Page 15

Letheden fortsætter i kabinen Interiøret i Tarraco har det til fælles med bilens baglygtedesign, at Seat også her har bevæget sig i en ny retning. For andre mærker har den ”flydende” skærm til infotainmentsystemet været i brug i årevis, men Seat bruger den 8” store touchscreen på den bedst mulige måde. Den har en helt perfekt vinkel og reagerer hurtigt på tryk, og så giver den hele instrumentpanelet mindre udtryk af mur end i Kodiaq og Tiguan Allspace, hvor skærmen sidder begravet i midterkonsollen. Den elegante skærm har i Xcellence-udstyrsvarianten navigation som standard, mens også indstigningsmodellen Style har Apple CarPlay og Android Auto. Seat vil fange kunder ind med udstyr, og Tarraco har markant mere af det som standard end VW’en. LED-belysning ude og inde, Apple CarPlay/Android Auto og automatisk nødopkald betaler man for hos Volkswagen, og det samme gælder for den fulddigitale instrumentering med en skærm på 10,25”. I Tarraco er den digitale instrumentering standard, og de forskellige visninger gør, at alle burde kunne finde en favorit: regulære urskiver, simpel visning med digitalt speedometer eller en blok i hver side, med speedometer i højre side, omdrejningstæller i venstre, og et stort infodisplay i midten.

BEK OM TARRACO primært i designet af kofangerne mv. Der er fremragende plads på alle leder og kanter på de to forreste rækker, og bestiller man SUV’en med syv sæder – til 15.000 kr. ekstra – er der fin plads til også lidt større børn på de to bageste sæder. Række to består ikke af tre enkeltsæder, men er fordelt på et dobbeltsæde og et enkeltsæde, som kan justeres i længderetningen. Handler det om maksimal bagageplads, er anbefalingen at nøjes med fem sæder, hvor der er 145 liter mere til rådighed med kun de to forsæder i brug, men det er forskellen mellem to ”rummelige” tal: 1.775 og 1.920 liter.

En mere direkte oplevelse Mens det er svært at forestille sig en mere familievenlig bil end MPV’en Alhambra, som har kørt hos mærket siden 1990’erne, så er det ikke svært at forestille sig en mere dynamisk familiebil end den firkantede Alhambra. Seat er efter eget udsagn på vej i en mere familievenlig retning, hvilket gerne næste år skulle udmønte sig i en langt mere rummelig Leon, men det spanske mærke skal forblive det mere livlige og legesyge af mærkerne Skoda, Seat og Volkswagen – kunderne hos Seat er, trods alt, de yngste i hele VW-gruppen.

Ingeniørerne har forsøgt at omsætte det livlige til mere dynamiske køreegenskaber i Tarraco end i søstermodellerne, Pladsforholdene er ikke overraskende, som de er i Kodiaq og mens det er så godt som umuligt at få alle forskellene på og Tiguan Allspace, og for de fleste vil de kunne betegnes bordet, så fortæller de ansvarlige, at styretøjet har en ansom overdådige. Tarraco er den længste af de tre (de to den opsætning, og den elektronisk justerbare undervogn andre er 4 cm kortere), men de ekstra centimeter finder vi (DCC) har en mere sportslig grundindstilling.

Profile for PRÊT-À-PARTIR Magasin

PRÊT-À-PARTIR Magasin Februar 2019  

Biler, luksus og livsstil

PRÊT-À-PARTIR Magasin Februar 2019  

Biler, luksus og livsstil