Page 1

2019 – 2020


Voorwoord Lieve primusianen en nieuwe leden

Jammer genoeg is de tijd weer aangebroken om achter de boeken te kruipen en in de les te zitten maar gelukkig is er ook een straaltje zonneschijn aan de hemel want Primus is weer helemaal terug.

Dit jaar staat het praesidium van 2019-2020 helemaal klaar voor jullie. We gaan er samen weer een fantastisch jaar van maken vol met toffe clubavonds op dinsdag in Den Echo natuurlijk, TD’s, cultuuractivtiteiten en een paar gezamenlijke studeersessie (want ohja studeren doen wij ook) en nog zoveel meer!

In dit boekje vind je een beetje meer informatie over alle mensen die je wel vaker gaat zien rondlopen op school of in Den Echo. Daarnaast voegen we ook een beetje informatie toe over de doop.

Wij hebben er al superveel zin in om met ons team en jullie er weer een fantastisch jaar van te maken zoals de vorige jaren.

XXX Annabel en Demi


Wat is Primus Scaldiae? Primus Scaldiae is een studentenvereniging gekoppeld aan het departement Toegepaste Psychologie en Logopedie en Audiologie van Thomas More Antwerpen.

Waar draait het juist om? Bij Primus Scaldiae willen wij onze leden de tijd van hun leven bezorgen. Wekelijks zijn er leuke feestjes in ons stamcafé (Den Echo), daarnaast worden er nog activiteiten georganiseerd zoals een cantussen, TD’s ,… Ook culturele activiteiten komen aan bod zoals een bierbrouwerijbezoek, een filmavond, een quiz,… Kortom verschillende evenementen waar onze leden aan mogen deelnemen. Buiten deze activiteiten organiseren wij ook een verkoop en doop waar iedereen aan mag deelnemen. Op het einde van het schooljaar worden onze gedoopte schachtjes ontgroend en zijn ze een volwaardig Primusiaan.

Waarom bij Primus Scaldiae komen? Je weet niet wat je mist, mocht je het niet doen! Uiteraard bestaat ook geen betere studentenvereniging dan Primus Scaldiae! Primus is daarnaast meer dan een club, het is een echte vriendengroep waar iedereen welkom is. Volgens insiders maakt Primus Scaldiae je studententijd nog 10x beter! Je leert bij Primus Scaldiae enorm veel mensen kennen en het is een ervaring die je voor de rest van je leven meeneemt.

Waar kan je Primus Scaldiae vinden? Wel, net zoals velen onder jullie, zijn ook de Praesidiumleden van Primus Scaldiae studenten Toegepaste Psychologie. Maar uiteraard is IEDEREEN welkom bij ons. Je zal hen vaak zien lopen door de wandelgangen op school en kan hen dus ook vragen stellen over het studentenleven, leerstof,…. Zij zullen deze met veel plezier beantwoorden! Verder kan je Primus Scaldiae ook vinden op social media: -

Facebook: Primus Scaldiae Instagram: primusscaldiae Website: www.primusscaldiae.be

Vind ons leuk/ volg ons en blijf via deze weg op de hoogte van alle activiteiten die Primus Scaldiae organiseert. Hier vinden jullie ook de foto’s die genomen worden, terug. Daarnaast verschijnen er wel eens winacties online, zeker de moeite om in de gaten te houden dus! De derde plaats waar jullie Primus Scaldiae kunnen vinden is in ons stamcafé: Den Echo. Kom zeker eens een kijkje nemen in het leukste café van Antwerpen, gelegen in de Lange Nieuwstraat 9. Feestjes van Primus Scaldiae vinden altijd hier plaats en ook zonder dat het feest is, kan je velen van ons hier dagelijks vinden.


De snelste weg van campus Sanderus naar Den Echo!


Kalender eerste semester 10/09: Check-inn: Welcome to Primus (Den Echo) 17/09: Bad & Boujee (Den Echo) 24/09: Schachtenconvent + Raiding Area 51 with Primus (Den Echo) 26/09: Primus goes StuDay (Den Echo + Park Spoor Oost) 01/10: Verkoop (Wagetol) 08/10: Doop 15/10: Openingscantus (Wagetol) 22/10: Meme party (Den Echo) 23/10: WTA TD (Red & Blue Cargoclub) 29/10: Halloween: Apocalypse Party (Den Echo) 05/11: Harry Shotter (Den Echo) 12/11: Cavanight: Masquerade edition (Den Echo) 19/11: Schralabal (Den Echo) 26/11: Black and White party (Den Echo) 03/12: Cantus (Wagetol) 10/12: Tight and bright: fluo edition (Den Echo) 17/12: Slotfest: 90’s and Nillies (Den Echo)


Even kort het praesidium voorstellen Annabel Cambien: Praeses. Voorzitster van de studentenvereniging. Demi Reijners: Vice-praeses. Ondervoorzitster en rechterhand van de Praeses. Robbe Cretskens : Quaestor, beheert de financiën + P.R., zorgt voor sponsoring tijdens het hele schooljaar. Eve De Wilde: Ab-abctis, secretaresse van de vereniging + Scriptor, verzorgt de social media van de club. Valerie Steensels: Schachtentemster. Staat in voor de doop/ontgroening van de nieuwe leden. Nele De Schutter: Schachtentemster. Staat in voor de doop/ontgroening van de nieuwe leden. Jochen Janssens: Cantor. Zit de cantussen voor samen met de praeses. Hanneleen Funke: Feestleider. Staat in voor de organisatie van de feestjes doorheen het jaar. Marta Mayer: Sport, Ontspanning & Cultuur, organiseert al de sport- en culturele activiteiten + Zedenmeesteres, staat in voor de veiligheid van de schachten tijdens de evenementen. Yannick Mastbooms: Media. Houdt zich bezig met het maken van posters en foto’s. Laura Paulus: Mentor, praeses kan altijd bij haar terecht met vragen. Chloé Jacobs: Meter.


Annabel “Bel” Cambien Leeftijd: 20 jaar Burgerlijke staat: Ik geef het nog een jaar Dit is uniek aan mij / random fact over mezelf: Ik kan met mijn tong aan mijn neus Favo cantusnummer: My Bonnie Wat voor student ben ik? Iemand die elk semester begint met ik gaan naar al mijn lessen gaan en op het einde door heeft dat ze dit weer niet heeft gedaan Wat voor feester ben ik? Vrij tot zeer snel dronken. Piekt vroeg op de avond maar blijft toch nog lang in den echo hangen. Hier zie ik mezelf binnen 5 jaar: Ik heb hiervoor een hulplijn ingeroepen, volgens kievit zou ik in de Hema werken. Zonder kinderen. Favo film/serie quote: You all took al life here today, the life of the party – the office Mijn levensmotto: If tomorrow isn’t the due date, today isn’t the do date Leukste primusmoment tot nu toe: Ik kan er gewoon niet tussen kiezen maar schildophanging, cavanight, schralabal en kiesweek waren wel echte toppers vorig academiejaar. Jaren in Antwerpen: - 2017 – 2018: Schacht Primus - 2018 – 2019: Feest Primus - 2019 – 2020: Praeses Primus Annabel starterpack:

Met Annabel als Praeses weten we dat Primus in goede handen is. Voor Annabel staat Primus op de eerste plaats, ze draagt zelf de last op eigen schouders zodat anderen dit niet moeten. Ze is een goede leider, vriendin en door en door een schatje en zij zal dit jaar Primus omhoog trekken, en we zijn er zeker van dat ze dit zeer goed gaat doen ! - Hanneleen


Demi “ Deems” Reijners Leeftijd: Helaas geen tiener meer (20) Burgerlijke staat: unavailable hihi Dit is uniek aan mij / random fact over mezelf: Maccielover Favo cantusnummer: My bonnie Wat voor student ben ik? “super brave student” Wat voor feester ben ik? Redelijk snel tipsy dus de kans is groot dat ik sta te dansen op de toog op lil kleine liedjes oeps Hier zie ik mezelf binnen 5 jaar: Hopelijk afgestudeerd lol Favo film/serie quote: “There is nothing you can’t do if you put your mind to it” Wijze levensles uit Love, Rosie!! Mijn levensmotto: Liever de les geskipt dan een maccie bezoekje gemist!! Leukste primusmoment tot nu toe: Gin to win tijdens mijn schachtenjaar, nog nooit zo zat geweest Jaren in Antwerpen: - 2017-2018: Schacht Primus - 2018-2019: Media Primus - 2019-2020: Vice - praeses Primus Demi starterpack:

‘ik kan nie meer’ Ons Demi is er 1 uit de miljarden. Op eerste zicht lijkt Demi een normale meid, misschien zelfs wat aan de stille kant. Maar eens je haar leert kennen bloeit ze open tot de geweldig gekke meid zoals iedereen haar kent binnen Primus. Demi en ik kennen elkaar nu al bijna 2 jaar en hebben nu al enorm veel schitterende herinneringen die we met elkaar hebben doorbracht. Iedere dinsdag kijk ik ernaar uit om samen met Demi weer eens goed te feesten (met de nodige Echo-cocktails), Demi is altijd the life of the party met haar aanstekelijke dansmoves. Een zatte Demi zie je niet vaak maar alcohol heeft zij niet nodig voor ze begint te twerken, al is een zatte Demi ook een unieke ervaring (kijk weer uit naar Gin to Win). Maar buiten feesten heeft ze binnen primus ook een geweldige job als media geleverd, en gaat dit jaar een fantastische Vice zijn! Kijk ernaar uit om weer een jaar samen te werken! - Valerie


Robbe “pannenkoek” Cretskens Leeftijd: 19 denk ik Burgerlijke staat: Er hangt een vis aan mijn hengel Dit is uniek aan mij / random fact over mezelf: Ik ben de avatar Favo cantusnummer: There is a hole in my bucket Wat voor student ben ik? Met een beetje verbeelding kan de aula een slaapkamer, eetzaal, bioscoop,… zijn. Wat voor feester ben ik? Ik ben wel een fan van nieuwe vriendjes maken & ik WORD het feest wanneer MIJN muziek gedraaid wordt. Hier zie ik mezelf binnen 5 jaar: Zeg ik niet, als ik op dat moment verstoppertje aan het spelen zou zijn zou ik mezelf nu verraden. Favo film/serie quote: Saw inception, or at least I dreamt I did ¯\_(ツ)_/¯ - Micheal Scott van The Office Mijn levensmotto: Een dag niet geknoeid is een dag niet geleefd & beter een oeps dan een wat als Leukste primusmoment tot nu toe: Op de het laatste feestje The Pretender van de Foo Fighters knallen met Nele op de Toog van Den Echo. Jaren in Antwerpen: - 2018 – 2019: Schacht Primus - 2019 – 2020: Quaestor & P.R. Primus Robbe starterpack:

De eerste keer dat ik Robbe ontmoette in den echo vroeg ik hem wat hij later wilde worden, zijn antwoord was “praeses”. Door dit enthousiasme mag ik met trots onze nieuwe quaestor aankondigen. Het afgelopen jaar heb ik hem leren kennen als de kerel met zijn krullies en gekke sokken die van alle Primus activiteiten een feestje maakt. In een jaar tijd heeft hij laten zien dat Primus een plekje in zijn hart heeft gekregen en hij zijn plek in het praesidium van 2019 - 2020 zeker verdient. - Demi


Eve De Wilde Leeftijd: 22 jaar Burgerlijke staat: Already ordered 37 cats Dit is uniek aan mij / random fact over mezelf: Ik ben kleiner dan 1m60 Favo cantusnummer: Hangt er een beetje vanaf hoe zatjes ik ben, maar Annemarieken blijft toch ne favo Wat voor student ben ik? Ik doe er 5 jaar over om mijn diploma te behalen – says enough i guess? Wat voor feester ben ik? SHOTJEUUUUS Hier zie ik mezelf binnen 5 jaar: Nog steeds in Den Echo waarschijnlijk Favo film/serie quote: “Life is like a box of chocolates: you never know what you’re gonna get.” – Forrest Gump Mijn levensmotto: Liever te dik in de kist dan een bitterbal gemist Leukste primusmoment tot nu toe: Afgelopen schooljaar heb ik echt zoooot hard genoten van de ABBA-cantus, zo veel volk maar zo zalig! Jaren in Antwerpen: - 2015 – 2016: Schacht Primus - 2016 – 2017: Ab – actis Primus + schacht Omnes - 2017 – 2018: Vice – praeses Primus + commilitoon Omnes

-

2018 – 2019: Praeses Primus 2019 – 2020: Ab – actis & Scriptor Primus

Eve starterpack:

Als je rode lippenstift zegt, dan weet iedereen meteen dat het over Eve gaat. Op elk feestje zie je haar met rode lippen, nooit zonder, dat is haar handelsmerk. In haar jaar als praeses heeft ze nog een handelsmerk achter gelaten, dat ze ‘super goed’ halve liters kan atten …. Die ze dan geregeld terug ging uitspauwen in de wc’s van Den Echo, samen met haar 10.000x shotjes die ze per avond doet. Nog zo iets, Eve is misschien wel één van de enige die letterlijk ALTIJD zin heeft in shotjes, niet moeilijk dat ze zo vaak boven de wc hangt. Ze is de soort persoon die altijd open staat om te gaan feesten, maar ook de persoon die serieus is als het moet. Ze is in haar verschillende jaren bij Primus sterk open gebloeid, Primus is voor haar een familie en dat laat ze zien door zich nog maar is een jaar te geven voor deze club. Ik ken Eve nog niet lang, maar ik heb er al een gek leuk jaar mee beleefd! Elke dinsdag was echt zalig. Ik kijk er enorm naar uit om samen met haar het nieuwe Primus jaar te beginnen en er elke week een dik feest van te maken, zoals we gewoon zijn van haar - Nele


Valerie “Val, Vali” Steensels Leeftijd: 20 jaar. Burgerlijke staat: Een visje aan de haak geslagen. Dit is uniek aan mij / random fact over mezelf: 24/7 moe, heb nooit ergens zin in en ik slaap op mijn rug. Favo cantusnummer: Wild rover. Wat voor student ben ik? Ga zo goed als nooit naar de les en klaag vervolgens op het einde van het semester over het feit dat ik aan zelfstudie moet doen. Wat voor feester ben ik? Eerst klagen tegen Jerre over het feit dat ik moe ben. Dan beginnen drinken en vervolgens mijn enigste 2 dansmoves bovenhalen, de stap-tik en twerken. Hier zie ik mezelf binnen 5 jaar: Hopelijk niet zwanger. Favo film/serie quote: ‘If it’s not baroque, then don’t fix it.’ - Belle en het Beest Mijn levensmotto: Aje moe kakkn, moe je kakkn. Leukste primusmoment tot nu toe: Moeilijk om uit te kiezen maar kroegentocht Leuven is toch wel iets dat bij blijft. Was 2 jaar op een rij geweldig leuk! Jaren in Antwerpen: - 2017 – 2018: Schacht Primus - 2018 – 2019: Feest Primus - 2019 – 2020: Schachtentemster Primus Valerie starterpack:

Valerie is het meisje dat altijd lacht en gelukkig is, tenzij ze honger heeft dan kan ze al eens brommen. Ze is een persoon waar je altijd goed mee kan lachen om domme dingen en al eens een goed grapje mee kan uithalen. Ze heeft een relatie met Robbe, wat dan ook haar eerst vriendje is, maar ze toch heel gelukkig mee is. Ze houdt van een drankje, of soms eentje teveel en ze gaat graag met Yannick naar schuppenland, ja schuppenland, het land waar alcohol de her- uitvinding van water is. Ze twerkt heel graag in den echo al moet ze hier soms toch op letten als ze een broek aan heeft die een beetje spant, want ja, soms scheuren ze onverwachts… - Yannick


Nele “Eleeeeen” De Schutter Leeftijd: 18 jaar (baby) Burgerlijke staat: Ik geef het nog 2 jaar Dit is uniek aan mij / random fact over mezelf: Ik heb ooit mijn staartbeen gebroken, joepie Favo cantusnummer: Cockles and mussels Wat voor student ben ik? Ik ben de soort student die in 90% van de lessen opdaagt, waaronder 85% van de tijd met een kater. Wat voor feester ben ik? Degene die veel te veel geld uitgeeft als ze zat is Hier zie ik mezelf binnen 5 jaar: Hopelijk niet meer in Thomas More Favo film/serie quote: “I’m having a friend over for dinner” – Hannibal Lecter Mijn levensmotto: Altijd proper spauwen Leukste primusmoment tot nu toe: Slapen op de toog. En dan ook de meeste feestjes, ik kan er niet uit kiezen. Jaren in Antwerpen: - 2018 – 2019: Schacht Primus - 2019 – 2020: Schachtentemster Primus Nele starterpack:

Nele is echt een vriendin uit de duizend. Als vriendin is ze iemand die altijd een lach op iedereen zijn gezicht kan toveren. Ze staat altijd voor iedereen klaar! Ook als je een minder momentje hebt staat ze altijd klaar voor iedereen Als je op stap gaat mijn Nele heb je nooit een saai moment en je bent bijna altijd zeker dat je de volgende ochtend gaat wakker worden met een super grappig verhaal. ( al elke keer meegemaakt) In den echo kan je haar altijd vinden als het niet om te feesten is dan is het om te werken achter de toog. Drinken kan ze ook als een van de beste, dat heeft ze ook nog eens laten zien als bierkoninging, we gaan niet verder ingaan op de uren daarna ;). Als schachtentemster gaat ze dat fantastisch doen, ik vertrouw onze schachten en porren volledig aan haar en Valérie toe x - Annabel


Jochen “Nico Hakim” Janssens Leeftijd: 23 Burgerlijke staat: Vrijgezel Dit is uniek aan mij / random fact over mezelf: Ik heb kromme benen Favo cantusnummer: Merck toch hoe sterck Wat voor student ben ik? Een 7 op 10 ik doe wat gedaan moet worden, niet meer Wat voor feester ben ik? Degene die zich nuchter ook nog kan amuseren Hier zie ik mezelf binnen 5 jaar: In een bedrijf, of nog steeds aan het studeren Favo film/serie quote: Star Wars! Mijn levensmotto: Beter 10 bier in de hand dan 1 op de grond Leukste primusmoment tot nu toe: Ledenweekend blijft geweldig! Jaren in Antwerpen: - 2015 – 2016: Schacht Primus & Schacht Amentia - 2016 – 2017: Cantor Primus & Feest Amentia - 2017 – 2018: Cantor Primus & S.O.C. Amentia

-

2018 – 2019: Cantor Primus & VicePraeses Amentia 2019 – 2020: Cantor Primus & Quastor Amentia

Jochen starterpack:

Ik mag schrijven over een toch wel promiment aanwezig lid van Primus, we zijn samen gedoopt en tegelijk in het praesidium gegaan. Hij is cantor geworden en cantor gebleven, ik spreek hier natuurlijk over Jochen. Ik heb de eer mogen hebben om een jaar lang samen met Jochen aan de voortafel te mogen zitten, naast het feit dat hij ongelofelijk veel weet en mij heeft geleerd over onze mooie club, alle kleine regeltjes, tradities, cantussen, … heeft hij ook voor ontelbare zalige momenten gezorgd. Hij is grappig, tof, slim en een echte teddybeer die altijd open staat voor een babbeltje of een drankje (of 8). Naast het leren kennen van Primus en het cantor zijn heeft Jochen ook een aantal mooie porretjes wat beter leren kennen in de afgelopen jaren, dus ladies, porretjes mogen zich altijd melden bij Jochen Daarnaast is hij ook nog een wonder in statistiek en is hij onze vaste rots die er jaar op jaar door bijles voor zorgt dat ook wij van Primus uiteindelijk slagen voor het vak statistiek Als ik denk aan Primus dan komt Jochen ook meteen in mij op, hij maakt voor mij zeker een groot deel uit van Primus en heeft ook zeker al bewezen dat Primus veel voor hem betekent door alle moeite en liefde die hij in Primus stopt en blijft stoppen. Jochen we luvvv you xxx - Laura


Hanneleen “hamham” Funke Leeftijd: 19 Burgerlijke staat: Single AF Dit is uniek aan mij / random fact over mezelf: Ik ben ervan overtuigd dat ik ADHD heb ook al ben ik nooit getest Favo cantusnummer: Krambambouli Wat voor student ben ik? Iemand die altijd zegt dat ze naar de les gaat, maar toch wel vaak skipt, of tijdens de pauze vertrekt. Oeps ? Wat voor feester ben ik? There is no in between. Of ik ben sober, of ik ben zat, tipsy ken ik niet! Hier zie ik mezelf binnen 5 jaar: Hopelijk nog steeds dansend in den Echo , afgestudeerd of niet! Favo film/serie quote: I love you 3000 – Avengers endgame , Be your own anchor – Teen wolf Mijn levensmotto: Gek zijn doet geen pijn! Leukste primusmoment tot nu toe: 100% de kroegentocht naar Leuven een zalige fatale avond! Jaren in Antwerpen: - 2018 – 2019: Schacht Primus - 2019 – 2020: Feestleider Primus Hanneleen starterpack:

Hanneleen, ofwel, het mamaatje. Hanneleen is een erg open en oprecht persoon. Ze is absoluut niet op haar mondje gevallen en dat maakt dat je er altijd zeker van kan zijn dat ze rechtuit is en zegt waar het op staat. In de uitgang zal ze er ook altijd op letten dat iedereen het goed maakt en ik kan zelfs stellen dat ze mijn beschermengel is in Den Echo. - Marta


Marta “die ene van de verkoop” Mayer Leeftijd: 20 jaar Burgerlijke staat: Single and too depressed to mingle Dit is uniek aan mij / random fact over mezelf: Ik kan Russisch Favo cantusnummer: The wild rover Wat voor student ben ik? Ik ben de persoon tegen wie de klas zegt ‘oh gij leeft nog’ nadat ze me dagen/weken niet in de lessen hebben zien verschijnen. At the same time die examens banen alsof ik wel ik de les zat xd Wat voor feester ben ik? Ik ontken steenhard dat ik zat ben als ik dat duidelijk wel ben maar ga niet zo snel ten onder. Maar als ik al ten onder ga it’s big time (ref doop 2019) Hier zie ik mezelf binnen 5 jaar: Nog steeds studerende, cry Favo film/serie quote: ‘Go disappoint the next bitch, I’m busy’ Mijn levensmotto: ‘ken je eigen rommel’ Leukste primusmoment tot nu toe: Om toch maar even melig te zijn : elke dinsdag is ‘fucking zalig’ maar één van de favorieten blijft toch wel den doop en openingscantus. Deze activiteiten hebben me gekanteld op een ander niveau maar wil Eve toch even persoonlijk bedanken om mij te verzorgen op haar verjaardag, sorry I’m a partypooper. Jaren in Antwerpen: - 2018 – 2019: Schacht Primus - 2019 – 2020: SOC en Zedenmeesteres Primus Marta starterpack:

Ons Marta, waar begin ik? :p Hmm de verkoop is een mooi begin, want toen Marta onverwachts op de verkoop binnenkwam dacht ze ‘YOLO ik doe mee’, en we wisten al meteen dat ‘t een specialeke was. Toen ik een week later na de doop (yes op mijn verjaardag) met haar op spoed zat was het helemaal compleet haha. Afgelopen schooljaar is zij echt een super dedicated schachtje geweest, wat aantoont hoe hard ze haar plekje in het praesidium verdient. Marta kan echt ziek hard feesten, maar ook ergens heel hard voor werken als ze iets wil! Marta, ge zijt een topwijf! - Eve


Yannick “Yan” Mastbooms Leeftijd: 20 jaar Burgerlijke staat: Vrijgezel Dit is uniek aan mij / random fact over mezelf: Ben een dichter/schrijver Favo cantusnummer: Die Lore Wat voor student ben ik? Afgelopen jaar was ik een student die niet veel naar de les ging en als ik er dan toch was vond ik netflix interessanter. Komende academiejaar zal dit toch moeten veranderen. Wat voor feester ben ik? - Meestal ben ik de fotograaf - Zat na 5 pinten - Spauw ni snel (enkel in Leuven wel) Hier zie ik mezelf binnen 5 jaar: - Hopelijk een bachelor, indien mogelijk werkende aan een master - Indien dit niet lukt zelfstandige fotograaf

-

Als dat ook niet lukt zelfstandige zonnetechnieker Als dat ook niet lukt weet ik het nog niet

Favo film/serie quote: You can’t live your life for other people. You’ve got to do what’s right for you, even i fit hurts some people you love. – The Notebook. Mijn levensmotto: Leef je leven op de manier dat jij wil. Leukste primusmoment tot nu toe: Ledenweekend, Leuven, Kiesweek,.. vrijwel alles? Was altijd heel tof! Jaren in Antwerpen: - 2018 – 2019: Schacht Primus - 2019 – 2020: Media Primus Yannick starterpack:

Deze kale boiii is één van meest ambitieuze mensen die ik ken. Je ziet hem nooit zonder camera, Balenciaga pet, veel te dure riem of Macbook. Hij kan foto’s maken als de beste en kan gekke freestyles droppen in de Bonaparte. Moest je ooit struggles hebben, is deze guy een luisterend oor en goede adviesgever. - Robbe


Laura “Spauwra” Paulus Leeftijd: 23 Burgerlijke staat: in love with cheese Dit is uniek aan mij / random fact over mezelf: Ik kan een cavia geluid nadoen Favo cantusnummer: Die lore Wat voor student ben ik? Minimal effort maximum outcome Wat voor feester ben ik? Zat zijn en dan shotjes voor iedereen betalen en de volgende dag zieke spijt Hier zie ik mezelf binnen 5 jaar: Gesetteld in een leuk huisje in Antwerpen met een leuke vaste job en een teckel Favo film/serie quote: Burlesque: geen quote maar het liedje “the last of me” van die film Mijn levensmotto: Het leven is een feest, je moet alleen zelf de slingers op hangen Leukste primusmoment tot nu toe: Praeses worden van deze mooie club <3 Jaren in Antwerpen: - 2015-2016: Schacht Primus - 2016-2017: Media Primus en schacht Omnes - 2017-2018: Praeses Primus - 2018-2019: Mentor & scriptor Primus - 2019-2020: Mentor Primus Laura starterpack:

Wie Laura kent, weet dat ze niet op haar mondje is gevallen en zeker altijd haar mening zal uiten. Ze is iemand recht voor de raap waar je goed mee kan lachen, maar als je ruzie met haar hebt… god help you! Laura gaat voor wat ze wil en de boys zullen dat ook geweten hebben. R-E-S-P-E-C-T of afbollen is de boodschap. Hoewel ze een bitch lijkt, is ze echt een schatje waar je altijd bij terecht kan. & hoe je draait of keert: She’s my bitch. - Chloé


Chloé Jacobs Leeftijd: 26 Burgerlijke staat: Onbelangrijk Dit is uniek aan mij / random fact over mezelf: Ik ben oud Favo cantusnummer: Krambambouli Wat voor student ben ik? Ik werk al lang maaar: hoe minder les, hoe beter & hoe meer Primusfeestjes, hoe beter de punten. Wat voor feester ben ik? Degene die zegt dat ze het niet laat gaat maken en niet veel gaat drinken. De keet mee afsluit en zo zat als een patat een taxi moet nemen Hier zie ik mezelf binnen 5 jaar: Op een troon met een kroon Favo film/serie quote: It’s the possibility that keeps me going, not the guarantee – The Notebook Mijn levensmotto: Enjoy de kleine gelukskes! Leukste primusmoment tot nu toe: Ledenweekends: samen ergens in the middle of nowhere met veel drank & eten. Gezellig cantussen en ’s morgens lekker uitkateren samen. Toppie! Jaren in Antwerpen: - 2012-2013: Schacht Primus - 2013-2014: Commilitoon Primus + schacht Omnes - 2014-2015: Ab-actis Primus & commilitoon Omnes - 2015-2016: Praeses Primus - 2016-2017: Meter Primus - 2018-2019: Meter Primus - 2019-2020: Meter Primus Chloé starterpack:

Ons Chloé ons meter, ons meme, ons mamma, ons bommatje, ze is het allemaal. Deze klassevolle werkende dame vind je tegenwoordig iets minder terug in het studentenleven, maar dat houdt haar niet tegen om zich alsnog aan wijntjes te bezatten in den Echo. Trakteert ze ne keer en vraag haar eens achter de wilde verhalen van haar praesesjaar en ze vertelt deze met plezier! Als ge chance hebt dan durft ze er wel eens een tetje bij tonen! :D Chloé der is niemand die een groter primusliefde heeft als gij! En dat verdient een adje, schol! - Jochen


Wist je dat….? … Hanneleen tijdens een feestje in de kiesweek, in alle drie de WC’s en de lavabo gespauwt heeft? … Marta ooit eens terug is gevonden op de tramsporen om 5u ’s nachts? … Nele abnormaal veel kan eten? … Examens moeilijk zijn, maar een restaurant uitkiezen met Demi nog veel moeilijker is? … Valérie het talent heeft om ALLES kwijt te kunnen spelen? … Robbe heel goed is in rubiks kibussen? … Jochen al meerdere jaren op rij Cantor is? … Robbe en Valerie een stelletje zijn? … Marta Russisch bloed heeft? … Yannick een fotograaf is buiten zijn studies? … Hanneleen graag slaapt naast de rokersruimte in den Echo? … Annabel goed halve liters kan atten? … Eve voor Annabel de praeses van Primus was? En Laura het jaar daarvoor? En Chloé 4 jaar geleden? … Jochen op zijn 2de cantus 2 liter bier heeft ge-ad en nog steeds kon verder zingen? … Nele geen wenkbrauwen heeft? … Valerie haar neus kan aanraken met haar tong? … Eve half Noors is en daar een jaar gestudeerd heeft? … Zowel Laura als Nele in Den Echo werken?


Waarom bij Primus komen? Laura: Een club met mensen waar je je welkom voelt en jezelf kunt zijn. Iedereen is welkom. Naast het leren kennen van ongelofelijk veel vrienden voor het leven heb ik ook talrijke dingen mogen leren door Primus. Samenwerken met anderen, het leiden van een club, omgaan met feedback, relativeren,… maar het belangrijkste: plezier maken! Een studentenclub hoort niet alleen bij je studententijd maar is ook iets wat je nooit meer gaat vergeten en later nog vaak met een glimlach naar terug kunt kijken.

Nele: Waarom moet je bij Primus komen? Enkel om elke week op de allerbeste feestjes mee te maken, de beste vrienden te krijgen en om de gekste zatte verhalen te horen! Primus is 1 grote familie die elk jaar openstaat voor nieuwe leden, het is een groep waar je goed mee kan feesten, maar ook waar je de diepste gesprekken mee kan voeren. Als je bij Primus zit heb je nooit het gevoel dat je er alleen voor staat, omdat je omsingelt wordt door één voor één de beste, liefste mensen.

Chloé: PRIMUS is

LIEFDE!! Marta: Primus is een plaats waar ik me echt thuis voel en naast ons naar de kloten te zuipen kan ik er ALTIJD wel bij iemand terecht voor goede raad en sta er zelf open voor mensen te helpen.

Jochen: Geilste club

vant stad, onvergetelijke momenten. Demi: Primus is meer dan een gewone studentenclub. Het is de plek waar je je kunt uitleven, het zijn de mensen die levenslange vrienden worden met wie je onvergetelijke herinneringen maakt en nog zoveel meer. Het is de keuze waar je nooit spijt van zult hebben!

Robbe: Omdat van alle studentenverenigingen van Antwerpen wij de meest originele kleuren op ons lint hebben. Nee grapje, alle mensen van Primus zijn één voor één schatjes. Iedereen die de beste tijd van zijn leven wil beleven hier in Antwerpen is welkom.

Eve: Primus heeft mij laten groeien op een manier die ik nooit alleen had kunnen verwezenlijken. Ik heb mijn eigen grenzen leren kennen én verlegd, en heb zo veel vrienden gemaakt.

Hanneleen: Primus is een groep van de meest gekke mensen vanuit heel Vlaanderen die samen verenigd zijn door hun liefde voor feesten, zuipen en elkaar.

Valerie: Primus is een groep van mensen die allemaal veel van elkaar verschillen. Maar door onze vereniging is er zich tussen deze mensen toch een hechte band gevormd. Ik ben primus heel dankbaar voor de nieuwe mensen in mijn leven die ik misschien in eerste instantie niet direct zou hebben leren kennen. Primus heeft mij, en vele andere, uit de comfort zone gehaald en nieuwe mensen en dingen leren kennen. Een top beslissing!

Yannick: Primus is meer dan enkel alcohol drinken en feesten, je leer Antwerpen kennen, leert mensen kennen en helpt elkaar tijdens het studeren. Je gaat mee op avontuur op een tal van leuke uitstappen waar je heel veel plezier zal maken! Primus is niet altijd vriendschap, primus is liefde! Annabel: Primus is een grote vriendgroep waar iedereen wordt geaccepteerd. Het is een club waar je een echt student kan zijn. Naast samen studeren troepen we op dinsdag ook samen in den echo om herinneringen te maken die we nooit meer zullen vergeten. Het is een clubje dat een speciaal plekje in mijn hart heeft gekregen. De mensen die ik langs deze club heb ontmoet zijn vrienden voor het leven waar ik de zotste herinnering mee heb. Iedereen kan deel uitmaken van deze grote familie daarom moet je jou zeker mee aansluiten bij deze toffe club en dan kunnen wij ook dit jaar de zotste herinneringen maken.


FAQ over de verkoop / doop Word ik vuil/nat? Wat doe ik tegen de kou? Je zal zeker vuil worden. Doe dus zeker kleren en schoenen aan die je niet meer terug wil aan doen! Jullie moeten van ons een vuilniszak onder je kleren aandoen. Dit dient als isolatie en zorgt ervoor dat je het minder snel koud zal krijgen. Geen vuilniszak aan = niet starten met de doop. Ik ben allergisch aan …. / heb een fysieke beperking aan … Wordt daar rekening mee gehouden? Bij jouw inschrijving zullen we ook allergieën/ fysieke beperkingen bevragen. Dit wordt bijgehouden en op verkoop/doop zichtbaar gemaakt. Houd ik een trauma over aan de verkoop/ doop? Ab-so-luut niet! Oké, we kunnen niet uitsluiten dat je tijdens de verkoop/doop denkt: “Waar ben ik aan begonnen?”, maar we weten uit ervaring dat de overgrote meerderheid achteraf blij is dat ze het gedaan hebben! Niet alleen omdat ze zoveel nieuwe vrienden gemaakt hebben, maar ook omdat ze hun eigen grenzen verlegd hebben. Na de doop is het de bedoeling dat we (nadat jullie gedoucht hebben ofcourse ) terug samenkomen in Den Echo en samen gaan feesten. We willen jullie uiteraard zien terug komen in plaats van jullie weg te jagen. Is de verkoop verplicht? Wat houdt het in? De verkoop vindt de week voor de doop plaats en is niet verplicht. Ookal heb je je dus niet laten verkopen, kan je nog steeds gedoopt worden. Echter raden we de verkoop wel aan! Op de avond van de verkoop gaan jullie per 2/3 het podium op waar jullie enkele opdrachtjes doen en “verkocht” worden aan de hoogste bieder. Daarna ga je een week op pad met je koper(s), , tot aan de doop. Je zal gevraagd worden om eens eten te maken, wafels of lolly’s te verkopen op de Meir,.. Maar het belangrijkste is dat je kopers je zullen meenemen in het nachtleven van Antwerpen en je onze prachtige studentenstad zullen laten kennen. Meestal worden er mooie vriendschapsbanden gesmeed tussen kopers en schachten. Kopers moeten een contract tekenen met enkele regels waar ze zich aan moeten houden. Zo mogen kopers bijvoorbeeld niet eisen dat je school/hobby’s mist. Wanneer iets niet goed loopt is het belangrijk dat jullie ons contacteren, zodat we kunnen tussenkomen. Moet ik slachtafval eten of overgeven op anderen? Neen! Al heel veel jaren gaan er verschrikkelijke verhalen rond over extreme studentendopen. Aan zulke zaken wordt er bij ons niet gedaan. Wij tekenen als club het doopcharter van stad Antwerpen, waarin staat geschreven wat wel/niet mag op een doop. Hier houden wij ons uiteraard ook aan. Moet ik alcohol drinken? Wij voorzien enkele pintjes voor jullie. We houden echter in de gaten dat jullie niet te veel drinken. Wat als ik iets niet wil doen? Neen zeggen mag, maar hier zal steeds een andere opdracht tegenover staan. Wat als ik moet overgeven? Dit kan gebeuren, is geen schande! Ookal is alles dat jullie krijgen eetbaar/drinkbaar, er kan natuurlijk altijd iets misvallen. Wij voorzien emmers hiervoor. Hoe lang duurt de doop? We beginnen er aan rond 18u en ronden af tegen middernacht. Hierna komen we opnieuw samen in Den Echo om te feesten!


Zoek alle woorden , ga er mee naar de praeses en krijg een kusje!

ADFUNDUM CANTUS CLUBLIED CODEX DENECHO DOOP IOVIVAT PRAESES PRAESIDIUM PRIMUS PSYCHOLOGIE SCALDIAE SCHACHT THOMASMORE TOEGEPASTE


Het praesidum 2019-2020 hoopt dat iedereen weer een geweldig jaar beleeft bij Primus Scaldiae. Samen zullen we er elke week weer een lap op geven en van elk feestje een KNALLER van formaat te maken! En onthoud: Animo imperat, at Primus Scaldiae!


Bij deze willen wij ook alvast onze sponsors bedanken!


Profile for primusscaldiae

Boekje 2019 - 2020  

Boekje 2019 - 2020  

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded