Page 1

Costa del Sol

og deltag i konkurrencen om et gavekort vĂŚrdi kr. 5.000

1


2

Tilmeld dig vores nyhedsmail p책 www.bravotours.dk


Velkommen Bravo Tours og dine rejseledere byder dig hjertelig velkommen til Costa del Sol. Vores miniguide er tænkt som et hjælpemiddel til dig under din ferie. Den indeholder oplysninger om praktiske forhold, forslag til gode spanske retter, indkøbsmuligheder, udflugter og meget mere. Vi rejseledere er her på Costa del Sol for at servicere og vejlede dig til den bedst mulige ferie. Vi kommer og besøger dit hotel flere dage om ugen, således at du har muligheden for at henvende dig til os. Her er du velkommen, hvis du har spørgsmål, vil tilmelde dig til en udflugt eller bare har lyst til en hyggesnak. Tidspunktet for, hvornår vi er på dit hotel, finder du i informationsmappen på hotellet. Endnu engang vil vi byde dig velkommen til Costa del Sol, og vi ønsker dig en rigtig god ferie! Med venlig hilsen Team Costa del Sol

og deltag i konkurrencen om et gavekort værdi kr. 5.000

3


Info om Andalusien Statsform: �������������������Monarki. Areal: ��������������������������87.268 km2. Befolkningstal: ����������7,4 millioner. Hovedstad: �����������������Sevilla - 750.000 indbyggere (Solkystens hovedstad: Malaga - 549.135 indbyggere). Religion: ���������������������85 % katolikker. Valuta: �������������������������Euro. Højeste bjerg: ������������Mulhacén 3.482 m over havets overflade. Sprog: ��������������������������Catalansk (spansk). Erhverv: ����������������������Turisme, olivenolie, citrusfrugter, vin, mandler.

Andalusien

Andalusien udgør 17,3 % af hele Spanien og er med sine 87.268 km2 den mest ægte, uberørte og største provins i Spanien. Andalusien er dobbelt så stor som Danmark. Andalusien har i sin tid været under flere forskellige herredømmer - det romerske, gotiske og arabiske, hvilket tydeligt afspejles, når man bevæger sig rundt i Andalusien. Man fornemmer og oplever de forskellige folkeslag og kulturer i levevis og byggestil. Især bærer Andalusien præg af arabernes mere end 700 år lange herredømme. Maurerne, som de kaldtes, herskede fra år 700 til 1492, hvor de blev fordrevet af de kristne. Blandt de store, fantastiske værker, hvor man kan se arabernes indflydelse er Alhambra-paladset i Granada og domkirken med Giraldatårnet i Sevilla, som oprindeligt var en moské, men som er bygget om til en kirke. De stammer begge fra maurernes tid i Spanien. Disse enestå4

ende værker er på UNESCOs liste over fredede ting. I Andalusien får man fantastiske naturoplevelser. Regionen er kendt for dens mange smukke bjerge og områder - bl.a. Spaniens næsthøjeste bjerg, Sierra Nevada, hvor der året rundt er sne på toppen. Om vinteren er der et lækkert skiområde, og om sommeren kan man stå på sommerski. Man kan stå på ski om formiddagen og om eftermiddagen tage ned på de meget lækre sandstrande og nyde solkystens varme og sol. Igen kan Andalusien skrive sig på UNESCOs liste, men denne gang skyldes det det enestående naturreservat ”Sierra de Las Nievas”, der gemmer på den eneste fyrretræssort, der har overlevet istiden. Andalusien er kendt for det bølgende landskab med olivenlunde, korkege, kastanietræer, kvægflokke, vinmarker, de smukke, hvide andalusiske heste og de smukke, hvide landsbyer. De små, hvide landsbyer, som der findes ca. 250 af, er nogle af de smukkeste, dejligste, hyggeligste byer. I disse små byer bliver man ført ind i en rolig, harmonisk og idyllisk hverdag med smalle gader, hvor altankasserne med mange smukke farver pryder de mange små, hvide huse.

Tilmeld dig vores nyhedsmail på www.bravotours.dk


og deltag i konkurrencen om et gavekort vĂŚrdi kr. 5.000

5


S e v æ r digheder Malaga - provinsens hovedstad

Ligger ca. 14 km fra Torremolinos og ca. 30 km fra Fuengirola. En storby med alt, hvad dertil hører. Gå ikke glip af den gamle bydel, der bærer præg af den arabiske tid. Oplev Picassos fødehjem, katedralen og de store borge Alcazaba og Gibralfaro.

Puerto Banús - De riges legeplads

Marbella er kendt for, at alle berømthederne holder ferie her. Her kommer sultaner, IT-millionærer og andre fra jetsettet for at nyde det dejlige klima. Ca. seks km uden for byen ligger lystbådehavnen Puerto Banús, der er samlingssted for nogle af de største lystbåde i Middelhavet. Nyd frokosten på havnen og synet af de mange eksklusive biler. Føl dig rig for en dag.

Sevilla - Andalusiens hovedstad

Ca. 200 km fra Malaga gemmer der sig en oplevelse ud over det sædvanlige, Andalusiens hovedstad, Sevilla, der i 1992 var vært for verdensudstillingen. Der er utroligt mange seværdigheder.

6

Oplev bl.a. katedralen, universitetet, Guldtårnet og meget andet. Gå en tur i romantikkens by og oplev Columbus’ udgangspunkt for hans rejse til det kontinent, der senere kom til at hedde Amerika. Sevilla er en oplevelse uden sammenligning.

Córdoba - Spaniens kulturelle centrum

Córdoba ligger ca. 180 km fra Malaga og var engang verdens største by. Lige fra romernes tid har denne by været kendt verden over for katedralen, moskeen ”La Mezquita” og islams største og skønneste tempel. Man kan nemt bruge en hel dag på at gå på opdagelse i den forunderlige by Córdoba.

Granada - Arabernes sidste by i Spanien

Historiens vingesus kan mærkes her i kunstnernes by, Granada, ca. 120 km fra Malaga. Se katedralen med det kongelige gravkapel og Alhambra, sultanernes palads, som det katolske kongepar også gjorde brug af. Husk at man skal forudbestille billet til Alhambra-paladset. Dette kan gøres i banken BBVA.

Tilmeld dig vores nyhedsmail på www.bravotours.dk


Gibraltar - Den sidste britiske koloni i Europa

Ronda

Ca. 120 km fra Malaga finder man den berømte klippe ved Spaniens sydlige spids. Se de tyvagtige berberaber, udforsk de store drypstenshuler, nyd den fantastiske udsigt fra klippens top, hvorfra man på en klar dag kan se helt til den nordafrikanske kyst. Gå på shoppingtur på hovedgaden, og prøv den traditionelle britiske ret fish and chips. Vælger man at køre i bil, anbefales det at parkere i grænsebyen La Linea, da der ofte er lange bilkøer ved grænseovergangen. Det er ikke tilladt at tage en lejet bilen med over grænsen.

Ronda - 75 km fra Malaga, er en af Spaniens ældste byer, som allerede romerne kendte til. Den smukke kirke, som er bygget på resterne af en gammel moské, er blot et af de steder, man bør besøge. Bare at se sig omkring i byen, gå rundt i det gamle kvarter og studere smukke bygninger er hele besøget værd. Tyrefægtning er en af de vigtigste traditioner i Ronda. Det er her man finder en af de ældste tyrefægterarenaer, og inde i arenaen findes et tyrefægtermuseum med en utrolig samling af dragter og andet, der har med denne nationale tradition at gøre.

Nerja

Markeder

Ca. 60 km øst for Malaga ligger Nerja, der er mest kendt for Cuevas de Nerja, grotterne, der er en række imponerende huler af stor arkæologisk betydning. Hulerne blev opdaget i 1959 og indeholder fantastiske drypstensformationer og vægmalerier, som er over 20.000 år gamle. Byen har endnu en attraktion, El Balcón de Europa. Udsigten herfra skal opleves for at forstå dens imponerende placering.

Antequera

Antequera ligger ca. 50 km nord for Malaga og har været kendt gennem mange generationer, først under romerne og senere som maurisk forsvarsfæstning af Granada. Byen har mange historiske bygninger - bl.a. kirken Iglesia de Nuestra Señora del Carmen med sin enorme barok-altertavle. Oplev Plaza de Toros fra 1800-tallet, som bl.a. har et museum for tyrefægtning. Nordøst for byen finder man en forhistorisk stenhøj, der menes at være mellem 4.000 og 4.500 år gammel. Den blev bygget som gravkammer for nogle af områdets tidligste stammehøvdinger.

Markeder har altid været en del af den spanske kultur. På markederne kan man finde alt mellem himmel og jord. Man oplever den specielle markedsstemning, hvor alle gerne vil vise, hvad de har at tilbyde, hvor folk prutter om priserne, og der bliver handlet alle vegne. Enhver spansk by med lidt respekt for sig selv har marked mindst en gang om ugen, og det samme har byerne her på kysten. Disse markeder afholdes om morgenen, inden middagssolen tager over, og det bliver for varmt til at gå rundt at handle. Torremolinos: Torsdag (ca. kl. 9.00-14.00). Benalmádena: Fredag (ca. kl. 9.00-14.00). Fuengirola: Tirsdag (ca. kl. 9.00-14.00). Marbella: Mandag og lørdag (ca. kl. 9.00-14.00). Malaga: Søndag i centrum (ca. kl. 9.00-14.00).

og deltag i konkurrencen om et gavekort værdi kr. 5.000

7


5

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7.

8

7

6

Hotel Roc Flamingo Hotel Las Palomas Hotel Grigo Mar Hotel Don Pablo Lejligheder Ecuador Park Lejligheder Doño Carlota Hotel Los Arcos

8

8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15.

2

13

Togstation Posthus Busstation Aquapark Krokodillepark Marked Restaurant Den lille have Politi

A nde t

9

10

8 15

1

3

12

ade

8 G åg

Ho t eller

11

10

4

14

Kor t ov er Torr emolinos

Tilmeld dig vores nyhedsmail på www.bravotours.dk


5

1

2

1. 2. 3. 4.

12

8

7

5

9

11

3

4

Lejligheder Sunset Beach Club Lejligheder Vista Mar Hotel Betania Hotel Minerva Jupitar

Ho t eller 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12.

6

10

Togstation Posthus Turistkontor Tivoli og Teleferico/Kabelbane Marked Restaurant Pinocho Selwo Marina Politi

A nde t

Kor t ov er BenalmĂĄdena

og deltag i konkurrencen om et gavekort vĂŚrdi kr. 5.000

9


3

1. 2. 3. 4.

Hotel Las Palmeras Lejligheder Pyr Hotel Beatriz Hotel Hacienda Puerta del Sol

Ho t eller 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11.

10 11

7

8

9 6

1

2

5

4

ď‚&#x;

10

Marked Togstation Posthus Busstation Optiker Zoo Politi

A nde t

Kor t ov er Fuengir ola

Tilmeld dig vores nyhedsmail pĂĽ www.bravotours.dk


ď‚&#x;

1

2 3

1. Hotel Jardines del Mar 2. Hotel Rincon Andaluzl

Ho t eller 3. 4. 5. 6.

6

5

Puerto Banus Marked Posthus Busstation

A nde t

4

Kor t ov er Marbella ď‚&#x;

og deltag i konkurrencen om et gavekort vĂŚrdi kr. 5.000

11


A-Z Apotek

Apotek hedder Farmacia og er markeret med et grønt kors. De er meget lette at finde, da der er mange af dem. Apotekerne har forskellige åbningstider, og på skift har et apotek i hver by døgnåbent. Spørg rejselederne til råds, hvis døgnapotek skal oplyses. På apotekerne findes alt fra toiletartikler til kondomer, bleer og hygiejnebind.

Aviser

I Fuengirola sælges skandinaviske aviser. Ellers er det muligt at købe franske, tyske og engelske aviser.

Badning

Fra Malaga til Marbella er der mulighed for at bade i Middelhavet eller ligge på de fine sandstrande. Nogle strande mod Malaga er nudiststrande. De er markeret med skilte. Man kan gå langs strandpromenaden fra Torremolinos til Benalmadena og på promenaden i Fuengirola. Flagene på stranden viser, hvor sikkert det er at bade den pågældende dag.

Banker

Bankerne ligger jævnt fordelt i byerne, og de har forskellige åbningstider. Man kan altid hæve penge i automaterne, selv om banken har lukket. Dog kan man maksimalt hæve 260 euro pr. dag, ca. 2.000 kr., og for hver transaktion tager banken et gebyr på omkring 30 kr - nogle tager dog noget mere. Bankerne har ofte kun åbent mandag-fredag kl. 9.30-13.30.

12

Benzin

De fleste tankstationer holder åbent 24 timer i døgnet. Gasolina Otanos 98 + 95 = blyfri benzin, pris ca. 1,2 € pr. liter.

Billeje

Det er let og lige til at leje bil på Costa del Sol. Kontakt rejselederen, der arrangerer alt med udlejningsfirmaet. Prisen inkluderer ubegrænset antal kilometer. Bilen kan blive bragt og afhentet på hotellet for et gebyr på 5 €. Forsikring koster ca. 5 €. Priserne i informationsmappen er inklusive forsikringen. Bilen bliver leveret fuldt tanket, og den skal afleveres fuldt tanket. Vejene er oftest godt skiltet. På motorvejen står skiltene ofte først ved afkørslen. I byerne er det tilladt at køre 50 km/t, på landevejene 80 km/t, og på motorvejene 120 km/t - hvis ikke andet er skiltet. Parkering: Blå streger omkring parkeringspladsen betyder, at det er tilladt at parkere mod betaling til enten parkeringsvagt eller billetautomat. Gul opstregning betyder parkering forbudt. Hvid opstregning betyder gratis parkering inden for båsen. Alkohol: Blæser man, må man have en promille på 0,25. Promillen ved blodprøve må kun være 0,15.

Briller

Bravo Tours samarbejde med en dansk optikker, Unioptica, i Fuengirola lige ved togstationen. Her findes de gode produkter og den gode service som i Danmark, men til meget lavere priser. Det kan betale sig at købe briller i Spanien. Pri-

Tilmeld dig vores nyhedsmail på www.bravotours.dk


serne på mærkevarer er typisk 30% under priserne i Danmark, og leveringstiden er normal kun en-fem dage. Kontakt rejselederen for flere oplysninger eller ring selv på telefon nr. +34 952 199 254. Butikken er åben: Juni, juli og august: Mandag - fredag kl. 9.00-15.00. Mandag og torsdag desuden kl. 17.00-19.00. Lørdag kl. 10.00-14.00. September - maj: Mandag - fredag kl. 9.00-17.00. Lørdag kl. 9.00-14.00.

Ekstra tøj

Busser

Frisør

Busserne kører med jævne mellemrum gennem byerne. Man kan tage bussen fra Malaga til Fuengirola. Stiger man på omkring centrum eller ved en busstation, skal man huske at købe billet til bussen, inden man stiger på. Ved nogle busstoppesteder finder man en lille kiosk/bod, der fungerer som billetkontor.

Cykelleje

Der kan lejes cykler ved strandpromenaden eller i byerne.

Drikkepenge

Det er normalt at give drikkepenge i Spanien. Ca. 10 % er passende i de fleste tilfælde. Til taxichauffører, rengøringspersonale og bagagehjælpere giver man det, man mener, er passende. Det er også normalt at give drikkepenge til chaufføren efter en udflugt. Et rimeligt beløb er ca. 1-2 €.

Drikkevand

Vi anbefaler at købe vand på flaske, da vandet i hanerne har en anden bakterieflora end vandet i Danmark. Vand uden brus kaldes ”agua sin gas”. Vand med brus kaldes ”agua con gas”.

Der kan være køligt i udflugtsbusser pga. aircondition. Tag derfor altid en ekstra trøje med.

Elektronik

I Spanien er der samme strømstik som i Danmark - og 230 volt. Man behøver derfor ikke adapter. Dog skal man have adapter, hvis man har elektrisk udstyr med trebenet stik. Man kan med fordel gå til frisør i Spanien. En klipning koster omkring 10 € og en farvning omkring 20 €, hvilket er noget billigere end i Danmark. De fleste hoteller har egen frisør, men de er som regel lidt dyrere.

Helligdage

1. januar: ���������� Nytår (Año nuevo) 6. januar: ����������� Hellige Tre Konger (Epifanía Reyes Magos) 28. februar: ������ Andalusiens dag (Día de Andalucía) 19. marts ����������� Fars dag (San Jose) Marts/april ������� Påske (Semana Santa) 1. maj ����������������� Arbejdernes internationale kampdag (Día del Trabajo) 15. august ��������� Jomfru Marias himmelfartsdag (Asunción de la Virgen) 12. oktober ������� Spaniens Nationaldag (Fiesta Nacional de España) 1. november ����� Allehelgenes dag (Día de Todos los Santos) 6. december ����� Den Spanske Konstitution (Dá de la Constitucíon Española) 8. december ����� Undfangelsen (Inmaculada Consepción) 25. december: �� Juledag (Día de Navidad)

og deltag i konkurrencen om et gavekort værdi kr. 5.000

13


Internet

På nogle af hotellerne er der trådløst internet eller der er opsat computere, der kan benyttes mod betaling. Der er internetcafeer rundt om i byerne.

Læge

Lægen, som vi anbefaler, hedder Salus. Får man brug for læge, anbefaler vi at rette henvendelse til rejselederen på vores service/nødtelefon. Herefter kontakter vi Salus, som derefter sender en læge til hotellet med kort varsel. Husk at få kvitteringer for receptpligtig medicin, da udgifterne til receptpligtig medicin og lægebesøg kan refunderes hos den danske sygesikring. Udgifter til eventuel hospitalsindlæggelse dækkes via det gule sygesikringskort. Hvis en læge stiller en diagnose på hotellet, og hospitalsindlæggelse ikke er nødvendig, koster det ca. 100 €. I weekenderne kan det være dyrere. Der skal betales kontant, og beløbet refunderes af sygesikringen i Danmark mod forevisning af kvittering.

Politi

Ring 112 i akutte situationer for at få fat i ambulance, brand og politi. Ved mindre uheld, kontakt da rejselederen for hjælp og for eventuelt at blive henvist til nærmeste politistation. 112: Nødstilfælde (emergencia) 080: Brandvæsnet (bomberos) 062: Militærpolitiet (guardia civil) 091: Det nationale politi (policía nacíonal)

Posthus

Posthuset hedder Correos, og rundt i byerne og på nogle hoteller findes gule og blå postkasser, hvorpå der står Correos. Frimærker kan købes på posthusene, i butikkerne Tabaco, og oftest også der, hvor der sælges postkort, og på nogle af hotellerne. Et almindeligt frimærke til et postkort koster ca. 0,60 €.

Påklædning

Generelt er der ikke påklædningskrav, men der kan komme bemærkninger og ”sultne” blikke, når man går i udfordrende tøj og har skandinavisk udseende.

Markeder

Scootere

Nyheder

Servicetelefon

Det er altid en fornøjelse at besøge en lokal markedsplads. Her handles med tøj, tasker, smykker, frugt, grøntsager og meget andet. Markederne er åbne ca. kl. 9.00 - 14.00. Markedsdage: Torremolinos:.....Torsdag Benalmadena:....Fredag Fuengirola:..........Tirsdag Marbella:.............Mandag og lørdag Malaga:................Søndag Flere gange om ugen er der nyheder bagest i informationsmappen. 14

Det er bestemt en nem måde at komme rundt på, og det er nemt at finde en parkeringsplads. Vi anbefaler dog at undlade at køre på scooter, da spanierne kører meget anderledes, end vi gør i Danmark. Spanierne kører utroligt aggressivt, og derfor er scootere et utrolig udsat køretøj. Der findes scooterudlejninger i byerne og nær strandpromenaden. Lej ikke scooter uden forsikring! Bravo Tours’ servicetelefon er åben hver dag fra kl. 9.00 til 19.00. Derefter fungerer

Tilmeld dig vores nyhedsmail på www.bravotours.dk


telefonen kun som nødtelefon. Dvs. at man kan komme i kontakt med en dansk rejseleder 24 timer i døgnet. Telefonnummeret findes i informationsmappen på hotellet.

Det anbefales, at aftale pris med chaufføren, inden køreturen påbegyndes. Det koster ekstra at køre fra by til by, fordi de kører ind i en anden taxizone.

Siesta

Telefon

Mange butikker holder siesta fra kl. 14 til 17, når det er varmest. Der findes dog flere butikker, der undlader siesta i højsæsonen. Supermarkeder og indkøbscentre holder ikke siesta.

Sol

Solen er skarpere i Spanien end i Danmark. Derfor er det en god idé at bruge en solcreme med lidt højere faktor end normalt de første par dage af ferien. Derefter kan man måske stille og roligt trappe ned på faktoren - men det er vigtigt altid at bruge solcreme i hele ferien, når man opholder sig i solen.

Sport

Der findes mange former for vandsport ved stranden. Alle former for sport med motor anses for ekstrem sport, som ikke er omfattet af en almindelig rejseforsikring. Det samme gælder de fire-hjulede crossmotorcykler. Disse former for ekstrem sport kræver specielle forsikringer.

Sprog

Sproget i Spanien er catalansk (spansk). I turistområder taler få engelsk, fransk eller tysk. Der er dog nogle danske restaurationer, hvor personalet taler dansk.

Taxi

Det er meget nemt at komme rundt i området med taxi. Der er holdepladser foran hotellerne, og man kan kalde en vogn ind fra gaden. Taxierne kører efter afstande, og chaufføren har en lille bog med priser.

På de fleste hoteller kan der ringes fra receptionen og værelserne, men det er langt fra den billigste løsning. Det billigste og bedste er at ringe fra telefonrum i en internetcafé. Der findes også telefonkort til telefonbokse. Telefonkortene kan købes i Tabaco-butikkerne.

Tidsforskel

Der er ingen tidsforskel mellem Spanien og Danmark.

Timeshare

Timeshare findes på Solkysten, men Bravo Tours anbefaler, at man holder sig væk fra dette. Der sælges lodsedler, der alle har gevinst. For at få denne gevinst, skal man med ind på firmaets hovedkontor, hvor man bliver udsat for en flere timer lang salgstale. Formålet er at sælge en ferielejlighed. Har man først skrevet under på en timeshare-kontrakt, er det utroligt svært at komme ud af den. Bravo Tours har ikke mulighed for at hjælpe med at annullere sådanne kontrakter.

Tog

Toget kører fra Malaga til Fuengirola og retur. Billetten købes på perronen og skal som regel forevises, når man står af toget. Skal man videre rundt i det andalusiske, skal man ind til Malaga Renfe og derfra videre med andre togforbindelser. Spørg rejselederen om hjælp, hvis du ønsker at komme videre rundt i Andalusien.

og deltag i konkurrencen om et gavekort værdi kr. 5.000

15


Toldfrit

Det er muligt at handle toldfrit i Gibraltar, men der er dog regler for, hvor meget man må købe. Kontakt rejselederen eller se informationsmappen i receptionsområdet om reglerne for toldfrie varer.

ding til udflugterne skal ske til rejselederen senest kl. 12 dagen forinden medmindre andet er anført. Tilmeldingen er bindende, men vi tager forbehold for ændringer og manglende tilslutning. Vi anbefaler at betale udflugterne kontant i euro.

Tyveri

Valuta

Efterlad aldrig værdigenstande på stranden. Pas på tasker og tegnebøger - specielt, hvor der er mange mennesker som på markeder, ved busstoppesteder og i lufthavnen. Lej en safebox til værdigenstande såsom pas, billetter og kontanter. I tilfælde af tyveri kontakt da din rejseleder.

Udflugter

Der er en oversigt over Bravo Tours’ udflugter på modsatte side og en yderligere beskrivelse af hver enkelt udflugt i informationsmappen på hotellet. Sidste tilmel-

Valutaen i Spanien er euro. 1 euro = ca. 7,50 kr.

Veksling

Der kan veksles i banker, på hoteller og i vekselboder. Vi anbefaler ikke at veksle i boderne, da de ikke altid bruger den rigtige kurs, eller de kan finde på at ”glemme” at udlevere det rette beløb. Benyt bankerne.

Den Lille Have Dansk restaurant siden 1969 Den Lille Have åbnede sine døre i 1969 som den første danske restaurant på solkysten og som den første restaurant i området Playamar. Menuen står fortsat på danske retter, såsom sild, flæskesteg, frikadeller osv, men igennem årene er menuen blevet meget internationalt præget, så dem der ikke vil til Spanien for at spise dansk mad kan roligt komme i Den Lille Have og nyde en lækker saftig argentinsk steak. Også vegetarretter, store velsmagende hjemmelavede burgere, fedt-fattig mad og fisk er nogle af de ting man kan bestille. Rimelige priser, og kvaliteten er altid i top i Den Lille Have. Bordbestilling: +34 670 955 108 eller book online på www.thelittlegarden.net Vær go’ ved din mave... Ta’ i Den Lille Have Michael Thorsgren

16

Tilmeld dig vores nyhedsmail på www.bravotours.dk


Bravo Tours’ udflugter Gibraltar

Man kan tage en afstikker fra den spanske solkyst til et stykke af Storbritannien. Oplev fish & chips, røde postkasser og de traditionelle betjente, bobbyer. Efter lidt tid til at handle skal vi opleve Gibraltarklippen. Det foregår i minibusser, der transporterer os rundt i de små gader. Vi oplever den rigtig flotte San Miguelgrotte og abereservatet, hvor vi stifter bekendtskab med de frække haleløse Gibraltaraber.

Granada

Granada er gennem mange år blevet lovprist for sin skønhed og arabiske stemning. Den arabiske kultur har sat sit præg mange steder i landet, men intet andet sted uden for den arabiske verden finder man et så smukt og velbevaret muslimsk bygningsværk som Alhambra - maurersultanernes palads i Granada. Vi besøger også det skønne sommerpalads Generalife med de smukke haver, som har en eventyragtig atmosfære og masser af blomster og planter, der betager de fleste. I Granada by begiver vi os til fods rundt for at se og besøge de smukke steder i denne vidunderlige by.

Tánger

Afrika ligger kun en kort sejltur fra den spanske solkyst. Tánger er byen med europæisk kultur og islamiske traditioner. Vi kommer igennem den gamle, hyggelige bydel medinaen, hvor alle sanser stimuleres. Øverst i den gamle bydel findes kasbahen, der er et gammelt fæstningskvarter. Det er også her, man finder Tángers gamle palads, hvor skiftende generationer af sultaner boede.

På udflugterne med danske rejseledere, gør vi opmærksom på, at der også vil være andre nationaliteter og en engelsktalende guide i bussen. Transporttiden fra de enkelte hoteller og til udflugtens start varierer, afhængig af hvor mange gæster, der skal med.

og deltag i konkurrencen om et gavekort værdi kr. 5.000

17


Udflugter på egen hånd Ronda

Ronda er en af de ældste byer i Spanien. Byen blev under et jordskælv i tidernes morgen delt op i to dele, som dog nu hænger sammen via en bro, der blev bygget i 1700-tallet. Ronda er kendt for landets ældste og mest charmerende tyrefægterarena. Vi oplever arenaen fra selve pladsen og får historien om den. På turen skal vi også besøge den utroligt flotte Santa Maria-kirke, som er romersk, arabisk og gotisk. Den var oprindelig en moské, men er senere bygget om til en kirke.

Sevilla

Sevilla er den fjerdestørste by i Spanien og hovedstad i Andalusien. Det er en moderne storby og en af de smukkeste byer i verden. Vi kommer på denne tur rundt til de berømte gader, pladser, parken Maria Luisa, som er Sevillas grønne oase, hvor folk tager sejlture på voldgravene, eller en tur rundt i hestevogn. Inde i selve byen vises der rundt, og der fortælles lidt om historien bag de flotteste områder i denne fantastiske by. Efter denne lille rundtur kan man gå lidt rundt på egen hånd og handle lidt. 18

Ritmo a Caballo

En helt fantastisk aften, hvor man bliver taget med en tur til det ”rigtig spanske”. Man får lov at mærke de spanske rytmer, og sanserne kommer på noget af en oplevelse. Aftenen starter med et flot hesteshow fra den spanske rideskole og de smukke andalusiske heste. Det er imponerende, hvad disse store dyr kan lave af kunster. Derefter bliver man kørt længere ind i det smukke land til en fire-retters menu og et flot flamencoshow. Spaniens nationaldans sætter gang i stemningen. Dette er en ægte spansk aften, man ikke må gå glip af.

Jeepsafari

Det ægte Andalusien ligger kun en kort køretur fra den spanske solkyst. Oplev den rå natur i åbne jeeps og få den ultimative oplevelse. Mærk vinden i håret og duften af de mange krydderier, der gror vildt i naturen. Vi kører ind i Istan, hvor der er tid til at gå rundt på egen hånd. Derefter kan man tage en forfriskende dukkert i ferskvandssøen, der leverer vand til Istan.

Tilmeld dig vores nyhedsmail på www.bravotours.dk


Parker og underholdning

I informationsmappen omtales masser af muligheder for oplevelser på solkysten. Til alle disse arrangementer kan der købes billet hos rejselederne, så man undgår kø ved indgangene.

Man kan opleve:

I Torremolinos: Krokodilleparken - få lov til at holde en babykrokodille. Aqualand - Sydspaniens sjoveste vandland.

I Banalmadena: Tivoli - få et sus i maven i en af de mange forlystelser. Selwo Marina - se det imponerende delfinog søløveshow. Telferico - tag svævebanen og få en fantastisk udsigt ud over kysten. Færge - tag færgen mellem Benalmadena og Fuengirola.

I Fuengirola: Zoo - oplev en hyggelig eftermiddag i det grønne og se alle parkens dyr. Delfinsafari - se de legesyge delfiner danse om båden. Glasbundsbåd - oplev havets dyr i deres eget element uden selv at blive våd.

Heste-show, Middag og Flamenco-show Spansk aften (Feria del Sur) En enestående mulighed for at se et ægte andalusisk heste-dressurshow efterfulgt af middag (inkl. vin) og flamenco-show.

HVER ONSDAG

Kun 45 € (Barn 4-11 år 33 €)

GRATIS BUS

For mere information og bestilling, henvend dig venligst hos din rejseleder. Der er også mulighed for kun at besøge heste-showet (20,00 € voksne og 10,50 € barn)

og deltag i konkurrencen om et gavekort værdi kr. 5.000

19


Spansk mad Typisk spansk mad er godt tilberedt og spændende at spise. Mange af de spanske retter bærer præg af fisk og skaldyr - især her lige ud til Middelhavet.

Hjælp til spisekortet: Tapas: Forskellige typer af småretter såsom Jamon Serrano (lufttørret skinke), Manchego (spansk fåreost), Chorrizo (grofthakket, krydret pølse), Ensalada rusa (kartoffelsalat), Tortilla (spansk kartoffelomelet). Gazpacho: En kold tomatsuppe, der oftest spises om sommeren. Sopa de Mariscos: Skaldyrssuppe. Paella: Spaniens nationalret. Safranris med grøntsager, fisk, skaldyr, kylling og/eller svinekød. Denne ret er meget forskellig fra restaurant til restaurant. Man finder ikke to restauranter, der laver den samme paella.

20

Tilmeld dig vores nyhedsmail på www.bravotours.dk


Fritura Malagueña: Forskellige former for friturestegte fisk og rejer. Nydes oftest med alioli.

Malaga dulce: Sød aperitif eller dessertvin, der stammer fra Malaga.

Langosta: Hummer.

Vin: Vino tinto = rødvin Vino blanco = hvidvin Vino rosado = rosévin Vino de la casa = husets vin. Er oftest lidt enklere vine fra distriktet Valdepeña, men kan også være en god, men billig Riojavin.

Gambas: Rejer. Vi anbefaler grillede rejer, gambas a la plancha, eller friterede i hvidløgsolie, gambas al pil pil. Chuletas de cordero: Lammekoteletter. Conejo: Kanin. Solomillo de Cerdo: Svinefilet. Alioli: Hvidløgsmayonnaise til bl.a. fiskeretter og det lune brød. Drikkevarer: I varmen er det vigtig at drikke en masse væske. Ud over vand findes der mange lækre, spanske muligheder for en forfriskning. Sangria: Den spanske nationaldrik. Den kan både fås som rødvins-sangria, der er den normale sangria, som serveres, hvis man bare bestiller sangria, og som champagne-sangria, der er mere frisk i smagen. I sangriaen tilsættes forskellige likører og friske frugter.

Øl: På spansk cerveza. Findes i mange lokale mærker - fx San Miguel. Desuden mange udenlandske mærker - fx Carlsberg. Mange drikker øl og vin blandet med ”caseosa” (en slags sukkerdrik). Det giver øllet og vinen en lettere smag og er en forfriskning på en varm dag. Disse kaldes: Tinto de verano: Vin med caseosa Clara: Øl med caseosa Likører: Efter maden er det ofte lækkert at smage lidt på nogle lokale likører: Licor de canela = kanellikør Licor de melocoton = ferskenlikør Licor de manzana = æblelikør Licor de avellana = hasselnødlikør Licor de bellota = agernlikør Anis dulce/sector = anislikør (lakridslikør) sød/tør

Sherry: Fino er tør sherry, amontillado er halvtør sherry, og oloroso er halvsød sherry.

og deltag i konkurrencen om et gavekort værdi kr. 5.000

21


Miniparlør Venlig tiltale: Goddag/hej................... Holá Godmorgen ................. Buenos días God eftermiddag......... Buenos tardes God aften...................... Buenos noches I går................................ Ayer I dag................................ Hoy I morgen........................ Mañana Farvel ............................ Adiós På gensyn...................... Hasta luego Ja/nej.............................. Sí/no Undskyld....................... Perdone Vær så venlig................ Por favor Tak.................................. Gracías Mange tak..................... Tanque tu tanto Selv tak.......................... De nada Taler De engelsk?........ ¿Habla inglés? Jeg taler ikke spansk . No hablo espanol Jeg forstår ikke............. No entiendo Ugedagene: Mandag.......................... Lunes Tirsdag........................... Martes Onsdag........................... Miércoles Torsdag.......................... Jueves Fredag............................ Viernes Lørdag............................ Sábado Søndag........................... Domingo Tal: Nul.................................. Cero En.................................... Uno To.................................... Dos Tre................................... Tres Fire.................................. Cuatro Fem................................. Cinco Seks................................. Seis Syv................................... Siete 22

Otte................................. Ocho Ni..................................... Nueve Ti..................................... Diez Almindelige nytteord: Dansk............................. Danés Dyrt/billigt................... Costoso/gorjeo God/dårlig.................... Bueno/malo Guide.............................. Guia Hvor er?......................... ¿Donde está? Hvor meget koster det? ¿Esto cuanta cuesta? Lige ud........................... Todo derecho Lille................................. Pequeño Regningen..................... Cuenta Spansk............................ Español Stop!................................ Parada Stor.................................. Grande Til højre......................... A la derecha Til venstre..................... A la izquierda Indkøb, mad, drikke: Avis................................. Periódico Brød................................ Pan Fisk.................................. Pescados Frimærke....................... Marcas Guld................................ Oro Is...................................... Helado Isterninger.................... Hielo Kylling............................ Pollo Kød................................. Carne Lighter........................... Mas ligero Mælk.............................. Leche Ost................................... Queso Salt.................................. Sal Skinke............................ Jamón Sukker............................ Azucar Sølv................................. Plata Vand .............................. Agua Vin................................... Vino Æg................................... Huevos

Tilmeld dig vores nyhedsmail på www.bravotours.dk


Hjemrejse Bagest i informationsmappen findes hjemrejsetiderne fra dit hotel. Afhentningstidspunkt, forventet afrejse fra lufthavnen og forventet hjemkomst til Danmark. Værelset skal forlades senest kl. 12.00. Dog er det nogle gange mulig at leje hotelværelset yderligere mod et gebyr. Spørg i receptionen i god tid. Inden du forlader hotellet, bør du tjekke, at du har husket at tømme safeboxen, og at du har dit pas og din billet med dig i håndbagagen, da det skal bruges i lufthavnen. Vær klar i receptionen 15 minutter før afhentning på hotellet.

Toldregler

Toldregler fra Spanien til Danmark. Spanien er medlem af EU, så der må indføres: 800 stk. cigaretter 400 stk. cerutter 200 stk. cigarer 1 kg røgtobak 10 liter spiritus 20 liter hedvin (fx portvin og sherry)

og deltag i konkurrencen om et gavekort værdi kr. 5.000

23


Ugens Rejse Oplevelser ud over det sædvanlige! Ugens Rejse

UgenS RejSe

ndende Oplev en spæ del af verden

Ugens Rejse

UgenS RejS e

de spænden Oplev enaf verden del

nde spænde Oplev en rden del af ve

Under de dryss ende

RUS LAN D RUN DRE JSE

1023 · 20

kirsebærtræer marts 2009 Afrejse 24. (min. to personer)

1023 · 11

Ya n g T z e

0 13 dage - kr. e24.95 kr. 5.000

afrejse 3. september 2008

8 ember 200 afrejse 5. nov oner) on (min. to pers

Kr. 17.950

Pris pr. pers

0 15.95 ge - kr. 15 daenke t kr. 4.000 ltværelse/Kahy Tillæg for

Yangtze-tur Den storeger nu den populære rundrejse

Bravo Tours genta at opleve både kommer til til Kina, hvor man rdigheder, en prægtig sevæ historiens største og Shanghai, Kinas største flod naturoplevelse på en ufattelig næst af opol metr der er en moderne

størrelse. kommende tze-tur starter i den Den Store Yang Den kinesiske g med besøg på OL-værtsby Beijin By, på Den Himmelske udte Mur, i Den Forb . Derefter flyver adset erpal Freds Plads og Somm dermed til nogle af Kinas tze og vi sydpå til Yang r i Shanghai rier. Turen slutte flotteste naturscene kører 431 km/t. Maglev-toget, der og med en tur i

s Yangtze-floden oplev livet lang Programark - Beijing med SAS.

1. dag: Danm ag. - Velkomstmidd 2. dag: Beijing Den himmelske Kejserudflugt til 3. dag: Beijing forbudte By. Freds Plads, Den pel og Tem lens Him 4. dag: Beijing Mur. Den Kinesiske - Chongqing. Sommerpaladset 5. dag: Beijing - Fengdu. 6. dag: Yangtze ng-kløfterne. Dani 7. dag: Yangtze de tre kløfter. ved n ninge - Dæm 8. dag: Yangtze - Wuhan. 9. dag: Yangtze - De gule bjerge. 10. dag: Yangtze ing. - Nanj 11. dag: Yangtze - Shanghai. 12. dag: Yangtze - Byrundtur. 13. dag: Shanghai n m/SAS. 14. dag: Shanghai. - Beijing - Københav 15. dag: Shanghai

Se fuldt program

La os

Tillæg for enkeltværels

højdepunkDenne rejse med Bravo Tours indeholder og i den terne i Japan med ophold i storbyen Tokyo gamle kejserby Kyoto. Byen er med I Tokyo oplever vi det moderne Japan. ifter) kåret Pris pr. person (min. to personer) rette (af alverdens mode- og designtidsskr Under som en af verdens mest ”hippe” storbyer. arkitektur, vores ophold i Tokyo ser vi spændende og indkøbsTillæg for enkeltværelse kr. 2.300 fremragende museer, fashionable boligvi Men kvarterer og verdens største fiskemarked. Mageløse Laos bad på dykker også ned i hverdagens Japan, tager Nu er det muligt at besøge Laos med Bravo japansk og meget mere! sandt over- Tours. Laos var indtil 1990’erne meget Kyoto, Japans gamle kulturcenter, er et lukket haver og et for omverdenen. Det langstrakte land er fire flødighedshorn af fine templer, smukke gange så stort som Danmark og grænser spændende kulturliv. op til af templer Thailand, Kina, Vietnam, Myanmar og CamFra Kyoto er der udflugt til Nara, præget store bodja. og parker og til Miho-museet - en af verdens og udstillings-Laos har charmerend museumsoplevelser både arkitektonisk e landsbyer, munke i traditionelle klædedragter, den mægtige mæssigt. Mekonghvis En anden heldagsudflugt tager os til Hiroshima, flod, der danner grænse til Vietnam, frugtbare for lavlandsom tragiske skæbne var med til at sætte punktum råder, lange bjergkæder og store sejler skovområder. anden verdenskrig. I nærheden af Hiroshima nogle af I Laos oplever vi den traditionelle livsstil, vi til den naturskønne ø Miyajima, hvor hvor Japans vigtigste shinto-helligdomme ligger. tempoet er lavt, og livet går sin stille gang uden stress. Når man sidder ved flodbredden i den Forårsrejse gennem japans søvnigt oplyste hovedstad, Vientiane, og kigger sliv kUltUr, historie og hverdag ud over Mekong-floden til Thailands fuldt oplyste og trafikerede gader, sætter man program pris på at Lufthavn. sidde 1. dag: Afrejse fra Københavns med et glas køligt lokalt øl til to kroner. Rejsen inkluderer nogle dage i det 2. dag: Ankomst til Tokyo, Japan. nordlige Museet, Edo-Tokyo Thailand 3. dag: Tokyo Asakusa, Kannon-templet. , sushi, 4. dag: Tokyo - Tsukijii Fiskemarked Hama Rikyu Garden, Tokyo Teleport, Toyota showroom, pariserhjul, Oedo Onsen Mongatari og Monorail. - 1. dag: Afrejse fra Danmark 6. dag: Tokyo - Omotosando/Harajuku 2. kvartererne, Aoyama-kirkegården, dag: Ankomst til Bangkok Tokyo Center og Mori-museet. 3. dag: Bangkok og Luang Prabang, Laos 4. dag: Luang Prabang - templer 7. - 9. dag: Kyoto. 5.etdag: Luang Prabang - kokkeskole Miho-muse 10. dag: Kyoto - Heldagstur til 6. dag: Luang Prabang og Mekong-flod og Nara. en 7. dag: Mekong-floden og Luang Prabang Hiroshima 11. dag: Kyoto - Heldagstur til 8. dag: Luang Prabang og Vang Vieng og den hellige ø Miyojima. 9. dag: Vang Vieng og Vientiane Kyoto. 12. dag: 10. dag: Vientiane - templer og monumente 13. dag: Hjemrejse. r 11. dag: Vientiane, Nong Khai og Loei, Thailand otours.dk 12. dag: Loei og Phitsanuloke se fuldt program på www.brav 13. dag: Phitsanuloke og Bangkok 14. dag: Bangkok og hjemrejse Herning 7400 · Dalgas Plads 16 15. dag: Ankomst til Danmark Kbh. K

1023 · 09

Pris pr. person

urs.dk på www.bravoto

ning 16 · 7400 Her K Dalgas Plads · 1463 Kbh. Far vergade 4

7 96 27 09 6 g 10-16 g 10-13 · Sønda age 9-18 · Lørda Åbent: Hverd

oplev det uspolerede og tropiske Laos

Program

Farvergade 4 · 1463

96 27 09 67

se fuldt program på www.bravotours.dk

10-13 · Søndag 10-16 Åbent: Hverdage 9-18 · Lørdag Dalgas

Plads 16 · 7400 Herning Farvergade 4 · 1463 Kbh. K

96 27 09 67 Åbent: Hverdage 9-18 · Lørdag 10-13 · Søndag 10-16

Pris pr. person (min. to personer)

11 dage - kr. 12.950 Tillæg for enekahyt kr. 2.500

D E T G A MLE M AYA R IG E

Afrejse 14. ma rts 2009 Pris pr. pers on (min. to personer)

20 dage - kr. 16.950 Tillæg for enke ltværelse kr.

Krydstogt på Ruslands floder

Rundrejse til guatemala Mexico, og Hondura s

3.150 Tours Det er nu muligt at komme med Bravo - på flodpå en spændende rundrejse i Rusland Moskva. Tag krydstogt mellem St. Petersborg og med Bravo Tour vi hvor s på en kilometer, storslået rejse genn tre lande i maya En sejltur på næsten 1.900 em ernes gamle og vi får et rige. fascinerende mærker historiens vingesus, og hvor Denne farverige verdensdel har bjerge, vulkaner enestående indblik i russisk kultur. og flotte kyststrækn både jungle, Vi oplev Rundrejsen starter i Ruslands kulturelle inger. blandt befolk er store pyramider og møder den skatkammer, St. Petersborg, hvor vi indianske ning i små lands r byer og på mark edspladser. andet besøger de imponerende tzar-paladse Derudover besøg er vi hyggelige den mætt og stemningsog flotte katedraler. Derefter fortsætter ede kolonibyer med et farverigt og søer smuk arkitektur smukke tur med M/S Lenin via floder folkeliv og fra De tre mellemam den spanske kolonitid. mod Moskva. erikanske lande byer, hvor giver store oplevelser - natur Undervejs anløber skibet en række , kultu langt vi opleve det simple russiske hverdagsliv mødet med de gæstf r og historie, men især rie befolkningsgrup minder for livet. fra storbyernes glamour og velstand. per giver ophold i Krydstoget slutter med et par dages skal naturligvis vi Mexico, hovedstaden, Moskva, hvor Honduras’ stø guatemala og på byrundtur.

rste seværdighe

OgRAM Kultur og natur PR 1. dag: Dan mark - Mexico til lands og til vands City 2. dag: Mex

der

ico City - Teot ihuacan 3. dag: Mex ico City - Oaxaca PROGRAM 4. dag: Oax aca - Tehuante 1. dag København og St. Petersborg pec 5. dag: Tehu ante Petersborg pec - Palenque 2. dag St. 6. dag: Pale nque 3. dag St. Petersborg 7. dag: Pale nque - Flores (Gua 4. dag Mandrogui temala) 8. dag: Flor es - Tikal - Rio Dulc 5. dag Kizhi 9. dag: Rio Dulce - Livingston e - Copan 6. dag Goritzy (Honduras) 10. dag: Cop 7. dag Yaroslavl an - Antigua 11. dag: Anti 8. dag Uglitch gua - Panajache l 12. dag: Pana 9. dag Moskva jachel - Lago de Atitlán 13. dag: Pana 10. dag Moskva jachel - San Chri stóbal 14. dag: San Christóbal 11. dag Hjemrejse 15. dag: San Christób 16.otours.dk Se fuldt program på www.brav dag: Puerto Esco al - Puerto Escondido ndido 17. dag: Puer to Escondido Acapulco 18. dag: Acapulco Herning Dalgas Plads 16 · 7400 19. dagK : Acapulco - Taxc Kbh. Farvergade 4 · 146320. o - Mexico City dag: Ankomst til Danmark

96 27 09 67

Se fuldt program

10-13 · Søndag 10-16 Åbent: Hverdage 9-18 · Lørdag

på www.bravotou rs.dk

Dalgas Plads 16 · 7400 Her ning Far vergade 4 · 1463 Kbh. K

96 27 09 6 7 Åbent: Hverd age 9-18 · Lørda g 10-13 · Sønda g 10-16

www.bravotours.dk

urs.dk ww w.bravoto

Afrejse 18. september 2008 og 9. oktober 2008

1023 · 22

de Oplev en spænden del af verden

1023 · 06

e Ugens Rejs

ndende en spæ Oplev l af verden de

www.bravotours.dk

www.bravotours.dk ww w.bravoto urs.dk

Bravo Tours præsenterer hver uge en helt speciel rundrejse til fjerne rejsemål. Rejserne præsenteres som Ugens Rejse i Bravo Tours’ nyhedsmail og annonceres i enkelte aviser. Ugens Rejse er altid et unikt arrangement, der ikke kan findes i rejsekataloger. Ofte går Ugens Rejse til et land eller en egn, der normalt ikke findes i vores XL-katalog. Læs om flere af Bravo Tours’ rejser til feriemål X-tra Langt væk i det nye XL-katalog på 198 sider. Læs hver fredag om en ny Ugens Rejse i Bravo Tours’ nyhedsmail. Tilmeld dig på www.bravotours.dk/nyhedsmail

Se beskrivelse på www.bravotours.dk under Ugens Rejse 24

Tilmeld dig vores nyhedsmail på www.bravotours.dk www.bravotours.dk

Costa del Sol  
Costa del Sol  

Bravo Tours - Charter Rejser | Rejse | Ferie | Billige Fly Rejser | Tilbud Rejser | All Inclusive Rejser

Advertisement