Page 1


Kære Læser Julen står for døren. Vi skal have pyntet hoveddøren med en skøn krans – vinduerne med søde hjerter – adventskransen eller stagen skal have smukke lys og julebordet skal udstråle julehygge. Juleinspirationshæftet indeholder masser af ideer til spændende julepynt, i skøn forening med julens traditionelle dekorationer.

Hjerter – lys – glimmer – bånd og perler, alt det der giver dine kreationer et personligt udtryk. Håber vi har givet dig inspiration og lyst til at gå i gang. Rigtig god fornøjelse.


T

I

N

D

R

E

N

D

E

S

T

J

E

R

N

E

R

I

F

L

O

K

Bakke med Stjerner


TIP: D

u kan også et gla bruge sfad keram eller en ikskå l.

I træbakken sættes en pindholder med fix ovenpå et stykke ler. Det ene bloklys trådes med ståltråd (5 stk. af 5 cm) som varmes op og sættes i bunden af bloklyset. Herefter placeres lyset i leret. Det andet bloklys sættes fast i bunden af bakken med fix. Brug altid 3 stk. fix.

Leret dækkes med mos, kristtjørn og lærkegrene med kogler, som fæstnes med ståltråd. Nogle glimmer stjerner trådes med aluwire og placeres, så de ser svævende ud. Herefter pyntes med nødder og perler.

Stjernen er trådet med aluwire, så den kommer til at ”svæve i luften”. Denne teknik kan også bruges til andre ting, f.eks. kogler, kugler eller tørrede blade.


S M U K K E

K R A N S E

B Y D E R

V E L K O M M E N

Den klassiske runde dørpynt, er bundet på en metalring sammen med blød enebær og perler på tråd. Det er en god ide at klippe en masse enebær i den ønskede længde, da det letter binderi arbejdet. Metalringen beklædes med blomstertape, hvilket gør, at det grønne materiale ikke ”glider” på ringen. Hvis du bruger perler på tråd, er det lettere at sætte perlerne på undervejs, så du kan få den helt rigtige placering. Bind 1–2 perler på af gangen, skiftevis med dit enebær.

Sæt til sidst en sød velour sløjfe på, som pikken over i’et.


TIP: K

øb et færdig i en s t stati ød fo v rm.

Klassisk Dørpynt


Hjertelig Velkommen


TIP: B

I N G E N

J U L

U D E N

E T

H J E R T E

rug b run b lo - det passe mstertape r god lærke t grene til .

Lærkegrenene er som det første sat fast på det hjerteformede stativ. Stativet er lavet af hegnstråd, beviklet med blomstertape. Buksbom er bundet imellem lærkegrene med en myrtetråd i rødt. Tråden skal kunne ses, i modsætning til den runde dørpynt. Det hele afsluttes med en rød sløjfe.

Båndet lægges i ottetal ovenpå hinanden indtil du har den ønskede størrelse, herefter bøjer du en ståltråd og strammer til på midten af båndet.


S K Ø N N E

T R Æ E R

M E D

D E T A L J E R

Eventyrlige Træer


TIP: L av træ er højde r og a i forskellig e som e rranger d em n lille skov.

I zinkskjuleren sættes en pindholder med fix og ler fyldes op til 3 cm fra kanten. Aluwiren vikles omkring en lige pind for at afstive stammen, foroven formes aluwiren til en flad blomsterlignende base. Herpå bindes lærkegrene og stedsegrønt, som pyntes med nødder, søde glimmerhjerter og perler limet på med limpistolen. Under den flade base, bindes et bånd og et par glimmerhjerter. Bunden pyntes med pudemos, lærkekogler, perler og hjerter. Husk det er vigtigt at bruge pindholder og fix, da ler skrumper og løsner sig, når det tørrer.


Lyset placeres i bakken, ved siden af en lille klump ler, der fastholdes med en pindholder med fix. Nogle flotte lærkegrene, lægges på leret, og der sættes buksbom imellem. De viste æbler er kunstige, men vinterens paradis æbletræer fås også i mange forskellige sorter. Undlad at stikke i de friske æbler - så kan de holde hele julemåneden. Nødderne er limet på og perlerne har en nål, så de er nemme at stikke i. Husk altid at sætte 3 stykker fix på et bloklys, så det ikke kommer til at vippe.

Bakke med Æbler


TIP: B rug k ugler i sted et for æble r.

De mange æbler giver en sød og stemningsfuld julebakke. Du kan også sætte et par fyrfadsglas i og fylde bakken med forskellige nødder.


J

U

L

M

E

D

E

L

E

G

A

N

C

E

&

S

T

I

Adventsdekoration

L


TIP: B rug k ontra miks ster, det fi n det g e med rove.

Har du et aflangt fad er det også en sød måde at lave en adventsdekoration på. Du starter med at lave en ”pølse” af ler, som sættes på 2 pindholdere med fix (1 i hver ende af det aflange fad), herefter dækkes leret med mos.

De fire lysholdere sættes i, og en masse flotte grene lægges på. Grenene fæstnes med ”hårnåle” af ståltråd. Små stykker grønt evt. enebær, trådes op og fordeles i dekorationen. Nødder og søde glimmer hjerter limes på. Lysene monteres, et bånd og det søde dekospænde bindes omkring lyset.

Adventsdekorationen er også flot med stagelys.


N

A

T

U

R

E

N

G

Ă˜

R

S

I

T

I

N

D

T

O

G

Smuk Adventskrans


TIP: B rug e vt. lid melle m kog t mos lerne .

Hvis du vil bevare nogle af dine kogler i den spæde grønne farve, kan du tråde dem op og dyppe dem i glycerin eller vokse dem. Det giver en masse spændende detaljer, når de grønne og brune kogler blandes - så kræves der ikke meget pynt. Når du har trådet alle dine kogler, bindes de på en halmkrans med vindseltråd.

Kogler, kogler og atter kogler. Det er fantastisk, hvor mange smukke kogler vi kan finde i naturen. Start med at samle allerede i din sommerferie

Du kan både bruge stagelys og bloklys, flot afstemt med en sløjfe i samme farve.


Hjerte med EnebĂŚr


TIP: D u ka et kræ n også br uge mme andre rhus eller forme r.

I grenhjertet sættes et stykke oasis, som fyldes med en masse buketter af enebær, som er trådet op. De små guldhjerter laves af myrtetråd. Find frem til den ønskede størrelse på dine hjerter med myrtetråd og klip så længden 4 gange, så hjertet ikke bliver for tyndt. Tråd dine perler og sno dem omkring det færdige hjerte. Fordel dem i en passende afstand fra hinanden. De færdig pyntede hjerter, sættes fast med ståltråd i enebærret.


D E N

A N D E R L E D E S

D E K O R A T I O N

Bakke med Flasker


TIP: P røv o gså r lys i a ose ndre far ve r og r hvid eller li - f.eks. lla.

Bloklyset er igen ”fixet” fast på bakkens bund. Snøblen er lavet af enebær, som er bundet på en tapet ståltråd. Du kan sno snøblen, som du ønsker det. Flaskerne pyntes med velour bånd og et deko-spænde. Nødder og anis stjerner fyldes i bunden – nogle limes på snøblen.

Et par små flasker og en træbakke giver en sød og anderledes dekoration.

Til sidst pyntes med røde perler. Når du vikler blomstertapen om din ståltråd, trækker du let i tapen, så varmen fra dine fingre får voksen i tapen til at klæbe. Der skal ikke så meget til – anisstjerner, roser, perler, og grene skaber en stemning af duft og varme.


E N K L E

O G

D E K O R A T I V E

H J E R T E R

Julen er en Hjertesag


TIP: K an og så ha form ve som e eller e n stjerne n kug le.

Hjerterne har fået lidt stedsegrønt, en diskret velour sløjfe og perler i forskellige størrelser. Start med at binde ophængssnoren i, bind herefter stedsegrønt på (kan også limes på). Sløjfen bindes på til sidst. En vifte af myrtetråd i forskellige længder laves og klippes op i enderne hvorpå perlerne monteres. Dette giver en smuk svævende effekt.

Et par gren hjerter, der næsten ingen pynt kræver, er smukke på døren, knagerækken eller i vinduet.


Adventstid i Decemberkåbe

SAM PARTNER A/S DK-6000 Kolding

© Copyright 2013 DIAS

Julen er hygge – glæde og traditioner – en speciel tid tilbragt i selskab med vore kære. Med vores juleinspirationshæfte vil vi gerne sætte julestemningen i gang og give ideer til udsmykning af dit hjem. Du og din familie ønskes en rigtig glædelig jul.

Florist lovers booklet wk45 netto dk enkeltsider 150dpi  
Florist lovers booklet wk45 netto dk enkeltsider 150dpi  
Advertisement