Page 1

liv&sjæl

MA ffoorr bMA GA beevvi G A SIN d idss t S t lliivvsINEETT skkvva alliitte ett

magasinet for bevidst livskvalitet Nr. 64 - december-januar august-september2015/16· 2014 · Kr. Kr.54,95 54,95· ·(Norge: (Norge:69,00 69,00NOK) NOK)

10 GLADE VANER

YOGA LIVET smidigeHELE hofter med

YOGA

FIND VEJ MED COACHING

10Mindfulness VEJE TIL MERE ENERGI mod stress

SKILØB & MINDFULNESS

AYURVEDA

Trænger du til ro, balance og ny energi?

forvandlede mit liv

DYRK QIGONG! BEVAR HÅBET

6 -myter om stress nøglen til at klare hverdagen tema

E TN UVFE DO L TaILnåd - sM O kIeNrG åvKirN pÆ TR de dig 26.11.2015 - 27.01.2016

9 771398 276100

kr. 54,95

00006

PERSONLIGT INTERVIEW

ANNE-GRETHE MARIA LUCIA BJARUP RIIS PERSONLIGT INTERVIEW

”Jeg vil”Vi selvskal bestemme mit liv” lytte tilover hinanden”

BK returuge 04

alternativ behandling

sundhed

personlig udvikling

spiritualitet


.

N KR E Y DA FÅR 000 N IO DU F 6 T A IRA OG DI P S R S IN ATI VÆ R N G ER TIL E VE A G

UDDAN DIG HOS LIFE ACADEMY POWERED BY CC

KOM TIL INSPIRATION DAY OG HØR MERE OM VORES 2-ÅRIGE INTEGRATIVE UDDANNELSE TIL ENERGI OG POWER COACH OG TERAPEUT

LÆS MERE OG TILMELD DIG PÅ

WWW.LIFEACADEMY.DK Life Academy er medlem af Dansk Psykoterapeutforening og Foreningen af Danske Psykoterapeuter (FaDP)


liv&sjæl magasinet for bevidst livskvalitet

Redaktionen: redaktion@livogsjael.dk Abonnement: Liv & Sjæl redaktion@livogsjael.dk Tlf. 7020 5422 Tlf. tid kl. 9.00 - 13.00 Annoncesalg: annonce@livogsjael.dk Tlf. 7020 5422 Distribution: Bladkompagniet A/S Tryk: AS Kroonpress Ansvarshavende udgiver: Karsten Thygesen Tlf. 7020 5422 redaktion@livogsjael.dk Forsidefoto: Lisbeth Holten

Hvem er vi? Liv & Sjæl udkom første gang i 1998 med undertitlen ”Magasinet for bevidst livskvalitet”. Gennem alle årene har vi haft fokus på personlig udvikling, ­sundhed, alternativ behandling og spiritualitet og bringer i hver udgave ­artikler, der inspirerer til et lykkeligere, sundere og mere harmonisk liv. På Liv & Sjæl mener vi, at muligheder altid overgår begrænsninger. Vi ved, at der er mere kraft i ”ja” end ”nej”, og at dyrke sjælen er lige så vigtig som at pleje kroppen. Vi tror, alle kan oprette et liv i skønhed, dyb tilfredshed, og have et godt helbred. Vi mener, at du altid kan fortage sunde, positive ­ændringer, der gavner dig, din familie, og kloden. I alle aspekter af livet, kan små og meningsfulde skridt give store resultater.

Ris og Ros: redaktion@livogsjael.dk

Otte grundsætninger på Liv & Sjæl:

Alle henvendelser vedrørende redaktionelle spørgsmål bedes stilet skriftligt til redaktionen. Der tages intet ansvar for manuskripter, fotografier og lign., der fremsendes uopfordret. Artikler, billeder, illustrationer eller annoncer må eftertrykkes med skriftlig tilladelse fra Liv & Sjæl. Citering er tilladt med korrekt kildeanvisning til Liv & Sjæl. Synspunkter og meninger i artikler og annoncer er ikke

1. Lykken er et valg. Gør dette valg i dag, og hver dag. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8.

Et godt helbred er ikke en gave, det er en vane, du dyrker. En sund krop er ikke nok - ægte sundhed inddrager ånd. Tænk mere på hvad du skal spise, end hvad du ikke skal. Giv næring til din sjæl. Det er din kilde til styrke. Tro på dig selv. Din intuition er sjældent forkert. Det er aldrig for sent at tage det første skridt mod dine drømme. Hvad du vælger at være opmærksom på vil trives.

nødvendigvis udtryk for Liv & Sjæls mening og holdning. Alle råd skal betragtes som vejledende.

9. God fornøjelse med magasinet!


sundhed

4

www.livogsjael.dk


indhold

8

Artikler 8 10 lykkelige vaner

Lykken er ikke en station, du ankommer til; det er en måde at rejse på. Dine mentale og fysiske vaner indgår i både kvaliteten og arten af din rejse.

Med smidige hofter får du færre smerter mange (overraskende) steder i kroppen, en flot holdning og fordøjelse med større fornøjelse!

22

14 Berømtheder, der vandt kampen mod depresssion Selv om de nu smiler til kameraet, kæmpede disse berømtheder engang med depression.

18 YOGA - hyld hofterne Maria Lucia Heiberg Rosenberg er hendes fulde navn, selvom de fleste blot kalder hende Maria Lucia. Hun er en af Danmarks største musicalstjerner, fabelagtig til at synge og tillige skøn at skue. Men Maria Lucia rummer meget mere end toner og skalaer, selvom hun, lige siden hun var lille, har sunget helt rent.

Om de fysiske og psykiske konsekvenser af usmidige hofter – og hvordan yoga kan hjælpe.

30 Interview med Maria Lucia

”Jeg vil selv bestemme over mit liv”

40 At leve i håbet Tingene går ikke altid på den måde, du ønsker. Så hvordan kan du fortsætte et godt liv, uanset hvad livet byder dig? Nøglen til at holde sig oven vande i løbet af livets vanskeligheder er at have håb.

46 Derfor hjælper mindfulness mod stress Banebrydende forskning viser nu, at mindfulness reducerer stress i både hjernen og kroppen.

40 Liv & Sjæl har spurgt akupunktør Rikke Godthjælp, hvordan hun behandler i vores nye serie ”SÅDAN BEHANDLER JEG”, hvor vi i hvert nummer vil interviewe en ny behandler i Danmark. Og vi er meget glade for at kunne starte med Rikke Godthjælp, som er akupunktør med base i klinikken i København.

48

Verden er fuld af dufte: Dufte, der beroliger os, giver os energi, sætter os i stand til at huske for længst glemte begivenheder og meget andet. For vores liv og vores hverdag er bygget op på og omkring dufte – selvom vi sjældent tænker over det. Læs mere om duftens forunderlige verden – og lær at lave din egen parfume

48 TEMA - Dufte, sådan påvirker de dig

Verden er fuld af dufte: Dufte, der beroliger os, giver os energi, sætter os i stand til at huske for længst glemte begivenheder og meget andet.

58 Ayurveda forvandlede mit liv Marie Juhl, Liv & Sjæls nye ayurveda-ekspert, oplevede hvorledes ayurveda forvandlede hendes liv fra den ene dag til den anden.

65 Styr på hormonerne med ansigts refleksterapi Hvis hormonerne i kroppen er ude af balance, kan tryk på reflekszoner og punkter i ansigtet hjælpe.

Fast i Liv & Sjæl 12 Bognyt Læs om de nye bogudgivelser.

26 Baltzers klumme En befrielse.

36 Sådan behandler jeg Ny serie i Liv & Sjæl.

60 Din sundhed - ifølge Livets Videnskab Ny brevkasse om ayurvedisk sundhed.

60 Sig mig - hvad er meningen Det sker når vi hviler www.livogsjael.dk

5


t r Ko

t y N

BLOMSTER

mod ensomhed (fra Røde Kors og Interflora) Fra den 11. januar kan danskerne være heldige at finde én af i alt 1.000 blomsterbuketter, som Røde Kors i samarbejde med Interflora har spredt rundt om på gader og stræder i Danmark. Dette for at markere starten på en kampagne mod ensomhed. I Danmark findes der over 200.000 ensomme. Røde Kors har etableret en meget vigtig besøgsvennetjeneste, der hvert år rykker ud til 7.450 ensomme. Der findes i dag 5.100 besøgsvenner i Danmark – og flere af dem besøger mere end én besøgsven. Men der er behov for mange flere, da ventelisten for at modtage besøg stadig er lang. Derfor har Røde Kors og Interflora slået sig sammen i en fælles ”Blomstermod-ensomhed” kampagne for at rekruttere flere besøgsvenner – men også gøre ventetiden lettere ved at bruge

Interfloras særlige kompetence til at sende blomster- og andre gavehilsner. Kampagnen starter mandag den 11. januar og slutter søndag den 17. januar, hvad angår placeringen af de 1.000 buketter. Kampagnen fortsætter dog hele 2015. ”Kampagnen er en naturlig forlængelse af Interfloras mission om at være den førende leverandør af emotionelle hilsner i Danmark, og vi er stolte over, at alle 450 butikker i vores kæde støtter op om initiativet,” fortæller administrerende direktør for Interflora, Søren Flemming Larsen. Startskuddet på kampagnen bliver den 11. januar, hvor 1.000 friske buketter bliver spredt rundt om i landet, vedlagt et lille kort, der fortæller om glæden ved at få blomster, og hvordan blomster og betænksomhed kan gøre en stor forskel

”Vidundermiddel” mod

sygdomme Det er så simpelt, at man næsten ikke kan tro det; men noget af det bedste, du kan gøre for sig selv, er at bruge dine ben. Bare 2,5 timer om ugen er nok til at forebygge nogen af de mest frygtede sygdomme som diabetes, cancer, hjertekarsygdomme og gigt. Denne simple aktivitet, som vi har kendt og brugt, siden vi fyldte år første gang, bliver af dr. Thomas Frieden, der er leder af den amerikanske regerings forebyggelsesenhed, Centers for Disease Control and Prevention, kaldt »det nærmeste, vi kommer et vidunder6

www.livogsjael.dk

middel«, i en rapport ”Walking for Health”, udgivet af Harvard Medical School. Et studie, som involverede 1000 mænd og kvinder, fandt, at de, som gik mindst 20 minutter daglig fem dage om ugen, havde 43 pct. laverede sygefravær end dem, der kun trænede én gang om ugen eller mindre. Og blev de syge, så gik det hurtigere over og symptomerne var mildere. Så et godt råd her i forkølelses- og influenzasæsonen er; rejs dig fra sofaen og gå en tur.

hos ensomme danskere. Det er meningen, at den som finder buketten enten kan tage den med hjem til glæde for sig selv eller give den videre til en, de synes trænger til lidt omsorg. I Interfloras butikker er der frem til årsskiftet mulighed for at give en donation til Røde Kors’ arbejde med ensomhed. Desuden vil det på interflora.dk være muligt at købe særlige Røde Kors buketter, hvor 20 kr. går ubeskåret til Røde Kors. En buket vil koste kr. 200.

Magasinet Liv & Sjæl - nr. 6 - 2015 2  
Magasinet Liv & Sjæl - nr. 6 - 2015 2  

This is a free sample of Magasinet Liv & Sjæl issue "nr. 6 - 2015 2" Download full version from: Apple App Store: https://itunes.apple.com/...

Advertisement