PRÊT-À-PARTIR Magasin April 2022

Page 1

PRÊT-À-PARTIR MAGASIN

RENAULT MEGANE E-TECH // PORSCHE MACAN GTS // BMW X3 // TESLA MODELY

HAV OG GUS I VARBERG// PASTAGUIDE TIL ROM // FORÅRSDUFTE NUMMER 59 APRIL 2022

ISSN 2596 - 6774 PRET-A-PARTIR.DK


NY RANGE ROVER

BEGYNDELSEN PÅ EN NY ÆRA.

Nogen vil nok sige, at den nye Range Rover er “perfekt“, andre vil bruge ord som ’typisk britisk luksus’. Og begge dele er sådan set rigtig, for den ny Range Rover er både tro imod sin historiske arv og ambitiøs i alle henseender: Design, køreegenskaber, teknologi, råstyrke. Kommer snart til Danmark. British MotorGroup København Dynamovej 12A, 2860 Søborg Tlf.: 70 30 07 52

D G

Range Rover: Forbrug ved blandet kørsel fra 13,2– 8,4 km/l. CO2-udslip 198 - 270 g/km. Range Rover Plug-in Hybrid: Forbrug ved blandet kørsel fra 125 - 111,1 km/l. CO2-udslip 18 - 21 g/km. Forbrug er beregnet efter WLTP normen og angives både som low test og high test. Beregningen er baseret på producentens WLTP estimater. Miljøklasse: Euro 6. Energimærkning gælder ikke for Plug-in Hybrid motorer. Vi tager forbehold for trykfejl og prisændringer. Bilen er vist med ekstraudstyr.PRÊT-À-PARTIR

APR 2022 Forsidefoto: Malene Raith

Reportage

Renault Megane E-Tech Electric

Test

Porsche Macan GTS, BMW X3, Tesla Model Y, Fiat 500E 3+1, MG ZS EV

Nyheder

Polestar O2, Mazda CX-60, WWCOTY, VW ID.Buzz, Læsetof til påsken

Getaway Guiden Kom med i saunagus på Varbergs Kusthotell

Gourmet

Anne Køster har været et smut i Rom og gjort smagsløgene klogere på pasta

Velvære

Forår betyder masser af nye dufte og skønne Aprilfavoritter

Kopiering af tekst og foto er kun tilladt efter aftale med redaktionen. Ved spørgsmål kontakt ansvarshavende redaktør Malene Raith på malene@pret-a-partir.dk PRÊT-Á-PARTIR Magasin er gratis at abonnere på: Ja tak


DEN NYE MAZDA CX-60 PLUG-IN HYBRID KOMMER SNART

BESTIL DEN ALLEREDE NU Gør dig klar til en helt ny køreoplevelse i den nye Plug-in Hybrid SUV, Mazda CX-60. En firehjulstrukket SUV med 327 hk, førsteklasses køreegenskaber og en anhængervægt på hele 2.500 kg. Komforten og pladsforholdene er på højeste niveau, og interiøret emmer af kvalitet i både materialevalg og design. Med en app-styret kabinevarmer, ansigtsgenkendelse til indstilling af førerpladsen og en fuldt elektrisk rækkevidde på op til 63 km bliver rejsen en fornøjelse i sig selv. Mazda CX-60 kommer til Danmark til sommer, men du kan bestille den allerede nu hos din Mazda-forhandler. Mazda CX-60 Plug-in hybrid fra 458.000 kr. Bilen er vist med ekstraudstyr. Brændstoføkonomi ved blandet kørsel 66,7 km/l. CO2-emission 33 g/km. Elektrisk rækkevidde ved blandet kørsel er 63 km.

DR I V E TOG E T H E R


PRÊT-À-PARTIR Rummelige biler med god indstigningshøjde er stadig

meget populære. De fleste nye biler har en eller anden form for SUV- eller Crossoverbetegnelse, selv den nye Renault Megane. Men det er dog ikke det mest opsigtsvækkende ved den. Der er desuden test af den nye Tesla Model Y, af MG som har givet deres ZS EV et flot facelift, mens BMW X3 har fået et tiltrængt et af slagsen. Jeppe Dalby har kørt lydløst i lyserødt i Fiat 500E 3+1, og så er der desuden et glædeligt sidste brøl fra Porsche Macan GTS. Der er også masser af inspiration til en tur til Rom i Anne Køsters pastaguide, du kan komme med i saunagus på Varbergs Kusthotell, og så er her masser af skønne nye forårsdufte og Aprilfavoritter.

Malene Raith, journalist og redaktør

Anne Køster har været på forlænget weekend i Rom, hvor hun har badet smagsløgene i fantastisk pasta.

Anne er passioneret foodie og skribent med en fortid som vinanmelder på blandt andet magasinerne Mad & Bolig og Mad & Venner. Hun er desuden indehaver af Haps, som rådgiver virksomheder indenfor mad og drikke. anne@annekoster.dk

Jeppe Dalbyhar vanen tro skudt de skarpe billeder af månedens test-

biler, men derudover har han også været modig nok til at køre i lyserødt i en hel uge bag rattet på den friske lille Fiat 500E 3+1. Jeppe arbejder til daglig som freelance-fotograf for blandt andet Bilbasen, hvor han både laver stills og video. jeppe@dalbys.dk

PRÊT-À-PARTIR Magasin udgives af: Max Media Tuborgvej 26 DK-2900 Hellerup Tel. +45 2462 1339 CVR. DK38191276


Få styr på jeres kontrakter!

Værktøj til ledelse og administration: •

Kontraktoverblik

Alarmer når frister nærmer sig

Budgetfunktion med indeksering

Mail-forespørgsler

‘Google’ i aftaletekster

Spar penge med bedre overblik

AQOOLA.COM


PRÊT-À-PARTIR

100 procent Tekst og foto: Malene Raith

8


PEUGEOT 308

9


PRÊT-À-PARTIR

Der er ikke så meget at rafle om. Renault har besluttet, at den nye generation Megane kun kommer med en type drivlinje, og den er 100 procent elektrisk. Det betyder altså, at du som Meganefan, skal til at lægge dine vaner - og indkørslen - om, når familien skal have ny bil. Men bare rolig. Den elektriske Megane er til gengæld så velkørende, at du godt gider at overveje det.

Mere end 10 års erfaring

den fuldt elektrisk. Vognen er den franske bilproducents anden af slagsen, og fordi den dersens Fluence stadig ikke rigtig tæller, hedder den første Zoe, hvilket Renault da også gør et stort nummer ud af at fortælle, har givet dem over ti års erfaring med elektriske biler. Som gennem årene har solgt i over 400.000 eksemplarer i Europa. Det har givet dem, som de selv siger, et rigt indblik i batteriteknologi, rækkevidde og genanvendelse, og selvom det lyder svulstigt, skal man altså ikke tage fejl. Den slags kan både ses og mærkes.

Jeg befinder mig under solen i det lune, men stadig bare og vinterprægede, landskab i bjergene bag Malaga, hvor Renault har inviteret til testkørsel af deres helt nye elektriske Megane. Familiebilen kom til verden tilbage i 1996 og er siden fornyet gennem fire generationer, inden Renault altså med den nye femte generation tog det noget drastiske skridt, og gjorde

Megane E-Tech er første vogn fra Renault bygget på den helt nye elektriske og fleksible platform, CMF-EV, som nok gør den nye generation Megane kortere end forgængeren, men takket være gennemtænkte løsninger, en akselafstand på 2,7 meter og en ny flad batteripakke i bunden er pladsen i kabinen faktisk den samme.

10


RENAULT MEGANE E-TECH Optimeret rækkevidde er Alfa og Omega på en elbil, og derfor er Meganes nye design naturligvis også gjort så aerodynamisk som muligt. Vognen er blot 1,5 meter høj, hvilket er 9 cm lavere end forgængeren, har fået indfældelige dørhåndtag og store effektive spydformede gyldne luftkanaler på fronten. Måske et præg fra den nyligt indhentede succesfulde bildesigner fra Peugeot, Gilles Vidal, som desuden har været med ind over Renaults lygtesignatur både for og bag.

Gennemdesignet I kabinen er materialerne blevet tydeligt opgraderede, og instrumentbordet helt ryddet for unødvendigheder, så det fremstår enkelt og rent med to store 12” skærme, en til den digitale instrumentering og en til det googlebaserede infotainmentsystemet. Et smalt panel under sidstnævnte sikrer hurtig adgang til ofte brugte funktioner såsom klimaanlæg, og så er her desuden en hylde til trådløs opladning, som man nemt kan parkere mobilen i. Midterkonsollen er væk, og gearskiftet flyttet op på en pind bag multifunktionsrattet, hvor nuvel, også styring af lyd sidder på pind, hvor det, af fumlefingre som jeg, somme tider forveksles med vinduesviskerne. Her er også mulighed for en ny og helt speciel type ambientlys, som Renault kalder Living Light, der følger døgnets lys fra køligt til varmt.


PRÊT-À-PARTIR Megane har desuden fået nye sikkerhedssystemer, såsom advarsel om trafik (biler) ved døråbning og en forbedret adaptiv fartpilot, der kan korrigere farten frem mod skarpe sving og rundkørsler. Men mest banebrydende er nok det, der ligger under gulvet og motorhjelmen. Her finder man nemlig henholdsvis det nye smalle batteri og den nye elmotor.

Den lette vægt kan da i den grad også mærkes, som jeg svinger vognen med det store batteri gennem hårnålesvingene i de spanske bjerge. Renault kalder selv Megane E-Techs køreegenskaber for “nimble”, hvilket på dansk vel bedst oversættes som kvik eller let på tå. Og det engelske ord er faktisk pænt rammende for hele oplevelsen.

Megane E-Tech er utroligt let kørt, jeg kan næsten tage de skarpe sving med en hånd på rattet, bilen ligger helt solidt i kurverne selv ved høj fart på grund 160 kW-elmotoren er helt nykonstrueret, kompakt og af batteriet i bunden, der sænker tyngdepunktet, og oliekølet, den vejer 145 kilo, hvilket er betydeligt minstyretøjet er præcist som i en sportsvogn. En virkelig dre end den, der sidder i Zoe i dag. Den får sin energi overraskende lækker og gedigen nydelse. fra to forskellige batterier: enten et 40 kW-batteri, som giver Megane E-Tech 300 kilometers rækkevidde og Kabinen er blevet ekstra støjisoleret takket være et 130 hestekræfter, eller et 60 kWh-batteri. Her hedder særligt lyddæmpende skummateriale ovenpå batterirækkevidden op til 470 kilometer og 220 hestekræf- et, som absorberer både vibrationer og lyd i både selve ter, og det er klart det batteri, som Renault forventer kabinen og udefra såsom dækstøj. Dog kan jeg stadig sig størst efterspørgsel på. Som en lille interessant op- godt høre 20”-fælgene (18” er standard), som jeg rælysning, fortæller Renault, at denne udgave er i stand ser med 120 km/t ud ad motorvejen. Men ved 60 km/t til at køre 300 kilometer ved en konstant fart på 130 i bjergene er det hele til gengæld en meget stille og km/t. Altså på motorvej. Ikke ringe. super komfortabel fornøjelse.

Bedste Megan til dato?

Den nye batteripakke i bunden af Megane E-Tech er blot 11 cm høj på grund af en ny kemisk sammensætning, der samtidig både har 20 procent større energitæthed (i forhold til Zoe) og en vægt på 395 kilo. Det gør faktisk, at Megane alt i alt kun vejer 1.624 kilo, hvilket er imponerende for en elbil.

Og så er der lige rækkevidden. Selvom jeg altså både kører på motorvej og friskt til i bjergene holder vognen, hvad den lover. Om morgenen er det 9 grader, så jeg holder 24 grader i kabinen, men som dagen går, stiger solen og varmen, og temperaturen bliver sat ned til kølende 21 grader inde. Ingen af delene rykker noget som helst på rækkevidden, og da jeg om eftermiddagen er tilbage ved udgangspunktet flere hundrede kilometer senere, har jeg stadig rigelig rækkevidde på batteriet. Læg dertil at det store batteri kan lynlades og få 300 kilometer i bugen på blot 20 minutter. Personligt er jeg stadig ikke fan af hverken kabler eller ladetid. Men har man en ladeboks i indkørslen, hvor vognen parkeres hver dag, er den slags næppe en større udfordring. Og lægger man samtidig den vellykkede premium køreoplevelse oveni regnskabet, fremstår den nye Renault Megane E-Tech ikke bare flere niveauer over forgængeren, det er måske også den mest velsmurte Megan til dato og bedste elektriske familiebil på markedet pt. Den nye Renault Megane E-Tech koster fra kr. 267.000,- skulle gerne være ude hos forhandlerne her i løbet af april og maj, og forventes leveret til de første danske kunder efter sommerferien. ***

12PRÊT-À-PARTIR

LUKSUSKAT

Tekst: Malene Raith Foto: Jeppe Dalby

14


PORSCHE MACAN GTS

15


PRÊT-À-PARTIR

Elektrificeringen er ved at gøre sit lyddæmpende indtog hos Porsche, hvilket betyder at næste modelskift utvivlsomt vil gøre det tyske sportsvognsmærkes mindste SUV, Porsche Macan, hørbart mere tandløs. Derfor er der så meget desto mere grund til at kigge nærmere på den lille fartglade faceliftede tiger nu, mens den, her i topmodeludgaven GTS, stadig kan bide fra sig og snerre vredt af de andre rovdyr i asfaltjunglen. Hvis man altså er til den slags.

Sidste gode brøl Macan er som sagt Porsches mindste SUV ud af to og dermed lillesøster til kampvognen Porsche Cayenne. Et smart og måske lidt mere brugbart alternativ til dem, der gerne vil have komforten, frihøjden og sikkerheden fra en SUV og de dy-

16

namiske køreegenskaber fra en Porsche, men ikke nødvendigvis har behov for at kunne medbringe en hel udstillingsstue fra Ikea imens. Porsche Macan, som blev lanceret i 2014, omtrent er på størrelse med en Audi Q5 og iøvrigt opkaldt efter det indonesiske ord for tiger, er med andre ord en mere anvendelig luksusbil til hverdagslivet i byen. I 2016 kom så denne her topmodel, Macan GTS, for dem, der vil have den ultimative dynamiske Porscheoplevelse i sin kompakte SUV, og den har altså nu været gennem et facelift, der skal holde den kørende et par år mere. I 2023 starter, om alt går vel, produktionen af den nye anden generation Macan nemlig, og den bliver fuldt elektrisk. Altså skal du til fremover at sætte øret til højtaleren, hvis du vil høre snerren, snap og brøl, når du giver gas. Men den tid den glæde/sorg.


PORSCHE MACAN GTS Faceliftet af Macan GTS er udadtil et af de mildere af slagsen. Sat ved siden ag forgængeren vil du kun kunne finde minimale ændringer på fronten, mens bagenden, der har plads til 488 liter shopping i bagagerummet, har fået det markante lysbånd fra baglygte til baglygte. Til gengæld er interiøret tydeligvis spiffet en tand mere op.

rende lyd, når jeg giver lidt gas. Omvendt er den behagelig støjfri, når jeg holder foden i ro og bare cruiser af sted på åde motor- og landevej, gennem de syv trin i den automatiske PDK gearkasse, der skifter hurtigt og umærkbart. Alligevel er der en enkelt ting, der rammer mig, som en våd karklud, da jeg når Køge. Herfra er det jo lige ud ad motorvejen hele vejen til Jylland, så jeg kaster et hurtigt blik på rattet efter den adaptive fartpilot. Men ak. Trods faceliftet sidder den ikke på rattet, men er stadig en fumlepind i venstre side bag rattet. Oh. My. God. Det er altså ikke godkendt i min bog, og der skal faktisk fumles en hel del, inden logikken går op for mig. Indrømmet er jeg nok også særlig allergisk overfor fumlepinde, selvom de måske er lidt ligegyldige, da jeg godt ved, at mange mennesker slet bruger deres fartpilot.

Den klassiske midterkonsol med et skelet af knapper til affjedring, hæve og sænkning af undervogn, sportsudstødning mm. er nemlig nu gjort stort set knapfri og omdannet til en stor trykfølsom flade, der som udgangpunkt ser ganske elegant og funklende ud. Superfint, hvis man er man typen, som min far, der selvfølgelig altid har en lille pudseklud klar i handskerummet til at fjerne fedtfingre med. Er man derimod den utålmodige type, som jeg, der altid har overraskende fedtede fingerspidser og aldrig rammer rigtigt eller hårdt nok Det handler nok snarere om, at jeg bare ikke bryder mig om at ved første tryk, kommer man til at savnede fysiske knapper, blive skuffet over noget som helst i en Porsche - og da slet ikke der kan mærkes - uden at blive det. i en topmodel. Men alt andet - komforten, dynamikken, designet, størrelsen - er kompromisløst perfekt. Der er fin plads Infotainmentskærmen er blevet større og kan nemt forbindes til et par passagerer på bagsædet, indkøb i bagagerummet og med trådløst Apple CarPlay, teknologien i den semidigitale en brutal motorkraft, der sammen med de finpolerede køreinstrumentering er blevet skarpere, og så skal nøglen ikke egenskaber får sportsvognsfeinschmeckere til at juble. Og så længere sættes ind i venstre side af instrumentbordet, men er må vi ikke glemme lyden. Den onde Porschesnerren, der lige erstattet af en fastsiddende attrap, der bare skal drejes, mens om lidt bliver lagt til hvile sammen med dinosaurerne, men den fysiske nøgle forliver i lommen/tasken. En slags moder- lige nu stadig kan få kvæget til at flytte sig på motorvejen og niseret oldschool, som passer perfekt til et bilmærke, der har flere af dyrene i junglen til at vende sig om i beundring. *** formået at udvikle sig løbende gennem årtier uden på noget Porsche Macan GTS koster fra kr. 1.715.000,som helst tidspunkt at miste fodfæste eller forbindelse til sit oprindelige DNA.

Snorlige og kompromisløs De forskellige køremodes er, som man kender det hos Porsche, placeret som en selvstændig drejeknap på rattet, og på Macan GTS kan jeg gå fra Sport videre til det underholdende racermode Sport+. Og her er der al det smæk for skillingen, som man kan ønske sig. Motoren på Macan GTS er nemlig også frisket op, så den 2,9 liters V6 nu har hele 440 villige hestekræfter, der let som en leg kan hive den to ton tunge vogn fra 0 - 100 km/t på bare 4,3 sekunder. Ja, ja, når launch control aktiveres. Men det er næsten et sekund hurtigere end forgængeren. Topfarten er øget til 272 km/t, så du kan have det sjovt på racerbanen, men de hastigheder kommer jeg nu i nærheden af på min testtur Jylland tur/retur. Nok er det her en dynamisk SUV, men det er på intet tidspunkt på bekostning af komforten. Macan GTS bliver aldrig ubehagelig i undervognen, den gynger heller aldrig som SUV ellers kan gøre i skarpe sving, men kører bare snorlige, som man forventer sig af en sportsvogn i denne kalier. Styretøjet er knivskarpt og præcist, og vognen har en eminent dyb sner17


PRÊT-À-PARTIR

Cruiser

Urban

Tekst: Malene Raith Foto: Jeppe Dalby

18


BMW X3 30E

19


PRÊT-À-PARTIR

BMW X3 har aldrig været en vogn, der har sat sit lys under en skæppe, og det er ej heller tilfældet nu, hvor vognen har fået et tiltrængt facelift. Og ja, det involverer, som det jo er for vane hos BMW i øjeblikket, naturligvis en ny mere synlig grill. Men inden du får pulsen op i det røde felt, så træk vejret. For selv skeptikere får altså svært ved at påstå andet end, at fornyelsen rent faktisk klæder den mellemstore SUV.

Godt og kantet BMWs nye designlinje, hvor "nyregrillen" (det kaldes jo altså den stadig, selvom det er flere årtier siden, den havde nyreform) ligner noget på steroider, har efterhånden længe kunne få folk op af stolen. Og lad mig bare slå fast med det samme: jeg er tilhænger. Jeg synes, det er skønt, at den ellers pænt konservative tyske bilproducent smider hæmningerne lidt og går all-in på et markant nyt design. Det sagt, så er det nu ikke en voldsom tur i botoxmaskinen, som BMW X3 har udsat for. Snarere et mere rent og nydeligt kirurgisk indgreb.

hvilket nok får grillen til at stå mere frem, men også giver mere ro på fronten. Kofangeren og LED-forlygterne er nye og smalle, som det hører sig til ved facelifts, og det giver hele vognen et mere kantet udtryk. Væk med de bløde runde former, hvilket måske ses ekstra tydeligt på den kantede bagende med de ganske særegne baglygter og nye kofanger med store brede afgangsrør. BMW X3 er unægtelig blevet mere rå og up-to-date i sit udtryk, men frygt ej. Det nye seje look er ikke gået ud over komforten. Kabinen har selvfølgelig også fået en opgradering, omend det absolut stadig ligner klassisk BMW med M Sport lækkerier, som det store tykke multifunktionsrat, sportsæder og alupedaler. Her er desuden en let betjent rund gearvælger joystick i midterkonsollen, jalousilåge over kopholderne og hurra, det velkendte drejehjul til infotainmentskærmen. Det hele er lige blevet en tand mere rent og elegant uden for mange kromkanter eller knapper.

Kigger du nærmere efter, vil du også bemærke de nye luftBMW X3 er, ikke overraskende, bygget på samme platform dyser og at klimaanlægget diskret er rykket op imellem dem som BMW 3-serien, det er en mellemklasse SUV med plads i midten, og så har nye store 12,3" infotainmentskærm natil hele familien og kom til verden tilbage i 2003. I 2017 så turligvis BMW Live Cockpit Professional med navigation og tredje og seneste generation så dagens lyd, og det er altså den, Gesture Control. som nu endelig har fået en opgradering. Og ja, det involverer som sagt en måske lidt mere markant grill, som forekommer Jep, jeg behøver altså ikke fedte skærmen, men blot kaste mere voluminøs, end den faktisk er, takket være optiske de- håndtegn foran. Indrømmet, så fungerer den slags ikke super taljer som de brede bjælker i grillen og den lille bro mellem godt for mig, af samme grund: tak for drejehjulet. Og så må nyrene. Samtidig er luftindtagene formindsket en hel del, jeg ikke glemme, at instrumenteringen nu er fuldt digital. 20


BMW X3 30E

Urban luksuscruiser BMW er en af de bilproducenter, som tidligt lagde i kakkelovnen til elektrificering. Allerede i 2013 smækkede de den sjove lille BMW i3 på markedet side om side med den vilde sportsvogn i8, som havde en, på det tidspunkt, noget ukendt drivlinjevariant: plug-in hybrid. Nuvel, efterfølgende gik det fuldtelektriske nok lidt i stå for det bayerske mærke, og faktisk er det først nu (hvis man ser bort fra den elektriske iX3, som var en ombygget X3), at afløseren, den fra bunden byggede elektriske BMW iX, endelig kan overtage teten som elbil fra en træt BMW i3. Til gengæld bevarede BMW fokus på plugin hybriderne, som de har bygget lige siden. Og det mærkes på testbilen BMW X3 xDrive30e M Sport.

som i samarbejde med en 109 hestekræfters elmotor samlet sender X3 30e op på 292 hestekræfter. Med mulighed for at sende den 2,6 ton tunge vogn fra 0 - 100 km/t på 6,1 sekund. Topfarten hedder 210 km/t, omend kun 135 km/t, hvis det er på strøm alene. Dynamikken står altså ikke tilbage for mange, men det er nu ikke det, der er mest slående ved X3 30e, det er snarere komforten. For nok er vognen aldeles agil og kvik, men det er hele tiden på en lydefri og diskret måde. Undervognen er tilpas behagelig uden at blive hverken for stram eller for blød uanset køremode, og 8-trins Steptronic automatgearet glider bare supersmooth. Giver jeg lidt pedal i svingene, bliver den store kantede vogn såmænd liggende solidt på vejen, hvilket xDrive, som jo betyder firehjulstræk, selvfølgelig også hjælper til med.

Batteriet har så ædt 100 liter af bagagerummet, hvilket BMW fint har forsøgt at sløre med en alukant, men til hverdagens pakker, tasker og indkøb er her stadig god plads. Og ellers kan sæderne jo lægges ned. For det er jo her BMW X3 xDrive30e M Sport passer så fint ind. I en urban hverdag. Vognens størrelse er nemlig stadig acceptabel at cruise rundt i byen i, og Og det fungerer virkelig godt på BMW X3 30e, vognen er med strøm på batteriet går det faktisk op i en højere luksuriøs meget komfortabel og lyddæmpet, selv når batteriet er fladt. enhed mellem Christianiacyklerne. Og skal man så i somDen fortsætter nemlig med at køre som hybrid, hvilket bety- merhus i weekenden, kan man roligt gøre det uden at behøve der, at den samler energi fra rullen og opbremsninger som køre sparekørsel på motorvejen. For når batteriet er tomt, er sendes tilbage til batteriet og sikrer, at jeg stadig kan starte og tanken jo stadig fuld. Også af dynamik.*** liste af sted på strøm, til jeg kommer op i fart og benzinmotoren, ganske diskret, tager over. Under hjelmen ligger der en 4 BMW X3 fås fra kr. 604.000,- og BMW X3 xDrive30e M cylinderet 2,0 liters turbobenzinmotor med 184 hestekræfter, Sport fra kr. 641.000,Plug-in hybrider er jo altså dem, som både skal tankes med el i den ene side og benzin i den anden. Det giver mulighed for at køre udelukkende på strøm - i tilfældet BMW X3 30e op til 49 kilometer - eller op til 47,6 kilometer på literen, når den kører på både strøm og benzin.

21


PRÊT-À-PARTIR

Polestar O2 Koncept Polestar har netop under et stort anlagt event i Los Angeles hevet sløret af deres nye elegante bæredygtige roadsterkoncept O2. Den strømlinede elektriske 2-sæders sportsvogn er en videbygning af Polestar Precept, og er ikke bare en demonstration af, hvordan Polestars skarpe bildesignere ser fremtidens linjer på tegnestuen, men også hvad der kan gøres indenfor bæredygtige biler. De bløde komponenter i interiøret som skum, klæbemidler og 3D-strikfibre er for eksempel skabt af genbrugspolyester, mens metalkomponenterne kan smeltes om og efterfølgende genbruges i nye biler. O2 er jo altså betegnelsen for ilt, og det får man masser af i håret, når man åbner taget, og så kan man jo passende ved samme lejlighed sende dronen, som sidder på bagklappen, til vejrs. Den følger nemlig automatisk vognen fra luften i hastigheder op til 90 km/t, mens den optager ejerens lækre liv i overhalingsbanen. Optagelserne, som dronen har filmet, kan redigeres og deles direkte fra bilens 15" skærm, når bilen holder parkeret, og det vil familie og venner da utvivlsomt glæde sig til at se. Aerodynamikken er optimeret i forhold til rækkevidden med integrerede designelementer, såsom vindgardiner over hjulkasser og baglygternes aerodynamiske funktion, der stabiliserer luftstrømmen bag bilen.

Tekst: Malene Raith


NYHEDER

Mazda CX-60

Så fik Mazda endelig hevet klædet af deres nye flagskib og "game changer", den store premium SUV Mazda CX-60. Vognen, som er 4,745 meter lang, 1,890 meter bred og 1,675 meter høj og dermed i BMW X3 og Audi Q5 ligaen, er bygget på en helt ny fleksibel Multi Solution platform til større baghjulstrukne vogne. Mazda vil nemlig nu tilbyde deres kunder det, de kalder japansk premium, med et rent, nemt og intuitivt design som skaber ro og harmoni. Noble Toughness kaldes temaet som præger CX-60 med de nye smalle forlygter, 20" fælge, en lang motorhjelm med tilbagetrukket kabine og korte udhæng foran, som sikrer lang akselafstand (2,870 meter). Kabinen er et kapitel for sig med masser af plads til både korte og lange på bagsædet, og et ganske unikt instrumentbord i topudstyrsvarianten (til små kr. 30.000,- ekstra) i lyst stof med helt særlige syninger, midterkonsol og lister i lyst ahorntræ samt hvide sæder i nappelæder. Nyt er også muligheden for panoramasoltag, ansigtsgenkendelse til personlig indstilling af sæde, radio, det nye store head up dispaly i forruden mm., samt ambientlys. Det kan dog ikke skiftes i et vred af discofarver, da den japanske designer finder den slags "unsofisticated" og ødelæggende for designet. Mazda CX-60 kommer først som plug-in hybrid med den 4-cylinderede 2,5-liters e-Skyactiv G turbo benzinmotor, der sammen med en kraftig elmotor giver vognen 327 hestekræfter. Strømmen kommer fra et 17,8 kWh batteri, som er placeret under gulvet ved bagsæderne, så det ikke tager plads fra det store 570 liters bagagerum. Det bliver muligt at køre op til omkring 60 km på ren strøm eller omkring 67 km på literen. En helt nyudviklet 8-trins automatgearkasse ligger i forlængelse af motor og elmotoren, og fordeler kraft til både bag- og forhjul. Det giver plads til forhjulene og en fin venderadius. Der er desuden et nyt såkaldt KDC-system, som er et forbedret G-vectoring system tilegnet baghjulstræk, der giver ro i kabinen ved sving. Senere i 2022 går også produktionen af en baghjulstrukket Mazda CX-60 med en helt ny 6-cylinderet 3,3 liters dieselmotor i gang og i 2023 følger en ny 6 cylinderet 3,0 liters benzinvariant. En udgave med tre sæderækker er også på vej, den får navnet Mazda CX-80. Mazda CX-60 PHEV forventes til Danmark i løbet af sommeren, prisen starter på kr. 458.000,-

23


PRÊT-À-PARTIR

WWCOTY 2022 De 56 kvindelige motorjournalister i WWCOTY, Women’s World Car of the Year, fra 40 forskellige lande verden over - heriblandt også Danmark - har netop kåret den nye Peugeot 308 som BEST CAR OF THE YEAR 2022. Vinderbilen er fundet blandt 65 kandidatbiler fordelt på seks kategorier. Vinderne i hver kategori blev allerede kåret i februar og gik dermed videre i finalen, hvor den overordnede vinder altså blev Peugeot 308. De seks kategorivindere var: Årets Bedste Bybil - Peugeot 308 Årets Bedste FamilieSUV - Kia Sportage Årets Bedste Store Bil - Ford Mustang Mach-E Årets Bedste Store SUV - BMW iX Årets Bedste Performancevogn - Audi e-tron GT Årets Bedste 4X4 - Jeep Wrangler 4Xe Ideen med prisen er ikke at kåre en kvindebil, men at finde frem til 2022s bedste biler, bedømt på design, kvalitet, miljø, sikkerhed og køreegenskaber af en fagligt kompetent jury, sat sammen af kvindelige motorjournalister fra 5 kontinenter. Bilerne skal så vidt muligt være verdensbiler og tilgængelige på markedet ved udgangen af 2021. Women’s World Car of the Year blev grundlagt i 2009 af motorjournalist, Sandy Myhre, fra New Zealand.

24


NYHEDER

VW ID.Buzz Der har været buzz i årevis omkring Volkswagens lille nye elektriske rugbrød, som i første omgang var forventet på asfalt omkring 2020. Nu er det endelig sikkert og vist. ID.Buzz kommer til Danmark sidst i 2022. Forløberen for den nye elektriske retro MPV, konceptbilen I.D.Buzz, havde verdenspremiere tilbage i januar 2017 og drømte dengang om at kunne give benzindrevne vans kamp til stregen med en elektrisk rækkevidde på 600 kilometer. Sådan er det ikke helt endt. ID.Buzz kommer nemlig i første omgang med et 77 kWh batteri med en forventet rækkevidde på omkring de 400 kilometer. Det er koblet til en 204 hestekræfters elektrisk motor, som sidder på bagakslen, og får en begrænset topfart på 145 km/t. Batteriet kan naturligvis DC oplades, hvilket giver mulighed for at gå fra 5 procents batterikapacitet til 80 procent på en halv time. Det nye moderne rugbrød vil kunne fås i standardfarver, men også i fire fine iøjenfaldende tofarvede varianter. Praktiske skydedøre gør indstigning nem, og der er masser af plads til fem i den høje åbne kabine, hvor man også finder digitalt cockpit, 12" skærm og masser af aflægningsmuligheder. I 2023 forventes ID.Buzz så at få selskab af en langebenet bror med større akselafstand og mulighed for endnu en sæderække. Prisen er endnu ukendt. 25


PRÊT-À-PARTIR

Retro-Revyen 2022 Mangler du læsestof om biler i påskeferien, ligger det nye Retro-Revyen klar i landets kiosker med højoktan i tanken og frisk gummi på fælgene, som de selv kalder det. Årbogens fjerde udgave runder emner som restaurering, den perfekte søndagstur, lyserøde Cadillac’er som firmabil, mens der også friseres langt nakkegarn på et Road Trip med tre røde Opel Manta’er. Klassiker- og youngtimermarkedet buldrer derudad, og årbogen anno 2022 tager udgangspunkt i entusiasmen ved biler, der er kørt ind i, eller nærmer sig, pensionsalderen. Fornøjelsen opstår ved at eje, dyrke og ikke mindst køre i bilerne. Kernen i Retro-Revyen er bilerne, og vanen tro finder du en ajourført prisoversigt. Nyt i 2022 er blandt andet emnet om skiftet fra “moderne” dæk til klassikerdæk samt temaartikler om et kosmetikfirma, der bruger lyserøde Cadillac’er som firmabiler, reklamer fra en svunden tid, ligesom vi fejrer en helt særlig maskots jubilæum. Du kan roligt glæde dig til læsestof med højt oktantal og duft af ædeltræ, karburatorsprit, vinyl eller læder i næseborene.


LÆSESTOF

MCTC Magasinet

Det er jo ikke fordi, at det flyder med magasiner om motorcykler i Danmark, men et nyt medlemsblad, MCTC Magasinet, har set dagens lys i fin timing med at de store maskiner nu trækkes ud af vinterhiet. Mød Michael Kvium og læs et eksklusivt interview med den verdenskendte kunstner, der også kører motorcykel. Magasinet indeholder desuden altid test af de sidste nye motorcykler, der kan være en hjælp, når der skal købes ny maskine hos landets forhandlere, og til nostalgikerne er der retrotest af klassikere fra fortiden foruden en masse tips og tricks til teknik og vedligehold. Her er features i ord og billeder fra fjerne lande som Sydafrika og Georgien, ligesom temaer som ombygning af motorcykler og vejsidesyn også en fast del af indholdet i det nye magasin på lige fod med reportager fra årets store motorcykelbegivenheder fra ind- og udland og besøg hos værkstedsfællesskaber, ildsjæle i motorcykelmiljøet og meget, meget mere. Magasinet er som sagt et medlemsmagasin og derfor kun tilgængeligt for medlemmer af MCTC – Landsforeningen for motorcyklister. Meld dig ind eller lån magasinerne af en motorcykelven.

2022 I 01

MICHAEL

KVIUM STORT OG EKSKLUSIVT INTERVIEW MED KUNSTNEREN, DER OGSÅ KØRER MC

TRIUMPH SPEED TRIPLE 1200 RR EN CAFÉ RACER PÅ SPEED

ANALOGT I SYDAFRIKA

LANDET, HVOR DET UVENTEDE VENTER

27


PRÊT-À-PARTIR

Kørekonsol for den lille

Techfamilie Tekst: Malene Raith Foto: Jeppe Dalby

28


RENAULT MEGANE RS TROPHY

29


PRÊT-À-PARTIR

Selvom de er noget nær nyfødte i bilbranchen sammenlignet med de historisk tunge bilmærker fra Japan, Europa og USA, er Tesla ikke desto mindre elbilernes "grand old man". Det startede for lidt over ti år siden med Model S, og siden er der kommet yderligere tre nye modeller til fra det amerikanske bilmærke. Heriblandt nyeste skud på stammen: den kompakte crossover Model Y.

Køretøj for techfans Fra start har vognene fra Tesla været deres helt egne. Ud over at de er fuldt elektriske, skiller også tech og design sig ud fra mængden. Eksteriøret med et på en gang lidt anonymt og samtidig let genkendeligt udseende, mens interiør og instrumentbord utvivlsomt er bilbranchens allermest helt-ind-tilbenet minimerede. Køregadgets, plejer jeg at kalde Teslas biler, og det er skam positivt ment. Designet på Model Y er det samme flydende aerodynamiske, som på resten af modelfamilien, og det er faktisk mest fra siden, på dørhåndtagene og forlygterne, at jeg efterhånden kan skelne den ene model fra den anden. I tilfældet Model Y, skal jeg dog hellere kigge på dens forhøjede form, da både forlygter og dørhåndtag er de samme som på Model 3. Det skyldes naturligvis, at Model Y er en forhøjet udgave af Model 3. En mellemklasse SUV, som Tesla selv kalder den, og en slags lillebror til SUV'en Model X. Meeen at kalde Model Y en SUV synes jeg måske nok er at stramme den lidt. Crossover synes mere passende. Til gengæld giver det let oppustede design en bedre rummelighed i kabinen sammenlignet med Model 3. Og apropos kabinen ... måske har det altid været sådan, men som jeg sætter mig til rette i Model Y, slår det mig for første gang, hvor meget den bærer præg af at være udviklet af tech30

fans til techfans. Folk, som elsker det nyeste indenfor it, skærme og brugerflader. Her er rigeligt til at dække deres lyster i form af wifi, computerprogrammer, konstante opdateringer, prutter og kopholdere. Det er sågar næsten muligt at sætte en pizzabakke på midterkonsollen på Model Y. Måske til ladepausen, hvor man jo passende kan få overstået frokosten, mens man bliver underholdt af den enorme 15" touchskærm midt i instrumentbordet. Herfra styres stort set alt. I visse tilfælde i kombination med knapperne på rattet. Pilfingre, skrue- og knappetrykkere har til gengæld intet at fornøje hænderne med her andet end at sætte fingeraftryk på touchskærm og pianolak. Du kan end ikke rykke på en eneste luftdyse uden at gå via skærmen. Interiøret er nemlig helt Teslastyle science fictionagtigt og helt rengjort for knapper. Her er et træpanel og lidt stikninger i instrumentbordet, men ellers kan du stort set tørre alt af med en "skærmputz". Model Y har naturligvis også adgang til Teslas løbende over-the-air-softwareopdateringer, og den slags motorfiks er unægtelig pænt federe end et værkstedsbesøg. Adgangen til bilen, fjernbetjening, opvarmning mm. styres fra din mobil, som du måske kender det fra Model 3, og det fungerer helt problemfrit. Dørhåndtagene, igen fra Model 3, kræver lidt tilvænning af din finger-hånd koordination, men det kommer nu hurtigt. Elbiler, og ikke mindst Model Y, er skrappe til at trykke dig flad på sædet og komme hurtigt op i fart på lige stræk. 0 - 100 km/t klares i den firehjulstrukne testbil, Long Range AWD, på 5 sekunder, topfarten hedder 217 km/t og rækkevidden op til 533 kilometer. En Performancevariation, der kan klare 0 - 100 km/t på 3,7 sekunder og en topfart 241 km/t følger i


TESLA MODEL Y

løbet af 2022. Til gengæld er Model Y ikke voldsomt underholdende på en snoet landevej. Her kan de to ton mærkes, og til tider føles lidt tunge og uagile. Men går turen omvendt ud ad en lige landevej, motorvejen eller bare rundt i byen er oplevelsen anderledes luksuriøs og behagelig. Hvilket klart er elbilernes stærkeste kort. Den lydløse og stressfri kørsel uden gearkasse gør dem til yderst komfortable og let kørte flydere.

i Model Y, fra København til Nordjylland, kan jeg undervejs lige smutte forbi en af ladestationerne i Teslas store Supercharger-netværk med de nye superduper-ladere. De såkaldte V3 Superchargers, der kan give dig 240 kilometer på batteriet på 15 minutter. Det kan altså noget og er utvivlsomt også en af grundene til, at Teslatilhængere somme tider kan virke lidt fanatiske i glæden over deres elbil.

Ikke som de andre

I årevis har man snakket om Tesladræberne. Alle de mange elbiler, der var på vej fra de store etablerede bilmærker, som unægtelig ville udkonkurrere det amerikanske mærke. Nu er de her så. Helt uden at Tesla er sendt i graven af den grund. Tværtimod. For de er faktisk mere med til at understrege, hvor suveræne Tesla er til det med teknologi, rækkevidde og opladningsinfrastruktur.

Whats not to like? - får man helt lyst til at spørge. Men lad være med at spørge mig. For jeg vil svare: kablet. Bikseriet med den slags bliver jeg bare aldrig fan af, til gengæld er det store spørgsmål om rækkevidde helt anderles ustressende med en Tesla. For her kommer "the grand old man", de ti års erfaring, nemlig ind i billedet sammen med en veltilrettelagt og gennemtænkt opladningsstrategi. Hvad du til gengæld ikke får, og da slet ikke i Model Y, er fordums bilromantik. Design og interiør ligner mere noget fra Testbilens 533 kilometers WLTP kan man dog køre langt i, skaberne af Xbox eller Playstation end BMWs hellige designinden man skal finde kablet frem. Nok er min erfaring med haller, og køreoplevelsen er mere fokuseret på enten komfort elbiler, at rækkevidden kan være lidt op og ned. Tænder man eller lynhurtig accelerationsboosts end klassisk køreglæde. for varmen eller kører man længere på motorvej kan den Agilitet, instrumentbord med instrumenter, målerenheder fluks forsvinde, og en særlig artig sparekørsel er derfor på- og skrueknapper må du med andre ord kigge andre steder krævet, hvis den skal holde nogenlunde stik. Bare ikke i Mo- efter. For der er ikke så meget dillerdaller med Tesla. Det er del Y. Her oplever jeg nemlig at rækkevidden er langt mere velskabte strømlinede high tech kørekonsoller, som blot kræsejlivet og svær at lukke luften ud af. Også selvom at jeg sætter ver strøm for at virke. Og det gælder naturligvis også for den gang i sædevarme og en kabinetemperatur på 24 grader med nye kompakte familiecrossover Model Y. *** frost udenfor. Rækkevidden rokker sig ikke. Fedt. Og skal jeg på en længere tur, for dem kan man faktisk godt tage på Tesla Model Y Long Range AWD koster fra kr. 511.816,-

31


PRÊT-À-PARTIR

Petit praktik

Tekst og foto: Jeppe Dalby

32


VOLKWAGEN TAIGO

33


PRÊT-À-PARTIR

De fleste forbinder næppe minibil med praktikalitet- og det er da heller ikke ligefremt minibiler, børnefamilierne kigger efter, når der skal købes ny vogn. Alligevel er Fiat klar med en lidt mere praktisk variant af deres ikoniske Fiat 500, som netop skal ramme familiesegmentet. De små af dem i hvert fald.

Problemet løst Den lille italienske charmetrold er blevet frisket op og fås nu fuldelektrisk som 500e. Men det er nu ikke drivlinjen, som er i fokus på ugens testbil, men snarere den lille nye praktiske anordning, som den kan købbes med det der kaldes 3+1. Det betyder nemlig, at Fiat 500e kan udstyres med en enkelt bagudhængslet bagdør i forbindelse med højre fordør, populært kaldet en suicide door. Fordi døre, der åbner i vindretningen kan medføre visse udfordringer. Det er ikke første gang, at Fiat forsøger sig med denne dørløsning. Den oprindelige Fiat 500 fra 1957 havde nemlig to bagudhængsledet fordøre, men selvom det var praktisk på grund af de lettere ind- og udstigningsmuligheder, var der bøvl med sikkerheden. Dørene kunne nemlig springe op ved høje hastigheder, og det bragte ikke alene passagerne i fare, men også medtrafikanterne, som pludselig måtte op at stå på bremsen, når bamser og pakkenelliker kom flyvende på motorvejen fra en forankørende bil. Det problem har Fiat heldigvis løst nu. 34

Mere direkte Fiat 500e 3+1 er naturligvis den samme vogn, som den der blev præsenteret i marts 2020, blot med den ekstra bagudhængslet bagdør. Det er dog hverken en hel eller halv sidedør, men snarere en løsning. Derfor betegnelsen 3+1, som mange iøvrigt sikkert kan nikke genkendende til fra andre biler som den lille særegne BMW i3 eller den nye elektriske Mazda MX-30. Konceptet er som sagt at gøre ind- og udstigning mere komfortabel - og det virker. For indstigning i en tredørs bil er normalt, særligt for de lidt mere langbenede, en lidt akavet seance, hvor man kommer i karambolage med både forsæde og dørkarm, men i Fiat 500e 3+1 går det faktisk overraskende let. Hemmeligheden er, at B-stolpen helt er fjernet i den ene side, hvilket skaber en større åbning og mere direkte adgang til bagsædet. Den større åbning gør også, at det er nemmere at bakse en barnestol, og ikke mindst barnet, ind på bagsædet. Så roder du tit med den slags, er den ekstra dør alle pengene værd. Men er der så slet ingen ulemper, spørger du måske. Jo, der er lige prisen, men den vender jeg tilbage til. Og så er der også noget andet. For lige så smart døren kan være hjemme i indkørslen, lige så usmart kan den være i hverdagssituationer. Parkerer man ofte i p-hus i byen eller i bås ved det lokale supermarked, vil man opleve at


FIAT 500E 3+1 have biler på begge sider. Og så kan man risikere at blive spærret inde, fordi man ikke kan åbne fordøren nok til at få bagdøren op også. Løsningen bliver derfor at tage sine ting / lukke børnene ud først, inden man kører bilen helt ind i båsen. Det er selvfølgelig uundgåeligt med bagudhængslet døre, men den upraktiske begrænsning er værd at have med i sine overvejelser.

460 kilometer ved bykørsel. Du kommer selvfølgelig ikke på tværs af landet med denne rækkevidde, men det er rigelig til daglige transportbehov i byen og frem og tilbage fra arbejde. Hvis du alligevel vælger at bevæge dig på langfart, kan Fiat 500e 3+1 lynlades til 80 procent på 35 minutter, hvis du kan finde plads på de stationer, som tilbyder en højere effekt end 11 kW.

Og selvom døren giver bedre adgang, giver den ikke mere plads. Nok kalder Fiat selv døren for en magisk dør, og den lille dør gør da også den store forskel ved ind- og udstigning, men så er der heller ikke mere magi over det. Den ændrer nemlig ikke på pladsforholdene, og bagsædet er derfor nøjagtig lige så trangt som i en standard Fiat 500. Og så har jeg slet ikke nævnt vægten. Fiat 500e 3+1 vejer nemlig 30 kilo mere end en standard Fiat 500e.

Under motorhjelmen, hvis man kan sige det mere, findes en elmotor på 118 hestekræfter, hvilket i en bil med en vægt på 1400 kg., er mere end nok. Bilen er utrolig frisk sammenlignet med forrige modeller af Fiat 500, hvilket selvfølgelig ikke er overraskende takket være den elektriske drivlinje. Det er en afhængighedsskabende fornøjelse, at suse rundt i byen og det er tydeligt, at det er her den hører hjemme.

Lang rækkevidde, frisk køreglæde For Fiat 500e er en fuldblods bybil som med sin elektriske

drivlinje og ekstra lille dør opfylder de flestes daglige beOg flere kilo har du ikke brug for i en elbil, og da slet hov, selv en lille families. Om de så har råd til den ekstra ikke i en bil med et lille batteri. Har man prøvet elbiler luksus, er en anden snak. For nok starter prisen på Fiat i minisklassen, ved man nemlig, at det i forvejen kan 500e på blot kr. 189.990,- men vil du have fat i 3+1 udvære udfordrende at bevæge sig udenfor bygrænsen. gaven, skal du som minimum af med kr. 242.990,- Dog Rækkevidden er der simpelthen ikke. Her tænker jeg starter udstyrsniveauet så også højere. blandt andet på Honda e samt Mini Cooper SE med en WLTP-rækkevidde på henholdsvis 220 og 200 kilome- Testbilen er topudstyrsvarianten, La Prima, som koster ter. Men Fiat 500e præsterer på denne front noget bedre fra kr. 288.500,- (foruden kr. 5.000,- for metalfarven) og leverer hele 320 kilometer WLTP og ifølge Fiat hele

35


PRÊT-À-PARTIR

Fornem

fornyelse

Tekst: Malene Raith Foto: Jeppe Dalby

36


MG ZS EV

37


PRÊT-À-PARTIR

Den blev lanceret netop som corona havde lagt sin klamme hånd på verden i foråret 2020. Alligevel tog danskerne rigtig godt imod den helt nye kinesiske elbil MG ZS EV, som siden har solgt i hele 482 stykker her til lands trods lukning af butikker, krav om coronapas og ikke mindst det faktum, at den er fuldelektrisk. Nu har den kompakte SUV så fået et facelift, og det er ikke bare et lidt-hist-og-pist-fikseri, men et omfattende et af slagsen.

Eller de to bogstaver i logoet gjorde, for alt andet er sagt nyt og fuldstændig anderledes. MG er ikke længere en lille britisk benzindrevet to personers roadster, men ind til videre store rummelige elektrificerede SUV'er til hele familien. Første bil af samlebånden var MG ZS EV, sidenhen er plug-in hybriden MG EHS kommet til og senest den fuldelektriske MG Marvel R. Den elektriske stationcar MG5 er lige på trapperne, foruden en i skrivende stund endnu ikke afsløret MG4.

Bedre og pænere design

MG ZS EV har altså nu, knap to år efter introduktionen, allerede fået et stort facelift, og det kan jo give plads til spekulationer om kvaliteten på første vogn. ZS EV er en lille smule mindre end en Peugeot e-2008, har et klassisk afrundet crossoverdesign med lidt frihøjde og sorte beskyttelselister over hjulkasserne og hele vejen rundt om vognen. Til at begynde med lignede den en traditionel bil med grill, men det er lavet en om med det nye facelift. Hele fronten er nemlig ny og mere flydende med en indfarvet og nu tydeligt lukket grill, de brede kromlister er væk, kofangeren ny tillige med luftindtagene, og så er her ikke mindst nye smalle forlygter i stedet for de runde "London Eye" på forgængeren.

Hvis du er født i det forrige årtusinde, ved du sikkert, at der engang, da morfar var ung, fandtes nogle fine friske engelske roadstere, som hed MG. De lavede også sedaner, men sportvognene er nok dem, som de fleste forbinder med MG. Derfor var der i princippet også tale om en slags relancering, da MG ZS EV smækkede hjulene på dansk jord i 2020. I princippet, fordi MG er noget helt andet i dag. MG står for Morris Garage. Det tidligere britiske mærke blev grundlagt i 1924, men gik konkurs i 2005 og efterfølgende opkøbt af det statsejede kinesiske SAIC. En mastodont, der producerer over 7 millioner biler om året for forskellige kinesiske mærker og internationale mærker som Volvo, Chevrolet og Volkswagen. Og under det nye ejerskab genopstod MG altså så som MG Motor i 2006.

38

Og hvor man før vippede MG logoet op for at tilslutte kablet, har det nu fået ny port ved siden af. Bagenden ligner sig selv lidt mere omend både LED-baglygterne og kofangeren er redesignet. Men bare rolig. Det stopper slet ikke her.


MG ZS EV

Vældig opgradering af batteri

på motorvejen, jeg behøver ikke skele nervøst til rækkevidden længere, hvis jeg lige vil lave en hurtig overhaling (ok, 0 Interiøret har nemlig fået en synlig overhaling med 7" digital - 100 km/t tager så 8,6 sekunder), og selvom ZS EV ikke er instrumentering bag rattet, der så iøvrigt stadig kun kan ryk- den mest dynamiske elbil på markedet, gør den det overrakes op og ned, og ikke frem eller tilbage, samt nye rigtig gode skende fint. Ladeevnen er desuden forbedret, så batteriet nu og bløde materialer på døre og instrumentpanel. Nok er her kan hurtiglades med op til 92 kW. 0 - 80 procent kan gøres på også stadig lidt hård plast rundt omkring, men det er jo for- 30 - 40 minutter. venteligt, og det overordnede indtryk er nydeligt og overskueligt med den gode gearknap til automatgearet og ikke mindst Det er ingen hemmelighed, at jeg ikke var helt jublende over den nye store svævende 10,1" infotainmentskærm med et forgængeren, også selvom det med dynamik og elbiler, generelt alligevel en dårlig ide. Men al det må jeg sluge nu. Med panel af knapper nedenunder. MG ZS EV får man i den opgraderede udgave rigtig meget Det meste styres fra infotaimentskærmen med f.eks. Apple elbil for pengene. Og apropos, så holder den nye vogn faktisk CarPlay og det nye MG iSmart system, som også giver dig prisen, hvilket jo er ret imponerende, når man tænker på, at mulighed for at fjernstyre en hel masse fra din telefon. Det den ikke bare har fået mere personlighed i sit udtryk og tydevirker overevisende og min eneste anke er, at skærmen gen- ligt kvalitetsløftet kabine og mere værdighed i motoren. spejler omgivelserne for meget, når solen skinner, hvilket for eksempel kan gøre det svært at se hvad der sker i bakkameraet. Men så må jeg jo lytte til lyden fra sensorerne. Desuden er hele fem USB porte nu standard, så dem på bagsædet også kan være med på en oplader. Men det bedste har jeg alligevel gemt til sidst.

Det er jo ikke nyt, at det er en god ide, at være lidt afventende i forhold til nye bilmodeller. Se tiden an til børnesygdommene er overstået. Har du gjort det med MG ZS EV, er det nu, at du roligt kan kigge nærmere på den elektriske kineser igen. For nok er den stadig, trods det større batteri, bedst egnet til hverdagens praktiske opgaver end lange ture landet rundt, For den nye MG ZS EV har nemlig fået et nyt batteri på 69,9 men det er klart en mere fuldendt og vellykket vogn end forkWh, som nu giver vognen en rækkevidde på op til 440 ki- gængeren. Som der så alligevel var en hel del danskere, der lometer. Til sammenligning havde forgængeren et 44.5 kWh trodsede corona for at få fingrene i. *** batteri med en rækkevidde på 263 kilometer. Bum, det er immervæk ikke så lidt af en opgradering. Der kan nu også MG ZS EV fås i udstyrsvarianterne: Comfort og Luxury (til vrides 156 hestekræfter ud af elmotoren, det er 30 mere end kr. 30.000,- mere). Det og farvevalg er til gengæld også det forgængeren. Den faceliftede vogn føles da også mere frisk eneste, man skal forholde sig til. Prisen starter på kr. 280.000,39


PRÊT-À-PARTIR

Havet som baggrund i Varberg Tekst og foto Malene Raith


GETAWAY

"Tag tangen med ud og kast den tilbage i havet, hvor den hører hjemme," lyder instruksen fra gusmesteren, inden jeg smutter i badetøflerne, forlader den dejlige varme sauna og går ud i den iskolde blæst. Iført badetøj og med hele kroppen smurt ind i fed slim fra den klæbrige tang i mine hænder. Nuvel, jeg kan vel bare nøjes med at kaste det glatte stads og ikke mig selv ud i det kolde vand, ikke?! Det vender jeg tilbage til. For naturligvis er der ingen badetvang, men havet er bare ikke til at komme udenom, når man tager på getaway til Varbergs Kusthotell, hvor salt og vand danner baggrund for stort set alt, lige fra den luksuriøse velvære i spa'en til den velsmagende menu i restauranten.

Havet under huden Med mindre at man er fan af lange køreture, vil jeg anbefale, at man tager færgen over ved Helsingborg, når man skal en tur til Varberg. Den svenske kystby ligger nemlig midt mellem Falkenberg og Gøteborg, så tager man Øresundsbroen bliver ruten lige 65 kilometer længere. Så er du advaret. Men uanset hvad tager det omkring to en halv time fra København at køre op til det store badehotel, som har inviteret på getaway midt i den smukke svenske natur. Faktisk kun 52 skridt fra havet (som de selv siger). Og selvom det endnu ikke er helt sommer, da jeg besøger stedet, bliver jeg alligevel ramt af netop den stemning, som jeg står ud af bilen på parkeringspladsen foran hotellet til solskin, sand og havets brusen bag klitterne. Aaah. Allerede nu kan jeg mærke skuldrene synke og roen falde over mig. Men det skal blive endnu bedre. For Varbergs Kusthotell har nemlig en stor unik Thalasso-spaafdeling med blandt andet en dejlig varm saltvandspool, og den slags er jeg stor tilhænger af. Ud over at det salte vand er sundt for huden, slapper man nemlig også rigtig godt af i det lune vand. Derfor går turen efter indtjekning direkte hen på værelset, hvor badetøjet findes frem og den fremlagte badekåbe og tøfler iføres. Thalossospaen byder på mange forskellige former for vand, selvforkælelse og afslapning. Al sammen med havet og hvad dertil hører som udgangspunkt. Oppe på første sal er der for eksempel særlige behandlingsrum, hvor man kan booke tid til vand- og lysterapi i et horisontalt brusebad, som er en slags briks med


PRÊT-À-PARTIR

Salt og kolde gys Den salte pool består af havvand, der pumpes direkte ind fra havet, renses og varmes op til 32 grader, så jeg slet ikke behøver bevæge mig for at holde varmen, men blot kan ligge med hovedet på kanten, slappe helt af og nyde den lette form for vægtløshed. Solen står ind af de store vinduer og rundt omkring ligger folk på bløde solsenge og småsludrer, drikker frisk kildevand og smører sig ind i de små produkter med alger og mineraler, som man får udleveret med badekåberne. Andre smutter en tur i oplevelsesduschen "Sensory Sky," hvor man kan bliver skyllet igennem af årstidernes regnbad med dertilhørende skiftende lys. Jeg har dog mere øje for døren til venstre for poolen.

Her kommer man nemlig ind i afdelingen med koldtog varmtvandsbadene, og dem, skal jeg naturligvis prøve. Og gyset som det giver, at sænke sig ned i iskoldt vand afløst af det store velbehag ved at skynde sig over i den brusende og boblende varmtvandspool bagefter. Aaah. Det er også herinde, at man finder de forskellige saunaer (bastu på svensk) en fugtig sauna, rindende vand - eller få tangmassage i et af de store en 85 grader varm sauna og en lidt mere mild sauna trækar, saltscrub på hele kroppen, fodbad eller bare på blot 50 grader. slappe af i en hængestol og nyde roen. Jeg går dog direkte efter den dejlige salte pool i stueetagen. Børn er Sidstnævnte er jeg klart mest til, omend jeg ikke blimeget velkomne på Varbergs Kusthotell, det gælder ver siddende længe. Nok er uret taget af og tiden får også i spaen, omend det kun er i bestemte tidsrum lov til at flyve, men der dog et klokkeslæt, jeg skal herinde. Det giver nemlig plads til dem, der vil hygge overholde. For jeg har nemlig skrevet mig op til sausig med familien og dem, der er stukket af fra den. nagus ude i Kallbadhuset helt ude i klitterne ved kan-

Foto: Varbergs Kusthotell


GETAWAY

ten af Kattegat. Det er jeg nemlig noget, jeg for alvor er blevet fan af, men hvad jeg ikke ved, er, at saunagus på Varbergs Kusthotell er mere end det. Det veksler nemlig også mellem forskellige havritualer. Om morgenen er det saltscrub, og her sidst på eftermiddagen er det som skrevet i indledningen: tangmassage. Jeg har forladt hotellet og gået gennem den kølige forårsluft i min badekåbe hen til det lille lune hus med pejs, udsigt og sauna. Her starter gusmesteren i vanlig stil med at hælde vand på de varme sten, så vi kan få temperaturen op i saunaen, inden hun finder den æteriske (naturlige) pelargonie olie frem. Duften spreder sig i saunaen, varmen arbejder sig ind i kroppen, og gusmesteren går i gang med at fordele heden med smæk fra sit håndklæde. Nej, nej, naturligvis ikke på os, men i luften over vores hoveder. Og så er det, at hun finder spanden frem. Fyldt med blævret tang. Så klæbrigt, at der hænger mange centimeter lange slimstrenge fra det, som hun tager det op af spanden.Tangen vokser i ca. to meters dybde og danner om vinteren det her slimlag, sikkert som beskyttelse mod kulden, og det skulle efter sigende virke både fugtgivende og helende på huden. Nuvel, jeg snupper kækt en håndfuld, smører mig ind i fra hovedtop til tåspids, inden det går op

for mig, at jeg jo så bliver nødt til at hoppe i havet. For at få det af. Åh, åh. Det vel at mærke seks - ikke seksten - men seks grader kolde hav. Well, det er så tyve grader under mit normale minimumskrav til havtemperatur, men okay. Man lever kun en gang. Så med tang i hånd og slim på krop går jeg ud i kulden, videre ud på broen, kyler det slimede stads i havet, slukker min hjerne og fortsætter målrettet videre hen til trappen og ned i bølgen blå. Kulden niver fluks i lår, mave og skuldre, og jeg er, indrømmet, lynhurtigt oppe igen, mens jeg forøger at småspundse tilbage til saunaen med værdigheden nogenlunde i


PRÊT-À-PARTIR

inden vi bliver vist hen til det store rustikke træbord i restauranten med udsigt til den nedgående aftensol. Menukortet er absolut til at overskue, man kan vælge nemlig mellem en to- eller tre retters sammensat menu foruden enkelte ekstra retter. Og det bliver den store menu, der løber med sejren, (naturligvis) med tilhørende vinpakke, og det er absolut ikke et dårligt valg. Første ret er en smukt anrettet kyllingeterrin med knasende stykker kyllingeskind, æggecreme, mayo og karse, og fedmen fra kyllingen går rigtig godt i spænd med den let mineralske sydafrikanske Chenin Blanc i glasset fra Simonsig Estate i Stellenbosch.

behold. Og aah, så er alt godt igen. Eller faktisk bedre end før, for nu føler jeg mig pludselig både vovet og Til hovedret har vi valgt fisk, vi er jo trods alt ved veltilpas. Jeg gjorde det! havet, og det store stykke torskeryg er simpelthen perfekt tilberedt. Kødet er mørt, men har samtidig et Enkelt og veltilberedt dejligt bid og i kombination med brunet smør, kyllingeboullion og rodfrugter er hver bid en nydelse. I Med varmen tilbage i kroppen går jeg frisk og velop- fin kombination med den friske, tørre og frugtfulde lagt tilbage i bad på det dejlige værelse med udsigt hvide spanske 2016 Raig de Raïm Blanc fra Celler Piover havet, inden jeg trækker i aftentøjet, hanker op nol i Catalonien. Efter den gode smagsoplevelse er vi i min mand og gør klar til middagen. Traditionen tro faktisk allerede ved at være mætte, men naturligvis runder vi først den hyggelige bar lige til et glas Cava, er der altid plads til desserten.

Foto: Kragerup Gods


GETAWAY

Lavet over et græskar tema med græskarsorbet, karamelliseret boghvede og mælkecreme. Sødt, syrligt og behageligt knasende. Til den vælger vi ikke vin, men kaffe, inden vi godt tilpasse i kroppen efter en dag med saltspa og fuldt tilfredsstillede smagsløg smutter en hurtig tur ned til vandkanten for at nyde den smukke solnedgang.

Gennemforkælet ro Og næste morgen er det der endnu. Havet, bølgernes brusen og den friske luft. Jeg når faktisk også lige at overveje, om jeg skal slå et smut forbi morgengus med saltscrub i kallbadhuset, men bliver i stedet lokket på afveje af duften af kaffe og den fristende morgenmadsbuffet. Her er naturligvis fisk i form af laks og den svenske klassiker: Kalles Kaviar, men også frugt, pålæg friske croissanter pølser, bacon og æg. Sjovt nok kan man også få appelsinjuice med spirulina. En grøn alge, der efter sigende skulle være fuld af antioxidanter. Jeg ved godt, at man vist nok ikke rigtig kan optage mange antioxydanter, men jeg føler mig nu altså alligevel vældig sund, og så smager det ikke mindst rigtig godt. Og som solen stiger op over hotellets

tag og kaster sine varme stråler ud over land, sand og det mørkeblå Kattegat, er jeg alt for mæt og veltilpas til at trodse det kølige vand. I stedet pakker jeg badetøjet og gør stille og roligt klar til at drage mod København. Og det gør ikke så meget, at vejret er dårligt derhjemme. For både krop og sind er nu så behageligt gennemforkælet af salt, tang, vand og brus fra bølgerne, at der skal mere end regnvejr til at ødelægge den ro og harmoni, som man får efter et besøg på Varbergs Kusthotell. ***


PRÊT-À-PARTIR

Pasta basta! Tekst og foto: Anne Køster

46


GOURMET

47


PRÊT-À-PARTIR Én ting, der altid kan få smilet frem, er en veltillavet pastaret. Bedre comfort food findes næppe – og i denne tid et det bare med at gå efter al den opmuntring, man kan få. Der er god pasta at finde mange steder, også i København, men skal det være ægte smovset, er Den Evige Stad nu engang at foretrække. Her kommer 4 gode fifs til lækre, omfavnende pastasteder i Rom – der er nok minimum 1000 flere gode steder at gå efter, men her er et par af vores gode oplevelser. Enoteca Corsi Vigtigt stop på din pastatur – tæt på Trevi-fontænen. Restauranten er en gammel vinforretning, som den dag, vi lagde vejen forbi, blev styret af tre gange Mama. Bestemte, italienske damer, der virkede en kende som om, de havde taget forsmag på vinudvalget inden aftenservice. Vi havde bestilt bord, og blev kun nødigt lukket ind efter fremvisning af bekræftende e-mail, for det her er ikke sted, hvor turister bare sådan kan valse ind.

Vi fik et par udemærkede anti pasti, men gik selvfølgelig målrettet efter pasta. Her fik vi en carbonara, der var rig på både smag, salt og fedt, og selve spaghettien og guancialen var upåklagelige. Vi fik også en cremet spaghetti vongole med både hjertemuslinger og blåmuslinger – den smagte så englene sang. Kom efter den småmobsede, dog charmerende betjening, forførende lokale og vinkort - og selvfølgelig den opmuntrende pasta! Roscioli Ristorante Salumeria Nævner du for en dansker, at du skal til Rom, vil du fluks få anbefalingen: Du skal forsøge at få bord på Roscioli. Det har vi gjort nogle gange, og jeg medgiver, at stedet er toptjekket og leverer høj kvalitet. Roscioli startede som charcuteri/slagter, og derfra har forretningen taget fart og dækker nu både restaurant, bageri, charcuteri m.m. Men det er måske gået lidt ud over charmen, for ja, det er møgtjekket med vinsmagninger, menuer m.m. Og pastaen er perfekt, der er ikke en finger at sætte på stedet. Men det er måske netop det, der mangler: En bedugget tjener-mama, en stol der vipper eller et vinkort, der kun findes i hovedet på tjeneren. Den charme mangler lidt. 48


GOURMET

Ristorante Maccheroni

ost, flødesauce og zucchini-blomst. Retten var perfekt cremet, fuldfed og elegant krydret. Og var denne ravioli den sidste mundfuld, du fik i dit liv, ville du dø med lalleglad mine, vellystig tunge og tonerne af en førsteelsker-tenor i ørerne. Saltimbocca, babylam og antipasti sad også i skabet, det samme gjaldt kaffe, limoncello og tiramisu. Men den ravioli der! Den glemmer vi aldrig.

Lige bag ved Panthenon ligger den lille perle, Maccheroni. Som de fleste små, hyggelige Rom-beværtninger er stedet indrettet med skramlede træstole og -borde, skæve gulve og flabede tjenere, der med garanti ikke har restauranten klar til den officielle åbningstid. Det skal du ikke være ked af. Det er en del af oplevelsen, som du skal komme efter tidligt, for der er hurtigt kø langt hen ad gaden, selvom restauranten Eataly Roma både har pladser ude, inde og i kælderen. En lidt ’uden for nummer’-anbefaling er Eataly, som Kom efter deres pastaretter, vi fik bl.a. deres Mac- er madmarkedet lidt syd for Collosseum. I virkeligcharoni all’ arrabbiata, pastarør i krydret tomatsauce. heden er Eataly et storcenter med mad i tre etager, og Fantastisk ret, som dog alligevel blegnede ved siden her finder du alt fra frisk fisk til grøntvarer, charcuteaf frokostens superstjerme: en ’to die for’- ravioli med ri, mejeriprodukter, honning, vin og alt andet, som et 49


PRÊT-À-PARTIR

italiensk - eller dansk - hjerte kan begære. Pasta er der LYNGUIDE: Pastaretter i Kbh selvfølgelig også, og du kan købe hjemmelavet pasta med som takeaway eller bestille småretter, som du Har du ikke en planlagt Romtur i ærmet, er der paspiser på stedet i de forskellige små caféer. Eller endstakrammere at hente også i København, her fire af de nu bedre; du kan selv få pastafingrene skruet rigtigt hurtige: på ved nogle af de madkurser, som Eataly udbyder på deres øverste etage.

Mangia

Her er både pastakurser og pizzabagning i små testFavorit trattoria-stemning på Vesterbro. Enkelt, rent køkkener, ret tjekket. Da vi var forbi, købte vi et udog rendyrket italienske retter – og selvfølgelig pasta. valg af småretter og satte os i solen direkte op af EaAfsted! talys mur og den monterede højttaler, der afspillede italiensk hyggejazz. Av, for en krammer! ***

Esmee

Igen hverken officiel italiensk eller pastarestaurant, til gengæld 110% comfort food. Sidst jeg var der, fik vi pumpkin ravioli med det sidste vintertrøffel. Sikke en krammer.

Hos Fischer Det legendariske pastaværtshus på Østerbro serverer håndlavet pasta behårdt styret af David Fischer, der år efter år har serveret en af byens svedigste cacio e pepe. Måske det tætteste du kommer på Rom – i Kbh.

Barraba Her får du en legendarisk spaghetti med caviar (ved du ikke, hvad jeg taler om, så tjek Instagram). Og som om det ikke var nok, så kan du hælde cremede pastaretter og velsmagende vine ned senere end på andre restauranter i indre København, så der er altid en god grund til at stikke hovedet forbi Barraba.


GOURMET


polo earth’s purpose is to favor the usage of natural origin &


The New Fragrance with a Purpose

sustainably sourced ingredients, to help preserve biodiversity.


PRÊT-À-PARTIR

En duft af Forår

Hvem: Givenchy Hvilken: Irresistible Eau de Toilette Fraiche Duft: Den nye tredje variation af den uimodståelige duft er let krydret, træagtig og opløftende fuld af blomstrende roser Topnoter: Saftige appelsiner og pink peber fra Madagaskar Hjerte: Sprudlende friske tyrkiske roser høstet ved daggry Bund: Dyrebar Virginia cedertræ og musk Pris: vejl. 655 kr. for 50 ml.

Hvem: Lacoste Hvilken: L.12.12 Rose Eau Fraiche EdT For Her Duft: Frisk ny træagtig duft som lægger op til sol, sommer og bare arme i Poloen med sin lyse frugtfulde lethed Topnoter: Mørkerød blodappelsin og saftig grapefrugt Hjerte: Solmodne solbær og kraftig pink peber Bund: Krydret kanel og glødende cedertræ Pris: vejl. 480 kr. for 50 ml.

Hvem: Maison Margiela Hvilken: When the Rain Stops EdT Duft: Nyt akvaristisk duftminde som når solen bryder frem efter regn og fylder luften med en frisk og fugtig aroma Topnoter: Grønne noter, bergamotte og pink peber Hjerte: Regn- og vandnoter, tyrkisk rose og hvid jasmin Bund: Grøn mos, pinjetræ og luksuriøs patchouli Pris: vejl. 760 kr. for 100 ml. 54

Hvem: Valentino Hvilken: Donna Born in Roma Coral Fantasy EDP Duft: Feminin frugtfuld og floral duft med inspiration fra en lun rødmende solnedgang over det gamle Rom Topnoter: Brasiliansk appelsin og frisk kiwi Hjerte: Indisk jasmin, ambrette og blid rose Bund: Varm hvid musk og cedertræ Pris: vejl. 719 kr. for 50 ml.


TEMA: NYE FORÅRSDUFTE

Hvem: Karl Lagerfeld Hvilken: Lagerfeld Classic Grey EdT Duft: Den sofistikerede træagtige klassiske duft fra 1978 har fået et nyt friskt pust i en moderne hyldest til Karl Lagerfeld Topnoter: Lauerbær, forfriskende lavendel og hasselblad Hjerte: Karakteristisk egetræ og krydret cedertræ Bund: Sandeltræ, sød vanilje og blød mos Pris: vejl. 399 kr. for 50 ml.

Hvem: Narciso Rodriguez Hvilken: For Him Bleu Noir Parfum Duft: Mørkere, mystisk og moderne ny orientalsk variation af den maskuline muskduft fuld af læder, pudder og sødme Topnoter: Sprudlende bergamotte, mandarin og cypress Hjerte: Pudret iris, krydret kardemomme og blåt cedertræ Bund: Søde tonkabønner, ruskind, læder, vetiver og sandeltræ Pris: vejl. 670,- kr. for 50 ml.

Hvem: DSquared2 Hvilken: Original Wood Duft: Stærk og intens moderne maskulin floral træduft med base i træernes robuste styrke og struktur Topnoter: Violblade, krydret kardemomme og vandnoter Hjerte: Sølvgran, cedertræ og vetiver fra Haiti Bund: Indonesiske patchouliblade, amber og hvid musk Pris: vejl. 535 kr. for 50 ml.

Hvem: Versace Hvilken: Eros Parfum Duft: Sprød, intens og sensuel orientalsk træduft fuld af konstraster fra energisk citrus til dybe træakkorder Topnoter: Italiensk citron og mandarin, sort peber og elemitræ Hjerte: Frisk lavendel, salvie, pomarose og egyptisk geranium Bund: Cashmeran, benzoin, patchouli, vetiver og vanilje Pris: vejl. 975 kr. for 100 ml. Tekst Malene Raith 55


PRÊT-À-PARTIR

Aprilfavoritter

Marts har budt på sol, og med april får vi forhåbentlig også lidt varme. Endelig kan vi så småt begynde at glæde os til sommeren og alle de skønne nye dufte, smukke farver og produkter, som allerede nu er på vej ind på butikkernes hylder landet over og bare venter på at blive nydt.

Calvin Klein har indfanget nogle af de bedste øjeblikke ved sommeren i den nye gyldne 2022 Eternity Summer Daze . Varme afslappende feriedage, romantiske gåture ved havet, rødmende solnedgang og blomstrende haver er alsammen inspirationen for den nye duft, som åbner friskt og frugtfuldt med en sorbet af bærnoter, som elegant får finesse af rosenvandet i hjertet, for til sidste af slutte af i et opløftende brus af hvid jasmin. Eternity Summer Daze For Women koster vejl. kr. 760,- for 50 ml.

Jane Iredale har ikke bare nye nuancer, nye farvesammensætninger og forbedrede ingredienser på vej i PurePressed Eye Shadow kollektionen dette forår, de kommer også i ny cool bæredygtig emballage.

Vælg mellem ni naturlige matte eller glitrende single øjenskygger, ni forskellige trio paletter eller fem store øjeskyggekit med seks farver. De økologiske øjenskygger indeholder sheasmør for fugt, bornitridpulver som slører og jævner, fyrrebarkekstrakt beroliger, og jojobafrøolie blødgør. Alle både nye og gamle nuancer har fået forbedret holdbarhed og blevet blødere. PurePressed Eye Shadow Trio koster vejl. kr. 315,-

Også Clarins har fokus på øjnene og netop udvidet deres omfattende plejekollektion med hele tre nye produkter: en ny fugtgivende øjenmaske, en ny opfriskende cream-gel samt denne nye glattende Total Eye Smooth balm. Den bløde opfriskende balm er beriget med ekstrakt af kængurublomst, som aktivt opstrammer øjenområdet, judfylder og jævner fine linjer samt reducerer hævelser og mørke rande. Total Eye Smooth koster vejl. kr. 460,- for 15 ml. 56


SKØNHED Demalogica genopliver trist vinterhud og giver den intens langtidsvirkende fugt med den en helt nye Circular Hydration Serum. Det nye effektive serum giver ikke bare øjeblikkelig fugt med infunderet-algeekstrakt, det forhindrer også dehydrering med naturlige sukkerarter og aminosyrer, polyglutaminsyre fra fermenteret soja genopbygger fugtreserverne og hyaluronsyre fugter i dybden, så huden er strålende og klar til foråret. Cirkular Hydration Serum koster vejl. kr. 495,- for 30 ml.

Bliv klar til sommeren med bæredygtig anti-age fra den nordiske natur med Nordic Bloom Anti-Wringle & Firm Day Moisturizer fra Lumene. Den let absorberbare dagcreme er beriget med et pre-retinol kompleks udvundet af nordisk havtorn og arktiske multebær, som er særligt rige på mineraler og antioxydanter. Cremen fylder huden med fugt, reducerer rynker og fine linjer, forbedrer hudtonen og giver en smuk naturlig glød. Nordic Bloom Anti-Wringle & Day Moiturizer koster kr. 200,- for 50 ml.

Foundationen tog nettet med storm i efteråret og nu har KVD Beauty så netop lanceret den uundværlige Good Apple Concealer. Den fjerlette, fugtgivende og veganske concealer er ultrakoncentreret og spækket med pigmenter, som sammen med den fløjlsbløde applikator effektivt dækker og lysner mørke rande, mens æbleekstrakt og stamceller fra hindbær nærer og plejer huden ved øjenområdet. Fås i hele 32 nuancer. Good Apple Concealer koster vejl. kr. 235,- for 10 ml.

Få øjeblikkelig meget mere volumen og længde på vipperne med den nye sorte False Lash Effect XXL Mascara med extension effekt fra Max Factor. Den nye mascara indeholder et 100 procent vegansk pigment samt en effektiv stretchformel med ansvarligt fremskaffede ingredienser som arginin og vitamin E, der kan bruges på følsomme øjne. Den særlige specialdesignede børste sikrer desuden et smukt iøjenfaldende resultat. False Lash Effect XXL Mascara koster vejl. kr. 150,Tekst Malene Raith


PRÊT-À-PARTIR MAGASIN

Tilmeld dig Magasinet her Følg os på: Pret-a-partir.dk // Facebook YouTube // Instagram // Twitter

Følg os på: Pret-a-partir.dk // Facebook YouTube // Instagram // Twitter