a product message image
{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade

Page 51

GOURMET

Bankede Danmark lige svenskerne? For udover den lille buttede stjerne – der mere ligner en blomst end en stjerne – blev 2020 året, hvor dækfirmaet introducerede en art grøn kløver. Dekadencens højborg, der i årtier har præmieret bladguld, foie gras og caviar, har taget ét skridt mod den grønne omstilling. Og de grønne kløvere blev flittigt strøet ud over særligt de danske restauranter. Hele 11 danske restauranter kan nu smykke sig med det nye emblem (mod fx 8 svenske). Det kan godt være, at Greta Thunberg er en svensk opfindelse, og at Magnus Ek fra Oaxen Krog og Oaxen Slip i Stockholm løb med hovedprisen ”Sustainability Award 2020”, men inden showet var i gang, var de danske restauranter talmæssigt overlegent grønt repræsenteret på podiet. Det gjaldt fx Molskroen, der måske – måske ikke – havde sat næsen op efter at indhente en ægte stjerne på den røde løber, men altså måtte ”nøjes” med at gå hjem i grønt.

Grønt skulderklap til Storkapitalen Sponsoren på årets bæredygtighedspris var Danske Bank, og der var i det hele taget lagt op til en fin aften for Storkapitalen, da de to danske toprestauranter Alchemist og Geranium finansieret af Lars Seier, begyndte aftenen med at gå på scenen og modtage et grønt skulderklap for en særlig bæredygtig tilgang.

Brølet fra Alchemist

spinderen Rasmus Munk, køkkenchef på Alchemist, på scenen og hente en kløver til uddelingen af Sustainability Award, men betød det, at Alchemist ingen ægte stjerne skulle have? Var Danmarks mest hypede restaurant fløjet til Trondheim for et buttet figenblad? Alle i salen vidste, at det nærmest er usandsynligt at starte direkte på 2 stjerner.

Dem, der fulgte live-streamingen af overrækkelsen har alle vurderet den som verdenshistoriens kedeligste Oscar-uddeling. Men det er i den grad noget andet at sidde i salen. Stemningen nærmede sig kogepunktet, da den 1-stjernede kategori afsluttedes (og ingen nye danskere var kommet på tavlen), for nok havde vi set guld-

Danskerlejren vred hænder, og Rasmus Munk var nærmest ligbleg på sin plads. Men så kom den 2-stjernede kategori på slideshowet. I Michelins fiffigt udtænkte grafik, hvor dele af restaurantnavnene popper op, så salen kan sidde og gætte med, stod der pludselig bogstaver som EMI – CHEM – MIS – AL. A L C H E M I S T!

Sejren var ikke bare Seiers Salen brølede, som var det en afgørende scoring i VM-finalen mod Frankrig. Der var tårer i øjnene. Og ja, vi krammede på presserækkerne. For sejren var ikke bare Seiers. Sejren tilhørte ”Munken” – og i dét øjeblik alle danskere.

Foto Claes Bech Poulsen / Alchemist

For i de blot 6 måneder, restauranten har været åben, har vi fortryllet kigget på fra sidelinjen, mens restauranten blev opbygget. Mens åbningen blev udskudt.

Profile for PRÊT-À-PARTIR Magasin

PRÊT-À-PARTIR Magasin Marts 2020  

Biler, luksus og livsstil

PRÊT-À-PARTIR Magasin Marts 2020  

Biler, luksus og livsstil