Page 1


INDEX 1- URBAN DESIGN

3

2- ARCHITECTURE

14

3- INTERIOR DESIGN

21

4- GROUP WORK

33


1- URBAN DESIGN


RESILIENT BENTO RODRIGUES BENTO RODRIGUES,BRAZIL TYPE: ACADEMIC YEAR: 2018


DESCRIPTION

The aim of the project is the reconstruction of the district Bento Rodrigues located in the state of the Minas Gerais; Brazil destroyed by the collapse of a mining dam FundĂŁo in November 2015. This disaster killed 20 people, and it damaged the fauna and lora. since the soil of the actual place is contaminated, the locals voted for new site. The new location is 8 km of a large urban centre, Mariana and close to the old Bento Rodrigues. The proposal seeks to rebuild the village based on three points: nature, sustainability, identity. The reconstruction will be having a balance with nature and the new town, that provides a low density and more integration with the landscape. The sustainability is to reuse the rainwater for agriculture to improve the local economy and provide more jobs for the locals. The concept of identity will be found in the typologies of housing, where people be able to build a part of their houses and have more connection to the place.exercises and socialize.

VIEW OF THE PARK WITH THE MOUNTAIN IN THE BACK

MASTER PLAN


THE MODEL OF THE PROJECT

THE NEW LOCATION

DISASTER

STRATEGIES SUSTAINABILITY

NATURE

ENCOURAGE THE LOCAL ECONOMY

IDENTITY FLEXIBILITY

DAMAGES

Before the occupation

After the occupation

REUSE THE RAIN WATER FOR FARMING

BALANCE WITH NATURE


SECTION AA- INSIDE THE PARK

TYPOLOGIES

EXAMPLES OF THE FLEXIBILITY Extension of House Front Porch

Garage

Colonial Style

SECTION BB- INISDE THE PROJECT

Store Flexibility


DETAIL PLAN

VIEW OF THE PLAYGROUND

VIEW OF THE MAIN CHURCH SÃO BENTO

VIEW OF ARENA

VIEW OF FISHING

VIEW OF THE PARK IN THE RECRATION AREA


REDESIGN OF THE HARBOUREXPERIENCE UNDER THE WATER MOSS,NORWAY TYPE: ACADEMIC YEAR: 2017


DESCRIPTION Oslo Region has potential to develop quickly because every city in the Oslo jord has particular economic value. The proximity of Moss to Oslo helps it to become an attractive city to live and to work. The aim of the project consists in to create an attractive waterfront and more non- commercial public outdoors. The location of the expansion in the water is the south position to get a good solar access. The height of the buildings was also considered, thinking of to protect against the wind and to have a good solar access inside the courtyards. The typology of the buildings in the area is a combination of dwelling and of ices. The waterfront has three different areas to create a particular experience with the water. One is the place to observe the ocean and enjoy the commercial area. Another one is close to the water where is possible to have directly contact with it. The last one is an area bellow the sea level, where people can have the experience to have contact with marine life without attending. VIEW OF THE HARBOUR

MASTER PLAN


LOCATION

SECTION AA- INSIDE THE COURTYARD

CONCEPT


SECTION BB- VIEW INSIDE THE ACQUARIUM AND THE COMMERCIAL AREA

DETAIL PLAN


PHYSICAL MODEL OF THE NEW HARBOUR

VIEW OF THE PARK IN THE OLD TRAIN TRACKS

VIEW INSIDE THE ACQUARIUM

BIRD EYE VIEW


2- ARCHITECTURE


SCHOOL YARD- ANGLO SCHOOLPIUMHI-BRAZIL TYPE: PROFESSIONAL YEAR: 2014


DESCRIPTION

Piumhi is located 260 km from Belo Horizonte, the capital of the state of Minas Gerais. The franchising of Anglo School decided to build a new school from kindergarden to High School in the city of Piumhi. The client asked to do the school yard which it is possible for children could play with security and enjoy the outside.

The concept of the project is to make a schoolyard and a wet yard where the kids can have contact with the nature and refresh in the sunny days. The ground has different materiality to show place to stay and the paths. The client wanted a wetyard stand of swimming pool because it is a primary school and they wanted something for kids playing with a low cost and safe.

LOCATION

THE WETYARD AND YARD SCHOOL


CONCEPT

PHOTOS OF THE CONSTRUCTION Nature

To Play

To Stay

To Refresh

Age from 1-18 years

PHOTOS OF THE PROJECT

MATERIALITY

For the path

For a place to stay


REDESIGN OF CHURCH NOSSA SENHORA DA GLORIA BELO HORIZONTE,BRAZIL TYPE: PROFESSIONAL AND SELF EMPLOYMENT YEAR: 2014


MODEL OF THE NEW CHURCH

DESCRIPTION

The aim of the project is the redesign of the Church Nossa Senhora da Gloria located in neighborhood Sagrada Familia in Belo Horizonte. The redesign consits in enlarge the temple with accessibility, create an area for events with kitchen, a dominical school, restrooms. Also, the client required to have more green areas to have a nice environment and place to relax. The style of the church is in Neoclassical style. This project was approved by muncipality of Belo Horizonte according the local regulations. LOCATION

Sign for the Construction

PROGRAM

Open area fore events

Restrooms

Dominical School

Modern Church

Kitchen


PHOTOS OF THE CONSTRUCTION


3- INTERIOR DESIGN


REDESIGN OF APARTMENT BELO HORIZONTE, BRAZIL TYPE: PROFESSIONAL YEAR: 2015


DESCRIPTION

Belo Horizonte, the capital of the state of Minas Gerais, it is a modern and a big city in Brazil. The client got a new apartment and he decided to redesign the it.

The concept of the project is to make a more functional the old apartment and modern. The pro ile of the client is a family with one child, ant they are organized, like to have friends around. Unfortunately, the client had to stop the construction because they had to sell the apartment.

PROFILE

_ organized _ they like to have friends around

45 years

5 years

40 years

NEEDS

_ _ _ _ _

a guest room a bathroom with jacuzzi a room for a kid spacious living room functional for external area


PROPOSAL

Before

_ Area for barbecue and time with friends outside

BEFORE


Demolish: _ the Maid room, _the laundryroom, _ the bathroom 2

_Laundry outside, _ a big storage room _ a bathroom with jacuzzi _ a functional kitchen


DETAILS OF THE BATHROOM

DETAILS OF THE KITCHEN


LIGHTING

DETAILS OF KITCHEN COUNTER


DETAILS OF BATHCOUNTER

PHOTOS OF THE CONSTRUCTION OF THE BATHROOM


COMPANY INDGBELO HORIZONTE-BRAZIL TYPE: PROFESSIONAL YEAR: 2012 TYPE: PROFESSIONAL


DESCRIPTION

LADIE´S ROOM

Belo Horizonte, the capital of the state of Minas Gerais, it is a modern and a big city in Brazil. The company INDG, in Belo Horizonte, required to do the of ice in whole loor in a modern way. The of ice has cafeteria, meeting rooms, classrooms for courses. The client required the project and the detail project for ligthining, layout, ceiling, loor.

The new of ice is located in important area in the city called Belvedere where it is possible to ind many important of ices like FIAT, law of ices and some commercial area.

CAFFE AREA

ENTRANCE


DETAILS OF RESTROOM


DETAIL PLAN OF THE OFFICE


4- GROUP WORK


3rd Prize in International Collaborative Design WorkshopChengdu- China TYPE: Academic and in group YEAR: 2017


DESCRIPTION

The workshop consits in redesign this area in Dujiangyan, province of Chengdu that was des-

VIEW INSIDE THE COURT YARD

troyed by earthquake in 2008. Dujiangyan is famous in the world by Panda´s Valley and the old irrigation system in the world. Our project aims to understand the culture of chinese and transform in lines the needs and a nice place to live. We did the project together with collaboration of the students of Architecture University of Chengdu. Our proposal won the 3rd prize

VIEW CLOSE TO THE CANAL


EXISTING SITE PLAN

MEMORY LANE The site has a interesting history and we aim to preserve some of these traces that history has left. The memory lane is a circle that will pass our project site and will represent the historic organic urban structure.

WATER AXIS Besides the rivers that bound our project site another water axis will cut through the area. This will help the area to deal with stormwater and will visually connect the northern and southern part of the project site which is currently separated by the main road.

GREEN AXIS The large green area in the west will be extended into the city. Relative large areas will be connected together forming a green infrastructure. The park at the northern border of our project site is part of this main structure. It will be connected to the greenery at the other side of the river by an eco-bridge.

HISTORY

GREEN

WATER


TYPOLOGIES

Open block By the water SECTION AA- RELATIONSHIP WITH THE RIVERS

SECTION BB- INSIDE THE COURTYARDS

PHOTO OF AWARDING OF PRIZES

Regular block Deformed block


SOCIAL HOUSING ITABIRITO, BRAZIL TYPE: PROFESSIONAL and in GROUP YEAR: 2012


DESCRIPTION

VIEW OF THE SIDEWALK

The aim of the project is creating a popular Condominium in the city of Itabirito, located 57 km from Belo Horizonte, Brazil. The inclination of the terrain is around 35% then it was necessary to have an apropriate solution to do less movement of the ground. According the regulations, we nedeed to do the streets, 1 parking for each apartment and also a public area. Each building has 4 loors with 4 apartments, in total are 192 units. LOCATION

BIRD EYE VIEW

CONCEPT _ The sidewals give the lightness of landscape and change the usual access for the buildings because of high inclination around 35% _ The apartment is following the local law _The square and the small arena is using the topography of the site


Profile for Priscila Portugal

Architecture and Urban Design  

Architecture and Urban Design  

Advertisement