Page 1

Algarve

og deltag i konkurrencen om et gavekor t vĂŚrdi kr. 5.000

1


2

Tilmeld dig vores nyhedsmail p책 w w w.bravotours.dk


Velkommen til Algarve! Bravo Tours byder hjerteligt velkommen til den kulturelle og naturmæssigt unikke Algarvekyst. Her har vi flere end 300 solskinsdage om året, en kystlinje med 200 km strande, et utroligt smukt landskab med meget varieret fauna og flora. Vi har en behagelig befolkning og en spændende historie.

Brug for hjælp?

Vi bestræber os på at servicere og vejlede dig til den bedst mulige ferie. Bravo Tours’ rejseledere er til rådighed under hele ferien, og kan altid kontaktes, hvis du har spørgsmål eller brug for hjælp. I denne miniguide findes mange nyttige oplysninger om praktiske forhold, beskrivelser af de forskellige byer, en miniparlør og forslag til, hvad du kan opleve i løbet af din ferie. Vores informationsmappe, der findes i receptionen på hotellet, er tænkt som et hjælpemiddel under dit ophold. Endnu engang ønsker vi dig hjerteligt velkommen til Algarve og håber, du får en rigtig god ferie med dejlige stunder og masser af spændende oplevelser. Mange solskinshilsner Bravo Tours Team Algarve

og deltag i konkurrencen om et gavekor t værdi kr. 5.000

3


Fakta om Algarve Algarve er Portugals sydligste region og den sydvestligste del af Europa. Det milde klima gør området til Portugals mest populære feriested. Areal:.................4.996 km2 Befolkning:......ca. 430.000 Sprog:................Portugisisk Religion:...........Romersk-katolsk Hovedby:..........Faro Algarvekysten er et af europæernes mest foretrukne feriesteder. I vinterhalvåret er her ca. 430.000 indbyggere, men når feriegæsterne flokkes til området om sommeren, stiger indbyggertallet til over en million! Der er flere grunde til, at mange turister synes, Algarvekysten er et oplagt rejsemål. Algarve er nemlig kendt for sine mange solskinsdage, og de mange flotte og maleriske strande, hvor man kan bade i Atlanterhavet. Men mest af alt kan man på Algarvekysten opleve en masse. Området er spækket med interessante historiske kirker, monumenter og fæstningsborge. I det kuperede landskab findes desuden smukke naturreservater og mange hyggelige landsbyer. Algarve er også populær blandt børnefamilier, der nyder godt af de mange vandlande 4

og især temaparken Zoomarine, der viser imponerende delfinshows. Algarve har ikke altid været under portugisisk styre. Gennem historien har området været meget eftertragtet for diverse besættere, på grund af dets milde klima, gode landbrugsarealer og fiskerige laguner. Fønikierne og grækerne har været her, inden romerne fik overtaget. I slutningen af 400-tallet overtog vestgoterne styret og havde kontrollen helt frem til 711, da de arabiske maurere angreb Algarve fra Gibraltarstrædet. I det 11. århundrede blev Algarve delt i to fyrstedømmer af de lokale maurere. Hovedstæderne blev henholdsvis Silves og Santa Maria (Faro). Silves fyrstedømme blev kaldt al-Gharb, der betyder landet mod vest, og deraf kommer navnet Algarve. Andre byer, hvis navne begynder med Al, er alle af arabisk oprindelse og stammer også fra denne periode. Arkitekturen bærer også flere steder præg af den arabiske indflydelse – såvel de karakteristiske skorstene med særprægede mønstre, former og kakler som de hvidkalkede huse. I 1200-tallet begyndte det mauriske styre i området at blive svækket politisk og militært. Dette førte

Tilmeld dig vores nyhedsmail på w w w.bravotours.dk


I den vestlige del af byen - ikke langt fra den gamle by - ligger Albufeiras flotte marina.

Silves

til en portugisisk generobring af Algarve i 1249.

Albufeira

Albufeira betyder ”slottet ved havet”, hvilket ikke undrer mange, når de ser byen. Med byens smukke beliggenhed, mellem vilde klipper og milde strande, er den et stort turistmål for europæiske turister. Hvert år besøger over 400.000 rejselystne byen ved charmekysten, hvor solen gør temperaturen utrolig behagelig. Og her er noget for enhver smag! Tag fx ind til den gamle by, hvor de små, hvidkalkede huse ligger tæt op ad hinanden langs brostensbelagte smågader. Her kan man gå på gastronomisk opdagelse på de mange restauranter og få nye smagsoplevelser med lokalretterne, der er omtalt senere i miniguiden. Der findes også et hav af restauranter på gaden, der kaldes ”The Strip” i den nyere del af byen. På denne strimmel af en gade ligger barer og restauranter tæt og oplyst af farverige og blikkende neonskilte. Måske ikke den mest charmerende og kulturelle del af byen, men helt bestemt et besøg værd, hvis man kan lide byliv, gode traditionelle restauranter og levende musik. ”The Strip” ligger et par km øst for Albufeiras gamle bydel, hvor busserne kører lige forbi.

Silves er en charmerende by omgivet af mandel-, appelsin- og citrontræer. Overalt er der historie, der fortæller om betydningen, denne by engang har haft. Den var bl.a. hovedstad i Algarve under arabernes herredømme. Byen er bygget omkring en høj med Silves-borgen på toppen. Mange slag har fundet sted her. Det mest berømte, da korsridderne angreb byen i middelalderen. Med god fantasi kan man forestille sig dette scenarie udspille sig, mens man går gennem de snævre stræder. Silves-borgen er Algarves bedst bevarede borg, og den ligger side om side med den smukke katedral i gotisk stil, der blev bygget som en fejring af de kristnes tilbageerobring af Silves. Silves har et stort fiske- og grøntsagsmarked.

Lagos

Byen emmer af historie og naturrigdom. Tag gerne en gåtur i de mange haver, parker og små brostensgader, og opdag de spændende, skjulte steder! Den gamle portugisiske by blev desværre voldsomt ødelagt af et jordskælv med følgende tsunami i 1755, men flere historiske steder er blevet genopbygget, bl.a. de gamle bymure, et guvenør-slot fra det 17. århundrede og stedet, hvor Europas første slavemarked blev holdt. Henrik Søfareren boede i byen, og var med til at give den en vigtig betydning som udgangspunkt for mange vigtige opdagelsesrejser. Han byggede et skibsværft, der kunne bygge nye skibe og reparere de hjemvendte skibe fra togter i

og deltag i konkurrencen om et gavekor t værdi kr. 5.000

5


bydel er dog omkranset af romerske mure helt tilbage fra det 9. århundrede. Inden for bymurene ligger den store Sé-katedral, hvor man kan komme op i kirketårnet og nyde udsigten over Faro by og den smukke lagune.

Vilamoura

Vestafrika. Fortet over havnen er også fra denne periode. Tæt på byen findes også de flotte klippeformationer Ponta de Piedade.

Tavira

Denne by har en rig historisk fortid, hvilket tydeligt ses på dens bygninger og gader i den gamle bymidte. Tavira er også kendt som ’cidade das igrejinhas’ (byen med de små kirker). Der er 31 kirker i byen og kun to præster til at styre dem alle. Derfor afholdes gudstjenester på skift i kirkerne. Byen har et gammelt fort med en smuk have. Fra fortet har man en flot udsigt over byen. Tavira er en blanding af vidunderlig arkitektur, charmerende strande, gamle vindmøller og de mange kirker.

Faro

Faro er det administrative center og hovedby for Algarve-regionen. Byen ligger tæt på det unikke naturreservat og lagune Ria Formosa. Faro er en moderne provinsby med en stor marina, men der er også en velbevaret historisk bydel. Her findes ruiner fra romer- og arabertiden, men de fleste af de ældre bygninger blev bygget efter de to meget ødelæggende jordskælv i 1532 og 1755. Den gamle

6

Vilamoura er en farverig cocktail med mange forskellige ingredienser. Med et miks af glamour, sportsaktiviteter, attraktive strande og et fredfyldt lokalområde, tilbyder byen noget for enhver smag. Vilamoura havde ry for at være turistmål for de velhavende, der flokkedes dertil i store luksuriøse biler eller lystbåde efter turistboomet i 1960’erne. Der er sket meget siden, men i gaderne vibrerer glamouriøsiteten stadig – fx ved byens store kasino, de trimmede golfbaner og ved marinaen, hvor store yachter og sejlbåde fornemt ligger til kaj. Det er også ved marinaen, Vilamouras store udbud af restauranter og caféer findes.

Monchique

Et af de steder, der nok er mest uberørt af turismen i Algarve. Byen ligger mellem de to bjerge Foia (902 m) og Picota (774 m), og der er overalt en rustik stemning, da byen har produktion af kvæg, svin, kork og træ. ”Medronho” er endnu et lokalt produkt - en stærk snaps lavet ved at destillere frugt fra jordbærtræer (arbutus). Monchique har også fantastiske panoramaudsigter, dejlig frisk luft og generelt et mildt klima.

Tilmeld dig vores nyhedsmail på w w w.bravotours.dk


Seværdigheder - på egen hånd Algarvekysten og Portugal er spækket med seværdigheder og oplevelser, der kan ses på egen hånd. Følgende er et bud på udflugtsmål, der alle kan nås på en enkelt dag fra Albufeira. Alle oplevelserne kan bookes hos rejselederne, der også kan svare på diverse spørgsmål.

Zoomarine

Zoomarine er baseret på temaet Livet i Oceanerne og dækker et areal på over otte hektar. Med en indgangsbillet har man adgang til hele parken, hvor man kan se det store akvarium og opleve de imponerende delfin- og søløveshows. Desuden findes mindre forlystelser og et vandland i parken, så husk badetøjet. Man kan også svømme med delfiner i Zoomarina.

Slide & Splash

Slide & Splash er et vandland, hvor vandhunde kan folde sig ud i de utallige rutsjebaner og svømmepøle. Der er også et større grønt areal, hvor man kan nyde solen i afslappende omgivelser. Slide & Splash er 1200 m2 til sjov og ballade. Det er uden tvivl et af de bedste vandlande i området, og er for alle al-

dersgrupper. I parken findes livredder, og personalet er altid klar, når der er brug for hjælp. Slide & Splash ligger ved byen Lagoa. Billet og transport kan købes hos rejselederne.

Cliff Richards vingård

Oplev en eksklusiv rundvisning på vinmarkerne og i produktionen på Quinta do Miradouro og nyd smagningen af Sir Cliff Richards Vida Nova, der produceres, modnes og tappes på ejendommen. Der er flere rundvisninger hver dag afhængig af sæsonen. Derfor er det vigtigt at reservere plads hos rejselederne. Åbent mandag til fredag kl. 10.00-13.00 og 14.00-17.00.

Fiesa

Gå ikke glip af denne fantastiske mulighed for at se den niende udgave af Fiesa’s internationale sandskulptur-festival – verdens største af slagsen! År efter år mødes talenter fra over alt på jorden for at forme 35.000 tons sand til smukke og naturtro skulpturer. Alt, de bruger, er sand og vand, og skulptørerne kan være adskillige uger om at kreere de imponerende kunstværker.

og deltag i konkurrencen om et gavekor t værdi kr. 5.000

7


Aqualand

På området findes adskillige vandrutsjebaner og pools omgivet af grønne arealer. For mindre børn er der en minipark med små rutsjebaner og lavt vand. Aqualand er mest for familier med mindre børn og ligger ved byen Alcantarilha ca. 15 km fra Albufeira. Der kan købes transport hos rejselederne.

Dream Wave - bådture

En ferie til Algarve skal helst indeholde en tur på havet og oplevelsen af kysten fra en anden vinkel. Over alt langs kysten er der grotter, klippeformationer og små, hyggelige strande. Med Dream Wave kan man opleve alt dette. Firmaet har bådtur, der hver især giver et indtryk af kysten og Atlanterhavet. Hvis man ønsker en smule aktion og mulighed for at se vilde delfiner, er turen med båden ”Insónia” den rette. Turen foregår i moderne speedbåd med dejlige, behagelige sæder. Der kan være 12 personer om bord, og båden bevæger sig fantastisk gennem bølgerne. Undervejs kan man komme ind i nogle af kystlinjens mange grotter og nyde de flotte klippeformationer. På hjemturen sættes kurs længere ud på Atlanten i håb om at finde vilde delfiner. Dream Wave har også skibet ”Leão8

zinho”, som er en charmerende træbåd med sejl. Med dette skib er der mulighed for forskellige halv- og heldagsoplevelser. Den sejler roligt langs den skønne Algarvekyst, så man rigtigt kan nyde de flotte klippeformationer. På enkelte ture kan man med en mindre gummibåd sejle ind i grotterne, og på andre bliver der arrangeret barbecue-frokost på en smuk strand.

Fiskeri – Algarve Seafaria

”Algarve Seafaria” har udgangspunkt fra marinaen i Vilamoura – nabobyen til Albufeira. Selskabet er specialister i ”big game”-fiskeri. På udflugterne kan man nyde den smukke kystlinje, det store Atlanterhav, solen og forhåbentlig en god fangst!

Easydivers

Easydivers er et anerkendt dykkerselskab i Albufeira, der tilbyder natdykning, kurser og udlejning af udstyr. Oplev mange scenerier under vandoverfladet. Ud over at se de mange fiskearter kan man udforske underjordiske grotter.

Tilmeld dig vores nyhedsmail på w w w.bravotours.dk


Sevilla, Spanien

Der er ikke særlig langt til den spanske grænse og til storbyen Sevilla. Byens historie tæller store personligheder som Herkules og Cæsar. Og Columbus ligger begravet her. Vi besøger Den Spanske Plads, inden vi fortsætter til den gamle bydel. Her kan man nyde byens utroligt smukke katedral, der er verdens tredjestørste. Man overvældes, når man går gennem porten til Sevillas katedral. Overalt er kirken udsmykket med guld, sølv og bronze eller detaljerede udskæringer. De 30 meter høje søjler går i spidse buer mod loftet, der er pyntet i traditionel gotisk stil. I kirken kan man se Columbus’ kiste og tage trapperne op i det høje kirketårn, hvor den imponerende udsigt rækker langt ud i landskabet. Derefter kan man gå en tur ind i den hyggelige bydel Santa Cruz. Dette kvarter var før i tiden jødisk samlingssted, og atmosfæren emmer stadig af romantik. Her kan man nyde kaffe eller en drink i solen, inden turen går tilbage til Portugal. Turen er med engelsktalende rejseleder og kan bestilles hos rejselederne.

Østkystens Oplevelser

Vi besøger byen Tavira, der også kaldes ”byen med de mange kirker”. Efter en tur rundt i byens snævre gader, passeres byens gamle fort, der har en idyllisk have med mange blomstersorter. I Faro besøger vi den gamle by, ser de mange storke og den store katedral. I Faro er der tid til selv at gå på opdagelse i gaderne. På vej tilbage fra Faro stopper vi ved den lille, specielle kirke São Lourençe, der er kendt for alle sine kakkelmalerier fra gulv til loft. Turen giver masser af kulturelle oplevelser, smuk natur og lune landsbybesøg. Turen er med engelsktalende rejseleder og kan bestilles hos rejselederne.

Loule marked

På dette marked kan man gøre gode indkøb, hvis man kan lide at forhandle om prisen. Loulé er mest kendt for kunsthåndværk og gammeldags charme, hvilket kan mærkes. Vi besøger også det gamle kvarter og det lokale grøntsagsmarked. Turen er med engelsktalende rejseleder og kan bestilles hos rejselederne.

og deltag i konkurrencen om et gavekor t værdi kr. 5.000

9


Golf på Algarve-kysten Mange tager til Algarvekysten for at spille golf. Der er mange flotte og store golfbaner. På kortet over Algarve er nogle af banerne markeret, og nedenfor er der beskrivelse af de mest benyttede baner.

Morgado do Reguengo

Banen ligger i den vestlige del af Algarve, ca. 30 minutters kørsel fra Albufeira. De første ni huller er forholdsvis flade, og de bageste ni mere kuperede - oftest med en fantastisk udsigt. Banen har ikke mange søer, men de mange flot anlagte bunkers stiller store krav. Greens er meget dybe, men reelle. Her får man meget golf for pengene. Par: 73 Længde (back tee): 6.399 meter.

Dos Álamos

Her mødes man af ondulerede fairways, der bølger sig gennem det smukke landskab for foden af bjergene. Udsigten er smuk - bl.a. over vinmarkerne og det enorme vandreservoir. Her på banen er de gamle træer ofte i spil, og selv om banen er kort, skal man spille strategisk for at finde de forholdsvis små greens. Par: 71 Længde (back tee): 5.641 meter.

Vale do Lobo Royal

Banen er næsten verdensberømt for et enkelt hul - 16. Et par 3-hul, hvor der skal slås tværs over en dyb kløft med Atlanterhavet som tilskuer! Efter sigende ét af de mest fotograferede golfhuller i verden! Banen har dog masser af andre kvaliteter og er fantastisk med smalle fairways og forholdsvis små, ondulerede greens. 10

Par: 72 Længde (back tee): 6.059 meter

Salgados

Salgados-banen har meget vand i spil. Udsigterne på banen er fantastiske, og det er en udfordring ikke at lade dem forstyrre koncentrationen, når drivet - og ikke mindst approachslaget - skal placeres rigtigt. Banen tester spilleren på forskellig vis, afhængig af handicappet, og en forsigtig spillet runde betyder ingen mistede bolde - men måske en lidt dårlig score. Par: 72 Længde (back tee): 6.080 meter

Oceânico Victoria

Victoria åbnede sine fairways i 2004 efter design af Arnold Palmer. Banen er lang og svær. Den har vidunderlige naturscenerier over vand og strategisk anlagte (store) bunkers - i bedste amerikanske stil. Til gengæld er landingsområderne oftest brede, og banen belønner lange og modige slag. Anlægget har været vært for mange mesterskaber. Par: 72 Længde (back tee): 6.609 meter.

Oceânico Laguna

Laguna åbnede i 1990, og som navnet antyder, ligger den tæt på vandet, og der er også meget vand i spil på denne ellers så åbne bane. Laguna er ikke specielt kuperet, hvilket ellers kendetegner mange baner i Vilamoura-området. Udfordringen ligger i de strategisk placerede bunkers og vandhasarder. Par: 72 Længde (back tee): 6.121 meter.

Tilmeld dig vores nyhedsmail på w w w.bravotours.dk


Oceânico Pinhal

Pinhal er en af de ældre baner i området. Den åbnede i 1976, og dette ses på layoutet og de mange store, smukke pinjetræer, der præger banen. Banen blev omdesignet af Robert Trent Jones i 1985 og er en lækker, velplejet parkbane. Flotte udsigter over Vilamoura-området – specielt på de bageste ni huller. Par: 72 Længde (back tee): 6.353 meter.

Oceânico Old Course

Som navnet siger én af klassikerne på Algarvekysten! Old Course hører til mange spilleres favoritbaner, og mange vender tilbage år efter år. Stilen er typisk britisk parkbane, og designet lader intet tilbage at ønske. De ældgamle pinjetræer bringer ro i sjælen, og det behøves, når man skal rundt på den gamle bane - en bane, man ikke glemmer! Par: 73 Længde (back tee): 6.254 meter.

og deltag i konkurrencen om et gavekor t værdi kr. 5.000

11


12

Tilmeld dig vores nyhedsmail p책 w w w.bravotours.dk


¬ Vila do Bispo

og deltag i konkurrencen om et gavekor t værdi kr. 5.000 ¬ Lagos

2

3 9

¬ Portimão

1

Golfbaner 1. Penina 2. Pestana Alto 3. Morgado 4. Pestana Silves 5. Pestana Gramacho/ Pestana Pinta 6. Oceânico Victoria/ Oceânico Millenium/ Oceânico Laguna/ Oceânico Old Course 7. Salgados

¬ Aljezur

5

8

7

¬ Albufeira

6

10

11

Vilamoura ¬ ¬ Quarteira

8. Oceânico Faldo/ Oceânico O’Connor 9. Alamos 10. Oceânico Pinhal 11. Vila Sol 12. Vale Do Lobo Royal/ Vale Do Lobo Ocean 13. Quinta Do Lago North 14. Quinta Do Lago South 15. Pinheiros Altos 16. Quinta Do Lago Laranjal

¬ Silves

4

12

13

14 15

16

¬ Loulé

¬ Faro

¬ Sao Brás de Alportel

Kort over Algarve kysten

Kort fra

13


Kort over Gale ¬ Busstop

2 1

S tr

an

¬ Supermarked ¬ Supermarked

d Gale

Hoteller 1. CS Villa das Lagoas 2. Grand Hotel Kort fra

Kort over Vilamoura ∑5 km

3

Hoteller 1. Marina Plaza 2. Hotel Vila Galé Marina 3. Hotel Tivoli Victoria

¬ Tog

¬ Minigolf ¬ Tog

¬ Apotek ¬ Taxa

¬ Tog ¬ Supermarked

¬ Tog

1 S tra

nd

2 ¬ Supermarked ¬ Tog

¬ Taxa ¬ Casino

S tra

Kort fra

14

nd

Tilmeld dig vores nyhedsmail på w w w.bravotours.dk


og deltag i konkurrencen om et gavekor t værdi kr. 5.000 8. Luna Falesia Mar Beach 9. Hotel da Aldeia 10. Hotel Pérola do Algarve

3. Lejl. Luna Valmangude Jardim

4. Auramar Beach Resort

5. Lejl. Tropical Sol

4

7. Hotel Monica Isabel

7

6. Hotel Aqua Pedra dos Bicos

Restaurant Cabana Fresca

2. Hotel Vila Recife

Marina

¬ Dream Wawe

¬ Supermarked

10

¬ Shoppingcenter

3 5 9

¬ The Strip

¬ Supermarked ¬ Turisttog

1. Hotel Belver Boa Vista

Hoteller

Turistkontor Posthus

¬ Taxa ¬ ¬ Supermarked ¬ ¬ Elevator ¬ Turisttog 1

Taxa ¬

¬¬ Rådhus

Restaurant Alfredo

¬ Politi

¬ Busstation

6

¬ Supermarked

¬ Turistkontor

8 ›

Kort over Albufeira

Kort fra

15


A-Å Apotek

Der findes adskillige apoteker i Albufeira. Her kan købes mange af de samme ting som i Danmark. Apotekerne kan kendes på skiltet med det grønne kors. Nogle steder er der blå kors, hvilket ofte antyder, at det er et mindre apotek.

kræver pas ved veksling af penge og rejsechecks. I nogle hotellers receptioner kan der ligeledes veksles penge, dog som regel til en dårligere kurs. Desuden findes der vekselkontorer, men de giver en ringere kurs. Bankernes åbningstider er mandag til fredag kl. 08.30-15.00.

Aviser

Billeje

Det er ikke let at finde danske aviser, men man kan købe britiske og tyske aviser, og ellers henviser vi til nyhedssiderne bagest i informationsmappen.

Badning

På flere af de store strande er opstillet liggestole. Her er også livredder. På strandene i Portugal anvendes den internationale flagordning, der viser, om det er sikkert at gå i vandet. Grønt flag betyder, at man sikkert kan gå i; gult flag, at man skal være forsigtig; og rødt flag betyder, at badning frarådes.

Bank

De bedste vekselkurser fås i bankerne, hvor der også kan hæves penge i automater. Kurserne svinger lidt, og nogle steder tages et mindre gebyr. Enkelte banker 16

Algarve har mange spændende steder at besøge. Bravo Tours samarbejder med Auto Jardim, der udelukkende har nye biler i god stand. Kontakt rejselederne i god tid, hvis du ønsker at leje en bil. En repræsentant fra Auto Jardim kommer på hotellet og skriver kontrakt. Husk pas, kørekort og kreditkort. Når man lejer bil, er det vigtigt, at forsikringerne er i orden. Som standard er der forholdsvis høj selvrisiko. Den kan dog fjernes helt mod en lille ekstrabetaling. Et par gode råd: Tag lejekontrakten og det vejkort, der udleveres, med i bilen. På kortet findes Auto Jardims kontoradresser og telefonnumre. Det er ligeledes en god idé at medbringe Bravo Tours’ service-telefonnummer, så du kan komme i kontakt med os, hvis du skulle få brug for det.

Tilmeld dig vores nyhedsmail på w w w.bravotours.dk


Kontakt en rejseleder i god tid og senest dagen før, hvis du ønsker at leje en bil.

Bus

Algarve har et godt busnet med mange stoppesteder. Der er køreplaner i Bravo Tours’ informationsmappe på hotellet.

Cykelleje

Kontakt en rejseleder i god tid og senest dagen før, hvis du ønsker at leje en cykel.

Drikkepenge

Betjeningen på restauranter er som regel inkluderet i prisen. Har maden og betjeningen været i orden, er det god skik at lægge 5-10 % oven i prisen.

Ekstra tøj

Da det af og til kan være en smule køligt om aftenen, er det en god idé at tage en

ekstra trøje med, når man bevæger sig ud for at spise eller kigge på byen. Desuden er det en god idé at medbringe en ekstra trøje på udflugter pga. aircondition i busserne.

Elektricitet

På alle hotellerne er den elektriske spænding 230 volt vekselstrøm som i Danmark.

Forretninger

Har åbent mandag til fredag kl. 09.0019.00, men de mindre butikker holder lukket kl. 13.00-15.00. De fleste lukker lørdag kl. 13.00 og søn- og helligdage, men i turistområderne holder mange butikker også åbent i weekenden. De store supermarkeder og varehuse holder åbent mandag-lørdag kl. 10.00-22.00.

og deltag i konkurrencen om et gavekor t værdi kr. 5.000

17


Frisør

Der findes mange frisørsaloner i Albufeira. Priserne ligger lidt under de danske. De bedste saloner findes i Modelo Shoppingcenter og i Algarve Shoppingcenter.

Hotelregler

På de fleste hoteller skal der være ro efter kl. 22. Det er bedst at aflevere nøglen i receptionen på hotellet, når dette forlades. Derved undgås tab eller tyveri af nøglen.

Internet

De fleste hoteller har internetadgang - enten trådløst eller via opstillede computere, der oftest kan benyttes mod betaling. I byen findes også internetcaféer.

Konsulat

Det danske konsulat ligger i Faro.

Dr.VAN DIJK

Adresse: Consulado da Dinamarca, Rua Conselheiro Bivar 10 - 1 dto. Telefon: 00351 289 803 010. Konsulatet har åbent mandag-fredag kl. 09.00-12.30 og 13.30-16.30. Den danske ambassade ligger i Lissabon og kan kontaktes inden for samme tider som konsulatet på telefon: 00351 213 512 960.

Kørestol

Hvis man har brug for en kørestol, kan rejselederne hjælpe med at bestille en.

Kørsel

Næsten samme regler gælder her som i Danmark. Sikkerhedssele er obligatorisk, alkoholgrænsen er 0,5 promille, der svarer til at have drukket en almindelig øl. Biler fra højre har forkørselsret med mindre andet er angivet. Færdselspolitiet kan standse tilfældigt udvalgte biler for at kontrollere førerens kørekort og alkoholprocent. Bøder for spirituskørsel, fartovertrædelser og farlig kørsel er meget høje, og der kan idømmes fængselsstraf, hvis overtrædelserne er store. At tale i mobiltelefon under kørsel giver en bøde på 120 €.

Læge

00 351 289 542 061 00 351 969 072 006 Quinta da Correeira 27 Praia da Oura/Montechoro ALBUFEIRA

18

Kontakt Bravo Tours på servicetelefonen, så hjælper rejselederne med at skaffe en læge. Se flere oplysninger i informationsmappen under læge og apotek.

Musik

Der er mange steder med levende, lokal musik i den gamle by eller på gaden ”The Strip”. Den lokale musik kaldes fado og stammer helt tilbage fra de opdagelsesrejsendes tid. Deres efterladte pårørende sang disse sørgmodige sange for dem, når

Tilmeld dig vores nyhedsmail på w w w.bravotours.dk


de drog af sted, så sangene er ofte præget af mange følelser og kærlighed.

Shopping

Nyheder

Der sættes dagligt nyheder fra ind- og udland i informationsmappen på hotellet.

Der er flere muligheder for shopping i Algarve. Bl.a. Albufeira Shopping, Algarve Shopping og i Forum Algarve i Faro. Nærmere information om beliggenhed kan fås hos rejselederne.

Nødtelefon

Sol

Døgnet rundt er det muligt at komme i kontakt med en dansk rejseleder. Telefonnummeret findes flere steder i informationsmappen, samt i velkomstbrevet.

Man skal passe på, når man opholder sig i solen for langt tid ad gangen. Brug en høj faktor solcreme for ikke at blive solskoldet.

Politi

Sprog

Der findes flere politikorps, men er der brug for hjælp, kan SOS-nummeret 112 anvendes.

Post og porto

Det koster 0,68 € at sende et almindeligt postkort eller brev til Danmark. Ofte kan man sende posten fra hotellets reception. Man kan også sende breve fra de røde postkasser i byerne. Frimærker og postkort kan også købes ved rejselederne.

Servicetelefon

Bravo Tours’ servicetelefon er åben kl. 08.00-20.00. Nummeret kan benyttes i tilfælde af spørgsmål, bestilling af udflugter m.m.. Ellers kan man henvende sig til rejselederne i træffetiden på hotellet.

Mange portugisere taler fint engelsk, men vil man prøve sig lidt af på portugisisk, findes der en miniparlør i informationsmappen og bagest i miniguiden.

Spærring af kreditkort

Spærring af American Express 0045 80 01 00 21 Spærring af MasterCard 0045 44 89 29 29 Spærring af Visa/Dankort 0045 44 89 29 29 Man skal opgive navn, adresse, navn på pengeinstituttet og kort-, konto- og CPRnummer.

og deltag i konkurrencen om et gavekor t værdi kr. 5.000

19


Taxi

Kørsel med taxi er billigere end i Danmark. Taxien er ledig, når det grønne felt i taxien lyser. Taxiholdepladser findes mange steder. Der kan også bestilles taxi fra receptionen mod en mindre betaling. Tlf: 289 583 230 Taksten beregnes efter: 1: Om der køres i et begrænset område uden for byen. 2: Om det er kørsel på søn- og helligdage eller kl. 22.00-06.00. 3: Om det er kørsel i selve byen. I alle taxier anvendes taxameter. Starttaksten er højere om natten og på helligdage end i dagtimerne på hverdage. Der betales tillæg for bagage.

Tid

Algarve ligger i en anden tidszone end Danmark. Når klokken er 12 i Danmark, er den 11 i Portugal.

Telefon

Det er billigst at ringe til Danmark fra en telefonboks. Det er som regel dyrere at ringe fra hoteller, barer og restauranter. I de fleste telefonbokse kan man anvende mønter; i andre kræves et kort, der kan købes i de fleste kiosker, tobaksforretninger, postkontorer og diverse forretninger. Almindelige opkald til Danmark: 0045 efterfulgt af alle otte cifre. 20

Turistinformation

Her kan man få et kort over byen og diverse oplysninger. Nærmeste turistinformation kan oplyses af rejselederen eller i receptionen.

Tyveri

På hotellerne kan man leje en safebox til pas, penge osv. De fleste tyverier sker, hvor mange mennesker er samlet på et sted - fyldte busser, markeder, torveområder osv.

Vand

Da vandet i Portugals vandhaner indeholder en anden bakterieflora end i Danmark, anbefaler vi at drikke vand købt på flaske. Água com gás = vand med brus. Água sem gás = vand uden brus.

Vandreture

Der er mange muligheder for at vandre i Algarves frodige natur. Vi anbefaler turene omkring Padderne og ved Praia de Falesia. Kontakt en rejseleder for at høre mere.

Valuta

I Portugal anvendes euro (€). Kursen varierer, men ligger omkring 7,45 kroner.

Tilmeld dig vores nyhedsmail på w w w.bravotours.dk


og deltag i konkurrencen om et gavekor t vĂŚrdi kr. 5.000

21


Portugisisk mad For portugiserne betyder bordets glæder meget. Igennem tiderne har det været belønningen for hårdt arbejde i vinmarkerne eller i fiskerbådene på havet. Portugals regioner har egne specialiteter, der ofte er påvirket af klimaet og naturen. Det portugisiske køkken er robust, alsidigt og præget af altid friske råvarer. Hvidløg, olivenolie og friske krydderurter er nøgleord i portugisisk gastronomi, og maden serveres som regel i rigelige mængder. Lokale retter er særdeles fremtrædende i Portugal, og man gør en dyd ud af at videreudvikle det portugisiske køkken. I mange retter blandes både fisk, kød og skaldyr, og det er ikke usædvanligt, at bøffen ledsages af både friske grøntsager, ris og kartofler.

Frango ”piri piri”: Kylling med en speciel chili-sovs - typisk overalt i Algarve.

Blandt de adskillige specialiteter er:

Alfredo Denne lille, hyggelige, familieejede restaurant har over 20 års erfaring med at servicere danske rejsende i Albufeira. Derfor taler ejeren Alfredo også ”lidt” dansk og ved præcist, hvad danskere godt kan lide. Her oplever man et stærkt familiebånd og får en god forplejning med portugisiske specialiteter og interna-

Bacalhau (klipfisk): Kan tilberedes på mindst 365 forskellige måder - én til alle årets dage.

Cataplana: Gryderet med bl.a. muslinger, skaldyr og havtaske - specielt udbredt på Algarvekysten. 22

Desserterne: Varierer fra blandet frugt til meget søde kager, buddinger eller andet sødt. Prøv fx den meget traditionelle kage Cataplana Pasteis de Nata. Suppe er jævnligt på restauranternes menu, sædvanligvis fremstillet på stedet med friske ingredienser købt på det lokale marked. Supa de Legumes = er en almindelig grøntsagssuppe, og Supa Caldo verde – er fremstillet af kartofler, strimlet kål og røget pølse.

Restauranter, som Bravo Tours anbefaler:

Tilmeld dig vores nyhedsmail på w w w.bravotours.dk


tionale retter til en rimelig pris. Telefon: (00351) 914 178 145 Cabana Fresca Fra Cabana Fresca kan man se havet – og nyde en rigtig fin udsigt. Køkkenet er helt i top – en af de bedste restauranter i byen. Den er familieejet med over 30 års erfaring. En lidt finere restaurant med utrolig god service, rimelige priser og flotte anretninger. At bestille bord gennem rejselederen kan anbefales. Ved fremvisning af miniguiden, kan man få 10 % rabat ved første besøg. Telefon: (00351) 289 585 456 Panacee Denne restaurant har i mange år arbejdet med danske rejsende og tilbyder god forplejning og service til fornuftige priser. Her kan vi varmt anbefale en tomatsuppe samt frisk fanget fisk eller kylling. Telefon: (00351) 289 514 261 A Lagosteira Lidt uden for Albufeira, tæt på hotel Luna Falesia Mar ligger den meget anerkendte restaurant A Lagosteira, der har mange stamgæster og lokale besø-

gende. Køkkenet er præget af portugisiske og internationale retter, specielt fisk og skaldyr. Hyggelig og serviceminded personale, der gør alt for at gøre besøget uforglemmeligt. Ønskes en lækker menu til en god pris, kan rejselederen reservere bord. Telefon: (00351) 289 501 679

Drikkevarer:

Rødvin (vinho tinto) og hvidvin (vinho blanco) dyrkes i vid udstrækning i Algarve-området, mens den specielle portugisiske vinho verde kommer fra de nordlige egne. Vinho verde er frisk på grund af dens naturlige surhedsgrad. Portvin stammer fra byen Porto og er en verden for sig. Man kan bruge timer, dage, ja år på at læse, undersøge, smage og tage på rejse i portvinens verden. Nogle af de kendteste portvinshuse er: Smith Woodhous, Graham, Ferreira, Nieport, Burmester, Sandeman, Ramos Pinto, Rozés og Taylor. Portugisiske øl hedder bl.a. Sagres og Super Bock. Carlsberg forhandles også. En kop kaffe i Portugal er ikke som i Danmark. De lokale drikker espresso, der er en lille kop med stærk kaffe.

og deltag i konkurrencen om et gavekor t værdi kr. 5.000

23


Udflugter Bravo Tours tilbyder oplevelsesture, som man kan tilmelde sig. Nedenfor er nogle af udflugterne beskrevet. Turene kan variere fra uge til uge. Det nøjagtige udflugtsprogram findes i velkomstkuverten. Se informationsmappen for mere information. Der tages derfor forbehold for ændringer og udsolgte ture.

Jeepsafari Oplev Algarve på en anderledes måde. Udforsk det frodige lokalområde i jeep i selskab med Bravo Tours’ rejseleder og en lokalchauffør. Vi fortæller om alt det, vi ser, om traditioner, flora og fauna. Vi stopper ved den smukke landsby Alte, der har traditionel landsbycharme i sine små, snoede stræder med hvidkalkede huse, som har karakteristiske kontrastfarver. Desuden har byen en historisk kirke fra det 13. århundrede. Vi passerer et smukt udsigtspunkt og krydser rislende floder, inden vi besøger en gård, der fremstiller brændevin på god gammeldags facon. Vi smager på varerne, inden vi vender bilen mod Albufeira.

24

Lissabon En tur til Portugals hovedstad og hjerteblod er helt sikkert værd at bruge en dag på, hvis man interesserer sig for kulturarv eller ønsker at opleve en moderne kosmopolitisk storby. På vejen til Lissabon passeres den flotte ”25. april-bro”, der er verdens 20. længste hængebro. Mange sammenligner den med ”The Golden Gate Bridge” i San Francisco på grund af ligheden i designet. Efter broen stopper vi ved den historiske forstad Belém, hvor det berømte tårn Torre de Belém blev bygget til minde om Vasco da Gama og byens skytshelgen São Vincente. Vi skal også se Beléms historiske bygning, Mosteiro dos Jerónimos (Jerónimos Kloster), som Belémtårnet blev bygget delvist for at forsvare. Byggeriet blev påbegyndt i 1502 og tog hele 50 år at færdiggøre. I Lissabons centrum kan man gå på opdagelse i de smalle, hyggelige gader, der ofte er belagt med sorte og hvide mosaikker, kigge i butikker og køre en skøn bytur i de gamle sporvogne.

Tilmeld dig vores nyhedsmail på w w w.bravotours.dk


Algarves seværdigheder Turens program er spækket med historiske steder og byer, samt en uforglemmelig oplevelse af den smukke natur. Vi går i fodsporene på bl.a. Henrik Søfareren og maurerne, der hver især har haft indflydelse på byerne Lagos og Silves, som vi besøger. I disse byer oplever man den specielle atmosfære. Turen går også til Algarves højeste punkt, Fóia, hvor man kan nyde den flotte udsigt over landskabet og kystlinjen i horisonten. Ved verdens ende – hvilket er det europæiske fastlands sydvestligste punkt - ser vi bølgerne slå op ad de stejle klippevægge. Og til slut vil vi kigge på de fascinerende klippeformationer ved Ponta da Piedade, der er et helt unikt syn.

Marked i Quarteira

nyde en god frokost med udsigt over de prangende og meget flotte lystbåde.

Bravo-skibet Bravo-skibet sætter sejl sidst på eftermiddagen og glider roligt ud på det turkisblå hav, der omgiver Algarve. Vi starter med at sejle tæt på kysten, forbi de smukke klippeformationer, der majestætisk rejser sig op fra havet. Undervejs kommer vi forbi mange af de kilometerlange sandstrande, som Algarve er kendt for. Undervejs kan man stige om bord i en gummibåd, som skibet har på slæb, og derved komme helt tæt på klipperne og ind i de gamle grotter. Man kan også få sig en dukkert i Atlanterhavet, så husk badetøjet. Man kan også nyde solen på dækket eller finde en plads i skyggen og slappe af med en kold drink fra skibets bar.

På dette sigøjnermarked kan man slå en god handel af, hvis man kan lide at handle om prisen. Der sælges alverdens souvenirs, sko, tøj, keramik og meget mere. På hjemturen stopper vi ved den hyggelige marina i Vilamoura, hvor man fx kan

og deltag i konkurrencen om et gavekor t værdi kr. 5.000

25


Miniparlør Et par venlige ord God morgen ��������������������� Bom dia (indtil kl. 12.00) God eftermiddag ������������� Boa tarde God aften/nat ������������������� Boa noite Går det godt? �������������������� Como está? Fint tak, og De? ��������������� Muito bem obrigada, e você? Farvel ���������������������������������� Adeus Hej ��������������������������������������� Olá Tak �������������������������������������� Obrigada (sagt af kvinde)Obrigado (sagt af mand) Mange tak ������������������������� Muito obrigado/ obrigada Selv tak/ ingen årsag ������ De nada Bede om ����������������������������� Por favor Undskyld ��������������������������� Desculpe Almindelige nytteord Ja ������������������������������������������ Sim Nej ��������������������������������������� Não Lille ������������������������������������� Pequeno Stor �������������������������������������� Grande God/ dårlig ����������������������� Bom/Mau Til højre ����������������������������� A direita Til venstre ������������������������� A esquerda Ligeud �������������������������������� Em frente Hvor meget koster det? �� Quanto custa Regningen ������������������������� Recibo Dyrt/billigt ����������������������� Caro/Barato Taler De engelsk? ������������ Fala inglês? Jeg forstår ikke ����������������� Não compreendo Hvor er…? �������������������������� Aonde esta? Dansk ��������������������������������� Dinamarquês Guide ���������������������������������� Guia Stop! ������������������������������������ Para! Indkøb, mad og drikke Åben ����������������������������������� Aberto Lukket �������������������������������� Fechado Cigaretter �������������������������� Cigarros Ost ��������������������������������������� Queijo 26

Peber ����������������������������������� Pimento Fisk �������������������������������������� Peixe Kød (al slags) �������������������� Carne Oksekød ���������������������������� Carne de vaca Svinekød ���������������������������� Carne de porco Kylling �������������������������������� Frango Frimærke ��������������������������� Selo Øl ����������������������������������������� Cerveja Vand med brus ���������������� Água com gas Vand uden brus ��������������� Água sem gas Salt �������������������������������������� Sal Skinke �������������������������������� Fiambre Vin ��������������������������������������� Vinho Æg ��������������������������������������� Ovo Ugedagene Mandag ������������������������������ Segunda-feira Tirsdag ������������������������������� Terça-feira Onsdag ������������������������������� Quarta-feira Torsdag ������������������������������ Quinta-feira Fredag �������������������������������� Sexta-feira Lørdag �������������������������������� Sábado Søndag ������������������������������� Domingo I går ������������������������������������ Ontem I dag ������������������������������������ Hoje I morgen ���������������������������� Amanhã Tal 1 ������������������������������������������� Uma 2 ������������������������������������������� Dois 3 ������������������������������������������� Tréz 4 ������������������������������������������� Quatro 5 ������������������������������������������� Sinco 6 ������������������������������������������� Seis 7 ������������������������������������������� Sete 8 ������������������������������������������� Ouito 9 ������������������������������������������� Nove 10 ����������������������������������������� Dez 100 ��������������������������������������� Sem 1000 ������������������������������������ Mil Se flere gloser i informationsmappen.

Tilmeld dig vores nyhedsmail på w w w.bravotours.dk


Hjemrejse Se aktuel hjemrejsetid og afhentning på hotellet i informationsmappen på hotellet.

Toldregler

Rejsende, der kommer hjem fra Algarve, må til eget forbrug uden afgift medbringe: Cigaretter - 800 stk. Cigarillos og cerutter - 400 stk. Cigarer - 200 stk. Røgtobak - 1 kg

Spiritus over 22 % - 10 liter Hedvin - 20 liter Bordvin - 90 liter Øl - 110 liter For at indføre tobaksvarer skal man være fyldt 18 år. For øl, vin og spiritus er aldersgrænsen 16 år. Yderligere informationer om toldregler kan fås hos rejselederne. Vi ønsker dig en rigtig god hjemrejse.

og deltag i konkurrencen om et gavekor t værdi kr. 5.000

27


Bravo Tours’ Bonusklub Rejser for erfarne livsnydere Bravo Tours’ Bonusklub tilbyder rejser med meget mere indhold. Det er rejser, hvor vi fx har vinsmagning og besøg på vingårde, ekstra spændende naturudflugter, eller hvor der måske er inkluderet en stor koncert, en kunstudstilling eller et andet arrangement i prisen. Rejserne henvender sig til erfarne livsnydere som har tid og mulighed for at rejse, når den rigtige Bravo Tours´ bonusrejse byder sig. Meld dig ind i Bonusklubben og få den ugentlige nyhedsmail. Så er du opdateret med alle vores bedste bonusrejser. Meld dig ind på www.bravotours.dk – klik på Bonusklub og følg anvisningen. Velkommen i Bonusklubben.

Bravo Tours tilbyder oplevelser ud over det sædvanlige

Bestil vores kataloger på www.bravotours.dk eller på telefon 70 10 10 87 Oplev verden BRAVO EXPLORE

Bali · Cambodja

· De Dansk Vestindiske

Øer · Indien

· Nepal · · Indokina · Kina

New Zealand ·

2011 - 12

Sri Lanka · Sydamerika

· Thailand · Tibet

· Vietnam

www.bravosafari.dk BO T SWA N

NIA A · TA NZ A

R · Z A NZIBA · N A MIBIA

Safari

· SY DA FRIK A · K EN YA

DANSK - F E R I E PÅ

2011 og 2012

Vinter 2011/2012 NYHEDER: DE

www.bravotours.dk

K. 4 · 1463 København | Farvergade 16 · 7400 Herning Dalgas Plads

www.bravotours.dk

DANSK VESTINDIS

KE ØER · INDIEN

k www.bravotours.d

- KERALA

Vi tager forbehold for ændringer og evt. trykfejl.

Hos Bravo Tours har vi også: • Rundrejser • Safarier • Golfrejser • Gruppe- og læserrejser • Bonusrejser

Algarve miniguide 2011  

Miniguide om Algarve, kort og information

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you