Page 1

PRÊT-À-PARTIR MAGASIN

BMW X2 // GELÄNDEWAGEN // HYUNDAI i30 N // NISSAN LEAF

GOURMET & IDYL PÅ KARLABY KRO // PREMIERER // HERREDUFTE

NUMMER 21 JUNI 2018

PRET-A-PARTIR.DK


PRÊT-À-PARTIR

JUNI 2018 Reportage

Mercedes-Benz G-Klasse, Ford Fiesta Active & ST

Nyheder

BMW iX3, Audi Aicon, Golf GTI TCR, Kia Sportage FL

Test

BMW X2, Hyundai i30 N, Nissan Leaf

Getaway

Landidyl ned til mindste detalje på Karlaby Kro

Velvære

Herredufte, Sommerhår, Månedens Favoritter m.fl.

Forsidefoto: Malene Raith


SEAT Arona TDI er ankommet!

213.880,SEAT Arona TDI fra kun kr.

Inkl. aircondition

Nu kan du få SEAT Arona Style TDI med hurtig levering. Tågeforlygter, fartpilot, læderbeklædt rat, multikollisionsbremse, Bluetooth og meget meget mere for kun 213.880 kr. Det er Årets Bil 2018. Det er først til mølle. Det er for os, der vil have det hele!

SEAT Arona TDI fås fra kr. 213.880 inkl. lev. omk. Brændstoføkonomi: 23,8-25 km/l og CO2 105-108g/km ved blandet kørsel. (Direktiv 80/1268 EØF). Energimærke ekstraudstyr.

A+

seat.dk

. Den viste model er med


aqoola

Sig farvel til papir og ringbind i bogholderi og administration!

Invoice Workflow

Contract Management

Expense Management

Spar tid på godkendelse og bogføring af jeres leverandørfakturer. Slip for at taste og undgå at fakturaer bliver væk, eller betales for sent. Sig farvel til papir og ringbind, spar tid, og få bedre overblik.

Overblik over kontrakter og aftaler, der ellers står i ringbind rundt omkring i organisationen. Med alarmer når frister nærmer sig. Undgå at betale for abonnementer og tjenester I ikke bruger.

Slip for bon’er, der bliver væk og udgiftsrapporter der bliver afleveret for sent. ‘Snap’ bon’er med mobiltelefonen, få dem godkendt elektronisk og bogført, i en enkel og overskuelig arbejdsgang.

AQOOLA A/S | DIPLOMVEJ 381 | 2800 KGS. LYNGBY | 70 70 18 11 | AQOOLA.COM


PRÊT-À-PARTIR

Det kan godt være, den minder om en anden, men BMW X2 er skam helt sin egen. Læs mere om den i det nye Juninummer, hvor du også kan få Morten Beks mening om den nye Mercedes-Benz G-Klasse, buldre af sted i gaderaceren Hyundai i30 N, bukke hjørner eller tage på camping i de nye variationer af Ford Fiesta og køre lydløst, lækkert og ikke mindst langt i Nissan Leaf. Du kan også komme med og blive forkælet på den svenske perle i Skåne, Karlaby Kro, foruden tjekke premierer på streamingserier og finde masser selvforkælelse til ham, hud og hår på skønhedssiderne. Rigtig god fornøjelse!

Fan uden forbehold, det er ren kærlighed til kummefryseren, når

Morten Brunsgaard Bek i denne måned kører den nye Mercedes-Benz Geländewagen.

Morten Bek er uddannet journalist fra universitetet i Århus og har siden 2005 arbejdet med motorjournalistik på Bil Magasinet og Berlingske. Han driver til daglig Blog Om Biler. bek@blogombiler.dk

Anne Køster er passioneret foodie med en fortid som vinan-

melder på blandt andet magasinerne Mad & Bolig og Mad & Venner. Hun er indehaver af Haps, som rådgiver virksomheder indenfor mad og drikke. anne@annekoster.dk

PRÊT-À-PARTIR Magasin udgives af: Max Media Tuborgvej 26 2900 Hellerup Kopiering af tekst og foto er kun tilladt efter aftale med redaktionen. For spørgsmål kontakt ansvarshavende redaktør Malene Raith på malene@pret-a-partir.dk. PRÊT-Á-PARTIR Magasin er gratis at abonnere på: Ja tak


PRÊT-À-PARTIR


BMW X2 BMW X2 xDrive 20d Pris kr. 576.208,- (uden ekstraudstyr) Hestekræfter: 190 Topfart: 221 km/t 0 - 100 på 7,7 sekunder Kilometer på literen: 21,3 BMW X2 fås fra kr. 428.408,-

SELVTILLID Tekst og foto: Malene Raith


PRÊT-À-PARTIR Manden med de smarte solbriller og den lille iltre terrier stopper op på havnen et øjeblik. Det er altså en af de gode ting ved at teste biler. Alle bilentusiasterne som man falder i snak med. Og manden her ved tydeligvis godt, at den gule BMW X2 på kanten af kajen er en helt ny vogn.

dynamisk og frisk bror, der står ud i trafikken med et look og selvværd, der hører til i de større klasser. Og så har den desuden en design detalje, som deler vandene. I hvert fald hos BMW entusiaster. Nemlig det hvide og lyseblå emblem, der er blevet sat på den bagerste stolpe bag sideruden.

"Den er helt sin egen, ikke?" mere konstaterer han, end han spørger. Alligevel svarer jeg: ""Både og." Dels fordi jeg er kvinde og ikke kan lade være med at kværulere, hvor muligheden byder sig, men allermest fordi det også er rigtigt. For nok er BMW X2 på flere områder en BMW X1, men dimensionerne, det nye design og køregenskaberne, gør den alligevel, yes, helt til sin egen.

At placere BMW logoet dér referer nemlig til en klassisk BMW fra 1970'erne, BMW 3,0 CSL, som var en skarp og elegant sportscoupé. I lyset af den vogn, kan jeg godt forstå, at det kan skære nogen i øjnene, at se et unikt særpræg fra fortiden dukke op på en noget mere folkelig SUV. Men altså ...

Kald mig bare ignorant Og det bliver ekstra tydeligt, når man sætter en BMW X2 op ved siden af en X1. Nok er de lige store, de deler trods alt platform, har samme akselafstand m.m., men BMW X2 er mere flad, bredskuldret og kurvet, og har desuden en overdimensioneret signaturgrill, der fylder fronten godt ud. Flabet? Jep. Kan jeg lide det? Oh yes!

Personligt havde jeg mere travlt med at hoppe i elastik og sjippe i bue end at lægge mærke til emblemer på biler dengang i 1970'erne. Så jeg synes faktisk, at det ser drøngodt ud på BMW X2. Kald mig bare en ignorant eller gudsbespotter.

Nu bliver designet så heller ikke dårligere af, at vognen jeg kører i, har den friske gule Galvanic Gold metallak, og er udstyret med M Sport X-pakken, som sænker vognen en lille bitte smule (10 mm). Det er altsammen med til at gøre den ekstra sporty at se på foruden de elegante 19" letmetalfælge og to store Det nye design gør uden tvivl den lille SUV, for det afgangsrør på bagen. Trut trutterut, ingen mindreer jo trods alt BMWs mindste i det segment, til en værdskomplekser her.


BMW X2

en almindelig personbil. Nok sidder jeg ikke lavt i vognen, jeg sidder sidder heller ikke og troner, men har fin udsigt over trafikken og en rar tryghedfølelse M Stylingen ses også i interiøret med sportssæderne, ved at kigge ud over motorhjelmen. Og så er der lige aluminiumslisterne og i det dejlige store tykke lædet andet. derrat, men ellers ligner kabinen meget det klassiske BMW interiør med infotainmentsystemet, som sty"Hold da op, du kom da hurtigt gennem svinget!" res med den velkendte drejeknap i midterkonsollen, kommenterer min mand, som har kørt bag mig tilsamt det velfungerende joystick til 8-trins Steptronic bage til BMW-forhandleren. Jep, for fuld drøn fakautomatgearet, der herligt nemt skifter fra Drive til tisk. For den friske vogn ligger nemlig super godt Reverse uden at sætte sig fast i Neutral undervejs. fast i kurver og sving uden at krænge. Nuvel, fireSkønt, når man parallelparkerer flere gange om dahjulstrækket hjælper selvfølgelig godt med til stabigen ud for en skole. liteten og fornemmelsen er unægtelig herligt sporty.

Helt sin egen

Og apropos ... måske er den slags parkeringer ikke voldsomt angstprovokerende i en vogn på denne størrelse, men når den er udstyret med så flotte fælge, finder jeg faktisk stor glæde ved at have et bakkamera (ej heller standard). Dyre fælge og høje kantsten er simpelthen en skidt kombination, så bruger man penge på det ene, bør man også bekoste det andet. Som sagt har sønnike ikke mere benplads på bagsædet i BMW X2 end i en BMW X1, bagagerummet er heller ikke verdens største, men børnecyklen kan da være der, men hvis man også vil have den elektriske bagklap til at lukke helt i, skal man altså med et snuptag lægge splitbagsædet ned. Men på førersædet er der derimod noget andet, som jeg bemærker. For nok kaldes det her jo for en SUV, en sådan kompakt en af slagsen, men det føles faktisk lidt som at køre

At det er en diesel, er man ikke i tvivl om, når vognen står i tomgang, men kører jeg på motorvejen, er der dejligt roligt i kabinen - måske på nær lidt støj fra dækkene. Sådan er det bare med store fælge, og den lidt hårde, eller måske rettere: sporty, undervogn skyldes, at jeg dels kører i Dynamic og dels har M-styling. Det hele, fra design til køreegenskaber, gør, at BMW X2 ikke føles som en decideret SUV, men ej heller som en almindelig personbil. Crossover kunne man så sige, men det synes jeg heller ikke holder i denne her sammenhæng. Næh, så havde manden på havnen nok fat i den lange ende. Den nye BMW X2 er ganske enkelt bare sin helt egen. ***


PRÊT-À-PARTIR

O MY G! Tekst: Morten Brunsgaard Bek Foto: PR


BEK OM G-KLASSEN Mercedes Benz Geländewagen Pris: 2.983.980 kr. Motor: V8 benzin på 3.982 cm3 Ydelse: 585 hk ved 6.000 o/min Moment: 850 Nm ved 2.500 o/min


PRÊT-À-PARTIR

Geländewagen, G-Klasse. Mercedes-Benz har lavet sin kummefryserformede firehjulstrækker siden 1979, men først nu kommer G'eren i en udgave, hvor alt er nyt. Med undtagelse af tre ting, altså. Morten B. Bek prøver den nye AMG G 63 med 585 hk på asfalt og som G 500 i krævende terræn.

Geländewagen Rattet er så stort som i en bybus, og det virker så tyndt som de små lys, man sætter på juletræet. Jeg sidder tæt op af døren, holder godt fast i det store plastikrat, selv om det ikke gør nævneværdig forskel, om jeg drejer en smule på det eller en kvart omgang. Men jeg suger oplevelsen til mig, nyder støjen fra vinden, der fanger karrosseriet, som er mere kantet end en Rubiks-terning. På landevejen et sted i det sydøstlige hjørne af Frankrig kører jeg i en helt original Geländewagen, fabrikeret for Mercedes-Benz hos eksperterne i firehjulstræk, Magna Steyr i østrigske Graz, i 1981. Det er to år, efter den blev lanceret, to år efter jeg blev født. Jeg kører rundt i den, fordi jeg skal prøve den nye G-Klasse, og at få lidt af historiens vingesus med i samme ombæring er en sjælden fornøjelse på de her ture, hvor der skal prøves en ny bilmodel. Jeg kan på forhånd sige mig selv, at en firehjulstrækker fra 1981 vil have meget lidt til fælles med en firehjulstrækker fra 2018, men det sjove er, at Mercedes-Benz faktisk producerede 1979-versionen helt frem til sidste år. I en mildest talt ekstremt opgraderet udgave, men med samme grundkerne. Den nye, jeg skal prøve, introducerer den første fuldbyrdede genstart siden de første modeller kom til salg dengang på randen til 1980'erne.

suttet karamel. Det kummefryserinspirerede design til trods, så er kun tre små ting taget med fra den gamle. Alle paneler, al mekanik, al teknologi er ny. De tre overleverede ting er de små dyser, som sprøjter sprinklervæske på de nye LED-forlygter, de klassiske, fantastiske ydre dørhåndtag (dørene er stadig hængslet udvendigt!) og den store reservehjulskasse på bagsmækken. Güthenke og hans team er gået efter at gøre G-Klassen mere stabil, lettere, mere landevejsegnet – og endnu mere klar på at kravle over klipper, gennem floder og i mudder. Den har stadig den tunge, gammeldags chassisramme, hvor karrosseriet sættes ovenpå en tung ramme i stål, men tyndere stål med mere styrke har gjort, at G-Klassen alligevel har tabt sig 170 kilo. Ud af omkring 2,5 tons er det vel stadig relevant. Alle ejere af en Geländewagen burde mindst et par gange om året vove sig væk fra asfalten, og det er en bedre idé end nogensinde: den nye kan tåle at køre i op til 70 cm vand (+10 cm), frihøjden er hævet med 6 mm til 24,1 cm, og holder man med sidehældning, klarer den 35 graders hældning. Som den eneste firehjulstrækker har den igen tre 100 procent låsbare spær (foran, i midten og bagtil), som man selv aktiverer på sin vej gennem vildnisset.

Efter den tekniske lektion stiger jeg ombord i den nye Geländewagen. Det er at stige, for mens man sætter sig ind i en SUV, så stiger man op i en G-Klasse. Hvor bilens ydre er som snydt ud af grillen på den gamles, så er interiøret af en anden verden. Overdådig luksus kunne den gamle også, men i den bredere kabine har de to skærme i bredformat fundet vej fra A-, E- og S-Klasserne. Den ene er til instrumenteringen, og den kan sættes op på en række måder, mens den i bilens midte er til navigation, apps, bakkamera, terrænoplysninger og tusind andre ting. De står krystalklart, de to skærme, og jeg vil mene, at ”muren” Jeg er stor fan af G-Klassen, Geländewagen, men det er en med de to skærme passer bedre her end i nogen anden model. interesse med indbygget ambivalens. Hele konceptet er fedt, Det kantede passer med det kantede. Håndtaget foran passaog selv om G'eren er gået fra simpel firehjulstrækker med til gersædet og de tre prominente knapper til differentialerne sidluksusbæst med V8- og V12-motorer for sheiker, rappere, der der stadig, heldigvis. filmstjerner og mange andre, hvoraf kun meget få ved, hvor formidabel en terrænbil den er, så hylder jeg den gerne – og at Et tordenbrag af en bil Mercedes-Benz er forblevet tro mod konceptet. At jeg ikke er helt oppe at ringe skyldes, at et eksemplar fra 2017 til 3 mio. kr. Har nogen virkelig brug for en 4-liters V8 med turboer og 585 faktisk ikke kører så meget bedre end den simple bil, jeg kører hk i en kluntet firehjulstrækker? Jeg havde i hvert fald ikke før, rundt i fra 1979. for at tøjle den gamle G-Klasse med den slags kræfter var som at holde fast i fem store hunde, som løber efter en kat. Det rykTre ting er tilbage. Og de er små ker, og det svært. Den nye AMG G 63 kan slet ikke sammenlignes med den gamle. Det er som at gå fra at styre med tøjler til Dr. Gunnar Güthenke forsikrer mig, at forskellen vil være vir- at bruge et rat, så stor er forskellen. På de smalle franske landekelig stor mellem den udgående G og den funklende nye G. veje ligger den roligt på sine 21” fælge, og de mange kilo er nu Han må vide det, for i fire år har han og et team udviklet og en positiv ting for affjedringen. Den krænger i sving, for hvad testet den bil, der er blevet til den nye Geländewagen. At det skulle den ellers, som den ser ud, men den føles sikker, virkelig så kræver ekspertise at se forskel på den gamle og den nye, det stabil og faktisk også en lille smule sjov. Ja, sjov. Med adaptive er med vilje. G-Klassen er et ikon, og Mercedes-Benz kunne støddæmpere (ingen luftaffjedring her, for den vil blive ødelagt ikke pludselig lave den om til en blød SUV med design som en i terræn, husker jeg at Güthenke også fortalte mig) er skiftene


BEK OM G-KLASSEN

ret dramatiske mellem de sportslige og de mere komfortable vi, eller rettere G-Klassen, klatrer over klipper, man ville have opsætninger, men selv i sit stiveste puds er affjedringen beha- svært ved at få fodfæste på, forklarer han mig, at mennesket gelig. er bedre til at læse terræn end sensorer og kameraer, og det er grunden til, at de tre differentialer, som fordeler motorens kræfDet uendeligt mere præcise styretøj er mere direkte her i ter til hjulene, kræver manuel til- og frakobling. AMG-udgaven, og det formår at gøre det inspirerende at udnytte alle de buldrende hestekræfter, som V8'eren hamrer i de På toppen, hvor jeg må holde fast i døren for ikke at glide i grus fire dæk. Den lyder som en monstertruck eller en speedbåd, og småsten, skifter jeg til førersædet. Den mildere V8 har en når jeg lægger fra land, og 850 Nm for G-Klassen til at sætte helt anden, mere klar og rolig lyd, og det er kun fordi jeg komsig på baghjulene og lette forenden. Dramatisk ser det ud, og mer fra AMG'en, at de 422 hk her føles tilbagelænede. Den skydet går vitterligt så sindssygt hurtigt som fra 0-100 km/t på 4,5 der nemt bilen frem, da vi kommer på mere fast underlag, klar sekunder, men den tidligere så savnede stabilitet er nu en del til en stejl nedstigning ad en bakke lavet af små og lidt større af G-Klassen. Den nye 9-trins automatgearkasse skal også have sten. Jeg kan følge med på skærmen i midten, så både styretøsin del af æren. Bedre gearkasse kunne jeg ikke ønske mig. Fan- jets og bilens vinkel. Vi triller ned i lavt gear, og G-Klassen får tastisk optræden. os til at sidde som konger i en trone, der bliver båret – det er utroligt, hvor lidt vi mærker til sten og huller. Og dækkene er Jeg ankommer til en vingård, som strækker over de bløde bak- præcis de samme dæk til brug både på vej og i terræn, som G ker. Ejeren har anlagt et komplet terrænanlæg, en legeplads for 500 leveres med fra fabrikken, så ingen specialmontering her. firehjulstrækkere og deres ejere. For at få den bedste oplevelse, Da jeg får lov at styre firehjulstrækkeren selvsikkert op af den skifter jeg fra AMG G 63 til den mildere styrke, G 500 med 422 stejle bakke med glatte, ujævne klipper, kan jeg kun grine. Også hk. AMG-udgaven ville kunne klare det meste af det, man kan her gør den nye Geländewagen det fantastisk. udsætte G 500 for, men G 63 har med sine store sidemonterede udstødningsrør noget, der nemmere kan gå på i terrænet. Bag Jeg har ændret mit syn på G-Klassen. Den har stadig det, der rattet sidder terræneksperten Johann Schuster, som er en del gør den til et ikon, og den er sig selv på alle de rigtige områder, af G-teamet. Omkring fabrikken i østrigske Graz har holdet men den er uendeligt mere moderne og kører så meget bedre, adgang til et endnu større anlæg end her i Frankrig, men han at jeg ikke er i tvivl om, at jeg er i 2018, ikke i 1981. Jeg er nu fan forsikrer mig, at der venter pænt store udfordringer her. Som uden forbehold. ***


PRÊT-À-PARTIR Hyundai i30 N Performance Pris: 473.975,Hestekræfter: 275 Topfart: 250 km/t 0 - 100 km/t på 6,1 sekunder Kilometer på literen: 14,1 I30 N fås fra kr. 403.975,-

BLÅ BOMBE Tekst og foto: Malene Raith


HYUNDAI i30 N


PRÊT-À-PARTIR Nåh. Undskyld. Men altså somme tider ved jeg faktisk bare cebiler i Sydkorea. Men for at Europæere kan forbinde navnet alt. Og nogen gange ved jeg så lidt mere. For eksempel at jeg med noget lidt mere nærliggende, står N naturligvis også, og tog fejl, da jeg vidste alt. slet ikke spor marketing-søgt, for Nürburgring. "Du kan ændre køre indstillingerne her og for eksempel sætte i Eco mode ..." forklarer den flinke Hyundai mand, da jeg henter bilen, men jeg slår bare en skoggerlatter op: "Hah, ha, ha, det er vist den rene pynt, det er der jo aldrig nogen, der bruger i den her bil. "

Nammenam fra Namyang

Den dueblå vogn debuterede på verdensscenen i 2017 og er Hyundais første performancebil fra den nye sportsafdeling, der har tyske Albert Biermann bag roret. Han er intet mindre end tidligere chef for BMW M, altså BMWs motorsportsafdeling, og så tror da Namyang, at der er kommet fart under skørterne på i30.

For jeg ved jo altså alt. Om alle. Mindre end 24 timer senere sætter jeg så den lyseblå Hyundai i30 N i Ecomode. For nok er den underholdende vogn med den sorte spoiler skabt til sjov, ballade og hjørnebukkeri, men det er faktisk også muligt at bruge den til almindelig transport, der ikke nødvendigvis får fodgængere til at søge ly for tordenvejret fra udstødningen.

"Det er altså begrænset, hvad jeg kan lave af larm på en almindelig vej," er jeg nødt til at skuffe min nevø, som jeg sætter ham af i byen. Og dog ... For som jeg sætter i første og giver gas ud fra kantstenen, slipper speederen, kobler ud og sætter i andet, smælder udstødningen så fornøjet, at et bredt smil forplanter sig i ansigtet på nevøen, mens forbipassende ser sig om efter den punkterede knallert. Og jeg kører kun 40 km/t.

Det sagt vil jeg fluks understrege, at det der med hverdagsbrug nok ikke gælder for folk, der bor i områder med mange brosten. For uanset køremode er Hyundai i30 mere eller mindre hårdt spændt op. Glem gyngende komfort, det letgildende gigtvenlige rat og blød kobling. Det her er en bil, der hele tiden kræver opmærksomhed i mere eller mindre grad, slapper jeg for eksempel for meget af i fødderne ved start for grønt, sætter den ud med et lille hop. Nuvel, den starter selvfølgelig fluks selv, men det ødelægger unægtelig mit image.

Som sagt er i30 N en køre-bil. Forstået på den måde, at den skal køres hele tiden. Ikke noget med at læne sig tilbage og lade vognen gøre arbejdet. Den er stram i styretøjet, hvilket gør den meget præcis i sving og utroligt sjov for fuld fart i en motorvejssnegl, som al sammen forstærker racerbilfornemmelsen. Det gør selvfølgelig også, at man hele tiden skal styre, da den er påvirkelig af ændringer på vejen, og nuvel, også sværere bare at smide ind i en smal parkeringsbås, da rattet ikke bare kan vrides med vissen hånd.

Hyundai i30 N er en GTI, altså gaderacerudgaven af en ellers almindelig personbil, men Hyundai vil selvfølgelig have deres egen betegnelse for den type vogn og derfor kaldt den for N. Som i Namyang. Og nej, det er ikke navnet på en populær lokal ret, men stedet, hvor Hyundai udvikler deres performan-

Men på trods af den indre racerbandit er Hyundai i30 N behageligt nedtonet i designet. På nær farven, det diskerete N i grillen og den røde stribe på fronten spiller vognen ikke voldsomt med musklerne, altså set i bagspejlet. Kører man bagved er det nok sværere at ignorere den sorte spoiler og vrede dob-


HYUNDAI I30 N

belte udstødning, men stadig holdes designet rent og stilfuldt. øv-bøv-så-kan-jeg-lære-det går gennem en skov af svenske På racermåden. Du ved med røde bremsekalibre og 19" fælge fartkameraer, varer lidt over to timer, og både støjniveau og (på Performanceudgaven). komfort er så absolut glimrende i forhold til, hvad det lige er for en bandit, jeg befinder mig i. Meen tre - fire timer vil nok Kabinen er ligeledes nydelig med alupedaler, nøglefri adgang være for meget. Solen skinner fra høj blå himmel og jeg nyog startknap, infotainmentsystemet er nemt og brugerven- der det af nogen udskældte soltag i fulde drag, for selvom det ligt med en stor touchskærm, sæderne sporty uden at være bidrager med 30 kilo til vognen, skal jeg nok på bane for at ukomfortable og de seks manuelle gear er nemme og upro- mærke forskellen. Og lige her på den kurvede landevej er det blematiske at håndtere, også når det skal gå hurtigt. Der er altså langt bedre livskvalitet for mig at mærke solen i ansigtet, hele fem køremodes at vælge imellem, Normal, Sport, Indi- mens jeg skærer sving på sjoveste vis. Og ja, selv i 6. gear i Eco viduel og Eco, som der kan skiftes mellem på venstre knap mode, kan vognen skam trække frisk fra de bagvedkørende, på rattet, eller jeg kan sætte direkte i det sjove og larmende så snart fartkameraerne er passeret. N-køremode ved tryk på højre. Det er selvskrevet, at jeg er pænt højreorienteret, og jeg simpelthen elsker, at vognen selv Hyundai i30 N er en rendyrket forhjulstrukken fornøjelse giver mellemgas. at begive sig rundt i trafikken i. En sjov og meget responsiv gaderacer, som altså også kan bruges nogenlunde fornuftigt, Pladsen er fin til sønnike på bagsædet, også til hverdagsind- hvis man har lyst til det, og iøvrigt besidder en vis form for købene i bagagerummet, hvilket er vel fint, men jo altså ikke selvkontrol. Over sin speederfod. Jeg noterer med glæde, at det man går efter i denne her type vogn. der også er to effektive poseholdere i bagagerummet, men hold nu op. Glem det praktiske. Det lyseblå lyn er i den grad Den blå bombe en reminder til alle, der sidder og går i frø bag rattet på semi"Hej, hej ..." vinker jeg kækt til fotobilen, som jeg passerer den selvkørende vogne, om, hvad ægte køreglæde er. Hvis man ved Nordhavn med den lyseblå snude sat mod Øresundsbro- altså er til den slags. Og så endda til en pris der er til at komme en. Og nej, det er næsten ikke for at undgå den landsdæk- i nærheden af. kende fartkontrol, der naturligvis løber af stabelen, netop som jeg skal testkøre Hyundai i30 N, næh, det er jo for at prøve, Hyundai i30 N fås med en 2.0 liters benzinmotor med enten hvordan i30 N klarer sig over længere distancer, hvor man 250 hestekræfter eller, som i denne Performanceudgave, 275 selvfølgelig kører i æhm ... Ecomode. Frygten er lidt, at jeg stykker. *** er gennemrystet, træt og ør, som jeg når frem til den svenske Østersøkyst, men her tager jeg fejl. Turen, som iøvrigt


PRÊT-À-PARTIR

BMW iX3 500.000 elektrificerede biler på verdensplan har BMW Group som mål at levere ved udgangen af næste år, og i første kvartal i 2018 er de første 26.858 elektrificerede BMW og MINI allerede langet over disken. Nuvel, altså ikke kun rene elbiler, men også hybrider af diverse slags. Sålænge der er strøm igennem, som man siger, og pr. 2025 har BMW Group sat sig for at kunne tilbyde 25 elektrificerede modeller, hvoraf 12 vil være fuldelektriske. En af de sidstenævnte er BMW iX3, som netop er blevet vist frem som koncept i Beijing. Vognen er en forsmag på den ægte vare, der vil være baseret på den nye X3, men hvor meget af konceptbilens design såsom den særlige signaturgrill, den lukkede frontspoiler og ladeknappen, som er placeret bag venstre forhjul, der vil gå videre i produktion, vides endnu ikke. Til gengæld bliver vognen udstyret med 270 hestekræfter og får en rækkevidde på 400 kilometer, vel at mærke sat efter de nye regler, som er ret realistisk. BMW iX3 forventes lanceret i 2020.


NYHEDER

Audi Aicon Og der er mere el. For Audi vil da bare levere hele 800.000 el- og plug-in-hybridbiler. Øv bøv. Dog først pr. 2025, og det betyder at der i mellemtiden vil blive lanceret over 20 elbiler. Den første, Audi e-Tron, er sløret allerede løftet for, og til næste år kommer Audi eTron Sportback efterfulgt at eTron GT und so weiter. Men el er ikke nok for Audi. Næh, per 2021 forventer de nemlig så at lancere den her: Audi Aicon. Baseret på konceptet på billedet, bliver Aicon den første selvkørende elbil. Nuvel, i første omgang dog kun som pilotprojekt.


PRÊT-À-PARTIR

VW Golf GTI TCR Volkswagen har netop præsenteret den næsten produktionsklare Golf GTI TCR, som er en gaderacer version af GTI-raceren fra den internationale TCR-serie. Raketten har en 2,0 TSI-motor med 290 hestekræfter, 7-trins DSG-dobbeltkoblingsgearkasse og en topfart på 264 km/t. Hvis altså ikke lige det var fordi, at den er begrænset til 250 km/t. En nydesignet tagspoiler sørger for at holde bagenden stabilt på asfalten, også fronten er ny med to ekstra kølere, og så er sorte sideskørter, der går om til den markante diffuser, hvor der i øvrigt er mulighed for få et brølende udstødningssystem i titanium. Golf GTI TCR forventes introduceret sidst på året.


NYHEDER

Kia Sportage FL Det er en europæisk succes, som Kia netop har afsløret en opgradering af, nemlig Kia Sportage. Den friske crossover stod sidste år for næsten 25 procent af det samlede salg i Europa, og bare rolig, som det nok kan ses, er det ikke det vilde, der er ændret. Udvendigt altså. Her er der kommet nye kofangere for og bag, foruden redesignede lygter og på den sporty GT-line er der desuden kommet en fræk sort grill, nye tågelygter, sort bundskjold og dobbelte udstødningsrør. Og masser af nye fælge. Kabinen har fået et løft med blandt andet nyt rat og nyt indtræk, men mest interessant er måske det, der gemmer sig under motorhjelmen. For alle motorer er blevet opgraderet, og det er desuden nu blevet muligt at få sin Sportage med en såkaldt EcoDynamics+ 2.0-liters diesel mild-hybriddrivlinje. Mild hybrid betyder ikke, at man kan køre på ren el, men blot at et lille batteri supplerer brændstofmotoren for eksempel ved start/stop. Altså kører man lidt længere på literen, og alle miljøkrav bliver overholdt. Den nye opgraderede Sportage forventes til Danmark efter sommerferien. Tekst: Malene Raith


PRÊT-À-PARTIR

Spejder Sport Tekst: Malene Raith Foto: PR

Porsche 718 Cayman S Pris kr. 1.188.070,Hestekræfter: 350 Topfart: 285 km/t 0 - 100 på 4,6 sekunder Kilometer på literen: 12,2 Porsche Cayman fås fra kr. 936.677,-


FORD FIESTA


PRÊT-À-PARTIR

"Det forekommer mig, at vi allerede har overhalet den vogn en gang," konstaterer kollegaen, som vi vræler forbi den røde Fiat 500. Han har måske ret, måske ikke. Under alle omstændigheder kom vi så hurtigt om hjørnet lige før, at gps'en ikke rigtig kunne følge med.

1,8 cm. Altså nuvel 1,8 cm ... det kan godt være lidt svært at tage alvorligt, når man selv er et hoved højere end de fleste. For at kompensere for den nye frihøjde er hjulene rykket en lille smule længere ud i kasserne, og nye støddæmpere, affjedring og styretøj hjælper med at stabilisere. En sidste detalje som er med til at gøre vognen højere at se på, er tagNu er vi så på rette spor igen, men ruten tilbage hertil gik bøjler, naturligvis for at mountainbiken kan smides på taget. den direkte vej ned ad smalle og pænt hullede bjergveje. Den kan nemlig no way være i bagagerummet. Fiesta AcIkke just optimalt, når man befinder sig i en opspændt Ford tive har desuden tre forskellige køremodes, som skiftes på Fiesta ST, der mærker hver en ujævnhed på vejen. Men var midterkonsollen: Normal, Eco og Slippery. De giver sig selv vi derimod kørt udenfor kortet i går, havde det nok været en og er pænt anderledes, hensynsfulde og praktiske til turen i hel del sjovere. Forklaring følger. skoven i forhold til dem, der sidder i Fiesta ST. Men den får I stadig ikke lov til at høre om. Kvadratisk, praktisk, aktiv Nok er det fristende at give gas ud ad de franske bjergveje, og den 140 hestekræfters 3-cylindrede motor trækker som forventet fortrinligt og absolut dynamisk. Ford kan det der med motorer, men det er altså ikke vanvittig rart, at runde skarpe hjørner i høj fart. Så kommer den komfortable Fiesta Ford fans sidder sikkert allerede nu med stjerner i øjnene og Active trods alt mere til sin ret på grusvejene ned mod den sukker ved tanken om ST, men tillad mig at starte med den store blå sø i dalen. Hvor nattergalen synger så smukt, og anden og helt nye: Fiesta Active. En slags mini crossover/ undervognen absorberer de mindre ujævnheder. SUV wannabe, som måske ikke har rummeligheden, heller ikke rigtig frihøjden, men om ikke andet rigtig gerne vil sig- Og det er jo også lige præcis hensigten. Kvadratisk, praktisk, aktiv. Og nåh ja, er du knap så aktiv, men bare rigtig godt nalere aktiv livsstil. kan lide det lidt rå countryside look til din bybil, er det også For at gøre det, har Ford derfor udstyret Fiesta Active med helt i orden. For det er jo trods alt livsstilsegmentet, vi befinde klassiske beskyttelseslister over hjulkasserne og langs der os i, når vi taler Fiesta Active. Varianten kommer med med bilen, gjort den en lille bitte smule længere med en en 1.0 liters EcoBoost motor, 6 manuelle gear og henholdvis kromliste foran, givet den sort grill og hævet frihøjden med 100, 125 og 140 hestekræfter. Prisen starter på kr. 182.480,Jeg befinder mig i Sydfrankrig, nærmere betegnet bjergene bag Nice, hvor Ford har inviteret til testkørsel af hele to nye og pænt forskellige varianter af den nye Ford Fiesta: Active og ST.


FORD FIESTA

Men så er det vist også på tide at smide spejderdrengen overbord og vende kasketten. For nu er det endelig ST tid, og hold nu op, hvor er den nye Fiesta ST underholdende! Hvis man altså er til fart og køremodes, der hedder Sport og Track.

styretøj og en optimeret vægtfordeling er det legende let og bukke de skarpeste hjørner i høj fart. Juhuu!

Topfarten er 232 km/t og til de legelystne er lommeraketten selvfølgelig også udstyret med launch control. Og gerne vil være først ovre for grønt. Tredje generation Fiesta ST er så Landevejsrøveren vellykket, sjov og skarp, at selv min kollega, som lige når at fortælle, at han mere er til komfort end køredynamik, får Allerede fra jeg trykker start, ved jeg, at der er ballade i luf- grin på læben og godt gang i gassen, da han kommer bag ten. Og det ved dem, der står i nærheden også. For den nye rattet. Fiesta ST er udstyret med en ny 1.5 liters EcoBoostmotor med 200 hestekræfter, der beredvilligt vækkes til live med Om man så kan holde ud, at sidde med ballerne i spænd et lille brøl. Den 3-cylindrede motor buldrer herligt vredt i Recaro sportsæder og få raslet nyrerne løse af den hårde blandt andet takket være den aktive sportsudstødning, som undervogn på sigt i hverdagen, vil jeg lade være op til folk yep, også knalder arrigt og sender nattergalene i dalen på selv. Under alle omstændigheder er den nye Fiesta ST en flugt, når jeg skifter gear. brutal demonstration af råstyrke fra Ford, som her ikke bare leverer performance i topklasse, men også formår at gøre Motoren er desuden gjort mere effektiv, uden at det på no- den økonomisk opnåelig. gen måde går ud over dynamikken, ved at have cylinderfrakobling. Det virker selvfølgelig kun, når man kører ved Nuvel. Nok bliver Fiesta ST ikke langet over disken i hundjævn fart, hvor snittet så kan blive omkring 16,7 kilometer redevis, for med danske briller repræsenterer den vilde vogn på literen, og ikke, hvis man kører med Trackknappen nede nok mere drømmen om en Fiesta end det endelige køb. Det hele tiden. Som jeg. Beklager. er den farmand vil have, og det er en Active som lillemor får ham presset ned i. Måske. Men de har nemlig noget i Frankrig, som vi ikke har så meget af i Danmark: snoede bjergveje. For en ting er, at det Der er i hvert fald ingen tvivl om, at der er blevet meget er sjovt at lave hurtige overhalinger på landevejen og blive mere Ford Fiesta at vælge imellem med de to nye meget trykket tilbage i sædet af accelerationen fra den super re- forskellige variationer. Og det uanset om man er fornuftig sponsive speeder, når andet er, at mærke hvor fast vognen storbyspejder eller brølende landevejsrøver. bider sig til vejene i svingene. Ny teknologi har mærkbart forbedret stabiliteten og sammen med det stramme præcise Ford Fiesta ST koster fra kr. 275.000,- ***


PRÊT-À-PARTIR

SUCCES!


NISSAN LEAF Nissan Leaf Tekna Pris fra kr. 283.880,Hestekræfter: 150 Topfart: 144 km/t 0 - 100 på 7,9 sekunder Rækkevidde: 270

Tekst og foto: Malene Raith


PRÊT-À-PARTIR "Pas nu på, dér ...!" argh, altså. Selvom elbiler ikke længere er et særsyn på de danske veje, er der stadig en del trafikanter, der endnu ikke vænnet sig til at bruge øjnene. Og cyklister, som mener, at asfalten er deres, kan altså godt blive lidt overraskede, når en lydløs vogn pludselig har lagt sig på hjul. Heldigvis er den hvide Nissan Leaf udstyret alverdens sikkerhedsudstyr, som holder øje med og advarer om det meste omkring vognen, inklusiv en høflig advarende bakkelyd. Alligevel skal man som chauffør stadig huske at kompensere for andres manglende opmærksomhed. Lidt endnu. For elbilernes æra er kun lige begyndt, og Nissan har været med en god del af vejen med første generation Leaf. Og nu er så anden generation kommet på gaden.

provokation, da en spruttende firehjulet motorcykel kører op på siden af os i en sky af larm og sort udstødning. Derfor bliver jeg jo lige nødt til at træde ekstra til på gassen ved grønt, for jeg ved jo, at den arme mand må få ringen for ørene, hvis han prøver at hænge på. Og det gør han så. Hvilket iøvrigt understreger min pointe om, at det bare er sundere for alle med flere elbiler.

El er blevet hverdag

Den nye Leaf er udstyret med en såkaldt e-Pedal, en funktion, der kan slås til og fra ved midterkonsollen, og gør speederen mere responsiv. Eller måske bedre: kontrollerbar. For elbiler har jo ikke gear, så ideen er at jeg, med lidt øvelse, ikke behøver bruge bremsen i andet end nødssituationer, men kan styre farten med foden på en pedal. Motorbremsen sætter nemlig ind Farvel til badeanden i mere eller mindre grad, afhængig af hvor meget og hvor hurtigt, jeg træder på og slipper speederen. Og det virker faktisk At det er en voldsomt populær elbil, som Nissan har skabt er helt ned til at jeg holder stille og kan slippe pedalen fuldstændig. der ingen tvivl om. Leaf er nemlig intet mindre end den bedst En vigtig detalje er i øvrigt, at bremselyset aktiveres sammen sælgende elbil i verden. Over 300.000 styks af første generati- med motorbremsen, så de bagvedkørende også bemærker, at on har kildet asfalten rundt om på kloden siden lanceringen farten går ned. Smart. i 2010, og den blev ikke bare Årets Bil i Europa 2011, men sågar også World Car of the Year samme år. Det er ret godt gået. Vognen har den sjove gearskifter, og en personlig favorit: nøgSpecielt fordi jeg altså også synes, at det er den grimmeste af lefri adgang og start, så nøglen aldrig behøver forlade taskens elbilerne herhjemme. Eller rettere var. altopslugende sorte hul. Og en hel masse andre sikkerhedssystemer. Blandt andet bakkamera, så jeg kan se uopmærksomSorry. Men hånden på hjertet så ligner første generation jo no- me fodgængere bag vognen, adaptiv fartpilot og vognbaneassiget, der er blevet trådt på. Det anderledes design er bare klodset stent, som gør vognen semi-selvkørende på motorvejen. og ikke særlig rart at se på, og i min bog er det ikke nok, at en vogn kører godt, man skal også kunne holde ud at blive set i Jeg kan også forbinde min Leaf med en app på min telefon, den. Og ja, jeg går jo selvfølgelig til bekendelse, fordi det heldig- som blandt andet kan aktivere varme eller kulde i kabinen på vis ikke længere er tilfældet. Den nye anden generation Leaf er enten et givent tidspunkt hver dag eller bare ved behov. Smart. nemlig blevet så meget pænere. Det ydre design er blevet langt Jeg har dog en enkelt anke. Leaf er nemlig ikke udstyret med mere levende og dynamisk takket være kromlister, skarpe kan- teleskoprat, men kan kun skubbes op eller ned og ikke rykkes ter, krum motorhjelm og ikke mindst den nye Nissan grill, der ud, hvilket gør at jeg ikke sidder optimalt. Gorillaarme kalder stadsmæssigt bringer vognen i synk med resten af modelfami- man vist det begreb. lien. Farvel til badeanden og tak for det. Det gør nu ikke så meget, så længe jeg bare laver hverdagskørSom udgangspunkt kan jeg rigtig godt lide at køre elbil. Bare ro- sel i byen til skole, arbejde og indkøb. Men på længere ture er lig, jeg bytter naturligvis gerne til en brølende V8 any day, men det lidt anstrengende. Og dem kan Leaf faktisk tage. Det kan udover gaderacere og sportsvogne, så er den dejlige kontante nemlig godt være, at den officielle rækkevidde på 270 kilomeacceleration, man altid har i en elbil, altså en nydelse, foruden ter ikke lyder af vanvittig meget, men det er tilgengæld sat efter at fremtidsperspektivet også tiltaler mig rigtig meget. Det er nye konservative regler, som er realistiske og til at stole på. nemlig ok, at vi bringer smog og støjforureningen i byerne ned for de kommende generationer, også selvom regnskabet i den Sønnike sidder fint på bagsædet, bagagerummet er udstyret med net til opladningskablerne, så her er god plads og orden, sidste ende endnu ikke helt holder vand. og vi nyder begge roen, den utrolig nemme og dynamiske Og så er der lyden. Jah, det skrev jeg. "Hør motoren, når du måde at køre bil på, og det høje udstyrsniveau og komfort. Eltræder på speederen ...!" Den 7-årige sidder og lytter intenst bil er simpelthen perfekt til byen, og derfor synes jeg, at det er på bagsædet. Tjah. For min generation er motorlyd nok no- super fedt, at Leaf ikke længere absolut skal se anderledes ud get andet, men for ham handler den betegnelse altså ikke bare end alle de andre. Næh, nu er den et menigt medlem af Nisom cylinderlarm. Næh, en motor kan skam også bare summe san familien. Transportformen er dermed ikke længere er et svagt, når man er vokset op med elbiler i trafikken. Og det gør "tjuhej, se hvor grøn jeg er!" statement, men bare en bil, som alle den nye Leaf. Ganske svagt, for det er en meget stille oplevelse de andre. Som cyklister og fodgængere forhåbentlig snart har at køre i den støjfri vogn. Så meget, at det omvendt er en giga lært at omgås. ***


NISSAN LEAF


PRÊT-À-PARTIR

SKÅNSK LANDIDYL

Tekst og foto Malene Raith


GETAWAY

"Åh, prøv at hør ... Det er jo nattergalen!" Netop som jeg synes, at tilværelsen ikke bliver meget bedre, topper naturen lige det hele af med fortryllende fuglesang ovre fra buskaset ved marken. Åh, manner. En lun solstråle rammer mit ansigt fra den åbne terrassedør, mens jeg fuldstændig afslappet hænger på kanten af den lyseblå pool. Fasaner istemmer nattergalen og svalerne, og gør stemningen her på den firelængede gård i Karlaby, Sverige, til landidyl i sin reneste form. Jeg overvejer kort at flytte mig. Tage den hvide badekåbe på og enten sætte mig ud på en af solsengene eller, som lovet, gå med over i den store have med broen over vandløbet for at undersøge legehuset inde i skoven nærmere. Kunne selvfølgelig også få en spabehandling eller bare gå op i sofaen på værelset og smage den lille portvin. Jeg beslutter mig for bare at blive hængende her og nyde roen. Lidt endnu.

Perlen i Skåne Jeg befinder mig som sagt på landsiden i Skåne, ikke langt fra Østersøen og lidt nordligere end Ystad, i den lille landsby Karlaby, hvor kroen af samme navn har inviteret på besøg. På turen medbringer jeg husstandens mindste kavaler, sønnike på 7 år, for selvom stedet ikke er et decideret familiehotel, så er både velopdragne børn og andre husdyr velkomne. To timer siger GPS'en at det vil tage at køre til Karlaby fra København, og det passer, omend vi tager den forkerte rute. For nok er turen ud ad 11'eren den hurtigste (helt nøjagtig 1 minut), men går til gengæld gennem en skov af fartkameraer hele vejen. Jeg noterer mig fremover at tage over Ystad. Den er klart et minut mere værd, ikke fuld af kontrolstress og iøvrigt utrolig smuk på den sidste del ud ad de små landeveje. Solen står højt på den lyseblå himmel, som vi når grusvejen, der fører ind til Karlaby Kros hvidkalkede bygninger. Lige i tide til eftermiddagste på terrassen foran hovedbygningen med udsigt over have og vandløb. Sønnike forsvinder fluks ud i det grønne, hvor han glad konstaterer, at her skam både er minigolf og et legehus gemt ude mellem træerne, men jeg synes lige, at vi skal nå noget andet først. "Kom, vi går ned i poolen, inden der kommer for mange mennesker ..." siger jeg, og hiver ham med tilbage over broen. Pool og spaområde ligger i et orangeri for sig selv. Her er behandlingsrum, rum til yoga og en behagelig glassauna. Hele poolområdet indbyder til afslapning med lænestole, bløde håndklæder, puder og masser af


PRÊT-À-PARTIR grønne planter i store krukker. Og nu går det pludselig samt dybe komfortable sofaer og lænestole, hvor man op for mig, at jeg bare skal tage det helt roligt. For Karla- kan læse en af de mange blade, bøger og aviser. Der er by Kro er ikke et strandhotel med 200 rum og ditto folk sågar friske blomster og badesalt på badeværelset. i poolen. Som solen begynder at hænge lavere på himlen, bliver Her er blot 22 værelser fordelt på tre længer med recep- jeg alligevel nødt til at finde uret frem igen. For vi har tion, bar og restaurant i hovedhuset. Langt mere intimt, nemlig bord i den hyggelige restaurant, hvor der venter hyggeligt og fuldstændig afslappende. Som jeg synker en fireretters menu. Sønnike iklæder sig søndagstøjet, ned i poolen gør min puls ligeså og så er det jo altså at omend det ikke er påkrævet, inden vi går ned til hovedfuglenes sang, solens varme og landidyllen for alvor syn- bygningen og sætter os til rette ved bordet med udsigt ker ind. Ahh ... over haven og den enorme rødbøg. Og manner. Nok er der rigelig med  ro, spa og idyl på Karlaby Kro, men også mad, vin og gastronomi er selvforkælelse på højere niveau. Børnemenuen er således Uret er taget af, mest fordi det ikke er vandtæt, men jeg hjemmelavet hele vejen igennem med blandt andet små har slet ikke lyst til at se på det. Øjeblikket skal nydes. bagte kartofler, ramsløg, og panerede stykker kylling serEfter at have afprøvet samtlige liggestole og endnu en tur veret dekorativt og appetitligt. i poolen, går vi op på det rummelige og stilfulde værelse. Det er tydeligt, at der er tænkt over enhver detalje her på Stemningen og niveauet lægges allerede med den lille friKarlaby Kro, som er et flor af Instagram Moments. ske kammusling appetizer, som selv sønnen hælder ind med stort velbehag. Efterfulgt af forretten med asparges, Overalt er her friskplukkede blomster i rigelige mæng- vanilje, østers og urter fra haven. Utroligt lækkert, velander fra skov og have, levende lys, vaser og stager i både rettet og meget velsmagende, og den både mineralske og glas og keramik, møbler, der passer til bondegårdsstilen, syrlige 2016 Alsace vin fra Albert Mann passer perfekt.

Sans for detaljen


GETAWAY


PRÊT-À-PARTIR

Anden forret med det spændende navn: 64 graders gårdæg, er et langtidskogt æg, der har nået en kernetemperatur på 64 grader. Det giver ikke bare en helt speciel konsistens, men bevarer også rigtig meget smag, der får et helt specielt særpræg sammen med de små stykker stegt lardo (svinefedt) og brændenælderne. Hertil får jeg en frugtfuld og let Santenay fra Maison Jessiaume.

fyldt godt op, men selvfølgelig har jeg lige plads til desserten, bestående af rabarber, mandelkage og kærnemælkis. Frisk, ikke for sødt og dejlig let, og som ved alle de andre retter er den lokale natur også med på tallerkenen.

Mætte og glade går vi op på værelset igen, hvor vi åbner vinduet og lukker nattergalen ind, inden vi lidt senere går til ro i den store bløde seng. Og sørme om ikke også Til hovedretten, der består af mørt lam med karamelli- solen skinner igen, som vi veludhvilede vågner næste serede jordskokker, ramsløg og stenmorkel, serveres en morgen. Nok engang går vi over til hovedhuset og igenblød og enkel 2016 Pinot Noir fra Lander-Jenkins i Cali- nem receptionen med den store pejs og hyggelige bar, fornien, og det hele er igen ligeså indbydende og dekora- som jeg var alt for træt til at frekventere i går, for at blive tivt anrettet, som det er velsmagende og velkomponeret. mødt af en lækker velassorteret buffet. Mine smagsløg såvel som min mave er nu ved at være Sønnen går amok i laksen, mens jeg nyder den frisklavede appelsinjuice, croissanterne og kaffe i en kæmpe keramikkop, inden mit knasende spejlæg bliver serveret. Med hakkede løg og knuste cornflakes. Det smager så godt, at jeg ærgrer mig over, at jeg ikke bestilte tre. Der er ingen stress efter morgenmaden. Vi går stille og roligt op på værelset igen og slapper af i sofaen en times tid, inden vi lettere vemodige pakker kufferten, siger på gensyn til himlens fugle og sætter snuden mod Ystad og Øresundbroen. Karlaby Kro er simpelthen en skånsk perle med udsøgt sans for detaljen midt i den svenske natur, og så absolut en køretur værd, hvis man vil have ro, idyl og fantastisk gourmet. Og nåh, ja, poolen for sig selv. ***


SERIER

Udvalgte premierer HBO Pose Premiere 4. Juni

Succession Premiere 4. Juni

Poseforegåri1980ernesNewYork,blandt "ballroom"-kultur, yuppie-livsstil og den litterære undergrundsscene, hvor New Jersey-parret Stan og Patty, bliver opslugt af glamouren og intrigerne.

Ny serie om familien Roy, der ejer en af de største medie- og underholdningskonglomerater i verden. Faderen er ved gradvist at trække sig tilbage i firmaet, og en ny fremtid venter familien.

Cloak & Dagger Premiere 8. Juni

The Affair Premiere 18. Juni

Første sæson af Marvel-serien om to teenagere med meget forskellige baggrunde, der opdager, at de begge har superpowers. De teamer op, hvilket gør det hele ekstra udfordrende.

Sæson 4 af den hede serie fra Long Island fuld af lidenskab, hemmeligheder og bedrag set gennem øjnene på hovedpersonerne. Hvilket lader sandheden være op til den enkelte seer.

Streaming Udvalgte premierer Netflix November 13 Premiere 1. Juni

Alex Strangelove Premiere 8. Juni

Dokumentarserie i tre dele, der kronologisk gennemgår terrorangrebene, der fandt sted i Paris i November 2015, og interviewer de overlevende ofre, brandmænd og politikere.

Filmen fortæller historien om Alex Truelove, der har helt styr på kæreste og uddannelse til at møder den homoseksuelle Elliot fra den anden side af byen. Produceret af Ben Stiller.

Luke Cage Premiere 22. Juni

Glow Premiere 29. Juni

Der er dømt superhelte styrke i 1. sæson af Marvel serien, hvor en hætteklædt tidligere straffefange kæmper for at rense sit navn og redde sit kvarter. Han er ikke ude påballade,menfolketharbrugforen helt.

Kankvinderværewrestlere?1.sæson om 1980'ernes Los Angeles, hvor en flok utilpassede kvinder genopfinder sig selv som Gorgeous Ladies of Wrestling. Komedie af holdet bag Orange Is the New Black.


PRÊT-À-PARTIR

Der er gang i festen hos Cacharel, som netop har sendt en ny sommerudgave af den blomstrende duft Noa ud i foråret.

Noa L'Eau Fiesta Cubana, som den hedder,

skal sende tankerne mod Havannas varme og pulserende rytmer med en sød varm duft af moskus blandet med frugtfulde friske grønne æbler. En let og eksotisk drik fuld af blomster, fest og varme. Noa L'Eau Fiesta Cubana koster vejl. kr. 299,- for 50 ml.

Hende / Ham Det er fodboldtid, og det fejrer Hugo Boss med en ny soccer kampagne, der hylder de anerkendte forboldspillere Draxler, Coutinho, Kane og Morata som "mænd af i dag" med en ny limited edition

Boss Bottled United.

Den klassiske duft har fået et udendørs urbant twist med sydafrikansk buchu og blodappelsin, efterfulgt af kruse- og pebermynte og irisrod på en varm trægtig bund af vetiver, patchouli og cashmeran. Boss Bottled United koster vejl. kr. 695,- for 100 ml.


SKØNHED

Eternity Air for Men hedder årets sommervariation over den klassiske duft fra Calvin Klein. Den fri-

ske fougère-signatur (fransk for bregne) er i år blevet tilsat en luftig sky-of-the-sky akkord og frugtfuld olie fra enebær og mandarin, fulgt af noter af lavendel, grønt æble og violblade frem med maskulin patchouli, mos og ambergris i bunden. Eternity Air for Men koster vejl. kr. 495,- for 50 ml.

Modedesigneren John Varvatos har netop føjet en ny duft til Artisan-duftserien, Artisan Pure. Den nedtonede, friske og elegante duft åbner med citrus, appelsin og bergamot, efterfulgt af urter som kardemomme og koreander blandet med jasminn, kaffe- og appelsinblomst. Duften rundes af med trænoter, ambrettefrø og tongabønner. Varvatos Artisan Pure koster vejl. kr. 465,- for 75 ml.

En duft af mand

Sommerudgaven af Dolce & Gabbanas Light Blue

Pour Homme Italian Zest er en hyldest til sommeren, Middelhavet og ikke mindst: Citrus. Den friske grønne duft har fået en overdosis bergamot blandet med grapefrugt og mandarin. Midten er krydret med rosentræ, enebær og peber og bunden fuld af musk og røgelse. Light Blue Italian Zest koster vejl. kr. 495,- for 75 ml.

Y er det enkle navn på herreduften fra Yves Saint Laurent, som netop er blevet kåret til Årets Herreduft

ved Danish Beauty Awards 2018. Fougere danner en grøn base, tilsat hvide noter af aldehyd, bergamot og ingefær efterfulgt af geranium. På bund af granbalsam, ambraakkorder og røgelse. Klassisk med et frisk twist. Y koster vejl kr. 500,- for 60 ml. Tekst Malene Raith


PRÊT-À-PARTIR

Der er 26 forskellige at vælge imellem, når man skal finde sin favoritduft hos Atelier Cologne. Alle er, som det jo er med cologne, baseret på citroner, og det passer unægtelig godt til sommervarmen. Yndlingsduften over dem alle, Pomelo Paradis, er en frisk, let bitter og frugtfuld variant fuld af friske lyserøde grapefrugter, en smule rose og vetiver, efterfulgt af solbærblade, appelsinblomster og iris, på en bund af mandarin, mint og amber. Foruden altså citronerne, der gør den lige så let at bære, som sommerkjolen. Pomelo Paradis koster vejl. kr. 520,- for 30 ml.

Månedens favoritter Den letteste måde at tilføre huden fugt "on the go" er altid at have en mist med i tasken, og den skønne Eight

Hour Miracle Hydrating Mist

fra Elizabeth Arden tilfører ikke bare huden vigtig øjeblikkelig fugt, den både lindrer og beroliger den også og gør den sund at se på, uanset om du sidder på stranden eller i den tørre luft på flyet. Eight Hour Miracle Hydrating Mist koster vejl. kr. 200,- for 100 ml.

Få både volumen og bue på vipperne med den nye cool Mascara Volu-

me Effet Faux Cils The Curler fra Yves Saint Laurent.

"Curl Power" kalder de applikatoren, som tilfører den volumengivende nærende formel af planteekstrakter og farve med børsten, der derefter vippes, så den lyserøde kam kan bue vipperne, mens de tørrer. I butikkerne fra 15. juni. Mascara Volume Effet Faux Cils The Curler koster vejl. kr. 256,-


SKØNHED Det er helt umuligt at holde fingrene fra de nye Bronze & Glow i sommerkollektionen fra Lancôme.

De store paletter indeholder så meget sol, glimmer og glød at man ikke kan undgå at blive i godt humør. Det lysreflekterende bronzing pudder highlighter, fremhæver kinderne og lyser ansigtet op med den fineste shimmer. Bronze & Glow Compact 01 og 02 koster vejl. kr. 365,-

Selvom vi har glemt alt om vinteren, er det stadig vigtigt, at passe på læberne og den lille krukke Cold Cream Lip Butter fra Avène, er perfekt i størrelsen til at have med overalt.

Det ikoniske Termalkildevand holder læberne sunde, beroliger og dæmper irritation. Cold Cream Lip Butter koster vejl. kr. 99,50

Årets sommerlook Urban Escape fra Yves Saint Laurent byder blandt andet på denne skønne limited edition Couture Palette Collector. No 7 Gris Désinvolte, som den hedder, indeholder de smukkeste glitrende blågrå og grågrønne farver, foruden sølv og hvid. Et absolut must have denne sommer, som kan skabe cool look til både dag og aften. Couture Palette Collector koster vejl. kr. 450,-

Yves Rochers lette geleagtige dagcreme Elixir Jeunesse til

moden hud indeholder ultrakoncentreret ekstrakt af aphloia, som naturligt og effektivt reparerer huden, beskytter mod forurening og bekæmper ældning. Den lysegrønne duftende creme indeholder 93 procent naturlige ingredienser og ingen mineralolie, silikone, farvestoffer og parabener. Aphloiaen er desuden dyrket bæredygtigt og med respekt for miljøet. Elixir Jeunesse koster vejl. kr. 399,- for 50 ml. Tekst Malene Raith


PRÊT-À-PARTIR

Genopliv og forkæl sommerhåret med den nye milde fugtgi-

vende Reviving Shampoofra Kerstin Florian. Naturlige vitaminer og proteiner tilfører fylde, morgenfrueekstrakt giver glans, kamilleekstrakt beroliger hovedbunden og jojobaolie nærer, fugter og blødgør. Det er ikke bare luksuriøs hårpleje, men også skøn og velduftende aromaterapi. Reviving Shampoo koster vejl. kr. 335,- for 400 ml.

Det er ikke altid, at man lige når en tur forbi havet, men derfor kan man altså sagtens få det afslappede strandlook med

Salt Water Spray fra Björn Axén. Og modsat

bølgen blå, så indeholder sprayen UV beskyttelse og B5 vitamin, som både styrker og fugter håret. Salt Water Spray koster vejl. kr. 135,- for 150 ml.

Summer Styling

Olie er effektiv næring til tørt hår, og Frizz Nouris-

Zenz Therapy er ikke bare økologisk, men også dansk

skytter, den får også styr på strithår og giver håret glans. Den kan anvendes i både tørt og vådt hår og dufter iøvrigt helt vildt godt. Frizz Nourishing Oil koster vejl. kr. 248,- for 100 ml.

hårkur Repair Treatmenter baseret på hyben og amarant, der på 3 minutter styrker og reparerer tørt og svækket hår og giver det ikke bare en vidunderlig glans, men også duft. Zenz Therapy hårkur koster vejl. kr. 198,-

hing Oil fra Living Proof ikke bare plejer og be-

med fokus på nordiske "superfoods." Den genopbyggende


TEMA: SOMMERHÅR

Tørshampoo er i høj grad et sommerfænomen, hvor man bare vil ud i solen i en fart, og det klarer tørshampooen frafranske Klorane uden at klistre eller dufte voldsomt. Der er samtidig beriget med havremælk og planteekstrakter og kan desuden fås med en smule farve til mørkt hår. Klorane tørshampoo koster vejl. kr. 109,50 for 150 ml.

Den nye H3 Hydrate Mask fra System Professional genetablerer den naturlige balance i håret, når sol, sommer og strand har sat sit præg. Glycerin og fruktose blødgør og binder fugten, og hydrate line giver på 5 minutter smidighed foruden en frisk duft af citrus og cedertræ. H3 Hydrate Mask koster vejl. kr. 299,- for 200 ml.

Smooth Infusion Conditioner fra Aveda

Spray luksuriøs næring og volumen ind i håret med

kan hjælpe til, når man bliver træt af saltvandslooket og i stedet vil have glat og skinnende hår. Balsammen, som kan bruges dagligt, er lavet til at beskytte mod luftfugtighed og dermed reducere krus. Smooth Infusion Conditioner koster vejl. kr. 260,- for 200 ml.

Caviar Miracle Multiplying Vol. Mist fra Alterna. Kuren bruges i fugtigt hår inden føntørring,

hvor den plejer, genopretter og tilfører håret masser af fylde. Caviar Miracle Multiplying Vol. Mist koster vejl. kr. 325,Tekst Malene Raith


PRÊT-À-PARTIR MAGASIN

Få Magasinet gratis her Følg os på: Pret-a-partir.dk // Facebook YouTube // Instagram // Twitter

PRÊT-À-PARTIR Magasin Juni 2018  

Biler, luksus og livsstilsmagasin

PRÊT-À-PARTIR Magasin Juni 2018  

Biler, luksus og livsstilsmagasin