterier, fettfläckar

Shiny Room

Vask Fettfläckar, kalk Shiny Kitchen, Brilliant

Svamp, gul/vit Detaljborste, grön/vit Microduk, blå

Arbetsbänk, rostfri Fettfläckar, bakterier, kalk Shiny Kitchen, Brilliant

Svamp, gul/vit Mirakelsvamp Microduk, blå

Arbetsbänk, laminat Fettfläckar, bakterier, kalk Shiny Kitchen, Brilliant

Svamp, gul/vit Microduk, blå

Tvättmaskin/torktumlare Damm, fettfläckar Shiny Kitchen, Brilliant

Svamp, gul/vit Microduk, blå

27


Redskapsguide Produktöversikt

Mini Sweep Sopset med kort skaft

• • • • • •

Easy Floor Mop Torr- & fuktmopp

• • • Easy System

Clean Floor Set Viskosmopp med skaft

Easy System

Fö n

• •

Easy Floor Microfibermopp med skaft

Clean Floor Viskosmopp

ste

ug tst Tv ät

• • •

Easy System

sp eg el

r&

a

ru m Va r

k Kö

Maxi Sweep Sopset med långt skaft

Wet Floor Golvskrapa

28

da

gs

& tt le To a

Produkt

&

&

ba dr um

ha l

l

gr ov en tré

E A S Y C L E A N

• •

Twist & Clean Hink med urvridare

• •

Dust Clean Dammvippa

• • • • •

Shiny Clean Microduk röd

Shiny Clean Microduk blå

• • • •

Shiny Clean Glasduk grön

• •

Kitchen Soft Allrengöringssvamp gul/vit

• • •

Kitchen Tough Allrengöringssvamp gul/grön

• • •

Soft Grip Allrengöringssvamp med grepp gul/vit

• • •

Tough Grip Allrengöringssvamp med grepp gul/grön

• •

Magic Clean Mirakelsvamp vit

• •


Produktöversikt Redskapsguide

Detaljborste, blå Tight Clean

• •

Detaljborste, röd Tight Clean

Detaljborste, grön/vit Tight Clean Ergo

• • •

Sanibrush WC-set

sp eg el

ste Fö n

Tv ät

tst

ug

r&

a

ru m Va r

k Kö

da

gs

& tt le To a

Produkt

&

&

ba dr um

ha l

l

gr ov en tré

E A S Y C L E A N

Window Clean Tvättpäls

Easy System

Window 25 Fönsterskrapa

Easy System

• •

Window 35 Fönsterskrapa

Easy System

• •

Multihandle Teleskopskaft

Easy System

• • • • •

Wendy Svampduk gul/blå/rosa

• • •

Waste Bags 30 Avfallspåsar

Easy Brush Diskborste röd, blå, vit

• •

Easy System

Vad är Easy System? I ambitionen att erbjuda ett begränsat men bra sortiment, har vi skapat ett smart system med en kombinationsmöjlighet. För att slippa köpa flera skaft, fungerar det vita skaftet nämligen till flera tillbehör. Fönsterskrapan, tvättpälsen, golvskrapan och viskosmoppen går att fästa på samma skaft. Då det dessutom är teleskopiskt, kan det anpassas efter hur långt det behöver vara för de olika ändamålen.

29


Kem & tvålguide Produktöversikt

l Sp e

gr &

&

ste Fö n

Tv ät

tst

ug

r&

a

m ru gs da Va r

k Kö

ge

ll ha

um dr ba & tt le

30

To a

Produkt

ov en

tré

E A S Y C L E A N

Shiny Room Allrengöringsmedel

• •

Shiny Room Allrengöringsmedel spray

• • •

Shiny Bath Badrumsrengöring

Magic Duck WC rent

Brilliant Handdiskmedel Original/Sensitive/Lemon

• •

Brilliant Dish Tabs Maskindisktabletter

Brilliant Shine Spolglans

Fine Dish Soap Handdiskmedel

• •

Shiny Kitchen Köksrengöring

• •

Shiny Window Fönsterputsmedel

Softly Sköljmedel

Classic Hand Soap Tvål Lemon tree/Lavender & Olive

• • •

Fine Hand Soap Tvål

• • •


Städhjälp E A S Y C L E A N

Färgmärkning hjälper dig För att hjälpa dig att använda rätt kem för rätt sak, använder vi en ”färgkodning” på flaskornas etikett. Produktnamnen har olika färger beroende på användningsområde och det finns också en symbol inuti en ram med samma färg. Det hjälper dig att välja rätt i ditt städskåp och också att hitta rätt flaska i butiken, när du behöver påfyllning. Det ska var lätt att göra rätt. Interiör och golv

Toalett och badrum

Kök

Disk

Fönster

Vad är microfiber?

Microfibermaterialet består oftast av polyester eller polyamider, eller en blandning av dessa. I mikroskop, kan man se att microfiberna är delade på ett speciellt sätt. I genomskärning ser de ut som små asterisker (*). Med hjälp av denna uppbyggnad och statisk elektricitet, kan en torr microfiberduk fånga upp smuts, bakterier och dammpartiklar, istället för att skjuta dem bakom eller framför sig som andra material gör. Är duken lätt fuktad, suger den istället upp partiklarna. När sedan microfiberduken läggs i varmt tvättvatten, öppnar sig fibrerna och släpper ut smutsen i vattnet. Riktigt grov smuts släpper, när duken tvättas med tvättmedel. Effektiv och smart fiber med andra ord.

Fyrvikning av duk – ett sätt att spara tid

1

För att kunna städa mer effektivt, finns det ett litet knep när du använder städdukar. Om du viker duken några gånger, använder du alla städdukens ytor på ett effektivt sätt.

2

Så här gör du: 1. Vik din städduk på hälften. 2. Vik duken igen på hälften och torka den yta du ska städa. 3. Genom att vända på duken, får du en ren sida varje gång du ska torka en ny yta.

3

Efterhand viker du undan de smutsiga ytorna och viker fram nya rena ytor på din städduk. Totalt kan du på det här sättet få fram åtta rena ytor på städduken. Smart och bekvämt.

31


KBM Easy Clean är ett svenskt kvalitetsmärke, grundat på KBMs starka koncept för professionella städare. Produkterna finns nu även anpassade för hemstädning, så att vem som helst kan få ett bra resultat. Vi vill sprida kunskap om hur du lättare städar ditt hem med några få och riktigt bra produkter. Därför har vi tagit fram den här guiden som lär dig de professionella städarnas knep och tipsar om bra redskap och kem som underlättar din städning. Med Easy Clean är det lätt att göra rätt! 

Art nr 40000329 • Utgåva 2019

Läs mer på www.kbmeasyclean.se

E A S Y C L E A N

Profile for Procurator

KBM Easy Clean Städguiden (Swe)  

Hur städar du snabbt och smidigt? Med hjälp av proffsens tips såklart. KBM Easy Clean Städguiden gör att det blir lätt att göra rätt.

KBM Easy Clean Städguiden (Swe)  

Hur städar du snabbt och smidigt? Med hjälp av proffsens tips såklart. KBM Easy Clean Städguiden gör att det blir lätt att göra rätt.