Page 26

PRÊT-À-PARTIR

Indrømmet. Jeg har aldrig været lige så solgt til Range Rover Evoque, som jeg for eksempel er til Range Rover Sport eller Velar. I min optik har Range Rovers mindste SUV nemlig altid været en smule sammenklemt at se på, og det blev absolut ikke bedre af, at vognen fik en mut ex-Spicegirl som ambassadør. Really? Var det det, kvinder ville have? Ja. Det var det faktisk, men det vender jeg tilbage til.

målgruppen, for størrelsesmæssigt passede SUV'en godt til byen, hvor 73 procent af kunderne da også boede. Og jep, en stor del af dem var altså kvinder. Hvilket var nyt for Land Rover, der på det tidspunkt næsten udelukkende havde mænd i kundearkivet.

Mindre mut, mere Velar

Evoque fik i 2014 et facelift, og nu, fem år senere står anden generation så klar. Faktisk lige foran mig her ved den nybyggede butik i Herlev, hvor Jaguar Land Rover har inviteret til et par timers testkørsel. Kompakt SUV klinger unægtelig af livsstilsbil, et efterhånden tyndslidt ord, men jeg kan lide, hvad jeg ser. For nok har den nye Evoque pænt meget det samme ydre design som forgængeren, det kan folk nemlig godt lide, og så alligevel er alt, på nær dørhængslerne, nyt. Bygget på en ny platform, som kan imødekomme den britiske bilproducents målsætning om, at alle modeller skal komme med en eller anden form for strøm i 2020.

Evoque er en vigtig bil for Land Rover, der jo som bekendt producerer Range Rover, og det blev den sådan set helt fra start. For selvom jeg altså rynkede lidt på næsen, blev første generation Evoque en succes fra det øjeblik den ramte asfalten i 2011. Vognen blev nemlig den hurtigst sælgende Range Rover nogensinde, og ikke mindst en populær indstigningsvogn for nye kunder. Nuvel, eftersom Danmark trods alt er et lille marked for luksuriøse SUV'er, giver tal fra England og Tyskland måske et mere retvisende billede af, hvad Evoque kunne/kan, og her var henholdsvis 60 og 76 procent af Evoque køberne nye kunder i butikken. At Evoque naturligvis, som alle vogne fra Land Rover, kunne klatre rundt i krævende terræn, var mindre vigtigt for

Og der er da også enkle virkningsfulde nye detaljer at se i det ydre design. For eksempel er grillen blevet en lille smule større, hvilket er med til at gøre fronten mindre sammenbidt og modvirker desuden forgængerens tendens til underbid. Forlygterne er nye, og så har vognen fået de elegante indfældelige dørhåndtag fra Velar. Og jep, måske er det den gråbrune sølvfarve, det sorte tag og stylingen på netop denne her First Edition 2.0 liters diesel med 180 hestekræfter, der gør det, men jeg får nu assosiationer til den nye storebror i flokken. En vogn (altså Velar) jeg kunne lide fra første øjekast. Jo, jo, stor er Evoque stadig ikke, det ser man tydeligt fra siden, men faktisk er den blevet mere rummelig, idet vognen har fået en smule større akselafstand. Det giver lidt

For har man det ligesom jeg, er det jo godt, at verden er i evig forandring. Stil, design og teknologi udvikler sig hele tiden, og nye modeller kommer til, når de gamle bliver, well, for gamle. Og selvom den måske ligner sig selv en hel del, så er der sket en masse med Range Rovers kompakte SUV, som ganske enkelt gør den nye Evoque langt mere attraktiv, selv for en skeptiker som jeg.

Profile for PRÊT-À-PARTIR Magasin

PRÊT-À-PARTIR Magasin Maj 2019  

Biler, luksus og livsstil

PRÊT-À-PARTIR Magasin Maj 2019  

Biler, luksus og livsstil