Page 1

1


2


Rörelsefrihet under ansvar Våra fordon är dynamiska, innovativa och pigga men samtidigt som vi jobbar för att förbättra och utveckla våra scooters, för att ge dig ännu större möjlighet till effektiv och underhållande rörlighet, pågår ett konstant och effektivt arbete för att göra dem än mer skonsamma mot miljön. Redan idag törs vi påstå att de är de mest klimatsmarta fordonen på våra vägar.

Respekt för miljön Piaggio inför allt mer grön teknik, med motorer med mindre utsläpp föroreningar och lägre bensinförbrukning. Som standard är alla modellerna utrustade med katalysatorer, men med bibehållen prestanda. Samtliga modeller är Euro 2 eller Euro 3 Klassade.

Piaggio ger ständigt liv åt innovativa lösningar och projekt som riktar sig till en medveten kundgrupp. MP3 är exempelvis den första moderna trehjuliga scootern och den ger dig en ny härlig körupplevelse. Detta är en revolutionerande produkt som du kan framföra med ditt B-körkort. Äntligen kan du också uppleva känslan, friheten och njuta av dofterna samtidigt som du färdas säkert.

Ekonomi Förutom att du är klimatsmart genom att välja en Piaggio spar du även tid genom att kunna ta dig förbi övrig trafik på ett enkelt och smidigt sätt. Med våra fordon slipper du dessutom betala eventuella vägtullar och i de flesta fall dyra parkeringsavgifter. Att våra fordon dessutom är billiga i inköp, underhåll, drift och försäkring borde väl få dig att sluta drömma och istället göra slag i saken. Vi är övertygade om att du hittar din favorit i den här broschyren. Och vill du sätta din personliga prägel på din Piaggio kan vi dessutom stoltsera med en stor mängd utrustning och tillbehör, så låt våra återförsäljare visa och berätta mer.

Teknologi Piaggios teknologi harmoniserar med design och detaljer och erbjuder fordon utformade för både landsvägs- och stadskörning. Teknisk utveckling har lett till enkla men smarta lösningar och våra fordon erbjuder dig pigg, snabb och smidig körning samt komfort när du ska köra längre sträckor.

INNEHÅLLSFÖRTECKNING Scooter 50 cc Typhoon Sport 50 s 6 NRG Power DD 50 s 7 Liberty 50 s 8-9

Scooter 125-500 cc

MP3

Liberty 125 X10 350 Beverly

MP3 s 18-21 Tekniska specifikationer s 22-24 Försäkring och Finans s 26-27

s 12 s 13 s 14

Observera att samtliga modeller har ett digert utrustningsprogram så hör med din återförsäljare vad som finns.

3


4


scooter

50 cc 5


Typhoon sport 50

Nero lucido

Grigio titano

bianco cult

blue netuno

Typhoon 50 har länge varit en favorit i storstäderna och modellen har fått många ägare och förare att uppleva den sköna frihetskänslan av att färdas på vår driftsäkra Typhoon. Den är tuff , pålitlig och tar sig fram enkelt i trafiken. De breda, tjocka hjulen erbjuder en smidighet som få scooters kan matcha. 50-kubiks motorn ger utmärkta prestanda och hjälper föraren i alla situationer. Typhoon erbjuder även ett generöst förvaringsfack och ett låsbart handskfack. Typhoon 50 ger dig en otrolig känsla av frihet.

6


NRG POWER DD 50

BIANCO LUNA

NERO LUCIDO

Grigio titano

Den sportigaste versionen av NRG Power har en vätskekyld Piaggio Hi-PER2 PRO motor med häftigaste möjliga prestanda. Utseendet är sportigt, sadeln är både tuff och bekväm, baklyset är med moderna lysdioder och instrumenteringen med både digitala och analoga mätare är hämtad från mc världen och understryker det sportiga. Utrymmet under sadeln öppnas genom att trycka in tändningslåset. Bromsarna är bästa möjliga med 220 mm skiva fram och 175 mm skiva bak och de ser effektivt till att få stopp på denna snabba scooter när det behövs vilket ökar förarens säkerhet och förtroende.

7


Liberty 50 2-T

NERO COSMO

bianco perla

GRIGIO PULSAR

ARANCIO RAME LUCIDO

Liberty 50 är lätt, smidig och elegant. Utrustad med Piaggios driftsäkra 2-takts motor med mjuk acceleration, tyst gång och utmärk ekonomi. De stora hjulen bidrar till den tidlösa designen samt gör den extremt enkel att hantera, speciellt i storstadstrafiken. Liberty 50 erbjuder både bra acceleration, tillförlitlighet samt extremt låga driftskostnader. Det breda fotstödet, den låga och bekväma sitsen samt den tydliga instrumentpanelen gör den bekväm och praktisk. Förvaringsutrymmet under sitsen förenklar genom att rymma både hjälm, lås och lite till.

8


Liberty 50 4-T

NERO COSMO

bianco perla

GRIGIO PULSAR

ARANCIO RAME LUCIDO

Liberty 50 är lätt, smidig och elegant. Den är utrustad med en Piaggio 50 kubiks 4-taktare med mjuk acceleration och utmärkt ekonomi. De stora hjulen bidrar till den mjuka och tidlösa designen samt gör den extremt enkel att hantera, speciellt i storstadstrafiken. Liberty 50 erbjuder både häftig acceleration, tillförlitlighet samt extremt låga driftskostnader. Det breda fotstödet, den låga och bekväma sitsen samt den tydliga instrumentpanelen gör den bekväm och praktisk. Förvaringsutrymmet under sitsen förenklar genom att rymma både hjälm, lås och lite till.

9


10


SCOOTER 125-500 cc

11


LIBERTY 125

BRONZO PERSEO

NERO COSMO

GRIGIO PULSAR

bianco perla

BLUE MIDNIGHT

Liberty är modern och smidig. Den är utrustad med en Piaggio 125 kubiks motor med mjuk acceleration och utmärkt ekonomi. Funktioner som de stora hjulen, elektronisk startspärr, brett fotstöd, förvaring under sätet, låg och bekväm sits samt tydlig instrumentpanel garanterar bekvämlighet och praktisk vardagshantering. Lätt och enkel att köra gör Liberty perfekt för storstäder, småstäder och längre åkturer. Samtidigt är du trendig och spar både tid och pengar!

12


X10 350 ABS EXECUTIVE

MARONE MERCURIO

NERO COSMO

GRIGIO orione

bianco perla

BLUE MIDNIGHT

X10 är nutidens Piaggio. Trots det klassiska utseendet bjuder X10 på innovativ design. Väl i sadeln känner du direkt att X10 erbjuder detaljkvalitet och du får den där sköna premiumkänslan i kroppen. De harmonierande linjerna kombineras med en snål och effektiv motor, perfekt avvägd för storleken på X10. Det här är scootern med stort S och för dig som vill förmedla att du besitter stil och finess på resan.

13


BEVERLY 350 sport touring ABS/ASR

ROSSO ANTARES

NERO LUCIDO

ARARGENTO COMERTA

bianco LUNA

BLUE MIDNIGHT

Den nya Beverly SportTouringen är den första scooter som är utrustad med ABS/ASR för att dra maximal nytta av prestanda utan att någonsin göra avkall på fullständig säkerhet. Beverly SportTouring är den första modellen från Piaggio utrustad med den helt nya 350-motorn. Beverly SportTouring har ett kombinerat bromssystem, med ABS samt ASR antispinnsystem för maximal säkerhet även i nödsituationer och vid dåligt väggrepp. För att hantera den förbättrade prestandan monteras ett större 150/70 bakdäck för att garantera maximal stabilitet och väghållning.

14


15


16


MP3

17


MP3 300 LT YOUrban

NERO LUCIDO

GRIGIO OREONE

bianco PERLA

ROSSO IBIS

Med MP3 Yourban utvidgar Piaggio sitt 3-hjuls program med en mer kompakt och lättmanövrerad scooter som är idealisk för storstadstrafik. Yourban är likt övriga MP3 utrustad med den senaste generationens motorer med elektronisk insprutning. MP3 Yourban imponerar med sitt vridmoment. MP3 Yourban ger dig massor av glädje samtidigt som du kör förbi köer, slipper vägtullar och parkeringsproblem. Som bonus är du miljösmart.

18


MP3 300 LT YOUrban Sport

GRIGIO TITANO (matt)

bianco LUNA

MP3 Yourban Sport är det sportiga alternativet, lika kompakt, lättmanövrerad och idealisk för storstadstrafik som sitt syskon men erbjuder dessutom ett antal racing-inspirerade detaljer. MP3 har den senaste generationen av motorer med elektronisk bränsleinsprutning och ett imponerande vridmoment. Som bonus blir du miljösmartare & slipper vägtullar, köer och parkeringsproblem. MP3 levererar också massor av körglädje och du kör den på vanligt bilkörkort. Vid trafikljuset låser du framhjulen och du behöver inte sätta ner fötterna i marken. MP3 bromsar också på tre hjul vilket kortar bromssträckan upp till 20% mot en vanlig MC.

19


MP3 500 LT SPORT

NERO METEORA (Matt)

GRIGIO TITANO

Körs på vanligt B-körkort, men besitter samma egenskaper som en vanlig MC. Vid trafikljuset låser du framhjulen och du behöver inte sätta ner fötterna i marken. MP3 bromsar också på tre hjul vilket kortar bromssträckan upp till 20% mot en vanlig MC. MP3 har den senaste generationen av motorer med elektronisk bränsleinsprutning och ett imponerande vridmoment. Som bonus blir du miljösmartare & slipper vägtullar, köer och parkeringsproblem.

20


MP3 500 LT BUSINESS

NERO COSMO

GRIGIO oreone

bianco perla

MARONE MERRCURIO

MP3 500 är den ultimata scootern och erbjuder maximal säkerhet, komfort och snabbhet. Piaggio MP3 har två framhjul, körs på vanligt B-körkort, men besitter samma egenskaper som en vanlig MC. Vid trafikljuset låser du framhjulen och du behöver inte sätta ner fötterna i marken. MP3 bromsar också på tre hjul vilket kortar bromssträckan upp till 20% mot en vanlig MC. MP3 har den senaste generationen av motorer med elektronisk bränsleinsprutning och ett imponerande vridmoment. Som bonus blir du miljösmartare & slipper vägtullar, köer och parkeringsproblem. MP3 levererar också massor av körglädje.

21


22

Teknisk spec

NEW THYPHOON 50

NRG DD 50

LIBERTY 50 2T

LIBERTY 50 4T

Motortyp

1 cylindrig, 2-takt

1 cylindrig, 2-takt

1 cylindrig, 2-takt

1 cylindrig, 4-takt, 2 ventiler/cyl

Kylning

Luftkyld

Vätskekyld

Luftkyld

Luftkyld

Cylindervolym

49,4cc

49,4cc

49,4cc

49,9cc

Bränslesystem

Förgasare

Förgasare

Förgasare

Förgasare

Bränsle

Blyfri 95 oktan

Blyfri 95 oktan

Blyfri 95 oktan

Blyfri 95 oktan

Borr/Slag

40 x 39,3 mm

40 x 39,3 mm

40 x 39,3 mm

39 x 41,8 mm

kompression

9,9±0,5:1

9,9±0,5:1

10,3:1

11,5:1

Smörjning

Automatsmörjning

Automatsmörjning

Automatsmörjning

Våtsump

Emission

Euro 2

Euro 2

Euro 2

Euro 2

Max effekt

4,2hk @ 6,500 varv/min

4,5hk @ 7,250 varv/min

4,4hk @ 7500 varv/min

3,4hk @ 7,000 varv/min

Max vridmoment

4,6Nm @ 6000 varv/min

4,7Nm @ 6,000 varv/min

4,4Nm @ 6500 varv/min

3,7Nm @ 6,750 varv/min

Startsystem

El- & kickstart

Elstart

El- & kickstart

El- & kickstart

Koppling

Centrifugal

Centrifugal

Centrifugal

Centrifugal

Primärdrivning

V Belt

V Belt

V Belt

V Belt

Transmission

Automat (C.V.T Variator)

Automat (C.V.T Variator)

Automat (C.V.T Variator)

Automat (C.V.T Variator)

Tankvolym

7 liter

6,7 liter

6 liter

6 liter

Bromsar fram

220 mm enkelskiva

220 mm enkelskiva

240 mm enkelskiva

240 mm enkelskiva

Bromsar bak

140 mm bromstrumma

175 mm enkelskiva

140 mm bromstrumma

140 mm bromstrumma

Fjädring fram

Hydraulisk teleskopgaffel

30 mm hydraulisk teleskopgaffel

Hydraulisk teleskopgaffel

Hydraulisk teleskopgaffel

Fjädring bak

Hydraulisk stötdämpare

Hydraulisk stötdämpare

Hydraulisk stötdämpare

Hydraulisk stötdämpare

Däck fram

120/80 12"

120/70 13"

90/80-16"

90/80-16"

Däck bak

130/80 12"

140/60 13"

110/80-14"

110/80-14"

Bredd

720mm

750mm

760mm

760mm

Längd

1940mm

1790mm

1935mm

1935mm

Sitthöjd

765mm

810mm

785mm

785mm

Hjulbas

1350mm

1280mm

1320mm

1320mm

Vikt

84kg

95kg

88kg

88kg


Teknisk spec

LIBERTY 125

X 10 350

BEVERLY SPORT TOURING 350

Motortyp

1 cylindrig, 4-takt, 2 ventiler/cyl

1 cylindrig, 4-takt, 4 ventiler/cyl

1 cylindrig, 4-takt, 4 ventiler/cyl

Kylning

Luftkyld

Vätskekyld

Vätskekyld

Cylindervolym

124cc

330cc

330cc

Bränslesystem

Förgasare

Bränsleinsprutning

Bränsleinsprutning

Bränsle

Blyfri 95 oktan

Blyfri 95 oktan

Blyfri 95 oktan

Borr/Slag

57 x 48,6 mm

78 x 69 mm

78 x 69 mm

kompression

10,6±0,5:1

12,0±0,5:1

12,0±0,5:1

Smörjning

Våtsump

Torrsump

Torrsump

Emission

Euro 3

Euro 3

Euro 3

Max effekt

10,5hk @ 8,000 varv/min

33hk @ 8,250 varv/min

33,3hk @8,250 varv/min

Max vridmoment

9,6Nm @ 6,750 varv/min

32Nm @ 6,250 varv/min

32,3Nm @ 6,250 varv/min

Startsystem

Elstart

Elstart

Elstart

Koppling

Centrifugal

Centrifugal

Centrifugal

Primärdrivning

V Belt

V Belt

V Belt

Transmission

Automat (C.V.T Variator)

Automat (C.V.T Variator)

Automat (C.V.T Variator)

Tankvolym

7 liter

15,5 liter

13 liter

Bromsar fram

240 mm enkelskiva

280 mm dubbelskivor

300 mm enkelskiva

Bromsar bak

140 mm bromstrumma

240 mm enkelskiva

240 mm enkelskiva

Fjädring fram

Hydraulisk teleskopgaffel

35 mm hydraulisk teleskopgaffel

35 mm hydraulisk teleskopgaffel

Fjädring bak

Hydraulisk stötdämpare

Dubbla hydrauliska stötdämpare

Dubbla hydrauliska stötdämpare

Däck fram

90/80-16"

120/70-15"

110/70 16"

Däck bak

110/80-14"

150/70 13"

150/70 14"

Bredd

760mm

800mm

760mm

Längd

1935mm

2265mm

2215mm

Sitthöjd

795mm

760mm

795mm

Hjulbas

1325mm

1625mm

1560mm

Vikt

114kg

203kg

179kg

23


24

Teknisk spec

MP3 300 LT YOURBAN/ Sport MP3 500 LT SPORT

MP3 500 LT BUSINESS

Motortyp

1 cylindrig, 4-takt, 4 ventiler/cyl

1 cylindrig, 4-takt, 4 ventiler/cyl

1 cylindrig, 4-takt, 4 ventiler/cyl

Kylning

Vätskekyld

Vätskekyld

Vätskekyld

Cylindervolym

278cc

493cc

493cc

Bränslesystem

Bränsleinsprutning

Bränsleinsprutning

Bränsleinsprutning

Bränsle

Blyfri 95 oktan

Blyfri 95 oktan

Blyfri 95 oktan

Borr/Slag

75 x 63 mm

94 x 71 mm

94 x 71 mm

kompression

11,0±0,5:1

10,5:1

10,5:1

Smörjning

Våtsump

Våtsump

Våtsump

Emission

Euro 3

Euro 3

Euro 3

Max effekt

22hk @ 7,500 varv/min

39hk @ 7,500 varv/min

39hk @ 7,500 varv/min

Max vridmoment

23,2Nm @ 6,500 varv/min

44Nm @ 5,200 varv/min

44Nm @ 5,200 varv/min

Startsystem

Elstart

Elstart

Elstart

Koppling

Centrifugal

Centrifugal

Centrifugal

Primärdrivning

V Belt

V Belt

V Belt

Transmission

Automat (C.V.T Variator)

Automat (C.V.T Variator)

Automat (C.V.T Variator)

Tankvolym

12 liter

12 liter

12 liter

Bromsar fram

240 mm dubbelskivor

240 mm dubbelskivor

240 mm dubbelskivor

Bromsar bak

240 mm enkelskiva

240 mm enkelskiva

240 mm enkelskiva

Fjädring fram

Dubbla länkarmsystem med individuella styrstag, cantilever fjädring och elhydrauliskt låssystem

Dubbla länkarmsystem med individuella styrstag, cantilever fjädring och elhydrauliskt låssystem

Dubbla länkarmsystem med individuella styrstag, cantilever fjädring och elhydrauliskt låssystem

Fjädring bak

Dubbla hydrauliska stötdämpare

Dubbla hydrauliska stötdämpare

Dubbla hydrauliska stötdämpare

Däck fram

110/70-13"

120/70-12"

120/70-12"

Däck bak

140/60-14

140/70 -14"

140/70 -14"

Bredd

760mm

760mm

760mm

Längd

2040mm

2210mm

2210mm

Sitthöjd

780mm

785mm

785mm

Hjulbas

1440mm

1550mm

1550mm

Vikt

212kg

253kg

253kg


25


Piaggio Märkesförsäkring Svenska Piaggiogruppen (SPG) har i samarbete med Svedea Motorförsäkring tagit fram en riktigt bra försäkring för dig som kör Piaggio. Vårt gemensamma mål har varit att du ska få ett så bekymmersfritt och tryggt Piaggio-ägande som möjligt. Denna märkesförsäkring kan endast tecknas av din auktoriserade Piaggio-återförsäljare och i samband med att du

Generös omfattning, låga självrisker

köper ny eller begagnad Piaggio. Du styr själv premien och ju mer aktsam förare du är desto billigare blir din märkesförsäkring. Så enkelt är det. Vi erbjuder försäkringen i tre olika aktsamhetsnivåer, Säker, Säkrare och Säkrast. Se vad som gäller för respektive nivå nedan. I prislistan nedan kan du också se vad försäkringen kostar med aktsamhetsnivå Säkrast. Är du medlem i SMC får du dessutom 10% rabatt på premien.

Unika fördelar Självrisk

1000 kr Trafik 1000 kr Brand 500 kr Glas 1000 kr Maskin* 20%, lägst 1500 kr Rättsskydd 2000 kr Stöld 1500kr/2500 kr** Vagnskada 0 kr Assistans och räddning 0kr Förlängd hyrbilsersättning 0kr Utökad ersättning för utrustning*** 0kr Krishantering 0kr Extra ersättning vid olycksfall 0kr Extra ersättning vid dödsfall * Maskinförsäkringen gäller för motorcykel som är högst 6 år gammal räknat från motorcykelns första registreringsdag och som körts högst 6 000 mil. ** Den lägre självrisken gäller för ABS-utrustad Piaggio. *** Utrustning och tillbehör ingår upp till 80 000 kr.

Utöver ett av marknadens bredaste grundskydd ger märkesförsäkringen dig unika fördelar: Nyvärdesersättning 24 månader för första ägaren Utökat ekonomiskt skydd om din Piaggio modell har uppgraderats Maskinförsäkring upp till 6 år/6 000 mil Tillbehör och extra utrustning ingår upp till 80 000 kr Räddningsassistans dygnet runt utan självrisk Snabbare ersättning vid stöld Stilleståndsersättning vid brand-, maskin- och vagnskada För mer information och prisuppgift kontakta din lokala Piaggiohandlare eller gå in på www.svedea.se

2626


Piaggio Finansiering Det är Piaggio finansierings jobb att förverkliga dina drömmar! Det finns ingen anledning att vänta och nöja sig med att nästan ha ägt den där Piaggio du drömt om. Vi kan erbjuda både förmånlig avbetalning och leasing. Avbetalning – vårt vanligaste lån när det gäller mc gör det lättare än vad du tror att förverkliga din dröm. Du kanske vill betala din nya eller begagnade Piaggio under en längre tid? Eller vet du redan nu att du byta till en ny Piaggio inom några år? Tack vare att din nya Piaggio har ett bra andrahandsvärde kan vi erbjuda att lägga upp restvärden på din Piaggio och vi kan i samarbete med Handelsbanken Finans därför erbjuda branschen absolut bästa och mest förmånliga finansieringslösningar. Räntan är avdragsgill i deklarationen med 30%. Hör med Din återförsäljare så hjälper de dig att ta fram den absolut bästa lösningen för just dig. På vår hemsida www.piaggio.se kan du själv laborera med storleken på kontantinsats och restskuld samt löptid för att se din månadskostnad och ett upplägg som passar dig.

Fakta Piaggio finansiering avbetalning: Tid: Kontraktstiden varierar mellan 12-96 månader. Kontant: Kontantinsatsen är lagstadgat lägst 20% (gäller konsument) och den beräknas på priset på din motorcykel inklusive eventuell extrautrustning. Kontantinsatsen kan även betalas i form av inbyte. Betalning: Du betalar månadsvis och du väljer själv om det är via bank- eller autogiro. Du kan också göra extraamorteringar och lösa ditt lån i förtid utan några extra tillkommande avgifter. Restskuld: Din Piaggio (ny eller begagnad) har ett bra marknadsvärde även efter kontraktstidens slut, alltså finns möjlighet att ha en restskuld på ditt Piaggioån. Storleken på restskulden varierar beroende på kontraktstid. Din återförsäljare hjälper dig hamna på an bra nivå så att övervärdet mellan restskuld och marknadsvärde exempelvis kan täcka handpenningen på din nästa Piaggio. Efter kontraktstidens slut kan du naturligtvis förlänga ditt lån, byta till en ny Piaggio eller enkelt lösa din restskuld.

2727


OS/G Stockholm

Välkommen till

www.piaggio.se För mer information besök vår hemsida eller någon av våra återförsäljare. Alla rättigheter av material i denna katalog är reserverade SPG Import AB. SPG Import AB reserverar sig för eventuella förändringar, tryckfel eller annan felaktig information i katalogen. Katalogen är tryckt av Lidingö Trycker, telefon 08-544 811 30. SPG Import AB. Box 2965. 187 29 Täby. Telefon 08-562 564 10.

28

SPG rekommenderar endast IP smörjmedel.

Piaggio 2013  
Piaggio 2013  

Piaggio 2013

Advertisement