Page 44

PRÊT-À-PARTIR

smage. Og sammen med den kraftfulde sauce af vintertrøfler, må jeg lægge bånd på mig selv for ikke at bede om en tallerken mere. Selvom jeg absolut ikke er sulten. Wow. Både "Griffin" Syrah og "Cape Doctor" Cabernet Sauvignon, der serveres til er et par velvoksne vine og begge passer godt. Den ene er røget og frugtfuld, den anden lidt rundere og sød. Inden desserten følger et mellemspil af Arla Unika oste med en mere fuldfed 2017 "Destination" Chardonnay til. Og bemærk, eftersom 2017 jo var året, hvor der var vandmangel i Sydafrika, er vinene fra det år klart dem, man skal gå efter.

Det er så nu, at man kan blive en lille smule nervøs for, om man nu også kan rumme hovedretten, men det er der ingen grund til. For kødet, der bliver serveret med sprøde grøntsager, bør ganske enkelt få veganere til at græde i ærgrelse over, at de ikke kan nappe bare en lille bid.

Et lille stykke Afrika

Til slut serveres en fin lille portion rabarber med creme og chokolade, knasende sprød og lige til at få plads sammen med Karen Coffee, som ikke bare var navnet på selskabet, der ejede Karen Blixens kaffefarm, men nu 88 år senere også er navnet på den Oksefileten, igen af eget skotsk højlandskvæg, er kenyanske højlandskaffe, der serveres på Kragerup nemlig så mør og fuld af smag, at det uden sammen- Gods. ligning er det bedste kød, jeg har fået i år. Glem det dersens røde stads fra disken i supermarkedet. Det Den nydes sammen med Amarula likør, der som beer et helt andet produkt, mens det her perfekt tilbe- kendt har en elefant på flasken, og jep, er den, der afredte højlandskvæg er verdensklasse. Sådan skal kød føder vintjener Niels Gudbergs elefantbemærkning.

Foto: Kragerup Gods

Profile for PRÊT-À-PARTIR Magasin

PRÊT-À-PARTIR Magasin Maj 2019  

Biler, luksus og livsstil

PRÊT-À-PARTIR Magasin Maj 2019  

Biler, luksus og livsstil