Page 15

AUDI Q8

omkring det halve spand heste under hjelmen. Bare rolig, det betyder ikke, at den ikke har heste nok. Og Q8 syner altså også stadig enorm, som nævnt naturligvis takket være den agressive front og bagende, men også på grund af dens krumryggede coupéagtige form. Et look, der bliver yderligere understreget af dørene, der er forsynet med rammeløse ruder. Frækt.

Som jeg står her og beundrer bæstet, er jeg ret sikker på, at det bliver umuligt at få lirket Q8 ind i en almindelig københavnsk parkeringsbås. Hvis jeg vel at mærke også vil være i stand til at åbne dørene. Men så snart jeg sætter mig bag rattet bliver fornemmelsen en anden. For her er vognen langt mere overskuelig end den virker udefra. Og rent faktisk er Q8 da heller ikke større end en Q7, som jeg ingen problemer har med at navigere på plads. Indvendigt fortsætter det stilfulde design i den rummelige kabine, der godt nok kun har plads til en enkelt bagsæderække, men til gengæld masser af benplads til passagererne deromme. For ikke overraskende lugter Q8 naturligvis langt mere af overflødighedshorn end fornuftig hverdagspraktik. Sønnike muntrer sig kækt med askebægret i døren og airconanlægget deromme, som han partout insisterer på skal være adskillige grader koldere end hos mig i fronten. Havde vi været i Texas, ville der være tornadoer i luften. Instrumentbordet er fuldstændig rent og elegant med den fede tiptronic-gearskifter (8 trin) i forlængelse af det brede armlæn samt de tre dominerende skærme i det elegante Virtual Cockpit: det digitale display bag rattet, hvor jeg kan forstørre kort, navigation m.m. En 10,1” touchskærm i midten til både infotainment og de fleste af vognens funktioner, samt den mindre 8,6” skærm over midterkonsollen som styrer klimaanlæg, sædevarme eller bruges som skriveplade. måde ikke i ét med asfalten. Slet ikke når man kigger på fronten med den store agressive grill, der næsten går fra bund til kølerhjelm, de smalle rillede forlygter og store luftindtag, der er lige så brede som dækkene. Manner, siger jeg bare. Men det er først, da jeg får øje på den onde bagende med de blærede rullende bremselys, at det går det op for mig, hvorfor det hele minder mig om noget, jeg har set før. For jeg brummede jo rundt i vognens bidske slægtning sidste sommer: Lamborghini Urus. Associationen er i hvert fald ikke helt skæv, for ifølge rygtet er de to vogne nemlig udviklet side og side, omend Audi Q8 er noget lettere og en lille smule mindre. Hvilket utvivlsomt må være influeret af, at Q8 trods alt kun har

Så godt som alle knapper til vognens funktioner: ratvarme, vognbaneassistent, nødblink, mm. ligger inde i skærmene, hvilket ser drøngodt ud, men også kræver en smule tilvænning. I hvert fald for personer med kort tålmodighed og et lidt for let fingerspitzgefühl. Der skal nemlig trykkes til på skærmen, hvilket i mit tilfælde gør, at jeg flere gange ikke held ved første tryk. Værd at nævne er også muligheden for wifi-hotspot, stemmestyring, og så er det effektive 360-graders kameraet et must. For nok kan jeg skam kigge langt frem i trafikken, men der er også nogle nære høje hjørner, man skal have styr på på denne her fætter, og allerede på vej ud fra forhandleren er jeg ved at overse en flad R8, der kommer rullende "dernede" i højre side.

Profile for PRÊT-À-PARTIR Magasin

PRÊT-À-PARTIR Magasin Maj 2019  

Biler, luksus og livsstil

PRÊT-À-PARTIR Magasin Maj 2019  

Biler, luksus og livsstil