Page 1


VOORWOORD Wolkom Vol bewondering luister ik naar de muzikant, die op een vooraf gepland moment kan gaan zitten en vervolgens een nieuw muziekstuk componeert. “Waar haal je die inspiratie vandaan?”, vraag ik dan ook aan een zelfstandig tekstschrijfster tijdens de workshop ‘Inspiratie Atelier’ op het Congres Podiumkunsten in Heerlen. Ze gaf aan een cafeetje op te zoeken, een lekker bakje koffie te bestellen, krantje erbij en dan ging het altijd ‘vanzelf’, elke keer weer. Eén van onze belangrijkste momenten waarop ik inspiratie kan gebruiken is bij de samenstelling van ons ‘assortiment’: het aanbod. Grote producenten zoeken toenadering net als pas afgestudeerde kunstenaars. Hoe te bepalen wat te doen? Soms is een aanbieding financieel zeer aantrekkelijk maar totaal niet passend bij onze belevingswereld, dat is makkelijk: doen we niet. Soms is er absoluut geen klik met de uitvoerenden terwijl we er ontzettend veel vertrouwen in hebben dat er een geweldige voorstelling uitrolt, dat is lastiger: toch doen we het niet. Dan zijn er ook altijd weer nieuwe producenten die met bijzondere voorstellingen komen, dat is uitdagend: ja, die doen we. Ervaringen uit het verleden zijn dan geen garantie maar wel een hele goede raadgever. Gelukkig vallen deze beslissingen samen in een relatief rustige periode voorjaar/zomer. Het moment van ontspannen; varen met het bootje. Ontmoeten van collega’s in een andere omgeving; met AT Theater 4 dagen naar Oerol (doen we volgend jaar weer). Tijdens deze periode komt alles samen en ontstaat ons nieuwe seizoen. Maar gelukkig houden deze inspiratiemomenten niet op na de zomer. Tijdens onze afspraken raak ik keer op keer geïnspireerd door de gepassioneerde manier waarop iedereen met zijn vak bezig is. Ik kan niet wachten je weer te zien. Tot snel!

Siebren Jasper Joure, 22 september 2010


INHOUDSOPGAVE Show

Rhythm of the Dance New London Chorale o.l.v.Tom Parker Shaolin Wu Dang Oorlogswinter Christian Farla

Toneel Theatergroep de Kern Cabaret Femmage Jeugd en familie Djumbo Sprookjesbos Dip & Dap Coming Out Modelkind Hippe Gasten Theaterconcerten Laura Fygi JackoBond Elske deWall SensuĂ l Musica Visual Nina June Sarah Fairfield House of Cash Jan Akkerman Scrum Omnia Back to the Country Fouradi Piter Wilkens Henk Westbroek Pieternel Osinga Overzichten Overzicht Vakanties


www.rhythmofthedance.com

RHYTHM OF THE DANCE Show || muziek- en dansvoorsteliing

Rhythm of the Dance Afgelopen seizoen vierde ‘Rhythm of the Dance’ nogmaals haar 10-jarig jubileum tijdens een nagenoeg uitverkochte reprise tour. Dit jaar komt ‘Rhythm of the Dance’ wegens groot succes wederom naar Nederland met een vernieuwde en indrukwekkende voorstelling vol Ierse dans en volksmuziek, ook nu zullen de ‘Champions Irish Tenors’ hun steentje bijdragen. De groep dansers en danseressen, die voor een deel afkomstig is uit de befaamde Riverdance-shows, bestaat samen met de muzikanten uit meer dan 40 personen.

‘Rhythm of the Dance’ is de meest bereisde Ierse show ter wereld en trok in 10 jaar tijd meer dan 9 miljoen toeschouwers. Deze toeschouwers waren afkomstig uit 51 verschillende landen, verdeeld over 4 continenten. De show is met meer dan 25 kostuumwisselingen, en het gebruik van de laatste podiumtechnologie, zeer dynamische te noemen. De enthousiaste cast, met een gemiddelde leeftijd van 24 jaar, brengt op originele wijze een combinatie van moderne en traditionele Ierse dans en toont aan dat folklore in eigen land, ook onder jongeren, nog steeds immens populair is. In ‘Rhythm of the Dance’ brengen jonge Ierse topartiesten hun culturele erfgoed op spectaculaire wijze voor het voetlicht!

youtube.com/rhythmofthedance

Regie:

The National Dance Company of Ireland

Productie:

The National Dance Company of Ireland

Fotografie / artwork: The National Dance Company of Ireland CONDITIES THEATER Garantiesom

€ 13.500,00

Recettedeling

80/20

Advies entreeprijs

€ 37,50

Auteursrechten 10% grootrecht

Speelperiode

08-12-2011 t/m 23-12-2011

Leeftijd

Speelduur

2 x 60 minuten

Bijzonderheden

ca. 30 dansers (afhankelijk van de podiumafmetingen)

alle


www.rhythmofthedance.com

RHYTHM OF THE DANCE Show || muziek- en dansvoorsteliing


THE NEW LONDON CHORALE Theaterconcert

KERST MET THE NEW LONDON CHORALE featuring Tom Parker Na 3 seizoenen overgeslagen te hebben reist The New London Chorale in december 2011 op veler verzoek weer met sfeervolle kerstconcerten langs verschillende theaters en concertzalen in Nederland. Het eerste deel bevat het The Best Of The New London Choral waaronder veel repertoire van het meest succesvolle album ‘The Young Mozart’ met o.a. de grote hit ‘Stay Me with ‘til the Morning’. Het tweede deel van de show zal bestaan uit kerstrepertoire en natuurlijk mogen uw favoriete kerstliederen niet ontbreken! Oude bekenden als ‘In Bethlehem’s Stal’, ‘Winter Wonderland’ en ‘Ave Maria’ zullen deze avond naast vele anderen de revue passeren. Het is niet voor niets dat de band van The New London Chorale en Tom Parker met Nederland en het Nederlandse publiek zeer speciaal is. The New London Chorale heeft alleen al in Nederland bijna 3 miljoen albums verkocht en reeds 600.000 bezoekers hebben hun shows de afgelopen 16 jaar in Nederland gezien. The New London Chorale wordt begeleid door een orkest van 13 musici inclusief strijkers. Tevens verleent Gospelkoor ‘The Inspirationals’ haar feestelijke medewerking. Kortom, een avond volop genieten!

http://bit.ly/newlondonchorale

Regie: Productie:

Scorpio BV

Fotografie: CONDITIES THEATER Garantiesom

...

Recettedeling

...

Advies entreeprijs

€ 39,75

Auteursrechten 7%

Speelperiode

13 t/m 23 december 2011

Leeftijd

Speelduur

2 x 60 minuten

Bijzonderheden

ca. 40 personen on stage

alle


www.shaolininformation.com

Shaolin & Wudang

Shaolin & Wudang ‘The other side of China’ ‘The other side of China’ is een twee uur durende familie voorstelling die gaat over de filosofie achter ‘Yin & Yang ‘ en het Zen Boeddhisme. Het laat de ongelofelijke vecht- en ‘Tai Chi’ technieken zien van ‘Shaolin’ en ‘Wudang’ meesters. Het toont de onvoorstelbare kracht van de geest, zien is geloven. ‘Kung Fu’ vormt een spannende brug tussen twee werelden, de traditionele Chinese cultuur, met een historie van meer dan 1000 jaar en de onafwendbare invloed van het moderne westen. In 2008 zag de wereld een Olympisch China, waarin door de immense economische groei en het kapitalisme, het oude gezicht van China amper te ontdekken viel. In ‘The other side of China’ laten de meesters van ‘Shaolin’ en ‘Wudang’ het originele en mystieke gezicht van China zien. De show toont klassieke elementen van ‘Wudang Tai Chi’ en ‘Shaolin Kung Fu’ in haar puurste en meest volmaakte vorm. De ongelofelijk harde ‘Qi Gong’ oefeningen worden voor het eerst buiten China getoond, deze vechtkunst in groepsvorm wordt onder andere uitgevoerd met traditionele Chinese vechtwapens maar ook de mildere ‘Tai Chi’ variant zal belicht worden In deze nieuwe show wordt gebruik gemaakt van hedendaagse technologie om het gezicht van een supermacht in geestelijke kracht te tonen. Videobeelden en traditionele muziekinstrumenten zullen de meesters ondersteunen in de verhalen over bovennatuurlijke krachten in de mens. Deze show geeft een glashelder inzicht in de anders zo geheime Chinese tradities van ‘Shaolin’ en ‘Wudang’.

http://bit.ly/shaolin_wudang

Regie:

Shaolin & Wudang

Productie:

Georg Hartmann

Fotografie / artwork: Georg Hartmann CONDITIES THEATER Garantiesom

€ 8.500,00

Recettedeling

Advies entreeprijs

€ 25,00 (afrekenprijs)

Auteursrechten 10%

Speelperiode

November

Leeftijd

Speelduur

2 x 50 minuten

Bijzonderheden

80/20 alle


OORLOGSWINTER

www.njmt.nl

Jeugd en Familie

NJMT - Oorlogswinter Musical naar het bekroonde jeugdboek van Jan Terlouw Na de realisatie van de grootschalige en kwalitatief hoogwaardige producties: Sjakie en de Chocoladefabriek, Narnia de Musical en de met 6 Musical Awards genomineerde succesvolle voorstelling Kruistocht in Spijkerboek brengt het Nationaal Jeugd Musical Theater nu Oorlogswinter als musical in de theaters. Oorlogswinter is een familievoorstelling voor bezoekers van 8 tot 80+ jaar en wordt gebracht als een coming of age-story met een thrillerachtige opbouw Waren de voorgaande producties van het NJMT vooral fantasierijk, Oorlogswinter speelt zich af in het recente verleden en heeft bovenal een realistische toon. Met de grote betrokkenheid van Jan Terlouw en Seth Gaaikema zal de kracht van het boek in de musical behouden blijven. Niet alleen door het meeslepende verhaal en de overtuigende boodschap, maar ook door het gebruik van innovatieve projectiemethoden zullen de bezoekers zich als het ware ‘in’ de voorstelling bevinden en maakt de voorstelling voor een breed publiek boeiend en aansprekend. Het NJMT heeft een unieke positie binnen het culturele landschap. Oorlogswinter bevestigt deze unieke positie en onderscheidt zich van vele andere (musical)producties door de grote actieve betrokkenheid van kinderen, jongeren en volwassenen. Het maakt Oorlogswinter als voorstelling dan ook zeer toegankelijk voor de jongere bezoekers. Zij zullen zich goed kunnen identificeren met de hoofdrolspeler. Het verhaal: Winter 1944-1945. De bijna zestienjarige Michiel maakt de laatste winter van de Tweede Wereldoorlog mee en raakt gaandeweg betrokken bij illegale activiteiten. Zijn buurjongen Dirk vertelt Michiel dat hij in het verzet zit en met een paar andere jongens het distributiekantoor gaat overvallen. Omdat hij vreest dat het wel eens mis kan gaan, overhandigt hij Michiel een brief. Deze mag Michiel alleen openmaken als Dirk niet terugkeert van de overval. Die nacht echter gaat alles mis. ……Dirk wordt opgepakt en het relatief rustige leventje van Michiel verandert volkomen als hij een enorme verantwoordelijkheid op zich moet nemen. Hij krijgt te maken met de dood, verraad en levensbedreigende situaties. Om zich staande te houden kan hij maar één ding doen: volwassen worden... Jan Terlouw over Oorlogswinter de Musical: “Ik ben blij dat de musical het levenslicht gaat zien. Het is na de film natuurlijk een prachtige aanvulling op het boek. Het verhaal kan wat mij betreft niet vaak genoeg verteld worden. Ik vind het een uitdaging om inhoudelijk betrokken te worden, waardoor mijn intentie van het boek bewaard kan blijven. Ooit sprak ik al eens met Seth Gaaikema over een musical op basis van het boek. Ik begreep van de producent dat ook Seth Gaaikema inhoudelijk betrokken gaat worden bij de totstandkoming van het script en de songteksten. Dat is prachtig, ik kijk nu al uit naar de samenwerking.” Met o.a : Timo Descamps (Spring (be), Spangas en Kruistocht en Spijkerbroek), Janke Dekker en Dieter Troubleyn (Jesus in Jesus Christ Superstar en Kruistocht in Spijkerbroek)

njmt.hyves.nl

http://bit.ly/njmt_nl

Regie:

NJMT

Artistieke leiding

Joanna Woud

Productie:

NJMT

Lichtontwerp

Roan Lo-A-Njoe

Geluidsontwerp

Rene Frankhuizen

Fotografie / artwork: Same-Same

Teksten:

CONDITIES THEATER Garantiesom

€ 7.500,00

Recettedeling

Advies entreeprijs

€ 17,50 (k) en € 22,50 (v) afrekenprijzen

Auteursrechten 10%

Speelperiode

hele seizoen

Leeftijd

Speelduur

2 x 60 minuten

Bijzonderheden

80/20 alle

Jan Terlouw Seth Gaaikema


Christian Farla

www.christianfarla.nl

Christian Farla - The Night Of Illusions Wanneer een artiest voor de derde keer gevraagd wordt een theatertournee te maken door het land, kun je stellen dat er sprake is van een aantal belangrijke kenmerken: kwaliteit & succes! Als enige illusionist in Nederland heeft Christian Farla in Las Vegas twee keer de Merlin Award in ontvangst mogen nemen. Deze Award staat voor ‘De Beste Illusionist ter wereld!’. Christian Farla ontving deze Awards in 2006 en 2009. Daarnaast ontving Christian Farla bovendien in 2009 de Big E Award. Deze Award wordt toegekend door een Internationale jury aan die illusionist die de beste Illusieshow wereldwijd voor Themeparcs speelt. Christian Farla staat dus internationaal op de hoogste treden van de ladder. In ‘The Night Of Illusions’ laat Christian Farla het publiek getuige zijn van de werkelijk meest unieke en exclusieve illusie acts die in de wereld te vinden zijn. Van The Blades of Doom, tot de Water Escape van Houdini’s laatst uitgeschreven manuscript. Interactie met het publiek is een belangrijke factor; ‘Kijk goed mee, ik heb niets te verbergen’, het credo van illusionist Farla. Het publiek wordt actief in de show betrokken en met scherpe teksten verbindt Farla de illusies aan elkaar. Het hoogtepunt bewaart Christian Farla voor het eind van zijn show. ‘The Night Of Illusions’ van Christian Farla is zeer geschikt voor een breed publiek van jong tot oud. Laat je verrassen, doe mee en praat na! Christian Farla ‘The Night of Illusions’. Think Magic, Think Farla!

christianfarla.hyves.nl/

http://bit.ly/christianfarla

youtube.com/MrChristianFarla

twitter.com/christianfarla Regie: Productie:

Christian Farla

Fotografie / artwork: CONDITIES THEATER Garantiesom

€ 6.950,00

Recettedeling

Advies entreeprijs

€ 22,50

Auteursrechten 10% grootrecht

Speelperiode

november 2011 t/m december 2011

Leeftijd

Speelduur

2 x 50 minuten

Bijzonderheden

50/50 boven de garantie alle


DE KERN

www.theatergroepdekern.nl

Toneel

Theatergroep de Kern - Maria Magdalena Theatergroep de Kern bestaat 25 jaar en theatermaker Jan-Jaap Jansen zit 40 jaar in het vak. Twee redenen om met trots een jubileumvoorstelling te presenteren. ’’MARIA MAGDALENA’’ Misschien wel de markantste vrouw uit de reeks toneelstukken van de Kern. Eentje die vakkundig door de kerk werd geconfisqueerd. Geschreven door Jan-Jaap Jansen en Ineke ter Heege.

Wie was ze, deze mysterieuze Maria van Magdala? Een prostitué die aan de voeten van haar Heiland lag, zoals de kerk ons wil doen geloven? Door schilders wulps en ondoorgrondelijk afgebeeld? Of was ze de ‘meest geliefde’ discipel van Jezus van Nazareth? Zijn metgezel met wie hij een dochter kreeg en die haar inwijdde in zaken die de rest van zijn volgelingen niet kon vatten? Zo staat ze niet in het Nieuwe Testament. Want de redacteuren wilden van Jezus een halfgod maken die geen vrouw nodig had. Maar over deze Maria worden o.a. in Zuid-Frankrijk talrijke legendes verteld. Gebaseerd op deze opzienbarende verhalen brengt de Kern een spannend controversieel toneelstuk over liefde en verraad, over geloof en ongeloof. Het stuk Maria Magdalena woont met haar dochter Sarah al dertig jaar in een grot boven Marseille en predikt daar een leer van liefde voor het leven. De leer van de joodse rabbi die aan het kruis was genageld, omdat zijn vijanden zijn opdracht om ‘je naaste lief te hebben’ onuitstaanbaar vonden. Maar Jezus is net op tijd door Esseense dokters van het kruis afgehaald, opgelapt en uit Palestina verbannen. Als hij na al die jaren plots in Marseille opduikt is de verwarring groot. Ook voor de apostelen Paulus en Petrus die Maria ter verantwoording komen roepen. Haar prediking – vinden zij – wijkt te veel af van de mysterie godsdienst die zìj voor ogen hebben: namelijk die van een Godszoon, geboren uit een maagd, eentje die alle zonden van de wereld op zich neemt. Als Maria en Jezus daar niets in zien dreigt de Godszoon voor de tweede keer te worden geofferd, zodat de Kerk stevig kan worden gegrondvest. Maar een kerk die steeds meer wankelt. Een toneelstuk over waarheid en leugens. Een integere zoektocht naar liefde van personages die hunkeren naar houvast in onzekere tijden. Laatste grote zaalproductie Met deze unieke productie wil Theatergroep de Kern de reeks grote zaalproducties over markante vrouwen als Belle van Zuylen, Hildegard en Juliana afsluiten. Met Jan-Jaap Jansen als Jezus, Ineke ter Heege als Maria Magdalena, Marieke de Kruijf als Sarah, Diana Dobbelman als moeder Maria, Vastert van Aardenne als Paulus, Guy Sonnen als Petrus, e.a. dekern.hyves.nl

http://bit.ly/theatergroepdekern

Regie:

Evert Zwaab

Kostuums: Ischa Stuart

Productie:

Theatergroep de Kern

Decor: Sanne Jansen

Fotografie / artwork: Michiel Verdoorn (foto) CONDITIES THEATER Garantiesom

€ 3.750,00

Recettedeling

80/20 zuiver

Advies entreeprijs

€ 20,00

Auteursrechten 10% grootrecht

Speelperiode

november 2011 t/m februari 2012

Leeftijd

Speelduur

100 minuten

Bijzonderheden

laatste grote zaalproductie van de Kern

alle


FEMMAGE

www.femmage.com

Cabaret

Femmage - Wegens Omstandigheden [reprise] Ooit ben je de ster van je eigen uitvaart. Je wordt op handen gedragen. De dag van je leven! Dat kun je maar beter tot in de puntjes geregeld hebben. Net als je bruiloft destijds! Je beste vrienden helpen je om er een topdag van te maken. Krijgen zij de ruimte om hun hart te laten spreken of wordt het ze onmogelijk gemaakt door zo’n controlfreak als jij? Gunnen ze je dan nog wel een waardig afscheid? Hun wraak zal zoet zijn. Femmage is muziek en humor: vier prachtige stemmen, pretentieloze zelfspot met een dun laagje diepgang, hilarische situaties en dus vooral een avond ongegeneerd lachen. Ook écht leuk voor mannen! ‘Wegens Familieomstandigheden’ is alweer de vierde voorstelling van deze vier kleurrijke types. Ze wentelen zich inmiddels in een trouw en steeds groeiend publiek dat in Femmage iets vindt wat er nog niet was (“Nieuw, verfrissend!”) of juist herinnert aan wat er niet meer is (“Eindelijk weer eens een avondje ongeremd lachen, ik heb er nog buikpijn van!”). De pers over Femmage: “Femmage bewijst het: vrouwen hebben humor!” “een lekker gek stel vrouwen met een prachtig gevonden genre” “bijzondere vorm van kleinkunst” “een loepzuiver en geheel eigen geluid” “veelzijdig en spitsvondig” “de acts zijn ondeugend, scherp, vrouwelijk en geraffineerd” “een wisselwerking die deugt” “Femmage is apart, geraffineerd en muzikaal” “Het genre humor van Femmage, ooit het exclusieve terrein van mannen, is in handen van vrouwen vooral geraffineerd.” “Gemeen als putwater, maar tegelijkertijd poeslief; de vier verrukkelijke vrouwen slingeren het publiek in Vuil tussen twee uitersten in een voorstelling die barst van de mooie gimmicks, running gags en indrukwekkende vocaliteiten.” (AD).

femmage.hyves.nl

youtube.com/moushi34

Regie:

Martin van Waardenberg en Wimie Wilhelm

Productie:

Femmage

Fotografie / artwork: Femmage CONDITIES THEATER Garantiesom

€ 3.250,00

Recettedeling

80/20

Advies entreeprijs

€ 18,00

Auteursrechten 10% grootrecht

Speelperiode

hele seizoen

Leeftijd

Speelduur

90 minuten

Bijzonderheden

Première: dinsdag 16 november 2010 Rijswijkse Schouwburg

alle


FEMMAGE

www.femmage.com

Cabaret

SPEELLIJST FEMMAGE 2010-2011 wo

06 10 2010

Theater de Kom

Nieuwegein

030 604 55 54

do

07 10 2010

Theater Hof 88

Almelo

0546 85 02 64

do

14 10 2010

Cult. Cent. Evertshuis

Bodegraven

017 261 84 84

vr

15 10 2010

Theater De Carrousel

Ommen

0529 45 16 38

za

16 10 2010

Theater Sneek

Sneek

0515 43 05 80

do

21 10 2010

Het Musiater

Zevenaar

0316 52 44 77

vr

22 10 2010

C.C. de Pas

Heesch

0412 45 16 34

za

23 10 2010

Theater Dok 18

Dokkum

0519 22 29 69

do

28 10 2010

Calypsotheater

Wijk bij Duurstede

0343 59 10 30

za

30 10 2010

Vorstelijk Complex

Utrecht

06 4316 81 77

wo

03 11 2010

Schaffelaar Theater BV

Barneveld

0342 84 28 48

vr

05 11 2010

Theater Twee Hondjes

Hellevoetsluis

0181 31 04 73

za

06 11 2010

MFA Veluvine

Nunspeet

0888 50 77 65

vr

12 11 2010

Theater Maldensteijn

Malden

024 357 22 59

za

13 11 2010

Sociaal Cult. Cent. Heerde

Heerde

0314 35 23 45

di

16 11 2010

De Rijswijkse Schouwburg

Rijswijk zh

070 336 03 36

vr

19 11 2010

Theater Swanla

Zevenhuizen

018 063 21 31

do

25 11 2010

Munttheater Weert

Weert

0495 54 03 22

za

11 12 2010

Stadstheater De Bond

Oldenzaal

0541 53 91 90

do

16 12 2010

Schouwburg Ogterop

Meppel

0522 25 42 42

vr

17 12 2010

Stadsschouwburg De Maagd

Bergen op zoom

0164 28 05 55

za

18 12 2010

Theater ‘t Voorhuys

Emmeloord

0527 69 99 07

wo

22 12 2010

Schouwburg Cuijk

Cuijk

0485 31 51 07

do

23 12 2010

Parktheater Eindhoven

Eindhoven

040 211 11 22

di

28 12 2010

Stadsschouwburg Utrecht

Utrecht

030 230 20 23

wo

29 12 2010

Stadsschouwburg Utrecht

Utrecht

030 230 20 23

zo

31-10-2010

De Rotterdam (on board on shore)

Rotterdam

010 206 65 33

za

08 01 2011

Midi Theater

Tilburg

013 820 00 00

vr

14 01 2011

De Nieuwe Doelen

Gorinchem

0183 69 22 22

zo

16 01 2011

Theater De Omval

Diemen

020 600 18 97

di

18 01 2011

De Goudse Schouwburg

Gouda

0182 51 37 50

wo

19 01 2011

Theater de Mythe

Goes

0900 3300033

vr

21 01 2011

Isala Theater BV

Capelle a/d IJssel

010 458 64 00

za

22 01 2011

C.C. vanBeresteyn

Veendam

0598 31 77 30

vr

28 01 2011

Schouwburg Tamboer

Hoogeveen

0528 28 01 80

za

29 01 2011

Junushoff Theater

Wageningen

0317 46 55 00

wo

05 02 2011

Posthuis Theater

Heerenveen

0513 61 94 94

do

09 02 2011

Fulcotheater

IJsselstein

030 687 88 33

vr

11 02 2011

Martiniplaza

Groningen

050 522 27 97

za

12 02 2011

Martiniplaza

Groningen

050 522 27 97

vr

18 02 2011

Zaantheater

Zaandam

0900 3344553

do

24 02 2011

Theater Schuurkerk

Maassluis

010 592 82 45

vr

25 02 2011

Theater de Winsinghhof

Roden

050 501 06 34

za

05 03 2011

Theater De Reehorst

Ede gld

0318 63 37 41

vr

11 03 2011

Schouwburg Amphion

Doetinchem

0314 37 60 00


FEMMAGE

www.femmage.com

Cabaret

SPEELLIJST FEMMAGE 2010-2011 za

12 03 2011

ICO-De Schalm

Assen

059 230 57 00

vr

18 03 2011

Theater Markant NV

Uden

0413 25 61 10

za

19 03 2011

Pim Jacobs Theater

Maarssen

0346 57 10 98

wo

23 03 2011

TheaterHotel de Oranjerie

Roermond

0475 39 14 91

do

24 03 2011

Schouwburg Venray

Venray

0478 53 09 99

vr

01 04 2011

C.C. De Skâns

Gorredijk

0513 46 86 00

za

02 04 2011

Theater Aan de Slinger

Houten

030 635 10 24

vr

08 04 2011

Cool kunst en cultuur

Heerhugowaard

072 571 68 79

do

14 04 2011

ZINiN Theater

Nijverdal

0548 62 44 89

vr

15 04 2011

De Hofnar

Valkenswaard

040 207 40 20

za

16 04 2011

Theater De Stadshof

Vianen

0347 32 06 04

di

19 04 2011

Cult. Cent. Harderwijk

Harderwijk

0341 41 64 47

do

21 04 2011

Theater in de Muze

Noordwijk aan Zee

071 364 62 26

za

23 04 2011

Schouwburg Het Park

Hoorn nh

0229 29 10 00

di

26 04 2011

Chassé Theater

Breda

076 530 31 32

wo

27 04 2011

Chassé Theater

Breda

076 530 31 32

do

28 04 2011

Nieuwe Nobelaer BV

Etten-Leur

076 504 52 00

vr

29 04 2011

Het Oude Luxor Theater

Rotterdam

010 484 33 33

vr

06 05 2011

Theater Geert Teis

Stadskanaal

0599 63 17 31

vr

13 05 2011

Spant!

Bussum

035 691 39 49

za

14 05 2011

Spant!

Bussum

035 691 39 49

wo

18 05 2011

Theater de Maaspoort

Venlo

077 320 72 07

do

19 05 2011

Stadsschouwburg

Sittard

046 452 44 00

za

21 05 2011

Theater aan de Schie

Schiedam

010 246 74 67

do

26 05 2011

Stadsschouwburg Velsen

IJmuiden

0255 51 57 89


DJUMBO

www.djumbo.com

Jeugd en Familie

Djumbo weer in het theater! Augustus 2010 lanceerde Djumbo haar vierde album ‘Chase’. Ter promotie werd een groot aantal optredens verzorgd bij verschillende Jumbo Supermarkten. Zing en dans mee met je helden! Lindsy, Lotte en Svenja verklappen nog niet wat ze precies gaan doen maar dat het een groot feest wordt is zeker. Zes jaar geleden ontmoetten Lindsy, Lotte & Svenja elkaar op dansschool Bruce Dance Factory in Eindhoven. Ze bleken naast danskwaliteiten ook nog eens goed te kunnen zingen en werden daarom door muziekproducer Pieter van Schooten gevraagd voor de groep Djumbo! Inmiddels is hun verhaal uitgegroeid tot een echte successtory. Facts: - 4 albums (‘Jump’, ‘Spotlight’, ‘Magic’ en ‘Chase’) - 12 singles (waarvan 7 met een Top 40 notering) - Titelsong voor de bioscoopfilm ‘Garfield: A Tail of two Kittes’ - Reallife soap voor de TROS: ‘Dit is real Djumbo’ - Filmrol in ‘Sinterklaas en de verdwenen pakjesboot’ - Presenteren van de TV quiz ‘Kies je Ster’ voor de TROS - Honderden optredens in het land - Meer dan 36.000 bezoekers tijdens de afgelopen 4 theatertournees

djumbo.hyves.nl

youtube.com/DjumboVideoclips

www.myspace.com/djumbomusic Regie:

Djumbo

Productie:

Djumbo

Fotografie / artwork: Djumbo CONDITIES THEATER Garantiesom

€ 4.000,00

Recettedeling

50/50 boven de garantie

Advies entreeprijs

€ 12,50 afrekenprijs

Auteursrechten 7% auteursrecht

Speelperiode

januari t/m half april 2012

Leeftijd

Speelduur

60 minuten

Bijzonderheden

meet & greet na de show

4+


SPROOKJESBOS

www.kidztudio.nl

Jeugd en Familie

Het Sprookjesbos en de Gestolen Geluksspulletjes Een verfrissend muzikaal familieavontuur In een groen en vrolijk sprookjesbos ontmoeten Roodkapje, Aladdin, Sjakie van de bonenstaak, Assepoester en Sneeuwwitje elkaar voor het eerst. Deze ontmoetingen verlopen op zijn zachtst gezegd nogal vreemd. Elk van hen loopt namelijk in verwarde toestand rond. Er is hen iets heel vervelends overkomen. Op onverklaarbare wijze mist elk van sprookjesfiguren iets wat hen heel dierbaar is. Waar is het gebleven? Wie heeft het? En hoe komt het weer terug? Samen besluiten de sprookjesfiguren op zoek te gaan om dit verdwijnmysterie op te lossen. De boze stiefmoeders weten er meer van; zij hebben de spulletjes gestolen en meegenomen naar het donkere donderwoud. Maar waarom? Wat zijn ze met de spulletjes van plan? En zal het ze lukken om hun boze plan ermee uit te voeren? De sprookjesfiguren bundelen hun krachten om dit te voorkomen en de boze stiefmoeders een lesje te leren. Terwijl de kinderen worden meegenomen in het avontuur van goed tegen kwaad, worden zij spelenderwijs aan het denken gezet: Maakt bezit blij? Wat kun je samen bereiken dat in je eentje niet lukt? Waar word je nou gelukkig van? Een spannende en grappige voorstelling met geweldige en verrassende liedjes. De kinderen zullen van begin tot eind op het puntje van hun stoel zitten, maar ook de volwassenen zullen door de verwikkelingen op het toneel geboeid en geamuseerd blijven.

http://kidztudiotp.hyves.nl

http://bit.ly/KidZtudio_facebook

http://bit.ly/kidztudio_yt

http://www.twitter.com/KidZtudio Regie:

Jessica Fuch

Productie:

KidZtudio

Script:

Jojanneke Buschgens

Fotografie / artwork: KidZtudio CONDITIES THEATER Garantiesom

â‚Ź 2.275,00

Recettedeling

50/50 boven de garantie

Advies entreeprijs

â‚Ź 12,50

Auteursrechten 10% grootrecht

Speelperiode

hele seizoen

Leeftijd

Speelduur

1 x 70 minuten

Bijzonderheden

ontmoeting met de spelers

5+


DIP EN DAP

www.dipendap.eu

Jeugd en Familie

Dip & Dap - Vrolijke vriendjes Een nieuw avontuur van Dip en Dap gaat beginnen. De twee vertellers staan ongeduldig op Dip en Dap te wachten. Maar de twee grappige giraffen liggen nog in bed! Dat kan natuurlijk niet. Met hulp van alle kinderen roepen de vertellers Dip en Dap. Wat zijn ze blij om de kinderen te zien! En als grote verrassing hebben ze hun vrolijke vriendjes Nel Zebra, Beer en Juffrouw Rinkel meegenomen. Ze zingen en dansen van plezier. Samen met Nel Zebra besluiten Dip en Dap op vakantie te gaan. Ze weten alleen nog niet zo goed waar naartoe. Naar het strand? Naar het bos? Nel heeft een goed idee: Ze moeten in de bieb op zoek naar boekjes over mooie vakantieplekjes. Samen gaan ze op weg. Maar onderweg naar de bieb gebeurt er van alles: Eerst zien ze Beer met een hengel aan de waterkant zitten. Dip en Dap willen hem helpen, maar dat gaat helemaal fout. Ze worden kletsnat! Dan zit Beer ineens met zijn hengel vast. Wat heeft hij daar nou gevangen? Dip en Dap moeten er hard om lachen. Juffrouw Rinkel weet wat het is en laat zien wat je er mee kan doen. Als Dip en Dap en de vriendjes ermee zijn uitgespeeld, gaan ze naar de winkel van Juffrouw Rinkel om iets lekkers te kopen. In de winkel is Dip veel te wild en gaan er weer dingen mis. Oh oh, wat een rotzooi, de hele winkel ligt overhoop! Juffrouw Rinkel vindt het niet leuk. Als dat maar goed komt. Eenmaal weer buiten, weten ze ineens waar ze naartoe willen op vakantie. Ze bedenken wat voor leuks je daar allemaal zou kunnen doen. Maar voordat ze kunnen gaan, komt Juffrouw Rinkel vertellen dat er iets mis is met Beer. Als echte vrienden stellen Dip en Dap hun vakantie nog even uit. Met hun tas vol lekkere dingen gaan ze op zoek naar Beer. Als ze Beer gevonden hebben, komt alles goed en zingen en dansen ze in het rond.

dipdap15.hyves.nl

http://bit.ly/dipendap

Uitvoerend Producent: Kidzstudio

Artwork:

Productie:

Lloyd Entertainment BV i.s.m. Tourproductions BV Muziek:

Tekeningen:

Jet Middag e.a.

Polanimation Jan Janssen, Majel Lustenhouwer e.a.

Fotografie: Redlinefotografie.nl

CONDITIES THEATER Garantiesom

â‚Ź 2.350,00

Recettedeling

Advies entreeprijs

â‚Ź 12,50

Auteursrechten 10% grootrecht

Speelperiode

hele seizoen

Leeftijd

Speelduur

1 x 60 minuten

Bijzonderheden

50/50 boven de garantie 2 - 7 jaar


COMING OUT

www.comingoutdemusical.nl

Jeugd en Familie

NJMT - Coming Out Naar een idee van Nikolai Slisser Djasén: “Kankerhomo’s!!” Hij ziet dat die ene jongen die met Leonardo staat te zoenen zijn vriendje is, maar dat vriendje durft niks te zeggen en loopt boos en verbaasd weg. Djasén stormt op Leonardo af en er ontstaat een hevig gevecht en een chaos. Lady M. trekt ze uiteen en Djasén rent agressief weg gevolgd door zijn vrienden. Milan blijft achter en zorgt voor Leonardo…….Ze zijn op slag verliefd……………… Liefde overwint alles! Dat is waar iedereen van droomt. Maar als jouw grote liefde tegen alles in gaat wat je van jongs af aan hebt geleerd en het meer moed vereist om te zijn wie je bent.......... COMING OUT is een nieuwe popmusical gemaakt voor en door jongeren waarbij de thema’s homoseksualiteit, individualiteit en verschillen van culturen elkaar raken. Deze voorstelling zal bij jongeren voldoende stof opleveren om de discussie rondom deze problematiek op gang te brengen.

Praktische informatie: Coming out is gemaakt voor het theater maar kan ook gespeeld worden op locatie, bijvoorbeeld op school of in een buurthuis. Coming Out kan ook gespeeld worden voor organisaties en instellingen op het gebied van jeugdzorg. Bij deze voorstelling kan tevens een inleiding verzorgd worden.

njmt.hyves.nl

http://bit.ly/njmt_comingout

Regie & Tekst:

Nicolai Slisser

Productie:

Joanna Woud | NJMT

Fotografie / artwork: same same

Arrangementen: John Meijer Muziek:

Marieke van Diepen, Cor Poesiat

Choreografie:

Giovanni Eduard Menig

80/20

CONDITIES THEATER Garantiesom

€ 1.950,00

Recettedeling

Advies entreeprijs

€ 12,50 afrekenprijs

Auteursrechten 10% grootrecht

Speelperiode

hele seizoen

Leeftijd

Speelduur

60 minuten

Bijzonderheden

voorstelling maakt deel uit van het CKV-project (Ministerie OCW)

12+


MODELKIND

www.njmt.nl

Jeugd en Familie

Modelkind A.A.A.H.!!! (Aandacht. Ambitie. Anorexia: Ho!) Modelkind A.A.A.H.!!! is een mini-musical voor meiden van 12 tot 20. Het vertelt het verhaal van de zussen Claire en Constance die door hun ouders tot waanzin worden gedreven. Hun ouders willen scoren met hun dochters. Zij moeten perfect zijn, zowel in hun schoolprestaties als met hun looks. Natuurlijk kunnen ze allebei niet aan alle eisen voldoen en dat leidt tot ernstige complicaties. Modelkind is een musical over de druk om te presteren en de druk om er net zo uit te zien als al die prachtige modellen op tv en in de bladen. Ze mogen dan wel zussen zijn, Constance en Claire lijken nauwelijks op elkaar. De één is een hondsbrutale dwarsligger (zeggen ze), de ander een zeer gedisciplineerd ‘modelkind’ (zeggen ze). Eigenlijk hebben ze maar één ding gemeen: allebei zitten ze op balletles. Dat was ooit een idee van hun ouders. Die hopen hun dochters ooit nog ‘n pirouette te zien draaien in het magische schijnsel van een volgspot. Eigenlijk heeft alleen Claire talent. Véél talent. Ze mag binnenkort auditie doen voor de academie. Maar Constance bààlt van ballet. Zij schrijft zich stiekem in voor de TV-talentenjacht ‘Showbizz Showdown’ en tot haar eigen verbazing gooit ze hoge ogen. Haar ouders zien haar nu eindelijk staan. En Claire? Die staat voor het eerst in de schaduw van haar zus. Eigenlijk ziet iedereen haar over het hoofd, behalve de broodmagere Mandy. Claire raakt tegen wil en dank met haar bevriend. Dit ‘pro-ana’ meisje heeft nog wel wat tips. En terwijl alle ogen gericht staan op haar ‘rotzus’, ontwikkelt Claire een eetstoornis. En zo loopt de opkomst van de ene zus, parallel aan de dreigende ondergang van de ander. Artistieke leiding Vocale leiding: Choreografie Script en liedteksten Componisten

njmt.hyves.nl

Rogier van de Weerd Janke Dekker Eefke Heitbrink Marc Veerkamp Marieke van Diepen en Klaas van Donkergoed

http://bit.ly/modelkind

Regie en conceptontwikkeling: Janke Dekker Productie:

NJMT

Fotografie / artwork:

Same-Same

CONDITIES THEATER Garantiesom

€ 1.950,00

Recettedeling

80/20

Advies entreeprijs

€ 12,50 afrekenprijs

Auteursrechten 10% grootrecht

Speelperiode

hele seizoen

Leeftijd

Speelduur

1 x 60 minuten

Bijzonderheden

voorstelling maakt deel uit van het CKV-project (Ministerie OCW)

12+


Concert in een th

eaterja

van de is n e d ie h c s e g e d sje over

popmuziek.

f

vana

8

jaar


HIPPE GASTEN

www.hippegasten.nl

Jeugd en Familie

Hippe Gasten - Met Stip! Wie wil er nou géén popster zijn? - de rode draad van de nieuwe theatershow Met Stip! Een concert over de geschiedenis van de popmuziek gespeeld door Hippe Gasten, voor velen bekend door het liedje Blootblad. Humoristisch, kindgericht en met liedjes die zijn gebaseerd op de geschiedenis van de popmuziek, bekeken vanuit het Idols-tijdperk waarin we nu leven. Dit alles in de vorm van een quiz, waarbij de Hippe Gasten zowel deelnemer als vertolker van de popgeschiedenis spelen. En alles met een flinke dosis gekkigheid. Een popconcert in een theaterjasje voor het hele gezin. De primaire doelgroep is kinderen van 8 tot en met 12 jaar. Het accent van het programma ligt op de muzikale beleving. Enkele typische fasen uit de popgeschiedenis passeren de revue, van de blues in de jaren 30-40 tot aan de hedendaagse gekte rondom Idols, Popstars en So You Wanna Be a Popstar. De kinderen worden meegevoerd in een spetterende show. Hierin kan de hoofdpersoon, John van den Elsen, als hoofdprijs van de quiz een auditie op de felbegeerde rode stip winnen. Kan, durft en wil hij het?De herkenbaarheid van de liedjes en thema’s staat garant voor een prettige en leerzame belevenis die kinderen nieuwsgierig maakt naar de verschillende soorten stijlen in de popmuziek. Ouders worden gelijktijdig mee terug genomen in de tijd van toen. De blues die oorsprong vindt in de tijd van de slavernij, de stijl van Elvis, The Beatles, Doe Maar, Disco, jaren 80 rock, House etc. Hippe Gasten Met Stip!, de opvolger van Stennis! Decor: Hippe Gasten

Licht en Geluid / mixage FOH / monitoring: Nolls Noyce / NWP Oss

Foto’s: Liesbeth van Asseldonk

hippegasten1.hyves.nl

youtube.com/hippegasten

Regie:

Sofie van den Krommenacker

Bedenker:

Jon van den Elsen en Sofie van den Krommenacker

Muziekproductie:

Coen Pots

Muziek en tekst: Jon van den Elsen en Coen Pots

Artwork:

Studio Tween

Arrangementen Hippe Gasten

CONDITIES THEATER Garantiesom

€ 2.225,00

Recettedeling

Advies entreeprijs

€ 10,00

Auteursrechten 10% grootrecht

Speelperiode

hele seizoen

Leeftijd

Speelduur

60 minuten (geen pauze)

Bijzonderheden

50/50 boven de garantie 8+


Laura Fygi

www.laurafygi.nl

Theaterconcert

Laura Fygi - The best is yet to come In 2011 viert Laura Fygi haar 20-jarig jubileum als solo artiest. Ooit begon ze haar carrière als zangeres in de groep Terra maar echt bekend werd ze met de spectaculaire meidengroep Centerfold. Tijdens een van de buitenlandse optredens van de groep belandde Laura op een avond in de bar van het hotel waar een jazz trio optrad. Ze vroeg de pianist of hij “All of Me’ in G speelde en dit werd een bepalende factor voor haar toekomst. Haar toenmalige manager wist niet wat hij hoorde en toen hij jaren later A&R manager bij een grote platenmaatschappij was, benaderde hij Laura voor een solo plaat. Dat werd “Introducing”, direct een enorm succes mede doordat Willem Duys een geweldige fan van Laura werd. Dat is allemaal 20 jaar geleden en inmiddels heeft Laura 11 cd’s en 2 dvd’s op haar naam staan. Laura over haar cd’s: “als ik nu naar de eerste drie luister vind ik het ongelooflijk hoe je smaak verandert. Toen vonden we veel echo mooi en nu mag het allemaal klein en intiem.” Toch pakt Laura met haar nieuwe jubileum cd weer groots uit! Ze laat zich begeleiden door een bigband, iets wat ze altijd op haar lijstje heeft gehad. Sinds ze 2 jaar geleden in Shanghai werd gevraagd op een groot festival op te treden met een locale bigband is ze helemaal om. Laura’s repertoire leent zich daar natuurlijk goed voor en voor deze cd heeft ze nummers gekozen van o.a. Julie London, Frank Sinatra en Tony Bennett. De sferen uit vroeger jaren die momenteel weer helemaal herleven. In het programma ‘the best is yet to come’, dat dezelfde titel heeft als de cd, wordt Laura begeleid door de bigband van Lex van Wel. Lex van Wel heeft opgetreden met grote sterren als Shirley Bassey, Dizzy Gillespy, Deborah Brown, Zeke Zarchy, Al Porcino, Rita Reys en vele andere (inter)nationale artiesten. Speciaal voor dit programma heeft Lex zijn orkest uitgebreid naar een volledige bigband van 18 man, die mede garant zullen staan voor een onvergetelijke avond voor liefhebbers van mooie (jazz-)muziek.

http://bit.ly/lauraf

http://bit.ly/lauraf2

http://www.myspace.com/laurafygi

Productie:

Laura Fygi Productions i.s.m. Rocket Agency

Fotografie / artwork: Universal Music CONDITIES THEATER Garantiesom

€ 6.500,00

Recettedeling

50/50 boven de garantie

Advies entreeprijs

€ 25,00

Auteursrechten 7%

Speelperiode

hele seizoen

Leeftijd

Speelduur

2 x 50 minuten

Bijzonderheden

bigband met 18 personen

alle


JackoBond

www.jackobond.be

Theaterconcert

JackoBond - Als ik van u was De Vlaamse groep JackoBond staat te popelen om de grens over te steken. De groep draait rond singersongwriter Riet Muylaert. Misschien hebt u haar al eens bezig gezien of gehoord. Stef Bos nodigde haar uit als gastzangeres op zijn cd “In een ander licht” en noemde haar één van de mooiste en meest authentieke stemmen van de Lage Landen. Onder begeleiding van het Metropole Orkest was ze met dit lied te zien op de NCRV in dit grootse project van Stef Bos. Ook Fernando Lameirinhas en Paul De Munnik (Acda en De Munnik) waren onder de indruk. Zij vroegen Riet om mee te touren langs de Nederlandse zalen met het programma “Brellando”, liederen van Brel, hun gemeenschappelijke liefde, aangevuld met eigen liedjes. En alsof dit nog niet genoeg was, was ook Liesbeth List bijzonder gecharmeerd door Riet en ze trokken met hun twee op tour door Vlaanderen, pril talent naast een icoon die niets meer hoeft te bewijzen. Riet zorgt voor de muziek en bloedeerlijke, herkenbare Vlaamse teksten. Drie fantastische muzikanten zorgen voor eigenzinnige arrangementen. Een stem. Een piano. En strijkers. Noem het moderne Kleinkunst als je wil, op zoek naar de schoonheid in het banale van iedere dag. Om te lachen en te huilen tegelijk. De band die ooit ontsproot uit een afstudeerproject aan de Kleinkunstafdeling van Studio Herman Teirlinck in Antwerpen is in Vlaanderen een gevestigde waarde in de Nederlandstalige muziekwereld aan het worden, en hoopt ook hier harten te veroveren. In september 2010 komt hun nieuwe album uit, “Als ik van u was”, en dat komen ze met plezier aan u voorstellen, aangevuld met liedjes van hun debuutalbum “Alsof”. Riet Muylaert : tekst, muziek, zang Florejan Verschueren : piano Tim Vandenbergh : contrabas Stefan Wellens : altviool, gitaar

http://bit.ly/jackobond

Regie:

-

Choreografie:

Rumoer

Artistieke Leiding:

Rumoer

http://bit.ly/jackobond_video

CONDITIES THEATER Garantiesom

€ 1.995,00

Recettedeling

80/20

Advies entreeprijs

€ 15,00

Auteursrechten 7%

Speelperiode

hele seizoen

Leeftijd

Speelduur

2 x 40 minuten

alle


www.jackobond.be

JackoBond Theaterconcert

Speellijst Brellando (Fernando Lameirinhas, Riet Muylaert en Paul de Munnik)

12-10-2010 19-10-2010 21-10-2010 22-10-2010 26-10-2010 28-10-2010 2-11-2010 3-11-2010 7-11-2010 9-11-2010 12-11-2010 17-11-2010 20-11-2010 24-11-2010 25-11-2010 26-11-2010 28-11-2010 1-12-2010 2-12-2010 3-12-2010 4-12-2010 7-12-2010 8-12-2010 10-12-2010 11-12-2010 15-12-2010 16-12-2010 17-12-2010 18-12-2010

Woerden Theater Het Klooster Kampen Stadsgehoorzaal Kampen Helmond Theater ‘t Speelhuis Bergeijk Theater De Kattendans Amstelveen C.C. Griffioen Hendrik Ido Ambacht C.C. Cascade Amsterdam De Kleine Komedie

 Amsterdam De Kleine Komedie Leeuwarden Stadsschouwburg De Harmonie Zaandam Zaantheater Nijmegen De Lindenberg Waalwijk Theater De Leest Weert Munttheater 
 Purmerend Theater De Purmaryn

 Bergen op Zoom CKB De Maagd
 Haarlem Stadsschouwburg Haarlem Alkmaar Theater De Vest
 Amsterdam De Meervaart

 Almere Schouwburg Almere

 Spijkenisse Theater De Stoep

 Valkenswaard De Hofnar

 Hoorn Schouwburg Het Park Leiden Stadsgehoorzaal Leiden Dordrecht Schouwburg Kunstmin Laren Singer Nieuwegein Theater De Kom Barendrecht Theater Het Kruispunt Vlaardingen Stadsgehoorzaal Vlaardingen Cuijk Schouwburg Cuijk


ElskeDeWall

www.elskedewall.com

Theaterconcert

Elske DeWall Met je allereerste demo al een platencontract scoren, dat is voor slechts weinigen weggelegd. Het overkwam Elske DeWall. Inmiddels heeft Elske weer heel wat carrièrestappen gemaakt en is ze er klaar voor om de theaters in te gaan! Elske DeWall is al haar leven lang met muziek bezig. Op haar zevende begon ze met pianoles, speelde vervolgens lange tijd saxofoon en pakte uiteindelijk de gitaar op. In dezelfde periode ontdekte ze dat ze goed kon zingen, waarna ze werd toegelaten aan de Academie voor Popcultuur in Leeuwarden. In 2008 werkte ze mee aan het project ‘Leonard Cohen in het Fries’ en werd het memorabele jaar afgesloten met de ondertekening van een platencontract bij Universal Music. Vlak daarna was Elske de support act van Paul Carrack en Beth Hart. In februari 2010 lanceerde Elske DeWall haar debuutalbum met de tot de verbeelding sprekende titel Balloon Over Paris; een album met pure popliedjes. Balloon Over Paris werd opgenomen in de Kaleidoscope Sound studio in New Jersey met producer Randy Crafton (o.a. Room Eleven, Dayna Kurtz). In januari 2010 was er de invitatie van Eurosonic Noorderslag in Groningen. Elske speelde daar in een stampvolle zaal, nadat ze een paar dagen eerder ook al door Giel Beelen zeer enthousiast was aangekondigd. Na een optreden bij ‘De Wereld Draait Door’ waren stijf uitverkochte zalen vanwege de cd-presentatie een fraai novum! Zowel Poppodium Romein als Paradiso konden het bord uitverkocht al snel uithangen. Bij diverse DJ’s bleef haar talent niet onopgemerkt; 3FM benoemde haar tot Serious Talent, onder anderen DJ Giel Beelen stopte zijn enthousiasme niet onder stoelen of banken. De single ‘Away From You’ is veel gedraaid door Edwin Evers (radio 538). De afgelopen zomer heeft Elske met haar vijfkoppige band uitgebreid getourd langs diverse poppodia en festivals, waaronder Oerol, de Parade in Utrecht en Amsterdam en tijdens de Vierdaagse feesten van Nijmegen. Elske is met haar band in staat ‘te rocken’, maar kan in een frase volledig omdraaien naar een kleine, akoestisch klinkende singer-songwriter setting, waarbij de ijzersterke nummers fier overeind blijven. Haar popliedjes zijn soulvol, met invloeden uit roots, gospel, folk en moderne country, allen geschreven door DeWall. Met haar dynamische stem en soulvolle vertolkingen van haar ambachtelijke popliedjes is Elske DeWall een waardevolle toevoeging aan de huidige succesvolle generatie Nederlandse zangeressen. Op dit moment is Elske actief aan het schrijven voor haar volgende album, dat naar verwachting in de loop van 2011 wordt uitgebracht. Bandsamenstelling: Elske DeWall: lead vocal, ac.guitar || Femke de Walle: Backing vocals, ac. guitar, mandoline, handpercussion || Peter Krako: backing vocals, ac. guitar, el. guitar, keys, hammond, bass, contrabas || Sietse Huisman, drums, Cajon http://elskedewall.hyves.nl

http://bit.ly/elskedewallfacebook

http://www.myspace.com/elskedewallmusic

www.youtube.com/elskedewall

http://www.twitter.com/elskedewall

Regie: Productie: Fotografie / artwork: Henk Bleeker CONDITIES THEATER Garantiesom

€ 2.500,00

Recettedeling

Advies entreeprijs

€ 18,00

Auteursrechten 7%

Speelperiode

januari t/m februari 2012

Leeftijd

Speelduur

ca 2 x 45 minuten

Bijzonderheden

80/20 alle


Sensuàl

New Album

TRINTA


SENSUÀL

www.bandasensual.com

Theaterconcert

Sensuàl - Trinta! De Edison winnende band Sensuàl gaat wederom de theaters in. Ditmaal is de theatertour opgezet rondom het nieuwe album ‘Trinta’ (dat ‘dertig’ betekent in het Portugees). Sensuàl is veel ervaringen rijker en een aantal van de bandleden heeft de magische leeftijd van 30 bereikt. Het album ‘Trinta’ beschrijft deels de dertigers problematiek. De leeftijd wanneer er nieuwe vragen, twijfels en keuzes in je leven komen. ‘Ga ik voor mijn carrière of wil ik een kind?’ ‘Neem ik een hypotheek of wil ik de wereld rondreizen?’ Sensuàl heeft deze vragen weten om te zetten in muziek met als resultaat een frisse en energieke voorstelling gevuld met opzwepende ritmes en nostalgische ballads, zoals je van deze enthousiaste band gewend bent. Sensuàl, opgericht in 2002 door zangeres Eva Kieboom en toetsenist Emiel van Rijthoven debuteert in 2004 met het album ‘Acústico’. De bewerking van Janis Ians ‘Fly too high’, afkomstig van dit album, brengt de band veel airplay. Sensuàl speelt op alle grote festivals (o.a. North Sea Jazz, Festival Mundial) en tourt in 2006/2007 met Wouter Hamel door de Nederlandse theaters. In 2008 releast Sensuàl haar tweede album ‘Salve’ die de band een Edison award oplevert. Mede door het succes van ‘Salve’ speelt de band in 2009/2010 met haar succesvolle ‘Brazilian Jazz ’n Grooves’ tour door de Nederlandse theaters. Buiten de landsgrenzen tourt zij door Indonesië om daar o.a. op het prestigieuze Java Jazz Festival te spelen. In november 2010 releast Sensuàl haar derde album ‘Trinta’. De muziek van Sensuàl is rijk aan jazz, pop en wereldmuziek. Een unieke sound die zich kenmerkt door de Portugese zang gemixt met sterke grooves en opzwepende ritmes. De aanstekelijke energie van Sensuàl is voelbaar in zowel de up-tempo nummers als in de ballads met een randje saudade. Overal waar Sensuàl speelt stijgt de temperatuur tot het kookpunt. Sensuàl ontspant, tintelt en leeft! In 2009 gaf De Kleine Komedie de volgende beschrijving over Sensuàl: “Braziliaanse ritmes vermengd met pop en jazz grooves, en dat alles op de bagagedrager van een oerhollandse fiets met sambabanden. Poldernostalgie en warme passie. Het vuur van het uitgaansleven dicht bij huis. Alle andere podia zijn al om. Schudden en sidderen. Wij zinderen ook. Van de voorpret.” sensual-banda.hyves.net

http://bit.ly/sensual_faceb

myspace.com/bandasensual

twitter.com/BandaSensual

http://bit.ly/sensual_trinta

Regie: Productie:

Sensuàl

Fotografie / artwork: Ron Beenen (live), Merlijn Doomernik (studio) CONDITIES THEATER Garantiesom

€ 2.550,00

Recettedeling

Advies entreeprijs

€ 15,00

Auteursrechten 7% auteursrecht

Speelperiode

oktober 2011 - februari 2012

Leeftijd

Speelduur

2 x 45 minuten

Bijzonderheden

50/50 boven de garantie alle


www.joseekoning.com

MUSICA VISUAL Theaterconcert

Josee Koning - Musica Visual filmes, histórias, canções, música, teatro Via live muziek en groot geprojecteerde beeldfragmenten uit Braziliaanse films maken publiek en musici een reis door de tijd en door Brazilië. Een spannende reis die een verrassend licht werpt op dit grote Zuid-Amerikaanse land vol bizarre contrasten. Een land vol rijkdom en armoe. Een smeltkroes van nationaliteiten. Favelas en carnaval, geweld en sereniteit, poëzie en de haast van de moderne wereld. Volgens velen hèt land van de toekomst. Met overal het pulserende ritme van de muziek. Een melodieuze erfenis uit Afrika, Europa, Azië en natuurlijk: Brasil Musica Visual bevat prachtige fragmenten uit o.a. de films: That night in Rio [1941], Saludos Amigos [1942] Orfeu Negro [1956] Dona Flor e Seus Dois Maridos [1976] Bye Bye Brasil [1980] Central do Brasil [1998] Cidade de Deus [2002], Eu, tu, eles [2002] Linha de Passe [2008] Bezetting: Josee Koning - zang Nelson Faria - gitaar Theo de Jong - bas Bart Fermie - percussie Frans van Erkel - Film en video beelden

youtube.com/Jojo379 myspace.com/joseekoning Regie:

Pieter van Empelen

Productie: Fotografie / artwork: CONDITIES THEATER Garantiesom

€ 2.500,00

Recettedeling

Advies entreeprijs

€ 17,50

Auteursrechten 10% grootrecht

Speelperiode

maart t/m april 2012

Leeftijd

Speelduur

2 x 45 minuten

Bijzonderheden

80/20 alle


NINA JUNE

www.ninajune.com

Theaterconcert

Nina June - Planet I Nina is fris én ze is fruitig. Maar bovenal zingt ze de longen uit haar lijf. Als een soort van jonge, hippe Dolly Parton deelt ze haar zielenroerselen met haar publiek. Inclusief knappe mannen rondom haar die niet alleen hun instrument fantastisch beheersen maar ook de gezongen harmonieën tot waardige countrykoortjes maken. Nina heeft het zachte van Norah Jones en het uitbundige van Dolly. Ze is zo puur als maar zijn kan, met enthousiasme voor tien. Ze brengt optimistische popliedjes met een vleugje country en folk. Bovendien is Nina grappig en ontwapenend. En heeft ze een bijzonder positieve kijk op haar wondere wereld die ze graag wil delen met haar publiek. Zodat er gezongen, gehuild maar ook veel gelachen wordt. Want daar is ze zelf heel goed in, vindt ze. Nina bracht in 2008 haar debuutalbum Little Dreams uit waarna ze veelvuldig op radio en televisie verscheen. Zo ook op het NOS Journaal waar haar privéconcert aan Minister Plasterk op het Binnenhof werd getoond. Amerikaanse ster Beth Hart vroeg haar mee als voorprogramma tijdens haar Nederlandse theatertour. Daar verliet de jonge zangeres steevast na een half uur de zaal met een staande ovatie van het publiek, iets wat zeer ongebruikelijk is voor een support act. Vorig seizoen bracht June een combinatie van muziek en literatuur samen met bestsellerauteur Patrick van Rhijn en deed hiermee succesvol de kleinere theaterzalen aan (o.a Kleine Komedie). Vorig jaar ontdekte regisseur Ruut Weissman (o.a Wende Snijders, Paul de Leeuw, Acda&De Munnick) Nina’s talent en vroeg haar om, samen met 6 andere vocalisten en een band, langs 80 grote theaters te touren met de Beatlesvoorstelling Here, There and Everywhere. “Planet I” wordt het eerste soloprogramma van dit aanstormende talent en Leoni Jansen (Room Eleven, African Mama’s, Sensual) voorziet Nina van regieadviezen. Het programma gaat gepaard met de release van het gelijknamige tweede album van de zangeres (augustus/september 2011). De pers over Little Dreams; “Je hart schiet in je keel en je ontdekt dat je niet anders kan dan ademloos luisteren. (…) Zeldzaam gewoon!” (Musicfrom.nl) “Ze is pas 22, maar wát een stem heeft Nina June (…) Haar muziek is fris, ontroerend en vrolijk, het zit er allemaal in” (Esta) “Als ze zo verder blijft experimenteren, kan deze dame wel eens heel groot worden” (OOR) “Mensen vinden het altijd bijzonder om hier langs te komen, maar ik vind het juist bijzonder dat een van onze popsterren in opkomst hier komt spelen” (Minister Plasterk)

http://ninajune.hyves.nl

http://bit.ly/ninajune

http://www.myspace.com/ninajunemusic

http://www.twitter.com/ninajune

Regieadviezen:

Leoni Jansen

Productie:

Nina June

Artwork:

Studio Jan Koek

http://www.youtube.com/ninajune

Fotografie:

Roland J. Reinders

80/20 boven de garantie

CONDITIES THEATER Garantiesom

€ 1.450,00

Recettedeling

Advies entreeprijs

€ 15,00

Auteursrechten 7%

Speelperiode

hele seizoen

Leeftijd

Speelduur

2 x 45 minuten

Bijzonderheden

alle


SARAH FAIRFIELD

www.sarahfairfield.com

Theaterconcert

Sarah Fairfield - Sarah meets Emily Zangeres Sarah Fairfield, bekend van haar prachtige radiohit ‘Fly away’, treedt op met een akoustische band van Nederlandse topmusici. Sarah Fairfield gaat in de voorstelling op zoek naar inspiratie en vindt in de romantische Amerikaanse dichteres Emily Dickinson een vriendin uit een andere tijd. Ze komt tot de conclusie dat het leven en de liefde in 200 jaar niet zoveel veranderd is. Een voorstelling vol sfeervolle singer-songwriter liedjes gezongen door de betoverende stem van Sarah Fairfield, over liefde, tijd en de dood. Toegankelijk voor een groot publiek en tegelijkertijd spiritueel en eigen. De Nederlandse zangeres Sarah Fairfield (winnares van de Ann Burton award) is zowel singer-songwriter als een echte performer. Sarah Fairfield debuteerde in 2005 met het album ‘Green’. De singles ‘Fly away’ en ‘The game’ stonden wekenlang op de playlists van radio 1 en 2. Het album werd behalve in de Benelux ook uitgebracht in Engeland en Taiwan en trok de aandacht van Dan Cleary, manager van Natalie Cole, Carole King enThe Carpenters, die haar in contact bracht met de legendarische Amerikaanse labels Verve en Blue Note records. Net is de langverwachte opvolger ‘Dreams & Schemes & Parades’ verschenen. Een kleurrijk album van een unieke singer/songwriter met een geheel eigen stijl. Sarah Fairfield houdt van liedjes die ergens over gaan, die een bepaald gevoel uitdrukken en/of kleine verhaaltjes vertellen. Het is een eigenzinnige plaat geworden met thema’s als liefde, de dood, tijd, (mis)communicatie, verlangen, dromen en volwasssen worden. Prachtig gearrangeerd in een stijl die invloeden verraad van Joni Mitchell, Kate Bush, maar ook the Beatles en Fleetwood Mac. -’Een aanrader voor elke liefhebber van fraai gearrangeerde klassieke singer-songwriters!’ Platomania -‘Zonnig...strelend...onweerstaanbaar, on-Nederlandse goede plaat’ Vi-Fi Magazine -‘klinkt Brits als haar naam...’ de Gelderlander -‘Betekenisvolle teksten, zingt voortreffelijk, pakkende songs...lieflijk...aangrijpend...mooi’ Jazzism -‘Een prachtig album... Tijd om haar in huis te halen!’ Kekmama -‘Geheel eigen genre gecreëerd. Hou deze dame goed in de gaten!’ Oplinie Sarah Fairfield, het alter-ego van Anneloes Verveld, studeerde cum laude af aan het Conservatorium van Amsterdam in 2001. In 1999 won zij de prijs van de Stichting Jazz Talent en in 2001 de Ann Burton award. Zij stond in de theaters met haar eigen programma en was soliste bij het Metropole orkest. Sarah trad op in programma’s op radio 2, 747 AM en de Concertzender en in het televisieprogramma Vrije geluiden van de VPRO. Van 2003 tot 2006 was zij de vaste zangeres in het programma Opium van de AVRO. Haar nummer ‘Fly away’ werd gefeatured in de bioscoopfilm ‘Afblijven!’ van Maria Peters. Sarah stond in de lijst van ‘100 meest veelbelovende nederlandse vrouwen’ van het tijdschrift BLVD, en schreef en zong het Nationale Klimaatlied 2009. sarahfairfield.hyves.nl

http://bit.ly/sarahfairfield

myspace.com/sarahfairfield Regie:

Sarah Fairfield

Bezetting:

Productie:

Sarah Fairfield

Fotografie / artwork: Eric van den Elsen

Marcus Olgers (piano) Erik Rutjes (gitaar) Arthur Lijten (drums)

CONDITIES THEATER Garantiesom

€ 1.990,00

Recettedeling

Advies entreeprijs

€ 15,00

Auteursrechten 7% auteursrecht

Speelperiode

hele seizoen

Leeftijd

Speelduur

2 x 45 minuten

Bijzonderheden

50/50 boven de garantie alle


www.defamericans.nl

HOUSE OF CASH Theaterconcert

Def Americans - House of Cash Geen enkele andere band in Nederland weet de authentieke sound van Johnny Cash zo natuurgetrouw neer te zetten als de Def Americans. Deze Eindhovenaren kunnen dan ook terugblikken op vele succesvolle shows in het club-circuit en festivals door heel het land. Met hun nieuwe productie, House of Cash gaat de band voor de overtreffende trap, waarbij naast het muzikaal-inhoudelijke ook ruimschoots aandacht is voor het visuele aspect. In een avondvullend programma nemen de Def Americans het publiek mee door de wereld van Johnny Cash. Zo komen onder andere de eerste muzikale stappen bij Sun Records aan bod, alsmede zijn voorliefde voor treinen en het oude Westen. De wereldberoemde duetten met zijn grote liefde June Carter worden natuurlijk niet vergeten en uiteraard wordt er ook nadrukkelijk stil gestaan bij de inmiddels legendarische registraties van de optredens in de gevangenissen van Folsom en San Quentin. House of Cash biedt een gevarieerde show, met daarin typische elementen van een Johnny Cash show zoals je die zou kunnen hebben bijgewoond ergens in de jaren ‘70. Met een entourage van bevriende musici, zangers/zangeressen zullen de Def Americans benaderen wat destijds werd neergezet door Johnny Cash, The Tennessee Three, The Carter Sisters en The Statler Brothers. Wereldberoemde klassiekers als ‘Get Rhythm’, ‘I Walk The Line’, ‘Folsom Prison Blues’, ‘Jackson’ en ‘Ring of Fire’ zullen gedurende de show geheel in stijl de revue passeren. Sinds de uitverkochte Memorial show in 2008 (waarbij voor het eerst werd geëxperimenteerd met videoprojecties op groot scherm) en de uitverkochte show in de Effenaar in 2010 (1300 bezoekers), is een concept ontwikkeld voor House of Cash, een show waarbij het publiek het gevoel zal hebben dat de ‘Man in Black’ er zelf bij is.

“I love songs about horses, railroads, land, Judgment Day, family, hard times, whiskey, courtship, marriage, adultery, separation, murder, war, prison, rambling, damnation, home, salvation, death, pride, humor, piety, rebellion, patriotism, larceny, determination, tragedy, rowdiness, heartbreak and love. And Mother. And God.” - Johnny Cash -

defamericans.hyves.nl

http://bit.ly/houseofcash

www.myspace.com/defamericans

http://www.twitter.com/defamericans

Regie:

Def Americans

Productie:

Def Americans

Fotografie:

Harm Lourenssen.

CONDITIES THEATER Garantiesom

€ 2.500,00

Recettedeling

Advies entreeprijs

€ 15,00 (afrekenprijs)

Auteursrechten 7%

Speelperiode

september t/m november 2011 en maart t/m april 2012

Leeftijd

Speelduur

2 x 45 minuten

Bijzonderheden

80/20 alle


www.janakkerman.nl

JAN AKKERMAN MET BAND Theaterconcert

Jan Akkerman - Minor Details Jan Akkerman (1946) is één van de meest gerespecteerde gitaristen van Nederlandse bodem. Naast zijn rol in internationaal befaamde groepen als Brainbox en Focus heeft hij samengewerkt met uiteenlopende muzikanten als BB King, Charlie Byrd, Cozy Powell, Claus Ogerman en Ice-T. Hij maakte meer dan een dozijn soloplaten, waarmee hij zich van verschillende kanten liet zien en waarop hij zijn creativiteit de vrije loop liet gaan. Zoals ‘Tabernakel’ (1973), de beroemde ‘gitaar in bed’-plaat ‘Jan Akkerman’ (1977) en ‘C.U.’ (2003), waarop hij elementen uit rock, jazz, blues en moderne dance combineerde. Ook op de wereldwijde podia is Akkerman al jarenlang veelvuldig te zien. Zo speelde hij meerdere malen tijdens het Montreux Jazz Festival, het North Sea Jazz Festival en maakte hij talloze tournees langs theaters en andere podia in Europa en Amerika en gaf hij recentelijk nog concerten in onder meer Rusland, Syrië, en Japan. Niet voor niets kan Akkerman internationaal nog steeds rekenen op een grote schare liefhebbers van zijn muziek. In eigen land is hij in 2005 onderscheiden met een Gouden Harp voor zijn gehele oeuvre. Daarmee heeft hij opnieuw de verdiende aandacht en erkenning gekregen voor zijn belangrijke rol in de gitaarmuziek, zowel in binnen- als buitenland. Zijn cd/dvd-set ‘Live in Concert at The Hague’ laat de gitarist van verschillende kanten zien: met zijn band tijdens het The Hague Jazz Festival in mei 2007, een solooptreden op het Output Festival in het Amsterdamse Bimhuis en aan het werk tijdens een workshop ‘voor alle leeftijden’ in 2006 in Roermond. Afgelopen voorjaar was het gitaarspel van Jan nog over de hele wereld te horen in de Nike-commercial “Write the future” voor het WK 2010. De track ‘Hocus Pocus’ is tijdens zijn Focus periode geschreven. De commercial was te zien in 88 landen. Concerten van Jan Akkerman zijn altijd weer anders: fris, energiek en nooit voorspelbaar. Als authentieke improvisator laat hij zien waartoe hij in staat is en deelt hij zijn passie voor de gitaar met zijn vaste bandleden: - Coen Molenaar (toetsen) - Wilbrand Meischke (bas) - Marijn van den Berg (drums)

jazzahakkerman.hyves.nl/

http://bit.ly/janakkerman

myspace.com/372799217- Regie:

Jan Akkerman

Productie:

Live Music Management BV

Fotografie / artwork: Bert Vethaak, Roy Schols (artwork) CONDITIES THEATER Garantiesom

€ 3.000,00

Recettedeling

Advies entreeprijs

€ 20,00

Auteursrechten 7% grootrecht

Speelperiode

hele seizoen

Leeftijd

Speelduur

2 x 45 minuten

Bijzonderheden

60/40 boven de garantie alle


SCRUM

www.scrummusic.nl

Theaterconcert

Scrum - A night at the Pub

Sluit je ogen en waan je in een Schotse kroeg. Geniet van saamhorigheid, vriendschap, muziek en drank. Akoestische folk met een keur aan instrumenten: Gitaren, viool, banjo, mandoline, accordeon, drums, tin whistle en bagpipe. In ‘A night at the pub’ brengt Scrum het Schotse muziekgevoel zoals dat in de pubs wordt ervaren, tot leven. De voorstelling is geïnspireerd op een trip naar Schotland waar de mannen van Scrum het authentieke Schotse kroeggevoel hebben ervaren. Daar wordt muziek niet alleen in haar puurste vorm gemaakt, maar ook met respect beleefd en geleefd. Sinds een aantal jaren is Scrum een graag geziene gast op menig festival in binnen- en buitenland. Ze deelden reeds de bühne met The Dubliners en waren in 2009 de ontdekking van het internationale Skagen Folkfestival in Denemarken. Naar aanleiding van succesvolle optredens op Skagen Festival in de zomer van 2010 heeft een Noors management interesse in de band getoond. Voor volgend jaar worden de eerste optredens in Noorwegen verwacht. Over enkele weken presenteert Scrum haar tweede album waar vele fans met smart op zitten te wachten. Scrum: Zes gedreven muzikanten met liefde voor rauwe, eerlijke en energieke muziek, die zij doorgaans als pure folkpunkrock het publiek in smijten. Akoestisch weigert Scrum in te leveren op kracht en beleving, waardoor ook deze voorstelling zich kenmerkt door bijzonder grootse, uitzinnige en kleine, intense momenten. Hef samen met Scrum het glas: Slainte Mhath! Scrum bestaat uit: Skottie (zang, gitaar, banjo, mandoline) Marco (bas, accordeon) Robin (gitaar) Oscar (drums) Maurits (viool) Fred (bagpipes, tinwhistle) scrum.hyves.nl

facebook.com/pages/Scrum/102405307698

myspace.com/scrummusicnl

twitter.com/scrummusic

youtube.com/scrummusic

Regie:

Winfred van Buren

Artwork:

CreaBea

Productie:

Scrum i.s.m. Tourproductions BV

Live Fotografie: Bo Hellum (foto 1),

Fotografie:

Merlijn Doomernik

Anouk Pross (foto 2 & 3)

CONDITIES THEATER Garantiesom

€ 2.425,00

Recettedeling

Advies entreeprijs

€ 17,50

Auteursrechten 7% auteursrecht

Speelperiode

hele seizoen (m.u.v. donderdagen)

Leeftijd

Speelduur

2 x 45 minuten

Bijzonderheden

50/50 boven de garantie alle


OMNIA

www.worldofomnia.com

Theaterconcert

Omnia - Music of Live Omnia is opgebouwd rondom de vele gevarieerde composities, verhalen en muzikale kunsten van Jenny en Steve Sic Evans-van der Harten. Dit multi-getalenteerde, zeer spirituele kunstenaars-echtpaar, met hun sierlijke eigenaardige kleding, vreemde haarstijlen en hoofd/lichaams-bedekkende rituele tatoeages, vermengt hun muziek, levensvreugde en filosofie met elkaar op het podium, waardoor een muzikaal ritueel in geluid en beeld wordt gecreëerd. Omnia brengt een muzikale boodschap over respect voor de natuur, persoonlijke vrijheid en ongebondenheid van geest en expressie voor allen. Ze vullen hun overweldigende live show tot de nok toe met briljante en zeer uiteenlopende stijlen van muziek, satirische humor, visuele rijkdom en een zeer originele anarchistische aanpak van oeroude Europese religie en muzikale traditie, gecombineerd met moderne “pagan” spiritualiteit. Op deze manier hebben ze hart en geest van publiek uit alle leeftijdsgroepen, muzikale voorkeuren en wereldvisies weten te grijpen, waardoor de band een zeer kleurrijke en gevarieerde fanbasis vanuit de hele wereld heeft.

Er zijn veel geruchten en mysteries rondom Omnia, maar twee feiten staan vast: Dit is pure, originele muziek en poëzie, recht uit het hart…en dit hart slaat met 100 % groene levens-energie. Omnia is niet alleen een band, het is een manier van leven. Dit wordt duidelijk als je hun ziet en hoort spelen.

omniamusic.hyves.nl

facebook.com/worldofomnia

myspace.com/worldofomnia

twitter.com/worldofomnia

Regie:

Omnia/Paganscum records

Productie:

Omnia/Paganscum records

youtube.com/omniapaganfolk

Fotografie / artwork: Omnia, Miez.nl CONDITIES THEATER Garantiesom

€ 4.750,00

Recettedeling

80/20

Advies entreeprijs

€ 20,00 (afrekenprijs)

Auteursrechten 7% auteursrecht

Speelperiode

oktober 2011 t/m januari 2012

Leeftijd

Speelduur

ruim 2 x 45 minuten

Bijzonderheden

i.s.m. Mojo Theater

alle


STENNY SOLO

www.worldofomnia.com

Theaterconcert

Omnia Poetree - Stenny Solo “A pure and intimate performance of emotional living music, combined with the love of ancient acoustic instruments brought to you on stage by the virtuose couple who form the beating heart of the internationally acclaimed PaganFolk Band Omnia...” Omnia Poetree brings you a unique and moving show of musical skill and talent, the like of which rarely graces the theatre stages of Europe. Steve Sic and Jenny Evans van der Harten (writers/composers and front-man/woman of the internationally acclaimed “PaganFolk” Band Omnia) have decided to take some time out from the hectic touring with their band to share some intimate “private” moments of musical wonder with their audience. In this very special “unplugged” theatre tour this freedomloving couple will give the listener an inside look at the very many traditional instruments, the poetry and the spiritual and musical traditions of the European continent which have moved and inspired their compositions throughout more than 14 years of performance art and 12 cd productions with Omnia.Master performer and storyteller Steve Sic accompanied by his darling wife, the elvishly beautiful and virtuose Jenny, share one soul and one stage, filling it with an otherworldly collection of songs of freedom and nature, musical stories, classical recitations, literary fables and visual wonder brought to you in the timeless Bardic tradition of the travelling poets of the ancient Celtic world. This artistic couple handle their many chosen instruments and vocal styles with such a divine grace and skill it seems like they have come from the realm of ancient Celtic legend themselves... you will not believe your eyes and ears. “Stenny” (Steve and Jenny) play the following instruments on stage: Steve Sic Evans van der Harten (Cornwall) : Vocals , Irish Bouzoukis and whistles, Scandinavian overtone flutes, NeoCeltic double flutes, Persian Dombek, Turkish davul, Egyptian Darbukka and Spanish Cachon Jennifer Evans van der Harten (Netherlands) : Vocals, Neo-Celtic tall Harp, Hurdy Gurdy,Persian Hammered Dulcimer, Piano, Irish Bodhran and Harmonium.

omniamusic.hyves.nl

facebook.com/worldofomnia

myspace.com/worldofomnia

twitter.com/worldofomnia

Regie:

Omnia/Paganscum records

Productie:

Omnia/Paganscum records

youtube.com/omniapaganfolk

Fotografie / artwork: Omnia, Miez.nl CONDITIES THEATER Garantiesom

€ 3.150,00

Recettedeling

80/20 boven de garantie

Advies entreeprijs

€ 17,50

Auteursrechten 7% auteursrecht

Speelperiode

maart t/m april 2012

Leeftijd

Speelduur

ruim 2 x 45 minuten

Bijzonderheden

voorstelling wordt in het Engels gespeeld, i.s.m. Mojo Theater

alle


BACK TO THE COUNTRY

www.savannah.nl

Theaterconcert

Back To The Country - Reprise Back To The Country is het theaterprogramma van de veelzijdige band Savannah met solisten Dick van Altena, Cor Sanne, Marcel Smulders en Wilma Smulders. Zij laten het publiek een reis maken over ‘de grote plas’ waarbij ze de mooiste American Tunes ten gehore brengen. Liedjes die de harten hebben gestolen van miljoenen mensen over de gehele wereld, vertolkt door de crème de la crème van de vaderlandse Country scene. Gastheer Cor Sanne, een zanger in de traditionele 50/60’er jaren stijl, praat de avond op speelse, maar zeer informatieve wijze aan elkaar. Ex-Major Dundee voorman Dick van Altena is een stilist pur sang en zeer succesvol schrijver van menig hit, zowel Engels- als Nederlandstalig. Marcel en Wilma Smulders zijn Savannah-leden met inmiddels een ruime theaterervaring in binnen- en buitenland. U ziet de topformatie Savannah excelleren op vocaal en instrumentaal gebied. Zowel akoestisch als elektrisch worden spetterende solo’s afgewisseld met mooie intieme liedjes. Pareltjes uit de Amerikaanse muziekgeschiedenis die de eretitel American Tunes ruimschoots verdienen, zoals o.a.: Peggy Sue, Lying Eyes/Take It Easy, Crying In The Rain, That’ll Be The Day, Green Green Grass Of Home, Cool Water, After The Gold Rush en natuurlijk de titelsong: Neil Young’s Back To The Country. Tijdens het 26e Dutch Country Music Awards Gala 2010 in de Lievekamp te Oss hebben de leden van Back To The Country maar liefst zeven van de twaalf awards in de wacht gesleept namelijk: - Beste countryband van het jaar: Savannah. - Beste countryzanger: Dick van Altena. - Beste countrysong: Dick van Altena. - Duo/Trio van het jaar: Savannah Trio. - Instrumentalist van het jaar: Joe Brozio (leadgitarist van Savannah). - CD van het jaar:”savannah”. - Club van het jaar: het Turfschip in Nieuwkoop (de countryclub van Savannah-managers Cor Sanne & Greet Sanne). Back To The Country is een voorstelling met veel prachtige momenten. Eén van die momenten is zeker de gezellige Afterparty in de foyer waarbij uw verzoeknummers akoestisch ten gehore worden gebracht!

countrybandsavannah.hyves.nl

Regie:

Back to the Country

Productie:

CMS Productions

http://bit.ly/backtothecountry

Fotografie / artwork: Hagemeier Fotografie CONDITIES THEATER Garantiesom

€ 3.200,00 (<300pax) € 3.500,00 (>300pax)

Recettedeling

50/50 boven de garantie

Advies entreeprijs

€ 20,00

Auteursrechten 7% auteursrecht

Speelperiode

hele seizoen

Leeftijd

Speelduur

2 x 60 minuten

Bijzonderheden

Afterparty in foyer met verzoeknummers. Techniek bij de afterparty wordt door productie zelf geregeld.

alle


FOURADI

www.fouradi.nl

Theaterconcert

Fouradi - De muzikale reis Fouradi is bekend van hits als “1 Ding”, “Flipmuziek”, “Een nacht met jou”, “Bij je zijn” - samen met Yes-R, “Gemengde gevoelens” - samen met Kim Lian van der Meij en “Gefocust”. Ook TMF weet de jongens te waarderen, wat blijkt uit TMF Supertreams en een nominatie voor een TMF-Pure Award. In het voorjaar van 2010 verscheen de nieuwe single “PING”, wat een ware youtube hit werd. Dance, pop, rap, zang en vooral feest zijn de ingrediënten van het duo Fouradi, de twee broers Mohammed en Brahim Fouradi. In hun eerste theatershow nemen zij het publiek mee op een bijzondere muzikale reis. Neem een kijkje achter de schermen voor, tijdens en na de optredens. Fouradi neemt je samen met een DJ en muzikanten mee als reisgenoot op hun muzikale avonturen, flipt samen met het hele publiek het theater op z’n kop met bekende hits en brengt nieuwe nummers ten gehore. Voor een avondje feest, humor en familieverhalen is Fouradi het recept. Pak je koffers en check nu in voor een onvergetelijke reis! Over Fouradi Mohamed en Brahim brengen in Oktober 2006 onder de naam Fouradi, hun eerste single uit, genaamd “1 ding”. Dit nummer wordt een hit en staat een aantal weken in de top 40. De clip wordt non-stop aangevraagd op de BOX en in december zijn de heren te gast bij TMF-Reaction. Fouradi treedt sindsdien op in alle clubs door heel Nederland en ook de radiostations kunnen niet meer om deze twee jongens heen. In mei 2007 is de tweede single af en wordt er een flippende clip gemaakt voor dit zomernummer genaamd FLIPMUZIEK. Door deze zomerhit kan het dan ook niet anders dan dat Mohamed en Brahim werden genomineerd voor een TMF Pure-award in oktober 2007. In maart 2008 komen de broers terug met een top 40 zomerhit “Een nacht met jou”. Daarna komt Fouradi opnieuw met een zomersingle samen met Yes-R. Een volgende samenwerking is met musicalster Kim Lian. De clip van “Gemengde gevoelens” is nu al meer dan 180.000 keer bekeken op youtube. Op 27 januari 2009 is het debuutalbum van Fouradi een feit. Het album ‘De Favoriete Schoonzoons’ bevat een mix van pop, urban, latin-house en club muziek. Naast hun muzikale talent laten de broers ook nog eens zien dat zij kunnen presenteren. Fouradi heeft een eigen radioprogramma “Fouradio” bij de Jongeren Radiozender FunX.

fouradi.hyves.nl

http://bit.ly/fouradi1

myspace.com/bmfouradi

twitter.com/fouradimusic

Regie:

Fouradi

Productie:

doener & durfal producties

Fotografie:

Mario van Zijst

http://bit.ly/fouradi

CONDITIES THEATER Garantiesom

€ 3.350,00

Recettedeling

Advies entreeprijs

€ 17,50

Auteursrechten 7% auteursrechten

Speelperiode

januari t/m april

Leeftijd

Speelduur

2 x 45 minuten

Bijzonderheden

50/50 boven de garantie alle


PITER WILKENS

www.piterwilkens.nl

Bijzondere Voorstelling

Piter Wilkens - De fleanende Hollanner Een aantal jaren geleden (her) ontdekte de Friestalige troubadour Piter Wilkens het werk van Cornelis Vreeswijk na het draaien van zijn oude elpees en raakte daar dusdanig geïnspireerd door dat hij besloot om een Friestalig liedjesprogramma aan de muziek van Vreeswijk te wijden: ‘It fugeltsje in myn gitaar’. Na het succes van het eerste programma ( 2006) is er in 2010 het vervolg met ‘De fleanende hollanner’. ‘De Fleanende hollanner’ is een meertalig liedjesprogramma. Cornelis Vreeswijk was namelijk zelf ook een muziek- en taalomnivoor en vertaalde op zijn beurt ook werk van mensen als Walt Whitman, Dylan Thomas, Brendan Behan, Bob Dylan, Bertold Brecht, Garcia Lorca en Pablo Neruda in het Zweed. De afgelopen zomer werd de gelijknamige cd gepresenteerd. Inmiddels hebben ook de nationale media de cd opgepikt. Radio 1 en Radio 2 nodigden beiden Piter Wilkens inmiddels al een aantal malen uit en diverse nummers prijken regelmatig op de playlisten. Bij de NPS, Kunststof Radio was Piter Wilkens een uur lang het muzikale middelpunt. Het Groningse RTV Noord bestempelde recent ‘De fleanende hollanner’ als cd van de week; voor een Gronings regionale zender een bijzonder novum! Eén en ander leidde tot een voorlopig onafgebroken notering in de Album Top 100 van acht weken lang. Voor de komende maanden wordt in ieder geval nog een radio optreden verwacht bij Met het Oog op Morgen op Radio 1 en heeft de NPS televisie interesse getoond om een reportage te maken rondom ‘De fleanende hollanner’. De Twentsche Courant schreef over Piter Wilkens: “ Piter Wilkens zette mans oeuvre overtuigend en jazzy over in het Fries. De originele opnamen van Vreeswijk krijgen inmiddels iets gedateerds. Wilkens haalt het repertoire liefdevol onze tijd binnen”. De Leeuwarder Courant over De Fleanende Hollanner: “ Het klinkt als een klok, mooi gespeeld, sterk gearrangeerd en geproduceerd”. Toonaangevend muziektijdschrift Revolver’s Lust For Life prijst de cd met maar liefst vier sterren! Voor de voorstelling op 17 januari 2011 in de Kleine Komedie heeft Piter Wilkens in Erik van Muiswinkel, Jeroen van Merwijk en Jeroen Zijlstra een aantal zeer enthousiaste mede muzikanten gevonden om in een (voorlopig) eenmalige show een ‘tribute to Vreeswijk’ te brengen. Als ambassadeur en belangrijk voorvechter van het Friese lied ontving Piter Wilkens in maart 2010 de Bernlefprijs.

freonenfanpiter.hyves.nl

http://bit.ly/piterwilkens2

myspace.com/piterwilkens Regie:

Piter Wilkens

Productie:

Piter Wilkens

Fotografie / artwork: Else Boekema CONDITIES THEATER Garantiesom

€ 1.975,00

Recettedeling

Advies entreeprijs

€ 17,50

Auteursrechten 7%

Speelperiode

oktober 2011 t/m mei 2012 (o.v.b.)

Leeftijd

Speelduur

2 x 45 minuten

Bijzonderheden

80/20 alle


www.henkwestbroek.nl

HENK WESTBROEK Theaterconcert

Henk Westbroek - Bingo Het solo programma van Henk Westbroek is minder solo dan de naam doet vermoeden. Gitarist Joost Vergoossen en pianist Philibert van den Bosch geven namelijk ook acte de présence. Samen hebben ze 25 liedjes van Henk op een wonderschone manier gearrangeerd. Het toeval bepaalt vervolgens welke liedjes er gespeeld zullen worden. Met dank aan de bingomolen. In die bingomolen zitten ballen die corresponderen met een liedje en ballen die daar niet mee corresponderen. Iedere bezoeker krijgt een bingokaart en een bingopen, en kan tussen de liedjes door het heimelijk verlangen uitleven om ook zelf eens Bingo! in het theater te mogen roepen. De drie muzikanten weten pas aan het eind van de avond wat er muzikaal op het programma heeft gestaan en de bezoekers weten pas na afloop van de voorstelling of het toeval ze een bronzen vogelkooi, een barbiepop of wellicht een mooie fles whiskey in de schoot wierp. Soms voorziet Henk het liedje dat gespeeld moet worden van een fraaie anekdote, soms ook niet. Toetsen: Philibert van den Bosch Gitaar: Joost Vergoossen

henkwestbroek52.hyves.nl

http://bit.ly/henkwestbroek

twitter.com/henkwestbroek Regie:

Henk Westbroek

Productie:

Tourproductions BV

Fotografie / artwork: Roy van Veen (foto’s) CONDITIES THEATER Garantiesom

€ 2.500,00

Recettedeling

Advies entreeprijs

€ 18,00

Auteursrechten 7% auteursrecht

Speelperiode

hele seizoen

Leeftijd

Speelduur

2 x 45 minuten

Bijzonderheden

80/20 alle


www.pieternelosinga.nl

PIETERNEL OSINGA Theaterconcert

Pieternel Osinga - Zuigen en Gezogen worden door De Liefde. De Braziliaan Carlos Drummond de Andrade wordt in Latijns Amerika gezien als één van de grootste en invloedrijkste dichters van de 20e eeuw. Hij schreef de bundel ‘O amor natural’ toen hij al ver in de tachtig was. Deze cyclus bevat 40 erotische gedichten, die direct en duidelijk zijn, nu eens humoristisch, dan weer plechtig, maar nooit afdoen aan de eenvoud. Pieternel zocht in Brazilië de plekken op waar de Andrade gelopen en geleefd heeft en zijn biertje dronk. Ze sprak met zijn kleinzoon en neven en nichten uit zijn geboortedorp. Met deze bagage ging ze aan de slag met het ontwikkelen van een voorstelling. Ze componeerde muziek op de erotische gedichten. Een programma over leven, verlangen en de wil om de greep op het leven niet te verliezen. Met sensualiteit als motor van het bestaan. De liedjes die de sfeer van pop en Braziliaanse muziek ademen, nemen je moeiteloos mee op deze sensuele reis. Pieternel Osinga (1983) rondde in 2006 haar studie Zang Jazz & Pop af aan het Conservatorium van Utrecht. Om haar horizon te verbreden en haar muzikale talent te verdiepen, startte zij in 2007 haar opleiding aan de Amsterdamse Toneelschool&Kleinkunstacademie. Deze opleiding rondde ze succesvol af in de lente van 2010.

Teksten: Carlos Drummond de Andrade, vertaald door August Willemsen Compositie: Pieternel Osinga, Edoardo Righini, Yasmin Kedar en Rutger Laan Arrangementen: Edoardo Righini Gitaar: Edoardo Righini Bas: Tomás Merlo http://bit.ly/pieternel

Regie:

Ruut Weissman

Productie:

Pieternel Osinga

Fotografie / artwork: Ines Querido / Vivian Dony CONDITIES THEATER Garantiesom

€ 1.250,00

Recettedeling

Advies entreeprijs

€ 15,00

Auteursrechten 10% grootrecht

Speelperiode

hele seizoen

Leeftijd

Speelduur

2 x 45 minuten

Bijzonderheden

50/50 boven de garantie alle


OVERZICHT 80/20 ... / ... 80/20 80/20 50/50* € 20,00

€ 37,50 € 39,75 € 25,00 € 17,50 (k), € 22.50 (v) € 22,50

hele seizoen

nov. 2011. t/m feb. 2012

08-12-2011 t/m 23-12-2011 13-12-2011 t/m 23-12-2011 november 2011 hele seizoen nov. t/m dec. 2011

1x60 min. 1x70 min. 1x60 min. 1x60 min. 1x60 min. 1x60 min.

1x90 min.

1x100 min.

2x60 min. 2x60 min. 2x50 min. 2x60 min. 2x50 min

alle alle

4+ 5+ 3-7 12+ 6+ 8+

alle

alle

alle alle alle alle alle

7% 7%

7% 10% 10% 10% 10% 10%

10%

10%

10% 10% 10% 10% 10%

Auteursrechten

80/20 € 18,00

jan. t/m apr. 2012 hele seizoen hele seizoen hele seizoen hele seizoen hele seizoen

2x50 min. 2x40 min.

Recettedeling Entreeprijs Speelperiode Speelduur Leeftijd (boven de garantie)

80/20 € € € € € €

hele seizoen hele seizoen

17,50 20,00 17,50 17,50 18,00 15,00

18,00 15,00 17,50 15,00 15,00 15,00 20,00 17,50

12,50 12,50 12,50 12,50 12,50 10,00

50/50* 50/50* 50/50* 80/20 80/20 50/50*

€ 25,00 € 15,00

7% 7% 10% 10% 7% 7% 7% 7%

50/50* 80/20

7%

Garantiesom Show Rhythm of the Dance € 13.500,00 New London Chorale € ................ Shaolin Wu Dang € 8.500,00 Oorlogswinter € 7.500,00 Christian Farla € 6.950,00 Toneel De Kern € 3.750,00 Cabaret Femmage € 3.250,00 Jeugd en Familie Djumbo € 4.000,00 Sprookjesbos € 2.275,00 Dip & Dap € 2.350,00 Coming Out € 1.950,00 Modelkind € 1.950,00 Hippe Gasten € 2.225,00 Theaterconcerten Laura Fygi € 6.500,00 JackoBond € 1.995,00

alle alle alle alle alle alle alle alle

80/20 50/50* 80/20 80/20 50/50* 80/20 60/40* 50/50*

alle

80/20

2x45 min 2x45 min. 2x45 min. 2x45 min. 2x45 min. 2x45 min. 2x45 min. 2x45 min.

2.500,00 2.550,00 2.500,00 1.450,00 1.990,00 2.500,00 3.000,00 2.425,00

2x45 min.

4.750,00

jan. 2012 t/m feb. 2012 okt. 2011 t/m feb. 2012 mrt. 2011 t/m apr. 2012 hele seizoen hele seizoen sept. t/m nov. 2011 / mrt. t/m apr. 2012 hele seizoen hele seizoen (ex donderdagen)

€ € € € € € € €

okt. 2011 t/m jan. 2012

€ € € € € € € €

Elske deWall Sensuàl Música Visual Nina June Sarah Fairfield House of Cash Jan Akkerman met band Scrum

€ 20,00

Omnia

€ € € € € €

7% 7% 7% 10% 7% 10%

80/20 50/50* 50/50* 80/20 80/20 50/50*

alle alle alle alle alle alle

3.150,00 3.200,00 3.350,00 1.975,00 2.500,00 1.250,00

2x45 min. 2x60 min. 2x45 min. 2x45 min. 2x45 min. 2x45 min.

€ € € € € €

maart 2012 t/m april 2012 hele seizoen jan. t/m apr. 2012 okt. 2011 t/m mei 2012 hele seizoen hele seizoen

Omnia Solo Back to the Country** Fouradi Piter Wilkens Henk Westbroek Pieternel Osinga

* boven de garantie || ** Back to the Country € 3.200,00 (<300pax) € 3.500,00 (>300pax)


VAKANTIES

Kerst

Herfst

Herfst

noord

noord/midden/zuid

zuid

midden/noord

Regio

za 18 februari 2012

za 25 februari 2012

za 15 oktober 2011

Periode

- zo 4 maart 2012

za 24 december 2011 - zo 8 januari 2012

za 22 oktober 2011

- zo 26 februari 2012

- zo 30 oktober 2011

- zo 23 oktober 2011

Overzicht Vakanties 2011 - 2012

Voorjaar midden/zuid

- zo 6 mei 2011 2012

Voorjaar vr 28 april 2012

noord/midden/zuid

zo 19 februari - di 21 februari 2012 vr 6 april 2012 zo 8 april - ma 9 april 2012 vr 30 april 2012 (valt in de mei-vakantie) do 17 mei 2012 zo 27 mei - ma 28 mei 2012

Mei

: : : : : :

Carnaval Goede Vrijdag Pasen Koninginnedag Hemelvaartsdag Pinksteren

Noord

Regio

Voortgezet

Basis

Voortgezet

Basis

Onderwijs

za 30 juli - zo 12 augustus 2012

za 07 juli - zo 26 augustus 2012

za 07 juli - zo 19 augustus 2012

za 14 juli - zo 02 september 2012

za 21 juli - zo 02 september 2012

Periode

www.proacts.nl

Basis

za 30 juli - zo 19 augustus 2012

Zomervakantie 2012

Voortgezet

\Zuid

Midden

De vakantiedata gelden voor alle basisscholen, spe足足足ciale scholen足voor basisonderwijs, scholen voor het voortgezet onderwijs en scholen voor speciaal voortgezet onderwijs. De data van de zomervakanties zijn verplicht. Voor de overige vakantiedata geldt dat het ministerie van OCW voor deze vakanties slechts adviesdata aangeeft. Scholen mogen hier dus van afwijken. Het ministerie adviseert om bij de school na te gaan op welke dagen deze gesloten is in verband met vakantie. Bron: http://www.minocw.nl/schoolvakanties


ProActs aanbodmap 2011-2012  

Theateraanbod van ProActcs voor seizoen 2011-2012

ProActs aanbodmap 2011-2012  

Theateraanbod van ProActcs voor seizoen 2011-2012

Advertisement