Page 20

PRÊT-À-PARTIR "Hov, der er jo massage? Gider du lige starte den for mig?" Spørger jeg, trykker på den runde knap på sædet og overlader til kollegaen at finde rette indstilling. Han trykker naturligvis fluks på alle knapperne på skærmen så intensitet og hastighed på rygrulleriet ryger i max. Den slags handling kunne få stolen til at flippe helt ud i andre biler. Men ikke i den her.

at det er en fornøjelse at kigge på. Selv for mig, der ellers ikke er den store stationcar fan. Det spiller bare. Baglygterne kender man fra V90, omend de utroligt vågne vil bemærke at en refleks er rykket, tillige med Thors hammer i forlygten, der til forskel fra SUV broren XC60, ikke har fået trukket spidsen fra lygten helt ind i grillen.

Så i stedet for at lange en irettesættelse i retning af passagersæ- Ånden i maskinen det, læner mig bare tilfreds tilbage bag rattet på den nye Volvo V60 og lader ånden i sædet, ånden i rattet og den adaptive Til gengæld vil garvede Volvokørere nikke genkendende til fartpilot gøre arbejdet på den spanske asfalt. Åh, ja. Herregårds- instrumentbordet, der til forveksling minder om det i XC60. Mest tydeligt er det såkaldte "drivtømmer" med kromlinjen nevognen er tilbage. denunder, de vertikale luftdyser og den store 9" infotainmentEn værdig arvtager skærm. Foruden de fantastiske komfortable sæder, som man bare altid sidder godt i. Startknap, rulleknap til køremodes og Ja, ja, jeg ved godt, at der nok er nogen derude, der nu sidder automatgearet er en familiesignatur, og så kan man desuden og protesterer, en Volvo V60 er vel ingen V70, og det er da også sove roligt om natten ved tanken om, at Volvo lever op til sit rigtigt. Eller var. For nu er der nemlig kommet nye köttbullar sikkerhedsimage med sikkerhedssystemer såsom vognbanepå suppen. advarsel, skilteaflæsning og automatisk nødbremse, der regiJeg befinder mig i Spanien, nærmere betegnet Terragona bag sterer trafik, fodgængere og sågar elge. Selvom jeg aldrig bliver Barcelona, hvor Volvo har inviteret til testkørsel af den helt nye fan af, apropos sikkerhed, at skulle rode efter programmer på Volvo V60. Første generation af den svenske stationcar blev en touchskærm, mens jeg kører - og derfor kommandoen til præsenteret for verden i 2010, fik efterfølgende en opgradering kollegaen - så er jeg til gengæld stor tilhænger af Volvos suvei 2014, og nu er tiden altså endelig moden for anden generation ræne bakkamera i fugleperspektiv. Rammer man noget under at kræve sin plads i lineuppet blandt medlemmerne i den nye parkering med det her, er det fordi man har lukkede øjne. Eller modelfamilie. Og det er jo efterhånden ikke så lidt af en succes- ikke burde sidde bag et rat. historie med den familie. Siden XC90 kom på markedet i 2014 har Volvo overgået sit salg år efter år, og 2018 ligner allerede efter de første fem måneder ikke en undtagelse. Allerede pr. 1. juni havde Volvo Danmark nemlig overgået salget fra samme tidspunkt sidste år med 35,8 procent. Med en ny V60 på dansk asfalt til juli skal der nok komme endnu flere Volvoer i de danske garager.

Hvilket bringer mig til den anden ånd i maskinen. Nemlig Volvos adaptive fartpilot med selvkørende funktion, som ikke bare holder afstand til forankørende, men også styrer og selv holder vognen i banen. Ind til nu har systemet fungeret ved at læse vejbanen med radar og kamera, men i V60 det blevet videreudviklet og forbedret så systemet nu suppleres med information fra navigationen. Altså læser den ikke bare vejen, den ved også, Og her kommer den afgående herregårdsvogn, V70, ind i hvornår der kommer sving og ændringer på den. Det giver en billedet. For 27 procent af de danske Volvoer er entenV60 og meget mere behagelig og stabil kørsel, omend man naturligvis V70'ere, men eftersom V70 produktionsmæssigt er lagt i gra- skal huske at beholde hænderne på rattet. Perfekt til de lange ven, vil det nu være oplagt at anskaffe sig en V60 i stedet. Nok køreture som pendler eller med hele den pukkelryggede på det var jeg selv lynhurtig til at udråbe storebroren, V90, som den rummelige bagsæde ned gennem Europa. naturlige arvtager til V70, men efter en tur i den nye V60 virker Den nye Volvo V60 bliver til at begynde med introduceret i to den bare mere logisk. Anden generation V60 er nemlig skabt motorvariationer i Danmark. En 190 hestekræfters D4 diepå samme platform som stort set hele den nye modelfamilie - selmotor og en dynamisk 310 hestekræfters T6 benzinmotor. XC40 undtaget - og er nok en kortere lillebror til V90, men har Førstnævnte er forhjulstrukket og som jeg cruiser ud ad de faktisk kun 7 cm mindre akselafstand. Altså rigtig meget plads regnvåde spanske bjergveje mangler jeg ikke noget. Den kører i kabinen. Men endnu mere interessant er det, at den nye V60 komfortabelt og tilpas dynamisk, og ønsker man mere kraft i faktisk har længere akselafstand end V70. Bum. Min helt per- hjulene kan man jo bare hoppe videre til familieraketten T6, sonlige teori er, at man hos Volvo tog den tunge beslutning om der er udstyret med både turbo og kompressor foruden AWD, at slukke for respiratoren på V70, da denne her vogn lå klar på der får den til at ligge godt og stabilt på vejen. Den kommer tegnebrættet. Der er simpelthen ikke længere plads til en stati- man pænt hurtigt ud af betalingsbåsene med på motorvejen. oncar mellem V90 og V60. Men det står altså for egen regning. Mellemtingen bliver en T5 med 250 hestekræfter, som er på Uanset årsag behøver man ikke være ked ad det. For med det trapperne i løbet af sommeren, ej at forglemme de to spændennye længere og lavere design står V60 skarpere end nogensin- de plug-in hybrider, der kommer sidst på året. *** de, fronten er gjort større og bredere, og linjerne langs den lange kabine er så rene, med den markante streg fra for- til baglygte, Prisen starter på kr. 512.000,-

PRÊT-À-PARTIR Magasin Juli/August 2018  

Biler, luksus og livsstil

PRÊT-À-PARTIR Magasin Juli/August 2018  

Biler, luksus og livsstil