a product message image
{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade

Page 37

SEAT MII ELECTRIC (en træls bivirkning der endnu er ved elbiler), omend der heldigvis er lavet en fiks lille holder til dem i bunden af bagagerummet. Og jeg taler naturligvis om det forhenværende "mormorkabel" - som nu hedder nødkabel, fordi du kan risikere at futte dit hus af, hvis elinstallationerne ikke er gearet til at lade en elbil op - og det almindelige ladekabel, hvor der faktisk følger DC -stik med som standard. Hvis du endnu ikke er så dreven i elbils lingo, så betyder det, at Mii Electric kan lades ved en hurtiglader. Og selvom den kun kan tage op til 40 kWh ind, kan dem på den måde få 80 procent rækkevidde på en time. Ved almindelige ladestandere og ladeboksen hjemme tager tilsvarende fire timer.

andet ved i yderste tilfælde (Eco+) automatisk at slukke for klimaanlægget og kun tillade en max hastighed på 80 km/t. Den slags er mit temperament bare ikke til, og jeg nyder i stedet, at den lille vogn kan flytte sig fra 0 - 50 km/t på bare 3,9 sekunder. Det er altså fedt, når vogntøjet blot er 3,6 meter langt og 1,6 meter bredt. Så kan jeg ikke bare lynhurtigt skifte bane eller smutte gennem et hul i trafikken, de andre trafikanter lukker faktisk også gerne den lille bitte friske kube ind. Batteriet har øget Miis vægt med 300 kilo, hvilket så er relativt meget på en lille bil, men det forhindrer den nu ikke i at have en topfart, som den absolut gerne drøner af sted ved, på 130 km/t. Og for lige at toppe komforten af følger der også en app med vognen, så man kan holde sig orienteret om rækkevidde, batteritilstand mm, men måske allerbedst: kan starte klimaanlægget, mens den er tilsluttet strøm, så vognen er frostfri og lun med fuld rækkevidde, når man kommer ud om vinteren. Nuvel, måske ikke en nyopfindelse, men unægtelig ualmindeligt i en mikrobil.

Mii Electric har 83 hestekræfter og en fornuftig rækkevidde på 260 kilometer ifølge WLTP. Men kører man forsigtigt i byen - vognen er udstyret med adskillige besparende køreindstillinger - bør det ifølge Seat være muligt af vride op til 358 kilometer ud af den. Men så skal man vist også være mester i sparekørsel. Og på det område er jeg altså mere moster end mester. Sammen med den kontante speeder og lydløse trillen gør det Danmarks pt billigste elbil til et rigtig godt bekendtskab. Frisk og pålidelig lille elkube Nok kræver Mii en ladeboks eller en arbejdsgiver, der stiller en til rådighed. Uden går mobiliteten fløjten. Men har man Men faktisk er min rækkevidde, ifølge vognens display, på omvendt muligheden, er rækkevidden glimrende til både 285 kilometer, da jeg starter testkørslen inde midt i Madrid. bybrug og ture ud af byen, uden at man behøver nidstirre Som sagt er det regnvejr og 11 grader udenfor, så jeg sæt- batteriniveauet. Seat Mii vil snildt kunne dække hverdagen ter naturligvis fluks klimaanlægget til 22 grader, hvorefter med indkøb, arbejde og børneafhentning med sine 260 ki12 kilometer af rækkevidden forsvinder som dug for solen. lometers rækkevidde, og det ikke bare på behagelig frisk vis, Det gør nu ikke så meget, for som jeg ruller gennem tunne- men også på en lydløs ikke forurenende facon, der unægtelerne ud af byen, ligger rækkevidden efterfølgende stabilt, lig føles helt rigtig, når man kører i en storby. *** og jeg kigger slet ikke på batteriniveauet resten af dagen. Seat Mii Electric er som sagt udstyret med en hel del spare- Seat Mii Electric lander i Danmark i marts, prisen starter på modes, som i flere forskellige niveauer kan sende overskud- kr. 149.990,- senergi tilbage til batteriet og strække rækkevidden, blandt

Profile for PRÊT-À-PARTIR Magasin

PRÊT-À-PARTIR Magasin Marts 2020  

Biler, luksus og livsstil

PRÊT-À-PARTIR Magasin Marts 2020  

Biler, luksus og livsstil