Page 1

- ADVERTORIAL -

WOONINSPIRATIE = WOONWINKELEN! Het is Oktober Woonmaand! De interieurspeciaalzaken staan bol van inspirerende trends en nieuwe collecties. Maar het zijn de medewerkers die, als echte experts, precies weten hoe deze kunnen aansluiten op jouw per­ soonlijke smaak en stijl! Met gedegen product­kennis, verrassende interieurontwerpen en goede leverings­ voorwaarden helpen zij je om van je huis een sfeervol en eigentijds thuis te maken.

Bank Rolf Benz “Nu de warmte buiten weg is, zoeken we deze binnen op” aldus Anne Gasse, eigenaar van Gasse interieur & advies, al meer dan 45 jaar een vertrouwd adres voor individueel interieuradvies. “We maken weer tijd voor ons interieur.”

Foto’s Ton van Til

* woonwinkelen moet een feestje zijn!

Deken van Scholten & Baijings

Telegraaf_Wonenmag_426x275mm_DEF.indd 2

Actuele kleuren zijn warm “Oktober is de ideale maand voor woonwinkelen omdat de nieuwste collecties worden gepresenteerd. Een belangrijke trend is kleur in het interieur. In ons Rolf Benz Experience Center worden de woontrends per stijl en kleur gepresenteerd. Actuele kleuren dit seizoen zijn petrol, lila, donker groen, wijnrood, warm geel en bruin. Op onze website krijg je een volledig beeld van onze collectie. Zo weet je precies wat je kunt verwachten als je naar de showroom komt.” “De aankoop van meubelen moet een feestje zijn. Ze moeten aansluiten bij de rest van het interieur, passen bij je levensstijl, comfortabel, duurzaam en ook nog eens functioneel zijn. Bij ons word je goed geïnformeerd over al deze punten. We hebben duidelijke keuzes gemaakt voor bepaalde merken en modellen.

Door veel verschillende uitvoeringen van één model te laten zien worden de mogelijkheden duidelijk.” Het is een uitdaging om verrassend en bijzonder te blijven “Werken doe ik met veel plezier. Het leukste aan mijn contact met klanten is het adviseren, ze tot nieuwe inzichten brengen. Belangrijk is daarbij dat iemand op zijn eigen gevoel afgaat. Vraag niet de mening van moeder, zus en vriendin, want iedereen maakt zijn eigen keuzes gebaseerd op eigen wensen, smaak en levenststijl. Het is mijn uitdaging om verrassend en bijzonder te zijn en blijven. Om het nét even iets anders te doen dan anderen. Als dat lukt en klanten die inspanningen waarderen, dan is mijn dag een feestje!”

In hartje Utrecht zorgt woonwinkel Strand West voor een flinke dosis design en interieurinspiratie. Annelies van Limbeek is er verantwoordelijk voor de inkoop van kleinmeubelen en woonaccessoires “maar ik beheer ook de website, webwinkel, social media en verzorg ik styling­advies en fotoshoots”, aldus Annelies.

20-09-12 11:30


Koperen lamp Tom Dixon

*w  e zijn een soort huiskamer met mooie spullen Foto’s Robert Jan Stokman

Nieuwe trends inspireren “De nieuwe collecties zijn prachtig. We zien veel zachte pastellen en fluor accenten. Ontwerpduo Scholten & Baijings hebben hierin de trend gezet. Mensen durven steeds meer met kleur en kopen zelfs azuurblauwe banken! Ook koper is onmisbaar dit najaar, in bijvoorbeeld lampen en schalen. Wij willen als winkel altijd inspireren, daarom pakken we nieuwe trends snel op. We willen de klant blijven verrassen.” Elk product heeft een verhaal “Bij Strand West werken mensen met een passie voor interieur en vormgeving. We kopen niets in wat we niet mooi vinden en staan letterlijk achter elk product dat we verkopen! Bijna wekelijks hebben we nieuwe spullen. De diversiteit maakt mijn werkdag tot een feestje. Omdat ik meerdere functies heb, kan ik het verloop van mijn dag nooit voorspellen. Het ene moment praat ik met een ontwerper over een nieuw product, vervolgens maak ik een lookbook voor een project en vervolgens post ik iets op Face­book. Bovendien ben ik altijd in een mooie, inspirerende omgeving. Dat is heerlijk.” Mensen voelen zich hier thuis “Het leukste is als klanten blij de winkel uitgaan. We adviseren, denken mee en proberen te achterhalen wat de klant zelf écht wil. Voor veel vaste klanten ligt de winkel op hun zaterdagse route: koffie drinken, bloemen kopen en even langs Strand West. We zijn een soort huiskamer met mooie spullen, waar mensen zich thuis voelen. Het beste advies dat ik iedereen geef is: koop wat jij écht mooi vindt! Denk niet aan wat de buren hebben maar kies iets waar JIJ vrolijk van wordt. Als dat een pimpelpaarse bank is: go for it!

Foto Eline Hensen

* de trend? Scandinavisch slapen! zwaarder gevuld en dus heerlijk om onder te liggen op een koude winteravond!” Je koopt een bed en krijgt ons erbij! “Sfeer in de slaapkamer is belangrijk. Met het nieuwste bedtextiel speel je in op de laatste trends. Vooral ons advies op maat is van toegevoegde waarde. Het loont om te winkelen in speciaalzaken met gecerti­ ficeerde adviseurs. Zij weten alles over slaaphoudingen, bouw en lichaamsgewicht en passen hier de samenstelling van de matras of de instelling van de lattenbodem op aan. Klanten staan centraal, daar maken wij onze aandacht en tijd altijd voor vrij. Ik probeer me in te leven en kijk welke eigenschappen van het product – een bed, kussen of deken – aansluiten bij de wensen. Ook na de koop van een bed staan wij klaar. Beter gezegd: je koopt een bed en krijgt ons erbij!”

Ron Zuidervaart van Slaapkenner Zuidervaart kent niet alleen zijn bedden en toebehoren, maar leert ook zijn klant graag goed kennen. Samen met zijn team zorgt hij voor een optimale nachtrust. “Bij ons in de winkel vind je de nieuwste slaaptrends en collecties. “Scandinavisch slapen” op een goede boxspring is een trend! De boxspring is gemaakt van natuurlijke materialen, en dit komt de ventilatie én nachtrust ten goede. Een andere must have voor deze winter is een zacht winterkatoenen dekbed. Deze is

Telegraaf_Wonenmag_426x275mm_DEF.indd 3

Bedtextiel Van Dijck

20-09-12 11:30

Telegraaf Woonmagazine  

Advertorial voor Telegraaf Woonmagazine in het kader van de Oktober Woonmaand (2012), waarbij drie detaillisten zijn geinterviewd over hun w...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you