a product message image
{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade

Page 52

PRÊT-À-PARTIR

Igen og igen. Da bordene blev revet væk, før restauranten knap nok havde nået at åbne sine tonstunge bronzedøre. Da den historiske hype havde skabt forventninger så tårnhøje, at man næsten kun kunne regne med skuffelse at læse i anmeldelserne. Hvor høje forventninger kan en 28-årig kok fra Randers leve op til?

Fortryllelsen holdt Rasmus Munk og Alchemist-holdet leverede det hele. Skuffelserne udeblev, forventningerne indfriet og fortryllelsen holdt. Vi var med hele vejen, og også nu, hvor Rasmus Munk knastør i svælget og rørt til tårer tog imod sin 2-stjernede oversize kokkejakke. Selv Søren Franks kridhvide fuldskæg flækkede i et bredt grin. De to stjerner var alle danskeres – i hvert fald for et kort sekund. Heller ikke Lars Seier så utilfreds ud med aftenens ROI, da hans restaurantinvesteringer inkasserede 3 stjerner på Geranium (som blev beholdt) og 2 spritnye stjerner til Alchemist.

NÆ – ORD – JO: J O R D N Æ R! Pulsen var dårligt faldet, før næste tostjernede, danske mirakel indfandt sig på skærmen: Jordnær i Gentofte med ægteparret Tina og Eric Vildgaard i front, blev præmieret med de ikoniske to stjerner. Det umage par med næsten lige så mange børn (6 i alt!), som kokken Eric har tatoveringer på knoerne, har med en fire dages arbejdsuge og særligt Tinas (kan man forstå) målrettede og ambitiøse tilgang har banet det hårdtarbejdende pars vej mod toppen – helt uden Storkapital og investorer.

flammende rødt hår! Tina kan også på egen hånd, tidligere på aftenen var hun på scenen og hente årets Hospitality Award. Tina er altså ikke bare verdensmester i work life-balance og forretning, men også nordisk mester i gæstfrihed. Godt gået, Tina.

Eufori, brok og ”green wash”

Eksemplet Jordnær understreger, hvad mange af os – kvinder - allerede ved; bag enhver stor, stærk, genFlere stjerner gik der ikke til Danmark i 2020, som tonemtatoveret Michelin-kok med man bun står en knivtalt tæller 26 bestjernede Michelinrestauranter, og 11 skarp, stålfast og lynende intelligent lille kvinde med grønne kløvere. Efterspillet kunne gå i gang, og var som altid en blanding af national hyldest og eufori og almen kritik og brok over dem, der blev overset. Og så modtog den grønne kløver selvfølgelig den forventede kritik for at være et skummelt tiltag, der skal medvirke til at ”green washe” Den lille Røde. Som min gamle far altid sagde: Hvis man ikke gør noget, kan man heller ikke gøre noget galt. Meningerne er mange. Men én ting er sikkert; Michelin er et skulderklap til hårdtarbejdende, ambitiøse kokke, som kan mærkes. Og har du puls, er det umuligt ikke at lade sig rive med af Michelin-menageriet. ***

Profile for PRÊT-À-PARTIR Magasin

PRÊT-À-PARTIR Magasin Marts 2020  

Biler, luksus og livsstil

PRÊT-À-PARTIR Magasin Marts 2020  

Biler, luksus og livsstil