Page 46

PRÊT-À-PARTIR

Råddent æble, kål og pelsdyr For første gang i mit naturvin-kemifri-stueren-frivins liv skulle der til FRI VIN gå flere timer, før jeg fik nogle af de smagsoplevelser, som i min optik tangerer næseblodsfremkaldende bagholdsangreb, og som før har gjort mig til en kraftig tilhænger af nej-siden. Selvom jeg på ingen måde nåede forbi alle borde (hvilket indimellem også krævede reguler crowd-surfing henover de vilde horder af festivaldeltagere) – så fik jeg hverken oplevelsen af rådden æblemost, oksideret kål eller selvdødt pelsdyr. Vildt nok. Til FRI VIN var oplevelsen af de fri vine generelt forbløffende rene og elegante udtryk. Fx Frédéric Cossards Nuits-Saint-Georges Las Damodes 2016, der gnubber sig op af Vosne-Romanée, og som på en måde viste det bedste af to verdener. På én side silket, stram og elegant pinot noir, på den anden side animalsk, svampet og varm. Min følgesvend Feinschmeckeren og jeg nåede lige akkurat at få en solid bid af smagningens allersidste flaske, inden de gode folk fra Cossard smuttede fra standen tre timer før festivallens afslutning. Alle kasser var tømt, og det kan man godt forstå. Oh joy!

Bourgogne og fri vin er generelt ingen dum kombi, én af de helt store bannerførere er Dominique Derain i Saint Aubin, hvis bord, jeg simpelthen aldrig kom frem til gennem de frådende frie folkemasser. Andre bannerførere som Agnes & René Mosse fra Anjou i Loire, der nu er gået på pension, havde sendt deres søn Sylvestre Mosse, der sammen med sin bror har taget over. Solbrune Sylvestre med halvlangt Dario-hår blev spottet med ingen ringere end Lars Ulrich – bare lige for at understrege, hvor ren rock & roll det hele er. Der var selvfølgelig også guf at hente hos Franck Cornelissen på Sicilien, og Zidarich og Radikon fra Friuli. Og fantastisk Vin Jaune-smagning hos Tissot fra Jura. Tissots gule vine, der minder om sprød sherry, var intet mindre end fantastiske, og fik os straks hensat til en solbeskinnet terrasse med en frisk, grøn oliven og et stykke salt skinke – fremfor det Pumpehuset mørke, tætte varme. Helt fantastisk.

Mus! Eftermiddagen var fyldt med gode, spillevende vinoplevelser, som præsenterede de bedste elementer i den frie vin, nemlig spillevende facetter og nuancer, der lægger op til sjov og ballade og får dig til at køre slalom hjem på cykelturen.

PRÊT-À-PARTIR Magasin Juli/August 2018  

Biler, luksus og livsstil

PRÊT-À-PARTIR Magasin Juli/August 2018  

Biler, luksus og livsstil