Page 13

VOLVO S60

tionscars. Er udpræget sedanfan. Ergo burde S60 ligge lige til højrebenet for sådan en som mig. Hvis det altså ikke lige var fordi, at jeg havde det standpunkt indtil jeg mødte den ny Volvo V90. Den blev introduceret side om side med S90 i 2016, og for første nogensinde måtte jeg lægge mig fladt ned og indrømme, at en stationcarudgave bare var mere velskabt end sedanen. Der var efter min mening noget ved bagenden på S90, som enten ikke helt spillede eller måske bare fungerede bedre på V90.

Beundrende blikke Alting er jo nemmere at forholde sig til, hvis man deler verden op i sort eller hvid, og derfor var jeg naturligvis nu skeptisk ved tanken om S60. Særligt fordi den nye V60, efter min mening, er endnu mere vellykket i formgivningen end storebroren, og det kunne sedanen vel næppe kunne komme efter, eller hva'? Men ... det kunne den så. Måske er det størrelsen, der gør det. Præcis som på V60 er det som om, at designet fungerer endnu bedre på en mindre bil. Den spidse front med de fremadrettede linjer og Thors Hammer forlygterne, der er trukket en smule ud mod grillen, ser ikke bare dynamisk ud, det er også stilrent og smukt, og kabinens form forstærker det sporty udtryk. De C-formede baglygter, som er trukket ud på siderne, de vandrette linjer og skrå afgangsrør (R-Design) gør bagenden både let og formfuldendt. Wow, siger jeg bare, og at dømme på de mange beundrende blikke i trafikken, er jeg ikke alene. i Norden. For det er almen bilviden, at Volvo lige nu rider på en bølge af succes. 2017 blev noteret som et rekordår for bilproducenten, men allerede året efter blev rekorden overgået, og som tingene ser ud lige nu, er også 2019 godt på vej til at blive et tredje et af slagsen. Ikke mindst på grund af det nye trumfkort foran mig: Volvo S60.

Interiøret er luksuriøst og stramt med genkendeligheder som den store infotainmentskærm, drejestartknappen og rulleknappen i midterkonsollen til køreprogrammerne tillige med de komfortable R-Design sæder, der kan indstilles på alle mulige måder, så også lange skandinaver kan sidde godt på en tur tværs over landet.

Jo, jo, selvfølgelig måtte den komme eftersom V60 blev lanceret sidste år, og alligevel taber jeg kæben nok engang af overraskelse. Hold tungen lige i munden, nu bliver det nemlig lidt ulogisk. Trofaste læsere ved, at jeg har det lidt svært med sta-

Sønnike har fin plads på bagsædet, mens bagagerummet naturligvis er lidt mere begrænset. Det er ikke så ligetil at bikse store flyttekasser derind, men altså, hvis man kører med den slags ofte, kan man jo bare købe en V60 i stedet. Eller en trailer.

Profile for PRÊT-À-PARTIR Magasin

PRÊT-À-PARTIR Magasin November 2019  

Biler, luksus og livsstil

PRÊT-À-PARTIR Magasin November 2019  

Biler, luksus og livsstil