Page 1

liv&sjæl

MA ffoorr bMA GA beevvi G A SIN d idss t S t lliivvsINEETT skkvva alliitte ett

magasinet for bevidst livskvalitet Nr. 24 - april august-september - maj 2016. Kr.2014 54,95 · Kr. 54,95 · (Norge: 69,00 NOK)

Fyld dit liv med healende lyd og

SLIP FOR STRESS OG SMERTER

YOGA HELE LIVET FIND VEJ MED COACHING

10 VEJE TIL MERE ENERGI

Din Guide til

YOGA - Find vejen til lykke KÆRESTESORG - efter et problematisk forhold

SKILØB & MINDFULNESS Trænger du til ro, balance og ny energi?

DYRK QIGONG! BLIV KLOGERE PÅ

FØLELSER 6DINE myter om stress - for de er vigtige

maa teem t OVEN

L dan SOåM LTdIu r NING eK sRig Æ T nej 31.03.2016 - 25.05.2016

9 771398 276100

kr. 54,95

Få øje på livets gaver og

FIND LIVSGLÆDEN PERSONLIGT INTERVIEW

ANNE-GRETHE BJARUP RIIS SIGNE WENNEBERG

00002

BK returuge 21

alternativ behandling

PERSONLIGT INTERVIEW

”Vigiver skal mig lyttero tilog hinanden” ”Årstidshjulet balance” sundhed

personlig udvikling

spiritualitet


spænding? uro? stress? mening?

Healingsmassage hjælper dig - tilbage til dig

Oplev det - lær det. Kurser og RAB godk. udd. Til et meningsfuldt liv, hvor du gør en forskel Læs mere på www.kilden.dk - bestil brochure: 70 400 600


liv&sjæl magasinet for bevidst livskvalitet

Redaktionen: redaktion@livogsjael.dk Abonnement: Liv & Sjæl redaktion@livogsjael.dk Tlf. 7020 5422 Tlf. tid kl. 9.00 - 13.00 Annoncesalg: annonce@livogsjael.dk Tlf. 7020 5422 Distribution: Bladkompagniet A/S Tryk: AS Kroonpress Ansvarshavende udgiver: Karsten Thygesen Tlf. 7020 5422 redaktion@livogsjael.dk Forsidefoto: Lisbeth Holten

Hvem er vi? Liv & Sjæl udkom første gang i 1998 med undertitlen ”Magasinet for bevidst livskvalitet”. Gennem alle årene har vi haft fokus på personlig udvikling, ­sundhed, alternativ behandling og spiritualitet og bringer i hver udgave ­artikler, der inspirerer til et lykkeligere, sundere og mere harmonisk liv. På Liv & Sjæl mener vi, at muligheder altid overgår begrænsninger. Vi ved, at der er mere kraft i ”ja” end ”nej”, og at dyrke sjælen er lige så vigtig som at pleje kroppen. Vi tror, alle kan oprette et liv i skønhed, dyb tilfredshed, og have et godt helbred. Vi mener, at du altid kan fortage sunde, positive ­ændringer, der gavner dig, din familie, og kloden. I alle aspekter af livet, kan små og meningsfulde skridt give store resultater.

Ris og Ros: redaktion@livogsjael.dk

Otte grundsætninger på Liv & Sjæl:

Alle henvendelser vedrørende redaktionelle spørgsmål bedes stilet skriftligt til redaktionen. Der tages intet ansvar for manuskripter, fotografier og lign., der fremsendes uopfordret. Artikler, billeder, illustrationer eller annoncer må eftertrykkes med skriftlig tilladelse fra Liv & Sjæl. Citering er tilladt med korrekt kildeanvisning til Liv & Sjæl. Synspunkter og meninger i artikler og annoncer er ikke

1. Lykken er et valg. Gør dette valg i dag, og hver dag. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8.

Et godt helbred er ikke en gave, det er en vane, du dyrker. En sund krop er ikke nok - ægte sundhed inddrager ånd. Tænk mere på hvad du skal spise, end hvad du ikke skal. Giv næring til din sjæl. Det er din kilde til styrke. Tro på dig selv. Din intuition er sjældent forkert. Det er aldrig for sent at tage det første skridt mod dine drømme. Hvad du vælger at være opmærksom på vil trives.

nødvendigvis udtryk for Liv & Sjæls mening og holdning. Alle råd skal betragtes som vejledende.

God fornøjelse med magasinet!


sundhed

4

www.livogsjael.dk


indhold

6

Artikler

Hvem vil ikke bare gerne være lykkelig? Et forståeligt ønske, men langt mere komplekst end som så. Vi ser nærmere på begrebet og giver dig de 3 mest effektive måder at maksimere din lykke.

6 3 effektive veje til lykke

Vi viser dig de 3 mest effektive måder at maksimere din lykke.

10 Bliv klogere på dine følelser - for de er vigtige. Her får du et indblik i følelserne og deres funktion.

20 Fyld dit liv med healende lyd

20

For 30 år siden havde sangeren, musikeren og komponisten Jane Winther en lydoplevelse, som, når hun tænker på den, stadig klinger i hende – og som medvirkede til at føre hende ind på hendes livsvej som musiker og komponist med speciale i „musik til sjælen” og Skandinaviens førende importør af syngeskåle.

28 44

At Signe Wenneberg har grønne fingre, ved de fleste danskere. Men det er de færreste, der ved, at hun har pæoner fra Dronning Margrethes have på Fredensborg Slot stående i sin egen jord. Til gengæld svømmer Signe Wennebergs karpe rundt i slotssøen ved Fredensborg Slot. Så der er balance i sagerne, som der helst også skal være det i hele Signe Wennebergs måde at leve på.

Vi kender det alle sammen. Vi har alt for meget om ørerne, men alligevel er det ofte svært at sige nej, når naboen spørger, om man lige har tid til en kop kaffe – eller chefen står ved skrivebordet med en ekstra opgave, der skal laves. Men hvis vi vil det bedste for os selv, skal vi lære at sige nej.

- og slip stress og smerter.

26 Interview med Signe Wenneberg

”Årstidshjulet giver mig ro og balance i livet”

36 Kærestesorg efter et problematisk forhold Det kan være svært at slippe et forhold, selv om det tærede på ens selvværd.

46 Når sjælen kalder – hvad gør du så? Du kan lige så godt lytte i tide, for når din sjæl først begynder at kalde, holder den ikke op.

44 TEMA - Sådan siger du nej

Vi kender det alle sammen. Vi har alt for meget om ørerne, men alligevel er det ofte svært at sige nej, når naboen spørger, om man lige har tid til en kop kaffe – eller chefen står ved skrivebordet med en ekstra opgave, der skal laves. Men hvis vi vil det bedste for os selv, skal vi lære at sige nej.

52 Få øje på livets gaver og find livsglæden Livsglæden er selve livets gnist. Kan vi selv gøre noget for at holde den fast? Og skabe mere af den?

60 Din GUIDE til YOGA

Vejen til lykke ifølge yoga traditionen.

72 Slip kroppen fri I de senere år er der kommet mere fokus på bindevævet i kroppen, og mange ellers uforklarlige smerter er sandsynligvis forbundet med stivhed i bindevævet.

Fast i Liv & Sjæl 8 Bognyt Læs om de nye bogudgivelser.

16 Din sundhed - ifølge Livets Videnskab Brevkasse om ayurvedisk sundhed.

68 Sådan behandler jeg Stress-samtale – Zoneterapi – Bach Blomster. Stine Klarskov er denne udgaves behandler i ”Sådan behandler jeg”.

www.livogsjael.dk

5


personlig udvikling

3

effektive veje til lykke De fleste terapeuters første spørgsmål til deres klient er: ”Hvad vil du opnå igennem terapi?” De fleste klienters første svar er: ”Jeg vil bare gerne være lykkelig.” Direkte, kortfattet og klar, går dette svar direkte til sagens kerne. Det giver god mening, og terapeuterne er fuldstændig enige. De ønsker også, at du skal være lykkelig. Men dette forståelige ønske rejser et langt mere komplekst spørgsmål, som alletiders største hjerner har grublet over:

Hvad gør folk lykkelige?

Her er de korte versioner fra nogle af de store tænkere:

Aristoteles: Lykke afhænger af os selv. Buddha: Lykke kommer fra opmærksomme tanker og handling (dharma). Sokrates: Lykke kommer fra at få rationel kontrol over dine ønsker, og harmonisering af de forskellige dele af din sjæl. Epikur: For at få glæde, skal man afholde sig fra unødvendige ønsker om at opnå en indre ro; vær tilfreds med simple ting. Så spoler vi hurtigt frem til dagens materielle verden. Vi ved alle, at ovenstående forslag sikkert

6

www.livogsjael.dk

Magasinet Liv & Sjæl - nr. 2 - 2016  

This is a free sample of Magasinet Liv & Sjæl issue "nr. 2 - 2016" Download full version from: Apple App Store: https://itunes.apple.com/us...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you