Page 1

Bulgarien


Et afslappet sted med god mad, drinks og musik. Ligger midt på strandpromenaden i Golden Sands.

På L a - B a m b a f i n d e s e t b r e d t u d va l g a f ve l s m a g e n d e r e t t e r – b å d e l ok a l e o g i nt e r n at i o n a l e .

F l o t t e c o c kt a i l s k a n n yd e s p å t e r r a s s e n m e d h av u d s i g t o g e n k ø l i g b r i s e p å d e n største strand. H e r f i n d e r d u a l t i d e t ve n l i g t p e r s o n a l e .

2

Tilmeld dig vores nyhedsmail på www.bravotours.dk


Velkommen Bravo Tours og dine rejseledere byder dig rigtig hjertelig velkommen til Golden Sands og Bulgarien. For at give dig den bedst mulige start på din ferie har vi lavet denne lille velkomstfolder, som indeholder praktiske oplysninger, diverse kort, forslag til gode spisesteder, indkøbsmuligheder og meget mere. Praktisk at have med, når man bevæger sig bort fra hotellet. Bravo Tours ønsker at give dig den bedste service, og derfor besøger vi dagligt dit hotel. Det præcise tidspunkt finder du i informationsmappen, som ligger i receptionsområdet på hotellet. Når vi sidder på hotellet, er du mere end velkommen til at komme til os, hvis du har spørgsmål, vil tilmelde dig udflugter eller bare har lyst til en hyggesnak. Vi rejseledere er her for at servicere og vejlede dig til den bedst mulige ferie. Med disse ord vil vi endnu engang byde dig velkommen her til Bulgarien og ønske dig en dejlig ferie. Med venlig hilsen Team Golden Sands Bravo Tours

og deltag i konkurrencen om et gavekort værdi kr. 5.000

3


Info om Bulgarien Bulgarien ligger i det sydøstlige Europa. Det er et af de store lande på Balkan. Den største af Bulgariens bjergkæder er Balkan-bjergene, der strækker sig ca. 600 km gennem landet. Omkring 25 % af landskabet er dækket af skov, hvilket gør dette land utroligt frodigt. Med varme somre og kolde vintre er landet velegnet til badegæster om sommeren og skiferie om vinteren, hvor der falder tre-fem meter sne i bjergene. Bulgariens solkyst langs Sortehavet har noget for enhver smag. Her findes frodig, storslået natur, smukke, gamle byer, frugtbare landbrugsområder, lækre sandstrande og hyggelig atmosfære. Bulgarerne er et meget venligt folkefærd, der er kendt for gæstfrihed, nysgerrighed og lyst til at knytte venskaber.

Fakta om Bulgarien

Statsform:............Republik Areal:....................10.910 km2 Befolkningstal:...Ca. 8,4 millioner Hovedstad:..........Sofia, 1,3 millioner Religion:..............83,8 % græskortodokse 12,1 % muslimer 0,2 % katolikker 3,9 % uspecificeret

4

Officielt sprog:...Bulgarsk Præsident:...........Georgi Parvanov Valuta:..................Bulgarsk leva Geografisk område: Balkan Nabolande: ........Rumænien, SerbienMontenegro, Makedonien, Grækenland, Tyrkiet Største flod:.........Donau Erhverv: ..............Turisme, landbrug, tekstil, skibsværfter, havneindustri

Info om Golden Sands

Golden Sands ligger ca. 23 km fra lufthavnen, der ligger i udkanten af Bulgariens tredjestørste by, Varna. Området strækker sig fire-fem km langs Sortehavskysten og er 300-400 m bredt. Kombinationen af en eventyrlig skov, den finkornede sandstrand med det klare lyseblå vand og lokalbefolkningens venlighed er nogle af de mange grunde, der er til, at området er så eftertragtet et feriested. I Golden Sands ligger omkring 100 hoteller i naturskønne omgivelser, og der er plads til ca. 50.000 overnattende turister ad gangen. Gennemsnitstemperaturen fra maj til oktober er 28° C, mens vandtemperaturen er ca. 24° C.

Tilmeld dig vores nyhedsmail på www.bravotours.dk


Golden Sands eller ˝Zlatni Piasaci˝, som det hedder på bulgarsk, blev opbygget i slutningen af 1950’erne, og siden har hele området udviklet sig til at være et af Sortehavets mest populære ferieområder. Med et stort udvalg af restauranter, barer, diskoteker, butikker og forlystelser er der virkelig noget for enhver smag. Golden Sands er virkelig en perle ved den bulgarske Sortehavskyst!

Info om Varna

Varna by er den tredjestørste by i Bulgarien efter hovedstaden Sofia og Plovdiv. Samtidig er det den største by ved Sortehavets kyst. Der er ca. 450.000 fastboende i byen om vinteren, men om sommeren stiger antallet af indbyggere til lige omkring en million primært pga. turismen. I Varna kan man finde mange smukke seværdigheder fra de vigtige historiske perioder. Byen er især kendt for sin havn, der er den næststørste i landet. Den tiltrækker meget arbejdskraft. I udkanten af Varna ligger Marineparken - en fire km lang naturpark med flere end 1.000 forskellige blomster- og plantearter, et marinemuseum, aktiviteter for børn og meget, meget mere. Kort sagt er Varna byen for enhver smag.

og deltag i konkurrencen om et gavekort værdi kr. 5.000

5


Historie Bulgarien har en lang og stolt historie, der beretter om alt lige fra storhed til blodige tab. Trakerne kom hertil i år 700 f.Kr., men de fik ikke lov at beholde landet længe, for allerede i år 15 e.Kr. blev store dele af Bulgarien en del af Romerriget. Da Romerriget blev delt i år 395, kom Bulgarien til at tilhøre Det Byzantinske Rige. Det slaviske folk kom så småt til i det femte århundrede, men først i det sjette århundrede begyndte man at tale slavisk. Efter at have vundet flere store slag over byzantinerne blev Khan Asparuh i 681 udråbt til den første bulgarske konge. I denne periode var byen Pliska landets hovedstad. Khan Krum, der regerede 803-814, nedskrev landets første love. I årene omkring 864 begyndte bulgarerne at blive kristne. Under alt dette kæmpede bulgarerne en del mod byzantinerne, og den 20. august 917 fandt det blodigste slag sted nær byen Aheloj. I 1014 stoppede byzantinerne det første bulgarske kongedømme og overtog selv magten. I 1186 blev det andet bulgarske kongedømme sat ind af brødrene Peter og

6

Asen. Ved hjælp fra befolkningen fik de skubbet byzantinerne ud af landet. Den mørkeste periode i Bulgariens historie fandt sted mellem 1396 og 1850, da tyrkerne besatte det meste af landet. Befolkningen levede i undertrykkelse og frygt, men samtidig blomstrede bl.a. handlen i landet. Via oprørere og journalister blev verden allerede omkring 1870 vidende om tilstandene i Bulgarien, men ingen gjorde noget, før en russisk hær kom i 1877. Tyrkerne havde efterhånden tabt gejsten, og derfor kunne bulgarerne med hjælp fra russerne få Bulgarien tilbage. Det afgørende slag fandt sted i Sjipka-passet, og 3. marts 1878 blev der skrevet fredsaftale med tyrkerne. I 1879 blev Sofia udnævnt til landets nye hovedstad. I 1912 og 1913 fandt de to blodige balkankrige sted, og Bulgarien var med i dem begge. I den første lykkedes det bulgarerne i samarbejde med Serbien, Grækenland og Montenegro at besejre tyrkerne. I den næste var bulgarerne grådige og ville have mere jord, men det endte med, at de mistede en del. Første Verdenskrig kom herefter, og på dette tidspunkt magtede Bulgarien ikke

Tilmeld dig vores nyhedsmail på www.bravotours.dk


mere krig. Dog blandede de sig lidt, men det blev hele landets situation bare meget værre af. Op gennem 1930’erne skete der en voldsom udvikling inden for landbrug, og Bulgarien blev Europas største eksportør af landbrugsprodukter. I 1941 blev Bulgarien tvunget til at deltage i Anden Verdenskrig. 9. september 1944 erklærede man Tyskland krig, og denne dato blev senere udnævnt til Bulgarsk Revolutionsdag. I 1946 ændrede Bulgarien styreform fra monarki til folkerepublik, og det var det, indtil 1989. Efter kommunismens fald ændrede man styreformen til demokrati. Parlamentet blev opløst, et nyt blev dannet, og man lavede en ny grundlov i juli 1991. Der er 240 medlemmer i parlamentet, og statsministeren sidder for en fire-årig periode.

Derudover har landet en præsident, der sidder for en fem-årig periode. Seneste valg var i 2006, og præsidenten er Georgi Pörvanov, som ikke kan genvælges. Efter murens fald blev styreformen demokratisk. Parlamentet blev opløst, et nyt blev dannet, og man lavede en ny grundlov i juli 1991. Efter demokratiet kom til landet, kom ønsket om at komme med i EU ligeledes. Det blev opfyldt i januar 2007, da Bulgarien og Rumænien blev optaget på prøvetid. EU har stillet nogle krav, der skal efterleves, før de bliver fuldgyldige medlemmer. Regeringen forventer at indføre euroen inden 2010.

Angel’s STEAK house & pub

Den bedste restaurant i byen. Lavere priser og attraktive måltider. God service, sjove tjenere og gode kvalitetsretter - såsom mexikanske og italienske. Nyd jeres ferie med os. Medbring miniguiden og få en gratis drink til hovedretten.

og deltag i konkurrencen om et gavekort værdi kr. 5.000

7


Seværdigheder Balchik

Den lille by Balchik ligger otte km nordligere end Albena og 23 km nord for Golden Sands, og her findes en lille charmerende fiskerihavn. I byen kan man se et sommerslot med en stor, smuk botanisk have, der engang var ejet af den rumænske Dronning Marie. I byen finder man også en mindre tyrkisk moské.

kunster og opleve dem på tæt hold. Delfinariet ligger i den nordøstlige del af Marineparken i Varna. Der er show hver dag kl. 10.30, 12.00 og 15.30, dog er der lukket om mandagen. Entré er 20 leva for voksne og 14 leva for børn. Busserne 109 og 409 kører til Marineparken.

Aladza Monastir

Det Arkæologiske Museum.

Alazda Monastir er et klippekloster fra det 14. århundrede fem km inde i skoven bag Golden Sands. Klosteret er et af kun to offentligt tilgængelige i Bulgarien. Ved klosteret ligger også et museum og en naturpark. Tag en taxi til klosteret, da der er forholdsvis langt at gå. Aftal med chaufføren, at han skal komme tilbage senere eller eventuelt blive og vente. Det er en god idé på forhånd at aftale en pris for hele turen. Alazda Monastir er åbent kl. 9.00 - 18. Entré: voksne 5 leva, børn 2 leva.

Museet udstiller arkæologiske fund fra området omkring Varna. Her kan man se flere enestående seværdigheder, bl.a. 60 originale grave fra oldtiden og verdens ældste guldskat, der indeholder 2.500 stykker guld. Blandt disse skatte findes ikoner fra 16. til 19. århundrede. Museet er åbent: Tirsdag til søndag, kl. 10 - 17. Entré er 8 leva for voksne og 2 leva for børn. Busserne 9, 109 og 409 kører til museet.

Delfinarium

Helt klart et besøg værd for børn og barnlige sjæle. Her kan man bl.a. se de søde delfiner spille bold, lave mange forskellige

8

Tilmeld dig vores nyhedsmail på www.bravotours.dk


du FortĂŚl ours ravo T er fra B raditionel nt og fĂĽ e k drink. bulgars

Prima

Prima restaurant LUX

smykkeforretning

Ligger i centrum ved hotel Admiral.

og deltag i konkurrencen om et gavekort vĂŚrdi kr. 5.000

9


10

Tilmeld dig vores nyhedsmail p책 www.bravotours.dk


Det Etnografiske Museum

Det Etnografiske Museum i Varna giver et indblik i den bulgarske historie, samfundsopbygning, kultur, religion og det daglige liv. Museet er bestemt et besøg værd for alle, der er interesseret i landets historie. Åbent fra 10.00 - 17.00 hver dag, mandag dog lukket. Entre er 4 leva for voksne og 2 leva for børn. Busserne til Varna har nummer 109 og 409.

Katedralen

Katedralen er Bulgariens næststørste og Varnas stolthed. Kendt som Maria Himmelfart. Katedralen indeholder mange flotte ikoner af Jesus Kristus og Jomfru Maria og har sin helt egen charme og atmosfære. Med sin smukke udsmykning er den absolut et besøg værd. Entré gratis, dog betaler man et mindre beløb for at tage billeder. Åbent dagligt kl. 8.00 - 19.00.

De Romerske Bade

De Romerske Bade er et af de få beviser på, at Bulgarien har hørt til det romerske rige. Den store badeanstalt er opført i 100-tallet og blev brugt flittigt indtil ødelæggelsen i 300-tallet, da badene blev ramt af et massivt jordskælv. De gamle ruiner er imponerende og en mulighed for at drømme sig næsten 2000 år tilbage i tiden. Bussen til Varna har nummer 109 og 409, og den stopper ved Katedralen. Derfra kan man tage bus nummer 309 til Hovedbanegården. Badene ligger kun ca. fem minutters gang fra Hovedbanegården.

og deltag i konkurrencen om et gavekort værdi kr. 5.000

11


12

Tilmeld dig vores nyhedsmail p책 www.bravotours.dk


A-Z Apotek

Apotekerne i Golden Sands er lette at finde. De er mærket med et grønt kors og står skrevet med store bogstaver Pharmacie. Der findes apotek tæt ved Hotel Metropol og ved Hotel Admiral.

Aviser

Der kan findes danske aviser i Golden Sands, men der er meget få af dem. Engelske og tyske aviser kan købes på strandpromenaden. De er dog en-to dage gamle. Bagerst i Bravo Tours’ informationsmappe findes daglige, korte nyheder samt en vejrudsigt.

Badning

Der er mange muligheder for at komme til at bade i Sortehavets bølger, men man skal dog være opmærksom på, at der meget hurtigt bliver dybt. Ved strandene findes det kendte flagsystem, hvor grønt flag betyder, at man bare kan bade løs, gult flag betyder, at man skal bade med forsigtighed, og rødt betyder, at der er badning forbudt.

Bank

Der findes flere banker i Golden Sands, bl.a. ligger der en i forlængelse af politista-

tionen og yderligere en ved strandpromenaden tæt ved Hotel Admiral. Derudover findes der flere hæveautomater (VISA - MASTERCARD). Der kan maksimalt hæves 400 leva (= DKK 1.600,00) pr. gang. Det er dog ikke alle steder, at dette er muligt. Nogle steder kan man kun hæve 200 leva. I hæveautomaten ved Admiral kan hæves 400. Hævningen koster ca. DKK 35,00. Kreditkort kan som regel ikke benyttes i restauranter, butikker m.m.

Billeje

Vi anbefaler ikke at leje bil her i Bulgarien. Det er dyrt, og vejforholdene er ikke særlig gode. Det er heller ikke nemt at finde rundt, da vejskiltene uden for byerne kun er skrevet med kyrilliske bogstaver. Mange vælger at leje en taxi for en dag. Det koster ca. 450 kr.. Kontakt rejselederne for yderligere information.

Cykelleje

Vi anbefaler ikke at leje cykel. Det er dyrt, og cyklerne bliver ofte stjålet.

Drikkepenge

Der gives normalt ca. 10 % i drikkepenge på restauranter, hvis maden og servicen

og deltag i konkurrencen om et gavekort værdi kr. 5.000

13


har været tilfredsstillende. På hotellet er det en god idé at give drikkepenge i starten af ferien, så får man noget for pengene, mens man er her. Drikkepenge til rengøringsdamen skal lægges på sengen, så hun ved, at de er til hende.

Drikkevand

Vi anbefaler at købe drikkevand på flaske, da vandet i hanen indeholder en anden bakterieflora, end den vi er vant til i Danmark. Husk at drikke rigeligt med væske!

Dykning

Oplev en anderledes verden og udforsk Sortehavet med Harry’s Diving Center (PADI) i Golden Sands. Der er kurser for både begyndere og erfarne. Dykkercenteret ligger på stranden foran Hotel Grand International.

Elektricitet

I stikkontakterne finder man 230 volt som i Danmark. Derfor er det ikke nødvendigt med en adapter.

Frisør

Der findes mange gode frisører i Golden Sands, og det er meget billigere end i Danmark. De findes på mange af de store hoteller i Golden Sands.

14

Indkøb

Som udgangspunkt kan de fleste produkter købes med fordel i Bulgarien. Dog er det ofte kopivarer, der bliver solgt på markederne. Undgå at købe parfume hos gadesælgerne, da indholdet mange gange er vand. Er det rigtige mærkevarer, der søges, findes der gode butikker i Varna.

Internetcafé

Internetforbindelse findes flere steder i Golden Sands. Bl.a. i supermarkedet Mambo, der ligger bag Hotel Vladislav. Det er forholdsvis billigt at benytte, og der betales kun for den tid, man er på nettet.

Ja/nej

I Bulgarien ryster man på hovedet, når man mener ja, og nikker med hovedet, når man mener nej, altså helt modsat af hvad vi er vant til i Danmark. Derfor er det en god idé at lære at sige JA = DA og NEJ = NE, så man ikke er i tvivl.

Kasino

I området og uden om Golden Sands ligger tre kasinoer. I Golden Sands findes kasino på Hotel Grand International (i stueetagen). Det er det største og lækreste kasino. Der findes også kasino på Hotel Havanna. I Varna ligger der et ved Katedralen. Vi advarer om, at der er falske dollarsedler i omløb. Husk at medbringe pas.

Tilmeld dig vores nyhedsmail på www.bravotours.dk


Læge

Der findes læger på de fleste hoteller, men det er dog ikke dem alle, der tager imod det gule sygesikringsbevis. Kig i informationsmappen for at finde en, der gør eller kontakt rejselederne. Bemærk nye regler pr. 1/1-08, hvor det gule sygesikringsbevis ikke længere dækker hjemtransport.

Marked

Der findes flere markeder i Varna. Et mindre som ligger over for katedralen, bagved fastfood-restauranten Kentucky Fried Chicken. Markedet har åbent hver dag. Her kan købes alt lige fra smykker, tasker, bælter til frugt, tøj og meget mere. Det største marked i Varna findes nede ad anden sidegade til højre for katedralen. Pas godt på værdigenstande.

Politi

Får du brug for politi, ring da ”166”. Det skal dog nævnes, at det bulgarske politi ikke er ligesom det danske politi, og at man ikke kan regne med, at de forstår engelsk. Så kontakt receptionen på hotellet eller selvfølgelig altid din rejseleder.

Post/posthus

Postkort til Danmark er mindst en uge under vejs, før de er fremme. Postkort og frimærker kan købes i de fleste minimarkeder og ofte i receptionen. Postkort frankeres med 1,5 leva. Posthuset ligger mellem Restaurant Gibraltar og Hotel Grand International. Posthuset er åbent fra mandag til fredag kl. 8.30 - 13.00 og fra 13.00-16.00. Breve og postkort kommer hurtigst til Danmark ved at sende dem fra receptionen på hotellet.

Ste m n i n g s f u l d r e s t a u r a nt m e d hyg g e l i g t a g te r r a s s e o g e n b r e d v i f te a f i n d i s k m a d o g g o d e v i n e .

og deltag i konkurrencen om et gavekort værdi kr. 5.000

15


Safebox

Vi anbefaler at leje en safebox på hotellet til opbevaring af pas, penge, billetter og andre værdigenstande. Kontakt venligst receptionen efter ankomst.

Sol

Man skal altid være forsigtig med at opholde sig i solen for lang tid ad gangen. Solen ved Sortehavets kyst er stærkere end solen derhjemme, så husk altid at bruge solcreme med høj solfaktor.

Sport

Der er mange muligheder for at dyrke sport. Eksempelvis kan der nævnes tennis, forskellige former for vandsport, minigolf og bowling. Kontakt eventuelt din rejseleder.

Sprog

Det officielle sprog er bulgarsk, men mange taler både tysk og engelsk i turistområderne.

Strand

Den fire km lange strand består af finkornet gyldent sand, som indbyder til mange timer i solen. Husk solcreme!

Telefon

I Bulgarien findes to telefonselskaber. Det betyder, at nettet ofte er belastet i dagti-

16

merne. Derfor er det bedst og billigere at foretage opkald om aftenen. Vi anbefaler at ringe fra telefonboksene, da det er billigst. Telefonboksene findes både i blå og orange. Telefonkort kan ofte købes i receptionen på hotellet, i kiosker, supermarkeder og på posthuset. De orange kort er til de orange telefonbokse, mens de blå kort er til de blå telefonbokse. Det billigste sted at ringe fra er ved siden af Hotel Havanna, hvor der ligger en telefon-/ internetcafé. Mobiltelefoner kan anvendes, men det er meget dyrt. Ved opringning til et dansk nummer, husk at taste 0045 inden abonnementsnummer.

Tidsforskel

Der er en times forskel i forhold til Danmark. Bulgarien er en time foran.

Toilet

Undgå at komme toiletpapir i toilettet. Kom papiret i spanden ved siden af toilettet. På hotellerne må der dog gerne kommes toiletpapir i toilettet. På restauranter, diskoteker og lignende koster det et mindre beløb at benytte toiletterne.

Tyveri

Vi advarer om risikoen for tyveri især på stranden, i bussen og på markedet. Ved tyveri kontakt rejselederne.

Tilmeld dig vores nyhedsmail på www.bravotours.dk


Valuta

Valutaen i Bulgarien er leva. 1 leva svarer til ca. fire kr. og er delt i 100 stotinkier. Sedler findes i 2, 5, 10, 20, 50 og 100 leva. Mønter findes i 1, 2, 5, 10, 20, 50 stotinkier samt 1 leva i mønt med guldkant. Levaen er en lukket valuta, hvilket betyder, at man ikke kan veksle sine overskydende leva i Danmark. Derfor er det heller ikke tilladt at udføre leva fra Bulgarien til en værdi af over 5.000 kr.

Åbningstider

Butikkerne i Varna har typisk åbent fra ca. kl. 10.00-19.00. Enkelte butikker holder en kort middagspause, men ikke hvad der svarer til en siesta i Middelhavslandene. I Golden Sands holder forretningerne langs strandpromenaden gerne åbent til sen aften i højsæsonen.

Veksling

H ve r t h ove d m å l t i d s e r ve r e s m e d t i l b e h ø r e f t e r e g e t v a l g .

og deltag i konkurrencen om et gavekort værdi kr. 5.000

Hver t hovedmåltid ser veres med tilbehør efter eget valg.

Fo r hve r h ove d r e t e l l e r a l a c a r te r e t d u b e s t i l l e r, f å r d u e n g r a t is øl eller et glas vin!

F o r hv e r h o v e d r e t e l l e r a l a c a r t e r e t d u b e s t i l l e r, f å r d u e n g r a t i s øl eller et glas vin!

Vi anbefaler at veksle i banken eller i receptionen på hotellet. Vi advarer imod at benytte vekselbureauerne og at veksle på gaden.

17


18

Tilmeld dig vores nyhedsmail p책 www.bravotours.dk


Kor t over Bulgarien

Balchik Albena Golden Sands S u n ny D ay Va r n a S u n ny B e a c h

og deltag i konkurrencen om et gavekort vĂŚrdi kr. 5.000

19


Kor t over G olden Sands

35 15 29

31

14 33 1

31

6

13

31

12

30 30

25 34 5

11 28

26 27

4

20

9

33

34 30 21

32 23

19 17 32 2 18 16

24

Hote ller 1. 2 . 3. 4 . 5. 6 . 7. 8 . 9. 1 0. 11. 1 2 . 1 3. 1 4 . 1 5.

20

H o te l Atl as H o te l Ad m i r a l H o te l Lu n a H o te l S o f ia H o te l Pr e s l av H o te l M a d a r a H o te l M e t r o p o l H o te l Lju lj a k H o te l M a r i n a G r a n d B e a ch H tl . o g l ej l . G l a r us H o te l B o ni t a H o te l K r is t a l H o te l Pe r l a H o te l Tz a r eve t z L ej l . Pa r a d is e Pa r k

Tilmeld dig vores nyhedsmail p책 www.bravotours.dk


8

22 34

Rest aurante r 1 6 . 17. 1 8 . 19. 2 0. 21. 2 2 . 2 3. 2 4 . 2 5. 2 6 . 27. 2 8 .

A m f o r a - Ve l ko ms t m ø d e Gibraltar La Bamba Pr i m a A n g e ls I n d i a n Ta n d o r i T h e Is l a n d D o l p h i n Pi z z a PR . D a n ce c l u b B o n ke r s Alarma Pa p ay a O l d L i g ht h o us e

3 33

7 32

30

10

Ande t 2 9. 3 0. 31. 3 2 . 3 3. 3 4 . 3 5.

Po l i t i Indkøb B us H æ ve au to m at Læge A p o te k K l i p p e k l o s te r A l a d z a M o n as ti r

og deltag i konkurrencen om et gavekort værdi kr. 5.000

21


Bravo Tours’ udflugter Varna shopping

Tag med på indkøbstur til Bulgariens tredje-største by og besøg samtidig Varnas stolthed, Maria Himmelfartkatedralen. Vi starter dagen med at køre til det store indkøbscenter Picadily, der er tilsvarende et lavprisvarehus i Danmark. Priserne er meget lavere end i turistområdet Golden Sands. I Picadily kan bl.a. købes spiritus og cigaretter til fornuftige priser. Efter besøget i Picadily sætter vi kursen mod centrum af Varna, hvor det er muligt at shoppe på egen hånd i 21 ⁄ 2 timer i den charmerende gågade. Her kan man besøge den rigt udsmykkede katedral, Maria Himmelfart. Lige op til katedralen ligger den lokale basar samt et smukt blomstermarked. På denne udflugt kan man købe ind til resten af ferien og til familien derhjemme og samtidig nå at nyde solens varme stråler på stranden.

Bådtur

Bulgarsk aften

Vi tager sammen op i skoven til en hyggelig skovpavillon, hvor vi bliver modtaget på ægte bulgarsk manér. Her nyder vi hinandens selskab og får serveret en delikat tre-retters menu, mens de mange kunstnere underholder. Forretten er bulgarsk salatbuffet. Til hovedret serveres kylling med tilbehør, og desserten er den bulgarske specialitet, banitza-kage. Øl, vin og vand er inkluderet hele aftenen. Underholdningen er et professionelt show, der henvender sig til alle aldre. Der er alt fra bulgarsk folklore og klovne til akrobatik og cancan-dansere. Løbende vil orkestret spille op til dans. En hyggelig aften med masser af underholdning og oplevelser - en fornøjelse for hele familien.

Sortehavskystens Kontraster

En ren afslapningsdag på havet, hvor vi nyder solen, får en forfriskende dukkert i Sortehavet og fanger fisk, der

22

bliver tilberedt på båden og anrettet til din frokost. Frokost inkluderet.

Vi kører mod Balchik, der også kaldes Den hvide By. Denne by er en af Bulgariens smukkeste og her byggede den

Tilmeld dig vores nyhedsmail på www.bravotours.dk


rumænske dronning sin sommerresidens. Dronningen var meget interesseret i planter og blomster og derfor er hendes sommerpalads omgivet af en utrolig fascinerende botanisk have. Den rumænske dronning blev forelsket i en tyrker, og derfor ønskede hun at forene kristendommen og islam. Dette har sat sine tydelige spor, og det er en meget harmonisk oplevelse at gå en tur i paladset og i haven. På turen besøger vi desuden den lille by Sokolovo, hvor både tyrkere og bulgarere er en del af byens befolkning. Her kommer vi også tæt på de to trosretninger, der dominerer i landet. Dernæst nydes en fire-retters menu på en stemningsfyldt restaurant, mens vi bliver underholdt med sang, musik og folkloredans. Frokost inkluderet.

Nessebar

Middelalderbyen Nessebar ligger ca. 120 km syd for Golden Sands, og er uden sammenligning den mest billedskønne by og en af de ældste tilbageværende græske kolonier på Sortehavskysten. Vi besøger den gamle bydel i Nessebar, der ligger på en lille halvø. Når man går ad de brostensbelagte gader, rammes man af en helt særlig stemning. Arkitekturen i byen er unik, og blandt husene kan man finde de 11 bevarede af de 40 oprindelige kirker. Vi besøger flere af de enestående kirker, der har utroligt smukke udsmykninger og spændende historier bag sig. På den idylliske halvø nyder vi en lækker tre-retters frokost på en af byens bedste restauranter. Mens vi nyder maden og den hyggelige stemning,

og deltag i konkurrencen om et gavekort værdi kr. 5.000

23


har vi den mest fantastiske udsigt over Sortehavet. Efter frokost er der tid på egen hånd til at nyde atmosfæren i de snævre og hyggelige gader, hvor man kan købe smukke malerier fra området, smykker, tøj, sko m.m.. På turen oplever vi det unikke Bulgarien. Der er god grund til, at Nessebar i 1983 kom på UNESCOs liste over bevaringsværdige seværdigheder. Frokost inkluderet.

Bulgarsk dagligdag

En spændende og interessant udflugt, hvor vi oplever en sand bulgarsk dagligdag med alt, hvad det indebærer, lige fra besøg på en fabrik til beboede huse. Her når vi helt ind til hjertet af befolkningen og får et indblik i ritualer og levevilkår. Ved første stop besøger vi en børnehave, hvor vi bydes velkommen af de søde børn, som længe har ventet spændt på vores besøg. De optræder med sang og dans. Herefter kører vi til vinfabrikken Vinex, hvor vi skal smage de fantastiske bulgarske vine, mens der løbende bliver fortalt om hver enkelt. Frokosten nydes på en lille, hyggelig restaurant i en idyllisk have. Her mødes vi på ægte bulgarsk manér, og i en utrolig atmosfære opføres et lille skuespil.

masse om Bulgarien og landets befolkning. Frokost og vinsmagning er inkluderet.

Jeep Safari

En dag fyldt med bulgarsk atmosfære med masser af skæg og ballade. Fart og spænding kombineret med en anderledes naturoplevelse. Jeepsafarien giver et anderledes billede af Bulgarien. En eventyrlig, spændende og udfordrende dag i bjergene og skovene bag og omkring Golden Sands. I gamle russiske jeeps kører vi ad små snørklede skovstier, over åbne marker og gennem små landsbyer. Den lækre frokost, som tilberedes af chaufførerne, indtages under åben himmel og hertil serveres masser af bulgarske drikkevarer, mens chaufførerne underholder. En tur, hvor man bliver rystet godt igennem og kan være sikker på at få grinet en hel masse. Frokost og drikkevarer er inkluderet. Ud over disse udflugter har vi andre spændende tilbud i løbet af sæsonen. Se venligst i informationsmappen for flere oplysninger.

I lokalområdet besøger vi et ægte bulgarsk hjem, hvor vi bydes varmt velkommen. Her får vi et indtryk af indretningen af både huset og haven, der er en oplevelse for livet. Hele dagen vil der blive fortalt en

24

Tilmeld dig vores nyhedsmail på www.bravotours.dk


På Island restauranten, som ligger på stranden, kan du altid nyde en frisk tilberedt fiskespecialitet, bulgarske nationalretter og live musik. For hver hovedret eller a la carte ret du bestiller, får du en gratis øl eller et glas vin til.

og deltag i konkurrencen om et gavekort værdi kr. 5.000

25


Bulgarsk mad Maden er en oplevelse i Bulgarien. De råvarer, der benyttes til de lokale specialiteter, købes oftest på markeder og er derfor produceret lokalt. Dette betyder, at retterne tilberedes af årstidens friske grøntsager, som hverken er konserverede, bestrålede eller har været udsat for lang transport. Bulgarien har mange specialiteter, som er meget præget af de tyrkiske madtraditioner. Dette skyldes, at Bulgarien i flere år var besat af tyrkerne. Vil man smage de nationale retter, bør man tage oplevelsen på en folklore-restaurant, hvor maden krydres yderligere af optræden med sang og dans. Maden kommer ikke altid på samme tid, hvis man er flere ude at spise sammen. Den serveres præcis, når den er færdig. Man skal bestille tilbehør som kartofler og sovs, der oftest nævnes bagest i menukortet. Det er en stor del af charmen ved at spise ude, men det er det hele værd, for det bulgarske køkken er en sand smagsoplevelse!

Forretter:

Shopska salat: Salat af agurk, tomat, fåreost, peber og eventuelt løg

26

Tarator-suppe: Bulgarsk specialitet - varm suppe lavet på agurker. Snezjanka: Salat af drænet yoghurt, agurk og hvidløg, minder om græsk tzatziki. Kjopoolu: Auberginemos Lukanka: Bulgarsk pølse skåret i skiver - ofte serveret som en snack.

Hovedretter:

Kebapche: Den lokale egns pølse på spyd. Gjuvetj: En sammenkogt ret med mange forskellige grøntsager og eget valg af kød. Serveres i ovnfast fad. Kavarma: Gryderet med kød og forskellige grøntsager. Kan fås med kylling eller svinekød. Som tilbehør serveres ris eller pommes frittes

Tilmeld dig vores nyhedsmail på www.bravotours.dk


og deltag i konkurrencen om et gavekort vĂŚrdi kr. 5.000

27


28

Tilmeld dig vores nyhedsmail p책 www.bravotours.dk


Skewer: Spyd med marineret kylling eller kalv og forskellige grøntsager stegt på grill. Musaka: Bulgarsk udgave af lasagne med kartofler/aubergine, oksekød og fetaost. Mesjena skara: En tallerken med et udvalg af grillet kød - fra koteletter til kødstykker på spyd. Spørg eventuelt tjeneren, hvad der indgår på den enkelte restaurant, da det kan variere meget.

Desserter

Plodove: En skål med mange friske varianter af blandet bulgarsk frugt. Plalatjinki: Frisklavede pandekager på ægte bulgarsk vis. Baklava: Lækker bulgarsk kage med sirup. Banitza: Den berømte butterdejskage med ost og æg.

Rosé Maora: En tør rosévin med en smag af jordbær. Rosévinen blev oprindeligt lavet, så man havde mulighed for at nyde de røde druer både sommer og vinter, da rosévin er lettere end den lidt tunge rødvin. Kan drikkes til de fleste retter, da den er en let blanding af hvidvin og rødvin. Cabernet Sauvignon: En blød rødvin af druer fra det sydlige Bulgarien. Har en fyldig smag af skovbær. Anbefales til hovedretter og rødt kød. Øl: Der findes gode bulgarske øl. Bl.a. Shumensko Pivo, der er brygget i byen Shumen vest for Golden Sands. Desuden Burgasko fra storbyen Burgas syd for Golden Sands. Rakia: Rakia er den lokale snaps, som bulgarerne gerne drikker dagligt. På landet fremstiller mange selv rakia. Alkoholprocenten kan komme helt op på 70. Rakia serveres på alle restauranter. Mastika: Brændevin, der minder lidt om fransk pastis og græsk ouzo.

Drikkevarer

Bulgarien er kendt for fantastiske vine. Bulgarsk vin er ikke så kendt i Danmark endnu, man landet er verdens femtestørste vineksportør med en årlig produktion på fire milliarder liter vin. Chardonnay: En tør hvidvin. Druerne plukkes tidligt. Vinen har en sommerlig duft af melon og æble. Anbefales til forretter og fisk.

og deltag i konkurrencen om et gavekort værdi kr. 5.000

29


Emergency phones: 00359 089 787 823 00359 899 982 727 00359 899 982 777 00359 52 387 918 30

Tilmeld dig vores nyhedsmail p책 www.bravotours.dk


Læge Lægehjælpen på Hotel Luna, Hotel Madara, Hotel Perunika og Hotel Warshava kan kontaktes 24 timer i døgnet på disse telefonnumre: Fra dansk telefon ringes: +359 52 387 900 +359 52 387 901 Fra bulgarsk telefon ringes: 052 387 900 052 387 901 Denne lægehjælp er anerkendt af Den danske Sygesikring og Europæiske Rejseforsikring, og her er man derfor sikker på at få en yderst professionel behandling. Disse læger er også tilknyttet det nybyggede hospital beliggende ca. 10 minutters kørsel fra Golden Sands, nemlig Eurohospital. Du er altid velkommen til at kontakte Bravo Tours’ rejseledere, så vi kan hjælpe med at komme til lægen eller sørge for, at lægen kommer til hotellet. Lægen taler både tysk og engelsk, men ring gerne på vores servicetelefon, hvis du har brug for vores hjælp: +359 888 171 669 (fra dansk telefon), 0888 171 669 (fra bulgarsk telefon. Det gule sygesikringskort dækker kun hos den lægevagt, der er anbefalet her.

og deltag i konkurrencen om et gavekort værdi kr. 5.000

31


32

Tilmeld dig vores nyhedsmail p책 www.bravotours.dk


Miniparlør Et par venlige ord:

Godmorgen:.....................Dobrò utro Godaften:..........................Dòbâr vecher Farvel:.................................Dovijdane Hej/goddag:......................Zdravey Tak:.....................................Blagodaria Mange tak:........................Blagodaria Vimnogo Bede om:............................Moje li Undskyld:..........................Izvinete

Almindelige nytteord:

Ja:.........................................Da Nej:......................................Ne Lille:....................................Malak Stor:.....................................Goliam God/dårlig:.......................Dobar/Losh Til venstre:........................Liavo Til højre:............................Diasno Lige ud:..............................Napravo Hvor meget koster det:..Kolko struva Må jeg bede om regningen:.........................Semtkata molja Jeg forstår ikke:...............Ne razbiram Hvor er?:............................Kade e? Dansk:................................Datski Bulgarsk:...........................Balgarski Guide:.................................Predstavitel Stop:....................................Spri Tjener:................................Servitioz

Indkøb, mad, drikke:

Guld:...................................Zlatko Sølv:....................................Slebro Avis:....................................Vestnik Lighter:..............................Zapalka Brød:...................................Hljab Mælk:.................................Mliako Cigaretter:.........................Cigari

Ost:......................................Sirene Peber:..................................Piper Fisk:.....................................Riba Frimærke:..........................Mazka Salt:.....................................Sol Skinke:...............................Shunka Is:.........................................Sladoled Isterninger:.......................Led Sukker:...............................Zahar Kylling:..............................Pile Vin:.....................................Vino Kød:....................................Meso Æg:......................................Laica

Ugedagene:

Mandag:............................Ponedelnik Tirsdag:.............................Vtoznik Onsdag:.............................Sziada Torsdag:.............................Chetvaztak Fredag:...............................Petak Lørdag:..............................Sabota Søndag:..............................Nedelia I dag:...................................Dnes I går:...................................Vchera I morgen:...........................Utre

Tallene:

1:..........................................Edno 2:..........................................Dve 3:..........................................Tri 4:..........................................Chetiri 5:..........................................Pet 6:..........................................Shest 7:..........................................Sedem 8:..........................................Osem 9:..........................................Devet 10:........................................Deset 100:......................................Sto 1000:...................................Hiliada

og deltag i konkurrencen om et gavekort værdi kr. 5.000

33


Hjemrejse I informationsmappen eller på informationstavlen findes oplysninger om hjemrejsen. Vær klar i god tid inden afhentning. Inden afrejse fra hotellet skal værelsesnøglen afleveres og eventuelt lejet safebox tømmes. Tjek, at penge, pas og billet er i håndbagagen.

Toldregler fra Bulgarien til Danmark

Man skal være fyldt 16 år for at må indføre tobaksvarer og spiritus. Til Danmark må man fra andre EU-lande afgiftsfrit medtage varer i ubegrænset omfang til eget forbrug. Grundet Bulgariens prøvetid for medlemskabet af EU, er der særlige tobaksregler i forhold til andre EU-lande: Cigaretter................................ 200 stk. eller Cigarillos................................. 200 stk. eller Cigarer..................................... 200 stk. eller Røgtobak................................. 1000 gram Spiritus..................................... 10 liter

34

Tilmeld dig vores nyhedsmail på www.bravotours.dk


og deltag i konkurrencen om et gavekort vĂŚrdi kr. 5.000

35


Ugens Rejse Oplevelser ud over det sædvanlige! Ugens Rejse

Ugens Rejse

ndende Oplev en spæ del af verden

Ugens Rejse

Ugens Rejs e

de spænden Oplev enaf verden del

nde spænde Oplev en rden del af ve

Under de dryss ende

RUS LAN D RUN DRE JSE

1023 · 20

kirsebærtræer marts 2009 Afrejse 24. (min. to personer)

8 ember 200 afrejse 5. nov oner) on (min. to pers Pris pr. pers

0 15.95 ge - kr. 15 daenke t kr. 4.000 ltværelse/Kahy Tillæg for

Yangtze-tur Den storeger nu den populære rundrejse

Bravo Tours genta at opleve både kommer til til Kina, hvor man rdigheder, en prægtig sevæ historiens største og Shanghai, Kinas største flod naturoplevelse på en ufattelig næst af opol metr der er en moderne

størrelse. kommende tze-tur starter i den Den Store Yang Den kinesiske g med besøg på OL-værtsby Beijin By, på Den Himmelske udte Mur, i Den Forb . Derefter flyver adset erpal Freds Plads og Somm dermed til nogle af Kinas tze og vi sydpå til Yang r i Shanghai rier. Turen slutte flotteste naturscene kører 431 km/t. Maglev-toget, der og med en tur i

s Yangtze-floden oplev livet lang Programark - Beijing med SAS.

1. dag: Danm ag. - Velkomstmidd 2. dag: Beijing Den himmelske Kejserudflugt til 3. dag: Beijing forbudte By. Freds Plads, Den pel og Tem lens Him 4. dag: Beijing Mur. Den Kinesiske - Chongqing. Sommerpaladset 5. dag: Beijing - Fengdu. 6. dag: Yangtze ng-kløfterne. Dani 7. dag: Yangtze de tre kløfter. ved n ninge - Dæm 8. dag: Yangtze - Wuhan. 9. dag: Yangtze - De gule bjerge. 10. dag: Yangtze ing. - Nanj 11. dag: Yangtze - Shanghai. 12. dag: Yangtze - Byrundtur. 13. dag: Shanghai n m/SAS. 14. dag: Shanghai. - Beijing - Københav 15. dag: Shanghai

Se fuldt program

urs.dk på www.bravoto

ning 16 · 7400 Her K Dalgas Plads · 1463 Kbh. Far vergade 4

7 96 27 09 6 g 10-16 g 10-13 · Sønda age 9-18 · Lørda Åbent: Hverd

0 13 dage - kr. e24.95 kr. 5.000

La os

Tillæg for enkeltværels

højdepunkDenne rejse med Bravo Tours indeholder og i den terne i Japan med ophold i storbyen Tokyo gamle kejserby Kyoto. Byen er med I Tokyo oplever vi det moderne Japan. ifter) kåret Pris pr. person (min. to personer) rette (af alverdens mode- og designtidsskr Under som en af verdens mest ”hippe” storbyer. arkitektur, vores ophold i Tokyo ser vi spændende og indkøbsTillæg for enkeltværelse kr. 2.300 fremragende museer, fashionable boligvi Men kvarterer og verdens største fiskemarked. Mageløse Laos bad på dykker også ned i hverdagens Japan, tager Nu er det muligt at besøge Laos med Bravo japansk og meget mere! sandt over- Tours. Laos var indtil 1990’erne meget Kyoto, Japans gamle kulturcenter, er et lukket haver og et for omverdenen. Det langstrakte land er fire flødighedshorn af fine templer, smukke gange så stort som Danmark og grænser spændende kulturliv. op til af templer Thailand, Kina, Vietnam, Myanmar og CamFra Kyoto er der udflugt til Nara, præget store bodja. og parker og til Miho-museet - en af verdens og udstillings-Laos har charmerend museumsoplevelser både arkitektonisk e landsbyer, munke i traditionelle klædedragter, den mægtige mæssigt. Mekonghvis En anden heldagsudflugt tager os til Hiroshima, flod, der danner grænse til Vietnam, frugtbare for lavlandsom tragiske skæbne var med til at sætte punktum råder, lange bjergkæder og store sejler skovområder. anden verdenskrig. I nærheden af Hiroshima nogle af I Laos oplever vi den traditionelle livsstil, vi til den naturskønne ø Miyajima, hvor hvor Japans vigtigste shinto-helligdomme ligger. tempoet er lavt, og livet går sin stille gang uden stress. Når man sidder ved flodbredden i den Forårsrejse gennem japans søvnigt oplyste hovedstad, Vientiane, og kigger sliv kUltUr, historie og hverdag ud over Mekong-floden til Thailands fuldt oplyste og trafikerede gader, sætter man program pris på at Lufthavn. sidde 1. dag: Afrejse fra Københavns med et glas køligt lokalt øl til to kroner. Rejsen inkluderer nogle dage i det 2. dag: Ankomst til Tokyo, Japan. nordlige Museet, Edo-Tokyo Thailand 3. dag: Tokyo Asakusa, Kannon-templet. , sushi, 4. dag: Tokyo - Tsukijii Fiskemarked Hama Rikyu Garden, Tokyo Teleport, Toyota showroom, pariserhjul, Oedo Onsen Mongatari og Monorail. - 1. dag: Afrejse fra Danmark 6. dag: Tokyo - Omotosando/Harajuku 2. kvartererne, Aoyama-kirkegården, dag: Ankomst til Bangkok Tokyo Center og Mori-museet. 3. dag: Bangkok og Luang Prabang, Laos 4. dag: Luang Prabang - templer 7. - 9. dag: Kyoto. 5.etdag: Luang Prabang - kokkeskole Miho-muse 10. dag: Kyoto - Heldagstur til 6. dag: Luang Prabang og Mekong-flod og Nara. en 7. dag: Mekong-floden og Luang Prabang Hiroshima 11. dag: Kyoto - Heldagstur til 8. dag: Luang Prabang og Vang Vieng og den hellige ø Miyojima. 9. dag: Vang Vieng og Vientiane Kyoto. 12. dag: 10. dag: Vientiane - templer og monumente 13. dag: Hjemrejse. r 11. dag: Vientiane, Nong Khai og Loei, Thailand otours.dk 12. dag: Loei og Phitsanuloke se fuldt program på www.brav 13. dag: Phitsanuloke og Bangkok 14. dag: Bangkok og hjemrejse Herning 7400 · Dalgas Plads 16 15. dag: Ankomst til Danmark Kbh. K

1023 · 09

Ya n g T z e

1023 · 11

Pris pr. person

afrejse 3. september 2008

Kr. 17.950

oplev det uspolerede og tropiske Laos

Program

Farvergade 4 · 1463

96 27 09 67

se fuldt program på www.bravotours.dk

10-13 · Søndag 10-16 Åbent: Hverdage 9-18 · Lørdag Dalgas

Plads 16 · 7400 Herning Farvergade 4 · 1463 Kbh. K

96 27 09 67 Åbent: Hverdage 9-18 · Lørdag 10-13 · Søndag 10-16

Pris pr. person (min. to personer)

11 dage - kr. 12.950 Tillæg for enekahyt kr. 2.500

D E T G A MLE M AYA R IG E

Afrejse 14. ma rts 2009 Pris pr. pers on (min. to personer)

20 dage - kr. 16.950 Tillæg for enke ltværelse kr.

Krydstogt på Ruslands floder

Rundrejse til guatemala Mexico, og Hondura s

3.150 Tours Det er nu muligt at komme med Bravo - på flodpå en spændende rundrejse i Rusland Moskva. Tag krydstogt mellem St. Petersborg og med Bravo Tour vi hvor s på en kilometer, storslået rejse genn tre lande i maya En sejltur på næsten 1.900 em ernes gamle og vi får et rige. fascinerende mærker historiens vingesus, og hvor Denne farverige verdensdel har bjerge, vulkaner enestående indblik i russisk kultur. og flotte kyststrækn både jungle, Vi oplev Rundrejsen starter i Ruslands kulturelle inger. blandt befolk er store pyramider og møder den skatkammer, St. Petersborg, hvor vi indianske ning i små lands r byer og på mark edspladser. andet besøger de imponerende tzar-paladse Derudover besøg er vi hyggelige den mætt og stemningsog flotte katedraler. Derefter fortsætter ede kolonibyer med et farverigt og søer smuk arkitektur smukke tur med M/S Lenin via floder folkeliv og fra De tre mellemam den spanske kolonitid. mod Moskva. erikanske lande byer, hvor giver store oplevelser - natur Undervejs anløber skibet en række , kultu langt vi opleve det simple russiske hverdagsliv mødet med de gæstf r og historie, men især rie befolkningsgrup minder for livet. fra storbyernes glamour og velstand. per giver ophold i Krydstoget slutter med et par dages skal naturligvis vi Mexico, hovedstaden, Moskva, hvor Honduras’ stø guatemala og på byrundtur.

rste seværdighe

OgRAM Kultur og natur PR 1. dag: Dan mark - Mexico til lands og til vands City 2. dag: Mex

der

ico City - Teot ihuacan 3. dag: Mex ico City - Oaxaca PROGRAM 4. dag: Oax aca - Tehuante 1. dag København og St. Petersborg pec 5. dag: Tehu ante Petersborg pec - Palenque 2. dag St. 6. dag: Pale nque 3. dag St. Petersborg 7. dag: Pale nque - Flores (Gua 4. dag Mandrogui temala) 8. dag: Flor es - Tikal - Rio Dulc 5. dag Kizhi 9. dag: Rio Dulce - Livingston e - Copan 6. dag Goritzy (Honduras) 10. dag: Cop 7. dag Yaroslavl an - Antigua 11. dag: Anti 8. dag Uglitch gua - Panajache l 12. dag: Pana 9. dag Moskva jachel - Lago de Atitlán 13. dag: Pana 10. dag Moskva jachel - San Chri stóbal 14. dag: San Christóbal 11. dag Hjemrejse 15. dag: San Christób 16.otours.dk Se fuldt program på www.brav dag: Puerto Esco al - Puerto Escondido ndido 17. dag: Puer to Escondido Acapulco 18. dag: Acapulco Herning Dalgas Plads 16 · 7400 19. dagK : Acapulco - Taxc Kbh. Farvergade 4 · 146320. o - Mexico City dag: Ankomst til Danmark

96 27 09 67

Se fuldt program

10-13 · Søndag 10-16 Åbent: Hverdage 9-18 · Lørdag

på www.bravotou rs.dk

Dalgas Plads 16 · 7400 Her ning Far vergade 4 · 1463 Kbh. K

96 27 09 6 7 Åbent: Hverd age 9-18 · Lørda g 10-13 · Sønda g 10-16

www.bravotours.dk

urs.dk ww w.bravoto

Afrejse 18. september 2008 og 9. oktober 2008

1023 · 22

de Oplev en spænden del af verden

www.bravotours.dk

www.bravotours.dk ww w.bravoto urs.dk

Bravo Tours præsenterer hver uge en helt speciel rundrejse til fjerne rejsemål. Rejserne præsenteres som Ugens Rejse i Bravo Tours’ nyhedsmail og annonceres i enkelte aviser. Ugens Rejse er altid et unikt arrangement, der ikke kan findes i rejsekataloger. Ofte går Ugens Rejse til et land eller en egn, der normalt ikke findes i vores XL-katalog. Læs om flere af Bravo Tours’ rejser til feriemål X-tra Langt væk i det nye XL-katalog på 198 sider. Læs hver fredag om en ny Ugens Rejse i Bravo Tours’ nyhedsmail. Tilmeld dig på www.bravotours.dk/nyhedsmail

Se beskrivelse på www.bravotours.dk under Ugens Rejse www.bravotours.dk

1023 · 06

e Ugens Rejs

ndende en spæ Oplev l af verden de

Bulgarien miniguide  

Faktaer, kort og gode råd om Bulgarien

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you