Page 1


Att återge historien är enkelt, men att skapa den är få förunnat. På Moto Guzzi har vi skrivit in oss i historien tack vare vår passion för motorcyklar, både när det gäller design och smart teknik. Våra motorcyklar har blivit ett begrepp bland mc-folk. Vi har uppfunnit och exporterat den speciella italienska stilen, som tagits efter av tillverkare världen över och som gör åkningen till en njutning vars ingredienser heter körglädje, komfort, elegans och frihetskänsla.


Guzzis ”Giornate Mondiali” står för resglädje och frihet utan gränser, där olika kulturer, språk och livsstilar samlas under örnen från Mandellos. Här blandar vi kuriosa och klenoder från förr med nya modeller. Den gemensamma nämnaren är det unika uttrycket – en stil som växt fram genom åren och som uppskattas mer ju mer man lär känna Moto Guzzi. Vi har fått in berättelser från världens alla hörn som en hyllning till de pionjärer som för över 90 år sedan gav uttryck för sin passion och banade väg för de förstklassiga motorcyklar vi kan erbjuda idag.

Mandello del Lario – Guzzis ”Giornate Mondiali”, september 2012


NAK ED Byggd med kärlek för att upplevas med passion


nsivt. e t in a v Jag vill le fullt, r ö f å p Dra tanna s n e id t känna n le. a k c ly h oc

V7 RACER


RACER V7 Racer har kromad tank med ett raffinerat bälte i skinn, dubbel vaggram, hjulnav och svingarm med röd speciallackering, en dubbel gasstötdämpare från Bitubo med många inställningsmöjligheter och tillbakaflyttade fotpinnar tillverkade i ett stycke.

Ensitssadeln i sämskskinn, den lilla kåpan i plexiglas och plåtarna för startnummer ger tillsammans med alla andra specialdetaljer det sportiga utseendet hos V7 Racer.


nsen. a g le e r ö Jag föll f lek, r ä k a t s min för Den var trogen ig m it r a och har v ss. sedan de

V7 NERO RUVIDO

BIANCO PURO


STONE V7 Stone är den idealiska motorcykeln för vardagskörning – bekväm, utrustad med en generöst tilltagen sadel och med en flexibel motor. Den smakfulla designen kan anpassas efter eget tycke tack vare en mängd tillbehör som ger en unik prägel; eleganta och samtidigt extremt funktionella detaljer som förhöjer motorcykelns stil.


n av e g n i l k c tve uzzi Vidareu G o t o ade M r a l k r รถ f kult cial V7 spe

V7 SPE BIANCO/ROSSO ASTORE

GIALLO/NERO METALLIZZATO


ECIAL V7 Special är nära släkt med ett av Moto Guzzis finaste exempel på italiensk 70-talsdesign – V7 Sport, som väckt sådan uppmärksamhet genom åren att fackpressen beskrivit den som urmodellen för Moto Guzzis sporthojar.

Vi fortsätter att vurma för 70-talsdesignen med mycket krom, stålekerhjul, uppsvängda ljuddämpare, sektorindelade instrument inspirerade av de klassiska instrumenten från Veglia-Borletti, och sadlar med strömlinjeformad rundning baktill som bildar en elegant helhet med den bakre stänkskärmen, som har samma mörka ton som den främre skärmen.


griso BLACK DEVIL


räffa t r e v ö n ste ma å m d n från la ig Ib s a j il k ör att s f lv ä j s sig na ett m lä h c o – mängden ryck. t v a t e g e

1200 8v se Den starka personligheten hos specialmodellen Griso 1200 8V framhävs av den nya färgen “Black Devil” – som i kontrast med kåporna i grått framhäver de extremt sportiga linjerna och den mäktiga designen.

Bland de unika detaljerna utmärker sig också de originella 3-ekrade hjulen och den moderna tvärställda motorn ur serien ”Quattrovalvole” (fyra ventiler per cylinder). De två cylindrarna i 90° V-form presterar en maxeffekt på cirka 105 hk vid låga 7500 r/min.


1200 spo ARGENTO TITIANO

NERO GUZZI


drag. h c o il t s , rt Åkkomfo siska s la k n e D ana”. li a it ’ ll a ” n sporthoje

ort 8V ABS Njut av kraften från de 105 hästarna som fyrventilsmotorn presterar, i kombination med ett chassi i klassisk italiensk stil, sportig dekor och smakfulla detaljer som exempelvis den lilla kåpan. Unna dig exceptionell åkkomfort och väghållning tack vare dubbel vaggram och svingarm med fullständigt justerbara stötdämpare och framgaffel.

Rosso CORSA se


AD VEN TURE Friheten att ge utlopp för sina känslor


er mig m m ä t s Jag be pp en u r a t i r esa, för en r av. g i m r e g rutt och viktiga o n a t s lir nä nas. k ä r Målen b m o resan s r ä t e –d

STELVIO 120

NERO LAVA

Verde Amazzonia


200 NTX 8V ABS

Stelvio NTX 1200 8V tar dig hur långt som helst. Den har det lilla extra i utrustningsväg som förhöjer upplevelsen: kåpa, motorskydd, cylinderskydd, integrerade handskydd och en stor vindruta som ger maximalt skydd åt både förare och passagerare, packväskor i aluminium och extraljus med halogenlampor. Kort sagt: en motorcykel för bekväma långresor.


NORGE BIANCO DIAMANTE

NERO METALLIZZATO


pleva, p u t t a a s re För mig är annat. å p a k n ä t ehöva utan att b

GT8V En outtröttlig, pålitlig och trogen följeslagare på dina resor – Norge GT8V tar vara på det bästa inom Moto Guzzis tradition inom segmentet Granturismo. Vindrutan är elektriskt inställbar även under färd, och sadel och styre är monterade på vibrationsdämpande fästen. Effekt och vridmoment levereras när det behövs, även vid låga varvtal. Kraftfulla bromsar och perfekt balans med den senaste generationens ABS-system som standardutrustning.

ARGENTO


cus toM Hur långt som helst – så länge det finns väg


stil. in m t å tryck t u r e g r je het är ig l Dess lin d n å t mots Dess oe amåt. r f g ä v min

Bellagio är modellen från Moto Guzzi som mer än någon annan påminner om amerikanska customhojar, men den har också många distinkta Guzzi-detaljer: tvåcylindrig V-motor med dubbeltändning, kardandriften CA.R.C. (Cardano Reattivo Compatto) och sexväxlad låda. Allt detta gör Bellagio till den sportigaste motorcykeln i sin klass, med en ytterst stabil väghållning.

BIANCO DIAMANTE/GRIGIO METALLIZZATO


BELLAGIO Bellagio är ren körglädje, mycket tack vare prestandan hos den nya tvåcylindriga motorn på 940 cm3 med kort slaglängd, som utvecklar 75 hk vid 7 200 r/min. Bellagio finns också i versionen Aquila Nera, som förenar temperament och den klassiska custom stilen

AQUILA NERA


CALIFORNIA Nero Ambassador

Bianco Eldorado


IA TOURING Nya California 1400 Touring bjuder på en unik känsla och harmoni mellan av äventyr och lyx. California i Touringutförande är framtagen för de långa resorna och bjuder på högsta möjliga komfort, perfekt vindskydd och stor lastkapacitet. Du kommer att älska den och du kommer längta till nästa resa varje gång du kliver av. Nya California är rikligt utrustad med bl.a. en fullstor vindruta, extraljus, motorbågar, rymliga packväskor, kromrails som sträcker sig runt både packväskor och den sköna sadeln. Vi har dessutom utrustat California med den största och häftigaste V-Twin som någonsin skådats på en europeisk motorcykel. Det härliga mullret och det sköna vridmomentet

gör ingen besviken. Tekniken bjuder på möjlighet att anpassa motorprogram efter underlag och körstil. Även farthållare och stöldskyddssystem är del av standardutrustningen. Det här är den nya kungen när det kommer till Gran Turismo. Men den överdådiga standardutrustning utesluter inte möjligheten att ytterligare anpassa motorcykeln efter en egen smak och behov, tillbehörskatalogen för nya California 1400 är den mest omfattande som någonsin producerats av Moto Guzzi.


CALIFORNIA Nero basalto

grigio mercurio


IA CUSTOM I sadeln på nya California 1400 Custom blir varje resa en njutning. Ingenting har lämnats åt slumpen utan varje detalj är noggrant utvecklad och designad, Se bl.a. den sköna tvåsitsiga och sportiga sadeln med den varmpressade örnen, dragbar-styret, den läckra färgsättningen och de svartlackade hjulen med den röda Moto Guzzi logotypen. De tekniska lösningarna harmonerar med designen som på typiskt italienskt manér skapar ett begär. Motorn på 1380 kubik bjuder på ett vridmoment på 120Nm redan vid 2750 varv och de stora

kolvarna i 90° V-Twinnen från Mandello del Lario skapar en mäktig skönsång. Men den rikliga standardutrustning med bland annat stöldskyddssystem, farthållare, antispinnsystem och möjlighet att välja motorprogram utesluter inte möjligheten att ytterligare anpassa motorcykeln efter en egen smak och behov, tillbehörskatalogen för nya California 1400 är den mest omfattande som någonsin producerats av Moto Guzzi.


TILLBE


.. EHOR

... Personligt ill ha det v g ja m o S

Ingen motorcyklist är den andre lik. Efter det mottot har Moto Guzzi tagit fram ett tillbehörssortiment som gör det möjligt att ge motorcykeln en personlig stil och göra den till en spegel av förarens personlighet. Upptäck en värld av tillbehör, som Moto Guzzi utvecklat och testat för att berika din motorcykel med allt du kan önska. Unika delar, skapade för att framhäva kraften och förmedla känslorna som finns i varje Moto Guzzi och hos dess ägare.


TEKNISK SPECIFIKATION


Modeller Teknisk specifikation V7 RACER / V7 stone / V7 SPECIAL

Motortyp Kylning Cylindervolym Bränslesystem Bränsle Borr/Slag Kompression Smörjning Emission Max effekt Max vridmoment Startsystem Koppling Primärdrivning Transmission Tankvolym Bromsar fram Bromsar bak Fjädring fram Fjädring bak Däck fram Däck bak Bredd Längd Sitthöjd Hjulbas Vikt * Kan fås som 35 kw.

90° V-Twin, 4 takt Luftkyld 744cc Bränsleinsprutning Blyfri 95 oktan 80 x 74 mm 10,4:1 Tryck matad Uppgift saknas 50hk @ 6,200varv/min 60Nm @ 2,800varv/min Elstart Enkelskivig Kardan 5 växlad 22 liter 320 mm flytande enkelskiva 260 mm enkelskiva 40 mm hydraulisk teleskopgaffel Aluminiumsving med dubbla justerbara Bitubo stötdämpare “100/90-18”” “130/80-17”” 730mm 2185mm 805mm 1435mm 198kg


GRISO 1200 8V SE /

Motortyp Kylning Cylindervolym Bränslesystem Bränsle Borr/Slag Kompression Smörjning Emission Max effekt Max vridmoment Startsystem Koppling Primärdrivning Transmission Tankvolym Bromsar fram Bromsar bak Fjädring fram Fjädring bak Däck fram Däck bak Bredd Längd Sitthöjd Hjulbas Vikt

90° V-Twin, 4 takt, 4 ventiler/cyl Luftkyld 1151cc Bränsleinsprutning Blyfri 95 oktan 95 x 81,2 mm 11,0:1 Våtsump Euro 3 105hk @ 7,250varv/min 113Nm @ 5,800varv/min Elstart Enkelskivig Kardan 6 växlad 17 liter 320 mm flytande dubbelskiva 282 mm enkelskiva Fullt justerbar 43mm Up-side-down Singel stötdämpare med justerbar fjäderförspänning och retur, progressivt länkage “120/70-17”” “180/55-17”” 840-880mm 2260mm 800mm 1554mm 222kg


Modeller Teknisk specifikation 1200 sport 8V ABS

Motortyp Kylning Cylindervolym Bränslesystem Bränsle Borr/Slag Kompression Smörjning Emission Max effekt Max vridmoment Startsystem Koppling Primärdrivning Transmission Tankvolym Bromsar fram Bromsar bak Fjädring fram Fjädring bak Däck fram Däck bak Bredd Längd Sitthöjd Hjulbas Vikt

90° V-Twin, 4 takt, 4 ventiler/cyl Luftkyld 1151cc Bränsleinsprutning Blyfri 95 oktan 95 x 81,2 mm 11,0:1 Våtsump Euro 3 105hk @ 7,250varv/min 113Nm @ 5,800varv/min Elstart Enkelskivig Kardan 6 växlad 23 liter 320 mm flytande dubbelskiva 282 mm enkelskiva 45 mm hydraulisk teleskopgaffel Singel stötdämpare med justerbar fjäderförspänning och retur, progressivt länkage “120/70-17”” “180/55-17”” 870mm 2195mm 800mm 1495mm 248kg


STELVIO NTX 1200 8V /

Motortyp Kylning Cylindervolym Bränslesystem Bränsle Borr/Slag Kompression Smörjning Emission Max effekt Max vridmoment Startsystem Koppling Primärdrivning Transmission Tankvolym Bromsar fram Bromsar bak Fjädring fram Fjädring bak Däck fram Däck bak Bredd Längd Sitthöjd Hjulbas Vikt

90° V-Twin, 4 takt, 4 ventiler/cyl Luftkyld 1151cc Bränsleinsprutning Blyfri 95 oktan 95 x 81,2 mm 11,0:1 Våtsump Euro 3 105hk @ 7,250varv/min 113Nm @ 5,800varv/min Elstart Enkelskivig Kardan 6 växlad 32 liter 320 mm flytande dubbelskiva 282 mm enkelskiva 45 mm hydraulisk teleskopgaffel Singel stötdämpare med justerbar fjäderförspänning och retur, progressivt länkage “110/80-19”” “150/70-17”” 910mm 2305mm 800mm 1535mm 251kg


Modeller Teknisk specifikation NORGE GT8V /

Motortyp Kylning Cylindervolym Bränslesystem Bränsle Borr/Slag Kompression Smörjning Emission Max effekt Max vridmoment Startsystem Koppling Primärdrivning Transmission Tankvolym Bromsar fram Bromsar bak Fjädring fram Fjädring bak Däck fram Däck bak Bredd Längd Sitthöjd Hjulbas Vikt

90° V-Twin, 4 takt, 4 ventiler/cyl Luftkyld 1151cc Bränsleinsprutning Blyfri 95 oktan 95 x 81,2 mm 11,0:1 Våtsump Euro 3 105hk @ 7,250varv/min 113Nm @ 5,800varv/min Elstart Enkelskivig Kardan 6 växlad 23 liter 320 mm flytande dubbelskiva 282 mm enkelskiva 45 mm hydraulisk teleskopgaffel Singel stötdämpare med justerbar fjäderförspänning och retur, progressivt länkage “120/70-17”” “180/55-17”” 870mm 2195mm 810mm 1495mm 257kg


BELLAGIO /

Motortyp Kylning Cylindervolym Bränslesystem Bränsle Borr/Slag Kompression Smörjning Emission Max effekt Max vridmoment Startsystem Koppling Primärdrivning Transmission Tankvolym Bromsar fram Bromsar bak Fjädring fram Fjädring bak Däck fram Däck bak Bredd Längd Sitthöjd Hjulbas Vikt

90° V-Twin, 4 takt Luftkyld 935,6cc Bränsleinsprutning Blyfri 95 oktan 95 x 66 mm 10,0:1 Våtsump Euro 3 75hk @ 7,200varv/min 78Nm @ 6,000varv/min Elstart Twin plate Kardan 6 växlad 19 liter 320 mm flytande enkelskiva 282 mm enkelskiva 45 mm hydraulisk teleskopgaffel Singel stötdämpare med justerbar fjäderförspänning och retur “120/70-18”” “180/55-17”” 890mm 2270mm 780mm 1570mm 224kg


Modeller Teknisk specifikation california 1400 touring

Motortyp Kylning Cylindervolym Bränslesystem Bränsle Borr/Slag Kompression Smörjning Emission Max effekt Max vridmoment Startsystem Koppling Primärdrivning Transmission Tankvolym Bromsar fram Bromsar bak Fjädring fram Fjädring bak Däck fram Däck bak Bredd Längd Sitthöjd Hjulbas Vikt

90° V-Twin, 4 takt Luftkyld 1380cc Bränsleinsprutning Blyfri 95 oktan 104x81.2 mm 10,5:1 Tryck matad Euro 3 96hk @ 6,500varv/min 120Nm @ 2,750varv/min Elstart Enkelskivig med antivibrations buffert Kardan 6 växlad 20,5 liter Dubbla 320 mm flytande skivor 282 mm enkelskiva 46 mm hydraulisk teleskopgaffel Aluminiumsving med dubbla justerbara stötdämpare “130/70-R18”” “200/60-R16”” 1030mm 2445mm 740mm 1685mm 337kg


california 1400 custom

Motortyp Kylning Cylindervolym Bränslesystem Bränsle Borr/Slag Kompression Smörjning Emission Max effekt Max vridmoment Startsystem Koppling Primärdrivning Transmission Tankvolym Bromsar fram Bromsar bak Fjädring fram Fjädring bak Däck fram Däck bak Bredd Längd Sitthöjd Hjulbas Vikt

90° V-Twin, 4 takt Luftkyld 1380cc Bränsleinsprutning Blyfri 95 oktan 104x81.2 mm 10,5:1 Tryck matad Euro 3 96hk @ 6,500varv/min 120Nm @ 2,750varv/min Elstart Enkelskivig med antivibrations buffert Kardan 6 växlad 20,5 liter Dubbla 320 mm flytande skivor 282 mm enkelskiva 46 mm hydraulisk teleskopgaffel Aluminiumsving med dubbla justerbara stötdämpare “130/70-R18”” “200/60-R16”” 1030mm 2445mm 740mm 1685mm 315kg


Moto Guzzi Märkesförsäkring Svenska Piaggiogruppen (SPG) har i samarbete med Svedea Motorförsäkring tagit fram en riktigt bra försäkring för dig som kör Moto Guzzi. Vårt gemensamma mål har varit att du ska få ett så bekymmersfritt och tryggt Moto Guzzi-ägande som möjligt. Denna märkesförsäkring kan endast tecknas av din auktoriserade Moto Guzzi-återförsäljare och i samband med

Generös omfattning, låga självrisker

att du köper ny eller begagnad Moto Guzzi. Du styr själv premien och ju mer aktsam förare du är desto billigare blir din märkesförsäkring. Så enkelt är det. Vi erbjuder försäkringen i tre olika aktsamhetsnivåer, Säker, Säkrare och Säkrast. Se vad som gäller för respektive nivå nedan. I prislistan nedan kan du också se vad försäkringen kostar med aktsamhetsnivå Säkrast. Är du medlem i SMC får du dessutom 10% rabatt på premien.

Unika fördelar Självrisk

1000 kr Trafik 1000 kr Brand 500 kr Glas 1000 kr Maskin* 20%, lägst 1500 kr Rättsskydd 2000 kr Stöld 1500kr/2500 kr** Vagnskada 0 kr Assistans och räddning 0kr Förlängd hyrbilsersättning 0kr Utökad ersättning för utrustning*** 0kr Krishantering 0kr Extra ersättning vid olycksfall 0kr Extra ersättning vid dödsfall * Maskinförsäkringen gäller för motorcykel som är högst 6 år gammal räknat från motorcykelns första registreringsdag och som körts högst 6 000 mil. ** Den lägre självrisken gäller för ABS-utrustad Moto Guzzi. *** Utrustning och tillbehör ingår upp till 80 000 kr.

Utöver ett av marknadens bredaste grundskydd ger märkesförsäkringen dig unika fördelar: Nyvärdesersättning 24 månader för första ägaren Utökat ekonomiskt skydd om din Moto Guzzi modell har uppgraderats Maskinförsäkring upp till 6 år/6 000 mil Tillbehör och extra utrustning ingår upp till 80 000 kr Räddningsassistans dygnet runt utan självrisk Snabbare ersättning vid stöld Stilleståndsersättning vid brand-, maskin- och vagnskada För mer information och prisuppgift kontakta din lokala Moto Guzzi handlare eller gå in på www.svedea.se


Moto Guzzi Finansiering Det är Moto Guzzi finansierings jobb att förverkliga dina drömmar! Det finns ingen anledning att vänta och nöja sig med att nästan ha ägt den där Moto Guzzi du drömt om. Vi kan erbjuda både förmånlig avbetalning och leasing. Avbetalning – vårt vanligaste lån när det gäller mc gör det lättare än vad du tror att förverkliga din dröm. Du kanske vill betala din nya eller begagnade Moto Guzzi under en längre tid? Eller vet du redan nu att du byta till en ny Moto Guzzi inom några år? Tack vare att din nya Moto Guzzi har ett bra andrahandsvärde kan vi erbjuda att lägga upp restvärden på din Moto Guzzi och vi kan i samarbete med Handelsbanken Finans därför erbjuda branschen absolut bästa och mest förmånliga finansieringslösningar. Räntan är avdragsgill i deklarationen med 30%. Hör med Din återförsäljare så hjälper de dig att ta fram den absolut bästa lösningen för just dig. På vår hemsida www.motoguzzi.se kan du själv laborera med storleken på kontantinsats och restskuld samt löptid för att se din månadskostnad och ett upplägg som passar dig.

Fakta Moto Guzzi finansiering avbetalning: Tid: Kontraktstiden varierar mellan 12-96 månader. Kontant: Kontantinsatsen är lagstadgat lägst 20% (gäller konsument) och den beräknas på priset på din motorcykel inklusive eventuell extrautrustning. Kontantinsatsen kan även betalas i form av inbyte. Betalning: Du betalar månadsvis och du väljer själv om det är via bank- eller autogiro. Du kan också göra extraamorteringar och lösa ditt lån i förtid utan några extra tillkommande avgifter. Restskuld: Din Moto Guzzi (ny eller begagnad) har ett bra marknadsvärde även efter kontraktstidens slut, alltså finns möjlighet att ha en restskuld på ditt Moto Guzzi-lån. Storleken på restskulden varierar beroende på kontraktstid. Din återförsäljare hjälper dig hamna på an bra nivå så att övervärdet mellan restskuld och marknadsvärde exempelvis kan täcka handpenningen på din nästa Moto Guzzi. Efter kontraktstidens slut kan du naturligtvis förlänga ditt lån, byta till en ny Moto Guzzi eller enkelt lösa din restskuld.


CA


NYA

A I N ALIFOR 1400

MOTOGUZZI


OS/G Stockholm

Välkommen till

www.motoguzzi.se För mer information besök vår hemsida eller någon av våra återförsäljare. Alla rättigheter av material i denna katalog är reserverade SPG Import AB. SPG Import AB reserverar sig för eventuella förändringar, tryckfel eller annan felaktig information i katalogen. Katalogen är tryckt av Lidingö Trycker, telefon 08-544 811 30. SPG Import AB. Box 2965. 187 29 Täby. Telefon 08-562 564 10.

SPG rekommenderar endast IP smörjmedel.

Moto Guzzi 2013  

Moto Guzzi 2013

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you