Page 1

Maldiverne

1


Spørgsmål og svar om Maldiverne Hvad er Maldiverne ? Maldiverne er et uafhængigt land I Asien. Landet består af et netværk af ca. 1.200 smukke koraløer og havet rundt om dem. Landarealet dækker kun ca. 1 % af Maldivernes samlede areal, som er ca. 90.000 km2. Der bor ca. 290.000 mennesker på Maldiverne, og kun 200 ud af de 1.200 øer er beboede. Hovedstaden hedder Malé, der ligger ca. 10 min med båd fra den internationale lufthavn. De lande, der ligger tættest på Maldiverne er Sri Lanka og Indien. Gennemsnitstemperaturen på Maldiverne er 29 grader. Hvordan kommer man til Maldiverne? Bravo Tours flyver med Emirates fra København til Dubai og derfra videre til Malé. Fra Malé skal man enten med speedbåd eller vandflyver til en af de seks øer, vi bruger. Lufthavnen ligger på en lang tynd ø og betegnes som en af de mest trygge i verden, da der kun er plads til et fly ad gangen. Der er ca. 4 km fra lufthavnen til Malé. Skal man have visum til Maldiverne? Alle turister bliver givet et 30 dages turist-

2

visum når de ankommer til Malé. Passet skal være gyldigt mindst 60 dage efter hjemrejsen fra Maldiverne. Hvilken møntfod bruges på Maldiverne? På Maldiverne bruges ”Ruffia” eller Rf. 1USD er ca. 15 Rf. Alle hoteller og de fleste souvenirforretninger tager imod kreditkort og USD kontanter. Der er ikke nogen hæveautomater på Maldiverne, så det er vigtigt at have nok kontanter med til drikkepenge osv. Bravo Tours anbefaler, at der medbringes USD. Hvad er tidsforskellen? Alt efter, hvilken ø man bor på, er der +5 eller 6 timer, når vi har sommertid, og +4 eller 5 timer, når vi har vintertid. Er der dansk rejseleder på Maldiverne? Nej, Bravo Tours tilbyder ikke dansk rejselederservice under opholdet. Ved ankomsten til Malé vil vores gæster blive mødt af vores engelsktalende lokale agent, som vil sørge for, at alle kommer med de rigtige vandflyvere/speedbåde. I løbet af opholdet vil alle gæster blive informeret om, hvornår transferen retur til


Malé vil afgå fra de respektive øer. Alle hoteller vil have nummeret til den lokale agent, hvis der skulle være behov for at kontakte dem under opholdet. Hvor meget bagage må man have med? På grund af begrænsninger på vandflyvere og speedbåde må man kun medbringe 20 kg indtjekket bagage samt 5 kg håndbagage. Overvægt koster ca. 4-5 USD pr. kilo pr. vej. Hvornår er det bedst at rejse til Maldiverne? Højsæsonen på Maldiverne ligger mellem december og april. Mellem maj og november er der stadig varmt, men det kan være overskyet. I denne periode er luftfugtigheden også højere, og der er større chance for regn. I november og april skulle vandet dog være klarest, og de to måneder betegnes derfor som de bedste for dykkerferier. Skal man give drikkepenge? Drikkepenge er en del af lønnen på Maldiverne. Derfor forventes det også, at der gives en dollar eller to til tjenere og andre servicefolk.

Kan man medbringealkohol til Maldiverne? Det er ikke tilladt at medbringe alkohol eller produkter, der indeholder svinekød til Maldiverne. Bravo Tours anbefaler derfor, at man ikke handle duty free-alkohol på udrejsen. Der kan medbringes to kartoner cigaretter pr. person Er der noget særligt, man skal have med hjemmefra? Da der ikke findes forretninger på øerne andet end på hotellerne, anbefaler vi vores gæster at medbringe: Solcreme, solbriller, solhat, myggespray samt almindelige apotekervarer Hvad med elektrisk udstyr?? Maldiverne har 110 eller 220 volt. Da der kan være forskellige typer stik, anbefaler vi at medbringe et adaptersæt med varierende valgmuligheder. En adapter kan købes hos de fleste isenkræmmere eller i afrejselufthavnen. På de fleste hoteller findes der hårtørrer og kogekedel. På de fleste hoteller er der mulighed for WIFI, hvis ikke på værelset/villaen/bungalowen, så i receptionen – nogle steder koster dette ekstra.

3


Kan man drikke vandet? Ja, vandet kan drikkes, men på de fleste hoteller stilles der dog flaskevand på værelset hver dag. Snakker de engelsk? Ja, næsten alle, der bor på Maldiverne både snakker og forstår engelsk. Er der afrejseskat? Ja, der er en afrejseskat på USD 12 pr. person, der skal betales kontant i lufthavnen ved afrejse. Hvilken slags aktiviteter kan man lave på øerne? Næsten intet andet sted indbyder til at slappe af som Maldiverne gør. Her er der fuldstændig fred og ro. De fleste hoteller tilbyder dog en række aktiviteter både på land og til vands. Blandt andet kan nævnes: Volleyball, beach volley, snooker, billard, bordtennis, badminton, fodbold, squash, tennis osv.

Maldiverne er jo et mekka for dykkere, og de fleste hoteller har deres eget certificerede dykkercenter. Her kan man leje både dykker- og snorkeludstyr. Man skal højest sandsynligt betale for at leje motorbåde, windsurfere og katamaraner. Hvilke slags dyk kan man lave: På Maldiverne er der tre dykkerkategorier: Dyk indenfor atollerne, dyk udenfor atollerne og dyk indenfor kanalerne. Hvilken slags våddragt skal man have med? Da vandtemperaturen ligger på ca. 27-30 grader anbefales det at medbringe en 3 mm dragt. Hvis man forventer at dykke mere end en gang om dagen, kan man med fordel medbringe en 5 mm dragt. Hvor dybt kan man dykke? Maximumdybden for dyk i Maldiverne er 30 meter.

Hovedkontor: Dalgas Plads 16 · 7400 Herning København: Farvergade 4 · 1463 København K (Tæt på Rådhuspladsen)

Tlf. 70 10 10 77 www.bravotours.dk 4

Maldiverne Praktisk Info 2012  
Maldiverne Praktisk Info 2012  

Spørgsmål og svar om Maldiverne

Advertisement