Page 1

decide pentru viitorul tĂŁu!

FundaĂžia Euroacademia

T: +4 0724 367 305

T: +4 0731 355 428

E: office@euroacademia.ro

W: www.euroacademia.ro

F: +4 0238 723 360


FundaĂžia Euroacademia

Cuprins:

Ajuta educatia Donati o carte pentru educatie! "Nu lasati limba romana sa moara"

Pag.1 Pag.2 Pag.3 Pag.4 Pag.5 Pag.6 Pag.7 Pag.8 Pag.9 Pag.10 Pag.11 Pag.12 Pag.13 Pag.14 Pag.15 Pag.16

Misiunea Fundatiei EuroAcademia Curs Engleza Curs Franceza Curs Formator Curs Manager Resurse Umane Curs Operator Calculator Curs Contabil Curs Auditor in domeniul calitatii Curs Secretara Curs Apicultor Curs Agricultor si crescator de animale Curs Lucrator in comert Evaluare Competente Curs de Dans modern pentru copii Curs Prevenirea consumului de droguri Simpozion Stiintific National

Pentru cei care mai cred ca o carte te poate invata multe lucruri folositoare si in acelasi timp sa constituie o evadare din cotidianul banal, atunci puteti sa donati o parte din "cunostintele" voastre celor care au nevoie de ele. Ce ar fi viata fara lectura? Ar fi o viata lipsita de cunoastere, banala. Lectura ne permite sa depasim granitele unui limbaj limitat, iar mai departe, granitele unei gandiri limitate. Cartile vor fi inventariate, puse pe categorii si vor constitui Biblioteca Fundatiei, biblioteca la care vor avea acces toti oamenii indiferent de rasa, nationalitate, religie, origine sociala, profesie. Va asteptam sa donati, iar celor care ati facut-o, nu putem decat sa va multumim. Fiecare carte donata de voi va oferi ocazia unui om de a o rasfoi, de a citi si de a invata ceva nou - o lectie de viata. Termen campanie: nelimitat

2%

pentru educatia familiei tale

Cat ma costa sa directionez 2%? Nu va costa nimic. 2% nu este o donatie si nu implica niciun fel de cost pentru dumneavoastra: banii pe care alegeti sa ii orientati catre un ONG ar reveni oricum statului. Altfel spus, sunt banii pe care ii platiti oricum, insa acum aveti posibilitatea de a decide catre cine se duc. De ce sa directionez 2%? Pentru ca este cel mai simplu mod in care puteti sustine o organizatie sau o cauza in care credeti. Puteti face un gest nobil, de responsabilitate sociala, fara a cheltui nimic. De ce sa aleg Fundatia EuroAcademia? Fundatia "EuroAcademia" are ca scop ridicarea nivelului invatamantului de toate gradele, a pregatirii profesionale, a cercetarii stiintifice si construirea unui campus universitar. Grupul tinta al Fundatiei il constituie tinerii, structura de rezistenta a societatii noastre si pentru aceasta noi investim in invatamant si in dezvoltarea abilitatilor, creeand un mediu adecvat unde isi pot explora cunostintele si aptitudinile pentru a deveni oameni de succes. Pentru ca impreuna putem oferi un viitor mai bun copiilor, un prezent mai demn batranilor, o sansa in plus societatii.

www.euroacademia.ro


Fundaþia Euroacademia

Natura juridica: Persoana juridica de drept privat, fara scop patrimonial, nonguvernamentala, apolitica, autonoma si de interes public. Scop: de a ridica nivelul invatamantului de toate gradele, al pregatirii profesionale, a cercetarii stiintifice si dezvoltarea unui campus universitar. Obiective generale: * sprijinirea tinerilor in identificarea abilitatilor si competentelor profesionale in vederea valorificarii potentialului lor pe piata muncii; * plasarea tinerilor absolventi pe piata muncii; * formarea profesionala a adultilor la standarde europene; * desfasurarea de actiuni caritabile si umanitare. Pentru aceasta Fundatia formeaza specialisti pentru viitor.

MISIUNEA FUNDAÞIEI EUROACADEMIA “ Urmând cursurile de pregãtire profesionalã organizate de Fundaþia EuroAcademia, îþi asiguri o pregãtire ºi instruire modernã, temeinicã, ancoratã în realitãþile societãþii româneºti, utilã pentru orice sector de activitate pe care doreºti sã îl îmbrãþiºezi.Hotãrându-te sã urmezi cu pasiune ºi plãcere una sau mai multe forme de instruire în cadrul Fundaþiei EuroAcademia, singur decizi pentru viitorul tãu. Viaþa îþi oferã cãi multiple de parcurs spre piscurile cunoaºterii. Singur trebuie sã hotãrãºti pe ce cãi pãºeºti cu pasiune ºi interes, astfel cala finalul drumului parcurs sã spui cu satisfacþie deplinã cã ai ales drumul cel mai scurt, cel mai bun, cel mai util pentru tine, pentru societatea în care trãieºti ºi munceºti. Educând oamenii, vei culege roadele muncii lor generaþii dupã generaþii, sute ºi mii de ani. Instruiþi de dascãlii lor, aceºtia se strãduie sã-ºi întreacã profesorii ºi, la rândul lor, sã-i educe pe alþii. Setea de cunoºtinþe, de a ºti mai multe trebuie întreþinutã, trebuie cultivatã. „Deschide cartea ca sã vezi ce au gândit alþii, ce au gândit înaintaºii. Închide cartea, ca sã gândeºti tu însuþi, tu singur”. Fiecare student, cursant, de azi, specialistul de mâine, trebuie sã aibã în vedere cunoscuta devizã, cã viitorul ºi bunãstarea omenirii depind de ºtiinþã. Iatã de ce programele Fundaþiei EuroAcademia asigurã din plin o instruire prin accesul larg la ºtiinþa tuturor celor dornici de cunoaºtere.”

PREªEDINTE DE ONOARE AL FUNDAÞIEI “EA” PRORECTOR AL UNIVERSITÃÞII “BIOTERRA” BUCUREªTI Conf. univ. dr. ing. Constantin MANOLACHE

www.euroacademia.ro

01


Fundaþia Euroacademia

CURSURI DE INIÞIERE / PERFECÞIONARE - Limba englezã Cursul este adaptat nevoilor specifice fiecarui domeniu in parte din perspectiva situatiilor de comunicare abordate si a vocabularului introdus; increderea cursantilor in capacitatea de a comunica in limba engleza, dobandirea si consolidarea structurilor gramaticale necesare unei comunicari corecte si activarea capacitatii de comunicare in situatii cotidiene. A. Competente profesionale : *Receptarea mesajelor trimise oral sau in scris, in diferite situatii de comunicare; *Producerea de mesaje orale sau scrise, adecvate unor contexte variate de comunicare; *Transferul si medierea mesajelor orale sau scrise, in situatii variate de comunicare; *Realizarea de interactiuni in comunicarea orala sau scrisa. B. Tipul programului: iniþiere C. Denumire: Comunicare in Limba Engleza D. Durata cursului: 50 ore/2sapt + Pregatire teoretica: 30 ore + Pregatire practica: 20 ore E. Conditii minime de acces: invatamant minim obligatoriu (10 clase) F. Avantaje: *suport de curs, workbook, cd-audio, materiale de studiu; *sali de formare dotate corespunzator (laptop, videoproiector, flipchart, tabla scolara, sisteme audio) la standarde europene; *corp didactic recunoscut la nivel national si international; *metode de predare interactive si dinamice: jocuri de rol, studii de caz, conversatii in perechi si in grup; *abordare deschisa , flexibila si prietenoasa specific formarii adultilor. G. Documente necesare: *copie simpla BI/CI *(2ex), copie simpla certificat nastere/casatorie, *copie ultima diploma absolvita (adeverinta). H. Taxa: 380 lei (3 rate)

Studentii Universitatii Bioterra, membrii Fundatiei EuroAcademia, membrii Asociaþiei Apicultorilor Buzoieni, cadrele didactice, somerii si grupurile beneficiaza de importante reduceri si avantaje . Cazurile sociale pot beneficia de burse de studii. Cursurile sunt recunoscute de Ministerul Muncii, Ministerul Educatiei atat in tara cat si in Uniunea Europeana si contin un Supliment descriptiv cu Obiectivele Generale exprimate in competente profesionale.

02

www.euroacademia.ro


Fundaþia Euroacademia

CURSURI DE INIÞIERE / PERFECÞIONARE - Limba francezã Cursul este adaptat nevoilor specifice fiecarui domeniu in parte din perspectiva situatiilor de comunicare abordate si a vocabularului introdus; increderea cursantilor in capacitatea de a comunica in limba franceza, dobandirea si consolidarea structurilor gramaticale necesare unei comunicari corecte si activarea capacitatii de comunicare in situatii cotidiene. A. Competente profesionale : *Receptarea mesajelor trimise oral sau in scris, in diferite situatii de comunicare; *Producerea de mesaje orale sau scrise, adecvate unor contexte variate de comunicare; *Transferul si medierea mesajelor orale sau scrise, in situatii variate de comunicare; *Realizarea de interactiuni in comunicarea orala sau scisa. B. Tipul programului: iniþiere C. Denumire: Comunicare in Limba Francezã D. Durata cursului: 50 ore/2sapt + Pregatire teoretica: 30 ore + Pregatire practica: 20 ore E. Conditii minime de acces: invatamant minim obligatoriu (10 clase) F. Avantaje: *suport de curs, workbook, cd-audio, materiale de studiu; *sali de formare dotate corespunzator (laptop, videoproiector, flipchart, tabla scolara, sisteme audio) la standarde europene; *corp didactic recunoscut la nivel national si international; *metode de predare interactive si dinamice: jocuri de rol, studii de caz, conversatii in perechi si in grup; *abordare deschisa , flexibila si prietenoasa specific formarii adultilor. G. Documente necesare: *copie simpla BI/CI *(2ex), copie simpla certificat nastere/casatorie, *copie ultima diploma absolvita (adeverinta). H. Taxa: 380 lei (3 rate)

Studentii Universitatii Bioterra, membrii Fundatiei EuroAcademia, membrii Asociaþiei Apicultorilor Buzoieni, cadrele didactice, somerii si grupurile beneficiaza de importante reduceri si avantaje . Cazurile sociale pot beneficia de burse de studii. Cursurile sunt recunoscute de Ministerul Muncii, Ministerul Educatiei atat in tara cat si in Uniunea Europeana si contin un Supliment descriptiv cu Obiectivele Generale exprimate in competente profesionale.

www.euroacademia.ro www.euroacademia.ro

03


FundaĂžia Euroacademia

CURSURI DE SPECIALIZARE - Formator Cursul are un puternic caracter interactiv, imbinand elementele de teorie cu activitatile practice. Acest curs isi propune sa sprijine participantii in dezvoltarea competentelor specifice ocupatiei de formator, o atentie deosebita acordandu-se dezvoltarii abilitatilor practice. Strategia Guvernului pentru urmatorii 10 ani privind formarea profesionala a adultilor prevede ca incepand cu data de 01 ianuarie 2010 pentru a fi autorizati, furnizorii de formare profesionala trebuie sa faca dovada ca realizeaza programele de formare profesionala cu formatorii care au pregatirea pedagogica specifica formarii profesionale a adultilor pentru pregatirea de specialitate corespunzatoare programei de pregatire. A. Competente profesionale: *Pregatirea formarii; *Realizarea activitatilor de formare; *Evaluarea participantilor la formare; *Aplicarea metodelor si tehnicilor speciale de formare; *Marketing-ul formarii; *Proiectarea programelor de formare; *Organizarea programelor si stagiilor de formare; *Evaluarea, revizuirea si asigurarea calitatii programelor si a stagiilor de formare. B. Tipul programului: Specializare C. Denumire: Formator D. Durata cursului: 50 ore/2sapt +Pregatire teoretica: 20 ore +Pregatire practica: 30 ore E. Conditii minime de acces: studii medii F. Avantaje: *Participantii beneficiaza de suport de curs si fise de lucru pentru aplicatii; *Curs interactiv axat pe probleme practice si instrumente eficiente ce privesc dezvoltarea abilitatilor de comunicare si prezentare; *Sali de formare dotate corespunzator (laptop, flipchart, videoproiector, tabla scolara, echipamente audio si video) la standarde europene; *Formatori acreditati la nivel national si international; *Consiliere si orientare profesionala. G. Documente necesare: copie simpla BI/CI (2ex), copie simpla certificat nastere/casatorie, copie ultima diploma absolvita (adeverinta). H. Taxa: 430 lei (3 rate)

Studentii Universitatii Bioterra, membrii Fundatiei EuroAcademia, membrii AsociaĂžiei Apicultorilor Buzoieni, cadrele didactice, somerii si grupurile beneficiaza de importante reduceri si avantaje . Cazurile sociale pot beneficia de burse de studii. Cursurile sunt recunoscute de Ministerul Muncii, Ministerul Educatiei atat in tara cat si in Uniunea Europeana si contin un Supliment descriptiv cu Obiectivele Generale exprimate in competente profesionale.

04

www.euroacademia.ro www.euroacademia.ro


FundaĂžia Euroacademia

CURSURI DE SPECIALIZARE - Manager resurse umane Cursul are un puternic caracter interactiv, imbinand elementele de teorie cu activitatile practice. Acest curs isi propune sa sprijine participantii in dezvoltarea competentelor specifice manager-ului de resurse umane, sa consilieze ceilalti manageri in probleme de personal si sa coordoneze personalul din departamentul de resurse umane, o atentie deosebita acordandu-se dezvoltarii abilitatilor practice. A. Competente profesionale: *Consilierea celorlalti manageri in probleme de resurse umane; *Coordonarea desfasurarii activitatilor de resurse umane; *Coordonarea elaborarii politicilor si programelor de resurse umane; *Coordonarea personalului din departamentul de resurse umane; *Monitorizarea costurilor de personal; *Monitorizarea sistemului de relatii de munca al organizatiei; *Organizarea activitatii departamentului de resurse umane; *Reprezentarea compartimentului de resurse umane. B. Tipul programului: Specializare C. Denumire: Manager Resurse Umane D. Durata cursului: 40 ore/2sapt +Pregatire teoretica: 25 ore +Pregatire practica: 15 ore E. Conditii minime de acces: studii superioare absolvite. F. Avantaje: *Participantii beneficiaza de suport de curs si fise de lucru pentru aplicatii; *Curs interactiv axat pe probleme practice si instrumente eficiente ce privesc dezvoltarea abilitatilor; *Echipamente audio si video la standarde europene; *Formatori acreditati la nivel national si international cu o vasta experienta practica; *Participantii se vor consulta cu trainerul in vederea realizarii lucrarilor practice pentru examenul de absolvire; *Consiliere si orientare profesionala intr-un mediu propice dezvoltarii profesionale si umane. G. Documente necesare: *copie simpla BI/CI (2ex); *copie simpla certificat nastere/casatorie, copie; *ultima diploma absolvita (adeverinta). H. Taxa: 380 lei (3 rate)

Studentii Universitatii Bioterra, membrii Fundatiei EuroAcademia, membrii AsociaĂžiei Apicultorilor Buzoieni, cadrele didactice, somerii si grupurile beneficiaza de importante reduceri si avantaje . Cazurile sociale pot beneficia de burse de studii. Cursurile sunt recunoscute de Ministerul Muncii, Ministerul Educatiei atat in tara cat si in Uniunea Europeana si contin un Supliment descriptiv cu Obiectivele Generale exprimate in competente profesionale.

www.euroacademia.ro www.euroacademia.ro

05


FundaĂžia Euroacademia

CURSURI DE SPECIALIZARE - Operator calculator Cursantul invata sa utilizeze echipamentele periferice, sa gestioneze suportii magnetici de date si sa asigure securitatea acestora, sa proceseze si sa listeze documentele/datele, sa lucreze in Microsoft Office (Word, Excel, Power Point) si notiuni de Internet. A. Competente profesionale : *Comunicarea la locul de munca; *Dezvoltarea profesionala; *Utilizarea calculatorului personal; *Aplicarea normelor de tehnica securitatii muncii si de prevenire si stingere a incendiilor; *Aplicarea procedurilor de calitate; *Gestionarea suporturilor/dispozitivelor de stocare a datelor/documentelor; *Organizarea activitatii proprii; *Utilizarea echipamentelor periferice; *Asigurarea securitatii datelor/documentelor; *Introducerea si validarea datelor; *Prelucrarea datelor; *Transpunerea datelor pe suport. B. Tipul programului: Specializare C. Denumire: Operator Introducere Validare si Prelucrare Date D. Durata cursului: 50 ore (2 sapt.) + Pregatire teoretica: 15 ore + Pregatire practica: 35 ore E. Conditii minime de acces: invatamant minim obligatoriu. F. Avantaje: *Participantii beneficiaza de suport de curs si fise de lucru pentru aplicatii; *Sali de formare dotate corespunzator (laptop, flipchart, videoproiector, tabla scolara, echipamente audio si video); *Laboratoare de informatica dotate cu calculatoare de ultima generatie (laptop-uri, desktop-uri, ecrane LCD, imprimanta, scanner); *Conexiune internet de mare viteza cu banda garantata; *Formatori acreditati la nivel national si international cu o vasta experienta practica; *Consiliere si orientare profesionala intr-un mediu propice dezvoltarii profesionale si umane. G. Documente necesare: * copie simpla BI/CI (2ex), * copie simpla certificat nastere/casatorie, copie ultima diploma absolvita (adeverinta). H. Taxa: 380 lei (3 rate)

Studentii Universitatii Bioterra, membrii Fundatiei EuroAcademia, membrii AsociaĂžiei Apicultorilor Buzoieni, cadrele didactice, somerii si grupurile beneficiaza de importante reduceri si avantaje . Cazurile sociale pot beneficia de burse de studii. Cursurile sunt recunoscute de Ministerul Muncii, Ministerul Educatiei atat in tara cat si in Uniunea Europeana si contin un Supliment descriptiv cu Obiectivele Generale exprimate in competente profesionale.

06

www.euroacademia.ro www.euroacademia.ro


Fundaþia Euroacademia

CURSURI DE SPECIALIZARE - Contabil-

Cursul are un puternic caracter interactiv, imbinand elementele de teorie cu activitatile practice. Acest curs isi propune sa sprijine participantii in dezvoltarea competentelor specifice ocupatiei de contabil, o atentie deosebita acordandu-se dezvoltarii abilitatilor practice. A. Competente profesionale : * Comunicarea interpersonala; * Lucru in echipa; * Dezvoltarea personala; * Planificarea activitatii; * Gestionarea si arhivarea documentelor; * Utilizarea PC; * Intocmirea / completarea documentelor primare; * Contarea operatiunilor patrimoniale * Efectuarea de calcule specifice * Completarea registrelor contabile * Intocmirea balantei de verificare * Evaluarea patrimoniala * Intocmirea bilantului contabil * Transmiterea documentelor specifice. B. Tipul programului: Specializare C. Denumire: Contabil D. Durata cursului: 80 ore (4 sapt.) + Pregatire teoretica: 30 ore + Pregatire practica: 50 ore E. Conditii minime de acces: studii medii F. Avantaje: * Participantii beneficiaza de suport de cursgratuit,registre si fise de lucru pentru aplicatii; * Partea practica a cursului se desfasoara in laboratorul de informatica dotat cu desktop-uri Pentium-4 si leptop-uri de ultima generatie avind instalat programul de gestiune si contabilitate “ SAVA “ * Sali de formare dotate corespunzator (laptop, videoproiector, flipchart, tabla scolara, echipamente audio si video)si laboratoare de informatica dotate la standarde europene; * Formatori acreditati la nivel national si international; * Consiliere si orientare profesionala G. Documente necesare: * copie simpla BI/CI (2ex), * copie simpla certificat nastere/casatorie, * copie ultima diploma absolvita (adeverinta). H. Taxa: 480 lei (3 rate) Studentii Universitatii Bioterra, membrii Fundatiei EuroAcademia, membrii Asociaþiei Apicultorilor Buzoieni, cadrele didactice, somerii si grupurile beneficiaza de importante reduceri si avantaje . Cazurile sociale pot beneficia de burse de studii. Cursurile sunt recunoscute de Ministerul Muncii, Ministerul Educatiei atat in tara cat si in Uniunea Europeana si contin un Supliment descriptiv cu Obiectivele Generale exprimate in competente profesionale.

www.euroacademia.ro www.euroacademia.ro

07


Fundaþia Euroacademia

CURSURI DE SPECIALIZARE - Auditor în domeniul calitãþii A. Competente profesionale : *Comunicare specifica activitatii de audit; *Munca in echipa de audit; *Perfectionarea pregatirii profesionale; *Analiza si aprecierea conformitatii sistemului calitatii; *Colectarea si structurarea informatiilor specifice activitatii de audit; *Conducerea auditului; *Examinarea documentelor referitoare la sistemul calitatii si intocmirea raportului de examinare; *Intocmirea documentelor specifice activitatii de audit; *Intocmirea raportului de audit; *Planificarea raportului de audit. B. Tipul programului: Specializare C. Denumire: Auditor in domeniul Calitatii D. Durata cursului: 60 ore (3 sapt.) +Pregatire teoretica: 50 ore +Pregatire practica: 10 ore E. Conditii minime de acces: studii superioare absolvite F. Avantaje: *Participantii beneficiaza de suport de curs si fise de lucru pentru aplicatii; *Sali de formare dotate corespunzator (laptop, videoproiector, flipchart, tabla scolara, echipamente audio si video) la standarde europene; *Formatori acreditati la nivel national si international cu o vasta experienta practica; *Participantii se vor consulta cu trainerul in vederea realizarii lucrarilor practice pentru examenul de absolvire; *Consiliere si orientare profesionala intr-un mediu propice dezvoltarii profesionale si umane. G. Documente necesare: *copie simpla BI/CI *(2ex), copie simpla certificat nastere/casatorie, *copie ultima diploma absolvita (adeverinta). H. Taxa: 540 lei (3 rate)

Studentii Universitatii Bioterra, membrii Fundatiei EuroAcademia, membrii Asociaþiei Apicultorilor Buzoieni, cadrele didactice, somerii si grupurile beneficiaza de importante reduceri si avantaje . Cazurile sociale pot beneficia de burse de studii. Cursurile sunt recunoscute de Ministerul Muncii, Ministerul Educatiei atat in tara cat si in Uniunea Europeana si contin un Supliment descriptiv cu Obiectivele Generale exprimate in competente profesionale.

08

www.euroacademia.ro www.euroacademia.ro


Fundaþia Euroacademia

CURSURI DE SPECIALIZARE - Secretarã Cursul de secretara ofera posibilitatea desfasurarii unei activitati in domenii diferite avnd ca finalitate o expertiza profesionala durabila. O secretara cu expertiza profesionala poate oricand gasi un loc de munca. A. Competente profesionale : *Intretinerea relatiilor de protocol; *Oerare PC; *Utilizarea aparaturii de birotica; *Administrarea corespondentei; *Intocmirea corespondentei; *Aplicare NPM si NPSI; *Comunicarea la locul de munca; *Planificarea intalnirilor; *Efectuarea de traduceri si retroversiuni; B. Tipul programului: Specializare C. Denumire: Secretarã D. Durata cursului: 50 ore (2 sapt.) +Pregatire teoretica: 30 ore +Pregatire practica: 20 ore E. Conditii minime de acces: studii medii + curs calculator + curs limba straina F. Avantaje: *Participantii beneficiaza de suport de curs si fise de lucru pentru aplicatii; *Sali de formare dotate corespunzator (laptop, videoproiector, flipchart, tabla scolara, echipamente si video); *Laboratoare de informatica dotate cu calculatore de ultima generatie (laptop-uri, desktop-uri, ecrane LCD, imprimanta, scanner); *Conexiune internet de mare viteza cu banda garantata; *Formatori acreditati la nivel national si international cu o vasta experienta practica; *Consiliere si orientare profesionala intr-un mediu propice dezvoltarii profesionale si umane. G. Documente necesare: *copie simpla BI/CI; *(2ex), copie simpla certificat nastere/casatorie; *copie ultima diploma absolvita(adeverinta). H. Taxa: 480 lei (3 rate)

Studentii Universitatii Bioterra, membrii Fundatiei EuroAcademia, membrii Asociaþiei Apicultorilor Buzoieni, cadrele didactice, somerii si grupurile beneficiaza de importante reduceri si avantaje . Cazurile sociale pot beneficia de burse de studii.

Cursurile sunt recunoscute de Ministerul Muncii, Ministerul Educatiei atat in tara cat si in Uniunea Europeana si contin un Supliment descriptiv cu Obiectivele Generale exprimate in competente profesionale.

www.euroacademia.ro

09


Fundaþia Euroacademia

CURSURI DE SPECIALIZARE - Apicultor -

Þara noastrã deþine o tradiþie îndelungatã în domeniul creºterii albinelor ºi realizãrii de produse apicole, apicultura impunându-se ca ocupaþie de sine stãtãtoare încã din cele mai vechi timpuri, conform mãrturiilor istorice existente în acest sens. Cursul ofera posibilitatea practicarii unor activitati fie aducatoare de profit, fie descoperirea unei noi pasiuni existand posibilitatea atragerii de fonduri europene pe masurile 141 si 112. A. Competente profesionale : * Pregãtirea familiilor de albine pentru perioada de iernare; * Organizarea lucrãrilor de primãvarã în stupinã; * Organizarea stupãritului pastoral; * Înmulþirea familiilor de albine; * Asigurarea stãrii de sãnãtate a albinelor; * Recoltarea ºi condiþionarea produselor apicole; * Valorificarea produselor apicole; * Îmbunãtãþirea bazei melifere; * Lucrul în echipã; * Comunicarea la locul de muncã; * Aplicarea N.P.M., N.P.S.I. ºi N. sanitarveterinar; * Aprovizionarea cu materii prime ºi materiale; * Întocmirea planului de venituri ºi cheltuieli în stupina; * Întocmirea documentelor specifice în stupina. B. Tipul programului: Specializare C. Denumire: Apicultor D. Durata cursului: 160 ore (2 sapt.) + Pregatire teoretica: 60 ore + Pregatire practica: 100 ore E. Conditii minime de acces: Invatamant General F. Avantaje: * Participantii beneficiaza de suport de curs in format tiparit gratuit; * Sali de formare dotate la standarde europene (laptop, videoproiector, flipchart, tabla scolara, echipamente audio si video); * Stagii de practica specializate in parteneriat cu Asociatia Apicultorilor Buzoieni. * Formatori acreditati la nivel national si international; G. Documente necesare: * copie simpla BI/CI (2ex), * copie simpla certificat nastere/casatorie, * copie ultima diploma absolvita (adeverinta). H. Taxa: 380 lei (3 rate) Membrii Asociatiei Apicultorilor Buzoieni beneficiaza de pret promotional: 200 lei Studentii Universitatii Bioterra, membrii Fundatiei EuroAcademia, membrii Asociaþiei Apicultorilor Buzoieni, cadrele didactice, somerii si grupurile beneficiaza de importante reduceri si avantaje . Cazurile sociale pot beneficia de burse de studii. Cursurile sunt recunoscute de Ministerul Muncii, Ministerul Educatiei atat in tara cat si in Uniunea Europeana si contin un Supliment descriptiv cu Obiectivele Generale exprimate in competente profesionale.

10

www.euroacademia.ro www.euroacademia.ro


Fundaþia Euroacademia

CURSURI DE SPECIALIZARE - Agricultor ºi crescãtor de animale -

Acest curs este destinat persoanelor care lucreaza in domeniul agricol si zootehnic si doresc sa urmeze cursuri de specializare sau celor interesate de initierea unui proiect pentru atragerea de fonduri europene in agricultura pentru masurile 141, 112 si 121. A. Competente profesionale : * Identificarea condiþiilor specifice de amplasare a diferitelor culturi de câmp ºi furajere; * Aprovizionarea cu materii prime ºi materiale; * Pregãtirea terenului pentru înfiinþarea culturilor; * Înfiinþarea culturilor de câmp ºi furajere; * Executarea lucrãrilor de întreþinere a plantelor de câmp ºi furajere; * Recoltarea, depozitarea, conservarea ºi valorificarea culturilor de câmp ºi furajelor; * Pregãtirea spaþiilor de cazare pe specii ºi categorii de animale; * Popularea adãposturilor; * Îngrijirea animalelor de reproducþie; * Îngrijirea animalelor gestante; * Îngrijirea noilor nãscuþi pânã la înþãrcare; * Îngrijirea animalelor de producþii; * Munca în echipã; * Comunicarea la locul de muncã; * Aplicarea normelor P.S.I. ºi P.M. B. Tipul programului: Specializare C. Denumire: Agricultor in culturi vegetale si crescator de animale D. Durata cursului: 160 ore (6 sapt.) + Pregatire teoretica: 60 ore + Pregatire practica: 100 ore E. Conditii minime de acces: Invatamant General F. Avantaje: * Participantii beneficiaza de suport de curs in format tiparit gratuit; * Sali de formare dotate la standarde europene (laptop, videoproiector, flipchart, tabla scolara, echipamente audio si video); * Stagii de practica specializate in ferme de profil recunoscute (SC. Frasinu SA) * Formatori acreditati la nivel national si international; G. Documente necesare: * copie simpla BI/CI (2ex), * copie simpla certificat nastere/casatorie, * copie ultima diploma absolvita (adeverinta). H. Taxa: 430 lei (3 rate)

Studentii Universitatii Bioterra, membrii Fundatiei EuroAcademia, membrii Asociaþiei Apicultorilor Buzoieni, cadrele didactice, somerii si grupurile beneficiaza de importante reduceri si avantaje . Cazurile sociale pot beneficia de burse de studii. Cursurile sunt recunoscute de Ministerul Muncii, Ministerul Educatiei atat in tara cat si in Uniunea Europeana si contin un Supliment descriptiv cu Obiectivele Generale exprimate in competente profesionale.

www.euroacademia.ro www.euroacademia.ro

11


Fundaþia Euroacademia

CURSURI CALIFICARE - Lucrãtor în comerþ A. Competente profesionale : *Intocmirea documentelor specifice activitatii de vanzare; *Raportarea activitatii de vanzare; *Aplicare NPM si PSI; *Aplicarea procedurilor de calitate; *Comunicarea la locul de munca; *Efectuarea muncii in echipa; *Perfectionarea profesionala; *Prezentarea produselor si serviciilor aferente vanzarii; *Promovarea imaginii standului; *Mentinerea stocurilor de rezerva; *Verificarea stocurilor cu vanzarile; *Comunicarea cu clientii; *Crearea mediului ambiental necesar vanzarii; *Efectuarea vanzarii; *Incasarea contravalorii marfii. B. Tipul programului: Calificare C. Denumire: Lucrator in comert D. Durata cursului: 360 ore (3 luni), Nivelul 1 +Pregatire teoretica: 120 ore +Pregatire practica: 240 ore E. Conditii minime de acces: invatamant minim obligatoriu F. Avantaje: *Participantii beneficiaza de suport de curs si fise de lucru pentru aplicatii; *Sali de formare dotate corespunzator (laptop videoproiector, flipchart, tabla scolara, echipamente audio si video)la standarde europene; *Practica se desfasoara in unitati de profil; *Formatori acreditati la nivel national si international cu o vasta experienta practica; *Consiliere si orientare profesionala. G. Documente necesare: *copie simpla BI/CI (2ex), *copie simpla certificat nastere/casatorie, *copie ultima diploma absolvita (adeverinta). H. Taxa: 480 (3 rate)

Studentii Universitatii Bioterra, membrii Fundatiei EuroAcademia, membrii Asociaþiei Apicultorilor Buzoieni, cadrele didactice, somerii si grupurile beneficiaza de importante reduceri si avantaje . Cazurile sociale pot beneficia de burse de studii. Cursurile sunt recunoscute de Ministerul Muncii, Ministerul Educatiei atat in tara cat si in Uniunea Europeana si contin un Supliment descriptiv cu Obiectivele Generale exprimate in competente profesionale.

12

www.euroacademia.ro


Fundaþia Euroacademia

EVALUARE COMPETENÞE Centrul de Evaluare Competente Profesionale al Fundatiei EuroAcademia se adreseaza celor care doresc sã isi evalueze ºi certifice cunoºtinþele ºi aptitudinile deþinute. Conditii: * sa aveþi experienþã în domeniul în care doriþi sã fiþi certificat; * sa fi participat la instruiri în domeniul în care doriþi sã fiþi certificat. Centrul de Evaluare si Certificare Competente Profesionale al Fundatiei EuroAcademia este autorizat sa organizeze procese de evaluare si sa certifice competente profesionale obtinute prin alte cai decat cele formale. In urma acestui proces fiecare candidat obtine un certificat de calificare care are aceeasi valoare ca un act de studii si care este recunoscut de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei atat in tara cat si in UE. Orice adult acumuleaza pe parcursul vietii cunostine si deprinderi teoretice si practice, prin experienta la locul de munca, autoinstruire sau orice modalitate de relationare cu societatea fiind astfel vorba despre competente dobandite altfel decat prin intermediul scolii sau al unor cursuri in cadrul institutiilor autorizate. Etapa 1: Inscrierea in procesul de evaluare si certificare competente profesionale. * copie BI/CI, copie certificat nastere, copie ultima diploma de studii Etapa 2: * Evaluarea candidatului. Instrumente de evaluare: teste scrise, intrbari orale, autoevaluarea, fise de observare candidat, simulari activitati specifice, rapoarte si recomandari din partea altor persoane, portofoliu de lucrari, demonstratii. * Colectarea dovezilor de competenta Rãspunsurile corecte la testul scris sau întrebãrile orale, produsul realizat în cadrul unui proiect sau în timpul activitãþilor de muncã, un serviciu furnizat la nivelul calitativ aºteptat, sunt toate dovezi de competenþã. Etapa 3: * Analizarea dovezilor, luarea deciziei privind competenþa si eliberarea certificatului de competenþã

* Lucrator in comert

* Agricultor si crescator de animale

Denumire evaluare: Lucrator in comert

Denumire: Agricultor in culturi vegetale si crescator de animale

Finalitate: certificat de calificare

Finalitate: certificat de calificare

Durata: maxim 14 zile

Durata: maxim 14 zile

Pret: 480 lei (2 rate)

Pret: 430 lei (2 rate)

Acces: Invatamant minim general

Acces: Invatamant minim general

www.euroacademia.ro

13


FundaĂžia Euroacademia

PROGRAME / ACTIVITĂƒĂžI

Fundatia EuroAcademia va invita la dans!!! Beneficiile dansului modern: Dansul ajuta in mod deosebit la crearea si dezvoltarea copiilor si totodata poate fi un mijloc prin care copii sa invete sa-si imagineze lumi noi. Dansul in combinatie cu gimnastica aerobica poate ajuta copii cu usor handicap, care necesita miscare zilnica sau a copiilor cu probleme in greutate. Durata: perioada nedeterminata Cursul se desfasoara in colaborare si cu avizul Inspectoratului Scolar Judetean -Buzau. Grupul tinta: se adreseaza in general copiilor intre 4-12 ani (se va tine cont de specificul varstei) dar si adultilor. Grupele de varsta la copii sunt: 4-7 ani (grupa I), 7-12 ani (grupa II) Durata sedintei: 50 min Spatii proprii: * abonament lunar copii (8 sedinte/2 pe sapt.) 100 lei; * abonament lunar adulti (8 sedinte/2 pe sapt.) 120 lei; * sedintele extra abonament se achita cu 15 lei (copii)/20 lei (adulti); Putem asigura optionalul unitatilor scolare: * in municipiu: 10 lei/ 10 copii; 8lei/ 20 copii; 6 lei/40 copii (in functie de numarul de grupe din unitatea scolara); * in judet: 15 lei/10 copii; 12 lei/ 20 copii; 10 lei/40 copii (in functie de numarul de grupe si de distanta); Avantaje: * Programul de "Dans modern si gimnastica aerobica combinat cu elemente de limba engleza" este autorizat ISJ-Buzau; * Instructorii sunt calificati cu o vasta experienta in domeniu; * La sfarsitul lunii se taie chitanta pe intreaga unitate scolara; * Unitatile scolare beneficiaza de importante donatii si sponsorizari; * Fundatia EuroAcademia asigura gratuitatea unui caz social/grupa. Obiective: * adaptare-integrare in grup; * asigurarea starii de igiena personala; * comunicare; * desfasurarea actiunilor in echipa; * asigurarea starii de sanatate; * mentinerea formei fizice generale; * executare gimnastica aerobica; * realizarea activitatilor pre-spectacol; * executare dans modern contemporan; * executare dans societate; * executare dans caracter; * executare dans clasic.

14

www.euroacademia.ro


FundaĂžia Euroacademia

PROGRAME / ACTIVITĂƒĂžI

Cursul este sustinut de formatori acreditati A.N.A, si specialisti din domeniul drogurilor din cadrul Fundatiei "EuroAcademia" si Universitatii Bioterra. A. Obiective operationale: * Vor identifica categorii diferite de droguri dupa aspect si forma de prezentare; * Vor identifica principalele trasaturi ale politicii antidrog la nivelul Uniunii Europene; * Vor putea enumera exemple de bune practici in prevenirea criminalitatii in general si a consumului de droguri, in mod particular; * Vor enumera factori de risc si de protectie ai consumului de droguri; * Vor identifica modele de bune practici la nivel national in prevenirea consumului de droguri; * Vor putea cunoaste principalele prevederi din legislatie referitoare la consumul de droguri in Romania; * Vor dobandi competente de comunicare si relationare pentru solutionarea situatiilor conflictuale create de persoanele dependente; * Vor dobandi competente psiho-sociale in vederea dezvoltarii sferei relationale in parteneriatul scoala-familie-comunitate. Grup tinta: * cadre medicale (medici de familie, medicina generala, medicina de specialitate); * psihologi, psiho-pedagogi; * personal didactic si administrativ din invatamant; * cadre MAI/MApN. B. Tipul programului: Specializare C. Denumire: Prevenirea consumului de droguri D. Durata cursului: 40 ore E. Conditii minime de acces: invatamant minim obligatoriu F. Avantaje: *Certificat de participare eliberat de Fundatia EuroAcademia si Universitatea Bioterra; * Credite de participare recunoscute de Colegiul Psihologilor; * Credite E.M.C (educatie medicala continua) recunoscute de Colegiul Medicilor; * Credite profesional-transferabile recunoscute de Inspectoratul Scolar Judetean-Buzau; * Mapa cu materiale de specialitate in domeniul antidrog. * Suport de curs Fundatia EuroAcademia si Agentia Nationala Antidrog. * Amfiteatre, sali de curs, laboratoare, sali de asteptare dotate cu echipament tehnic de specialitate; * Coffe-break. G. Documente necesare: copie simpla BI/CI (2ex), copie simpla certificat nastere/casatorie, copie ultima diploma absolvita (adeverinta). H. Taxa: 500 lei (3 rate)

www.euroacademia.ro

15


Fundaþia Euroacademia

PROGRAME / ACTIVITÃÞI

Simpozion-Managementul in Agroturism, Turism Rural, Ecologic si Cultural UNIVERSITATEA BIOTERRA BUCURESTI Facultatea de Management Agroturistic Filiala Buzau si CONSILIUL JUDETEAN BUZAU Va invita la Simpozionul Stiintific national pe tema: MANAGEMENT IN AGROTURISM, TURISM RURAL ECOLOGIC SI CULTURAL

Data de desfasurare: anual pe data de 21 mai Loc de desfasurare: S.C. Frasinu S.A. (Centrul pentru studii si practica de productie -Buzau), sos. Sloboziei, Km2, Buzau Termene limita: 20.04-confirmarea participarii si achitarii taxei de inscriere; 31.04-trimiterea lucrarii(lor) in abstract maxim cinci pagini. Taxa de participare: 100 lei Taxa include:programul simpozionului, editarea volumului cu lucrarile prezentate cu cod ISBN, album monografic Judetul Buzau, diploma de participare, protocol, programul artistic si cheltuielile de organizare. Plate se face la secretariatul Fundatiei direct sau in contul nr RO09RZBR0000060010653838 deschis la banca Raiffeisen cu specificatia "Taxa simpozion"; Numele si prenumele deponentului. Organizare: * Universitatea Bioterra si Fundatia EuroAcademia asigura echipamentele pentru prezentari multimedia si spatiile pentru comunicari; * O persoana poate participa cu maxim doua lucrari; * Lucrarile vor fi publicate in volum carte cu cod ISBN. Prezentarea lucrarii in plen (maxim 15 min).

16

www.euroacademia.ro


FundaĂžia Euroacademia

Fundatia EuroAcademia - Editura EuroAcademia Buzau ofera autorilor:

* recunoastere ISBN si descriere CIP; * drepturi de autor in valoare de 10%; * grafica, tehnoredactare, prelucrare text si imagini; * finisare: brosare termoclei, taiere la format finit, coperti color;

editura-tipar offset-tipar digital carti reviste pliante brosuri, cataloage etichete, formulare tipizate coli cu antet, carti de vizita felicitari, calendare, invitatii

*tiparirea cartilor se face dupa macheta primita de la client sau cu realizarea noastra grafica contra cost; **plata se face in doua rate, avans 50%, iar restul la livrare; ***pentru colaboratori oferim discount-uri de 10%.

www.euroacademia.ro www.euroacademia.ro


FundaĂžia Euroacademia Cursuri de formare profesionalĂŁ

Membrii Fundatiei EuroAcademia beneficiaza de: consiliere juridica gratuita; consiliere psihologica gratuita; consiliere antidrog gratuita; consiliere gratuita pentru intocmirea documentatiilor necesare infiintarilor de SC-uri si ONG-uri; asistenta gratuita in vederea angajarii; plasarea pe piata fortei de munca; consiliere pentru intocmirea planului de cariera; consiliere in vederea intocmirii si sustinerii lucrarilor de licenta/master in diferite domenii; si nu numai .......... Membrii Fundatiei EuroAcademia pot fi persoane fizice indiferent de nationalitate, rasa, cetatenie, origine sociala, profesie, religie si persoane juridice.

decide pentru viitorul tĂŁu!

PartenerI: Universitatea Bioterra Facultatea de Drept Facultatea de Management Agroturistic Facultatea de Ingineria Produselor Alimentare Facultatea de Controlul si Expertiza Produselor Alimentare

www.euroacademia.ro www.euroacademia.ro

Revista Euroacademia  
Revista Euroacademia  

Revista fundatiei euroacademia

Advertisement