Page 14

PRÊT-À-PARTIR

”Vi har arbejdet intenst mod 24-timers løbet i Le Mans. Det er det største udholdenhedsløb i verden ..." Ordene tilhører BMW Motorsport Director, Jens Marquardt, men de kunne lige så godt være mine. For som jeg står her ved den 13,6 kilometer lange berømte bane vest for Paris med ører, der vibrerer af motorlarm og endorfiner, der som følge bruser i blodet, kan jeg kun give ham ret. Det her, det er det største. På rigtig mange områder.

Mission 8

udenom, at taler man BMW, taler man sportsvogne og køredynamik, ikke praktik og varevogne. For det andet sidder motorsport dybt forankret i det tyske mærkes DNA. Allerede i 1930'erne havde BMW succes i det italienske prestigefulde Mille Miglia løb, også deres Formel 1 historie går mange årtier tilbage, de deltager i det tyske mesterskab DTM og så videre. I 1939 vandt BMW så Le Mans i sin klasse for første gang, og siden har mærket været repræsenteret enten som vogne eller med motor i det franske udholdenhedsløb. BMWs M afdeling (M for Motorsport, men det ved du sikkert) blev startet i 1972, og sidst vi så dem her på Le Mans, var i 2010 med de farverige såkaldte BMW M3 Art Cars, der var dekoreret af kunstneren Jeff Koons og deltog i LM GT2 klassen. Og vi er så også nogen, der husker, host, host, at en af dem kørte ind i Tom Kristensen og kostede ham førstepladsen.

Circuit de la Sarthe i Le Mans, Frankrig, har siden 1923 lagt både racerbane og almindelig landevej til udholdenhedsløbet over dem alle: 24 Heures du Mans. For motorsportinteresserede danskere behøver banen næppe nærmere introduktion, og man skal da også have levet under en sten, hvis man ikke ved, hvem Tom Kristensen er. Men det er faktisk ikke kun derfor, at jeg er her. Jeg er nemlig inviteret herned af BMW i anledning af verdenspremieren Nu er BMW altså tilbage på banen igen i pomp og pragt med det de kalder Mission 8. Nemlig. Det er en 8-serie på deres helt nye BMW 8-serie. mission det her. Og de to måske vigtigeste grunde til at Sløret på racerudgaven, BMW M8 GTE, blev allerede løf- BMW, og andre bilproducenter, kaster en formue efter et tet, da BMW bekræftede rygtet om, at de ville vende til- arrangement som det her er: at de for det første markerer bage til Le Mans-serien WEC (World Endurance Cham- sig som et dynamisk brand overfor millioner af mennepionship) i år med hele to vogne. Men den nye BMW sker, der verden over kigger med (Audis deltagelse ved Le 8-serie til menigmand har endnu ingen set. Men hvorfor Mans i sin tid gjorde for eksempel at de for alvor slog igengøre så meget at gøre ud af en ny bil, spørger du måske. Jo, nem på det amerikanske marked), og for det andet giver det skyldes flere ting. For det første kan man ikke komme et langdistanceløb en unik mulighed for at gennemteste

PRÊT-À-PARTIR Magasin Juli/August 2018  

Biler, luksus og livsstil

PRÊT-À-PARTIR Magasin Juli/August 2018  

Biler, luksus og livsstil