Page 1


Aprilias historia startade direkt efter andra världskriget när Alberto Beggio öppnade sin cykelfabrik i Noale, Italien. Idag är Aprilia den ledande motorcykeltillverkaren i Europa genom att vara den enda som tillhandahåller tvåhjuliga fordon i ett spann mellan 50 och 1200 kubik. År 1985 ställde man upp i MotoGP och Aprilia kom att bli en plantskola för många världsmästare och stjärnor så som Biaggi, Capirossi, Gramigni, Locatelli, Sakata, Rossi, Poggiali och Lorenzo. Under 90-talet inledde Aprilia en stor satsning på scooters vilket är det mest optimala och underhållande fordonet för både ungdomar och för dig som vill pendla. Du slipper sitta i köer, betala vägtullar och leta parkeringsplatser.

Idag satsar Aprilia än mer på produktutveckling vilket hela tiden leder till nya motorer och modeller i toppklass. Alla nya modeller är utrustade med dagens avancerade teknologi, stil och innovation. Ett lysande exempel är Shiver 750 som är den första serieproducerade motorcykeln med s.k. ”ride-by-wire” som styr gaspådraget elektroniskt. 2008 introducerade Aprilia den nya sportmotorcykeln RSV4 Factory, med 4 cylindrar, en total cylindervolym på 1000 kubikcentimeter och 200hk i racingversionen. Den segrade direkt i Superbike-mästerskapet. Ett mästerskap som Max Biaggi och Aprilia vunnit både 2010 och 2012. Vi älskar att tävla på högsta nivå och i skrivande stund har vi 350 segrar och 41 mästerskapstitlar varav 33 i MotoGP.


Motorcykel

Scooter

RSV 4 .................................. s 4-5 Tuono v4 ............................. s 6-7 Dorsoduro 750/1200 ........... s 8-9 Shiver 750 ........................... s 12 RS4 125/50 ......................... s 16-17 SX 50/125............................ s 18-19 RX 50 .................................. s 20

SRV 850 ....................... s 22-23 SR max 300.................. s 24 SR 50 ........................... s 25-26 Caponord ..................... s 27 Tekniska specifikationer s 28-33 Försäkring & Finans s 34-35


RSV 4R

APRC ABS

Matt Black

Glam White

Sunlight Yellow

Denna helt otroliga sporthoj är, likt RSV4 Factory, helt och hållet fullt utvecklad av Aprilias racingavdelning men är något mer anpassad för vägarna. RSV4R APRC är en riktig racinghoj anpassad för vägen. Chassit är det närmsta en Moto GP-racer du kan komma och är uppbyggt kring den 65° V4-motorn för att uppnå den perfekta centraliseringen av massorna. Det besegrar allt motstånd och det är den enda Supersporthojen med V4-motor. Bränsletanken är lågt placerad för att också bidra till en lägre tyngdpunkt. Ramen är ett mästerverk och tillverkat med gjutna och pressade element. Prova gärna och du kommer att känna att adrenalinet börjar pumpa direkt då du sätter dig i sadeln.

4


RSV 4 FACTORY APRC ABS

Black Flame

Aprilia RSV4 Factory APRC är det riktmärket för Supersport segmentet och den låter föraren fritt justera varje enskild aspekt av motorcykeln för att optimera prestanda och köregenskaper efter sitt humör och körstil. RSV4 APRC Factory är skapad med målet att helt enkelt vara den bästa såväl på banan som på vägen. Det är den första 65° V-4-motorn någonsin i en Supersport byggd för gatan. RSV4 har även ett chassi värdig en GP hoj och är utrustad med Ride by wire, Traction Control, Wheelie control, Launch control, Quick Shift , ABS och Multimap motorstyrning mm. Alla racingkunskaper vi har på racingavdelningen har tagits tillvara och samlats i nya RSV4. Kombinationen perfekt mekanik och den mest avancerade elektroniska tekniken har helt enkelt skapat den överlägset bästa sporthojen.

5


TUONO V4R APRC

Competition Black

Wing Grey

Sunlight Yellow

Aprilia Tuono V4 R - Den häftigaste nakna motorcykeln på marknaden är bättre än varje entusiasts dröm. Vad sägs om en V4 motor på 167 hk i ett helt underbart chassi värdigt en GP-racer. Allt detta har Tuono ärvt av RSV4 som i sin tur satt en ny standard för sprorthojar. Tuono V4R är nu också utrustad med APRC-system som innefattar Traction Control med åtta valbara nivåer, Wheelie Control som hjälper föraren att kontrollera hjullyft genom att gradvis föra framhjulet tillbaka till marken, och Quick Shift som ger effektivare växlingar utan att du behöver släppa på gasen. Sist men inte minst är det Launch Control som du enkelt aktiverar med ett par tryck och från det ögonblicket kan du accelerera iväg med nya Tuono V4R. Vi kan varmt rekommendera en provtur.

6


7 7


Dorsoduro 750 ABS

Diablo Black

Matt White

Fluo Red

Denna unika mc har ärvt Aprilias racinggener och har endast till uppdrag att erbjuda sin förare total körglädje. Detta är en perfekt motorcykel för förare som gillar avancerad körning, prestanda och adrenalinkickar. Tack vare sin fina 750-kubiks motor och det avancerade elektroniska systemet för motorstyrning samt den upprätta körställningen så är den också perfekt även till de mindre rutinerade förarna. Dorsoduro 750 är gjord för ren njutning och skapar en perfekt symbios mellan människa och maskin. Den lätta, smidiga och kraftfulla Dorsoduro drivs av en ny generation motorer som innehåller de mest avancerade tekniska lösningar som finns på marknaden. Pröva gärna du också. Till Dorsoduro finns även ett stort utbud av Aprilia originaltillbehör så att du kan sätta din prägel på din Dorsoduro.

8


Dorsoduro 1200 ABS ATC

Glam White

Fluo Red

Nya Dorsoduro 1200 är utrustad med ABS och ATC (Aprilia traction control). Dorsoduro bygger på unik kompetens och färdigheter som samlats in under flera decennier av framgångar på olika racingbanor. Dorsoduro 1200 är en berusande blandning av kraft, smidighet och precision som saknar motstycke i sin klass och nya 1200:an kombinerar kraft, smidighet och sportighet på ett optimalt sätt. Motorn utvecklar hela 130hk och är placerat i ett chassi som prisats genom fina recensioner av all mc press världen över. Detta tillsammans med sina eleganta former, det breda styret och med suverän känsla för detaljer har Dorsoduro satt en ny standard i maximotard klassen. Hjärtat i Dorsoduro 1200 är den helt nya Aprilia V2 1200cc 90 ° V-twin motorn, som ståtar med den mest avancerade tekniken i segmentet. Överlägsen mekanik och perfektion i form av chassi är kännetecken för alla Aprilia maskiner och det gäller naturligtvis även för Dorsoduro 1200.

9


10


11


Shiver 750 ABS

Glam white

Aprilia black

Shiver är en koncentration av körglädje, och oavsett om du ska använda den för pendling, kvällsturer eller för att uppleva nya platser genom långtouring kommer du att uppskatta enkelheten och smidigheten hos Shiver. Den senaste generationens kompakta 90-graders V2 motor levererar massor av vridmoment redan vid låga varv. Allt för att ge en sån trevlig körning som möjligt. När det gäller chassit så finns ingen konkurrens i klassen och Shiver är kompakt och lätt och det perfekta valet för såväl nybörjare som experter. Shiver uppfyller alla kriterier när vi pratar om italiensk körglädje.

12


13


14


15


RS4 125 4-T

SBK Matt black

SBK replica

Sunlight Yellow

RS4 125 4T är det naturliga valet för alla som gillar sporthojar. Aprilia har alltid varit en ohotad ledare i 125 cc Supersportsegmentet. RS4 125 4T är den naturliga arvtagaren av all den erfarenhet som Aprilia har fått genom sitt tävlande. Nu introduceras den högteknologiska 4-taktaren till 125-kubiks sportsegmentet, en 1-cylindrig vätskekyld 4-taktare med elektronisk insprutning, 4 ventiler och dubbla överliggande kamaxlar (DOHC). Med sina tre strålkastare fram syns det tydliga släktskapet med sina större syskon. Redan som standardutrustning är hojen utrustad med bland annat analog/digital instrumentering med LCD display och 6-ekrade splitfälgar. Aprilia RS4 125 4T är gjord för att leverera prestanda, upplevelse och känsla likt GP-hojarna.

16


RS4 50 SBK Matt black

SBK replica

Sunlight Yellow

Om du trodde att du endast kunde hitta ultralätta hjul, radiella bromsok, aluminiumram, extrem sving och centraliserade avgassystem med ljuddämparen placerad under sadeln, på större sportmotorcyklar så trodde du fel. Detta är specifikationerna för Aprilia RS4 50, den obestridda ledaren över hela världen när det gäller 50-kubiks supersport. Aprilia RS4 50 är extrem och har massor av teknik som vanligtvis bara återfinns på på en GP-racer. Med iögonfallane linjer och aggressiv form visar vi att vi inte kompromissar. Aprilia RS4 50 är gjord för att leverera upplevelse, känsla, prestanda och motorkaraktär likt GP-hojarna. Inte undra på att RS4 50 är den maskin som alla andra försöker slå.

17


SX 50 Off Black

SX 50 är tydligt inriktad mot medvetna unga förare som söker de bästa produkterna med den senaste tekniken samt ett uppseendeväckande utseende. SX 50 Supermotard är utrustad med en högpresterande 50 kubiks-motor och den senaste generationens chassi. Det här är en modell som garanterat väcker en hel del avundsjuka. SX är som en riktig motorcykel och är lika vass på banan som på vägen till och från hemmet. Designen och utformningen av hela SX talar för sig själv.

18


SX 125 Off Black

SX 125 är det självklara valet för dig som inte bara vill köra lätt mc utan som också vill sticka ut från mängden och ha det bästa. SX 125 är byggd för att leverera total tillfredsställelse. Tekniken är anpassad för att vara den optimala supermotarden. SX 125 levererar en suverän känsla till sina förare och är byggd för att ge dig maximal kontroll för effektivare körning. Designen lämnar inget utrymme för onödiga krusiduller och finesser.

19


RX 50 Off white

RX 50 har ett uppseendeväckande utseende för att vara en 50-kubikare och är speciellt framtagen för de unga förare som vill ha det absolut bästa och den senaste tekniken. RX 50 är en högpresterande Enduromaskin som drivs av den senaste generationens motor från Aprilia. Den har ett chassi som många bara kan avundas. Dess utformning talar ett tydligt språk om kompromisslöshet och RX ser till att du alltid ligger i framkant. RX 50 är tydligt inriktad mot medvetna unga förare som söker de bästa produkterna med den senaste tekniken samt ett uppseendeväckande utseende. RX 50 hör lika mycket hemma i skogen som på väg till och från hemmet.

20


21


SRV 850 ABS/ASR

Glam White Competition Black

Aprilia SRV850 sätter ny standard i scootervärlden med sin motorcykellika design och kraft. Det här är helt enkelt en Superbike bland scooters och påminner en hel del om Aprilias sportiga motorcyklar så som RSV4. Med SRV 850 behöver du helt enkelt inte välja mellan scooter och motorcykel. SRV 850 erbjuder en inspirerande och rolig körning både på korta som långa sträckor.

22


23


SR MAX 300

Competition Black

Glam White

SR max 300 är den nya Aprilia Scootern som hamnar i Grand Touring segmentet. SR MAX ger en sportig upplevelse och gör resan till en ren njutning och ett stort nöje. SR MAX ger prestanda i GT stil i kombination med en aggressiv design.

24


SR 50r SBK Aprilia White

Aprilia Black

Fluo Red

Arancio Rame SBK Replica

När du kör en SR så kommer du alltid att ligga i framkant. SR har allt du behöver och lite till. Motorn är stark, snabb och driftsäker samt ekonomisk genom sin effektiva förbränning. Motorn har fått en rejäl dos av Aprilias racing-DNA. När det gäller att kombinera sportig prestanda och storstadsintelligens, uppnår SR en perfekt balans. Med skivbromsar fram och bak samt 13"-lättmetallfälgar garanterar SR stabilitet och säkerhet i alla förhållanden. SR 50 R erbjuder eleganta halogenstrålkastare med hel- och halvljus samt en instrumentering som är inspirerad av tävlingshojarna.

25


SR 50 R Factory SBK Aprilia White

Aprilia Black

Fluo Red Arancio Rame SBK Replica

Legenden och marknadsledaren kör på och blir bättre och bättre för varje år. Med SR 50 R Factory törs vi påstå att du inte bara ligger i framkant utan leder från start till mål. Redan när SR 50 först presenterades var den i en klass för sig. Sedan dess har vi bara gjort den bättre och bättre. Den kännetecknas av en aggressiv design men här finns massor av mer godis än bara design. Exempelvis digital instrumentering med dubbla trippmätare. SR Factory är extremt accelerationssnabb och det häftigaste som finns på marknaden. Motorn är i en klass för sig själv och med dess avancerade insprutningsteknologi kan vi garantera prestanda utöver det vanliga. 190mm bromsskivor med dubbelkolvsok garanterar en extremt kort bromssträcka.

26


caponord 1200 Aprilia White

Grey

Nya Caponord 1200 är själva definitionen av körglädje. Caponord tillgodoser dagens motorcyklister och deras behov bättre än någon annan motorcykel. Egenskaperna för markfrigång, motorkarraktär och körställning gör den extremt mångsidig. Sadelhöjden är endast 840mm och körställningen är avslappnad och upprätt vilket ger dig bästa möjliga kontroll och minimerar tröttheten på längre strapatser. Motoringenjörerna i Noale, som sett till att ordna fler mästerskapstitlar än någon annan, har också bidragit genom att förfina 1200-motorn på en rad punkter och gett den ny programvara. Resultatet är både ökad effekt och sänkt bränsleförbrukningen. Som standard är Caponord utrustad med ABS-bromasr och ATC (Aprilia Traction Control). De modeller med Touring-paketet bjuder också på ADD (Aprilia Dynamic Damping), centralstöd, väskor och farthållare.

27


28

Teknisk spec

RSV4 R

RSV4 FACTORY

TUONO V4 R

Motortyp

65° v-4

65° v-4 4-takt, 4 ventiler/cyl

65° v-4

Kylning

Vätskekyld

Vätskekyld

Vätskekyld

Cylindervolym

999cc

999cc

999cc

Bränslesystem

Bränsleinsprutning

Bränsleinsprutning

Bränsleinsprutning

Bränsle

Blyfri 95 oktan

Blyfri 95 oktan

Blyfri 95 oktan

Borr/Slag

78 x 52,26 mm

78 x 52,26 mm

78 x 52,26 mm

Kompression

13,0:1

13,0:1

13,0:1

Smörjning

Våtsump

Våtsump

Våtsump

Emission

Euro3

Euro3

Euro3

Max effekt

184hk @ 12,250rmp

184hk @ 12,250rmp

167hk @ 11,500varv/min

Max vridmoment

117Nm @ 10,000varv/min

117Nm @ 10,000varv/min

111,5Nm @9,500varv/min

Startsystem

Elstart

Elstart

Elstart

Koppling

”””Multi-plate””

”””Multi-plate””

”””Multi-plate””

Primärdrivning

Kedja

Kedja

Kedja

Transmission

6 växlad

6 växlad

6 växlad

Tankvolym

18,5 liter

18,5 liter

17 liter

Bromsar fram

320 mm dubbelskivor

320 mm dubbelskivor

320 mm dubbelskivor

Bromsar bak

220 mm enkelskiva

220 mm enkelskiva

220 mm enkelskiva

Fjädring fram

”43mm ””upside-down””

”43mm Öhlins racing ””upside-down””

”43mm ””upside-down””

Fjädring bak

Fullt justerbar gasdämpare

Fullt justerbar Öhlins racing gasdämpare

Fullt justerbar gasdämpare

Däck fram

”120/70-17””

”120/70-17””

”120/70-17””

Däck bak

”200/55-17””

”200/55-17””

”190/55-17””

Bredd

735mm

735mm

800mm

Längd

2040mm

2040mm

2065mm

Sitthöjd

840mm

840mm

835mm

Hjulbas

1420mm

1420mm

1445mm

Vikt

184kg

181kg

183kg


Teknisk spec

DORSODURO 750 ABS

DORSODURO 1200 ABS

SHIVER 750 ABS

Motortyp

V-twin 2 cylindrig, 4-takt, 4 ventiler/cyl

V-twin 2 cylindrig, 4-takt, 4 ventiler/cyl

V-twin 2 cylindrig, 4-takt, 4 ventiler/cyl

Kylning

Vätskekyld

Vätskekyld

Vätskekyld

Cylindervolym

749,9cc

1197cc

749,9cc

Bränslesystem

Bränsleinsprutning

Bränsleinsprutning

Bränsleinsprutning

Bränsle

Blyfri 95 oktan

Blyfri 95 oktan

Blyfri 95 oktan

Borr/Slag

92 x 56,4 mm

106 x 67,8 mm

92 x 56,4 mm

Kompression

11,0:1

12,0±0,5:1

11,0:1

Smörjning

Våtsump

Våtsump

Våtsump

Emission

Euro3

Euro3

Euro3

Max effekt

95hk @ 9,000varv/min

130hk @ 8,700varv/min

95hk @ 9,000varv/min

Max vridmoment

82,5Nm @ 7,000varv/min

115Nm @ 7,200varv/min

82,5Nm @ 7,000varv/min

Startsystem

Elstart

Elstart

Elstart

Koppling

”””Multi-plate””

”””Multi-plate””

”””Multi-plate””

Primärdrivning

Kedja

Kedja

Kedja

Transmission

6 växlad

6 växlad

6 växlad

Tankvolym

12 liter

15 liter

15 liter

Bromsar fram

320 mm dubbelskivor

320 mm dubbelskivor

320 mm dubbelskivor

Bromsar bak

240 mm enkelskiva

240 mm enkelskiva

240 mm enkelskiva

Fjädring fram

”43mm ””upside-down””

”43mm ””upside-down””

”43mm ””upside-down””

Fjädring bak

Hydraulisk stötdämpare

Fullt justerbar gasdämpare

Hydraulisk stötdämpare

Däck fram

”120/70-17””

”120/70-17””

”120/70-17””

Däck bak

”180/55-17””

”180/55-17””

”180/55-17””

Bredd

905mm

925mm

810mm

Längd

2210mm

2248mm

2265mm

Sitthöjd

870mm

870mm

800mm

Hjulbas

1505mm

1528mm

1440mm

Vikt

196kg

212kg

210kg

29


30

Teknisk spec

RS4 125 4-T

RS4 50

SX 125

Motortyp

1 cylindrig, 4-takt

1 cylindrig, 2-takt

1 cylindrig, 2-takt

Kylning

Vätskekyld

Vätskekyld

Vätskekyld

Cylindervolym

124,8cc

49,9cc

124,82cc

Bränslesystem

Bränsleinsprutning

Förgasare

Förgasare

Bränsle

Blyfri 95 oktan

Blyfri 95 oktan

Blyfri 95 oktan

Borr/Slag

58 x 47 mm

39,86 x 40 mm

54 x 54,5 mm

Kompression

12,6±0,5:1

11,5:1

12,5±0,5:1

Smörjning

Våtsump

Separat smörjning

Separat smörjning

Emission

Euro 3

Euro 2

Euro 3

Max effekt

15hk @ 10,500varv/min

Uppgift saknas

14,8hk @ 8,250varv/min

Max vridmoment

10,9Nm @ 8,250varv/min

Uppgift saknas

12,2Nm @ 8,000varv/min

Startsystem

Elstart

Elstart

Kickstart

Koppling

”””Multi-plate””

”””Multi-plate””

”””Multi-plate””

Primärdrivning

Kedja

Kedja

Kedja

Transmission

6 växlad

6 växlad

6 växlad

Tankvolym

14,5 liter

14,5 liter

10 liter

Bromsar fram

300mm enkelskiva

300mm enkelskiva

260mm enkelskiva

Bromsar bak

218mm enkelskiva

218mm enkelskiva

220mm enkelskiva

Fjädring fram

”41mm ””upside-down””

”41mm ””upside-down””

”40mm ””upside-down””

Fjädring bak

Hydraulisk stötdämpare

Hydraulisk stötdämpare

Hydraulisk stötdämpare

Däck fram

”100/80-17””

”100/80-17””

”110/70-17””

Däck bak

”130/70-17””

”130/70-17””

”150/60-17””

Bredd

740mm

740mm

850mm

Längd

1953mm

1953mm

2165mm

Sitthöjd

820mm

820mm

870mm

Hjulbas

1350mm

1350mm

1480mm

Vikt

140kg

102kg

126kg


Teknisk spec

SX 50

RX 50

SRV 850

Motortyp

1 cylindrig, 2-takt

1 cylindrig, 2-takt

V-twin 2 cylindrig, 4-takt, 4 ventiler/cyl

Kylning

Vätskekyld

Vätskekyld

Vätskekyld

Cylindervolym

49,9cc

49,9cc

839cc

Bränslesystem

Förgasare

Förgasare

Bränsleinsprutning

Bränsle

Blyfri 95 oktan

Blyfri 95 oktan

Blyfri 95 oktan

Borr/Slag

39,88 x 40 mm

39,88 x 40 mm

88 x 69 mm

Kompression

11,5:1

11,5:1

10,5±0,5:1

Smörjning

Separat smörjning

Separat smörjning

Torrsump

Emission

Euro 2

Euro 2

Euro 3

Max effekt

2,5hk @ 5,500 varv/min

2,5hk @ 5,500 varv/min

76hk @ 7,750varv/min

Max vridmoment

3,0Nm @ 3,250 varv/min

3,0Nm @ 3,250varv/min

76,4Nm @ 6,000varv/min

Startsystem

Kickstart

Kickstart

Elstart

Koppling

”””Multi-plate””

”””Multi-plate””

Centrifugal

Primärdrivning

Kedja

Kedja

V Belt

Transmission

6 växlad

6 växlad

Automat (C.V.T Variator)

Tankvolym

7 liter

7 liter

18,5 liter

Bromsar fram

300mm enkelskiva

260mm enkelskiva

300 mm dubbelskivor

Bromsar bak

180mm enkelskiva

180mm enkelskiva

280 mm enkelskiva

Fjädring fram

40 mm hydraulisk teleskopgaffel

40 mm hydraulisk teleskopgaffel

41 mm hydraulisk teleskopgaffel

Fjädring bak

Hydraulisk stötdämpare

Hydraulisk stötdämpare

Hydraulisk stötdämpare

Däck fram

”110/80-17””

”90/90-21””

”120/70-16””

Däck bak

”130/70-17””

”110/80-18””

”160/60-15””

Bredd

825mm

825mm

790mm

Längd

2045mm

2100mm

2237mm

Sitthöjd

830mm

880mm

780mm

Hjulbas

1400mm

1400mm

1593mm

Vikt

90kg

90kg

249kg

31


32

Teknisk spec

SR MAX 300

SR 50

SR 50 FACTORY

Motortyp

1 cylindrig, 4-takt, 4 ventiler/cyl

1 cylindrig, 2-takt

1 cylindrig, 2-takt

Kylning

Vätskekyld

Vätskekyld

Vätskekyld

Cylindervolym

278cc

49,38cc

49,38cc

Bränslesystem

Bränsleinsprutning

Förgasare

Bränsleinsprutning

Bränsle

Blyfri 95 oktan

Blyfri 95 oktan

Blyfri 95 oktan

Borr/Slag

75 x 63 mm

40 x 39,3 mm

40 x 39,3 mm

Kompression

11±05:1

12,1:1

11,5±0,5:1

Smörjning

Våtsump

Separat smörjning

Oljesmörjning genom pump

Emission

Euro 3

Euro 2

Euro 2

Max effekt

22hk @ 7,250varv/min

3,7hk @ 6,500varv/min

5,4hk @ 7,750varv/min

Max vridmoment

23Nm @ 6,000varv/min

4,3Nm @ 6,000varv/min

4,8Nm @ 7,500varv/min

Startsystem

Elstart

Elstart

Elstart

Koppling

Centrifugal

Centrifugal

Centrifugal

Primärdrivning

V Belt

V Belt

V Belt

Transmission

Automat (C.V.T Variator)

Automat (C.V.T Variator)

Automat (C.V.T Variator)

Tankvolym

15,5 liter

7 liter

7 liter

Bromsar fram

260mm enkelskiva

190mm enkelskiva

190mm enkelskiva

Bromsar bak

240mm enkelskiva

190mm enkelskiva

190mm enkelskiva

Fjädring fram

35 mm hydraulisk teleskopgaffel

Hydraulisk gaffel

Hydraulisk gaffel

Fjädring bak

Dubbla hydrauliska stötdämpare

Hydraulisk dämpare m justerbar förspänning

Hydraulisk dämpare m justerbar förspänning

Däck fram

”120/70-15””

”130/60-13””

”130/60-13””

Däck bak

”140/60-14””

”130/60-13””

”130/60-13””

Bredd

780mm

705mm

705mm

Längd

2110mm

1860mm

1860mm

Sitthöjd

815mm

795mm

795mm

Hjulbas

1515mm

1260mm

1260mm

Vikt

174kg

108kg

108kg


Teknisk spec

Caponord 1200

Motortyp

V-twin 2 cylindrig, 4-takt, 4 ventiler/cyl

Kylning

Vätskekyld

Cylindervolym

1197cc

Bränslesystem

Bränsleinsprutning

Bränsle

Blyfri 95 oktan

Borr/Slag

106 x 67,8 mm

Kompression

12,0±0,5:1

Smörjning

Våtsump

Emission

Euro3

Max effekt

128hk @ 8,500varv/min

Max vridmoment

118Nm @ 6,500varv/min

Startsystem

Elstart

Koppling

”””Multi-plate””

Primärdrivning

Kedja

Transmission

6 växlad

Tankvolym

24 liter

Bromsar fram

320 mm dubbelskivor

Bromsar bak

240 mm enkelskiva

Fjädring fram

”43mm Sachs ””upside-down””

Fjädring bak

Aluminiumsving med Sach fullt justerbar gasdämpare

Däck fram

”120/70-R17””

Däck bak

”190/55-R17””

Bredd

876 mm

Längd

2240mm

Sitthöjd

840mm

Hjulbas

1565mm

Vikt

235 kg

33


Aprilia Märkesförsäkring Svenska Piaggiogruppen (SPG) har i samarbete med Svedea Motorförsäkring tagit fram en riktigt bra försäkring för dig som kör Aprilia. Vårt gemensamma mål har varit att du ska få ett så bekymmersfritt och tryggt Aprilia-ägande som möjligt. Denna märkesförsäkring kan endast tecknas av din auktoriserade Apriliaåterförsäljare och i samband med att du

Generös omfattning, låga självrisker

Unika fördelar Självrisk

1000 kr Trafik 1000 kr Brand 500 kr Glas 1000 kr Maskin* 20%, lägst 1500 kr Rättsskydd 2000 kr Stöld 1500kr/2500 kr** Vagnskada 0 kr Assistans och räddning 0kr Förlängd hyrbilsersättning 0kr Utökad ersättning för utrustning*** 0kr Krishantering 0kr Extra ersättning vid olycksfall 0kr Extra ersättning vid dödsfall * Maskinförsäkringen gäller för motorcykel som är högst 6 år gammal räknat från motorcykelns första registreringsdag och som körts högst 6 000 mil. ** Den lägre självrisken gäller för ABS-utrustad Aprilia. *** Utrustning och tillbehör ingår upp till 80 000 kr.

34

köper ny eller begagnad Aprilia. Du styr själv premien och ju mer aktsam förare du är desto billigare blir din märkesförsäkring. Så enkelt är det. Vi erbjuder försäkringen i tre olika aktsamhetsnivåer, Säker, Säkrare och Säkrast. Se vad som gäller för respektive nivå nedan. I prislistan nedan kan du också se vad försäkringen kostar med aktsamhetsnivå Säkrast. Är du medlem i SMC får du dessutom 10% rabatt på premien.

Utöver ett av marknadens bredaste grundskydd ger märkesförsäkringen dig unika fördelar: Nyvärdesersättning 24 månader för första ägaren Utökat ekonomiskt skydd om din Aprilia modell har uppgraderats Maskinförsäkring upp till 6 år/6 000 mil Tillbehör och extra utrustning ingår upp till 80 000 kr Räddningsassistans dygnet runt utan självrisk Snabbare ersättning vid stöld Stilleståndsersättning vid brand-, maskin- och vagnskada För mer information och prisuppgift kontakta din lokala Aprilia handlare eller gå in på www.svedea.se


Aprilia Finansiering Det är Aprilia finansierings jobb att förverkliga dina drömmar! Det finns ingen anledning att vänta och nöja sig med att nästan ha ägt den där Aprilia du drömt om. Vi kan erbjuda både förmånlig avbetalning och leasing. Avbetalning – vårt vanligaste lån när det gäller mc gör det lättare än vad du tror att förverkliga din dröm. Du kanske vill betala din nya eller begagnade Aprilia under en längre tid? Eller vet du redan nu att du byta till en ny Aprilia inom några år? Tack vare att din nya Aprilia har ett bra andrahandsvärde kan vi erbjuda att lägga upp restvärden på din Aprilia och vi kan i samarbete med Handelsbanken Finans därför erbjuda branschen absolut bästa och mest förmånliga finansieringslösningar. Räntan är avdragsgill i deklarationen med 30%. Hör med Din återförsäljare så hjälper de dig att ta fram den absolut bästa lösningen för just dig. På vår hemsida www.aprilia.se kan du själv laborera med storleken på kontantinsats och restskuld samt löptid för att se din månadskostnad och ett upplägg som passar dig.

Fakta Aprilia finansiering avbetalning: Tid: Kontraktstiden varierar mellan 12-96 månader. Kontant: Kontantinsatsen är lagstadgat lägst 20% (gäller konsument) och den beräknas på priset på din motorcykel inklusive eventuell extrautrustning. Kontantinsatsen kan även betalas i form av inbyte. Betalning: Du betalar månadsvis och du väljer själv om det är via bank- eller autogiro. Du kan också göra extraamorteringar och lösa ditt lån i förtid utan några extra tillkommande avgifter. Restskuld: Din Aprilia (ny eller begagnad) har ett bra marknadsvärde även efter kontraktstidens slut, alltså finns möjlighet att ha en restskuld på ditt Aprilia lån. Storleken på restskulden varierar beroende på kontraktstid. Din återförsäljare hjälper dig hamna på an bra nivå så att övervärdet mellan restskuld och marknadsvärde exempelvis kan täcka handpenningen på din nästa Aprilia. Efter kontraktstidens slut kan du naturligtvis förlänga ditt lån, byta till en ny Aprilia eller enkelt lösa din restskuld.

35


OS/G Stockholm

Välkommen till

www.aprilia.se För mer information besök vår hemsida eller någon av våra återförsäljare. Alla rättigheter av material i denna katalog är reserverade SPG Import AB. SPG Import AB reserverar sig för eventuella förändringar, tryckfel eller annan felaktig information i katalogen. Katalogen är tryckt av Lidingö Trycker, telefon 08-544 811 30. SPG Import AB. Box 2965. 187 29 Täby. Telefon 08-562 564 10.

SPG rekommenderar endast IP smörjmedel. 36

Aprilia 2013  

Aprilia 2013

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you