Page 36

PRÊT-À-PARTIR

Det kan godt være, at den opdaterede Jeep Cherokee er udstyret med et mindre vred af nye sikkerhedsassistenter og systemer. Blandt dem automatisk nødbremse med fodgængergenkendelse, men heldigvis ikke kvæggenkendelse. For hele vognen er lige nu omgivet af en større flok nyklippede får, der myldrer frem og tilbage på den smalle grusvej her i de sicilianske bjerge, og hvis vi ikke skal tilbringe hele dagen på samme sted, er der kun en ting at gøre: køre. Så det gør jeg. Ganske langsomt til jeg når fårehyrden, der jager flokken væk, mens han med et stort smil siger en hel masse. Nu er mit italienske ordforråd ikke enormt og var faktisk allerede brugt op, da jeg rullede ruden ned med et kækt “Buongiorno,” men Morten fanger, at vi en anden gang bare skal give mere gas. Så flytter dyrene sig selvfølgelig, ikke? Klart. For det er jo faktisk generelt bare sådan, at man kører bil her på den store italienske ø i Middelhavet.

Hvor er vi? Vi befinder os på den sydlige del af Sicilien, sydvest for Catanien, hvor Jeep har inviteret til testkørsel af den nye opdaterede Jeep Cherokee. Middelhavets største ø, der har omkring 5 millioner indbyggere, er dels kendt for sin aktive vulkan, Etna, som ligger pakket ind i regn og tåge lidt nord for os, dels for sin skønhed og dels for hovedbyen Palermo, der unægtelig runger lidt af mafioso. Det var da også her i slutningen af 1800-tallet, at mafiaen opstod, men ud over de hensynsløse vanvidsbilister, der er fløjtende ligeglade med fartgrænser, fuldt optrukkede linjer og andres liv, er det nu ikke noget, vi bemærker. Hovedbeskæftigelsen på øen er turisme, men også landbrug, og det er altså det, vi står midt i lige nu.

Hvad kører vi i?

Den middelstore SUVs historie går helt tilbage til 1974, hvor den første Cherokee SJ blev lanceret, som en praktisk vogn til de aktive udendørsfolk med familie. I 2010 forsvandt Jeep helt fra det danske marked, men vendte heldigvis så tilbage i 2014 med nye modeller heriblandt også den seneNok kan de lange sandstrande mod syd virke lok- ste femte generation Cherokee. Siden er markedet kende på en solrig dag som i dag med 30 graders for SUV'er som bekendte kun gået fremad, og nu varme, men jeg finder nu altså Sicilien aller smuk- er det altså tid til, at Cherokee får en lille opfrisker. kest længere inde i landet. Oppe i bjergene midt mellem stengærder, hoppende græshopper og frit- Hvad er nyt? gående får og langt væk fra de spændte Speedos om alt for solbrunet kød. Nuvel, nok er vejene ikke Blandt andet er forlygterne gjort bredere, fra at asfalterede, men fulde af huller med mudder og være en markant smal stribe på toppen af motorvand fra gårdagens regnvejr, men så meget desto hjelmen, til at blive et integreret LED- og kørelys, bedre, at vi befinder os i en Jeep Cherokee. og de større lygter flytter unægtelig frontens ud-

Profile for PRÊT-À-PARTIR Magasin

PRÊT-À-PARTIR Magasin Februar 2019  

Biler, luksus og livsstil

PRÊT-À-PARTIR Magasin Februar 2019  

Biler, luksus og livsstil