Page 1

PRÊT-À-PARTIR MAGASIN

FORD MUSTANG // MERCEDES A-KLASSE // AUDI SQ5 // HYUNDAI KONA

FERIETID I PROVENCE // CAVIARSMAGNING // SOMMERDUFTE NUMMER 20 MAJ 2018

PRET-A-PARTIR.DK


Hvis du drømmer om en Porsche, er det nu, du skal vågne op. Danmarks største udvalg af brugte Porsche modeller Hos de danske Porsche centre har vi lige nu et stort udvalg af brugte Porsche cabriolet til leasing. Læs mere på porsche.dk/leasing.


Porsche Center Aarhus Grenåvej 347, 8240 Risskov, Aarhus Tel. +45 46 911 911 Porsche Center København Banevingen 6, 2200 København N Tel. +45 46 911 911


PRÊT-À-PARTIR

MAJ 2018 Reportage

Ford Mustang Facelift, Mecedes-Benz A-Klasse, Mitsubishi Eclipse Cross

Nyheder

BMW M2 Competition, F-Pace SVR, Opel Corsa GSi, Toyota Prius Plugin

Test

Audi SQ5, Hyundai Kona

Getaway

Ferien rykker nærmere, og turen går til Provence

Gourmet

Smag sort guld på dåse med Anne Køster

Velvære

Sommerdufte 2018, Barbershop, Månedens Favoritter,, m.fl.

Forsidefoto: Malene Raith


SEAT Arona TDI er ankommet!

213.880,SEAT Arona TDI fra kun kr.

Inkl. aircondition

Nu kan du få SEAT Arona Style TDI med hurtig levering. Tågeforlygter, fartpilot, læderbeklædt rat, multikollisionsbremse, Bluetooth og meget meget mere for kun 213.880 kr. Det er Årets Bil 2018. Det er først til mølle. Det er for os, der vil have det hele!

SEAT Arona TDI fås fra kr. 213.880 inkl. lev. omk. Brændstoføkonomi: 23,8-25 km/l og CO2 105-108g/km ved blandet kørsel. (Direktiv 80/1268 EØF). Energimærke ekstraudstyr.

A+

seat.dk

. Den viste model er med


aqoola

Sig farvel til papir og ringbind i bogholderi og administration!

Invoice Workflow

Contract Management

Expense Management

Spar tid på godkendelse og bogføring af jeres leverandørfakturer. Slip for at taste og undgå at fakturaer bliver væk, eller betales for sent. Sig farvel til papir og ringbind, spar tid, og få bedre overblik.

Overblik over kontrakter og aftaler, der ellers står i ringbind rundt omkring i organisationen. Med alarmer når frister nærmer sig. Undgå at betale for abonnementer og tjenester I ikke bruger.

Slip for bon’er, der bliver væk og udgiftsrapporter der bliver afleveret for sent. ‘Snap’ bon’er med mobiltelefonen, få dem godkendt elektronisk og bogført, i en enkel og overskuelig arbejdsgang.

AQOOLA A/S | DIPLOMVEJ 381 | 2800 KGS. LYNGBY | 70 70 18 11 | AQOOLA.COM


PRÊT-À-PARTIR

Der er lagt i kakkelovnen af brølende hestekræfter i det nye magasin med den faceliftede Ford Mustang og bøffede Audi SQ5, foruden kraftfulde nyheder, der også rummer en enkelt støjfri. Men også tysk elegance vækker jubel i form af den nye Mercedes-Benz A-Klasse, som Morten Bek har set nærmere på, og så er der masser af kolorit i den spændende Hyundai Kona samt nye toner og firehjulstrukken praktik i Mitsubishi Eclipse Cross. Anne Køster forkæler smagsløgene i kongeklassen med sort guld på dåse, der er ferieinspiration fra skønne Provence, foruden premierer på nye streamingserier og masser selvforkælelse med de nye sommerdufte på skønhedssiderne. Rigtig god fornøjelse!

Nok den mindste i modelprogrammet, men Morten Bruns-

gaard Bek

er pænt imponeret over den nye Mercedes-Benz A-Klasse, som han har taget en første køretur i i Kroatien. Morten Bek er uddannet journalist fra universitetet i Århus og har siden 2005 arbejdet med motorjournalistik på Bil Magasinet og Berlingske. Han driver til daglig Blog Om Biler. bek@blogombiler.dk

Anne Køster dykker denne gang dybt i dåsen, mens hun sma-

ger, forklarer og besvarer det nærliggende spørgsmål: hvad drikker man til caviar? Anne Køster er passioneret foodie med en fortid som vinanmelder på blandt andet magasinerne Mad & Bolig og Mad & Venner. Hun

er indehaver af Haps, som rådgiver virksomheder indenfor mad og drikke. anne@annekoster.dk

PRÊT-À-PARTIR Magasin udgives af: Max Media Tuborgvej 26 2900 Hellerup Kopiering af tekst og foto er kun tilladt efter aftale med redaktionen. For spørgsmål kontakt ansvarshavende redaktør Malene Raith på malene@pret-a-partir.dk. PRÊT-Á-PARTIR Magasin er gratis at abonnere på: Ja tak


DRIVE TOGETHER

13 sekunder lukker du himlen ind.

din dagsform. Et enkelt tryk, og på bare

Her er en Roadster, der tilpasser sig

EKSTROVERT?

Mazda MX-5 RF fra 323.459 kr. Bilen er vist med ekstraudstyr. Brændstoføkonomi ved blandet kørsel 16,4 – 15,2 km/l. CO2-emission 142 – 154 g/km. Energiklasse B - C


INTROVERT? Her er en Roadster, der er ét med dit humør. Men oplev selv Jinba Ittai – følelsen, når bil og fører smelter sammen.

DRIVE TOGETHER


PRÊT-À-PARTIR

Hestebrøleren Tekst og foto: Malene Raith


FORD MUSTANG


PRÊT-À-PARTIR ”Ah, bonjour ...!” Smiler jeg og vinker en lille smule medfølende tilbage. Man ved selvfølgelig, at vogntøjet er i orden, når man får tommelfingeren op af en ældre herre iført skilt og gul skolepatruljevest ved fodgængerovergangen i en lille fransk by. Men jeg ved også noget andet. At det her kun er begyndelsen.

Mustang kom til verden i USA i 1964 og blev opkaldt efter en lille præriehest. Men der skulle hele 6 generationer til før præriehesten, der efterhånden mere udviklede sig til et asfaltbæst, under stor ståhej kom til Europa. Siden har den vilde vogn solgt i over 33.000 eksemplarer, 166 af disse i Danmark. En succeshistorie kalder Ford det selv. Men med tre år For på ruten bag mig ligger yderligere en snes brø- på bagen er det så nu blevet tid til en opgradering, og lende Ford Mustangs, og vi danner såmænd blot for- derfor har Ford inviteret til testkørsel her på de snoetrop for de næste tre ugers internationale testkørsler de veje i Provence-Alpes-Cote d’Azur i Frankrig. af de amerikanske gaderacere. Med hvad dertil hører af buldrende V8 motorer og brændt gummi. Om Nok hører faceliftet ikke til de største, men det er efden venlige mand ved landsbyskolen vil blive med at fektivt og strammer en hel del op. Udvendigt er det smile muntert måneden ud, kan jeg kun gisne om, hovedsaglig fronten, der er blevet løftet med en lamen utvivlsomt er det, at vognene i høj grad kom- vere og krum motorhjelm, en mere lodret og bred mer til præge både by- og lydbilledet i den ellers så- grill samt forlygter, der er forlænget ind mod midstillestående hyggelige bjergby. ten for et skarpere og endnu mere brutalt look. De kendetegnende tredelte LED-forlygter er desuden nu også tændt i dagslys, og tåge- og blinklys er integreEffektivt facelift ret nedenunder. Der er desuden kommet luftindtag For der er ganske enkelt intet ved Ford Mustang, der på motorhjelmen, som nuvel, ikke har anden funkgår stille for sig. Den amerikanske muskelbil blev tion end at se godt ud. Desuden er det muligt at få ikke bare hypet i to år, inden den blev blæst ind på skørter til vognen og en bagspolier i samme kategori det europæiske marked i 2015 for fuld musik, den er som luftindtagene: bling bling. Og virker det? Ja, for i sig selv en stor, bred og brølende vogn. Og nuvel. dælen da! Mustang ser knaldgodt ud. Men det er nu Meget orange i den udgave, jeg befinder mig i, der ikke det bedste. Næh, for det kan man ikke se. Men både føle og høre. helt passende hedder Orange Fury.


FORD MUSTANG

MagneRide og luskelyd Den vilde 5.0 liters V8 motor i Mustang GT er nemlig blevet opgradet med et nyt indsprøjningssystem, som forbedrer ydeevnen med 30 hestekræfter. Den har altså nu 450 af slagsen, men ikke nok med det, så er også støddæmpere og lyd optimeret. MagneRide hedder det nye støddæmpersystem, som stabiliserer vognen på asfalten og i korte træk er bevægelsessensorer på hvert hjul med en særlig hydraulikvæske, der indeholder jernpartikler. Bevægelsessensorerne aflæser vejbanen og kan på en tusindedel af et sekund sende elektriske impulser til væsken, som dermed bliver mere eller mindre flydende. Og kørslen altså enten mere sporty eller mere komfortabel. Systemet er dog ikke standard, men skal tilkøbes. Det gælder heldigvis ikke for den dersens nye vredere lyd. Ford syntes nemlig ikke, at 2015 Mustang helt lød som den autentiske V8, så nu har de tilføjet en aktiv udstødning, som ikke bare kan få bilen til at brøle vildere, dybere og mere V8 dovent, den kan skam også gøre det modsatte og blive meget mere tyst. Det nabovenlige mode hedder Quiet Start. Og det giver faktisk rigtig god mening ind imellem at kunne være diskret. Men altså ...

Bah! Hold nu op. Jeg befinder mig ikke bare i en stor Mustang GT, den er også mega orange, har 450 hestekræfter og 5.0 skrevet på siden - selvfølgelig ønsker jeg ikke at gå stille med dørene. Altså med mindre, jeg er ude i noget lusk. Såh, vupti, trykker jeg fluks på Mustangknappen på rattet og sætter med den største selvfølgelighed i det allermest larmende mode: Race track. Wroum! Interiøret ligner rimelig meget sig selv, men sammen med den nye opgradering er det blevet muligt at spiffe det op og sætte personligt præg med forskellige farve- og kulfiberpakker. Der er desuden også et nyt 12” elektronisk display bag rattet og sammen med det nogle nye køremodes. Ja, ja, bare rolig, det er stadig muligt at sætte i dækbrændermode, hvis man elsker at bruge alle sine lommepenge på nye dæk (19”), der er individuelt mode, Track mode, Sport+, regn og sneprogram, men som noget helt nyt er der tilføjet et Drag Strip mode. Og nemlig, præcis som navnet antyder er det den hurtige måde at komme ud af starthullerne på, hvis man vil køre dørtræk. Mustang GT flyver her fra 0 100 km/t på 4,5 sekunder.


PRÊT-À-PARTIR I byen med bump og hullede veje kører jeg dog i Normal, så bliver undervognen nemlig nogenlunde blød, altså nogenlunde - det er jo en sportsvogn det her, så den skal kunne mærkes, glem et gyngende-morfar-komfort-mode, men i det mindste får hverken jeg eller kollegaen piskesmæld.

Måske er det min opmærksomhedsforstyrrelse, der taler, men jeg ser ingen grund til ikke at gå all in på Mustang. Vognen er en stor opmærksomhedsmagnet, så hvorfor gå ned på motorstørrelse? Og endnu værre: hvorfor dog fravælge V8?

Fiskekutterlyden pludrer jo nøjagtig det sprog, som Som jeg når de snoede bjergveje er det så Sport+, der man forventer en Mustang taler. Og nu endda endtæller. Jeg mærker fluks speederresponsen stramme nu mere hult og dybt. If you can walk the walk then til og omdrejningerne gå op, hvilket muliggør lyn- talk the talk. Men ok, det er selvfølgelig en smagssag, hurtige overhalinger på selv korte stræk. Mustang og der er da også et par kilometer mere på literen at GT ligger urokkeligt fast vejen selv i skarpe sving, hente. og selvom man kan møde en lokal bus i et af dem, er det intet problem. Jeg har fuld kontrol over vognen Ford Mustang GT 5.0 liter V8 med aktiv udstødning, på den tørre asfalt og ingen problemer med at holde 6 manuelle gear og MagneRide rammer mig lige i banen. Dog hænder det mere end en gang, at jeg fø- racerhjertet. Den er vild, men ikke umulig, buldrer ler mig en lille smule uforskammet, når jeg sætter i 2. og brager som jeg elsker det, og gør de snoede veje gear med dertilhørende vred v8’er og brøler forbi en til en trackoplevelse. Og når jeg så kommer til byen, lille lokal varevogn, der allerede kører alt for hurtigt. kan jeg læne mig tilbage og lade indorfinerne bølge i Topfarten er 250 km/t, men så uforskammet er jeg blodet, mens jeg i ro og mag forcerer vejbump, fodtrods alt ikke. gængerovergange og vinker medfølende til den endnu optimistiske skolepatruljemand. ***

Walk the walk

Den nye Mustang fås som Fastback og Convertible, med en 2.3-liters motor eller 5.0 og et 6-trins manuFord Mustang kan desuden nu også fås med et nyt efelt eller ti-trins automatgear. fektivt ti-trins automatgear til både den store og den lille motor. Sidstnævnte, 2,3 liters EcoBoost motoren Prisen starter på kr. 695.000,skulle ifølge kollegerne, være rigtig fin, men den prøvede jeg ikke. Selvom jeg burde. Sorry. Men igen ...


FORD MUSTANG A7 Sportback 50 TDI med 286 hk, tiptronic og quattro (3,0 TDI): 1.053.000 kr. A7 Sportback 55 TFSI med 340 hk, S tronic og quattro (3,0 TFSI): 1.089.500 kr. Beskatningsgrundlag: Fra 943.000 kr. pĂĽ introduktionstidspunkt


PRÊT-À-PARTIR

KLASSE Tekst: Morten Brunsgaard Bek Foto: PR

Kia Stinger Pris fra kr. 620.000,Hestekræfter fra 200 - 370 Topfart op til 270 km/t 0 - 100 km/t på 4,9 - 7,6 sekunder Kilometer på literen fra 9,4 - 17,9


BEK OM A-KLASSEN


PRÊT-À-PARTIR

Den nye Mercedes-Benz A-Klasse kommer med den mest imponerende kabine i klassen, et avanceret talestyring og usædvanligt mange udstyrsmuligheder.

Ny benzinmotor i samarbejde med Renault

To skærme på hver 10,25”, med næsten glidende overgang mellem de to displays, er en visuel revolution i Golf-klassen, om man så synes det virker pompøst eller perfekt. Vi er trods alt der i dag, hvor vi forventer teknologi, netforbindelse og det nyeste udstyr også i denne størrelse bil, og på den måde er den nye A-Klasse tættere på perfektion end alle andre i klassen.

A-Klassen er den mest vindslikkede og aerodynamiske bil i klassen, og som jeg cruiser på kroatiske motorveje (hvor der er god plads. De er belagt med afgift) med 130 km/t kan jeg føre en samtale med min kollega på bagsædet uden at hæve stemmen. Han sidder med langt bedre plads til benene og håret end i den gamle, og udsynet fra de bageste pladser var også rædderligt i den gamle – det er tydeligt forbedret, og A-Klassen er nu langt mindre egoistbil til to end før.

Den nye A-Klasse er vigtig som få andre modeller for Mercedes-Benz. Fra den snublende start med kompakte modeller Morten Bek tager første tur i den kompakte premiummodel med den MPV-formede første version med en elg(-test) på med en ny 1,3-liters motor med 163 hk. samvittigheden til det bugnende udbud med B-Klasse, CLA, CLA Shooting Brake og GLA – en stor del af forretningen En generation foran i Stuttgart er baseret på de kompakte forhjulstrækkere. Akselafstanden er længere, for rummeligheden var på grænsen Mercedes-Benz vidste præcis, hvad de skulle gøre med til uværdig i den udgående A, og den videreudviklede unA-Klassen for at få alle andre biler i Golf-klassen til at virke dervogn skal præsentere kunderne for komfort i ægte Mersom levn fra 1990'erne. Indretningen og opsætningen med cedes-Benz-stil. Den er også første smagsprøve på en endnu to store skærme i bredformat, side om side, har været en fast større familie af kompakte modeller fra Stuttgart, som denne installation i Benz-bilerne siden S-Klassen introducerede os gang ikke bare vil omfatte de førnævnte modeller (minus for det for fem år siden, men at det nu pryder en bil i 300.000 CLA Shooting Brake, som udgår), men også en A-klasse sekroners-klassen er noget helt, helt andet. dan, en højere SUV kaldet GLB og mindst en anden model.

Skærmene, den ene til en smuk digital instrumentering med variabel opsætning via en touch-knap i rattet, den anden adgangen til en verden med navigation, radio og opsætning af alt fra stemningsbelysning til mange nye sikkerhedssystemer, er naturligvis ikke standard, men jeg vil påpege, at også Audi og Volkswagen tager ekstra for skærme og digitalisering. Den nye A har to skærme på 7” som standard, og det minder mig lidt om de første fladskærmsfjernsyn med meget store rammer og små skærme. Den fjerde generation A-Klasse er faktisk en generation foran alle andre Mercedes-Benz-modeller med et helt nyt infotainment- og styresystem, og det er mildest talt avanceret. MBUX (udtales ikke embux, men M-B-U-X) står for Mercedes-Benz User eXperience, og jeg føler mig i den grad i centrum som bruger. Den højre skærm er nu endelig en touchscreen, og drejeknappen mellem forsæderne er erstattet af en flad touchpad. En kunstig intelligens, en stor processor og cloud-baseret tilgang lytter til dig, når du siger ”hey Mercedes” (dansk version er på vej).

Køreegenskaberne er anderledes denne gang. Jeg skal køre den nye model i Danmark for at blive helt overbevist om at kalde dem forbedrede. Den korte akselafstand gjorde den gamle både villig og nem at køre friskt, med en supergod balance mellem for- og bagende, mens den nye er vokset op til være mere moden, som om den har glemt lidt af sin vilde ungdom. På motorvejen bevæger den sig en del i fjedrene for at give indtrykket af klassisk komfortabel affjedring, men de adaptive dæmpere i testbilen (merpris 22.987 kr.) kan være grunden til A-Klassen enten duver lidt i standardindstillingen eller fanger de værste ujævnheder for tydeligt i Sport.

Under den lave motorhjelm holder en ny benzinmotor i denne A 200 dampen oppe med sine 163 hk. A 200 går fra en 1,6-liters motor til en helt ny maskine på 1,3 liter, som tyskerne har konstrueret sammen med samarbejdspartneren Renault, som i både den gamle og den nye A leverer 1,5-liters dieselmotoren med 116 hk i A 180 d. Den dieselmotor og en 2-liters benzinmotor med 224 hk, i A 250, er de tre motorer Sig du fryser, er tørstig eller vil finde en rute til et sted, og den ved markedsintroduktionen. lystrer – og den lærer af dig og dine vaner. Hvis du har en yndlingstankstation eller en favoritrute, så regn med, at din Den nye benzinmotor med 163 hk har sin lille slagvolumen nye A-Klasse ved det og gerne foreslår den. Ford har prøvet mod sig ved lave omdrejninger, men det føles som om dobnoget lignende med SYNC 3, men jeg har kun oplevet det beltkoblingsgearkassen med syv trin skaber balladen og en system som overkompliceret, langsomt og ofte ude af stand manuel gearkasse kan sikkert rette op på situationen. Ved høje omdrejninger er motoren en helt anden, en kraftpakke til at forstå ordrer.


BEK OM A-KLASSEN

glad for flere omdrejninger end andre små turbomotorer. Også Mercedes-Benz er nået til cylinderfrakobling i små motorer, og i A 200 hører og mærker jeg intet til det. Hvis det samtidig sparer benzin, hvad mere kan man så ønske sig?

retøjet i en overhaling, når der er fri bane. Navigation med augmented reality (piktogrammer og anvisninger lægges over et levende billede af omgivelserne), flere sædetyper, stort og klart head up-display direkte i forruden, B&W-lydanlæg, smartphone-baseret adgang og start, matrix-LED-forlygter Et skift til A 180 d med den firecylindrede dieselmotor med er en dråbe i det store hav af udstyr. 10 Nm end benzinmotoren giver endnu flere problemer for dobbeltkoblingsgearkassen. For et par år siden roste jeg den Mercedes-Benz er ganske rundhåndede med standardudgamle A 180 d for sin harmoni med Renaults dieselmotor. styr, og bilen behøver derfor ikke en større opgradering. AluDer bliver ingen roser denne gang til en motor, som virker fælge, LED-forlygter, varme i forsæderne, semiautomatisk som en rigtig basisvare. Timingen af overhalinger skal være i klimaanlæg, fartpilot, bakkamera, regnsensor, velourmåtter orden, og hvis en motor kan have livsglæde, så er den slukket og Dynamic Select (køreindstillinger) fødes danske modeller i A 180 d. med. Listepriserne starter ved 329.900 kr. for A 180 d, 339.900 kr. for A 200 og 399.900 kr. for A 250. Når en manuel gearkasUdstyr, udstyr og udstyr se senere på året bliver en mulighed, skulle i hvert fald A 180 d komme under 300.000 kr. Den imponerende kabine, de forbedrede pladsforhold og lydkomforten bringer uden tvivl den nye A-Klasse langt frem Mercedes-Benz i Danmark har ingen planer om at introdui klassen og i kundernes bevidsthed, og det samme vil et eks- cere A-Klassen med en benzinmotor med færre end 163 hk tremt stort udvalg af alle mulige typer udstyr gøre. Jeg kunne (andre lande vil blive budt på A 180 med færre hk), og det er remse op og remse op, men jeg skal prøve at holde det kort. ærgerligt, for 163 hk er mere end nødvendigt for en del kunPå aktiv sikkerhed og førerassistancesystemer tager A-Klas- der. Tænker man med det sammen, at 163 hk – måske endda sen meget fra S-Klassen, og radar- og kamerasystemer gør 224 hk – ikke er værd at besøge forhandler for, så kan jeg gaat man kan fx blive advaret mod cykler og biler kommende rantere, at AMG allerede arbejder på problemet. Løsningen bagfra, når man vil stige ud af bilen, den adaptive fartpilot får kommer tofold i form af A 35 med omkring 300 hk og A 45, informationer fra navigation om at tilpasse farten til sving som minimum rammer 400 hk. *** og rundkørsler, og en overhalingsassistent understøtter sty-


PRÊT-À-PARTIR

TORDEN TID Tekst og foto: Malene Raith


AUDI SQ5 Kia Soul Advance Pris kr. 244.999,Hestekræfter: 111 Topfart: 145 Rækkevidde: 250 officielt, 150 realistisk Kia Soul fås fra kr. 224.999,-


PRÊT-À-PARTIR "Er det en V8?" Spørger manden med et tilfreds gør den ok nem at åle gennem trafikken. Og skal jeg smil på læben. Tjah, det troede jeg faktisk selv til at lige hurtigt forbi, kan jeg også sagtens det. Stadig begynde med, men så kiggede jeg på siden af vog- med lidt lækker V8-agtig lyd. nen. V6 står der. Uomtvisteligt. Men det ændrer bare ikke ved, at den bøffede Audi SQ5 altså har en snert af den velkendte dynamiske fiskekutterlyd, den salige motorpludren, som er på FNs liste over truede lydarter, og som jeg er storfan af. Specielt fordi jeg også kan akkompagnere den med små arrige smæld fra udstødningen, når jeg giver gas i Dynamic mode.

Bjørnen i motoren

I alt har SQ5 seks køreprogrammer (Audi Driveselect) som også tæller Individuelt program, Auto, Efficiency og All Road, som styres med pileknapper på instrumentbordet.

Det er naturligvis helt klassisk Audi, hvilket interiøret i det hele taget er. Med et dejligt stort læderrat, en elegant gearskifter til det effektive 8-trins TipRespekt på motorvejen tronic automatgear samt en stor svævende infotainDet handler naturligvis om fart og hestekræfter, mentskærm, der styres via en touchpad og knapper når man sætter sig bag rattet på en Audi SQ5. Og på midterkonsollen. hvis man prøver at bilde sig selv noget andet ind, skal man bare kaste et blik på bagenden af vognen. På displayet mellem urene, der kan gøres større elKantet og spids med fire afgangshuller og krom ler mindre, kan jeg følge min fart, min sikkerhedskan ikke signalere andet. Også selvom det meste er afstand m.m. og så er her desuden cool blåt ambipynt. Hullerne ender nemlig blindt, udstødningen entlys, som man har glæde af om aftenen. går lodret ned i jorden bag kofangeren, men det Kabinen er dejligt rummelig, og sønnike er da også skal man nu ikke lade sig snyde af. godt tilfreds med pladsen, som han kommer på bagsædet og begynder at råbe til vennerne udenfor. Jeg ruller lige vinduet ned, så de også kan høre ham. Og giver så en lille smule gas. Hæh. Jeg kan ikke lade være, selvom det er lidt plat. Men det er Den slags skaber respekt på motorvejen (og varme jo unægtelig noget af glæden ved en Audi SQ5, og i min krop), og jeg nyder den nye ærbødighed, som reaktionen fra kammeraterne er heller ikke til at møder mig, når jeg buldrer af sted. Folk flytter sig tage fejl af. Heldigvis er her praktik nok til at sælomgående, og det er altså noget ganske andet end ge vognen ind i hjemmet under dække af familiebil hverdagen i min mikrobil. med stor kabine, plads i bagagerummet, frihøjde og sikkerhed. Til gengæld er jeg hele tiden nødt til at være opmærksom på min hastighed. Jeg er nemlig tilfreds Men altså, det er der også i en almindelig Audi Q5 med udseendet af mit kørekort, og den fartglade helt uden S, ikke? Så når man vælger SQ5 med den vogn kommer hurtigt ind i klippezonen. blærede bjørn i motoren, der får den store vogn til at spundse fra 0 - 100 på 5,4 sekunder, er det fordi, Heldigvis kan jeg regulere farten her på motorvejen man elsker den slags. Det stylede design, køreglæmed den effektive adaptive fartpilot. den og lyden. Og der er rigelig med skud i udstødI byen kan trafikskilteassistent så, med hjælp fra et ningen til at imponere folk. Faktisk så meget, at de kamera i forruden, holde øje med jep, trafikskilte- kan blive i tvivl om, det er en V8. SQ5 kan skam med sine 354 hestekræfter flytte sig, og sætter man i Dynamic, gør den det pænt hurtigt og med bjørnebrøl og dybe smæld i slipvinden.

ne, men det er som sagt blot en assistent. Og ikke Audi SQ5 3.0 TFSI 100 procent pålidelig. Eller også har min bare assistent en bygningsfejl, når den til tider viser interes- Pris fra kr. 944.257,sante alternative fartgrænser. Hestekræfter: 354 Som jeg drejer fra motorvejen og passerer sneglen i god fart nyder jeg fuldt ud, hvor fast vognen ligger Topfart: 250 km/t i det skarpe sving uden af krænge, inden jeg sætter 0 - 100 på 5,4 sekunder i Comfort mode og gør klar til at cruise gennem byen. Selvom bilen er stor, er den ikke enorm og det Kilometer på literen: 12


AUDI SQ5


PRÊT-À-PARTIR

M2 Competition Jep, den er god nok. Netop som man troede, at det ikke kunne blive sjovere, skruer BMW så lige en tand mere op for underholdningen på den i forvejen iltre M2 Coupé. M2 Competition, erstatter den nuværende M2 Coupé, en vogn, der iøvrigt siden lanceringen i 2016 er endt som BMW's bedst sælgende M model på verdensplan. Den nye M2 Competition er blevet en lille bitte smule skarpere i designet, altså faktisk er der bare kommet nye M sidespejle og en ny M kølergrill, til gengæld har den sekscylindrede M TwinPower turbomotor 40 hestekræfter mere og er dermed oppe på 410 stykker, der kan trækker den festlige vogn fra 0 - 100 km/t på 4,2 sekunder. Nårh, ja, og kan man lide knald og brag - og tro mig, det har den nuværende M2 masser af - så er der da også sat et nyt udstødningssystem med elektronisk styret spjæld på vognen, så lyden liige bliver lidt federe. Morskaben er dog, som altid, elektronisk begrænset til 250 km/t. Den Nye BMW M2 Competiton lanceres i sensommeren til den nette pris af kr. 1.105.000,-


NYHEDER

F-Pace SVR Da Jaguar i sin tid løftede sløret for, at de var på vej med en SUV, fik det fluks kritikerne op af stolene med løftede pegefingre om kanibalisering på Land Rover. I dag har F-Pace for længst lukket munden på samtlige kritikere, modellen er blevet en overvældende succes, som har givet plads til både mindre og elektriske søskende i sit kølvand, og nu er den store SUV så kommet under kærlig behandling af Jaguar Land Rovers SVO afdeling. Til glæde for dem med store racerdrømme og ditto pengepunge. Special Vehicle Operations har nemlig givet den store SUV al det, man som fartglad elsker: Blandt andet et, som de selv kalder det "karismatisk" aktivt udstødningssystem, som altså lyder fælt godt, men også optimerer ydelsen, 21" alufælge (kan også fås med 22") som jo bare ser godt ud, større luftindtag, optimeret chassis, men måske mest afgørende, en særligt udviklet supercharged 5,0-liters V8-benzinmotor. De 550 hestekræfter er i stand til at sende F-Pace SVR fra 0 - 100 km/t på blot 4,3 sekunder med en topfart på 283 km/t. Såmænd. Prisen kendes ikke, men et kvalificeret gæt ligger i omegnen af 1.5 millioner kroner.


PRÊT-À-PARTIR

Opel Corsa GSi Har du ikke pengene til en hurtig Jaguar, kan mindre skam også gøre det. Nu er Opel nemlig på vej med deres nye Corsa GSi, som er afløseren for den køreglade rallybil Corsa OPC. For god orden skyld repeterer jeg lige: GSi, Grand Sport injection, er det tyske mærkes pendant til GTi, og en betegnelse, der så dagens lys første gang på Opel Kadett i 1988. Senere blev betegnelsen afløst af OPC, men er altså nu på ny blevet genoplivet som afløser for OPC. Undervogn og design på Corsa GSi er det samme som på OPC tillige med køreegenskaberne, og at vognen er en tredørs med en herlig hækspoiler understreger, at den er skabt til sjov og ballade, ikke praktik. Motoren er en 1,4 liters turbobenzin med 150 hestekræfter, og prisen forventes at blive i omegnen af kr. 245.000,- når den friske vogn kommer på markedet i løbet af sommeren.


NYHEDER

Toyota Prius Plug-In Helt ny er vognen ikke, men at den nu kan købes i Danmark er. Toyota Danmark har netop præsenteret den nye Prius Plug-in hybrid, som nok kom på det europæiske marked sidste år, men på grund af uroen om de nye afgifter i efteråret, først er kommet til landet nu. Og det er uden tvivl ganske fornuftigt. Vognen ligner en almindelig Prius, men har fået et nyt aerodynamisk frontdesign, som gør den mere bred og lav i udtrykket med mere lodrette køre- og blinklys. Som noget ganske særligt er de cool adaptive LED Matrix kørelys, som dæmper lyskeglen overfor modkørende, standardudstyr, og på bagenden har Prius Plug-In fået en ny kulfiber bagklap med to buler samt vandrette baglygter. Heromme finder man også det 125 kilo tunge batteri, som takket være to elmotorer tillader vognen at køre 63 kilometer og helt op til 135 km/t på ren el, hvis man altså er lidt gelinde på gaspedalen. Lidt mere, hvis man vælger varianten, der har solcelletag. Perfekt til udlednings- og støjfri elbilskørsel i byen, og skal man ud på længere distancer kan man lade benzinmotoren supplere elmotorerne med et brændstofforbrug på ca. 83,3 kilometer på literen. Prisen på den nye Toyota Prius Plug-In starter på kr. 333.970,Tekst: Malene Raith


PRÊT-À-PARTIR

Juicy fruit Tekst og foto Malene Raith

Porsche 718 Cayman S Pris kr. 1.188.070,Hestekræfter: 350 Topfart: 285 km/t 0 - 100 på 4,6 sekunder Kilometer på literen: 12,2 Porsche Cayman fås fra kr. 936.677,-


HYUNDAI KONA


PRÊT-À-PARTIR

Bing! Den en lille, men insisterende lyd i bilen forsøger at sige mig noget. Hm, lad mig nu se: det er ikke blevet frostvejr, jeg mangler heller ikke brændstof, sikkerhedsselen er fastspændt og jeg er ikke kørt over nogen streger på asfalten, hvad kan det så ... oh!? Okay.

oftest ham, der skal forsøge at få en fin pris for vognen, når den en dag skal skiftes ud. Det sagt, så ser Hyundai Kona unægtelig juicy ud i denne her kulør, Acid Yellow, der fremhæver designet meget mere end på for eksempel den koksgrå version. Og at der kommer flere og flere biler i strålende farver er altså et befriende sundhedtegn Hold hænderne på rattet, står der i det lille display. Hah, på, at det går godt for økonomien i Danmark. smiler jeg tilfreds. Der er skam helt styr på situationen. Jeg har såmænd blot tilladt mig at læne mig veltilpas til- Hyundai Kona er en crossover, altså en rummelig vogn bage for at nyde køreturen langs Øresund i ro og mag i overskuelig størrelse med god frihøjde der, selvom den bag rattet på den iøjenfaldende nye Hyundai Kona. skam også kan fås med firehjulstræk, mere er en livsstilsbil til byen end en terrængående arbejdshest på landet. Lige præcis nok For at understrege dette blev verdenspremieren sidste år Og mens vi er ved det, øjnene ser ... reaktionen på vog- da også holdt i en af verdens absolutte modeknudepunkter, nemlig Milano, Italien. Ironisk nok også en by, der er nen kan deles ind i to stadier hos min søn. kendt for sine bilkøer og stillestående trafik. Først et imponeret: "Woouw," som den glitrende limegule vogn bliver kørt ud i solskinnet foran ham, efterfulgt Men det giver selvfølgelig tid til at kigge nærmere på hinaf: "Hvor er den bare sej, den kan vi godt lide ikk'?"som andens køretøj, og design er helt klart en væsentlig faktor døren åbnes, og de gule sikkerhedsseler, der matcher i Kona. Som altid kan den slags jo dele vandene. Smag og behag er heldigvis forskellig, og jeg tilhører dem, der syeksteriør, syninger og lister kommer til syne. nes, at Kona er absolut vellykket. Den har sit helt eget udBum. Var jeg bilsælger ville det være lige nu, at jeg lagde tryk med masser af designdetaljer, som den store grill, de slutseddel og kuglepen i bordet foran forældrene. Men store lygter under de smalle forlygter, der gør den både nuvel, så let er det nok alligevel ikke at sælge biler. Og lur bred og beasty at se på, og desuden går igen på bagenmig om farmand ikke vil have lidt at skulle have sagt om den. Gennemtænkt og anderledes, lige præcis nok uden lige den farve. Og forståeligt nok. For det er jo trods alt at være overlæsset.


HYUNDAI KONA

zinmotorer (den anden har 177 hestekræfter), men den gør det nu altså også super fint. De seks gear glider nemt, Interiøret er som sagt spiffet op med gule syninger og jeg mangler ikke kraft, hverken i byen eller på motorvelister, der matcher den udvendige kulør, hvis man er til jen, og nuvel, nok kan man høre, at den er tre cylinderet, den slags, igen nydeligt uden at blive for meget, men el- men det gør den også lidt dynamisk i udtrykket. lers er kabinen noget mere afdæmpet og enkel med en Og ellers kan man jo bare vælge den store motor, vente fin infotainmentskærm over midterkonsollen, klimaanpå en dieselversion eller måske endnu bedre: vælge den læg samt mulighed for trådløs opladning af mobilen. elektriske udgave af Kona, som kommer på markedet Hvad man til gæld først bemærker, når motoren tændes lige om lidt. Så er der i hvertfald nul lyd fra motoren, og er de forskellige spændende sikkerhedsteknologier, som man er helt i sync med tidens automobile tendenser. man mere eller mindre kan tilvælge. Automatisk nødPræcis som man vil have det i en livsstilbil. Plads, gode bremse er standard, men ellers er det muligt at få headup køreegenskaber og cool design. Nårh, ja, og selvstændigdisplay i form af en lille gennemsigtig plastiskskærm, hed nok til at bede mig holde fast i rattet, når jeg nyder som vipper op, når der trykkes start, skiltegenkendelse, det hele lidt for meget.*** træthedsalarm, baksensorer og kamera, advarsel om trafik bag vognen og aktiv vognbaneassistent. Sidstnævnte kan selv dreje på rattet og holde mig i banen, vel at mærke når det grønne rat i displayet lyser. Og begge hænder Hyundai KONA 1.0 T-GDi Premium skal være på rattet hele tiden, hvis man ikke vil vil have Pris kr. 253.975,en irettesættelse af vognen. Hestekræfter: 120 Det kan derfor godt bimle en del, når man bakker ud fra en smal bås med trafik bag sig, men nu er vognen jeg Kilometer på literen: 18,5 befinder mig i også udstyret med hele dynen. Også min alltime favorit: nøglefri adgang og start. Til gengæld har Hyundai Kona fås fra kr. 183.975,den den mindste af de to indtil videre tilgængelige ben-

Semi selvkørende


PRÊT-À-PARTIR

TILBAGE TIL RØDDER


RNE

MITSUBISHI ECLIPSE CROSS

Tekst og foto: Malene Raith


PRÊT-À-PARTIR “Hov, skal vi ikke sætte den i grusprogram?” Foreslår jeg og trykker på køremodeknappen. Det føles bare rigtigt, når muligheden nu er der, også selvom det ikke ligefrem er nødvendigt. Den store røde Mitsubishi Eclipse Cross triller nemlig uden problemer over både bump og huller i grusvejen med sit firehjulstræk uanset køreprogram.

der gemmer viskeren oppe under spoileren. Interiøret er en klar upgrade for Mitsubishi, med det horisontale lave instrumentbord, der forbedrer udsynet, lavet i glimrende materialer. Det hele er brugervenligt og let at gå til, når man lige har lært den lille touchpad, som styrer infotainmentsystemet, at kende. Her er desuden tilgængelige sikkerhedsystemer som advarsel om vognbaneskift, adaptiv fartpilot, advarsel om trafik i blinde Man kunne forledes til at tro, at den er i sit rette element vinkler og så kører navigationen desuden Google Maps, her, hvilket den nye vogn til dels også er, men faktisk er som er ret pålideligt. den helt nye Eclipse Cross også tiltænkt asfalten, byen og de såkaldte aktive familier. Vognen, jeg kører i, er udstyret med en automatisk CVT gearkasse, som har fået indlagt 8 kunstige trin. Tilbage på rette spor Europæerne er nemlig ikke lige så glade for “symaskiDet er længe siden, at Mitsubishi sidst er kommet med ne” lyden, som japanerne. Og så kan jeg desuden selv skifte med paddleshift på rattet, hvilket klart gør den en ny model, og det er der en grund til. komfortable bil mere dynamisk, hvis man for eksempel “We have lost our way a little bit,” fortæller den euro- vil overhale på motorvejen. Herude kører den dejligt pæiske pressechef ærligt. Faktisk, indrømmer han, har stabilt omend med en del vindstøj, som måske, måske de senere år været lidt sløje, men det skal være slut nu. ikke skyldes det spanske blæsevejr. Det må efterprøves Den japanske bilproducent har nemlig brugt de sidste i en dansk model. tre år på at lægge en ny strategi, som går ud på at sadle om. Og søge tilbage til rødderne. Uden tvivl foranle- Praktisk livsstil diget af SUV-segmentets stigende popularitet. Og som Men allerbedst er det nu bare at cruise i Eclipse Cross, Mitsubishi understreger, så er firehjulstræk jo “ikke nosom kører komfortabelt og behageligt på de snoede get, vi fandt på i går.” spanske bjergveje, måske fordi jeg generelt befinder Virksomhedens historie går tilbage til 1870, hvor de mig godt bag en stor motorhjelm på en vogn, der kan startede som et shippingfirma. I 1917 rullede den første tåle at køre over et hul eller to i vejen. Dem har vi nemvogn så af båndet, Model A, og fra 1936 fik de også fire- lig mange af i den københavnske asfalt. hjulstræk. Det er med andre ord blevet til en hel del års Sammen med den gode plads i kabinen - man sidder erfaring, og derfor skørt ikke at udnytte den kompenikke for tæt på de behagelige forsæder, der er højt til tance nu, hvor kundeefterspørgslen på netop den type loftet og også bagsædepassagerer sidder fint - og den biler er høj. høje sikkerhed, lever Eclipse Cross fuldt ud op til forOg det er sådan set derfor jeg befinder mig på en grus- ventningerne om en livsstilsbil. vej nord for Barcelona lige nu. Her har Mitsubishi nemlig inviteret til testkørsel af den første model efter den Mitsubishi har uden tvivl strammet genvaldigt op med den nye SUV Coupé, men om det er nok til at brinnye strategi, Eclipse Cross. En såkaldt SUV Coupé. ge dem tilbage til fordums gyldne tider, må tiden vise. Selv understreger Mitsubishi, at de ikke ønsker at være Men der er ingen tvivl om, at den nye vogn et positivt et premium brand. Eclipse Cross skal være en moden hint om, hvad vi fremover kan forvente os af bilkoncerbil, og ikke bling bling. Tillad mig at tage den udtalelse nen. *** med et gran salt. For nu handler SUV Coupé segmentet faktisk jo en hel del om netop det: udseende. De rum- Mitsubishi Eclipse Cross lanceres i Danmark i midten melige vogne, med eller uden firehjulstræk, er uden af maj. I første omgang med en 1,5 liters benzinmotor tvivl livsstilbiler for byfolk, der kan lide at sidde højt med 163 hestekræfter, CVT-gearkasse eller manuelt i trafikken og sende det signal, som en SUV udsender. gear og med enten for- eller firehjulstræk. En dieselvariant ventes til landet i løbet af sommeren 2018, og Og Eclipse cross har et på en gang dynamisk og ærligt endnu længere ude venter en elektrisk variation af en udseende. Den store front har et bistert præg, som sig- endnu ikke specificeret art. nalerer, at den også kan tåle at blive brugt i lettere terræn, og bagenden er markant med den dobbelte rude, Prisen er skarp, den starter nemlig på kr. 279.900,-


MITSUBISHI ECLIPSE CROSS


PRÊT-À-PARTIR

PROVENCE Tekst og foto Malene Raith


FERIETID

“Det er da løgn, det lyder som … aj, det kan ikke passe!” Jeg ruller vinduet ned. Og jo, den er god nok. Vi befinder os i den sydlige ende af solskinsruten Route de Soleil, Sydfrankrig, temperaturen er gået mærkbart op, siden vi forlod Bourgogne i morges, og nu har vi tilsyneladende ramt et bælte af larm. Og den intense summen kommer hverken fra radioen, vores bil eller en vogn med motorfejl i nærheden. Næh, den kommer fra træerne langs motorvejen. Mon dieu! Der breder sig smil på alles læber i bilen. For det her er lyden af sommer. Når luften sitrer af cikader.

De blå næser At vi er en køreglad familie kommer næppe som en overraskelse for trofaste læsere, men hvorfor vi er det, hænger sammen med mange ting. For der er bare noget skønt ved at rulle ud ad sin indkørsel og tage sig god tid til at betragte broer, byer og landskaber, der ændrer sig, som vi kommer ned i Tyskland, gennem Elbtunnelen med de enorme kraner i havnen, spotter dampende atomkraftværker, Kasselbjergene og de enorme skove, inden vinlandet nås mod syd. Sønnike får lov til genert at mumle “Gutentag” om morgenen, for så at blive mødt af gule solsikkemarker og muntre “Bonjour” om eftermiddagen. Vi elsker det. Hjemmefra har vi allerede booket det lille hyggelige Bed&Breakfast i Provence, hvor hovedparten af ferien skal holdes, men de to overnatninger på vej derned finder vi på nettet via mobilen. Det giver nemlig ultimativ frihed til selv at vælge hvor hen og hvor langt, vi orker at køre. Bemærk dog at jo længere ind i juli man kommer, jo mere højsæson er det for ferie i resten af Europa og tilgængeligheden af de bedste overnatninger dermed noget begrænsede. Overnatningen i byen Alken ved Mosel er okay. Området er smukt med lysegrønne vinstokke i sirlige rækker ned ad bjergvæggen (Eiffelbjergene) til floden, værelset er rent, værterne venlige og priserne yderst rimelige, men det er ellers ikke et super interessant område for børn. Og jeg kan lige så godt afsløre med det samme, at det er den næste overnatning, som vi tilfældigvis vælger i Bourgogne heller ikke. Vi kalder dem “de blå næser”. Alle de lidt mere end midaldrende ægtepar, der er på vintur i området for at smage på dyre dråber fra morgen til aften. Hvilket i øvrigt IKKE gør en romantisk aftengåtur langs vejkanten tilrådelig. Men det burde vi have sagt os selv. For vi har fundet et skønt lille hotel midt i Frankrigs dyreste vinmarker i Vougeot, hvor der har været dyrket vin siden det 2. århundrede. Selvom restauranten


PRÊT-À-PARTIR byder på foie gras og anden gourmet som indtages i absolut stilhed ved nabobordene og derfor ikke ligefrem er børnevenligt, bliver det en absolut vellykket aften takket være iPhone og Minecraft uden lyd. Godt jeg ikke var forælder for tredive år siden.

re fyretræer for den bagende sol. Indtagende og idylisk. Præcis som de små landsbyer vi kører igennem med små torve og lokalbefolkning, der helt tegneserieagtigt, går rundt med baguettes under armen eller stikkende op af tasken.

Og både søn og hans voksne tilbehør nyder stort den fantastiske oplevelse, det er at bo lige midt i en vinmark, hvor bønderne er i gang fra tidlig morgen med at vende jorden, sprøjte for insekter og fjerne ukrudt.

Det gælder også for den lille by, Mouriès (mo-ri-E), hvor vores idylliske Bed & Breakfast ”Le Temps des Olives” ligger. Ude ad en grusvej i en olivenlund mellem duftende lavendler. Stedet lever fuldt ud op til de gode anmeldelser og smukke billeder på nettet tillige med den kølige pool, som er uundværlig i denne del af Frankrig om sommeren.

Provence idyl Turen går herefter mod sydvest mellem de smukke solsikkemarker, indtil at vi rammer det overvældende cikadebælte. Og kører ind i det smukke Les-Baux-deProvence. Udenfor er termometeret nået over 30 grader, platantræerne løsner i ny og næ et stykke bark som flyver på den varme vind ned i rabatten, som vi kører fra motorvejen videre ned ad de smukke alleer, oprindelig lavet til at kaste skygge på soldaterne, som de blev flyttet rundt i landet af Napoleon. Der dyrkes grøntsager i store drivhuse langs vejen, her er abrikosplantager, oliven- og vinmarker, og som vi kører ud i bjergene skærmer sto-

Den hopper vi durk i allesammen, da temperaturen er ved at runde de 35 grader. Der er en times kørsel til vandet ved Marseille, så området byder ikke på decideret badeferie, men det betyder ikke, at her ikke er rigeligt at lave. Mouriès ligger nemlig i det smukke naturreservat Parc Naturel Regional des Alpilles med bjerge (jep, Alpilles), der er perfekte til mountainbike eller vandreture, omend man skal huske ordentligt fodtøj, da der kan gemme sig skorpioner under stenene. Nok er de ikke livsfarlige, men de kan give et meget ubehageligt stik.


FERIETID


PRÊT-À-PARTIR Forkælelse af alle sanser De mange vinmarker betyder naturligvis også, at her er masser af vingårde, der kan besøges, hovedproduktet her er naturligvis rosé, men lavendlerne betyder også at vi er i højborgen for duftende sæbe, lys og parfume, mens olivenlundene giver olien på baguettet et lokalt præg og cikaderne et sted at larme. Og med solens berøring af d-vitamin er det ren forkælelse af alle sanser.

Det ægte Provence

Vi får også kørt en tur ud til den imponerende og velholdte romerske akvædukt (og turistmagnet), Pont du Gard, kigget på stalagmitter (op) og stalaktitter (ned) i en lille drypstenshule og spist frisk fisk på torvet i nabobyen, når vi altså ikke bare bliver hjemme og nyder lidt pate, skinke og rose under et oliventræ i lunden. Det her er det ægte Provence. Det, jeg har drømt om at suge ind i sindet, siden jeg snøftede mig gennem ”Kilden Vi lærer dog hurtigt at aktiviteter med fordel forbeholdes i Provence” for længe længe siden. Det er super fransk, formiddagen, da temperaturen mest egner sig til at ligge super varmt og på nær Gauloises, er alle de franske klii skyggen med en god bog om eftermiddagen. cheer en del af dagligdagen fra vin, hvidløg og baguettes til lavendel, oliventræer og cikader. Værtsparret, Mario og Ligia, er utrolig behagelige, serverer en fantastisk morgenmad med frisklavede cro- Da ugen er omme, kinderne berørt af farve og sindet fuld issanter, frugt og friskpresset appelsin juice og giver os af ro, fylder vi vognen med det hele (jep, vi har selvfølgegode råd til steder, vi kan se. Af lokale attraktioner kan lig da også en død cikade med), og vender modstræbennævnes middelalderborgen- og byen, Château des Baux, de snuden mod den regnfulde og kolde danske sommer som går helt tilbage til elleve hundrede tallet, og ligger på mod nord. en bjergtop med udsigt til Middelhavet i det fjerne. Den gamle by er levende af museer, butikker og restauranter, Vi laver to nye stop på turen hjem, i farverige Alsace og og på borgruinen kan man få rundvisninger af riddere, venlige Fulda i Tyskland, dels fordi vi hader at køre for som på fransk, demonstrerer Frankrigs største katapult, lange distancer af gangen og dels for langsomt af akkliduellerer med sværd og skyder med armbrøst. Lige no- matisere, så omvæltningen ikke er for stor, da vi på ny get for barnlige sjæle. står i vores regnvåde indkørsel. Med bagagerummet fuld af sommerlune varer, vin og souvenirs fra alle de lande I gåafstand fra borgen finder man desuden de kølige og steder, vi nåede at opleve på to uger. Nemlig, fordi vi kalkgrotter, Carrières de Lumières, hvor de store hvi- var i bil. de flader i dag bruges til at udstille enorme lysbilleder af skiftende store franske malere. Noget for de lidt mere A bientôt jolie Provence! voksne kunstneriske sjæle.


SERIER

Udvalgte premierer HBO I'm Dying Up Here Premiere 7. Maj

Patrick Melrose Premiere 14. Maj

Anden sæson af komedieserien om Los Angeles berygtede standup komedy scene i 1970'erne, som blandt andet skabte legenderne David Letterman og Jay Leno.

Semibiografisk miniserie i fem dele, som giver den engelske overklasse en overhaling i historien om Patrick Melrose - fra børnemishandling til heroinafhængighed.

Fahrenheit 451 Premiere 20. Maj

SIX Premiere 29. Maj

Ny HBO indspilning af Ray Bradburys sciencefiction klassiker om en fremtid, hvor bøger er forbudt og bliver brændt af af en særlig enhed af brændsfolk.

2. sæson i serien med inspiration fra specialstyrken SEAL team sixs virkelige missioner. Enheden er mest kendt for at være dem, der dræbte Bin Laden.

Streaming Udvalgte premierer Netflix The Rain Premiere 4. Maj

Safe Premiere 10. Maj

Oplev første sæson af noget så sjældent som en dansk Netflixserie. Den foregår i et øde Skandinavien i årene efter at en virus, spredt med regnen, har udryddet næsten al civilisation.

I denne nye serie mister Tom sin kone, og da hans ældste datter forsvinder under mystiske omstændigheder, finder han ud af, at han intet ved, om sine nærmeste.

Evil Genius Premiere 11. Maj

Cargo Premiere 18. Maj

Dokumentarserie i fire dele om et bankrøveri, der går galt i Erie, Pennsylvania, et offentlig mord, menneskejagt samt en opdagelse, der 15 år senere viser, at det stikker meget dybere.

En helt ny Netflix horrorfilm fra Australien, hvor en far forsøger at finde en ny sikker tilværelse til datter efter en pandemi, der fylder verden med levende døde.


PRÊT-À-PARTIR

SORT GULD PÅ DÅSE Af Anne Køster Foto: PR


GOURMET

Dyk dybt i dåsen, lyder introduktionen til den caviar-smagning, som jeg for

nyligt var inviteret til. Det er åbenbart strengt forbudt at fedte med rognen og skrabe i overfladen, når det kommer til caviar. For så smadrer du de fine små stør-æg. Point taken – vi dykkede dybt. Og heldigvis var dåserne store. Den glade dåse-giver var Alex Clemensen fra Rogn, en ny caviar-spiller på det danske marked, som har sat sig for at udbrede kvalitets-caviar til folket. Målet er at få mange flere til at smage, nyde og vælge caviar af fin kvalitet. Sympatisk type! Det handler selvfølgelig om caviar med c, altså den ægte, kostbare rogn fra stør. Ikke at forveksle med kaviar med k, altså alle de indfarvede wannabe-fake-produkter fra fx laks, ørred og stenbider. Eller kaviart, Kalles kaviar og alt muligt andet rogn-rip-off. Det her er den ægte vare.


PRÊT-À-PARTIR Caviar trivia

Caviar er mange ting. I dag kommer det meste fra Iran og Rusland, men der er de seneste år sket en opblomstring af stør i fiskefarme, ikke bare i Rusland, men også i Kina, Nordamerika, Saudi-Arabien og flere europæiske lande. Fx kommer Alex’ meget udmærkede Oscietra-caviar fra tyske stør-farme. Der findes 27 caviar-arter i alt, men det er typisk disse seks typer, du får serveret i Danmark:

Beluga er den dyreste caviar med sølvgrå til sorte æg op til ærtestørrelse. Belugaen byder på de største æg, da støren også er den største af sin art.

Oscietra er noget mindre, gulbrune æg. Fast caviar med fylde og fedme. White Sturgeon letsaltet caviar også kaldet Massol. Cremet og mild. Sevruga er små, lysegrå æg og også Massol-caviar. Mindste af caviar-størene. Baeri kommer fra den Sibiriske stør, Acipenser Baerii. Nøddeagtig. Gold er en af de nyeste typer caviar. Parring mellem to typer af stør, Acipenser Dauricus og Acipenser Schrenkii. Letsaltet, både sødme og syre.

3 typer Oscietra-caviar

Selv indenfor de forskellige typer caviar, byder de forskellige producenter på meget forskellige smagsoplevelser.

Rossinis Oscietra, kr. 405,- for 30 gr.

Smagfuld, salt, fedmefyldt ocsietra-caviar. Lægger sig henover tungen, og smagen varer meget fint ved. Æggene er mere ”smattede”, og den virker generelt mere olieret end de andre. Mere fisket smag. Denne caviar har jeg lyst til at nyde i en ret. Fx med noget laktisk cremet som fx klassisk creme fraiche og blinis eller med en cremet frisk fiskeret. Fås på rossinicaviar.com og andre steder.

Stokkeby Oscietra, kr. 480,- for 30 gr.

Tydelige, afgrænsede æg, der næsten popper på tungen. Meget subtil, elegant, frisk og mild smag. Herligt salt. Super elegant og kan sagtens gå for sig selv blot med champagne eller vodka eller en akvavit på siden. Ren og enkel i sin salthed. Næsten feminin. Købes via stokkebyecaviarandwine.com eller i Inco.

Rogn Oscietra, kr. 580,- for 30 gr.

Også fine, tydelige æg. Den kombinerer det cremede og fede fra Rossinien med det friske, feminine og de separerede æg fra Stokkeby. Kraftig caviar-smag, men uden det fiskede. Meget salt og næsten smøragtig i sit udtryk. Dekadent, dandy og elegant, og det selvom denne dåse faktisk nærmede sig udløbsdatoen. Forhandles bl.a. af HAV og på rogn.dk.


GOURMET


PRÊT-À-PARTIR

Hvad drikker man til rogn? Her kan du læse, hvordan det gik, da et hold konserves- connoisseurer smagte forskellige drikke til Rogns Oscietra (fra tysk, kaspisk stør) og Rogns kinesiske Gold caviar. Formålet var at afdække et af hverdagens helt store dilemmaer: Hvad drikker man egentlig til caviar? Og ja, vi er mange, der stresser over netop det spørgsmål, når vi står tirsdag kl. 17 i Irma med en kunde i røret og et barn på armen… Men fortvivl ej, her kommer din lynguide til at matche caviar og drikke.


GOURMET Champagne og caviar – som en kælen dansepige

Vi startede med et glas champagne introduceret af Julie Brink Færch, sommelier og leder på Dansk Sommelier Uddannelse. Julie havde valgt en champagne fra De Sousa Grand Cru Réserve. Når du vælger champagne til caviar, gælder det om at være påpasselig med fadlagring. Fadlagringen kan hurtigt tage over på rognens fine smag, ligesom den heller ikke må være for tør, da det tørre og syrerige udtørrer umamien i caviaren. Champagnen her var intet mindre end fantastisk til oscietra-caviaren, der fremstod cremet, fyldig, umami-laber og forrygende. Gold-caviaren var lidt friskere og hav-agtig mod champagnen og var ikke et ligeså guddommeligt match, men der er tale om marginaler. Konklusionen er kort og godt: En frisk, knap så fadlagret og mindre syrerig champagne slynger sig om din caviar som en kælen dansepige. Det er godkendt!

Naturvin og caviar - en kompliceret affære

Patrick Sebastian Hult, medejer og sommelier på Ancestrale og Kaptajn, var sat i stævne for at vise os at, at naturvin og caviar er et match made in heaven. Han serverede to spontangærede vine, en Auxerrois fra J.M Dreyer i Alsace, der til min – ret konventionelle - smag fremstod lidt vel oxideret til den fine Oscietra-caviar. Patricks anden vin La Grapperie La Désirée fra Loire fungerede derimod godt til den kinesiske Gold-caviar. Gold caviaren har lidt mere syre og friskhed, som gik op i en højere enhed med vinen. Generelt virkede naturvinene – til min smag - lidt for komplicerede i forhold til de rene, elegante caviarer.

Akvavit & caviar – mundblæser og fiskeæg

Sune Urth, ejer af Copenhagen Distillery, satte fut i fejemøget med sin Long Pepper akvavit på 41%. Splitte mine bramsejl for en herlig oplevelse, som understregede, at rækkefølgen af, hvordan du indtager hhv. shot og caviar, ikke er uvæsentlig. Drikker du akvavitten først og spiser Oscietra-caviaren bagefter, får du oplevelsen af at blæse din mundhule helt ren og klar, for derefter at smøre den ind i cremet, fyldig caviar. Det er en hel wellness-oplevelse. Men pas på, spiser du caviaren først og tager Lang peber-snapsen bagefter, så har du lige skyllet det olierede, saltede laberhed fra caviaren lige ned i løgneren.

Boblende te & caviar – eksotisk oplevelse

Også den moderne, mousserende te fra Copenhagen Sparkling Tea Company var på banen, og Bo Sten Hansen fra Copenhagen Sparkling Tea skænkede Grøn op til caviaren. En vild oplevelse, hvor de 7 forskellige teer bl.a. hvide topskuds-teer og grønne teer og Riesling-basen gav en helt anderledes oplevelse af caviaren. Det hele blev lige pludselig meget eksotisk, og jeg fik lyst til caviar med grøn te-iscreme.

Cocktails & caviar

Til slut stod smagningen på cocktails fra legendariske Hardeep Rehal, der er en mester udi ekstrakter og teksturer, og kan sætte cocktails sammen, som var de et Michelin-måltid. Hardeep serverede en overlegen creme fraice-rabarber-gin-cocktail, som var mild, cremet og laktisk og passede eminent sammen med den fede, cremede Oscietra-caviar. Lidt af en finale!

Konklusion: Stryg støren med skællene

Det er sjældent, at man - og jeg - får lov til at nørde igennem på caviar på den her måde. Men én ting stod klart, da dagen var omme. Og det var, at drikke, der stryger de fine små caviar-perler med skællene klinger langt bedre i min optik, end drikke, der er for bombastiske og larmende. Måske derfor, at åbenlyse valg som Champagne og akvavit-shot fungerede eminent. En anden ting, som fremstod klokkeklart, er, at jeg spiser alt for lidt af de elegante, cremede, letsalte og intense godbidder, som sådan en caviar-dåse gemmer på. ***


EVERYTHING STARTS WITH A WHY

LOYLE CARNER RAPPER

Y, THE NEW FRAGRANCE FOR MEN


GROOMING

Barbershop David Beckham har med sin serie House 99 lavet et nyt styling

univers til mænd. Det handler om grooming og at se veltrimmet ud, men også om at føle sig veltilpas og velplejet. Som efter et besøg på en barbershop. Duften af bergamot, grapefrugt, salvie og rav er med til at gøre oplevelsen autentisk, og produkterne indeholder desuden naturlige og proteinrige ingredienser som quinoa og spirulina, som styrker skæg- og hårfibre og revitaliserer huden. Seriens produkter er delt ind i fire kategorier: Beardcare & Shaving som blandt andet har en effektiv dybderensende scrub og nærende olie til skægget foruden forskellige barberprodukter, og Haircare & Styling som består af tre slags shampoo samt hårstyling som fixeringsspray, gele og pomade. Til huden er der Skincare produkter til ansigtet såsom renseprodukter, fugtighedscreme med SPF 30 og øjencreme og endelig er der også Bodycare, der jeps, tager sig af resten af kroppen med en bodywash, moisturiser og deodorant. Alsammen med en duft af mand, der også kan nydes af kvinder. House 99 serien er ude nu, priserne ligger vejl. mellem kr. 90,- og 190,-

Tekst Malene Raith


PRÊT-À-PARTIR

La Vie Est Belle L'Èclat er den nye variant af den klassiske duft fra Lancôme, og den første af slagsen, som

tager udgangspunkt i dyrebar neroli-olie fra appelsinblomst. Noter af citrus, mandarin, bergamot åbner duften sammen med rosa peber og te, efterfulgt af iris tilsat den nye neroliolie med også rose og jasmin på bund af patchouli, musk og rav. La Vie Est Belle L'Èclat EDT koster vejl. kr. 399,- for 50 ml.

Også Hugo Boss har sendt en blid og let sommervari-

ant i butikkerne, Boss The Scent for Her EDT, som åbner med rosenpeber og grøn mandarin. Duftens signaturhjerte folder sig i den nye udgave ekstra feminint og blomstrende ud med fresia og appelsinblomst på en fristende mørk og sød bund af ristet kakao. Boss The Scent for Her EDT koster vejl. kr. 580,- for 50 ml.

Duften af sommeren 2018

Yves Saint Laurent er klar med grænseløs kærlighed i den nye Mon Paris Couture fuld af blom-

strende chypre citrus. Fyld sommeren med noter af bergamot, grapefrugt, hindbær sat sammen med frisk litchi og mandarin, efterfulgt af pæon, orangeblomster og rosenduft på bund af patchouli, ambrox og hvid moskus. Mon Paris Couture koster vejl. kr. 660,- for 50 ml.

Daisy Twinkle er den glitrende frugtfulde nye sommertrio i lilla toner fra Marc Jacobs, der som altid har

margueritter som omdrejningspunkt. Derudover har de tre forskellige dufte fået fylde af enten vilde bær, hindbær eller sort kirsebær efterfulgt af violer på bund af enten hvidt træ, Creme de Cassis eller bærmousse. Find din egen favorit. Daisy Twinkle Editions koster vejl. kr. 575,- for 50 ml.


TEMA: NYE SOMMERDUFTE

Det bliver næsten ikke mere let og forfriskende end den nye sommerudgave Eternity Air fra Calvin Klein. Den klassiske blomsterduft har fået et twist af luftige "Sky of the Sky" akkorder i toppen samt lavendel, grapefrugt og solbær, efterfulgt af pæon, liljekonval og pære, der rundes af af cedertræ, amber og musk. Eternity Air koster kr. 555,- for 100 ml.

Dolce & Gabbanas duftende pust fra Middelhavet, Light Blue Italian Zest, er i år, som navnet antyder,

blevet ekstra opfrisket af sprudlende håndplukkede italienske citroner. Scenen er Capri fuld af hav, sol og citrus, og duften åbner desuden med cedertræ og grønne Granny Smith æbler, efterfulgt af hvid rose og jasmin på bund af rav og varm musk. Light Blue Italian Zest koster vejl. kr. 495,- for 50 ml.

Sommeren hos Cacharel er en cubansk fest fuld af rytmer, strande og palmer, og derfor indeholder den nye

Agua de Amor Amor glade blomster som jas-

min og liljekonval, der danser en festlig tango med frugtig citrus og solbær og rundes af med ægte ferieromantik i en cocktail af kokosmælk og rom. Agua de Amor Amor koster vejl. kr. 299,- for 50 ml.

Ingen sommer uden en ny udgave af den skønne Green

Tea duft fra Elizabeth Arden.

I år er den grønne bergamotduft blevet tilsat sødme fra figenfrugt og figenblade, der blander sig med citrus, grøn te, violblade på den velkendte bund af musk og salvie. Enkelt og meget sommerlig. Green Tea Fig koster vejl. kr. 265,- for 50 ml. Tekst Malene Raith


PRÊT-À-PARTIR

Tranquillity Blend fra comfort zone

er en ren og ukompliceret duft af spa og velvære. De gyldne dråber virker som sommer aromaterapi, en holitisk forkælelse, der sænker pulsen og glæder både krop og sjæl. Den beroligende sammensætning består af skønt duftende essentielle olier fra cedertræ og sød orange tilføjet jojobaolie, der virker afslappende og stressnedsættende. Duften kan bruges forsigtigt som parfume eller tilsættes og bruges i den daglige body lotion. Tranquillity Blend koster vejl. kr. 545,- for 50 ml.

Månedens favoritter Biotherm har taget den løftende kraft fra Red Algae i brug og skabt det opstrammende serum Blue Therapy Red Algae Uplift Cure, som effektivt bekæmper alderdomsforandringer.

Blot seks dråber dagligt fordelt på ansigt og hals er nok til at nære huden og gøre den fastere, takket være de mikroskopiske dråber Red Algae extract, som nemt trænger ind i porerne og strammer op. Blue Therapy Red Algae Uplift Cure koster vejl. kr. 385,- for 15 ml.

Lancôme har netop sendt 18 nye indbydende farver af den fjerlette og lang-

tidsholdbare L'Absolu Lacquer på gaden, alle i smukke nuancer der strækker sig fra den glitrende gylden på billedet til mørk brun, fræk lilla og forførende rød. Den bløde flydende læbestift lægger sig som en let lak på læberne og giver mulighed for at opbygge og intensivere farven med flere lag, som holder i op til 6 timer. L'Absolu Lacquer Gold For It koster vejl. kr. 220,-


SKØNHED En absolut favorit i Jane Iredales nye forårskollektion er det smar-

te Snap Happy Makeup Kit i et super gennemført design. Den sjove trio af transperant pudder, ferskenfarvet glitrende blush og øjenskygge i varm brun, kobber og fersken, er fordelt på tre lag, der elegant skubbes fra hinanden, når man har brug for en opkvikker. Snap Happy Makeup Kit koster vejl. kr. 425,-

Sommeren hos Yves Saint Laurent skal tilbringes i byen med den nye sommerkollektion Urban her og bryder med traditionerne.

Escape, som finder sin inspiration

Tag bare den skønne lak i den lysegrå nuance, Gris Graffiti, som kan kombineres med andre farver eller bruges alene til et råt og elegant urban look. La Laque Couture, No 102 Gris Grafitti koster vejl. kr. 195,-

Det er ikke en deodorant, men derimod skøn duftende Dry Shampoo fra svenske Björn Axén. Tørshampooen fås i tre forskellige duftvarianter, Green Apple, Sweet Blossom og her i den frugtfulde Sunny Grapefruit, der alle giver håret en lækker opfrisker og gør det nemt at style, så man kan komme hurtigt ud i solen eller i gang med endnu en dag på festivallen. Dry Shampoo koster vejl. kr. 90,- for 150 ml.

Lad bare fingrene synke dybt ned i krukken med Body Moisturi-

zing Balm fra Avène , for den kan bruges på hele kroppen.

Den bløde creme smelter ind i huden, gør den glat og smidig og sikrer optimal næring, mens det særlige Eau Thermale kildevand beroliger og gør den egnet til selv sensitiv hud. Body Moisturizing Balm koster vejl. kr. 189,50

Tekst Malene Raith


PRÊT-À-PARTIR Få Magasinet gratis her

MAGASIN

Følg os på: Pret-a-partir.dk // Facebook YouTube // Instagram // Twitter

PRÊT-À-PARTIR Magasin Maj 2018  

Biler, luksus og livsstil

PRÊT-À-PARTIR Magasin Maj 2018  

Biler, luksus og livsstil