a product message image
{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade

Page 20

PRÊT-À-PARTIR

Af alle Peugeots nye modeller er den nye 2008 faktisk en, jeg særligt har glædet mig til at møde. Ikke fordi jeg er specielt fan af kompakte SUV'er eller er vokset op med Peugeot i blodet, men ganske enkelt fordi jeg har haft et noget skævt forhold til forgængeren. Den forekom mig en nemlig en smule underlig, så derfor var jeg meget spændt på om Peugeot mon havde løst dens problemer med den nye generation. Svaret er oui. Og faktisk så elegant at den nye vogn burde blive kaldt for den første rigtige 2008.

trak i alle retninger og gjorde den mest bare stor og uskøn. Heldigvis rettede Peugeot op på det i 2016, hvor 2008 fik et tiltrængt facelift. Vognen lignede nu ikke længere noget udefinerbart, men det, den skulle ligne: en SUV. En kompakt en af slagsen med frihøjde, køremodes (som tilvalg) på forhjulene og fint med plads.

Og det er naturligvis det, der er blevet bygget videre på i den nye generation. Nu hviler vognen endelig i sig selv, ved hvor den hører til i modelfamilien, og følger af samme Fra sær til succes grund helt naturligt i kølvandet på den netop lancerede Peugeot 208. Den nye 2008 er blevet lidt længere, lidt laJeg befinder mig i et køligt Provence lige nord for Marseil- vere og lidt bredere end forgængeren, og akselafstanden er le, Frankrig, hvor Peugeot har inviteret til testkørsel af den blevet øget en del, så der nu er plads til 24 ekstra liter mælk nye 2008. En vogn, som altså i min bog kom helt forkert i bagagerummet, men måske vigtigere: bedre plads til ben fra start. Dengang jeg var lille, var der en tegneserie, der på bagsædet. hed Vakse Viggo. Han havde bygget et spøjst musikinstrument, Viggofonen, der lød så skrækkeligt, når han spillede 2008 har naturligvis også fået Peugeots nye designsignapå det, at hangarskibe gik på grund og jagerfly faldt ned tur med blandt andet løven i grillen, sabeltigerforlygterne fra himlen. Første generation Peugeot 2008 mindede mig og det sorte bånd fra lygte til lygte med bilmærkets navn lidt om den. Ikke på grund af lyden, men på grund af sit på bagen. Den lodrette front med den gnistrede grill viser lidt klodsede udseende. Crossovere var, da den første 2008 desuden tydeligt slægtskabet med 208 tillige med de ens så dagens lys i 2013, så småt på vej frem, men betegnelsen diskrete detaljer på den elektriske e2008, såsom lille blåt e var stadig så ny, at der ikke rigtig fandtes en generel defini- på den bagerste stolpe og blå skygge på løvelogoet. tion på, hvad det egentlig var. Den cool nye kabine ser drøn godt ud med lækre mateOg derfor forvirrede den mig. Var det en lille varevogn, rialer som i denne udgave spiffet op med ambient lyspasom den mindede om indvendigt? Eller var det en prak- neler. Der er både lette berørings- og tangenttrykknapper tisk familiebil? Eller hvad var det her egentlig? Designet til styring af de vigtigste funktioner og genveje i det nye

Profile for PRÊT-À-PARTIR Magasin

PRÊT-À-PARTIR Magasin Marts 2020  

Biler, luksus og livsstil

PRÊT-À-PARTIR Magasin Marts 2020  

Biler, luksus og livsstil