Page 19

BEK OM VW T-ROC R

Bang, boble, hvæse, siger udstødningen, som i min testbil er af slovensk herkomst og lavet af firmaet Akrapovic. Den er en fest i lyd, den udstødning, og i direkte modsætning til så meget andet lyd fra og omkring motorer i dag, så lyder den slet, slet ikke kunstig. Prisen? For at bruge et udtryk, som jeg altid har afskyet for dets nedsættende kvaliteter: Hvis du er nødt til at spørge, har du ikke råd. 67.195 kr. Nej, der skal være fem tal, og de står alle rigtigt.

Hævet over Golf R

Jost Capito og holdet kunne have smidt den fine motor i T-Roc, givet den sine nye kofangere og vertikale LED-kørelys og fået det overstået. Det er gået på den helt omvendte måde, og sammenhængen i køreegenskaberne gør T-Roc R aldeles og overraskende harmonisk og køreaktiv. Bremserne kommer fra Golf R-performancepakken, styretøjet med variabel udveksling er følsomt og hurtigt, og firehjulstrækket er afstemt til at gøre bilen mere livlig.

Jeg elsker gode overraskelser, og det er for mig en overraskelse, at T-Roc R danser let rundt i krævende kurver, Jeg har ikke glemt, at det i høj grad handler om, at jeg vil og at bagenden bliver tilladt at skeje bare lidt ud, så jeg finde ud af, om T-Roc R er en crossover med for mange får den dejlige fornemmelse af, at der bliver skubbet og hestekræfter - eller eller er brugbar og sjov hatchback, sluppet en smule fra bagdækkenes side. som står højere over jorden end Golf. Det er bare sådan, at T-Roc R får mig til at glemme, at den er omkring 10 Det er muligt, at T-Roc R kommer til at stå i skyggen af den nye Golf R, når den kommer i 2020, men her og nu cm højere end Golf R. kan den stærke crossover stå selv som en vellykket transDen er 20 mm højere end den helt almindelige T-Roc, formation fra hverdags- og familiebil til en af de sjovere den nye R, men den er også meget andet. Den er resul- høje modeller. tatet af et stykke arbejde fra et team med en motorsportskyndig mand ved navn Jost Capito i spidsen. R-teamet Og så har den prisen med sig. 554.995 kr. er 85.000 kr. med den tidligere motorsportsredaktør i spidsen satte sig mindre end for Golf R, kun 60.000 kr. mere end for Golf for at skabe en fuldendt, fartglad crossover, som ikke fal- GTI Performance med 245 hk, og selv om plasten på instrumentbordet stadig er utilgiveligt hård som sten, så er der til jorden i de krævende sving. det en god pris. ***

Profile for PRÊT-À-PARTIR Magasin

PRÊT-À-PARTIR Magasin November 2019  

Biler, luksus og livsstil

PRÊT-À-PARTIR Magasin November 2019  

Biler, luksus og livsstil