a product message image
{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade

Page 40

PRÊT-À-PARTIR

Det var engang helt utænkeligt. At jeg nogensinde skulle komme til at kigge beundrende på en bil fra et østland. Nuvel, jeg var meget ung under den kolde krig, men tilhørte altså alligevel dem, der hellere ville have et atommissil i min baghave end en russer i mit køkken. Som man sagde dengang under Reagan. Østblokken var fjenden og bilerne derfra temmelig elendige. Og det er ikke en overdrivelse. Heldigvis er der løbet rigtig meget vand under broen siden 1980'erne, årtusindet er et andet og grænserne blevet rykket. I både bogstavelig og overført betydning. Det er nu efterhånden 20 år siden, at det tjekkiske mærke fik holdbare motorer, da det kom på Volkswagen Groups hænder, og i dag står jeg så og oprigtigt nyder synet af en Skoda: den beasty og hurtige Skoda Kodiaq RS.

tet. Det skete helt nøjagtig i 2016, hvor vognen, som jeg befinder mig i, den første og største af deres nuværende SUV'er, Kodiaq, blev lanceret. En rummelig mellemstørrelse SUV med plads til en tredje sæderække skabt på Volkswagens MQB-platform, som den deler med både VW Tiguan og Seats flagskip Terraco, og opkaldt efter en canadisk bjørn fra et område af samme navn: Kodiak. SUV'en er selvsagt Skodas største model, men udgaven, som jeg befinder mig i, udmærker sig yderligere ved at være topmodellen og den både dyreste og hurtigste Skoda ever. For der står jo altså RS på bagenden af vognen, og det betyder ikke bare skarpere design, det betyder også permanent firehjulstræk og en 2 liters dieselmotor med 240 hestekræfter under motorhjelmen.

Og det er unægtelig en positiv oplevelse at vække den Grumpy hurtigløberbjørn grumpy firecylindrede hurtigløberbjørn og brumme af sted ned ad gaden. Sportslyden skabes mekanisk i de stoJa, ja, jeg er selvfølgelig en gammel hund, der er alt for re afgangsrør på bagenden og virker bare ekstra fed, fordi længe om at lære nye tricks, men jeg observerer nu al- det så absolut ikke er en lyd, jeg nogensinde har forbunligevel adskillige andre mennesker, der ser ud til at få det med Skoda. Før nu. samme "aha oplevelse" som jeg, da de ser den skarpe blå vogn. Flere skal lige hen forbi og se, hvad det egentligt Men Kodiaq RS er naturligvis ikke lyd alene, topmodeler for en bandit, der står og troner på parkeringsplad- len har også køreegenskaber som er helt på niveau med sen og hånden på hjertet, så er det jo normalt ikke lige andre dyre sportslige modeller fra den tyske ejer. Okay, det, man oplever mest af, når man kører Skoda. Men jeg bliver unægtelig altid lidt træt, når Skodaejere påstår, spørger du mig, fik Skoda for alvor fat i den lange ende at det i virkeligheden er en Volkswagen, de kører rundt designmæssigt, da de bevægede sig ind i SUV-segmen- i. For det er det ikke, og der har altid været billig plast,

Profile for PRÊT-À-PARTIR Magasin

PRÊT-À-PARTIR Magasin Marts 2020  

Biler, luksus og livsstil

PRÊT-À-PARTIR Magasin Marts 2020  

Biler, luksus og livsstil